ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα 05 Φεβρουαρίου 2018 ,
~
 
 
~ Βίντεο από το Συλλαλητήριο της Αθήνας χθες :
ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ , ΜΙΛΑΕΙ Ο  ΛΑΟΣ !
ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ , ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ !
~* ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΑΣ 04/02/2018   -1-    
~* ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΑΣ 04/02/2018  -2-:
https://youtu.be/NzG192P9VBw  .-
~* ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΑΣ 04/02/2018  -3-:
https://youtu.be/qUL4XMql-QM  .-
~* ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΑΣ 04/02/2018   -4-  :
https://youtu.be/j1orbf2uLEQ   .-
~* ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΑΣ 04/02/2018  -5- :
~* ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΑΣ 04 02 2018  -6-   :
https://youtu.be/nBCm7_4ydDI  .-
~* ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΑΣ 04 02 2018   -7-:
https://youtu.be/ySNBl6rA6Go  .-
~* ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΑΣ 04/02/2018 :
https://youtu.be/FjNK_eTpImI  .-
~* Αγγλία εκδήλωση για όνομασία Σκόπια 4/2/2018:
https://youtu.be/uczdeO0tBFw  .-

~* 5 Φεβρουαρίου
Μάρτυρος Αγαθής της παρθένου (1) (†251). Νεομάρτυρος Αντωνίου του Αθηναίου (†1774). Πολύευκτου πατριάρχου Κων/πόλεως (2) (†570) και Θεοδοσίου, του εν Σκοπέλω.
(1)Η αγία Αγάθη, καταγόταν από το Παλέρμο της Σικελίας. Έζησε και μεγαλούργησε στο χρόνια του αυτοκράτορα Δεκίου. Η οικογένειά της διέθετε τεράστια περιουσία, η δε αγία διακρινόταν για τη φυσική της ομορφιά αλλά και για το ήθος, τις αρετές και τη μεγάλη της πίστη. Σε ηλικία δεκαπέντε ετών, έμεινε ορφανή και μοναδική κληρονόμος της μεγάλης περιουσίας των γονέων της και τότε αναδείχθηκε η υπέροχη προσωπικότητα της Αγάθης. Αγνοώντας τις προσκλήσεις και τις κολακείες του κόσμου, διέθεσε όλη της την περιουσία σε φιλανθρωπικούς σκοπούς βοηθώντας όλους όσους είχαν ανάγκη. O Θεός όμως έκρινε ότι η Αγία έπρεπε να δοκιμαστεί περισσότερο. O έπαρχος Κιντιανός προσπάθησε χρησιμοποιώντας διάφορα μέσα, να την πείσει να τον παντρευτεί. Η αγία όμως όχι μόνο δεν απαρνήθηκε την πίστη της, αλλά θέλησε να μαρτυρήσει γι` αυτήν. Έτσι υπέμεινε με θαυμαστή καρτερικότητα όλα τα βασανιστήρια και μάλιστα δοξολογώντας τον Θεό πού την αξίωσε με το στέφανο του μαρτυρίου. Παρέδωσε το πνεύμα της μετά από φρικτά βασανιστήρια.
(2)O όσιος Πολύευκτος ο νέος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και σε νεαρή ηλικία έγινε μοναχός. Όταν τον Απρίλιο του 956 απεβίωσε ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Θεοφύλακτος, χειροτονήθηκε διάδοχος του. Ήταν κάτοχος μεγάλης θεολογικής παιδείας και διακρινόταν για τη σεμνότητά του, το ήθος του, την εγκράτεια και αντικειμενικότητα του χαρακτήρα του. Το 957 βάπτισε στην Κωνσταντινούπολη την Ρωσίδα ηγεμονίδα Όλγα. Επί πατριαρχίας του εκτίσθησαν εις το Άγιος Όρος οι μονές Μεγ. Λαύρας Βατοπεδίου και Ιβήρων. Εκοιμήθη ειρηνικά στις 16 Ιανουαρίου του 970.

~ Ιστορικό συλλαλητήριο: Πάνω από 1.500.000 λαού- Στιγμιότυπα  Κύριοι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όχι  άλλα ψέματα ,  σας μάθαμε !
~ του Γιώργου Θεοχάρη- ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
Ο ελληνικός λαός μίλησε. Ο Ελληνες σήμερα  έστειλαν ηχηρό μήνυμα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας για  την . Το συλλαλητήριο της Αθήνας θα περάσει στην ιστορία ως μία από τις μεγαλύτερες συναθροίσεις Ελλήνων στην ιστορία.
* Πάνω από 1.500.000 κόσμου έδωσε το παρών στη μεγάλη αυτή συγκέντρωση και βροντοφώναξαν για την Μακεδονία. Μια μεγάλη κινητηοποίηση που συγκίνησε και γέμισε εθνική υπερηφάνεια και ουδείς έχει το δικαίωμα να καπηλευτεί πολιτικά. Παράλληλα όμως, έστειλε μήνυμα στους κυβερνώντες να προσέξουν πολύ τις διαπραγματεύσεις που κάνουν για το θέμα.
~  Δείτε ορισμένα χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από το ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
 Δυναμικό παρών της Εκκλησίας
Στην Πλατεία Συντάγματος βρέθηκαν οι Μητροπολίτες Δράμας Παύλος, Χίου Μάρκος, Πειραιώς Σεραφείμ, Καλαβρύτων Αμβρόσιος, Κορίνθου Διονύσιος, Καλαμαριάς Ιουστίνος, Φωκίδος Θεόκτιστος, Σερρών Θεολόγος, Νέας Σμύρνης Συμεών, Παροναξίας Καλλίνικος, Μυτιλήνης Ιάκωβος, Γλυφάδας Παύλος, Σάμου Ευσέβιος, Μεσογαίας Νικόλαος, Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, Καισαριανής Δανιήλ, Γόρτυνος Ιερεμίας και ο Επίσκοπος Μεθώνης Κλήμεντας.
Το μήνυμα της Ιεράς Συνόδου, μετέφερε ο Μητροπολίτης Δωρόθεος στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σϋνταγμα.
* Η ομιλία του:
«Αγαπητοί αδελφοί, η Ιερα Σύνοδος και ο Μακαριότατος αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος και οι ιεράρχες που εκπροσωπούνται μετά από ομόφωνη απόφαση, απευθύνονται προς όλους, επισημαίνοντας ότι η εκκλησία της Ελλάδος θεωρεί ότι κάθε έκφραση υπερασπίσεως των δικαίων της Μακεδονίας είναι πέρα και έξω από κομματικούς σκοπούς.
Η εκκλησία διατύπωσε τη θέση της στο εξαιρετικά αυτό ευαίσθητο εθνικό θέμα για την πολύπαθη Μακεδονία. Η Εκκλησία έχει μαρτυρήσει με το λόγο και το αίμα κλήρου και λαού την ελληνικότητα της Μακεδονίας από αρχαιοτάτων χρόνων, γι’αυτό και δεν μπορεί να αποδεχθεί τον όρο Μακεδονία, ή όποιο άλλο παράγωγο, ως συστατικό του ονόματος άλλου κράτους. Κάτι το οποίο θα έχει επιπτώσεις και στην ονομασία της εκεί σχι
σματικής εκκλησίας. Στο όνομα Μακεδονία περικλείονται οι αλυτρωτικές διαθέσεις του κράτους των Σκοπίων.
Οι ιεράρχες μας στην περιοχή έχουν επιμαρτυρήσει περί της ελληνικότητας της Μακεδονίας μας. Ιερή ευθύνη της εκλκλησίας είναι να διακονεί την ενότητα όλων των Ελλήνων αδιακρίτως. Εθνική συναίνεση, ομοψυχία και προσπάθεια. Όλοι οι Έλληνες πρέπει να δίνουμε τον αγώνα για την πατρίδα.
Η Μακεδονία είναι στις καρδιές όλων των Ελλήνων. Ο Θεός είναι μαζί μας και με την πατρίδα μας».
Βίντεο  1: ~ Ομιλίες Σύρου Δωρόθεου και Γ. Κασιμάτη στο Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία (4/2/18) : https://youtu.be/Fs6Vwzztv9M .- {Οι ομιλίες του Εκπροσώπου της Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτη Σύρου & Τήνου Δωρόθεου, και του Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Γιώργου Κασιμάτη, στο Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα, σε ζωντανή αναμετάδοση από το ΑΡΤ (4/2/2018)} .-
Βίντεο 2 :~ Πλάνα από τη σημερινή συγκέντρωση στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος : https://youtu.be/ENQTyP4wCjs .-
Βίντεο 3 : Συλλαλητήριο Αθήνας 4-2-2018. Μακεδονία : https://youtu.be/9f9tXc5grTc  .-
~*  Αριστερόστροφος, ο πιο επικίνδυνος φασισμός
«Είμαι πατριώτης διεθνιστής και μάχομαι συνάμα τον φασισμό σε όλες τις μορφές και προπαντός στην πιο επικίνδυνη μορφή του, την αριστερόστροφη» επισήμανε ο Μίκης Θεοδωράκης.
Και τώρα που ξεδίπλωσα την ταυτότητά μου μπορώ να αρχίσω την ομιλία μου
Σε μια δύσκολη για την πατρίδα μας ώρα όπου μαύρα σύννεφα φαίνεται να συσσωρεύονται γύρω μας απειλητικά εμείς καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι όσο ποτέ τα προβλήματα αυτά.
Οι Σκοπιανοί παραποιούν σε βαθμό γελοιότητας τα ιστορικά δεδομένα
Με όχημα το όνομα Μακεδονία τα Σκόπια και παραποιώντας σε βαθμό γελοιότητας τα ιστορικά δεδομένα για τη δημιουργία της λεγόμενης Μακεδονίας του Αιγαίου.
Να έχουν σήμερα την πεποίθηση ότι είναι κατευθείαν απόγονοι του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου με μια κολοσσιαία προπαγάνδα κατόρθωσαν να παρασύρουν μεγάλο αριθμό κρατών επικουρούμενοι από τη βοήθεια των Ελλήνων που δεν προσπάθησαν να ανασκευάσουν στα μάτια των ξένων την χονδροειδή παραποίηση της ιστορίας
Είναι και δική μας ευθύνη που επιτρέψαμε να ανατρέφονται γενιές Σκοπιανών με αυτό τον μύθο.
Δεν μας επιτρέπεται να συμφωνήσουμε με αυτή την παραχάραξη της ιστορίας γιατί τότε γινόμαστε συνένοχοι με τις δυνάμεις που στοχεύουν κατά της εδαφικής μας ακεραιότητας.
Νομίζω ότι πρέπει να παραδεχθούμε τα λάθη και τις ευθύνες μας στον ελληνικό λαό.
Να μην συμφωνήσουμε ποτέ ότι υπάρχει μια νόθα Μακεδονία
Η μόνη λύση κατά την άποψή μου είναι να αφήσουμε τους Σκοπιανούς να πιστεύουν στον εθνικό τους μύθο και εμείς να παραμένουμε πιστοί στην ελληνικότητα της Μακεδονίας.
Και να μην συμφωνήσουμε ποτέ ότι υπάρχει μια νόθα Μακεδονία γιατί αν το κάνουμε είναι σαν να θέλουμε να βγάλουμε εμείς τα μάτια με τα ίδια μας τα χέρια.
Όχι σε άνω, κάτω, νέα ή… επί τα αυτά Μακεδονία
«Το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών του 1992 αποφάσισε για μια κοινή εθνική γραμμή πλεύσης στην οποία δεν θα υπήρχε με κανέναν τρόπο η λέξη Μακεδονία με γεωγραφικούς ή άλλους προσδιορισμούς όπως άνω, κάτω ή επί τα αυτά ή ακόμα χειρότερα νέα γιατί ανακηρύσσει ως διάδοχό της μια περιοχή με άλλο λαό» τόνισε ο Μίκης Θεοδωράκης.
Οι Σκοπιανοί μας απειλούν ξεδιάντροπα μέσα από το Σύνταγμά τους
Τυχόν υποχώρηση από αυτή την αρχή θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για το μέλλον της χώρας. Αν υποχωρήσουμε από τη θέση μας για το όνομα είναι σαν να ανοίγουμε διάπλατα τα σύνορά μας σε αυτούς που μας απειλούν ξεδιάντροπα μέσα από το Σύνταγμά τους.
Οφείλουμε να επαγρυπνούμε για την υπεράσπιση της εθνικής μας ακεραιότητας δεδομένου ότι υπάρχουν διεθνείς δυνάμεις που θέλουν τη σαλαμοποίηση των Βαλκανίων.
Μετά τη Γιουγκοσλαβία το επόμενο βήμα είναι η χώρα μας.
Τα μαύρα σύννεφα που μας απειλούν γίνονται ολοένα και περισσότερο ορατά.
Θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας αν επιτρέψουμε να περάσει ένα τραγικό ψέμα
Χωρίς να έχουν παραιτηθεί από τον κύριο στόχο επιδιώκουν σήμερα να γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ με τη δική μας ψήφο για να έρχονται αύριο να μας απειλούν από ισχυρότερη θέση. Τότε θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας αν υποχωρήσουμε, ανοίγουμε τις πόρτες διάπλατες για να περάσει ένα τραγικό ψέμα με ολέθριες συνέπειες για την πατρίδα μας.
Κουτόχορτο οι παραχωρήσεις του Ζάεφ
«Οι περίφημες παραχωρήσεις του κυρίου Ζάεφ όπως και τα σχετικά σύνθετα για την ονομασία είναι σκέτο κουτόχορτο» υπογράμμισε ο Μίκης Θεοδωράκης και συμπλήρωσε: «Είναι κουτοπονηριές που θα μπορούσαν να απευθύνονται σε λαό ηλιθίων».
Νομίζει ο Σκοπιανός πρωθυπουργός ότι είμαστε έτοιμοι να κατεβάσουμε τα παντελόνια μας;
Για εμάς είναι ντροπή ακόμα και να αναφερθούμε σε αυτό αφού η ονομασία του όποιου αεροδρομίου είναι στη δική τους ευχέρεια. Αλήθεια τόσο βλάκες μας θεωρεί ο Σκοπιανός πρωθυπουργός; Ή τόσο έτοιμους να κατεβάσουμε τα παντελόνια μας; Και ζητάω συγγνώμη γι’ αυτή την έκφραση μας από όλους αυτούς τους ξένους και τους δικούς μας που πιστεύουν ότι επειδή μας έχουν οδηγήσει στα Μνημόνια ότι μας έχουν
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι γύρω πιστεύουν ότι ο Έλληνας έχει μεταφερθεί σε ραγιά.
Βεβαίως είμαστε ένας λαός που επιθυμεί την ειρηνική συνύπαρξη με τους γειτονικούς λαούς παράλληλα όμως θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι από την άλλη πλευρά υπάρχει ένα βαθύ κράτος που συνωμοτεί με άλλες δυνάμεις εναντίον της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας. Και για αυτό δεν θα πρέπει να έχουμε αυταπάτες και να παίρνουμε όλα τα μέτρα που θα εξασφαλίσουν την άμυνα της χώρας μας.
Οι Σκοπιανοί είναι κάλπικοι Μακεδόνες, χρειάζεται η βούλα της Ελλάδας για να θεωρηθούν γνήσιοι
Η κατάσταση αυτή της συνέχισης του στάτους κβο θα πρέπει να ληφθεί ως η τελευταία υποχώρηση που κάνουμε στη σκληρή πραγματικότητα στην ουσία όμως εμείς δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Το γεγονός ότι υπάρχουν χώρες που αναγνωρίζουν τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία παραβλέποντας ότι έτσι γελοιοποιούνται στην ιστορία δεν νομίζω ότι αυτό μας αφορά. Η δική μας απόφαση είναι αυτή που θα νομιμοποιήσει ιστορικά και θα τελεσιδικήσει το θέμα αυτό. Μόνο εμείς μπορούμε αν δώσουμε ή να μην δώσουμε το δικαίωμα στου Σκοπιανούς να οικειοποιούνται ένα βήμα του Ελληνισμού. Για να το πω πιο απλά: χρειάζεται η βούλα της Ελλάδας για να θεωρηθούν γνήσιοι Μακεδόνες και όχι κάλπικοι όπως είναι σήμερα.
Εφόσον εμείς αρνούμαστε όπως είπα να βγάλουμε οι ίδιοι τα μάτια μας για να είμαστε αρεστοί στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την Ευρώπη, μπορούμε να συνεχίσουμε απρόσκοπτα τη ζωή μας όπως κάνουμε τόσα χρόνια.
«Λίγο νερό. Νερό ελληνικό, μακεδονικό» είπε ο Μίκης σε αυτό το σημείο της ομιλίας του ζητώντας από τους διοργανωτές να πιει λίγο νερό.
«Μίκη, αλλάζεις την ιστορία» ήταν το σύνθημα που φώναξαν ρυθμικά οι συγκεντρωμένοι.
Εμείς ως υπεύθυνος λαός κληρονόμος μιας μεγάλης ιστορίας θα ακολουθήσουμε την πολιτική της ειρηνικής συνύπαρξης αλλά δεν θα δώσουμε όμως τη συναίνεσή μας να γίνουν μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας.
Η κυβέρνηση υποχρεωμένη να ρωτήσει τον λαό αν διανοηθεί να υπογράψει για όνομα που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία
Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή και μπροστά στην πιθανότητα να αρνηθούμε ακόμα και καταστάσεις εθνικής τραγωδίας θεωρώ ότι την ευθύνη των αποφάσεων δεν είναι ορθό να τις επωμιστεί μόνη της μια κυβέρνηση, όχι μόνο μια κυβέρνηση μειοψηφίας όπως η σημερινή, αλλά ακόμα και μια κυβέρνηση λαϊκής πλειοψηφίας. Ποια είναι η λύση; Το δημοψήφισμα; Για εμάς η θέση του ελληνικού λαού στο συγκεκριμένο θέμα είναι αρκετά σαφής και αυτονόητη που δεν χρειάζεται δημοψήφισμα. Εάν όμως κάποια κυβέρνηση διανοηθεί να βάλει την υπογραφή της χώρας μας σε οποιαδήποτε ονομασία απλή ή σύνθετη που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι υποχρεωμένη να ρωτήσει πρώτα τον ελληνικό λαό.
Εμείς οι Έλληνες πολίτες που δεν δεχόμαστε να είμαστε παθητικοί παρατηρητές ενώ η χώρα βρίσκεται μπροστά σε τόσο σοβαρά προβληματα ικανά να μας επηρεάσουν για αρκετές δεκαετίες.
Απευθύνω έκκληση στους βουλευτές που έχουν το δικαίωμα να διενεργήσουν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, να προκαλέσουν τη σχετική συζήτηση στη Βουλή και να υπερψηφίσουν το σχετικό αίτημα.
Αγαπητοί φίλοι πατριώτες και πατριώτισσες, σε΄ολη μου τη ζωή αγωνίστηκα για την ενότητα του ελληνικού λαού. Πιστεύω ότι και αυτό το μεγάλο πρόβλημα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ενωμένοι σαν μια γροθιά και πιστεύω απόλυτα ότι είμαστε ενωμένοι. Γιατί ανεξάρτητα από τις όποιες διαφωνίες μας είμαστε όλοι πατριώτες.
«Η Ελλάδα έχει ανάγκη από πατριώτες»
«Όποιος υπερασπίζεται τα δίκαια του λαού του δεν είναι εθνικισμός αλλά πατριωτισμός. Και η Ελλάδα έχει περισσότερο από κάθε φορά την ανάγκη από πατριώτες. Οι Έλληνες σήμερα ενωμένοι δίνουν ενωμένοι την απάντηση από την πλατεία Συντάγματος: η Μακεδονία είναι μια, ήταν, είναι και θα είναι πάντα ελληνική. Ζήτω ο ελληνικός λαός», έκλεισε την ιστορική ομιλία του ο Μίκης Θεοδωράκης.
Βίντεο 4  : Ο Μίκης Θεοδωράκης στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία : https://youtu.be/HS6pUqWCKV0 .-


*** Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ γελοιοποιήθηκε που ανακοίνωσε 140.000 λαού στο Σύνταγμα ! Κύριοι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όχι  άλλα ψέματα ,  σας μάθαμε ! Δεν πιστεύουμε πλέον τίποτα απ΄ ότι μας λέτε ! Είστε όλοι σας  ψευταράδες  !!! Ο  Ελληνικός λαός σας κατάλαβε , .. σας έμαθε , ..!
~ Στην ΕΛΑΣ, κάποιοι πρέπει να καθίσουν πάλι στα θρανία του δημοτικού και να μάθουν τα στοιχειώδη στην αριθμητική. Γιατί μετά την Θεσσαλονίκη που έβγαλαν τους συγκεντρωμένους… 90.000 άτομα (έφτασαν τις 500.000 σίγουρα) τώρα εξέδωσαν ανακοίνωση ότι το 1 εκατομμύριο (ίσως και περισσότερο αφού δεν μετρήθηκαν περιμετρικά οι δεκάδες χιλιάδες από το Χίλτον μέχρι το Μοναστηράκι) ήταν μόνο 140.000 άνθρωποι.
* Προσέξτε: Οχι «150.000»! Αλλά 140.000! Κατά το 5+5=5,5!
Θυμίζουμε ότι ο κόσμος κατέκλυσε την πλατεία Συντάγματος, τη Βασ. Γεωργίου, Τη Βασ. Αμαλίας, τη Βασ. Σοφίας, τη Συγγρού, την Ακαδημίας, την Ερμού και όλους τους γύρω δρόμους.
Όλη λοιπόν αυτή τη λαοθάλασσα η Αστυνομία την υπολογίζει σε 140.000.
Οι υπολογισμοί και τα συμπεράσματα δικά σας…
Κατά την ίδια ανακοίνωση στην Αθήνα έφτασαν μόνο 283 λεωφορεία, τα 189 στις Αφίδνες και τα 94 στην Ελευσίνα, όταν μόνο από την Θεσσαλονίκη έφυγαν 500 λεωφορεία.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ΕΛΑΣ, από την επαρχία ήρθαν μόλις 14.450 άνθρωποι και άρα από την Αθήνα βρέθηκαν στο συλλαλητήριο 125.000 πολίτες.
Σημειώνεται ότι οι διοργανωτές ανακοίνωσαν από μικροφώνου ότι στο Σύνταγμα βρέθηκαν 1,5 εκατομμύριο πολίτες.
~   Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. :
«Από ώρα 12:00 σήμερα (04-02-2018) πραγματοποιείται εκδήλωση με τη συμμετοχή περίπου εκατόν σαράντα χιλιάδων (140.000) πολιτών στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος και σε έκταση 50.000 τ.μ. περίπου.
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής έλαβε από νωρίς το πρωί σήμερα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, τροχαίας και τάξης για την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης.
Για την εκδήλωση αφίχθησαν στην Αττική 283 λεωφορεία, από τα οποία 189 από τον σταθμό διοδίων Αφιδνών και 94 από το σταθμό διοδίων Ελευσίνας. Τα λεωφορεία φυλάσσονται από αστυνομικές δυνάμεις σε χώρους στάθμευσης.»
Ελπίζουμε αυτοί οι αστυνομικοί που καταμέτρησαν τους συγκεντρωθέντες, να είναι πιο αποτελεσματικοί και ικανότεροι στην τήρηση της τάξης. Γιατί από αριθμητική είναι τραγικοί.



































***  Λαός και κλήρος ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ-Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω: Τσίπρα δώσε λύση ή παραιτήσου
~ Του Γιώργου Θεοχάρη-Βήμα Ορθοδοξίας: Στιγμές που πέρασαν στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας. Ελληνες από κάθε γωνιά της ελληνικής γης και του απόδημου ελληνισμού και κάτω από δύσκολες οικονομικές συνθήκες κατέφθασαν στην Αθήνα και βρωντοφώναξαν ΟΧΙ στο ξεπούλημα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
*  Αλλά ο Κοτζιάς ακόμα δεν φαίνεται να πήρε το μήνυμα. Ο Τσίπρας που ξεσήκωνε τον λαό ως αντιπολίτευση οφείλει ΤΩΡΑ να δώσει λύση χωρίς τον όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Αλλιώς να σηκωθεί και να φύγει. Αρκετά με τον εμπαιγμό και την επικοινωνιακή απάτη εις βάρος του βασανισμένου Ελληνα πατριώτη.
Μέχρι πριν λίγο καιρό όποιος κράταγε Ελληνική Σημαία ήταν φασίστας! Η απάντηση σε αυτή τη λασπολογία δόθηκε χθες από την Αθήνα. Οι ψευτοαριστεροί και αναρχο-κακοποιοί να ΄΄ράψουν΄΄ τα στόματα τους και να μην καπηλεύονται την οικονομική συγκυρία των Ελλήνων και τα πατριωτικά αισθήματα τους.
Ελληνικές και ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ σημαίες, κυμάτισαν στα πλήθη. Μοναχοί με εικόνες της ΠΑΝΑΓΙΑΣ και Σταυρούς ήταν δίπλα στον διαμαρτυρόμενο λαό.
Ενας είναι ο αρχηγός ο κυρίαρχος ΛΑΟς, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Η ΧΩΡΑ ακούστηκαν από τα πλήθη.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΛΑΟΣ ΕΓΙΝΑΝ ….ΕΝΑ!
Η Εκκλησία παρούσα. Με τους λεβέντες Ιεράρχες της που με αίσθημα εθνικής ευθύνης και πατριωτισμού εμψύχωσαν τον λαό και έστειλαν ένα ισχυρό αντικυβερνητικό μήνυμα για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
Η Ιερά Σύνοδος στάθηκε στο ύψος της ιστορικής περίστασης και ενώθηκε με τον λαό. ΚΑΙ μη ξεχνάμε ότι η Εκκλησία ιστορικά κρατήθηκε από τον λαό. Κλήρος και λαός πρέπει να συμβαδίζουν και να συμπορεύονται ειδικά σε μείζονα εθνικά ζητήματα. Οσοι Ιεράρχες δεν το αντιλήφθηκαν θα φέρουν το βάρος της ιστορικής ευθύνης εφ όρου ζωής . Διότι Εκκλησία είναι ο ΛΑΟΣ.
Οι Ιεράρχες μας καταχειροκροτήθηκαν, το ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ αποθεώθηκε, από τις ζητωκραυγές του διαμαρτυρόμενων πολιτών. Ενα ακομμάτιστο συλλαλήτηριο πέρασε στην σύχρονη ελληνική ιστορία.
Τους εκπροσώπους της Ιεράς Συνόδου οι συγκεντρωμένοι τους υποδέχθηκαν με το σύνθημα «Οταν το ράσο γίνεται σημαία τοτε η νίκη είναι βεβαία».
Στην Πλατεία Συντάγματος βρέθηκαν οι Μητροπολίτες Σύρου Δωρόθεος, Μεσογαίας Νικόλαος, Δράμας Παύλος, Γόρτυνος Ιερεμίας, Καλαβρύτων Αμβρόσιος, Χίου Μάρκο, Πειραιώς Σεραφείμ, Νέας Σμύρνης Συμεών, Σερρών Θεολόγος, Κορίνθου Διονύσιος, Μυτιλήνης Ιάκωβος, Παρανοξίας Καλλίνικος, Γλυφάδας Παύλος, Φωκίδος Θεόκλητος, Καλαμαριάς Ιουστίνος και οι Επίσκοποι Μεθώνης Κλήμης και Κερνίτσης Χρύσανθος.
Ανθρωποι κάθε κοινωνικής τάξης κι από όλους τους πολιτικούς χώρους κατέκλυσαν την πλατεία Συντάγματος και τους δρόμους γύρω από αυτή.
Από το μοναστηράκι εώς την Ομόνοια και απο πλατεία εώς το ξενοδοχείο ΧΙΛΤΟΝ και τους στύλους του ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΔΙΟΣ.
Το συλλαλητήριο για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας έβγαλε στον δρόμο, αρκετά, ξεπουλήσανε τα πάντα, από τους μισθούς και τις συντάξεις εώς και την ισοπέδωση κάθε αρχής και ήθους, όπως τα βιβλία θρησκευτικών και την αλλαγή φύλου, μετέφεραν πολλοί διαδηλώτές στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.
~  Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ήταν η αρχή. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.
Ο λαός υποκλίθηκε στον ΜΙΚΗ
Ενας Μίκης με βαθιά πατριωτικό αίσθημα . Ηγέτης. Πατριωτης και διεθνιστής. Με δάκρυα στα μάτια ο κόσμος και με θερμό χειροκρότημα τον υποδέχτηκε.
Αυτό το χώμα είναι δικό σας και δικό μας. Υπο τους ήχους του ιστορικού τραγουδιού προσήλθε στην εξέδρα και έστειλε μ.ηνυμα εμψύχωσης στη λαοθάλασσα .
Ο υπερκομματιτκός Μίκης μίλησε σαν ηγέτης. Αγαπητοί μου Ελληνες.Φασιστές, αναρχικοί, τραμπούμποι …
ΚΥΡΙΕ ΚΑΙ ΛΑΕ.
Ο Μίκης είναι ένας από τους τελευταίους ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Αφιέρωσε την ομιλία του στον Θεόδωρο Κολωκοτρώνη που πέθανε στις 4 Φεβρουαρίου 1843.
ΛΑΟΣ και ΚΛΗΡΟΣ αποφάσισε. Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ.
Βίντεο : Εντυπωσιακά πανοραμικά πλάνα από drone | Συλλαλητήριο για την Μακεδονία - Αθήνα 4/2/2018  , https://youtu.be/kvYOZbEzvB8 .-

*** Ο καιρός  σήμερα Δευτέρα στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Δευτέρα 5/2/2018 προβλέπεται αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια. Το ίδιο μοτίβο θα διατηρηθεί καθ` όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 45-85%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 1-2 μποφόρ.
Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μικρές ποσότητες.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

*** Παραιτήθηκε από αντιδήμαρχος ο Δημήτρης Δημόπουλος 
Το τελευταίο δεκαήμερο, περίπου, το κλίμα στη δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας, εμφανίζει στοιχεία "βαρομετρικού χαμηλού". Αιτία η γραπτή παραίτηση του αντιδημάρχου Δημήτρη Δημόπουλου, λόγω υπερκάλυψης των αρμοδιοτήτων του και πρωτοβουλίες συναδέλφων του τις οποίες ο ίδιος δεν γνώριζε, αν και αρμόδιος.
 Πληροφορίες κάνουν λόγο για την καθυστέρηση που υπήρξε στο έργο του ποδηλατόδρομου, αφού, ο εργολάβος θα έπρεπε να προχωρήσει σε κάποιες…παράπλευρες εργασίες, εκτός της φύσης του έργου.
Ο αντιδήμαρχος, αν και ζήτησε ενημέρωση από το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα για τα όσα συμβαίνουν, δεν ικανοποιήθηκε από τις απαντήσεις που πήραν. Έτσι, αποφάσισε ότι επειδή δεν μπορεί να παίξει το ρόλο της "μαριονέτας", να υποβάλει την παραίτησή του.
Παρά τις προσπάθειες που έγιναν μέχρι και τις προηγούμενες ημέρες για να αλλάξει γνώμη, αυτό δεν κατέστη δυνατόν. Άλλωστε, δεν είναι και η πρώτη φορά, που ένιωσε ακάλυπτος για ενέργειες άλλων. Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας προκειμένου να μην αφήσει τη…φωτιά να ξεφύγει προσπάθησε να κατευνάσει τον κ. Δημόπουλο, προτείνοντάς του διάφορες θέσεις, αλλά, ο τελευταίος φαίνεται, ότι δεν πρόκειται να αλλάξει γνώμη, κυρίως, για λόγους αρχής.
Φυσικά ο ίδιος δεν πρόκειται να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα στην πλειοψηφία, αφού, κάτι τέτοιο δεν το επιτρέπει η ηθική του. Άλλωστε, επίσημα, για τον ίδιο, ο λόγος της παραίτησης είναι "ανειλημμένες επαγγελματικές υποχρεώσεις", που τον…υποχρεώνουν να αποχωρήσει από τη θέση του αντιδημάρχου, για ορισμένο χρονικό διάστημα.
Βέβαια, η παραπάνω εξέλιξη, όπως είναι φυσικό, θα δημιουργήσει ντόμινο αλλαγών και στις θέσεις των αντιδημάρχων, αλλά και των νομικών προσώπων. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες για τη θέση του Δημήτρη Δημόπουλου προορίζεται ο Ανδρέας Καραγιάννης, μέχρι σήμερα πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, ενώ, στη θέση του, θα τοποθετηθεί, κατά πάσα πιθανότητα ο Σαράντος Μαρινάκης.
Από την άλλη πλευρά, οι εξελίξεις αυτές δείχνουν, μέχρι ένα σημείο και το κλίμα που επικρατεί στη δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας και το δύσκολο ρόλο που έχει ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, να συγκεράσει απόψεις και πρακτικές, εν όψει, μάλιστα, και των επερχόμενων δημοτικών εκλογών, αλλά και με τα μέλη της πλειοψηφίας να κάθονται στα…κάρβουνα, μέχρι να ανακοινώσει ο δήμαρχος την τελική του απόφαση για το αν θα είναι και πάλι υποψήφιος ή θα προτιμήσει κάτι διαφορετικό.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** «Χορός» εκατομμυρίων σήμερα στο Ειδικό Φορολογικό Δικαστήριο Καλαμάτας 
Τουλάχιστον 40 εκατομμύρια ευρώ είναι το σύνολο των ποσών που εκδικάζει σήμερα το Τριμελές Ειδικό Φορολογικό Δικαστήριο Καλαμάτας, τα οποία οφείλουν στο Δημόσιο 36 πολίτες που είναι κατηγορούμενοι. Όσο μεγάλο και να φαντάζει το νούμερο, είναι αυτό που περιλαμβάνεται σε μια και μόνο δικάσιμο του συγκεκριμένου δικαστηρίου.
Το εν λόγω δικαστήριο συνεδριάζει κάθε δύο μήνες και τον τελευταίο καιρό, σύμφωνα με δικηγόρους που ασχολούνται με φορολογικές υποθέσεις, έχει παρατηρηθεί αύξηση κατηγορούμενων πολιτών για μη πληρωμή των χρεών τους στο Δημόσιο.
Στο Τριμελές Ειδικό Φορολογικό Δικαστήριο παραπέμπονται φορολογούμενοι που έχουν βεβαιωμένα χρέη που ξεπερνούν τα 100.000 ευρώ.
  Πολλά εκατομμύρια
Το πινάκιο της αυριανής συνεδρίασης, περιλαμβάνει συνολικά 36 υποθέσεις. Η πλειοψηφία τους αφορά τη μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, ενώ τρεις από τις 36 αφορά την έκδοση και αποδοχή εικονικών φορολογικών στοιχείων.
Μία και μόνο υπόθεση, με κατηγορούμενα τρία άτομα, αφορά υπόθεση διακίνησης λαθραίων τσιγάρων, όπου οι δασμοί που έχουν υπολογισθεί που πρέπει να καταβληθούν στο Δημόσιο ανέρχονται περίπου στα 38 εκατομμύρια ευρώ.
Τουλάχιστον 3.300.000 ευρώ είναι το σύνολο των υπολοίπων οφειλών, αν υπολογίσουμε ότι για να παραπεμφθεί μια υπόθεση σε αυτό το δικαστήριο τα χρέη πρέπει να ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ.
Μάλιστα, αρκετοί από τους κατηγορουμένους αντιμετωπίζουν και την κατηγορία του «κατ’ εξακολούθηση».
  Ποινική δίωξη
Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος, το αξιόποινο της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο προβλέπεται πλέον μόνον εφόσον τα μη καταβληθέντα χρέη υπερβαίνουν το ποσό των 100.000 ευρώ.
Η αίτηση ποινικής δίωξης υποβάλλεται υποχρεωτικά από τον προϊστάμενο της υπηρεσίας της φορολογικής διοίκησης, που έχει την αρμοδιότητα προς τον εισαγγελέα Πρωτοδικών.
Αυτό συμβαίνει όταν δεν καταβάλλονται τα βεβαιωμένα στη φορολογική διοίκηση χρέη προς το Δημόσιο, τα νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων μηνών και υπερβαίνουν το συνολικό ποσό των 100.000 ευρώ, προερχομένων από κάθε αιτία, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται οι κάθε είδους τόκοι, προσαυξήσεις και πρόστιμα εκπρόθεσμης καταβολής μέχρι την ημερομηνία σύνταξης του πίνακα χρεών. Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Διήμερο εκδηλώσεων τιμής και μνήμης για το σκηνοθέτη Θόδωρο Αγγελόπουλο 
Διήμερο εκδηλώσεων τιμής και μνήμης για το βραβευμένο και διεθνούς φήμης Έλληνα σκηνοθέτη, Θόδωρο Αγγελόπουλο, διοργανώνουν η Ένωση Μεσσήνιων Συγγραφέων και η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, στο αμφιθέατρο «Θόδωρος Αγγελόπουλος» του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου.
Το απόγευμα του Σαββάτου στις 6.00 μ.μ. θα γίνει η πρώτη εκδήλωση με προβολή ντοκιμαντέρ για το έργο του σκηνοθέτη και με δύο ομιλίες.
Η πρώτη από την κα Αιμιλία Κάραλη, δρα Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ, συγγραφέα, φιλόλογο, με θέμα «Θ. Αγγελόπουλος: η κινηματογραφική πατρίδα των προσφύγων» και η δεύτερη από τον κ. Κωστή Ζουλιάτη, μουσικό και σκηνοθέτη, με θέμα «Ο κινηματογράφος πέρα από τα μηνύματα. Η δημιουργία του Αγγελόπουλου ως μια περίπτωση ποιητικής ειδησεογραφίας».
Θα ακολουθήσει παρέμβαση από τον κ. Χρίστο Κοντοβουνήσιο, πρέσβη επί τιμή, λογοτέχνη και την κα Φοίβη Αγγελοπούλου, σύζυγο του σκηνοθέτη.
Πριν την από έναρξη της εκδήλωσης θα αποκαλυφθεί αναμνηστική πλάκα στην είσοδο του αμφιθεάτρου «Θ. Αγγελόπουλος».
Την εκδήλωση θα συντονίσει το μέλος του Δ.Σ. της ΕΜΣ συγγραφέας, φιλόλογος Βασίλης Μαστραγγελόπουλος.
Το βράδυ της Κυριακής στις 8.00 θα προβληθεί η ταινία του Θ. Αγγελόπουλου «Μια αιωνιότητα και μια μέρα», αφού προηγηθεί σύντομη εισήγηση για το έργο από τη σκηνοθέτιδα Ελένη Αγγελοπούλου, κόρη του.
Η είσοδος στην εκδήλωση και στην προβολή της ταινίας θα είναι ελεύθερη, ενώ το διήμερο των εκδηλώσεων τελεί  υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας.

*** Αλ. Χαρίτσης από την Καλαμάτα: Θα κερδίσουμε και πάλι το στοίχημα… 
Πώς αποτιμώνται τρία χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με…ολίγη ΑΝΕΛ; Δύσκολο και ακανθώδες το ερώτημα. Η απάντηση εξαρτάται από τον τρόπο που βλέπει κάποιος τα πράγματα.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, στην ομιλία του, κατά την εκδήλωση κοπής της πίτας της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, είδε το ποτήρι μισογεμάτο. Παραδέχθηκε, αδυναμίες, παραλείψεις και λάθη, αλλά υπογράμμισε ότι το κόμμα που κυβερνά είναι η μοναδική πολιτική δύναμη στην Ελλάδα που έχει καθαρό προοδευτικό προσανατολισμό.
Κι αυτό σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κόμματα που ακόμα "ψαρεύουν" στα θολά. Η Νέα Δημοκρατία αλληθωρίζει προς την ακροδεξιά, το ΚΚΕ ακολουθεί μια στείρα πολιτική με έναν πολιτικό λόγο που πολλές φορές ξεπερνά τα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης, ενώ, το "Κίνημα Αλλαγής" δεν έχει ξεφύγει ακόμα από τον εναγκαλισμό του με τον νεοφιλελευθερισμό, πολιτική που χρεοκόπησε την χώρα.
Στην αρχή της ομιλίας του ο Αλέξης Χαρίτσης απαρίθμησε το έργο της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι μέσα από ένα εχθρικό περιβάλλον, εντός και εκτός Ελλάδος, κατάφερε να υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας, αλλά και να σχεδιάσει την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, με σκοπό να αναπτυχθεί με βιώσιμο τρόπο η οικονομία της.
Υποστήριξε, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση, μετά το τέλος των μνημονίων, τον Αύγουστο του 2018, θα επιδιώξει, χωρίς τον…κορσέ της επιτήρησης, να εφαρμόσει ευρύτερες πολιτικές και μεταρρυθμίσεις υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας και των εργαζομένων.
Χαιρετισμούς, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, απεύθυναν οι βουλευτές Γιώργος Κατρούγκαλος (αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών), Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας, ενώ την πίτα έκοψε ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Πολυχρονόπουλος.
Η εκδήλωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, η ομιλία του Αλέξη Χαρίτση και των υπολοίπων έδωσαν "τροφή" για σκέψεις. Αδιαμφισβήτητο είναι ότι τα πολιτικά κόμματα που χρεοκόπησαν την χώρα και την έφεραν στο χείλος της καταστροφής, έκαναν τα πάντα, τόσο για να αποφύγουν την ήττα τον Ιανουάριο του 2015 όσο και να πείσουν ότι το όλο εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι μια κακή παρένθεση.
Η κυβέρνηση πήρε τα ηνία έχοντας ως μπούσουλα τη ρήση του Αντόνιο Γκράμσι για την απαισιοδοξία της γνώσης, αλλά την αισιοδοξία της βούλησης. Τη δεύτερη την έκανε και σημαία της, φτάνοντας να υποστηρίζει μέχρι και μαξιμαλιστικές θέσεις. Σκίζουμε τα μνημόνια, καταργούμε τη λιτότητα, βοηθάμε τον εργαζόμενο να σταθεί και πάλι στα πόδια του.
Στην πορεία της διακυβέρνησής της βρήκε απέναντί της όλο το λόμπι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ, ξέχασε τον Θουκυδίδη που έλεγε: «οι ισχυροί πράττουν ό,τι τους επιτρέπει η δύναμή τους και οι αδύναμοι υποχωρούν και το αποδέχονται». Για να σπάσει αυτή η συνθήκη δεν αρκούν η θέληση για αγώνα και η πίστη για το δίκιο της υπόθεσής σου. Χρειάζονται και συμμαχίες. Αυτές, όμως, δεν υπήρξαν ποτέ.
Τι είναι τελικά αυτό που μας κυβερνά; Είναι μια κυβέρνηση σε αναζήτηση ταυτότητας. Της δίνεται πάντως η ευκαιρία να αποδείξει ότι είναι ταξικά μεροληπτική αν καταφέρει να ανατρέψει τα σημεία της συμφωνίας που είναι κατάφωρα αρνητικά για την πλειονότητα των πολιτών. Μέχρι τότε έχει δικαίωμα να προσπαθεί… Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  Ανεβάζει τον «Παπουτσωμένο γάτο» η παιδική σκηνή του ΜΕΘ 
Με πολύ κέφι και ενθουσιασμό συνεχίζονται οι πρόβες της Παιδικής Σκηνής του ΜΕΘ για το έργο «Ο παπουτσωμένος γάτος», που θα παρουσιαστεί στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής από την Παρασκευή 23 μέχρι και την Κυριακή 25/2, καθώς και από την Παρασκευή 2 μέχρι και την Κυριακή 4/3.
Πρόκειται για την πρώτη παραγωγή της Παιδικής Σκηνής του ΜΕΘ και είναι αφιερωμένη στα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Έτσι, η γενική δοκιμή θα είναι ανοικτή για τα παιδιά αυτά, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα ταυτόχρονης μετάφρασης στη νοηματική για όσα παιδιά έχουν πρόβλημα ακοής (έπειτα από προσυνεννόηση).
Να σημειωθεί πως η παραγωγή αυτή αποτελεί μέρος της εκστρατείας για την άρση των εμποδίων προσβασιμότητας του Κάστρου Καλαμάτας.
  ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Αναστασία Λεντούδη
Βοηθός σκηνοθέτη: Θεοδώρα Σπυροπούλου
Σκηνογραφία - ενδυματολογία: Βενετσάνος Μπαλόπουλος
Συνθέτης - στιχουργός: Λεωνίδας Βέλλης
Μουσικοί: Λεωνίδας Βέλλης, Κώστας Μανιάτης
Τραγούδι: Κατερίνα Κατσαμπάνη     
Φροντιστήριο: Μαρία Λυκούση                  
Ηχητικά - φωτισμοί: Γιώργος Νικολόπουλος
Κατασκευή σκηνικού: Γιώργος Αγγελόπουλος
Φωτογράφηση: Λεωνίδας Μακρής
Παίζουν: Παύλος Κλάδης, Κωνσταντίνος Ρέντας, Βασίλης Στεφανόπουλος, Βασιλική Σεβαστέλη, Ελένη Ρομπόγλου, Έλενα Παπαευγενίου, Κώστας Αλεξίου, Μαρία Λυκούση, Έλενα Καυκά, Θεοδώρα Σπυροπούλου, Ολυμπία Βενιζελέα, Σοφία Δούση, Ελένη Γιαννακοπούλου, Αντώνης Μπούνας, Τάκης Βασιλόπουλος, Γεράσιμος Δημόπουλος, Νικολέττα Λυμπεροπούλου, Χρυσούλα Σιψά.

*** Καλαματιανή η Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 
Και η φετινή Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού για το 2018, η οποία επιλέχθηκε ανάμεσα σε 24 υποψήφιες από την Πάτρα, την Αθήνα και άλλες πόλεις, είναι  Καλαματιανή.
Η φοιτήτρια Όλγα Κατσάρα, είναι η κοπέλα που κατάφερε να εντυπωσιάσει τους υπεύθυνους του καρναβαλιού και να κερδίσει τον τίτλο της Βασίλισσας.
Η Όλγα είναι 19 ετών, γεννήθηκε στην Καλαμάτα αλλά ζει μόνιμα στην Πάτρα από το 2000, λόγω καταγωγής της μητέρας της. Τελείωσε το 2017 το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Πατρών και είναι εν ενεργεία φοιτήτρια του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Γνωρίζει καλά αγγλικά και γαλλικά και ξεκίνησε την ενασχόλησή της με το χορό από 4 ετών. Η πρώτη της επαφή ήταν με το κλασικό μπαλέτο και τον σύγχρονο χορό και στη συνέχεια ασχολήθηκε ενεργά με τους λάτιν χορούς, έχοντας συμμετάσχει σε πανελλήνιους διαγωνισμούς του Εθνικού Συμβουλίου Χορού Ελλάδας, όπου σε ατομικές και ομαδικές χορογραφίες διακρίθηκε επανειλημμένως.
Β.Β.

*** Εκατοντάδες κυβικά άμμου «μπάζωσαν» το γραφικό λιμανάκι της Αγίας Κυριακής 
Με τις δύο θαλασσοταραχές που σημειώθηκαν το περασμένο δεκαπενθήμερο εκατοντάδες κυβικά άμμου «μπάζωσαν» το γραφικό λιμανάκι της Αγίας Κυριακής με συνέπεια ερασιτέχνες και επαγγελματίες αλιείς να μην μπορούν να ρίξουν τις βάρκες και τα σκάφη τους στο νερό. Κάτοικοι του οικισμού, μέλη του τοπικού Συλλόγου και αλιείς, απευθύνουν έκκληση σε κάθε αρμόδιο να σκύψει στο πρόβλημα που έχει προκληθεί ώστε να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις απομάκρυνσης της άμμου, κυρίως από το εσωτερικού του αλιευτικού καταφυγίου όπου έδεναν οι βάρκες. Εάν η άμμος μείνει εκεί, στην ουσία, «αχρηστεύεται» το γραφικό λιμανάκι που πλέον έχει «μπαζωθεί» με το νερό να φτάνει μόλις τους πέντε πόντους σε σημεία που πρωτύτερα ήταν μισό μέτρο, ακόμα και ογδόντα πόντους. Οι αλιείς είναι σε απόγνωση επειδή έχουν βγάλει τις βάρκες τους στη στεριά και δε μπορούν να τις ρίξουν το λιμανάκι. Όπως, δε, σημειώνουν στην Αγία Κυριακή, κάτοικοι, μέλη του τοπικού συλλόγου και αλιείς, ο δήμος Τριφυλίας, το Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας και η Περιφέρεια Πελοποννήσου πρέπει να «δουν» το πρόβλημα και με τις υπηρεσίες τους να βρουν και να δώσουν λύση, προλαμβάνοντας ενδεχόμενη επιδείνωση της κατάστασης πριν να είναι αργά και «αχρηστευτεί» τελείως το γραφικό λιμανάκι – αλιευτικό καταφύγιο της Αγίας Κυριακής, που αποτελεί τουριστικό προορισμό και πόλο έλξης. Υπενθυμίζεται ότι, πριν μερικά χρόνια, όταν εκτελέστηκαν εργασίες στο αλιευτικό καταφύγιο Μαραθόπολης, μετά από παρεμβάσεις κατοίκων και αλιέων της Αγίας Κυριακής, το πλωτό μέσο επιχείρησε να προσεγγίσει το λιμανάκι για να κάνει μια σχετική εκβάθυνση ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω του γεγονότος ότι στο «έμπα» του λιμανιού υπάρχουν βράχοι και το πλωτό δε χωρούσε να περάσει λόγω του μεγάλου όγκου του. Τώρα, πλέον, όμως κρίνεται επιβεβλημένη η παρέμβαση πλωτού μέσου για την απομάκρυνση της άμμου που έχει «μπαζώσει» το λιμανάκι.
  Αγία Κυριακή
Η σημερινή πόλη των Φιλιατρών δημιουργήθηκε το 12ο ή 13ο αιώνα, ωστόσο αναφέρεται ότι στην ίδια περιοχή υπήρχε από τους Μυκηναϊκούς Χρόνους οικισμός με το όνομα Έρανα. Θεωρείται ότι ο αρχικός οικισμός Έρανα ήταν στη θέση του σημερινού παραθαλάσσιου οικισμού Αγία Κυριακή, όπου και λατρευόταν ο Εραναίος Ποσειδώνας. Κατόπιν μεταφέρθηκε ο οικισμός από το φόβο των πειρατών στη σημερινή θέση των Φιλιατρών, επειδή ήταν εύφορη πεδιάδα με πολλά νερά. Στην ηλεκτρονική σελίδα του δήμου Τριφυλίας αναφέρεται για την Αγία Κυριακή: «Ο οικισμός της Αγίας Κυριακής είναι ένα παραθαλάσσιο ψαροχώρι, πανέμορφο με υπέροχη παραλία, στο οποίο μένουν 197 κάτοικοι σύμφωνα με την απογραφή του 2011. Έχει ένα μικρό λιμανάκι όπου από εκεί ξεκινάνε για ψάρεμα οι ντόπιοι και όχι μόνο. Στα τέλη του 19ου έως τις αρχές του 20ου αιώνα, υπήρξε λιμάνι με εξαγωγική δραστηριότητα στο διεθνές εμπόριο σταφίδας. Σιωπηροί μάρτυρες αυτής της έντονης εμπορικής δραστηριότητας, παραμένουν, η προβλήτα του λιμανιού και το εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο επεξεργασίας σταφίδας. Στην τοποθεσία της Αγίας Κυριακής τοποθετείται κατά μια εκδοχή η Αρχαία Εράνα. Το ιερό της Εράνας πιστεύεται ότι ήταν αφιερωμένο στον “Εραναίο” Ποσειδώνα. Μαρμάρινη κεφαλή αγάλματος που αποδίδεται σε αυτόν, χάθηκε κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής. Πάνω στα ερείπια του ιερού της Αρχαίας Εράνας ανοικοδομήθηκε τον 4ο μ.χ. αιώνα Πεντάκλιτος Παλαιοχριστιανική Βασιλική. Κατά τις ανασκαφές βρέθηκαν 345 νομίσματα του 6ου αιώνα τα οποία εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών. Κατά την Ρωμαϊκή κατοχή κτίστηκαν και τα ομώνυμα λουτρά. Ο χώρος έχει κηρυχθεί επίσημα αρχαιολογικός σύμφωνα με υπουργική απόφαση: ΥΑ 15904/24-11- 1962 (ΦΕΚ473/Β/17-12-1962) Παλαιοχριστιανική Βασιλική – Υστερορωμαϊκά λουτρά. Σήμερα διασώζεται το πλακόστρωτο του μόλου και ο τοίχος του, χτισμένα με πέτρες από τα ερείπια της αρχαίας Εράνας. Μετά την απελευθέρωση του 1821, εποχή που κτίστηκε το λιμάνι, μη γνωρίζοντας την αξία των αρχαίων ερειπίων οι άνθρωποι πήραν τις πέτρες για τις κατασκευές αυτές». Η Αγία Κυριακή ήταν το επίνειο τον Φιλιατρών και από αυτό το λιμάνι διεξαγόταν το εμπόριο του μαύρου χρυσού (σταφίδας), αλλά και λαδιού και κρασιών, απευθείας από τα Φιλιατρά - χωρίς μεσάζοντες - στην Τεργέστη, στη Νεάπολη, στο Λονδίνο, στο Λιβόρνο!
  Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Αυτοψία Χαρίτση στο δημοτικό σχολείο Πεταλιδίου και δέσμευση για χρηματοδότηση 450 χιλ. ευρώ
Κάθισαν στα «θρανία» Υπουργός, Δήμαρχος και βουλευτές υποσχόμενοι να επιλύσουν το πρόβλημα
 Την ευκαιρία να διαπιστώσει ιδίοις όμμασιν  την επικινδυνότητα και τα πολύ σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το δημοτικό σχολείο Πεταλιδίου, είχε χθες το μεσημέρι ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης. Τον υπουργό υποδέχθηκαν στο Πεταλίδι , ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας, οι πρώην Δήμαρχοι Πεταλιδίου κύριοι Στραβόλαιμος και Κουτσοδημητρόπουλος, ο Περιφερειακός Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Πετρόπουλος, η Διευθύντρια του Σχολείου κα Νικολοπούλου, η πρόεδρος του ΔΣ Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου κ. Βογιατζή καθώς και αντιδήμαρχοι και αυτοδιοικητικοί του Δήμου Μεσσήνης. Με τη βοήθεια της Διευθύντριας του σχολείου, ο Αλέξης Χαρίτσης ξεναγήθηκε σ’ όλους τους χώρους και αντιλήφθηκε προσωπικά την τραγική κατάσταση που βρίσκεται το σχολικό συγκρότημα. Εν συνεχεία σε αίθουσα του Δημοτικού σχολείου θέλησε να ακούσει κυρίως τα προβλήματα των γονέων που τα παιδιά τους φοιτούν στο σχολείο αλλά και για το «ιστορικό» της κατασκευής του σχολείου τόσο από τους πρώην Δημάρχους όσο και από τον δημοτικό σύμβουλος Μεσσήνης και πρώην αντιδήμαρχο Νίκο Ξαρχάκο, ο οποίος  κατάγεται από την περιοχή και έχει ασχοληθεί με το θέμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχολικό συγκρότημα κατασκευάστηκε το 1977 χωρίς άδεια οικοδομής ενώ,  όπως σημείωσε ο κ. Κουτσοδημητρόπουλος, Δήμαρχος του πρώην Δήμου Πεταλιδίου, το 2009 εξασφάλισαν από την τότε Υπουργό Παιδείας κα Διαμαντοπούλου 500.000 ευρώ,  τα οποία όταν ο Δήμος έγινε πλέον Καλλικρατικός, κάτι που ο ίδιος χαρακτήρισε «συμφορά» κατά την προσωπική του εκτίμηση, τα χρήματα αυτά χάθηκαν και το έργο αποκατάστασης δεν προχώρησε ποτέ.
   Χαρίτσης: «Συγνώμη» εκ μέρους του κράτους γι’ αυτή την κατάσταση
Αφού άκουσε προσεκτικά όλους όσους θέλησαν να καταθέσουν τις απόψεις τους ο Αλέξης Χαρίτσης, τόνισε ότι ο ίδιος «ντρέπεται» εν έτει 2018 να λέει ότι το κτήριο που βρίσκεται αποτελεί σχολικό συγκρότημα. Σεβόμενος δε, τη «συνέχεια» που έχει η ελληνική Πολιτεία εξέφρασε την ανάγκη του να ζητήσει «Συγνώμη» προς όλους τους γονείς , δασκάλους και μαθητές που αναγκάζονται να βρίσκονται σ’ αυτό το κτήριο. Στη συνέχεια έκανε γνωστό ότι πριν από λίγες ημέρες ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης τον επισκέφτηκε στο γραφείο του στην Αθήνα και του κατέθεσε μια λεπτομερέστατη μελέτη για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο. Ύστερα από επαφές που είχε με το ταμείο δημοσίων επενδύσεων  ο υπουργός έκανε γνωστό ότι «δεσμεύονται» 450χιλ ευρώ από το Υπουργείο εσωτερικών για τη μελέτη αυτή.  Στην αίθουσα ακούστηκαν χειροκροτήματα και ο Αλέξης Χαρίτσης παρακάλεσε να σταματήσουν καθώς η κατάσταση δεν είναι για χαρές ενώ επισήμανε ότι θα επισκεφτεί και πάλι το κτήριο μόνο όταν έχει επισκευαστεί.
   Τσώνης: Νιώθω υποχρεωμένος απέναντι στην Κυβέρνηση και τον Υπουργό
Συγκινημένος  αλλά και υπόχρεος τόνισε πως αισθάνεται ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης τόσο απέναντι στον Υπουργό Αλέξης Χαρίτση όσο και προς όλη την Κυβέρνηση. καθώς για ακόμα μια φορά ανταποκρίθηκε άμεσα, σε λιγότερο από 8 ημέρες όπως είπε χαρακτηριστικά, και έδωσε λύση σε ακόμα ένα πρόβλημα του Δήμου Μεσσήνης. Συμπλήρωσε δε, ότι αυτό δεν είναι το πρώτο έργο που υλοποιείται στο Πεταλίδι με την πολύτιμη βοήθεια του κ. Υπουργού αναφέροντας τα 1.700.000 για την αντιδιαβρωτική προστασία τις 500 χιλ για τα αντιπλημμυρικά έργα, τα χρήματα για την αποχέτευση καθώς και πολλά άλλα ακόμα σ΄ όλο τον Καλλικρατικό Δήμο Μεσσήνης. Τόνισε επίσης, ότι με τη βοήθεια του Υπουργού θα προχωρήσουν και το πλάνο που έχουν ώστε να κάνουν το Πεταλίδι ξανά , αυτό που ήταν κάποτε, τον πιο γνωστό ελκυστικό τουριστικό προορισμό της Μεσσηνίας. Κλείνοντας ο κ. Τσώνης επισήμανε ότι αυτή τη χρονιά   θα φανούν οι κόποι της δημοτικής του αρχής και της Κυβέρνησης.
   Ευχαριστίες και δώρα από την Διευθύντρια και το Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων
Τις ιδιαίτερες ευχαριστίες για την ανταπόκριση στα αιτήματα τους αλλά και για την επίσκεψη στο σχολείο τους εξέφρασαν η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κα Αντωνία Βογιατζή καθώς και η Διευθύντρια του Σχολείου κα Ελευθερία Νικολοπούλου. Η κα Βογιατζή προσέφερε ένα μικρό καραβάκι αναμνηστικό από το Πεταλίδι προς τον κ. υπουργό ενώ η διευθύντρια του σχολείου προσέφερε ως δώρο μια εικόνα του Αγ. Δημητρίου που κατασκεύασαν οι ίδιοι οι μαθητές του σχολείου.
Του Κώστα Γαζούλη

***  Με το Αριστείο Κοινωνικής Προσφοράς και Αλληλεγγύης τιμήθηκε ο πρωτοπρεσβύτερος, Γρηγόριος Σταθόπουλος 
Με το Αριστείο Κοινωνικής Προσφοράς και Αλληλεγγύης, που φέρει το όνομα και το έμβλημα του βυζαντινού μνημείου του Ι. Ν. Μεταμόρφωσης Σωτήρος της Χριστιανούπολης, τιμήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης ο 90χρονος πρωτοπρεσβύτερος και αρχιερατικός επίτροπος Γαργαλιάνων, Γρηγόριος Σταθόπουλος, σε υλοποίηση απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας. Το Αριστείο απένειμε στον ιερέα ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, μετά το πέρας του Αρχιερατικού Εσπερινού για την Υπαπαντή του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού που τελέστηκε στον Ι.Ν. Αγίων Πάντων Γαργαλιάνων, όπου είναι εφημέριος ο πρωτοπρεσβύτερος, Γρηγόριος Σταθόπουλος. «Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ που μας δώσατε την ευκαιρία, ξημερώνοντας αύριο (σ.σ. σήμερα) η μεγάλη γιορτή της Υπαπαντής, να έχουμε την ευκαιρία, ο δήμος να τιμήσει τον εκλεκτό ιερωμένο, πατέρα Γρηγόριο Σταθόπουλο. Είναι βέβαιον ότι ο πατέρας Γρηγόριος έχει πετύχει πολύ περισσότερα πράγματα στη ζωή του από την τιμή που θα του κάνει ο δήμος. Έχει εξασφαλίσει την πληρότητα αναγνωρίζοντας και ζώντας κατά τον πρέποντα τρόπο τη δωρεά του Θεού. Έχει κατακτήσει τη γαλήνη και τη μακρόχρονη υπηρεσία που έχει προσφέρει στο Θεό. Κι έχει απολαύσει, κατά τον καλύτερο τρόπο, την αγάπη του πληρώματος της εκκλησίας και των μελών της κι αυτής της κοινωνίας. Κατά συνέπεια, μάλλον μπορούμε να πούμε ότι η κοινωνία έχει ανάγκη να τιμήσει την πατέρα Γρηγόριο και να του πει ένα μεγάλοι ευχαριστώ. Όπως και η κοινωνία έχει ανάγκη να βρει σύμβολα ζωής. Και μ’ αυτή την τιμή και τη βράβευση δεν κάνουμε τίποτα άλλο από τον να ξεχωρίσουμε την αρχή των γεγονότων και ν’ αγγίξουμε ανθρώπους που η κοινωνία τους έχει ανάγκη για να συνεχίσει με καλύτερους όρους ζωής και στόχους», επεσήμανε ο κ. Κατσίβελας, ο οποίος κατά την απονομή του Αριστείου είπε ότι «αυτό το μετάλλιο, μέχρι τώρα, το έχει παραλάβει ο πρώην πρωθυπουργός, κ. Σαμαράς, που συνέβαλλε για τη δημιουργία του ναού, κι εσείς τώρα…».
Πριν την απονομή, ο πρώην αντιδήμαρχος Γαργαλιάνων, Γιάννης Αδρακτάς, ανέγνωσε στο Χριστεπώνυμο πλήθος το πλούσιο βιογραφικό του τιμώμενου ιερέα. «Ο πρωτοπρεσβύτερος ιερέας Γρηγόριος Σταθόπουλος γεννήθηκες στις 28 Δεκεμβρίου 1926 στον Πύργο Τριφυλίας, όπου τελείωσε και το δημοτικό σχολείο, ενώ στους Γαργαλιάνους τελείωσε το γυμνάσιο. Στη συνεχεία υπηρέτησε ένα χρόνο ως γραμματέας στην κοινότητα του χωριού του, ενώ συγχρόνως ήταν και αριστερός ιεροψάλτης στον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνος. Ένα χρόνο υπηρέτησε και τον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων Γαργαλιάνων σαν Δεξιός Ψάλτης. Στη συνέχεια υπήρξε σπουδαστής στην Ιερατική Σχολή Πατρών, επί τρία χρόνια, ενώ παράλληλα ήταν ιεροψάλτης τον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πατρών. Κατετάγη ως στρατιώτης στο ΚΕΝ Κορίνθου ο στρατιώτης και επιλέγει ως γραφέας στρατολογίας. Στην συνέχεια κατετάγη στο 519 Τάγμα με έδρα την Δράμα, ενώ με έγγραφό του Μητροπολίτου του ανατέθηκε να ομιλεί στους ιερούς ναούς της πόλης και να διδάσκει στα κατηχητικά σχολεία. Την 30η Ιανουαρίου του 1955 ήρθε εις γάμου κοινωνίαν με την Γεωργία Φλεβοτόμου. Απέκτησαν δύο γιους, τον Παναγιώτη φαρμακοποιό και τον Γιώργο τραπεζικό υπάλληλο στη Ρόδο και τέσσερα εγγόνια. Στις 12 Δεκεμβρίου 1955, ανήμερα της εορτής του Αγίου Σπυρίδωνος, στην πόλη της Ζαχάρως χειροτονήθηκε διάκονος από τον αείμνηστο Μητροπολίτη Δαμασκηνό και την 17η του ίδιου μήνα στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κυπαρισσίας πρεσβύτερος τοποθετούμενος εφημέριος του ιερού ναού Αγίων Πάντων Γαργαλιάνων. Τρία χρόνια αργότερα φοίτησε στην Σχολή Εξομολόγων στην Αθήνα. Αφού τελείωσε τη φοίτησή του κλήθηκε και πάλι από τον Μητροπολίτη Δαμασκηνό και στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κυπαρισσίας χειροτονήθηκε Πνευματικός Εξομολόγος και Αρχιερατικός Επίτροπος Γαργαλιάνων και περιχώρων. Δίδαξε πολλά χρόνια σε κατωτέρα, μεσαία και ανώτερα κατηχητικά σχολεία της πόλης των Γαργαλιάνων. Τρία χρόνια στον κύκλο εργαζόμενων κοριτσιών στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Γαργαλιάνων και 42 χρόνια σε απογευματινό κύκλο γυναικών στον Ι.Ν. Αγίων Πάντων Γαργαλιάνων. Το 1963 κατόπιν απόφασης του Νομάρχη Μεσσηνίας τοποθετήθηκε Πρόεδρος τριμελούς επιτροπής με σκοπό την κατάρτιση καταλόγων απόρων κατοίκων της πόλεως των Γαργαλιάνων, με σκοπό την είσοδό τους σε νοσοκομειακή περίθαλψη και την παροχή πιστοποιητικών για την παροχή σίτισης σε σπουδαστές. Υπήρξε πρόεδρος στην επιτροπή καλλωπισμού του κοιμητηρίου των Γαργαλιάνων. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας στο Δ.Σ. του Γηροκομείου Γαργαλιάνων, ενώ επί οχτώ χρόνια ήταν ομιλητής σε ραδιοφωνική εκπομπή (Πύργου Τριφυλίας) με τίτλο “Η εκκλησία κοντά μας”, μετά από εντολή της Ιεράς Μητρόπολης Τριφυλίας και Ολυμπίας», ανέφερε ο κ. Αδρακτάς. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος, μιλώντας για τον πρωτοπρεσβύτερο Γρηγόριο Σταθόπουλο τόνισε ότι, «Αν και έχει έλθει να υποβάλει την παραίτησή του, εγώ του έχω πει ότι ο πρεσβύτερος που θα υπογράψει την παραίτησή του δεν έχει γεννηθεί ακόμη». Ο ίδιος ο πρωτοπρεσβύτερος Γρηγόριος Σταθόπουλος, μετά την απονομή του Αριστείου, με συγκίνηση, απευθυνόμενος προς τον κ. Κατσίβελα σημείωσε ότι «ευγνωμόνως αποδέχομαι, κ. δήμαρχε, αυτή την τιμητική διάκριση και από μέσης καρδίας ευχαριστώ τον κ. Αδρακτά και άπαντα τα μέλη του δημοτικού σας συμβουλίου γι’ αυτή σας την απόφαση» και παράλληλα ευχαρίστησε το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη που ευλόγησε με την παρουσία του τον εορτασμό της Υπαπαντής στην ενορία του καθώς και τους πιστούς που ευλαβικά συμμετείχαν.  Του Ηλία Γιαννόπουλου

***   Φωτογραφικό υλικό από την παλιά Καλαμάτα 

Στο πρώτο πλάνο, η οδός Δενδρακίων – μετέπειτα οδός Νέδοντος. Στο μέσον το ποτάμι ο Νέδοντας, που τους χειμώνες με το πολύ νερό πλημμύριζε και την εικονιζόμενη γέφυρα των καροτσαραίων.
Από δεξιά: Η κλινική του γιατρού Ανδρέα Κάρτσωνα  και πλάι το καφενείο του Χρυσοβέργη. Στη γωνία το διώροφο των Τάσου και Ελένης Θεοδωρακοπούλου. Το μεγάλο κτήριο, του Αμερικάνου Δημητρακόπουλου,  οικία οικογένειας Νικ. Μιχάλου και κάτω τα γραφεία του Σωματείου Καροτσαραίων. Πλάι το συνεργείο αυτοκινήτων της Βασιλικής Τσάκωνα και του Τάκη Σακελλαρόπουλου.
Στη συνέχεια, το σπίτι και οι αποθήκες του Σωτ. Λίβα.

Σπάνια φωτογραφία της λεωφόρου Σταθμού
(αρχείο Β. Μανιάτη)
Έχει  παρθεί από το σταθμό του τρένου, προς βορρά.  Αριστερά διακρίνονται: η «Φάμπρικα» Μαλεύρη. Το ξενοδοχείο «Μ. Βρετανία» δεν είχε κτιστεί. Το άλλο κτήριο, το Ταχυδρομείο και το τηλεγραφείο.
Το τρίτο κτήριο: Δικηγόρος Β. Κουταλίδης – Αλεξόπουλος – Πελεκάνος ξυλέμπορος κ.ά.
Στο βάθος ο κινηματογράφος «ΕΣΠΕΡΟΣ» και η Λαϊκή Βιβλιοθήκη.
Από δεξιά: το γωνιακό σπίτι επί Αντωνοπούλου και Λεωφ. Σταθμού ήταν του Χ. Δουράκη, μετέπειτα κατοικία οικογένειας Καψαλιάρη.
Μπροστά τα άκτιστα οικόπεδα έγιναν η οικία του γιατρού Προνοΐτη και πλάι η κλινική του γιατρού  Μανώλη Γεωργανά, μετέπειτα ξενοδοχείο «Βυζάντιον».

1986. (αρχείο Β. Μανιάτη)
Φωτογραφία από το ίδιο σημείο της Λεωφόρου Σιδ. Σταθμού, 50 χρόνια μετά, όταν ο Εγκέλαδος επισκέφθηκε την πόλη μας. Από αριστερά: το ξενοδοχείο «Λευκός οίκος» του Διον. Ξανθάκη και κάτω τα έπιπλα Σκανδάλη. Πλάι, ό,τι απέμεινε από το ξενοδοχείο του Ι. Λίβα «Μ. Βρετανία». Δίπλα το κτήριο Μαλεύρη και στη συνέχεια το κτήριο του γιατρού φυματιολόγου Δημ. Τσάκαλου.
Υ.Γ. Οι άνθρωποι κτίζουν στολίδια της γης, αλλά η ίδια η φύση τα καταστρέφει.

Το σπίτι αυτό βρίσκεται στη γωνία των οδών Περρωτού και Γρηγορίου, βόρεια της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου (Φλαρίου). Κτίστηκε το 1875 από τον Κωνσταντίνο Κουτσομητόπουλο (1810 – 1888). Υπήρξε ο φαρμακοποιός ο οποίος άνοιξε το πρώτο φαρμακείο στην πόλη μας το 1837.
Για ιστορικούς λόγους αξίζει ν’ αναφερθεί ότι τα χρόνια εκείνα δεν υπήρχαν τυποποιημένα φάρμακα για τους ασθενείς. Τα έφτιαχναν οι φαρμακοποιοί κατόπιν συνταγής του γιατρού (Αρχείο Β. Μανιάτη)


5. Αυτό είναι το σπίτι του Παπαφωτεινού στην οδό Αριστομένους, απέναντι από το Δημαρχείο. Ο Νίκος Παπαφωτεινός υπήρξε μεταξοβιομήχανος και διέθετε μεγάλο εξαγωγικό γραφείο στην πόλη μας. Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου το 1903 – 1907. Το οίκημα αργότερα αγοράστηκε από τον οδοντίατρο Σταυρίδη και το χρησιμοποίησε ως οδοντιατρείο και κατοικία της οικογένειάς του.
Κάτω διακρίνονται: η Στοά Λόντου, τα πλεκτά του Σπυρόπουλου, το κουρείο του Τριαντάφυλλου, τα ηλεκτρικά είδη του Γαρατζιώτη και πλάι το κτήριο των Αφών Σούμπλη. Κάτω ξεχωρίζει το ωρολογοποιείο του Μπασουκέα (Αρχείο Β. Μανιάτη)   Για την ιστορία της πόλης: Βασίλης Ι. Μανιάτης

***  Ο καιρός αύριο Τρίτη στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τρίτη 6/2/2018 προβλέπεται αίθριος, στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις από τις απογευματινές ώρες και μετά.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 45-80%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Α-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 1-2 μποφόρ, προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 1-2 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε Α-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μικρές ποσότητες.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

*** Τρόμος στη NΔ! Έσκασε βόμβα που εμπλέκει ΠΟΛΛΟΥΣ σε ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΔΙΣ...

~ Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το «σκάσιμο» του σκανδάλου Novartis και τη διαβίβαση της υπόθεσης στη Βουλή, η οποία αναμένεται να ταρακουνήσει συθέμελα τόσο το πολιτικό, όσο και το ιατρικό στερέωμα. Και αυτό γιατί η υπόθεση παίρνει πλέον πολιτικές διαστάσεις και μάλιστα σοβαρές καθώς στο κάδρο των εμπλεκομένων τοποθετούνται οκτώ πρώην υπουργοί διαφόρων πολιτικών αποχρώσεων καθώς και δύο πρώην πρωθυπουργοί.
Πρόκειται για πρώην υπουργούς Υγείας, Οικονομίας και Ανάπτυξης, την περίοδο από το 2006 έως τις αρχές του 2015, κάτω από τα μάτια των οποίων φέρεται να διακινήθηκαν μίζες εκατομμυρίων προκειμένου να αποκτήσει παντοδύναμη θέση στη φαρμακευτική αγορά της χώρας η Novartis.
Μόνο ως τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί άλλωστε η σημερινή επίσκεψη του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου στον Άρειο Πάγο. Μετά τον κ. Τζανακόπουλο, στο Ανώτατο Δικαστήριο, έφτασαν και η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς Χρήστος Ντζούρας και Γιάννης Μανώλης.
*  Πληροφορίες αναφέρουν ότι η «κινητικότητα» που παρατηρείται σήμερα συνδέεται με επικείμενη άσκηση κακουργηματικών διώξεων για την υπόθεση αυτή αφού έχει ήδη ολοκληρωθεί ένα μεγάλο κομμάτι της έρευνας.
Η δικογραφία, η οποία παίρνει πια τον δρόμο της Βουλής, πρόκειται να σηκώσει πολιτική «θύελλα». Τώρα πια το λόγο θα έχει το κοινοβούλιο, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Από την Εισαγγελία Διαφθοράς ο φάκελος διαβιβάστηκε για να διερευνηθούν τυχόν αδικήματα δωροδοκίας και απιστίας για τους πρώην υπουργούς.
Εκείνο ωστόσο που θα κρίνει τις πολιτικές εξελίξεις είναι το θέμα της τυχόν παραγραφής για τις ενδεχόμενες πράξεις της απιστίας και της δωροδοκίας, μετά τις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, αφού ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, όπως είναι γνωστό, προσφέρει ασπίδα προστασίας στα πολιτικά πρόσωπα πάνω από τα οποία πέφτουν βαριές σκιές. Το μόνο αδίκημα που θεωρείται διαρκές και δεν έχει παραγραφεί (μετά την νομολογία που δημιουργήθηκε με αφορμή τον Άκη Τσοχατζόπουλο) είναι αυτό του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, εάν και εφόσον διακριβωθεί η ύπαρξη εμβασμάτων.
Παράλληλα ασκήθηκε ποινική δίωξη μόνο σε βάρος ενός υψηλόβαθμου στελέχους της NOVARTIS για δωροδοκία ενώ εκδόθηκε και διάταξη απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα.
Η έρευνα
Ήδη οι εισαγγελικές αρχές έχουν προβεί σε ανοίγματα τραπεζικών λογαριασμών συνολικά 50 στελεχών της φαρμακοβιομηχανίας, αλλά και κρατικών υπαλλήλων.
Έρευνα γίνεται όμως και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού καθώς στην κατοχή των αμερικανικών αρχών βρίσκεται πληθώρα στοιχείων, όπως video, emails, τραπεζικοί λογαριασμοί, ονόματα και διευθύνσεις.
Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι η εμπλοκή των αμερικανικών Αρχών προέκυψε έπειτα από προσφυγή-καταγγελία του δικηγορικού γραφείου του Παύλου Σαράκη κατά της Novartis International για αθέμιτες πρακτικές της εταιρείας και παραβίαση του Ομοσπονδιακού Νόμου FCPA στην Ελλάδα.
Ο κ. Σαράκης εκπροσωπεί ενώπιον των αμερικανικών Αρχών τους τρεις μάρτυρες-καταγγέλλοντες οι οποίοι υπήρξαν υψηλόβαθμα στελέχη της επιχείρησης και ξεκίνησαν την υπόθεση. Τα εν λόγω στελέχη μαζί με τον γνωστό δικηγόρο μετέβησαν τον Δεκέμβριο του 2016 στην Ουάσινγκτον και προέβησαν σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις, βοηθώντας τα μέγιστα στη σκιαγράφηση των πρακτικών που χρησιμοποιούσε η φαρμακοβιομηχανία. Είχε προηγηθεί η κατάθεση αναφοράς για την υπόθεση του δικηγορικού γραφείου στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ τον Αύγουστο του 2016.
Όπως λένε νομικοί κύκλοι στο zougla.gr, από τα στοιχεία που έχουν προσκομιστεί θα προκύψει ότι η Novartis έδινε κατευθύνσεις σε κρατικούς λειτουργούς και χειραγωγούσε το πολιτικό σύστημα με τέτοιο τρόπο, ώστε να εξασφαλίσει ένα νομοθετικό πλαίσιο το οποίο θα της έδινε τη δυνατότητα να παρακάμψει κάποιους από τους νόμους των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.
Τα χρήματα, δε, που φέρονται να έχουν διακινηθεί την εξαετία 2008-2014, ώστε η εταιρεία να εξασφαλίσει ηγεμονική θέση στον χώρο του φαρμάκου, υπολογίζονται σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές σε 500 εκατ. ευρώ ανά έτος! Δηλαδή ανέρχονται σε 3 δισεκατομμύρια ευρώ!
Μετά μάλιστα τις τελευταίες εξελίξεις, πληροφορίες αναφέρουν ότι τις προσεχείς ημέρες ο κύριος Σαράκης και η δικηγορική ομάδα του θα επισκεφθούν τις ΗΠΑ για διαβουλεύσεις σχετικά με την υπόθεση.
Επιβεβαίωση Μαξίμου για επίσκεψη Τζανακόπουλου σε Άρειο Πάγο
Επιβεβαιώνει και επισήμως η Κυβέρνηση την επίσκεψη του Δημήτρη Τζανακόπουλου στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, δηλώνοντας μάλιστα ότι ζήτησε να ενημερωθεί με αφορμή δημοσιεύματα εφημερίδων.
Στο ίδιο πλαίσιο, η ανακοίνωση αναφέρει πως " Η Εισαγγελέας τον ενημέρωσε ότι η δικογραφία διαβιβάζεται στον Υπουργό Δικαιοσύνης για τις απαραίτητες ενέργειες".
Αναλυτικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Κυβέρνηση:
Ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, με αφορμή δημοσιεύματα κυριακάτικων εφημερίδων σχετικά με την έρευνα που διεξάγει η Ελληνική Δικαιοσύνη για την υπόθεση της Novartis επισκέφθηκε την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά.
Η Εισαγγελέας τον ενημέρωσε ότι η δικογραφία διαβιβάζεται στον Υπουργό Δικαιοσύνης για τις απαραίτητες ενέργειες.
Επίσης, ο Υπουργός ενημερώθηκε για τις εξελίξεις σε σχέση με την κατάσταση στις φυλακές Κορυδαλλού, μετά την έρευνα τα ξημερώματα του Σαββάτου και τις ενέργειες της Ελληνικής Δικαιοσύνης.  zougla.gr

 *** Έκτακτη ανακοίνωση από το Κρεμλίνο! Τεράστιος κίνδυνος για ΟΛΕΣ τις κυβερνήσεις

~  Με ανακοίνωση του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι οι φορητοί εκτοξευτήρες πυραύλων που χρησιμοποιούνται από τους αντάρτες στη Συρία, «αποτελούν τεράστιο κίνδυνο για όλες τις κυβερνήσεις».
Η ανακοίνωση ήρθε μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους SU-25 στην επαρχία Ιντλίμπ, ο πιλότος του οποίου σκοτώθηκε.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους,  ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως είναι πολύ νωρίς για να ειπωθεί ποιος εφοδίασε τους αντάρτες με το οπλικό σύστημα, αλλά είναι εξαιρετικά ανησυχητικό το γεγονός ότι τέτοια όπλα πέφτουν στα χέρια «τρομοκρατών».
Την ίδια ώρα, η Ρωσία έδωσε εντολή στα πολεμικά αεροσκάφη της στη Συρία να μην πετούν χαμηλά ώστε να μη γίνονται στόχος και να αποφευχθεί ο κίνδυνος.

*** EKTAKTO! Ο Τσίπρας συγκαλεί επειγόντως σύσκεψη

~ Έκτακτη σύσκεψη συγκαλεί απόψε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας, με θέμα συζήτησης την υπόθεση Novartis.
Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 20:00 και σε αυτή θα μετέχουν ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής και ο Αναπληρωτής Υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, οι οποίοι και θα ενημερώσουν τον Αλέξη Τσίπρα για τη διαβίβαση της δικογραφίας.

*** ΚΙ ΑΛΛΗ ΣΥΡΙΖΑϊκη ΒΟΜΒΑ! "Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ"...

~ Στην ΕΡΤ μίλησε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, όπου εκτός των άλλων μίλησε για το χθεσινό συλλαλητήριο.
Αναφερόμενος στο σύνθημα ότι «η Μακεδονία είναι ελληνική» ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι είναι γνωστό ότι η γεωγραφική περιοχή ανήκει σε διαφορετικά κράτη και αυτήν την πραγματικότητα δεν μπορεί παρά την λαμβάνει υπόψη της η ελληνική εξωτερική πολιτική.
Και πρόσθεσε: «Όλοι οι λαοί έχουν μία ταυτότητα. Δεν μπορεί κανένας λαός να στερήσει από τον άλλον την ταυτότητά του» και αναφέρθηκε στις διαφορετικές εθνοτικές ομάδες στην Γιουγκοσλαβία, ενώ τόνισε ότι από την πλευρά μας πρέπει να λάβουμε υπόψη τις πραγματικότητες που έχουν δημιουργηθεί και στον γεωγραφικό χώρο.
Με λίγα λόγια, μετά τη βόμβα Φίλη (βλ. ΕΔΩ σχετικό θέμα) μια δεύτερη δήλωση από την κυβέρνηση προσπαθεί να νομιμοποιήσει τις αξιώσεις των Σκοπίων...   Με πληροφορίες από newsit.gr

*** ΒΟΜΒΑ ΦΙΛΗ βοηθά τους ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ! Τους αναγνωρίζει τη γλώσσα....

~  Μιλώντας στον realfm, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, δήλωσε μεταξύ άλλων πως «υπάρχει σλαβομακεδονική γλώσσα, δεν υπάρχει; Τι ανακαλύπτουμε τώρα προβλήματα; Σλαβική-Μακεδονική γλώσσα υπάρχει.
Το ελληνικό κράτος το λέει, και ο ΟΗΕ, και ο ίδιος ο Ευάγγελος Αβέρωφ το 1959 που ήταν υπουργός Εξωτερικών. Στο θέματα του ονόματος της γλώσσας ή υπάρχει ή δεν υπάρχει».
Ουσιαστικά ο κ. Φίλης με τέτοιου είδους δηλώσεις χαρίζει διαπραγματευτικά χαρτιά στους Σκοπιανούς. Αν μιλάς σλαβομακεδονική γλώσσα, τότε λογικά είσαι Σλαβομακεδόνας, και άρα Μακεδόνας.
Αυτοί οι επικίνδυνοι άνθρωποι μας κυβερνούν...

*** Οι ΗΠΑ βλέπουν ΠΑΝΤΟΥ Ρώσους δαίμονες! Η Ρωσία ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ

~ Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σχολίασε τα λόγια του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον, , ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για την «υποτιθέμενη αυξανόμενη επιρροή της ρωσικής πλευράς» στη Λατινική Αμερική.
«Η πολιτική μας προς τη Λατινική Αμερική είναι ανοιχτή, δεν έχει κρυφή ατζέντα και δεν κατευθύνεται εναντίον κανενός», απάντησε το ρωσικό ΥΠΕΞ σε ανακοίνωση που εξέδωσε.
«Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για την ανάπτυξη συνεργασίας, χωρίς να χτίσουμε τοίχους, αλλά γέφυρες προς όφελος των χωρών μας, για σταθερότητα και για βιώσιμη ανάπτυξη», καταλήγει.
 (πληροφορίες από rt)

***  Aερομαχίες στο Αιγαίο! Ρεσιτάλ παραβιάσεων...

~ Σε 34 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν σήμερα Δευτέρα τέσσερα τουρκικά αεροσκάφη, σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκαν και δύο εικονικές αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.
Τα τουρκικά αεροσκάφη (δύο F-16 τα οποία πετούσαν σε σχηματισμό και δύο CN-235) προέβησαν επίσης σε τέσσερις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.
Τα δύο τουρκικά F-16 ήταν οπλισμένα. Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.  protothema.gr

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

*** Για την Super League  για την 20η αγωνιστική στο Ελληνικό ποδόσφαιρο :
Σάββατο 03 Φεβρουαρίου  2018 :
~ ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης- ΞΑΝΘΗ  1-1 (1-1) .-^
Τα  γκολ : 29΄ Τσιλιανίδης , 30΄ Κάστρο .-
Κάρτες : Σελίν , Λισγάρας , Μουνάφο , Σύλλα , Σένο , Ροντρίγκες , Ιγκλέσιας ,
ΑΕΛ ΛΑΡΙΣΣΑ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  0-0  .-^
Τα γκολ : -
Κάρτες : Φασιόν , Σαραμάντας , Γκόλιας , Σαββίδης , Λεοζίνιο , Σπιρίντοβιτς , Γουάλλας .-
~ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 0-0 , (0-0) .- ^
Τα γκολ :
Κάρτες : Ντιάζ  , Κουρμπέλης ,
Κυριακή 04  Φεβρουαρίου 2018 :
~ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης   1-3 , (0-3) .-^
Τα γκολ : 9΄  Πέλκας ,  39΄Πρίγιοβιτς , 45+1΄ Πρίγιοβιτς , 71΄Κόντε
Κάρτες :Γαρουφαλιάς , Κρέσπο , Τσικάρτση , Μπουκουβάλας , Μπισέσγουαρ , .-^
~ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ -ΑΟΚ  ΚΕΡΚΥΡΑ  2-0 , (0-0).- ^
Τα γκολ : 49΄Μαρκόφσκι , 66΄ Γιακουμάκης ,.-^
Κάρτες :Ρολέ ,  Μπαλάφας , .-^
~ ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964 - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Αθηνών  1-1 ,(0-0) .- ^
Τα γκολ : 55΄ Πίτι , 70΄Ντιγκουϊνή .-^
Κάρτες : Ντιγκουϊνή , Μπουσούλαντζιτς ,Παντελιάδης , Μπλάζικ , Κυβρακίδης , Μπούντικ , Πίτι , Ασίγντα , Παπαδόπουλος ,   Κόκκινη : Μπούντνικ , .-^
~  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΑΕΚ Αθηνών  1-2 , (0-0) .- ^
Τα γκολ : 81΄Ανσαριφάρντ , 87΄Τσιγκρίνσκι ,  90+4΄ Γιακουμάκης .-^
Κάρτες :  Σιμόες , Μποτία , Ρομάο , Σχογιάεϊ , Μπακάκης , Ανσαριφάρντ , Λιβάγια ,  κόκκινη : Μποτία .- ^
Δευτέρα 05 -02-2018 :
~  ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ -ΑΠΟΛΛΩΝ Σμύρνης   1-1 .- ^
Τα γκολ : 68΄ Κοντοές , 81΄ Α. Πετρόπουλος ,.- ^
Κάρτες :Μπαρτολίνη , Ντε Σικουλού , Κοντοές , .-^

*** Για την  U20 στην   Super League  στο Ελληνικό ποδόσφαιρο :
Τρίτη  30-01-2018 : ΞΑΝΘΗ -ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 1-0 .- ^
Σάββατο 03-02-2018 : για την 20η αγωνιστική ,
~ ΛΑΡΙΣΑ -ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
~ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΟΚ  Θεσ0-5 .- ^
~ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  1-0 .- ^
Κυριακή 04-02-2018 :
~ ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης-ΞΑΝΘΗ    4-1  .-^
~ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ Χανίων - ΑΠΟΛΛΩΝ Σμύρνης  3-1 .- ^
~ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς-ΑΕΚ Αθηνών   4-1 .- ^
~ ΛΑΜΙΑ 1964 -ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  Αθηνών   1-0  .- ^

*** Για την Β΄ Εθνική  Football League  15η  αγωνιστική :
 Σάββατο 03-02-2018 :
~ ΒΕΡΟΙΑ - ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ  0-2  .-^
Κυριακή  04 -02-2018 :
~ ΑΠΟΛΛΩΝ Λάρισας - Απόλλων Πόντου  1-0 .- ^
~ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - Αναγεννηση  Καρδίτσας   1-0 .- ^
~ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ - Πανσερραϊκός   1-1 .- ^
~ Αχαρναϊκός - ΟΦΗ  0-3  α.α. .- ^
~ Άρις Θεσσαλονίκης - ΑΕ. ΣΠΑΡΤΗΣ  1-0 .-^
~ ΑΕ. Καραϊσκάκης-Παναιγιάλειος  2-0 .-^
~ ΚΑΛΛΙΘΕΑ - Αιγινιακός   0-0 .- ^
~ΧΑΝΙΑ/ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ- ΤΡΙΚΑΛΑ 1963  (07-02-2018) .-

***  Για την 11η αγωνιστική στο ελληνικό ποδόσφαιρο Γυναικών Super League :
Κυριακή 04-02-2018 :
~ Φαίδων Άργους - ΟΦΗ  0-1 .-^
~ Αμαζώνες  Δράμας - ΑΕ. Λάρισας  2-1 .- ^
~ Άρις Θεσσαλ. - Ατρόμητος Αθηνών  3-1 .- ^
~ Τρίκαλα 2011 - Ελπίδες Καρδίτσας 94  1-2 .-^
~ Βόλος 2004 - ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης  0-9 .- ^
~ Μεσσολόγγι - Οδυσσέας Γλυφάδας  1-2 .-^

*** Για την Γ΄ Εθνική  3rd στο Ελληνικό ποδόσφαιρο :
Σάββατο  03-02-2018 :
 Για τον  6ο Όμιλο : Εθνικός Πειραιώς-Προοδευτική 1-0 .- ^
Για τον 7ο Όμιλο : Ερμής Κιβερίου-ΑΕ. Ερμιωνίδα   1-1 .- ^
Κυριακή 04-02-2018 :
Πανθηραϊκός-Αήτιττος Σπάτων  0-0 .- ^
Για τον 3ο  Όμιλο, 18η αγων. : Πανλευκάδιος-ΑΕ Λεφκίμης 1-0 .- ^
Για τον 6ο  Όμιλο ,14η αγων. :
Διαγόρας -Πέλοπας Κιάτου  Αναβλήθηκε .-
Στον 1ο  Όμιλο , για την 15η  αγωνιστική :
~ Αετός Ορφανού - Άρις Αβάτου  1-0 .-^
~ ΑΕ Διδιμοτοίχου - Α.Ο. Καβάλας   1-2 .- ^
~ Ορφέας Πούμα Ξάνθης - Μ. Αλέξανδρος Καρπερής  3-1 .- ^
~ Μ. Αλέξανδρος Ξηροποτάμου -Νέστος Χρισούπολης  2-1 .- ^
~ ΑΣ Ελπίς Σκουτάρεως- Δόξα Ν. Σιδιροκάστρου   3-0 .- ^
~ Δόξα Προσκυνητών -Απόλλων Παραλιμνίου  1-3 .- ^
Στον 2ο  Όμιλο , για την 22η αγωνιστική :
~ ΑΕ. Καρδίτσας - Μέγας Αλέξανδρος Τρίκαλα  0-0 .- ^
~  ΑΕ. Αλεξανδρίας -Πιερικός  0-0 .-^
~  ΑΟ Καρδιάς -Καμπανιακός  2-1 .- ^
~  Εδεσσαϊκός -Αλμωπός Αριδέας     0-0 .-^
~  Αγροτικός Αστέρας -Άρις Παλαιοχωρίου  1-1 .- ^
~ Κιλκισιακός - Ηρακλής 1908   0-4 .- ^
~ Μακεδονικός -Νάουσσα    0-0 .- ^
Για τον 3ο  Όμιλο , 18η αγωνιστική :
~ Αστέρας Παραποτάμου - Τηλικράτης 2014  1-1 .- ^
~Σκουφάς Κομποτίου - Ερμής  Αμυνταίου  1-3 .- ^
~ Εθνικός Φιλιππιάδας - Θεσπρωτός  0-0 .- ^
~ Καστοριά - Δόξα Κρανούλας   0-3 .- ^
~ Μακεδονικός Φούφα -ΑΕΠ Καραγιαννίων  3-0 .- ^
Για την 4ο Όμιλο ,
~ Νίκη Βόλου - Οπούντιος Μαρτίνου  1-0 .- ^
~ ΑΟ. Αχιλλέας Φαρσάλων - Αμβρυσσέας Διστόμου  1-0 .-^
~ ΑΟ. Θήβας- Βόλος ΝΠΣ   3-3 .- ^
~ ΑΟ. Σελάνων - -Ολυμπιακός Βόλου 1937  0-1 .- ^
~ Αλμυρός - Αστέρας Ιτέας  1-0 .-^
~ ΑΠΟΚ Βελούχι - Διγενής Νεοχωρίου  1-2 .- ^
Για τον 5ο  Όμιλο , για την 14η αγωνιστική :
 ~ Παλληξουριακός -Αχαϊκή  0-0 .-^
Πανηλιακός -Ζάκυνθος  1-0 .-^
~ Διαγόρας Βραχέϊκων - Αστέρας Αμαλιάδας  0-4 .- ^
Παναρκαδικός -Λεωνίδιον   4-2 .- ^
ΠΑΟ Βάρδα -ΠΣ. Καλαμάτας  4-3 .- ^
~ ΑΕ. ΑΣτέρας Βλαχιώτη - Τσικλητήρασ Πύλου  2-0 .- ^
Για τον 6ο Όμιλο :
~ ΑΟ. Ζευγολατιού- Ιάλυσος  0-3 .- ^
~ ΑΟ. Λουτράκι - Ρόδος  1-0 .-^
~ Ιωνικός Νικαίας - Ένωση Πανασπροπυργιακού Δόξα  0-0 .-^

Για τον 7ο  Όμιλο  :
Θύελλα Ραφήνας - Παναργιακός 2-1 .- ^
~ ΑΟ. Χαλκίς - Τρίγλια Ραφήνας  1-1 .- ^
~ Διαγόρας Αγίας Παρασκευής -Ταμυναϊκός Αλιβερίου  2-1 .- ^

Για τον 8ο  Όμιλο :
~  Άγιος Ιερόθεος - Ηρόδοτος  0-0 .-^
~ ΟΦ. Ιεράπετρας - Παλαιοχώρα  0-0 .- ^
~ Ατσαλένιος - ΑΕ. Κηφισιάς  1-2 .- ^
~  Ηλισιακός - Ερμής Ζονανίων  2-2 .- ^
~ ΑΕ. Μυλοποτάμου - Φωστήρας  1-1 .- ^

***  ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ  ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ :
Σάββατο 03-02-2018 :
Α΄  ΤΟΠΙΚΟ 17η  αγωνιστική :
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Παραλίας-ΠΑΜΙΣΟΣ Μεσσήνης 0-6 .- ^
Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ-Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ  1-2 .- ^
Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ -ΕΘΝΙΚΟΣ Μελιγαλά  0-2 .- ^
Α.Ο. ΦΑΡΑΙ -ΕΡΑΝΗ Φιλιατρών 1-2 .- ^
Α1 ΄ ΤΟΠΙΚΟ  17η αγωνιστική :
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ Χώρας -ΑΟ. ΦΥΤΕΙΑΣ  2-0 .- ^
ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Π.Σ. -ΑΠΟΛΛΩΝ Πεταλιδίου 2-1 .- ^
Β΄ ΤΟΠΙΚΟ 1ος Όμιλος 15η /16η αγωνιστική :
ΑΕΚ Καλαμάτας-Διαγόρας Κοπανακίου  1-3 .- ^ {29-01-2018}.-
Διαγόρας Καπανακίου -Α.Ο΄Πανευαϊκός   5-1 .- ^ Σάββατο
Ατρόμητος Πλατύ- ΑΕΚ  Καλαμάτας 2-2  .- ^
Α.Ε. Κυπαρισσίας/Ηρακλής-Νέος Άρις  2-0 .- ^
Β΄ ΤΟΠΙΚΟ  2ος Όμιλος  15η και 16η αγωνιστική :
ΝΕΔΟΥΣΑ  Αλαγονίας- Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑ  0-0 .- ^ {Δευτ. 29-01-2018} .-
Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑΣ -ΑΠΣ ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ  0-1 .- ^
ΠΑΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ -ΘΥΕΛΛΑ ΧΑΡΟΚΟΠΙΟΥ  0-0 .- ^
Γ΄ ΤΟΠΙΚΟ  10η  αγωνιστική :
ΕΘΝΙΚΟΣ Καλαμάτας - ΘΥΕΛΛΑ Παραλίας    (Δευτ . 29/01/2018) .-

***  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΠΣΜ :
Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2018 :
Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ  για την 17η αγωνιστική :
~ ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΟΣ -Π.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ   0-1 .- ^
~ Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλαμάτας  1-1 .- ^
~ Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΙΑΣ - Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ  6-0 .- ^
~ ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας - Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑΣ   1-1 .- ^
Α1  ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ  για την 17η αγωνιστική  :
~ Α.Ε. ΑΒΙΑΣ -Α.Ε. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ  2-0 .- ^
~ Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ -Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ   1-1 .- ^
~ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Ανάληψης -ΑΙΑΝΤΑΣ Καλαμάτας 4-2 .- ^
~ ΑΚΡΙΤΑΣ Κορώνης - ΑΣΤΕΡΑΣ Μικρομάνης  5-1 .- ^
~ ΗΡΑΚΛΗΣ Καλαμάτας -Α.Ε. ΜΑΝΗΣ  0-1 .- ^
Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ  1ος  Όμιλος , 16η  αγωνιστική :
~  ΚΕΡΑΥΝΟΣ Καλαμάτας -ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ  0-7 .-^
~ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΑΜΦΕΙΑΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ Βαλύρας  3-2 .- ^
2ος Όμιλος  , 16η αγωνιστική :
~ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Καλαμάτας -ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ  3-2 .- ^
~ ΑΣ ΦΥΤΕΙΑΣ -ΑΣ ΔΑΝΑΟΣ  Αναβλήθηκε
~ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Καλαμάτας -Α.Ε. ΛΟΓΓΑΣ  1-0 .-^
Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ  11η  αγωνιστική :
~ ΠΑΟΚ Καλαμάτας -ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΜΙΣΟΣ Μεσσήνης  1-4 .- ^
~ ΘΥΕΛΛΑ Παραλίας -Α.Ο. ΕΡΜΗΣ Καλαμάτας  1-2 .-^
~ Α.Σ. ΘΥΕΛΛΑ Μερόπης - Α.Ο. ΛΑΙΪΚΩΝ  4-0 .-^
ΠΑΙΔΙΚΟ Πρωτάθλημα ΕΠΣ Μεσσηνίας :
~ Α.Σ. ΔΑΝΑΟΣ -ΑΙΑΝΤΑΣ Καλαμάτας  6-2 .- ^
~ Π.Σ. Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑΣ

*** Για την Α1 στο Ελληνικό Μπάσκετ :
Σάββατο  03 Φεβρουαρίου 2018 :
~ Γ.Σ. ΛΑΥΡΙΟΥ- ΤΡΙΚΑΚΑΛ  117-87, ( 58-44 ) .-^
Τα δεκάλεπτα : 31-22 , 27-22 , 33-25 , 26-18 .-^
~  Γ. Σ. ΛΑΡΙΣΣΑΣ  ΦΑΡΟΣ - ΠΡΟΜΥΘΕΑΣ Πάτρας  81-89 ,(45-45) .- 
Τα δεκάλεπτα : 25-25 , 20-20 , 19-16 , 17-28 .- ^
~ ΚΟΛΟΣΣΟΣ Ρόδου-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 70-62 , (50-40 ) .-^
Τα δεκάλεπτα :27-19, 23-21 , 11-10 , 9-12 .-
~ ΑΕΚ Αθηνών- ΑΡΙΣ  73-64 , (39-29) .-
Τα δεκάλεπτα :13-18 , 26-11, 14-20 , 20-15 .-^
~ ΚΟΡΟΙΒΟΣ  Αμαλιάδας -ΡΕΘΥΜΝΟ 102-97,( 39- 32 ) .-κ.α. 76-76 .-^
1η  παράταση :86-86 , 2η παράταση : 16-11.-^
Τα δεκάλεπτα : 17-16 , 22-16 , 21-20 , 16-25 , ΟΤ1.10-8 , ΟΤ2  :.-^
Κυριακή 04  Φεβρουαρίου 2018 :
~* ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς - ΚΥΜΗ  93-78 (46-46).-^
Τα δεκάλεπτα :21-25 , 25-21 , 19-20 , 28-12 .- ^
~* ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  74-91 ,(38-42) .- ^
Τα δεκάλεπτα : 25-20 , 13-22 , 18-26 , 18-23 .- ^

 ***  Για την Α2  στο Ελληνικό Μπάσκετ :
Σάββατο 03 02-2018 :
~ ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΧΟΛΑΡΓΟΣ  58-67 .-^
~ ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΕΘΝΙΚΟΣ Πειραιώς  74-87 .-^
~ ΠΑΠΑΓΟΥ - ΔΟΥΚΑΣ  85-75  .-^
~ ΑΜΥΝΤΑΣ - ΨΥΧΙΚΟ  82-65 .-^
~ ΑΠΟΛΛΩΝ Πάτρας - ΔΟΞΑ Λευκάδας  72-56 .- ^
~ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ - ΜΑΡΟΥΣΗ  63-73 .- ^
~ Γ.Σ. ΕΡΜΗΣ ΑΓΙΑΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ Θεσσαλονίκης  59-69 .- ^
~ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ -ΑΕ. ΛΑΡΙΣΣΑ  116-76 .- ^

*** Για την Α1  Γυναικών στο Ελληνικό Μπάσκετ :
~ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς - ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ Καλλιθέας  100-37 .- ^
Κυριακή  04 Φεβρουαρίου 2018 :
~* ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Βόλου - ΝΙΚΗ Λευκάδας  57-75 , ( 25-33) .-^
~* ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  72-53 , ( 30-20) .-^
~* ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 76-64.- ^
~* ΦΑΡΟΣ Κερατσινίου -ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΣ  Συκεών 81-45 .-^
~* Α.Ο. ΔΑΦΝΗΣ Αγίου Δημητρίου - ΑΕΟ ΠΡΩΤΕΑΣ Βούλας 52-45 .- ^

*** Για το Βόλεϊ στην Α1 στην Ελλάδα :
Σάββατο 03-02-2018 :
~  ΧΑΛΚΙΔΑ-ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ 1-3  σετ  .- ^
~ ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης- ΕΘΝΙΚΟΣ Πειραιώς  3-0 σετ .- ^
~ ΦΟΙΝΙΚΣ Σύρου - ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ  3-0  σετ .- ^
~ ΝΙΚΗ Αιγινίου - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  0-3  σετ .- ^
 Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2018 :
~* ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -Α.Ο. ΚΗΦΙΣΙΑΣ  2-3 σετ .- ^
~* ΕΘΝΙΚΟΑ Αλεξανδρούπολης- Ηρακλής Θεσσ .2015 3-2 σετ .-^

*** Για το Βόλεϊ γυναικών στην Α1  :
Σάββατο 03-02-2018 :
~  Άρης Θεσσαλονίκης - Ηρακλής Κηφισιάς  3-0  σετ .- ^
~ ΑΟ. Θήρας - ΑΟΝ Πανναξιακός      1-3  σετ  .- ^
Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2018 :
~* ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ -ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ  3-0 σετ .- ^
~* ΑΣΠ ΚΟΡΙΝΘΟΣ - Α.Ο. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ   0-3 σετ .-^

***  Για το Χάτμπολ στην Α1 στο Ελληνικό πρωτάθλημα :
Σάββατο 03--02-2018 :
ΠΑΣ ΦΟΙΒΟΣ Συκεών - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  17-26 .- ^
ΑΣ.ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης -Ξάνθη  36-25 .- ^
ΑΕΚ Αθηνών - Αεροπόρος Έδασσας  29-17 .- ^
 Φίλιππος Βέροιας - Διομίδης Άργους  22-28 .- ^
ΓΑΣ Καματερού - Σεριφάτο Αίγιο  33-25  .- ^
Πανελλήνιος- ΑΣΕ Δούκας   16-31 .- ^

*** Γ΄ ΕΘΝΙΚΉ ΣΤΟ ΜΠΆΣΚΕΤ  15η αγωνιστική :
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΣΣΟΥ - Π.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑ 80   90-88  στην παράταση .-
***

***

~ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2018 :
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Δευτέρα 01  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/01/news-01-2018.html .-  
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Στο αγιάζι της ενημέρωσης  . Τρίτη 02 Ιανουαρίου 2018  . ~ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ! ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .-
~** ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 30 και 31 Δεκεμβρίου 2017 : Δευτέρα 01-01-2018 ... Ανασκόπηση της βδομάδας που πέρασε   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/01/30-31-2017-01-01-2018.html .- 
 ~**ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:Τετάρτη 03 Ιανουαρίου 2018 ,   Με  21 Ιατρικά θέματα για την υγεία μας  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/01/blog-post.html .- 
 ~** Αθλητικό Σαββατοκύριακο 06 και 07 Ιανουαρίου 2018 :Μια αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε ... : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/01/06-07-2018.html .-  
~**  ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ... ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ...ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  και ΒΙΝΤΕΟ  Πέμπτη 11  Ιανουάριος 2018 ..... Ε΄ Μέρος  Εκφράσεις που λέγονται ..και γιατί λέγονται .. 
 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/01/blog-post.html .- 
 ~** ΑΘΛΗΤΙΚO Σαββατοκύριακο 13 και 14 Ιανουαρίου 2018 ,.Μια εβδομαδιαία ανασκόπηση -επισκόπησης της εβδομάδας που πέρασε -έφυγε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/01/o-13-14-2018.html .- 
 ~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο , 20  και 21 Ιανουαρίου 2018 , Δευτέρα 22-01-2018   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/01/20-21-2018-22-01-2018.html .-  
 ~** Αθλητικό Σαββατοκύριακο  27 και 28  Ιανουαρίου 2018 ,Μια εβδομαδιαία ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/01/27-28-2018.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018
:  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/01/arfara-news-31-2018-31-1.html .-  
 
***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 :
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Πέμπτη 01  Φεβρουαρίου  2018  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-01-2018-04.html .
~** ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:
Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου 2018
: http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/02/blog-post.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  Arfara News (2) στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου 2018
: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/02/news-2.html .- 

~* Η Εφημερίδα μας  Arfara News (2) στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου 2018
: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/02/news-2.html .- 

 ~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Παρασκευή  02 Φεβρουαρίου 2018
:   http://snsstamoskal.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-02-2018.html  .- 
 
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Κυριακή 04  Φεβρουαρίου 2018 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-04-2018-1942-httpsyoutu.html .-       
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα 05 Φεβρουαρίου 2018
  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html  .-

~**

***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
01stamos1947.-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6026   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3864   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3869  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13. 779   βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview .- 
 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-
 https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
https://www.facebook.com/apostolis.giannakountzos.7?pnref=lhc.friends = ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Χ.Γ .
http://eidisoules.gr   =ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ, Έγκυρη και Αξιόπιστη 
www.koinonikomerisma.gr   ,
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. -     https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
https://www.facebook.com/sylgkdsarf = Σ. Γονέων  Κηδεμόνων. Δημοτικού .Αρφαρών. 
  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profil=-09+++++++++++++++++++++++++++
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh  .-

  


  ~** ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΜΑΣ ΒΙΝΤΕΟ  : 
~* Σενάριο 1  για Γ ΄  Βαλκανικό πόλεμο  2018:
https://youtu.be/Ilk1Q56UCbU  .-
~* Σενάριο 2  για Γ ΄ Βαλκανικό πόλεμο  2018:
https://youtu.be/rTJDp_ZhFz0   .-
~* ΦΕΚ 71  εκχωρήσεις 1960 σε ΗΠΑ:
https://youtu.be/trjz65r_Rg8  .-
~*Σκόπια και αλυτρωτισμός 2018:
https://youtu.be/0EqiOoaaPlM  .-
~* ΔΕΚΑ 10 χρόνια χωρίς Χριστόδουλο 2018 :
https://youtu.be/Al2RnLVKPqY  .-
~*Επίθεση Φίλη σε Καμένο  2018:
https://youtu.be/Kt4TUi4wP_s   .-
~*Η ΒΟΥΛΕΥΤΉΣ  ΒΑΚΥ του σύριζα 2018:
https://youtu.be/K5yZlDZhKaQ .-
~*Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ 2018:
https://youtu.be/IjBsfTNrj6c  .-
~*ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ 2018:
https://youtu.be/DhBVdQcGL6k   .-
  ΖΑΕΦ  Σκοπίων  2018:
https://youtu.be/K4boMbMt0BI  .-
~*Απλήρωτοι τευτλοπαραγωγοί  2018:
https://youtu.be/7OcX2ZoV4C8  .-
~*Κ   ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ 2008  για όνομα Σκόπια:
https://youtu.be/byB-2mP88y4   .-
~*Κούρδοι μαχητές και Τούρκοι 2018:
https://youtu.be/c7ymbGK9QKM  .-
~*Μητροπολίτης Λαγκαδά  για συλλαλητήριο 4 /2/ 2 018:
https://youtu.be/MVw63jDSdpI  .-
~*SYLLALHTHRIO 2018:
https://youtu.be/d6W1RUVc0Ec  .-
~*Εγχειρίδιο Δημοτικού Σκοπίων 2018:
https://youtu.be/xLKEedAhpo8  .-
~* Κ  ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ στη Χαλκίδα  2018:
https://youtu.be/AklcA5aeNgE   .-
~*Εκκλησία και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ  2018:
https://youtu.be/XywFCSNKz1w  .-
~*Για περήφανους Μακεδόνες Ζάεφ  2018:
https://youtu.be/2cHm45I4ac0  .-
~ ΚΑΛΝΤΕΡΙΔΗΣ στο Κόντρα Νιους 31/01/2018:
https://youtu.be/1KjgN0lZWFw  .-
~*Οι  αρχηγοί  για τα ΣΚΟΠΙΑ  2018:
https://youtu.be/1fGn73d_opM  .-
~*Οι  αρχηγοί  για τα ΣΚΟΠΙΑ  2018 :
https://youtu.be/ZVsxcwQoGvs   .-
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου