ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Το  αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 14  Ιουλίου  2015 :
~

~14 Ιουλίου
Ακύλα του αποστόλου (Ο΄), επισκόπου Λευκάδος, Ιλαρίου και Ιούστου (†η ΄αι.). Ηρακλείου και Πέτρου του νέου. Οσίων Ιωσήφ αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης του ομολογητού, Ονησίμου του θαυματουργού (1), Πέτρου επισκόπου Κρήτης και Νικόδημου του Αγιορείτου, του σοφωτάτου της Εκκλησίας διδασκάλου (†1809).
(1) Ο άγιος Ονήσιμος, γεννήθηκε στην πόλη Καρόνη της Καισαρείας. Ανατράφηκε από μικρός από ευσεβείς γονείς, με τον λόγο του Ευαγγελίου, που αργότερα προσπάθησε και ο ίδιος να μεταδώσει στον υπόλοιπο κόσμο. Στην συνέχεια, μεγαλύτερος, πια φθάνοντας στην Έφεσο και συναναστρεφόμενος με μοναχούς ασπάστηκε την ασκητική ζωή. Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να συνεχίσει να κηρύττει στις πόλεις για τον Χριστό και να δίνει συμβουλές προσελκύοντας πολύ ευσεβή κόσμο γύρω του. Στην συνέχεια λόγω των διωγμών του Διοκλητιανού, η μοναχική αδελφότητα διαλύθηκε κι έτσι ο Ονήσιμος επέστρεψε στην πατρίδα του. Οι γονείς του, που στο μεταξύ είχαν χάσει το φως τους χάρηκαν πολύ. Ο Ονήσιμος προσευχήθηκε μαζί με τους γονείς του με μεγάλη πίστη προς το Θεό, ο οποίος εισακούγοντας τους έκανε το μεγάλο θαύμα, και οι γονείς του βρήκαν το φως τους. Τα τελευταία του χρόνια, τα πέρασε σε μοναστήρι που ίδρυσε ο ίδιος στην περιοχή της Μαγνησίας. Μέχρι τον θάνατό του, από βαθειά γηρατειά δεν σταμάτησε να δοξολογεί τον Θεό.
14/07 Απολυτίκιο Αγ. Νικοδήμου του Αγιορείτου - 14 ΙΟΥΛΙΟΥ :
 https://youtu.be/zN0SIhzxIOw?list=PL0186FD07E99A39E4 .
-


~
***  "Θάψτε τα Γερμανικά προϊόντα" Οργισμένο κάλεσμα στα social media
boycottgermany
 -  Aπό το πρωί, λόγω των εξελίξεων και μετά τη δημοφιλία του "Αυτό είναι πραξικόπημα", ξεπετάγονται νέα οργισμένα hashtags και θέματα σε twitter & facebook που καλούν τους χρήστες σε μποικοτάρισμα γερμανικών προιόντων μαζικά.
Το #BoycottGermany ήδη έχει πολύ υψηλή κινητικότητα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες περιοχές όπως η Ισπανία.

***  Η απόγνωση του Τσίπρα στις Βρυξέλλες: "Καλύτερα να μη γυρίσω πίσω"               
Είναι η συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής το τέλος του δρόμου ή η αρχή ενός εξίσου δύσκολου δρόμου;
Η απόγνωση του Τσίπρα στις Βρυξέλλες:
-  Φως στις δραματικές στιγμές που λίγο έλειψε να φέρουν την Ελλάδα εκτός ευρώ ρίχνει ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters για τις συζητήσεις που εκτυλίχθηκαν στη μαραθώνια Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.
-  Όπως αποκαλύπτουν πηγές του Reuters, μετά από 14 ώρες συζητήσεων το μόνο θέμα που βρισκόταν σε εκκρεμότητα ήταν η γερμανική απαίτηση για παραχώρηση ελληνικών περιουσιακών στοιχείων ύψους 50 δισ. ευρώ σε ανεξάρτητο ταμείο με έδρα το Λουξεμβούργο, μία απαίτηση στην οποία ο Αλέξης Τσίπρας αρνείτο κατηγορηματικά να ενδώσει.
-  “Αν συμφωνήσω σε μία τέτοια συμφωνία, καλύτερα να μη γυρίσω πίσω”, φέρεται να είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με μία πηγή. “Μπορώ να αγοράσω ένα αεροπορικό εισιτήριο και να πάω σε κάποια άλλη χώρα. Γιατί στην πατρίδα μου θα νομίζουν ότι ξεπούλησα την Ελλάδα”, ανέφερε ακόμα.
-  Ωστόσο, με την παρέμβαση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, η χρυσή τομή βρέθηκε και η συμφωνία επετεύχθη. Καθοριστική ήταν μάλιστα και η παρέμβαση της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία ήταν αυτή που παρουσίασε το τελικό σχέδιο του εν λόγω ταμείου που συμβίβαζε τις θέσεις των δύο πλευρών.
-  Είναι όμως αυτή η συμφωνία το τέλος του δρόμου; Μάλλον είναι περισσότερο η αρχή ενός νέου, εξίσου δύσκολου δρόμου.
-  “Δεν είναι μία τελειωμένη συμφωνία, με καμία έννοια”, εκτιμά κορυφαίος Ευρωπαίος αξιωματούχος. “Δεν έκαναν τίποτα για έξι μήνες και απομόνωσαν οποιονδήποτε προσπάθησε να τους βοηθήσει”, σημειώνει ο ίδιος.
-  Εξάλλου, πολλοί αναλυτές αμφιβάλλουν αν η έλλειψη εμπιστοσύνης και η οικονομική ζημιά των τελευταίων μηνών μπορούν να επουλωθούν με τη συμφωνία αυτή. “Απλώς θα καθυστερήσει το αναπόφευκτο”, υποστηρίζει ο Τζόναθαν Λόινς της Capital Economics. “Μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ μπορεί απλώς να πήγε λίγο παραπέρα”.
-  Μάλιστα, ένας ανώτατος Ευρωπαίος αξιωματούχος εκτίμησε, μιλώντας στο Reuters, ότι ακόμα και το να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να μπει η Ελλάδα στο πρόγραμμα του ESM είναι δύσκολο.
-  “Θα είναι ένα μακρύ, δύσκολο καλοκαίρι. Κάποιοι λένε ότι τελείωσε. Είναι μόνο η αρχή”, προειδοποιεί.
~
***  Συνεδριάζει αύριο η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ           
Στο μικροσκόπιο οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις
ΣΥΡΙΖΑ
-   Συνεδριάζει αύριο η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, στις 9 το πρωί, με θέμα τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε από το απόγευμα σειρά επαφών με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης, ενώ ο Νίκος Χουντής υπέβαλλε την παραίτησή του από βουλευτής.
~
***  Βαρουφάκης: Η συμφωνία είναι μια νέα Συνθήκη των Βερσαλλιών      
Μυστικές προετοιμασίες για εκτύπωση δραχμής περιγράφει ο πρώην υπουργός
ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ
-   Σαν μια «νέα Συνθήκη των Βερσαλλιών» περιέγραψε τη νέας συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης.
Μιλώντας στην εκπομπή Late Night Live της Αυστραλίας, ο κ. Βαρουφάκης έκανε λόγο για μια «πολιτική της ταπείνωσης». «Η τρόικα είχε φροντίσει ότι θα τον κάνουν (σ.σ. τον Αλέξη Τσίπρα) να καταπιεί κάθε λέξη που εκστόμιζε ασκώντας κριτική στην τρόικα κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε χρόνων. Όχι μόνο τους έξι μήνες που είμαστε στην κυβέρνηση, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια», δήλωσε.
«Αυτό δεν έχει να κάνει με την οικονομία. Δεν έχει σε τίποτα να κάνει με το να μπει η Ελλάδα στο δρόμο προς την ανάκαμψη. Πρόκειται για μια νέα Συνθήκη των Βερσαλλιών που στοιχειώνει και πάλι την Ευρώπη, και ο πρωθυπουργός το γνωρίζει. Γνωρίζει ότι είναι καταδικασμένος εάν  το κάνει και είναι καταδικασμένος αν δεν το κάνει», τόνισε ο πρώην υπουργός.
Ο Γιάννης Βαρουφάκης απέρριψε τη συμφωνία με τον εντονότερο τρόπο, συγκρίνοντάς την με το στρατιωτικό πραξικόπημα του 1967.
«Στο πραξικόπημα το όπλου που χρησιμοποιήθηκε για να ρίξει τη δημοκρατία ήταν τα τανκς. Λοιπόν, αυτή τη φορά ήταν οι τράπεζες. Οι τράπεζες χρησιμοποιήθηκαν από ξένες δυνάμεις για να καταλάβουν την κυβέρνηση. Η διαφορά είναι αυτή τη φορά αναλαμβάνουν όλη τη δημόσια περιουσία».
Ο κ. Βαρουφάκης πρότεινε ότι ο Τσίπρα μπορεί να προκηρύξει πρόωρες εκλογές αντί να φέρει τη συμφωνία ενώπιον της Βουλής, δηλώνοντας ότι θα «έμενε έκπληκτος» εάν ο κ. Τσίπρας θα ήθελε να παραμείνει πρωθυπουργός.
Επέμεινε, ωστόσο, ότι ο ίδιος και ο Τσίπρας διατηρούν καλές σχέσεις, και ότι ο ίδιος έχει διατηρήσει ένα χαμηλό προφίλ την περασμένη εβδομάδα, προκειμένου να υποστηρίξει τον Τσίπρα και το διάδοχό του στο υπουργείο Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Ο ίδιος περιέγραψε και πώς παραιτήθηκε: «Μπήκα στο γραφείο του πρωθυπουργού συνεπαρμένος. Ταξίδευα σε ένα όμορφο σύννεφο ωθούμενο από τον αέρα ενθουσιασμού του λαού για τη νίκη της ελληνικής δημοκρατίας στο δημοψήφισμα. Τη στιγμή που μπήκα στο πρωθυπουργικό γραφείο, ένιωσα αμέσως ένα αίσθημα παραίτησης, μια αρνητικά φορτισμένη ατμόσφαιρα. Αντιμετωπίστηκα με αέρα ήττας, που ήταν σε πλήρη αντίθεση με ό, τι συνέβαινε έξω».
«Σε αυτό το σημείο έπρεπε να το πω στον πρωθυπουργό: «Αν θες να χρησιμοποιήσεις το βόμβο της δημοκρατίας έξω από τις πύλες του κτιρίου αυτού, μπορείς να υπολογίζεις σε μένα. Αλλά αν από την άλλη πλευρά νιώθεις ότι δεν μπορείς να διαχειριστείς αυτό το μεγαλοπρεπές “όχι” σε μια παράλογη πρόταση από τους ευρωπαίους εταίρους μας, θα ήθελα απλά να χαθώ μέσα στη νύχτα».
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών περιγράφει επίσης τις μυστικές προετοιμασίες της ελληνικής κυβέρνησης για να εκτυπώσει δραχμές σε περίπτωση που η χώρα αναγκαζόταν να εγκαταλείψει το ευρώ, σημειώνει η ιστοσελίδα του abc.
«Ως υπεύθυνη κυβέρνηση, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι υπήρχε μια πολύ σημαντική συμμαχία εντός του Eurogroup της οποίας σκοπός ήταν να μας πετάξει έξω από το ευρώ, θα έπρεπε να εκπονήσουμε έκτακτα σχέδια», είπε. «Έπρεπε να έχουμε μια  μυστική μικρή ομάδα ανθρώπων που θα εκπονούσε το σχέδιο σε περίπτωση που ήμασταν αναγκασμένοι να βγούμε από την Ευρωζώνη».
«Φυσικά, υπάρχει ένα αίνιγμα εδώ. Όταν το σχέδιο αυτό θα άρχιζε να εφαρμόζεται τη στιγμή που για αυτό θα δούλευαν αντί για 5, 500 άτομα, θα γινόταν ευρέως γνωστό. Τη στιγμή που γίνεται γνωστό, η δύναμη της προφητείας δημιουργεί της δικής της δυναμική... Ποτέ δεν κάναμε αυτή τη μετάβαση από τα 5 στα 500 άτομα. Ποτέ δεν αισθάνθηκε ότι είχαμε μια εντολή για να το κάνουμε. Ποτέ δεν σχεδιάζαμε να το κάνουμε. Είχαμε το σχεδιασμό επί χάρτου, αλλά δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ», επισήμανε ο κ. Βαρουφάκης.
Όπως δήλωσε θα παραμείνει απλό μέλος του κόμματος στο ελληνικό κοινοβούλιο, όπου έχει «πολύ περισσότερο χώρο για ελιγμούς και για να πει την αλήθεια». Προειδοποίησε, ωστόσο, ότι η λιτότητα θα ενθαρρύνει περαιτέρω την ακροδεξιά στη χώρα.
«Στο κοινοβούλιο θα πρέπει να καθίσω κοιτάζοντας στα δεξιά της αίθουσας, όπου κάθονται 10 Ναζί, που εκπροσωπούν την Χρυσή Αυγή. Εάν το κόμμα μας, ο ΣΥΡΙΖΑ, που έχει καλλιεργήσει τόσες ελπίδες στην Ελλάδα… αν προδώσουμε αυτές τις ελπίδες και αν σκύψουμε το κεφάλι μας σε αυτή τη νέα μορφή της μεταμοντέρνας κατοχής, τότε δεν μπορώ να δω κανέναν άλλο αποτέλεσμα από την περαιτέρω ενίσχυση της Χρυσής Αυγής. Αυτοί θα κληρονομήσουν με τραγικό τρόπο το μανδύα του κινήματος κατά της λιτότητας. Το σχέδιο της ευρωπαϊκής δημοκρατίας, την ευρωπαϊκής δημοκρατικής ένωσης έχει μόλις υποστεί μεγάλη καταστροφή», κατέληξε.  Βίντεο  : ( Ο  δραπέτης  της Αίγινας }



~
***  ΕΚΤΑΚΤΟ: Πρόταση Λοβέρδου να κληθεί ο Βαρουφάκης στην εξεταστική
loverdos5
Ο Ανδρέας Λοβέρδος πρότεινε την κλήση του πρώην υπουργού οικονομικών στην εξεταστική επιτροπή που εξετάζει την "αντιμετώπιση της δραματικής κρίσης μέσω της πολιτικής των μνημονίων".
Στις δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη «για την περί Grexit εισήγησή του στον κ. Πρωθυπουργό μετά το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος» κάνει αναφορά στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της επιτροπής, ο κ. Λοβέρδος.
Αναλυτικά η επιστολή του κ. Λοβέρδου στον Δημήτρη Βίτσα:
«Κύριε Πρόεδρε,
Οι σημερινές δηλώσεις του πρ. Υπουργού Οικονομικών κ. Βαρουφάκη για την περί Grexit εισήγησή του στον κ. Πρωθυπουργό μετά το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος, θέτουν ευθέως και αβίαστα θέματα σχετικά με τον τρόπο που άσκησε τα καθήκοντά του σε σχέση με το μείζον θέμα της ύπαρξης της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και όχι μόνο(βλ.συνέντευξη Γ.Β. σε αμερικανικό περιοδικό Newstatesman).
Είναι προφανές κύριε Πρόεδρε, πως ενόψει των συγκλονιστικών εξελίξεων που αφορούν τη χώρα και τους πολίτες και των θυσιών που αυτοί θα υποβληθούν προκειμένου να παραμείνει  η Ελλάδα στην EZ, είναι απολύτως αναγκαία η πρόσκληση του κ. Βαρουφάκη στην εξεταστική επιτροπή που εξετάζει την "αντιμετώπιση της δραματικής κρίσης μέσω της πολιτικής των

***  Στηρίζει με όρους τη συμφωνία ο Καμμένος           
Διάσταση απόψεων ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
Στηρίζει με όρους τη συμφωνία ο Καμμένος
Η διάσταση απόψεων ανάμεσα τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε τον κύριο Καμμένο να εκφράσει την αντίθεσή του στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής. Παρόλ' αυτά ο ίδιος δήλωσε ότι θα στηρίξει τη συμφωνία αν και τον φέρνουν αντίθετο οι αποφάσεις που ελήφθησαν, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν μπορούσε να κάνει τίποτε άλλο απέναντι στο εκβιαστικό δίλημμα που τέθηκε.
Προηγήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος παρά την κούραση της πολύωρης εξαντλητικής διαπραγμάτευσης ξεκίνησε αμέσως τις συσκέψεις με τους συνεργάτες και υπουργούς.
Στο Μαξίμου παρευρέθηκαν ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος. Από την αρχή ήταν παρόντες οι οικονομικοί υπουργοί κ.κ Ευκλείδης Τσακαλώτος και Νάντια Βαλαβάνη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κ. Νίκος Φίλης, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελαρίδης και ο πρώην γραμματέας του κόμματος κ. Δημήτρης Βίτσας.
Όπως ανέφερε ο κύριος Καμμένος:
"Ο πρωθυπουργός αντιμετώπισε ένα πραξικόπημα. Ένα πραξικόπημα που έφτασε σε σημείο να εκβιαστεί ο πρωθυπουργός της Ελλάδας με κατάρρευση των τραπεζών και κούρεμα των καταθέσεων. Ο εκβιασμός διήρκεσε έως τις πρωινές ώρες. Ο πρωθυπουργός απέναντι στον εκβιασμό και μην έχοντας άλλη δυνατότητα, έφτασε στο σημείο να κάνει συμφωνία".
"Η συμφωνία αυτή είναι έξω από τη συμφωνία που έκαναν οι πολιτικοί αρχηγοί με τον Πρόεδρο της Ν.Δ.", τόνισε ο κύριος Καμμένος. 
~
***  Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Πάρνηθα (13/07/2015)    
Σε δασική έκταση στη Φυλή- Επί τόπου 20 πυροσβέστες με δέκα οχήματα, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα
Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Πάρνηθα
Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 7 και μισή το απόγευμα πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Φυλή Αττικής, στους πρόποδες της Πάρνηθας.
Στην επιχείρηση κατάσβεσής της συμμετέχουν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα (αρχικά ήταν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα), είκοσι άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.
Η φωτιά είναι στο δρόμο προς τη Μονή Κλειστών και το μέτωπο της είναι σε χαράδρα, αλλά υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση ώστε να ελεγχθεί πριν πέσει η νύχτα.
~
***  aGreekment: Τι συμφώνησε η Ελλάδα για να πάρει το τρίτο πακέτο  
Ποια είναι τα προαπαιτούμενα που πρέπει να ικανοποιήσει η Αθήνα μέσα σε λίγα 24ωρα για να δώσει το Eurogroup πράσινο φως
aGreekment: Τι συμφώνησε η Ελλάδα για να πάρει το τρίτο πακέτο
 - Το πρωί της Δευτέρας και μετά από μια μαραθώνια σύνοδο, ανακοινώθηκε ότι η Ελλάδα κατέληξε σε συμφωνία με τους θεσμούς προκειμένου να πάρει ένα τρίτο πρόγραμμα και πακέτο βοήθειας ύψους 85 δισ. ευρώ περίπου.
Αυτό συμφωνήθηκε από τη Σύνοδο ωστόσο μέχρι την τελική υπογραφή της συμφωνίας υπάρχουν αρκετά βήματα ακόμη.
Καταρχάς, πρέπει να περάσει η συμφωνία προς έγκριση από την ελληνική Βουλή. Στη συνέχεια, το Eurogroup πρέπει να συνεδριάσει και να δώσει το πράσινο φως για να περάσει προς έγκριση η συμφωνία και από τα κοινοβούλια άλλων χωρών - μελών της Ευρωζώνης.
Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει σε 2 φάσεις (η πρώτη μέχρι 15/7 και η δεύτερη μέχρι 22/7) να περάσει ένα τεράστιο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, οι οποίες είναι προαπαιτούμενα για να δοθεί το τελικό ΟΚ για τη συμφωνία. 
~ Ουσιαστικά πρόκειται για ένα τρίτο πακέτο με πάρα πολλά νέα μεταρρυθμιστικά μέτρα. Ποια είναι τα μέτρα αυτά:
- Δάνειο 86 δισ. ευρώ μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, με τη «συνεχιζόμενη και πλήρη εμπλοκή του ΔΝΤ» το οποίο μπορεί να εκταμιεύσει επιπλέον 16 δισ. ευρώ από το τρέχον πρόγραμμά του. Άμεσα 7 δισ. ευρώ στην Ελλάδα μέσα στις επόμενες μέρες για να μην χρεοκοπήσει η χώρα, αφού πρώτα περάσει το κείμενο της συμφωνίας και σειρά μέτρων από τη Βουλή.
- Αναπτυξιακό «πακέτο» 35 δισ. ευρώ. Το πακέτο του Ζ. Κ. Γιούνκερ δεν είναι ξεκάθαρο για την ώρα καθώς ο τρόπος που θα πέσουν αυτά τα χρήματα στην Ελλάδα.
- Αναδιάρθρωση χρέους: Η Άνγκελα Μέρκελ αποκλείει το κούρεμα στην ονομαστικά αξία του χρέους. Ωστόσο θα υπάρξει σημαντικό πακέτο μέτρων για τη στήριξη της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Μετά την πρώτη θετική αξιολόγηση του προγράμματος είναι πιθανό να υπάρξει επιμήκυνση των χρεών και περίοδος χάριτος.
- Ταμείο Αξιοποίησης Περιουσίας 50 δισ. ευρώ. Θα έχει την έδρα του στην Ελλάδα. Θα περάσουν σε αυτό περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού Δημοσίου. Η Διοίκηση θα γίνεται από την Ελλάδα υπό την επίβλεψη ξένων. Από τις πωλήσεις και την αξιοποίηση της περιουσίας τα 25 δισ. ευρώ θα ενισχύσουν τις τράπεζες, τα 12,5 δισ. ευρώ θα κατευθυνθούν για την εξυπηρέτηση του χρέους και το υπόλοιπα 12,5 δισ. ευρώ για επενδύσεις που θα αποφασιστούν από την Ελλάδα.
- Έλεγχοι της οικονομίας και φυσική παρουσία της τρόικας στην Αθήνα.
- Η Ελλάδα πρέπει ως την Τετάρτη 15 Ιουλίου να περάσει από τη Βουλή προαπαιτούμενες ενέργειες, αλλά και το κείμενο της συμφωνίας της Συνόδου για να γίνει η πρώτη άμεση εκταμίευση των 7 δισ. ευρώ.
- Μεταξύ των μέτρων που πρέπει να περάσουν είναι οι αλλαγές στο ΦΠΑ. Ο ΦΠΑ στην εστίαση ανεβαίνει άμεσα από το 13% στο 23%. Στα ξενοδοχεία μετακινείται από το 6,5% στο 13% από τον Οκτώβριο του 2015. Προβλέπεται σταδιακή κατάργηση της έκπτωσης του ΦΠΑ στα νησιά από τον Οκτώβριο του 2015. Αφορά δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς με εξαίρεση την άγονη γραμμή. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2016 και θα καθοριστούν «δημοσιονομικά ουδέτερα μέτρα» για να αποζημιωθούν οι φτωχότεροι κάτοικοι.
- Επίσης πρέπει να περάσουν μέτρα για τη βελτίωση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του συνταξιοδοτικού συστήματος και θα εφαρμοστεί σταδιακή αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης που θα φτάσει το 2022 το 67ο έτος ηλικίας ή το 62ο με 40 χρόνια εισφορών. Για το ΕΚΑΣ προβλέπεται σταδιακή κατάργηση για όλους ως το τέλος του 2019. Από τον Μάρτιο του 2016 θα θιγεί το 20% των δικαιούχων με βάση ειδικά κριτήρια. Αύξηση των εισφορών των συνταξιούχων για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από το 4% στο 6% σε κύρια και επικουρικά ταμεία και ενοποίηση όλων των επικουρικών ταμείων υπό το ΕΤΑ ως την 1η Ιανουαρίου.
- Εξασφάλιση της πλήρους ανεξαρτησίας της ΕΛΣΤΑΤ.
- Ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ
- Μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας με ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή του toolkit του ΟΟΣΑ, συμπεριλαμβανομένων των Κυριακών, της ιδιοκτησίας των φαρμακείων, γάλακτος, αρτοποιείων, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.
- Η κυβέρνηση πρέπει να ακυρώσει σειρά μέτρων που πήρε αυτό το πεντάμηνο, κυρίως για τις επαναπροσλήψεις στο δημόσιο, ενώ είναι άγνωστο τι θα γίνει με τις 100 δόσεις. Σε ό,τι αφορά τις μονομερείς ενέργειες σχετικά με τις επαναπροσλήψεις εργαζομένων στο ελληνικό δημόσιο (ΔΕΚΟ, ΕΡΤ κ.α.), φαίνεται πως υπάρχει βάση συμβιβασμού και προβλέπεται η απόσβεση του αριθμού των επαναπροσληφθέντων, από το συνολικό αριθμό προσλήψεων που θα γίνουν ως το 2020.
- Μέχρι 22 Ιουλίου υιοθέτηση της οδηγίας για ανάκαμψη των τραπεζών (BRRD), με υποστήριξη της Κομισιόν. Η υιοθέτηση του BRRD αφορά το bail in τραπεζών και πρέπει να γίνει - σύμφωνα με το έγγραφο που έστειλε το Eurogroup, το αργότερο μία εβδομάδα με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η κοινοτική οδηγία για την ανάκαμψη και την εξυγίανση των τραπεζών –γνωστή ως BRRD– ανοίγει τον δρόμο για τη συμμετοχή των καταθετών στο κόστος εξυγίανσης μιας τράπεζας . Οριο προστασίας αποτελούν οι καταθέσεις έως του ποσού των 100.000 ευρώ ανά καταθέτη και ανά τράπεζα και για το συνολικό ύψος των καταθέσεών του. Η οδηγία για την εξυγίανση των τραπεζών, που θεσπίστηκε τον Μάιο του 2014 και ορίζει ως ημερομηνία ισχύος τον Ιανουάριο του 2015 δεν έχει ενσωματωθεί ακόμη στο ελληνικό δίκαιο και η προσαρμογή της εκκρεμεί.
Η κοινοτική οδηγία για την ανάκαμψη και εξυγίανση τραπεζών προβλέπει πως αν μια τράπεζα χρειαστεί διάσωση, οι αρχές αρχικά θα πρέπει να επιβάλλουν «κούρεμα» σε πιστωτές που επενδύουν σε τραπεζικό κεφάλαιο, όπως οι μέτοχοι και οι κάτοχοι των μετατρέψιμων ομολόγων και junior ομολόγων. Η διαδικασία είναι γνωστή ως bail in (διάσωση της τράπεζας με τα ίδια μέσα) και όπως προβλέπει η οδηγία, για να διατηρηθούν οι προοπτικές ανάκαμψης μιας τράπεζας η διαδικασία ισχύει τουλάχιστον μέχρι 8% του συνολικού ενεργητικού της τράπεζας. Αυτό σημαίνει πως οι μέτοχοι και η συντριπτική πλειοψηφία των ομολογιούχων θα χάνουν πλήρως τα χρήματά τους.
Αν αυτό δεν αρκεί τότε οι αρχές μπορούν να ζητήσουν στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών κανόνων τη διάσωση των τραπεζών με χρηματοδότηση προερχόμενη από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM). Εφόσον οι μέτοχοι και ομολογιούχοι «κουρευτούν» τότε θα εξετασθεί και η απομείωση των καταθέσεων άνω των 100.000.
To Eurogroup υπογραμμίζει την αδήριτη ανάγκη να οικοδομηθεί εκ νέου η εμπιστοσύνη με τις ελληνικές αρχές ως προαπαιτούμενο για μία δυνητικά μελλοντική συμφωνία σε ένα νέο πρόγραμμα του ESM. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι σημαντικό οι ελληνικές αρχές να κάνουν κτήμα τους το πρόγραμμα. Η επιτυχής εφαρμογή του προγράμματος θα πρέπει να κριθεί από τις δεσμεύσεις τους σε αυτές τις πολιτικές.
Αμεσα και μόνο μετά την νομική εφαρμογή των παραπάνω μέτρων και την έγκριση των δεσμεύσεων από την ελληνική βουλή μπορεί να υπάρξει μια εντολή προς τους θεσμούς να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για ένα Μemorandum of Understanding (MoU).
~
***  Τραγωδία με 23 νεκρούς σε στρατώνα στη Ρωσία      
Κατέρρευσε μέρος του κτιρίου - 5 ακόμα αγνοούνται
Τραγωδία με 23 νεκρούς σε στρατώνα στη Ρωσία
- Τουλάχιστον 23 στρατιώτες σκοτώθηκαν και 5 αγνοούνται όταν κατέρρευσε ένα κτίριο σε στρατόπεδο στην περιοχή Ομσκ της Ρωσίας, μετέδωσαν σήμερα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. Το δυστύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα στο χωριό Σβέτλι στη νοτιοκεντρική Ρωσία, ενώ την ώρα της κατάρρευσης βρίσκονταν μέσα πάνω από 300 στρατιώτες.
Το κτίριο - το οποίο χρησιμοποιείται ως βάση εκπαίδευσης για αλεξιπτωτιστές -είχε επισκευαστεί πέρυσι και πιθανότατα η κατάρρευση να οφείλεται στην κακή ποιότητα των περυσινών εργασιών.
Το πρακτορείο ειδήσεων Interfax μετέδωσε επικαλούμενο αξιωματούχο του υπουργείου, τον Ιγκόρ Κονασένκοφ, πως ο απολογισμός είχε φθάσει τους 23 νεκρούς μέχρι σήμερα το πρωί και πως 19 άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.
~
***  Ανασχηματισμός: Αυτοί είναι οι υπουργοί που φεύγουν…
tsipras12
Δεδομένου των καταιγιστικών εξελίξεων σε πολιτικό επίπεδο, ο ανασχηματισμός είναι προ των πυλών, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που προτρέπουν τον Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση άμεσα, πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία των προαπαιτούμενων το βράδυ της Τετάρτης.
Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος ψήφισε παρών στην ελληνική πρόταση επί των δανειστών, είναι ο πρώτος που θα διαβεί την πόρτα της εξόδου από την κυβέρνηση… όχι όμως μόνος!
Τον κ. Λαφαζάνη θα ακολουθήσει η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη θα αλλάξει υπουργικό θώκο καθώς δεν επιθυμεί να παραμείνει στο συγκεκριμένο υπουργείο ειδικά εάν η κυβέρνηση προχωρήσει σε αλλαγές στο νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις.
Η επόμενη "στάση" της κας Βαλαβάνη πρέπει να θεωρείται το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας δηλαδή στη θέση του κ. Λαφαζάνη.
Από την πλευρά του ο κ. Στρατούλης δεν σκέφτεται να παραιτηθεί από τον υπουργικό του θώκο.
Όμως σύμφωνα με πληροφορίες εάν κληθεί να περάσει τα νομοσχέδια για το ασφαλιστικό τότε θα αρνηθεί και θα παραιτηθεί.
Τέλος, ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης έχει τονίσει πως δεν επιθυμεί να παραμείνει στο συγκεκριμένο υπουργείο. Μάλιστα, σε περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας του ζητήσει να παραμείνει τότε θα παραιτηθεί από τον υπουργικό του θώκο.
~
***  ΒΟΜΒΑ για Κωνσταντοπούλου- Σχέδιο «αδειάστε την Ζωή»…
kwnstantopoulou12
Τελειώνει άδοξα η διάρκεια της θητείας της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου…
Φημολογείται, πως μετά από τη στάση που κράτησε στην κρίσιμη ψηφοφορία της Παρασκευής ψηφίζοντας «παρούσα», είναι με το ένα πόδι… εκτός κοινοβουλίου…
Εφόσον, έχει σπεύσει να ξεκαθαρίσει πως δεν τίθεται θέμα παραίτησής της, η πρωτοβουλία του… «zoiexit», βρίσκεται στα χέρια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
«Μετράει μέρες, πολύ λίγες για την ακρίβεια, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, που σύμφωνα με πληροφορίες θα κληθεί τις επόμενες ημέρες από τον Αλέξη Τσίπρα και θα της ζητήσει να παραιτηθεί, επειδή στο Μαξίμου εκτιμούν ότι θα αποτελέσει εμπόδιο στην ψηφοφορία express στη Βουλή των δύσκολων νομοσχεδίων.
Ωστόσο, η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα δημιουργήσει προσκόμματα προκειμένου να καθυστερήσει τις διαδικασίες, μια τακτική την οποία άλλωστε προσπάθησε να εφαρμόσει την περασμένη Παρασκευή όπου πήγαινε όλο και πιο πίσω τη διαδικασία, ώστε να μην προλάβει η κυβέρνηση το Eurogroup του Σαββάτου. Στην περίπτωση βέβαια που η πρόεδρος της Βουλής αρνηθεί στον Αλέξη Τσίπρα, τότε, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υποβληθεί πρόταση μομφής εις βάρος της – όσο πιο σύντομα γίνεται, ακόμα και σήμερα- με το σκεπτικό ότι δημιουργεί προσκόμματα στη λειτουργία του Κοινοβουλίου.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να κατατεθεί σήμερα το απόγευμα, κατά τη διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, πρόταση μομφής κατά της προέδρου -ενδεχομένως από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Εάν τελικά οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, τότε η συζήτηση και η ψήφιση της πρότασης θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή.
Ο Κανονισμός της Βουλής ωστόσο δεν προβλέπει αν ο πρόεδρος εις βάρος του οποίου έχει κατατεθεί πρόταση μομφής εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντά του, έως ότου το Σώμα λάβει τις τελικές του αποφάσεις.
Έτσι κατά πάσα πιθανότητα, η Ολομέλεια θα κληθεί σήμερα να αποφασίσει εάν η κυρία Κωνσταντοπούλου θα διατηρήσει ή θα αναστείλει τα καθήκοντά της έως την Παρασκευή.
~
***  Μπακογιάννης σε βουλευτές: Δώστε το παράδειγμα- Μειώστε τους μισθούς σας
perif mpakoyanis
 -  Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης σε ανάρτηση του στο Facebook, κάλεσε τους βουλευτές να δείξουν αξιοπρέπεια τις δύσκολες αυτές ώρες για την ελληνική οικονομία και να κόψουν απ΄τους εαυτούς τους τα προνόμια και τους μισθούς τους.
mpakoyanis
~
***  ΕΚΤΑΚΤΟ: Αντάρτικο από την νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ....
neolaio
Αντίθετη με την συμφωνία είναι και η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ. Με ανακοίνωσή της, κάλεσε να μην εφαρμοστεί η συμφωνία και να έρθει το ΟΧΙ της 5 Ιουλίου στο προσκήνιο. Αναλυτικά η ανακοίνωση είπε Χθες το βράδυ, όλοι οι λαοί του κόσμοι μίλησαν για ένα πραξικόπημα. Με στόχο την παραδειγματική ταπείνωση μιας κυβέρνησης κι ενός ολόκληρου λαού, η πολιτική ηγεσία της Ευρωζώνης, απειλώντας ευθέως με άτακτη χρεοκοπία ή σενάρια καθοδηγούμενης εξόδου απ” το ευρώ με άκομη πιο σκληρά μέτρα, εξασφάλισε μια συμφωνία-μνημόνιο, η οποία δεν μπορεί να θεωρηθεί βιώσιμη για την πλατιά κοινωνική πλειοψηφία.
Στην πράξη αυτό που προτάθηκε στην ελληνική κυβέρνηση συμπυκνώνει την εκδίκηση του κόσμου του κεφαλαίου απέναντι στους εργαζόμενους και τη νεολαία που τόλμησαν να αγωνιστούν, να αναδείξουν μια αριστερή κυβέρνηση, να συντονιστούν με τους λαούς της Ευρώπης στις πλατείες και τους δρόμους, να πετύχουν μια μεγαλειώδη νίκη στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου και να αποδείξουν την τεράστια δύναμη που διαθέτουν.
Απέναντι σ ένα τέτοιο πραξικόπημα δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Ο κόσμος της εργασίας και η νεολαία πρέπει να αποκρούσουμε αυτές τις πιέσεις, να μην επιτρέψουμε να ψηφιστεί μια τέτοια συμφωνία, να αποτρέψουμε σενάρια ανατροπής της εκλεγμένης κυβέρνησης και να επαναφέρουμε το μεγαλειώδες «ΟΧΙ» της 5ης Ιουλίου στο προσκήνιο, ως το καθοριστικό στοιχείο της επόμενης μέρας.
Ένα πλαίσιο, όπως το απαιτεί η νεοφιλελεύθερη ηγεσία της Ευρωζώνης, δε χώρεσε ποτέ κι ούτε και τώρα μπορεί να χωρέσει τη νεολαία αυτής της χώρας, τη νεολαία που σε συντριπτικό ποσοστό αντιστάθηκε στο φόβο γιατί δεν έχει τίποτα πια να χάσει, αλλά είναι και σίγουρη πως μπορεί να φτιάξει έναν καλύτερο κόσμο. Είναι πια σαφές πως ένα ριζοσπαστικό αριστερό σχεδίο έχει μαζί του την πλατιά πλειοψηφία της νεολαίας απέναντι στους εκβιασμούς και τα πραξικοπήματα των δανειστών. Έστω και στις πιο δύσκολες συνθήκες.
Καμία εύκολη επιλογή δεν ανοίγεται μπροστά μας. Δεν μπορούμε, όμως, να πάμε πίσω από τις βαθιές ριζοσπαστικές τομές που έχουμε ανάγκη: τη ρήξη με τις πολιτικές της λιτότητας, την ανάκτηση της εργασίας, την παιδεία στα μέτρα των αναγκών μας κι όχι των κερδών τους, το ριζικό εκδημοκρατισμό του κράτους, την αναδιανομή πλούτου και ισχύος προς τα κάτω.
Δεν μπορούμε να πάμε πίσω από την εμπέδωση της δημοκρατίας, της λαϊκής κυριαρχίας και της αλληλεγγύης ως βασικές αρχές της κοινωνίας στην οποία ζούμε.
Καλούμε τις νέες και τους νέους, σήμερα στις 19:00 να διαδηλώσουμε ενάντια στο πραξικόπημα της πολιτικής ηγεσίας της Ευρωζώνης ενάντια στο λαό μας, να μην αφήσουμε το πραξικόπημα αυτό να ολοκληρωθεί.
Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ
~
***  'Εκτακτο: Άνοιξε μέτωπο στο ΣΥΡΙΖΑ- Παραιτήσεις και νέα Κ.Ο. !
metopo
 -  Ο αναπόφευκτος ανασχηματισμός στη κυβέρνηση φέρνει συγκρότηση νέου μετώπου αντιμνημονιακών.
Λαφαζάνης, Στρατούλης, Ήσυχος και Χουντής (σ.σ. παραιτήθηκε ήδη) οδηγούνται σε παραίτηση αφού διαφώνησαν ανοικτά με τη νέα συμφωνία ενώ σύμφωνα με πληροφορίες εντός του ΣΥΡΙΖΑ, οι Δρίτσας, Χριστοδουλοπούλου, Παρασκευόπουλος και με επιφύλαξη Κουράκης ή Βαλαβάνη οδηγούνται σε έξοδο.
Αυτή τη στιγμή και ο Πάνος Καμμένος, μετά το αινιγματικό του μήνυμα ("τίποτα δεν είναι σίγουρο") βρίσκεται στο Μαξίμου στην έκτακτη συνεδρίαση και σε λίγο αναμένεται να λάβει ξεκάθαρη θέση.
Ο εμφύλιος που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό αναμένεται να οδηγήσει σε νεο κυβερνητικό συνασπισμό με τη συμμετοχή του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ και ίσως της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρουν οι πληροφορίες.
Ο Ανδρέας Μπελεγρής ανέφερε πριν απο λίγο ότι "περισσότεροι από 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που στην ψηφοφορία της Παρασκευής ψήφισαν «Όχι», «παρών» ή απείχαν και έχουν προαναγγείλει πως δεν πρόκειται να ψηφίσουν τα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση τις επόμενες ώρες" είχαν συνάντηση στο γραφείο της αντιπροέδρου της Βουλής Δέσποινας Χαραλαμπίδου.
"Η αντιπρόεδρος, αν και ψήφισε θετικά στην πρόταση για εξουσιοδότηση την Παρασκευή, βρίσκεται στην ομάδα του Παναγιώτη Λαφαζάνη και συνυπέγραψε αμέσως μετά κείμενο με το οποίο ξεκαθαριζόταν ότι δεν την δεσμεύει το «Ναι» για τη συνέχεια και τις επόμενες ψηφοφορίες για τους εφαρμοστικούς νόμους." μετέδωσε.
Έτσι, "βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν αποστασιοποιηθεί από την κεντρική γραμμή υπολογίζονται σε τουλάχιστον 32."
Στη συνέχεια " Η Κομμουνιστική Τάση του κόμματος κατηγορεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για προδοσία.
Αφού χαρακτηρίζει την κυβέρνηση «μνημονιακή» και κάνει λόγο για «κοινοβουλευτική χούντα» η Κομμουνιστική Τάση καλεί τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίσουν τα μέτρα και ζητά από την αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος «αν χαθεί η μάχη ενάντια στους επίορκους ηγέτες."
~
*** 8 ημερομηνίες στη μέγγενη των μνημονιακών δεσμεύσεων (ΕΙΚΟΝΑ)
megenh
 -  Ήδη κάνει το γύρο στα διεθνή και εγχώρια μέσα , το χρονοδιάγραμμα των νέων δεσμεύσεων.
Οι 8 ημερομηνίες -σταθμός που αφορούν τη χώρα μας είναι:
-Στα γρήγορα. σημερινό Eurogroup για χρηματοδότηση-γέφυρα απο EFSΜ.
-Τη Τετάρτη, να περάσει με νόμο η συμφωνία στο ελληνικό κοινοβούλιο.
-Την ίδια μέρα, Τετάρτη 15 Ιουλίου, νέο Eurogroup μέσω τηλεδιάσκεψης για τρίτο πρόγραμμα μάλλον απο ESM
-Στο τέλος της εβδομάδας, τα ευρωκράτη να περάσουν στο κοινοβούλιο τους τα μέτρα του τρίτου πακέτου.
-Την επόμενη Δευτέρα 20 Ιουλίου, η ελληνική πλευρά να ξεκινήσει τις διαδικασίες για αποπολιτικοποίηση της δημόσιας διοίκησης υπό την επίβλεψη της Κομισσιόν.
-Τη επόμενη Τετάρτη 22 Ιουλίου, ο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας να περάσει απ'το κοινοβούλιο- σημαίνει αναθεώρηση του συστήματος πολιτικής δικαιοσύνης.
-Τον Σεπτέμβριο, αναμένεται ολοκλήρωση του Μνημονίου Κατανόησης -Μemorandum of Understanding- και να ξεκινήσει η πρώτη δόση.
dates
~
*** Συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ
Η στάση του κόμματος της συγκυβέρνησης στην ψήφιση των προαπαιτούμενων καθορίζεται στη σημερινή συνεδρίαση
- Στις 8:30 συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, προκειμένου να καθορίσει τη στάση της στην επερχόμενη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που θα περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα μέτρα που συμφωνήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής, ώστε να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το τρίτο πακέτο διάσωσης της χώρας.
Ο Πάνος Καμμένος είχε χθες συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά το τέλος της οποίας δήλωσε ότι εξέφρασε στον Αλέξη Τσίπρα την πρόθεσή του να στηρίξει την κυβερνητική προσπάθεια. Την ίδια στιγμή, επέκρινε τη συμφωνία που επετεύχθη στις Βρυξέλλες, δηλώνοντας πως δεν θα την ψηφίσει.
Ο Υπουργός Άμυνας άφησε ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο, ως προς τη συμμετοχή του στη συγκυβέρνηση.
Σε κάθε περίπτωση, οι τελικές αποφάσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα καθοριστούν σήμερα και οι απαντήσεις θα δοθούν εντός της ημέρας.
Η στάση του κόμματος της συγκυβέρνησης έχει βαρύνουσα σημασία καθώς, ενδεχόμενη αποχώρησή τους από αυτήν θα σηματοδοτούσε απώλεια της δεδηλωμένης για την κυβέρνηση, χωρίς να παίζει ρόλο η – αμφιλεγόμενη – στάση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ.Καμμένος ξεκαθάρισε ότι δεν θα δεχθεί να συμμετάσχει «σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού με εταίρους εκείνους που την ώρα που ο πρωθυπουργός διαπραγματευόταν σκληρά για την Ελλάδα, ανάμεσα σε τέσσερις ηγέτες της Ε.Ε., τα έδιναν όλα και ακρωτηρίαζαν την προσπάθεια», διευκρινίζοντας ότι αναφέρεται στους αρχηγούς της Νέας Δημοκρατίας και του Ποταμιού.
Η βουλευτής των ΑΝΕΛ, Σταυρούλα Ξουλίδου, προσερχόμενη στη Βουλή, για τη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ, δήλωσε ότι η ίδια δεν σκοπεύει να ψηφίσει τα μέτρα, καθώς «αυτά που ζητάνε είναι πολύ παραπάνω από αυτά που συμφωνήθηκαν στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών». Εκτιμώντας ότι τα μέτρα «δεν θα περάσουν», σημείωσε ότι «τα μέτρα μπορούν να περάσουν από άλλα κόμματα, αλλά η κυβέρνηση δεν πέφτει».
Ερωτηθείσα για το αν θα αλλάξει το κυβερνητικό σχήμα, αν θα δημιουργηθεί κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, απάντησε ότι«Πρωθυπουργός υπάρχει, κυβέρνηση υπάρχει, είναι θέμα των δύο πολιτικών αρχηγών να αποφασίσει».
~
***  Τσιγγάνοι έκλεψαν αυτοκίνητο στα Φιλιατρά         
     
Ένα αυτοκίνητο από τα Φιλιατρά έκλεψαν το Σάββατο ανήλικος τσιγγάνος με 28χρονο ομόφυλό του. Όμως, λίγες ώρες αργότερα και συγκεκριμένα το απόγευμα, ο 17χρονος τσιγγάνος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Φιλιατρών να οδηγεί το αυτοκίνητο στο κέντρο των Φιλιατρών.
Το αυτοκίνητο αποδόθηκε στο  Ρουμάνο ιδιοκτήτη του, ενώ για την ίδια υπόθεση κατηγορείται και ο 28χρονος ομόφυλος του ανήλικου.
 ~
*** Δ.Κοδέλας: Θα καταψηφίσω τη συμφωνία και θα παραιτηθώ 

 Σε δήλωσή του το βράδυ της Δευτέρας, ο βουλευτής Αργολίδος του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι θα καταψηφίσει τη συμφωνία στη Βουλή και στη συνέχεια θα παραιτηθεί. Ολόκληρη η δήλωση του βουλευτή Αργολίδος του ΣΥΡΙΖΑ: «Η χώρα οδηγείται στην ταπείνωση και σε μια τραγωδία με ένα τρίτο μνημόνιο το οποίο οδηγεί σε κατάλυση της κυριαρχίας της, σε υποθήκευση και ξεπούλημα του πλούτου της, σε μια τεράστια φτωχοποίηση της κοινωνίας, σε συμπίεση των μικρομεσαίων, σε χτύπημα της πρωτογενούς παραγωγής. Εαν υλοποιηθεί αυτό το πρόγραμμα η Ελλάδα σύντομα θα έχει περισσότερους φτωχούς, περισσότερα λουκέτα και κυριαρχία των πολυεθνικών, περισσότερους υπερχρεωμένους Έλληνες που θα κινδυνεύει η περιουσία τους. Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, από όσους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά από όσους με εμπιστεύτηκαν, για όσα έκανα μα κυρίως για όσα δεν έκανα για να αποτραπεί αυτή η κατάληξη. Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη που μου αναλογεί και η οποία θα με συνοδεύει. Στο ερώτημα “τι έκανα” για να μην φτάσουμε εδώ, στις λιγοστές φορές που αυτούς τους έξι μήνες λειτούργησε συλλογικά το Κόμμα και η Κοινοβουλευτική Ομάδα έθεσα ενστάσεις, διαφοροποιήθηκα από τη στρατηγική που ακολουθήθηκε. Προειδοποιούσα για την παγίδα η οποία μας στηνόταν με βάση την 20ή Φλεβάρη και το οδυνηρό δίλημμα στο οποίο οδηγούμασταν, για την ελλιπή προετοιμασία, για τη μη αξιοποίηση της λαϊκής διαθεσιμότητας, για τον χρόνο που λειτουργούσε ενάντια μας με την εξουθένωση της οικονομίας και τα παραπλανητικά non paper, για τα ελάχιστα που είχαν γίνει σχετικά με την ανάγκη κάθαρσης από το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο. Εκ του αποτελέσματα κρίνοντας, ότι έκανα δεν ήταν επαρκές και δεν ειπώθηκε με τους τόνους που θα έπρεπε ακόμα και “στενοχωρώντας” την λαϊκή αποδοχή που είχαμε. Αυτοκριτικά αντιμετωπίζω και τη συμμόρφωση στην κομματική πειθαρχία για την εκλογή του ΠτΔ. Αν κάτι κρατάω από αυτό το εξάμηνο είναι η λαϊκή αφύπνιση που υπήρχε, η μεγάλη δίψα του λαού μας για δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια, ο πατριωτισμός του, η πρωτοφανής αντοχή του σε εκβιασμούς και πρωτοφανώς δύσκολες καταστάσεις. Αυτός ο λαός αξίζει απεριόριστου σεβασμού για το σθένος, την αντοχή και την θέληση που επέδειξε. Υποκλίνομαι σε αυτόν το λαό, του αξίζει ένα καλύτερο μέλλον και είμαι βέβαιος ότι θα το διεκδικήσει. Ευχαριστώ τους πολίτες της Αργολίδας που μου έκαναν την εξαιρετική τιμή με την ψήφο τους. Το διάστημα αυτό φρόντισα να υπηρετώ το δημόσιο συμφέρον, να υπάρχει μια άλλη σχέση ανάμεσα στην πολιτική και την ηθική, να πρωτοτυπήσουμε. Δεν καταχράστηκα την θέση μου και έκανα χρήση μόνο των αναγκαίων, για την υπηρέτηση των σκοπών που έπρεπε να υπηρετήσω, βουλευτικών προνομίων. Σύντομα, ύστερα από 3 χρόνια παρουσίας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, θα επιστρέψω στην κανονική μου ζωή. Μέχρι τότε, έχω υποχρέωση απέναντι στην χώρα, στον λαό της, στις νέες γενιές, να ψηφίζω “όχι” σε ότι μετατρέπει την χώρα σε ειδική ζώνη φτώχειας και λεηλασίας. Το “όχι” δεν απαντά στο οδυνηρό δίλημμα που βρεθήκαμε. Το “όχι” είναι όχι στην πορεία που ακολουθήθηκε, όχι στη μετατροπή μας σε συνεχιστές της καταστροφής, όχι στο να γίνουμε όμοιοι και χειρότεροι από τους προηγούμενους, όχι στην αποικιοποίηση της χώρας, όχι στους μονόδρομους, όχι στη συνέχιση των εκβιασμών στο ελληνικό κοινοβούλιο, όχι σε όσους δεν άκουγαν και δε ρώταγαν, όχι στα λάθη, στις αυταπάτες, στις μονομέρειες και στο μνημονιακό καθεστώς, όχι σε όσους δεν απέτρεψαν τον εγκλωβισμό της αριστεράς στη νομοθέτηση ενάντια στα λαϊκά και εθνικά συμφέροντα, όχι στην πολιτική του κυνισμού και του πραγματισμού. Είναι ένα “όχι” ευθύνης και πατριωτισμού. Τέλος, το μέγεθος της επίθεσης που δέχεται η χώρα αλλά και τα μεγάλα αποθέματα αντίστασης και αξιοπρέπειας είμαι βέβαιος πως θα εντείνουν τους αγώνες, την αλληλεγγύη και την οργάνωση του λαού μας για να ξαναπάρουμε την χώρα και το μέλλον μας πίσω. » Newsroom ΔΟΛ - 
~
*** Λοβέρδος: Να προσκληθεί στην εξεταστική της Βουλής ο Γ. Βαρουφάκης

Στις δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη περί Grexit μετά το δημοψήφισμα, αναφέρεται ο βουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Ανδρέας Λοβέρδος, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τα μνημόνια κ. Δημήτρη Βίτσα και ζητά την πρόσκλησή του στην εξεταστική επιτροπή. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην επιστολή: «Οι σημερινές δηλώσεις του πρ.Υπουργού Οικονομικών κ.Βαρουφάκη για την περί Grexit εισήγησή του στον κ.Πρωθυπουργό μετά το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος, θέτουν ευθέως και αβίαστα θέματα σχετικά με τον τρόπο που άσκησε τα καθήκοντά του σε σχέση με το μείζον θέμα της ύπαρξης της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και όχι μόνο(βλ.συνέντευξη Γ.Β. σε αμερικανικό περιοδικό Newstatesman). Είναι προφανές κύριε Πρόεδρε, πως ενόψει των συγκλονιστικών εξελίξεων που αφορούν τη χώρα και τους πολίτες και των θυσιών που αυτοί θα υποβληθούν προκειμένου να παραμείνει η Ελλάδα στην EZ, είναι απολύτως αναγκαία η πρόσκληση του κ.Βαρουφάκη στην εξεταστική επιτροπή που εξετάζει την "αντιμετώπιση της δραματικής κρίσης μέσω της πολιτικής των μνημονίων". Προτείνω κ.Πρόεδρε να μεταφέρετε σε όλα τα μέλη της Επιτροπής την ανωτέρω πρότασή μου, προκειμένου να αποφασίσουμε την κατά προτεραιότητα πρόσκλησή του». tovima.gr - 
~
***  Η Καλαμάτα μέσα από τη ματιά ξένων επισκεπτών         
      
Ενημερωτική και ερευνητική καμπάνια διεξήγαγε το Γραφείο Υποψηφιότητας KALAMATA:21 κατά την αναχώρηση του κρουαζιερόπλοιου Tomson Majesty στις 2 Ιουλίου.
Οι παραθεριστές της πόλης ερωτήθηκαν από τους εθελοντές του KALAMATA:21 για το τι τους άρεσε και τι δεν τους άρεσε στην Καλαμάτα, καθώς για το ποσό το οποίο δαπάνησαν και διέθεσαν στην τοπική αγορά κατά την παραμονή τους από τις 7.00 έως τις 15.00.
Οι απαντήσεις της σύντομης αυτής έρευνας ανέδειξαν ως κύρια θετικά στοιχεία της πόλης την ομορφιά της, τη μοντέρνα εικόνα της, το συνδυασμό βουνού και θάλασσας, τη φιλοξενία και τους φιλικούς κατοίκους, καθώς και το νόστιμο φαγητό.
Τα μέρη που επισκέφθηκαν κατά την ολιγόωρη παραμονή τους ήταν το λιμάνι, η παραλία, η μαρίνα, η κεντρική πλατεία, το Ιστορικό Κέντρο, το πάρκο με το ανοιχτό μουσείο σιδηροδρόμων, εκκλησίες (Υπαπαντή και Ανάσταση), ενώ κάποιοι από αυτούς προτίμησαν τα μουσεία (π.χ. πολεμικό μουσείο), όπου μαγεύτηκαν από την ξενάγηση.
Επιπλέον, θεώρησαν αρκετά ασφαλές για περπάτημα το πεζοδρόμιο της Φαρών που οδηγεί στο κέντρο της πόλης.
Ερχόμενοι από βόρειες χώρες (κυρίως από το Ηνωμένο Βασίλειο) εκτίμησαν τον καλό καιρό, την καθαρή και ζεστή θάλασσα, καθώς και το φαγητό και τις μπύρες μας. Η φιλική διάθεση, η ευγένεια και η φιλοξενία των Καλαματιανών είναι μερικά ακόμα χαρακτηριστικά που ενθουσίασαν τους τουρίστες.
Τα κυριότερα χαρακτηριστικά που απέδωσαν στην Καλαμάτα είναι «ήσυχη, φιλόξενη, παραθαλάσσια πόλη, ωραία, μοντέρνα, καθαρή, επίπεδη, με ωραία τοπία (συνδυασμός βουνού και θάλασσας), φθηνή».
Αναφέρθηκαν, επίσης, στη γενικότερη κουλτούρα της, την ηρεμία και την ομορφιά της, χαρακτηριστικά τα οποία έκαναν κάποιο να αναφέρει ότι σίγουρα θα πρότεινε την Καλαμάτα για Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα το 2021!
Από την άλλη πλευρά, κάποια στοιχεία που εντόπισαν μερικοί από τους τουρίστες, όταν ερωτήθησαν για όσα δεν τους άρεσαν στην Καλαμάτα και τα οποία θα μπορούσαν να βελτιωθούν, είναι:
1) η σήμανση στους δρόμους και στην παλιά πόλη
2) η έλλειψη δημόσιων τουαλετών (ή η ενημέρωση για την τοποθεσία τους)
3) τα γκράφιτι στο δρόμο
4) η απουσία χάρτη/ενημερωτικού με τις διαδρομές των λεωφορείων
5) σε μερικές περιπτώσεις η εξυπηρέτηση (έλλειψη γνώσης αγγλικών, αγνόηση των πελατών)
6) πολύ αρνητική εντύπωση προκάλεσε το κάπνισμα στις καφετέριες και στα εστιατόρια ενώ έτρωγαν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί από τους τουρίστες όταν ερωτήθησαν για αυτά που δεν τους άρεσαν στην Καλαμάτα, απάντησαν αμέσως «τίποτα» και το δικαιολόγησαν λέγοντας ότι τους άρεσε πάρα πολύ η Καλαμάτα, αλλά και γιατί δεν έμειναν αρκετές ώρες για να διαπιστώσουν τα κακώς κείμενα της πόλης.
Ως άμεσες και εύκολες δράσεις, το Γραφείο Υποψηφιότητας προτείνει:
•Τη διάθεση χάρτη με τις διαδρομές των λεωφορείων. Καθώς ένα από τα σχόλια των επισκεπτών ήταν να υπάρχει ένα λεωφορείο που να πηγαίνει από το πλοίο στο κάστρο, καλό θα ήταν να δίνονται πληροφορίες για σχετικές διαδρομές.
•Τη σήμανση στο χάρτη των σημείων πληροφόρησης τουριστών εντός του λιμανιού, στην παραλία και στο Ιστορικό Κέντρο καθώς και τη σήμανση άλλων πληροφοριών (δημόσιες τουαλέτες, σημεία προμήθειας ξένου τύπου, σημεία ΑΤΜ κα.)
•Ολοκληρωμένη προώθηση των μουσείων και των πολιτιστικών χώρων ενδιαφέροντος εντός της πόλης.
Κατά μέσο όρο το ποσό που δαπανούν οι τουρίστες που έρχονται με κρουαζιερόπλοιο στην Καλαμάτα (07:00-15:00) είναι περίπου 28 ευρώ ανά ζευγάρι.
Τέλος, οι επισκέπτες φωτογραφήθηκαν με τους εθελοντές του KALAMTA:21, ευχήθηκαν καλή επιτυχία και διαβεβαίωσαν ότι θα ξαναέρθουν!
Το Γραφείο Υποψηφιότητας KALAMATA:21 θα βρεθεί και πάλι στο λιμάνι με παρόμοιες καμπάνιες, ώστε να ενημερώνει τους επισκέπτες αλλά και να συλλέγει πολύτιμες πληροφορίες. 
 ~
***  Πρόταση ανάδειξης του αρχαιότερου δένδρου ελιάς Καλαμάτας 

 Με επιστολή του ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας προτείνει προς τον ΕΛΓΟ "Δήμητρα" τη σύναψη χρησιδανείου μεταξύ αυτού του Οργανισμού και του Δήμου Καλαμάτας, με σκοπό την αξιοποίηση του χώρου του πρώην ΚΕΓΕ και την ανάδειξη του αρχαιότερου δένδρου ελιάς Καλαμάτας. Στο έγγραφο του δημάρχου αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Στο οικόπεδο του πρώην ΚΕΓΕ Καλαμάτας, δίπλα στο Τμήμα Ελαίας Καλαμάτας του Ινστιτούτου Χανίων του ΕΛΓΟ Δήμητρα, βρίσκεται το αρχαιότερο δένδρο ελιάς Καλαμάτας, θεωρούμενο μητρικό δένδρο αυτής της εκλεκτής ποικιλίας βρώσιμης ελιάς. Πρόκειται για οικόπεδο έξι (6) στρεμμάτων, ανεκμετάλλευτο και αναξιοποίητο έως σήμερα. Αυτό το χώρο, ο Δήμος Καλαμάτας προτίθεται να τον καταστήσει επισκέψιμο για ξένους και ντόπιους επισκέπτες, με ήπιες παρεμβάσεις για αισθητική και λειτουργική του αναβάθμιση, θέτοντας στο επίκεντρο το αρχαιότερο δένδρο ελιάς Καλαμάτας». Τα ανωτέρω ο Δήμος Καλαμάτας επιδιώκει να κάνει πράξη, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειάς του «για την αναβάθμιση των κοινοχρήστων χώρων του, την ανάδειξη των πολιτιστικών μνημείων του, την προώθηση των τοπικών αγροδιατροφικών προϊόντων και ιδίως των ΠΟΠ, την προστασία και διαχείριση του περιβάλλοντος, με στόχο την καλύτερη διαβίωση των συμπολιτών μας και την ανάδειξη της πόλης σε θελκτική και φιλόξενη για κατοίκους και επισκέπτες». - 
~
***  Σαν χθες…
- Σαν χθες μου φαίνεται το Σάββατο εκείνο που κατεβαίνοντας στην Καλαμάτα γύρω στις 8.30 το πρωί, κοντεύοντας να φτάσω στην Τρίπολη, με πήραν να μου πουν ότι συνελήφθη ο Αρχηγός και εγώ το έκλεισα νομίζοντας ότι με δουλεύουν... Σαν χθες είδα τα μάτια βουρκωμένα αυτών των πιστών που φώναζαν κάτω από τον ήλιο έξω από τον ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ... Σαν χθες μου φαντάζουν οι πρώτες δύσκολες ώρες και το σοκ των μετέπειτα προφυλακίσεων... Σαν χθες ακούω στα αυτιά μου τα πανηγύρια και τον οχετό των καναλιών και των ραδιοφώνων... Σαν χθες θυμάμαι τα ειρωνικά βλέμματα στη Βουλή που έλεγαν «φασιστάκια, τελειώσατε»... Σαν χθες φέρνω στη μνήμη μου όλους αυτούς τους ΗΡΩΙΚΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ που ξεροστάλιαζαν έξω από τα εφετεία και τα δικαστήρια στις προσαγωγές και στις απολογίες μας… Σαν χθες ηχούν στα αυτιά μου οι κραυγές ικανοποίησης ΟΛΩΝ ΜΑ ΟΛΩΝ των «δημοκρατών», μπλε, πράσινων, κόκκινων, ροζ, από το βήμα της Βουλής... Κύλησαν οι μέρες, κύλησαν οι μήνες μαρτυρικά και φτάσαμε στο σήμερα! Άντεξε το κίνημα, άντεξε ο αρχηγός μας, άντεξαν οι βουλευτές (πλην..), άντεξαν οι φυλακισμένοι συναγωνιστές, αλλά, κυρίως, αντέξατε ΕΣΕΙΣ οι χιλιάδες ανώνυμοι αγωνιστές και ψηφοφόροι της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και σας πρέπει η μέγιστη τιμή! Αδέλφια, η ΩΡΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ είναι κοντά, τώρα πρέπει να δώσουμε τον υπέρτατο αγώνα για την πίστη μας, τις ιδέες μας και, πάνω από όλα, για τη βασανισμένη μας ΕΛΛΑΔΑ! Όταν των εχθρών τα φουσάτα περάσουν, όταν θα αφήσουν πίσω τους ερείπια, όταν όλοι σηκώσουν τα χέρια, πάλι εμείς θα κληθούμε να αναστήσουμε τον τόπο, γιατί αυτή είναι η μοίρα των εθνικιστών (ποτέ δεν είπαμε, άλλωστε, ότι είμαστε για τα εύκολα...). Σήμερα είναι επίκαιρη παρά ποτέ η ρήση του Αρχηγού μας το βράδυ των εκλογών το 2012... VENI-VIDI-VICI. Περαστικά σας, υπηρέτες του συστήματος...Του Δημήτρη Κουκούτση - 
~
***  Η Εβδομάδα των Παθών του Τσίπρα         
     «Περί του βουλευτή Μεσσηνίας και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, αλλά και υπέρμαχου της αριστερής πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάση Πετράκου, ο λόγος», έγραφα από τούτη εδώ τη στήλη στις 3 Ιουνίου, «ο οποίος δια πλάγιου λόγου εξέφρασε την επιθυμία περί αποχώρησης της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, δηλώνοντας προς τους δανειστές, “λογικευθείτε και να έρθετε να έχουμε μια συμφωνία, η οποία μπορεί να βάλει τις βάσεις για ένα πρόγραμμα, το οποίο θα δώσει ανάσα στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, ή σταματούμε να πληρώνουμε τις δόσεις”».
Συνέχιζα με τη ρητορική ερώτηση: «ο Τσίπρας θέλει, ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί;», απαντώντας πως «όχι, δεν μπορεί, όταν κουβαλάει βαρίδια όπως ο κ. Πετράκος».
Δε θέλω να επαναλαμβάνομαι, αλλά, δυστυχώς, τα γεγονότα το επιβάλλουν, ώστε να έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το ποιες ήταν οι πραγματικές επιδιώξεις της Αριστερής Πλατφόρμας, που τότε χρησιμοποιούσε ένα όχι μόνο μη ξεκάθαρο, αλλά και παραπλανητικό λόγο για να αποπροσανατολίσει τους πολίτες.
Τα ξημερώματα της Κυριακής που ο Τσίπρας πάλευε στην αρένα των Βρυξελλών με τα θηρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να μην πέσει η χώρα ξερή, ο κ. Πετράκος τον καλούσε μέσω facebook να μην υπογράψει και να γυρίσει πίσω. Στη συνέχεια, αφού υπογράφηκε η συμφωνία, πάλι μέσω fb διατράνωνε πως «η συμφωνία - νέο μνημόνιο είναι η καταστροφή της χώρας».
Το να τοποθετείται πολιτικά δεν αποτελεί μόνο αναφαίρετο δικαίωμά του, αλλά επιβάλλεται κιόλας από την ιδιότητά του. Εκείνο που θέλω να κάνω σαφές είναι πως όσους μήνες διαπραγματευόταν ο Τσίπρας, οι ομοϊδεάτες του συντοπίτη μας βουλευτή άλλα είχαν στο κεφάλι τους, ελπίζοντας πως ο Έλληνας πρωθυπουργός δε θα κατέληγε σε συμφωνία.
Όπως και όλοι οι Έλληνες, θεωρώ πως είναι μια άνευ προηγουμένου στην παγκόσμια ιστορία σκληρή συμφωνία, αλλά εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, πιστεύω ακράδαντα πως ήταν μονόδρομος. Ειλικρινά δεν ξέρω πώς άντεξε το μπούλινγκ της Συνόδου Κορυφής ο Αλέξης και η ψυχή του ξέρει πώς είπε το ΝΑΙ. Δεν είναι ώρα για να κρίνουμε το τελευταίο πεντάμηνο, αλλά τι μέλλει γενέσθαι. Οι ώρες εξακολουθούν να είναι κρίσιμες, τα περιθώρια ασφυκτικά και τα ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο Έλληνας πρωθυπουργός μοιάζουν όχι με Γολγοθά, αλλά με την κορυφή του Έβερεστ.
Όπως ήδη γνωρίζουμε, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν αποστασιοποιηθεί από την κεντρική γραμμή υπολογίζονται σε τουλάχιστον 32. Η Κομμουνιστική Τάση του επιθυμεί νέα ηγεσία ή αποχώρηση και δημιουργία νέου κόμματος, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για προδοσία. Βέβαια, όπως έχω ξαναγράψει απ’ αυτήν εδώ τη στήλη, ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη στο συρτάρι του έτοιμο τον ΣΥΡΙΖΑ 2, προ συμφωνίας, επειδή ήταν σίγουρος για την αντίδρασή τους.
Το ζήτημα είναι να ξεσκαρτάρει την κατάσταση, γιατί με τους 32 εσωτερική αντιπολίτευση δεν μπορεί να κυβερνήσει.
Το διακύβευμα, ωστόσο, είναι να ψηφιστούν τα μέτρα για να μην μπει η χώρα σε περιπέτειες. Σ’ αυτές τις ιστορικές στιγμές πρέπει να είμαστε μια γροθιά και μετά υπάρχει καιρός για φάγωμα. Είναι, άλλωστε, το εθνικό μας σπορ. Τώρα στηρίζουμε τον Αλέξη και μετά βγάζουμε τα μάτια και τα απωθημένα μας.
  Υ.Γ. Επί του πιεστηρίου… Πάνο μου, στο καλό να πας και να μη μας γράφεις! Για να το πω, μάλιστα, όπως μου βγαίνει, να εξαφανιστείς από προσώπου πολιτικής… 
~
***  Κάτι τρέχει με τον Αλέξη Τσίπρα

- Ο Αλέξης Τσίπρας δεν ασχολήθηκε τυχαία με την πολιτική. Μπορεί να δήλωσε πρόσφατα ότι η πολιτική και η θέση του πρωθυπουργού δεν αποτελούν αυτοσκοπό για τον ίδιο, είναι περισσότερο από σίγουρο όμως, την ώρα που τα έλεγε αυτά, ότι αισθανόταν μέσα του, με το πάθος ενός ανθρώπου, που του αρέσει αυτό που κάνει, την πολιτική του πυξίδα να λειτουργεί σωστά και να τον οδηγεί σε ασφαλή ύδατα.
- Αργότερα αναγκάστηκε να παραδεχθεί δημόσια τα σφάλματά του, τα οποία στην παρούσα φάση, λόγω απειρίας, θα μπορούσαν να στοιχίσουν κάτι δις. Βέβαια, όποιος διατυμπανίζει ότι δεν είναι κολλημένος με την καρέκλα του, εννοεί ακριβώς το αντίθετο, κάτι τέτοιο όμως αποτελεί αντικείμενο έρευνας σε μεταγενέστερο χρόνο.
- Κάτω από αυτό το πρίσμα, είναι σχεδόν σίγουρο, ότι εάν συναντήσει ισχυρή εσωκομματική αντίσταση, που θεωρείται και το πιθανότερο, θα παραδώσει την εξουσία παραιτούμενος -θα προηγηθεί η παραίτηση Καμμένου-σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού ή κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, με την ψήφο ανοχής του κόμματός του και του κόμματος των ΑΝ.ΕΛ.
- Έχοντας το συγκριτικό πλεονέκτημα, αφ' ενός έναντι των πολιτικών του αντιπάλων, να ασκεί κριτική ελέγχοντάς τους απόλυτα και αφ' εταίρου έναντι των συντρόφων του, τους οποίους δεν θα έχει προδώσει χάριν της όποιας εξουσίας θα προσπαθήσει να επανακτήσει το χαμένο έδαφος.
- Ούτε οι σύντροφοί του θα τον εγκαταλείψουν στην παρούσα φάση. Μπορεί κατά το παρελθόν να τους αιφνιδίασε, όπως έκανε με το Δημοψήφισμα, όταν απλά μπήκε στη σύσκεψη και τους άφησε άναυδους λέγοντάς τους πάω σε Δημοψήφισμα. Ακόμα ξύνονται να βρουν το δράστη της μεγάλης ιδέας, που τους εξέθεσε ανεπανόρθωτα.
-  Ο λιγότερο, μάλιστα, ενημερωμένος Βαρουφάκης, ο οποίος περιγράφει τώρα σε αυστραλιανό ραδιόφωνο το βαρύ κλίμα που επικρατούσε στο Μαξίμου, όταν ο λαός πανηγύριζε για το "ΟΧΙ", αγνοούσε ότι βάσει συγκεκριμένου σχεδίου ο Τσίπρας ανέμενε την νίκη του "ΝΑΙ", προκειμένου να αντιμετωπίσει με άνεση τους σκληρούς του Eurogroup. Μετά ήρθε το "ΟΧΙ" κι έπεσαν οι πλερέζες γιατί γνώριζε ότι δε θα μπορούσε να το διαχειριστεί.

-  Εάν όντως έτσι έχουν τα πράγματα, εκείνοι που σήμερα επαίρονται ότι του έδωσαν εντολή συμφωνίας και μη ρήξης, θα φέρουν πλέον ακέραια την ευθύνη εφαρμογής, αυτού του κατά τα άλλα δυσβάστακτου κυβερνητικού προγράμματος, το οποίο θα οφείλουν να εκτελέσουν με επιτυχία, ανατρέποντας όλα τα εις βάρος τους προγνωστικά.
Είναι φανερό ότι στην πορεία θα έχει όλο τον χρόνο να δικαιωθεί.
Σε περίπτωση επιτυχίας των μέτρων, θα έχει στηρίξει ένα πετυχημένο μοντέλο.
Αντίθετα, εάν η ασθμαίνουσα σήμερα αντιπολίτευση, σε επίπεδο διακυβέρνησης τα κάνει μαντάρα, θα επανέλθει δικαιωμένος για τις επιλογές του, επιτυγχάνοντας μία σαρωτική νίκη στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση.
Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε.
Ο καιρός γαρ εγγύς...
~
***  Τ. Κουίκ: «Κάποιοι ονειρεύονται πραξικοπήματα»
 -  «Κάποιοι ονειρεύονται πραξικοπήματα» δήλωσε ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σημειώνοντας ότι «στη Βουλή των Ελλήνων τα πραξικοπήματα δεν περνούν».
-  Ο κ. Κουίκ τόνισε ότι «ι Ανεξάρτητοι Έλληνες έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνουν σε πρώτη φάση και δήλωσε βέβαιος ότι θα στηρίξουν την Ελλάδα και την πατρίδα.
-  Χαρακτήρισε τα μέτρα της συμφωνίας «ασύλληπτα», ενώ για τη στάση που θα τηρήσουν στην ψηφοφορία οι βουλευτές των ΑΝΕΛ είπε: «Ας αφήσουμε να δούμε τι θα συζητήσουμε σε λίγη ώρα και δεν θα ήθελα να προκαταλάβω την κατά συνείδηση ψήφο των συναδέλφων μου».
~ Επίθεση με... νερό
-  Ιδιαίτερα ενοχλημένος εμφανίστηκε ο Τέρενς Κουίκ καθώς το πρωί της Τρίτης δέχτηκε... επίθεση με νερό! Την ώρα που έκανε on air δηλώσεις, λίγο πριν τη συνεδρίαση της Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛ., ένας εικονολήπτης, τον οποίο κατήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας, του πέταξε ένα μπουκάλι με νερό. «O δικός σας πήγαινε να κάνει σόου» είπε απευθυνόμενος στους υπόλοιπους δημοσιογράφους ο κ. Κουίκ.
-  Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, επρόκειτο για εικονολήπτη από ξένο δίκτυο, ο οποίος εφηύρε αυτόν τον ανορθόδοξο τρόπο προκειμένου να απομακρύνει τους δημοσιογράφους που έμπαιναν μπροστά από την κάμερά του.
-  Σε έξαλλη κατάσταση, ο Τ. Κουίκ θεώρησε ότι είναι εικονολήπτης του ANT1 και απευθυνόμενος σε δημοσιογράφο του ίδιου καναλιού, του είπε «Εσύ μην υπηρετείς την κίτρινη δημοσιογραφία».
~
*** Κατατίθεται το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα
Κατατίθεται το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα -  Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα που προβλέπει η συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών. Βασικό κομμάτι των φορολογικών μέτρων της συμφωνίας αποτελούν οι ανακατατάξεις στο ΦΠΑ η αύξηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης καθώς κα οι αλλαγές στη φορολογία των αγροτών.
~  Ειδικότερα θα προβλέπονται τα ακόλουθα:
- Η θέσπιση τριών συντελεστών ΦΠΑ ( 6%, 13% και 23%) - Ο χαμηλός συντελεστής 6% θα περιλαμβάνει τα φάρμακα, τα βιβλία και τα εισιτήρια θεάτρων.
- Ο μεσαίος συντελεστής 13% θα περιλαμβάνει τα φρέσκα τρόφιμα, την ενέργεια ( τιμολόγια ΔΕΗ, φυσικού αερίου), το νερό ( εκτός τέλη αποχέτευσης) τη διαμονή σε ξενοδοχεία.
- Στον υψηλό συντελεστής ΦΠΑ 23% θα υπάγονται όλα τα τυποποιημένα τρόφιμα, οι μεταφορές ( ταξί, εισιτήρια λεωφορείων , πλοίων, κτλ) η εστίαση, οι επισκευαστικές υπηρεσίες, οι ιατρικές υπηρεσίες, τα εισιτήρια θεαμάτων. Στο νομοσχέδιο θα προβλέπεται η σταδιακή κατάργηση του ειδικού καθεστώτος στα νησιά του Αιγαίου, με διατήρηση αρχικά μόνο στα απομακρυσμένα νησιά έως το τέλος του 2016 όποτε και θα γίνει η πλήρης κατάργηση. Ωστόσο θα υπάρξει εισοδηματική ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων κατοίκων των νησιών.
~ Σε ότι αφορά τη φορολογία φυσικών προσώπων, αγροτών κα επιχειρήσεων θα προβλέπεται:
- Η αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης από 1/1/2015 με νέους συντελεστές από 0,7% έως 8% ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος
. - Η αύξηση από το 10% στο 13% του φόρου πολυτελούς διαβίωσης για τα ΙΧ άνω των 2.500 κυβικών, πισίνες , τα αεροσκάφη και σκάφη αναψυχής άνω των 5 μέτρων.
- Η αύξηση του φορολογικού συντελεστή των αγροτών από το 13% στο 26%
- Η κατάργηση της επιδότησης πετρελαίου για τις αγροτικές καλλιέργειες
- Αυστηρότερα κριτήρια για την προσδιορισμό των κατ' επάγγελμα αγροτών
-Αύξηση του φορολογικού συντελεστή των επιχειρήσεων από το 26% στο 28%
- Αύξηση της προκαταβολή του φόρου των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών στο 100%.
~
***  ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική 24ωρη απεργία την Τετάρτη
ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική 24ωρη απεργία την Τετάρτη -  Σε 24ωρη απεργία προχωρά η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης της συμφωνίας στη Βουλή, διοργανώνοντας απεργιακά συλλαλητήρια σε Αθήνα και επαρχία.
- Η σχετική ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ εστιάζει στην ανάγκη να μην ψηφιστεί το νέο αντιλαϊκό μνημόνιο και να ανατραπούν οι μνημονιακές πολιτικές. Επιπλέον, καλεί Ομοσπονδίες και σωματεία σε Γενικές Συνελεύσεις, καταλήψεις και συγκεντρώσεις στους χώρους εργασίας για αύριο Τρίτη.
- Σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη προσανατολίζεται και η ΠΟΕ - ΟΤΑ, σημειώνοντας:
-  «Λίγες μόνο ημέρες μετά το Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 όπου το 62% των Ελλήνων ψήφισε "ΟΧΙ" στα νέα μέτρα, διαπιστώνουμε πως το δημοψήφισμα ήταν σαν να μην έγινε ποτέ».
~
***  "To Mαξίμου θρηνούσε το ΟΧΙ"

- «Φωτιά» βάζει στο πολιτικό σκηνικό η συνέντευξη του πρώην υπουργού Οικονομικών στο αυστραλιανό ABC, μέσω της οποίας επιτίθεται στον πρωθυπουργό για τη σύναψη της επώδυνης συμφωνίας, κάνοντας λόγο για «πολιτική ταπείνωσης».
- Ο Γιάνης Βαρουφάκης ισχυρίζεται ότι ο «πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει ότι η συμφωνία που επετεύχθη χθες στις Βρυξέλλες είναι μία νέα συνθήκη των Βερσαλλιών, που στοιχειώνει και πάλι την Ευρώπη. Γνωρίζει ότι είναι καταδικασμένος αν το κάνει και είναι καταδικασμένος αν δεν το κάνει».
- Ο Γιάνης Βαρουφάκης κάνει λόγο για πραξικόπημα, τονίζοντας ότι στο πραξικόπημα του ΄67 χρησιμοποιήθηκαν τα τανκς, ωστόσο αυτή τη φορά ξένες δυνάμεις χρησιμοποίησαν τις τράπεζες για να καταλάβουν την εξουσία και να πάρουν τη δημόσια περιουσία.
- Ο πρώην υπουργός επιτίθεται στους πιστωτές και υποστηρίζει ότι θα κάνουν τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει πίσω ό,τι έχει πει όλα αυτόν τον καιρό.
~
- Τέλος, περιέγραψε ένα κλίμα ηττοπάθειας που επικράτησε στο Μαξίμου το βράδυ του δημοψηφίσματος όταν ο κόσμος πανηγύριζε στους δρόμους για το "όχι".
- «Μπήκα στο γραφείο του πρωθυπουργού, ενθουσιασμένος για τη σαρωτική νίκη του "OXI", αλλά αμέσως ένιωσα μία αίσθηση παραίτησης, μια αρνητικά φορτισμένη ατμόσφαιρα, ήμουν αντιμέτωπος με αέρα ήττας, μία εικόνα εντελώς αντίθετη με τη χαρά του κόσμου», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης.



Όπως φαίνεται, μετά τη συγκεκριμένη συνέντευξη, αλλά και ενός φαρμακερού tweet, ο Γιάνης Βαρουφάκης ξεκινά πόλεμο προς όλες τις κατευθύνσεις...


- Διαβάστε επίσης:


~
***  Ανασχηματισμός προ των πυλών

- Του Φώτη Τριάρχη
Φορτωμένος με μια εξαιρετικά δύσκολη συμφωνία με τους δανειστές, μετά από δραματικές διαβουλεύσεις 17 ωρών, ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην Αθήνα και ετοιμάζεται για το δεύτερο πεδίο αντιπαράθεσης: Καλείται να αναμετρηθεί με το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Νίκο Χουντή να ανοίγει πρώτος τον δρόμο και να παραιτείται.
-  Τα επιχειρήματα του πρωθυπουργού, όπως διεφάνη και από τη δήλωσή του στις Βρυξέλλες είναι ότι:
1. Η συμφωνία απομάκρυνε το Grexit.
2. Απέτρεψε την επιδίωξη για μεταφορά της δημόσιας περιουσίας στο εξωτερικό -η ιδέα Γιούνκερ για μεταφορά του ΤΑΙΠΕΔ στο Λουξεμβούργο.
3. Αποφεύχθηκε η χρηματοπιστωτική ασφυξία και η κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, «σχέδιο το οποίο είχε, μέχρι τη λεπτομέρειά του, το τελευταίο διάστημα σχεδιαστεί στην εντέλεια και είχε αρχίσει να υλοποιείται», όπως είπε.
4. Πήρε υπόσχεση για την αναδιάρθρωση του χρέους.
5. Εξασφάλισε χρηματοδότηση για το μεσοπρόθεσμο διάστημα, ώστε να αποτραπεί η οικονομική ασφυξία.
- Επιπλέον, το έσχατο χαρτί για να «περάσει» η συμφωνία στο εσωτερικό είναι το άνοιγμα μετώπων με την «ολιγαρχία» που οδήγησε τη χώρα ως εδώ, όπως είπε. Είναι προφανές ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανοίξει μέτωπα με συγκεκριμένα συμφέροντα, προκειμένου να αλλάξει την ατζέντα και να ισορροπήσει τις εντυπώσεις στην αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ για τον επώδυνο συμβιβασμό με τους πιστωτές και την πλήρη απομάκρυνση από τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.
~ Κρίσιμο τετ α τετ με Καμμένο
Το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει κρίσιμο τετ α τετ με τον κυβερνητικό εταίρο και υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο στον απόηχο της συμφωνίας στις Βρυξέλλες.
-  Το τρίτο Μνημόνιο έχει προκαλέσει αναταράξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έντονη είναι η δυσφορία στελέχων των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ο Πάνος Καμμένος αντέδρασε με αινιγματικό τρόπο μέσω Twitter αμέσως μετά τις ανακοινώσεις στη βελγική πρωτεύουσα.
To tweet του Καμμένου
To tweet του Καμμένου
-   Το αντάρτικο και ο τρόπος αντιμετώπισής του Πηγές της Κουμουνδούρου επισημαίνουν ότι είναι αμφίβολο αν θα πείσει τους αντιδρώντες.
- Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχασε τη δεδηλωμένη την Παρασκευή στην ψηφοφορία για την εξουσιοδότηση της κυβέρνησης να έρθει σε συμφωνία με τους πιστωτές. Μιλώντας το πρωί στη ΕΡΤ, ο Παναγιώτης Σκουρλέτης ανέφερε ότι «τίθεται πλέον ζήτημα κυβερνητικής πλειοψηφίας», προσθέτοντας ότι «πρέπει να γίνουν εκλογές έως τα τέλη του 2015». Την ίδια στιγμή ο Νίκος Φίλης κάλεσε όσους διάφωνησαν με τη γραμμή του κόμματος στην πρόσφατη ψηφοφορία στη Βουλή να παραιτηθούν. Από τη μεριά του ο Δημήτρης Παπαδημούλης τάχτηκε ανοικτά υπέρ του πρωθυπουργού και των χειρισμών του στις Βρυξέλλες.


-  - Ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται για σαρωτικό ανασχηματισμό, δεχόμενος πιέσεις από στελέχη του κόμματος
Πέραν των 17 βουλευτών που διαφοροποιήθηκαν (είτε με όχι, είτε ψηφίζοντας παρών είτε απουσιάζοντας) άλλοι 15 δήλωσαν ότι μπορεί να υπερψήφισαν, αλλά διαφωνούν με τον συμβιβασμό. Η πρώτη μάχη θα δοθεί στην ψήφιση των νομοσχεδίων τις επόμενες δύο ημέρες. Όσοι ψήφισαν «παρών» ή «όχι» την περασμένη Παρασκευή, είναι βέβαιο ότι θα θελήσουν να επαναλάβουν την ψήφο τους.
- «Είναι προφανές ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να στηρίζεται στην ψήφο της ΝΔ και του Ποταμιού στις ψηφοφορίες» αναφέρει κορυφαίος υπουργός στο zougla.gr.
- Στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις σχετικά με το τι πρέπει να κάνει ο πρωθυπουργός. Όσοι τάσσονται υπέρ μιας σκληρής γραμμής, θεωρούν ότι το πρώτο που πρέπει να πράξει ο Αλέξης Τσίπρας είναι από -απόψε κιόλας- να ζητήσει τις παραιτήσεις τόσο από τα υπουργικά αξιώματα όσο και από τις βουλευτικές τους έδρες όσων καταψήφισαν (Λαφαζάνης, Στρατούλης).
-  -  Με τις αντικαταστάσεις των διαφωνούντων, ο Αλέξης Τσίπρας ευελπιστεί να περάσει τα μέτρα από τη Βουλή και να συνεχίσει απρόσκοπτα το κυβερνητικό του έργο .
-  Πώς θα τους αναγκάσει να το πράξουν; «Μα έχουν υπογράψει» τονίζει προς το zougla.gr έτερος υπουργός κοντά στον πρωθυπουργό. Και αποκαλύπτει ότι όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές προ των εκλογών, είχαν δεσμευτεί με τις υπογραφές τους σε κείμενο, ότι θέτουν στη διάθεση του πρωθυπουργού τη βουλευτική τους έδρα.
- Αυτήν την ηθική δέσμευση δέχεται πιέσεις να επικαλεστεί ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να τους ζητήσει να παραιτηθούν, παραδίδοντας τη βουλευτική τους έδρα.
- Όπως λένε, εφόσον το πετύχει αυτό, με τις αντικαταστάσεις των διαφωνούντων αυξάνει τις πιθανότητές του να περάσει τα μέτρα από τη Βουλή και να συνεχίσει απρόσκοπτα το κυβερνητικό του έργο. Αν δεν τα καταφέρει; «Τότε όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά: Από προκήρυξη εκλογών το φθινόπωρο, μέχρι κυβέρνηση εθνικής ενότητας» τονίζει κομματικό στέλεχος στο zougla.gr.
~ Ανασχηματισμός
-  Σε κάθε περίπτωση απόψε ή αύριο, ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται για ανασχηματισμό. Πέραν των δύο προαναφερθέντων υπουργών (Λαφαζάνη, Στρατούλη) από την επομένη της ψήφισης των προαπαιτούμενων μέτρων από τη Βουλή, ο πρωθυπουργός θα κάνει και άλλες αλλαγές, με την Νάντια Βαλαβάνη να εκφράζει ήδη σοβαρές ενστάσεις λόγω της απαίτησης των δανειστών να αποσυρθούν νομοσχέδια που ψηφίστηκαν πρόσφατο και αφορούν και το δικό της Υπουργείο.
- «Μέχρι την Τετάρτη θα έχουν περάσει οι μεταρρυθμίσεις» διαβεβαιώνουν από το Μέγαρο Μαξίμου, την ίδια ώρα που οι εισηγήσεις βρίσκονται ήδη στο συρτάρι του πρωθυπουργού.
--  Στο νέο κυβερνητικό σχήμα, ενδεχομένως να μπουν προσωπικότητες κοινής αποδοχής, όπως προτείνει και το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, αλλά όχι κομματικά στελέχη του Ποταμιού.
- Στο νέο κυβερνητικό σχήμα, ενδεχομένως να μπουν προσωπικότητες κοινής αποδοχής, όπως προτείνει και το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, αλλά όχι κομματικά στελέχη της συγκεκριμένης παράταξης.
- Από το Μαξίμου όμως βάζουν «πάγο» στα σενάρια κυβέρνησης εθνικής ενότητας, με πρωθυπουργό Τσίπρα. «Ο Αλέξης Τσίπρας όπως άλλωστε κι ο ίδιος το έχει πει δεν είναι πρωθυπουργός παντός καιρού και άρα δεν θα μπορούσε να παραμείνει επικεφαλής σε μια τέτοια κυβέρνηση».
- Τέλος, το μεγάλο «αγκάθι» ακούει στο όνομα Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Αυτό είναι το δύσκολο» παραδέχονται συνεργάτες του Πρωθυπουργού αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας σκέπτεται πώς θα απαλλαγεί από το βραχνά που προκαλούν οι δημόσιες τοποθετήσεις και οι διαφοροποιήσεις της προέδρου της Βουλής. Ενα σενάριο που ακούγεται έντονα, είναι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίσει πιθανή πρόταση μομφής άλλου κόμματος, όπως του Ποταμιού, ώστε να αντικατασταθεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
- Ωστόσο απαιτείται χρόνος και ο πρωθυπουργός δεν τον έχει μέχρι την Τετάρτη, οπότε και πρέπει να έχει ψηφίσει τα πρώτα προαπαιτούμενα.
Ακούστε τι δήλωσαν στο zougla.gr στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία...
*  Ελένη Αυλωνίτου, βουλευτής Β΄ Αθηνών, ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα μπορούσα να διανοηθώ ένα Grexit
Στάθης Λεουτσάκος, βουλευτής Α΄ Πειραιώς, ΣΥΡΙΖΑ: Κακώς η κυβέρνηση έκανε την συμφωνία αποδεκτή. Είναι μια συμφωνία η οποία θα συνεχίσει τη λιτότητα και την ύφεση. Αυτή η συμφωνία δεν πρέπει να περάσει. Έστω και τώρα η κυβέρνηση πρέπει να την απορρίψει. Θα είμαι με τη μεριά του όχι με συνέχεια και συνέπεια.
Γιάννης Μπαλάφας, αντιπρόεδρος Βουλής, βουλευτής Β΄ Αθηνών, ΣΥΡΙΖΑ: Η συμφωνία είναι καθαρά αυτό που περιμέναμε, είναι η απάντηση στο δίλημμα: Ή χρεοκοπία ή δύσκολη συμφωνία. Εγώ στηρίζω την κυβερνητική πολιτική. Στηρίζω την προσπάθεια που έκανε ο Τσίπρας. Έναν οπαδό της δραχμής τον καταλαβαίνω.
* Σάκης Παπαδόπουλος, βουλευτής Τρικάλων, ΣΥΡΙΖΑ: Πολύ οδυνηρή η συμφωνία. Θα υπερψηφίσω τους εφαρμοστικούς νόμους γιατί έτσι πρέπει να γίνει. Είναι ευθύνη της Προέδρου της Βουλής να παραιτηθεί. Βλέπω αναδιάρθρωση στο κόμμα.
* Θεόδωρος Παραστατίδης, βουλευτής Κιλκίς, ΣΥΡΙΖΑ: Σίγουρα είναι μια συμφωνία δύσκολη, επώδυνη με σίγουρα υφεσιακά χαρακτηριστικά. Αυτή η διαπραγμάτευση έγινε υπό συνθήκες αντίξοες και σε εχθρικότατο περιβάλλον. Το πάθημα να μας γίνει μάθημα.
Bέττας Δημήτρης, Βουλευτής Φθιώτιδας: Αυτή η χώρα χρειάζεται πολλές αλλαγές, είμαι στο πλάι του πρωθυπουργού.
*



~
 ***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2015  :
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  29  Ιουνίου 2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2015/06/29-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , 30   Ιουνίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-30-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   30  Ιουνίου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/06/30-2015.html .- 
~ ARFARA   NEWS   , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-01-2015.html .-  
~
~***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2015  :                  
~  ARFARA   NEWS   , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-01-2015.html .-
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015   :
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/07/01-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης ,  Πέμπτη  02  Ιουλίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-02-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  02  Ιουλίου  2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/02-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Παρασκευή  03 Ιουλίου  2015   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-03-2015.html .-               
~  Το  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Παρασκευή  03  Ιουλίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/07/03-2015.html .-
~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης , Σάββατο  04  Ιουλίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-05-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  04  Ιούλιος  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/04-2015.html .-
~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Κυριακή 05  Ιουλίου 2015 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-05-2015.html .-
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Κυριακή Δημοψηφίσματος 05  Ιουλίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/05-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  06  Ιουλίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-06-2015.html .-
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  06  Ιουλίου   2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/07/06-2015.html .- 
~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τρίτη 07  Ιουλίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-07-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  07  Ιουλίου  2015  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/07/07-2015.html  .- 
~ARFARA NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τετάρτη  08  Ιουλίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-08-2015.html .- 
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  08  Ιουλίου  2015 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/07/08-2015.html .-
 ~  ARFARA NEWS ,Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Πέμπτη 09 Ιουλίου 2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-09-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο 11 και 12 Ιουλίου 2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/07/11-12-2015.html .-
~ΎΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη 09 Ιουλίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/09-2015.html .-
Το αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη 09- Ιουλίου - 2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/09-2015.html .- 
~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Πέμπτη 09 Ιουλίου  2015  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/07/09-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Παρασκευή  10  Ιουλίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-10-2015.html .-
~Το αγιάζι της ενημέρωσης , Παρασκευή 10  Ιουλίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/10-2015.html .-          
~Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Παρασκευή  10  Ιουλίου  2015   : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/07/10-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/10-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Σάββατο  11  Ιουλίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-11-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το αγιάζι  της ενημέρωσης  Κυριακή 12  Ιουλίου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-12-2015.html .-

~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  12  Ιουλίου  2015   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/07/12-2015.html .-
~Το  αγιάζι της έκτακτης Κυριακάτικης ενημέρωσης 12  Ιουλίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/07/12-2015.html .-
~ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Δευτέρα  13  Ιουλίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-13-2015.html .-
Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/07/13-2015.html .-

~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 14  Ιουλίου  2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-14-2015.html .-
 
***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4238 video.  -    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2520 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2526   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9284   βίντεο   .-
https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4458 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 477 / -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.206  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                         
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   488 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937 ,    ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  443. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 100 /140 .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-   www.erroso.gr ,                                          
 STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   ,               ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12/17

~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου