ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 07 Ιουλίου 2015

ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τρίτη 07  Ιουλίου  2015 :
~

~ - Δημοψήφισμα εκλογές στο Αρφαρά Καλαμάτας 05/07/2015 : http://youtu.be/jKOTiAssW9w ,

- Εκλογές δημοψήφισμα στο Αρφαρά 05/07/2015 πάμε για το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ !: http://youtu.be/4h2NgQBT3EY ,

- Στην ουρά για 50 ευρώ ! Ντροπή ! Τράπεζα Πειραιώς Μελιγαλά 05-07-2015: http://youtu.be/TXmYiri7Fk8 ,


~
*** 7 Ιουλίου
Μεγαλομάρτυρος Κυριακής (1) (†δ΄αι.). Ιερομάρτυρος Περεγρίνου και των συν αυτώ Γερμανού, Ησυχίου, Παππίου, Πομπηίου και Σατορνίνου, των εν Δυρραχίω. Μαρτύρων Ευαγγέλου, Ευσταθίου του πρεσβυτέρου και Πολυκάρπου του νέου και Λουκιανού. Οσίου πατρός Θωμά, του εν τω Μαλεώ († ι΄αι.).
(1) Η αγία μεγαλομάρτυς Κυριακή είχε γονείς τον Δωρόθεο και την Ευσεβία, οι οποίοι ήταν άτεκνοι. Μετά από προσευχές των γονιών της προς το Θεό γεννήθηκε η αγία ημέρα Κυριακή. Κατά το διωγμό του Διοκλητιανού οι γονείς της μαρτύρησαν. Την αγία έστειλαν στον Καίσαρα Μαξιμιανό και από εκεί στον άρχοντα Βιθυνίας Ιλαριανό που της θύμισε ότι η ομορφιά της είναι για απολαύσεις και όχι για βασανιστήρια. Η παρθένος του απήντησε κατάλληλα και εκείνος αφού την βασάνισε διέταξε να την αποκεφαλίσουν. Αλλά πριν πέσει η σπάθη προσευχόμενη παρέδωσε το πνεύμα της.
~
***   07/07 Απολυτίκιο Αγ. Κυριακής - 7 ΙΟΥΛΙΟΥ :
https://youtu.be/fTODEsRY2-A?list=PL0186FD07E99A39E4 ,

~
***  Ποια τα σενάρια στο τραπέζι των Βρυξελλών
 
του Νίκου Μπέλλου    Βρυξέλλες
Καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και στην Ε.Ε. θα είναι η αποψινή Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης, στις Βρυξέλλες.
Η σύνοδος δεν αναμένεται να οδηγήσει σε συγκεκριμένες αποφάσεις σε σχέση με ένα νέο πρόγραμμα ή παροχή ρευστότητας στη χώρα μας, αυτά θα έρθουν στη συνέχεια. Αυτό που προέχει είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών η οποία έχει δεχθεί αλλεπάλληλα πλήγματα τις τελευταίες μέρες.
Όπως επισημαίνουν στις Βρυξέλλες, ο Πρωθυπουργός θα κληθεί να διαβεβαιώσει τους εταίρους ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην ΟΝΕ με βάση τους ισχύοντες κανόνες. Εάν η απάντηση είναι καταφατική, θα πρέπει να εγγυηθεί ότι στο μέλλον δεν πρόκειται να συνεχιστεί η ρητορική και οι επικρίσεις εναντίον των εταίρων.
Από την πλευρά του, ο κ. Γιούνκερ μιλώντας σήμερα ενώπιον της ολομέλειας της Ευρωβουλής ξεκαθάρισε ότι πρέπει να αποφευχθεί η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, ενώ μίλησε για κάποιους (εννοώντας στην Ευρώπη)  που ανοικτά ή καλυμμένα τάσσονται υπέρ της εξόδου.
Από εκεί και πέρα, η συνέχεια θα εξαρτηθεί από την έμπρακτη απόδειξη της κυβέρνησης ότι επιθυμεί την παραμονή της χώρας στο ευρώ και αυτό θα φανεί, όπως τονίζουν, από τις προτάσεις που θα παρουσιάσει. Οι προτάσεις θα συζητηθούν σε έκτακτο Εurogroup, το οποίο θα ξεκινήσει τη συνεδρίασή του στις 14:00 ώρα Ελλάδας.
-  Εάν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θεωρήσουν ότι οι προτάσεις αποτελούν βάση διαπραγμάτευσης τότε θα ζητηθεί από την Κομισιόν με τη σύμφωνη γνώμη των ηγετών, να διερευνήσει τη δυνατότητα ενός νέου προγράμματος για την Ελλάδα με το χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, αίτημα που έχει υποβάλει ήδη η κυβέρνηση. Αυτά μπορεί να γίνουν πολύ γρήγορα, όπως και η έναρξη διαπραγματεύσεων στη συνέχεια με την κυβέρνηση, η οποία πρέπει να εγκριθεί από το Εurogroup, αλλά και τη γερμανική βουλή.

Ωστόσο, όσο γρήγορη κι αν είναι η διαδικασία δύσκολα θα έχει υπάρξει απόφαση μέχρι τις 20 Ιουλίου, όπου η χώρα μας θα πρέπει να αποπληρώσει ελληνικά ομόλογα που έχει στην κατοχή της η ΕΚΤ ύψους περίπου 3,5 δισ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να βρεθει ενδιάμεση λύση για χρηματοδότηση, η οποία θα επιτρέψει και το άνοιγμα των τραπεζών. Τη λύση μπορεί να τη δώσει μόνο η ΕΚΤ μέσω της αύξησης του ΕLA, αλλα θα το κάνει μόνο εφόσον τη διαβεβαιώσουν οι εταίροι ότι θα υπάρξει νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα.
Συνεπώς πρέπει να γίνουν πολλά σε πολιτικό επίπεδο από τον Πρωθυπουργό απόψε με τις ρητές διαβεβαιώσεις και από την κυβέρνηση με τις προτάσεις, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία που θα οδηγήσει σε μια συμφωνία, αλλα και που θα λύσει το οξύτατο πρόβλημα της ρευστότητας.
Τα παραπάνω είναι το ιδανικό σενάριο για την Ελλάδα, δηλαδή εάν πάνε όλα καλά. Το άλλο σενάριο είναι είτε η άτακτη είτε η συντεταγμένη αποχώρηση από την Ευρωζώνη.
~
***  Ξεκινά σήμερα η μεγάλη δίκη για τις εκβιάσεις νυχτερινών καταστημάτων         
     
Ξεκινά σήμερα το πρωί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας άλλη μια μεγάλη δίκη, αυτή που αφορά στους εκβιασμούς νυχτερινών καταστημάτων της Καλαμάτας από ομάδα ατόμων που κατεύθυνε μέσα από τις φυλακές Κερκύρας 52χρονος ισοβίτης.
Οι 10 κατηγορούμενοι που θα καθίσουν σήμερα στο εδώλιο αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες, όπως αυτή της εγκληματικής οργάνωσης.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το Μάρτιο του 2014, έπειτα από επιχείρηση που έκανε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής και αφού επί σχεδόν δύο μήνες κατέγραφε τις τηλεφωνικές συνομιλίες των υπόπτων.
Ως αρχηγός της οργάνωσης για τους εκβιασμούς κατηγορείται ο 52χρονος ισοβίτης που έχει καταδικασθεί σε δις ισόβια ως ηθικός αυτουργός για τη διπλή δολοφονία πατέρα και γιου Μεσάι (τις οποίες αρνείται). Σύμφωνα δε με το κατηγορητήριο, τις εντολές για τις εκβιάσεις στα υπόλοιπα μέλη έδινε μέσω κινητού τηλεφώνου από τις φυλακές Κερκύρας.
Σύμφωνα με όσα κατηγορούνται, τα καταστήματα από τα οποία εισέπρατταν εκβιαστικά χρήματα ήταν τουλάχιστον 8, ενώ το χρηματικό ποσό που εισέπρατταν κυμαινόταν μεταξύ 150-250 ευρώ εβδομαδιαίως!
Β.Β.
~
*** Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με μηχανάκι στην Καλαμάτα, στο νοσοκομείο ο ένας οδηγός (φωτογραφίες) 

 
 
Λίγο πριν τα μεσάνυχτα χθες βράδυ, ένα αυτοκίνητο συγκρούστηκε με μηχανάκι στη διασταύρωση τον οδών Ακρίτα και Βας. Γεωργίου. Μπορεί στο αυτοκίνητο να υπάρχουν φανάρια, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να μη συμβεί το ατύχημα. Η σύγκρουση ήταν ισχυρή και ο οδηγός του δικύκλου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Καλαμάτας. - 
~
*** ΕΚΤ: Κλείνει την στρόφιγγα στις ελληνικές τράπεζες – Διατηρεί τον ELA αλλά κουρεύει τα ενέχυρα 

Με μια απόφαση που προκαλεί πρόβλημα στις τράπεζες της Ελλάδας, η ΕΚΤ αποφάσισε μεν να διατηρήσει τον ELA αλλά «κουρεύει» τα ενέχυρα. Ετσι, οι ελληνικές τράπεζες έχουν μικρό «μαξιλάρι», κάτι που σημαίνει ότι μειώνονται τα επίπεδα ρευστότητας. Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο ELA παρέχεται μόνο έναντι επαρκών ενεχύρων. Η ΕΚΤ παρακολουθεί στενά την κατάσταση στις χρηματοοικονομικές αγορές και τις πιθανές επιπτώσεις για την νομισματική πολιτική και την ισορροπία του ρίσκου στην σταθερότητα των τιμών στην Ευρωζώνη. Δηλώνει έτοιμη να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία εντός της εντολής της. www.iefimerida.gr . - 
~
***  Έξαρση της εγκληματικότητας, ανασφάλεια στους πολίτες της Τριφυλίας 

Ύστερα από μια σχετικά ήρεμη περίοδο, τις δύο τελευταίες εβδομάδες στην Τριφυλία σημειώνονται κρούσματα εγκληματικότητας, όπως στα Φιλιατρά και τους Γαργαλιάνους. Ταυτόχρονα, οι αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής, αντί να αυξάνονται, μειώνονται! Τα αλλεπάλληλα κρούσματα της εγκληματικότητας προκαλούν φόβο, ανησυχία και ανασφάλεια στους κατοίκους, οι οποίοι αναρωτιούνται μήπως πρέπει οι ίδιοι να πάρουν, με τα όπλα, το νόμο στα χέρια τους. Και όλα αυτά, σε μια περίοδο που η Ελλάδα έχει «χρεοκοπήσει», οι τράπεζες είναι κλειστές (από την περασμένη Δευτέρα), επικρατεί αβεβαιότητα για την αυριανή μέρα και σήμερα καλούμαστε να ψηφίσουμε στο δημοψήφισμα. Οι δράστες, από την άλλη, χωρίς ενδοιασμούς, «μπουκάρουν» σε καταστήματα και σπίτια, αγροικίες και ξώσπιτα. Με τα κρούσματα των τελευταίων δύο εβδομάδων, και με την τραγική και χαώδη κατάσταση της χώρας και της κοινωνίας και με άγνωστο το τι θα ξημερώσει η αυριανή μέρα, η κατάσταση στην Τριφυλία είναι τραγική και ουδείς μπορεί να προβλέψει ή εκτιμήσει πού αυτή θα φτάσει. Οι περισσότεροι, πάντως, φοβούνται τα χειρότερα. Οι παραβατικές συμπεριφορές κάνουν την εγκληματικότητα να πλησιάζει και πάλι στο «κόκκινο», όπως στα ύψη βρίσκεται η ανασφάλεια που αισθάνονται οι πολίτες. Μεγαλύτερη, δε, ανασφάλεια αισθάνονται οι ηλικιωμένοι, κυρίως στις Τοπικές Κοινότητες της ορεινής Τριφυλίας, όπου και δεν υπάρχει αστυνόμευση. Με το που νυχτώνει, ακόμη και σε σημεία που είναι κεντρικά στις πόλεις, και ιδίως σε σοκάκια και δη στα σκοτεινά, ούτε να πλησιάσει τολμά κανείς. Στα ΑΤΜ των τραπεζών, ωστόσο, υπήρχε κόσμος και τις βραδινές ώρες, για να βγάλει τα 60 ευρώ για τις ανάγκες και υποχρεώσεις του… - 
~
***  Χρ. Αρχοντής: «Επικίνδυνη η επιδημία μηνύσεων κατά νοσοκομειακών γιατρών, με στόχο τις αποζημιώσεις»         
       
Μορφή επιδημίας έχουν λάβει, κατά το νομικό σύμβουλο του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Χρήστο Αρχοντή, την τελευταία εξαετία οι μηνύσεις κατά γιατρών για ιατρικά λάθη και οι εν συνεχεία ακολουθούμενες αγωγές για αποζημιώσεις.
Το φαινόμενο, πράγματι, έχει γίνει πολύ έντονο, ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο, με ιατρικές υποθέσεις να εκδικάζονται πλέον καθημερινά σε αίθουσες των δικαστηρίων της Καλαμάτας. Μάλιστα, εκ της ιδιαιτερότητας τους είναι αυτές με τη μεγαλύτερη διάρκεια, με αποτέλεσμα να παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στην έκβαση άλλων υποθέσεων, καθώς είναι σημαντική η έλλειψη δικαστών και γραμματέων.
Μιλώντας στο «Θάρρος» ο κ. Αρχοντής, με αφορμή την αθώωση την προηγούμενη εβδομάδα δύο γιατρών μαιευτήρων για το θάνατο εμβρύου, τονίζει ότι δυστυχώς στο φαινόμενο αυτό συμβάλλει και η Δικαιοσύνη, καθώς παραπέμπονται ιατροί «ελαφρά τη καρδία» στα ακροατήρια, προκειμένου να αποδείξουν την αθωότητά τους.
  Ανησυχητικό φαινόμενο
Για τη συγκεκριμένη περίπτωση των δύο μαιευτήρων του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας που αθωώθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, ο κ. Αρχοντής σημείωσε ότι ο πατέρας της οικογένειας έχει ασκήσει αγωγή αποζημιώσεως κατά του Νοσοκομείου Καλαμάτας, γιατί η σύζυγός του δεν υποβλήθηκε σε καισαρική τομή: «Το δικαστήριο δέχθηκε τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης περί απολύτου και πλήρους ελευθερίας του μαιευτήρα να προκρίνει τη μέθοδο τοκετού σύμφωνα με τον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τα δεδομένα της ιατρικής επιστήμης, καθότι η επιλογή της καισαρικής τομής αποτελεί την εξαίρεση και επιλέγεται μόνον όταν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις κινδυνου της εγκύου και του παιδιού».
Αυτό, όμως, που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, κατά το νομικό σύμβουλο του Νοσοκομείου Καλαμάτας κ. Αρχοντή, είναι οι μαζικές μηνύσεις την τελευταία εξαετία, ιδίως μετά την οικονομική κρίση στη χώρα μας, και συνακόλουθα οι αγωγές αποζημιώσεων που ασκούνται από οργανωμένα δικηγορικά γραφεία κατά των νοσοκομείων για ιατρικά λάθη των ιατρών τους.
Αυτό, όπως τόνισε, έχει λάβει μορφή επιδημίας, δεδομένου πως μέχρι και το έτος 2008 οι αγωγές αποζημιώσεων ήταν ελάχιστες, 3 ή 4 περίπου τα 20 χρόνια πριν από το 2008, και επισήμανε: «Όμως, τα τελευταία χρόνια έχουν πολλαπλασιαστεί επικίνδυνα (εκκρεμούν πάνω από 20 αγωγές), στοιχείο που είναι αντιστρόφως ανάλογο με την εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης, το σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό των νοσοκομείων και την άρτια επιστημονική κατάρτιση και εμπειρία των ιατρών. Οι νοσοκομειακοί ιατροί, ενώ διαθέτουν μεγαλύτερη εμπειρία από το παρελθόν και πιο κατάλληλα μέσα, συχνότατα οδηγούνται στα ακροατήρια των ποινικών δικαστηρίων για ιατρικά λάθη και υποβάλλονται σε πολύχρονες και πολυέξοδες διαδικασίες αντιμετώπισης των βαρύτατων κατηγοριών, τόσο σε πειθαρχικό όσο και ποινικό επίπεδο, με ταυτόχρονη δυσφήμηση της προσωπικότητάς τους και της επαγγελματικής τους καριέρας. Παρ’ όλα αυτά και ιδιαίτερα παρά το γεγονός ότι τον τελευταίο χρόνο πάνω από 20 ιατροί υπήρξαν κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονίες, με αθωωτικές ευτυχώς αποφάσεις στη συντριπτική τους πλειοψηφία, εξακολουθούν να δίνουν καθημερινά μάχη για την υγεία των ασθενών και δεν παρατηρούνται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας φαινόμενα “αμυντικής” ιατρικής, με συχνές διακομιδές ασθενών σε άλλα ιατρικά κέντρα, παρά μόνον σε ελάχιστες σοβαρές περιπτώσεις που δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν στην Καλαμάτα λόγω έλλειψης ειδικότητας».
  Δικαιοσύνη και δικηγορικά γραφεία
Ευθύνες, όμως, ο κ. Αρχοντής αποδίδει στη Δικαιοσύνη, αλλά και σε μεγάλα δικηγορικά γραφεία, επισημαίνοντας: «Στο ανησυχητικό αυτό φαινόμενο, βέβαια, συμβάλλει και η δικαιοσύνη, διότι παραπέμπονται ιατροί “ελαφρά τη καρδία” στα ακροατήρια, προκειμένου να αποδείξουν την αθωότητα τους μέσα από τη βασανιστική ακροαματική διαδικασία, ενώ θα έπρεπε οι υποθέσεις να ερευνώνται εξονυχιστικά στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης. Παρατηρήθηκε, μάλιστα, το φαινόμενο σε πρόσφατη ιατρική υπόθεση να παραπεμφθεί ιατρός στο ακροατήριο ως κατηγορούμενος με πρόταση της Εισαγγελίας Εφετών, έπειτα από προσφυγή μηνυτή σε απαλλακτικό βούλευμα του Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας, με μία άκρως εμπεριστατωμένη σκέψη της εισαγγελέως Πρωτοδικών, ότι “πρέπει ο ιατρός να αποδείξει την αθωότητά του μέσα από τη βάσανο της ακροαματικής διαδικασίας”.
Σε αυτό το φαινόμενο, βέβαια, δεν μπορούν να μείνουν στο απυρόβλητο και μεγάλα δικηγορικά γραφεία, που αναλαμβάνουν εργολαβικά υποθέσεις έναντι μεγάλων ποσοστών κέρδους, σε περίπτωση ευδοκίμησης μιας αγωγής αποζημίωσης, και δε διστάζουν να διαφημίζουν στο διαδίκτυο ότι διαθέτουν εξειδικευμένους επιστήμονες νομικούς και ιατρούς (ως πραγματογνώμονες) που αναλαμβάνουν τέτοιες υποθέσεις», κατέληξε ο νομικός σύμβουλος του Νοσοκομείου Καλαμάτας.
Της Βίκυς Βετουλάκη 
 ~
***  Ο… έρωτας στα χρόνια της χολέρας         
   Στα είκοσι και πλέον χρόνια που εξασκώ το επάγγελμα, έχω καταλάβει ότι πρέπει να μάθεις να γράφεις νηφάλιος. Αφομοιώνεις τις όποιες ιδεολογικές σου καταβολές, τις όποιες συγκινήσεις από ένα ρεπορτάζ, τις εμπειρίες, όμορφες ή φρικτές, κι έπειτα όλα αυτά, αφού τα χωνέψεις, προσπαθείς να τα κάνεις κείμενο, όσο πιο αντικειμενικό γίνεται.
Αυτές τις ημέρες, όσο και να προσπάθησα, δεν τα κατάφερα. Δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι το συγκεκριμένο κείμενο που διαβάζετε έχει ψύχραιμη κρίση. Ίσως επειδή αναγκάζομαι κάθε ημέρα τα τελευταία 24ωρα να περνάω από το δρόμο των… στεναγμών, τη Σιδηροδρομικού Σταθμού, και να βλέπω όλον αυτό τον κόσμο στις ουρές των τραπεζών.
Πολύ περισσότερο, όταν βρήκα  το θάρρος χθες και ρώτησα έναν κύριο, ο οποίος με το όλο παρουσιαστικό του μου κίνησε την περιέργεια, «πώς νιώθει». Μου είπε για το φόβο  που «κόβει το αίμα και τα γόνατα». Μου είπε και κάτι άλλο, όμως. Ότι ο φόβος νικιέται μόνο με τον έρωτα! Όχι μόνο με τη στενή έννοια της σωματικής επαφής δύο ανθρώπων. Αλλά με την έννοια της ελευθερίας.
Μου εξήγησε ότι λόγω ηλικίας (σ.σ. ο συνομιλητής μου ήταν πάνω από 80 χρόνων), δεν μπορεί πλέον να χαρεί τον έρωτα με την έννοια της ελευθερίας. Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα μια τέτοια στάση. Έμεινα στήλη άλατος για κάποια δευτερόλεπτα. Μετά τον αιφνιδιασμό μου, θάρρεψα και ζήτησα να ακούσω περισσότερα.
Κάτσαμε σ’ ένα σκιερό παγκάκι και του ζήτησα να γίνει πιο αναλυτικός. Μου μίλησε για τον έρωτα μέσα από το μισογκρεμισμένο σπίτι του στο χωριό, το ευλαβικό άγγιγμα μιας παλιάς φωτογραφίας, κάποια αντικείμενα δικών του ανθρώπων που δε θέλει να αποχωριστεί ποτέ.
Μου περιέγραψε, όταν ήταν παιδί, το πάθος του για μια ζουμερή κατακόκκινη φέτα καρπούζι, ένα τελευταίο κομμάτι απ’ την «καρδιά» του, ένα καλοκαιρινό μεσημέρι που οι γρίλιες μάταια αντιστέκονται στον ήλιο.
Έρωτας  και ελευθερία, είναι η νοστιμιά μιας ντομάτας που δε γύρεψε στη ζωή της να έχει κάποια άλλη γεύση πέρα από τη γεύση της ντομάτας. Είναι μια παγωμένη μπύρα που σε στέλνει σε παλιές ιστορίες.
Έρωτας, μου είπε, είναι η μυρωδιά του φρέσκου ψωμιού από το φούρνο του σπιτιού του στο χωριό, από τα σώματα των ανθρώπων που μυρίζουν κούραση, παραίτηση και θλίψη αδιάφορα στην ψευδή επικάλυψη των ακριβών αρωμάτων.
Έρωτας είναι η ιδρωμένη φανέλας του πατέρα σου, που σε κουβαλά στους ώμους του για να σε πάει ως στο αμπέλι.
Έρωτας που νικά το φόβο, είναι ένα όχι στις δανεικές μέρες, στις δανεικές προσευχές και στους δανεικούς έρωτες. Είναι οι λέξεις. Θάλασσα, καλοκαίρι, πεύκο, μπανιερό, καυτός ήλιος, μια βουτιά... ακόμη μια βουτιά... ακόμη μια βουτιά και βγαίνω. Ακόμη λίγο, ρε μαμά, ακόμη λίγο...
Ο μονόλογός του τελείωσε κάπου εδώ. Με ρώτησε «πού θα πάω». Του απάντησα στην εφημερίδα. Χαμογέλασε. Με προέτρεψε να καθυστερήσω λίγο και να πάω στη θάλασσα για μια βουτιά ακόμη στα βαθιά. Για κείνον. «Αν μπορούσα να το κάνω αυτό σήμερα, δε θα φοβόμουνα ποτέ», συμπλήρωσε.
Κύριε Πέτρο, αυτό το κείμενο, έστω και χωρίς την άδειά σου, σου το αφιερώνω…  Του Αντώνη Πετρόγιαννη 
~
*** Η πατρίδα στο αποσπάσιμα         
      Κι έχουν τωόντι δίκαιον οι πατριώται,
διότι, αν δεν ψηφισθούν, και τι θα γίνουν τότε;
χωρίς προσόδους δι’ αυτούς θα φεύγει κάθε χρόνος,
κλειστή θα μένει δι’ αυτούς η θύρα του Νυμφώνος,
θα χάσουν έτσι δωρεάν το τρώγειν και το πίνειν,
το σέβας, την υπόληψιν και την εμπιστοσύνην.
  Και αν δεν γίνουν βουλευταί, τι διάβολο θα κάνουν,
και πώς λοιπόν τα προς το ζην κι' αυτοί θ' απολαμβάνουν;
Γεώργιος Σουρής
 Από το 1974 και μετά άρχισε η κατρακύλα της οικονομίας μας, που μας έφερε μέχρι εδώ. Καμία παραγωγικότητα, μόνο παρασιτισμός και άκρατος κρατισμός. Οι εθνοπατέρες μας ευθύνονται αποκλειστικά για τη σημερινή κατάσταση, γιατί οι κάθε λογής ξένοι που μας το παίζουν προφεσόροι δε θα υπήρχαν, αν οι πολιτικοί μας έκαναν αυτό που έπρεπε. Αφού ξεπούλησαν τα εθνικά μας δίκαια, κατέστρεψαν τη γλώσσα μας, αδιαφόρησαν για το δημογραφικό πρόβλημα της πατρίδας μας, διέλυσαν τις ένοπλες δυνάμεις, διαστρέβλωσαν την ιστορία μας μαζί με τα ιδανικά μας, αδιαφόρησαν για τους σκλάβους Έλληνες αδελφούς μας και για όλον τον απόδημο Ελληνισμό, αδιαφόρησαν στην εισβολή ξένων ηθών και χιλιάδων λαθρομεταναστών, ήρθε η ώρα για να φανούν τα έργα τους στην οικονομία, τα οποία κάποιοι επεσήμαναν τρεις και πλέον δεκαετίες πίσω.
Φυσικά, οι ίδιοι αδιαφορούσαν, γιατί απολάμβαναν τα οφέλη που απέρρεαν από το βουλευτιλίκι τους. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», κάθε εθνοπατέρας στοιχίζει περίπου 20.000 ευρώ το μήνα στον ελληνικό δημόσιο κορβανά και τα κόμματα χρωστούν κάτι εκατομμύρια. Συνολικά τέσσερα κόμματα του κοινοβουλίου (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Συνασπισμός) χρωστούν στις τράπεζες περίπου 272 εκατομμύρια ευρώ. Πού να βρουν μετά  λεφτά για τους συνταξιούχους.
  Πατρίδα και ιθαγένεια
Στις 25 Ιουνίου διαπράχθηκε ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ιστορίας της νεώτερης Ελλάδος. Ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Ζουράρης, που κάποιοι τον θεωρούν ως ελληνοκεντρικό, τον κώδικα παραχώρησης της ελληνικής ιθαγένειας στους μετανάστες, αφού πρώτα το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είχε πάρει την κατά πλειοψηφία έγκριση από την αρμόδια διακομματική Επιτροπή της Βουλής. Κάποιοι πιστεύουν ότι οι μετανάστες θα ενσωματωθούν ειρηνικά στο πλαίσιο της ελληνικής κοινωνίας. Αυτό είναι κάτι που δεν πρόκειται να γίνει, γιατί αυτοί που εισβάλλουν στην Πατρίδα μας έχουν τα δικά τους ήθη και έθιμα, τη δικιά τους θρησκεία και το δικό τους τρόπο ζωής. Ένας άλλος λόγος ουσιαστικά σοβαρότερος είναι ότι μέχρι τώρα η έννοια της ιθαγένειας είχε ως βάση το δίκαιο του αίματος.
Με τις τροποποιήσεις του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, εκτός από το δίκαιο του αίματος, θα εφαρμόζεται τόσο το δίκαιο του εδάφους όσο και το δίκαιο της διαμονής για την απονομή της ελληνικής ιθαγένειας.
Έτσι, το κράτος αποσυνδέεται από το έθνος και γίνεται ένα σύνολο λειτουργιών, ένας απλός κρατισμός. Οι μετανάστες δε, που θα έχουν πάρει την ελληνική ιθαγένεια, θα διεκδικήσουν την εξουσία μέσω της δημοκρατικής κατάληψης του κράτους, για να επιβάλουν τα δικά τους θέματα, το δικό τους τρόπο ζωής, γιατί το αίμα νερό δε γίνεται.
Για αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα δεν έγινε καμιά κινητοποίηση, καμιά συζήτηση, παρά μόνον πέρασε στα ψηλά των εφημερίδων, γιατί όλοι ασχολούνται με το μνημόνιο και τις καταθέσεις τους.
  Η φιλοχρηματία των Ελλήνων
Προσπαθώντας να εξηγήσω αυτήν τη στάση των νεοελλήνων, ανέτρεξα στην ιστορία και ανέσυρα μερικά παραδείγματα. Στάθηκα στην αρχαία Σπάρτη, η οποία, μετά την επιβολή της στον ελλαδικό χώρο, έστειλε στους Δελφούς μια επιτροπή για να πάρει χρησμό, ο οποίος θα καθόριζε το μεγαλύτερο κίνδυνο για τη Σπάρτη. Η Πυθία τους απάντησε "ΧΡΗΜΑ ΟΛΕΙΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΟΥΔΕΝ", δηλαδή το χρήμα θα ήταν ο μεγαλύτερος κίνδυνος γι' αυτούς.
Αυτό πραγματοποιήθηκε με τη ρήτρα του Επιταδέα που εφαρμόστηκε μετά το 400 π.Χ.
Η σειρά των γεγονότων σύμφωνα με τον Πλούταρχο είναι: (α) η Σπάρτη νίκησε την Αθήνα, (β) οι Σπαρτιάτες απέκτησαν πολύ χρυσάφι και ασήμι, αλλά ακόμη διατηρούσαν τον αριθμό οικογενειών που ορίστηκε από τον Λυκούργο (γ) ψηφίστηκε η ρήτρα του Επιταδέα, η οποία επέτρεπε τη μεταβίβαση του κλήρου των Σπαρτιατών, (δ) άρχισε σοβαρή παρακμή. Βλέπουμε ότι η μείωση των Σπαρτιατών πολεμιστών έγινε επειδή έχαναν τον κλήρο τους σύμφωνα με τη ρήτρα του Λυκούργου και εξέπιπταν από τη θέση των ομοίων, με αποτέλεσμα η Σπάρτη να φθίνει σε πολεμιστές.
Ακόμα παρατηρούμε αυτήν τη φιλοχρηματία και στη λογοτεχνία που ο ζητιάνος για εμάς είναι ο τρελός του χωριού και όχι όπως είναι ο ξένος σε εμάς κλοσάρ, δηλαδή ένας ζητιάνος από πεποίθηση.
  Ρέκβιεμ
Στην κατάσταση απόλυτης παρακμής στην οποία βρισκόμαστε η οικονομία έχει τον πρώτο λόγο στην επικαιρότητα, γιατί, όπως αναφέραμε πιο πάνω, το έθνος βρίσκεται σε καταστολή. Οι Έλληνες ή θα αφυπνιστούν ή θα χαθούν. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.
Οι Έλληνες πολιτικοί και οι ξένοι συνέταιροι τους ευθύνονται για αυτήν την οικονομική κατάσταση και όχι ο λαός. Το δίλημμα ναι ή όχι στην Ευρώπη θα δείξει ποιοι εθνικιστές εμφορούνται από ακροδεξιές ιδέες ενός εθνικού απομονωτισμού και ποιοι είναι φυλετιστές, πραγματικοί εθνικιστές και βλέπουν το μέλλον τους σε μια άλλη Ευρώπη, την Ευρώπη των Εθνών.
Μην ξεχνάτε ότι ακόμη και το όνομα Ευρώπη είναι ελληνικό και κάποτε η Ευρώπη ήταν ο ελλαδικός χώρος. Οι τρεις πυλώνες του ευρωπαϊκού οικοδομήματος είναι: α) η Ελληνική Κλασσική Αισθητική, β) το Ρωμαϊκό Δίκαιο και γ) η Χριστιανική Ταυτότητα.
Σήμερα το πρόβλημα της Ευρώπης είναι πολιτικό και όχι οικονομικό, γιατί η οικονομία πρέπει να υπηρετεί το λαό και όχι το αντίστροφο.
Τέλος, δεν είμαστε χώρα της Λατινικής Αμερικής, ούτε δορυφόρος της Ρωσίας και δεν πρόκειται να μας σώσει ούτε η Κίνα ούτε οι BRICS. Αυτά είναι παραμύθια για μικρά παιδιά και ανόητους αριστεριστές.
  Υ.Γ. Παρασκευή πρωί πηγαίνοντας στην εργασία μου είδα εκατοντάδες αφίσες και σάντουιτς αναρτημένα στις κολώνες, τετράχρωμα, κόστους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, των οπαδών του ΟΧΙ. Από την άλλη, οι ουρές στα, στεγνά από χρήμα, ΑΤΜ καλά κρατούν.  Η κοροϊδία σε όλο της το μεγαλείο.  Του Γιώργου Δημητρούλια
Δημοτικού συμβούλου με την «Ελληνική Δράση για τον Δήμο Καλαμάτας»
 ~
*** Περικλής Μαντάς: Το ΟΧΙ την Κυριακή είναι ανεύθυνο         
     Όσο φτάνουμε στην κρίσιμη μέρα της Κυριακής, όλο και ξεδιπλώνεται η κρυφή ατζέντα της κυβέρνησης και το «όραμά» της για τον τόπο μας.
Μια κυβέρνηση της αριστεράς, η οποία ενώ είχε όλα τα εχέγγυα από το λαό να πάει τη χώρα ψηλότερα, κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες να την οδηγήσει στην κατάρρευση.
Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της Κυριακής, το μόνο σίγουρο είναι ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας μας θα είναι πιο δύσκολη από πριν.
Και την ευθύνη αυτή την έχουν εξ ολοκλήρου όλοι αυτοί που, με τα πουκάμισα έξω από τα παντελόνια, χωρίς γραβάτα και με πράσινες κάλτσες, επί 5 και πλέον μήνες εκτέλεσαν ένα αδιέξοδο σχέδιο για τους πολίτες.
Όσο κι αν προσπαθούν να διχάσουν, να πείσουν ότι το ΝΑΙ ταυτίζεται με τους δανειστές, να το παίξουν πατριώτες, να δείξουν ότι αντιστέκονται, το μόνο που θα καταφέρουν πρόσκαιρα είναι να ισορροπήσουν στο κόμμα τους. Να μην έρθουν σε ρήξη με τους λαφαζανοπετράκους που εκβιαστικά πράττοντας, υπονομεύουν το μέλλον της χώρας εξυπηρετώντας τις ιδεοληψίες τους.
Μπροστά στην απειλή αυτή, δε δίστασαν να προβούν σε ενέργειες που είχαν ως αποτέλεσμα το κλείσιμο των τραπεζών, τις ουρές στα ΑΤΜ, την κατάρρευση της αξιοπρέπειας των συνταξιούχων, το ανυπολόγιστο πλήγμα στον τουρισμό, το σταμάτημα στα έργα υποδομών, τη χαριστική βολή στο εμπόριο, το πάγωμα του ΕΣΠΑ, την καθυστέρηση έναρξης του νέου ΕΣΠΑ, τη διεθνή απομόνωση της χώρας, την αναγκαστική απόλυση χιλιάδων νέων από τις τουριστικές και κατασκευαστικές επιχειρήσεις, τον κίνδυνο παύσης των αγροτικών ενισχύσεων, τη διακοπή χιλιάδων παιδιών από τους παιδικούς σταθμούς, κατάφεραν να σβήσουν κάθε προοπτική σε αυτή τη χώρα και να μας αναγκάσουν να επιλέξουμε μεταξύ δύο επιλογών, τη λιγότερο κακή για το μέλλον μας.
Το χειρότερο, όμως, είναι ότι κατάφεραν να σπείρουν το διχασμό στην ελληνική κοινωνία, το τελευταίο ανάχωμα που είχε μείνει όρθιο ως ασπίδα προστασίας στην οικονομική κρίση που βιώνουμε.
Δεν ξέρω ποιοι μπορούν να επιδοκιμάσουν όλα τα παραπάνω, το μόνο που ξέρω είναι ότι δεν αντέχουμε άλλο!
Το ΟΧΙ την Κυριακή είναι ανεύθυνο, φτωχό σε συναισθήματα, επικίνδυνο, τυχοδιωκτικό, είναι στήριγμα στην αλαζονεία, την έπαρση και τον αυταρχισμό σε αυτούς που νομίζουν ότι στις 25 Ιανουαρίου έγιναν οι προστάτες της ζωής μας, σε αυτούς που με ψέματα στηριζόμενοι στον πόνο και τις θυσίες του ελληνικού λαού έχτισαν την πολιτική και κομματική τους ανέλιξη, σε αυτούς που τελικώς έκαναν ό,τι διαβεβαίωναν πως δε θα κάνουν και που χτίζουν μέρα με τη μέρα μια εθνική καταστροφή.
Για όλους αυτούς τους λόγους στηρίζω το ΝΑΙ. Δε στηρίζω καμία συμφωνία, άσχημη, λιγότερο άσχημη, σκληρή λιγότερο σκληρή.
Στηρίζω τη συνεννόηση, την προοπτική, τη δυνατότητα ανάκαμψης, την ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει μέσα στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη. 
Περικλής Μαντάς
Θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, πρόεδρος ΝΟΔΕ Ν.Δ. Μεσσηνίας
 ~
*** Στο φτερό του καρχαρία
Μισή ώρα ψάχνω πρόλογο για να ξεκινήσω να γράφω, αλλά είμαι στο γράψε-σβήσε. Είναι τόσο πυκνές οι εξελίξεις, που όλο μπρος-πίσω κάνω. Ακούω και κάνα άσμα μπας και κατεβάσει καμιά ψείρα η κούτρα μου, αλλά τίποτα. Μαθήματα δημιουργικής γραφής χρειάζομαι μάλλον. Τέλος πάντων, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος αναμενόμενο, αλλά το 60%-40% επ’ ουδενί, πλην του αρθογράφου κ. Δελαστίκ, ο οποίος το είχε πει, όπως δήλωσε στη γυναίκα του, αλλά για τον περί ου ο λόγος θα τα πούμε στο υστερόγραφο. Ούτε ο ίδιος ο Τσίπρας περίμενε αυτή την αποδοχή. Εξ ου και ο έρπης που έβγαλε μεσοβδόμαδα. Το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος ήταν εκκωφαντικό και ακούστηκε στα πέρατα της Οικουμένης. Τέζα όλοι, εντός, εκτός και επί ταυτά, παρά τη δημιουργική του ασάφεια και τη δήλωση του νέου, πια -μετά την προαναγγελθείσα καρατόμηση του Γιάνη- υπουργού Οικονομικών κ. Τσακαλώτου, ότι επί της ουσίας διενεργήθη για να κρατηθεί όρθια η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Καμμένου, όνομα και πράμα. Το εξηντάρι (σαν όπλο μού ακούγεται) έβαλε οριστικά και τελεσίδικα ταφόπλακα στην περίοδο της Μεταπολίτευσης, από την πλευρά των νέων, κυρίως, που ψήφισαν μαζικά ΟΧΙ, στα πολιτικά απομεινάρια της και τις πολιτικές τους, προσδοκώντας σε ένα καλύτερο μέλλον, χωρίς μνημόνια, αν και το τρίτο βρίσκεται ως πολιορκητικός κριός ante portas. Δε θα μπορούσε, ωστόσο, μέσα σ’ αυτό το ποσοστό να εξαιρεθεί η στοίχιση του κορμού των παλιών Πασόκων που ξαναθέλουν βόλεμα, των Χρυσαυγιτών (έλα... στον τόπο σου), των Ντορικών που έκαναν ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τον Σαμαρά, ενός μεγάλου κομματιού του ΚΚΕ και λοιπών... δυνάμεων. Με τούτα και μ’ εκείνα, ο Αλέξης -όχι ο ΣΥΡΙΖΑ-είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού, γιατί το ποσοστό που πήρε για τα ελληνικά δεδομένα είναι σταλινικό. Το ζητούμενο είναι τι μέλλει γενέσθαι. Το βάρος που επωμίστηκε είναι μεγατόνων και οι αντίπαλοι στο εξωτερικό αδίστακτοι και εκδικητικοί. Ευχή, πλην των ανθελλήνων, είναι να τα καταφέρει, γιατί η Ελλάδα βρίσκεται στο φτερό του καρχαρία, όπως λέει και ο Καββαδίας. Ό,τι και να καταφέρει, ωστόσο, δεδομένων των οικονομικών μεγεθών του χρέους, θα είναι μικρό. Γι’ αυτό οι πολίτες πρέπει να κρατούμε μικρό καλάθι. Υ.Γ. Ο κ. Δελαστίκ που προανέφερα, το βράδυ της Κυριακής, στον τηλεοπτικό σταθμό STAR, ενώπιον του κ. Χατζηνικολάου, αποκάλεσε το 40% των Ελλήνων που ψήφισαν ΝΑΙ Γερμανοτσολιάδες, μη θέλοντας και να επανορθώσει. Μάλιστα... Οι Χρυσαυγίτες του Μιχαλολιάκου και ο κ. Καμμένος που την προηγούμενη εβδομάδα εγγυήθηκε, παρουσία του πρωθυπουργού, την ομαλότητα με το στρατό, είναι πατριώτες. Κύριε Δελαστίκ, άγαμοι θύται. Είστε ΦΑΣΙΣΤΑΣ. 
~
***   ΕΚΤΑΚΤΟ! Μετά το ΟΧΙ μνημόνιο 13δις...
mnhmonio
Χρόνος για νέο πρόγραμμα δυστυχώς δεν υπάρχει, και η ΕΕ εξετάζει το σενάριο του δανείου- γέφυρα.
Πληροφορίες αναφέρουν πως με τη δεδομένη οικονομική ασφυξία της εθνικής οικονομίας, ζητούν 13 δισ μέτρα έναντι 9-9,5 δισεκ. που ήταν η πρόταση Γούνκερ και απέρριψε η ελληνική κοινωνία με το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως μπορεί π ελληνικός λαός να είπε όχι στο μνημόνιο Γιούνκερ, αυτή τη φορά το
Eurogroup σηκώνει τον πήχη των απαιτήσεων στα 13 δισεκ. ευρώ δηλαδή ακόμη σκληρότερο μνημόνιο.
Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως και η κυβέρνηση προέβη σε ορισμένες κινήσεις πυροσβεστικού τύπου, όπως ήταν η παραίτηση Βαρουφάκη.
Το PLAN A
Το βασικό σχέδιο το plan A που χρειάζεται εβδομάδες για να συμφωνηθεί περιλαμβάνει ως βάση πρόγραμμα - δάνειο γέφυρα.
1)Νέα μέτρα λιτότητας 13 δισεκ. ευρώ, θα είναι ένα πολύ σκληρό μνημόνιο πολύ δυσμενέστερο της πρότασης Juncker που ανερχόταν στα 9,5 δισεκ και σχεδόν διπλάσιο από τα 7,9 δισεκ. της ελληνικής πρότασης.
2)Το νέο δάνειο η νέα χρηματοδότηση προς την Ελλάδα φθάνει τα 50 ή 52 δισεκ. ευρώ και θα έχει διάρκεια 3 ετών ή με την μορφή δανείου γέφυρα 30 δισεκ.
Το νέο μνημόνιο θα έχει διάρκεια έως το καλοκαίρι του 2018.
3)Η Τρόικα θα πραγματοποιεί επιτόπιους ελέγχους στην Ελλάδα κάθε 2 ή 3 μήνες.
4)Θα περιλαμβάνεται στο πακέτο χρηματοδότησης και μέριμνα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών περίπου 8 ίσως και 10 δισεκ. ευρώ.
5)Εξετάζεται βραχυχρόνια οι κυβερνήσεις να εγγυηθούν τα collaterals των ελληνικών τραπεζών με μια φόρμουλα ώστε η ΕΚΤ να χορηγήσει ELA 8 με 10 δισεκ.
6)Θα υπάρχει και ρήτρα χρέους αλλά όχι συγκεκριμένη πρόταση – συμφωνία αλλά δέσμευση μεταξύ Ελλάδος και δανειστών ότι θα εξετάσουν την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
Η Ελλάδα ζητάει haircuts 30% στο χρέος.
Το PLAN B
Αν και από αυτό το Eurogroup δεν προκύψει συμφωνία αλλά ρήξη τότε η ΕΚΤ στις 8 Ιουλίου θα αυξήσει περαιτέρω τα haircuts - ήδη αυξήθηκαν 10-18% στις 6 Ιουλίου – και με αυτό τον τρόπο χρεοκοπεί οριστικά το τραπεζικό σύστημα.
To Plan B που θα ενεργοποιηθεί αν υπάρξει ρήξη - περιλαμβάνει σύμφωνα με χρηματοδότηση κεφάλαιο 30-35 δισεκ. που θα δοθεί στην Ελλάδα χωρίς να επιστραφεί το κεφάλαιο αυτό και το οποίο θα βοηθήσει την Ελλάδα να υιοθετήσει ένα διπλό νόμισμα, με σταθερή συναλλαγματική ιστορία με το ευρώ.
Το σενάριο αυτό είναι δραματικό αλλά είναι το PLAN B θα εξεταστεί μόνο αν αποτύχει οριστικά το PLAN A.
Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει επιλογή, θα αποδεχθεί μια κακή συμφωνία για να αποφύγει την χρεοκοπία εντός ευρώ και τα δραματικά συνεπακόλουθα της χρεοκοπίας που ορίζονται στο PLAN B.
~
***  Παρέμβαση Πούτιν: Zήτησε κούρεμα του Ελληνικού χρέους!
putin lagard
 -  Μετά το τηλεφώνημα στήριξης προς τη κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ο Ρώσος πρόεδρος επικοινώνησε με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ για το ζήτημα του ελληνικού χρέους, προχωρώντας άμεσα και για πρώτη φορά άμεσα σε επέμβαση εξομάλυνσης.
Το πρακτορείο Interafax μετέδωσε ότι ο Πρόεδρος Πούτιν , επεσήμανε πως η ελληνική πλευρά πρέπει να λάβει ελάφρυνση του χρέους και διαβεβαίωσε την κα Λαγκάρντ ότι η Ρωσία θα στηρίξει το ΔΝΤ σε μια τέτοια απόφαση.
(Η Ρωσία αποτελεί χρηματοδότη του ΔΝΤ).
Οι δυο τους συμφώνησαν για περαιτέρω συνεργασία προκειμένου να βρεθεί λύση στο ελληνικό πρόβλημα.
~
*** ΣΟΚ: "Xαμένο το παιχνίδι της Ελλάδας"
lostgame
 - "Ο Τσίπρας, θα επιστρέψει στην Αθήνα και θα ενημερώσει ότι δεν κατάφερε να επιτύχει τη συμφωνία που ήθελε" είπε ο γνωστός δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής Αλέξης Παπαχελάς.
Ο Παπαχελάς καλεσμένος στο δελτίο του Σκάι, εξέφρασε την άποψη πως σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός παρουσιάσει στο αυριανό meeting τη πρόταση Γιουνκέρ, θα λάβει... απόρριψη και μάλιστα ηχηρή.
Ο Τσίπρας έχει να επιλέξει ανάμεσα σε νέο μνημόνιο με βαριά μέτρα ή παράλληλο νόμισμα, είπε ο διευθυντής της Καθημερινής και επεσήμανε πως η εμπιστοσύνη έχει κλονιστεί και συμφωνία δεν προβλέπεται χωρίς επίπονα μέτρα.
"Οι πιθανότητες να σωθεί η παρτίδα είναι πολύ λίγες" είπε ο Αλέξης Παπαχελάς "Μακάρι να βγω ψεύτης".
~
*** ΒΟΜΒΑ: O Tσίπρας έδιωξε τον Βαρουφάκη γιατί...
varu apomakrinsi
 - Ο πρώην ΥΠΟΙΚ, είχε μιλήσει επανειλημμένα για το ενδεχόμενο της παραίτησης του, όμως η αλλαγή φρουράς δεν ήρθε με παραίτηση αλλά με...απομάκρυνση.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας αφού συμβουλεύτηκε τους Παππά, Δραγασάκη και Φλαμπουράρη, απομάκρυνε τον Γιάννη Βαρουφάκη για πολύ συγκεκριμένους λόγους.
Το "βελούδινο" διαζύγιο ήρθε λόγω της ηγετικής φυσιογνωμίας του πρώην ΥΠΟΙΚ.
Οι αναφορές Βαρουφάκη σε παράλληλο νόμισμα, τα μηνύματα σύγκρουσης με τους δανειστές και ο "σφετερισμός" του ΟΧΙ, η προσπάθεια δημιουργίας συγκρουσιακού κλίματος πριν την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων και η δημιουργία "ρεύματος Βαρουφάκη" εντός του ΣΥΡΙΖΑ, οδήγησαν στη προσεκτική απομάκρυνση του πρώην ΥΠΟΙΚ.
Κάτι που βολεύει ίσως την υστεροφημία του αφού μια νέα συμφωνία μνημόνιο δεν θα φέρει την υπογραφή του.
~
*** Αποκάλυψη: Ολάντ σε Τσίπρα: Θέλω να σε σώσω αλλά...
olant tsipras
 -    Η Le Nouvel Observateur στην ιστοσελίδα της, αποκάλυψε το διάλογο Ολάντ-Τσίπρα, όπως ειπώθηκε τη νύχτα της Κυριακής!
Συμφωνα με τις πηγές της Observateur, ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της Γαλλίας για την ελλήνικη πρόθεση της παραμονής στο ευρώ και στην ΕΕ με τον Ολάντ να του απαντάει πως πλέον η μπάλα βρίσκεται στην ελληνική πλευρά.
"Eσυ θα φέρεις προτάσεις τώρα" του είπε.
"Πολλοί στην Ευρωζώνη είναι έτοιμοι για εληνική έξοδο απ'το ευρώ, πρέπει να διαπραγματευτείς σοβαρά " είπε ο Γάλλος πρόεδρος και πρόσθεσε "Είμαι έτοιμος να σε βοηθήσω, αλλά πρέπει να να βοηθήσεις και συ".
Δεν έχει μείνει χρόνος τόνισε ο Ολάντ, "πρέπει να κινηθείς άμεσα".
Ο έλληνας πρωθυπουργός απήντησε πως οι προτάσεις της χώρας είναι επεξεργασμένες για συμφωνία και έτοιμες.
~
***  Έκτακτο: Χρηματοδότηση- γέφυρα πρότεινε ο Νοβότνι
novotny
 - Πρόταση βόμβα του επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Έβαλντ Νοβότνι.
Τη στιγμή που ο Ντράγκι αποφάσισε σφίξιμο του ζωναριού με πάγωμα του ELA , ο Νοβότνι εκάνε λόγο για χρηματοδότηση-γέφυρα δίχως νέο πρόγραμμα διάσωσης, μιλώντας στη τηλεόραση της Αυστρίας.
" Αν οι τράπεζες πτωχεύσουν, η ΕΚΤ δεν θα μπορέσει να παράσχει περισσότερη ρευστότητα. Δεν είναι συμφέρον της Ελλάδας να φύγει από το ευρώ" πρόσθεσε ο Έβαλντ Νοβότνι.
"Mια χρηματοδότηση-γέφυρα δίχως νέο πρόγραμμα διάσωσης θα μπορούσε να συζητηθεί".
~
*** Σκόπια: "H κρίση στην Ελλάδα, χτυπάει εμάς"
skopia
 -  Αρκετοί έλληνες περνούν τα σύνορα για φτάσουν στα Σκόπια για να εκμεταλλευτούν τις χαμηλότερες τιμές. Βενζίνη, τσιγάρα ακόμη και φρούτα και λαχανικά , αποτελούν στόχους των ελλήνων , που κυνηγούν τις χαμηλές τιμές.
Προσφάτως οι πληροφορίες αναφέρουν για αυξημένη ζήτηση ...χρυσού!
Λόγω του ότι σε πόλεις των Σκοπίων, ο χρυσός έχει χαρακτηριστικά μειωμένη τιμή, οι έλληνες πολίτες το τελευταίο διάστημα , σπεύδουν στην αγορά του, πράγμα που αποδεικνύει για άλλη μια φορά την ισχυρή οικονομική ανασφάλεια που βιώνουν.
Ωστόσο, οι καταστηματάρχες στα Σκόπια που σχεδόν ζούν απο τους έλληνες, εξέφρασαν την ανησυχία τους λόγω της απαγόρευσης εξαγωγών κυρίως φρούτων και λαχανικών απο τα Σκόπια προς την Ελλάδα με αποτέλεσμα ο τζίρος τους να έχει μειωθεί αισθητά.
"Η κρίση τους είναι και δική μας" αναφέρουν Σκοπιανοί καταστηματάρχες και έμποροι.
~
***  Απίστευτο: Επαλήθευση της προφητείας για την Τουρκία από τον Παΐσιο;
ob
 -  Η Τουρκία έχει συγκεντρώσει στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα με την Συρία, στην γραμμή Gaziantep-Kilis, με εντολή να εισβάλλουν στο συριακό έδαφος αν δεχτούν επίθεση από την αντίθετη πλευρά, ενώ ο αρχηγός της δεύτερης στρατιάς στρατηγός Adem Huduti, βρίσκεται ήδη στην περιοχή παρακολουθώντας στενά τις συγκρούσεις μεταξύ Κούρδων και Τζιχαντιστών στην άλλη πλευρά των συνόρων.
Να τονιστεί ότι στην περίπτωση που η Τουρκία επιχειρήσει να εισβάλλει στο συριακό έδαφος, το αποτέλεσμα θα είναι η διάλυσή της.
Αυτό το μήνυμα που στέλνουν οι δυο Αμερικανοί διπλωμάτες πρώην πρέσβεις των ΗΠΑ στην Άγκυρα, Morton Abramowız και Eric Edelman, οι οποίοι είναι ιδρυτικά μελη του Αμερικανού Ινστιτούτου «Bipartisan Policy Center», σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο.
Σύμφωνα με τον κ. Νίκο Χειλαδάκη, οι δυο παλαίμαχοι Αμερικανοί διπλωμάτες , στις δηλώσεις που έκαναν και δημοσιευτήκαν στον τουρκικό τύπο προκαλώντας ποικίλα σχόλια, υποστήριξαν ότι μια τουρκική εισβολή στην Συρία μπορεί να αποτελέσει την ταφόπλακα της τουρκικής δημοκρατίας και προέτρεψαν την τουρκική κυβέρνηση να κάνει πίσω και να σταματήσει την συγκέντρωση στρατευμάτων στην μεθόριο με την Συρία.
Οι Morton Abramowız και Eric Edelman και παλαιοτέρα είχαν προκαλέσει με δηλώσεις τους την τουρκική επικαιρότητα προφητεύοντας επικείμενη διάλυση της τουρκικής δημοκρατίας τα επόμενα χρόνια, κι έλεγαν για τον Ερντογάν ότι θα αποτελέσει την πέτρα του σκανδάλου για τη χώρα.
Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από λίγες μέρες το Ιράν είχε απευθύνει τελεσίγραφο πολέμου προς την Άγκυρα τονίζοντας ξεκάθαρα ότι σε περίπτωση που η Τουρκία εισβάλλει στην Συρία, αυτό θα θεωρηθεί σαν αιτία πολέμου ενάντια στο Ιράν.
~
***  Nέα παρέμβαση ΗΠΑ υπέρ της Ελλάδας
whitehouse
 -  Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ αναφερόμενος στην ελληνική κρίση χρέους , επεσήμανε πως το συμφέρον της Ευρώπης και των ΗΠΑ είναι να επιλυθεί άμεσα και ταυτόχρονα σημείωσε ότι ευθύνη έχουν ισόποσα Ελλάδα και Δανειστές.
Ο Έρνεστ τόνισε σε μήνυμα προς τους Δανειστές ότι η Ελλάδα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις όσο και χρηματοδότηση ώστε να επανέλθει στη σταθερότητα και
~
*** Ποιοι λαοί επιθυμούν το Grexit
laoi
 -  Η βρετανική εταιρεία ερευνών YouGov πραγματοποίησε γκάλοπ-έρευνα και παρουσίασε απόψεις χωρών εντός και εκτός ευρωζώνης σχετικά με το Ελληνικό ζήτημα.
-το 62% των Δανών, το 59% των Βρετανών, το 56% των Γερμανών βλέπει Grexit, ενώ λίγο κάτω απ΄το 50%. παρουσίασαν Νορβηγία, Σουηδία, Γαλλία και Φινλανδία.
Απ΄την άλλη, οι Γερμανοί , κατά 53%, εξέφρασαν την επιθυμία τους να βγεί η Ελλάδα απ΄το ευρώ
ενώ μόνο το 24% των Δανών και των Νορβηγών (παρόλο που δεν έχουν ευρώ) στέκονται στη παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.
-Οι Γάλλοι, κατά 36% θέλουν την Ελλάδα στο ευρώ ενώ το 33% την θέλει εκτός. Το υπόλοιπο ποσοστό , είναι αδιάφορο όπως αδιάφορο είναι το 40% των Σουηδών.
Πως θα πρέπει να συμπεριφερθει η ΕΕ στην Ελλάδα μετά το δημοψήφισμα;
Το 44% εμφανίζεται σκληρό και ζητάει τερματισμό των διαπραγματεύσεων και έξοδο.
Το 31% θέλει συμφωνία που θα βοηθάει την Ελλάδα.
~
***  Α-ΝΟΗΤΕΣ ΑΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΕΣ!
symvatothtes
 -  Γράφει ο Δημήτριος Μπάκας Αντιστράτηγος ε.α. Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, πτυχιούχος Νομικής Σχολής Παν/ίου Αθηνών, μεταπτυχιακός RCDS Λονδίνου και πρόεδρος της εταιρίας «Χρυσή Τομή ΑΕ»
ΠΡΟΟΙΜΙΟ.
Πόλωση είναι η μαγική έννοια για συσπείρωση ατόμων. Τα κόμματα σε αυτή οφείλουν την υπόστασή τους. Επιστρατεύονται εύηχες και βαρύγδουπες λέξεις, με ευρύτατο περιεχόμενο, που δύσκολα προσδιορίζεται. Ο καθένας το εννοεί σύμφωνα με το δικό του κώδικα ενδιαφερόντων και προπαντός των συμφερόντων του.
Όσο πιο εμφανής είναι η διαφορά τόσο πιο ισχυρότερη η πόλωση και η συσπείρωση. Η υπερβολή προκαλεί τον απόλυτο διαχωρισμό.
Οι μεν με τις ορθές ιδέες και οι αντίπαλοί τους με τις εσφαλμένες. Ακριβώς το αντίθετο ισχυρίζονται οι άλλοι. Και οι πολλοί μένουν αμήχανοι. Τι να διαλέξουν άραγε!
ΕΙΣΑΓΩΓΗ.
Η δημοκρατία αναδεικνύει τις διαφορές. Στην πραγματικότητα τις «θέλει». Τις έχει ανάγκη. Γιατί με αυτές αποκαλύπτονται όλες οι πλευρές της πραγματικότητας. Από την, εν μέτρω, εκδήλωση των διαφορών αναφύονται η μοναδικότητα, η διαφορετικότητα, η ατομικότητα. Κοντολογίς η προσωπικότητα των μελών της.
Ο νους του ανθρώπου, όπως, άλλωστε, όλα τα αισθητήρια όργανά του διακρίνουν πιο εύκολα τις αντιθέσεις και λιγότερο τις ομαλότητες και τις αρμονίες.
Στο μικρό αυτό άρθρο δεν θα ασχοληθούμε με έννοιες, που φαίνονται ως άκρως αντίθετες αλλά στην πραγματικότητα έχουν δυσδιάκριτα όρια μεταξύ τους, όπως: πρόοδος και συντήρηση, δεξιά και αριστερά, ηθικό και μη, αληθινό και ψεύτικο.
Θα σταθούμε σε δυο τρανταχτά συνθήματα: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ελευθερία, Δημοκρατία απέναντι στα: Οικογένεια, Πατρίδα , Θρησκεία.
Είναι άραγε ασύμβατες αυτές οι ωραίες ιδέες! ή κρύβεται μια σκοπιμότητα διχοστασίας, οπότε είναι ψευδές το δίλημμα!
ΟΡΟΙ- ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ.
Οικογένεια: Ομάδα ατόμων, που συνδέονται μεταξύ τους με δεσμούς αίματος, γάμου, υιοθεσίας και διαμένουν κάτω από την ίδια στέγη. Είναι η ζεστή φωλιά, στην οποία επωάζεται ως καρπός αγάπης η ίδια η ζωή. Εκεί το άτομο δημιουργεί τα πρώτα και πιο σταθερά ριζώματα της προσωπικότητας. Στεριώνει την ατομικότητά του με την ένταξη σε στενό αλλά συμπαγές ανθρώπινο σύνολο. Στο πρόσωπο της μητέρας αναγνωρίζει τον άλλον, ως καθρέφτη του εαυτού του. Στην Οικογένεια δομούνται τα θεμέλια της ανθρωπινότητας.
Πατρίδα: Ο τόπος γεννήσεως ή εγκαταστάσεως, όπου το άτομο διαμορφώνεται ως προσωπικότητα. Είναι η διευρυμένη μεγάλη οικογένεια. «Δίχως Πατρίδα δεν ζει η ανθρώπινη ψυχή». Μέσα στην Πατρίδα γίνεται το μεγαλύτερο συνειδητό πλάτεμα του εαυτού μας. Δημιουργείται και το βαθύτερο ρίζωμα στο χρόνο, στην ιστορία και την οιωνεί αιωνιότητα.
Θρησκεία: Ταυτίζεται, συνήθως, με το θρησκευτικό δόγμα. Αλλά συνιστά ένα βαθύτερο συναίσθημα πίστεως, στην αξία της ιερότητας, με την οποία εκφράζεται η ύπατη σχέση του ανθρώπου με το Θείο. Δημιουργεί την πιο στερεή σύνδεση του ανθρώπου με το άπειρο και με την αιωνιότητα. Οι άνθρωποι, στην πλειονότητά τους, βρίσκουν τη νοηματοδότηση και ισορροπία του βίου τους. Οι αρνητικές πρακτικές της οφείλονται στην κακή και δογματική εφαρμογή. Ήτοι είναι εκτροπές από την θεώρηση του Υπέρτατου Όντος, ως κρυστάλλωση της Σοφίας, του Κάλλους και του Αγαθού. Το αγνό θρησκεύεσθαι συμβάλλει στη ειλικρινή αδελφοσύνη, που είναι η ύπατη αξία μετουσίωσης του ατόμου σε πρόσωπο.
Ανθρώπινα δικαιώματα: « Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα. Είναι προικισμένοι με λογική και συνείδηση και οφείλουν να συμπεριφέρονται μεταξύ τους με πνεύμα αδελφοσύνης» {ΟΗΕ]. Είναι βασικά δικαιώματα και θεμελιώδεις ελευθερίες που δικαιούνται όλοι οι άνθρωποι. Το δικαίωμα στη ζωή και ελευθερία, η ισότητα απέναντι στο νόμο κλπ. Έχουν, ως βασική προϋπόθεση τον άνθρωπο ως πρόσωπο. Ο σεβασμός στο πρόσωπο του άλλου περιορίζει στο ελάχιστο τις ατομικές ελευθερίες. Όταν αυτό γίνει συνειδητά αποδεχτό μετατρέπεται σε πηγή ψυχικής ηδονής.
Ελευθερία: Η δυνατότητα αυτόβουλης και απεριόριστης δράσεως σύμφωνα με τις επιθυμίες κάποιου. Η καθολική ελευθερία , με τα σημερινά δεδομένα, είναι το σωρευτικό αποτέλεσμα της ατομικής, της κοινωνικής και της πολιτικής ελευθερίας, καθώς και των εσωτερικών ελευθεριών. Η Ελευθερία είναι το ύπατο αγαθό του ανθρώπου. Δεν υπάρχει όμως καμία ελευθερία χωρίς την αντίστοιχη ευθύνη. Ουσιαστικά η ελευθερία είναι μια ιδανική κατάσταση εξισορρόπησης αναγκών, ικανοτήτων, δυνατοτήτων με τις συνθήκες περιβάλλοντος που βρίσκονται σε ένα διαρκή αγώνα αλληλοεπιδράσεων.
Δημοκρατία: Το πολίτευμα, σύμφωνα με το οποίο η εξουσία [εκ του ρήματος έξειμι] ανήκει στο Δήμο, τουτέστιν τον Λαό. Οι διαχειριστές της εξουσίας είναι εντολοδόχοι. Χωρίς Δήμο, ως οντότητα, δεν υπάρχουν Πολιτεία και Κράτος δηλαδή ισχύς για εφαρμογή της βούλησης του δήμου. Η υπόσταση δήμου απαιτεί ένα βαθμό συνοχής και ανοχής μέσα σε συναίσθημα του συν-ανήκειν. Με άλλα λόγια απαιτείται αδελφοσύνη. Η μόνη που γεφυρώνει και εξισορροπεί τις αντιθέσεις που οπωσδήποτε ανακύπτουν στην εφαρμογή των ατομικών βουλήσεων. Κατά την εφαρμογή της ατομικής ελευθερίας και ισότητας, ανακύπτουν αντικρουόμενες συνιστώσες. Η διαφορετικότητα, η ατομικότητα, η ταυτοσημία, η μη απόλυτη συγκρισιμότητα και αντικαταστησιμότητα και τόσα άλλα μόνον σε ένα πνεύμα αδελφοσύνης, όμοιο με εκείνο της Οικογένειας μπορούν να εξισορροπηθούν με δίκαιο τρόπο. Άλλως προκαλούνται διασπαστικές τάσεις.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.
· Όλες οι παραπάνω έννοιες, όπως και οι έννοιες Έθνος, Πολιτεία, Κράτος, Κοινότητα ,Κοινωνία κλπ αναφέρονται στον Άνθρωπο, ως πρόσωπο., ως «ιερή» οντότητα και έχουν ως σκοπό την ολβιότητά του. Τις έχει μορφοποιήσει και επιλέξει ως αγαθά και αξίες της ζωής του, ό ίδιος ο άνθρωπος, που συνιστά την αφετηρία και το τέλος.
· Η οικογένεια, η Πατρίδα, η Θρησκεία έχουν ως στοιχείο τους ένα βαθμό ιερότητας. Η αξία του ιερού φέρνει τα άτομα πιο κοντά γιατί τα προβάλλει ως πρόσωπα σε ευρύτερους χώρους και χρόνους, μέχρι την αιωνιότητα. Η ιερότητα είναι αγνή , όταν κρυσταλλώνεται στην αλήθεια, το κάλλος και το αγαθό. Διαφορετικά καθίσταται πηγή φανατισμού.
· Η δημοκρατία αναδύεται από το μέτρο των χρυσών αναλογιών. Μόνον μια δημοκρατία , η οποία σέβεται την αναλογία του κάθε συστατικού της[πολιτικού, παιδείας, οικονομικού, δικαιοσύνης, εθνικής άμυνας κλπ] μετουσιώνεται σε πηγή ολβιότητας, οπότε τα ανθρώπινα δικαιώματα αναδύονται ως θαλερές ποιότητες.
· Η Δημοκρατία δεν είναι μια απλή ονομαστική κατάκτηση. Είναι ιδανικό που συνεχώς διαφεύγει. Είναι ένα διαρκές κοινωνικό πρόταγμα όλων των μελών της.
ΕΠΙΛΟΓΟΣ.
Η ζωή του ανθρώπου είναι μια σύνθεση ενεργημάτων με ξεχωριστό ρόλο και αξία. Όλες οι αξίες πρέπει να θεωρούνται ταυτόχρονα. Ποτέ και καμία κυριαρχία ενός στοιχείου επί των λοιπών. Συντονισμός μόνο. Από την αρμονική σύνθεση, μέσα στα πλαίσια της χρυσής αναλογίας, όλων των δραστηριοτήτων, αναδύεται η ολβιότητα των μελών της κοινωνίας.
Τούτο είναι άλγημα πολιτών- προσώπων τα οποία διαμορφώνονται με την παιδαγωγία και την ανδραγωγία.
Δεν υπάρχει, λοιπόν, ασυμβατότητα των παραπάνω αγαθών και αξιών. Είναι επιδεκτικά αρμονικής σύνθεσης.
Τα περί αντιθέτου συνιστούν απλές ιδεοληψίες για συσπειρώσεις που οδηγούν εκ του ασφαλούς στην καταστροφή καθόσον προκαλούν διχοστασία και αντιπαλότητες.
~
***  Μήπως ήμουν λάθος;
erwthmatika
~ Γράφει ο Κουκουλάς Αστέριος
Δευτέρα 06 Ιουλίου 2015, ξημέρωσε στις 06:08, τα παιδιά δεν πήγαν στο σχολείο – γιατί είναι καλοκαίρι – , κάποιοι πήγαν στις δουλειές του (εκτός από αυτούς που είναι τραπεζικοί ή βρίσκονται σε αναγκαστική αργία) και η ζωή συνεχίζεται σε μια διαφορετική Ελλάδα.
Για πολλούς, η χτεσινή ημέρα ήταν το τέλος της μεταπολίτευσης όπως τη γνωρίζαμε. Για άλλους, καλή ώρα, ήταν η επανέναρξή της. Η ετυμηγορία του ελληνικού λαού ήταν ξεκάθαρη υπέρ του ΟΧΙ αν και δεν ήταν μια καθαρή εντολή, όπως αρέσκεται να λέει η πολιτική ηγεσία του τόπου, αφού σχεδόν κάθε Έλληνας αλλά και Ευρωπαίος ερμήνευσε το συγκεκριμένο δημοψήφισμα κατά το δοκούν με τα προσωπικά του κριτήρια.
Οι εξελίξεις που έφερε η χτεσινή μέρα ήταν πολλές και μόνο ο χρόνος θα δείξει τι μας επιφυλάσσει το μέλλον. Παρόλα αυτά, στις τάξεις των υποστηρικτών του ΝΑΙ πλανάται το ερώτημα : «Μήπως ήμουν λάθος;». Έκανε το 40% των ψηφισάντων – που αντιστοιχεί σε κάτι παραπάνω από 1.500.000 κόσμο – λάθος ανάγνωση του ερωτήματος; Ήταν κινδυνολόγοι; Ήταν προκατειλημμένοι;  Ήταν κομματικοποιημένοι; Τι πραγματικά συμβαίνει;
Το πρόβλημα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης άρχισε να γίνεται ταξικό. Τα παλιά καλά χρόνια υπήρχαν οι πλούσιοι, οι μεσοαστοί και οι φτωχοί. Πλέον, μετά από πέντε χρόνια σκληρών μέτρων και λιτότητας, έχουμε δύο μόνο τάξεις: Τους πλούσιους και τους φτωχούς (που βέβαια εμπεριέχουν μέσα τους αστούς ως νεόπτωχους πλέον). Οι φτωχοί που παλεύουν για να βγάλουν το μήνα είτε έχουν μια δουλειά της πείνας είτε είναι άνεργοι, δεν έχουν τίποτε άλλο να χάσουν μιας και έχουν ήδη χάσει πολλά. Μέσα σε αυτό το κλίμα, ενοχλούνται προφανώς για την κατάσταση κάποιων συνανθρώπων τους που είναι σε λίγο καλύτερη μοίρα από αυτούς για οποιοδήποτε λόγο – είτε γιατί ήταν πιο μεθοδικοί, είτε γιατί έκαναν το κουμάντο τους είτε απλά γιατί ήταν πιο τυχεροί από αυτούς. Άλλωστε ο Έλληνας έχει πάντοτε το χαρακτηριστικό του «φταίνε οι άλλοι» και φυσικά την παντελή έλλειψη αυτοκριτικής και ερμηνείας της δικής του κατάστασης και των δικών του επιλογών. Η αριστερά, έδωσε στην κοινωνία το πέπλο της επανάστασης, κάτω από το οποίο μπορούσε αυτή η μεγάλη μάζα να «κρυφτεί» και να «επιτεθεί» πλέον στην κατσίκα του γείτονα φέρνοντας την πολυπόθητη ισότητα που πρεσβεύει, αγγίζοντας τα όρια του κομμουνισμού χωρίς καν να το καταλαβαίνει. Το πάθος με το οποίο χαρακτηρίστηκαν οι επαναστάτες του ΟΧΙ ήταν παροιμιώδες και συγκέντρωνε όλες τις άσχημες και θλιβερές εικόνες των τελευταίων 40 χρόνων μέσα του. Άφηνε όμως απ’ έξω κάτι…
Άφηνε τη δίψα του Έλληνα να επανέλθει στα «φυσιολογικά» του δεδομένα. Στα δεδομένα του κρατισμού, των ξένων χρημάτων που χρησιμοποιούνται για οποιοδήποτε άλλο λόγο παρά για αυτόν που προορίζονται (βλέπε μπουζούκια, Cayenne, καλοπέραση) για ένα και μόνο λόγο. Γιατί έτσι μεγάλωσε. Και κάποιος του τα πήρε. Σα το μικρό κακομαθημένο παιδάκι που του παίρνουν το παιχνίδι του και χτυπιέται μέχρι να του το ξαναδώσουν. Φυσικά ένα παιδάκι ποτέ δε θα μπει στη διαδικασία να σκεφτεί πως η μαμά Ευρώπη θα τον διώξει από το σπίτι ή θα τον βάλει τιμωρία ή ό,τι άλλο, γιατί όπως όλα τα παιδιά έχει άγνοια κινδύνου. Και ίσως να είναι και καλό καμιά φορά. Γιατί τότε τολμάς πράγματα που δε θα έκανες αργότερα στην ενήλικη ζωή σου.
Εκείνο όμως είναι και το σημείο της επανέναρξης της μεταπολίτευσης. Το νέο ’81 με τον Αντρέα – ουπς συγνώμη Αλέξη – Τσίπρα που αντικατέστησε το ζιβάγκο με την απουσία της γραβάτας και τράβηξε όλα τα παιδιά που έβλεπαν τους γονείς τους εκείνη την εποχή να κάνουν όλα εκείνα τα υπέροχα πράγματα και φυσικά να ονειρεύονται για το πώς θα τα κάνουν και αυτοί όταν μεγαλώσουν. Είναι θέμα παιδείας αλλά και κουλτούρας. Δυστυχώς όμως δεν αλλάζουμε από τη μια στιγμή στην άλλη και η «πολιτική ενηλικίωση» μιας χώρας και των πολιτών της, πολλές φορές αποδεικνύεται πιο χρονοβόρα από την βιολογική ενηλικίωσή της.
Και γυρίσαμε πίσω. Στον καταληψία Αλέξη που κρατούσε το λάβαρο της σχολικής επανάστασης, στα χρόνια της νιότης μας που όλοι νιώθουμε μεγαλύτερη ασφάλεια. Στον εκφραστή όλων όσων χάσαμε. Αυτή τελικά ήταν η ΕΛΠΙΔΑ που μας έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είχε να κάνει με προγράμματα ή πρόσωπα, είχε να κάνει με αυτή τη γλυκιά αίσθηση «περί δικαίου» του μικρού αυτού παιδιού.Φυσικά, μέσα σε όλο αυτό το γαϊτανάκι, δεν έλλειψαν και τα γραφικά πρόσωπα – βλέπε ΠτΒ – αλλά και πολλοί τυχοδιώκτες της λεγόμενης πλουτοκρατίας που σε ενδεχόμενη αλλαγή νομίσματος θα γίνονταν ακόμη πιο πλούσιοι.
Εδώ όμως υπάρχει ένα κενό, το κενό του νεοέλληνα μεν επιχειρηματία δε αλλά και ελεύθερου επαγγελματία που μαγικά τον άφησε στην απ’έξω! Σαν το άλλο του παιχνίδι που δε θέλει να ασχολείται πια. Του ανθρώπου που προσπαθεί να κρατήσει το σπίτι του, να πληρώσει τους εργαζομένους του, να πληρώσει τις υποχρεώσεις του, τους προμηθευτές του κλπ κλπ. Γενικά να πληρώνει… Αλλά πλέον ούτε αυτό δεν τον αφήνει να κάνει με κλειστές τράπεζες! Τον άνθρωπο που ζητούσε ανέκαθεν από τις κυβερνήσεις ένα σταθερό πλαίσιο να επιχειρεί και απλά να τον αφήσουν ήσυχο…
Με αυτά και με αυτά φτάσαμε στο μεγάλο ΟΧΙ. Σα του Μεταξά; Επαναστατικό; Το ΟΧΙ της γενιάς μας; Και ΟΧΙ σε τι ακριβώς; Ειδικά όταν αυτό το ΟΧΙ συμπεριφέρεται σα ΝΑΙ στα μέχρι τώρα δείγματα γραφής, με παραιτήσεις, συμβούλιο πολιτικών αρχηγών κ.α. Και μακάρι να συνεχίσει έτσι, για να μπορέσει να έρθει μία συμφωνία που θα επαναφέρει την κανονικότητα στις ζωές μας για να πορευτούμε προς την πολυπόθητη ανάπτυξη που τόσο έχει ανάγκη αυτή η Ευρωπαϊκή χώρα.


~
***  Ο FREEDOM FLOTILLA, Η ΓΑΖΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ!!
perimenoun
~  Γράφει ο Ιωάννης Αθαν. Μπαλτζώης**Ο Ιωάννης Αθ. Μπαλτζώης είναι Αντγος (ε.α.), πρώην ΑΚΑΜ Τελ Αβίβ και ειδικός σε θέματα Μέσης Ανατολής
www.analystsforchange.org
-  Μέσα στο τραγικό οικονομικό αδιέξοδο της Ευρωζώνης και τους κινδύνους που εμπεριέχει όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία, ένα γεγονός που έχει την ιδιαίτερη σημασία του περνάει απαρατήρητο και θα γίνει γνωστό όταν συμβεί το «ατύχημα». Είναι η τρίτη προσπάθεια ακτιβιστών, να σπάσουν το εμπάργκο στη Λωρίδα της Γάζας, με τον ονομαζόμενο Freedom Flotilla (Στολίσκο Ελευθερίας), ο οποίος έχει σαλπάρει από διάφορα λιμάνια της Ευρώπης (Κρήτη, Κροατία), μεταφέροντας φάρμακα, ιατρικό εξοπλισμό, και φωτοβολταϊκά πάνελ στους αποκλεισμένους Παλαιστινίους. Τα δρομολόγια των πλοίων, οι αναχωρήσεις των και διάφορες άλλες λεπτομέρειες, όπως πότε θα φθάσουν στην περιοχή, δεν γίνονται γνωστά, για λόγους μυστικότητας, με σκοπό να αιφνιδιάσουν τις Ισραηλινές αρχές, κάτι βέβαια που δεν πρόκειται να γίνει, καθόσον οι Ισραηλινοί είναι έτοιμοι και τους περιμένουν.
Η υπόθεση του στολίσκου έγινε για πρώτη φορά γνωστή το 2010, όταν είχε τραγικά αποτελέσματα. Τότε υπό την αιγίδα, υποστήριξη και σχεδιασμό της Τουρκίας, με εντολές του τότε πρωθυπουργού Ερντογάν, που ήθελε να επιδείξει την ηγεμονική πολιτική του, ο πρώτος στολίσκος ελευθερίας, με πολλά πλοία και με επικεφαλής το τουρκικό πλοίο ΜΑΒΙ ΜΑΡΜΑΡΑ απέπλευσε προς την Γάζα, για να άρει τον ναυτικό αποκλεισμό από τους Ισραηλινού. Τότε αγνοώντας τις υποδείξεις του Ισραηλινού ναυτικού να σταματήσουν και να μην προχωρήσουν, αρνήθηκαν να αλλάξουν πορεία και δέχθηκαν επίθεση Ισραηλινών κομάντος, που κατέλαβαν το πλοίο ΜΑΒΙ ΜΑΡΜΑΡΑ με τραγικό απολογισμό 9 τούρκους πολίτες νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. Το περιστατικό αυτό κατέστρεψε ολοσχερώς τις Ισραηλινο-τουρκικές σχέσεις και έκτοτε παραμένουν έτσι, ανύπαρκτες έως εχθρικές. Το 2011 έγινε προσπάθεια ξανά με νέο στολίσκο, η οποία είχε άδοξο τέλος όταν τα ελλιμενισμένα πλοία του στολίσκου σε Ελληνικό λιμάνι, υπέστησαν δολιοφθορά και η προσπάθεια εγκαταλείφθηκε. Έτσι τώρα για τρίτη φορά γίνεται προσπάθεια να σπάσουν τον ναυτικό αποκλεισμό με διασπορά των πλοίων, για καλύτερα αποτελέσματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες επικεφαλής είναι το σουηδικό πλοίο Marianne, το οποίο είχε αποπλεύσει από κροατικό λιμάνι προ δύο ημερών και την Κυριακή βρισκόταν σε απόσταση περίπου 200 μιλίων από την Γάζα. Τρία από τα πλοία που συμμετέχουν στον «Στολίσκο ελευθερίας 2015» ήσαν ελλιμενισμένα σε λιμάνι της Κρήτης και προ ημερών έγινε απόπειρα δολιοφθοράς στο ένα εξ αυτών, με αποτέλεσμα να μην δύναται να συμμετάσχει. Ο Dror Feiler, ακροαριστερός φιλο-παλαιστίνιος ακτιβιστής και Ισραηλινός υπήκοος που κατοικεί στη Σουηδία, δήλωσε στον Ρ/Σ αλ-Σαμς ότι άγνωστος προέβη σε δολιοφθορά στις προπέλες ενός πλοίου του στολίσκου, ενώ αυτό βρισκόταν σε ελληνικό λιμάνι. «Δεν ξέρουμε ποιος είναι», είπε ο Feiler. «Αλλά αυτό το άτομο έκανε κατάδυση και σαμποτάρισε την έλικα, οπότε έπρεπε να βρούμε άλλο σκάφος». Ο Feiler είπε, τέλος, ότι ο στολίσκος των τριών πλοίων, όπου συμμετέχουν περίπου 70 ακτιβιστές, βρίσκεται επί του παρόντος στη θαλάσσια περιοχή κοντά στην Κρήτη. Τα υπόλοιπα δύο απέπλευσαν, αλλά παρενέβησαν οι Ελληνικές αρχές και τα ανάγκασαν να επιστρέψουν πίσω. Εξαιτίας των προβλημάτων αυτών, οι ακτιβιστές αναγκάστηκαν να μεταφέρουν με μια μικρή λέμβο τρεις επιβάτες στο Σουηδικό πλοίο Marianne. Οι τρεις αυτοί ακτιβιστές ήσαν το μέλος της Κνεσέτ Basel Ghattas, του κόμματος της Αραβικής λίστας, ο δημοσιογράφος Ohad Hemo, ανταποκριτής του Channel 2 TV και ο πρώην πρόεδρος της Τυνησίας Moncef Marzouki.
H ελληνική Πρωτοβουλία « Ένα Καράβι για τη Γάζα» συγκροτήθηκε τον Ιανουάριο του 2010 για να συμμετάσχει στο εγχείρημα του Στολίσκου της Ελευθερίας (Freedom Flotilla) για το σπάσιμο του ναυτικού αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας. Είχε προηγηθεί η συμμετοχή Ελλήνων ακτιβιστών σε παρόμοιες αποστολές του Free Gaza Movement. Όπως λένε οι συμμετέχοντες που προέρχονται από διάφορες χώρες, στόχος τους είναι να δείξουν αλληλεγγύη προς τον παλαιστινιακό λαό, πέρα από πολιτικές σκοπιμότητες. «Αυτοί που έχουν ανάγκη, αυτοί που είναι σε κίνδυνο είναι οι Παλαιστίνιοι. Για αυτό πρέπει να τους βοηθήσουμε. Πρέπει να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε εχθροί του Ισραήλ», λέει o Έλληνας γιατρός, Οδυσσέας Βουδούρης. «Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείται μη βίαιη αντίσταση για να μην τους δώσουμε καμία δικαιολογία να χρησιμοποιήσουν βία εναντίον μας. Αν το κάνουν σε διεθνή ύδατα, τότε αυτοί είναι που θα παραβιάσουν το νόμο και όχι εμείς», λέει ένας από τους ακτιβιστές. Ο Δρ Mazen Kahel, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής εκστρατείας για το σπάσιμο του ναυτικού αποκλεισμού της Γάζας δήλωσε ότι «σκοπός τους είναι να φθάσουν στην Γάζα με κάθε τρόπο, ώστε να δώσουν το μήνυμα της νίκης για την ανθρωπότητα, βοηθώντας τους αποκλεισμένους 1,5 εκατ. Παλαιστίνιους στην λωρίδα της Γάζας, οι οποίοι απειλούνται με αργό θάνατο». Βέβαια οι απόψεις του περί υποσιτισμού και αργού θανάτου των Παλαιστινίων στην Γάζα είναι υπερβολικές και δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Δήλωσε ακόμη ότι «είναι προετοιμασμένοι και εκπαιδευμένοι σε κάθε πιθανό σενάριο και θα αποφύγουν πλήρως κάθε βίαιη πράξη». Στην Γάζα οι κάτοικοι είναι ενημερωμένοι και έτοιμοι να υποδεχθούν τον στολίσκο και πολλά παιδιά περιμένουν στην παραλία με φώτα και δαυλούς, που σηματοδοτούν και τον μήνα του Ραμαζάν. Βέβαια οι Ισραηλινοί ήδη τους παρακολουθούν από θαλάσσης και αέρος, καθώς και τις επικοινωνίες των. Ποια θα είναι η κατάληξη και της τρίτης αυτής προσπάθειας θεωρείται βέβαιο ότι θα είναι η αποτυχία να προσεγγίσουν τις ακτές της Γάζας. Το σενάριο είναι γνωστό και έχει εφαρμοστεί σε προηγούμενες προσπάθειες . Το Ισραηλινό ναυτικό θα τους πλησιάσει όταν θα φθάνουν σε μια απόσταση 70-80 ΚΜ από τις ακτές και θα τους καλέσουν να αλλάξουν πορεία. Όταν αυτοί θα αρνηθούν τότε τα πολεμικά πλοία θα προσεγγίσουν, θα τους δέσουν με σχοινιά και θα τους ρυμουλκήσουν στο Ισραηλινό λιμάνι του Ασντότ, όπου θα τους ανακρίνουν και θα ξεφορτώσουν τα πλοία. Ότι προορίζεται για την Γάζα θα μεταφερθεί με φορτηγά και θα παραδοθεί στους Παλαιστίνιους, αφού ελέγξουν τα υλικά, ώστε να μην υπάρχουν αυτά που απαγορεύονται, όπως όπλα, πυρομαχικά, υλικά για κατασκευή πυρίτιδας κλπ. Σε περίπτωση που το πλοίο είναι αρκετά μεγάλο και δεν μπορεί να το ελέγξουν και να το ρυμουλκήσουν, τότε Ισραηλινοί κομάντος θα προσγειωθούν στο κατάστρωμα του πλοίου, θα πάρουν τον έλεγχο του πλοίου και θα το οδηγήσουν στο λιμάνι του Ασντότ. Σε περίπτωση που θα προκληθεί αντίσταση και χρησιμοποιηθεί βία, τότε οι Ισραηλινοί κομάντος θα κάνουν χρήση κάθε μέσου, ακόμη και πυροβόλων όπλων. Το ανωτέρω σενάριο εφαρμόστηκε στον πρώτο στολίσκο, επί του πλοίου ΜΑΒΙ ΜΑΡΜΑΡΑ, με τα τραγικά αποτελέσματα που προαναφέραμε. Και το ενδιαφέρον στην όλη υπόθεση, ο έλεγχος των Ισραηλινών και η αποτροπή των πλοίων να προσεγγίσουν στην Γάζα είναι νόμιμο δικαίωμά τους, καθώς προβλέπονται αυτές οι ενέργειες από την Συνθήκη του Σαν Ρέμο, για αυτό κανείς οργανισμός δεν μπορεί να τους καταδικάσει. Έτσι στο αμέσως προσεχές διάστημα θα δούνε τον στολίσκο να ανακόπτεται η πορεία του προς την Γάζα με την παρέμβαση των Ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων και ελπίζουμε και έτσι θα είναι χωρίς θύματα. Το μήνυμα πάντως θα δοθεί.
Πηγές: Ηaaretz Al Jazeera
~
***  Διαπραγμάτευση, τώρα: Η πιο μεγάλη μέρα στις Βρυξέλλες   
"Σοβαρές" και "συγκεκριμένες" προτάσεις περιμένουν οι δανειστές από την Ελλάδα
Διαπραγμάτευση, τώρα: Η πιο μεγάλη μέρα στις Βρυξέλλες
-  Εν αναμονή των ελληνικών προτάσεων για ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα τελούν οι χώρες της Ευρωζώνης. Σήμερα στις 2 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) θα συνεδριάσει στις Βρυξέλλες το Eurogroup και στις 7 συγκαλείται η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής των χωρών της Ευρωζώνης.
-  Βάσει των ελληνικών προτάσεων, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα αποφασίσουν αν θα δώσουν την εντολή στους θεσμούς της ΕΕ για να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).
-   “To Εurogroup αναμένει από την ελληνική πλευρά να καταθέσει σαφείς προτάσεις μεταρρυθμίσεων, στο πλαίσιο της συνθήκης του ESM, λαμβανομένης υπόψη της νέας οικονομικής κατάστασης της χώρας”, επισημαίνουν πηγές της Ευρωζώνης.
-  Στη συνέχεια, στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης, παρουσία του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και του πρόεδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, θα συζητηθούν οι πιθανές μελλοντικές κινήσεις μετά το δημοψήφισμα. “Σε συνέχεια του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, πιστεύω πως πρέπει να συναντηθούμε επειγόντως στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο για να συζητήσουμε την κατάσταση και τις πιθανές λύσεις”, αναφέρει ο Πρόεδρος της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ, σε επιστολή του προς τους ηγέτες της Ευρωζώνης.
-  Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, σε συνέντευξη που παραχώρησαν από κοινού από το Παρίσι, άφησαν ανοιχτή την πόρτα της διαπραγμάτευσης, καλώντας την ελληνική κυβέρνηση να καταθέσει γρήγορα “σοβαρές” και “συγκεκριμένες” προτάσεις, προκειμένου να επιτευχθεί μια συμφωνία.
-  Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Γερούν Ντάισελμπλουμ, με επιστολή του προς το ολλανδικό κοινοβούλιο, επισημαίνει ότι το νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης για την Ελλάδα πρέπει να περιλαμβάνει “αυστηρούς όρους”, παρόμοιους που εκείνους τους οποίους περιείχαν οι προηγούμενες συμφωνίες, παρότι η Ελλάδα απέρριψε αυτούς τους όρους στο χθεσινό δημοψήφισμα.
-  Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης (EWG), Τόμας Βίζερ, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC. Ο Τ. Βίζερ υποστήριξε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα έχει επιδεινωθεί και ότι η ελληνική πλευρά πρέπει να κινηθεί όσο το δυνατόν ταχύτερα, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι διαπραγματεύσεις θα είναι πολύ δύσκολες.
-  Νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Βλάντις Ντομπρόβσκις, είχε δηλώσει από τις Βρυξέλλες ότι το “όχι” στο δημοψήφισμα καθιστά ακόμα πιο περίπλοκη την εξεύρεση λύσης για την Ελλάδα. Τόνισε ότι η Επιτροπή είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Ελλάδα, αλλά δεν μπορεί να επαναδιαπραγματευτεί ένα νέο πρόγραμμα, διότι αναμένει να λάβει τη σχετική εντολή από το Eurogroup.
-  Στις 9.30 το πρωί ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αναμένεται να μιλήσει για την κατάσταση στην Ελλάδα, ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
~
***  Τρία σενάρια για συμφωνία στις Βρυξέλλες: Το κακό, το πολύ κακό και το άσχημο                        
Ο πρωθυπουργός επανέφερε την τελευταία πρόταση Γιούνκερ της 29ης Ιουνίου, με σειρά δικών του βελτιώσεων
Τρία σενάρια για συμφωνία στις Βρυξέλλες: Το κακό, το πολύ κακό και το άσχημο
-  Οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης - πλην του Δημήτρη Κουτσούμπα και του απόντα Νίκου Μιχαλολιάκου - έδωσαν συναίνεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει σε μια βιώσιμη συμφωνία και όλα πλέον κρίνονται στις Βρυξέλλες.
Ο πρωθυπουργός επανέφερε την τελευταία πρόταση Γιούνκερ της 29ης Ιουνίου, με σειρά δικών του βελτιώσεων  - στη βάση όσων είχε προτείνει και στους εταίρους μας στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής.
Με αυτή την πρόταση ετοιμάζεται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για το Eurogroup και ο Αλέξης Τσίπρας για τη Σύνοδο Κορυφής.
Όμως η γνωστή πρόταση Γιούνκερ - πάνω στο δημοσιονομικό μέρος της οποίας ψήφισαν οι Έλληνες στο δημοψήφισμα - φαίνεται ότι δεν μπορεί πλέον να αποτελέσει βάση διαπραγμάτευσης, ενώ η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ την χαρακτήρισε «γενναιόδωρη».
Η Ελλάδα επιστρέφει σήμερα στις Βρυξέλλες, όμως το περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί δείχνει ότι το κλίμα είναι βαρύ.
Η ανάγκη άμεσης παροχής ρευστότητας στη χώρα είναι ασφυκτική, ενώ οι εταίροι έχουν διατυπώσει τη δυσφορία τους για τις επιλογές της κυβέρνησης.
Ο κ. Τσίπρας και ο νέος υπουργός Οικονομικών καλούνται να παρουσιάσουν στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης και στο Eurogroup, αντίστοιχα, τις νέες προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την επίτευξη συμφωνίας.
Όλες οι πληροφορίες δείχνουν ότι η πρόταση της Ελλάδας είναι η τελευταία πρόταση που παρουσίασε από την πλευρά των εταίρων ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, με ορισμένες βελτιώσεις, όμως από τους Ευρωπαίους εκπέμπονται μηνύματα ότι αυτή η πρόταση δεν είναι πια στο τραπέζι.
Στις Βρυξέλλες εκτιμούν ότι η πρόταση δεν μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτησης για τις τελευταίες δέκα μέρες, με τις τράπεζες κλειστές, τη λήξη του προγράμματος και τη ληξιπρόθεσμη οφειλή στο ΔΝΤ η κατάσταση στην Ελλάδα έχει επιδεινωθεί δραματικά.
Τα τρία σενάρια.
Νέο μνημόνιο με εξαιρετικά σκληρούς όρους με συζήτηση από το μηδέν στη βάση της νέας πραγματικότητας της ελληνικής οικονομίας.
Σε αυτό το πλαίσιο μια ύστατη ελπίδα φαίνεται να υπάρχει από την ΕΚΤ και τον Μάριο Ντράγκι στην Ελλάδα, όπως αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times με τίτλο «Η ΕΚΤ δίνει μια τελευταία ευκαιρία στην Αθήνα». Όπως διευκρινίζεται στο άρθρο η ΕΚΤ ίσως ζητήσει από τους ηγέτες της ευρωζώνης να εγγυηθούν το ελληνικό χρέος, για να χρησιμοποιηθεί ως collateral και να αυξηθεί η παροχή ρευστότητας στην Αθήνα. Παρόλα αυτά αναφέρεται πως πολλοί αξιωματούχοι που συμμετείχαν στις συνομιλίες προειδοποίησαν πως δεν υπήρχε μια σαφή πορεία προς συμφωνία ώστε να είναι πιθανό να αποφευχθεί μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, όταν και η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει τις πληρωμές ύψους 3,5 δισ. προς την ΕΚΤ. «Το Grexit είναι στα χείλη όλων, αλλά κανείς δεν το λέει πραγματικά», ισχυρίζεται η εφημερίδα πως ανέφερε αξιωματούχος που συμμετείχε στις ομιλίες.
Την ίδια στιγμή στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται η πρόταση μέλους του Δ.Σ. της ΕΚΤ έκανε λόγο για χρηματοδότηση – γέφυρα, μέχρι να κλείσει η συμφωνία. Συγκεκριμένα ο Έβαλντ Νοβότνι, μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ και κεντρικός τραπεζίτης της Αυστρίας, ανέφερε πως αποτελεί μια πιθανότητα το να δοθεί μία μορφή χρηματοδότησης στην Αθήνα όσο βρίσκεται σε διαπραγμάτευση.
Η εισαγωγή παράλληλου νομίσματος και προβληματική παραμονή στην Ευρωζώνη
- Συντεταγμένη έξοδος από το ή "αναστολή συμμετοχής" στο ευρώ με βοήθεια - χρηματοδότηση
Σύμφωνα με αξιωματούχους της ευρωζώνης, που επικαλούνται οι Financial Times, νομικοί της Ε.Ε. ξεσκονίζουν τις συνθήκες για να βρουν διατάξεις που επιτρέπουν ένα Grexit, όχι επειδή είναι κάτι για το οποίο πιέζουν, αλλά γιατί ανησυχούν ότι η χώρα θα βρεθεί σίγουρα σε μια ενδιάμεση νομική κατάσταση, που δεν θα τις επιτρέψει να λάβει την οικονομική βοήθεια που τόσο απεγνωσμένα χρειάζεται.
Αν η Ελλάδα αρχίσει να τυπώνει δικό της χρήμα – το οποίο μπορεί να συμβεί μέσα σε λίγες εβδομάδες αν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφασίσει να διακόψει την έκτακτη χρηματοδότηση στις ελληνικές τράπεζες – μπορεί να μην δικαιούται πλέον βοήθεια από το ευρωπαϊκό ταμείο διάσωσης των 500 δισ. ευρώ, γιατί θα χρησιμοποιεί διαφορετικό νόμισμα.
Σύμφωνα με αξιωματούχους, δικηγόροι εξετάζουν το άρθρο 7, το οποίο υιοθετήθηκε για ένα πολύ διαφορετικό λόγο. Μετά την απόφαση της αυστριακής κυβέρνησης να συμπεριλάβει σε συνασπισμό το ακροδεξιό κόμμα του εθνικιστή Γκιόργκ Χάιντερ, οι Ευρωπαίοι ηγέτες ήθελαν να βρουν ένα τρόπο να τιμωρήσουν τις χώρες που δεν σέβονται τις ευρωπαϊκές αξίες.
Το άρθρο 7 αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να προτείνει ότι μια χώρα παραβιάζει τις ευρωπαϊκές αξίες και αν όλα τα μέλη συμφωνούν, η Ε.Ε. μπορεί να αναστείλει «ορισμένα 
~
***  Συμφωνία: Ξαφνική πρόταση ανάσα για την Ελλάδα από την ΕΚΤ   
"Να εγγυηθούν το ελληνικό χρέος, για να χρησιμοποιηθεί ως collateral και να αυξηθεί η παροχή ρευστότητας"
Συμφωνία: Ξαφνική πρόταση ανάσα για την Ελλάδα από την ΕΚΤ
-  H ΕΚΤ ενδέχεται να ζητήσει από τους ηγέτες της ευρωζώνης να εγγυηθούν το ελληνικό χρέος, για να χρησιμοποιηθεί ως collateral και να αυξηθεί η παροχή ρευστότητας στην Αθήνα - γράφουν οι Financial Times.
Παρόλα αυτά αναφέρεται πως πολλοί αξιωματούχοι που συμμετείχαν στις συνομιλίες προειδοποίησαν πως δεν υπήρχε μια σαφή πορεία προς συμφωνία ώστε να είναι πιθανό να αποφευχθεί μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, όταν και η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει τις πληρωμές ύψους 3,5 δισ. προς την ΕΚΤ.
«Το Grexit είναι στα χείλη όλων, αλλά κανείς δεν το λέει πραγματικά», ισχυρίζεται η εφημερίδα πως ανέφερε αξιωματούχος που συμμετείχε στις ομιλίες.
Την ίδια στιγμή βέβαια η πρόταση μέλους του Δ.Σ. της ΕΚΤ έκανε λόγο για χρηματοδότηση – γέφυρα, μέχρι να κλείσει η συμφωνία. Συγκεκριμένα ο Έβαλντ Νοβότνι, μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ και κεντρικός τραπεζίτης της Αυστρίας, ανέφερε πως αποτελεί μια πιθανότητα το να δοθεί μία μορφή χρηματοδότησης στην Αθήνα όσο βρίσκεται σε διαπραγμάτευση.
~
***  Η Ελλάδα μπορεί να τυπώσει ευρώ!     
Στο Χολαργό βρίσκεται ένα από τα 14... νομισματοκοπεία υψίστης ασφαλείας της Ευρωζώνης
Η Ελλάδα μπορεί να τυπώσει ευρώ!
Ενώ το φυσικό χρήμα στερεύει στην Ελλάδα, το ερώτημα που ακούγεται όλο και πιο πολύ είναι: δεν μπορεί η Ελλάδα να τυπώσει χρήμα (ευρώ... για την ώρα); Η απάντηση είναι πώς ναι, η Ελλάδα τεχνικά μπορεί να τυπώσει ευρώ!
Στο Χολαργό βρίσκεται ένα από τα 14... νομισματοκοπεία υψίστης ασφαλείας της Ευρωζώνης, για την ακρίβεια μια από τις ειδικές μήτρες εκτύπωσης χαρτονομισμάτων του ευρώ και συγκεκριμένα αυτή για το χαρτονόμισμα των 10 ευρώ.
Όμως, όπως εξηγεί ο Guradian, το να τυπώσει η Ελλάδα χρήμα χωρίς την έγκριση της ΕΚΤ θα ισοδυναμούσε με... κήρυξη πολέμου!
Από την εισαγωγή του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος, το 2002, οι αποφάσεις για εκτύπωση χρήματος λαμβάνεται αποκλειστικά και μόνον από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και μάλιστα με πολύ αυστηρό και σφιχτό πρόγραμμα.
Η απόφαση για κάθε εκτύπωση λαμβάνεται αρκετά χρόνια πριν βάσει προβλέψεων και μελετών που γίνονται στα κεντρικά της ΕΚΤ, ενώ πρέπει να μην είναι ούτε λιγότερα, ούτε περισσότερα από το καθορισμένο, ώστε να ικανοποιούν τη ζήτηση και την αντικατάσταση φθαρμένων νομισμάτων.
Και εκτός από τα νομικά ζητήματα που προκύπτουν, υπάρχει και ένα άλλο... πρόβλημα: η Ελλάδα εκτυπώνει τα 10ευρα. Φανταστείτε πόσα χαρτονομίσματα των 10 ευρώ θα χρειαζόταν για να καλύψει τις ανάγκες της!
Μόνον και μόνον για το χρέος (περίπου 350 δισ. ευρώ):
350.000.000.000 : 10= 35. 000.000.000 χαρτονομίσματα!
~
***  Συμφωνία: Αυτές είναι οι εθνικές κόκκινες γραμμές για τα νέα μέτρα 
Ο Αλέξης Τσίπρας πηγαίνει ενισχυμένος στις Βρυξέλλες
Συμφωνία: Αυτές είναι οι εθνικές κόκκινες γραμμές για τα νέα μέτρα
Ο Αλέξης Τσίπρας πηγαίνει ενισχυμένος στις Βρυξέλλες, έχοντας στις βαλίτσες του την επιστολή, το κοινό ανακοινωθέν, που υπέγραψαν μαζί του ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά και ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η πρόταση που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση δεν είναι και τόσο φρέσκια. Πρόκειται για την πρόταση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αλλά «με εκπτώσεις». Ωστόσο μένει μεγάλο ερώτημα αν η πρόταση αυτή υπάρχει πια και αν μπορεί α είναι βάση για συζήτηση, κάτι που δεν είναι ξεκάθαρο από τις Βρυξέλλες.
Ο κ. Τσίπρας και ο νέος υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος καλούνται να παρουσιάσουν στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης και στο Eurogroup,  τις νέες προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την επίτευξη συμφωνίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση αυτή είναι η τελευταία πρόταση που παρουσίασε από την πλευρά των εταίρων ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, με ορισμένες βελτιώσεις.
- Να μην προχωρήσει η κατάργηση της έκπτωσης φόρου 30% στα νησιά. Τη συγκεκριμένη πρόταση έχει θέσει ως αδιαπραγμάτευτη «κόκκινη γραμμή» ο μικρός κυβερνητικός εταίρος, οι ΑΝΕΛ.
-Η κυβέρνηση δεν δέχεται, επίσης, την αύξηση της προκαταβολής φόρων στους ελεύθερους επαγγελματίες στο 100%.
-Η ελληνική πρόταση θα προβλέπει να πάει σε βάθος χρόνου η αλλαγή στο ασφαλιστικό, όπως και κατάργηση του ΕΚΑΣ από το 2019
-Θα προβλέπει μετάθεση για το 2016 της μείωσης των αμυντικών δαπανών.
-Αναφορικά με το ζήτημα της χρηματοδότησης και αναδιάρθρωσης του χρέους, η κυβέρνηση επιμένει στην πρόταση που κατέθεσε για διετές πρόγραμμα με τον ESM.
-Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι στο τραπέζι των πολιτικών αρχηγών έπεσε χθες το θέμα της χρηματοδότησης - γέφυρας για να υπάρχει χρόνος για το νέο πρόγραμμα.
Μάλιστα η χορήγηση χρηματοδότησης-γέφυρας ενόσω βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας είναι μια πιθανότητα, όπως δήλωσε ο Έβαλντ Νοβότνι, επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
~
***  Ζισκάρ ντ' Εστέν: Υπάρχει τρόπος να διώξουμε την Ελλάδα από το ευρώ                                
Οι Έλληνες εκλογείς "εγκατέλειψαν την οικονομική ένωση" όταν ψήφισαν τον Τσίπρα, υποστηρίζει ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας
Ζισκάρ ντ' Εστέν: Υπάρχει τρόπος να διώξουμε την Ελλάδα από το ευρώ
-  Ο κεντροδεξιός πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν, ένας από τους αρχιτέκτονες της εισδοχής της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ το 1981, πρότεινε σε μια συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σήμερα να "τεθεί η Ελλάδα εκτός της Ευρωζώνης" μετά τη νίκη του "όχι" στο δημοψήφισμα της Κυριακής.
-  "Πρέπει να τεθεί η Ελλάδα εκτός της Ευρωζώνης", διότι οι Έλληνες εκλογείς "εγκατέλειψαν την οικονομική ένωση, και επομένως έμμεσα τη νομισματική ένωση" όταν εξέλεξαν πρωθυπουργό της χώρας τον ηγέτη της ριζοσπαστικής αριστεράς Αλέξη Τσίπρα και "επιβεβαίωσαν αυτή την επιλογή με το δημοψήφισμα" της Κυριακής, έκρινε ο Ντ' Εστέν στη συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στον ιστότοπο του γαλλικού περιοδικού L'Express.
-  Ο Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν, ο οποίος είχε ήδη ταχθεί τον περασμένο Φεβρουάριο υπέρ μιας "friendly exit" ("εξόδου με φιλικούς όρους") της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, πρότεινε τη χρησιμοποίηση δύο άρθρων, των 108 και 109, της συνθήκης του Μάαστριχτ, τα οποία τυπικά βέβαια αφορούν τις χώρες οι οποίες "θέλουν να εισέλθουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά όχι να συμμετέχουν στο νομισματικό σύστημα" αυτής.
-  "Είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν αυτά τα άρθρα" προκειμένου η Ελλάδα να βγει από την Ευρωζώνη.
-  Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας (1974-1981) πρόσθεσε ότι "δεν μετανιώνει καθόλου" το ότι η Ελλάδα "μπήκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση" την 1η Ιανουαρίου 1981, όταν της χώρας "ηγείτο ο Κωνσταντίνος Καραμανλής (...) ένας άνδρας με μεγάλες ικανότητες και μεγάλο σθένος". Όμως ο ίδιος υποστηρίζει ότι η είσοδος της Ελλάδας στην Ευρωζώνη το 2001 ήταν ένα "σφάλμα", καθώς οι ηγέτες της χώρας "δεν επιθυμούσαν, ούτε εισηγούνταν να ακολουθηθεί η πολιτική της Ευρωζώνης: δημοσιονομικό έλλειμμα 3%, δημόσιο χρέος 60%".
-  Τη θέση του ντ' Εστέν εμφανίστηκε να υποστηρίζει και ο Αλέν Ζιπέ, ένας από τους βασικούς ηγέτες της γαλλικής δεξιάς και υποψήφιος για το χρίσμα του κόμματος Οι Ρεπουμπλικάνοι ώστε να διεκδικήσει την προεδρία το 2016.
-  Για τον Ζιπέ, η ΕΕ θα έπρεπε να βοηθήσει την Ελλάδα να βγει "χωρίς δράματα" από την Ευρωζώνη, εάν αυτό θέλουν πράγματι οι Έλληνες εκλογείς, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να παραμείνει "αλλά όχι χωρίς κάποιο τίμημα".
~
*** Διάνοιξη της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου

ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΣΗΡΙΑΛ ΔΕΚΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΩΝ Εργασίες διάνοιξης του τμήματος της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου, στη συμβολή της με τη Ναυαρίνου, ξεκίνησε χθες συνεργείο του Δήμου Καλαμάτας. Οι δικαστικές διαδικασίες για να μην οικοδομηθεί το συγκεκριμένο σημείο κράτησαν πάνω από 10 χρόνια και ο Δήμος κατέβαλε 300.000 ευρώ περίπου για την απόκτησή του. Οι διανοίξεις των καθέτων στην οδό Ναυαρίνου δρόμων έχουν μεγάλη σημασία για την αισθητική, λειτουργική και κυκλοφοριακή αναβάθμιση της παραλιακής οδού. - 
~
***  Πλούσια η δράση της Αστυνομίας τον Ιούνιο με 789 συλλήψεις

Σε εκατοντάδες συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου. Συνολικά συνελήφθησαν 789 άτομα και ειδικότερα: ένας για ανθρωποκτονία, οκτώ για ληστεία (και απόπειρες), ογδόντα δύο για κλοπές (και απόπειρες), ογδόντα για ναρκωτικά, εκατόν ογδόντα επτά για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, δεκαέξι για παράβαση Ν. περί όπλων, εννέα για παράβαση Ν. περί παιγνίων, εράνων και λαχειοφόρων αγορών, τρεις για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, τρεις για παράβαση περί πνευματικής ιδιοκτησίας, τέσσερις για αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής (βιασμός, σεξουαλική εκμετάλλευση, μαστροπεία κ.λπ), ένας για αποπλάνηση παιδιών, τριάντα έξι για παράνομο υπαίθριο εμπόριο, τρεις για λαθρεμπόριο, εννέα για πλαστογραφία, εννέα για παραβάσεις του οικοδομικού κανονισμού, εκατόν σαράντα εννιά για Κ.Ο.Κ., δώδεκα για ενδοοικογενειακή βία, εξήντα επτά για καταδιωκτικά έγγραφα, και εκατόν δέκα για διάφορα αδικήματα (κατ’ έγκληση διωκόμενα, υγειονομικού Κανονισμού κ.λπ.).Υποθέσεις που απασχόλησαν Επίσης, το μήνα Ιούνιο εξιχνιάσθηκαν: -1 υπόθεση ανθρωποκτονίας -7 υποθέσεις ληστειών (και απόπειρες) -132 υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων οικιών, καταστημάτων, οχημάτων κ.λπ (και απόπειρες) -60 υποθέσεις για ναρκωτικά -20 υποθέσεις για παράβαση του Ν. περί Όπλων -1 υπόθεση αποπλάνησης παιδιού -1 υπόθεση εκβίασης -2 υποθέσεις για αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής (βιασμός, σεξουαλική εκμετάλλευση, μαστροπεία κ.λπ.) -4 υποθέσεις πλαστογραφίας -5 υποθέσεις απάτης -3 υποθέσεις λαθρεμπορίου. Το ίδιο διάστημα κλάπηκαν 55 οχήματα, εκ των οποίων βρέθηκαν τα 24.Κατασχέσεις Τέλος, οι αστυνομικές υπηρεσίες κατάσχεσαν: -Ηρωίνη, 105,12 γραμμάρια -Χασίς, 297,1 γραμμάρια -Κοκαΐνη, 5,7 γραμμάρια -828 δενδρύλλια κάνναβης -488 ναρκωτικά χάπια -7 τσιγαριλίκια κάνναβης -2 ζυγαριές -1 τριβείο κάνναβης -2 πιστόλια - περίστροφα -3 πιστόλια - περίστροφα (replica, κρότου, αεροβόλα κ.ά.) -9 κυνηγετικά όπλα -4 γεμιστήρες -1.399 φυσίγγια διαφόρων τύπων, κάλυκες, βολίδες κ.λπ. -12 ξίφη, ξιφολόγχες, μαχαίρια, σπάθες, σουγιάδες κ.λπ. - Χρηματικό ποσό 12.238,25 ευρώ -12 πλαστά χαρτονομίσματα διαφόρων τύπων -817 πακέτα με λαθραία τσιγάρα 817 -700 γραμ. λαθραίος καπνός -30 κινητά τηλέφωνα -9 οχήματα -4 παιγνιομηχανήματα  -Πλήθος προϊόντων παράνομου υπαίθριου εμπορίου και ηλεκτρονικών συσκευών, χρυσαφικών και εργαλείων. Β.Β. - 
~
*** «Φουλάρει μηχανές» για την ηγεσία της Ν.Δ. ο Πέτρος Τατούλης         
     
Με αιχμή του δόρατος την περιφερειακή αυτοδιοικητική πορεία και με επιχείρημα ότι οι Περιφέρειες είναι η βασική δομή της χώρας, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, ετοιμάζεται, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, να διεκδικήσει σθεναρά την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, του κόμματος από το οποίο το Νοέμβριο του 2008 τον διέγραψε ο Κώστας Καραμανλής.
Έκτοτε επικεντρώθηκε και κυριάρχησε στην αιρετή Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά ποτέ δεν έκρυψε την επιθυμία να επιστρέψει στην κεντρική πολιτική σκηνή, άλλοτε μιλώντας για τη «Νέα Ελλάδα» και άλλοτε κάνοντας περισσότερο πολιτικές παρά αυτοδιοικητικές παρεμβάσεις.
Ο κ. Τατούλης βρέθηκε και πάλι κοντά στη Νέα Δημοκρατία, όταν στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές τα «βρήκε» με τον Αντώνη Σαμαρά και στηρίχθηκε από τη Ν.Δ., παίρνοντας στο πλευρό του και βάζοντας στη συνέχεια σε καίριες θέσεις στελέχη της.
Πάντως, παρά την προχθεσινή δήλωση παραίτησης του τέως πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, στελέχη που πρόσκεινται στο περιβάλλον του ετοιμάζουν κίνηση, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή, με αίτημα να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα στις διαδικασίες που θα ανοίξουν το επόμενο διάστημα.
  Στην πρώτη γραμμή
Οι προθέσεις του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη φάνηκαν πριν ακόμα επίσημα ο Αντώνης Σαμαράς ανακοινώσει ότι παραιτείται από την ηγεσία του κόμματος. Μάλιστα, λίγα λεπτά μετά τις 9.30 το βράδυ ο κ. Τατούλης σε δήλωσή του σχολίασε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, λέγοντας παράλληλα ότι χρειάζονται «πρωτοβουλίες για την ανάταξη της πατριωτικής, δημοκρατικής και δημιουργικής παράταξης» και πως ο ίδιος θα είναι στην πρώτη γραμμή.
Επ’ ακριβώς ο κ. Τατούλης δήλωσε: «Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν μπορεί κανένας να το αμφισβητήσει και αποτελεί μια ιστορική απόφαση, την οποία ο πρωθυπουργός οφείλει να αξιοποιήσει στην κατεύθυνση που ο ίδιος έχει προσδιορίσει. Ως μοχλό πίεσης, δηλαδή, για μια καλύτερη συνολική συμφωνία, που θα εξασφαλίζει επόμενη ημέρα για τη χώρα, αυστηρά εντός του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.
Πρέπει όλοι να γνωρίζουμε ότι η επόμενη ημέρα πρέπει να έχει ως κέντρο αναφοράς τις παραγωγικές πατριωτικές δυνάμεις της χώρας. Πρέπει να έχει ως κέντρο αναφοράς την ενότητα του λαού, η οποία πρέπει να διαφυλαχθεί με κάθε κόστος.
Ο μεγάλος χώρος της πατριωτικής, δημοκρατικής και δημιουργικής παράταξης δεν κατάφερε να πείσει και, κυρίως, δεν κατάφερε να παρουσιάσει πειστική πρόταση. Οφείλουμε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για την ανάταξή του, προτάσσοντας πάντοτε το συμφέρον της χώρας και το καλύτερο αύριο των Ελληνίδων και των Ελλήνων. Σε αυτήν τη διεκδίκηση βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή».
  Θα ζητήσουν νέα υποψηφιότητα Αντ. Σαμαρά
Καθώς οι εσωκομματικές εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία μόλις ξεκίνησαν και ήδη έχουν διαφανεί πολλοί μνηστήρες για την πολύφερνη νύφη της ηγεσίας, το «πόκερ» που θα παιχτεί θα είναι σκληρό.
Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι, αν τελικά ο κ. Τατούλης προχωρήσει στην επιλογή του και παράλληλα επαληθευτούν τα σενάρια που θέλουν επαναφορά στα «γαλάζια» δρώμενα του Κώστα Καραμανλή, πρέπει να ετοιμασθούμε για δυνατές συγκρούσεις από την πλευρά του περιφερειάρχη, καθώς έχουν «μείνει χρωστούμενα» του παρελθόντος.
Επίσης, το επικρατέστερο είναι ότι η Νέα Δημοκρατία θα επιλέξει εκλογή του νέου αρχηγού της από τη βάση της, καθώς, από τη μία, το συνέδριο απαιτεί άλλες διαδικασίες και, από την άλλη, αν θελήσει ο Αντ. Σαμαράς να είναι ξανά υποψήφιος, τότε τα ερείσματά του στους συνέδρους είναι ισχυρά.
Πάντως, από χθες οι «πιστοί» του δόγματος Αντώνη Σαμαρά προσπαθούν να οργανωθούν και δεν αποκλείουν κίνηση στελεχών με αίτημα ο Μεσσήνιος τέως πρωθυπουργός να θέσει και πάλι υποψηφιότητα. Άλλωστε, με την κυριακάτικη δήλωσή του δεν απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Απέναντι, θα βρουν, όμως, ισχυρό αντι– σαμαρικό μέτωπο που έχει ήδη διαμορφωθεί από τις εκλογές του Ιανουαρίου και σε μεσσηνιακό και σε επίπεδο επικρατείας.  Της Βίκυς Βετουλάκη 
~
***  Άγονος ο διαγωνισμός για το Τουριστικό Ταϋγέτου

Για δεύτερη φορά διεξήχθη, χθες, ο διαγωνισμός για την εκμίσθωση του Τουριστικού Ταϋγέτου, που αποτελεί δημοτική περιουσία, όμως απέβη άγονος, καθώς ενδιαφερόμενοι δεν προσήλθαν για να καταθέσουν προσφορά, όπως είχε συμβεί και κατά την πρώτη διεξαγωγή. Ο Δήμος Καλαμάτας θα καλέσει σε διαβούλευση ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες με σκοπό την επαναδιατύπωση ορισμένων από τους όρους. Αφού η νέα διακήρυξη εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός, για μακροχρόνια μίσθωση, με σκοπό το Τουριστικό να αποτελεί πόλο έλξης για τον Ταΰγετο και να συμβάλει στην τοπική οικονομία με θέσεις εργασίας. -
~
***  Ο καιρός αύριο στην Καλαμάτα          
      
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τρίτη 7/7/2015 προβλέπεται σχεδόν αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει  άνοδο και θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 25-65%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες και μετά θα στραφούν σε ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 8.8 (Πολύ Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 2 (Μέση).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/
~
***
~
~   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4238 video.  -    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2517 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2526   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9281   βίντεο   .-
~ https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4438 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 475 / -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
~ https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.197  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                         
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   483 .-      

***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2015  :

~ Η  ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ  1930-1955-2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/1930-1955-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  01  Ιουνίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-01-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS ,  Το αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη  02  Ιουνίου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-02-2015.html  .-
~ ARFARA   NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  03  Μαϊου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-03-2015.html .-    
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  24  Ιουνίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/24-2015.html .- 
~  ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Πέμπτη  25  Ιουνίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-25-2015.html .-
~ Το  αγιάζι της  ενημέρωσης  Πέμπτη  25- 06 -2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/06/25-06-2015.html .- 
~ARFARA   NEWS  , Το αγιάζι της  ενημέρωσης ., Παρασκευή  26  Ιουνίου  2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-26-2015.html .-  
~ ARFARA   NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Σάββατο  27  Ιουνίου   2015   : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-27-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι της ενημέρωσης  .,  Δευτέρα  29  Ιουνίου  2015  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-29-2015.html  .- 
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  29  Ιουνίου 2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2015/06/29-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , 30   Ιουνίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-30-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   30  Ιουνίου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/06/30-2015.html .- 
~ ARFARA   NEWS   , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-01-2015.html .-  ~
  ~***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2015  :                  
~  ARFARA   NEWS   , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-01-2015.html .-
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015   :
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/07/01-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης ,  Πέμπτη  02  Ιουλίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-02-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  02  Ιουλίου  2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/02-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Παρασκευή  03 Ιουλίου  2015   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-03-2015.html .-               
~  Το  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Παρασκευή  03  Ιουλίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/07/03-2015.html .-
~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης , Σάββατο  05  Ιουλίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-05-2015.html .-
Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  04  Ιούλιος  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/04-2015.html .- 
~ ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Κυριακή 05  Ιουλίου 2015 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-05-2015.html .-
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Κυριακή Δημοψηφίσματος 05  Ιουλίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/05-2015.html .-
ARFARA  NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  06  Ιουλίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-06-2015.html .-
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  06  Ιουλίου   2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/07/06-2015.html .-

~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τρίτη 07  Ιουλίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-07-2015.html .-


~

6 σχόλια:

  1. Έχετε χρέος, ή ήταν αρνηθήκατε ένα τραπεζικό δάνειο;
    Η ομάδα μας θα σας βοηθήσει με επιτόκιο 2% διάλυμα στα προβλήματά σας.
    Σας προτείνουμε ένα γρήγορο δάνειο για οποιοδήποτε σκοπό. Απλά μια κάρτα ταυτότητας, οι διαδικασίες ταχείας επαλήθευσης συνιστώμενη ελάχιστη, και σε λιγότερο από 24 ώρες από την απόφαση για χορήγηση πίστωσης, χωρίς να παρέχει απόδειξη του εισοδήματος υψηλής αποδοχής. Έχουμε ήδη ένα υψηλό ποσό δανείου μέχρι € 1.000.000.000
    Περίοδος αποπληρωμής μας είναι 6 μήνες έως 20 χρόνια. Δεν πιστωτικούς ελέγχους ή πιστωτική ιστορία. Ελάτε σε μας, έχουμε ασχοληθεί σε όλη την ημέρα.
    Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα μέσω e-mail: dewiahmad.loanfirm@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή μέρα οι άνθρωποι μου, έχετε ψάξει για ένα δάνειο από τότε; Χρειάζεστε δάνειο για την επίλυση των προβλημάτων σας στη ζωή; Αν ναι τότε δεν ανησυχείτε πια επειδή υπάρχει μια θεός που έστειλε γυναίκα που βοηθά τους ανθρώπους σήμερα στη χώρα μας έχει βοηθήσει πολλούς από εμάς εδώ, είμαι η Εύα γυναίκα που εργάστηκε με νοσοκομείο στη χώρα μου έχω ψάξει για ένα δάνειο Από τότε για να στείλω τα παιδιά μου στο σχολείο και να ανοίξω μια επιχείρηση έχω εξαπατήσει τους ψεύτικους δανειστές μου μέχρι σήμερα όταν βρήκα αυτήν την εταιρεία και σε αυτή την εταιρεία επιβεβαίω και εισπράξαμε το ποσό δανείου μου 45.000ευρώ χωρίς κανένα άγχος και τώρα είμαι εδώ Στο έντυπο για να αναφέρω αυτό το όνομα της εταιρείας εδώ και να πείτε στους ανθρώπους μου πώς έχουν βοηθήσει πολλούς ανθρώπους από άλλες χώρες να με εμπιστεύονται και να βασίζονται σε αυτούς επειδή είναι 100% σίγουροι και εγγυώνται γιατί σήμερα είμαι ευτυχής που έχω τελικά την ευκαιρία να Ένα δάνειο σήμερα και παρακαλώ επικοινωνήστε με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο παρακάτω {mrsstellareneloanfirm1@gmail.com} επειδή βοήθησαν και πολλούς από άλλες χώρες.

    Eva

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γειά σου


    Ψάχνετε για ένα επείγον δάνειο; Έχω καλά νέα για εσάς! Προσφέρουμε δάνεια που κυμαίνονται από $ 1000 έως $ 50 εκατομμύρια με επιτόκιο 3% ετησίως.
    Προσφέρουμε δάνεια για επιχειρηματική ανάπτυξη, προσωπικά δάνεια, δάνεια αυτοκινήτων κλπ,

    Είμαστε πιστοποιημένοι, αξιόπιστοι, αξιόπιστοι, αποτελεσματικοί, γρήγοροι και δυναμικοί.

      Εάν ενδιαφέρεστε επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση:

    Email: easyloanfirm2020@gmail.com
    WhatsApp: +18582644849


    Χαιρετισμοί
    Ντέρεκ Ντάγκλας
    Email: easyloanfirm2020@gmail.com
    WhatsApp: +18582644849

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαίρετε; Είμαι η Eliza Rivera, είμαι υπεύθυνος δανείου και εκπροσωπώ την Υπηρεσία Χρηματοοικονομικής Αγοράς. Χρειάζεστε οικονομική υποστήριξη για οποιονδήποτε λόγο; Εάν η απάντησή σας είναι ναι, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε σήμερα με την εταιρεία μου για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα δανεισμού μου. επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email
    (financialmarketservice@gmail.com).

    Μπορείτε να ρωτήσετε γιατί μας; Τώρα πρέπει να ξέρετε ότι το πρόγραμμα Online Capital μας είναι διαφορετικό από οτιδήποτε άλλο. Εδώ είναι λίγο αυτό που κάνει το πρόγραμμα κεφαλαίου κίνησης διαφορετικό.

    -ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
    - ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΩΣ 24 ΩΡΕΣ
    - ΛΗΨΗ έως 500.000 €
    - ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ
    -ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ
    - ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, ΟΧΙ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ
    -ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΝΕΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΔΑΝΕΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.


    Καταλαβαίνουμε ότι συμβαίνουν απρόσμενα οικονομικά γεγονότα και είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε.
    Είτε θέλετε να ενοποιήσετε το χρέος, να πληρώσετε απροσδόκητα ιατρικά έξοδα, να ξεκινήσετε μια επιχείρηση ή απλώς θέλετε να πάτε σε οικογενειακές διακοπές, ανεξάρτητα από τους λόγους σας, καταλαβαίνουμε.

    Στόχος μας στην Υπηρεσία Χρηματοοικονομικής Αγοράς είναι να παρέχουμε πρόσβαση σε προσωπικά δάνεια, επιχειρηματικά και στεγαστικά δάνεια με προσιτά επιτόκια 2%, εγκαίρως,

    Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για πλήρεις λεπτομέρειες μέσω email

    financialmarketservice@gmail.com

    με εκτιμιση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η καλύτερη λύση για τις δραστηριότητές σας και το επιχειρηματικό σας σχέδιο.

    Είμαστε ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που ειδικεύεται στη στήριξη έργων, βοήθεια για ηλικιωμένους, ανέργους, στεγαστικά δάνεια και συνταξιούχους, με επιτόκιο 3% κατά την περίοδο αποπληρωμής.

    Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες: mpantzagiota03@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  6. Είμαστε ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που ειδικεύεται στη στήριξη έργων, βοήθεια για ηλικιωμένους, ανέργους, στεγαστικά δάνεια και συνταξιούχους, με επιτόκιο 3% κατά την περίοδο αποπληρωμής.

    Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες: mpantzagiota03@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή