ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 07 Μαρτίου 2016

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 07 Μαρτίου  2016 :
~
Σαν σήμερα : Το 1991 μ.Χ.Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο κρίνει αναγκαία τη μεταφορά σε άλλη θέση της βυζαντινής εκκλησίας των Αγίων Σαράντα Μαρτύρων στην Κηφισιά, λόγω διαπλάτυνσης της λεωφόρου Κηφισίας.
Από την εκδήλωση (μηνιαία) 3η στη σειρά " Στο Ελεύθερο Βήμα Διαλόγου " της Δημοτικής Ενότητας Αρφαρών Καλαμάτας  , < ΠΕΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ > , με Θέμα : "ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ"  ,και εισηγήσεις ομιλητών ,
1.- "Αναδρομές στο παλαιό Αρφαρά" κύριος ομιλητής Θεόδωρος Δ. Λαφαζάνος {πρώην Αντιπροέδρου Αρείου Πάγου} .
2.- "Τα μνημεία της περιοχής των Πηδήματος ,Αγρίλου ,Πολιανής και Αρφαρών"  κύρια ομιλήτρια Ευαγγελία Μηλίτση-Κεχαγιά Αρχαιολόγος ,Διευθύντρια της εφορίας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας
3.- "Ιστορία του Αγίου Φλώρου και των Αρχαιοτήτων" με ομιλήτρια , Μπούρα-Μωραγιάννη Μαρία φοιτήτρια αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Πελλοπονήσου  και τέλος
4.- "Το  Ιερό του Παμίσου "με ομιλήτριες την Ευαγγελία Μαλαπάνη και Μαρία Τσουλάκου Αρχαιολόγοι .-
Ακολουθούν σχετικές φωτογραφίες και Βίντεο :

Σχετικά Βίντεο από την εκδήλωση στο Αρφαρά :
  ~     ΕΚΔΗΛΩΣΗ Ιστορία του τόπου μας 3η  ημερίδα στο Αρφαρά έναρξη  06/03/2016: https://youtu.be/IUGlRu3pyI4  .-
~  **    Η  ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ  "Αναδρομές στο παλιό Αρφαρά"   Θ. Δ. Λαφαζάνος  06/03/2016 : https://youtu.be/dcP_RbL38I0 .- 
 ~ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ  2ο Θ.Δ. ΛΑΦΑΖΑΝΟΣ  06/03/2016 εκδήλωση Αρφαρά : https://youtu.be/mK9fBSJZ3e8 .- 
~  ΙΕΡΟ ΤΟΥ ΠΑΜΙΣΟΥ  Ευαγ  Μαλαπάνη Μ  Τσουλάκου Αρφαρά  06/03/2016  : https://youtu.be/-jfabw9KP3g .- 
~ΙΕΡΟ ΤΟΥ ΠΑΜΙΣΟΥ 2ο Μαρία Τσουλάκου Αρφαρά  06/03/2016 : https://youtu.be/6qr2_CUh64Y .-
~ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΦΛΩΡΟΥ Μαρία Μπούρα(Ν. Μωραγιάννη) Αρφαρά 06/03/2016: https://youtu.be/3PAFfr1qVIg .-
~ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ  ΜΑΣ Ευαγ  Μηλίτση Κεχαγιά Αρφαρά 06/03/2016:  https://youtu.be/KjckrZ6KPIY  .-                                                                                                                        ~ Μνημεία περιοχής μας 2ο  Ευαγ. Μηλίτση -Κεχαγιά Αρφαρά 06-03-2016 : https://youtu.be/LGv3kMc1JOE .-

~* ΟΜΟΡΦΗ , ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ , ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας !
                     
~ Ζήτησα από το Θεό να μου δώσει δύναμη , κι΄ αυτός μου έδωσε δυσκολίες , για να τις ξεπεράσω . -
~Του ζήτησα σοφία , κι΄άυτός μου έδωσε προβλήματα να μάθω να λύνω .- ~Του ζήτησα οικονομική άνεση , κι΄αυτός μου έδωσε νου και ικανότητα να δουλεύω . -
 ~ Του ζήτησα θάρρος , κι ΄αυτός μου έδωσε , κινδύνους να ξεπερνώ .-
~  Του ζήτησα αγάπη , κι΄αυτός μου έδωσε προβληματικά άτομα να βοηθώ .-
 ~Του ζήτησα χαρές , κι΄αυτός μου έδωσε ευκαιρίες να εκμεταλλευτώ .- ~* Από ότι ζητούσα , δεν πήρα τίποτε ήθελα .
~** Πήρα όμως τα πάντα αυτά που πραγματικά χρειαζόμουν .-
~*** Η προσευχή μου εισακούστηκε .-        
Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος Αρχιεπίσκοπος ΚωνσταντινούποληςΌποιος ελεεί το φτωχό δανείζει το Θεό, με βέβαιη επιστροφή του δανείου του.
~ 7 Μαρτίου
Των εν Χερσώνι επισκοπευσάντων αγίων ιερομαρτύρων Αγαθοδώρου, Αιθέριου, Βασιλέως, Ελπιδίου, Ευγενίου, Ευφραίμ και Καπίτωνος († δ΄αι.). Οσίων Αρκαδίου και Νέστορος, επισκόπων Τριμυθούντος. Εφραίμ πατριάρχου Αντιοχείας. Παύλου απλού του ομολογητού (1) και Λαυρεντίου του εκ Μεγάρων, (2) κτίτορος της μονής «Φανερωμένης», εν Σαλαμίνι (†1707).
(1)O άγιος Παύλος εκλήθη απλός, διότι ήταν αγράμματος γεωργός αλλά συγχρόνως άκακος και με απλοϊκούς τρόπους. Η σύζυγός του ήταν ακριβώς το αντίθετο. Παρουσιαζόταν ως ευγενής και ειρωνευόταν τον όσιο, διότι ξόδευε τις ώρες του σε προσευχές και ψαλμούς. Έφθασε δε στο σημείο, να προδώσει τη συζυγική της πίστη. Όταν ο Παύλος βεβαιώθηκε για την απιστία της δεν οργίστηκε, αλλά την εγκατέλειψε και αποφάσισε να αφιερωθεί στο μοναχικό βίο. Γι` αυτό πήγε στη έρημο κοντά στον Μέγα Αντώνιο. Εκεί κοντά στον διδάσκαλο της ερήμου, ανέπτυξε πλούσιες ασκητικές αρετές και αξιώθηκε του χαρίσματος να θαυματουργεί. Εκοιμήθη οσιακά σε βαθύτατο γήρας.
(2) O όσιος Λαυρέντιος, γεννήθηκε στα Μέγαρα από ευσεβείς γονείς, τον Δημήτριο και την Κυριακή. Το επάγγελμά του ήταν γεωργός και οικοδόμος. Παντρεύτηκε τη Βασίλω και απέκτησε δύο γιους τον Ιωάννη και τον Δημήτριο. Κάποιο βράδυ, είδε στον ύπνο του την Παναγία, η οποία του υπέδειξε να πάει στη Σαλαμίνα, όπου κατόπιν προσευχής, βρήκε τη σεπτή εικόνα της και πάνω στα ερείπια παλαιάς Μονής το 1682 οικοδόμησε νέα, τη γνωστή ως σήμερα Μονή της Φανερωμένης. Εκεί αργότερα εκάρη μοναχός και έλαβε το όνομα Λαυρέντιος. Μοναχή έγινε και η σύζυγός του, η οποία μετονομάσθηκε σε Βασσιανή. Για τα πολλά του χαρίσματα και τη καθαρότητα της καρδιάς του αξιώθηκε από την Θεοτόκο να τελεί θαύματα. Εκοιμήθη ειρηνικά στις 6 Μαρτίου 1707, η μνήμη του όμως τελείται στις 7 Μαρτίου. ~ 
Σήμερα 07/03/2016 εορτάζουν:
Άγιοι Εφραίμ, Βασιλεύς, Ευγένιος, Αγαθόδωρος, Ελπιδίος, Καπίτων και Αιθέριος, Όσιος Λαυρέντιος κτήτορας της Ιεράς Μονής Φανερωμένης στη Σαλαμίνα

Άγιοι Τεσσαράκοντα δύο Μάρτυρες από το Αμόριο

Άγιοι Τεσσαράκοντα δύο Μάρτυρες από το Α....
 
Κυριακή των Απόκρεω

Κυριακή των Απόκρεω
 
Ψυχοσάββατο

Ψυχοσάββατο
 
Όσιος Γεράσιμος ο Ιορδανίτης

Όσιος Γεράσιμος ο Ιορδανίτης
 
Άγιοι Ευτρόπιος, Κλεόνικος και Βασιλίσκος

Άγιοι Ευτρόπιος, Κλεόνικος και Βασιλίσκος
 
Άγιος Ησύχιος ο Συγκλητικός

Άγιος Ησύχιος ο Συγκλητικός
 
Αγία Ευδοκία η από Σαμαρειτών η Οσιομάρτυς

Αγία Ευδοκία η από Σαμαρειτών η Οσιομάρτυς
 
Όσιος Κασσιανός ο Ρωμαίος

Όσιος Κασσιανός ο Ρωμαίος
 
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
 
Κυριακή του Ασώτου

Κυριακή του Ασώτου
~ Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
Ἐπτάριθμος σύλλογος, Ἱεραρχῶν ἱερῶν, ἀγώσιν ἀθλήσεως, τὴν Ἐκκλησίαν Χριστοῦ, ἐνθέως ἐφαίδρυναν, Εὐγένιος Βασιλεὺς τε, σὺν Ἐφραὶμ Αἰθερίω, Ἐλπίδιος καὶ Καπίτων, Ἀγαθόδωρος ἅμα. Αὐτῶν Χριστὲ ἰκεσίαις, πάντας ἐλέησαν.
~ Απολυτίκιο των Αγ. 7 Μαρτύρων Εφραίμ, Βασιλεύς, Ευγένιος, Αγαθόδωρος, Ελπιδίος, Καπίτων - 7 ΜΑΡΤΙΟΥ   : https://youtu.be/RmnU_VPOTOU  .-

~ Βιογραφία
Οι Άγιοι Εφραίμ, Βασιλεύς, Ευγένιος, Αγαθόδωρος, Ελπιδίος, Καπίτων και Αιθέριος  Άγιος Ευγένιος  Άγιος Ελπιδίος Άγιος Καπίτων Ο Άγιος Αιθέριος Επί της βασιλείας του αυτοκράτορα Διοκλητιανού (284-305 μ.Χ.) ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Έρμων (300-314 μ.Χ.) απέστειλε στη Σκυθία τον Επίσκοπο Άγιο Εφραίμ και στη Χερσώνα τον Επίσκοπο Άγιο Βασιλέα, με σκοπό την διάδοση του Χριστιανισμού. Ο Άγιος Βασιλέας επειδή κήρυττε τον Χριστό, εκδιώχθηκε από τους ειδωλολάτρες. Όμως και πάλι προσκλήθηκε από τον ηγεμόνα του τόπου και ανέστησε, κατά τον Συναξαριστή, τον υιό του. Από το γενόμενο θαύμα και ο άρχοντας και πλήθος λαού πίστεψαν στον Χριστό και βαπτίσθηκαν. Οι ειδωλολάτρες όμως εξεμάνησαν και τον συνέλαβαν. Τον έδεσαν και τον έσυραν από τα πόδια, και συρόμενος πέθανε.
Αλλά και ο Άγιος Εφραίμ, ενώ δίδασκε το Ευαγγέλιο, συνελήφθη από τους ειδωλολάτρες και αποκεφαλίσθηκε.
Μετά τον μαρτυρικό θάνατο του Αγίου Βασιλέως απεστάλησαν στη Χερσώνα οι Επίσκοποι Αγαθόδωρος, Ελπίδιος και Ευγένιος ως κήρυκες του Ευαγγελίου και της πίστεως, αλλά και αυτοί φονεύθηκαν από τους άπιστους.
Στην συνέχεια απεστάλη υπό του Πατριάρχη Ιεροσολύμων ο Επίσκοπος Αιθέριος, ο οποίος μόλις είδε τον εθνικό λαό εξαγριωμένο, κατέφυγε στον Μέγα Κωνσταντίνο και ζήτησε την απέλαση των ειδωλολατρών από τη Χερσώνα, πράγμα το οποίο έγινε. Αφού δε ο Άγιος ανήγειρε εκεί ναό, μετέβη στον βασιλέα, για να τον ευχαριστήσει. Όμως κατά την επιστροφή του τον συνέλαβαν και τον έπνιξαν στον ποταμό Δούναβη.
Οι Χριστιανοί της Χερσώνας ζήτησαν τότε από τον Μέγα Κωνσταντίνο να τους στείλει έναν άλλο Αρχιερέα και έτσι στάλθηκε σε αυτούς ο Άγιος Καπίτων. Οι ειδωλολάτρες όμως ζήτησαν από τον Άγιο Καπίτων να τους κάνει ένα θαύμα ώστε να δουν ποια είναι η αληθινή πίστη. Ο Άγιος Καπίτων τότε, αφού φόρεσε τα αρχιερατικά του άμφια, έκανε το σημείο του Σταυρού και μπήκε μέσα σε μια αναμμένη κάμινο. Αφού έμεινε εκεί για αρκετή ώρα, βγήκε αβλαβής και άφλεκτος. Βλέποντας αυτό το θαύμα οι ειδωλολάτρες, βαπτίστηκαν και αυτοί Χριστιανοί.
~

***  Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας: Μια κοιτίδα εκπαίδευσης          
     
3000 αιτήσεις την τελευταία περίοδο!
Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας αποτελεί «μια χαραμάδα ελπίδας και αισιοδοξίας» για την Καλαμάτα, αλλά και ολόκληρη τη Μεσσηνία.
Είναι ένα Κέντρο που δίνει τη δυνατότητα σε ανθρώπους που είτε είναι άνεργοι, είτε θέλουν να κάνουν στροφή στην επαγγελματική τους καριέρα να καταρτιστούν σε ένα νέο αντικείμενο.
Η ιστορία του ξεκινά το 1985, υπό την ονομασία ΝΕΛΕ. Έκτοτε έχουν περάσει από τα εργαστήριά του χιλιάδες καταρτιζόμενοι. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι μόνο για την τελευταία περίοδο υποβλήθηκαν 3.000 αιτήσεις.
Με την ευκαιρία του νέου κύκλου μαθημάτων, που άρχισε αυτή την εβδομάδα, μιλήσαμε με τον Απόστολο Γκούνη, το νόμιμο εκπρόσωπο του ΚΕΚ και περιφερειακό σύμβουλο, ένα νέο άνθρωπο που μας έδειξε ότι αγαπά αυτό που κάνει και θέλει να προσφέρει όσα μπορεί σε θέματα κατάρτισης.

  -Ρεκόρ αιτήσεων φέτος… Πόσα άτομα, τελικά, έκαναν αίτηση;
Η αλήθεια είναι ότι η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προσδοκία! Η ζήτηση για τα τμήματα ήταν πολύ μεγάλη. Συνολικά για την περίοδο 2015-2016 δεχθήκαμε πάνω από 3.000 αιτήσεις για τις δύο σταθερές δομές της Καλαμάτας και της Κυπαρισσίας.
Έχουμε, όμως, και πολλά αιτήματα από συλλόγους στην υπόλοιπη Μεσσηνία. Κύριο μέλημά μας είναι να κατανεμηθούν τα τμήματα σε όλο το νομό, διότι οι άνθρωποι στα χωριά μας έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, εν αντιθέσει με τους ανθρώπους των πόλεων που έχουν περισσότερες διεξόδους απασχόλησης και μάθησης.
  
-Από αυτούς πόσοι έγιναν δεκτοί;
Στη χειμερινή περίοδο καταρτίσαμε περίπου χίλια άτομα σε όλα τα τμήματα και στα εξωτερικά της Κυπαρισσίας, του ΚΕΦΙΑΠ και του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας. Συνολικά 29 τμήματα με 1.700 ώρες εκπαίδευσης, με κόστος 36.639,24 ευρώ και 27 εκπαιδευτές. Για τη νέα θερινή περίοδο έχουμε 38 τμήματα με πάνω από 2.300 ώρες, 48.000 ευρώ προϋπολογισμό και 35 εκπαιδευτές.
Όσον αφορά στον αριθμό των καταρτιζομένων, δεν μπορώ να μιλήσω ακόμα με ακρίβεια. Γίνεται προσπάθεια να ικανοποιήσουμε περισσότερο κόσμο.
  
-Ποια είναι τα τμήματα με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον;
Τα τμήματα με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι τα καλλιτεχνικά μας. Αυτά του κοσμήματος, της ζωγραφικής, της αγιογραφίας, των καλλυντικών, της κοπτικής ραπτικής, ενώ ιδιαίτερη ζήτηση είχε το νέο τμήμα του ντεκουπάζ.
Γενικά, όμως, όλα τα τμήματα έχουν τη βαρύτητά τους. Το σημαντικό με το ΚΕΚ είναι ότι δεν απαιτείται καμία γνώση, κανένα προσόν, καμία εξέταση για να παρακολουθήσεις, είναι ελεύθερο για όλους τους ενήλικες. Σε αντίθεση με όλες τις άλλες δομές εκπαίδευσης του κράτους, όπου απαιτείται βασική εκπαίδευση και εξετάσεις.
  
-Θεωρείτε ότι μέσα από αυτό δίνονται εφόδια σε ανθρώπους;
Και βέβαια, δεν είναι λίγοι αυτοί που πήραν εφόδια και προχώρησαν επαγγελματικά. Υπάρχουν εκπαιδευτές με ιδιαίτερη επιτυχία, που ξεκίνησαν κάποτε ως μαθητές. Είναι στο σχεδιασμό των τμημάτων να δημιουργήσουμε επαγγελματικές ανησυχίες.
Έχω κάποιες σκέψεις για να βοηθήσω τους απόφοιτους, δημιουργώντας Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις ώστε να μπορέσουν να διαθέσουν τα προϊόντα τους. Προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό!
  
-Μιλήστε μας λίγο για την ιστορία του Κέντρου;
Προέρχεται από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Λαϊκής Επιμόρφωσης (ΝΕΛΕ) από το 1985 έως και τον «Καλλικράτη» που μετατράπηκε σε Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης. Έχουν περάσει πολλές χιλιάδες Μεσσήνιοι μαθητές, πολλά τμήματα σε όλο το νομό και έχει καταξιωθεί στη συνείδηση των πολιτών.
Το ΚΕΚ έρχεται πάντα να συμπληρώσει το κενό σε τμήματα που δεν μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει πουθενά αλλού και το κυριότερο, δε λειτουργεί ανταγωνιστικά με κανένα άλλο ΚΕΚ.
Είναι αξιοσημείωτο το ότι το ΚΕΚ συμμετέχει με προγράμματα σε ειδικές ομάδες ανθρώπων, όπως το ΚΕΦΙΑΠ Καλαμάτας, εδώ και πολλά χρόνια.
  
-Ποια τα σχέδιά σας γι’ αυτό;
Έχουμε πολλά σχέδια. Ήδη ξεκινήσαμε απ’ αυτό το εξάμηνο να καταρτίζουμε παραγωγούς στην ελαιοκαλλιέργεια με ταχύρρυθμα τμήματα, σε μεγάλες περιοχές της Μεσσηνίας. Προγραμματίζουμε επίσης μαθήματα εξ αποστάσεως, με σεμινάρια μέσω διαδικτύου, για την κατάρτιση όλο και περισσότερων απ’ όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, επίσης την κατάρτιση πολιτών με έμφαση στον Τουρισμό, στον αγροτικό τομέα και στο ηλεκτρονικό επιχειρείν. Είναι κάτι δύσκολο, που δεν έχουν καταφέρει ακόμα τα ελληνικά πανεπιστήμια να εφαρμόσουν, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε.
Αυτόν τον καιρό συντάσσουμε φάκελο  προκειμένου να το καταθέσουμε στην Ε.Ε., με σκοπό να επιχορηγηθούμε για προγράμματα κατάρτισης μέσω του ERASMUS PLUS.
Επίσης, είμαστε στο σχεδιασμό με τον περιφερειάρχη να επεκτείνουμε τη δράση του ΚΕΚ σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τη δημιουργία δομών σε όλους τους νομούς με τον ίδιο σχεδιασμό.   Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

***   Α. Σαμαράς από την Καλαμάτα: "Παρέδωσα χώρα και την κατάντησαν ένα απέραντο Hot Spot" (φωτογραφίες)         
      
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Από το «Ουάου» του Βαρουφάκη στο «Νιάου» της γάτας ο απόλυτος διασυρμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ
 Σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Καλαμάτα, μιλώντας στην κατάμεστη αίθουσα του Βelvedere hall, μπροστά σε 1.000 και πλέον άτομα, στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας.
O πρώην πρωθυπουργός δήλωσε «παρών» στην επόμενη μέρα, καλώντας παράλληλα όλες τις παραγωγικές δυνάμεις να στηρίξουν τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ώστε η χώρα να γυρίσει και πάλι σελίδα προς την ανάπτυξη και να ηττηθεί ο λαϊκισμός.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κατάρρευση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που πλέον καταφεύγει στη συκοφάντηση της προηγούμενης κυβέρνησης για να μείνει όρθια.
Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε και σε ζητήματα της Μεσσηνίας και σε έργα που έγιναν επί κυβερνήσεώς του.
Απάντησε ακόμη σε ζητήματα συγκυβέρνησης, λέγοντας ότι δεν μπορεί να συνεργαστεί με ψεύτες και λαϊκιστές που, αντί να αναγνωρίζουν τα λάθη τους, γίνονται και συκοφάντες
Σημείωσε, δε, ότι ο λαϊκισμός μαζί με την εξαπάτηση ερωτοτροπούν πάντα με τον ολοκληρωτισμό.
Κλείνοντας αναφέρθηκε σε πολλούς και από πολλές πλευρές που του τράβηξαν το χαλί σε κρίσιμες στιγμές, αλλά κατάφερε να κρατήσει τη χώρα όρθια, με γνώμονα πάντα την υπηρέτηση της Πατρίδας και βάζοντας τον Ελληνισμό πάνω απ’ όλα.
Ολόκληρη η ομιλία του Α. Σαμαρά
Πριν δεκατρείς μήνες, το βράδυ της 25ης Ιανουαρίου του 2015, δήλωσα τα εξής προς τον Ελληνικό λαό:
«Παραδίδω σήμερα μια χώρα χωρίς ελλείμματα, με ασφάλεια για τον πολίτη, με ισχυρά ερείσματα στον κόσμο και στην περιοχή μας. Μια χώρα που συντεταγμένα βγαίνει από την κρίση…
Όμως κυρίως έχω ήσυχη τη συνείδησή μου, γιατί είπα την αλήθεια στον Ελληνικό λαό. Μέχρι τέλους.
Εύχομαι ειλικρινώς, να μην επαληθευθούν οι προβλέψεις μου. Γιατί για την Ελλάδα μιλάμε. Αλλά οφείλω να προειδοποιήσω».
Αυτά έλεγα το βράδυ εκείνο της εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ.
Τη συνέχεια την ξέρετε πια, πολύ καλά…
--Προειδοποίησα προεκλογικά ότι θα κλείσουν τις τράπεζες. Και έκλεισαν τις τράπεζες…
--Προειδοποίησα προεκλογικά ότι θα βάλουν capital controls. Και έβαλαν capital controls - πιστωτικούς ελέγχους - που δεν ξέρουμε πότε θα αρθούν…
--Προειδοποίησα προεκλογικά ότι θα ανοίξουν τα σύνορα και θα γεμίσει η χώρα από παράνομους μετανάστες. Και τώρα βλέπετε τι γίνεται…Παρέδωσα κράτος και εκείνοι το κατάντησαν ένα απέραντο hot spot!
--Προειδοποίησα προεκλογικά ότι θα πάνε την Ελλάδα σε σύγκρουση με τους εταίρους της, από θέση αδυναμίας. Και ότι θα χάσουν! Κι αυτό έγινε: Μας ξανάβαλαν σε τρίτο μνημόνιο, ακόμα πιο οδυνηρό! Την ώρα που τότε βγαίναμε από τα Μνημόνια…
--Προειδοποίησα προεκλογικά ότι θα μας ξαναβάλουν σε ύφεση, ενώ είχαμε βγει στην ανάπτυξη. Κι αυτό έγινε…
Θυμηθείτε:
Και τι δεν ακούσαμε για εκείνο το φιλμάκι που βγάλαμε τις παραμονές των εκλογών! Τότε μας έλεγαν ότι όλα αυτά είναι τάχα «κινδυνολογία». Ότι είναι δήθεν «εκστρατεία του φόβου». Όμως τώρα πια έχουν επαληθευθεί όλα!
Τώραέ χει εγκατασταθείο φόβος στην ψυχή του Έλληνα!
Κι εκείνοι έφεραν τον φόβο!
Σήμερα δύο είναι πια οι ισχυρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ:
 * Πρώτον ότι έκαναν «κάποια λάθη», αλλά ότι η χώρα βρίσκεται, τάχα, «σε καλό δρόμο»…
* Και δεύτερο, ότι ο λαός γνώριζε το Σεπτέμβριο, ότι θα εφαρμόσουν την πολιτική που τώρα εφαρμόζουν.
Άρα, κανείς δεν μπορεί να τους ασκεί κριτική. Αυτά λένε…
Ποια είναι η αλήθεια;
Δυστυχώς, δεν έκαναν «κάποια λάθη». Τα έκαναν όλα λάθος!
 * Ήταν λάθος του κ. Τσίπρα ο Βαρουφάκης
* Ήταν λάθος του η κα. Κωνσταντοπούλου.
 * Ήταν λάθος του η κα. Τασία.
 * Ήταν λάθος του που άνοιξε τα σύνορα. Και προσκάλεσε τους πάντες να έλθουν…
* Ήταν λάθος του που μας έλεγε πως «δεν υπάρχουν παράνομοι μετανάστες», πως όλοι «πρόσφυγες» είναι τάχα. Τώρα τον αναγκάζουν να τους ξεχωρίζει…
* Ήταν λάθος του που έκλεισε την «Αμυγδαλέζα», το κλειστό κέντρο κράτησης παράνομων, απ’ όπου τελικά ζητούσαν μόνοι τους να επιστρέψουν στις πατρίδες τους. Και στις μέρες μας πράγματι, ελέγξαμε τις ροές. Έμπαιναν λίγοι, και ίδιος αριθμός έφευγαν. Επαναπατρίζονταν!
Στον ένα χρόνο που κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν αυξήθηκαν οι Σύριοι πρόσφυγες στην Τουρκία. Δωδεκαπλασιάστηκαν οι ροές από την Τουρκία προς την Ελλάδα! Πρόσφυγες, μαζί με παράνομους μετανάστες προσκλήθηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και παγιδεύονται εδώ. Κυρίως τώρα, που κλείνουν τα σύνορα των άλλων ευρωπαϊκών χωρών.
Και ασφαλώς έρχονται σήμερα γιατί δεν υπάρχει πια Αποτροπή! Τότε δεν έμπαιναν πολλοί, γιατί ήξεραν ότι δεν θα τους αφήσουμε να πάνε παρακάτω. Τώρα έρχονται όλοι και παγιδεύονται εδώ.
Κι ακόμα δεν είναι τάχα «ανθρωπισμός», είναι αντίθετα απάνθρωπο, να συμβιώνουν σε καταυλισμούς οι πρόσφυγες μαζί με παράνομους μετανάστες. Πρέπει να τους διαχωρίσουμε, γιατί σε λίγο οι πρόσφυγες θα γίνουν θύματα βίας από κάποιους «λαθραίους». Ήδη συμβαίνει αυτό…
Δεν θέλει ο κ. Τσίπρας να ξεχωρίσει πρόσφυγες από παράνομους μετανάστες! Μα αυτό είναι το πρόβλημα: Ότι για να ελέγξεις τις ροές πρέπει να τους ξεχωρίσεις. Τους ξεχωρίζει το διεθνές δίκαιο. Οι πρόσφυγες δικαιούνται άσυλο, ενώ οι παράνομοι μετανάστες, όχι. Τους ξεχωρίζουν όλοι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι. Τους ξεχωρίζει τώρα και η Τουρκία. Μόνο ο κ. Τσίπρας δεν τους ξεχωρίζει. Και έχει χάσει κάθε έλεγχο…
Δεν εξυπηρετεί τους πρόσφυγες αυτό που συμβαίνει σήμερα στη χώρα μας. Απλά, η σημερινή κατάσταση βοηθά τις «μπίζνες» των δουλεμπόρων στην άλλη πλευρά του Αιγαίου. Εκείνοι τρίβουν τα χέρια τους.
Πάμε και στην οικονομία:
 * Ήταν λάθος του Τσίπρα, όταν κραύγαζε πως «θα βαράει τα νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές»! Το θυμάστε αυτό; Τώρα μας έκανε ρεζίλι ως χώρα και μας «χορεύουν» οι αγορές και οι «θεσμοί»…
* Ήταν λάθος του Τσίπρα, που δεν έκλεισε, πέρσι τον Ιούνιο, την τελευταία «αξιολόγηση» της προηγούμενης συμφωνίας που, έτσι κι αλλιώς, τελείωνε. Αναγκάστηκε να φτάσει μέχρι το «αμήν» και να κλείσει τις τράπεζες. Τώρα, με capital controls, με επιχειρήσεις να κλείνουν και με επενδύσεις να φεύγουν, βρίσκεται σε πολύ πιο αδύναμη θέση απέναντι στους δανειστές.
Δυνατότερους κάναμε τους Βούλγαρους! Που σήμερα ευγνωμονούν την κυβέρνηση Τσίπρα. Γιατί μέχρι τώρα, τους έχει στείλει πάνω από 70 χιλιάδες επιχειρήσεις, στη χώρα τους…
Θα μου πείτε, εδώ διακηρύσσει ότι έβγαλε «ταμειακό πλεόνασμα» για το 2015! Όταν έχει «σκουπίσει» κονδύλια Δήμων και Νοσοκομείων που δεν τα έχει ακόμα επιστρέψει!Ενώ ταυτόχρονα έχουν διογκωθεί και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου στους ιδιώτες...
Λέει, τώρα ότι, έτσι κι αλλιώς, ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου «υπήρχαν πάντα»! Δεν λέει την αλήθεια, ούτε και σ’ αυτό: Γιατί επί δικών μας κυβερνήσεων, βρήκαμε τα «βερεσέδια» του κράτους στα εννιά δισεκατομμύρια και σε δυόμιση χρόνια τα ρίξαμε στα τρία. Κι αυτός τα βρήκε στα τρία και σε ένα χρόνο τα έχει φτάσει στα πέντε! Έτσι ο καθένας μπορεί να «συγκρατήσει» το έλλειμμα. Αυξάνει τα «βερεσέδια» του κράτους και δεν πληρώνει τίποτε στους ιδιώτες…
* Ήταν λάθος του που αύξησε τη φορολογία, ήταν λάθος του που έδιωξε επενδυτές, ήταν λάθος του που ματαίωσε αποκρατικοποιήσεις. Και τώρα, που ο ίδιος θέλει να τις προχωρήσει, τις μπλοκάρουν οι δικοί του.
 * Ήταν λάθος του, ακόμα, που έκλεισε τις φυλακές «υψίστης ασφαλείας». Και το χειρότερο: ήταν ασυγχώρητο λάθος που διαπραγματεύθηκε με καταδικασμένους δολοφόνους στις φυλακές. Το κατήγγειλε ο πρώην υπουργός του, Γιάννης Πανούσης. Που μίλησε μάλιστα και για… «αριστερό παρακράτος».
 * Ήταν λάθος του που κραύγαζε: «Μέρκελ go home». Και σήμερα, βέβαια, μας λέει σε κάθε ευκαιρία, πως η κα. Μέρκελ στηρίζει την Ελλάδα στην Ευρώπη!
 * Ήταν λάθος του που ζητούσε την κατάργηση της FRONTEX και διακήρυσσε πως θα… διαλύσει το ΝΑΤΟ! Τότε κατηγορούσε εμάς, ότι δήθεν «παραχωρούσαμε εθνική κυριαρχία». Και να ’τος ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα: ζητά την ενίσχυση της FRONTEX, και φέρνει το ΝΑΤΟ να φυλάει τα θαλάσσια σύνορά μας στο Αιγαίο…
Ακούστε: Δεν υπάρχει τίποτε που να υποσχέθηκε ο κ. Τσίπρας και να μην έκανε το ακριβώς αντίθετο…
Ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε τη χώρα πίσω!
Δεν έκανε απλώς «κάποια λάθη»…
Ολόκληρος είναι ένα πελώριο λάθος! Ένα τραγικό «ατύχημα» που δεν έπρεπε να συμβεί. Αλλά συνέβη…
Και τώρα λέει κι άλλα ψέματα για να καλύψει τα αλλεπάλληλα λάθη του.
Ορισμένοι βέβαια, ίσως να γοητεύονται ακόμα από τέτοια ψέματα…
Αλλά να θυμάστε: ο λαϊκισμός και η εξαπάτηση με τον Ολοκληρωτισμό ερωτοτροπούν πάντοτε!
Λένε, λοιπόν και το άλλο «παραμύθι»:
Ότι τη δεύτερη φορά, τον περασμένο Σεπτέμβριο, τους ψήφισε ο λαός «γνωρίζοντας την πολιτική που θα εφαρμόσουν».
Και λοιπόν; Κι εμάς τον Ιούνιο του 2012 μας ψήφισε ο Ελληνικός λαός γνωρίζοντας την πολιτική που θα εφαρμόσουμε. Και την εφαρμόσαμε. Κι έφερε αποτελέσματα. Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ, τότε ως αντιπολίτευση, μας υπονόμευε σε κάθε βήμα…
Όμως και σ’ αυτό μας λένε σήμερα ψέματα...
Όχι, ούτε το Σεπτέμβριο δεν γνώριζε ο Ελληνικός λαός την πολιτική που επρόκειτο να εφαρμόσουν.
Βγαίνουν τώρα ένα-ένα τα τηλεοπτικά σποτάκια με τον κ. Τσίπρα να ορκίζεται το Σεπτέμβριο, ότι «δεν θα αγγίξει τις συντάξεις»!
Και σήμερα προαναγγέλλει το ακριβώς αντίθετο: Ότι θα μειωθούν και οι επικουρικές και οι κύριες συντάξεις. Κι όχι μόνο των καινούργιων συνταξιούχων. Αλλά και όσων ήδη παίρνουν σύνταξη…
Αυτά δεν τα ήξερε ο Ελληνικός λαός!
Όπως δεν ήξερε ο Ελληνικός λαός ότι θα τριπλασιαστούν οι ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών και των ελεύθερων επαγγελματιών...
Κι ύστερα, πού ακούστηκε πως οι εκλογές είναι κολυμβήθρα του Σιλωάμ», όπου ξεπλένονται όλα τα λάθη;
Όταν κερδίζεις τις εκλογές με ψεύτικες υποσχέσεις, κι ύστερα έρχεσαι και κάνεις ακριβώς τα αντίθετα, αυτό θα σε κυνηγά για πάντα.
Όταν η Ελλάδα, με τόσες θυσίες του λαού της, κατάφερνε πέρσι τον Ιανουάριο να βγαίνει και από την κρίση, κι από τα μνημόνια κι από την ύφεση - κι έρχεσαι εσύ, υπόσχεσαι ότι θα τα κάνεις όλα «καλύτερα», κι ένα χρόνο αργότερα τα πράγματα γίνονται πολύ χειρότερα, αυτό θα σε κυνηγά για πάντα.
Γι’ αυτά όλα θα λογοδοτήσει!
Δεν θα λογοδοτήσει μόνο που κορόιδεψε τον Ελληνικό λαό…
Θα λογοδοτήσει που με ψεύτικες υποσχέσεις χαντάκωσε τη χώρα!
Και για τα λόγια του και για τα έργα του!
Γιατί, αν δεν τιμωρηθεί η υπέρτατη δημαγωγία, η απόλυτη ανευθυνότητα και ο πιο δηλητηριώδης λαϊκισμός, η χώρα δεν θα μπορέσει ποτέ να προχωρήσει!
Κι η «τιμωρία» αυτή έχει αρχίσει, μη κάνετε λάθος…
Μπορεί να λένε ότι «κέρδισαν τρείς εκλογικές μάχες σε ένα χρόνο»…
Δεν λένε όμως ότι η φθορά τους είναι ήδη τεράστια!
Άρχισε πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι περίμενε κανείς και επιταχύνεται συνεχώς.
Πριν κλείσουν καλά-καλά ένα χρόνο διακυβέρνησης, χάνουν σε όλες τις δημοσκοπήσεις και σε όλες τις μετρήσεις:
Χάνουν σε πρόθεση ψήφου, χάνουν σε «παράσταση νίκης» και χάνει ο Τσίπρας σε καταλληλότητα Πρωθυπουργού!
Μπροστά είναι σε όλα η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Τόσο γρήγορη κυβερνητική φθορά, δεν έχει υπάρξει ποτέ ξανά!
Ας μην βαυκαλίζονται, λοιπόν…
Θα μπορούσε, βέβαια, κάποιος να μου πει:
Καλά! Δεν χωράει αμφιβολία: Μαντάρα τα έκαναν και χάνουν από παντού…
Αλλά τώρα που η χώρα βρίσκεται σε τέτοιους πρωτοφανείς κινδύνους, δεν είναι ώρα να «μονιάσουμε», να συζητήσουμε, να τα «βρούμε» κάπως;
Ωραία ερώτηση!
Αλλά αυτό είναι κάτι που εγώ το έχω ήδη κάνει στο παρελθόν…
Θυμηθείτε: Με το ΠΑΣΟΚ μας χώριζαν, επί δεκαετίες, τεράστιες διαφορές. Κι είχαμε και πολλά «ράμματα για τη γούνα τους», γιατί δεν είχε περάσει πολύς καιρός που είχαν ανατρέψει τη δική μας κυβέρνηση με το αλησμόνητο εκείνο «λεφτά υπάρχουν»...
Όμως, όταν χρειάστηκε για το καλό του τόπου, να συγκυβερνήσουμε μαζί τους, το κάναμε! Και η συγκυβέρνησή μας, η κυβέρνηση της διετίας 2013-2014, απέδωσε έργο. Συγκρίνετε αυτά που κάναμε εμείς, με αυτά που βλέπετε γύρω σας σήμερα. Τι να συγκρίνετε θα μου πείτε; Δεν υπάρχει σύγκριση…
Εμείς, λοιπόν, ξέρουμε και ως αντιπολίτευση να «βάζουμε πλάτη» και ως κυβέρνηση να συνεργαζόμαστε με ειλικρίνεια για το καλό του τόπου.
Ας μη κάνουν, λοιπόν, σε μας «μαθήματα εθνικής υπευθυνότητας» αυτοί που ως χθες έλεγαν «όχι σε όλα» και μας καθύβριζαν.
Όμως, το πρόβλημα με το ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, δεν είναι μόνο ότι εξακολουθεί να εξαπατά τον λαό…
Κάνουν και κάτι πολύ χειρότερο: Συκοφαντούν τους αντιπάλους τους και προσπαθούν να ελέγξουν πλήρως την πληροφόρηση:
Χτυπάνε μανιασμένα την προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ καταστρέφουν οι ίδιοι τη χώρα...
Έφτασαν στο έσχατο κατάντημα να κατηγορούν εμάς για «κύκλωμα εκβιαστών». Μας «χρεώνουν» ποιους; Αυτούς που έβριζαν εμάς επί χρόνια και στήριζαν το ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τώρα!
Μέχρι και πρωτοσέλιδο, ολοσέλιδο… κηδειόσημο είχε βγάλει για μένα αυτό το «κύκλωμα»! Ενώ τον ΣΥΡΙΖΑ τον στήριζαν με κάθε τρόπο.
Μέχρι και τη μέρα του debate των πολιτικών αρχηγών, τους έβγαλαν στην κρατική ΕΡΤ του ΣΥΡΙΖΑ, να βρίζουν τη Νέα Δημοκρατία!
Αυτούς προσπαθούν να μας «χρεώσουν» τώρα. Τέτοιο κατάντημα…
Είναι κοινοί συκοφάντες!
Δέστε και προχθές: Κάλεσαν Συμβούλιο πολιτικών Αρχηγών, συζήταγαν επί οκτώ ώρες, έβγαλαν και «κοινό ανακοινωθέν» και τι έκαναν μετά; Κατήγγειλαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης ως… «τρόϊκα εσωτερικού»!
Και κοινοί συκοφάντες και αδιόρθωτοι συκοφάντες!
Για να το πω απλά: Επί των ημερών της δικής μας κυβέρνησης η Ελλάδα άρχιζε να ανεβαίνει. Τώρα η Ελλάδα βρίσκεται σε «ελεύθερη πτώση». Γι’ αυτό μας συκοφαντούν σήμερα με τέτοια εμπάθεια…
Ασφαλώς και επί των ημερών μας δεν είχαν λυθεί όλα τα προβλήματα. Ασφαλώς δεν είχαμε γίνει «Γή της Επαγγελίας». Ασφαλώς είχαν γίνει και λάθη…
Αλλά η χώρα προχωρούσε! Ανέβαινε! Βελτιωνόταν σε όλα.
Και στην κοινωνία: Το 2014 σύμφωνα με τα τωρινά στοιχεία της Τράπεζας Ελλάδας, η φτώχεια στη χώρα μειώθηκε κατά 8%. Το 2015, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η φτώχεια αυξήθηκε κατά 7%!
Και στην οικονομία: Το 2014 η Ελλάδα είχαμε μπει στην Ανάπτυξη. Και στα τέλη της χρονιάς, επί των ημερών μας, όλοι προέβλεπαν για το 2015 ανάπτυξη 3% περίπου. Επί ΣΥΡΙΖΑ, όμως, μπήκαμε ξανά σε ύφεση.
Και σε απασχόληση! Και σε επενδύσεις και σε αίσθημα ασφάλειας του πολίτη! Και σε αποκρατικοποιήσεις και σε μεταρρυθμίσεις, παντού!
Αλλά και στο διεθνές κύρος και την αξιοπρέπεια της χώρας μας! Όχι όπως ζήσαμε προχθές: Που τους προκαλούν κατά πρόσωπο για την εθνική κυριαρχία στα νησιά μας, και μένουν παντελώς άφωνοι…
Τώρα, δυστυχώς, η Πατρίδα μας χάνει έδαφος παντού!
Κι ο μόνος τρόπος να γαντζωθεί ο Τσίπρας στην εξουσία, είναι μηδενίζοντας το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης και συκοφαντώνταςτους αντιπάλους του.
Προσέξτε λοιπόν: Με ανθρώπους που έκαναν λάθη – ακόμα και βαριά λάθη - μπορείς να συνεργαστείς. Αν αναγνωρίσουν τα λάθη τους, βέβαια…
Με ανθρώπους που είπαν ψέματα – ακόμα και σε βαθμό εξαπάτησης – μπορείς να συνεργαστείς, αν το απαιτήσουν οι περιστάσεις. Εφ’ όσον ζητήσουν, βέβαια, συγγνώμη για τα ψέματά τους…
Αλλά με ανθρώπους που, πέρα από τα ψέματα που είπαν και λένε ακόμα, πέρα από τα λάθη που έκαναν και κάνουν ακόμα, συκοφαντούσαν συνεχώς και συνεχίζουν να συκοφαντούν, δεν μπορεί κανείς να συνεργαστεί.
Γιατί όπως έλεγε και ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Τσάτσος, ο συκοφάντης είναι το χειρότερο «θηρίο!
Με αντιπάλους σου, ναι, μπορείς να συνεργαστείς, αν το καλέσει η ανάγκη.
Με συκοφάντες ποτέ!
Μόνιμή τους έννοια, «καϋμός» τους, είναι να μηδενίσουν το έργο μας.
Πάρτε το δικό μας νομό, για παράδειγμα:
- Με την κρίσιμη απόφαση που πήραμε ως κυβέρνηση, να τελειώσει η παράκαμψη στην Τσακώνα μέχρι να ολοκληρωθεί η γέφυρα, που τελικά ολοκληρώθηκε 4 χρόνια αργότερα, κέρδισε η Μεσσηνία νωρίτερα μεγάλη αύξηση της επισκεψιμότητας
 Το 2012 βρήκαμε τα εργοτάξια νεκρά παντού. Τα ζωντανέψαμε και τα προχωρήσαμε παντού. Πολλά έργα προλάβαμε και τα τελειώσαμε μέσα σε δύο-δυόμιση χρόνια. Τώρα τα εργοτάξια έχουν νεκρώσει και πάλι…
- Το κομμάτι Καλόνερο – Αλλαγή ήταν έτοιμο προς δημοπράτηση και τώρα θα βρισκόταν σε φάση κατασκευής. Με τη σημερινή κυβέρνηση, κανείς δεν ξέρει, αν και πότε θα ξεκινήσει…
- Ο δρόμος Καλαμάτα – Ριζόμυλος βρισκόταν στη φάση της ένταξης και δημοπράτησης, αφού είχαμε ολοκληρώσει τις οριστικές μελέτες και σε λίγο καιρό θα πλησίαζε να ολοκληρωθεί. Τώρα κανείς δεν γνωρίζει την τύχη του. Κι ακόμα κάποιοι συζητάνε σήμερα για νέες μελέτες και νέα χάραξη. Δηλαδή τουλάχιστον άλλα 3 χρόνια καθυστέρηση!
- Ολοκληρώσαμε το πιο δύσκολο κομμάτι του περιφερειακού Καλαμάτας, που είναι η γέφυρα στον Νέδοντα. Και ήμασταν έτοιμοι για τη συνέχιση των υπόλοιπων εργασιών που η σημερινή Κυβέρνηση τις ξεκίνησε μόλις τώρα, με ένα χρόνο καθυστέρηση.
- Το φράγμα των Φιλιατρών προλάβαμε και το ολοκληρώσαμε σε ποσοστό 95%! Σήμερα θα ήταν σε λειτουργία και θα εξασφάλιζε την υδροδότηση χιλιάδων στρεμμάτων αγροτικής γης, μειώνοντας το κόστος παραγωγής. Δυστυχώς, τώρα είναι ένα ακόμα έργο που έχει «βαλτώσει» με τη σημερινή κυβέρνηση.
Και δύο κουβέντες για το αγροτικό:
Η δική μας κυβέρνηση, με την εφαρμογή βιβλίων εισόδων – εξόδων για τους αγρότες, έκανε μια από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις στον κλάδο. Με αποτέλεσμα να διαλυθούν τα κυκλώματα των μεσαζόντων. Και να δημιουργούνται «Ενώσεις παραγωγών», ώστε να προωθείται η τυποποίηση και η εξαγωγή.
Έτσι, η αγροτική παραγωγή της Μεσσηνίας απέκτησε πολύ μεγάλες προοπτικές. Μόνον η Τριφυλλία εξάγει το 25% οπωροκηπευτικών όλης της Χώρας. Ενώ η «ναυαρχίδα» μας, το λάδι, μετατρέπει σιγά-σιγά τη Μεσσηνία σε Μέκκα του Ελαιόλαδου…
Όμως προβλήματα εξακολουθούσαν να υπάρχουν και το ξέραμε. Το κόστος παραγωγής των αγροτών μας, σε ολόκληρη την Ελλάδα, είναι πολύ υψηλό σε σχέση με το κόστος των Ευρωπαίων συναδέλφων τους. Κι είχαμε πρόγραμμα να αυξήσουμε τις επενδύσεις, να πάρουμε ειδικά μέτρα και να μειώσουμε το κόστος.
Τώρα έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και κάνει το ακριβώς αντίθετο: Διπλασιάζει τους φόρους στο αγροτικό εισόδημα, τριπλασιάζει τις ασφαλιστικές εισφορές, πολλαπλασιάζει την προκαταβολή φόρου, αυξάνει το ΦΠΑ στα λιπάσματα, κόβει την επιστροφή φόρου πετρελαίου, κόβει το επίδομα θέρμανσης. Με μια κουβέντα: τσακίζει την ανταγωνιστικότητα του αγροτικού τομέα συνολικά! Διώχνει τους αγρότες από τα χωράφια. Κι αυτό δεν αφορά μόνο τους αγρότες. Αφορά ολόκληρη την Ελλάδα. Κι όσοι δεν το βλέπουν αυτό, απλά δεν καταλαβαίνουν τίποτε…
Και το χειρότερο: ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την εξαπάτηση! Λέει στους αγρότες ότι βάζει «αφορολόγητο όριο» στις 9,5 χιλιάδες, ενώ προηγουμένως φορολογούνταν «από το πρώτο ευρώ»...
Δεν λέει όμως, ότι τώρα θα φορολογεί και τις κοινοτικές επιδοτήσεις, που πριν ήταν αφορολόγητες. Δεν λέει ότι τώρα θα φορολογεί τους αγρότες με 26%, ενώ εμείς τους φορολογούσαμε με 13%! Και δεν λέει ότι μόνο από τον τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών, θα τους παίρνει, κάποιες φορές, ολόκληρο το εισόδημά τους! Αλλά όλα αυτά, οι αγρότες μας τα γνωρίζουν πια πολύ καλά...
Με δύο λόγια, φίλες και φίλοι,
Ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε σε όλα! Πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι περίμεναν όλοι…
Αποδείχθηκε επικίνδυνος για τον τόπο. Και τώρα που η φθορά του γιγαντώνεται μέρα με τη μέρα, αποδεικνύεται ακόμα πιο επικίνδυνος, ακόμα πιο δηλητηριώδης, ακόμα πιο ανεύθυνος και αδίστακτος.
Τώρα κινδυνεύει πραγματικά η σχέση μας με την Ευρώπη, η ασφάλεια της χώρας, και η ίδια η Δημοκρατία μας.
Παριστάνει ότι θέλει να ελέγξει τη «διαπλοκή» και αποκαλύπτεται ότι πάει να ελέγξει απευθείας την αδειοδότηση των ΜΜΕ. Να έχει τον απόλυτο έλεγχο στη πληροφόρηση.
Αν δεν ήταν όλα αυτά τόσο σοβαρά,
θα μπορούσα να μιλήσω για κυβερνητική φαρσοκωμωδία.
Ή και για τσίρκο ακόμα…
Γιατί όταν πάς από το «Ουάου» του κ. Βαρουφάκη, στο «νιάου», της… γάτας των Ιμαλαϊων,  τότε, προφανώς, έχεις, ως κυβέρνηση, απόλυτα αυτό-διασυρθεί.
Και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει όλα αυτά τα πρωτόγνωρα και επικίνδυνα, δεν μπορεί να κάνει τίποτε απ’ όσα είναι υποχρέωσή του να κάνει:
δεν μπορεί να ελέγξει τις μεταναστευτικές ροές, ούτε να προστατεύσει τους πολίτες, που αγωνιούν και φοβούνται ούτε να κλείσει την αξιολόγηση, ούτε να φέρει επενδύσεις, ούτε να ξαναβάλει τη χώρα σε ανάπτυξη,
Ακόμα και ο κ. Λεβέντης, που υποστήριζε τη δημιουργία «οικουμενικής κυβέρνησης» με το ΣΥΡΙΖΑ, παραδέχθηκε πια ότι όποιος ταυτιστεί με το ΣΥΡΙΖΑ καταστρέφεται!
Σκεφτείτε πόσο έχουν απομονωθεί!
Φίλες και φίλοι, αγωνιστές της παράταξης και της νεολαίας μας,
Πράγματι, το σκοτάδι πάνω από τη χώρα μας,  μοιάζει σήμερα πιο πυκνό από ποτέ...
Αλλά σας το λέω: δεν θα αργήσει να ξημερώσει!
Μπορεί ακόμα η χώρα να ξαναγυρίσει  στις πολιτικές που δοκιμάστηκαν και απέδωσαν.
Μπορεί το χάος που δημιουργείται στο μεταναστευτικό να «μαζευτεί».
Μπορεί η καθίζηση που παρουσιάζεται στην οικονομία να αντιστραφεί.
Μπορεί η ανασφάλεια που νιώθουμε ως πολίτες μέσα στη χώρα μας  και ως χώρα μέσα σε ένα ανήσυχο περίγυρο, να παραμεριστεί σύντομα.
Μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι.
Το κάναμε ήδη μια φορά, στις δραματικές συνθήκες το 2012.
Θα το ξανακάνουμε!
Η Νέα Δημοκρατία είναι εγγύηση γι’ αυτό.
Και άλλες δυνάμεις είναι σήμερα πιο ώριμες απ’ ό,τι ήταν λίγους μήνες πριν.
Και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν σαφώς ότι το κλίμα αλλάζει παντού.
Σας τα λέω εγώ, που ξέρω τις δυσκολίες,
γιατί πάλεψα με «θεούς και δαίμονες».
Αλλά κράτησα τη χώρα όρθια…
Είδα πολλές φορές την κρίσιμη στιγμή να μου «τραβάνε το χαλί κάτω από τα πόδια».
Όχι μία, πολλές φορές. Κι από πολλές πλευρές…
Αλλά κράτησα και την παράταξη όρθια και τη χώρα όρθια. φέρνοντας την Πατρίδα μου σε πολύ καλύτερο σημείο απ’ ό,τι την παρέλαβα.
Σας το λέω εγώ λοιπόν. Έστω και τώρα.
Η Ελλάδα μπορεί να προχωρήσει και να μείνει σε ευρωπαϊκή πορεία.
Οι φόροι μπορούν να αρχίσουν ξανά να μειώνονται και η ανάπτυξη να επιστρέψει.
Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να δώσει ξανά αληθινή Ελπίδα στον τόπο.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μπορεί να τα καταφέρει.
Κι είμαστε όλοι δίπλα του…
Κι απευθύνομαι σε όλους τους Έλληνες.
Πέρα από κομματικά κι ιδεολογικά «τείχη»:
Απευθύνομαι στους ανθρώπους της δημιουργίας, στους αστούς, στη μεσαία τάξη, στους ελεύθερους επαγγελματίες και στους αγρότες.
Απευθύνομαι σε όλες τις ευρωπαϊκές δυνάμεις, σε όσους κράτησαν και θα κρατήσουν όρθια την Ελλάδα…
Απευθύνομαι και στους πιο αδύναμους.
Σε αυτούς που χτύπησε η κρίση περισσότερο:
Αυτούς που καταλαβαίνουν, ότι για να πάψουν να είναι άνεργοι πρέπει να έλθουν επενδύσεις.
Αυτούς που ξέρουν ότι για να πάψουν να κόβονται συντάξεις, και να αρχίσουν να μειώνονται οι φόροι, πρέπει να μπει επιτέλους η χώρα σε μόνιμη Ανάπτυξη.
Όλοι μαζί να χτίσουμε την Ελλάδα της δημιουργίας, την Ελλάδα της Ανάπτυξης, την Ελλάδα των ευκαιριών για τους νέους ανθρώπους, της ασφάλειας για τους πολίτες της και της αξιοπρέπειας για όλους τους Έλληνες.
Όχι την Ελλάδα που ξεχειλίζει από φόρους, ψέματα, συκοφαντίες, μίση, και κρατισμό.
Όχι την Ελλάδα του πελατειακού κράτους που πνίγει την ιδιωτική οικονομία.
Όχι την Ελλάδα που είναι «ξέφραγο αμπέλι», απομονωμένη από τους εταίρους της  και «παράδειγμα προς αποφυγήν» σε όλο τον κόσμο.
Όχι την Ελλάδα που αναζητά συνεχώς  «προστάτες», δανεικά και «διευκολύνσεις»…
Αλλά την Ελλάδα που θα βγει, όπως έβγαινε, από τα μνημόνια,  που θα εμπνέει σε όλους σεβασμό και εμπιστοσύνη που θα λάμπει από Ανάπτυξη και Πολιτισμό.
Αυτή την Ελλάδα μπορούμε να δημιουργήσουμε όλοι μαζί.
Με γνωρίζετε όλοι καλά τόσα χρόνια πλέον…
Ξέρετε πως αυτά που λέω τα πιστεύω.
Ξέρετε πως αυτά που πιστεύω, τα παλεύω πάντα.
Και «μόνος και μετά πολλών»…
Ξέρετε ότι δεν υποστέλλωτη σημαία του αγώνα.
Δεν το έκανα ποτέ στο παρελθόν, ούτε και πρόκειται να το κάνω…
Είμαι παρών, είμαι μαζί σας, είμαι δίπλα σας…
Αυτή την Ελλάδα που ονειρευόμαστε θα την φτιάξουμε όλοι μαζί.
Και το ξέρετε καλά πια:
Έχω πάντα την Πατρίδα στο μυαλό μου, τη Μεσσηνία στην καρδιά μου και τον Ελληνισμό στην ψυχή μου.
Αυτή είναι η πυξίδα μου.
Αναλυτικό ρεπορτάζ στο «Θάρρος» της Τρίτης
Του Κώστα Γαζούλη
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας
Video: Αντώνης Σαμαράς Καλαμάτα 6/3/2016 , https://youtu.be/8tId8TBJ-_E  .-
Βίντεο 2 : , Αντώνης Σαμαράς Καλαμάτα 6-3-2016  , https://youtu.be/iviIP4578eM .-
 
***   Λευκή “επιδρομή” σαν σήμερα πριν 29 χρόνια στη σεισμόπληκτη Καλαμάτα (φωτογραφίες)          
      
 
 
 
“Μάρτης γδάρτης και κακός παλουκοκαύτης” αποδείχθηκε στην πράξη ο Μάρτιος του 1987. Ο πιο βαρύς χειμώνας που έχει γνωρίσει μέχρι σήμερα η Μεσσηνία ήταν ακόμα πιο επώδυνος για την Καλαμάτα καθώς η πόλη μετρούσε ακόμα τις πληγές της, απο τους σεισμούς του Σεπτεμβρίου του 1986. H επιδρομή του “χιονιά” βρήκε χιλιάδες Καλαματιανούς σε σκηνές και σε λυόμενα καθώς και την πλειονότητα των μαθητών στα σχολεία.  Ήταν σαν σήμερα 6 του Μάρτη, Παρασκευή τότε, όταν από τα ξημερώματα είχε αρχίσει να χιονίζει μέσα στην Καλαμάτα. Τα φύλλα του “Θάρρους” του Σαββάτου 7 Μαρτίου και της Κυριακής 8 Μαρτίου περιγράφουν εύγλωττα στο ρεπορτάζ τους, τις “δύσκολες” εκείνες ημέρες για τη περιοχή της Καλαμάτας.   Από το Μαρτίο του 1987 και την κακοκαιρία που κράτησε αρκετές ημέρες τότε, στην Καλαμάτα ξαναείδαμε χιόνι το Φεβρουάριο του 2004, ανήμερα την Τσικνοπέμπτη όταν έπεσαν μερικές νιφάδες για λίγη ώρα, χωρίς όμως να υπάρχει σύγκριση με την κακοκαιρία του 1987.  Πηγή: Αρχείο "Θάρρους" 

***  Με ποιο τρόπο θα μοιραστούν τα χρήματα;

Προγράμματα προβολής αξίας 40.000 ευρώ του δήμου Καλαμάτας αποφασίστηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Δε θα μπούμε στον πειρασμό να ασκήσουμε κριτική για το πόσες από αυτές τις δράσεις θα πιάσουν τόπο ή όχι. Έχουμε να ρωτήσουμε, όμως, αν τα συγκεκριμένα χρήματα δοθούν κατόπιν ανοικτών διαγωνιστικών διαδικασιών ή θα πάνε κατευθείαν σε… καταξιωμένους «ημέτερους». Σαν κι αυτά περίπου που δόθηκαν για την προβολή μεσσηνιακής διατροφής από την ιστοσελίδα του δήμου Καλαμάτας… Α.Π. - 

***  Ομιλία Παπαρήγα στην Καλαμάτα

Με αφορμή την 8η Μαρτίου «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας», η ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση την Κυριακή 20 Μαρτίου στις 7.00 μ.μ. στο κέντρο «Γρηγόρης» (πίσω από τα ΚΤΕΛ). Κατά τη εκδήλωση θα μιλήσει η κα Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ - 

***  Μηδενικές καταβολές σε υπερχρεωμένο άνεργο ζευγάρι 

 Μηδενικές καταβολές για μια 5ετία κατάφερε να εξασφαλίσει ένα νεαρό ζευγάρι που είναι άνεργο για οφειλές που έχει σε τράπεζα. Πρόκειται για 35χρονο που έχει ένα ανήλικο παιδί. Είναι άνεργος από το Σεπτέμβριο του 2015, ενώ τα προηγούμενα χρόνια και κατά διαστήματα είχε εργασθεί ως ιδιωτικός υπάλληλος. Άνεργη είναι και η σύζυγός του, η οποία ως μοναδικό περιουσιακό στοιχείο έχει ένα ακίνητο 29 τ.μ., η εκποίηση του οποίου κρίθηκε ότι δεν θα προσφέρει τίποτα. Η οικογένεια διαμένει σε σπίτι που τους έχει παραχωρήσει συγγενικό τους πρόσωπο, ενώ το δικαστήριο υπολόγισε τις δαπάνες διαβίωσής της στο ύψος των 700 ευρώ, με το νεαρό ζευγάρι να δέχεται οικονομική βοήθεια από στενούς συγγενείς. Ο 35χρονος έχει οφειλή 18.263,38 ευρώ από ένα καταναλωτικό δάνειο και από το 2012 αδυνατεί να πληρώνει τις υποχρεώσεις του. Το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας αποφάσισε να ορίσει για την επόμενη 5ετία μηδενικές καταβολές στον 35χρονο για την οφειλή του, ενώ στις 23 Νοεμβρίου του 2017 θα γίνει επανεξέταση της υπόθεσής του για το αν έχουν αλλάξει τα περιουσιακά ή εισοδηματικά του στοιχεία. Παρά ταύτα το δικαστήριο επισημαίνει ότι η οικονομική του κατάσταση δεν αναμένεται να βελτιωθεί, παρά μόνο αν βρει εργασία, κάτι που κρίνει ότι είναι αρκετά δύσκολο, λόγω του υψηλού ποσοστού ανεργίας που μαστίζει τη χώρα.Β.Β. - 

*** Αλλάζει εντελώς ο καιρός από σήμερα Δευτέρα στην Καλαμάτα

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Δευτέρα 7/3/2016 προβλέπεται αίθριος στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας. Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Τις πρώτες πρωινές ώρες ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Τις πρωινές και πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις. Τις μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις απογευματινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις. Τις βραδινές ώρες υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-85%. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Ν-ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ. Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, με αποτέλεσμα να υπάρξει κάποια θολούρα στην ατμόσφαιρα, ενώ ότι ενδεχομένως πέσει θα είναι λασποψιχάλες. Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/ - 

*** Γ. Ζωγράφος: «Η Καλαμάτα είναι αναβαθμισμένη ιατρικά»
Από αριστερά, ο κ. Άγγελος Χρονάς και ο καθηγητής χειρουργικής, αν. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Γ. Κ. Ζωγράφος
 
Πάνω από 200 γυναίκες εξετάσθηκαν δωρεάν για καρκίνο του μαστού Με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση από τις γυναίκες ολοκληρώθηκαν χθες οι δράσεις της διημερίδας «Προλαμβάνω τον καρκίνο», που πραγματοποιήθηκαν Παρασκευή και Σάββατο στο Διοικητήριο, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Α΄ Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική Γ.Ν.Α. «Ιπποκράτειο» και υπό την αιγίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, της Χειρουργικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, του Ιατρικού Συλλόγου, της Ιατρικής Εταιρείας Μεσσηνίας και την εθελοντική συνδρομή του Συλλόγου «Ξαναρχίζω». Την Παρασκευή το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα, όπου καθηγητές και ιατροί μίλησαν για τον πρώιμο καρκίνου του μαστού. Παράλληλα, από την Παρασκευή το απόγευμα έως και χθες το απόγευμα, πάνω από 200 Μεσσήνιες, εξετάσθηκαν από ειδική ομάδα γιατρών και υπό τις οδηγίες του καθηγητή χειρουργικής, αναπληρωτή Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Γ. Κ. Ζωγράφο.Γ. Ζωγράφος Μιλώντας στο «Θάρρος» ο κ. Ζωγράφος, χαρακτήρισε εντυπωσιακή την ενωτική προσπάθεια τόσων φορέων, εστιάζοντας στην περιφέρεια και τον περιφερειακό σύμβουλο, γιατρό, Άγγελο Χρονά, που είχε την οργάνωση. Μιλώντας για τη σημασία της πρόληψης τόνισε: «Η Καλαμάτα είναι αναβαθμισμένη ιατρικά. Το επίπεδο της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας γενικότερα είναι από τα πιο αναβαθμισμένα στην Ελλάδα. Η εντύπωση που σχημάτισα είναι ότι ο Μεσσηνιακός λαός είναι ενημερωμένος και ευαισθητοποιημένος. Ξέρει την αξία της πρόληψης και σε αυτό έχουν συντελέσει και οι άριστοι επιστήμονες που έχουν γεννηθεί σε αυτό το τόπο. Ο καρκίνος του μαστού, είναι ο συχνότερος καρκίνος στη γυναίκα και είναι ιάσιμος. Και αυτό είναι που έχει σημασία. Πρέπει λοιπόν να γνωρίζουμε τον αντίπαλό μας, να του αποδίδουμε τις πραγματικές του δυνατότητες, να μην τον υπερεκτιμούμε, να τον σεβόμαστε ως αντίπαλο ώστε να τον αντιμετωπίσουμε σωστά και αυτό το προσφέρει η γνώση. Και γνώση σημαίνει ότι πρέπει να τον ανακαλύψουμε νωρίς. Δηλαδή όταν δεν είναι ψηλαφητός. Δεν χρειάζεται να ψηλαφίσει μια γυναίκα έναν όγκο για να πάει στον γιατρό. Οφείλει να κάνει μια εξέταση που παραμένει 65 -66 χρόνια στο προσκήνιο, με τεχνολογικές αναβαθμίσεις αλλά ουσιαστικά είναι η ίδια, τη μαστογραφία. Δεν έχει σημασία αν λέγεται κλασική, ψηφιακή ή τομοσύνθεση. Είναι πολύ σημαντική εξέταση, διότι ανακαλύπτει πολύ μικρές βλάβες που η γυναίκα δεν τις αντιλαμβάνεται καθόλου, είναι μη ψηλαφητές. Αυτές οι πολύ μικρές βλάβες, ενώ παλιότερα χρειαζόντουσαν χειρουργείο για να αφαιρεθούν, τώρα πλέον δεν χρειάζεται. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια μονάδα που να έχει την τεχνολογία, όπως αυτή που έχουμε τη χαρά να έχουμε στο Ιπποκράτειο και καταφέρνουμε να αφαιρούμε τη μικρή αυτή βλάβη με μια τοπική προσπάθεια. Εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό η γυναίκα απαλλάσσεται του χειρουργείου, αν είναι καρκίνος, δικαιούται να κάνει την χειρουργική της επέμβαση. Έτσι, σταματήσαμε να χειρουργούμε τα πάντα» τόνισε ο καθηγητής. Σε ότι αφορά την περίοδο κρίσης που διανύουμε, ο ίδιος δεν πιστεύει ότι υπάρχουν όλες οι ελλείψεις που κατά καιρούς ακούγονται: «Ακόμα το ελληνικό σύστημα υγείας παρόλη την οικονομική κρίση δεν έχει φοβερές ελλείψεις. Μπορεί να ακούγονται διάφορα, αλλά θεωρώ ότι αυτό είναι πρόβλημα του τοπικού συστήματος και όχι ελλείψεων. Τα βασικά πράγματα λειτουργούν και υπάρχουν. Εμάς στο Ιπποκράτειο δεν μας έχει λείψει τίποτα».Τα όπλα των γιατρών Από την πλευρά του ο κ. Χρονάς, ευχαρίστησε τον κ. Ζωγράφο για την παρουσία του στις δράσεις της Καλαμάτας και πρόσθεσε: «Η προσέλευση ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική. Έγινε στις κυρίες που είχαν κλείσει ραντεβού για κλινική εξέταση μαστού. Όπου εντοπίσθηκε κάτι ύποπτο έγινε και υπέρηχος και όπου χρειάσθηκε και κυτταρολογική επιβεβαίωση. Εκπαιδεύσαμε τις γυναίκες πώς να ψηλαφούν το μαστό. Κάθε πότε πρέπει να γίνεται υπέρηχος και κάθε πότε πρέπει να γίνεται μαστογραφία. Επενδύουμε επάνω στην πρόληψη και αυτό είναι το σύνθημά μας». Τέλος, η πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου «Ξαναρχίζω» Ιωάννα Κοντομηνά, ευχαρίστησε την αντιπρόεδρο του Συλλόγου Πολυτίμη Κυπραίου και τις εθελόντριες για την προσφορά τους στη διοργάνωση των δράσεων της διημερίδας και σημείωσε: «Ήταν πολύ σημαντικές οι δράσεις που έγιναν αυτές τις δύο ημέρες. Καλό θα ήταν να επαναληφθούν, καθώς είδαμε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από τις γυναίκες της Μεσσηνίας. Πρέπει να «ακούμε» το σώμα μας. Να μάθουμε να ψηλαφούμε το στήθος μας και να το γνωρίζουμε. Όταν δούμε ότι κάτι δεν πάει καλά, να πάμε στο γιατρό μας. Δεν σημαίνει ότι τα πάντα είναι καρκίνος. Αλλά ακόμα και αν είναι καρκίνος, αν τον εντοπίσουμε στο αρχικό ή «μηδενικό» του στάδιο, τότε δίνουμε περισσότερα όπλα στους γιατρούς για να το πολεμήσουν».Της Βίκυς Βετουλάκη - 

*** Πορτοκάλια στα σχολεία της Καλαμάτας          
     
Με αφορμή τα πορτοκάλια που μοίρασε ο Δήμος Καλαμάτας τις προηγούμενες ημέρες στους μαθητές της πόλης, αναγνώστης της εφημερίδας έστειλε το παρακάτω σχόλιο:
Ας μας προβληματίσει το γεγονός, πέραν των άλλων, ότι ο Δήμος ξόδεψε 77.000 ευρώ κόβοντας τιμολόγιο σε εταιρεία άλλου νομού και αγόρασε πορτοκάλια που είχαν μείνει στα ψυγεία πολλές μέρες.
Αρκετά, από τα 10 που περιείχε το κάθε σακί, ήταν μαραζωμένα και αρκετά πήγαν στα σκουπίδια γι’ αυτό το λόγο.
Υπάρχουν κτήματα στην περιοχή της Κηπούπολης, κι όχι μόνο, που τα πορτοκάλια μένουν αμάζευτα και σαπίζουν διότι δεν συμφέρει η συλλογή τους.
Τα πορτοκάλια αυτά δεν έχουν λιπανθεί, ραντιστεί, διότι δεν συμφέρει και επομένως είναι καταλληλότερα για κατανάλωση από τα κερωμένα και ποιος ξέρει με τι φάρμακα ραντισμένα, που διανεμήθηκαν στα σχολεία.
Γι’ αυτά τα πορτοκάλια δεν υπάρχει κάποιο ΕΣΠΑ και κάποια επιδότηση στους ιδιοκτήτες; Τιμολόγιο 77.000 ευρώ έκοψαν…   Α.Π. 

***  Εγκαταλελειμμένα κούτσουρα           
     
Σε διάφορα σημεία της πόλης, σε πεζοδρόμια, για διάφορους λόγους έχουν κοπεί δέντρα, αλλά έχουν μείνει στο έδαφος τα κούτσουρα.
Συνήθως, τριγύρω έχουν φυτρώσει χορτάρια που τα κρύβουν, όπως αυτό της φωτογραφίας και μετατρέπονται σε κίνδυνο για τους περαστικούς που σκοντάφτουν επάνω του.
Καλό θα ήταν να τα βγάλουν και ας φυτευτεί ένα άλλο δεντράκι στη θέση του παλιού.  Β.Β. 

***  Με κέφι και χαμόγελα το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού στα Φιλιατρά (φωτογραφίες)

 
 
 
 
Με πολύ κέφι και πολλά χαμόγελα διεξήχθη το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού που για μια ακόμη χρονιά, με απόλυτη επιτυχία, διοργάνωσε ο Όμιλος Δράσεων και Πολιτισμού το πρωί της Κυριακής στα Φιλιατρά και, πλέον, τείνει να γίνει θεσμός στο πλαίσιο του Φιλιατρινού Καρναβαλιού! Από νωρίς το πρωί, δεκάδες παιδιά, νέες και νέοι των Φιλιατρών, κατέφθαναν στο Περίπτερο του Ομίλου στην κεντρική πλατεία της πόλης για να δηλώσουν συμμετοχή και να μάθουν για τους όρους του παιχνιδιού. Λίγο μετά τις 11πμ ξεκίνησε το παιχνίδι, με τα παιδιά να συμμετέχουν με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό και πολύ κέφι, για να βρουν τις απαντήσεις των γρίφων, να παίξουν και να το ευχαριστηθούν με την ψυχή τους! Στη σελίδα του Ομίλου Δράσεων και Πολιτισμού στο facebook αναφέρεται σχετικά: «Με πολύ κέφι και πολλά χαμόγελα έγινε και φέτος το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού. Πολλά Φιλιατρινόπουλα είχαν την ευκαιρία να τρέξουν, να λύσουν γρίφους, να παίξουν παιχνίδια. Μια ομάδα βέβαια είναι αυτή που κέρδισε τον «θησαυρό» ο οποίος ήταν μια δωροεπιταγή του ΟΜΙΛΟΥ για να αγοράσουν σχολικά από ένα βιβλιοπωλείο, αλλά σίγουρα νικητές είναι όλοι αφού συμμετείχαν σε ένα παιχνίδι χαράς. Το Δ.Σ. εκφράζει ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη του Ομίλου, τον Τάκη, την Βάσω, την Μαρία και την Σταυρούλα που “πήραν πάνω τους” την διοργάνωση αυτού του ιδιότυπου κυνηγιού, που τείνει να γίνει θεσμός στο πλαίσιο του ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ».*Οι φωτογραφίες είναι από τη σελίδα του Ομίλου Δράσεων και Πολιτισμού στο facebook. - 

***  “Πλημμύρισε” με μικρούς καρναβαλιστές η Πλατεία της Καλαμάτας (φωτογραφίες)         
      
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Σε αποκριάτικους ρυθμούς συνεχίζει η Καλαμάτα... Ύστερα από το χθεσινοβραδινό ξεφάντωμα με την νυχτερινή παρέλαση, την συναυλία στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτα αλλά και τη συνέχεια μέχρι πρωίας στα νυχτερινά καταστήματα... σειρά στη διασκέδαση είχαν σήμερα το πρωί οι λιλλιπούτειοι καρναβαλιστές της Καλαμάτας. Αρχή έγινε στις 11:30 το πρωί με το δρώμενο από την πειραματική σκηνή Καλαμάτας “Ο θάνατος του δράκου και το ξύπνημα της άνοιξης” . Ακολούθησε το παραδοσιακό και διαχρονικό πλέον γαϊτανάκι από τα παιδιά του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού... Το “παιδικό πάρτι” συνεχίστηκε μέχρι και το μεσημέρι σε “latin” ρυθμούς με εκατοντάδες μικρούς καρναβαλιστές να διασκεδάζουν με την ψυχή τους στη κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.  Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας 

***   Οι Τοίχοι της Καλοσύνης στην Καλαμάτα εξαπλώνονται συνεχώς         
     
Όσο περνούν οι μέρες, όλο και πιο πολλά σημεία της Καλαμάτας αποκτούν το δικό τους Τοίχο της Καλοσύνης. Μέχρι και χθες το μεσημέρι στο σχετικό χάρτη βρήκαμε 9 σημεία.
Όμως να επισημάνουμε κάτι που μας είπε φίλη και εθελόντρια αυτής της ιδέας... Καλό θα είναι να μπουν οι κρεμάστρες σε σημεία που τα προϊόντα δε θα βρέχονται και να μην είναι κοντά σε κάδους.
Καλή συνέχεια από εμάς και μπράβο σε όλους όσοι καθημερινά γεμίζουν τις κρεμάστρες!  Π.Μπ. 
 
*** Η κοινωνία έχει ανάγκη από τέτοιες πρωτοβουλίες         
   Εξαιρετικά ευχάριστη ήταν τόσο την Παρασκευή, όσο και χθες, η διαπίστωσή μου ότι πλέον όχι μόνο οι νεαρές γυναίκες, αλλά και πολύ μεγαλύτερες σε ηλικία, δίνουν μεγάλη σημασία στο θέμα της πρόληψης.
Η εξαιρετική πρωτοβουλία της Α΄ Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής Γ.Ν.Α. «Ιπποκράτειο» με την περιφέρεια Πελοποννήσου για ενημέρωση και δωρεάν κλινική εξέταση γυναικών, βρήκε τεράστια ανταπόκριση.
Πάνω από 200 γυναίκες, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν, να ενημερωθούν και να εξετασθούν από μια ομάδα ειδικών γιατρών, υπό την επίβλεψη και τις οδηγίες του καθηγητή χειρουργικής και αν. Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Γ. Κ. Ζωγράφο.
Τα ραντεβού έγιναν στην κυριολεξία «ανάρπαστα» από την πρώτη ημέρα της ανακοίνωσης, ενώ ακόμα και χθες, γυναίκες επικοινωνούσαν ή περνούσαν από το Διοικητήριο ρωτώντας αν υπάρχει κάποια ακύρωση, προκειμένου να εξετασθούν.
Όπως ανέφερα όμως και παραπάνω, το εντυπωσιακό ήταν πως είχαν κλείσει ραντεβού ώστε να εξετασθούν από τους γιατρούς, γυναίκες μεγάλης ηλικίας και μάλιστα αρκετές είχαν έρθει από χωριά της Μεσσηνίας.
Η μεγάλη ζήτηση που υπήρξε, δείχνει ότι είναι τεράστια η ανάγκη της κοινωνίας μας, αυτή ιδιαίτερα την περίοδο της οικονομικής κρίσης, για τέτοιες πρωτοβουλίες. Δυστυχώς, για συνανθρώπους μας με χαμηλά εισοδήματα ή άνεργους, η δωρεάν υγεία είναι κάτι τελείως άγνωστο, αφού η μόνη τους διέξοδος είναι τα δημόσια Νοσοκομεία, τα οποία όμως έχουν τεράστιες λίστες αναμονής. Ο δε δρόμος των ιδιωτικών ιατρείων και εργαστηρίων, για μεγάλη κατηγορία ανθρώπων, είναι οικονομικά απλησίαστος.
Γι’ αυτό, είναι πραγματικά αξιέπαινο κάποιοι επιστήμονες να αφιερώνουν τις ημέρες ξεκούρασής τους, σε προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.      Βίκυ Βετουλάκη

***  Ανατριχιαστικό βίντεο: «Το Μεγάλο Θαύμα που θα γίνει στο Έθνος μας»

: Μία από τις πιο γνωστές προφητείες του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού επανήλθε στο προσκήνιο τις τελευταίες ώρες, με αφορμή ένα βίντεο το οποίο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο. 
Η προφητεία αναφέρει ότι «το ποθούμενον θα έρθει όταν θα ‘ρθούν δύο πασχαλιές μαζί».

Σύμφωνα με χρήστες του διαδικτύου, η προφητεία έχει διπλή συμβολική σημασία: Αφενός συμβολίζει την Ανάσταση του Σωτήρος Ιησού Χριστού κι αφετέρου την Ανάσταση του Ελληνικού Έθνους και των απανταχού Ελλήνων.

Παράλληλα, συνδέεται και μια συγκλονιστική μαρτυρία πιστού, του κ. Κων/νου Βαρδάκα, οδοντίατρου από τη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον οποίο, σε όραμα ο Γέροντας Παΐσιος του είπε: «Σε λίγο καιρό παιδί μου ολόκληρη η Ελλάδα και η Κύπρος θα Αναστηθεί! Ο λαός θα τιμάει την Ανάσταση του Κυρίου μας! Και την Κυριακή της Αναστάσεως, μετά τη Λειτουργία της ΑγΜία από τις πιο γνωστές προφητείες του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού επανήλθε στο προσκήνιο τις τελευταίες ώρες, με αφορμή ένα βίντεο το οποίο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Η προφητεία αναφέρει ότι «το ποθούμενον θα έρθει όταν θα ‘ρθούν δύο πασχαλιές μαζί».

Σύμφωνα με χρήστες του διαδικτύου, η προφητεία έχει διπλή συμβολική σημασία: Αφενός συμβολίζει την Ανάσταση του Σωτήρος Ιησού Χριστού κι αφετέρου την Ανάσταση του Ελληνικού Έθνους και των απανταχού Ελλήνων.

Παράλληλα, συνδέεται και μια συγκλονιστική μαρτυρία πιστού, του κ. Κων/νου Βαρδάκα, οδοντίατρου από τη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον οποίο, σε όραμα ο Γέροντας Παΐσιος του είπε: «Σε λίγο καιρό παιδί μου ολόκληρη η Ελλάδα και η Κύπρος θα Αναστηθεί! Ο λαός θα τιμάει την Ανάσταση του Κυρίου μας! Και την Κυριακή της Αναστάσεως, μετά τη Λειτουργία της Αγάπης, στους δρόμους των πόλεων θα λιτανεύουν την εικόνα του Αναστάντος Κυρίου μας σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για το μεγάλο θαύμα που θα γίνει στο Έθνος μας».

 
άπης, στους δρόμους των πόλεων θα λιτανεύουν την εικόνα του Αναστάντος Κυρίου μας σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για το μεγάλο θαύμα που θα γίνει στο Έθνος μας».
 
~Η περίφημη προφητεία που αναφέρει ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός για τις 2 Πασχαλιές & το "Ποθούμενον" έχει διπλή συμβολιστική σημασία: αφενός συμβολίζει την Ανάσταση του Σωτήρος Ιησού Χριστού και αφετέρου την Ανάσταση του Ελληνικού Έθνους και των απανταχού Ελλήνων... Όταν ο ελληνικός λαός θα γιορτάσει αυτή τη διπλή Ανάσταση, τότε θα έρθει και η απελευθέρωση των αλύτρωτων περιοχών του Βυζαντίου & της Μικράς Ασίας.-  ~ . "ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ" : https://youtu.be/xiff7xZGrKQ  .-
*** Αθλητική ενημέρωση :

***  Σούπερ Λίγκα 24η  αγωνιστική 
Αναλυτικά :
ΣΑΒΒΑΤΟ 05/03/2016:
Στυλιάρας στη Λεωφόρο, Βοσκάκης στην Κομοτηνή και Παπαπέτρου στην Τρίπολη
=======

  ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός  2-0  , (0-0) .- ^
Τα  γκόλ : 73΄Λίλα , 90΄Ακόστα .-
Διαιτητής: Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας)  Βοηθοί: Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), Παρασίου (Ημαθίας)
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Περιστερίδης, Λίλα, Μανιάς, Ναδάλες, Ακόστα, Στρούνα, Τσουκαλάς, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Σκόνδρας, Ίλιτς.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Ματζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Μάκος, Κέβιν, Πάουλο, Βασιλούδης, Ουαρντά, Κάπελ, Μουνιός, Μαρκόβσκι.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Πασχαλάκης, Γαρουφαλιάς, Καρανίκας, Ηλιάδης, Γιάκος, Μπέριος, Νικολιάς.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κριστιάνο, Χαντάκιας, Φερέιρα, Κλέσιο, Ρουσκουσέδα, Ρουμπουλάκου, Κόρσιενς.
Βίντεο  με γκόλ από τον αγώνα :
~ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 2-0  1ο γκόλ  05/03/2016 25η αγων: https://youtu.be/H-Pc4oNQFxI .-                                                                        
~ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 2-0  2ο  γκόλ  25η αγων  05/03/2016 : https://youtu.be/4hfGj5j8hCM  .-
~ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 2-0 φάσεις γκόλ 25η αγων  06/03/2016 : https://youtu.be/ChMwUeESg0Y .-   
                                                                                            
 Πλατανιάς-Πανιώνιος  0-0  , (0-0) .-
Τα  γκόλ :
Κίτρινες : Ρισβάνης ,  Τζανδάρη ,
Διαιτητής: Μάριος Λαμπρόπουλος (Ηλείας)  Βοηθοί: Καρατζίκας (Αθηνών), Τσολάκης (Αθηνών)
Πλατανιάς (Γ. Παράσχος): Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Βάντερσον, Σελίν, Μπανανά, Γκνιάτιτς, Αποστολόπουλος, Μουνάφο, Ανγκούλο, Μιλούνοβιτς, Ντίνας
Πανιώνιος (Μ. Ουζουνίδης): Διούδης, Οικονόμου, Σιώπης, Μπακασέτας, Καραμάνος, Ρισβάνης, Τζανδάρης, Βλάχος, Τασουλής, Μασούρας, Καθάριος
Στον πάγκο των γηπεδούχων οι: Κοκκαλάς, Πάγκαλος, Τσουράκης, Στανισάβλιεβιτς, Δημήτρης, Ιτούα, Βαλεριάνος
Αναπληρωματικοί για τον Πανιώνιο οι: Παπαδόπουλος, Αργυρόπουλος, Μπαργκάν, Χαλκιαδάκης, Πατσατζόγλου, Βιγιάλμπα, Ποζατζίδης .-
~ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  0-0 φάσεις 25η  αγων  06/03/2016 : https://youtu.be/dfSeoST8VLg .-                                                                                                 
ΚΥΡΙΑΚΗ 06/03/2016 :
=======
 Παναθηναϊκός-Ατρόμητος  2-0 .-
Διαιτητής: Δημήτρης Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας) Βοηθοί: Κωσταράς (Αιτ/νίας), Λάμπρου (Α. Αττικής)
~ Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 2-0  φάσεις γκόλ δηλώσεις  25η αγων :  https://youtu.be/tr7PFgDh9_0  .-                                                                      

  Ξάνθη-Καλλονή  0-0 .-
Διαιτητής: Θανάσης Γιάχος (Χίου)Βοηθοί: Μπουξμπάουμ (Α. Αττικής), Δόσης (Αθηνών)
~ΞΑΝΘΗ- Καλλονή 0-0  Δηλώσεις φάσεις 25η αγων  06/03/2016 : https://youtu.be/iRd0cKk9a-0 .-                                                                                                          ~ΞΑΝΘΗ-ΚΑΛΟΝΗ 0-0  φάσεις 25η αγων  06/03/2016 : https://youtu.be/XzNIWALHrEs .-                                                                            

  Βέροια-Λεβαδειακός 0-0 .-
Διαιτητής: Θανάσης Τζήλος (Λάρισας)Βοηθοί: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Γκάγκας (Λάρισας)
~ΒΕΡΟΙΑ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 0-0  φάσεις  25η αγων  06/03/2016 : https://youtu.be/qOpGys5tHmw   

 Πανθρακικός-ΠΑΟΚ 2-1 .-
Διαιτητής: Μιχάλης Βοσκάκης (Ρεθύμνου) Βοηθοί: Βλάσσης (Λασιθίου), Καλφάκης (Χανίων)
~Πανθρακικός- ΠΑΟΚ 2-1 δηλώσεις  25η αγωνιστική φάσεις :  https://youtu.be/0f61fMjG5uk .-                                                                                               ~ Πανθρακικός-ΠΑΟΚ 2-1  φάσεις γκόλ  25η  αγωνιστική : https://youtu.be/4wBOVBPj8zk  .-
  
 Ηρακλής-Ολυμπιακός  ΑΝΑΒΟΛΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 07/03/2016 :
=======
  Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ  0-0 .- ^
Διαιτητής: Τάσος Παπαπέτρου (Αθηνών)  Βοηθοί: Ακρίβος (Αθηνών), Τουμπακάρης (Αθηνών)

***  Β΄ Εθνική   22η αγωνιστική  :
Σάββατο 05-03-2016 :
ΛΑΡΙΣΣΑ-ΑΠΟΛΩΝ 129 1-0 .-
ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ-ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ
Κυριακή 06-03-2016 :
ΛΑΜΙΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Βόλου 3-0 α.α.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Καρδίτσας-ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ 2-0
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 0-1
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ-Α.0. ΧΑΝΙΑ  1-0
ΚΣΣΙΟΠΗ-Α.ΟΤΡΙΚΑΛΑ  1-0
Δευτέρα 07-03-2016 :
ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΖΑΚΥΝΘΟΣ 

***  Γ΄ Εθνική 3ο  όμιλος  (06/03/2016) 18η  αγωνιστική
  ΑΟ Χαλκίς-Ηρακλής Ψαχνών
Λουτράκι ΠΑΟ-Παναργειακός  0-1
Λεβάντε ΑΟ-Σπάρτη 1-0
Καλαμάτα-Ερμιονίδας ΑΕ  0-0
Παναρκαδικός-Βάρδα  2-0
Δόξα Ν. Μανωλάδας-Αιολικός  0-3
Κανάρης Χίου-Βύζας Μεγάρων  0-1
Χαλκίδα-Ηρακλής Ψαχνών 3-0 (α.α.)
 -Εκκρεμούν οι συναντήσεις Αιολικός-Βάρδα και Χίος-Σπάρτη.
Κυριακή 6/3 – 15:00
1ος όμιλος – 24η αγωνιστική
Καμπανιακός-Απόλλων Κρύας Βρύσης
Ηρακλής Αμπελοκήπων-Εθνικός Νέου Αγιονερίου
Εορδαϊκός-Βυζάντιο Κοκκινοχώματος
Καβάλα-ΑΠΕ Λαγκαδά
Εθνικός Αλεξανδρούπολης-Θύελλα Φιλώτα
Άρης-Νέστος Χρυσούπολης
FC Σερρών-Δόξα Δράμας ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ
Κοζάνη-Έβρος Σουφλίου
Ρεπό: Απόλλων Καλαμαριάς
2ος όμιλος – 24η αγωνιστική
Τύρναβος-Φαρκαδόνα
Οικονόμος Τσαριτσάνης-Πύρασος Νέας Αγχιάλου
Οπούντιος Μαρτίνου-Φωκικός ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ
Πύδνα Κίτρους-Αιγινιακός
Εθνικός Φιλιππιάδας-Νίκη Βόλου
Αχιλλέας Νεοκαισάρειας-Πιερικός
ΑΕ Καραϊσκάκης-ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου
Ρήγας Φεραίος-Θεσπρωτός
Ρεπό: Δωτιέας Αγιάς
4ος όμιλος – 20η αγωνιστική
ΑΟΤ Αλίμου-Αστέρας Βάρης
Ιάλυσος-Επισκοπή
Ηλυσιακός-Φωστήρας
ΠΑΟ Κρουσώνος-ΟΦΗ
Ιωνικός-Εθνικός (Σάββατο 5/3 – 18:30)
Γλυφάδα-Ερμής Ζωνιανών
Τριγλία Ραφήνας-ΑΕ Ηρακλείου
Ατρόμητος Πειραιά-Κηφισιά.

*** Α΄ Τοπικό ΕΠΣΜεσσηνίας  24η αγωνιστική Σ/Κ 05 και 06/03/2016 
 
Σάββατο 05/03/16
 ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ. - ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ     1-0
Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ - Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ   4-1
Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ   0-0
 Α.Ο. ΦΑΡΑΙ - Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 
 Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ - Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ  2-0
Κυριακή06/03/16
 ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ   1-2
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  0-0
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ - ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ    3-1

*** Α1 Τοπικό ΕΠΣΜεσσηνίας   22η  αγωνιστική 
  Σάββατο 05/03/2016
Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ -ΗΡΑΚΛΗΣ Καλαμάτας  0-3
 ΑΚΡΙΤΑΣ Κορώνης  - Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ Καλαμάτας  1-1
Κυριακή 06/03/2026
Α.Ε. Αβίας - Κεραυνός 3-0
 Χανδριναϊκός - Εράνη  0-1
 Νέος Αρις - Αναγέννηση Παραλίας  0-2
 Απόλλωνας Πεταλιδίου - Μεθώνη 1-0
 Αίαντας - Παπαφλέσσας Χώρας  2-0

 *** Β΄ Τοπικό  ΕΠΣΜεσσηνίας   20 η αγωνιστική,  1ος  όμιλος
 Σάββατο 05/03/2016
 Α.Ο. ΦΥΤΕΙΑ Καλαμάτας -Α.Ε. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ -ΗΡΑΚΛΗΣ  0-4
ΔΙΑΓΟΡΑΣ Κοπανακίου -Α.Ε. Γαργαλιάνων  0-0
ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ -Α.Ε. ΑΙΘΑΙΑΣ  2-0
ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ  4-1
Κυριακή 06/03/2016 :
Α.Ο.ΠΑΤΙΣΤΑΣ -ΑΣ ΘΥΕΛΛΑΣ Μερόπης 4-4 .-
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Καλαμάτας -ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ Άμφειας  2-1 .-
Β΄ Τοπικό ΕΠΣΜεσσηνίας 2ος .ομιλος  20η  αγωνιστική
  ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Καλαμάτας -ΔΟΞΑ Καλαμάτας 1-0 {18η αγων. Τετάρτη 02/03/2016} .-
Σαββάτο 05/03/2016 :
ΑΕΚ Καλαμάτας -ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Καλαμάτας  2-2
ΠΑΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ -ΔΟΞΑ Καλαμάτας  3-1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Ανάληψης-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Καλαμάτας  4-0
Κυριακή 06/03/2016 :
Α.Ε.ΜΑΝΗΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΠΑΜΗΣΟΣ Μεσσήνης 1-0 .-
ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΚΙΑ -Α.Ο. ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ 0-0 .-
ΘΥΕΛΛΑ Χαροκοπιού -Α.Σ.ΔΗΜΟΥ Παπαφλέσσα 3-1 .-

**Γ΄  ΤΟΠΙΚΗ Αγώνας μπαράζ δευτεραθλητών για άνοδο :
Ο Δ. Νίκας «σφυρίζει» το μπαράζ ΑΕ Λογγάς – Αστέρα Βαλύρας  2-0-

ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΠΣ Μεσσηνίας :
Α.Ε.ΜΑΝΗΣ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλαμάτας 1-8 .-
ΗΡΑΚΛΗΣ Καλαμάτας -ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Παραλίας 5-1 .-
ΑΣΤΕΡΑΣ Αρφαρών-ΘΗΣΕΑΣ Καλαμάτας 1-7 .-
ΠΑΜΙΣΟΣ Μεσσήνης -Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑΣ 2-3 .-
Α.Ο.ΜΕΘΩΝΗΣ-ΕΡΑΝΗ Φιλιατρών  1-5 .-

***   (X)αμένη η Καλαμάτα, που μπαίνει σε περιπέτειες... (φωτογραφίες και βίντεο)         
       
 
 
 
Έντονες αποδοκιμασίες του κόσμου προς τη διοίκηση της ομάδας
Μπορεί το σημερινό παιχνίδι να ήταν το πιο κρίσιμο της χρονιάς αλλά η ομάδα της Καλαμάτας δεν κατάφερε να κερδίσει, αυτό που έκανε ξεχωριστό το παιχνίδι ήταν ότι η Ερμιονίδα ήταν μια θέση πάνω από την Καλαμάτα στον βαθμολογικό πίνακα.
Μετά το σημερινό αποτέλεσμα η διαφορά των τριών βαθμών παραμένει και η Καλαμάτα συνεχίζει να είναι στη ζώνη του υποβιβασμού.
Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τη Μαύρη Θύελλα αφού η σπουδαία νίκη με τον Παναργειακό έκανε τον κόσμο να επιστρέψει στο γήπεδο, εντός του γηπέδου η Καλαμάτα κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της και να έχει την κατοχή σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.
Από την άλλη η Ερμιονίδα έπαιξε εντελώς κλειστά και κράτησε το Χ που ήθελε.
Στο τέλος του αγώνα οι φίλαθλοι της Καλαμάτας αποδοκίμασαν τους ποδοσφαιριστές της ομάδας και κυρίως τον Γιώργο Ράλλη που του ζήτησαν να αποχωρήσει.
  Οι αρχικές συνθέσεις των ομάδων:
ΚΑΛΑΜΑΤΑ Σταυράκης, Γαλανόπουλος, Λιόλιος, Τσόπελας, Κασμερίδης, Κολημήτρας, Οττα, Γκίνο, Μπεγκλετζής, Τορεζάνι, Ραχίμ
 ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ Πονηρός, Σκεντεράι, Σαμαράς, Παυλίδης, Μπιμπισίδης, Μαρίνης, Στάικος, Μαζιώτης, Σαλταπίδας , Μιχαλάκης, Τριμπόνιας  Ακολουθεί Βίντεο :
 Καλαμάτα- Ερμιονίδα 6/3/2016 : https://youtu.be/dqnLm_12Z2Y .-

***
~   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2016  :
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  01  Μαρτίου  2016  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-01-2016.html  .-                                    
  ~ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας Τρίτη 01 Μαρτίου  2016  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/03/01-2016.html .-
~Η Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη 02  Μαρτίου  2016  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-02-2016.html  .-
~ Η εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τσικνο-Πέμπτη 03- Μαρτίου  2016
~  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-03-2016.html .- 
~   Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  04 Μαρτίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-04-2016.html .-  
 ~Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News Παρασκευή 04 Μαρτίου  2016 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-04-2016.html .-                             
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο  05 και 06 Μαρτίου  2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr / .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 05 Μαρτίου  2016 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-05-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 06 Μαρτίου 2016:  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-06-2016.html  .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 07 Μαρτίου  2016 :   http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-07-2016.html .-
~                                                                                                                                                  
                                                           
~ Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων: 
 1. STAMOS
-ARFARA -GREECE
, 2. Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
, 3. Stamos
Arfara Messinias Greece
, 4. ARFARA - KALAMATAS , 5. ASTERAS ARFARON
2011
, 6. Arfara-Messinias 2 , 7. stamos-dynami , 8. Arfara-Messinias , 9. Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
, 10. vlasios , 11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 
15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , Arfara-Messinias 2  ,

~ ***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4486 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =  Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2795 video.     σταμος σκουλικας ,  3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2819   video. -  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10.097  βίντεο   .- 
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4801 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 590 /  -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.561   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   568 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  510. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  
~



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου