ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Το αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Arfara News  Παρασκευή  18  Μαρτίου  2016  : 
~

~   Α΄ Χαιρετισμοί στην Παναγία μας  Ι. Ευαγγέλιο 18/03/2016 :   https://youtu.be/qfFikwZRYR0   .-   
 ~   Α΄ Χαιρετισμοί Άγιοι Θεόδωροι Αρφαρών 18/03/2016  ψάλτες: https://youtu.be/vpinr0-p7d8     .- 
~Αρφαρά 18/03/2016 τα πουλιά κελαηδούν : https://youtu.be/T6fQbeFxesc  .-
~ Ι. Ν.  Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών Α΄ Χαιρετισμοί 18/03/2016:  παρουσία περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη , Αστυνομικού Δ/ντου Ν. Μεσσηνίας κ.α. Παρασκευή ..   https://youtu.be/3Lbg_vRES1A .-                                                                                   
Ο θεός καθησυχάζει τους ανήσυχους και χαλάει την ησυχία των εφησυχασμένων .- Στο καθαρό πνεύμα δεν υπάρχει «εγώ» ,.-Καθαρό φως είναι κοινωνία με το πνεύμα .-
 ~ Καθαρή έμπνευση σημαίνει τα μάτια να στρέφονται προς το πνεύμα .-  Δεν υπάρχει δρόμος της αγάπης η αγάπη είναι δρόμος .-

Η ζωή ανήκει στους νέους , δώστε της αξία , ηθικές …..και πνευματικές ….διαστάσεις …. .-
~ Ο νέος χρειάζεται και πρέπει να έχει ήπιο δυναμισμό .-
~ Όταν μια κοινωνία ελεύθερη δεν μπορεί να βοηθήσει τους πολλούς και φτωχούς , τότε δεν μπορεί να σώσει και τους λίγους πλουσίους .- Τον κρατά απ΄ το χεράκι , μην τον πάρει το αεράκι .-  Η Ελλάδα είναι ανεπτυγμένη χώρα, Ψωροκώσταινα τέλος .-
~ Η  Αγάπη  εμπνέει και εμπνέεται , δεν μεταδίδεται .-
~ Πόνος είναι να χάνεις αγαπημένα σου πρόσωπα .-
~ Ο διάλογος είναι αγάπη , είναι δημιουργία ….

***  Αποκάλυψη-κόλαφος Έρχονται τα χειρότερα! Δείτε…
kolafos
~  Σεισμό... απόγνωσης αναμένεται να προκαλέσει η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδη, ο οποίος μίλησε στη Βουλή και δήλωσε απροκάλυπτα πως το μέτωπο της οικονομίας θα δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο με το πέρασμα του χρόνου.
«Αν ήθελα να βάλω έναν τίτλο στην φορολογική ιστορία της χώρας θα ήταν, τέλειωσαν τα άσχημα, έρχονται τα χειρότερα», ήταν η ακριβής πρόταση του, αφήνοντας χιλιάδες ερωτηματικά για το τι έπεται, πριν προχώρησε σε διευκρινίσεις λίγο αργότερα.
Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, ο Τρύφωνας Αλεξιάδης είπε από το βήμα της Βουλής ότι «βεβαίως θα υπάρχει φορολογική επιβάρυνση στα εισοδήματα του 2016, αλλά θα είναι δίκαιη και αναλογική και θα είναι από ένα ύψος και πάνω».
Λίγο αργότερα, και σχολιάζοντας την κάλυψη των φορολογικών εξελίξεων, ο αναπληρωτής υπουργός έκανε λόγο για υπερβολές και υποκρισία σε ό,τι αφορά επιβαρύνσεις και περικοπές σε μισθούς 1.500 και 2.000 ευρώ, ενώ στη συνέχεια, απαντώντας σε άλλη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμένου, συντάχθηκε με την άποψη ότι το φορολογικό σύστημα έχει πολλές αδικίες.
«Είναι σαφέστατο ότι το υπάρχον φορολογικό σύστημα δεν είναι αυτό που μπορεί να βοηθήσει την κοινωνία και την οικονομία να αναπτυχθεί. Υπάρχει πίεση, λόγω των συμφωνιών που έχουν γίνει, προσπαθούμε να κάνουμε πιο λογικές τις διατάξεις, που είναι σε πολλές περιπτώσεις παράλογες και άδικες» είπε χαρακτηριστικά, για να ολοκληρώσει λίγο αργότερα με την αποκαλυπτική πρόταση που αναφέρθηκε εξ αρχής και μόνο ευοίωνη δε φαντάζει!

***  Προφητεία ΣΟΚ και ΤΡΟΜΟΣ για την Ελλάδα! (ΒΙΝΤΕΟ)
prof
~  Φανερώνει τι θα συμβεί στην χώρα μας και περιγράφει συνταρακτικά γεγονότα που θα πάρουν σάρκα και οστά.
Βίντεο : ΟΡΑΜΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗΣ ΓΙΑ ΟΣΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - YouTube   :
https://youtu.be/wAKM3u2V4mE  .-
~

***  Πρόσφυγες βίασαν 7χρονη! Απίστευτο ξύλο...
mmmm
~  "Εμφύλιος" μεταξύ των μεταναστών εξελίσσεται στην Ειδομένη τις τελευταίες ώρες, καθώς η διαβίωση τόσων μεταναστών δεν είναι εύκολη.
Οι αρχές δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τους μετανάστες, όταν εντόπισαν έναν Σύριο, την ώρα που επιχειρούσε να βιάσει μια 7χρονη!
momomm
Η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο, με τους μετανάστες να αλληλοχτυπιούνται, καθώς ο Σύριος δεν ήταν μόνος του, κατά την απόπειρα βιασμού.
Τον παιδεραστή από την Συρία άρχισε να χτυπάει μια ομάδα Αφγανών, οι οποίοι θέλησαν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους.
moymoymoy
Οι εικόνες που ήρθαν στην δημοσιότητα είναι πραγματικά απίστευτες.
Μετά από λίγα λεπτά αναγκάστηκαν να επιχειρήσουν οι αρχές, που βρίσκονται στην περιοχή, ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
moyso

***  Η εμφάνιση του Κ.Βελόπουλου εκτίναξε την τηλεθέαση του ΣΚΑΙ!
skai
~ Σε μια αποκάλυψη προχώρησε ο δημοσιογράφος, Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι βρίσκεται στα σκαριά η δημιουργία φιλορωσικού κόμματος στην Ελλάδα.
Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Βελόπουλος τόνισε ότι “θα γίνει ένα νέο κόμμα στην Ελλάδα που δεν θα έχει σχέση με τα παλιά κόμματα τα οποία ανήκουν στη σφαίρα της Γερμανίας. Πρέπει να γίνει ένα νέο κόμμα το οποίο θα βλέπει προς την Βορειο – Ανατολική Ευρώπη, την Ορθοδοξία”. Στην ερώτηση για τις σχέσεις του νέου αυτού κόμματος με την Ρωσία, ο κ. Βελόπουλος είπε χαρακτηριστικά:  Πρώτα θα είναι ελληνικό και μετά φιλορωσικό... Ετοιμάζεται επίσης και ένα φιλορωσικό κανάλι στην Ελλάδα. Θα είναι ένα κανάλι που θα έχει καλές σχέσεις με την Ρωσία και το Άγιο Όρος. Στο κόμμα θα συμμετέχουν γιατροί, δικηγόροι, επιστήμονες  κτλ.”. Όσον αφορά τη δική του συμμετοχή σε ένα τέτοιο εγχείρημα, ο κ. Βελόπουλος τόνισε πως δεν το σκέφτεται για τώρα, χωρίς ωστόσο να το αποκλείει για το μέλλον.   Τέλος, ο κ. Βελόπουλος τόνισε ότι στα τέλη Μαΐου ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν θα επισκεφθεί το Αγιο Ορος, προκειμένου να συμμετάσχει στη γιορτή της Ορθοδοξίας.  Όπως ήταν φυσικό η τηλεθέαση ανέβηκε κατά πολύ στα λεπτά της συνέντευξης του εφόσον οι δημοσιογράφοι είχαν προαναγγείλει την εμφάνιση του και το γεγονός πως θα μετέδιδε μια αποκλειστική είδηση...Τα μηχανάκια της AGB κατέγραψαν όπως βλέπετε την άνοδο αυτή καθώς σημειώθηκε άνοδος κατά πέντε περίπου ποσοστιαίες μονάδες , δηλαδή 300.000 τηλεθεατές παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την συνέντευξη. tiletheasi
 ***  Πήγαν να δείρουν Υπουργό!
vouli
~  Σάλος προκλήθηκε μεταξύ του Αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη και του υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή στην Αερόπολη! Ομάδα ατόμων κατά την εκφώνηση του Υπουργού προέβησαν σε άσχημο τρόπο υποδοχής! Το ίδιο συνέβη και με τον Αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη! O Δήμαρχος Πέτρος Ανδρεάκος  πήρε τον λόγο αναγκαστικά τονίζοντας πως όταν καλούμε
Οι διαμαρτυρίες ξεκίνησαν από συγκεκριμένα άτομα ενώ αναμένεται και σχετική ενημέρωση από τις Αστυνομικές Αρχές για προσαγωγές που έγιναν στην συνέχεια. 

***  Νέα άγρια επεισόδια στον Πειραιά με πρόσφυγες…
ektakto
~  Αιτία της έντασης ήταν η … φόρτιση των κινητών τους!
50 πρόσφυγες Αφγανοί και Σύριοι συνεπλάκησαν μέσα στον επιβατικό σταθμό της πύλης Ε2 στο λιμάνι του Πειραιά.
Έπεσαν οι τόνοι μόλις επενέβησαν οι δυνάμεις του Λιμενικού. Ένας πρόσφυγας τραυματίστηκε στον οποίο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες ενώ έγιναν και δύο προσαγωγές.

*** Οι βέβηλοι δεν σέβονται τίποτα! Δείτε τι έκαναν στην Ακρόπολη
akroaa
~  Ανήρτησαν πανό υπέρ των μεταναστών στην Ακρόπολη με μήνυμα ‘’Ανοιχτά σύνορα’’!
Στα πανό που σήκωσαν μέλη της Πρωτοβουλίας «Safe Passage – Stop Wars» ήταν μηνύματα γραμμένα στα αγγλικά: «Ανοίξτε τα σύνορα. Ασφαλής δίοδος. Σταματήστε τους πολέμους»
akro
akroa
*** Δήλωση ΣΟΚ: " Η Ελλάδα πρέπει να τελειώσει..."
ellada xwra
~  Είναι πράγματι ανατριχιαστική η δήλωση του εκπροσώπου της ΕΚΤ Peter Praet ο οποίος ούτε λίγο , ούτε πολύ παραδέχθηκε πως η λύση για την Ελλάδα θα έρθει με την κατάρρευση της! Είναι δυνατόν; Μας τελειώνουν και το χαίρονται! Διαλύουν μόνοι τους όμως την ΕΕ. Γι’ αυτό λοιπόν η ΕΚΤ αποφάσισε την περασμένη βδομάδα να αυξήσει τις αγορές ομολόγων στα 80 δισ. ευρώ το μήνα από τα 60 δισ. που ήταν μέχρι τώρα, επίσης, αύξησε το εταιρικό χρέος και ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα που ενδέχεται να επιτρέπει στις τράπεζες να παίρνουν χρήματα από την Κεντρική Τράπεζα και να τα δανείζουν στην πραγματική οικονομία.
 Ο κ. Praet δήλωσε πως το πακέτο που συμφωνήθηκε «είναι κατανοητό από οικονομική άποψη», και πρέπει να παραμείνει όσο ο πληθωρισμός δεν έχει φτάσει σε ένα βιώσιμο επίπεδο πού να πλησιάζει τον στόχο που είναι κάτω του 2%.

***   Σκληρή επίθεση κατά της Ελλάδας από την Βρετανία!
tsts
~   «Ελλάδα: Δεν μπορεί να πληρώσει, δεν θα πληρώσει», είναι ο τίτλος της βρετανικής εφημερίδας Guardian, με πρωτοσέλιδο τον Αλέξη Τσίπρα...
Το νέο δημοσίευμα της εφημερίδας σχολιάζεται κυρίως αρνητικά, καθώς παρουσιάζει τον Έλληνα πρωθυπουργό, μέσα στην γαλανόλευκη σημαία και από πάνω υπάρχουν αριθμοί.
Δεν πρόκειται για τυχαία νούμερα, αλλά αριθμούς που αποδεικνύουν "το τέρας της κρίσης".
Το άρθρο αναφέρει:
25%: Πτώση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος
28,5%: Πτώση στην κατανάλωση τροφίμων
61%: Μείωση στη μέση σύνταξη που έχει πέσει στα 833 ευρώ
45%: Το ποσοστό των συνταξιούχων που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας 26%: Ανεργία (50% στις ηλικίες κάτω των 25 ετών).
Η βρετανική εφημερίδα, χρησιμοποιεί καταστροφολογικά σχόλια και τονίζει πως η Ελλάδα, δεν θα καταφέρει να πληρώσει τις υποχρεώσεις της.
Μάλιστα για να ενισχύσει τις θέσεις της, η εφημερίδα παρουσιάζει και την αναφορά του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου,  «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν τα χρήματα».

***  Τρόμος! Μετανάστες σε Έλληνες: "Θα σας καταστρέψουμε..."
leleln
~  Σοβαρές εξεγέρσεις πραγματοποιούν τις τελευταίες ώρες οι μετανάστες που βρίσκονται στην Μυτιλήνη, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, να προσπαθούν να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
Οι μετανάστες έχουν δημιουργήσει πλακάτ και επιτίθενται στα ΜΑΤ.
Μάλιστα δεν διστάζουν πολλοί από τους μετανάστες, να λένε πως θα καταστρέψουν το νησί!
elsb
Στο νησί αυτή την ώρα βρίσκονται περίπου 17.000 μετανάστες και η κατάσταση κοντεύει να ξεφύγει από τον έλεγχο, παρά τις προσπάθειες του λιμενικού και των ΜΑΤ.
Όταν σήμερα το πρωί έφτασε στο νησί, το πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος" οι μετανάστες εξαγριώθηκαν και άρχισαν να πετούν στους αστυνομικούς αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ, ενώ άλλοι πετούσαν αντικείμενα.
Τα ΜΑΤ ως ήταν αναμενόμενο, απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης.
lelen
Η κατάσταση στο νησί είναι κρίσιμη, με τους πολίτες να προειδοποιούν πως θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα, αν συνεχιστούν οι εξεγέρσεις, καθώς θα κινδυνέψουν ζωές.

***  Επεισόδια μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων! Εμπλέκεται βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ...
policc
~  Επεισόδια σημειώθηκαν στην Θράκη, όταν ο μουφτής της Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, σε συνεργασία με τον βουλευτή του Ελληνικού κοινοβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσείν Ζεϊμπέκ, έδωσαν δωρεάν τρόφιμα, σε τούρκους της περιοχής.
Τα τρόφιμα που έφτασαν στην περιοχή, προερχόντουσαν όλα από την Τουρκία και ήταν αποκλειστικά για όσους άνηκαν στην μειονότητα των Τούρκων.
Ωστόσο όταν πλησίασαν κάποιοι Έλληνες χριστιανοί, για να λάβουν και αυτοί τρόφιμα, τότε αρπάχτηκαν με τους αρμόδιους της εκδηλώσεις, ενώ υπάρχει η μαρτυρία πως ένας νεαρός χριστιανός αντιμετώπισε και βίαιες χειρονομίες.
Η απάντηση του βουλευτή Χουσείν Ζεϊμπέκ, για το περιστατικό ήταν: «περνάμε μια δύσκολη περίοδο. Ο κόσμος μας εμπιστεύτηκε πάλι αυτή την ελπίδα που σχηματίστηκε. Εμείς λοιπόν στην κατεύθυνση αυτής της εμπιστοσύνης θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε την τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης»
Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής το περιστατικό...

***  Δήλωση ΣΟΚ! Μέσα στο 2016 θα αλλάξουν τα σύνορα στο Αιγαίο...
aignai
~  Ο γνωστός δημοσιογράφος Πωλ Μέισον, μίλησε σε γνωστό ελληνικό τηλεοπτικό δίκτυο και συγκλόνισε με τις προβλέψεις τους.
Ο άγγλος δημοσιογράφος μίλησε για την Ε.Ε και το τι πρόκειται να ακολουθήσει, ενώ εξήγησε πως το 2015 είχαμε οικονομική κρίση, αλλά το 2016 έχουμε γεωπολιτική.
"Η καρδιά της Ευρώπης αντιμετωπίζει μια υπαρξιακή κρίση", σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, ενώ θεωρεί επικίνδυνο ότι η Ελλάδα, γειτονεύει με την Τουρκία.
Για την Τουρκία ο Μέισον, σχολίασε ότι καταρρέει, γεγονός που αποδεικνύουν οι πράξεις της.
Δείτε το βίντεο: ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ για Γεωπολιτική Κρίση σε Αιγαίο & Ανατολική Μεσόγειο το 2016  ,  https://youtu.be/JSMWAIzxiQg  .- 

***  Βγήκαν όλα στη φόρα για τους Τούρκους! Ντοκουμέντο για τους "πρόσφυγες"...
 prpror
~  Τις απαράδεκτες και ντροπιαστικές πράξεις των τούρκων, έφερε στην επιφάνεια ένας δημοσιογράφος, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού, στο twitter.
Στις φωτογραφίες που ανάρτησε ο δημοσιογράφος, φαίνεται πως άντρες της τουρκικής ακτοφυλακής, προσπαθούν να ανατρέψουν μια βάρκα με πρόσφυγες.
Οι Τούρκοι από την ακτοφυλακή, έχουν κοντάρια και προσπαθούν να βουλιάξουν τη βάρκα.
proro
Η προσπάθεια των τούρκων να βουλιάξουν την βάρκα διήρκησε περίπου μισή ώρα και το περιστατικό επιβεβαίωσε αργότερα, μια 22χρονη από την Ερυθραία, η οποία υποστήριξε ότι δέχτηκε χτυπήματα στο κεφάλι.
Την βάρκα τελικά εντόπισαν ψαράδες, οι οποίοι και έσωσαν τους πρόσφυγες, μεταφέροντας τους στο Αγαθονήσι.
Η υποκρισία της Τουρκίας δεν έχει όρια, καθώς την ίδια ώρα που εκπροσωπείται στην Σύνοδο Κορυφής από τον Αχμέτ Νταβούτογλου, κάποιοι γνωστοί-άγνωστοι, δρουν εις βάρος της Ελλάδας!

***  Τώρα! Συναγερμός στην Τουρκία! Φόβοι για επίθεση...
 tytytrk
~   Με τον φόβο ζουν καθημερινά οι Τούρκοι, οι οποίοι ύστερα από τις 3 επιθέσεις, εντός τριών μηνών, δεν μπορούν να ελέγξουν την κατάσταση και τους εχθρούς τους...
Φόβος και τρόμος για την Τουρκία, εξελίσσονται οι Κούρδοι, στους οποίους έχουν αποδοθεί οι 2 τελευταίες επιθέσεις, από τις οποίες έχασαν την ζωή τους δεκάδες πολίτες.
Η διαμάχη Ερντογάν-Κούρδων, έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, με τις δυο πλευρές να ανακηρύσσουν δημόσια ότι είναι εχθροί.
Πλέον οι τουρκικές αρχές φοβούνται πως θα πραγματοποιηθεί νέο χτύπημα τις επόμενες ώρες και μάλιστα στο αεροδρόμιο της περιοχής Ιντσιρλίκ, στη νότια Τουρκία, όπως δημοσίευσε σήμερα, η τουρκική εφημερίδα Hurriyet.
Η εν λόγω αεροπορική βάση, φιλοξενεί αεροσκάφη από πολλούς "εχθρούς" της Τουρκίας, όπως των ΗΠΑ, της Γερμανίας της Σ. Αραβίας και του Κατάρ, οπότε θεωρείται ένας από τους πιο πιθανούς στόχους.
 "Υπάρχουν σοβαρές πληροφορίες για επιθέσεις εναντίον γερμανικών αντιπροσωπειών στην Τουρκία", δήλωσε πριν από λίγο ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Frank Walter Steinmeier.
"Έχουμε λάβει πολύ συγκεκριμένες πληροφορίες ότι υπάρχουν προετοιμασίες για τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον γερμανικών οργανισμών στην Τουρκία και γι' αυτό αποφασίσαμε να κλείσουν, η πρεσβεία μας στην Άγκυρα, το Προξενείο μας στην Κωνσταντινούπολη, καθώς και τα γερμανικά σχολεία, σε δύο τουλάχιστον πόλεις. Αυτά ήταν αναγκαία προληπτικά μέτρα για την προστασία των γερμανών πολιτών, καθώς και των γερμανών εργαζομένων οι οποίοι αποτελούν προτεραιότητα για εμάς. Οι γερμανοί πολίτες πρέπει να ακολουθήσουν προσεκτικά τις ταξιδιωτικές οδηγίες τις επόμενες ημέρες" συμπλήρωσε ο ΥΠΕΞ, της Γερμανίας, κατά την έκτακτη συνέντευξη Τύπου, που συγκάλεσε πριν από λίγη ώρα.

***Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ!
megas
~ ΕΠΕΙΔΗ  ΟΙ  ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΠΑΡΑΧΑΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΟΚΛΕΠΤΟΥΝ  ΤΗΝ  ΙΣΤΟΡΙΑΝ  ΜΑΣ...
Γράφει ο Μπαραμπούτης Νικόλαος
Ιατρός 
Ὡς γνωστόν βορείως τῶν <σημερινῶν> Ἑλληνικῶν συνόρων ὑπάρχουν Ἑλληνικά ἐδάφη, εἰς τά ὁποία  κατοικοῦν καί Ἕλληνες ἀπό ἀρχαιοτάτων ἐποχῶν, τά ὁποία ὅμως λόγω τοῦ ὅτι <δίκαιον εἶναι τό συμφέρον τοῦ ἰσχυροτέρου>, βιαίως ἔχουν ἀποσπασθεῖ ἀπό τήν μητέρα Ἐλλάδα μέ τήν συνέργειαν τῶν (συμμάχων) μας.  
 Βορείως τῶν συνόρων μας ὑπάρχει κάποιος σεβαστός Κύριος πού μετά παρέλευσιν 2.250 ἐτῶν, ἄκουσον-ἄκουσον, ἀπό τοῦ θανάτου τοῦ Μ. Ἀλέξανδρου θέλει νά αὐτοαποκαλῆται Μακεδών καί νά δηλώνη ὅτι εἶναι ἀπόγονος τοῦ Μεγάλου Ἀλέξάνδρου. Σεβαστέ μου Κύριε ἡ παλαιά ὀνομασία τοῦ κράτους σας εἶναι Βαρδάσκα. Ἔχετε  δέ μερικήν γνῶσιν   τῆς ἱστορίας, καί μόνον αὐτήν ποῦ ὑπηρετεῖ τά ἰδικάς σας συμφέροντα καί τάς ἰδικάς σας ὑπαρξιακάς ἀνάγκας, ἐπθυμεῖτε νά ὑφαρπάσετε κάτι τό σπουδαῖον καί μεγαλοπρεπές, ὅπως τοῦτον εἶναι καταγεγραμμένον ἀπό τήν ἱστορίαν. Μετά παρέλευσιν 2.250 ἐπιθυμεῖτε νά ὑφαρπάσετε τήν ἱστορίαν καί τό μεγαλεῖον τοῦ Μ. Ἀλεξάνδρου.  Κύριε, νά σᾶς ἐνημερώσωμεν ὡς ἔχουν τά γεγονότα, τά ὁποία καί ἔχει καταγράψει ἡ ἱστορία. 
Α) Τά γένη τῶν Ἑλλήνων εἶναι τέσσερα: 
α) οἱ Δωριεῖς,  β)  οἱ Αἰολεῖς,  γ) οἱ Ἴωνες δ) οἱ Ἀχαιοί. 
Οἱ Μακεδόνες εἶναι Δωριεῖς. 
Β) Ὁ Μ. Ἀλέξανδρος ἐκ  πατρός  Φιλίππου, εἶναι ἀπόγονος τοῦ Ἡρακλέους  καί ἐκ τῆς μητρός του, τοῦ Ἀχιλλέως. Οἱ πρόγονοι του συμμετεῖχον εἰς τούς Ὀλυμπιακούς ἀγώνας, πού ἐξ ὁρισμοῦ ἀπό τό ἔτος ἐνάρξεως  αὐτῶν τό 776 Π.Χ ἕως καί τό 56 Μ.Χ  συμμετεῖχον μόνον Ἕλληνες.
Ὁ Βασιλεύς Ἀλέξανδρος Α! ἔλαβεν μέρος εἰς τήν 80ην Ὀλυμπιάδα τό  460 Π.Χ 
Ὁ Βασιλεύς Ἀρχέλαος Περδίκας ἔλαβεν μέρος εἰς τήν 93ην Ὀλυμπιάδα τό 408 Π.Χ 
Ὁ Βασιλεύς Φίλιππος πατήρ του Μεγάλου Ἀλεξάνδρου ἀνεδείχθη τρεῖς φορές Ὀλυμπιονίκης εἰς τήν  ἀρματοδρομίαν. Καί δέν εἶναι μόνον αὐτοί πού συμμετεῖχαν.
Γ) Οἱ Ἕλληνες διά νά ἀντιμετωπίσουν τούς Πέρσας πού εἶχον ἔλθει μέ 1.000.000 μισθοφόρους ἀποτελούμενους ἀπό 44 φυλές διά νά καταλλάβουν τήν Ἑλλάδα, ἔκαμαν εἰς τήν Κόρινθον, δύο πανελλήνια συνέδρια τό πρῶτον ἐγένετο ἐπί Βασιλείας Φιλίππου πατρός τοῦ Μ. Ἀλέξάνδρου καί τό δεύτερον ἐπί Βασιλείας Μεγάλου Ἀλεξάνδρου. Δυστυχῶς μετάξύ τῶν μισθοφόρων τῶν Περσῶν  ὑπῆρχον καί προδότες (ἕλληνες).
Δ) Εἰς τήν Κόρινθον ὁ Μ. Ἀλέξανδρος   συνάντησεν εἰς τό πυθάρι του τόν κυνικόν φιλόσοφον Διογένην, εἰς αὐτήν τήν συνάντησιν ἐγένοτο σπουδαῖος Γεωπολιτικός διάλογος, ἀλλά θά ἀναφέρωμν ἕνα  μικρόν ἀπόσπασμα τό ὁποῖον εἶναι καί τό γνωστότερον, παραθέτομεν ἀπό τόν Πλούταρχον:   
«ὡς δ΄ἐκεῖνος ἀσπασάμενος καί προσειπών αὐτόν ἠρώτησεν·  εἴ τίνος τυγχάνει δεόμενος, ἀπαντών εἶπεν: μικρόν ἀπό τοῦ ἡλίου μετάστηθι. Πρός τοῦτο λέγεται τόν Ἀλέξανδρον οὕτω διατεθῆναι καί θαυμάσαι καταφρονηθέντα τήν ὑπεροψίαν καί τό μέγεθος τοῦ ἀνδρός, ὥστε τῶν περί αὐτόν ὡς ἀπήεσαν διαγελώντων καί σκωπτόντων, ἀλλά μήν ἐγώ, εἰ μή Ἀλέξανδρος ἤμην, Διογένης ἄν ἤμην».  
 Σεβαστέ μου Κύριε αὐτόν τόν διάλογον τόν ἔκαμαν χωρίς μεταφραστήν, γιατί καί οἱ δύο εἶναι Ἕλληνες καί μιλοῦσαν Ἑλληνικά. Τώρα ἐσύ δηλώνεις Μακεδών. Διά νά συνεννοηθοῦμεν ὅμως σήμερα μέ τήν γλῶσσαν ποῦ ὁμιλεῖς θέλομεν μεταφραστήν. Οἱ Ἕλληνες ἀπό τότε μέχρι σήμερα ὁμιλοῦν τήν ἰδίαν γλῶσσαν. Καί ὁ μέγας φιλόσοφος Ἀριστοτέλης ὁ Σταγειρίτης καί Μ. Ἀλέξανδρος Ἑλληνικά μιλοῦσαν.  Εἶμαι δέ βέβαιος πῶς δέν γνωρίζεις οὔτε τό ἴδιο τό ὄνομα σου  τί σημαίνει, διότι τό Νικόλαος εἶναι ἀρχαῖον, ὅπως εἶναι καί τό Φίλιππος καί τό Ἀλέξανδρος, τά ὁποία καί αὐτά δέν ξέρεις τί σημαίνουν διότι εἶναι ἀρχαιοελληνικά ὀνόματα.  Νά σέ πληροφορήσω πῶς τό Νικόλαος εἶναι σύνθετος λέξις καί σημαίνει ἡ νίκη τοῦ λαοῦ.
Ὡς καί ἡ λέξις Φίλιππος δέν γνωρίζεις τί σημαίνει διότι εἰς τήν γλῶσσαν πού ὁμιλεῖς δέν ὑπῆρχεν καί δέν ὑπάρχει καθ΄ὅτι εἶναι ἀρχαιοελληνική, εἶναι σύνθετος ἀπό τήν λέξιν φίλος καί ἵππος λέξεις πού χρησιμοποιούσαμεν καί χρησιμοποιοῦμεν σήμερον καθημερινῶς. Εἰσέτι δέ περισσότερον δέν θά γνωρίζης τό τί σημαίνει βουκεφάλας τό ὄνομα τοῦ ἀλόγου του, ἡ λέξις εἶναι σύνθετος ἀπό τό βοῦς καί κεφάλι, διότι τό κεφάλι τοῦ ἀλόγου του εἶχεν ὄψιν βοός. Ἀλλά βεβαίως δέν γνωρίζεις καί τήν σημασίαν τῆς λέξεως αὐτοῦ τοῦ ὁποίου τήν δόξαν καί τήν ἱστορίαν ἐπιθυμεῖς νά κλέψης, δέν ξεύρεις τήν ἐρμηνείαν τῆς λέξεως Ἀλέξανδρος. Πάντως καί ἡ λέξις αὐτή εἶναι σύνθετος, ἀπό τό ἀλέξω+ ἄνδρας. Ἡ Ἑλληνική γλῶσσα εἶναι ἡ ἴδια ἀπό τότε μέχρις σήμερον. Εἶναι δέ αὐτονόητον νά μήν γνωρίζης τήν ἐννοιολογίαν τῶν λέξεων διότι, δέν ὁμιλεῖς Μακεδονικά, ἄρα δέν ὁμιλεῖς Ἑλληνικά, ὁμιλεῖς μίαν ἄλλην γλῶσσαν τήν ὁποίαν δέν ἀντιλαμβανόμεθα, καί ὡς ἐκ τούτου δέν εἶσαι Μακεδών.
Καί ἐπειδή δηλώνεις ὅτι δικαίωμα σου εἶναι ὁ αὐτοπροσδιορισμός, ἐπέτρεψε καί εἰς τόν ἴδιο τόν Μ. Ἀλέξανδρον τόν αὐτοπροσδιορισμόν. Νά σέ ἐνημερώσω ὅτι εἰς τήν μάχην  τοῦ Γρανικοῦ ποταμοῦ ἡ φιλαργυρία ὅπλισεν τά χέρια <ἑλλήνων> νά συστρατευθοῦν ὡς μισθοφόροι ὑπέρ τῶν Περσῶν καί ἐναντίον τοῦ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΡΟΥ καί τῶν Ἑλλήνων.
 Εἰς τήν μάχην αὐτήν ὁ Μ. Ἀλέξανρος, τούς μέν Πέρσας ἔσφαξεν τούς δέ <ἕλληνας> κατέσφαξεν, διότι ὡς εἶπεν «ἕλληνες ὄντες, ἐναντία τῆ Ἑλλάδι ὑπέρ βαρβάρων ἐμάχοντο». Ἀπό τήν νίκην του αὐτήν, ἔστειλεν ὡς Ἕλλην Μακεδών 300 Περσικάς ἀσπίδας πρός τιμήν τῆς Ἀθηνᾶς εἰς τήν Ἀκρόπολιν τῶν Ἀθηνῶν. Εἰς μίαν ἄλλην μάχη, τῆς Ἰσσοῦ,  ἐπειδή ἀπάναντι του εἶχεν πάλιν <ἕλληνες> μισθοφόρους τῶν Περσῶν διά νά ἐνθαρρύνη τούς στρατιώτας του λέγει: «ἐμεῖς οἱ Ἕλληνες θά πολεμήσωμεν καί ἐναντίον χρεοκοπημένων <ἑλλήνων> οἱ ὁποῖοι προδίδουν τήν πατρίδα τους καί τήν δόξαν τῶν προγόνων των μέ ἀντίτιμον ἕναν εὐτελήν μισθόν».
 Μετά τήν μάχην τῆς Ἰσσοῦ ὁ Ἀλέξανδρος γράφει εἰς τόν Δαρεῖον,«Οἱ ὑμέτεροι πρόγονοι ἐλθόντες εἰς τήν Μακεδονίαν καί τήν ἄλλην Ἑλλάδα κακῶς ἐποίησαν ἡμᾶς οὐδέν προηδικημένοι. Ἐγώ δέ τῶν Ἑλλήνων ἡγεμών κατασταθείς καί τιμωρήσασθαι βουλόμενος Πέρσας, διέβην εἰς τήν Ἀσίαν, ὑπαρξάντων ὑμῶν». (προηδικημένοι=πρῶτοι ἀδίκησαν). Διαπιστώνεις καί ἐσύ μέ τά ἀνωτέρω ὅτι ὁ Μ. Ἀλέξανδρος ταυτοποιοῦσεν τόν ἑαυτόν του ΕΛΛΗΝΑ. Δ΄αὐτό καί ἡ παγκόσμιος κοινότης, τήν μετά τοῦ Μεγάλου Ἀλεξάνδρου περίοδον τήν ὀνομάζει Ἑλληνιστικήν περίοδον.
  Ἐάν παρά ταῦτα σεβαστέ μου Κύριε ἐξακολουθεῖς νά δηλώνης Μακεδών καί ὡς φαίνεται εἶσαι, διότι καί ὁ παπποῦς σου ἠγωνίσθη καί ἐθυσιάσθη ὑπέρ τῆς Ἑλλάδος, μάθε τήν μητρικήν σου γλῶσσα, αὐτήν τῆς μητέρας μας πατρίδος τῆς Ἑλλάδος διά νά μήν χρειαζόμεθα μετραφραστήν καί ἔλα νά ἑνώσωμεν τήν πατρίδα μας νά τήν κάνωμεν ἀκεραίαν, διότι ἀκόμη εἶναι ἀκρωτηριασμένη πρός τά βόρεια σύνορα της καί ὄχι μόνον.  Καί ἐσύ ἴσως νά εἶσαι ἕνα ἀπό τά θύματα τοῦ παιδομαζώματος. 
 Συνήθως λέμε ὅτι ἡ ἱστορία ἐπαναλαμβάνεται, καί ὅταν ἐπαναλαμβάνεται δέν ἐπαναλαμβάνεται ὡς φάρσα, ἀλλά ὡς πραγματικόν γεγονός. Μετά παρέλευσιν 2.500 ἐτῶν ἔρχονται νά καταλάβουν τήν Πατρίδα μας περισσότερες ἀπό 44 φυλές, οἱ λαθρομετανάστες. Καἰ ὅπως τότε ὑπῆρχον καί (ἕλληνες) μισθοφόροι τῶν Περσῶν  τώρα ἔχομεν κάτι χειρότερον, ἄμισθους μισθοφόρους τῶν λαθρομεταναστῶν, διακατεχόμενους ἀπό μίαν Τουρκολαγνείαν καί  λαθρο-μουσουλμανολατρίαν. Καί μάλιστα εἶναι τόσον ἔντονα αὐτά τά συναισθήματα τους πού τά δηλώνουν καί μέ συγγραφήν βιβλίων. Ὁ Τσίπρας  δηλώνει ὅτι ἡ Ἑλλάδα δέν ἔχει σύνορα καί κάμει προσκλητήριον εἰς τούς λαθρομετανάστες νά ἔλθουν καί νά γεμίσουν  τήν Ἑλλάδα μας, τούς νοικιάζει ξενοδοχεία, χρησιμοποιεῖ δέ τόν στρατόν μας γιά νά τούς κτίση σπίτια.
 Ὁ Τσίπρας καί ἡ ὀλιγάριθμος παρέα του  ἀρνῆται τήν γενοκτονίαν τῶν Ποντίων καί τήν Μικρασιατικήν καταστροφήν. Προεκλογική ἀφίσα τοῦ Τσίπρα γραμμένη εἰα τά Τούρκικα ἐπισκεπτόμενος τήν Θράκην μας. Ὁ Μουζάλας ὑπουργός του Τσίπρα καί ὄχι μόνον αὐτός ἀποκαλεῖ τά Σκόπια Μακεδονία.
Ἡ κα  Θάλεια Δραγώνα  εἰς ἕνα βιβλίον γράφει: «Όποιος αξιολογεί τους Πολιτισμούς σε κατωτέρους και ανωτέρους είναι ρατσιστής και δεν το ξέρει! (σελ. 16). Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με όποιον θεωρεί ανεπιθύμητους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες (σελ. 20). Εξίσου ρατσιστής είναι και όποιος αποσιωπά την σημασία, την τεράστια δύναμη, την έκταση και το κύρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας!». Ἡ κα Φραγκουδάκη ἀσχολεῖται μέ τήν «εκπαίδευση των μουσουλμανοπαίδων της Θράκης» καί ὄχι μόνον. Ἡ κα Ρεπούση γιά τήν πυρπολημένη ἀπό τούς Τούρκους Σμύρνη δηλώνει: «χιλιάδες Έλληνες συνωστίζονται στο λιμάνι». Λέγουν ὅτι οἱ Χριστιανοί εἶναι ὀπισθοδρομικοί καί εἰδωλολάτρες, ἐνῶ εἰς τούς Μουσουλμάνους ὀφείλομεν νά κτίσωμεν Τζαμιά ἐντός Ἑλλάδος γιά νά προσεύχονται στόν θεό τους. 
  Ἡ ἐπιστήμη λέγει ὅτι τό 99,5% τῶν σημερινῶν Ἑλλήνων εἶναι ὅμοιον μέ αὐτό τῶν ἀρχαίων Ἑλλήνων, ἡ ἀπόλυτος καθαρότης τοῦ γένους τῶν Ἑλλήνων. Τό 0,5% δέν εἶναι. Τήν ἀπάντησιν διατί δέν εἶναι 100% ἴσως τήν βροῦμεν εἰς τήν ὀμιλίαν τοῦ Κολοκοτρώνη εἰς τάς 7/10/1838 πρός τούς μαθητάς τῆς Α! Λυκείου εἰς τήν Πνύκα,  μεταξύ τῶν ἄλλων τούς εἶπεν: «μερικοί  γιά ταῖς δόξες καί ταῖς ἡδονές ἄφηναν τήν πίστην τους καί ἐγίνοντο μουσουλμάνοι». Ὁπότε καί μερικές <γιά ταῖς δόξες καί ταῖς ἡδονές> ἐπῆγαν εἰς τό χαρέμι τοῦ Πασσᾶ θά ἔκαναν δέ καί παιδιά,  προδίδοντας ἔτσι ὄχι μόνον τό ἔνδοξον γένος τῶν προγόνων των, ἀλλά καί τάς θυσίας τῶν ἡρώων τοῦ 1821 γιά τήν ἀπελευθέρωσιν τῆς ἀγαπημένης μας Πατρίδος ἀπό τούς Τούρκους. 

***  Θυμηθείτε λίγο...Τι συνέβη τελικά με τη συμπεριφορά των δημοσίων υπαλλήλων;
ypallhloi
Η αξιοπρεπής διαβίωσις του δημόσιου υπαλλήλου, το Συμβούλιο της Επικρατείας και ο αείμνηστος δάσκαλός μου Μιχ. Στασινόπουλος.
Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών και Δήμου Αθηναίων
Επειδή πολύς λόγος γίνεται ετούτα τα χρόνια για τη Δημόσια Διοίκησης το μισθολόγιο και την αποστολή και συμπεριφορά των δημοσίων υπαλλήλων, σκέφθηκα να παραθέσω εδώ και να θυμίσω το πώς είχαν αυτά τα ζητήματα στις αρχές της δεκαετίας του 1950.
Διαβάζοντας και κρίνοντας κανείς τις επελθούσες εξελίξεις, διαπιστώνει ότι το τότε, το μετέπειτα και το σήμερα το χωρίζει άβυσσος.
Διαβάζω, λοιπόν, και μεταφέρω από τον δάσκαλο, λογοτέχνη, δικαστή και μετέπειτα Πρόεδρο της Δημοκρατίας τούτες τις απόψεις, που καταχώρησε το 1957, στο έργο του: «Μαθήματα Διοικητικού Δικαίου» (Αθήναι 1957), εκδ. β’. Γράφει: Η αξιοπρεπής διαβίωσις των δημοσίων υπαλλήλων: «Το καθήκον της αξιοπρεπούς διαβιώσεως, επιβάλλεται εις τον υπάλληλον επειδή, λόγω της παρ’ αυτού διαχειρίσεως υψίστων συμφερόντων των πολιτών δει να τυγχάνει της εμπιστοσύνης και εκτιμήσεως αυτών, άλλως δεν είναι δυνατή η δημιουργία της απαραιτήτου ψυχολογικής προϋποθέσεως, ίνα οι πολίται οικειοθελώς προσφέρονται εις συμμόρφωσιν προς τας πράξεις των δημοσίων αρχών τηρούντες τον προς αυτάς οφειλομένον σεβασμόν».
Μερικές φράσεις, οι οποίες πλέκουν τον καμβά στο πελώριο και άλυτο ζήτημα των σχέσεων διοίκησης και διοικουμένων.
Μερικές λέξεις, μια ζωή!
Συνεχίζει ο δάσκαλος: «Το καθήκον τούτο παρακολουθεί τον υπάλληλον, ως εικός, και τις τον ιδιωτικόν βίον». Προχωρώντας θα ερευνήσει το εννοιολογικό περιεχόμενο της αξιοπρεπούς διαβίωσης του υπαλλήλου, γράφοντας πως το ζήτημα αυτό είναι «καθαρώς πραγματικόν» και ερχόμενος στο αντίστροφο, στην αναξιοπρεπή διαγωγή του υπαλλήλου, αναφέρει τις περιπτώσεις του νόμου: «Η χαρτοπαιξία, η σύναψις κοινωνικών σχέσεων μετά προσώπων των οποίων τα συμφέροντα χειρίζεται».
Επεκτείνοντας το ζήτημα γράφει: «Ως αναξιοπρεπής διαγωγή του υπαλλήλου δύναται να θεωρηθή και η αναξιοπρεπής διαγωγή προσώπων, στενώς συνδεδεμένων προς αυτόν, π.χ. της συζύγου ή των τέκνων».
Γνωρίζοντας τα πράγματα, ως σύμβουλος επικρατείας, παραθέτει σχετικές αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου, γι’ αυτά τα ζητήματα Γράφει: «Συνιστά αναξιοπρεπή διαγωγήν ή συναναστροφή με άτομα υπόπτων φρονημάτων(απόφαση Συμβουλίου Επικρατείας, 529 του 1950)».
Είναι προφανές ότι η συναναστροφή των δημόσιων υπαλλήλων με ανθρώπους «υπόπτων φρονημάτων» δηλαδήκομμουνιστών, συνιστούσε την έννοια της αναξιοπρεπούς διαγωγής και επέσυρε πειθαρχικές κυρώσεις (Για τα διαβόητα «πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων» έγραψα σχετικά από τούτο το χώρο το κείμενό μου: «Σελίδες από την πολιτική μας ιστορία. Η Έλλη Παππά (Μπελογιάννη), οι δηλώσεις νομιμοφροσύνης και οι οικογενειακές διώξεις του γράφοντος» (13-10-2015). Ήταν πολύ νωπά τα γεγονότα του εμφύλιου και οι ηττημένοι κομμουνιστές εθεωρούντο αποσυνάγωγοι.
Συνεχίζοντας ο δάσκαλος, μας λέει ότι άλλη περίπτωση που το Ανώτατο Δικαστήριο θεωρούσε αναξιοπρεπή διαγωγή την «προσαγωγή πλαστού τίτλου σπουδών» (Απόφαση Σ.Ε. 79/1950).
Κλείνοντας το θέμα γράφει: «Εις πολλάς περιπτώσεις θα ηδύνατο κανείς να έχει δισταγμούς περί του αν ωρισμένη ιδιωτική πράξις του υπαλλήλου συνιστά ή όχι αναξιοπρεπή διαφυγήν. Ενθυμούμεθα π.χ. πόσα σχόλια προκάλεσεν άλλοτε η παρά του υπουργού Δικαιοσύνης τιμωρία δικαστικού λειτουργού, διότι μετέσχε δημοσίου αγώνος ποδοσφαίρου ή δημόσιας μουσικής συναυλίας».
Καταλήγοντας γράφει: «Παλαιότερον θα ετιμωρείτο ο υπάλληλος πιθανώς διότι συχνάζει εις καπηλεία (ταβέρνας).
Δύσκολον όμως θα ήτο να τιμωρηθεί δια την αυτήν αιτίαν σήμερον οπότε τα κέντρα του είδους τούτου έχουν μετασχηματισθή εις πολυτελή κοσμικά κέντρα» (βλ. οπ. π. σελ. 366-367 με την παρατήρηση ότι όλες οι υπογραμμίσεις είναι του γράφοντος).
Να σημειωθεί ότι ο Μ. Στασινόπουλος υπήρξε ο Πρόεδρος της Συντακτικής Επιτροπής η οποία συνέταζε τον πρώτο μεταπολεμικό υπαλληλικό κώδικα του 1951, με τον οποίο συνεστήθη το ΑΣΔΥ, στο οποίο ανατέθηκε η διεξαγωγή των γραπτών διαγωνισμών για την κατάληψη δημοσίας θέσεως (βλ. τη μονογραφία μου: Το Ανώτατο Συμβούλιο Δημοσίων Υπηρεσιών) (ΑΣΔΥ) Αθήνα 1973. Ήταν τότε που μόλις κυκλοφόρησε αυτή η εργασία, η δικτατορία Ιωαννίδη το κατήργησε).

***  O ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ!
papan
~ Του πολίτη Παν. Παπαγαρυφάλλου
Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών και Δήμου Αθηναίων
 Επειδή η Ελλάδα δεν είναι μόνο ο Παράδεισος της Αρπαχτής αλλά και η κόλαση της αμνημοσύνης και επειδή ένα μέρος του σάπιου ΠΑΣΟΚ μετακόμισε στον ΣΥΡΙΖΑ, σκέφτηκα να θυμίσω στους κάθε λογής … σοσιαλιστές και σοσιαληστές, τι έλεγε στη Βουλή (έτσι τη λένε) των Ελλήνων ο πατριάρχης του ελληνικού λαϊκισμού Ανδρέας Παπανδρέου για το όνομα της Μακεδονίας. Να λοιπόν τι έλεγε ο «χαρισματικός» πρωθυπουργός ως  αρχηγός της αντιπολίτευσης, ασκώντας κριτική στην ενδοτική πολιτική της Ν.Δ. (πρακτικά Βουλής, συνεδρίαση ΡΒ’ της 27.3.1993 σελ. 5026-5028).
Αντιγράφω: «Επαναλαμβάνω και σήμερα. Η πρότασή μας είναι σαφής και κατηγορηματική. Η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν πρόκειται να αναγνωρίσει ως κράτος με όνομα στο οποίο περιέχεται ο όρος Μακεδονία ή τα παράγωγά της ….  Θα ήθελα να τονίσω ότι τα Σκόπια αποτελούν την καρδιά, το καίριο θέμα το οποίο θα συζητηθεί με αυτή την πρόταση δυσπιστίας …. Το σχήμα της Μακεδονίας είναι, ούτως ή άλλως, όχημα αλυτρωτισμού … Όμως πρέπει να καταστεί σαφές προς όλους ότι οποιαδήποτε υπονομευτική και αποσταθεροποιητική κίνηση των Σκοπίων – αυτό το φυτευμένο σκόπιμα κρατίδιο – δεν θα είχε καμιά σημασία και συνέπεια αν δεν υπήρχε στην ονομασία του η χρήση του όρου Μακεδονία, της λέξης Μακεδονία. Είναι η πηγή του προβλήματος. Είναι το πρόβλημα ….»
Αγορεύοντας και κατηγορώντας την κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη ως νεφεληγερέτης Δίας, συνέχιζε: «Το όνομα της Μακεδονίας … θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και για την ακεραιότητα της χώρας μας και για την ειρήνη στην περιοχή… Τα εθνικά θέματα δεν είναι δυνατόν να γίνονται κλωτσοσκούφι στις εσωκομματικές διενέξεις της Νέας Δημοκρατίας…  Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από τυχοδιωκτισμούς. ‘Εχει ανάγκη από στρατηγική προοπτική και διπλωματική επάρκεια».
Παραλείπω τις άλλες ανάλογες θέσεις του Ανδρέα Παπανδρέου – ο οποίος στη συνέχεια έκανε απίθανες κωλοτούμπες – και υπενθυμίζω μόνο τούτη τη θέση της εθνικής γραμμής όλων των κομμάτων, πλην ΚΚΕ, κατά τη συζήτηση του εθνικού θέματος στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Καραμανλή.
Σ’ αυτή, λοιπόν, τη σύσκεψη η οποία εκπροσωπούσε το 90 % του ελληνικού λαού, η οποία έγινε στις 13 Απριλίου 1992, διακηρύχθηκε η απόφαση-δέσμευση «να μην αναγνωρισθούν τα Σκόπια με τη λέξη Μακεδονία».
Τελειώνω με την διαβόητη διακήρυξη της 3 Σεπτέμβρη 1993 του ΠΑΣΟΚ, η οποία διαβεβαίωνε προεκλογικά τον ελληνικό λαό ότι: «Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αναγνωρίσει στα βόρεια σύνορά της κράτος στο οποίο θα υπάρχει η λέξη Μακεδονία» αντικρούοντας «κάθε ενδοτική στάση στα εθνικά μας θέματα».
Εδώ μετέφερα ελάχιστες φράσεις και θέσεις του ΠΑΣΟΚ – με την απόφαση των πολιτικών αρχηγών – από το έργο μου «Το Χρονικό της Εθνικής Μειοδοσίας του Ονόματος της Μακεδονίας στη 15-ετία 1990-2005».
Πρόκειται για ένα μέρος του καθημερινού μου ημερολογίου το οποίο ανέρχεται σε 3.500 χειρόγραφες σελίδες.
Το πιο πάνω  έργο μου, το οποίο εκδόθηκε το 2005 από τις «Εκδόσεις Γεωργιάδη», καταλαμβάνει 550 σελίδες και κάθε σελίδα του καταγράφει τις θέσεις των κομμάτων, των βουλευτών, των δημοσίων προσώπων και των κυβερνήσεων γύρω από τις εξελίξεις του ονόματος της Μακεδονίας.
Αυτά σε συνάρτηση με τα αέναα σκάνδαλα και κλοπές που συνέβαιναν στην Ελλάδα.
Κανένας δεν το διάβασε, κανένας δεν το χρησιμοποίησε για συγκεκριμένη επιχειρηματολογία.
Οι πάντες ομιλούν φληναφούντες και όλοι έχουν τη γνώμη τους όπως την κωλοτρυπίδα τους, όπως εύστοχα μας είπε εδώ και χρόνια ο γνωστός θυμόσοφος γιατρός.
Ελλάς του τίποτα, που κυβερνάται από τα υποτίποτα και ψηφίζει ένας λαός του τίποτα.
Καλό ψόφο.
Ο δημόσιος βίος των Ελλήνων πάσχει βαρέως από την ασθένεια της άγνοιας και της κωλοτουμπίασης.

***  Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!
makedoniaaa
Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντγος ε.α.
Επίτιμος Δκτής της Σ.Σ.Ε.
Πληροφορούμεθα ότι τελευταία υπάρχει μια αιφνίδια κινητικότης, με το θέμα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων.
Επειδή και στο παρελθόν, παρουσιάστηκε παρόμοια κινητικότητα και η τότε Κυβέρνηση εφάνη, δυστυχώς διαλλακτική εις ότι αφορά την ονομασία του Κράτους των Σκοπίων, δηλαδή ήταν διατιθεμένη να συναινέσει σε μία ονομασία λ.χ. «Βόρεια Μακεδονία» ή «Άνω Μακεδονία».
Ευτυχώς δεν συνέβη το κακό.
Υπ’ όψιν λοιπόν και της σημερινής μας Κυβέρνησης, να μην ενδώσει σε οποιεσδήποτε πιέσεις, για αποδοχή σύνθετης ονομασίας του Κράτους των Σκοπίων διότι! θα διαπράξει Εθνικό Ιστορικό Έγκλημα κατά της Ελληνικής Ιστορίας και του Πολιτισμού της, το οποίο δεν εξαλείφεται στο μέλλον με καμία δύναμη.
Παρ’ όλο που εκτιμάται τα μέγιστα η σθεναρή στάση του Πρωθυπουργού της χώρας μας, στη νέα πρόκληση των Σκοπίων στη Σύνοδο Κορυφής του Ο.Η.Ε., θ’ αναφερθούμε στην παρούσα για άλλη μια φορά σε μυθολογικά, ιστορικά και λοιπά ακόμη στοιχεία, που τεκμηριώνουν με αδιάψευστα , αφ’ ενός την ελληνικότητα της Μακεδονίας και αφ’ ετέρου η περιοχή του Κράτους των Σκοπίων δεν έχει καμία σχέση με την ιστορική Μακεδονία.
ΠΡΩΤΟΝ: Ο ιδρυτής της Μακεδονικής δυναστείας, λέει ο παγκοσμίως γνωστός ιστορικός ΗΡΟΔΟΤΟΣ, ήταν ο ΠΕΡΔΙΚΑΣ Α΄, ένα από τα τρία παιδιά του βασιλέως του Άργους ΤΗΜΕΝΟΥ (ΓΑΥΑΝΗΣ, ΑΕΡΟΠΟΣ και ΠΕΡΔΙΚΑΣ), απόγονοι του Ήρωα Ηρακλή. Για τον λόγο αυτό και η δυναστεία των Μακεδόνων Βασιλέων ελέγοντο ΤΗΜΕΝΙΔΕΣ ή ΑΡΓΕΙΑΔΕΣ. Όταν ο Αλέξανδρος Α΄ βασιλεύς των Μακεδόνων, κατέβηκε στην Ολυμπία (496 π.Χ.), για να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες, οι Κριτές των Αγώνων του επέτρεψαν να λάβει μέρος διότι ήτο Έλλην απόγονος, του ήρωος Ηρακλή.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Πρέπει κάποτε να γίνει κατανοητό από όλους ότι μία είναι η αλήθεια, το 90% του Αρχαίου Βασιλείου της Μακεδονίας βρίσκεται στην Ελλάδα και μόνο το 7% βρίσκεται στα Σκόπια και το 3% στην Βουλγαρία. Η Μακεδονία πήρε την οριστική εδαφική της μορφή από τον πατέρα του Μ. Αλεξάνδρου, τον Φίλιππο Β΄, ο οποίος το 344 π.Χ. επολέμησε τους Δαρδάνους (περιοχή Σκοπίων) και στην συνέχεια έκτισε την πόλη ΗΡΑΚΛΕΙΑ (πόλη φρούριο), για να ασφαλίσει τα βόρεια σύνορα της Μακεδονίας. Τα ερείπια της πόλεως-φρούριο αυτής, βρίσκονται κοντά στο σημερινό Μοναστήρι (ΗΡΑΚΛΕΙΕΣ ΠΥΛΕΣ).
ΤΡΙΤΟΝ: Η σημερινή περιοχή του Κράτους των Σκοπίων ελέγετο από παλαιά Δαρδανία (υπάρχουν και σχετικά γραμματόσημα). Ιδρύθηκε από τον Δαρδάνο Βασιλέα της Δαρδανίας, περιοχή που ευρίσκετο στην Τρωάδα και συγκεκριμένα στην έξοδο του Ελλησπόντου. Η Δαρδανία ευρίσκετο μεταξύ Μοισίας, Δαλματίας και Μακεδονίας (εγκυκλ. ΠΑΠ. ΛΑΡΟΥΣ). Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ προτού ξεκινήσει την εκστρατεία του προς Ανατολάς, αρχικά οδήγησε τον Στρατό του προς Βορρά για να εξασφαλίσει τα σύνορα της Μακεδονίας από Βορρά. Το 335 π.Χ. ο Μ. Αλέξανδρος ενίκησε τους Δαρδάνους, οι οποίοι αναγκάστηκαν τότε, ν’ αναγνωρίσουν την επικυριαρχία της Μακεδονίας. 
ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Ο ιστορικός ΑΡΙΑΝΟΣ γράφει: ο Μ. Αλέξανδρος μετά την Μάχη του Γρανικού Ποταμού, αφιέρωσε ως ευχαριστήριο στην Παλλάδα Αθηνά 300 περσικές πανοπλίες με την πολύ εύγλωττη επιγραφή: «Αλέξανδρος ο Φιλίππου και Έλληνες πλην Λακεδαιμονίων από των βαρβάρων των την Ασίαν κατοικούντων…». Και! ότι ο Μ. Αλέξανδρος μετά την μάχη της Ισσού το έτος 333 π.Χ. σε επιστολή του προς τον Δαρείο έλεγε: «Οι υμέτεροι πρόγονοι ελθόντες εις Ελλάδα κακώς εποίησαν ημάς. Εγώ δε των Ελλήνων ηγεμών κατασταθείς τιμωρίσασθαι βουλόμενος Πέρσας εις την Ασίαν υπαρξάντων υμών».
ΠΕΜΠΤΟΝ: Κατά τα επακολουθήσαντα χρόνια, η Μακεδονία αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από τις επιδρομές των Δαρδάνων. Το δε 229 π.Χ. η Μακεδονία ήτο σε εμπόλεμο κατάσταση με την Δαρδανία και μάλιστα σε μια από τις Μάχες σκοτώθηκε και ο Βασιλεύς της τότε Μακεδονίας Δημήτριος Β΄ πολεμώντας εναντίον των., Κατά τα μέσα του 1ου π.Χ. αιώνα οι Δαρδάνοι υποτάχθησαν στους Ρωμαίους. Τα Σκόπια (SCUPI) εξελίχθησαν σε πρωτεύουσα της Δαρδανίας και έκτοτε αυτή αποτέλεσε τμήμα της Ρωμαϊκής επαρχίας της Μοισίας και από την εποχή του Διοκλητιανού η Δαρδανία ήταν πλέον ξεχωριστή Επαρχία. Τέλος, την εποχή της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας η Δαρδανία ήταν επαρχία που ανήκε στο «Θέμα της Δυρραχίου» (εγκυκλ. ΠΑΠΥΡΟΣ ΛΑΡΟΥΣ) και όχι στην Θεσσαλονίκη.
ΕΚΤΟΝ: Ο προ ολίγων ετών αποβιώσας γνωστός Άγγλος Ιστορικός ΝΙΚΟΛΑΣ ΧΑΜΟΝΤ, καθηγητής αρχαιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Καίμπριτζ, συγγραφέας του τρίτομου έργου «Η Ιστορία της Μακεδονίας» γράφει μεταξύ άλλων στο βιβλίο του: «Οι Αρχαίοι Μακεδόνες δεν είχαν καμία σχέση με τους Σκοπιανούς, οι οποίοι με την κατάληψη της χώρας των από τον Μ. Αλέξανδρο ήσαν υπήκοοι των Μακεδόνων, είχαν δική των γλώσσα, ήσαν δε ως επί των πλείστων Σλάβοι και Αλβανοί. Άλλωστε ο προσδιορισμός Μακεδών ήταν τοπικός και όχι εθνολογικός, αφού και οι Αθηναίοι και οι Σπαρτιάτες που πολέμησαν μεταξύ των (Πελοποννησιακός Πόλεμος), ονόμαζαν τους εαυτούς των, σύμφωνα με το όνομα της Πόλεώς των, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ήταν Έλληνες.
ΕΒΔΟΜΟΝ: Ο διάσημος Αμερικανός Καθηγητής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϋ ΣΤΕΦΕΝ ΜΙΛΛΕΡ, με μνημειώδη επιστολή του, προς το επίσημο περιοδικό του Αμερικανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου «Archaelogy Magazine», ξεσκεπάζει τους Σφετεριστές της Ιστορικής Αλήθειας και με αδιαμφισβήτητα επιστημονικά επιχειρήματα, καταρρίπτει απόλυτα τους ισχυρισμούς των Σκοπίων, περί του δήθεν δικαιώματός των να αποκαλούνται «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ». Στην επιστολή του τεκμηριώνει ότι η περιοχή των Σκοπίων είναι η αρχαία Παιονία και δεν έχουν το δικαίωμα οι σημερινοί Σκοπιανοί κάτοικοί της, ν’ αποκαλούν το Κράτος των «Μακεδονία» και τους εαυτούς των «Μακεδόνες», όπως δεν μπορούν να ονομάζονται οι Αιγύπτιοι «Μακεδόνες», επειδή κατεκτήθη κάποτε η Αίγυπτος από τον Μ. Αλέξανδρο. Στην επιστολή αναφέρεται λεπτομερώς στα κείμενα του Στράβωνα (7 τμ. 4), του Διόδωρου Σικελού (16.4.2), του Δημοσθένη (Ολυνθιακός 1.230), του Θουκυδίδη (2.99), του Ηρόδοτου (5.17 – 7.128). Επίσης ο καθηγητής σε μία εργασία συμφωνεί απόλυτα με αυτήν του Μακεδονικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (δημοσ. International Herald Tribune, 10-1-2008) που αναφέρεται στην Καινή Διαθήκη, κατά την οποία ένας Μακεδόνας παρουσιάσθηκε στον Απόστολο Παύλο, παρακαλώντας τον «Έλα στη Μακεδονία να μας βοηθήσεις». Σε ποιες περιοχές της Μακεδονίας πήγε ο Απόστολος Παύλος; Στην Νεάπολη (Καβάλα), στους Φιλίππους, στην Αμφίπολη, στην Απολλωνία, στην Θεσσαλονίκη και στην Βέροια (Πράξεις, 16:11-17:10). Όλες αυτές οι περιοχές αποτελούν την Ιστορική Μακεδονία και καμία δεν βρίσκεται στο Κράτος των Σκοπίων (Παιονία).
ΟΓΔΟΟΝ: Σε συνέντευξή του σε Σκοπιανό site Press24, ο Βούλγαρος πρώην Υπουργός, Ιστορικός, συγγραφέας και σήμερα Διευθυντής του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου της Βουλγαρίας ΜΠΟΖΙΝΤΑΡ ΝΤΙΜΙΤΡΟΦ στις 20-8-2013 μεταξύ πολλών άλλων είπε: «… Ο Μέγας Αλέξανδρος και ο πατέρας του Φίλιππος ο Μακεδόνας, εμφανίζονταν δημόσια ως Έλληνες! Πολιτική τους Ιδέα ήταν η δημιουργία ενός τεράστιου Ελληνικού Κράτους. Κανείς Σκοπιανός, 2.400 μετά τον θάνατό τους, δεν μπορεί να τους αποδίδει μια άλλη ταυτότητα. Καταλογισμός διαφορετικής εθνικότητας των νεκρών, είναι ένα από τα χειρότερα εγκλήματα του Μακεδονισμού, καθώς είναι νεκροί και δεν μπορούν να υπερασπισθούν τους εαυτούς των. Στον πολιτισμένο κόσμο η πρακτική αυτή ονομάζεται λεηλασία. Στους Στρατούς όλου του κόσμου οι λεηλασίες στην πραγματικότητα τιμωρούνται με θάνατο.
ΕΝΑΤΟΝ: Η γνωστή σ’ όλο τον κόσμο Αμερικανίδα Αρχαιολόγος ΝΤΟΡΟΘΙ ΚΙΝΓΚ, είχε δηλώσει πρόσφατα ότι: «…πως τα Σκόπια είχαν διάφορες ονομασίες κατά την αρχαιότητα, αλλά ποτέ μα ποτέ δεν είχαν το όνομα Μακεδονία. Μάλιστα, είχε διευκρινίσει τότε ότι: «Την περιοχή των Σκοπίων είχε κατακτήσει ο Μέγας Αλέξανδρος, όπως όμως είχε κατακτήσει και τις περιοχές του Ιράν και του Αφγανιστάν, αλλά καμία από αυτές τις χώρες δεν ισχυρίζεται ότι ονομάζεται Μακεδονία.» Βέβαια για τις δηλώσεις τις αυτές, εδέχθη χυδαία και προκλητική επίθεση. Την αποκάλεσαν μερίδα Σκοπιανών ως «Ελληνίδα πόρνη που κρύβει την αλήθεια για τα Σκόπια». Η Αμερικανίδα Αρχαιολόγος απάντησε στο twitter «Προτιμάει να θεωρείται Ελληνίδα πόρνη, παρά Σκοπιανή».
ΔΕΚΑΤΟΝ: Το όνομα της Μακεδονίας προέκυψε όταν το 1944 ο Στρατάρχης Τίτο εξήγγειλε την αναδιοργάνωση του Γιουγκοσλαβικού Κράτους, πάνω σε ομοσπονδιακή βάση. Σ’ αυτήν θα υπήρχαν έξι Ομοσπονδίες και η μία εξ αυτών, του νότιου τμήματος της Γιουγκοσλαβίας που συνορεύει με την Μακεδονία ονομάστηκε «Σοσιαλιστική Λαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας», με απώτερο σκοπό την διεύρυνση αυτού προς νότον και προς ανατολάς. Αυτή λοιπόν η περιοχή της Δαρδανίας που ήταν Ομοσπονδιακό Κράτος της Γιουγκοσλαβίας μετά την διάλυση αυτής απεσπάσθη και έγινε ανεξάρτητο κράτος με το αυθαίρετο όνομα Μακεδονία. Βέβαια η τότε Κυβέρνηση των Η.Π.Α. αντέδρασε πολύ σκληρά δια του υπουργού εξωτερικών κ. Στρετίνιους. Ενημέρωσε τους πρέσβεις και πρόξενους όλων των κρατών ότι, οι Η.Π.Α. ουδέποτε θα δεχθούν την δημιουργία στα σύνορα της Ελλάδος, αυτό το Κράτος με το όνομα Μακεδονία. Βέβαια αυτή η θέση δεν εμπόδισε αργότερα τον Πρόεδρο των Η.Π.Α. κ. Μπους, μετά την δεύτερη εκλογή του ν’ αναγνωρίσει, δυστυχώς τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία.
Σήμερα πολλά από τα Κράτη της Ευρώπης και όχι μόνον, έχουν τις επιφυλάξεις των, καίτοι αναγνώρισαν τα Σκόπια ως «Μακεδονία».
 Μάλιστα η Ρωσία πρόσφατα ακύρωσε την αναγνώρισή της ως Μακεδονία, μέχρις ότου συμφωνηθεί όνομα για το Κράτος των Σκοπίων, με την σύμφωνο γνώμη και της Ελλάδος.
Το Κράτος των Σκοπίων που θέλει, με το έτσι θέλω σφετεριζόμενο το όνομα της Ελληνικής Μακεδονίας, να λέγεται Μακεδονία, έχει ως γνωστόν σήμερα την υποστήριξη των Η.Π.Α. Εξ αιτίας του γεγονότος αυτού έχει τόσο αποθρασυνθεί, ώστε απευθυνόμενος ο Υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων  προς την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ δήλωσε:  «…δεν εισερχόμεθα στο ΝΑΤΟ, αν πρόκειται ν’ αλλάξουμε την συνταγματική ονομασία του Κράτους μας».
- Οι διεκδικήσεις των Σκοπίων επίσημα πλέον διδάσκονται στα Σχολεία των Σκοπίων. Επίσης παρουσιάζονται αυτές σε διάφορες εκδηλώσεις και εκφάνσεις του Κράτους των Σκοπίων, όπως: ο χάρτης της Μακεδονίας των Σκοπίων (εκτύπωση 1992), που δείχνει καθαρά την διεκδίκηση, ότι η Μακεδονία εκτείνεται από εκεί μέχρι το όρος Όλυμπος προς νότον, συγχωνεύοντας έτσι τις περιοχές της αρχαίας Παιονίας και της Μακεδονίας σε μία Ενότητα. Και! ότι το υπόλοιπο της Μακεδονίας των ευρίσκεται υπό Ελληνική Κατοχή. Η ίδια διεκδίκηση είναι διακριτή και σε χαρτονομίσματα της Τράπεζας της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», που δείχνει ως ένα από τα μνημεία της τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης. Υπάρχουν πολλά ακόμη παραδείγματα ημερολογίων, χριστουγεννιάτικων καρτών, αυτοκόλλητα αυτοκινήτων, αγάλματα του Φιλίππου, του Μ. Αλέξανδρου, ονομασία του Αεροδρομίου των Σκοπίων «Μέγας Αλέξανδρος» και δεν υπάρχει τέλος με παρόμοιες  διεκδικήσεις. Εδώ το Κράτος των Σκοπίων δεν εγείρει μόνον εδαφικές διεκδικήσεις, κατοχυρωμένες με το Σύνταγμά των, σφετερίζεται και υποκλέπτει το όνομα της Ελληνικής Μακεδονίας τον Πολιτισμό και την Ιστορία της Ελλάδος. Με την πάροδο δε του χρόνου συνεχίζουν δυστυχώς ακάθεκτοί τον άθλιο αυτό σφετεριστικό ρόλο των.
Μετά από τα παραπάνω αναφερθέντα θα ήτο ανούσιο και διπλωματικά επικίνδυνο για άλλη μια Εθνική ήττα να καθίσουμε στην Τράπεζα διαπραγματεύσεων.
- Επανερχόμεθα στο σοβαρό αυτό Εθνικό θέμα, διότι ο κύριος Αβραμόπουλος στο παρελθόν, και!  η αιφνιδιαστική δήλωση και της σημερινής Κυβέρνησης να λέει: «Η Ελλάδα είναι ανοικτή σε διάλογο με την γείτονα χώρα» και επισήμανε στον κ. Γκρουέβσκι την πάγια θέση της Ελλάδος, περί σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις».
 Άρχισε πάλι ν’ ανησυχεί ο Ελληνικός λαός. 
Από πού; Αξιότιμοι κύριοι αυτή είναι η πάγια θέση της Ελλάδος; Ποιος την καθόρισε; Επειδή την ανέφερε στον παρελθόν ο κ. Αβραμόπουλος: 
Η πάγια θέση της Ελλάδος είναι αυτή που πήραν απόφαση όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το 1992 ότι: «Να μην επιτραπεί από την Ελλάδα όνομα του Κράτους των Σκοπίων που να περιέχει το όνομα Μακεδονία».
Αυτή η πάγια θέση σε μια Δημοκρατία, όπως θέλουμε να λεγόμαστε, αλλάζει μόνο με Δημοψήφισμα από τον Ελληνικό Λαό.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:
- Ο Ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται ότι επί του θέματος των Σκοπίων οι Ελληνικές Κυβερνήσεις όπως στο παρελθόν,  έτσι και σήμερα δέχεται πιέσεις, αλλά! επειδή το δίκαιο είναι με το μέρος μας, δεν θα πρέπει να κάνει η Ελληνική Κυβέρνηση τέτοιο εγκληματικό Ιστορικό λάθος και να δεχθεί σύνθετη ονομασία για το Κράτος των Σκοπίων που να περιέχει την λέξη Μακεδονία, έστω και αν υπάρχει υπόσχεση και υπογραφή ότι θα το τηρήσουν για πάσα χρήση. Διότι! μετά από ένα χρόνο, η Βουλή των Σκοπίων θ’ αποφασίσει την απόρριψη του πρώτου όρου του ονόματος και την διατήρηση μόνο του ονόματος Μακεδονία. Εμείς θα έχουμε συναινέσει για την ένταξή των στο ΝΑΤΟ και δεν θα έχουμε τρόπο αντιδράσεως μέσα από συμφωνίες. Ποιος θα τους τιμωρήσει; Οι Η.Π.Α. που τους προστατεύουν; Η Ε.Ε. που ενδίδει στα πάντα, πλην των οικονομικών ή ο Ο.Η.Ε.; ο οποίος δεν έχει κάνει τίποτε επί 41 χρόνια, για την τουρκική κατοχή στην Κύπρο, παρά τις καταδικαστικές του αποφάσεις. 
- Να απαλλαγεί Ελλάς πάραυτα, από την ταπεινωτική συμφωνία του 1995 μεταξύ Ελλάδος και Σκοπίων. Δια της Συμφωνίας αυτής κατέστη η Ελλάς ουσιαστικώς δέσμια των Σκοπίων, ως προς την ονομασία της Μακεδονίας μας. Είναι αναγκαίο να εκλείψει η δέσμευση αυτή της Ελλάδος έναντι των Σκοπίων. Παρ’ όλο ότι η Ελλάς δικαιούται ν’ απομακρυνθεί από την δέσμευση αυτή από το 2002 (Γραμ. προς την ΕΣΤΙΑ/ 19-9-13, Γεώργιος Σχινάς, Ομ. Καθηγητής Παν/μίου Πειραιώς), εντούτοις μέχρι σήμερα κανείς Πρωθυπουργός της Ελλάδος, Υπουργός ή Βουλευτής προέβη σε ενέργειες, για την απαλλαγή της χώρας μας, από την εξευτελιστική και ταπεινωτική αυτή δέσμευσή μας.
- Όσο κρατούσαμε τη σταθερή θέση ότι, δεν δεχόμαστε να υπάρχει όρος «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» έστω και ως σύνθετος, όπως ήταν η απόφαση των Αρχηγών Κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το 1992, όλα πήγαιναν καλά. Έτσι πετύχαμε στον Ο.Η.Ε. το πρωτοφανές γεγονός να ενταχθεί μια χώρα με όνομα διαφορετικό από αυτό που εκείνη επιθυμούσε: ΦΥΡΟΜ και όχι «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Έτσι ακόμη πετύχαμε και την δημόσια δήλωση του Βρετανού ΥΠΕΞ και υπεύθυνο της Ε.Ε. για τα Βαλκάνια Ντέιβιντ Όουεν ότι: <<..τα συλλαλητήρια εκατομμυρίων Ελλήνων, με έπεισαν ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και ότι ολόκληρος ο Ελληνικός λαός ενοχλείται έντονα από το ζήτημα της Ονομασίας…>>. Όταν αρχίσαμε να υποχωρούμε και να μιλάμε για σύνθετη ονομασία και άλλα παρόμοια, τότε τα μεν Σκόπια αποθρασύνθηκαν, η δε διεθνής κοινότητα έπαυσε να θεωρεί σοβαρό το ζήτημα. Καμία λοιπόν ονομασία που να περιέχει το όνομα Μακεδονία, το όνομα αυτό ανήκει μόνο στην Ελλάδα.
- Θα ήτο ολέθριο σφάλμα και έγκλημα κατά της Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους, αν η Ελλάς απεμπολούσα την Ιστορία της, συναινέσει να ενταχθούν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ και αλλαχού, με όνομα που θα περιέχει την λέξη «Μακεδονία». Διότι η Μακεδονία είναι Ελληνική, τόσο όσο είναι η Ήπειρος, η Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάς, η Πελοπόννησος και τα νησιά μας. Και! διότι ουδέποτε τα Σκόπια θα ονομασθούν Μακεδονία, έστω και αν αναγνωρίσουν το Κράτος των Σκοπίων όλα τα Κράτη του κόσμου, εάν δεν υπάρχει Ελληνική Υπογραφή. Για τον λόγο αυτό, η Ελληνική θέση πρέπει να είναι˙ «Ουδεμία συναίνεση για την Ονομασία του Κράτους των Σκοπίων, με όνομα που να περιέχει την λέξη Μακεδονία. Ας ανατρέξουν στην ιστορία των οι Σκοπιανοί για να βρουν το πραγματικό όνομα του Κράτους των.
 Αυτή είναι η απόφαση του Συμβουλίου των Αρχηγών Κομμάτων, αυτή είναι η θέληση του Ελληνικού λαού. Αν θέλουμε να λεγόμαστε Δημοκρατία, πρέπει να γνωρίζουμε ότι, η απόφαση αυτή του Συμβουλίου των Αρχηγών αλλάζει μόνο με Δημοψήφισμα και απόφαση του Ελληνικού Λαού. 
- Η κραυγή τότε, του σπουδαίου Διπλωμάτη, πατριώτη και πολιτικού εγκέφαλου του Μακεδονικού Αγώνα, του Ίωνος Δραγούμη: «Έλληνες, ας τρέξουμε να σώσουμε την Μακεδονία και η Μακεδονία θα μας σώσει», αφύπνισε τους Έλληνες, και! Έτρεξαν τότε οι Έλληνες και εσώθη η Μακεδονία μας. Σήμερα πάλι η Μακεδονία μας καλεί να την υπερασπιστούμε. Είδαμε όλοι τον νεαρό μαθητή στην επέτειο της 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης 28-10-2015 να παρελαύνει με μια πινακίδα στο χέρι που έγραφε «ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».
Αυτήν την εικόνα δεν πρέπει να την ξεχάσει κανένας Έλληνας και καμία Ελληνική Κυβέρνηση.

***  ''Ανάγκη Εθνοσωτήριου Δημοψηφίσματος!''
dimopsifisma
Κώστα Δημ Χρονόπουλου 
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)
Οι απόψεις οι οποίες διατυπώνονται τελευταία από Υπουργούς είναι, ακραίες, άκρως ανησυχητικές, έως και επικίνδυνες.
Μας προϊδεάζουν /  προετοιμάζουν για τα επερχόμενα, χειρότερα δεινά.
- Ο κος Υπουργός Μετανάστευσης αναφέρθηκε στην εκτεταμένη δημιουργία χώρων σε πολλές περιοχές της  χώρας εξαιτίας του "εγκλωβισμού" μεγάλου αριθμού ετεροχθόνων προσφυγο(λαθρο) μεταναστών.
Λίγες μέρες μετά μας ενημέρωσε ότι θα εγκατασταθούν  εδώ για 3 περίπου χρόνια.                  Από  χώρα διέλευσης (transit ) σε χώρα μόνιμης εγκατάστασης (!). 
Και ότι θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε το Δημογραφικό μας (!....).
- Ο κος αναπληρωτής  Υπουργός  Εξωτερικών εκλαμβάνει το τσουνάμι των ξένων που μας κατακλύζουν, ως πανάκεια "επίλυσης, μακροπρόθεσμα του τεράστιου Δημογραφικού μας προβλήματος" (!.....). 
Συνιστά να εγκαταστήσουμε, να ενσωματώσουμε , να ελληνοποιήσουμε όσους φτάνουν στον  Τόπο μας προκειμένου να λύσουμε το Δημογραφικό, Εργασιακό, τα άδεια Ταμεία, με τις εισφορές από την εδώ εργασία τους (Σ.Σ Που άραγε θα απασχοληθούν με τα εκατομμύρια δικών μας ανέργων;).
Επιπρόσθετα - και αναπόφευκτα - λόγω της υπεργεννητικότητας τους, σε συνδυασμό με την δική μας υπογεννητικότητα και την ραγδαία πληθυσμιακή μας γήρανση θα γίνουμε μειονότητα στη χώρα μας (!). 
Η δε ισλαμοποίηση είναι προ των πυλών / ante  portas. 
O λαμπερός Ελληνικός Πολιτισμός  θα θαμπώσει και θα αμαυρωθεί από την ..... πολυπολιτισμικότητα, την καθιέρωση του φερετζέ και της μπούργκας.
Αντί των Ορθοδόξων ναών θα υψωθούν μιναρέδες! 
ΕΘΝΟΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ Μετάλλαξη!
Αλήθεια, γιατί να μην (επι)λύσουμε το Δημογραφικό μας με απλό  Ε θ ν ω φ ε λ ή τρόπο; Πώς ;
Απλούστατα: Στηρίζοντας, αγκαλιάζοντας, επιδοτώντας τις δικές μας πολύτεκνες  οικογένειες!
Προτρέποντας - με οικονομική ενίσχυση και φοροαπαλλαγές τους  νέους να παντρεύονται και να τεκνοποιούν . Είναι άραγε οι ταγοί μας τόσο ανόητοι, επιπόλαιοι, προβληματικοί, ανίκανοι να αντιληφθούν τα αυτονόητα ή - και - να υιοθετήσουν τα Ε θ ν ο π ρ ε π  ή    Ε θ ν ο σ ω τ ή ρ ι α ;
Ή, μήπως, πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο αφελληνισμού, διεθνισμού, νεοταξικής παγκοσμιοποίησης ή άλλου είδους συμβιβασμούς / παραχωρήσεις; 
Η στήλη δεν ασχολείται με συνωμοσιολογικές προσεγγίσεις, υποθέσεις, πιθανολογήσεις ή κουτσομπολιά.
Αναδεικνύει το ζήτημα και προτείνει λύση, επειδή θεωρεί το ζήτημα μείζον, υψίστης Εθνικής σημασίας, που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης ώστε να αποφευχθούν 
Ε θ ν ο κ τ ό ν ε ς   επιπτώσεις.  Επιβάλλεται άμεση (ειρηνική) παλλαϊκή  κινητοποίηση.
Να απαιτήσει ο λαός να εκφραστεί ο ίδιος με  Δ η μ ο ψ ή φ ι σ μ α. 
Να αποφανθεί με ένα ΝΑΙ ή ένα ΌΧΙ αν η αθρόα εγκατάσταση αλλοδαπών  είναι  ο ενδεδειγμένος  τρόπος αντιμετώπισης του δημογραφικού μας  προβλήματος.
ΥΓ Ένα ομόφωνο, στεντόρειο, αδιαφιλονίκητο ΌΧΙ  δεν θα αποτρέψει μόνον τον άμεσο κίνδυνο ΕΘΝΟΑΦΑΝΙΣΜΟΥ, αλλά θα μας διασφαλίσει και μελλοντικά,  επειδή θα αποθαρρύνει   τους - τότε- κυβερνώντες  να  προτείνουν παρόμοιες ανήκουστες  λύσεις! 


*** Αθλητική ενημέρωση  : 

*** Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής στη φάση των «16» της Euroleague έχει ως εξής:
Livescore: ΠΑΟ - Κουμπάν (21:15) με... δαίμονα τον Μπαρτζώκα
5ος Όμιλος

Πέμπτη, 17 Μαρτίου  2016
Νίκησε την Κούμπαν αλλά δεν κάλυψε τη διαφορά ο ΠΑΟ
Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ)-Λοκομοτίβ Κουμπάν (Ρωσία) 21:15   84-79  , (36-41) .-^
Τα  δεκάλεπτα : 19-19  , (36-41) ,60-63 , 84-79 .-
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ρόκα (Πορτογαλία), Πουκλ (Σλοβενία), Χιμένεθ (Ισπανία)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς):
Χέινζ, Πάβλοβιτς 5, Φώτσης 2, Ραντούλιτσα 8, Φελντέιν 5 (1), Διαμαντίδης 15 (2), Γκιστ 16, Καλάθης 12 (2), Κούζμιτς, Ουίλιαμς 16, Χάντερ 5
ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΚΟΥΜΠΑΝ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ντιλέινι 11 (1), Σίνγκλετον 3 (1), Ράντολφ 13, Ντρέιπερ 8 (2), Κλαβέρ 13 (1), Τζάνινγκ 16 (4), Βορόνοφ 8, Ζούμπκοφ 7 (1), Μπρόκχοφ
*** O μεγάλος χορηγός της ΚΑΕ Παναθηναϊκός βράβευσε πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης τον Δημήτρη Διαμαντίδη για τη συνολική προσφορά του. -
VIDEO  :
ΠΑΟ-ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ 84-79 δηλώσεις Έλιοτ Γουίλιαμ  17/3/2016 : https://youtu.be/dASH1sD3SnY .-   ΠΑΟ-ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ  84-79 δηλώσεις Νικ Καλάθη  17/03/2016: https://youtu.be/sJESfTHCnpU  .-                                                                                                             ΠΑΟ- ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ Κουμπάν 84-79  Δηλώσεις Σάσα Τζόρτζεβιτς 17/03/2016 : https://youtu.be/NtHDIaRr-84 .-                                                                                                            ΠΑΟ - ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ 84-79  17/03/2016 Δηλώσεις Δημ  Διαμαντίδη : https://youtu.be/1ydwC0Uq4eA
  ΠΑΟ-ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ Κουμπάν  84-79  17/03/2016 δηλώσεις : διεύθυνση:                            https://youtu.be/6it9VyIr-IY  .-                                                                      
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Νταρουσάφακα (Τουρκία)  77-69 .- ^ Τα δεκάλεπτα: 25-21, 45-39, 57-54, 77-69
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Χίκμαν 12 (1), Χέρσεκ, Ούντοχ 18 (6ρ), Μαχμούτογλου, Μπογκτάνοβιτς 11 (3), Σλούκας, Ουγκιουρλού 2, Βέσελι 8 (6ρ), Λάλινιτς 6 (2)Ντίξον 6 (1), Ντατόμε 14 (2)  
ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ (Οκτάι Μαχμούτι): 11 (3), Γιαγκμούρ 10 (1), Ρέντινγκ 12, Ερντέν 6, Μαρκοσβίλι 6 (2), Αλντεμίρ, Γκόρντον 6, Αρσλάν, Σλότερ 4, Χαρανγκόντι 8 (6ρ), Μπιέλιτσα 6 (2), Πρέλτζιτς
Παρασκευή, 18 Μαρτίου   2016

Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ (Κροατία)  80-76 .- ^

Μάλαγα (Ισπανία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)  72-78 .- ^

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

Φενερμπαχτσέ 10-1 21
Λοκομοτίβ Κούμπαν 7-4 18
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 7-4 18
Ερυθρός Αστέρας   7-4 18
---------------------------
Αναντολού Εφές  5-6 16
Νταρουσάφακα 3-8 14
Μάλαγα 3-8  14
Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ 2-9  13
6ος Όμιλος
Πέμπτη, 17 Μαρτίου  2016

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία)  90-78 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 20-14, 40-26, 68-56, 90-78
ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Δημήτρης Ιτούδης): Ντε Κολό 19 (1), Τεόντοσιτς 17 (2), Φριτζόν, Τζάκσον 3 (1), Κορόμπκοβ 4, Φρίλαντ 2, Βοροντσέβιτς 17 (2), Χίγκινς 18 (4), Κουρμπάνοβ 3, Χάινς 7.
ΛΑΜΠΟΡΑΛ ΚΟΥΤΣΑ (Βέλιμιρ Περάσοβιτς): Τζέιμς 8, Κοζέρ 22 (1), Πλάνινιτς 4, Χάνγκα 19 (2), Μπουρούσης 10 (1τρ, 9ρ, 2ασ), Μπλάζιτς 4, Ντιόπ Ιλ., Τίλι 7, Ανταμς 10 (2), Μπέρτανς 5 (1)

Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)  71-65 .- ^

Μπάμπεργκ (Γερμανία)-Κίμκι (Ρωσία) 84-79 .- ^

Παρασκευή, 18 Μαρτίου  2016
Livescore: ΟΣΦΠ - Ζαλγκίρις (58-41 30') χωρίς δικαίωμα λάθους
Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) 21:45    74-59 .- ^   .-

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 8-3 19
Λαμποράλ Κούτσα 7-4 18
Ρεάλ Μαδρίτης 6-1  17
Μπαρτσελόνα    6-5 17
------------------------------
Κίμκι 5-6  16
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 5-6 16
Μπάμπεργκ   5-6 16
Ζαλγκίρις Κάουνας 2-9 13

***  Για την Σούπερ Λίγκα Σ/Κ/Δ στο ποδόσφαιρο 27η  αγωνιστική :
 
Αναλυτικά:
ΣΑΒΒΑΤΟ 19/3
15.00 Ξάνθη-Λεβαδειακός
Διαιτητής: Μάνταλος (Καβάλας) , Βοηθοί: Κουντουρέλης (Αθηνών), Χούσκογλου (Θράκης) ,
4ος: Φωτιάδης (Σερρών)

17.15 Βέροια-Πλατανιάς
Διαιτητής: Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας) , Βοηθοί: Γεωργαράκος (Αθηνών), Δουδούμης (Φθιώτιδας)
4ος: Γκρανάς (Θράκης)

19.30 Παναθηναϊκός-Ηρακλής
Διαιτητής: Γιάχος (Χίου) , Βοηθοί: Μεσσήνης (Αχαΐας), Κουράκης (Ηρακλείου)
4ος: Φουκάκης (Ηρακλείου)

ΚΥΡΙΑΚΗ 20/3

 15.00 Παναιτωλικός-ΑΕΚ
Διαιτητής: Δελφάκης (Αρκαδίας)  Βοηθοί: Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσου)
4ος: Μουρτζάκης (Ηρακλείου)

17.15 ΠΑΟΚ-Καλλονή
Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας) , Βοηθοί: Καραϊσαρίδης (Πιερίας), Δίπλαρης (Καρδίτσας)
4ος: Κιοτζένης (Ξάνθης)

17.15 Πανθρακικός-Ατρόμητος
Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)  , Βοηθοί: Καλφόγλου (Θεσπρωτίας), Λάμπρου (Ανατολικής Αττικής)
4ος: Ευαγγέλου (Αθηνών)

19.30 Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός
Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου) , Βοηθοί: Αλεξέας (Μεσσηνίας), Τσολάκης (Αθηνών)
4ος: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

ΔΕΥΤΕΡΑ 21/3

 19.30 ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος
Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)  , Βοηθοί: Νταλούκας (Τρικάλων), Κουρέντας (Τρικάλων)
4ος: Ρούσσος- Μπεκερτζής (Πρέβεζας
 
  ***  Την ερχόμενη Κυριακή στη Β΄ εθνική :
ΑΕΛ – Κισσαμικός
Αναγέννηση Καρδίτσας – Πανσερραϊκός
Εργοτέλης – Απόλλων Σμύρνης
Καλλιθέα – Αχαρναϊκός
Κέρκυρα- Ζάκυνθος
Λαμία – Αγροτικός Αστέρας
Παναιγιάλειος – Ολυμπιακός Βόλου
Παναχαϊκή – Χανιά
Τρίκαλα – Πανελευσινιακός 

*** Για την Γ΄ Εθνική  3ος  όμιλος  :
Η επόμενη αγωνιστική 19/03/2016, 3 μ.μ.
Καλαμάτα -Κανάρης Χίου
20/03/2016, 2 μ.μ.
Λεβάντε ΑΟ-Βύζας Μεγάρων 2
0/03/2016, 3 μ.μ.
Παναργειακός-Ερμιονίδας
ΑΕ ΑΟ Χαλκίς-Παμβουπρασιακός
 Λουτράκι ΠΑΟ-Αιολικός
 Παναρκαδικός-Δόξα Ν. Μανωλάδας -
Σπάρτη-Ηρακλής Ψαχνών 3-0 χ.α. -

***

~ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2016  :                                             
 ~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  01  Μαρτίου  2016  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-01-2016.html  .-                                   
~ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας Τρίτη 01 Μαρτίου  2016  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/03/01-2016.html .-
~Η Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη 02  Μαρτίου  2016  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-02-2016.html  .-
~ Η εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  σο αγιάζι της ενημέρωσης Τσικνο-Πέμπτη 03- Μαρτίου  2016 ~  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-03-2016.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  04 Μαρτίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-04-2016.html .-      
~Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News Παρασκευή 04 Μαρτίου  2016 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-04-2016.html .- 
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο  05 και 06 Μαρτίου  2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr / .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 05 Μαρτίου  2016 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-05-2016.html .
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 06 Μαρτίου 2016:  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-06-2016.html  .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 07 Μαρτίου  2016 :   http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-07-2016.html .-  
 ~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 08 Μαρτίου 2016:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-08-2016.html .-   
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Arfara News Τρίτη  08  Μαρτίου 2016  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-08-2016.html .-
~  ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις Τρίτη 08  Μαρτίου  2016  : { Ενδέκατο 11ο  Κεφάλαιο -μέρος } : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/03/08-2016.html .-
 ~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  09 Μαρτίου 2016  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-09-2016.html .-
~   Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  10 Μαρτίου  2016:  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-10-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 11 Μαρτίου  2016  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-11-2016.html .-
 ~ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας , Παρασκευή 11Μαρτίου 2016 , Α.-   ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΑΜΕΣΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/03/11-2016.html  .-
~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις  Παρασκευή 11  Μαρτίου  2016 , Δωδέκατο 12ο   Κεφάλαιο -μέρος }  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/03/11-2016.html  .- 
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 12  Μαρτίου  2016 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-12-2016.html .- 
 ~ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 12  και 13 Μαρτίου  2016  : 'Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις της  εβδομάδας σε μιά σελίδα !!!  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/03/12-13-2016.html .- 
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 13  Μαρτίου 2016 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-13-2016.html .-       
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Arfara News , Κυριακή 13  Μαρτίου  2016 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-13-2016.html .- 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Καθαρή Δευτέρα 14  Μαρτίου  2016 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-14-2016.html  .- 
~       
 ~ Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  15  Μαρτίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-15-2016.html .-                                                                                                                                                                                                                                                                                                     
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  16 Μαρτίου  2016 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-16-2016.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  17 Μαρτίου  2016  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-17-2016.html  .- 
~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News Πέμπτη  17  Μαρτίου  2016 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-17-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο  αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 18  Μαρτίου  2016 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-18-2016.html .- 
~    Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Arfara News  Παρασκευή  18  Μαρτίου  2016 :   http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-18-2016.html .-  
~                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                
                        
*** Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1. STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2. Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , Arfara-Messinias 2  , 

***     BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4545 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2865 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      2859   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10.269  βίντεο   .-  
~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4812 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,

https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 590 /  -         https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,

https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.572   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,    
                    
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   568 -  
     https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  

~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  510. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .-
                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-

***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2016  
 ~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο  27  και 28  Φεβρουαρίου  2016  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/02/27-28- 2016.html .-  
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 28  Φεβρουαρίου  2016 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-28-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  29 Φεβρουαρίου 2016    : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-29-2016.html .-
 ~Το αγιάζι στην ενημέρωση  Arfara News Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου  2016  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-29-2016_29.html .-
*
   Το ποιήμα του Σταματάκου μας 17/03/2016 : https://youtu.be/MXG1idWaIr8  /-
Αν
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου