ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

 Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 03 Μαρτίου  2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ....
~


Τα φάρμακα μπαλώνουν τρύπες
Όσιος Παΐσιος ο ΑγιορείτηςΔεν παίρνω φάρμακα, όχι γιατί τα περιφρονώ, αλλά γιατί έχω καταλάβει καλά ότι με ένα φάρμακο μπαλώνεις μια τρύπα, αυτό όμως σου ανοίγει μία άλλη. Έτσι έχεις συνέχεια δουλειά χωρίς τελειωμό.

3 Μαρτίου

Προφήτου Ιωήλ. Μαρτύρων Θεοδωρήτου πρεσβυτέρου Αντιοχείας (1), Βασιλίσκου, Ευτροπίου και Κλεονίκου. Οσίων Πιαμούν της παρθένου (2), Ζήνωνος και Ζωΐλου.
(1) O άγιος Θεοδώρητος, ήταν πρεσβύτερος της εκκλησίας της Αντιόχειας στα δύσκολα χρόνια του αυτοκράτορα Ιουλιανού του Παραβάτη, ο οποίος προσπάθησε να επαναφέρει την θρησκεία των ειδώλων. Οι διωγμοί των Χριστιανών επί Ιουλιανού έφθασαν ως την Αντιόχεια. Μεταξύ των κληρικών που παρέμειναν ακλόνητοι στην πίστη τους ήταν και ο Θεοδώρητος, γι` αυτό και συνελήφθη από τον έπαρχο της πόλης, ο οποίος στην αρχή τον κολάκευσε επαινώντας την παιδεία του και τις αρετές του. Όταν όμως απέτυχε να τον πείσει να θυσιάσει και να προσκυνήσει τα είδωλα, διέταξε τον αποκεφαλισμό του, κατατάσσοντάς τον έτσι στην ιερώνυμη φάλαγγα των Μαρτύρων της Εκκλησίας.
(2) Η οσία Πιαμούν, καταγόταν από την Αίγυπτο όπου έζησε τον 4ο αιώνα. Σε νεαρή ηλικία έμεινε ορφανή από τον πατέρα της, αλλά η χριστιανή μητέρα της την ανέθρεψε με παιδεία και νουθεσία Κυρίου. Όταν δε μεγάλωσε, επιδόθηκε μαζί με τη μητέρα της σε έργα ελεημοσύνης και ευσπλαχνίας. Δεν ήταν βέβαια πλούσιες, αλλά από το φτωχικό τους εισόδημα, συνέδραμαν τους πτωχούς και τους αδύνατους αδελφούς τους. Όταν η μητέρα της εκοιμήθη, η οσία μόνη της πλέον, επιδόθηκε στη διακονία των πασχόντων αδελφών της. Επισκεπτόταν τα σπίτια τους, τους παρηγορούσε και τους στήριζε στην πίστη. Τόση φήμη απέκτησε η Πιαμούν, ώστε όταν οι εχθροί πολιορκούσαν την γενέτειρά της, ακούγοντας το όνομα της έλυσαν την πολιορκία και έφυγαν. Εκοιμήθη οσιακά και κηδεύτηκε μέσα σε γενικό πένθος. ~
Σήμερα 03/03/2017 εορτάζουν:
Α' Χαιρετισμοί, Άγιοι Ευτρόπιος, Κλεόνικος και Βασιλίσκος, Άγιος Θεοδώρητος ο Ιερομάρτυρας, πρεσβύτερος Αντιοχείας
~   Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
~   Τὸ τρίστοιχον ἄθροισμα, τῶν Ἀθλητῶν τοῦ Χριστοῦ, Εὐτρόπιον μέλψωμεν, σὺν Βασιλίσκω ὁμού, τὸν θεῖον Κλεόνικον οὗτοι γὰρ τῆς Τριάδος, τὸ ὑπέρθεον κράτος, ἄθλοις ὑπερφυέσιν, ὠμολόγησαν πάσιν ἡ πάντοτε πρεσβεύουσι, σώζεσθαι ἅπαντας.
~*  Απολυτίκιο Αγ. Ευτροπίου, Κλεονίκου και Βασιλίσκου - 3 ΜΑΡΤΙΟΥ :
https://youtu.be/kuTpCDWJ79A .-


~
Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας

Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας
 
Άγιος Νικηφόρος

Άγιος Νικηφόρος
 
Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου

Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου
 
Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανού της Κυδωνίας Κρήτης

Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανο....
 
Αγία Αγάθη

Αγία Αγάθη
 
Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)

Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)
 
Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προφήτιδα

Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προ....
 
Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφοι και ο συνοδίτης αυτών Νικόλαος οι Νεομάρτυρες εκ Σπετσών

Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφο....
 
Υπαπαντή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού

Υπαπαντή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος....
 
Άγιοι Τρεις Ιεράρχες

Άγιοι Τρεις Ιεράρχες
~
***  ΣΥ.ΦΑ.ΝΟ.Π.ΠΕ.: Ένας συνεταιρισμός πρότυπο λειτουργίας 
 
Το Σαββατοκύριακο ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Νοτίου Πελοποννήσου διοργανώνει στην Καλαμάτα επιστημονική διημερίδα. Κατά την πρώτη μέρα θα γίνουν εισηγήσεις για μια σειρά από προβλήματα υγείας, ενώ τη δεύτερη η γενική συνέλευση προϋπολογισμού 2017.
Τα παραπάνω παρατίθενται ως εισαγωγικά στο ερώτημα που θέλαμε να απαντηθεί χθες με την ευκαιρία της διημερίδας, ποιος είναι ο ΣΥ.ΦΑ.ΝΟ.Π.ΠΕ. Η γέννηση και η εξέλιξή του υπήρξαν ένα στοίχημα, μια και λέξεις όπως "συνεταιρισμός" και "κοινωνική οικονομία" ακούγονται όμορφα, αλλά η πρώτη, ιδιαίτερα, έχει κακοποιηθεί τις τελευταίες δεκαετίες.
Ο φαρμακοποιός Νίκος Μάραντος, σε συνεργασία με κάποιους συναδέλφους του, αποφάσισαν το 1994 να στήσουν το συνεταιρισμό, ώστε ο κλάδος να μη γίνεται έρμαιο κάθε φορά στις διαθέσεις των ιδιωτών. Από τότε μέχρι σήμερα δημιουργήθηκαν θυγατρικές αποθήκες το 2000 στην Αμαλιάδα, το 2004 στη Σπάρτη και το 2005 στην Τρίπολη.
Κι έτσι η επιχείρηση από 12 εργαζομένους που απασχολούσε στην αρχή σήμερα έχει φτάσει στους 99, εκ των οποίων οι 60 εργάζονται στην Καλαμάτα, όπου είναι και η… καρδιά του όλου εγχειρήματος.
Είναι ενδεικτικά της φιλοσοφίας των ανθρώπων που διοικούν το συνεταιρισμό κάποια στοιχεία. Το 2009, λίγο πριν μπούμε στο φαύλο κύκλο της κρίσης και των μνημονίων, τα λογιστικά βιβλία έδειχναν τζίρο που έφτανε τα 107 εκατομμύρια.
Σήμερα, παρά το γεγονός ότι υπάρχει αύξηση του όγκου των πωλήσεων, με τα διάφορα μέτρα παρατηρείται μια μείωση 40% περίπου. Αν συνυπολογίσει, βέβαια, κάποιος ότι η φαρμακευτική δαπάνη από τα 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ έχει πέσει στο 1,5 δισ., ο συνεταιρισμός δείχνει…αντοχές.
Επιχειρηματικό πρότυπο
Η μονάδα θα πρέπει να θεωρείται επιχειρηματικό πρότυπο, διότι την περίοδο των… παχέων αγελάδων δε δημιουργούσε "golden boys" με παχυλές αμοιβές, αλλά επένδυε σε πάγιο κεφάλαιο. Προχώρησε σε γεωγραφική επέκταση, επένδυσε 3,5 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή του κτηρίου στην Καλαμάτα, πιστοποιήθηκε για τις υπηρεσίες της, ενώ ο μηχανολογικός της εξοπλισμός κάνει τη ζωή των εργαζόμενων όσο γίνεται καλύτερη.
Και δε σταμάτησε, φυσικά, εκεί. Με μπούσουλα το πάθος του "συνανήκειν" δεν υπήρξε καμία μείωση στους μισθούς των εργαζόμενων, όπως και καμία απόλυση, ενώ οι πληρωμές ήταν και παραμένουν… Τράπεζα της Ελλάδος. Παράλληλα, ο συνεταιρισμός δεν οφείλει ούτε ευρώ. Η, δε, λειτουργία του «γεμίζει» κάθε χρόνο τα ασφαλιστικά ταμεία με 1 εκατομμύριο ευρώ, ενώ στα 23 χρόνια της λειτουργίας του ο δημόσιος κορβανάς έχει μαζέψει πάνω από 15 εκατομμύρια ευρώ.
Επιπρόσθετα, ο συνεταιρισμός προσφέρει υπηρεσίες 365 ημέρες το χρόνο, έχει ως προτεραιότητά του τις ανάγκες του ασθενούς και όχι τις… εξαγωγές, ενώ δημιουργεί και ένα δίκτυο φαρμακείων "green farmacy", όπου δίνεται προτεραιότητα στο επιστημονικό κομμάτι της διαχείρισης, αλλά και στη βέλτιστη παροχή υπηρεσιών στους ασθενείς- πελάτες.
Του Αντώνη Πετρογιάννη

***  Αποχαιρετισμός στον Αριστείδη Καλαντζάκο από Ν.Δ. και Μεσσήνιους 
Σύσσωμη η Ν.Δ. και πολιτικοί όλων των κομμάτων, συγγενείς, συνεργάτες, φίλοι και γνωστοί είπαν χθες το μεσημέρι στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών το στερνό αντίο στον Αριστείδη Καλαντζάκο.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, οι πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Πάνος Καμμένος, οι πρώην πρόεδροι της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Γιάννης Πλακιωτάκης, οι πρώην πρόεδροι της Βουλής, Δημήτρης Σιούφας, Άννα Ψαρούδα –Μπενάκη και Βύρων Πολύδωρας, βουλευτές της Ν.Δ., πρώην υπουργοί, πρώην βουλευτές Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, πολιτικά στελέχη πρώτης γραμμής, ήταν εκεί για τον τελευταίο αποχαιρετισμό.
Ποιος ήταν
Ο Αριστείδης Καλαντζάκος «έφυγε» για το μεγάλο ταξίδι στην αιωνιότητα τη νύχτα της Κυριακής σε ηλικίας 89 ετών. Αγωνιστής της Δημοκρατίας, της ΕΡΕ και της Νέας Δημοκρατίας, ακέραιος, έντιμος, εργατικός, μεθοδικός, δίκαιος, ανιδιοτελής, με ήθος, πολιτικό πολιτισμό και αξιοπρέπεια, προσέφερε υπηρεσίες στη Δημοκρατία, τον κοινοβουλευτισμό, την παράταξή του, την πατρίδα του και τους συμπατριώτες του. Άνθρωπος της συναίνεσης και της σύνθεσης, του μέτρου και της μετριοπάθειας, που στο κέντρο της πολιτικής επιλογής είχε τον άνθρωπο, συνέδεσε την πολιτική του ζωή με την προσφορά στη Μεσσηνία, την Τριφυλία, την Κυπαρισσία. Με ανυπόκριτο ενδιαφέρον και πραγματική αγάπη για τους συμπατριώτες του.
Γεννημένος το 1928 στην Κυπαρισσία, υπήρξε βουλευτής της ΕΡΕ από το 1958 έως το 1967 και της Ν.Δ. από το 1974 έως το 1996 και διετέλεσε υφυπουργός Οικονομικών (3/4/1967 - 21/4/1967), Συντονισμού (10/9/1976 - 21/10/1977), υπουργός Εμπορίου (11/10/1980 - 21/10/1981) και Εργασίας (11/04/1990 - 12/10/1993).
Δικηγόρος στο επάγγελμα, σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών και Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες στα Πανεπιστήμια Παρισίων και Νανσί στη Γαλλία, ενώ ήταν διδάκτωρ Αστικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Τίμπιγκεν Γερμανίας. Ήταν παντρεμένος με τη Δωροθέα Λαντζούνη, με την οποία απέκτησαν μία κόρη, τη Σοφία, η οποία εξελέγη βουλευτής το 2000 και ορκίστηκε υφυπουργός Απασχόλησης το 2007.
Ο Αριστείδης Καλαντζάκος ήταν γόνος οικογένειας με μεγάλη πολιτική παράδοση. Τρισέγγονος του οπλαρχηγού της επανάστασης του 1821 Αναγνώστη Καλαντζάκου, ανηψιός του Νίκου Καλαντζάκου βουλευτή το 1920 και το 1926, ανηψιός του γιατρού Αλέξανδρου Καλαντζάκου που διετέλεσε υπουργός και βουλευτής από το 1928 έως το 1957 και γιος του Γεωργίου Καλαντζάκου, που ήταν δήμαρχος Κυπαρισσίας με τελευταία του θητεία το 1964.
Το 1959 εκπροσώπησε τη Βουλή των Ελλήνων στα Ηνωμένα Έθνη ως μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας. Το 1960 μετείχε στη διάσκεψη των νέων πολιτικών ηγετών του ελεύθερου κόσμου στο Παρίσι. Το 1963 υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την ΕΟΚ στις Βρυξέλλες. Το 1974 διετέλεσε πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής επί των Οικονομικών, μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνταγματικής Επιτροπής, γενικός εισηγητής της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής στην ΕΟΚ. Το 1979 διετέλεσε πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ. Το 1981 ήταν πρόεδρος της Ομάδας Κοινοβουλευτικού Έργου (ΟΚΕ) των υπουργείων Ενέργειας, Βιομηχανίας και Εμπορίου, μέλος του τομέα παραγωγής και μέλος της Κεντρικής και Εκτελεστικής Επιτροπής της Ν.Δ. Την 1η Δεκεμβρίου 1989 ορίστηκε μέλος της Διαρκούς 15μελούς Επιτροπής, η οποία σύμφωνα με το νέο κανονισμό της Βουλής που ψήφισε η κυβέρνηση Τζανετάκη, ανέλαβε να κρίνει και να εισηγείται την καταλληλότητα των διοικητών και των ανώτερων στελεχών των Δημόσιων Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας που θα διορίζονται από την εκάστοτε κυβέρνηση. Στις 4 Δεκεμβρίου 1989 εξελέγη μέλος της Γενικής Γραμματείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Στις 2 Ιανουαρίου 1995 ορίστηκε αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος.
Εξόδιος ακολουθία
Τον ύστατο φόρο τιμής προς τον Αριστείδη Καλαντζάκο απέδωσε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, που προεξήρχε της εξοδίου ακολουθίας.
Συντετριμμένοι ήταν η σύζυγός του Δωροθέα, η κόρη του Σοφία με την οικογένειά της, η αδερφή του Λέλα Βιτάλη – Καλαντζάκου με την οικογένειά της, οι ανηψιοί του Γιώργος και Αλέκος Καλαντζάκος και οι άλλοι συγγενείς του.
Επικήδειο λόγο εκφώνησε ο πρόεδρος της Ένωσης των Ελλήνων τέως Βουλευτών και τέως Ευρωβουλευτών, Κώστας Πυλαρινός, ενώ με τρεμάμενη φωνή αποχαιρέτησε τον πατέρα της η Σοφία Καλαντζάκου.
Πολίτες από την Κυπαρισσία, την Τριφυλία ευρύτερα και όλη τη Μεσσηνία, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα, αποχαιρέτησαν τον υπουργό Αριστείδη Καλαντζάκο, που οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.
Μεταξύ άλλων διακρίναμε ακόμη τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Κωστή Χατζηδάκη, το γραμματέα Π.Ε. της Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη, τους πρώην αντιπροέδρους της Βουλής, Γιώργο Σούρλα, Νικήτα Κακλαμάνη, Γιώργο Τραγάκη, τις πρώην υπουργούς, Μαριέττα Γιαννάκου και Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, τους πρώην υπουργούς Γιάννη Βαρβιτσιώτη, Αλέξανδρο Παπαδόγγονα, Αριστοτέλη Παυλίδη, Νίκο Κατσαρό, Αντώνη Φούσα, Πέτρο Δούκα, Γιάννη Λαμπρόπουλο, Απόστολο Ανδρεουλάκο, Νίκο Αγγελόπουλο, Κέλλυ Μπουρδάρα, τους επιχειρηματίες Σταύρο Ψυχάρη και Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, τους δημάρχους Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα, Πύλου – Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη και τον πρώην νομάρχη Μεσσηνίας, Δημήτρη Δράκο.
Του Ηλία Γιαννόπουλου


ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΚΑΛΑΝΤΖΑΚΟ
«Ήταν ένας έντιμος και υπερήφανος μαχητής»
Σε δήλωσή του για το θάνατο του Αριστείδη Καλαντζάκου ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, ανέφερε:
«Σήμερα (σ.σ. χθες) η Ελλάδα, η Ν.Δ. και, προπαντός, η Μεσσηνία αποχαιρέτησε ένα άξιο τέκνο της. Ο Αριστείδης Καλαντζάκος υπηρέτησε πιστά κι επί δεκαετίες τους συμπολίτες του. Βρεθήκαμε μαζί σε αγώνες, σε διεκδικήσεις, σε νίκες, αλλά και σε δυσκολίες. Ήταν ένας έντιμος και υπερήφανος μαχητής. Αιωνία του η Μνήμη!». 

***  Ο Ξένιος Ζευς δε ζει πια στη Μεσσηνία (φωτογραφίες και βίντεο) 
Κανείς Δήμος δεν έδινε χώρο για προσωρινή φιλοξενία
Το «μπάχαλο» που επικρατεί στη χώρα μας όσον αφορά στη «μεταναστευτική πολιτική» ανέδειξε η περιπέτεια των 85 προσφύγων και μεταναστών που έφθασαν στην Καλαμάτα χθες το μεσημέρι. Ο «Γολγοθάς» των ανθρώπων αυτών ξεκίνησε, σύμφωνα με μαρτυρίες τους, πριν από 5 ημέρες, όταν άρχισαν με ένα ιστιοπλοϊκό πλοιάριο το ταξίδι τους από την Τουρκία με προορισμό την Ιταλία. Σε αυτό επέβαιναν 85 συνολικά άτομα, μεταξύ των οποίων 2 μωρά, 5 παιδιά και 10 γυναίκες, ενώ κατά δήλωσή τους είναι Σύροι, Κούρδοι από το Ιράκ, Παλαιστίνιοι και Πακιστανοί. Τις πρώτες πρωινές ώρες, κι ενώ το ιστιοπλοϊκό σκάφος βρισκόταν περίπου 40 μίλια νότια της Πύλου, εξέπεμψαν σήμα κινδύνου. Άμεσα και υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στήθηκε επιχείρηση διάσωσης.

Απέπλευσαν για την περιοχή δύο περιπολικά σκάφη και ένα ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ στις έρευνες συμμετείχαν, επίσης, τέσσερα παραπλέοντα πλοία και συγκεκριμένα το Φ/Γ “EKATERINA” σημαίας Μάλτας, το Φ/Γ “QING QUAN SHAN σημαίας Χονγκ Κονγκ, το Δ/Ξ “AEGEAN POWER” Ν.Π. 11586 και το Φ/Γ “MSC TALIA F” σημαίας Πορτογαλίας.
Λίγο αργότερα το Φ/Γ “EKATERINA” εντόπισε το ιστιοπλοϊκό και περισυνέλεξε με ασφάλεια τους ογδόντα πέντε επιβαίνοντες. Αποφασίσθηκε το Φ/Γ «ΕΚΑΤΕΡΙΝΑ» να καταπλεύσει στο λιμάνι της Καλαμάτας, το οποίο και έφθασε λίγο μετά τις 12 χθες το μεσημέρι…

Κανείς Δήμος δεν έβρισκε χώρο για να φιλοξενήσει τους πρόσφυγες
Η περιπέτεια των προσφύγων και μεταναστών δεν τελείωσε όμως εκεί… Αν και το πλοίο βρισκόταν από τις 12.00 το μεσημέρι έξω από το λιμάνι της Καλαμάτας, τελικά οι «λάντζες» με τους 85 μετανάστες έφθασαν στο λιμάνι λίγο πριν από τις 3.00 το μεσημέρι… Αιτία το γεγονός ότι δεν είχε βρεθεί χώρος για την προσωρινή τους φιλοξενία… Από το πρωί η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο, αναζητούσαν χώρο προσωρινής φιλοξενίας και καταγραφής των 85 επιβαινόντων στο πλοίο, μέχρι να αναχωρήσουν για την Αθήνα. Κανείς, όμως, από τους Δήμους Καλαμάτας και Μεσσήνης δε διέθετε τέτοιον κατάλληλο χώρο.

Σε επικοινωνία μας με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Καλαμάτας κ. Γιαννόπουλο, μας έκανε γνωστό ότι ο μόνος χώρος που θα μπορούσε να διαθέσει ο Δήμος Καλαμάτας είναι το κλειστό Γυμναστήριο, το οποίο όμως με απόφαση του δημάρχου δεν ήταν δυνατό να κλείσει για 1- 2 ημέρες ή όσο χρόνο χρειαζόταν για την προσωρινή φιλοξενία των μεταναστών και προσφύγων, καθώς εκεί αθλούνται καθημερινά χιλιάδες μικρά παιδιά και σύλλογοι…
Επικοινωνήσαμε στη συνέχεια και με το δήμαρχο Μεσσήνης κ. Τσώνη, ο οποίος μας μετέφερε ότι ήρθαν σε επαφή μαζί του άνθρωποι της Περιφέρειας, καθώς και με επίσημο έγγραφο το Λιμεναρχείο, ζητώντας του να διαθέσει ένα χώρο για την προσωρινή φιλοξενία αυτών των ανθρώπων. Ο κ. Τσώνης μάς δήλωσε ότι δεν υπάρχει κατάλληλος χώρος στο Δήμο Μεσσήνης ο οποίος θα ήταν έτοιμος να φιλοξενήσει 85 πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων και παιδιά, μέσα σε λίγες ώρες και έτσι δεν ήταν σε θέση να ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα, εκφράζοντας τη λύπη του γι’ αυτό το γεγονός.

Έδωσε λύση η Περιφέρεια
Η λύση, τελικά, δόθηκε κυριολεκτικά λίγα λεπτά πριν βγουν στη στεριά οι 85 ταλαιπωρημένοι άνθρωποι. Με εντολή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη αποφασίσθηκε να διατεθεί ο 1ος όροφος του κτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, ο οποίος άδειασε πρόσφατα από τη μετακόμιση του Δήμου Καλαμάτας. Άμεση ήταν η κινητοποίηση του Στρατού Ξηράς που μετέφερε στρώματα, ενώ και η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας στο Νομό Μεσσηνίας κα Αλευρά συντόνιζε την όλη προσπάθεια.
Λίγο μετά τις 4.00 στο κτήριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη Μεσσηνία έφθασε και η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου.
Σε δηλώσεις της, μας τόνισε ότι από τις πρώτες πρωινές ώρες που έγινε γνωστή η περιπέτεια αυτών των ανθρώπων, ξεκίνησαν οι προσπάθειες για εύρεση χώρου προσωρινής φιλοξενίας και καταγραφής τους.

Σε επικοινωνία της με το Δήμο Καλαμάτας τής έγινε γνωστό ότι δεν έχει κανέναν χώρο να διαθέσει… Στη συνέχεια επικοινώνησαν με το Δήμο Μεσσήνης, ο οποίος τους απάντησε ότι δεν υπάρχει επίσης δημοτικός χώρος κατάλληλος ο οποίος θα μπορούσε να είναι έτοιμος σε λίγη ώρα. Παράλληλα, επικοινώνησαν και με την ΕΑΣ Μεσσηνίας, που διαθέτει κάποιες αποθήκες στην περιοχή της Μεσσήνης, οι οποίες όμως κρίθηκαν ακατάλληλες για να φιλοξενηθούν άνθρωποι και μικρά παιδιά από το Λιμεναρχείο, που συντόνιζε την όλη προσπάθεια.

Μπροστά στον κίνδυνο οι άνθρωποι να παραπλανιούνται για ώρα και με το φόβο να περάσουν στο δρόμο τη νύχτα, αποφασίσθηκε να διατεθεί ο 1ος όροφος της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας ο οποίος και ετοιμάστηκε μέσα σε λίγα λεπτά. Επίσης, η κα Νικολάκου μας έκανε γνωστό ότι η Περιφέρεια ανέλαβε τη σίτιση των 85 αυτών ανθρώπων με «catering» χθες το βράδυ, ενώ για σήμερα το πρωί και το μεσημέρι έχει αναλάβει ο Στρατός Ξηράς.
Τέλος, η αντιπεριφερειάρχης μάς ενημέρωσε ότι η καταγραφή των 85 ταλαιπωρημένων προσφύγων και μεταναστών ξεκίνησε άμεσα από το Λιμεναρχείο και την Ελληνική Αστυνομία, ενώ αναμένεται να αποχωρήσουν από την Καλαμάτα, με προορισμό δομές φιλοξενίας της Αθήνας, σήμερα το απόγευμα.

Οι 85 πρόσφυγες και μετανάστες χωρίστηκαν σε τέσσερα δωμάτια του 1ου ορόφου του Διοικητηρίου. Έπειτα από δικό τους αίτημα χωρίστηκαν οι υπήκοοι Πακιστάν από τους υπόλοιπους, ενώ και οι οικογένειες που είχαν μικρά παιδιά βρέθηκαν στον ίδιο χώρο. Επίσης, σε δωμάτιο του 1ου ορόφου ξεκίνησε άμεσα η καταγραφή των ανθρώπων αυτών και με τη συμβολή έμπειρου αστυνομικού, που έφθασε από την Αθήνα γι’ αυτό το λόγο. Να σημειωθεί ότι 7 μετανάστες διακομίσθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, οι περισσότεροι για προληπτικούς λόγους, ενώ πιο σοβαρή ήταν η κατάσταση μιας μητέρας που αιμορραγούσε.

Τα εύσημα στις «Σαμαρείτισσες» του Ερυθρού Σταυρού
Για ακόμα μια φορά οι Ερυθροσταυρίτισες καθώς και το Τμήμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού, βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο λιμάνι της Καλαμάτας. Άμεση ήταν η βοήθεια που έδωσαν στους 85 ταλαιπωρημένους ανθρώπους με το που πάτησαν το πόδι τους και, κυρίως, η φροντίδα τους στα μικρά παιδιά. Στη συνέχεια βρέθηκαν και στο κτήριο της Νομαρχίας, βοηθώντας στη σίτιση αλλά και στην περίθαλψη αυτών των ανθρώπων.
Αξίζουν τα εύσημα γιατί κάθε φορά, έτσι και χθες, αποδεικνύουν στην πράξη το εθελοντικό έργο το οποίο προσφέρουν με ανιδιοτέλεια.
Του Κώστα Γαζούλη
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας
Βίντεο  1 :  Μετανάστες Καλαμάτα 2-3-2017 , https://youtu.be/oVD37YGLoOw  .-
Βίντεο 2 : Μετανάστες Καλαμάτα- Διοικητήριο  ,
https://youtu.be/QE5kLcs8hAc  .-

***  Έγινε η εγκατάσταση των μεταναστών στο χώρο του Διοικητηρίου (φωτογραφίες και βίντεο) 
 
 
 
 
Όπως είχαμε γράψει μετά τη μεγάλη προσπάθεια εύρεσης χώρου και τις αρνητικές απαντήσεις των Δήμων της Μεσσηνίας οι 85 μετανάστες μεταφέρθηκαν στο χώρο του Διοικητηρίου.
Ο χώρος κρίθηκε κατάλληλος αφού κάποιοι όροφοι είναι κενοί αφού υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας που στεγάζονται εκεί έχουν μεταφερθεί στο νέο δημαρχείο της πόλης.
Όπως ήταν φυσιολογικό υπήρξε κινητοποίηση ώστε ο χώρος να γίνει κατάλληλος για την υποδοχή και διαμονή αυτών των ανθρώπων.
Στην αρχή στο κτήριο έφθασαν στρατιώτες του 9ου Συντάγματος Πεζικού που μετέφεραν στρώματα, ενώ στη συνέχεια έφθασαν και νερά, ενώ ξεκίνησε η σταδιακή μεταφορά των μεταναστών στο σημείο.
Πλέον οι μετανάστες έχουν μπει στο κτήριο και γίνεται προσπάθεια ομαλοποίησης της κατάστασης.
Video: Μετανάστες Καλαμάτα- Διοικητήριο , https://youtu.be/QE5kLcs8hAc  .-

***  Αλλάζει η διαχείριση στους χώρους στάθμευσης του Νέδοντα 
Η διενέργεια διαγωνισμού διαχείρισης και λειτουργίας των υπαίθριων σταθμών αυτοκινήτων, βόρειου και κεντρικού, επί του ποταμού Νέδοντα, επρόκειτο να συζητηθεί στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.
Το αντικείμενο της εργασίας του αναδόχου θα είναι η διαχείριση και λειτουργία των υπαίθριων σταθμών αυτοκινήτων επί του ποταμού Νέδοντα με στόχο την εξυπηρέτηση των αναγκών του Δήμου και των πολιτών. Η λειτουργία του σταθμού θα είναι 13ωρη από Δευτέρα έως Παρασκευή (από 8.00-21.00) και το Σάββατο από 8.00-14.00, εκτός των επίσημων αργιών.
Οι σταθμοί θα λειτουργούν στην πόλη της Καλαμάτας και πάνω στο σκεπασμένο τμήμα του ποταμού Νέδοντα στους εξής χώρους:
Βόρειος χώρος στάθμευσης. Θέσεις στάθμευσης 103, εκ των οποίων δύο (2) θέσεις ΑΜΕΑ, με ωφέλιμη επιφάνεια δημόσιας χρήσης 2.673,86 τ.μ. Κεντρικός χώρος στάθμευσης. Θέσεις στάθμευσης 328, εκ των οποίων οκτώ (8) θέσεις ΑΜΕΑ, με ωφέλιμη επιφάνεια δημόσιας χρήσης 8.786,22 τ.μ.
Οι Σταθμοί θα λειτουργούν με το σύστημα της αυτοεξυπηρέτησης, δηλαδή ο κάθε οδηγός θα κατευθύνει ο ίδιος το όχημά του στη θέση στάθμευσης και θα το παραλαμβάνει ο ίδιος από τη θέση που το είχε σταθμεύσει κατά τη διαδικασία αναχώρησης από το Σταθμό.
Ο έλεγχος εισόδου- εξόδου, ο υπολογισμός της αξίας στάθμευσης και η πληρωμή των τελών θα πραγματοποιείται μέσω αυτομάτου ηλεκτρονικού συστήματος, το οποίο θα αποκλείει κάθε δυνατότητα παρέμβασης στον καθορισμό του χρόνου εισόδου, του χρόνου εξόδου και τον υπολογισμό της αξίας στάθμευσης. Η χρέωση θα εξακολουθήσει να γίνεται όπως ορίζεται σε προηγούμενες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.
Οικονομικό κόστος
Για τη λειτουργία των δύο αυτών χώρων στάθμευσης ο Δήμος Καλαμάτας απασχολεί σε μόνιμη βάση έξι υπαλλήλους και περιοδικά έναν ακόμα υπάλληλο (για αναπληρώσεις των αδειών) με καθήκοντα δημοτικών αστυνόμων. Το μεικτό ετήσιο κόστος μισθοδοσίας του εν λόγω προσωπικού κυμαίνεται στο ύψος των 110.000 ευρώ.
Περαιτέρω, τα λοιπά λειτουργικά έξοδα ανέρχονται ετησίως περίπου στα 10.000 ευρώ. Επίσης καταβάλλεται σε ετήσια βάση επί εισπράξεων 350.000 ευρώ ο αναλογούν ΦΠΑ 24%, 67.740 ευρώ και φόρος εισοδήματος περίπου 50.000 ευρώ.
Η εγκατάσταση του αναγκαίου εξοπλισμού, σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές που έχουν συνταχθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας, θα γίνει από τον ανάδοχο ο οποίος θα έχει και την ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας του κατά τη διάρκεια της σύμβασης. Στην λήξη της, ο εξοπλισμός θα παραμείνει στην κυριότητα του Δήμου.
Σημειώνεται η υποχρέωση του αναδόχου για απασχόληση ατόμων κατά τις ώρες λειτουργίας των δύο χώρων στάθμευσης.  Α.Π.

*** Λήστεψαν 85χρονη με μαχαίρι στον Άρι 
Με την απειλή μαχαιριού λήστεψαν δύο κουκουλοφόροι 85χρονη χθες τα ξημερώματα στον Άρι του Δήμου Καλαμάτας.
Οι δύο άγνωστοι, φορώντας κουκούλες στα πρόσωπα, παραβίασαν παράθυρο του σπιτιού της 85χρονης στις 2.30 περίπου τα ξημερώματα. Ακινητοποίησαν την ηλικιωμένη ασκώντας σωματική βία, ενώ τη χτύπησαν ευτυχώς ελαφρά στο πρόσωπο. Με την απειλή μαχαιριού κατάφεραν να αποσπάσουν 2.000 ευρώ και αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή.
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την εξιχνίαση της ληστείας και τη σύλληψη των δραστών, ενώ την προανάκριση έχει αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα Περιφερείας Καλαμάτας.

*** Ο καιρός  σήμερα Παρασκευή στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Παρασκευή 3/3/2017 προβλέπεται αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και λίγες σποραδικές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-80%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, τις απογευματινές ώρες θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

*** Δήλωση ανεξαρτοποίησης του Χάρη Βγενή στο Δήμο Καλαμάτας 
Όπου υπάρχει καπνός… στην πολιτική, τις περισσότερες φορές υπάρχει και φωτιά. Η δυσαρέσκεια του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, Χάρη Βγενή, για διάφορα γεγονότα στο Δήμο Καλαμάτας είχε καταγραφεί. Από το σημείο αυτό μέχρι τη δημόσια δήλωση παραίτησής του από την ομάδα της πλειοψηφίας, υπάρχει μια απόσταση, την οποία διήνυσε σήμερα το μεσημέρι.
Με επιστολή του προς την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, Μαρία Οικονομάκου, δηλώνει την ανεξαρτητοποίησή του από τη δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας, χωρίς, όμως να εξηγεί και τους λόγους. Όπως σημειώνει, θα ζητούσε το λόγο για περαιτέρω εξηγήσεις στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας που βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη…  Α.Π.

*** Έσκασε ΤΩΡΑ!Δείτε ΠΟΙΟΙ τα ΕΠΑΙΡΝΑΝ από τη SIEMENS...

~  Η ίδια η SIEMENS παραδέχεται πως έδινε μίζες στις ελληνικές κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Ας μας πει κάποιος από την Πειραιώς ή τη Χαριλάου Τρικούπη, ποιο είναι το ηθικό πλεονέκτημα με το οποίο ζητούν εκ νέου την ψήφο του ελληνικού λαού; Πώς είναι δυνατόν να συνεχίζουν να αρνούνται ότι έπαιρναν χρήματα για να εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα;
Η Siemens παραδέχεται τις μίζες σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πώς θα μας πείσουν για το αντίθετο;

*** ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ για Μητσοτάκη-Άδωνη προκαλεί ΤΡΟΜΟ...

~  Πρόγραμμα ΔΕΝ έχει, οργάνωση ΔΕΝ έχει. Τώρα έχει και αντιπολίτευση εσωκομματική. Βλέπετε οι βολές του Βαγγέλη Μειμαράκη κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Άδωνη Γεωργιάδη δεν μπορούν να περάσουν στο 'ντούκου' .  Συντεταγμένο κόμμα η ΝΔ: «Τζάμπα μάγκας» ο Κ. Μητσοτάκης σύμφωνα με τον Β. Μεϊμαράκη.

*** ΕΤΟΙΜΟ το ΥΕΘΑ και το ΓΕΕΘΑ! «Θέλουν ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ οι ΤΟΥΡΚΟΙ;Tους ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ»...

~  Πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας εκφράζουν την ανησυχία τους πως, τον Ιούνιο που η Κύπρος θα ξεκινήσει εξορύξεις στα χωρικά της ύδατα, θα υπάρξει Θερμό Επεισόδιο με την Τουρκία. Η εξόρυξη θα γίνει από τη γαλλική εταιρεία Τotal.
Ωστόσο όπως επισημαίνουν δεν υπάρχουν λόγοι ανησυχίας καθώς οι ένοπλες δυνάμεις «είναι σε απόλυτη ετοιμότητα». Στο πλαίσιο έχουν αυξηθεί τα επίπεδα στρατιωτικής παρουσίας στα ελληνικά νησιά με το ποσοστό προσωπικού στις μονάδες να έχει αυξηθεί από το 17% στο 48%. «Οι έμπειροι Τούρκοι πιλότοι έχουν αποστρατευτεί ή εκδιωχθεί και τώρα τα αεροσκάφη πιλοτάρουν πιτσιρικάδες που είναι φοβισμένοι και με ελάχιστη εμπειρία», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές.
«Δήθεν»-όπως τα χαρακτήρισαν- επεισόδια με παραβιάσεις εναέριου ή θαλάσσιου χώρου είναι σκηνοθετημένα και δεν έχουν συμβεί ποτέ, ενώ σημειώνουν ότι η ελληνική πλευρά προχωρά σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και τα διαβήματα μόνο στα «πραγματικά περιστατικά».
Οι πηγές του Υπουργείου κατέληξαν πως ξηγούν πως οι Νατοϊκές δυνάμεις που βρίσκονται στο Αιγαίο γίνονται μάρτυρες της τουρκικής προκλητικότητας και οι Διοικητές τους που προέρχονται από την Ευρώπη κάνουν σε καθημερινή βάση πολύ σκληρά «report».

***  ΕΣΚΑΣΕ ΤΩΡΑ!Η Κυβέρνηση ΖΗΤΑ ΔΑΝΕΙΟ...

~  Σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico, η ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει δάνεια από την Παγκόσμια Τράπεζα, χωρίς να έχει γίνει γνωστό το ποσό που αιτήθηκε.
Το δημοσίευμα επικαλείται και δήλωση του εκπροσώπου της Τράπεζας, ο οποίος αναφέρει ότι «η Αθήνα ζήτησε τεχνική και οικονομική βοήθεια για να αντιμετωπίσει προκλήσεις όπως η μακροχρόνια ανεργία, η οικονομική ανταγωνιστικότητα και ανάπτυξη και η κοινωνική προστασία. Σύμφωνα με τη διαδικασία που ακολουθείται σε τέτοιες περιπτώσεις, οποιαδήποτε τελική απόφαση για παροχή δανείων θα πρέπει να εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας».
Μάλιστα, «προκαταρκτικές συζητήσεις» επιβεβαιώνει στο Politico και κυβερνητική πηγή, διευκρινίζοντας ότι «δεν μπορεί να επιβεβαιώσει επίσημο αίτημα από την Αθήνα».
Αξίζει να τονιστεί πως το Μέγαρο Μαξίμου, σε non paper, το βράδυ του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, είχε αναφέρει την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να ζητήσει ένα ποσό περί τα 3 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση προγράμματος δημιουργίας 100.000 θέσεων εργασίας.
Σχολιάζοντας το θέμα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι η συγκεκριμένη κίνηση από την πλευρά της Αθήνας καθιστά το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας «ακόμα πιο περίπλοκο», την ώρα που η κυβέρνηση «εξακολουθεί να μάχεται για τους όρους του τρέχοντος προγράμματος».

***  Δήλωση ΣΟΚ! Η Ελλάδα έχει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ από τις ΗΠΑ...

~   Η Ελλάδα είναι μία χώρα πλούσια σε γεωφυσικούς πόρους. Πετρέλαιο, φυσικό αέριο ‘κοιμούνται’ στο υπέδαφος της χώρας μας, περιμένοντας να ξυπνήσουν από το τρυπάνι κάποιου. Μόνο που αυτός ο κάποιος δεν θα είναι το ελληνικό κράτος. Άλλωστε όλα ‘παραχωρήθηκαν’ στους Δανειστές για 99 χρόνια. Τυχαίο; όχι.
Ο γνωστός καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και ομότιμος ερευνητής της Γεωλογικής Υπηρεσίας του Καναδά, Αντώνης Φώσκολος, άλλωστε το είπε πρόσφατα, αλλά πέρασε στα ψιλά γράμματα. Είπε πως πρόσφατα ανακαλύφθηκαν τεράστιες ποσότητες βιογενούς αερίου, αερίου δηλαδή που δεν παράγεται από την διάσπαση του πετρελαίου αλλά είναι εγκλωβισμένο αέριο στα έγκατα των πετρωμάτων. Αέριο υψηλής εμπορικής, οικονομικής αξίας.
Συνυπολογίστε πως (σύμφωνα με τον καθηγητή) η περιοχή νότια της Κρήτης υπολογίζεται πως έχει πολλαπλάσιο απόθεμα από αυτό του Κατάρ. Ξέρετε όλοι τι σημαίνει Κατάρ για την παγκόσμια οικονομία. Εξαιρετικά πλούσια είναι τα αποθέματα και στο Ιόνιο.
Ο καθηγητής κος Φώσκολος υπολογίζει πως αν οι εταιρείες μπουν στο παιγνίδι της εξόρυξης θα δημιουργηθούν 300,000 θέσεις εργασίας με μισθό (όπως υπολογίζει λόγω δύσκολων συνθηκών εργασίας)  έως 4,000 ευρώ. Μπορείτε να καταλάβετε τι σημαίνει αυτό για τα Δημόσια Ταμεία.
Aυτό, όμως που πραγματικά προκαλεί εντύπωση είναι μια παλαιότερη δήλωση του κ. Φώσκολου, σχετικά με τα ενεργειακά κοιτάσματα της Ελλάδας.
Ο κ. Φώσκολος είχε τονίσει ότι η χώρα μας έχει περισσότερο πετρέλαιο ακόμα και από την Αμερική και ειδικότερα, το 2014 που ο καθηγητής έκανε τη δήλωση αυτή, οι ΗΠΑ εκτιμάται ότι είχαν ενεργειακό πλούτο περίπου στα 20 δισ. βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου, με την Ελλάδα, όπως είχε υπογραμμίσει να ξεπερνά κατά πολύ την ποσότητα αυτή.
Η ελληνική όμως Δυτικόδουλη κυβέρνηση για άλλη μία φορά δεν κάνει το Εθνικό της Καθήκον και απλά εκχωρεί τα πάντα χωρίς όφελος.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Κ.Βελόπουλος το φώναζε από τα έδρανα και το βήμα της Βουλής.
VIDEO: Βελόπουλος - ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ (πρωτολ.) 10-1-11  ,  https://youtu.be/ojyNhbxCjfc?t=30 .-
VIDEO 2: Βελόπουλος - ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ (δευτερολ.) 10-1-11    , https://youtu.be/aqj7Ag9z35g?t=4  .-

***  Σοκαριστική ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ! «Θα σταματήσουμε να υπάρχουμε ως κράτος ΑΝ..»...

~  Στις 29-2-2016 ο Επίτιμος Αρχηγός Στόλου Ναύαρχος Π. Λίτσας σε ομιλία του στη σχολή γονέων του Ανοιχτού Πανεπιστήμιου Κατερίνης, προχώρησε σε αποκαλύψεις που ταράζουν αλλά και πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη.
Ο κος Λίτσας, τόνισε ότι είναι δύο οι βασικές περιοχές που θα προσπαθήσει η Τουρκία να διεξάγει επεισόδιο, υπογραμμίζοντας ότι αν χαθεί το Αιγαίο μας, τελειώσαμε ως κράτος.
«Θεωρώ αδιανόητο και είναι μη αποδεκτό για όποιον φοράει στολή, ότι μπορεί να χαθεί το παιχνίδι μέσα στο Αιγαίο. Εάν χάσουμε το παιχνίδι μέσα στο Αιγαίο τα χάσαμε όλα. Θα σταματήσουμε να υπάρχουμε ως κράτος, πιθανός και ως Έθνος.
[…] Το επόμενο πεδίο επιχειρήσεων είναι η Ανατολική Μεσόγειος, δεν ξέρω, αλλά έχω την αίσθηση, μπορεί να κάνω και λάθος και εύχομαι να είναι έτσι, ότι εκεί θα παιχτεί το ‘παιχνίδι’ τους επόμενους μήνες. Εκεί είναι τα λεφτά και εκεί θα γίνουν όλα. Η χώρα πρέπει να βρει στηρίγματα στην Ανατολική Μεσόγειο σε κάθε περίπτωση, γιατί έχω την αίσθηση ότι εκεί κάτι θα συμβεί. Είναι μία περιοχή μακριά από εμάς, είναι ανοιχτή θάλασσα, μακριά από τις βάσεις μας, οι Τούρκοι είναι δίπλα, απειλή από τον αέρα έντονη, η δική μας υποστήριξη από την αεροπορία δεν φτάνει εκεί κάτω»
youtube.1jB5lPPCU5k{youtube "ΑΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ..." , https://youtu.be/1jB5lPPCU5k .-

***  ΣΟΚ! Χτύπημα της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΥ στην ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ! Αναβρασμός στην Εκκλησία...

~  Την δυνατότητα δημιουργίας ιδιωτικών Κέντρων Αποτέφρωσης Νεκρών (ΚΑΝ) προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης στην Βουλή απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της Αννας Βαγενά.
 O υπουργός φρόντισε να υπογραμμίσει πως η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε όλες τις νομοθετικές ρυθμίσεις που θα επιτρέπουν στους Δήμους να δημιουργήσουν ΚΑΝ σε ειδικούς χώρους ή και εντός των υπαρχόντων κοιμητηρίων.
Ωστόσο, «σκοταδιστικές δυνάμεις» όπως είπε, «εμποδίζουν την κατασκευή αποτεφρωτηρίων και το δικαίωμα να επιλέγει κάποιος τον τύπο της κηδείας». «Στις προθέσεις του υπουργείου Εσωτερικών είναι να πιέσουμε ακόμα περισσότερο τους Δήμους για να γίνει πραγματικότητα η δημιουργία κέντρων αποτέφρωσης γι αυτό και θα δώσουμε αυτή την δυνατότητα και σε ιδιώτες».
«Είναι υποχρέωση της κυβέρνησης και υπάρχει ευρύτατο κλίμα στην κοινωνία που θεωρεί ότι πρέπει να δοθεί η δυνατότητα αποτέφρωσης νεκρών. Αποτελεί δέσμευση και θα την υλοποιήσουμε. Θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο να διευρύνουμε την δυνατότητα αυτή» επισήμανε στο τέλος ο κ. Σκουρλέτης.
Απο την πλευρά της η κυρία Βαγενά, εμφανώς συγκινημένη περιέγραψε την δική της πρόσφατη εμπειρία, όταν ταξίδεψε στην γειτονική Βουλγαρία για την κηδεία του Λουκιανού Κηλαϊδόνη.
«Δεν θα ξεχάσω όταν στο κέντρο αποτέφρωσης είδα έναν νεαρό Βούλγαρο να του δίνουν την τεφροδόχο και να την αγκαλιάζει με μεγάλη αγάπη. Είναι τεράστια ανακούφιση. Ελπίζω να βρουν το θάρρος οι δήμαρχοι και να συγκρουστούν με αυτό το σκοταδισμό» είπε η κυρία Βαγενά για να προσθέσει «Και οι Βούλγαροι έχουν ισχυρό αίσθημα πίστης. Η αποτέφρωση δεν έχει να κάνει με το θρησκευτικό συναίσθημα και σε όσους πιστεύουν το αντίθετο τους λέω ότι εγώ κάθε μέρα κάνω τον Σταυρό μου προσεύχομαι στην Παναγία».

***  ΜΙΛΗΣΕ κι ο ΣΗΜΙΤΗΣ! Ο Λαός τους ΦΤΥΝΕΙ, δεν το καταλαβαίνουν;..

~  Μιλάνε όλοι, μιλάνε και οι υπαίτιοι της κατάστασης που έχει φέρει την πατρίδα μας στα όρια της.
Ο Κώστας Σημίτης, τους Δελφούς και το Οικονομικό Φόρουμ, τόνισε ότι ο Grexit πλανάται ακόμα σαν ενδεχόμενο και ότι η κυβέρνηση λανθασμένα νομίζει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση λόγω των εκλογών στην Ευρώπη.
Όπως υπογράμμισε, αυτή η σκληρή στάση που κρατάει η κυβέρνηση δεν θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα και οι Ευρωπαίοι δεν θα υποχωρήσουν.

***  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΥΝΕΛΦΘΗ! Ο ανθέλληνας που έκαψε τη ΣΗΜΑΙΑ μας είναι...

~   Συνελήφθη ένας 21χρονος Έλληνας, ο οποίος στα επεισόδια του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου 2016, έκαψε τη σημαία.
Ο ίδιος ομολόγησε την πράξη του και μαζί του, συνελήφθησαν και ένας 20χρονος και ένας 21χρονος από την Αλβανία για παράβαση της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών, περί όπλων και περί φωτοβολίδων και βεγγαλικών.
Συνολικά, η δικογραφία που σχηματίστηκε αφορά 19 άτομα, που βαρύνονται με τις κατηγορίες για προσβολή συμβόλων του Ελληνικού Κράτους, εμπρησμό, έκρηξη απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες, παράβαση του Νόμου περί φωτοβολίδων και βεγγαλικών, περί όπλων και για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή των Εξαρχείων και της Νέας Σμύρνης.

***  ΕΣΚΑΣΕ ΤΩΡΑ! Ο ΜΑΝΙΑΚΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ εμφανίστηκε ΞΑΝΑ;..

~  «Είσαι πολύ τυχερός. Σου χρωστάει ο ΘΕΟΣ! Σου την χαρίζω!», ήταν η φράση που είπε ένας άντρας, σε έναν οδηγό ταξί, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Makeleio.gr.
Όπως αναφέρει το site, ο άντρας ήταν νεαρός σε ηλικία, αξύριστος με μπλε ρούχα, επιβιβάστηκε στο ταξί από Ζωγράφου και πήγε στην Αχαρνών, ενώ λίγο πριν αποχωρήσει τρέχοντας από το όχημα, είπε στον οδηγό τη φράση που σας παραθέσαμε.
Υπενθυμίζουμε ότι η Αστυνομία διεξάγει εξονυχιστικές έρευνες για να βρεθεί ο άγνωστος που δολοφόνησε ταξιτζή στην Κηφισιά και είχε τραυματίσει άλλον ένα λίγο διάστημα νωρίτερα, με τις Αρχές να εικάζουν ότι αυτό το χτύπημα ήταν «πρόβα».
Ήδη στον κλάδο επικρατεί φόβος μετά τις δύο επιθέσεις και σίγουρα κάποιος επιτήδειος θα εκμεταλλευτεί το γεγονός για να σπείρει αλόγιστα τον πανικό, για τον λόγο αυτό, διατηρούμε τις δέουσες επιφυλάξεις για το σημερινό γεγονός και για την ταυτότητα του ανδρός.

***  Τα F-35 'ρίχνουν' τους ΑΝ.ΕΛ! Η Κυβέρνηση σε 'Ελεύθερη Πτώση'...

~  Η αγορά, ή μη, των F-35 προκαλεί τη διάλυση της Κυβέρνησης καθώς βαθαίνει το Σχίσμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.
Ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Βίτσας ξεκαθαρίζει πως δεν τίθεται θέμα αγοράς νέων μαχητικών αεροσκαφών τεχνολογίας stealth F-35, αδειάζοντας πλήρως τον Υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, αλλά και τον εαυτό του, καθώς στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης “North 98” στις 15 Φεβρουαρίου είχε υποστηρίξει ότι η Ελλάδα θα έχει «το πρώτο της stealth αεροσκάφος …μέχρι το 2020».
Αυτό όμως δεν ήταν το μόνο άδειασμα προς τον κο Καμμένο. «Δεν υπάρχει πληροφόρηση για επικείμενο θερμό επεισόδιο στην Κύπρο» είπε προκαλώντας αίσθηση στους δημοσιογράφους.
Ας δούμε αναλυτικά τι είπε.
Σχετικά με τη αγορά μαχητικών αεροσκαφών νέας γενιάς, ο υπουργός διευκρίνισε ότι ένα stealth κοστίζει 100 εκατ. ευρώ.
«Πολλαπλασιάστε επί 5 το συνολικό κόστος (συντήρηση, υποδομές)… Έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε τέτοια πράγματα και πότε θα πάρουμε τα νέα μαχητικά; Το 2025» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βίτσας.
Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας διευκρίνισε ότι αυτό που υπάρχει, είναι ένα πρόγραμμα αναβάθμισης των μαχητικών F-16, και άλλων οπλικών συστημάτων του σωμάτων του στρατού, με δεδομένο προϋπολογισμό τα 475 εκατ. ευρώ ετησίως σε βάθος δεκαετίας. Στο πλαίσιο αυτό, έχει διαβιβαστεί στην αμερικανική κυβέρνηση σχετικό αίτημα από τη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών.
«Υπάρχει η αναγκαιότητα, υπάρχει πιθανή απειλή απέναντι στην Ελλάδα, δεν θέλω να δραματοποιώ τα πράγματα, αλλά υπάρχει, άρα χρειάζεσαι να θωρακίζεσαι αμυντικά», διευκρίνισε ο Δημήτρης Βίτσας αναφερόμενος στην Τουρκία.
Όσον αφορά το ενδεχόμενο επεισοδίου με την Τουρκία στην Κύπρο είπε πως «δεν υπάρχει πληροφόρηση για επικείμενο θερμό επεισόδιο στην Κύπρο… μένω στη δήλωση του Κύπριου εκπροσώπου» είπε, στον ΣΚΑΙ. Σημειώνεται ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης διέψευσε το σενάριο αυτό.
Εάν σε όλα αυτά συνυπολογίσουμε την τοποθέτηση Φίλη στην Επιτροπή Εξοπλιστικών και την 'επίθεση' αγάπης στη Δημοκρατική Συμπαράταξη καταλαβαίνουμε ότι η Κυβέρνηση μετρά μέρες.

***  ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΕΙΣΜΟΣ ! Διαλύεται η Δεξιά παράταξη...

 ~  Χάος στην συντηρητική παράταξη στην Γαλλία επικρατεί τις τελευταίες ώρες, λόγω της παραιτήσεως του εκπροσώπου του υποψηφίου της δεξιάς παρατάξεως στις γαλλικές εκλογές.
Ο λόγος για τον Τιέρι Σολέρ, ο οποίος ήταν και οργανωτής των προκριματικών εκλογών στις οποίες ο Φρανσουά Φιγιόν είχε αναδειχθεί νικητής.

Ο Τιέρι Σολέρ ανακοίνωσε την παραίτησή του με ένα λιτό tweet, στο οποίο έγραφε:
 «Αποφάσισα να τερματίσω τον ρόλο μου ως εκπροσώπου του Φρανσουά Φιγιόν»
Δείτε την εν λόγω ανάρτηση:


***  ΒΟΜΒΑ από την ΕΚΤ ! Διάλυση της Ευρωζώνης;...

~  Την πεποίθησή της πως η Γαλλία αποκλείεται να ακολουθήσει το παράδειγμα της Βρετανίας και να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση, εξέφρασε χθες η Ζαμπίνε Λάουτενσλεγκερ, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ενώ πρόσθεσε πως η πιθανότητα να υπάρξει ένα κραχ στις χρηματαγορές στο εγγύς μέλλον είναι πολύ μικρή.
Η υποψήφια για την προεδρία της Γαλλίας έχει προτείνει η χώρα να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας της, αλλά η Λάουτενσλεγκερ δήλωσε ότι «δεν μπορεί να φανταστεί τη Γαλλία να αποχωρεί από την ΕΕ».
«Τις δυσκολίες (τις οποίες συνεπάγεται η έξοδος) τις βιώνει η χώρα στην οποία βρισκόμαστε», εξήγησε η Λάουτενσλεγκερ. «Δεν είναι ακριβώς παράδειγμα προς μίμηση».
Μιλώντας σε δημοσιογράφους έπειτα από μια εκδήλωση που διοργάνωσε η Γερμανική Ένωση του London School of Economics, η Λάουτενσλεγκερ συμπλήρωσε: «πάντοτε κάνεις σχέδια για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, σχεδόν για όλα, αλλά για να είμαι πολύ ξεκάθαρη, δεν έχω κανένα σχέδιο για το ενδεχόμενο η Γαλλία να αποχωρήσει (από την ΕΕ) διότι δεν πιστεύω ότι η Γαλλία θα αποχωρήσει».
Ακόμη, η Λάουτενσλεγκερ είπε πως δεν αναμένει να υπάρξει μεγάλη πτώση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων στο εγγύς μέλλον, αν και αναγνώρισε πως υπάρχουν «αβεβαιότητες», όπως οι προσεχείς εκλογικές αναμετρήσεις στη Γαλλία και στη Γερμανία.
Ακόμη, η Λάουτενσλεγκερ είπε πως οι τράπεζες της Βρετανίας που θέλουν να συναλλάσσονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το Brexit θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση να τους δοθεί άδεια να το κάνουν νωρίς.
Η γερμανίδα αξιωματούχος της ΕΚΤ προειδοποίησε ότι δεν θα επιτραπεί στα πιστωτικά ιδρύματα της Βρετανίας να καταστρατηγήσουν τους κανόνες.
Απέφυγε να πει πόσο προσωπικό θα πρέπει να έχουν οι νέες θυγατρικές που θα ιδρύουν οι βρετανικές τράπεζες και σημείωσε πως κάθε αίτηση θα εξετάζεται ξεχωριστά. Πρόσθεσε ότι αναμένει οι περισσότερες από τις 40 τράπεζες που έχουν σήμερα πελάτες στην ηπειρωτική Ευρώπη να το κάνουν το συντομότερο δυνατόν. press-gr

***

*** Αθλητική  ενημέρωση  :

  ***  Αναλυτικά τo πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής της Euroleague:
Πέμπτη, 2/3/2017 :
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)  67-76 .- ^

Γαλατασαράι (Τουρκία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)  87-84 .- ^

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Μπάμπεργκ (Γερμανία)  74-60  .- ^

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ    71-82 , (32-40) .- ^

Τα  δεκάλεπτα : 13-17 , (32-40) , 45-58 , 71-82 .- ^
Η Μακάμπι θα αγωνιστεί με τους εξής έντεκα: Ραντ, Σίλεϊ, Ζάλμανσον, Λέβι, Μέκελ, Πνίνι, Σέγκεφ, Οχαγιόν, Λάντεσμπεργκ, Αλεξάντερ, Άιβερσον.
Η δωδεκάδα του Ολυμπιακού: Γκριν, Μπιρτς, Γιανγκ, Παπαπέτρου, Γουότερς, Αγραβάνης, Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Λοτζέσκι, Αθηναίου.
VIDEO:
~**ΜΑΚΑΝΠΙ-ΟΣΦΠ 71-82  24η αγων  2/3/2017:
https://youtu.be/BgRZbiz7IL0 .-
~ΜΑΚΑΜΠΙ-ΟΣΦΠ  71-82  ημίχρονο 32-40 24η  αγων  2/3/2017: https://youtu.be/dTls8JKr3NM .-
~Μακαμπί-Ολυμπιακος 71-82  24η  αγων  2/3/2017:
https://youtu.be/UAnxvG3cLEI  .-
~Μακαμπί-Ολυμπιακος 71-82   3η περίοδος  45-58 24η αγων  2/3/2017: https://youtu.be/4nSsPYm7Cd0 .-
~Μακαμπί Τ Α - ΟΣΦΠ  71-82  1ο  δεκάλοπτο  13-17   24η αγωνισ  2/3/2017: https://youtu.be/14Orj8cnGVo .-

Μπασκόνια (Ισπανία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)  87-74  .- ^

Παρασκευή, 3/3/2017
Ούνιξ Καζάν (Ρωσία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)  92-99 .- ^

Νταρουσάφακα (Τουρκία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)  77-72 .-

Τα δεκάλεπτα :17-17, (35-33) , 53-53, 77-72 .-
 ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πέρεθ-Πέρεθ (Ισπανία), Πατέρνικο (Ιταλία), Λαουριναβίτσιους (Λιθουανία)
ΝΤΑΡΟΥΣΦΑΚΑ (Ντέιβιντ Μπλατ): Ουιλμπέκιν 2, Μπατούκ, Ουοναμέικερ 24 (2), Κλάιμπερν 12 (2), Μόερμαν, Αλντεμίρ, Αντερσον 16 (1), Ζίζιτς 9, Μπέρτανς 12(2), Χαραγκόντι 2.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 23 (4), Ρίβερς 12 (2), Τζέιμς 9(3), Παππάς 7, Φελντέιν 6(2), Γκάμπριελ, Τζεντίλε, Μπουρούσης 10(2), Καλάθης 5.
Βίντεο :
~**ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ-ΠΑΟ  Ημίχρονο 35-33  24η  αγων  3/3/2017: https://youtu.be/7JFYI9g4z_g .-
~** Νταρουσάφακα-ΠΑΟ   1ο δεκάλεπτο  17-17  3/3/2017  24η  αγων: https://youtu.be/9U7nB2upVS4 .-
~**ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ-ΠΑΟ 77-72  24η  αγων  3/3/2017:
https://youtu.be/h3dYggiMCEQ  .-
~**Νταρουσάφακα-ΠΑΟ   77-72  3η περίοδο 53-53  3/3/2017  24η  αγων: https://youtu.be/MKaGFodm6SM .-


Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)    61-85  .- ^

***  23η αγωνιστική 23και24-02-2017 :  
Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός   67-64 .- ^
Παναθηναϊκός-Ούνιξ Καζάν  83-82 .- ^
 24η αγωνιστική 02 και 03-03-2017
 Μακαμπί   Τ.Α.-Ολυμπιακός  71-82 .- ^
 Νταρουσάφακα-Παναθηναϊκός  77-72 .- ^
 25η αγωνιστική 09 και10 -03-2017  :  
  Ζαγκλίρις Κάουνες –Παναθηναϊκός  
Ολυμπιακός-Νταρουσάφακα 
26η αγωνιστική  16  και 17-03-2017  :  
Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μανδρίτης 
Ολυμπιακός – Γαλατάσαράϊ 
 27η αγωνιστική 21 και 22-03-2017  : 
Παναθηναϊκός-Μιλάνο  
Ερυθρός Αστέρας –Ολυμπιακός
28η αγωνιστική 23 και 24 -03-2017
 Ολυμπιακός-Ρεάλ Μανδρίτης
Μπασκόνια- Παναθηναϊκός
  29η  αγωνιστική  30 και31-03-2017  : 
Ανατολού  Εφές –Ολυμπιακός 
Παναθηναϊκός  -ΤΣΣΚΑ   Μόσχας
30η αγωνιστική  06 και07-04-2017  :
ΤΣΣΚΑ Μόσχας –Ολυμπιακός    
Μακαμπί Τ.Α. –Παναθηναϊκος   .- 

*** ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Η Β.
Ρεάλ Μαδρίτης 18-6   42
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 18-6 42

Ολυμπιακός 17-7   41
Φενερμπαχτσέ 16-8   40
------------------------
Παναθηναϊκός 14-10   38

Ερυθρός Αστέρας 14-10 38
Μπασκόνια 13-11 37
Αναντολού Εφές 13-11 37

--------------------------
Νταρουσάφακα 12-12 36

Ζαλγκίρις 10-14  34
Μπαρτσελόνα 9-15  33

Μακάμπι Τελ Αβίβ 8-16  32
Μπάμπεργκ 8-16  32
Γαλατασαράι       8-16 32
Αρμάνι Μιλάνο 7-17  31
Ούνιξ Καζάν 7-17  31


*** Υπόλοιπο πρόγραμμα αγώνων στο Ευρωμπάσκετ  :
Αγωνιστική ημέρα: 25
09.03. 19:00ΤΣΣΚΑ ΜόσχαςΓαλατάσαράι 
09.03. 19:45ΦενερμπαχτσέΜπασκόνια 
09.03. 20:00Ζαλγκίρις ΚάουναςΠαναθηναϊκός 
09.03. 21:05Μακάμπι Τελ ΑβίβΜιλάνο 
09.03. 22:00ΜπαρτσελόναΟύνικς Καζάν 
10.03. 20:00Αναντολού ΕφέςΜπάμπεργκ 
10.03. 21:45ΟλυμπιακόςΝταρουσάφακα 
10.03. 22:00Ρεάλ ΜαδρίτηςΕρυθρός Αστέρας 
Αγωνιστική ημέρα: 26
16.03. 19:00Αναντολού ΕφέςΜακάμπι Τελ Αβίβ 
16.03. 21:15ΠαναθηναϊκόςΡεάλ Μαδρίτης 
16.03. 21:45ΜιλάνοΕρυθρός Αστέρας 
16.03. 21:45ΜπάμπεργκΦενερμπαχτσέ 
17.03. 18:00Ούνικς ΚαζάνΖαλγκίρις Κάουνας 
17.03. 19:00ΝταρουσάφακαΜπαρτσελόνα 
17.03. 21:00ΟλυμπιακόςΓαλατάσαράι 
17.03. 22:00ΜπασκόνιαΤΣΣΚΑ Μόσχας 
Αγωνιστική ημέρα: 27
21.03. 19:45ΦενερμπαχτσέΜακάμπι Τελ Αβίβ 
21.03. 20:00Ζαλγκίρις ΚάουναςΑναντολού Εφές 
21.03. 21:00ΜπάμπεργκΜπασκόνια 
21.03. 21:15ΠαναθηναϊκόςΜιλάνο 
22.03. 18:00ΤΣΣΚΑ ΜόσχαςΝταρουσάφακα 
22.03. 20:00ΓαλατάσαράιΟύνικς Καζάν 
22.03. 20:00Ερυθρός ΑστέραςΟλυμπιακός 
22.03. 22:00Ρεάλ ΜαδρίτηςΜπαρτσελόνα 
Αγωνιστική ημέρα: 28
23.03. 19:30Αναντολού ΕφέςΦενερμπαχτσέ 
23.03. 21:05Μακάμπι Τελ ΑβίβΖαλγκίρις Κάουνας 
23.03. 21:45ΜιλάνοΜπάμπεργκ 
23.03. 22:00ΜπασκόνιαΠαναθηναϊκός 
24.03. 18:00Ούνικς ΚαζάνΤΣΣΚΑ Μόσχας 
24.03. 19:15ΝταρουσάφακαΓαλατάσαράι 
24.03. 21:00ΟλυμπιακόςΡεάλ Μαδρίτης 
24.03. 22:00ΜπαρτσελόναΕρυθρός Αστέρας 
Αγωνιστική ημέρα: 29
30.03. 20:00Αναντολού ΕφέςΟλυμπιακός 
30.03. 21:45ΜπάμπεργκΝταρουσάφακα 
30.03. 22:00ΜπαρτσελόναΜακάμπι Τελ Αβίβ 
31.03. 20:00ΓαλατάσαράιΜπασκόνια 
31.03. 20:00Ερυθρός ΑστέραςΟύνικς Καζάν 
31.03. 20:00Ζαλγκίρις ΚάουναςΜιλάνο 
31.03. 21:45ΠαναθηναϊκόςΤΣΣΚΑ Μόσχας 
31.03. 22:00Ρεάλ ΜαδρίτηςΦενερμπαχτσέ 
Αγωνιστική ημέρα: 30
06.04. 20:45ΦενερμπαχτσέΜπαρτσελόνα 
06.04. 21:00ΜπάμπεργκΓαλατάσαράι 
06.04. 21:05Μακάμπι Τελ ΑβίβΠαναθηναϊκός 
06.04. 22:00ΜπασκόνιαΖαλγκίρις Κάουνας 
07.04. 20:00ΝταρουσάφακαΕρυθρός Αστέρας 
07.04. 20:00ΤΣΣΚΑ ΜόσχαςΟλυμπιακός 
07.04. 21:45ΜιλάνοΟύνικς Καζάν 
07.04. 22:00Ρεάλ ΜαδρίτηςΑναντολού Εφές 
fixtures
SA÷3¬~ZA÷ΕΥΡΩΠΗ: Ευρωλίγκα¬ZEE÷YJaj0Opm¬ZB÷6¬ZY÷Ευρώπη¬ZC÷APnAGZMA¬ZD÷t¬ZE÷bkRCkfhd¬ZF÷0¬ZO÷0¬ZG÷1¬ZH÷6_YJaj0Opm¬ZJ÷2¬ZL÷/basketball/europe/euroleague/¬ZX÷01Ευρώπη 006Ευρώπη0010000000157000Ευρωλίγκα 009ωλίγκα000¬ZCC÷0¬ZAF÷Ευρώπη¬~AA÷AyNQDOW8¬AD÷1489078800¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷ΤΣΣΚΑ Μόσχας¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 25¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷CSK¬AE÷ΤΣΣΚΑ Μόσχας¬WU÷cska-moscow¬WN÷GAL¬AF÷Γαλατάσαράι¬WV÷galatasaray¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷h0CVCrnF¬AD÷1489081500¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Φενερμπαχτσέ¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 25¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷FEN¬AE÷Φενερμπαχτσέ¬WU÷fenerbahce¬WN÷BAS¬AF÷Μπασκόνια¬WV÷saski-baskonia¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷xjw7gfof¬AD÷1489082400¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Ζαλγκίρις Κάουνας¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 25¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷ZAL¬AE÷Ζαλγκίρις Κάουνας¬WU÷zalgiris-kaunas¬WN÷PAN¬AF÷Παναθηναϊκός¬WV÷panathinaikos¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷4xuaeGGs¬AD÷1489086300¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Μακάμπι Τελ Αβίβ¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 25¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷MAC¬AE÷Μακάμπι Τελ Αβίβ¬WU÷maccabi-tel-aviv¬WN÷OLI¬AF÷Μιλάνο¬WV÷milan¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷r387iYF6¬AD÷1489089600¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Μπαρτσελόνα¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 25¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷BAR¬AE÷Μπαρτσελόνα¬WU÷barcelona¬WN÷UNI¬AF÷Ούνικς Καζάν¬WV÷unics-kazan¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷4C93hE00¬AD÷1489168800¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Αναντολού Εφές¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 25¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷EFE¬AE÷Αναντολού Εφές¬WU÷anadolu-efes¬WN÷BAM¬AF÷Μπάμπεργκ¬WV÷brose-bamberg¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷xQ7BjhVC¬AD÷1489175100¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Ολυμπιακός¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 25¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷OLP¬AE÷Ολυμπιακός¬WU÷olympiakos¬WN÷DAR¬AF÷Νταρουσάφακα¬WV÷darussafaka¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷bav3fzWm¬AD÷1489176000¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Ρεάλ Μαδρίτης¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 25¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷REA¬AE÷Ρεάλ Μαδρίτης¬WU÷real-madrid¬WN÷CRV¬AF÷Ερυθρός Αστέρας¬WV÷crvena-zvezda-mts¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷jTBFkCpJ¬AD÷1489683600¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Αναντολού Εφές¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 26¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷EFE¬AE÷Αναντολού Εφές¬WU÷anadolu-efes¬WN÷MAC¬AF÷Μακάμπι Τελ Αβίβ¬WV÷maccabi-tel-aviv¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷OGtU8Zps¬AD÷1489691700¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Παναθηναϊκός¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 26¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷PAN¬AE÷Παναθηναϊκός¬WU÷panathinaikos¬WN÷REA¬AF÷Ρεάλ Μαδρίτης¬WV÷real-madrid¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷WOl2DFxQ¬AD÷1489693500¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Μιλάνο¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 26¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷OLI¬AE÷Μιλάνο¬WU÷milan¬WN÷CRV¬AF÷Ερυθρός Αστέρας¬WV÷crvena-zvezda-mts¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷hYkbEeNJ¬AD÷1489693500¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Μπάμπεργκ¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 26¬AX÷0¬BX÷-1¬WN÷FEN¬AF÷Φενερμπαχτσέ¬WV÷fenerbahce¬WM÷BAM¬AE÷Μπάμπεργκ¬WU÷brose-bamberg¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷jTXp5ip6¬AD÷1489766400¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Ούνικς Καζάν¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 26¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷UNI¬AE÷Ούνικς Καζάν¬WU÷unics-kazan¬WN÷ZAL¬AF÷Ζαλγκίρις Κάουνας¬WV÷zalgiris-kaunas¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷27uY7g0m¬AD÷1489770000¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Νταρουσάφακα¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 26¬AX÷0¬BX÷-1¬WN÷BAR¬AF÷Μπαρτσελόνα¬WV÷barcelona¬WM÷DAR¬AE÷Νταρουσάφακα¬WU÷darussafaka¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷d6Yt6XUa¬AD÷1489777200¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Ολυμπιακός¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 26¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷OLP¬AE÷Ολυμπιακός¬WU÷olympiakos¬WN÷GAL¬AF÷Γαλατάσαράι¬WV÷galatasaray¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷pWUx7DFg¬AD÷1489780800¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Μπασκόνια¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 26¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷BAS¬AE÷Μπασκόνια¬WU÷saski-baskonia¬WN÷CSK¬AF÷ΤΣΣΚΑ Μόσχας¬WV÷cska-moscow¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷neRg3VEI¬AD÷1490118300¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Φενερμπαχτσέ¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 27¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷FEN¬AE÷Φενερμπαχτσέ¬WU÷fenerbahce¬WN÷MAC¬AF÷Μακάμπι Τελ Αβίβ¬WV÷maccabi-tel-aviv¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷vkEuRY6P¬AD÷1490119200¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Ζαλγκίρις Κάουνας¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 27¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷ZAL¬AE÷Ζαλγκίρις Κάουνας¬WU÷zalgiris-kaunas¬WN÷EFE¬AF÷Αναντολού Εφές¬WV÷anadolu-efes¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷UJWl4BaC¬AD÷1490122800¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Μπάμπεργκ¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 27¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷BAM¬AE÷Μπάμπεργκ¬WU÷brose-bamberg¬WN÷BAS¬AF÷Μπασκόνια¬WV÷saski-baskonia¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷QoQc2kUO¬AD÷1490123700¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Παναθηναϊκός¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 27¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷PAN¬AE÷Παναθηναϊκός¬WU÷panathinaikos¬WN÷OLI¬AF÷Μιλάνο¬WV÷milan¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷bZfCLCUn¬AD÷1490198400¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷ΤΣΣΚΑ Μόσχας¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 27¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷CSK¬AE÷ΤΣΣΚΑ Μόσχας¬WU÷cska-moscow¬WN÷DAR¬AF÷Νταρουσάφακα¬WV÷darussafaka¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷xQgGKWqg¬AD÷1490205600¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Γαλατάσαράι¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 27¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷GAL¬AE÷Γαλατάσαράι¬WU÷galatasaray¬WN÷UNI¬AF÷Ούνικς Καζάν¬WV÷unics-kazan¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷GA57MhFt¬AD÷1490205600¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Ερυθρός Αστέρας¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 27¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷CRV¬AE÷Ερυθρός Αστέρας¬WU÷crvena-zvezda-mts¬WN÷OLP¬AF÷Ολυμπιακός¬WV÷olympiakos¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷pjgKJjaa¬AD÷1490212800¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Ρεάλ Μαδρίτης¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 27¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷REA¬AE÷Ρεάλ Μαδρίτης¬WU÷real-madrid¬WN÷BAR¬AF÷Μπαρτσελόνα¬WV÷barcelona¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷Ykz1k36s¬AD÷1490290200¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Αναντολού Εφές¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 28¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷EFE¬AE÷Αναντολού Εφές¬WU÷anadolu-efes¬WN÷FEN¬AF÷Φενερμπαχτσέ¬WV÷fenerbahce¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷OvTDn1j0¬AD÷1490295900¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Μακάμπι Τελ Αβίβ¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 28¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷MAC¬AE÷Μακάμπι Τελ Αβίβ¬WU÷maccabi-tel-aviv¬WN÷ZAL¬AF÷Ζαλγκίρις Κάουνας¬WV÷zalgiris-kaunas¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷GEP5lNLm¬AD÷1490298300¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Μιλάνο¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 28¬AX÷0¬BX÷-1¬WN÷BAM¬AF÷Μπάμπεργκ¬WV÷brose-bamberg¬WM÷OLI¬AE÷Μιλάνο¬WU÷milan¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷UHT9msyf¬AD÷1490299200¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Μπασκόνια¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 28¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷BAS¬AE÷Μπασκόνια¬WU÷saski-baskonia¬WN÷PAN¬AF÷Παναθηναϊκός¬WV÷panathinaikos¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷zyW08rDJ¬AD÷1490371200¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Ούνικς Καζάν¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 28¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷UNI¬AE÷Ούνικς Καζάν¬WU÷unics-kazan¬WN÷CSK¬AF÷ΤΣΣΚΑ Μόσχας¬WV÷cska-moscow¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷2VRHoL56¬AD÷1490375700¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Νταρουσάφακα¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 28¬AX÷0¬BX÷-1¬WN÷GAL¬AF÷Γαλατάσαράι¬WV÷galatasaray¬WM÷DAR¬AE÷Νταρουσάφακα¬WU÷darussafaka¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷MXsJqazJ¬AD÷1490382000¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Ολυμπιακός¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 28¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷OLP¬AE÷Ολυμπιακός¬WU÷olympiakos¬WN÷REA¬AF÷Ρεάλ Μαδρίτης¬WV÷real-madrid¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷rsqFpuLC¬AD÷1490385600¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Μπαρτσελόνα¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 28¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷BAR¬AE÷Μπαρτσελόνα¬WU÷barcelona¬WN÷CRV¬AF÷Ερυθρός Αστέρας¬WV÷crvena-zvezda-mts¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷OthOIAE5¬AD÷1490893200¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Αναντολού Εφές¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 29¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷EFE¬AE÷Αναντολού Εφές¬WU÷anadolu-efes¬WN÷OLP¬AF÷Ολυμπιακός¬WV÷olympiakos¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷65sTHUTB¬AD÷1490899500¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Μπάμπεργκ¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 29¬AX÷0¬BX÷-1¬WN÷DAR¬AF÷Νταρουσάφακα¬WV÷darussafaka¬WM÷BAM¬AE÷Μπάμπεργκ¬WU÷brose-bamberg¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷K8oXGlqI¬AD÷1490900400¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Μπαρτσελόνα¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 29¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷BAR¬AE÷Μπαρτσελόνα¬WU÷barcelona¬WN÷MAC¬AF÷Μακάμπι Τελ Αβίβ¬WV÷maccabi-tel-aviv¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷hMquFSDU¬AD÷1490979600¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Γαλατάσαράι¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 29¬AX÷0¬BX÷-1¬WN÷BAS¬AF÷Μπασκόνια¬WV÷saski-baskonia¬WM÷GAL¬AE÷Γαλατάσαράι¬WU÷galatasaray¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷EVpyG8bO¬AD÷1490979600¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Ερυθρός Αστέρας¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 29¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷CRV¬AE÷Ερυθρός Αστέρας¬WU÷crvena-zvezda-mts¬WN÷UNI¬AF÷Ούνικς Καζάν¬WV÷unics-kazan¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷Q9EgYkEh¬AD÷1490979600¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Ζαλγκίρις Κάουνας¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 29¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷ZAL¬AE÷Ζαλγκίρις Κάουνας¬WU÷zalgiris-kaunas¬WN÷OLI¬AF÷Μιλάνο¬WV÷milan¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷hdGozCqt¬AD÷1490985900¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Παναθηναϊκός¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 29¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷PAN¬AE÷Παναθηναϊκός¬WU÷panathinaikos¬WN÷CSK¬AF÷ΤΣΣΚΑ Μόσχας¬WV÷cska-moscow¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷WnFkZVbn¬AD÷1490986800¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Ρεάλ Μαδρίτης¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 29¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷REA¬AE÷Ρεάλ Μαδρίτης¬WU÷real-madrid¬WN÷FEN¬AF÷Φενερμπαχτσέ¬WV÷fenerbahce¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷6JM1WTr5¬AD÷1491500700¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Φενερμπαχτσέ¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 30¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷FEN¬AE÷Φενερμπαχτσέ¬WU÷fenerbahce¬WN÷BAR¬AF÷Μπαρτσελόνα¬WV÷barcelona¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷OfXdX9Tb¬AD÷1491501600¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Μπάμπεργκ¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 30¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷BAM¬AE÷Μπάμπεργκ¬WU÷brose-bamberg¬WN÷GAL¬AF÷Γαλατάσαράι¬WV÷galatasaray¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷EqQ9U7DH¬AD÷1491501900¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Μακάμπι Τελ Αβίβ¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 30¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷MAC¬AE÷Μακάμπι Τελ Αβίβ¬WU÷maccabi-tel-aviv¬WN÷PAN¬AF÷Παναθηναϊκός¬WV÷panathinaikos¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷pAL5VmbB¬AD÷1491505200¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Μπασκόνια¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 30¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷BAS¬AE÷Μπασκόνια¬WU÷saski-baskonia¬WN÷ZAL¬AF÷Ζαλγκίρις Κάουνας¬WV÷zalgiris-kaunas¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷zaEISorU¬AD÷1491584400¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Νταρουσάφακα¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 30¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷DAR¬AE÷Νταρουσάφακα¬WU÷darussafaka¬WN÷CRV¬AF÷Ερυθρός Αστέρας¬WV÷crvena-zvezda-mts¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷hzPDTRSN¬AD÷1491584400¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷ΤΣΣΚΑ Μόσχας¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 30¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷CSK¬AE÷ΤΣΣΚΑ Μόσχας¬WU÷cska-moscow¬WN÷OLP¬AF÷Ολυμπιακός¬WV÷olympiakos¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷CK5pO5jo¬AD÷1491590700¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Μιλάνο¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 30¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷OLI¬AE÷Μιλάνο¬WU÷milan¬WN÷UNI¬AF÷Ούνικς Καζάν¬WV÷unics-kazan¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷QNgSnkTo¬AD÷1491591600¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Ρεάλ Μαδρίτης¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 30¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷REA¬AE÷Ρεάλ Μαδρίτης¬WU÷real-madrid¬WN÷EFE¬AF÷Αναντολού Εφές¬WV÷anadolu-efes¬AW÷1¬AN÷n¬~
3
1488577561
167
48
 

 
*** Κύπελλο Ελλάδας  στο  ποδόσφαιρο :
 Χθές  ΠΕΜΠΤΗ 01-03-2017 :
    ΠΑΟΚ-Ξάνθη (2-1)  2ος αγώνας  0-1  .- Πρόκριση για ΠΑΟΚ .-

Το  γκολ :με γκολ του Γιουνές στο 64΄, 
Διαιτητής: Φουκάκης (Ηρακλείου)
Κόκκινες: Σολτάνι
Κίτρινες: Βαρέλα, Μπίσεσβαρ - Μεχία, Σολτάνι, Καρασαλίδης
 ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Κίτσιου (70΄ Μάτος), Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Σάχοφ, Πέλκας (62΄ Μπίσεσβαρ), Τζάλμα, Μυστακίδης, Κουλούρης (85΄ Πρίγιοβιτς).
ΞΑΝΘΗ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Σιλά, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Μπαξεβανίδης, Λουσέρο, Μεχία (71΄ Ντε Λούκας), Λάζιτς (61΄ Τριάδης), Πιτσέλι (61΄ Βασιλακάκης), Σολτάνι, Γιουνές.
Βίντεο :
~**ΠΑΟΚ-ΞΑΝΘΗ  0-1 κύπελλο  2/3/2017:
 https://youtu.be/UGLhWUDVkUE .-

    Ατρόμητος-Ολυμπιακός (0-0) , 2oς  αγώνας 1-2  .- ^Πρόκριση ΟΣΦΠ .-

 Τα  γκολ : γκολ του Ντάουντα στο 46'  , ο  Ρομαό (63') και με γκολ του Κ.  Φουρτούνη    (71')  .-
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αρετόπουλος
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 83' Ντα Κόστα (2η κίτρινη)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Πλατέλλας, Λε Ταλέκ, Λαζαρίδης - Ντα Κόστα, Ρομαό, Ανδρούτσος, Φορτούνης
 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Ζησόπουλος, Φυτανίδης, Κατράνης, Μανιάτης, Ούμπιδες (89' Λαζαρίδης), Λημνιός (81' Ντιγκινί), Τόνσο, Πλατέλλας, Ντάουντα (55' Λε Ταλέκ).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Ντε Λα Μπέγια, Μποτία, Ντα Κόστα, Ρομαό, Ανδρούτσος (80' Ρέτσος), Μανθάτης (85' Νικολάου), Ελιουνούσι (55' Φορτούνης), Σεμπά, Ανσαριφάρντ.
Βίντεο : 
~*ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΟΣΦΠ  1-2 το 1ο  γκολ  1-0  κύπελλο 2/3/2017:
 https://youtu.be/Q-dFweiQCTk .-
~*ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΟΣΦΠ  1-2 κύπελλο γκολ ισοφαρισης 1-1  2/3/2017: https://youtu.be/X8NzuH6-bWo .-
~*Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-2  2ο γκολ  ΟΣΦΠ  κύπελλο  2/3/2017: https://youtu.be/l8B38lmKNtc .-
***

BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5206   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3466   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3463 video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.135  βίντεο   .-  

*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017:
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 01  Φεβρουαρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ !......  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/02/news-01-2017.html .- 
~** ARFARA NEWS 2  Η Εφημερίδα μας Τετάρτη  01  Φεβρουαρίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....: http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-2-01-2017.html .-
~**Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 02-02-2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....    :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/02/news-02-02-2017.html .- 
~**Η  Εφημερίδα μας  Αrfara news Παρασκευή 03  Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  ......  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/02/rfara-news-03-2017.html .- 
~**Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Σάββατο  04  Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-04-2017.html
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 05  Φεβρουαρίου  2017 : ~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ......  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/02/news-05-2017.html .- 
~**ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ   5  και  6  Φεβρουαρίου 2017  :
Ενημέρωση και για την εβδομάδα που μας άφησε .....
  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/02/5-6-2017.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Δευτέρα 06  Φεβρουαρίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .....  ~ Από Αθήνα Κερατσίνι Νοσοκομείο Ερυθρός ...6-2-2017 ...... : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/02/news-06-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ......  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/02/news-07-2017.html .-  
~*ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  Τρίτη  07 Φεβρουαρίου 2017  :  ΟΛΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ  ΜΑΣ  .....  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/02/07-2017.html  
~* Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2 , Τρίτη  07  Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/news-2-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 08 Φεβρουαρίου  2017 :Στο  αγιάζι της  ενημέρωσής μας ......    :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-08-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS , Πέμπτη 09 Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας ......  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-09-2017.html .- 
~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 10  Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  .... :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/02/news-10-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Σάββατο 11 Φεβρουαρίου  2017  : Στο  αγιάζι  της  ενημέρωσής μας ......  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/02/news-11-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 12  Φεβρουαρίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .......   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/02/news-12-2017.html .- 
~*ΑΘΛΗΤΙΚΟ  Σαββατοκύριακο 11  και 12  Φεβρουαρίου  2017 : ~*  Όλοι η αθλητική δραστηριότητα της εβδομάδας που πέρασε ....  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/02/11-12-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 13  Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  .:  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/02/news-13-2017.html  .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τρίτη 14  Φεβρουαρίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-14-2017.html  
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ....   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/02/news-15-2017.html  .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη  16 Φεβρουαρίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   ......   :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-16-2017.html .-
~*  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας : ΥΓΕΙΑ  ..από το Α - Ω ....16/02/2017  :  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/02/blog-post.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Παρασκευή  17 Φεβρουαρίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  ......    :   http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-17-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 18 Φεβρουαρίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-18-2017.html   
~*  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή  19  Φεβρουάριος  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .......  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-19-2017.html .-
~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο 18  και 19  Φεβρουαρίου  2017 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/02/18-19-2017-18022017-17.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης ......  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/02/news-20-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/02/news-21-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη  22 Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-22-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ...: http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/02/news-23-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της  ενημέρωσής μας  .....  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-24-2017.html  .- 
~*  ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας ...υγεία το Α και το Ω  .. Παρασκευή 24  Φεβρουαρίου  2017:  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/02/blog-post_24.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο  25 Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .....: http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/02/news-25-2017.html .-
~* Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι  της ενημέρωσής μας ......: http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/02/news-26-2017.html .- 
~*Αθλητικό Σαββατοκύριακο 25  και  26 Φεβρουαρίου 2017  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/02/25-26-2017-super-league-25022017-3-0-1-0.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Κ. Δευτέρα 27  Φεβρουαρίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας    :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/02/news.html .-  
~**Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη  28  Φεβρουαρίου  2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  .... :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-28-2017.html .-  
~**
~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2017  :
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 01 Μαρτίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ...
~
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για όλους μας  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/03/news-01-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας RFAA NEWS Πέμπτη 02-03-2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/rfaa-news-02-03-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 03 Μαρτίου  2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .... :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/news-03-2017.html .-  
~*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου