ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

   Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 10  Φεβρουαρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....
Η άσκησις, παιδί μου, θέλει στερήσεις. Τα καλά δεν τα βρίσκεις εις τα λουτρά και την καλοπέρασιν. Θέλει αγώνα και κόπον πολύν. Θέλει να φωνάζης ημέραν και νύκτα προς τον Χριστόν. Θέλει υπομονήν εις όλους τους πειρασμούς και τας θλίψεις. Θέλει να πνίξης θυμόν και επιθυμίαν.Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.) 
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ  1911  Λίχνισμα σιταριού
 
 ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 1913  ο σκοπός στο φυλάκιο
 
 ΟΛΥΜΠΟΣ  1914  καταβλισμός  τσοπάνων
 
Όλυμπος  ΠΑΝΘΕΟΝ  1914

~ 10 Φεβρουαρίου
Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του θαυματουργού (1) († 202). Αναστασίου επισκόπου Ιεροσολύμων, Ζήνωνος (2) οσίου ταχυδρόμου (†4ος αι.).Βάπτου και Πορφυρίου των δημίων. Ενναθάς, Ουαλεντίνης και Παύλου.
(1)O άγιος Χαράλαμπος ήταν ιερέας στη Μαγνησία και έζησε επί αυτοκρατορίας του Σεπτέριου Σεβήρου. Όταν το 198 ο Σεβήρος εξαπέλυσε απηνή διωγμό κατά των Χριστιανών, ο έπαρχος Λουκιανός συνέλαβε τον άγιο και του ζήτησε να αρνηθεί την πίστη του. O άγιος όχι μόνο δεν αρνήθηκε την πίστη του, αλλά αντίθετα ειρωνευόταν τον έπαρχο λέγοντάς του ότι σε οποιοδήποτε βασανιστήριο και να υποβληθεί δεν πρόκειται ν` αρνηθεί τον αρχηγό της πίστης του. O Λουκιανός εξοργίστηκε και παίρνοντας ο ίδιος σιδερένια νύχια, προσπάθησε να πληγώσει το σώμα του αγίου και ως εκ θαύματος, τα χέρια του κόπηκαν και έμειναν κρεμασμένα πάνω στο σώμα του αγίου, ο οποίος ωστόσο παρακάλεσε το Θεό να αποκαταστήσει την αρτιμέλεια του έπαρχου. Τότε αρκετοί δήμιοι βλέποντας το θαύμα πίστεψαν στον αληθινό Θεό. Φοβισμένος τότε ο έπαρχος του χάρισε την ελευθερία. Όμως αργότερα ο ίδιος ο Σεβήρος, μη δυνάμενος να αντεπεξέλθει στο θάρρος και την παρρησία του αγίου, διέταξε να τον αποκεφαλίσουν σε ηλικία 113 ετών.
(2) O όσιος Ζήνων καταγόταν από την Καισαρεία της Καππαδοκίας και ήταν γιος πλουσίων και ενάρετων γονέων. Επί βασιλείας Ουάλη, ήταν διακοσμητής της αλληλογραφίας του. Όταν πέθανε ο αυτοκράτορας, ο όσιος βρήκε ένα μεγάλο τάφο, εγκαταστάθηκε μέσα και εκεί επεδόθη σε αυστηρότατη άσκηση. Φορούσε ένα τριμμένο ράσο και τρεφόταν με λίγο ψωμί πού του έφερνε κάθε δύο ημέρες κάποιος φίλος του. Έτσι έλαβε χάρη από το Θεό και σε βαθιά γεράματα παρέδωσε τη δίκαια και άγια ψυχή του. 
Σήμερα 10/02/2017 εορτάζουν:
Άγιος Χαράλαμπος ο Ιερομάρτυρας, Όσιος Ζήνων ο Ταχυδρόμος
~   Ἦχος δ’. Ταχύ προκατάλαβε.
~   Ὡς στύλος ἀκλόνητος, τῆς Ἐκκλησίας Χριστοῦ, καί λύχνος ἀείφωτος τῆς οἰκουμένης σοφέ, ἐδείχθης Χαράλαμπες· ἔλαμψας ἐν τῷ κόσμῳ, διά τοῦ μαρτυρίου, ἔλυσας τῶν εἰδώλων, τήν σκοτόμαιναν μάκαρ, διό ἐν παρρησίᾳ Χριστῷ, πρέσβευε σωθῆναι ἡμᾶς.
~** Απολυτίκιον Αγίου Χαραλάμπους : https://youtu.be/kJYbRXsOdRY .-

~
Άγιος Νικηφόρος

Άγιος Νικηφόρος
 
Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου

Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου
 
Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανού της Κυδωνίας Κρήτης

Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανο....
 
Αγία Αγάθη

Αγία Αγάθη
 
Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)

Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)
 
Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προφήτιδα

Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προ....
 
Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφοι και ο συνοδίτης αυτών Νικόλαος οι Νεομάρτυρες εκ Σπετσών

Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφο....
 
Υπαπαντή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού

Υπαπαντή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος....
 
Άγιοι Τρεις Ιεράρχες

Άγιοι Τρεις Ιεράρχες
 
Άγιοι Αθανάσιος ο Μέγας και  Κύριλλος Πατριάρχες Αλεξανδρείας

Άγιοι Αθανάσιος ο Μέγας και Κύριλλος Πα....
 
***  Τα Φιλιατρά τιμούν τον πολιούχο και προστάτη τους Άγιο Χαράλαμπο
 
  
Με ευλάβεια και κατάνυξη, λαμπρότητα και κάθε επισημότητα, τα Φιλιατρά γιορτάζουν τον πολιούχο τους Άγιο Χαράλαμπο. Οι θρησκευτικές τελετές ξεκίνησαν χθες, παραμονή της εορτής, στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου βρίσκεται η Ιερή και Θαυματουργή Εικόνα του Αγίου, με Μέγα Πολυαρχιερατικό Εσπερινό μετά Θείου Κηρύγματος.  Στον εσπερινό παρευρέθη και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.
Νωρίτερα, από τον επιχώριο μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας, κ. Χρυσόστομο μετά του Ιερού Κλήρου, το δήμαρχο και το Δημοτικό και Τοπικό Συμβούλιο Φιλιατρών, έγινε υποδοχή των προσκεκλημένων μητροπολιτών Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, ο οποίος θα χοροστατήσει σήμερα στην Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, και Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος. Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών. Στις 9.00 δε το βράδυ ξεκίνησε Ιερά Αγρυπνία μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Σήμερα, ανήμερα της εορτής, στις 7.00 το πρωί θα τελεστεί Όρθρος και στις 8.30 Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία. Από το πρωί, η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών θα παιανίσει το εωθινό στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Μετά την προσέλευση των επισήμων στον Ιερό Ναό, στις 10.45 θα ξεκινήσει η Λιτάνευση των Αγίων Λειψάνων και της Εφεστίου Εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους σε κεντρικές οδούς, με κατάληξη την κεντρική πλατεία, όπου και θα ψαλθεί δέηση. Σύμφωνα με το πρόγραμμα του εορτασμού, τη λιτάνευση θα συνοδεύουν αντιπροσωπείες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σ.Α. και τιμητικό άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας, Φιλαρμονικές και μαθητές. Στη συνέχεια η πομπή θα επιστρέψει στον Ιερό Ναό, όπου θα γίνει η Απόλυση. Θα ακολουθήσει ανταλλαγή ευχών και δεξίωση των προσκεκλημένων στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Κατάστημα Φιλιατρών. Το απόγευμα θα τελεστεί Μεθεόρτιος Εσπερινός και Παράκληση, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου. Πλήθος πιστών, από την ευρύτερη περιοχή, αλλά και Φιλιατρινοί από την Αθήνα, επισκέπτονται την πόλη για τον εορτασμό και το μεγάλο πανηγύρι. Σημειώνεται, επίσης πως ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών αποφάσισε το προαιρετικό άνοιγμα των καταστημάτων μετά την περιφορά της εικόνας, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού!
  Ο Άγιος Χαράλαμπος και η σωτηρία των Φιλιατρών
Ο Άγιος Χαράλαμπος είναι πολιούχος, προστάτης αλλά και σωτήρας των Φιλιατρών, καθώς με το θαύμα του απετράπη η σφαγή των Φιλιατρινών και το ολοκαύτωμα της πόλης το 1944.
Ο πολιτικός επιστήμονας Ιωάννης Ταμβακόπουλος έχει γράψει σχετικά: «Πολιούχος της γνωστής μας πόλης των Φιλιατρών της Μεσσηνίας είναι ο Άγιος Χαράλαμπος. Ο Άγιος αυτός μαρτύρησε επί της εποχής που αυτοκράτορας των Ρωμαίων ήταν ο λάτρης μάλιστα των Καλών Τεχνών και φιλόσοφος Σεπτίμιος Σεβήρος. Εγδάρη ζωντανός σε ηλικία 113 ετών το 198 μ.Χ., αφού υπηρέτησε τη διάδοση του Ευαγγελίου ατελείωτες δεκαετίες με επιτυχία. Διοικητής των γερμανικών δυνάμεων κατοχής στην περιοχή είναι ένας προτεστάντης στο θρήσκευμα αξιωματικός ονόματι Κοντάου. Τον Ιούλιο του 1944 οι αντάρτες του ΕΛΑΣ, σε ένα πετυχημένο σαμποτάζ στην περιοχή, σκοτώνουν και μερικούς Γερμανούς στρατιώτες. Γνωρίζοντας τι τους περιμένει οι Φιλιατρινοί, είχε προηγηθεί η σφαγή των Καλαβρύτων, συγκεντρώνονται σε θερμή και μαζική προσευχή στο ναό του πολιούχου τους. Η διαταγή του Γερμανού στρατηγού από την Τρίπολη προς τον Κοντάου είναι ρητή. Να τουφεκιστούν 100 Φιλιατρινοί και να καεί η μισή τους πόλη. Ξημερώνει η 19η Ιουλίου του 1944, που η διαταγή πρέπει να εκτελεστεί. Τη νύχτα εκείνη, που οι Φιλιατρινοί προσεύχονταν, σύμφωνα με την ομιλία, που τους έκανε την επομένη ο Κοντάου, του παρουσιάζεται στον ύπνο του ένας καλόγερος αλλεπάλληλες φορές, γιατί ο Γερμανός ήταν σκληρός και αγέρωχος. Τα ίδια συμβαίνουν το ίδιο βράδυ στο στρατηγό στην Τρίπολη, και ο Άγιος Χαράλαμπος, επίσης επιβλητικός και απαιτητικός, ζητάει να μη πραγματοποιηθεί το φονικό σχέδιο. Υπόσχεται δε στον Κοντάου ότι θα τον βοηθήσει αυτός και οι στρατιώτες του να γυρίσουν σπίτια τους και τον στρατηγό όπως και έγινε, τον αναλαμβάνει αυτός. Το πρωί μαζεύει ο Κοντάου τους κληρικούς των 4 εκκλησιών της πόλης και γυρίζει μαζί τους, ψάχνοντας μεταξύ των εικόνων των ναών να βρει τον Άγιο Χαράλαμπο. Όταν τον αναγνωρίζει, παρά του ότι εμείς τον έχουμε στολισμένο, τιμής ένεκεν, με στολή επισκόπου, πέφτει στα γόνατα, τον προσκυνά και προσεύχεται. Ας σημειώσουμε εδώ ότι οι προτεστάντες δεν παραδέχονται την ύπαρξη αγίων μεσιτευόντων προς τον Θεό, ούτε και αυτής της Παναγίας. Τον Οκτώβριο του 1944, 3 μήνες μετά το ομολογημένο μπροστά στο λαό των Φιλιατρών από τον Κοντάου θαύμα, οι Γερμανοί αποσύρονται πλέον από την Ελλάδα. Ο Άγιος ξαναπαρουσιάζεται στον Κοντάου και του ζητά τον άλλο χρόνο, στη γιορτή του, δηλαδή στις 10 Φεβρουαρίου του 1945, να ξαναέρθει στα Φιλιατρά. (Λεπτομέρειες στο περιοδικό “Σύνδεσμος” της Καλαμάτας, Φεβρουάριος 2002, τεύχος 376). Έκτοτε ο Κοντάου, αφού γίνεται ορθόδοξος με όλη την οικογένεια του, έρχεται κάθε χρόνο στη γιορτή του Αγίου και μετά το θάνατο του, συνεχίζει να έρχεται η οικογένειά του στα Φιλιατρά. Άλλες λεπτομέρειες δε χρειάζονται. Το μόνο και εντυπωσιακό, που πρέπει να προσέξουμε, είναι το αποτέλεσμα της ομαδικής προσευχής των απειλουμένων με θάνατο τότε Φιλιατρινών». Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Καλαματιανό Καρναβάλι 2017: Ο καιρός μεταφέρει την τελετή έναρξης για αύριο 
32 πληρώματα έχουν δηλώσει συμμετοχή μέχρι στιγμής
Ο καιρός δε στάθηκε σύμμαχος για την αποψινή επίσημη έναρξη του καλαματιανού καρναβαλιού και υπό το φόβο της βροχής τα μέλη της Καρναβαλικής Επιτροπής αποφάσισαν να τη μεταφέρουν για αύριο στις 7.00 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.
Για το φετινό καρναβάλι μίλησαν χθες σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Καλαμάτας, ο πρόεδρος της «Φάρις», καθώς και μέλη της Καρναβαλικής Επιτροπής, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι για αυτή τη «γιορτή», που διεξάγεται στην πόλη τα τελευταία 5 χρόνια, να μάθουν τις διάφορες εξελίξεις.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Π. Νίκας, δήλωσε ευχαριστημένος με τη μέχρι τώρα ανταπόκριση του κόσμου, κάτι που- όπως είπε- προδικάζει ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα για φέτος. Πλέον, τόνισε, το Καρναβάλι της Καλαμάτας έχει αποκτήσει μεγάλη δυναμική και μπορεί να συγκριθεί με άλλα, όπως εκείνα της Ξάνθης, του Ρεθύμνου και άλλων πόλεων.
Γι’ αυτό το λόγο έχει δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην προσέλκυση επισκεπτών από όλη την Ελλάδα, αφού, πέρα από το ψυχαγωγικό κομμάτι, που είναι βασικό, υπάρχει και το οικονομικό όφελος, καθώς και η προβολή της πόλης σε όλη την Ελλάδα.
Κλείνοντας κάλεσε όλο τον κόσμο να βρεθεί αύριο στην πλατεία για να παρακολουθήσει την τελετή έναρξης.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της «Φάρις», Θανάσης Ηλιόπουλος, εξήγησε ότι αιτία μεταφοράς της αποψινής εκδήλωσης είναι ο καιρός, σε αντίθεση με αύριο που οι προγνώσεις κάνουν λόγο για καλοκαιρία στην περιοχή μας.
Από άποψη οργάνωσης δήλωσε ότι είναι όλα έτοιμα, ενώ δεν ξέχασε να ευχαριστήσει τους εθελοντές που εργάστηκαν και εργάζονται για την επιτυχία του εγχειρήματος.
Επίσης, ενημέρωσε ότι φέτος υπάρχουν συμμετοχές από γκρουπ τοπικών διαμερισμάτων του Δήμου Καλαμάτας. Πέραν, μάλιστα, της συμμετοχής τους, θα προσπαθήσουν να περάσουν σε αυτό παραδοσιακά χαρακτηριστικά που υπήρχαν σε κάθε περιοχή.
Προς έκπληξή τους δε, και με τη βοήθεια του δημοσιογράφου Ηλία Μπιτσάνη, ήρθε στη δημοσιότητα ότι, τελικά, το καρναβάλι της Καλαμάτας δεν είναι νέο. Ύστερα από έρευνα προέκυψε ότι υπήρχε και παλιότερα στην πόλη και ειδικότερα στα τέλη του προπερασμένου αιώνα.
Το τότε καρναβάλι είχε πραγματοποιηθεί για πέντε φορές, αλλά σταμάτησε λόγω κακοκαιρίας, αλλά και οικονομικής δυσχέρειας.
Τα μέλη της Καρναβαλικής Επιτροπής, Χρύσα Λιάππα και Βάσω Παπαδοπούλου, ενημέρωσαν ότι μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή 32 γκρουπ, ενώ υπάρχει ακόμα πολύ ενδιαφέρον. Κάλεσαν δε όσους ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και την τελευταία στιγμή (έως 25 Φεβρουαρίου).
Για τα οικονομικά θέματα και ειδικότερα τις χορηγίες μίλησε ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπούχαλης, ο οποίος δήλωσε ευχαριστημένος με τη μέχρι σήμερα ανταπόκριση των επιχειρήσεων, ενώ για φέτος έγινε απόπειρα, που τελικά πέτυχε, σε κάθε εκδήλωση να υπάρχει ένας μεγάλος χορηγός.
Όσο για τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι σήμερα, αγγίζουν τα 15.000 ευρώ.
Για την τελετή έναρξης μίλησε το μέλος της Καρναβαλικής Επιτροπής, Τασούλα Φοίφα, που ευχαρίστησε όσους συμμετέχουν και ειδικότερα τα παιδιά που θα λάβουν μέρος, καθώς και τον Βαγγέλη Χαχή, ο οποίος έστησε όλη την τελετή σε επίπεδο σκηνοθεσίας.
Τέλος, στη συνέντευξη Τύπου μίλησε κι ένας εθελοντής, ο Σταύρος Μπαγατέλας, που δήλωσε σίγουρος για την επιτυχία του Καλαματιανού Καρναβαλιού, ενώ κάλεσε τον κόσμο να συμμετάσχει.
  Συνοπτικά οι φετινές κύριες εκδηλώσεις
11 Φεβρουαρίου: Τελετή έναρξης στην κεντρική πλατεία με παρουσιαστή τον Χρήστο Φερεντίνο και συναυλία με τους "Walkman The Band"
18 Φεβρουαρίου- Νυχτερινή παρέλαση στους δρόμους της Καλαμάτας με τερματισμό στην κεντρική πλατεία- Παρουσιαστής θα είναι ο Σάββας Πούμπουρας. Συναυλία με το συγκρότημα «48 Ώρες»
20 Φεβρουαρίου: Deja vu, ένας διαγωνισμός μίμησης και μεταμφίεσης στο Πνευματικό Κέντρο
25 Φεβρουαρίου-  Ο τελικός των παιχνιδιών, που θα συνεχιστεί με Disco Party στο ξενοδοχείο Elite
26 Φεβρουαρίου: Μεγάλη καρναβαλική παρέλαση που θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία. Παρουσιαστής θα είναι ο Χρήστος Φερεντίνος, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με τους Μύρωνα Στρατή, Ησαΐα Ματιάμπα και Ήβη Αδάμου
3 Μαρτίου: Απονομή βραβείων στο Αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Καρναβαλικής Επιτροπής στο Πνευματικό Κέντρο (τηλ 2721 40 30 20), καθώς και στην ιστοσελίδα kalamatianokarnavali.gr  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** Τα μονοπάτια δείχνουν το δρόμο και ο Δήμος Καλαμάτας… τα συρτάρια 
Πρόταση 17 Τοπικών Κοινοτήτων, συλλόγων και φορέων του Δήμου Καλαμάτας στο… συρτάρι της Δημοτικής Αρχής
Η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας είναι από αυτές που προτιμούν να βλέπουν τα… τρένα ευκαιρίας να περνούν, χωρίς να ανεβαίνουν. Κι αυτό, γιατί το συγκεκριμένο μέσο μεταφοράς έχει έναν προορισμό, μια στοχοθεσία, ένα όραμα (μεταφορικά) και η δική μας, όπως έχει δηλώσει ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, αποφεύγει τα οράματα. Αυτά είναι για αγίους, οσίους και… κομμουνιστές, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο. Στόχος της είναι μόνο το άμεσο και το χειροπιαστό. Κάτι σαν το… ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσαμε.
Προφανώς, όταν θα έμαθε για την υπογραφή της υπουργικής απόφασης περί «Καθορισμού τεχνικών προδιαγραφών χάραξης, σήμανσης, διάνοιξης και συντήρησης των ορειβατικών – πεζοπορικών μονοπατιών», δημιουργώντας, έτσι, το απαραίτητο θεσμικό πλαίσιο το οποίο συμβάλλει στην προώθηση και δημιουργία ολοκληρωμένων δικτύων πεζοπορικών και ποδηλατικών διαδρομών, δε θα πρέπει να έδωσε προσοχή. Αυτά είναι έργα του… μακρινού μέλλοντος.
Πάντως, η προαναφερόμενη υπουργική απόφαση έρχεται να καλύψει το νομοθετικό κενό, προσφέροντας το απαραίτητο εργαλείο σχεδιασμού σε όλους τους ενδιαφερόμενους, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο (συλλόγους, φορείς, επαγγελματίες, πολίτες κ.λπ.). Αποτελεί το αρχικό βήμα μιας σειράς ενεργειών και δράσεων του ΥΠΕΝ προς την κατεύθυνση μιας ολοκληρωμένης πρότασης για το περιβάλλον και τον εναλλακτικό τουρισμό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την τελευταία πενταετία παρατηρείται στη χώρα μας αυξημένο ενδιαφέρον για προγράμματα υπαίθριου τουρισμού ειδικού ενδιαφέροντος, με επισκέπτες από όλο τον κόσμο, λόγω του ιδιαίτερου και ποικίλου φυσικού πλούτου της Ελλάδας. Τα ολοκληρωμένα δίκτυα μονοπατιών τονώνουν τις τοπικές κοινωνίες, ενισχύουν τις συμμετοχικές διαδικασίες και την κοινωνική οικονομία και εντείνουν την περιβαλλοντική προστασία και εκπαίδευση.
Στα άμεσα προσδοκώμενα οφέλη περιλαμβάνονται η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ο εμπλουτισμός του τουριστικού προϊόντος, η αυξημένη ροή εσόδων ανά επισκέπτη, συνδέοντας το περιβαλλοντικό απόθεμα της χώρας με τον τουρισμό, τον πολιτισμό και τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας.
Οι επόμενες προγραμματισμένες ενέργειες του ΥΠΕΝ, που συμπληρώνουν τα παραπάνω, είναι η σύσταση ψηφιακού Εθνικού Μητρώου Περιβαλλοντικών Διαδρομών, οι Προσκλήσεις Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Πράσινου Ταμείου για μελέτες ολοκληρωμένων δικτύων μονοπατιών από την Tοπική Αυτοδιοίκηση και ο σχεδιασμός πιλοτικού έργου δικτύου μονοπατιών σε επίπεδο Περιφέρειας.
Αυτά είναι, όμως, ευχολόγια για τη Δημοτική μας Αρχή. Κι όμως, υπάρχει υλικό. Πρόκειται για την πρόταση που έχουν καταθέσει Τοπικές Κοινότητες, σύλλογοι και φορείς για την αξιοποίηση πεζοπορικών διαδρομών και την αποκατάσταση και ανάδειξη καλντεριμιών, όπως αυτά που υπάρχουν στη Βέργα και σε διάφορες περιοχές του Δήμου Καλαμάτας. Αλλά στου κουφού την πόρτα…  Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** Γυναίκα έκλεψε αυτοκίνητο και προκάλεσε πανικό στο κέντρο της Καλαμάτας (φωτογραφίες) 
 
 
 
 
Σκηνές από χολιγουντιανή ταινία παρακολούθησαν, απόψε λίγο πριν τις 10, καλαματιανοί που βρέθηκαν στο κέντρο της Καλαμάτας όταν φοιτήτρια με ψυχολογικά προβλήματα μπήκε στη θέση του συνοδηγού Ι.Χ. αυτοκινήτου στην οδό Κανάρη, την ώρα που ο οδηγός προσπαθούσε να ξεκινήσει.
Στην προσπάθεια του τελευταίου να τη βγάλει έξω από το όχημα, η φοιτήτρια μετακινήθηκε στη θέση του οδηγού , πάτησε γκάζι , ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και ξεκίνησε απτόητη μια τρελή πορεία χτυπώντας 25 αυτοκίνητα στις οδούς Γεωργούλη και  Αριστομένους, δημιουργώντας πανικό, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει τραυματισμός, αν και πολλοί προσπάθησαν να την σταματήσουν.
Η τρελή πορεία σταμάτησε μπροστά στο Εργατικό Κέντρο όπου η φοιτήτρια μη μπορώντας να συνεχίσει τη διαδρομή της παραδόθηκε στους άνδρες της Ασφάλειας Καλαμάτας ενώ παραληρούσε, πράγμα που έδειχνε ότι ήταν εκτός εαυτού.

*** Μία προφυλάκιση για ναρκωτικά και απολογίες για τις κλοπές 
Προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα πήραν τα δύο αδέλφια και ο 30χρονος που συνελήφθησαν μαζί με άλλα δύο άτομα για κλοπές και διαρρήξεις σε δεκάδες καταστήματα της Καλαμάτας.
Όσον αφορά στους άλλους δύο, ο 17χρονος που απολογήθηκε προχθές αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, όπως και ο 25χρονος ο οποίος απολογήθηκε χθες.
Στο μεταξύ, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αποφασίσθηκε χθες η προφυλάκιση του 62χρονου από τους Γαργαλιάνους που συνελήφθη να κατέχει πάνω από 4 κιλά ινδικής κάνναβης.

*** Οι αγρότες ξαναμπαίνουν σήμερα στην Καλαμάτα 
Αγρότες από τη Μεσσήνη του Χανδρινού αλλά και τη Μάνη θα φτάσουν σήμερα το μεσημέρι στην Καλαμάτα.
Ειδικότερα οι δύο πρώτοι σύλλογοι έχουν δώσει ραντεβού στις 12 το μεσημέρι στην Εφορία της Καλαμάτας όπου θα πραγματοποιήσουν κατάληψη.
Την ίδια ώρα αγρότες από τη Μάνη θα μεταβούν στο Δασαρχείο της πόλης προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τους δασικούς χάρτες, ενώ μετά το Δασαρχείο θα μεταφερθούν και αυτοί στην Εφορία.

***  H Ασημακοπούλου στην πίτα Ν.Δ. και ΟΝΝΕΔ Τριφυλίας σήμερα 
Εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας τους διοργανώνουν η Δημοτική Τοπική Οργάνωσης Ν.Δ. και η ΟΝΝΕΔ Τριφυλίας σήμερα το απόγευμα στην Κυπαρισσία!
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6.30 στο ξενοδοχείο «Κανελλάκης» στην παραλία Κυπαρισσίας. Ομιλήτρια, σύμφωνα με τα τοπικά στελέχη της Ν.Δ., θα είναι η τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Ν.Δ., βουλευτής Β’ Αθηνών, Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου.  Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Στη Μεσσηνία φέτος ο 2ος διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου 
Τη διοργάνωση του 2ου διεθνούς διαγωνισμού ελαιολάδου «Αthena International Olive Oil Competition» (ATHIOOC) ανακοίνωσε η εταιρεία επικοινωνίας και οργάνωσης εκθέσεων Vinetum.
O AΤΗIOOC 2017 θα διεξαχθεί στις 20 με 22 Μαρτίου 2017 στο Navarino Dunes στην Costa Navarino με τη συμμετοχή 20 κριτών διεθνούς εμβέλειας από διάφορες χώρες.
Τον περασμένο Μάρτιο, στην 1η του διοργάνωση στην Αθήνα, ο διαγωνισμός συγκέντρωσε 256 συμμετοχές από 10 χώρες και απένειμε 118 μετάλλια. Στόχος των διοργανωτών είναι ο διαγωνισμός να καθιερωθεί διεθνώς και να συμβάλλει στην αναγνωρισιμότητα του ελληνικού ελαιολάδου.
Η Μεσσηνία επιλέχθηκε φέτος από τους οργανωτές ως χώρος τέλεσης του διαγωνισμού επειδή είναι μία από τις σπουδαιότερες ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας, με το 1/3 περίπου της συνολικής ελληνικής παραγωγής. Επίσης, είναι η πατρίδα της ποικιλίας ελιάς «Κορωνέικη», που θεωρείται μία από τις καλύτερες στον κόσμο, λόγος για τον οποίο η καλλιέργειά της εξαπλώνεται διεθνώς. Η τέλεση του διαγωνισμού μέσα στον ελαιώνα και λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Παλάτι του Νέστορα, όπου έχουν βρεθεί σημαντικές αρχαιότητες που αναδεικνύουν τον ελληνικό ελαϊκό πολιτισμό, θα επιτρέψει στους οργανωτές να ενημερώσουν τους κριτές για την ιστορία και την ποιότητα του ελληνικού ελαιολάδου. Όλοι δε οι κριτές είναι προσωπικότητες διεθνούς κύρους και διαμορφωτές κοινής γνώμης στις πατρίδες τους.
Να σημειωθεί πως ο AΤΗIOOC 2017 πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου. Ως γνωστόν, το Ίδρυμα έχει ως σκοπό να προωθήσει την αειφόρο αγροτική ανάπτυξη εστιάζοντας στην περιοχή της Μεσσηνίας, υποστηρίζοντας αντίστοιχες δράσεις και πρωτοβουλίες.
Επίσης, πλαισιώνεται κι από άλλες καινοτόμες γαστρονομικές δράσεις, με απώτερο στόχο την ανάπτυξη της τοπικής αγοράς premium ελαιολάδων.
Την πρωτοβουλία και την επιμέλεια της οργάνωσης του διεθνούς διαγωνισμού ελαιολάδου Αthena International Οlive Oil Competition έχει η εταιρεία επικοινωνίας Vinetum, με μεγάλη πείρα στην οργάνωση εκθέσεων, συνεδρίων, διαγωνισμών και άλλων εκδηλώσεων υψηλού κύρους και απαιτήσεων. Πρόεδρος του διαγωνισμού είναι ο Ντίνος Στεργίδης και διευθύντριά του η Μαρία Κατσούλη, διαπιστευμένη γευσιγνώστρια ελαιολάδου και 1η Σομελιέ Ελαιολάδου της Ελλάδος.
Περισσότερες πληροφορίες στο: athenaoliveoil.gr και στο 210 766 0560.

*** Νέο ΚΕΠ στην Καλαμάτα το Μάιο 
Κατάλληλο χώρο θα διαθέσει ο Δήμος Καλαμάτας, κατόπιν αιτήματος της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (κρατικό όργανο), στο ιστορικό Δημαρχείο και δίπλα στο ΚΕΠ, όπου θα στεγασθεί γραφείο για τα λεγόμενα «κόκκινα» δάνεια. Αυτό θα στελεχωθεί με νομικούς και οικονομολόγους, οι οποίοι θα παρέχουν πληροφόρηση και κατευθύνσεις στους ενδιαφερόμενους πολίτες. Ο Δήμος Καλαμάτας θα διαθέσει το χώρο αυτό δωρεάν, για να συνδράμει τους χειμαζόμενους συμπολίτες δανειολήπτες και το γραφείο θα εξυπηρετεί πολίτες από όλο το Νομό Μεσσηνίας.
Για την ακρίβεια, όπως αποφάσισε πρόσφατα το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ) που συνεδρίασε υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, ανοίγουν 120 Γραφεία Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΓΕΥΔ) σε 50 πόλεις, 25 νησιά και 45 μεγάλους Δήμους της χώρας.
Τα γραφεία αυτά θα προηγηθούν των 30 Κέντρων Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών -είχαν θεσπιστεί με νόμο το Μάιο του 2016- καθώς πρόκειται να στηθούν με ταχείες διαδικασίες σε Δήμους και κτήρια Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και χωρίς την ανάγκη πρόσληψης νέου προσωπικού που απαιτεί τις χρονοβόρες ενέργειες του ΑΣΕΠ.
Τα ΓΕΥΔ θα εξυπηρετούν άμεσα τον πολίτη με την παροχή ενημέρωσης για ρυθμίσεις δανείων που προβλέπονται από τον Κώδικα Δεοντολογίας Τραπεζών, για τις διαδικασίες υπαγωγής στο νόμο Κατσέλη, για θέματα που αφορούν στους πλειστηριασμούς κατοικιών, αλλά και για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης επιχειρηματικών οφειλών.
Ανάμεσα στα αντικείμενα των γραφείων είναι και η συνδρομή στους δανειολήπτες ώστε να καταρτίζουν οικογενειακούς προϋπολογισμούς με βάση τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης και έτσι να μπορούν να υπολογίζουν τις δόσεις των δανείων που τους συμφέρει, προκειμένου να προχωρήσουν σε διακανονισμούς με τις τράπεζες. Ειδικοί θα γνωστοποιούν, επίσης, στους πολίτες τα δικαιώματά τους, όπως απορρέουν από τους νόμους περί προστασίας καταναλωτή και άλλων θεσμικών πλαισίων αναφορικά με τις δανειακές συμβάσεις, τις πιστωτικές κάρτες κ.λπ.
Επιπλέον, θα συμβουλεύουν τους πολίτες για τις έννοιες του «συνεργάσιμου δανειολήπτη», τα δικαιώματά τους και το χρονικό ορίζοντα προστασίας τους από τραπεζικές συμβάσεις πίστωσης ή διευθέτησης οφειλών. Θα διαθέτουν τυποποιημένα υποδείγματα του νόμου Κατσέλη και του Κώδικα Δεοντολογίας των τραπεζών συνδράμοντας τους δανειολήπτες στην ορθή συμπλήρωση των στοιχείων τους.
Άλλη μία δραστηριότητά τους είναι να παρέχουν συνδρομή στα νοικοκυριά και στους επιχειρηματίες για την κατανόηση των όρων δανείων ή ρυθμίσεων που τους έχουν προτείνει οι τράπεζες.
Τα ΓΕΥΔ θα συστεγάζονται με δημόσιες υπηρεσίες αιχμής που εξυπηρετούν πολίτες ώστε να αξιοποιηθούν πιθανές συνέργειες. Για την ταχύτερη ανάπτυξη και λειτουργία των γραφείων θα αξιοποιηθούν λειτουργικοί εξοπλισμένοι χώροι, σε Δήμους και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, όπου η πρόσβαση των πολιτών είναι εύκολη.
Η στελέχωσή τους θα γίνει με υπάρχοντες δημοσίους υπαλλήλους, που θα επιμορφωθούν και θα υποστηρίζονται από τα τμήματα της Κεντρικής Υπηρεσίας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους. Συνεπώς, δε θα υπάρξει ζήτημα πρόσληψης ή επιβάρυνσης του προϋπολογισμού.  Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***   Έσκασε ΤΩΡΑ ! 'Πραξικόπημα' στις ΗΠΑ...

Σύμφωνα με απόφαση των δικαστικών αρχών το διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ για την απαγόρευση εισόδου μουσουλμάνων από 7 χώρες θα παραμείνει μπλοκαρισμένο. Η απόφαση πάρθηκε από το Εφετείο, σε ομοσπονδιακό επίπεδο, με τον Τραμπ να απαντά έξαλλος στον λογαριασμό του στο Twitter με ένα χαρακτηριστικό μήνυμα.
"Θα σας δω στο δικαστήριο, η ασφάλεια του Έθνους μας είναι σε κίνδυνο" έγραψε και μάλιστα σε κεφαλαία για να εκδηλώσει την οργή του ο Αμερικανός πρόεδρος!
Η δικαστική απόφαση αυτή σημαίνει πως οι πολίτες των χωρών αυτών θα μπορούν να εισέρχονται στις ΗΠΑ χωρίς περιορισμό.  Θυμίζουμε πως η  εντολή του Τραμπ απαγόρευε σε πολίτες του Ιράκ, της Συρίας, του Ιράν, της Λιβύης, της Σομαλίας, του Σουδάν και της Υεμένης να εισέλθουν στις ΗΠΑ για 90 ημέρες, σε πρόσφυγες για 120 ημέρες και ειδικά για τους πρόσφυγες από τη Συρία.

*** Είδηση ΣΕΙΣΜΟΣ ! Με αυτό που έκαναν ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΟΣ...

~   Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο «Ρύθμιση θεμάτων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, της Εθνικής Βιβλιοθήκες της Ελλάδας και άλλες διατάξεις».
Συγκεκριμένα αυτό που μας αφορά ιδιαίτερα είναι το άρθρο 29 του νομοσχεδίου «Τροποποιήσεις του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας» αναφορικά με τη διαδικασία κτήσης ελληνικής ιθαγένειας από ανήλικο αλλοδαπό λόγω φοίτησης σε σχολείο που ακολουθεί το υποχρεωτικό ελληνικό πρόγραμμα εκπαίδευσης και διδασκαλίας, σύμφωνα με τις λοιπές οριζόμενες προϋποθέσεις, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, από ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΚΚΕ. «Κατά» δήλωσε η Χρυσή Αυγή. «Παρών» δήλωσαν η ΝΔ και η Ένωση Κεντρώων.
Αυτό όμως που έχει προκαλέσει τρόμο είναι το  Άρθρο 01 – Αντικατάσταση του άρθρου 1Α του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας
1. Τέκνο αλλοδαπών που γεννιέται στην Ελλάδα θεμελιώνει δικαίωμα κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας υπό τις εξής προϋποθέσεις:
α) της εγγραφής του στην Α’ τάξη ελληνικού σχολείου της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και της συνέχισης παρακολούθησης αυτού κατά το χρόνο υποβολής της δήλωσης – αίτησης της παραγράφου 4.

*** ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ !  Επαναχάραξη Συνόρων και τα Αντίπαλα στρατόπεδα...

~   20  χρόνια (περίπου) μετά τον τραγικό εμφύλιο πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία το αίτημα για επαναχάραξη των συνόρων επανέρχεται δριμύτερο.
Οι εθνικιστικές τάσεις έχουν φτάσει σε ύψιστο σημείο. Αφενός μεν το όραμα της Μεγάλης Αλβανίας που εξάπτει τα πάθη στο Κοσσυφοπέδιο και δημιουργεί πίεση στη Σερβία. Οι Σέρβοι που βλέπουν πως πιέζονται και γι αυτό εξοπλίζονται ‘σαν αστακοί’, από τη Ρωσία. Η Κροατία που έχει εξελιχθεί σε προτεκτοράτο του ΝΑΤΟ στη Βαλκανική και τέλος οι Βόσνιοι μουσουλμάνοι, που επιθυμούν ενίσχυση της θέσης τους ενώ παράλληλα γίνονται και δέκτης μουσουλμάνων από τη Μέση Ανατολή.
Εκτός από τις Εθνικιστικές Τάσεις δεν πρέπει να ξεχνάμε το θρησκευτικό στοιχείο. Ορθόδοξοι, καθολικοί και μουσουλμάνοι βρίσκονται σε μία αέναη σύγκρουση στην περιοχή και η χάραξη των συνόρων φαντάζει η μόνη λύση για τη διευθέτηση των διενέξεων.
Η επαναχάραξη όμως αυτή θα γίνει με τα όπλα ή ειρηνικά;

*** AYTO ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ! Είναι ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ...

Το πολιτικό σύστημα είναι κινούμενη άμμος. Σε βάζει από τη μία στο ένα κόμμα και πηγαίνεις στο άλλο. Παράλληλα όμως και μπορεί να σε βουλιάξει.
Στη φωτογραφία που σας παρουσιάζουμε θα δείτε όλα τα στελέχη που έχουν αλλάξει κόμμα τον τελευταίο καιρό και έχουν πάει είτε στο ΣΥΡΙΖΑ είτε στη Νέα Δημοκρατία…


*** ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ της ΑΠΟΡΡΗΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ! Τα Ίμια και η Σημαία μας... (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο ΟΥΚάς μας ο βατραχάνθρωπός μας που πήρε τη σημαία από τη Ίμια μας αποκαλύπτει την αλήθεια όσων ήταν απόρρητα όλα αυτά τα χρόνια.
Όπως είπε, ο απόστρατος αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων, Κώστας Χατζηδάκης  «στις 17 Μαρτίου του 1996 είχα υπηρεσία σε σκάφος του λιμενικού με αποστολή να περιφρουρήσουμε τα Ίμια. Κοντά στις 03:00 το πρωί είχαμε συναγερμό και κατάσταση εμπλοκής». Και συνέχισε: «Δόθηκε σήμα σε μένα και έναν συνάδελφο που βρισκόμασταν σε ένα φουσκωτάκι να δώσουμε στίγμα τι συμβαίνει στο νησί. Όταν δώσαμε το σήμα μας ανατέθηκε να πάρουμε ό,τι υπήρχε πάνω στο νησί έτσι ώστε να μην πέσουν στα χέρια των Τούρκων».
Βίντεο : Στο δελτίο ειδήσεων του Alpha το Συριανό «Βατράχι» που πήρε τη σημαία στα Ίμια , https://youtu.be/bwEgHQpn4ZA  .-
 ~
Στη συνέχεια ο κ. Χατζηδάκης περιέγραψε τη διαδικασία που έφερε εις πέρας την αποστολή του, αναφέροντας πως έφτασε στο νησί «μισοκολυμπώντας» καθώς οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ άσχημες εκείνη την ώρα στην περιοχή και πάνω έκαναν πτήσεις τουρκικά F-16. Όταν ο βατραχάνθρωπος ανέβηκε στο νησί εμποδίστηκε, όπως αναφέρει, από όλα τα τουρκικά πολεμικά μέσα που ήταν εκεί. «Η ακταιωρός προσπάθησε να διεμβολίσει το φουσκωτάκι, ενώ το ελικόπτερο είχε ανοιχτή την πόρτα με τον πολυβολητή να με απειλεί».
Ενδιαφέρον έχει και η μαρτυρία του για το τι ακολούθησε μετά το επεισόδιο στα Ίμια όταν βρέθηκε ενώπιον του διοικητή του και κάποιον ανδρών με πολιτικά και του ζητήθηκε να καταστρέψει τη σημαία. «Εγώ δεν το έκανα και την κράτησα στο σπίτι μου» σχολίασε σχετικά ο απόστρατος αξιωματικός...

*** ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ! Ντροπή για την Κυβέρνηση!Ποιοι ΔΕΝ παίρνουν φράγκο...

Αν είσαι άνεργος, έχεις μηδενικό εισόδημα, φιλοξενείσαι από αδερφό, αδερφή, μητέρα ή γονείς και θελήσεις να πάρεις το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, έχασες. Δεν θα πάρεις ούτε ευρώ, στην περίπτωση που εκείνος ή εκείνοι που σε φιλοξενούν έχουν εισόδημα υψηλότερο από τα εισοδηματικά όρια που έχουν θεσπιστεί για το ΚΕΑ.
Διαβάστε κι αυτό το τραγελαφικό. Η μητέρα φιλοξενούσε άνεργο παιδί. Πριν από λίγο καιρό η μητέρα πέθανε. Αν το άνεργο παιδί θελήσει να πάρει το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης δεν θα τα καταφέρει. Για να εισπράξει τα 200 ευρώ θα πρέπει να νοικιάσει σπίτι και με το ενοικιαστήριο ανά χείρας, μαζί με τη ληξιαρχική πράξη θανάτου να απευθυνθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες οι οποίες θα κρίνουν την υπόθεσή του και θα αποφασίσουν τη χορήγηση του ΚΕΑ.
Αν αντί να νοικιάσει σπίτι φιλοξενηθεί από συγγενικό ή φιλικό πρόσωπο χάνει το δικαίωμα να πάρει ΚΕΑ αν εκείνοι που τον φιλοξενούν έχουν εισόδημα μεγαλύτερο από το όριο που τίθεται ως κριτήριο για τη χορήγηση του επιδόματος.
Δηλαδή για να πάρει τα 200 ευρώ, θα πρέπει να νοικιάσει σπίτι και να πληρώνει μέρος ή ολόκληρο το ποσό στον ιδιοκτήτη του σπιτιού.
Για να μπορέσετε να πάρετε το ΚΕΑ θα πρέπει να ικανοποιείτε τα εξής εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια:
- Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 90.000 ευρώ για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως 150.000 ευρώ.
- Η αντικειμενική δαπάνη της κινητής περιουσίας του νοικοκυριού (επιβατικά ΙΧ αυτοκίνητα ή και δίκυκλα) δεν μπορεί να υπερβαίνει στο σύνολό της το ποσό των 6.000 ευρώ.
- Το συνολικό ύψος εισοδήματος ή καταθέσεων του νοικοκυριού και η τρέχουσα αξία μετοχών, ομολόγων κ.λπ. δεν μπορεί να υπερβαίνουν το εξής ποσό, έως έξι μήνες πριν από την υποβολή της αίτησης: Μονοπρόσωπο νοικοκυριό, 1.200 ευρώ. Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο μέλος, 1.800 ευρώ. Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα μέλη, 2.100 ευρώ. Για νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και δύο ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα μέλη, το όριο που τίθεται είναι τα 2.400 ευρώ. Για νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή δύο ενήλικα και τρία ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τέσσερα ανήλικα μέλη, το όριο αυξάνεται στα 2.700 ευρώ. Για νοικοκυριό αποτελούμενο από τέσσερα ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και τέσσερα ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με πέντε ανήλικα μέλη, το όριο φτάνει στα 3.000 ευρώ.
Μία εβδομάδα μετά την έναρξη του προγράμματος του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης έχουν εγκριθεί, μέχρι σήμερα στις 16.00, 41.304 και απορρίφθηκαν 4.418.
Από τις εγκεκριμένες αιτήσεις 61,5% υποβλήθηκαν από τους δικαιούχους ηλεκτρονικά από το σπίτι, 23,2% υποβλήθηκαν σε Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών και 15,3% στις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων. Ο συνολικός αριθμός των ωφελουμένων με βάση τις εγκεκριμένες αιτήσεις ανέρχεται σε 84.704.
Tις πρώτες ημέρες της εφαρμογής υπήρξαν ορισμένα τεχνικά προβλήματα, άλλα πλέον το σύστημα ανταποκρίνεται απολύτως ικανοποιητικά, κι έτσι οι πολίτες μπορούν απρόσκοπτα να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους. Χαρακτηριστικό είναι ότι ενώ μέχρι χθες, σε μία εβδομάδα, είχαν εγκριθεί 25.000 αιτήσεις, σήμερα, σε μία μόνο ημέρα, εγκρίθηκαν 16.000.
Πηγή newsit

***  EKTAKTO ! Nέα ΠΡΟΚΛΗΣΗ των ΤΟΥΡΚΩΝ στο ΑΙΓΑΙΟ! Εκρηκτικό το κλίμα...

Έχουμε κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο καθώς η γειτονική μας χώρα, η Τουρκία ανήγγειλε τη διεξαγωγή ερευνών στο Πέλαγός μας.
Σύμφωνα με την NAVTEX 181/17, την οποία εξέδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης το τουρκικό ΓΕΝ, το ωκεανογραφικό TCG CESME, πραγματοποιεί υδρογραφικές και ωκεανογραφικές έρευνες στο Αιγαίο από τις 9 του μήνα μέχρι νεωτέρας. Σημαντικό, όμως, είναι το γεγονός πως προηγουμένως οι Τούρκοι δεν έχουν ενημερώσει και ζητήσει την άδεια από τις ελληνικές Αρχές.
Η περιοχή ερευνών υπάγεται στην ελληνική δικαιοδοσία και αυτό γιατί ναι μεν αφορούν διεθνή ύδατα του Αιγαίου, αλλά σαφέστατα και ελληνική υφαλοκρηπίδα.



***  Είναι ο Τσίπρας... Είναι όμως κι ο Ποροσένκο! Και μετά λένε για τον Τραμπ... (ΒΙΝΤΕΟ)

~   Το είδαμε ξανά και ξανά για να σιγουρευτούμε ότι όντως έγινε.
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο, δίψασε.
Και τι έκανε; Άφησε τη θέση του και πήγε να βάλει νερό.
Ο κος Ποροσένκο απορημένος γυρνάει να δει τι έχει προκύψει, μέχρι που ο Έλληνας πρωθυπουργός εμφανίζεται με ένα μπουκάλι νερό.
Βίντεο : Ο Τσίπρας παρατάει τον Ποροσένκο για να βάλει νερό...  , https://youtu.be/OQsVkZOCWQM   .-
Φυσικά, μετά τους πείραξε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος κατά τη διάρκεια των debate με τη Χίλαρι Κλίντον ήταν όσο εριστικός χρειαζόταν και αμέσως, να τον χαρακτηρίσουν αγενή.
Εδώ, πως να τους χαρακτηρίσουμε

***  Η Δικαιοσύνη μίλησε! Ο Τούρκος "κατάσκοπος" της Ελευσίνας καταδικάστηκε...

Σε ένα χρόνο φυλακή με αναστολή καταδικάστηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά σήμερα,ο 51χρονος Τούρκος μηχανικός, μέλος του πληρώματος του Φ/Γ πλοίου «MAKBULE ANA»,ο οποίος την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, φωτογράφιζε διάφορα σημεία του Ναυστάθμου Σαλαμίνας(δείτε το άρθρο μας αναλυτικά ΕΔΩ).
Ο Τούρκος μηχανικός καταδικάστηκε ερήμην,καθώς όπως είπε και η συνήγορος του δεν μπορούσε να παρευρεθεί στη δίκη διότι είναι πρώτος μηχανικός σε πλοίο και έπρεπε να παρευρίσκεται στο ταξίδι διαφορετικά θα του είχαν επιβληθεί ποινικές ρήτρες.
Επιπρόσθετα,η δικηγότος ανέφερε πως στο κινητό του πελάτη της δεν βρέθηκαν,μετά από ανάλυση των στοιχείων,φωτογραφίες.
Τη δεδομένη στιγμη, το Φ/Γ πλοίου «MAKBULE ANA» βρίσκεται σε λιμάνι της Τουρκίας.

***  EKTAKTO!ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ! ΤΩΡΑ

Βόμβα από τη βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είχαμε πριν από λίγο.
Αρχικά επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας πως παίζει με δύο σενάρια. Να τα δώσει όλα ψηφίζοντας σκληρά μέτρα ή να μην παραδίνεται και να συνεχίσει το παιχνίδι της δήθεν διαπραγμάτευσης και να βγάλει τη χώρα εκτός ευρώ. Μάλλον προς το πρώτο σενάριο οδηγείται, είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης Νorth 98.0.
Η κ. Χριστοφιλοπούλου ζήτησε να υπάρξει αλλά δυστυχώς πλέον τα περιθώρια από την παρούσα βουλή δεν υπάρχουν για κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης , και εδώ που έχουν φτάσει όπως είπε τα πράγματα μια κυβέρνηση ειδικού χρονικού διαστήματος εώς 18 μήνες ώστε μετά τις εκλογές να δοθεί η ανάσα στη χώρα για να βγούμε στις αγορές είναι αυτό που πρέπει για τη χώρα . Η κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης θα μπορούσε να έχει τη συμφωνία των πολιτικών δυνάμεων και για τον πρόεδρο δημοκρατίας από τώρα έτσι ώστε να υπάρχει πολιτική σταθερότητα ενώ στο ερώτημα με ποιον πρωθυπουργό ή κ. Χριστοφιλοπούλου απάντησε : Μπορεί να είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος ή πρόσωπο κοινής αποδοχής.
Ταυτόχρονα η κ. Χριστοφιλοπούλου δεν απέκλεισε έξω από την κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης τον ευρωπαϊκό όπως είπε ΣΥΡΙΖΑ αυτοί που θέλουν το ευρώ, για να μην είναι έξω και πετάει πέτρες. Πρέπει να γυρίσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο 3% για λόγους εθνικού συμφέροντος, δεν πρέπει να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ έξω από την προσπάθεια για να μας κάνει ο κ. Τσίπρας τον έξυπνο σημείωσε.

***  ΕΥΡΩΤΑΓΑΡΑΔΕΣ...

~ ΕΥΡΩΤΑΓΑΡΑΔΕΣ
Κώστα Δημ. Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)
 Πληθαίνουν οι θλιβεροί τα(γ)γοί ευρωπαίοι εταίροι ΕΥΡΩΤΑΓΑΡΑΔΕΣ/ ΕΥΡΟΝΤΟΡΒΑΔΕΣ. (Σ.Σ Δεν υπονοώ τους δικούς μας σακιδιοφόρους /ταγαράδες υπουργούς. Αυτοί δημιουργούν αισθητικό ζήτημα- πέραν της αμφιλεγόμενης διαπραγματευτικής τους ικανότητας). Ιλαροτραγική η παρουσία (όταν είχε επισκεφτεί τα Σκόπια) του νέου Προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου. Άσχετος, ανιστόρητος, απαίδευτος και ιδιοτελής, Ευρωαξιωματούχος.
Οι παμπόνηροι Σκοπιανοί του επιφύλαξαν θερμότατη υποδοχή, του πέρασαν - όπως αρμόζει -καπίστρι και τον ξενάγησαν σε όλα τα ιστορικά αξιοθέατα τους.
Εκείνος - έχοντας είτε πλήρη άγνοια της Ιστορίας, ή εξυπηρετώντας ευτελείς σκοπιμότητες- θαύμαζε και, ενίοτε, ογκάνιζε από χαρά, επειδή τον αξίωσε ο Μεγαλοδύναμος να επισκεφτεί  το γειτονικό μας .... λίκνο του πολιτισμού. Την "γενέτειρα" του Μ. Αλεξάνδρου και του Φιλίππου.
Ήταν τόσο μεγάλη η συγκίνηση, τέτοιος ο ξεκαπίστρωτος ενθουσιασμός του που άρχισε να λακτίζει αδιάκριτα. Βέβαια σε αυτό ευθύνονται και οι οικοδεσπότες οι οποίοι λησμόνησαν να γράψουν (σε κάποιο "άγαλμα" ή "Μνημείο") το πασίγνωστο ΑρχαιοΣκοπιανό ρητό "Σκληρόν προς κέντρα λακτίζειν". Τα λακτίσματα και τα ογκανίσματα του ζωντανού  ενόχλησαν όχι μόνον τους Έλληνες αλλά και τους Ιρανούς επειδή τους ενέπλεξε - ανιστόρητα - σε πολέμους Περσών και Μ. Αλεξάνδρου (;).
Λυπηρός ο (αυτο) εξευτελισμός αυτού του ζωντόβολου. Τώρα -μετά την κατακραυγή - ανασκεύασε - (ξεδιάντροπα) τα όσα είπε και μας διαβεβαιώνει πως .... γνωρίζει Ιστορία (;).
Απόδειξη οι ... νέες δηλώσεις του ότι "ο Μ. Αλέξανδρος ήταν Έλληνας!.... (Σ.Σ Δεν αποκαλείται, μελλοντικά να μας πληροφορήσει ότι ήταν Ιταλός στρατηλάτης ο οποίος ζήτησε να αποκτήσει την Ελληνική υπηκοότητα μετά από πίεση του Σκοπιανού Πρέσβη στη Ρώμη (!...).
Αναρωτιέμαι :
α. Με ποιά κριτήρια αξιολόγησης επιλέγονται , σε ηγετικά πόστα της Ε.Ε, τέτοια ζωντανά /ζωντόβολα, τα οποία περιφέρονται αδέσποτα ογκανίζοντας, λακτίζοντας, κοπρίζοντας και αδιαφορώντας παχυδερμικά για την ζημιά που προξενούν;
Ενθαρρύνοντας τους αχαρακτήριστους γείτονες  (με το να τους κουβαλάνε νερό στον άθλιο μύλο της κατάπτυστης προπαγάνδας τους)  τι άραγε νομίζουν ότι προσφέρουν ; και σε ποιούς;
β. Πως αντέδρασε (το ορθό: Γιατί δεν αντέδρασε ) η Ε.Ε και δη οι επικυρίαρχοι, τα αφεντικά;
Ούτε αυτοί δεν έχουν επίγνωση των ενεργειών και συνεπειών;    (Σ.Σ Δεν θα αναφερθώ φυσικά στις υποχρεώσεις τους απέναντι μας, ως εταίρων, φίλων, καθότι έχουν .... θεωρητική πλέον αξία).
Εκτός και αν, ο περί ου ο λόγος, λειτουργούσε ...ως φερέφωνο του άπληστου και ανήθικου ιερατείου των ΛΥΚΟΦΙΛΩΝ των Βρυξελλών.
 ΥΓ Εμείς, (Δεν με εξαιρώ) οι πάλαι ποτέ Ευρωπαϊστές, συνεχίσαμε ως Ευρωσκεπτικιστές, ΕΥΡΩΑΠΟΡΟΥΝΤΕΣ, .... ΕΥΡΟΑΠΟΡΟΙ /ζήτουλες για να καταλήξουμε Ευρωαρνητές. Πλήρως απογοητευμένοι !
Χωρίς να παραθεωρώ τις μεγάλες δικές μας ευθύνες, δεν βλέπω πλέον κανένα μέλλον σε μια (πολλά υποσχόμενη κάποτε) ένωση ... αντικρουόμενων συμφερόντων, υποκρισίας, ανηθικότητας, αδικίας και ιδιοτέλειας!...

*** Χωρίς φοβικά σύνδρομα...

~   Χωρίς φοβικά σύνδρομα...
 ♦ του Ιπποκράτη Δασκαλάκη*
 Μετά το πραξικόπημα του Ιουλίου, η γειτονική χώρα επιβαρυνόμενη από δεκάδες προβλήματα περιόρισε σημαντικά τις προσχεδιασμένες και δηλωτικές των αμφισβητήσεων τους ενέργειες της στο Αιγαίο. Πρόσκαιρη φυσικά η αποχή ενώ η σταδιακή επανεμφάνιση των τουρκικών αεροσκαφών και πλοίων επιφανείας συνοδεύθηκε από υψηλοτάτου επιπέδου δηλώσεις αμφισβήτησης των συνθηκών και εμμέσως του υπάρχοντος –για περίπου 100 χρόνια-status quo. Η συνέχιση των προκλήσεων πυροδοτήθηκε από την απόφαση του Αρείου Πάγου για τη μη έκδοση των Τούρκων αξιωματικών που ζήτησαν πολιτικό άσυλο ενώ η 21η επέτειος των γεγονότων της κρίσεως των Ιμίων έδωσε την ευκαιρία στην ανώτατη τουρκική στρατιωτική ηγεσία να πρωταγωνιστήσει σε ένα χαμηλής ποιότητος τηλεοπτικό show. Τις τελευταίες λοιπόν ημέρες ξαναβιώνουμε υψηλούς αριθμούς παραβάσεων, παραβιάσεων με τις «ξεχασμένες» εμπλοκές να επανέρχονται στο προσκήνιο. Καίτοι, πολύ ορθά, η ελληνική πολιτική ηγεσία, με τη συμπαράσταση και των ΜΜΕ, διατηρεί στις πραγματικές του διαστάσεις το πρόβλημα, ο Έλληνας πολίτης εύλογα αναρωτιέται για τις προθέσεις της Άγκυρας.
Μάλιστα, η γενικότερη αστάθεια στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, η στάση αναμονής όλων των κρατών προ του «φαινομένου» Trump και η αποδυνάμωση της Ευρώπης προβληματίζουν για ενδεχόμενη δημιουργία συνθηκών που θα επιτρέψουν μια ακόμη τυχοδιωκτική κίνηση της Άγκυρας. Συχνά μάλιστα επαναλαμβάνεται το ερώτημα του εάν κάποιος υπεύθυνος υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος θα βρεθεί να σηκώσει το τηλέφωνο (τις βραδινές ώρες όταν η Ευρώπη κοιμάται) και να θέσει προ τρομερών διλημμάτων τους ηγέτες στην Αθήνα και Άγκυρα, διαφυλάσσοντας την ειρήνη στην περιοχή σε βάρος όμως του ολιγότερο αποφασισμένου και περισσότερο τρομοκρατημένου. Ακόμη όμως και οι μη ανησυχούντες για «θερμά» επεισόδια τρομοκρατούνται με την ιδέα της επανάληψης των ανεξέλεγκτων προσφυγικών ροών. Άλλοι πάλι, βλέπουν στην αυξανόμενη ένταση στο Αιγαίο, να βουλιάζει μια ακόμη (τελευταία) ευκαιρία επίλυσης του κυπριακού προβλήματος. Οι δε εξ επαγγέλματος καταστροφολόγοι και ηττοπαθείς παραθέτουν αριθμούς, στοιχεία και τάσεις και συνιστούν από μετριοπάθεια μέχρι έντιμο συμβιβασμό για αποφυγή του μεγαλύτερου «κακού».
Όλες λοιπόν οι παραπάνω σκέψεις, ανησυχίες και φοβικά σύνδρομα αποτελούν την τουρκική στόχευση σε βάρος του Ελληνισμού. Η Άγκυρα, με εμφανή τα ίχνη ενός γενικότερου αποπροσανατολισμού, εσωτερικών προβλημάτων και εξωτερικών αμφιταλαντεύσεων βιώνει εντονότατα τον εφιάλτη των Σεβρών. Δεν ισχυρίζομαι ότι η Τουρκία σήμερα καταρρέει, απλά παγιδευμένη σε αντιφατικές επιλογές έχει μόνη της ανοίξει τους «ασκούς του Αιόλου» απελευθερώνοντας δυνάμεις που δεν μπορεί πλέον να ελέγξει. Σε αυτήν την κατάσταση η καταφυγή σε κάθε είδους ψυχολογικές επιχειρήσεις, σε εσωτερικό και εξωτερικό, αποτελεί μια σχετική ακίνδυνη, μικρού κόστους και δοκιμασμένη μέθοδο.  Αν μάλιστα σκεφτούμε ότι η στάση αυτή στο παρελθόν έχει αποδώσει για την Άγκυρα αντιλαμβανόμαστε την προδιάθεση της να καταφύγει σε «παλαιά κόλπα».
Η κατανόηση αυτής της πραγματικότητας δεν σημαίνει εφησυχασμό, ούτε αποτελεί αντίδοτο για την ανατροπή ισχύος υπέρ της Άγκυρας που λαμβάνει χώρα σταδιακά σε όλα τα επίπεδα τα τελευταία χρόνια. Ούτε αποκλείει την τυχαία πρόκληση ενός θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο. Απλά, η δική μου εκτίμηση είναι ότι η Τουρκία, ευρισκόμενη σε λίαν δυσχερή θέση δεν σκοπεύει να προσθέσει μια ακόμη «ανοικτή πληγή» στα αδιέξοδα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Είναι πολύ πιο εποικοδομητικό για αυτήν να συντηρεί μια απειλητική κατάσταση, να καταγράφει τις αξιώσεις της, να συσπειρώνει τον πληθυσμό της, ευελπιστώντας στην οικονομική ή ψυχολογική κατάρρευση του πλέον επίφοβου αντιπάλου της (Ελλάδα).
Επειδή σε μια παρόμοια ρευστή κατάσταση, ένα χαμηλής έντασης θερμό επεισόδιο, είναι πάντα πιθανό, η ελληνική πλευρά πρέπει να είναι προετοιμασμένη και αποφασισμένη για θετικό αποτέλεσμα, μη διστάζουσα να κλιμακώσει μερικώς την απάντηση, με την απαιτούμενη ταχύτητα, τον περιορισμό των επιλογών αντίδρασης του αντιπάλου, τη διατήρηση της πρωτοβουλίας αλλά και το ενδεχόμενο και αναπόφευκτο ρίσκο. Το αποτέλεσμα μιας χαμηλής έντασης σύγκρουσης στο Αιγαίο είναι αναγκαίο σήμερα να μας βρει με θετικό αποτέλεσμα και ίσως πρέπει να αναθεωρήσουμε τη γενικότερη στρατηγική μας από πάση θυσία αποφυγή σε οριακή επικράτηση μας έστω και στα σημεία (μιλάω πάντα για ένα λιγότερο ή περισσότερο τυχαίο μεμονωμένο περιστατικό). Ας κατανοήσουμε επιτέλους, ότι πέραν των ψυχρών αριθμών, η δυναμική δεν είναι σήμερα με τη μεριά της Άγκυρας και ο απειλών γείτονας προκαλεί εκ θέσεως σχετικής (προσωρινής) αδυναμίας και  απελπισίας. Φυσικά και αντιλαμβάνομαι τον συχνά αναφερόμενο κίνδυνο του να οδηγηθούμε, εξ αφορμής ενός θερμού επεισοδίου, σε επώδυνες και αγνώστου αποτελέσματος διαπραγματεύσεις αλλά το «όπλο» αυτό θα είναι πάντοτε στα χέρια της Άγκυρας.
 * Υποστράτηγος εα, Διευθυντής Μελετών του ΕΛΙΣΜΕ

***  ΜΕΓΙΣΤΟ ΤΡΟΛ ο ΤΣΙΠΡΑΣ ! Μόλις είπε ότι «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ»...
 
Λεφτά υπάρχουν! Αυτό είπε πριν από λίγο ο Αλέξης Τσίπρας.
Προσοχή του τουίτ που σας παραθέτουμε δεν είναι του 2015. Είναι τωρινό… Πριν από μία ώρα δημοσιεύτηκε.
 

***  ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και όλα ΙΔΙΩΤΙΚΑ! ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ και το ΝΕΡΟ ο ΤΣΙΠΡΑΣ...

~  Soste Το Νερό! Θυμάστε τα μπλουζάκια που είχαν φορέσει οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ;
Να δούμε τώρα τι θα πουν που, σύμφωνα με πληροφορίες ο κος Τσίπρας συναντήθηκε στο Παρίσι με στελέχη της γαλλικής SUEZ και της «παρέδωσε» τα κλειδιά του Τεχνικού Συμβούλου στην ΕΥΑΘ; Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες παρούσα ήταν και η κα Νοτοπούλου.
Οι συνδικαλιστές μας τι έχουν να πουν τώρα;

*** Τα βίντεο της ημέρας  ....ΔΕΙΤΕ ΤΑ  ... 
~*Αλέκος ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ 9/2/2017:
 https://youtu.be/_Qs8NiUi36g .-
~*Κυριάκος Βελόπουλος 6   στην εκπομπή του Γιάννη Παπαγιάννη στο κόντρα νιούς  9/2/2017:
https://youtu.be/Kt3B8ZSPTyg .-
~*Κυριάκος Βελόπουλος  1 στο Kontra  News  TV 9/2/2017:
https://youtu.be/AkZ3jSLSR2M .-
~* Κ  Βελόπουλος  2  9/2/2017:
https://youtu.be/AHlCKmQIMEo .-
 ~* Ρεπορτάζ Ελλήνων για Σόϊμπλερ 9/2/2017:
 https://youtu.be/63ApkLLVgjM .-

~* Κ   Βελόπουλος  3  kontra News 9 2 2017:
 https://youtu.be/Ra06DMm2vA4 .-
~* Κ  ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ  4  contra news ε Γιαν. Παπαγιάννη 9 2 2017: https://youtu.be/u1vsJP3E_yM .-
~*  Κ  Βελόπουλος  5  με Γιάν.  Παπαγιάννη 9/2/2017:
https://youtu.be/uDlqbvvFZOk .-
~*Δραχμή ή ΕΥΡΩ 2017:
 https://youtu.be/Aj4vnfUuyzQ  .-
~*ΔΡΑΧΜΗ  ή ευρώ  2017:
 https://youtu.be/G_dllEhJmu0 .-

*** Καλαμάτα: Μανιάτες και αγρότες κατέλαβαν Δασαρχείο και ΔΟΥ (φωτογραφίες και βίντεο) 
 
    
 
 
Δύο συγκεντρώσεις είχαν προγραμματιστεί για σήμερα στην πόλη της Καλαμάτας, η πρώτη από Μανιάτες προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τους δασικούς χάρτες, ενώ η δεύτερη από αγρότες της Μεσσήνης και του Χανδρινού για τα φορολογικά μέτρα της Κυβέρνησης.
Και στις δύο κινήσεις το αίτημα ήταν να κλείσουν για δύο ώρες οι συγκεκριμένες υπηρεσίες, κάτι που τελικά έγινε μετά από έντονες διαμαρτυρίες στο Δασαρχείο Καλαμάτας, ενώ στην Εφορεία η προϊσταμένη δε συμφώνησε με αυτό και έτσι οι αγρότες έκλεισαν τις πόρτες του κτηρίου.
Μετά τη μεγάλη διαμαρτυρία των Μανιατών και αφού έκαψαν πουρνάρια αποχώρησαν από το σημείο και έφτασαν στη ΔΟΥ Καλαμάτας για να συμπαρασταθούν στους αγρότες. Αναλυτικό ρεπορτάζ αύριο στο «Θάρρος»
Video:  https://youtu.be/F1ejSGEqXxE  .-
VIDEO 2 : https://youtu.be/eFF466sLn2M  .-

*** «Ο ήχος του όπλου» της Λούλας Αναγνωστάκη στην Κεντρική Σκηνή Καλαμάτας 
Μάχη για να επιβιώσει δίνει εδώ και καιρό το ΔΗΠΕΘΕΚ, κάτι που οι άνθρωποι του Δήμου Καλαμάτας δεν κρύβουν, και κάθε φορά που έρχεται στο προσκήνιο το συγκεκριμένο θέατρο, κάνουν έκκληση για βοήθεια από το κράτος.
Το πρόβλημα έχει προκύψει από την υποχρηματοδότηση στα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα όλης της χώρας. Ενδεικτικά, όπως ανέφερε χθες ο πρόεδρος της «Φάρις», πριν από μερικά χρόνια η επιχορήγηση άγγιζε τα 250.000 ευρώ, ενώ πλέον το ποσό έχει φτάσει στα 42.000 ευρώ.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας από την πλευρά του εξέφρασε την αγωνία του για το μέλλον του θεάτρου, αλλά δήλωσε αποφασισμένος να το κρατήσει ζωντανό. Μάλιστα, θα συναντήσει την υπουργό Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, και θα συζητήσουν και για την υποστήριξη των ΔΗΠΕΘΕ.
Και χθες, πάντως, εκφράστηκε η πρόθεση το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο της Καλαμάτας να μετατραπεί σε θέατρο όλης της Περιφέρειας, αφού είναι το μοναδικό σε αυτή, και έτσι ίσως γίνει βιώσιμο.
Επίσης, έγινε γνωστό πως αγοράστηκε από το θεατρικό οργανισμό Altera Pars το έργο «Ο ήχος του όπλου» της Λούλας Αναγνωστάκη αντί 20.000 ευρώ, ενώ γίνεται προσπάθεια να το παρακολουθήσουν οργανωμένα ομάδες ανθρώπων.
Από την πλευρά της, η Μίνα Χειμώνα δήλωσε χαρούμενη που θα ανέβει στο σανίδι της Κεντρικής Σκηνής Καλαμάτας, με μια παράσταση επίκαιρη, που γράφτηκε πριν από 30 χρόνια.
ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Μέσα σ' ένα σπίτι μια μάνα συναντιέται με το γιο της, που έχει έναν ολόκληρο χρόνο να τον δει, ενώ έξω από αυτό επικρατεί πανηγυρική προεκλογική ατμόσφαιρα. Συγκοινωνούντα δοχεία; Ένας ήχος όπλου, που δεν ακούγεται ποτέ κι όμως θα ανατρέψει όλα τα γεγονότα μέσα σε λίγες μόνο ώρες.
Ο Μιχάλης από την επαρχία, πρωτοετής φοιτητής, συζεί με μια νεαρή εργαζόμενη κοπέλα, τη Φανή. Ο Γιάννης, ο μικρός αδελφός της Φανής, μπλέκει σε μια περίεργη υπόθεση με ένα παράνομο όπλο. Ένα φθινοπωρινό απόγευμα, η μητέρα του Μιχάλη, η Κάτια, που έζησε στην επαρχία, παγιδευμένη σε επιλογές που δεν επιθυμούσε, έρχεται στην Αθήνα για να ψηφίσει. Συναντά το δεκαοχτάχρονο γιο της καθώς και άλλα πρόσωπα. Από την παλιά της φίλη Μαρίκα, μαθαίνει πως ο Μιχάλης δεν έχει πατήσει στη Σχολή, πως ετοιμάζεται να φύγει για την Αμερική και πως η Φανή είναι έγκυος. Η Κάτια, στην προσπάθειά της να ελέγξει την κατάσταση, έρχεται αντιμέτωπη με το γιο της, μέσα σε μια προεκλογική παράνοια... «Ένα περίστροφο/ που εκπυρσοκρότησε/μέσα σύννεφο/ από καρδιές».
Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Η παράσταση διαδραματίζεται στη σημερινή εποχή, αν και το θεατρικό έργο γράφτηκε το '85, με φόντο το προεκλογικό κλίμα και τη συνθηματολογία της εποχής.
Εύκολα αντιλαμβάνεται κάποιος ότι το έργο παραμένει επίκαιρο και εμβληματικό: τα ίδια ζητήματα, οι ίδιες απορίες για τη ζωή, τα αιώνια αναπάντητα ερωτήματα. Άνθρωποι μπερδεμένοι, εγκλωβισμένοι στο παρόν τους, με το μέλλον τους αβέβαιο και τις φιλικές, ερωτικές ή οικογενειακές τους σχέσεις προβληματικές...
Και όλα αυτά μέσα σε ένα προεκλογικό κλίμα που επηρεάζει την ένταση, το ρυθμό, τη ροή και δράση του έργου, παραπέμποντας στο σημερινό πολιτικό τοπίο.
Στην ιστορία των «μεγάλων» πρωταγωνιστών, εντάσσεται ο μικρόκοσμος των απλών ανθρώπων, σε μια εποχή που η ιδεολογία δεν μπορεί να κατευνάσει την υπαρξιακή αγωνία. Όλα εξελίσσονται γρήγορα, μέσα σε μια μόλις μέρα, με έναν καταιγιστικό ρυθμό.
Το έργο σημαδεύει, σαν όπλο, τη σημερινή ελληνική πραγματικότητα με τη σκληρή, ευθύβολή του ειλικρίνεια.
Πώς ένα όπλο μπορεί να σκορπίσει το θάνατο χωρίς να εκπυρσοκροτήσει;
Οι ήρωες βρίσκονται στα όρια νευρικής κρίσης, εξαιτίας της κρίσιμης πολιτικής και κοινωνικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα... Τα πρόσωπα βρίσκονται στο μεταίχμιο - δίνουν την εντύπωση ότι αιωρούνται ανάμεσα στο πριν και το μετά, ανάμεσα στο λογικό και το παράλογο. Στέκονται μονίμως αναποφάσιστα και ονειρεύονται να ζήσουν μια «τρομερή» πράξη, που θα τα ανυψώσει πάνω από τη μιζέρια της καθημερινότητάς τους...
Το έργο σηματοδότησε την τελευταία σκηνοθετική δουλειά του Κάρολου Κουν, στο Θέατρο Τέχνης, το 1987, με τους Ρένη Πιττακή, Στράτο Τζώρτζογλου, Κλέωνα Γρηγοριάδη, Μίμη Κουγιουμτζή κ.ά.
«Ο ήχος του όπλου», όπως έλεγε ο ίδιος ο ιδρυτής του Θεάτρου Τέχνης στην τελευταία συνέντευξή του («Το Βήμα», 8.2.1987), «δεν ακούγεται ούτε μία φορά στη σκηνή. H συχνή αναφορά στο αντικείμενο αυτό που σκοτώνει, εισβάλλει βίαια στο φανταστικό κόσμο των ηρώων του έργου και το μήνυμα που εκτοξεύεται από την κοίτη της γλώσσας είναι μια συνεχής απειλή...».
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Σκηνοθεσία: Πέτρος Νάκος
Σκηνικά: Altera Pars
Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης
Κοστούμια: Δέσποινα Χειμώνα
Μουσική επιμέλεια: Πέτρος Νάκος
Επιμέλεια σκηνικού: Δέσποινα Χειμώνα
Κινησιολογία: Ελβίρα Μπαρτζώκα
Βοηθός σκηνοθέτη: Αγγελική Κοντού
Φωτογραφίες: Κώστας Αβραμηλάς /Κώστας Δελχάς /Τζίνα Σταύρου
Διανομή
Κάτια: Μίνα Χειμώνα
Μαρίκα: Λιάνα Παρούση
Φανή: Έφη Κιούκη
Μιχάλης: Πάνος Νάτσης
Γιαννούκος: Τάσος Περάκης
 Κεντρική Σκηνή ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας κάθε Παρασκευή-Σάββατο 21:15 και Κυριακή 18:15
Πληροφορίες /Κρατήσεις: 27210-82616 και 6983581023
Τιμές εισιτηρίων
Κανονικό: 10 ευρώ. Φοιτητικό/ Άνεργοι/Ομάδες: 8 ευρώ
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

***  Μηνύσεις για την επίθεση σε δασικούς υπαλλήλους 
 
Μηνύσεις κατά αγνώστων κατέθεσαν στο Αστυνομικό Τμήμα Καρδαμύλης οι δύο δασικοί υπάλληλοι που δέχτηκαν επίθεση από κατοίκους της περιοχής την Τετάρτη το πρωί.
Οι δύο δασικοί υπάλληλοι βρέθηκαν στη Στούπα του Δήμου Δυτικής Μάνης, προκειμένου να ελέγξουν καταγγελίες πολιτών. Εκεί δέχθηκαν επίθεση από ομάδα περίπου 20 ατόμων για το θέμα των δασικών χαρτών.
Οι δασοφύλακες προσπάθησαν να ηρεμήσουν τον κόσμο, αλλά στάθηκε αδύνατον. Μάλιστα, κάποια στιγμή ένας από τους διαμαρτυρόμενους πήρε το φάκελο με έγγραφα που κρατούσε ο ένα υπάλληλος και τον πέταξε στο έδαφος, ενώ ένας δεύτερος έβαλε φωτιά σε ένα βιβλίο και το πέταξε στο υπηρεσιακό τζιπ.
Οι δασοφύλακες κατάφεραν να απομακρύνουν το φλεγόμενο βιβλίο, πριν προκληθούν ζημιές στο όχημα, ενώ στη συνέχεια πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα της Καρδαμύλης, όπου κατέθεσαν μηνύσεις.  Β.Β.

*** Η κρίση σπέρνει τα χωράφια της Μεσσηνίας
298 υποψήφιοι Νέοι Αγρότες κατέθεσαν φάκελο από τη Μεσσηνία
Ιδιαίτερα αυξημένο ήταν αυτή τη φορά το ενδιαφέρον των Μεσσηνίων για το πρόγραμμα Νέοι Αγρότες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, κατατέθηκαν σχεδόν 300 φάκελοι και αρκετοί από τους υποψηφίους έχουν αυξημένο εκπαιδευτικό επίπεδο, αφού ανάμεσά τους υπάρχουν και απόφοιτοι πανεπιστημίου.
Επίσης, η κα Αλειφέρη αναφέρθηκε στην αλλαγή της διαδικασίας, αφού πλέον η αρμοδιότητα αξιολόγησης έχει περάσει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
  Υψηλό ενδιαφέρον
Η κα Αλειφέρη σημείωσε ότι έληξε αυτές τις ημέρες η κατάθεση φακέλων για ένταξη ενδιαφερομένων από 18-40 ετών στο πρόγραμμα Νέων Αγροτών. Η ίδια δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένη, καθώς από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν στην περιοχή αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Καλαμάτας κατατέθηκαν 208 φάκελοι και για την αντίστοιχη περιοχή της Τριφυλίας 90 φάκελοι.
«Αυτό το πρόγραμμα μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα, καθώς στοχεύει στην πρόσκληση νέων σε αγροτικές περιοχές και την ενασχόλησή τους με τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Στόχος είναι να έχουμε ηλικιακή ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού. Η κατάθεση τόσων προτάσεων δείχνει ότι υπάρχει εξαιρετικό ενδιαφέρον για την ενασχόληση των νέων με τον πρωτογενή τομέα και ότι η εκστρατεία ενημέρωσης που έγινε ήταν επιτυχής. Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ενδιαφερομένων που υπέβαλαν πρόταση δείχνουν ότι υπάρχουν πολλοί που έχουν ακόμα και πανεπιστημιακή κατάρτιση, ενώ αρκετοί έχουν ιδιαίτερη εκπαίδευση και ενδιαφέρον για τα θέματα της αγροτικής παραγωγής. Αυτό είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα, ότι η ενασχόληση πλέον σε αυτές τις εκμεταλλεύσεις θα έχει καλύτερες προσόδους και ανταποδοτικότητα.
Ένα άλλο στοιχείο που μας κάνει να αισιοδοξούμε είναι ότι οι φάκελοι που υποβλήθηκαν στην Περιφέρεια και οι οποίοι είναι συνολικά 1.168, δείχνουν ότι, σύμφωνα με την κατανομή των πιστώσεων που έχει γίνει για την Περιφέρειά μας, θα καλυφθούν στο σύνολό τους», τόνισε η κα Αλειφέρη.
  Αξιολόγηση
Η αντιπεριφερειάρχης ανέφερε, επίσης, ότι η διαχείριση όλου του προγράμματος έχει περάσει στις αρμοδιότητες των Περιφερειών και αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει ταχύτητα στη διαδικασία όχι μόνο της πρώτης αξιολόγησης, αλλά και στην ολοκλήρωση του συνόλου του προγράμματος.
Η πρώτη αξιολόγηση θα γίνει από αξιολογητές των ΔΑΟΚ της κάθε Περιφερειακής Ενότητας και θα ξεκινήσει αμέσως μόλις το αντίστοιχο πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου ανοίξει. Εντός 45 ημερών θα γίνει η ηλεκτρονική αξιολόγηση των φακέλων, ενώ η δεύτερη αξιολόγηση από υπηρεσίες άλλης Περιφερειακής Ενότητας.
«Με την απόφαση ένταξης καταβάλλεται το 70% της ενίσχυσης σύμφωνα με το επενδυτικό σχέδιο του καθενός. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι με το να γίνεται η διαχείριση του προγράμματος από τις Περιφέρειες, το δεύτερο στάδιο, δηλαδή η καταβολή του υπόλοιπου 30% της ενίσχυσης, θα γίνεται έπειτα από αυτοψίες που θα κάνουν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Δε θα υπάρχει, δηλαδή, η καθυστέρηση που υπήρχε στο προηγούμενο πρόγραμμα με αυτοψίες από άλλες υπηρεσίες. Αυτά τα χαρακτηριστικά της νέας διαδικασίας είναι εξαιρετικά σημαντικά», κατέληξε η κα Αλειφέρη.   Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Σε «μαύρο χάλι» ακόμα οι χώροι που άφησε στο Διοικητήριο ο Δήμος Καλαμάτας (φωτογραφίες) 
Πεταμένες σφραγίδες και μελέτες στη διάθεση του «καθενός» …! 
  Τι κι αν κοντεύει να περάσει εξάμηνο από τότε που οι υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας μετακόμισαν από το Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας στο νέο Δημαρχείο, το χάλι που άφησαν πίσω τους παραμένει!
Οι φωτογραφίες που βλέπετε σε αυτό το ρεπορτάζ δεν είναι από κάποιον σκουπιδότοπο, αλλά από τον πρώτο και τον τρίτο όροφο του Διοικητηρίου, όπου στεγάζονταν οι Τεχνικές Υπηρεσίες και η Πολεοδομία του Δήμου Καλαμάτας αντίστοιχα.
Προφανώς, ο Δήμος τα άφησε για τους… επόμενους, αν και δε βρήκε τους χώρους σε αυτή την κατάσταση, όταν μετακόμισαν εκεί οι υπηρεσίες του.
Είναι η δεύτερη φορά που δημοσιοποιούμε το θέμα, αλλά, δυστυχώς, δεν υπήρξε καμία ευαισθησία. Κι αν την πρώτη φορά την ευθύνη είχαν οι διευθυντές και οι προϊστάμενοι των συγκεκριμένων υπηρεσιών, που επέτρεψαν να αφεθούν τα γραφεία σε αυτό το χάλι, μετά το Νοέμβριο- οπότε δημοσιοποιήσαμε με φωτογραφίες το θέμα- την ευθύνη έχουν και οι αντιδήμαρχοι και, φυσικά, ο δήμαρχος Καλαμάτας, που δε ζήτησαν να διορθωθεί αυτή η απαράδεκτη εικόνα, που τους εκθέτει.
Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, στα γραφεία δεν είναι παρατημένα μόνο σκουπίδια, αλλά και άλλα πράγματα που αποτελούν δημόσια περιουσία και κάποια θα μπορούσαν στα χέρια επιτηδείων να γίνουν «όπλα» παράνομων πράξεων. Βρήκαμε τουλάχιστον 8-10 σφραγίδες υπηρεσιών παρατημένες στην τύχη τους και πλήθος δημοσίων εγγράφων, αλλά και μελετών που έχουν πληρωθεί με δημόσιο χρήμα…
Εννοείται ότι όλα αυτά τα γραφεία είναι ανοικτά και μπορεί να έχει πρόσβαση όποιος θέλει!
Απολαύστε τις φωτογραφίες και θαυμάστε νοικοκυροσύνη…
1. «Μελέτη βελτίωσης δρόμου Ριζόμυλου – Κορώνης». Όχι δε βρίσκεται σε κάποιο ράφι ή αρχείο για φύλαξη, αλλά πεταμένη στο πάτωμα… Τόση η αξία της! Ακόμα κι αν δεν είναι μελέτη που αφορά στο Δήμο Καλαμάτας, βρέθηκε σε γραφείο που στεγαζόταν υπηρεσία του και θα έπρεπε να παραδοθεί στην αντίστοιχη υπηρεσία
nomar1.jpg
2. Μετρήστε σφραγίδες… πεταμένες δεξιά κι αριστερά. Σαν να βρίσκεσαι σε πάγκο λαϊκής! Διαλέγεις και παίρνεις, όποια και όσες θες. Χρήση… κατά το δοκούν!
2.jpg
3. Σφραγίδα αναθεώρησης των οικοδομικών αδειών! Επίσης πεταμένη στο πάτωμα. Και μη δοθεί η δικαιολογία ότι είναι παλιές ή δε χρειάζονταν, γιατί στα χέρια κάποιων «ειδικών» μπορεί να είναι πάρα πολύ χρήσιμες!
nomar3.jpg
    4. Μη ρωτήσετε τι κάνει εκεί η ομπρέλα… Αν και ψιλοχαλασμένη, αν ξεχάσατε να πάρετε, βρέχει και είστε στο κέντρο, περάστε μια βόλτα από τον 3ο όροφο του Διοικητηρίου, θα βολευτείτε!
4.jpg
5. Τηλέφωνα, μικρά ερμάρια, όλα παρατημένα έτσι. Άλλωστε είμαστε μια πλούσια χώρα! Λεφτά υπάρχουν!
5.jpg
6 και 7
Πολλές ντουλάπες έχουν μείνει γεμάτες με έγγραφα και άλλα πράγματα που χρησιμοποιούσαν οι υπηρεσίες που στεγάζονταν εκεί. Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν είναι πλέον χρήσιμο;

6.jpgnomar7.jpg
8. Μελέτες, μελέτες, μελέτες… ντύνουν πλέον τα πατώματα του 1ου ορόφου του Διοικητηρίου. Άλλες για αποχέτευση λυμάτων δημοτικών ενοτήτων του Δήμου, άλλες για δρόμους. Απ’ όλα έχει ο… μπαξές!
nomar8.jpg
9. Πιθανότατα αυτά τα έγγραφα μπήκαν σε κούτα για να μεταφερθούν, αλλά η κούτα δεν άντεξε το βάρος, άνοιξε και παρατήθηκαν όλα εκεί!
νομαρ9.jpg
10. Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά και η τάξη η άλλη μισή. Εδώ απουσιάζουν και τα δύο. Αυτή είναι η εικόνα που παρουσιάζει το σύνολο των γραφείων που εκκενώθηκαν από το Δήμο πριν από αρκετούς μήνες
10.jpg
11. Από τα πιο καθαρά γραφεία, που έχουν μόνο χαρτάκια πεταμένα κάτω…
11.jpg
12. Η ίδια απαράδεκτη εικόνα και στους διαδρόμους των ορόφων, όχι μόνο εντός γραφείων
12.jpg
Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Αθλητική ενημέρωση :

***  Πέμπτη 9-2-2017 Euroleague 22η  αγωνιστική :

~ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ  81-72 .- ^
Τα δεκάλεπτα : 27-19 ,(42-41) ,62-54 , 81-72 .-
Παναθηναϊκός Superfoods (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 17 (4), Νίκολς, Ρίβερς 4, Τζέιμς 15 (2), Παππάς 8, Φελντέιν 16 (4), Γκάμπριελ 5 (1), Τζεντίλε, Μπουρούσης 16 (1), Καλάθης
Μπάμπεργκ (Τρινκιέρι): Κοζέρ 5 (1), Μέλι 2, Ζήσης 10 (2), Τάις 18 (2), Λο 2, Στρέλνιεκς 5 (1), Βερεμένκο 2, Μίλερ 11 (1), Μακ Νιλ, Χέκμαν 6 (2), Ραντόσεβιτς 11
VIDEO :
~**ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ   81-72 Ημίχρονο 42-41  9/2/2017: https://youtu.be/7FrbuVoQ_gc   .-
~**ΠΑΟ-ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ  81-72   9/2/2017:
 https://youtu.be/LtQvzKax_a0 .-
~**ΠΑΟ-ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ   81-72  2ο  δεκάλεπτο  42-21  9/2/2017:
https://youtu.be/8ItdfSgS0wM .-
~**ΠΑΟ- ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ   81-72  1ο  δεκάλεπτο  27-19  9/2/2017: https://youtu.be/VCp9sxzO5NA .-
~**ΠΑΟ- ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ   81-72  1ο  δεκάλεπτο  27-19  9/2/2017: https://youtu.be/xFA5juJmh_M .-

Παρασκευή 10-2-2017 :
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ  Κάουνας  73-64 , (35-35) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 19-19 , (32-35) , 56-54, 73-64 .- ^
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 3 (1), Μπιρτς 8, Σπανούλης 11 (3), Γουότερς 8, Αγραβάνης, Μιλουτίνοβ 5, Πρίντεζης 17 (3), Παπανικολάου 7 (1), Μάντζαρης 2, Λοτζέσκι 12 (2).
  Ζαλγκίρις Κάουνας (Γιασικεβίτσιους): Πάνγκος 6 (2), Λεκαβίτσιους 11 (1), Βέστερμαν 9 (1), Σεϊμπούτις 2, Μότουμ 7 (1), Γιανκούνας 10, Μιλάκνις 5 (1), Λίμα 4, Καβαλιάουσκας 4, Ουλανόβας 6.
Βίντεο :
~*ΟΣΦΠ -Ζαγκλίρις Κάουνας  73-64  Ημίχρονο  35-35  10/2/2017:
~*ΟΣΦΠ-Ζαγκλίρις   73-64   2ο  δεκάλεπτο  35-35 10/2/2017:
https://youtu.be/BzMRw0J1HvQ .-
~*ΟΣΦΠ-ΖΑΚΛΙΡΙΣ  73-64  1ο  δεκάλεπτο  19-19  10/2/2017:
 https://youtu.be/7Xjtrg6Q2MI .-
~*ΟΣΦΠ-ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ   73-64  3ο  δεκάλεπτο 56-54  10/2/2017:
https://youtu.be/hw7TWo0cEgg   .-
~* ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ Κάουνας 73-64  10/2/2017:
 https://youtu.be/xYtgut5Q3-U   .-

~ ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ-ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ   72-65  .-^

~ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ   62-69  .- ^
Τα δεκάλεπτα : 16-10 , 28-26 , 50-45 , 62-69 .-

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ  ... ΟΜΑΔΕΣ

  Ομάδες                     Ν  Η   Β       καλάθια (+-)
 ΡΕΑΛ  Μανδρίτης    17  5   39      1898-1749      + 149
ΤΣΣΚΑ Μόσχας        16  6   38      1924-1747      + 177
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ        16-6    38      1746-1657     +  111
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ   14-8    36     1686- 1665     +   21
---------------------------
 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  13-9    35     1662-1624      +  38
ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑ 12-10  34      1649-1641      +   8
ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ           12-10  34      1774-1747      + 27
ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ  11-11  33     1821-1815       +   6
---------------------------
ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ   11-11  33     1738-1735       +   3
ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ Κάουνας  9-13  31     1717-1761       - 44
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ        8-14  30     1595-1672       - 87
ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ             8-14  30    1740-1748      -    8
~~~~~~~~~~~~~~~~
ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α.          8-14   30    1712-1815      - 103
ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ          7-15    29    1685-1780      -  95
ΑΡΜΑΝΙ Μιλάνο        7-15     29     1813-1933     - 120
ΓΑΛΑΤΑ ΣΑΡΑΪ         6-15    29     1745-1837       - 92

*** Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα των πρώτων προημιτελικών του Κυπέλλου:

~    Για το κύπελλο Ελλάδας :ΤΕΤΑΡΤΗ 8-2-2017:
~* ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης  4-0 .-  ^
Τα  γκολ : Ο Ρέις στο 6΄, ο Κλωναρίδης στο 32΄, ο Βιγιαφάνιες στο 61΄ και ο Εμποκού (πέναλτι) στο 68΄ ήταν οι σκόρερ του «τριφυλλιού».
 Το 1-0 με τον Ρέις : http://www.sport-fm.gr/videos/24083676 .-
Το 2-0 με τον Κλωναρίδη: http://www.sport-fm.gr/videos/24083677 .-  
Το 3-0 με τον Βιγιαφάνιες :http://www.sport-fm.gr/videos/24083678  .-
Το 4-0 με πέναλτι του Εμποκού:http://www.sport-fm.gr/videos/24083679 .
Διαιτητής: Δ.Στυλιάρας (Αιτωλοακαρνανίας)
Κίτρινες: Ρέις - Τσιλιανίδης, Δημούτσος, Τσουκαλάς, Ντοναρούμα, Γκάιτουτσικ
 Κόκκινες: 85΄ Γκάιτουτσικ (δεύτερη κίτρινη)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ.Ουζουνίδης): Ο.Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Μολέδο (82΄ Ευαγγέλου), Κουτρουμπής, Χουλτ, Ρέις (77΄ Λουντ), Ζέκα, Βιγιαφάνιες, Εμποκού, Κλωναρίδης (62΄ Χατζηγιοβάνης), Μπεργκ
 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Δ.Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Βιτάλι, Σελίν, Τσουκαλάς, Γιαννούλης, Δημούτσος (73΄ Ιγκλέσιας), Καλτσάς (55΄ Ιωαννίδης), Κώτσιρας, Τσιλιανίδης (70΄ Μπαστιάνος), Μάσα, Μανιάς

~* ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  0-0 .- ^
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παπαπέτρου (Αθήνας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φιγκέιρας - Μπάγκα, Πλατέλλας
 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Σισοκό, Βιάνα, Νικολάου, Ρέτσος, Ανδρούτσος, Μανθάτης (61' Σεμπά), Μάρτινς (66' Φορτούνης), Ανσαριφάρντ, Καρντόσο (80' Ινγέγε).
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Ζησόπουλος, Κατράνης (80' Παντελιάδης), Μπάγκα, Ούμπιντες, Πλατέλλας, Τόνσο (85' Νάτσος), Λημνιός (69' Κυριακίδης), Λε Ταλέκ.

ΠΕΜΠΤΗ 9-2-2017 για το κύπελλο Ελλάδας  :
  Πλατανιάς-ΑΕΚ    0-0  .- ^
Τα  γκολ :
Διαιτητής : ο Μπλάνας
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Κοκκαλάς, Πριντέτα, Κάργας, Μπανανά, Αποστολόπουλος, Βάντερσον, Μαραγκός, Γιορέντε, Μουνάφο, Μανούσος, Σίγκνιεβιτς
Στον πάγκο για τους Κρητικούς οι: Σωτηρίου, Στανισάβλιεβιτς, Γουνδουλάκης, Γιακουμάκης, Μενδρινός, Παπανικολάου, Σκουλουδάκης. -
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Μάνταλος, Αϊντάρεβιτς, Μπακασέτας, Αραούχο .-
Αναπληρωματικοί για την "Ένωση" οι: Μπάρκας, Βινίσιους, Βάργκας, Γαλανόπουλος, Τσέλιος, Μεληκιώτης, Πέκχαρτ.-
~*  32' - Κίτρινη κάρτα για τον Πλατανιά ο Σίγκνιεβιτς, έπειτα από μια διένεξη που είχε με τον Σιμόες , 63' - Κίτρινη κάρτα για τον Πλατανιά ο Αποστολόπουλος για ένα τάκλιν στον Κολοβέτσιο. , 75' - Κίτρινη κάρτα για τον Πλατανιά Τη βλέπει ο Κάργας για ένα τράβηγμα στον Αϊντάρεβιτς.  -
~** 64' - Αλλαγή για την ΑΕΚ Στη θέση του Μπακασέτα μπαίνει ο Πέκχαρτ. , 67' - Αλλαγή για τον Πλατανιά Ο Γιακουμάκης αντικαθιστά τον Μανούσο.  , 80' - Αλλαγή για τον Πλατανιά Ο Μενδρινός στη θέση του Γιορέντε. , 85' - Αλλαγή για την ΑΕΚ Ο Γαλανόπουλος στο γήπεδο και εκτός αγωνιστικού χώρου ο Μάνταλος. , .-

  Ξάνθη-ΠΑΟΚ  1-2  , (0-1) .-
  Τα  γκολ : 21΄Μυστακίδης , 52' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ, 1-1! με τον Λάζιτς!  ,63' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ, 1-2! Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Ο!  ο Πρίγιοβιτς  ,
Διαιτητής του αγώνα είναι ο Καραντώνης (Ημαθίας). Βοηθοί του οι Τάτσης (Ηπείρου) και Νατσιούλας (Λάρισας).
Ξάνθη (Ράζβαν Λουτσέσκου): Ζίφκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης, Γιουνές, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Φλίσκας, Λάζιτς, Πιτσέλι, Σαλίμο, Καμαρά
 ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Μαλεζάς, Βαρέλα, Λέοβατς, Κάνιας, Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ, Μυστακίδης, Ενρίκε, Κουλούρης.
Στον πάγκο των φιλοξενούμενων κάθονται οι: Σιαμπάνης, Κρέσπο, Τσίμιροτ, Πρίγιοβιτς, Κάτσε, Ματθαίου, Κίτσιου.
Και σε εκείνον των γηπεδούχων βρίσκονται οι: Σταθάκης, Τριάδης, Σολτάνι, Μεχία, Ράνος, Λισγάρας, Σβάρνας.
16' Κίτρινη κάρτα στον Λάζιτς, που σήκωσε πολύ ψηλά το χέρι του και χτύπησε στο πρόσωπο τον Σάκχοφ.,42' Κίτρινη κάρτα στον Πέδρο Ενρίκε.,55' Κίτρινη κάρτα στον Λέοβατς. ,  70' ΑΠΟΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ!Ο Πέδρο Ενρίκε πάει πολύ επικίνδυνα, με τα δύο πόδια πάνω στον Καμαρά και βλέπει, σωστά, δεύτερη κίτρινη κάρτα. ,87΄ κίτρινη ο Φλίσκας
~** 31' Αναγκαστική αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Στη θέση του Κάνιας θα περάσει ο Κάτσε. ,59' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ, στη θέση του Κουλούρη ο Πρίγιοβιτς. ,72' Αλλαγή για την Ξάνθη, στη θέση του Καμαρά, ο Τριάδης., 73' Αλλαγή και για τον ΠΑΟΚ, στη θέση του Μπίσεσβαρ πέρασε ο Κίτσιου. , 82' Αλλαγή για την Ξάνθη, μέσα ο Σολτάνι στη θέση του Μπαξεβανίδη.  87' Αλλαγή για την Ξάνθη, στη θέση του Λάζιτς, ο Μεχία.-
Βίντεο :
~*ΞΑΝΘΗ-ΠΑΟΚ   1-2    1ο  γκολ  0-1  κύπελλο 9/2/2017:
~*
~**ΞΑΝΘΗ-ΠΑΟΚ  1-2  κύπελλο  9/2/2017  γκολ:
https://youtu.be/RnBU73ZRVNA  .-
*** Το  υπόλοιπο  Πρόγραμμα της Euroleague  στο Ευρωμπάσκετ :
Αγωνιστική ημέρα: 22 Αγωνιστική :

09.02. 18:00Ούνικς ΚαζάνΡεάλ Μαδρίτης  71-81 .- ^
 

09.02. 19:30Αναντολού ΕφέςΜιλάνο  90-86 .- ^
 

09.02. 20:00ΤΣΣΚΑ ΜόσχαςΕρυθρός Αστέρας  102-80 .- ^
 

09.02. 21:05Μακάμπι Τελ ΑβίβΜπασκόνια  85-84 .- ^
 

09.02. 21:15ΠαναθηναϊκόςΜπάμπεργκ     81-72 .- ^
 

10.02. 19:00ΝταρουσάφακαΦενερμπαχτσέ    72-65 .-^
 

10.02. 21:00ΟλυμπιακόςΖαλγκίρις Κάουνας  73-64 .-^
 

10.02. 22:00ΜπαρτσελόναΓαλατάσαράι  62-69 .- ^
 
Αγωνιστική ημέρα: 23
23.02. 19:00ΤΣΣΚΑ ΜόσχαςΜακάμπι Τελ Αβίβ
 
23.02. 19:45ΦενερμπαχτσέΟλυμπιακός
 
23.02. 20:00Ερυθρός ΑστέραςΓαλατάσαράι
 
23.02. 21:45ΜιλάνοΜπαρτσελόνα
 
24.02. 19:00Αναντολού ΕφέςΜπασκόνια
 
24.02. 21:00ΜπάμπεργκΖαλγκίρις Κάουνας
 
24.02. 21:15ΠαναθηναϊκόςΟύνικς Καζάν
 
24.02. 22:00Ρεάλ ΜαδρίτηςΝταρουσάφακα

***   ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ αγώνων και αποτελέσματα των Ελληνικών ομάδων που συμμετέχουν στην Euro league του μπάσκετ περιόδου 2016-2017  των τελευταίων αγώνων :
 21η αγωνιστική 02 και03-02-2017 :
 Ούνιξ Καζάν –Ολυμπιακός 75-90  .- ^
Γαλατάσαράϊ –Παναθηναϊκός   79-84 .- ^
22η αγωνιστική 09 και10-02-2017 :
Παναθηναϊκός-Μπάμπεργκ   81-72 .- ^    
 Ολυμπιακός-Ζαγκλίρις Κάουες   73-64 .-
 23η αγωνιστική 23και24-02-2017 :  
Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός 
Παναθηναϊκός-Ούνιξ Καζάν 
 24η αγωνιστική 02 και 03-03-2017
Μακαμπί   Τ.Α.-Ολυμπιακός   
Νταρουσάφακα-Παναθηναϊκός
 25η αγωνιστική 09 και10 -03-2017  :   
Ζαγκλίρις Κάουνες –Παναθηναϊκός  
Ολυμπιακός-Νταρουσάφακα 
26η αγωνιστική  16  και 17-03-2017  :  
Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μανδρίτης 
Ολυμπιακός – Γαλατάσαράϊ 
 27η αγωνιστική 21 και 22-03-2017  : 
Παναθηναϊκός-Μιλάνο  
Ερυθρός Αστέρας –Ολυμπιακός
28η αγωνιστική 23 και 24 -03-2017
Ολυμπιακός-Ρεάλ Μανδρίτης
Μπασκόνια- Παναθηναϊκός
  29η  αγωνιστική  30 και31-03-2017  : 
Ανατολού  Εφές –Ολυμπιακός 
 Παναθηναϊκός  -ΤΣΣΚΑ   Μόσχας
30η αγωνιστική  06 και07-04-2017  :
ΤΣΣΚΑ Μόσχας –Ολυμπιακός    
Μακαμπί Τ.Α. –Παναθηναϊκος   .- 


*** 
Στο Champions League Basket...
***   ΑΡΗΣ - ΣΤΡΑΣΜΠΟΥΡ Γαλλίας   71-52 .-^
Με... ενάμιση πόδι στην επόμενη φάση ο Άρης, 71-52 Στρασμπούρ   Άνετος με το +19
Τα δεκάλεπτα: 19-8, 38-28, 55-39, 71-52
Διαιτητές: Κόντε (Ισπανία), Νέντοβιτς (Σλοβενία), Ομπράντοβιτς (Βοσνία-Ερζεγοβίνη)
ΑΡΗΣ (Δημήτρης Πρίφτης): Τζάκσον 9, Ξανθόπουλος, Τσαϊρέλης 5, Τζένκινς 9 (1), Κάμινγκς 21 (1), Ζάρας 1, Μούρτος, Σίμτσακ, Γκόρντον 4 (1), Γιάνκοβιτς 13 (2), Καββαδάς 5, Ντραγκίσεβιτς 4
ΣΤΡΑΣΜΠΟΥΡ (Βενσά Κολέ): Λακόμπ 16 (1), Σλότερ 6, Λελούπ 2, Σι 2, Γουόκερ 6 (2), Ζατέι 2, Ντιλίκινα 5, Τράβις 7, Μέρφι 6, Χάουαρντ

~** Στο Champions League Basket... Τετάρτη 8-2-2017 :
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ - ΑΕΚ  77-78 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 16-9, 30-30, 53-56, 77-78
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Σιρέικα): Ντιγκς 18(3), Πάρκερ, Μπισκάουτσκις 1, Σιρουταβίτσιους 11(2), Μπεστ 4, Τσεπουκάιτις 6, Σαλένγκα 11(3), Βασίλιους 3, Γκάλντικας 6, Σούλσκις 17.
ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 9(1), ΜακΓκραθ 14(3), Ελονού 2, Σάκοτα 13(2), Βασιλειάδης 3(1), Χαριτόπουλος 2, Ντίξον 15(3), Λαρεντζάκης 5(1), Μαυροειδής 7, Ουίλιαμς 8(1).
~**Στο Champions League Basket  ΄Πέμπτη  09-02-2017 :
 ΠΑΟΚ-ΠΑΡΤΙΖΑΝ  74-76 .- ^
~
***  ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ  ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ  TV :
12:00 OTE SPORT 6 ATP World Tour 250 Τένις
14:00 OTE SPORT 6 ATP World Tour 250 Τένις
18:00 OTE SPORT 6 ATP World Tour 250 Τένις
19:00 NOVASPORTS 3 Νταρουσάφακα - Φενέρμπαχτσε Euroleague
20:00 OTE SPORT 6 ATP World Tour 250 Τένις
21:00 NOVASPORTS 2 Ολυμπιακός - Ζαλγκίρις Καούνας Euroleague
21:30 OTE SPORT 1 Μάιντς - Άουγκσμπουργκ Ποδόσφαιρο
21:45 OTE SPORT 2 Εσπανιόλ - Ρεάλ Σοσιεδάδ Ποδόσφαιρο
21:45 OTE SPORT 7 Νάπολι - Τζένοα Ποδόσφαιρο
21:45 NOVASPORTS 1 Μπορντό - Παρί Σεν Ζερμέν Γαλλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου
22:00 NOVASPORTS 3 Μπαρτσελόνα - Γαλατάσαραϊ Euroleague


 ~  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΝΟΥΑΡΙΟΥ  2017 :

      ΑΡΦΑΡΑ 8/2/2017 .......   Δύση Ηλίου    
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 31  Ιανουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .....    :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-31-2017.html .-
~ ARFARA NEWS  2 Η Εφημερίδα μας Τρίτη  31 Ιανουαρίου 2017   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-2-31-2017.html .-
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017:
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 01  Φεβρουαρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ !......  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/02/news-01-2017.html .-  
~**  ARFARA NEWS 2  Η Εφημερίδα μας Τετάρτη  01  Φεβρουαρίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....: http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-2-01-2017.html .-  
~**Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 02-02-2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....    :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/02/news-02-02-2017.html .- 
~ **Η  Εφημερίδα μας  Αrfara news Παρασκευή 03  Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  ......  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/02/rfara-news-03-2017.html .- 

~**Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Σάββατο  04  Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-04-2017.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 05  Φεβρουαρίου  2017 : ~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ......
 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/02/news-05-2017.html .-  

**ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ   5  και  6  Φεβρουαρίου 2017  :
Ενημέρωση και για την εβδομάδα που μας άφησε .....

:  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/02/5-6-2017.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Δευτέρα 06  Φεβρουαρίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .....  ~ Από Αθήνα Κερατσίνι Νοσοκομείο Ερυθρός ...6-2-2017 ......
: http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/02/news-06-2017.html .- 

~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ......  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/02/news-07-2017.html .-  
~*ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  Τρίτη  07 Φεβρουαρίου 2017  :  ΟΛΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ  ΜΑΣ  .....  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/02/07-2017.html .-   
~* Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2 , Τρίτη  07  Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/news-2-2017.html .-

~ *Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 08 Φεβρουαρίου  2017 :Στο  αγιάζι της  ενημέρωσής μας ......    :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-08-2017.html .-
~***  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 10  Φεβρουαρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....: http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/02/news-10-2017.html .-
~

~ ***   BINTEO  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5198   video.  -    Σταματης Σκουλικας  2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3427   video.     σταμος σκουλικας ,  3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3412  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.037  βίντεο   .-  
~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .        
 *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
 ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
   STAMOS -ARFARA -GREECE ,
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr .-  ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010 .--
~

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου