ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

 Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το  2008  ...
~

Άγιος Ματθαίος Απόστολος και Ευαγγελιστής
Όταν αγωνίζεται με ελπίδα ο άνθρωπος, έρχεται η θεία παρηγοριά και νιώθει έντονα η ψυχή τα χάδια της αγάπης του Θεού.Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
 Το μαρτύριο του Αγίου Ματθαίου του Αποστόλου
Άγιος Ματθαίος Απόστολος και Ευαγγελιστής - Λυδία Γουριώτη© (lydiagourioti-iconography.blogspot.com)
16 Νοεμβρίου
Αποστόλου και ευαγγελιστού Ματθαίου.
~ Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.
~ Θείας ἤκουσας, φωνῆς τοῦ Λόγου, καὶ τῆς πίστεως, τὸ φῶς ἐδέξω, καταλείψας τελωνείου τὸν σύνδεσμον ὅθεν Χριστοῦ τὴν ἀπόρρητον κένωσιν, εὐηγγελίσω Ματθαῖε Ἀπόστολε. Καὶ νῦν πρέσβευε, δοθήναι τοὶς σὲ γεραίρουσι, πταισμάτων ἱλασμὸν καὶ μέγα ἔλεος.
* Απολυτίκιο Ευαγγελιστού Ματθαίου - 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ   : https://youtu.be/ziBCtfrsFxE  .-
~  Ο Απόστολος και Ευαγγελιστής Ματθαίος, πριν γίνει μαθητής του Κυρίου Ιησού Χριστού, ονομαζόταν Λευίς. Ο πατέρας του λεγόταν Αλφαίος και ήταν από τη Γαλιλαία.
Ο Ματθαίος έκανε το επάγγελμα του τελώνη, και ο Ιησούς τον βρήκε να κάθεται στο τελωνείο έξω από την Καπερναούμ. Και είπε προς αυτόν: «Ἀκολούθει μοι». Ο Ματθαίος, χωρίς καμιά καθυστέρηση, αμέσως τον ακολούθησε. Και όχι μόνο εγκατέλειψε το αμαρτωλό - για την εποχή εκείνη - επάγγελμα του τελώνη, αλλά και με χαρά φιλοξένησε τον Κύριο στο σπίτι του. Εκεί, μάλιστα, ήλθαν και πολλοί τελώνες και άλλοι αμαρτωλοί άνθρωποι, με τους οποίους ο Ιησούς συνέφαγε και συζήτησε. Οι φαρισαίοι, όμως, που είχαν πωρωμένη συνείδηση, όταν είδαν αυτή την ενέργεια του Κυρίου, αμέσως τον κατηγόρησαν ότι συντρώγει με τελώνες και αμαρτωλούς. Ο Ιησούς το άκουσε και είπε εκείνα τα θαυμάσια λόγια: «Οὐ γὰρ ἦλθον καλέσαι δικαίους, ἀλλὰ ἁμαρτωλοὺς εἰς μετάνοιαν» (Ματθαίου, θ' 13). Δηλαδή, λέει ο Κύριος, δεν ήλθα για να καλέσω εκείνους που νομίζουν τους εαυτούς τους δίκαιους, αλλά ήλθα να καλέσω τους αμαρτωλούς, για να μετανοήσουν και να σωθούν.
Στο Ματθαίο οφείλει η Εκκλησία μας το πρώτο κατά σειρά στην Καινή Διαθήκη Ευαγγέλιο, που γράφτηκε το 64 μ.Χ.
Ο Ματθαίος κατά την παράδοση κήρυξε το Ευαγγέλιο στην Αιθιοπία, όπου και πέθανε μαρτυρικά.

***  EKTAKTO! Eντοπίστηκε και 16ος Νεκρός! ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ...  ΠΟΥ ΒΡΗΣΚΟΝΤΕ ΟΙ ΜΚΥΟ  κ.κ. κυβερνώντες για τους πλημμυροπαθείς;;; Βοηθάμε τους λαθρομετανάστες και αγνοούμε τους Έλληνες που υποφέρουν κύριοι ;;;;;βολευτάκιδες  ;;
~ Η λίστα του θανάτου μεγαλώνει. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εντοπίστηκε νεκρός λίγο μετά τις 09:00 ο άνδρας που θεωρούνταν από χθες αγνοούμενος.
 Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι το σώμα του εντοπίστηκε στα χαλάσματα του σπιτιού του στην περιοχή Γεφυράκι στη Νέα Πέραμο
 Υπάρχει και άλλος αγνοούμενος
 Δυστυχώς η λίστα με τα θύματα μπορεί να μεγαλώσει κι άλλο. Το πρωί σήμερα οι συγγενείς ενός νεαρού άνδρα ενημέρωσαν ότι έχουν χαθεί τα ίχνη του.
 Όπως είπαν στους διασώστες οι συγγενείς του νεαρού χθες τους είχε ενημερώσει ότι θα κινηθεί πρωινές ώρες στην περιοχή της παλιάς Εθνικής Οδού Ελευσίνας Θηβών.
 Από τότε δεν έχει δώσει σημεία ζωής. Ως αργά τη νύχτα δεν είχε επιστρέψει στο σπίτι του.
 Έτσι έχει σημάνει και νέος συναγερμός. Πυροσβέστες και Αστυνομικοί έχουν σπεύσει και πάλι στην περιοχή αναζητώντας ίχνη του νεαρού άνδρα.
 Ως τώρα έχουν αναγνωριστεί 13 από τους νεκρούς. Δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν ταυτοποιηθεί.
 Στο νοσοκομείο δίνει μάχη για τη ζωή μια ηλικιωμένη γυναίκα η οποία διασώθηκε την τελευταία στιγμή.
 Η άτυχη γυναίκα βρίσκεται διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Θριάσιο Νοσοκομείο.  newsit

*** ΣΟΚ! ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ 6 άνθρωποι - Θα ξεπεράσουν τους 20 οι ΝΕΚΡΟΙ...

~  Μπορεί μέχρι στιγμής ο αριθμός των νεκρών από τη χθεσινή κακοκαιρία στη Δυτική Αττική να έφτασε τους 16, όμως φαίνεται ότι θα αυξηθεί κι άλλο καθώς προς το παρόν αγνοούνται 6 άνθρωποι, και οι ειδικοί προβλέπουν ότι ο αριθμός των νεκρών θα ξεπεράσει τους 20.
Σε πολλές περιοχές από αυτές που επλήγησαν χθες, έχει ήδη ξεκινήσει να βρέχει και πάλι καταρρακτωδώς με αποτέλεσμα πολλοί να φοβούνται νέα συνέχεια στο δράμα.
Να σημειώσουμε ότι μια γυναίκα που βρέθηκε χθες, δίνει μάχη για τη ζωή της στην εντατική και η κατάστασή της είναι πολύ κρίσιμη...

  *** ~* ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ στη . ΑΤΤΙΚΗ … Ν. Πέραμο , Μάνδρα , Μαγούλα  Τετάρτη 15-11-2017 :
Πλημμύρες στην ίδια περιοχή 1977 ,1996,1999, 2015  και 2017
H χειρότερη πλημμύρα στην Αττική έγινε  το 1857  .-
Το 1961 πλημμύρες με  43 νεκρούς , το  1996  με 2 νεκρούς …
Πλημμύρες που έγιναν στην Αττική : το 1961  με 41 νεκρούς , 2-11-1977 με 37 νεκρούς , , 21-10-1994 με 9 νεκρούς , 22-10-2013  με μία νεκρή , 25-10-2014 
~ 15-11-2017 με 16  νεκρούς και δύο αγνοούμενους ;
~**  Πλημμύρες βιβλικές καταστροφές Μαγούλα, Μάνδρα,, Ν. Πέραμος Αττικής  15/11/2017: https://youtu.be/3V8ocrN36WU  .-
~** Πλημμύρες στην Δ. Αττική 15/11/2017 με πλέον των 15 νεκρών και δύο 2  αγνοούμενους : https://youtu.be/2NKrppwQUUE .-
~** Πλημμύρες στη Δ. Αττική  15/11/2015 Ν. Πέραμα , Μαγούλα , Μάνδρα: https://youtu.be/Kcrqjoj_Rf8  .-
~** ΠΛΗΜΜΎΡΕΣ  ΣΤΗ Δυτική Αττική  15/11/2017:
 https://youtu.be/_8hc0WYg7VA   .-

~**ΠΛΗΜΜΎΡΕΣ  ΣΤΗ Δυτική Αττική  15/11/2017:
https://youtu.be/yMDMGHnDdBo  .-
~**ΠΛΗΜΜΎΡΕΣ  ΣΤΗ Δυτική Αττική  15/11/2017:
https://youtu.be/iv0xKvGLNoU .-

~* Είναι χαρακτηριστικό ότι, η περιοχή της Δυτικής Αττικής άρχισε να ταλαιπωρείται με πλημμυρικά φαινόμενα από τη δεκαετία του ΄50. Ειδικότερα, πλημμύρες είχαν καταγραφεί το 1953, το 1963, το 1977, το 1978, το 1996, το 2003 κλπ. Η πρώτη προσπάθεια για επίλυση των προβλημάτων έγινε μετά το 1978. Ακολούθησε η αντιπλημμυρική μελέτη για την κατασκευή της Αττικής οδού και τα αντίστοιχα έργα. Ωστόσο η τραγωδία της Τετάρτης κατέδειξε ότι δεν ήταν αρκετά.
~* ΒΑΣΙΚΑ ΡΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΕ ΔΙΕΤΘΕΤΗΣΗ :
Δυτική Αττική: Σαρανταπόταμος (περιοχή Χαλυβουργικής), Μαύρη Ώρα, Αγίας Αικατερίνης, Αγίου Γεωργίου (Ασπρόπυργος), Νέα Περάμος, Μαυραντζάς (Μέγαρα), Εσχατιά (Μενίδι), Καναπίτσα, Χαϊδαρόρεμα και το ρέμα Περιστερίου.-
*** ΕΚΤΑΚΤΟ: Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των ΝΕΚΡΩΝ από την ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ... Βιβλική καταστροφή Ν. Πέραμος , Μάνδρα , Μαγούλα Αττικής (ζουν  εφιαλτικές στιγμές ) ..επίσης ...Ελευσίνα , Ασπρόπυργος ... με δεκαπέντε 15  και ίσως περισσότερους νεκρούς ..     4 γυναίκες και   11  άντρες ... μέχρι ώρα  18.30 μ.μ.  και 17 τραυματίες ... 15/11/2017  ..  Πλημμύρες βιβλικές καταστροφές Μαγούλα, Μάνδρς, Ν. Πέραμος Αττικής  15/11/2017:
Βίντεο : https://youtu.be/3V8ocrN36WU  .-
 ~  Κι άλλοι νεκροί από την φονική κακοκαιρία στην περιοχή της Μάνδρας ανακοινώθηκαν πριν από λίγο από την Πυροσβεστική, φτάνοντας συνολικά τους  δεκαπέντε 15 στον αριθμό και 17  τραυματίες .-
Όπως σας ενημερώσαμε νωρίτερα, η πρώτη νεκρή ήταν μια γυναίκα που βρέθηκε εγκλωβισμένη στο σπίτι της (βλ. ΕΔΩ σχετικό θέμα), ενώ πριν από λίγα λεπτά το Πυροσβεστικό Σώμα ανακοίνωσε τον εντοπισμό κι άλλων δύο νεκρών ανδρών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής στο twitter «Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από οικία επί της οδού Αγαμέμνονος στη Μάνδρα Αττικής» ενώ ένας άλλος άνδρας, 65 ετών, βρέθηκε νεκρός στην οδό Λεωνίδα Στάμου της Μαγούλας, στον προαύλιο χώρο της οικίας του. Βίντεο : ~** Πλημμύρες στην Δ. Αττική 15/11/2017 με πλέον των 15 νεκρών: https://youtu.be/2NKrppwQUUE  .- 

~**Η ιστορία επαναλαμβάνεται
 Στις 14 Νοεμβρίου του 1896, 70 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε Αθήνα και Πειραιά, όταν μετά από μία ισχυρή δωδεκάωρη καταιγίδα, ξεχείλισε ο Κηφισός και πλημύρισε η περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.
Στις 23 Νοεμβρίου 1925 μια καταιγίδα στον Πειραιά, άφησε πίσω της οκτώ θύματα και πολλά κατεστραμμένα σπίτια.
Στις 22 Νοεμβρίου 1934, έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη δυνατή νεροποντή που έπνιξε το Νέο Φάληρο και το Μοσχάτο. Ισχυρή καταιγίδα την ίδια μέρα έπληξε τις περιοχές της Νέας Ιωνίας και της Νέας Φιλαδέλφειας προκαλώντας ζημιές σε δεκάδες σπίτια.
Στις 14 Οκτωβρίου 1955, είχαμε φονικές πλημμύρες στο Βόλο, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 27 άνθρωποι.
Στις 5 Νοεμβρίου 1961, η Αττική θρήνησε τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών, όταν μετά από συνεχή χαλαζόπτωση που έμοιαζε περισσότερο με τυφώνα, πλημμύρισε ο Κηφισός στέλνοντας στο θάνατο 40 ανθρώπους. Το επίκεντρο της καταστροφής ήταν στο Μπουρνάζι. Ακόμη, 300 άτομα τραυματίστηκαν και 3.700 έμειναν άστεγοι ενώ πάνω από 4.000 σπίτια καταστράφηκαν. Μέσα σε οκτώ ώρες έπεσαν 114 χιλοστά βροχής και σε μία ώρα 40 χιλιοστά βροχής.
Στις 2 Νοεμβρίου 1977, η νεροποντή χτύπησε σε Αιγάλεω και Μοσχάτο. Ο απολογισμός 36 νεκροί, σχεδόν 2.000 υπόγεια σπίτια πλημμυρισμένα και αμέτρητες καταστροφές.
Σφοδρές πλημμύρες ευτυχώς χωρίς θύματα, είχαν καταγραφεί τον Νοέμβριο του 1977, στον Ασπρόπυργο όταν πλημμύρισε ο παραπόταμος του Αγίου Γεωργίου. Το 1981 πλημμύρισαν σε Αιγάλεω και Περιστέρι οι χείμμαροι Μάσχα, Προφήτη Δανιήλ και Δαφνόρεμα.
Τον Νοέμβριο του 1993 οι καταστροφικές πλημμύρες έπνιξαν κυριολεκτικά τη Βάρη, τη Βούλα και τη Γλυφάδα όταν πλημμύρισε το Λυκόρεμα. Σε διάρκεια πέντε ωρών, όπως θυμάται χαακτηριστικά ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς, έπεσαν 64 χιλιοστά βροχής ενώ 2.000 άνθρωποι έμειναν άστεγοι.
Μετά την πλημμύρα του 1993, ο δήμος Βάρης άνοιξε τα ρέματα, έγινε ένα μεγάλο έργο αποχέτευσης των όμβριων υδάτων στην παραλία και έκτοτε η περιοχή δεν γνώρισε άλλες καταστροφές από πλημμύρες, σε αντίθεση με τη Βούλα και τη Γλυφάδα.
Στις 21 Οκτωβρίου 1994, ο Ποδονίφτης ξεχείλισε στην περιοχή της Νέας Ιωνίας και του Περισσού πνίγοντας 13 ανθρώπους ενώ ανυπολόγιστες ήταν οι υλικές ζημιές. Η δύναμη της βροχής ήταν τέτοια που μέσα σε 1,5 ώρα έπεσαν 70 χιλιοστά βροχής (τα 40 χιλιοστά σε μία ώρα). Πάνω από 500 οικογένειες έμειναν άστεγες, σχεδόν 400 σπίτια κατέρρευσαν και 4.000 πλημμύρισαν. Μεγάλες ζημιές υπέστη και το κτίριο του ΚΚΕ στον Περισσό όταν η λάσπη κατέστρεψε μέρος των ιστορικών αρχείων του κόμματος που βρίσκονταν στο υπόγειο του κτιρίου αλλά και τις ραδιοφωνικές εγκαταστάσεις του 902 και της Τυποεκδοτικής.
Τον Φεβρουάριο του 1995 έγινε η μεγάλη κατολίσθηση στη Μαλακάσα από τις συνεχείς βροχοπτώσεις. «Ενα ολόκληρο βουνό κατέβηκε προς τη θάλασσα» είπαν τότε οι ειδικοί. Δεν υπήρξαν θύματα, διεκόπη όμως η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και των τρένων του ΟΣΕ για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Τον Ιανουάριο του 1996 το Θριάσιο Πεδίο έγινε απέραντη λίμνη και δύο άνθρωποι πνίγηκαν όταν ο Σαρανταπόταμος (που ξεκινάει από την περιοχή της Μάντρας και φτάνει μέχρι την Χαλυβουργική), υπερχείλισε και καθώς δεν είχε διέξοδο προς τη θάλασσα, έπνιξε κυριολεκτικά την περιοχή. Δεν ήταν όμως αυτή η πρώτη φορά. Ο Σαρανταπόταμος είχε επίσης πλημμυρίσει, το 1953, το 1977, το 1978 προκαλώντας μεγάλες ζημιές στην περιοχή του Θριάσιου Πεδιου ενώ το 1963 ο χείμαρος Σούρες είχε ξεχειλίσει πνίγοντας πάλι την περιοχή του Θριασίου.
Τον ίδιο χρόνο καταστροφικές πλημμύρες έγιναν στην Κόρινθο όταν υπερχείλισε ο ποταμός Ξηριάς και στην Ξάνθη διότι υπερχείλισαν οι ξηροπόταμοι της περιοχής. Το ίδιο συνέβη και στην Ήπειρο με τον ποταμό Λούρο, αλλά και στην Αθήνα όπου ο Κηφισός υπερχείλισε και μία υπόγεια διάβασή του μετετράπη σε ποτάμι. Υπήρξαν και ανθρώπινα θύματα.
Το 1997 και πάλι πλημμύρισαν οι συνήθεις περιοχές. Τα Λιόσια μετατράπηκαν σε λίμνη.
Το 1998, οι πλημμύρες έπληξαν πολλές περιοχές της χώρας από τον Έβρο έως τη Ναυπακτία, την Κέρκυρα, την Πάτρα και περιοχές της πρωτεύουσας (Ανω Λιόσια και Γλυφάδα).
Δείτε εδώ φωτογραφίες και βίντεο της πληγείσας περιοχής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών:
https://edcm.edu.gr/index.php/12-eidiseografia/213-plimmyra-dyt-attikis-protes-katagrafes-pms  .-  https://www.kolydas.gr/webtv .-Τράτσα Μάχη, Ολυμπία Λιάτσου

***  Ο Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ προκαλεί "ΣΕΙΣΜΟ" στον ΣΚΑΪ!  Έρχονται αποκαλύψεις...  
~  Μη χάσετε την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου στις 12.00 το μεσημέρι την ενημερωτική εκπομπή «Αταίριαστοι» με τους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα όπου θα βρεθεί καλεσμένος ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκος Βελόπουλος.
Ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ θα κάνει αποκαλύψεις και θα ξεσπεπάσει για άλλη μια φορά το Δυτικόδουλο πολιτικό σύστημα της χώρας, το οποίο με κάθε τρόπο εμποδίζει την οικονομική αλλά και πολιτισμική ανάπτυξη των Ελλήνων.
Συντονιστείτε όλοι στον ΣΚΑΪ στις 12.00 το μεσημέρι την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου.

***  Ραγδαίες Εξελίξεις! Ο μεσάζων των όπλων στη Σαουδική Αραβία είχε καταδικαστεί για λαθρεμπόριο...

~ Να περιορίσει ακόμα περισσότερο τον ήδη ασφυκτικό κλοιό γύρω από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο επιχειρεί η Νέα Δημοκρατία ζητώντας την εξέταση όλων των συμβάσεων πώλησης οπλικών συστημάτων και πυρομαχικών που υπογράφηκαν επί υπουργίας του.  Την ίδια ώρα συγκλονιστικές είναι και οι εξελίξεις αναφορικά με τον αμφιλεγόμενο επιχειρηματία και ενδιάμεσο στην πώληση βλημάτων στην Σαουδική Αραβία Βασίλη Παπαδόπουλο καθώς όπως αποκάλυψε το protothema.gr καταδικάστηκε πρόσφατα για λαθρεμπόριο. Σαν να μην έφτανε αυτό η Νέα Δημοκρατία καλεί τον κ. Καμμένο να απαντήσει εάν το συγκεκριμένο πρόσωπο εκπροσώπησε επίσημα τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα για την πώληση όπλων στην Κένυα.
 Πάντως, η προγραμματισμένη για την ερχόμενη Δευτέρα συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ενδεχομένως να αναβληθεί λόγω της ανατροπής των κοινοβουλευτικών εργασιών μετά την κήρυξη εθνικού πένθους από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Σε κάθε περίπτωση η νέα ερώτηση των Βασίλη Κικίλια και Αναστάσιου Δημοσχάκη αναφέρει πως «Κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης της Χώρας μας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ειδικότερα την περίοδο από τον Ιανουάριο του έτους 2015 μέχρι και σήμερα, ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας, έχετε φέρει στην Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της ΒτΕ και έχετε εισηγηθεί την θετική γνωμοδότηση από τα Μέλη της Επιτροπής για Εξοπλιστικά Υποπρογράμματα που αφορούν σε αξιοποίηση υλικού των Ενόπλων μας Δυνάμεων».
 Οι βουλευτές καλούν τον υπουργό να απαντήσει: «Πόσες και ποιες αναλυτικά πωλήσεις οπλικών συστημάτων και πυρομαχικών με τα παρελκόμενα αυτών πραγματοποιήθηκαν, από τον Ιανουάριο του έτους 2015 έως και σήμερα, σε Αραβικές Χώρες, όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, το Κατάρ, την Αίγυπτο κλπ; Πόσες και ποιες συγκεκριμένα εκ των ως άνω πωλήσεων πραγματοποιήθηκαν με Διακρατική Συμφωνία και πόσες με Μη Διακρατική Συμφωνία; Υφίσταται και αν ναι σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία σύναψης Διακρατικής Συμφωνίας πώλησης από την Ελλάδα στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, 1000 βομβών ΜΚ-82 και 700 βομβών ΜΚ-83, με τα παρελκόμενα υλικά τους;».
 Σε άλλο σημείο ζητούν να μάθουν εάν «υπάρχει σύμβαση των ΕΑΣ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα) με τον κ. Βασίλειο Παπαδόπουλο, ο οποίος διαπραγματεύεται για λογαριασμό της εταιρείας πώληση  όπλων στην Κένυα;»
 Αναλυτικά, η ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων της Νέας Δημοκρατίας έχει ως εξής:
 ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
 ΠΡΟΣ:   Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο
 ΘΕΜΑ:  Πωλήσεις οπλικών συστημάτων και πυρομαχικών με τα παρελκόμενα αυτών σε Αραβικές Χώρες, όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, το Κατάρ, την Αίγυπτο κλπ.
 Κύριε Υπουργέ,
 Κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης της Χώρας μας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ειδικότερα την περίοδο από τον Ιανουάριο του έτους 2015 μέχρι και σήμερα, ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας, έχετε φέρει στην Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της ΒτΕ και έχετε εισηγηθεί την θετική γνωμοδότηση από τα Μέλη της Επιτροπής για Εξοπλιστικά Υποπρογράμματα που αφορούν σε αξιοποίηση υλικού των Ενόπλων μας Δυνάμεων.
 Η ως άνω αξιοποίηση του υλικού των Ενόπλων μας Δυνάμεων αφορούσε και σε πωλήσεις οπλικών συστημάτων και πυρομαχικών με τα παρελκόμενα αυτών σε Αραβικές Χώρες, όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, το Κατάρ, την Αίγυπτο κλπ.
 Επειδή η αξιοποίηση του υλικού των Ενόπλων μας Δυνάμεων αφορά, μια πολύ ευαίσθητη και σοβαρή διαδικασία με οικονομικές – πολιτικές και διπλωματικές συνέπειες και επιπτώσεις, απαιτεί την απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα ενεργειών, ερωτάται ο κ.Υπουργός:
 1.  Πόσες και ποιες αναλυτικά πωλήσεις οπλικών συστημάτων και πυρομαχικών με τα παρελκόμενα αυτών πραγματοποιήθηκαν, από τον Ιανουάριο του έτους 2015 έως και σήμερα, σε Αραβικές Χώρες, όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, το Κατάρ, την Αίγυπτο κλπ;
 2. Πόσες και ποιες συγκεκριμένα εκ των ως άνω πωλήσεων πραγματοποιήθηκαν με Διακρατική Συμφωνία και πόσες με Μη Διακρατική Συμφωνία;
 3. Υφίσταται και αν ναι σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία σύναψης Διακρατικής Συμφωνίας πώλησης από την Ελλάδα στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, 1000 βομβών ΜΚ-82 και 700 βομβών ΜΚ-83, με τα παρελκόμενα υλικά τους ;
 4. Υπάρχει σύμβαση των ΕΑΣ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα) με τον κ. Βασίλειο Παπαδόπουλο, ο οποίος διαπραγματεύεται για λογαριασμό της εταιρείας πώληση  όπλων στην Κένυα;
 Σε συνέχεια των παραπάνω, αιτούμαστε όπως μας καταθέσετε:
 1. Όλες, από τον Ιανουάριο του έτους 2015 έως και σήμερα, τις Διακρατικές και Μη Συμβάσεις – Συμφωνίες του ΥΠΕΘΑ με Αραβικές Χώρες, όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, το Κατάρ, την Αίγυπτο κλπ και αφορούν αυτές σε πωλήσεις οπλικών συστημάτων και κάθε είδους πυρομαχικών με τα παρελκόμενα αυτών.
 2. Επιπρόσθετα, για όλες τις ανωτέρω Διακρατικές και Μη Συμβάσεις – Συμφωνίες, να μας καταθέσετε τα παρακάτω, ανά Σύμβαση – Συμφωνία, δικαιολογητικά:
 α.Τα Πρακτικά των Επιτροπών των Διαπραγματεύσεων, που ορίστηκαν για τις ως άνω Διακρατικές και Μη Συμβάσεις – Συμφωνίες.
β. Τα νόμιμα πιστοποιητικά ορισμού εκπροσώπου από την Χώρα – Αγοραστή, εφόσον υφίσταται τέτοιος.
γ. Τα προβλεπόμενα Πιστοποιητικά Τελικού Χρήστη (End User Certificates).
δ. Οι προβλεπόμενες Άδειες Εξαγωγής από την Ελλάδα των υλικών, που περιλαμβάνει η κάθε Σύμβαση – Συμφωνία.
ε. Τα έγραφα Έγκρισης Αλλαγής Τελικού Χρήστη (Third Party Transfer).
στ. Τα αντίγραφα  όλων των ενέγγυων - ανέγκλητων πιστώσεων ή προκαταβολών, που έχουν καταθέσει οι «Αγοραστές».
ζ. Τα παραστατικά παράδοσης των υλικών στους «Αγοραστές».
η. Τα υπηρεσιακά έγραφα, με τα οποία όλα τα υλικά που περιλαμβάνονται στις εν λόγω Συμβάσεις – Συμφωνίες χαρακτηρίζονται από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, ως Επιχειρησιακά Μη Αναγκαία.
 3. Τη Διακρατική Σύμβαση – Συμφωνία, σε όποιο στάδιο και εάν βρίσκεται και όποια σχετικά δικαιολογητικά υφίστανται και αφορούν στην πώληση, από την Ελλάδα, στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, 1000 βομβών ΜΚ-82 και 700 βομβών ΜΚ-83, με τα παρελκόμενα υλικά τους.
 4. Τη σύμβαση των ΕΑΣ, εφόσον υπάρχει, με τον κ. Βασίλειο Παπαδόπουλο, ο οποίος αναλαμβάνει να εκπροσωπήσει την εταιρεία σε υπόθεση πώλησης όπλων στην Κένυα.
 Καταδικασμένος για λαθρεμπόριο ο μεσάζων
 Ο Βασίλης Παπαδόπουλος, το πρόσωπο των ημερών που φέρεται να εμφανίζεται ως μεσάζων στην πολύκροτη υπόθεση της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία και για τον οποίον ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος ισχυρίζεται πως είναι εκπρόσωπος του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, έχει μεγάλη προϊστορία με τις τελωνειακές αρχές, ενώ από το 2014 έχει καταδικαστεί οριστικά και αμετάκλητα για λαθρεμπορία, με βάση την απόφαση 517/2014 του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης.
 Μέχρι πριν και πριν μία εβδομάδα μόλις, το όνομα  "Βασίλης Παπαδόπουλος" και η επωνυμία της εταιρίας "Ολυμπιακή Βιομηχανία ΑΕ" με έδρα την Αξιούπολη Κιλκίς, που «φιγουράρουν» κάτω από τις υπογραφές που μπήκαν στην συμφωνία του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας με την Σαουδική Αραβία, ασφαλώς ήταν άγνωστα σε πολλούς.
 Τα ονόματα αυτά, όμως, ξύπνησαν μνήμες «από τα παλιά» σε κάποια πολύπειρα στελέχη του ΣΔΟΕ και των τελωνειακών αρχών, που θυμήθηκαν μια απίστευτη υπόθεση λαθρεμπορίας που απασχόλησε για πάνω από μια δεκαετία τις διωκτικές αρχές και τις δικαστικές αίθουσες της χώρας μας.
 Στα μέσα του 2003 ξεκινούσε από το ΣΔΟΕ μια διεθνής έρευνα σε Ελλάδα και Σερβία, που επεκτάθηκε στην Ελβετία αλλά έφτασε μέχρι και σε εταιρίες… στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους στην Καραϊβική. Η έρευνα έμελλε, όμως, να καταλήξει προσφάτως –αν και μετά από αρκετά χρόνια- στην Θεσσαλονίκη και στην τελεσίδικη καταδίκη του κ. Βασιλείου Παπαδόπουλου από το Διοικητικό Εφετείο το οποίο, αφού εξέτασε σε βάθος και "επί της ουσίας" την υπόθεση, επικύρωσε -και σε δεύτερο βαθμό εκδίκασης- ότι βαρύνεται για το αδίκημα της λαθρεμπορίας. Και για τον λόγο αυτό, του επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους πάνω από 340.000 ευρώ.
 Η απόφαση 517/14 του Εφετείου
 Όλα άρχισαν όταν, διερευνώντας πληροφορίες από μια σερβική εταιρία, το ΣΔΟΕ διαπίστωσε πως ο κ. Βασίλειος Παπαδόπουλος και η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΕ -της οποίας διατελούσε από τότε νόμιμος εκπρόσωπος-  ήταν εμπλεκόμενοι και συνυπεύθυνοι για διάπραξη λαθρεμπορίας ύψους 545.000 δολαρίων κατά την εισαγωγή μηχανημάτων στην Ελλάδα. Το ΣΔΟΕ αποφάνθηκε πως πλήρωσαν δασμούς για αξία πολύ χαμηλότερη από την πραγματική, εμφανίζοντας πλαστό τιμολόγιο και μέσω «τριγωνικών» παραγγελιών από εταιρίες που έχουν την έδρα τους σε «εξωτικούς» παραδείσους.
 Το έγγραφο για την πώληση των βλημάτων στην Σαουδική Αραβία με την υπογραφή και την σφραγίδα του Βασίλη Παπαδόπουλου. Είναι ο ίδιος Βασίλης Παπαδοπουλος που το 2014 καταδικάστηκε τελεσίδικα  για λαθρεμπόριο.

Η υπόθεση κρίθηκε τελεσίδικα από το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης στις 17 Φεβρουαρίου 2014. Σύμφωνα με την απόφαση αυτήν (517/2014) απορρίφθηκε η έφεση που είχαν ασκήσει ο κ. Βασίλειος  Παπαδόπουλος και η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΕ, κατά της 2913/2011 απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, με την οποία είχαν επιβληθεί:
 - ποινή για «λαθρεμπορική τελωνειακή παράβαση» στον Βασίλειο Παπαδόπουλο και  την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΕ, ύψους 83.967,47 ευρώ, ως υπαίτιων λαθρεμπορίου,  για διαφυγόντες δασμούς και φόρους που δεν κατέβαλαν στο ελληνικό δημόσιο.
 - πρόστιμα στον κ. Βασίλειο Παπαδόπουλο και  την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΕ, ύψους 251.902,41 ευρώ (το τριπλάσιο των διαφυγόντων δασμών και φόρων που δεν κατεβλήθησαν στο ελληνικό δημόσιο)
 - και επιπλέον 6.046 ευρώ στον κ. Βασίλειο Παπαδόπουλο και την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΕ για λοιπές επιβαρύνσεις
 Ο μεσάζοντας στην υπόθεση των βλημάτων Βασίλης Παπαδόπουλος
 Το χρονικό της υπόθεσης
 Η «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ» (ή πρώην «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΟΠΛΩΝ ΚΑΙ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΩΝ ΑΕ» πριν αλλάξει το καταστατικό της), της οποίας ο Βασίλειος Παπαδόπουλος ήταν Νόμιμος Εκπρόσωπος, μπήκαν στο μικροσκόπιο των ελληνικών διωκτικών αρχών στις 20 Αυγούστου του 2003, όταν μια Γιουγκοσλαβική εταιρία, η "Prvi Partisan NAMENSKA PKOIZVODNJA" που εδρεύει στην Ούσιτσε της Σερβίας, «κάρφωσε» στο ΣΔΟΕ ότι υπήρξαν παρανομίες κατά τον εκτελωνισμό μηχανημάτων στο Τελωνείο Κιλκίς, παραμονή Χριστουγέννων  του 1996, από την εταιρία OLYMPIC ARMS & AMMIINITIONS –PP (όπως εμφανιζόταν στα τελωνειακά έγγραφα τότε η «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ»).
 Ο κ. Βασίλης Παπαδόπουλος που το 2014 καταδικάστηκε οριστικά και τελεσίδικα για λαθρεμπόριο
Η Prvi Partisan NAMENSKA PKOIZVODNJA υποστήριξε ότι με βάση το 5019/20.12.1996 τιμολόγιό της (ύψους 1.668.580 δολαρίων) απέστειλε μηχανολογικό εξοπλισμό στην OLYMPIC ARMS & AMMIINITIONS –PP, τον οποίον παρέλαβε στο Τελωνείο ο κ. Βασίλης Παπαδόπουλος, ως νόμιμος εκπρόσωπός της.
 Έχοντας στα χέρια του αυτό το στοιχείο, το ΣΔΟΕ διαπίστωσε ότι το Τελωνείο στο Ούσιτσε είχε εκδώσει πράγματι Διασάφηση Εξαγωγής για Ελλάδα, με αυτά τα στοιχεία και για το ποσό αυτό των 1,668.580 δολαρίων.
 Όταν όμως έκανε έρευνα και στο Τελωνείο Κιλκίς, διαπίστωσε ότι η σχετική Διασάφηση Εισαγωγής (4568/24.12.1996)  περιελάμβανε  ένα άλλο τιμολόγιο (αρ.59/19.12.1996) για αξία εισαγομένων εμπορευμάτων ύψους μόλις 1.123.000 δολαρίων, το οποίο φαινόταν να το έχει εκδώσει μια άλλη εταιρία, η Ελβετική HEMSWORTH HOLDING LIMITED με έδρα την Γενεύη -και όχι η σερβική εταιρία από το Ούσιτσε. Διαπίστωσε δηλαδή ότι είχε δηλωθεί από τον κ. Παπαδόπουλο και την εταιρία του, αξία εισαγωγής μικρότερη κατά 545.000 ευρώ από εκείνη του τιμολογίου της εταιρίας που φαινόταν ότι τους πούλησε τον μηχανολογικό εξοπλισμό.
 Από Σερβία και Ελβετία
 Τότε το ΣΔΟΕ ξεκίνησε αναζήτηση και για το ποια είναι αυτή η HEMSWORTH HOLDING LIMITED που εμφανιζόταν «από το πουθενά» να έχει πουλήσει τα ίδια πράγματα, σε χαμηλότερη όμως τιμή από εκείνη που έλεγαν τα τελωνειακά έγγραφα από την Σερβία. Ζήτησε για αυτό και τη συνδρομή και των Ελβετικών Αρχών, οι οποίες ενημέρωσαν το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών (στις 30.10.2003) ότι δεν υπάρχει  εταιρία με ονομασία HEMSWORTH HOLDING LIMITED που να είναι εγγεγραμμένη στο καντόνι της Γενεύης.
 Παράλληλα, από τις 26.9.2003 το ΣΔΟΕ είχε καλέσει τον κ. Βασίλειο Παπαδόπουλο για εξηγήσεις και για να προσκομίσει βιβλία και τιμολόγια, «αλλά αυτός δεν ανταποκρίθηκε» όπως αναφέρεται στην απόφαση του Διοικητικού Εφετείου.
 Έτσι το ΣΔΟΕ συνέταξε πόρισμα, όπου συμπέραινε ότι η HEMSWORTH HOLDING LIMITED είναι ανύπαρκτη και ότι το τιμολόγιο που είχε δηλωθεί κατά την εισαγωγή των εμπορευμάτων ήταν πλαστό ή, σε κάθε περίπτωση πάντως, υποτιμολογημένο κατά 545.000 δολάρια (σε σχέση με τα 1.668.580 δολάρια που εμφάνιζε το τιμολόγιο της Σέρβικης Prvi Partisan), με προφανή σκοπό να αποφύγουν ο κ. Βασίλειος Παπαδόπουλος και η εταιρία που εκπροσωπούσε, να πληρώσουν  δασμούς 84.000 ευρώ στο ελληνικό Κράτος.
 Το πόρισμα εκείνο απεστάλη στο Τελωνείο Κιλκίς για να προβεί σε καταλογισμούς. Στις 25.11.2003 το Τελωνείο επέδωσε στον κ. Παπαδόπουλο κλήση σε απολογία. Εκείνος έστειλε την 1.12.2003 απολογητικό υπόμνημα και, αφού το έλαβε υπόψην του, το Τελωνείο επέβαλε τα πρόστιμα των 340.000 ευρώ, ενώ κήρυξε και την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΟΠΛΩΝ της οποίας ήταν εκπρόσωπος, ως αλληλέγγυα υπόχρεη και συνυπεύθυνη.
 …μέχρι Virgin Islands και Καραϊβική
 Προσφεύγοντας στην δικαιοσύνη, οι Βασίλειος Παπαδόπουλος και ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΟΠΛΩΝ ΑΕ υποστήριξαν κατ’αρχήν πως το 2003 που ξεκίνησε η έρευνα, το αδίκημα είχε υποπέσει πια σε 5ετή παραγραφή και έτσι το ελληνικό δημόσιο δεν μπορούσε να τους ασκεί διώξεις. Το Δικαστήριο έκρινε όμως ότι τότε ίσχυε ακόμα η 7ετής προθεσμία παραγραφής για υποθέσεις λαθρεμπορίας και άρα δεν υπήρχε κώλυμα να ελεγχθούν από το ΣΔΟΕ για την υπόθεση του 1996 –καθώς η καταλογιστική πράξη τους επιδόθηκε μια εβδομάδα πριν συμπληρωθεί επταετία από τις 20.12.1996 που έγινε η επίμαχη εισαγωγή.
 Ο κ. Παπαδόπουλος υποστήριξε τότε ότι τα συγκεκριμένα μηχανήματα εισήχθησαν στην Ελλάδα από την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΟΠΛΩΝ & ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΩΝ (που είχε μετεξελιχθεί με την πάροδο των ετών σε ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΕ πια) έχοντας αγοραστεί όμως όχι από την σερβική Prvi Paryisan NAMENSKA PROIZVODNJA, αλλά …από την HEMSWORTH HOLDING LIMITED της Ελβετίας. για 1.123.000 δολάρια.
 Υποστήριξε τότε, μεταξύ άλλων, ότι η HEMSWORTH HOLDING LIMITED  είναι υπαρκτή εταιρία και όχι εταιρία – "φάντασμα".  Αλλά –όπως διευκρίνισε – αυτή εδρεύει τελικά στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους και όχι στην Γενεύη, όπου απλώς διαθέτει εκπροσώπηση και μιαν ταχυδρομική διεύθυνση –και άρα για αυτό δεν την έβρισκαν οι ελβετικές Αρχές όταν την έψαχναν.
 Ο …μεσάζων του μεσάζοντος
 Ισχυρίστηκε όμως ακόμα ότι, στην πραγματικότητα, η σερβική Prvi Paryisan NAMENSKA PROIZVODNJA δεν είχε πουλήσει απευθείας τα συγκεκριμένα μηχανήματα στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ για 1,67 εκατ. δολάρια όπως έδειχναν τα τιμολόγια εξαγωγής αλλά, δια της τεθλασμένης, πρώτα τα είχε πουλήσει για 1.047.000 δολάρια (από τις 6.12.1996 ήδη) στην HEMSWORTH HOLDING LIMITED και από εκείνην τα πήρε η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ για 1.123.000 δολάρια, συμφώνως προς το τιμολόγιο που κατέθεσε στο Τελωνείο ο κύριος Παπαδόπουλος. κατά την εισαγωγή τους στην Ελλάδα.
 Επικαλέστηκε μάλιστα και ότι στις 16.1.2004, μισό χρόνο μετά το αίτημα διερεύνησης που απηύθυνε στο ΣΔΟΕ, η ίδια η σερβική εταιρία (Prvi Partisan) άλλαξε στάση και με εξώδικο που έστειλε στις ελληνικές αρχές, απέσυρε το αρχικό της αίτημα, από το οποίο προέκυψαν η όλη  έρευνα και τα ευρήματά της.
 Μόνο ένα «γνήσιο» τιμολόγιο
 Ωστόσο το Εφετείο στάθηκε στο γεγονός ότι , στο πλαίσιο της διακρατικής έρευνας που έγινε, το μόνο γνήσιο τιμολόγιο που προέκυψε ότι ισχύει, ήταν εκείνο της Prvi Partisan NAMENSKA PKOIZVODNJA για τα 1.668.580 δολάρια. Το σκεπτικό ήταν πως τα ίδια στοιχεία υπάρχουν και στο Σερβικό πληροφοριακό σύστημα. Επίσης για τα 1.047.000 δολάρια που ισχυρίστηκε ο κύριος Παπαδόπουλος  ότι κόστισε στην HEMSWORTH HOLDING LIMITED η παραγγελία, η Prvi Partisan δεν είχε εκδώσει κανένα τελωνειακό παραστατικό εξαγωγής.
 Επιπλέον το Διοικητικό Εφετείο απέρριψε και τον ισχυρισμό του κ. Παπαδόπουλου ότι, ήδη από το 2008, είχε αθωωθεί αμετάκλητα κατά το ποινικό σκέλος στο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης. Το απέρριψε με το σκεπτικό όμως ότι όχι μόνον αθωώθηκε «λόγω αμφιβολιών», αλλά κυρίως επειδή το Διοικητικό δικαστήριο που εξετάζει την ουσία τέτοιων υποθέσεων, δεν δεσμεύεται από την κρίση του Ποινικού δικαστηρίου που αποφαίνεται ως προς το ποινικό σκέλος μόνον. Και εν προκειμένω μάλιστα, προκύπτει πως το ποινικό δικαστήριο αποφάνθηκε το 2008, τρία χρόνια πριν το Διοικητικό Πρωτοδικείο κρίνει «επί της ουσίας» και σε κάθε λεπτομέρεια την υπόθεση το 2011.
 Παρά την πολύχρονη καθυστέρηση και τα «μπρος-πίσω» στην απονομή της δικαιοσύνης, το Διοικητικό Εφετείο κατέληξε πως δεν συντρέχει λόγος απαλλαγής του Βασιλείου Παπαδόπουλου από τα πρόστιμα για την διαπιστούμενη λαθρεμπορία. Αντιθέτως στην απόφασή του τόνισε ότι:
 - «η εισαγωγή των επίμαχων μηχανημάτων στην Ελλάδα (…) έγινε με το αναγραφόμενο στην ανωτέρω Γιουγκοσλαβική διασάφηση 5019/20.12.1996 τιμολόγιο της Γιουγκοσλαβικής εταιρίας "Prvi Partisan NAMENSKA PROIZVODNJA" ποσού 1.668.580 USD και όχι με το αναγραφόμενο στην ανωτέρω Ελληνική διασάφηση 59/19.12.1996 τιμολόγιο της εδρεύουσας στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους εταιρίας με την επωνυμία "HEMSWORTH HOLDING LIMITED"  ποσού 1.123.000 USD, που επικαλούνται οι εκκαλούντες».
 - ο κ. Βασίλειος Παπαδόπουλος «κάνοντας χρήση κατά την επίμαχη εισαγωγή φορολογικού στοιχείου υποτιμολογημένου κατά 545.000 USD σε σχέση με την πραγματική αξία των μηχανημάτων, με άμεσο δόλο, αφού γνώριζε τις συνέπειες της πράξης του, υπέπεσε στην τελωνειακή παράβαση της λαθρεμπορίας».
 - «στην συγκεκριμένη περίπτωση στοιχειοθετείται η διάπραξη από τον πρώτο εκκαλούντα (σσ: τον κ. Βασίλειο Παπαδόπουλο) της τελωνειακής παράβασης της λαθρεμπορίας, τόσο κατά την αντικειμενική όσο και κατά την υποκειμενική υπόστασή της».
 - «Επομένως νομίμως καταλογίσθηκε σε βάρος του το ανωτέρων ποσό των πολλαπλών τελών και δασμών (…) όπως ορθά κρίθηκε και με την εκκαλούμενη (σσ: την πρωτόδικη) απόφαση, απορριπτομένων ως αβασίμων όσων υποστηρίζουν οι εκκαλούντες με την κρινόμενη έφεσή τους» (σσ: δηλ. ο κ. Παπαδόπουλος και η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΕ).
protothema

 *** ΘΑ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ το ΚΡΑΤΟΣ για τους ΕΛΛΗΝΕΣ, την ευαισθησία που δείχνει στους ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ;.. που βρήσκοντε οι ΜΚΥΟ ;;;

~ Οι νεκροί από τη νεροποντή στη Δυτική Αττική είναι μία τραγωδία.
Το ότι πριν από 10 μέρες η Περιφέρεια ισχυριζόταν πως όλα είναι καλά, είναι εγκληματικό.

Ο λόγος δεν είναι η ακραία νεροποντή. Άλλωστε νεκρούς έχει θρηνήσει και η Βρετανία και η Ιταλία. Μπροστά στη μανία της φύσης λίγοι μπορούν να αντισταθούν.
Οι ελληνικές όμως διοικήσεις παραδοσιακά ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ αυτά ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ. Είναι αδιανόητο η κρατική μηχανή να μην κάνει τα απαραίτητα. Nα καθαρίζει τα φρεάτια, να κατασκευάζει αντιπλημμυρικά έργα, να γκρεμίζει τα αυθαίρετα που έχουν χτιστεί σε ρέματα.
Αναρωτιόμαστε. Για τους πρόσφυγες και μετανάστες η αρωγή είναι μέγιστη.
Θα επιδειχθεί άραγε η ίδια ευαισθησία και για τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής;   του αρχισυντάκτη

***  Αγνοείται γυναίκα στη Μυρτοποταμιά Μεσσήνης - Έκκληση για εθελοντές 
Μια ηλικιωμένη γυναίκα αγνοείται από χθες το μεσημέρι στην κοινότητα της Μυρτοποταμιάς.
Στο σημείο έχουν σπεύσει άνδρες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής που την αναζητούν, ενώ γίνεται έκκληση από την οικογένεια σε όποιον μπορεί να συμβάλει στην αναζήτηση.
Σύμφωνα με μαρτυρίες οι τελευταίοι που την είδαν, ήταν κοντά σε ποτάμι που υπάρχει στο χωριό.  Φώτο αρχείου 

*** Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της Κεντρικής Αγοράς 
Στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί εορταστική εκδήλωση εν όψει των Χριστουγέννων, την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου και ώρα 18.00, στο χώρο εμπορίας των βιολογικών προϊόντων.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα ανάψουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο και ο εορταστικός φωτισμός, ενώ θα πραγματοποιηθεί και μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, στο οποίο θα συμμετάσχουν ο Παναγιώτης Μάλαμας και η ορχήστρα του, ο Γιώργος Σκλήκας και η χορωδία του και ο χορευτικός όμιλος «Λεύκιππος». Θα προσφερθούν κεράσματα σε όσους παραστούν. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας. 

*** Μαζιώτης- Ρούπα: Αιτήσεις για καθημερινή φροντίδα του παιδιού τους από γιαγιά και θεία χωρίς περιοριστικούς όρους 
Κεκλεισμένων των θυρών συζητήθηκαν χθες το πρωί στην αίθουσα του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καλαμάτας δύο αιτήσεις που υπέβαλαν οι γονείς και η γιαγιά με τη θεία του ανήλικου τέκνου του Νίκου Μαζιώτη και της Πόλα Ρούπα, οι οποίες αφορούν στην οριστική επιμέλεια από τη γιαγιά και τη θεία του.
Ειδικότερα, σε δηλώσεις που έκαναν οι συνήγοροι της οικογένειας, Παναγιώτης Κοραντζόπουλος και Γεώργιος Στειακάκης, ανέφεραν: «Συζητήθηκε σήμερα αίτηση της γιαγιάς του ανήλικου τέκνου και της θείας και άλλη αίτηση των γονέων, μητέρα και πατέρα του ανηλίκου Λάμπρου Βίκτωρα Μαζιώτη- Ρούπα, για την ανάθεση της καθημερινής φροντίδας του τέκνου εις την γιαγιά και θεία του, Ειρήνη Ρούπα και Χριστιάνα Ρούπα, λόγω της αντικειμενικής δυσκολίας και μόνον των γονέων του να ασκήσουν τα καθήκοντά τους.
Η υπόθεση συζητήθηκε αρμοδίως στην εκουσία δικαιοδοσία του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καλαμάτας και αναμένουμε την απόφαση εντός χρονικού διαστήματος δύο μηνών κατά προσέγγιση.
Η αίτησή μας είχε συγκεκριμένο περιεχόμενο, την καθημερινή φροντίδα του τέκνου από τη γιαγιά και τη θεία, χωρίς περιορισμούς και χωρίς την παρακολούθηση από κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας ή παιδοψυχίατρο, η οποία δεν είναι απαραίτητη και θα κριθεί σχετικά από το δικαστήριο».
Σε ερώτηση για την επιμέλεια που ισχύει μέχρι σήμερα και αν το παιδί αυτή τη στιγμή παρακολουθείται από κάποια υπηρεσία, ο κ. Στειακάκης απάντησε ότι υπάρχει προσωρινή επιμέλεια με εισαγγελική διάταξη. Πρόσθεσε, δε, πως η πραγματικότητα είναι ότι έχουν την επιμέλεια και την καθημερινή φροντίδα, ενώ αυτή τη στιγμή δεν παρακολουθείται από κοινωνική υπηρεσία, αφού και η ίδια η υπηρεσία έχει διαπιστώσει ότι δεν είναι απαραίτητο.  Π.Μπ.

*** Γιορτή του Πολυτεχνείου στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών αύριο 
Αφιερωμένη στη μνήμη του Φιλιατρινού αρεοπαγίτη και αγωνιστή της δημοκρατίας, Αντώνη Μιχαλακέα, είναι η γιορτή του Πολυτεχνείου που διοργανώνει αύριο το απόγευμα στις 6.30 το 3ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών, με το μήνυμα «Δε θα περάσει ο Φασισμός»!
Ο Αντώνης Μιχαλακέας γεννήθηκε στα Φιλιατρά το 1935 από πατέρα δικηγόρο. Ακολούθησε το δρόμο της Νομικής και πέρασε στα δικαστικά έδρανα. Μέλος της Δημοκρατικής Άμυνας, συνελήφθη επί της έδρας (νεαρός πρωτοδίκης στη Νάξο) από τη χούντα των συνταγματαρχών το 1969. Κρατήθηκε στο ΕΑΤ-ΕΣΑ όπου βασανίστηκε. Δύο μήνες μετά τη σύλληψή του, με συντακτική πράξη του παρ’ Αρείω Πάγω Συμβουλίου Νομιμοφροσύνης, κρίθηκε μη νομιμόφρων και η χούντα τον απέλυσε από τη θέση του. Βρέθηκε στο εδώλιο του Έκτακτου Στρατοδικείου Αθηνών, στην περίφημη δίκη των 35 της Δημοκρατικής Άμυνας, μαζί με τον αδελφό του Αθανάσιο (επίσης δικαστικό λειτουργό) και καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη, για να παραμείνει στην απομόνωση των Φυλακών Κέρκυρας έως το 1973 που αποφυλακίστηκε με την αμνηστία που χορήγησαν οι συνταγματάρχες λόγω της διεθνούς κατακραυγής. Επανήλθε στο δικαστικό σώμα με τη μεταπολίτευση. Αποκαταστάθηκε αυτοδίκαια και θεωρήθηκε μηδέποτε απολυθείς το Σεπτέμβριο του 1974. Προήχθη σε πρόεδρο Πρωτοδικών το έτος 1980. Εφέτης έγινε το 1984 και το 1994 πρόεδρος Εφετών. Υπηρέτησε σε διάφορα Εφετεία, όπως της Κέρκυρας (1984-1991) και του Ναυπλίου. Ακολούθησε μια πορεία στο χώρο της Δικαιοσύνης την οποία σημάδεψαν το ήθος, το επιστημονικό κύρος και η αμερόληπτη δικαστική κρίση. Το Σεπτέμβριο του 1999 προήχθη στο βαθμό του Αρεοπαγίτη.
 Ο Αντ. Μιχαλακέας ήταν έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών. Σεμνός δικαστής, αγωνιστής της δημοκρατίας και υπέρμαχος των δικαιωμάτων του ανθρώπου, έφυγε ξαφνικά στις 14 Φεβρουαρίου 2001, στα 65 χρόνια του, ύστερα από καρδιακό επεισόδιο, αφήνοντας φτωχότερο το δικαστικό και νομικό κόσμο της χώρας.
Η Επιτροπή Διοίκησης και Διαχείρισης Δικαστικού Μεγάρου Κέρκυρας και ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας, την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017, διοργάνωσαν τελετή για την ονοματοδοσία τριών αιθουσών του Δικαστικού Μεγάρου Κέρκυρας, τιμώντας τη μνήμη των Κώστα Γεωργάκη, Παναγιώτη Γίδα και Αντώνη Μιχαλακέα. Μεταξύ άλλων, δόθηκε ομιλία με θέμα «Ο υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Αντώνης Μιχαλακέας», ενώ έγινε προβολή ντοκιμαντέρ «Στην μνήμη του Αντώνιου Μιχαλακέα», το οποίο επιμελήθηκε ο ερευνητής και συγγραφέας Κώστας Παπούτσης.
Συγκλονιστικό είναι το γράμμα από τις φυλακές Κέρκυρας, τον Απρίλιο του 1971, που υπογράφουν πολιτικοί κρατούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο Αντώνης Μιχαλακέας.
  Γράμμα από τις φυλακές Κέρκυρας, Απρίλιος 1971
1. Πριν από τέσσερα χρόνια το στρατοκρατικό καθεστώς της 21ης Απριλίου 1967, το πρώτο δικτατορικό καθεστώς που εμφανίστηκε στην Ευρώπη μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, επιχείρησε να πετύχει μ’ ένα νόθο δημοψήφισμα την τυπική έστω νομιμοποίησή του με την επιβολή ενός αντιλαϊκού συνταγματικού κειμένου.
2. Το δημοψήφισμα πραγματοποιήθηκε χωρίς κανένα αντίλογο, κάτω από τη δαμόκλεια σπάθη του στρατιωτικού νόμου, με δρακόντεια λογοκρισία, τις φυλακές και τα στρατόπεδα εξορίας γεμάτα από τους πολιτικούς της αντιπάλους, με άμεσες μορφές βίας στα εκλογικά τμήματα και νοθεία στις ειδικές υπηρεσίες. Με τον τρόπο αυτό η χούντα παρουσίασε ένα αποτέλεσμα που θα μείνει στην ιστορία για να καγχάζουν οι επερχόμενοι.
3. Στις διατάξεις του συνταγματικού αυτού κειμένου η δικτατορία εμφανίζει έναν ολόκληρο λαό να απαρνιέται τα κυριαρχικά του δικαιώματα και να αναθέτει τη μοίρα του σε μια κυβέρνηση πραξικοπηματιών. Αβάσταχτη ύβρις που κορυφώνεται στην ανακήρυξη της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων σε υπερεξουσία και υπέρτατο ρυθμιστή των πολιτικών τυχών της χώρας.
4. Η αντιλαϊκή και στρατοκρατική βάση αφαιρεί από το κείμενο του 1968, που συντάχτηκε με τη βοήθεια ξένων «συμβούλων» και πρακτόρων, το χαρακτήρα του συντάγματος. Όχι μόνον δεν αναγνωρίζεται ο λαός σαν κυρίαρχος, αλλά και θεσμοποιούνται οι φανεροί και αόρατοι μηχανισμοί βίας και καταπίεσης που επέβαλε η 21η Απριλίου σ’ όλους τους τομείς της ελληνικής κοινωνίας.
5. Το δημοψήφισμα δεν μπόρεσε ούτε ουσιαστικά ούτε καν τυπικά να νομιμοποιήσει το πραξικόπημα. Ο ελληνικός λαός παρέμεινε αμετάπειστος και αμετακίνητος, ακόμη και στη σιωπή του, εχθρός της δικτατορίας, γεγονός που αποδεικνύεται από την ανυπαρξία λαϊκής βάσης και την πρωτοφανή κοινωνική και πολιτική απομόνωση του καθεστώτος, μετά από μια πενταετία εξουσίας των αρμάτων και των λογχών.
6. Δεν μπορεί ούτε σ’ αυτό το ψευτοσύνταγμά της να στηριχτεί και να αισθανθεί εξασφαλισμένη η δικτατορία. Αναγγέλλει τυπικά την εφαρμογή μερικών άρθρων για να τα αναιρέσει ή να τα παραβιάσει την επομένη. Δημιουργεί παρασυνταγματικά υποκατάστατα και σχεδιάζει «γέφυρες» και κάθε λογής νόθες πολιτικές διεξόδους, που θα συνεχίζουν και θα εντείνουν το δικτατορικό καθεστώς της βίας και τη νεύρωση της πολιτικής ζωής της χώρας.
7. Σήμερα η δικτατορία βρίσκεται ακόμη στο σημείο εκκίνησής της παλεύοντας να κερδίσει μια τυπική τουλάχιστον αναγνώριση από κάποια μερίδα έστω του ελληνικού λαού. Η αβεβαιότητα, ο φόβος και το πολιτικό αδιέξοδο την υποχρεώνουν να θέτει και να αναιρεί στόχους. Παραπαίει σε μια συνεχή προσπάθεια εξαπάτησης του έθνους. Προβάλλει σαν σύμβολο παντοδυναμίας το δικτάτορα αρχηγό της, ενώ έχει οριστικά χάσει κάθε δυνατότητα πρόσβασης στο λαό.
8. Δεν είναι τυχαίο ότι προσπαθεί να σπάσει τον κλοιό στην κορυφή μια και απότυχε στη βάση. Επαιτεί αναγνώριση από τον πολιτικό κόσμο, δίνει γην και ύδωρ στους Αμερικανούς αφθέντες της, προσπαθεί με κάθε μέσον να πειθαναγκάσει τον τόπο και τελευταία αποπειράται να εκβιάσει αναγνώριση από τους φυλακισμένους ομήρους της και το κίνημα αντίστασης. Η λαϊκή περιφρόνηση και αγανάκτηση για τους ελάχιστους μικροκομπάρσους της πολιτικής που αγκάλιασαν τη δικτατορία, έδωσε το μέτρο των δυνατοτήτων των πολιτικών ανοιγμάτων του καθεστώτος.
9. Οι δυνάμεις αντίστασης και ο αγώνας τους βρίσκουν πλέον τη δικαίωσή τους στα γεγονότα. Η απάτη έχει αποκαλυφθεί και στα μάτια των πιο δύσπιστων του καθεστώτος της 21ης Απριλίου: δεν είναι παρένθεση και δεν είναι σε θέση να αυτοεξελιχθεί. Ο δρόμος για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα μας βρίσκεται μακριά από νόθες λύσεις, που έχουν σαν βάση το συνταγματικό κείμενο του 1968. Τις ύποπτες αυτές λύσεις που οδηγούν στη νομιμοποίηση και μονιμοποίηση του καταπιεστικού μηχανισμού και της τυραννίας και αφήνουν ανέπαφη την υπερεξουσία του στρατού, δε θα τις δεχτεί ποτέ ο ελληνικός λαός και η αντίσταση.
10. Οι πολιτικοί κρατούμενοι δεν πρόκειται να δεχτούν καμία μορφή εκβιασμού, δεν ανέχονται να γίνουν αντικείμενα καμιάς διαπραγμάτευσης με τίμημα τη φαλκίδευση των ελευθεριών του λαού. Οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις φυλακές Αλικαρνασσού, Κέρκυρας και Τρικάλων που υπογράφουμε το κείμενο αυτό, διακηρύσσουμε για μια ακόμη φορά την πίστη μας στον ελληνικό λαό και στα απαράγραπτα δικαιώματά του. Χαιρετίζουμε τους αγώνες της ελληνικής νεολαίας. Καταδικάζουμε το συνταγματικό κείμενο του 1968 και τις ποικίλες θεσμικές του παραφυάδες. Απορρίπτουμε κάθε συμβιβασμό και τους καταπιεστές του ελληνικού λαού και τους αδίστακτους προαγωγούς ξένων συμφερόντων στον τόπο μας. Αρνούμαστε κάθε δρόμο που δε σημαίνει ανεξαρτησία και αδέσμευτη έκφραση της θέλησης του ελληνικού λαού.
11. Πιστεύουμε στην ικανότητα του ελληνικού λαού να απελευθερωθεί με τις δικές τους δυνάμεις από την τυραννία και θεωρούμε το συντονισμό των ενεργειών όλων των αντιστασιακών δυνάμεων και των συνεπών πολιτικών φορέων σαν απαραίτητη προϋπόθεση για τη συντριβή της δικτατορίας.
Εκ των φυλακών Κερκύρας
Βουλέλης Νικόλαος
Γιαννιτόπουλος Στέλιος
Γούλας Αντώνης
Ζωγράφος Αλέξανδρος
Θεοδωρίδης Μπάμπης
Καζέλης Θεόδωρος
Καλούδης Νικόλαος
Κωνσταντόπουλος Νίκος
Μαμαλάκης Σήφης
Μίσσιος Χρόνης
Μιχαλακέας Αντώνης
Μπάρας Αργύρης
Νικολόπουλος Κώστας
Πολίτης Αντρέας
Σιπητάνος Γιώργος
Σταυρακάκης Μήτσος
Στεφανίδης Σωκράτης
Φίλιας Βασίλης
 Φυλακές Αλικαρνασσού
Ανωμερίτης Γιώργος
Δώδος Δημοσθένης
Παπαϊωάννου Δημήτρης
Μυλωνάς Γιάννης
Νέστωρ Στέλιος
Κομποτιάτης Γιάννης
Δελούκας Μάνος
Κυριαζής Γιάννης
Φαράκος Γρηγόρης
 Φυλακές Τρικάλων
Νοταράς Γεράσιμος
Καπαγέρωφ Πέτρος
Κονάδης Δημοσθένης
Λουκάς Σπύρος
Αθανασίου Θανάσης
Του Ηλία Γιαννόπουλου 

*** Η «Ευρυδίκη» φτάνει στην Καλαμάτα- Μεγάλη προσοχή μέχρι τη Δευτέρα 
Ο καιρός τα τελευταία 24ωρα έχει δείξει άγριες διαθέσεις και στην Καλαμάτα, ενώ, σύμφωνα με τους ειδικούς, η κατάσταση τις επόμενες ώρες αναμένεται «να αγριέψει» και, μάλιστα, κατά πολύ.
Να σημειωθεί ότι το φαινόμενο «Ευρυδίκη» χθες το βράδυ βρισκόταν πάνω από τη Σικελία και ήταν θέμα χρόνου να φτάσει και στην περιοχή μας. Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο Κώστας Μενούνος, το κύμα κακοκαιρίας κινείται αργά με κατεύθυνση ανατολικά. Σε αυτό οφείλεται και η κακοκαιρία που έχει ξεσπάσει από τη Δευτέρα στην περιοχή μας.
Να σημειωθεί, δε, ότι το απόγευμα της Τρίτης ανεμοστρόβιλος πέρασε από την περιοχή του αεροδρομίου και της Μικρομάνης.
  Οι προβλέψεις για τις επόμενες ημέρες
Σχετικά με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν από σήμερα, ο κ. Μενούνος είπε ότι ο καιρός θα είναι πολύ άστατος και τη μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας θα υπάρχουν μπόρες, αλλά και καταιγίδες. Με τις τελευταίες, μάλιστα, να υπάρχει φόβος ότι θα έχουν μεγάλη ραγδαιότητα, με αποτέλεσμα να υπάρξει συσσώρευση υδάτων, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς και οι άνεμοι θα είναι νότιοι- νοτιανατολικοί.
Από εκεί και πέρα, για τις επόμενες ημέρες, ο κ. Μενούνος ανέφερε ότι ο καιρός θα εξαρτηθεί από την πορεία της «Ευρυδίκης», αφού υπάρχει η τάση για μεσογειακό κυκλώνα.
Κλείνοντας ο κ. Μενούνος τόνισε ότι πρέπει όλοι να καθαρίσουμε τα φρεάτια που είναι κοντά στα σπίτια μας και, σε περίπτωση πλημμύρας χειμάρρων, να μην προσπαθήσει κάποιος να τους διασχίσει.
Απαντώντας στην ερώτηση για το πότε μπορούμε να περιμένουμε καλυτέρευση του καιρού, είπε ότι αυτό θα συμβεί, αν δεν αλλάξει κάτι, από τη Δευτέρα.   Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** Προχωρεί η διαδικασία των έργων με ΣΔΙΤ στο Δήμο Καλαμάτας 
Ο Δήμος Καλαμάτας προχωρεί την πραγματοποίηση μέσω ΣΔΙΤ σειράς έργων, που δεν είναι δυνατόν να υπαχθούν σε άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, στο πλαίσιο υποβολής κοινής πρότασης με τους Δήμους Μεσσήνης και Πύλου – Νέστορος.
Όπως ανέφερε η αντιδήμαρχος Παναγιώτα Ντίντα σε συνέντευξη Τύπου χθες, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών την περασμένη Παρασκευή, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των τριών Δήμων, προκειμένου να προωθηθούν οι σχετικές διαδικασίες
Τα προς ένταξη έργα από πλευράς Δήμου Καλαμάτας, συνολικού προϋπολογισμού 18,6 εκατ. ευρώ, στους τομείς της Εκπαίδευσης και του Αθλητισμού με τη διαδικασία ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα), προτείνεται να είναι τα εξής:
  Α. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΣΧΟΛΕΙΑ
α/αΤίτλος ΈργουΟικόπεδο που προτείνεταιΕνδεικτικός προϋπολογισμός
1Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο -ΛύκειοΟικόπεδο του Δήμου ανατολικά «Τέντας»2.000.000
2Νέο κτήριο στο Ειδικό Δημοτικό ΣχολείοΟικόπεδο του Δήμου800.000
317ο Δημοτικό Σχολείο (12θεσιο)Οικόπεδο βορείως ΚΤΕΛ4.300.000
411ο ΝηπιαγωγείοΣτον αύλειο χώρο του 13ου Δ.Σ1.000.000
5Μονοθέσιο Νηπιαγωγείο
Δυτικής Παραλίας
Οδός Λυκούργου (πρώην ΔΕΑΚ) δίπλα στο 1ο Λύκειο250.000
6Κλειστή αίθουσα Γυμναστικής  συγκρότημα σχολείων: 4οΓυμνάσιο και Λύκειο και 6οΓυμνάσιοΑύλειος χώρος σχολείων350.000
7Νηπιαγωγείο στα ΑκοβίτικαΥπάρχει χώρος από το εγκεκριμένο σχέδιο πόλης500.000
 ΣΥΝΟΛΟ 9.200.000€
Β. ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ
α/αΤίτλος έργουΧώρος που προτείνεταιΕνδεικτικός προϋπολογισμός
1Κατασκευή νέων ναυταθλητικών εγκατ/σεων ΚαλαμάταςΔημοτικός χώρος Λιμενικού Ταμείου που προβλέπεται  από  το masterplan2.000.000
2Κατασκευή κλειστού Γυμναστηρίου Καλ/ταςΟικόπεδο Δήμου Ανατολικά περιοχή Τέντας4.000.000
3Κατασκευή κλειστής αίθουσας  γυμναστικής στο Δημοτικό ΣτάδιοΣτον περιβάλλοντα χώρο του Δημοτικού Σταδίου400.000
4Κατασκευή κλειστού κολυμβητηρίου ΚαλαμάταςΔυτική περιοχή «Παλιάμπελα»3.000.000
 ΣΥΝΟΛΟ 9.400.000€
 
     Η ένταξη έργων θα αποφασισθεί από την αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή.
Σημειώνεται ότι η κατασκευή έργων και η συντήρησή τους για 25 χρόνια θα βαρύνουν τον ανάδοχο, ο οποίος θα πληρώνεται μέσω σύμβασης με το υπουργείο Οικονομικών. Οι πολίτες του Δήμου Καλαμάτας δε θα επιβαρυνθούν οικονομικά.

***  Σεμινάριο ανθοδετικής 
Το Εργαστήριο Ανθοκομίας του ΤΕΙ Πελοποννήσου ξεκινά την Τρίτη 05/12 τον ΚΥΚΛΟ Ι του Σεμιναρίου Ανθοδετικής, το οποίο και απευθύνεται σε όλους. Για πληροφορίες και εγγραφές στα τηλέφωνα 27210 45241 και 6972854546. Πληροφορίες επίσης στην σελίδα του εργαστηρίου στο Facebook (https://www.facebook.com/Floraldesignteipel/).  Α.Π. 

***  Αισιοδοξία ότι ολοκληρώνεται μέσα σ’ ένα μήνα, το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας 
Ένα από τα μεσσηνιακά γεφύρια της… Άρτας, όπως είναι η ολοκλήρωση του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, φαίνεται να φτάνει στο τέλος του. Ακόμη και μέσα στο Νοέμβρη είναι εφικτή η ολοκλήρωση της αποκατάστασης των ελαττωμάτων που έχουν βεβαιωθεί, όπως και η πιστοποίηση των μηχανισμών της σκηνής από γερμανικό εξουσιοδοτημένο οίκο, την TUV SUD, ο οποίος πάντως όσες φορές κλήθηκε στο παρελθόν να ασχοληθεί διαπίστωσε σοβαρά θέματα. Άντε, αν δεν είναι Νοέμβριος, τότε σίγουρα μέχρι το τέλος του 2017!
Δηλώσεις για το θέμα έκανε χθες το πρωί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Δημόπουλος, ο οποίος μάλιστα αναγνώρισε ότι για τα προβλήματα στο Μέγαρο την ευθύνη έχει «η συμπεριφορά του αναδόχου σε κάποια φάση», στον οποίο όμως ο Δήμος Καλαμάτας έχει «χαριστεί» αλλεπάλληλες φορές.
Ο αντιδήμαρχος με την αναφορά του αυτή θέλησε να δείξει ότι ο ανάδοχος έχει αλλάξει στάση, ενώ τόνισε ότι το έργο έχει ολοκληρωθεί και ουσιαστικά το μόνο που μένει είναι η πιστοποίηση των μηχανισμών της σκηνής από τη TUV SUD.
Ο αντιδήμαρχος ανέφερε, επίσης, ότι το αν θα χρειαστεί να δοθεί και νέα παράταση –που εκτίμησε ότι δε θα χρειαστεί-, θα κριθεί από το πόσο σύντομα θα ανταποκριθεί η TUV SUD στο κάλεσμα να έρθει να ελέγξει και να πιστοποιήσει την ασφάλεια των μηχανισμών σκηνής. Πάντως, σημείωσε ότι αν χρειαστεί και νέα παράταση, θα δοθεί με τη νόμιμη διαδικασία. Α.Π.

*** Αλλάζει όψη το κέντρο της πόλης με τις πεζοδρομήσεις σε Σφακτηρίας και Ιατροπούλου 
Με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας θα προχωρήσει, μεταξύ άλλων, σε ολοκληρωμένη ανάπλαση που θα περιλαμβάνει την οδό Κολοκοτρώνη (από Νέδοντος μέχρι τα σκαλιά του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου), την οδό Σφακτηρίας και τους κάθετους δρόμους στον πεζόδρομο της Αριστομένους, όπως και την Ιατροπούλου.
Με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας έχει εξαγγείλει ότι θα προχωρήσει, μεταξύ άλλων, σε ολοκληρωμένη ανάπλαση που θα περιλαμβάνει την οδό Κολοκοτρώνη (από Νέδοντος μέχρι τα σκαλιά του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου), την οδό Σφακτηρίας και τους κάθετους δρόμους στον πεζόδρομο της Αριστομένους. Επιπλέον, θα κατασκευασθεί παιδική χαρά σύγχρονων προδιαγραφών, με παράλληλη αναβάθμιση του πάρκου, στο καλυμμένο τμήμα του Νέδοντα. Το θέμα θα συζητηθεί προς έγκριση στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
Με την αρχιτεκτονική μελέτη προτείνεται: α) διαπλάτυνση πεζοδρομίων οδού Κολοκοτρώνη (από Νέδοντος έως πλατεία Αγίου Νικολάου) μήκους 170 περίπου μέτρων και μέσου πλάτους τα 10,50 μέτρα, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και ο κοινόχρηστος χώρος εμβαδού περίπου 400 μ2, δυτικά του ως άνω Ιερού Ναού. β) πεζοδρόμηση της οδού Σφακτηρίας, κάθετης οδού προς την Κολοκοτρώνη, μήκους 135 μέτρων και μέσου πλάτους 5,75 μ. γ) πεζοδρομήσεις των τριών καθέτων προς την Αριστομένους και την οδό Σφακτηρίας, μικρών σε πλάτος οδών, Αναπλιώτη, Πολυβίου και Καπετάν Κρόμπα, από την οδό Σφακτηρίας ανατολικά μέχρι το ύψος της οδού Νέδοντος, δυτικά. δ) ανακατασκευή παιδικής χαράς Αναψυκτηρίου (έναντι αρχής οδού Κολοκοτρώνη)
Η οδός Κολοκοτρώνη που ξεκινά από την οδό Νέδοντος (έναντι της παιδικής χαράς Αναψυκτηρίου) και καταλήγει στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, βρίσκεται εντός των ορίων του Ιστορικού Κέντρου Καλαμάτας.
Πρόκειται για οδό που κατά το παρελθόν, μαζί με την οδό Αριστομένους (σημερινό πεζόδρομο), αποτελούσε έναν από τους παλαιότερους εμπορικούς δρόμους της Καλαμάτας, που οδηγούσε απευθείας στην πλατεία μιας εκ των παλαιότερων εκκλησιών της πόλης, τον Άγιο Νικόλαο και από εκεί - μέσω μεγάλων σε μήκος σκαλοπατιών με ενδιάμεσα πλατύσκαλα - οδηγούσε απευθείας στην οδό Αριστοδήμου και μετέπειτα στην οδό Φαρών.
Η οδός Σφακτηρίας τέμνει κάθετα την οδό Κολοκοτρώνη διερχόμενη από την 23ης Μαρτίου με κατεύθυνση από βορρά προς νότο και ενδιάμεσα υφίσταται το δίκτυο των μικρών εις μήκος οδών Αναπλιώτη, Πολυβίου και καπετάν Κρόμπα που πρόκειται να πεζοδρομηθούν.
Προτείνεται δε η δημιουργία γραμμικής δενδροστοιχίας από ψηλά δέντρα στην οδό Κολοκοτρώνη και την πλατεία Αγίου Νικολάου (να σημειωθεί ότι η περιοχή στερείται παντελώς πρασίνου).
Με τη δημιουργία ενός αξιόλογου δικτύου πεζοδρόμων, που θα εξασφαλίζει άνετους περιπάτους στους πολίτες-χρήστες του, στόχευση είναι η ανάπτυξη ανάλογων δράσεων στην περιοχή, που να αποβούν προς όφελος του φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος.
Επιπρόσθετα, θα υπάρξει μια θεαματική αύξηση της λειτουργικότητας της περιοχής με τη διαμόρφωση μιας ενιαίας αισθητικής αντιμετώπισης, σε ένα μεγάλο τμήμα του παραδοσιακού κέντρου της Καλαμάτας. Η συγκεκριμένη περιοχή, λόγω και του γεγονότος ότι θα υπάρχει πλέον αισθητική ομοιογένεια, θα μπορεί να αποτελέσει μελλοντικά έναν «πυρήνα» πρόσφορο για επέκταση αναβαθμίσεων και σε γειτονικές περιοχές.
Εκτός των άλλων, η προταθείσα παρέμβαση θα αποτρέψει την είσοδο των αυτοκινήτων στους ήδη φορτωμένους, λόγω του μικρού πλάτους οδών της περιοχής και θα λειτουργήσει αποτρεπτικά του φαινομένου που παρατηρείται σήμερα, οι οδηγοί οχημάτων (που χρησιμοποιούν τις οδούς αυτές μόνο και μόνο για εξεύρεση θέσης στάθμευσης) να χρησιμοποιούν τμήμα του οδοστρώματος για στάθμευση των αυτοκινήτων τους, με αποτέλεσμα στα μικρά σε πλάτος εναπομείναντα πεζοδρόμια, οι πεζοί να περνούν πολλές φορές με δυσκολία.
Ολοκληρώνεται η πεζοδρόμηση στην Ιατροπούλου
Η έγκριση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων της οδού Ιατροπούλου, από την οδό Σιδηροδρομικού Σταθμού έως τη Νέδοντος, θα συζητηθεί, μεταξύ άλλων, στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας.
Με τη μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας προτείνεται η ολοκλήρωση της πεζοδρόμησης του υπολοίπου τμήματος της οδού Ιατροπούλου (από την οδό Σιδηροδρομικού Σταθμού μέχρι την οδό Νέδοντος), μήκους 140 περίπου μέτρων και πλάτους 10 μέτρων, με την οποία ολοκληρώνεται και τυπικά ένας σημαντικός πεζόδρομος στην καρδιά του κέντρου της πόλης, συνολικού μήκους 250 μέτρων.
Σκοπός της πεζοδρόμησης και του υπολοίπου τμήματος της οδού Ιατροπούλου είναι η απόδοση στον πολίτη όσο το δυνατόν μεγαλύτερων επιφανειών δημόσιου χώρου, που θα καθίσταται ελκυστικός στο χρήστη και φιλικός στο περιβάλλον, ενισχύοντας συγχρόνως και τονώνοντας την ανάπτυξη της αστικής αυτής περιοχής. Η δημιουργία του πεζόδρομου θα εξασφαλίζει τον ασφαλή και άνετο περίπατο των πολιτών, θα βοηθήσει στην ανάπτυξη δράσεων στην περιοχή εξυπηρετώντας με αυτό τον τρόπο το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον.
Η πρόταση προβλέπει ελεύθερη ζώνη όδευσης πεζών πλάτους 3,50 μ., αλλά συγχρόνως επιτρέπει και σε οχήματα κοινής ωφέλειας και εκτάκτου ανάγκης (όπως ασθενοφόρα, πυροσβεστικά, ειδικά οχήματα ΔΕΥΑΚ, οχήματα μεταφοράς ατόμων με αναπηρία κ.λπ..) να διέρχονται σε περίπτωση ανάγκης, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.
Η πεζοδρόμηση της οδού Ιατροπούλου δε δυσχεραίνει τις μετακινήσεις στην πόλη, δεν επηρεάζει τα μέσα Μαζικής Μεταφορά, αφού δε διέρχονται από αυτήν. Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** ΒΟΜΒΑ!  "ΕΛΛΗΝΕΣ" τα παίρνουν απ' τις ΗΠΑ για να κάνουν ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ... (ΣΤΟΙΧΕΙΑ)

~ Χθες συμπληρώθηκαν 33 ολόκληρα χρόνια από την ίδρυση του ψευδοκράτους και κανείς στην Ελλάδα και την Κύπρο δεν μιλάει για όλους όσους προπαγάνδιζαν την προδοσία της αποδοχής και αναγνωρίσεως της κατοχής μέσω του σχεδίου Ανάν.

Συγκεκριμένα, αποδεδειγμένα ο ΟΠΕΚ, ίδρυμα του Κώστα Σημίτη, και το γνωστό για τις θέσεις του ΕΛΙΑΜΕΠ, είχαν λάβει στο παρελθόν «μαύρες» χρηματοδοτήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες για να μιλούν υπέρ του σχεδίου Ανάν, και παρά τις αποκαλύψεις τα ιδρύματα αυτά συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά.

Η σιωπή, όμως, είναι συνενοχή και δεδομένου ότι πολλοί κυβερνητικοί έχουν περάσει από τέτοιου είδους ιδρύματα, η φράση ταιριάζει γάντι...

***  Έρχονται ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ εξελίξεις στη Μ. Ανατολή!  Η Γαλλία στο πλευρό των ΗΠΑ στον ΠΟΛΕΜΟ κατά του Ιράν...

~  Προ τριών ημερών σας ενημερώσαμε πρώτοι ότι παρά τις συνεχείς δηλώσεις της Γαλλίας για την διατήρηση της συμφωνίας με το Ιράν για τα πυρηνικά, τις τελευταίες ημέρες φαίνεται μια στροφή στη Γαλλική εξωτερική πολιτική.
Στις 13 Νοεμβρίου το Γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών δεν απόκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεως στο Ιράν λόγω του προγράμματος βαλλιστικών πυραύλων (βλ. ΕΔΩ σχετικό θέμα), ενστερνιζόμενη στην ουσία την Αμερικανική θέση.
Χθες, ο Γάλλος πρόεδρος από το Ντουμπάι δήλωσε ότι παρά την ανάγκη της διατήρησης της συμφωνίας που υπογράφτηκε το 2015, διότι σε αντίθετη περίπτωση θα δημιουργηθεί πολεμικό κλίμα, υποστήριξε ότι στη συμφωνία θα πρέπει να γίνουν αλλαγές και να προστεθούν νέα στοιχεία, καθώς δεν είναι επαρκής και περιεκτική.
Μάλιστα ο Μακρόν τόνισε ότι θα πρέπει να περιοριστεί η ηγεμονία του Ιρανικού κράτους στη Μέση Ανατολή, δείχνοντας τελικά ποιο είναι το πραγματικό του πρόβλημα, κι όχι η επάρκεια της πυρηνικής συμφωνίας.
Να τονίσουμε ότι τόσο ο ΟΗΕ όσο και η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας έχουν εκδώσει ανακοινώσεις όπου τονίζουν την τήρηση της συμφωνίας στο έπακρο από την πλευρά του Ιράν (βλ. σχετικά θέματα ΕΔΩ κι ΕΔΩ).

*** Πριν 9 μέρες έγινε σύσκεψη για τα αντιπλημμυρικά! ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΤΡΑΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ...

Στις 6 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του (ΣΟΠΠ) Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη, Γιάννη Βασιλείου, ο οποίος τόνισε ότι “οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής είναι έτοιμες να ανταποκριθούν στις επερχόμενες συνθήκες της Χειμερινής Περιόδου” ενώ διαπιστώθηκε ότι “η στενή συνεργασία των αρμόδιων φορέων θα θωρακίσει κατάλληλα την περιοχή ενόψει της αντιπλημμυρικής και αποχιονιστικής περιόδου”. 
Θέμα της συνεδρίασης αυτής υπήρξε ο συντονισμός και η προετοιμασία του τοπικού συστήματος πολιτικής προστασίας για την καλύτερη θωράκιση της περιοχής.
“Ενόψει της αντιπλημμυρικής και αποχιονιστικής περιόδου, όλοι οι συμμετέχοντες φορείς τόνισαν ότι βρίσκονται σε ετοιμότητα για να συνδράμουν στις κοινές προσπάθειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των επιχειρησιακών δυνάμεών τους”, αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, που εξέδωσε η Περιφέρεια Αττικής.
   Σύσκεψη όμως για τα υποτιθέμενα αντιπλημμυρικά μέτρα τα οποία θα λάμβανε η κυβέρνηση είχε γίνει και τον περασμένο Αύγουστο υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου

Στη σύσκεψη εκείνη (δείτε την εδώ από την επίσημη ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού) που έγινε για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών αποφασίστηκε:
Η άμεση καταγραφή ζημιών. Ήδη από 14 Αυγούστου, με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, έχει αρχίσει η καταγραφή των ζημιών.
Αποζημίωση των ιδιοκτητών κατοικιών που έχουν καταστραφεί ή έχουν υποστεί βλάβες.
Αποζημίωση των ιδιοκτητών παραγωγικών μονάδων που έχουν υποστεί ζημιές.
Φορολογικές διευκολύνσεις για όσους επλήγησαν από τις πυρκαγιές.
Άμεσα αντιπλημμυρικά και δασοτεχνικά έργα από τις αρμόδιες δασικές υπηρεσίες για την προστασία των περιοχών από τη διάβρωση και τα πλημμυρικά φαινόμενα
Άμεση οριοθέτηση των καμένων δασικών εκτάσεων (με αξιοποίηση δορυφορικών δεδομένων).
Ενίσχυση της δασικής πολιτικής με προώθηση και ολοκλήρωση του έργου των δασικών χαρτών στο σύνολο της χώρας
Εφαρμογή δασικών απαγορευτικών διατάξεων για βόσκηση και άλλες δραστηριότητες στις καμένες εκτάσεις
Κήρυξη ως αναδασωτέων των καμένων εκτάσεων, μέσω αξιοποίησης ψηφιακών υποβάθρων και χαρτών.  omadalitheias
~~  ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ -ΛΟΓΙΑ  ...ΕΡΓΑ  Κύριοι των γραφείων ...

***  ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ! Αυτό το ΧΑΡΙΣΜΑ του το έδωσε ο... ΘΕΟΣ...

~  Ένας διαγωνιζόμενος στο Ουκρανία έχεις ταλέντο, θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα (εάν όχι το μεγαλύτερο) ταλέντα που έχουν περάσει παγκοσμίως από το γνωστό talent show.
Η ερμηνεία του θα σας σαγηνεύει, κι εάν νομίζετε ότι υπερβάλλουμε δείτε και θα μας θυμηθείτε:
Βίντεο : θα παθετε σοκ! Το μεγαλύτερο ταλέντο στον κοσμο όλων των εποχών! , https://youtu.be/fDvuWVpZyVI  .-

***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Γι' αυτό ΧΑΘΗΚΑΝ 16 άνθρωποι!  Εικόνες που ΣΟΚΑΡΟΥΝ...

~ Πολλοί θα αναρωτιέστε τι συνέβη στην περιοχή της Μάνδρας και πλημμύρισε με αποτέλεσμα 16 νεκρούς ανθρώπους (και η λίστα όλο και αυξάνεται).
Για να βρούμε την απάντηση αρκεί μόνο μια μικρή έρευνα στο google earth.
Στην πρώτη φωτογραφία θα δείτε το ρέμα δίπλα ακριβώς στην Εθνική Οδή Ελευσίνας-Θηβών.
~ Στη δεύτερη όμως, ένα σημείο λίγο πιο κάτω δείχνει κάτι το αποκαλυπτικό. Έναν... δρόμο να κόβει το ρέμα στα δύο. Δείτε:
~ Δεν χρειάζεται πλέον να αναρωτιόμαστε. Όσα νερά υπήρχαν στο βουνό κατέληξαν στην Εθνική Οδό μόνο και μόνο γιατί κάποιοι κατασκεύασαν έναν δρόμο με αποτέλεσμα να φράξουν το ρέμα και καταδικάζοντας πολύ κόσμο στο θάνατο.Θα πρέπει να βρεθεί ο υπεύθυνος της κατασκευής του δρόμου και να τιμωρηθεί παραδειγματικά. Και φυσικά να καταστραφεί ο δρόμος πριν καταστραφούν κι άλλες οικογένειες...

***  Δείτε το ΠΑΡΤΥ των υπουργών στο ΚΕΕΛΠΝΟ! Και βγάζουν και γλώσσα... (ΒΙΝΤΕΟ)

~ Απίστευτες αποκαλύψεις έγιναν κατά τη διάρκεια της εξεταστικής επιτροπής για τα σκάνδαλα στο χώρο της υγείας την περίοδο 1997-2014.
Όπως αποκάλυψε η μάρτυρας Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, επειδή το ΚΕΕΛΠΝΟ «δεν έβρισκε» κανένα μάγειρα στο κέντρο της Αθήνας, παράγγελνε κάθε μέρα delivery από μια ταβέρνα στην Ομόνοια, η οποία ανήκε σε συγγενή υπαλλήλου του Υπουργείου Υγειας.
Όμως το απίστευτο είναι αλλού. Για κάθε πιάτο το ΚΕΕΛΠΝΟ πλήρωσε... 12,5 ευρώ. Τόσο για το μπριάμ, όσο για τις φακές και την ομελέτα.
Είναι καταπληκτικό το πως καταφέρνουν ορισμένοι να κάνουν λαμογιές μέχρι και στα delivery. Δείτε την μαρτυρία:
~
***  ΒΟΜΒΑ για τον ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ! Τα Ιμια και το Όσμιο...

~ ο χημικό στοιχείο όσμιο (osmium) είναι μέταλλο με ατομικό αριθμό 76 και σχετική ατομική μάζα 190,23. Το χημικό του σύμβολο είναι «Os». Ανήκει στην ομάδα 8, στην περίοδο 6 και στο d-block του περιοδικού πίνακα, στην ομάδα της 3ης κύριας σειράς των στοιχείων μετάπτωσης..
Ανακαλύφθηκε στο Λονδίνο από τον Άγγλο χημικό Τένναντ το 1803 και πήρε το όνομά του από την ελληνική λέξη «οσμή», την οποία αποκτά το μέταλλο επειδή, όταν εκτίθεται στον ατμοσφαιρικό αέρα, επικαλύπτεται από ένα λεπτό στρώμα οξειδίου, το οποίο έχει χαρακτηριστική μυρωδιά. Το όσμιο θεωρείται ευγενές μέταλλο μαζί με το ρουθήνιο, το ρόδιο, το ιρίδιο, τον άργυρο, το παλλάδιο, το λευκόχρυσο και το χρυσό.
Η υψηλή ανακλαστικότητα του οσμίου στην υπεριώδη περιοχή (σε μήκη κύματος μικρότερα των 100 nm) είναι επιθυμητή σε κάτοπτρα μικρού μεγέθους που χρησιμοποιήθηκαν πολλές φορές σε φασματοφωτόμετρα υπεριώδους (UV) φωτός στα διαστημικά λεωφορεία. Tα κράματα του οσμίου, όπως το οσμιρίδιο, είναι πολύ σκληρά και χρησιμοποιούνται, μαζί με τα άλλα PGMs, σε εφαρμογές στις οποίες απαιτούνται υψηλή αντοχή στη διάβρωση και μεγάλη σκληρότητα όπως σε στυλογράφους, ηλεκτρικές επαφές μηχανικών διακοπτών, διατρητικά εργαλεία κλπ. Κράμα αποτελούμενο από 90 % λευκόχρυσο και 10 % όσμιο χρησιμοποιείται σε χειρουργικά εμφυτεύματα όπως οι βηματοδότες και για αντικατάσταση πνευμονικών βαλβίδων
Οι πληροφορίες θέλουν την Ελλάδα να έχει όσμιο στην περιοχή των Ιμίων και μάλιστα αυτός να είναι ένας από τους λόγους που έγινε το 1996 το σκηνικό στην περιοχή, με τους Τούρκους να θέλουν να τα… ‘γκριζάρουν’.
~ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ - (ALERT 15.11.2017)    : https://youtu.be/1KKv6fu9NZs  .-


*** Αθλητική ενημέρωση :

*** Τετάρτη (15/11/2017)
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  κ.α.   75-75   ,-  ( 40-30) .- παράταση :   83-90 .-^
 Τα  δεκάλεπτα17-18 , 23-12 , 13-27 , 22-20 , ΟΤ . 8-15 .-
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ρίζικ (Ουκρανία), Χιμένεθ (Ισπανία), Πατέρνικο (Ιταλία)
Τα δεκάλεπτα: 17-18, 40-30, 53-57, 75-75 (κ.α.), 83-90 (πρτ.).
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Τόμπσον 2, Μέλι 11 (1), Ουοναμέικερ 15 (2), Σλούκας 13 (1), Νάναλι 22 (3), Γκούντουριτς 4, Βέσελι 8, Ντατόμε 8 (1).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Μακλίν 9, Παπαπέτρου, Αγραβάνης, Μιλουτίνοβ 10, Στρέλνιεκς 16 (4), Πρίντεζης 18, Παπανικολάου 7, Μάντζαρης, Ρόμπερτς 21 (5), Γουίλτζερ, Τόμπσον 9 (1).

Μπάμπεργκ (Γερμανία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)  84-81 , ( 37-49 ) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 12-38 , 25-11 25-17 ,  22-15 .-^
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) 59-85 , (27-44) .-^
Τα  δεκάλεπτα : 10-22 , 17-22 , 7-21  , 25-20 .- ^
Βαλένθια (Ισπανία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)  74-74, (45-41) .- ^
Παράταση 1η : 85-85 , Παράταση 2η: 98-103 .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 20-1925-22 ,19-17 ,10-16 ,O.T. αετ 24-29 .- ^

8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Πέμπτη 16/11/2017
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  81-82 , (44-48).-  ^
Τα  δεκάλεπτα : 21-28 ,23-20 , 16-14 , 21-20 .-
Κίμκι (Ρωσία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)  69-77 , (39-42).-^
Τα  δεκάλεπτα :19-28, 20-14 ,16-20, 14-15  .-
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Μάλαγα (Ισπανία)  89-57 , (40-27).-^
Τα  δεκάλεπτα :19-12 , 21-15 , 22-11 , 27-19  .- ^
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Μπασκόνια (Ισπανία) 77-97 , .-^
(32-54) .-^
Τα  δεκάλεπτα :15-2117-3325-16 , 20-27  .- ^

Παρασκευή 17/11/2017
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Μπάμπεργκ (Γερμανία)
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Βαλένθια (Ισπανία)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)
 21:00 Novasports 1HD

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η

ΤΣΣΚΑ Μόσχας   6-1
Ολυμπιακός    5-2
Μακάμπι Τελ Αβίβ  5-3 ^
Παναθηναϊκός 5-3 ^
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Κίμκι  5-3 ^
Ρεάλ Μαδρίτης 4-3
Φενέρμπαχτσε 4-4 ^
Μπάμπεργκ   4-3
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ζαλγκίρις Κάουνας  4-4 ^
Βαλένθια  3-4
Μάλαγα 3-4
Αναντολού Εφές 2-6 ^
Μπασκόνια 3-5 ^
Ερυθρός Αστέρας 2-5
Μπαρτσελόνα  2-5
Αρμάνι Μιλάνο  2-5

***    Στο  Ευρωμπάσκετ
αποτελέσματα και αγώνες Ελληνικών ομάδων:
 Ο  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ : με
1.- 13-10-2017 , ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ήττα 98-71 εκτός .-
2.- 19-10-2017  ,ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ Γερμανίας  νίκη 93-83 εντός .-
3.-25-10-2017  ,ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήττα 61-83 εκτός .-
4.- 27-10-2017 ,  ΦΕΝΕΡ ΜΠΑΧΤΣΕ νίκη 70-68 εντός .-
5.-02-11-2017  , ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ Ισπανίας ήττα  85-84 εκτός
6.- 10-11-2017 , ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ  νίκη  70-62  εκτός .-
7.- 14-11-2017 , ΚΙΜΚΙ   93-65  νίκη  εντός .-
8.- 16-11-2017 , ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ   82-81 νίκη εκτός
9.- 24-11-2017 , ΡΕΑΛ Μανδρίτης     εντός
10.-01-12-2017 , ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΓΑ     εντός

Ο  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  :με 
1.-12/10/2017 , ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ 75-64 νίκη εντός .-
2.-20-10-2017 ,  ΟΥΝΙΚΑΧΑ Μάλαγα  80-75 νίκη εντός .-
3.-24-10-2017  , ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. 69-68 νίκη εκτός .-
4.-26-10-2017  , ΚΙΜΚΙ Μόσχας 92-75 νίκη εντός .-
5.-03-11-2017   , Μπαρτσελόνα  73-51 ήττα  εκτός .-
6.- 10-11-2017 ,  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ   70-66 ήττα  εντός .-
7.- 15-11-2017 , ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ   παρ. 90-83 νίκη κ.α. 75-75 εκτός .-
8.- 17-11-2017 , ΕΡΥΘΡΟ ΑΣΤΕΡΑ      εντός
9.- 23-11-2017  ,ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ     εκτός
10.- 30-11-2017  ,ΒΑΛΕΝΘΙΑ             εκτός

~*  Όλο το πρόγραμμα των αγώνων (αγωνιστικές)εδώ : https://www.escore.gr/basketball/europe/euroleague/fixtures /.-

*** Καταγγελία Τελάντερ σε Παναθηναϊκό
~ Οι διοικούντες τον Παναθηναϊκό είναι σ’ επικοινωνία με την πλευρά του παίκτη, προκειμένου να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση και ν’ αποσύρει ο Δανός την καταγγελία
~ Ο Ράσμους Τελάντερ προχώρησε σε καταγγελία εναντίον του Παναθηναϊκού, επειδή δεν έλαβε από τους «πράσινους» τη δόση των 46.000 ευρώ.
Τα χρήματα έπρεπε να είχαν μπει στο λογαριασμό του πρώην παίκτη του «τριφυλλιού» στις αρχές του μήνα, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε και ο Δανός στόπερ αποφάσισε να καταγγείλει τον Παναθηναϊκό.
Η καταγγελία του Τελάντερ θα συζητηθεί στις 29 Νοεμβρίου και οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού έχουν περιθώριο μέχρι τότε για να καταβάλλουν το ποσό ή το μεγαλύτερο μέρος αυτού, στον παίκτη.
Αν οι «πράσινοι» δεν βάλουν χρήματα στο λογαριασμό του Δανού, κινδυνεύουν με αφαίρεση βαθμών απ' το πρωτάθλημα.
Θα πρέπει βέβαια να σημειωθεί ότι οι διοικούντες τον Παναθηναϊκό είναι σ’ επικοινωνία με την πλευρά του παίκτη, προκειμένου να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση και ν’ αποσύρει ο Δανός την καταγγελία. in.gr

*** Άνετη νίκη της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ επί της Ολίμπια με 91-73
Στο Basketball Ch. League
~ ΑΕΚ-ΟΛΙΜΠΙΑ   91-73
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπούλτο (Ισπανία), Τσιουλίν (Ρουμανία), Καστίγιο (Ισπανία)
Τα δεκάλεπτα: 27-20, 50-39, 72-59, 91-73
ΑΕΚ (Μανωλόπουλος): Ελόνου 6, Τζέιμς 3 (1), Γκριν 13 (1 τρίποντο, 7 ασίστ), Χάρις 25 (2), Ξανθόπουλος, Σάκοτα 7 (1), Άτιτς 5, Λαρεντζάκης 13 (2), Μπάρλοου 3 (1), Μωραϊτης, Μαυροειδής 15, Σι.
ΟΛΙΜΠΙΑ (Όκορν): Καστράτι 2, Ραντούλοβιτς, Όλιβερ 13, Σπαν 10 (2), Μπάμπνιτς, Μπάντζιμ 8 (2), Μόργκαν 21 (8 ριμπάουντ), Λόρμπεκ 9 (1), Γιούρτσεκ, Χρόβατ 10.

Γ΄ όμιλος
 Τρίτη 14/11/2017
Μπάνβιτ (Τουρκία)-Εστουντιάντες (Ισπανία) 82-80
Βενέτσια (Ιταλία)-Μπαϊρόιτ (Γερμανία) 70-67
Τετάρτη 15/11/2017
Ρόζα Ράντομ (Πολωνία)-Στρασμπούρ (Γαλλία) 63-74
ΑΕΚ (ΕΛΛΑΔΑ)-Ολίμπια Λιουμπλιάνα (Σλοβενία) 91-73
Βαθμολογία
Βενέτσια (Ιταλία) 5-1 11
Μπάνβιτ (Τουρκία) 4-2 10
Στρασμπούρ (Γαλλία) 4-2 10
Mπαϊρόιτ (Γερμανία) 3-3 9
Εστουντιάντες (Ισπανία) 3-3 9
ΑΕΚ (ΕΛΛΑΔΑ) 3-3 9
Ολίμπια Λ. (Σλοβενία) 1-5 7
Ρόζα Ράντομ (Πολωνία) 1-5 7

 ΕΤΟΥΟΣ Λιθουανίας ΠΑΟΚ  82-69 .- ^

*** Απόλλων- Πάμισος: Μπορούσαν τη νίκη οι Καλαματιανοί-στη Μεσσήνη κληρώνει για τον τελικό 
Μικρό προβάδισμα εν όψει του επαναληπτικού της 20ής Δεκεμβρίου στη Μεσσήνη απέκτησε ο Πάμισος στον χθεσινό πρώτο ημιτελικό για το Κύπελλο Μεσσηνία, καθώς απέσπασε ισοπαλία 1-1 στο γήπεδο «Γ. Λουκαρέας», κόντρα στον Απόλλωνα. Οι δύο ομάδες επιβεβαίωσαν τον ρόλο τους ως πρωτοπόροι και πρωταγωνιστές στην Α’ Τοπική, προσφέροντας ένα δυνατό και αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι, που παρακολούθησαν αρκετές εκατοντάδες φιλάθλων, εκμεταλλευόμενοι και τον ανέλπιστα καλό καιρό. Το τελικό αποτέλεσμα ωστόσο αφήνει δικαιολογημένα πικρή γεύση στους γηπεδούχους, οι οποίοι έχασαν πέναλτι στο ξεκίνημα, άνοιξαν τελικά το σκορ στο 61’ με τον Γρηγόρη Πανταζή και δέχθηκαν την ισοφάριση περίπου δέκα λεπτά (84’) πριν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Γιώργου Μπλάνα (Μάριος Καρβούνης-Νίκος Γκούμας οι βοηθοί του) και ουσιαστικά με αυτογκόλ του Περιβολάρη, σε προσπάθεια του Καραπετιάν.
Αναλυτικότερα οι κυριότερες στιγμές της χθεσινής αναμέτρησης έχουν ως εξής:
4’ σέντρα του Σταματελόπουλου, κεφαλιά Κάνιστρα, η μπάλα κόντραρε στον Περιβολάρη, δίνοντας την ευκαιρία στον Τσιγάρο να μπλοκάρει
7’ ο Διονυσόπουλος εκμεταλλεύθηκε λάθος της άμυνας και βρέθηκε τετ α τετ με τον Αντωνόπουλο, ο οποίος τον ανέτρεψε με τον κ. Μπλάνα να υποδεικνύει αμέσως το σημείο του πέναλτι. Ο Αλεξόπουλος που ανάλαβε να το εκτελέσει όμως έστειλε τη μπάλα πολλά μέτρα άουτ από το αριστερό δοκάρι της εστίας του έμπειρου τερματοφύλακα του Παμίσου
61’ ο Γρηγόρης Πανταζής αποδείχθηκε χρυσή αλλαγή για τον προπονητή του Απόλλωνα, Τάκη Σακελλαρόπουλο, καθώς τον είχε περάσει αλλαγή στο παιχνίδι, μόλις ένα λεπτό νωρίτερα. Ο Πανταζής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, δίνοντας ιδανικό τέλος σε μια φάση διαρκείας, με κεφαλιά του Λαγωνικάκου και σουτ του Στραβάκου, που αποκρούστηκαν
65’ ένα καλό σουτ του Γκελγκέρια εξω από την περιοχή, απέκρουσε ο Αντωνόπουλος
68’ σέντρα του Λαθύρη από δεξιά, κεφαλιά του Ηλιόπουλου, η μπάλα έφυγε άουτ
80’ φάουλ του Μιχαλόπουλου από δεξιά, δυνατή κεφαλιά του Γκελγκέρια, έδιωξε σωτήρια με το ένα χέρι ο Αντωνόπουλος σε κόρνερ
84’ μετά από πάσα του Λαθύρη, ο Καραπετιάν επιχείρησε μια σέντρα σουτ από πολύ πλάγια, η μπάλα κόντραρε στον Περιβολάρη, και ξεγελώτας τον Τσιγάρο στην κλειστή του γωνία απέφερε ανέλπιστα την ισοφάριση για την ομάδα του Αλέξη Μαντζούνη
90’ καλοχτυπημένο φάουλ του νεαρού Παπαδόπουλου, λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το αριστερό «Γ» της εστίας του Τσιγάρου.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Τσιγάρος, Κακαλής, Παπαδέας, Λαγωνικάκος, Περιβολάρης, Παλιατσέας (85’ Κουντάνης), Διονυσόπουλος (52’ Πανταζής), Στραβάκος, Αλεξόπουλος (70’ Παπαβασιλόπουλος), Μιχαλόπουλος, Γκελγκέρια.
ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ: Αντωνόπουλος, Σταματελόπουλος (75’ Καραπετιάν), Βέλλης, Μπαστακός, Κατσιβαρδέας (82’ Αριστομενόπουλος), Μωράκης, Κατσαρός (60’ Μπερερής), Καραγιάννης (66’ Παπαδόπουλος), Κάνιστρας, Ηλιόπουλος, Λαθύρης.
  Καλαμάτα-Πανθουριακός στις 22/11
Καλαμάτα και Πανθουριακός είναι οι άλλες δύο ομάδες που διεκδικούν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Μαρτίου και θα συναντηθούν αρχικά στο γήπεδο του Μεσσηνιακού στις 22 Νοεμβρίου και στις 20/12 στο Στάδιο της Παραλίας για τη ρεβάνς.
  Τραυματίστηκε στο ημίχρονο ο Μπαχράμης
«Λαχτάρα» επεφύλασσε η προθέρμανση των ποδοσφαιριστών του Απόλλωνα στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, καθώς σε μια απόκρουση ο τερματοφύλακας Παναγιώτης Μπαχράμης, έπεσε άτσαλα στο έδαφος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στον ώμο. Κλήθηκε εσπευσμένα ο γιατρός Γιώργος Πανομήτρος, καθώς ο νεαρός εμφάνιζε και λιποθυμικές τάσεις, και μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καλαμάτας. Ευτυχώς τα νέα ήταν ευχάριστα, καθώς παρά τους αρχικούς φόβους για εξάρθρωση ή μεγαλύτερη ζημιά αποδείχθηκε ότι δεν επρόκειτο για κάτι σοβαρό και σε λίγες μέρες θα είναι σε θέση να ξαναμπεί στις υποχρεώσεις της ομάδας του.   Της Χριστίνας Ελευθεράκη

***  Πρόγραμμα  9ης και 10ης αγωνιστικής Euroleague στο  Ευρωμπάσκετ :
Αγωνιστική ημέρα: 9

23.11. 20:00Ζαλγκίρις ΚάουναςΑναντολού Εφές
 

23.11. 21:00ΜπάμπεργκΒαλένθια
 

23.11. 21:45ΜιλάνοΟλυμπιακός
 

23.11. 22:00Ερυθρός ΑστέραςΜπασκόνια
 

23.11. 22:00ΜπαρτσελόναΜακάμπι Τελ Αβίβ
 
24.11. 19:45ΦενερμπαχτσέΚίμκι
 
24.11. 21:00ΠαναθηναϊκόςΡεάλ Μαδρίτης
 
24.11. 21:45ΟυνικάχαΤΣΣΚΑ Μόσχας
 
Αγωνιστική ημέρα: 10
30.11. 19:00ΚίμκιΜπάμπεργκ
 
30.11. 19:30Αναντολού ΕφέςΜιλάνο
 
30.11. 21:05Μακάμπι Τελ ΑβίβΖαλγκίρις Κάουνας
 
30.11. 21:30ΒαλένθιαΟλυμπιακός
 
30.11. 21:30ΜπασκόνιαΦενερμπαχτσέ
 
01.12. 19:00ΤΣΣΚΑ ΜόσχαςΜπαρτσελόνα
 
01.12. 21:00ΠαναθηναϊκόςΟυνικάχα
 
01.12. 22:00Ρεάλ ΜαδρίτηςΕρυθρός Αστέρας

~ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 :~*Αθλητικό Σαββατοκύριακο 28 και 29  Οκτωβρίου 2017 :Αθλητική ανασκόπηση -επισκόπηση της εβδομάδας που πέρασε   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/10/28-29-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .... από το  2008  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-nwes-30-2017.html .- 
~* ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:  Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/10/blog-post_30.html .-
~* Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από το ....2008 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-31-2017.html .- 
~*
~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 :
~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Τετάρτη 01 Νοεμβρίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ... από το 2008  ... ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για ΟΛΟΥΣ  μας !  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-01-2017.html .-
~*Εφημερίδα " ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ " Νο1
Τετάρτη 01 Νοεμβρίου 2017 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/11/1-01-2017-1-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 02 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/11/news-02-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 03 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το 2008   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-03-2017.html .-
  ~* 
Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 04 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το  2008 :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-04-2017.html .-  
~*   H Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 05 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008: http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/11/h-arfara-news-05-2017.html .-
~*  ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 04 και 05  Νοεμβρίου 2017 :Μια εβδομαδιαία Αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/11/04-05-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Δευτέρα 06 Νοεμβρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  .... από  το  2008 : http://snsarfara.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-06-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τρίτη 07 Νοεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ..... από το 2008 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-07-2017-2008.html .- 
 ~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 08 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....από το  2008 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-08-2017.html .- 
~* Εφημερίδα " ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ " Νο 2
Τετάρτη 08 Νοεμβρίου 2017   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/11/2-08-2017.html .- 
~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 09 Νοεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από  το  2008 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-09-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 10  Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από  ...το 2008 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/11/news-10-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ΄....  από το  2008 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/11/news-11-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008   :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-12-2017.html .-
~* ΕΚΔΡΟΜΕΣ  Διαδρομές
Δευτέρα 13  Νοεμβρίου 2017 
: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/11/13-2017.html .-

~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ......από το  2008 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-14-2017.html .-   
~*  Αθλητική ενημέρωση  Σαββατοκύριακο 11 και 12  Νοεμβρίου 2017 :Μια  εβδομαδιαία ανασκόπηση των αθλητικών πεπραγμένων : http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2017/11/11-12-2017.html .- 
  ~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/11/news-15-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το  2008 :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/11/news-16-2017.html .- 

~*
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5929   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3768    video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3769  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.466    βίντεο   .-  

1.- https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias .-
2.-  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas
3.- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas
4.- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5  .-
5.- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 .-
~
~* ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  = https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-  
~*  http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh .-ΕΚΔΡΟΜΕΣ
~* https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ
 ~* https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  ,   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~*  https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  .-
~* https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279 ,  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ .-
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  .-
 

 ~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου