ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα του Πάσχα 17 Απριλίου 2017 :
Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης  ....
~

 Από Ι. Μυστήριο Βάπτισης στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη Μελιγαλά  17-04-2017 και το όνομα αυτού Φώτιος ..Α. Δ. ... ΄΄ΩΡΑ 12, 00 ...
Ας είναι καλότυχο και να έχει πάντα την Ευλογία του Κυρίου  !!! Σ...
Περί Προσευχής
Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ο διορατικός και θαυματουργόςΗ προσευχή κάνει θαύματα. Δεν πρέπει η μητέρα να αρκείται στο αισθητό χάδι στο παιδί της, αλλά να ασκείται στο πνευματικό χάδι της προσευχής.
  Μυστήριο Βάπτισης Μελιγαλά
ΧΡΙΣΤΟΣ  ΑΝΕΣΤΗ !!!!!!!

 ~ ΑΛΗΘΩΣ  ΑΝΕΣΤΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ  !!!  ~
 Διασκέδαση βάπτισης στο κέντρο "Ρόδον" Μεσσήνης  17-04-2017 ..
Βίντεο :
1~* Ι. Ν.  Αγίου Ιωάννη Μελιγαλά  Μυστήριο  Βάπτισης  μικρού Φώτη Α. Δ.  17 /4 /2017: https://youtu.be/fcoVg9UOrfc .-
2~*Μυστήριο Βάπτισης Μελιγαλά 17/04/2017 όνομα Φώτης Α.  Δ .  : https://youtu.be/9hIMkLxQJJQ  .-
3~*Ο Φώτης έρχεται στο ΡΟΔΟΝ  για διασκέδαση και φαγητό μετά τη βάπτιση Δευτέρα του ΠΑΣΧΑ ..17/04/2017: https://youtu.be/PW_yhO_KRbQ  .-
4~*Βάπτιση Φώτη Α.  Δ.  17/04/2017 Μελιγαλά:
https://youtu.be/muv5PqAW7eQ .-

5~* Βάπτιση μικρού Φώτη Α .Δ.    διασκέδαση 17/04/2017: https://youtu.be/Ll0vaOMwsCs  .-
6~*Βάπτιση Φαγητό  Χορός στο Ρόδον Μεσσήνη 17/04/2017: https://youtu.be/KA9tmRHLIhE  .-
7~*Διασκέδαση για Φώτη Α.  Δ.   17/04/2017:
 https://youtu.be/efuUHF0YlBU .-
8~*Εξωχικό  Κέντρο Ρόδον Μεσσήνη 17/04/2017:
 https://youtu.be/waPVCDQ2mlg   .-
9~*Κέντρο ΡΟΔΟΝ  Μεσσήνη φαγητό διασκέδαση 17/04/2017: https://youtu.be/tBJisCasXKg   .-
10~*ΡΟΔΟΝ Μεσσήνη  βάπτιση διασκέδαση 17/04/2017: https://youtu.be/sqbg5bMIuBk   .-
11~*Χορός στο Ρόδον για μικρό Φώτη Α . Δ.  17/04/2017: https://youtu.be/9Sf_eAhM84M   .-
Σήμερα 17/04/2017 εορτάζουν:
Άγιος Συμεών επίσκοπος Περσίας και οι μαρτυρήσαντες μαζί μ' αυτόν Αύδελας ο πρεσβύτερος, Γοθαζάτ, Φουσίκ και άλλοι 1150, Άγιος Αδριανός ο Νέος, Άγιος Μακάριος Αρχιεπίσκοπος Κορίνθου
~
ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ

ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ
 
Μεγάλο Σάββατο - Η ταφή του Κυρίου

Μεγάλο Σάββατο - Η ταφή του Κυρίου
 
Μεγάλη Παρασκευή - Τα άγια πάθη του Κυρίου

Μεγάλη Παρασκευή - Τα άγια πάθη του Κυρίου
 
Μεγάλη Πέμπτη - Ο Μυστικός Δείπνος

Μεγάλη Πέμπτη - Ο Μυστικός Δείπνος
 
Μεγάλη Τετάρτη - Της αλειψάσης τον Κύριον μύρω

Μεγάλη Τετάρτη - Της αλειψάσης τον Κύριο....
 
Μεγάλη Τρίτη - Των Δέκα Παρθένων

Μεγάλη Τρίτη - Των Δέκα Παρθένων
 
Μεγάλη Δευτέρα - Ιωσήφ του Παγκάλου

Μεγάλη Δευτέρα - Ιωσήφ του Παγκάλου
 
Ανάσταση του Λαζάρου

Ανάσταση του Λαζάρου
 
Κυριακή των Βαΐων

Κυριακή των Βαΐων
 
Γ΄ Κυριακή των Νηστειών - της Σταυροπροσκυνήσεως
~  Ἦχος δ’. Ὃ ὑψωθεῖς ἐν τῷ Σταυρῷ.
~  Ὡς ὑποφήτης τῶν ἐνθέων δογμάτων, Μαρτυρικὸν συνασπισμὸν ἐπαλείφεις, λόγοις ὁμοὺ καὶ πράξεσι πρὸς ἄθλους ἱερούς, μεθ' ὧν καὶ συνήθλησας, Συμεὼν Ἱεράρχα, καὶ Χριστῷ ἀνέδραμες, σὺν αὐτοὶς ἀνακράζων. Ἰδοὺ ἠμεῖς ὡς πρόβατα σφαγῆς, τὴ σῆ ἀγάπη, Σωτὴρ ἐλογίσθημεν.
~* Απολυτίκιο Αγ. Συμεών Επισκόπου Περσίας - 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ : https://youtu.be/W2gS_kjP-U0  .-



*** Δέος και ευλάβεια στην Ανάσταση στην «Αγιά Σωτήρα του Μοριά» στη Χριστιανούπολη
 
Με δέος και ευλάβεια τελέστηκε η Ακολουθία της Αναστάσεως του Κυρίου στην «Αγιά Σωτήρα του Μοριά», το βυζαντινό μνημείο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ύστερα από περισσότερα από 130 χρόνια! Στην πάλαι ποτέ Αρχιεπισκοπή Χριστιανουπόλεως, οι πιστοί και κάτοικοι του χωριού και της περιοχής συνέρρευσαν για τη λαμπρή και ιστορική αυτή στιγμή! Μεταξύ άλλων, συμμετείχαν στην Ακολουθία της Αναστάσεως στην «Αγιά Σωτήρα του Μοριά» ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας με τη σύζυγό του, Ευγενία Σαμαρά και την κόρη τους, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Περικλής Μαντάς και Άγγελος Χρονάς, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Χριστιανούπολης, Μπάμπης Αλεξόπουλος, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Φιλιατρών, Χαράλαμπος Καναλουπίτης, ο δημοτικός σύμβουλος Τριφυλίας, Δημήτρης Σαρμαντζής.  Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Εντυπωσίασε για ακόμα μια χρονιά ο σαϊτοπόλεμος της Καλαμάτας (φωτογραφίες και βίντεο) 
 
 
 
 
 
 
Πλήθος κόσμος βρέθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στο βόρειο παρκινγκ του Νέδοντα για να παρακολουθήσει τον εντυπωσιακό σαϊτοπόλεμο που διεξάγεται κάθε χρόνο αυτή την ημέρα.
Στο φετινό σαϊτοπόλεμο πήραν μέρος 9 ομάδες σαϊτολόγων, που ήταν κατά σειρά εμφάνισης: «Το μπουλούκι της Φυτειάς» των Γιάννη Καραβλίδη και Σοφοκλή Μάρκου, «Επίλεκτοι» του Παντελή Ζησιμάτου, «Πρωτοπόροι Αγίου Σίδερη» του Κώστα Σωτηράκου, «Βετεράνοι Ράχης-Κουφού Ελιές» του Τάκη Παντελόπουλου, «Κούγκι» του Κώστα Μπουρδέκα, «Παραδοσιακή Φυτειά» του Παύλου Κρεμμύδα, «Νικηταράς» του Γιάννη Βαρελά, «Κρυφό Σχολειό» των Κυριάκου και Σπύρου Ζησιμάτου, «Αγία Λαύρα» των Γιάννη και Παναγιώτη Σωτηράκου.
Video: Σαϊτοπόλεμος Καλαμάτα 2017 , https://youtu.be/tc7cOH8LrE0 .-

*** Μεσσηνίας Χρυσόστομος: "Η εορτή της Αναστάσεως φέρνει την ελπίδα και την προσδοκία για κάτι καλύτερο" 
«Η εορτή της λαμπροφόρου Αναστάσεως του Κυρίου είναι μια γιορτή που φέρνει στη ζωή των ανθρώπων την ελπίδα και την προσδοκία για κάτι καλύτερο», τονίζει στο Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος. Επισημαίνει, μάλιστα, ότι η ελπίδα και η προσδοκία για κάτι καλύτερο στηρίζονται στην πραγματικότητα «της Ανάστασης ενός προσώπου, που είναι ο Χριστός, ο Θεός ο οποίος φανερώθηκε πάνω στη γη εν σαρκί».
Ωστόσο, όπως αναφέρει, «εμείς πρέπει μέσα από τη ζωή μας να επιβεβαιώνουμε πρώτα το πνεύμα της εμπιστοσύνης, το πνεύμα της σταθερότητας, το πνεύμα της εγρήγορσης και το πνεύμα της μη απογοήτευσης, ενστερνιζόμενοι στη ζωή μας αυτά που ο ίδιος ο Χριστός μάς έδωσε, δηλαδή την άσκηση, την υπομονή, την αυταπάρνηση, την αγαπητική προσφορά και τη θυσία». Διότι, «αυτά τα στοιχεία χαρακτήρισαν τον ίδιο τον Χριστό, με τα οποία κατάφερε μέσα από τη ζωή του να πατήσει θανάτω τον θάνατο».
Επιπρόσθετα, κάνει λόγο για τα Εγκώμια της Μεγάλης Παρασκευής και ερμηνεύει το συναίσθημα της χαρμολύπης που μας διακατέχει με την εξήγηση ότι «αν θα δείτε τόσο από τον τρόπο με τον οποίο ψάλλονται αυτά τα Εγκώμια όσο και από το περιεχόμενο το θεωρητικό αυτών των Εγκωμίων, μας δείχνουν ότι τίποτε δεν χάνεται με τον σταυρό και τον θάνατο. Γιατί όλα αυτά τα διαδέχεται η Ανάσταση που είναι η ελπίδα του κόσμου».
Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κάνει μνεία και στο πρόσφατο τρομοκρατικό κτύπημα στις εκκλησίες της Αιγύπτου, εκφράζοντας την άποψη ότι «όλα αυτά τα οποία βλέπουμε σήμερα και που είναι, δυστυχώς, γεγονότα τα οποία αμαυρώνουν, καταστρέφουν αυτή την εικόνα της ελπίδας, -και αναφέρομαι στα γεγονότα που έγιναν στην Αίγυπτο, του θρησκευτικού φανατισμού- αποδεικνύουν ακριβώς ότι μέσα από τον άνθρωπο έχει χαθεί το πνεύμα της ελπίδας και της προσδοκίας ως εμπιστοσύνη στον Θεό».
Σε αυτό το πλαίσιο, υπογραμμίζει την εκτίμηση κάποιων ότι «οι άνθρωποι μπορούν από μόνοι τους να επιβάλλουν ή να επιβληθούν στους ανθρώπους, που δυστυχώς μέσα από μια τέτοια δυνατότητα, από μια τέτοια διαδικασία επιβουλής δεν δίνουν τη χαρά, αλλά τη λύπη, δεν μπορούν να δώσουν την ελπίδα, αλλά μια απέλπιδα κατάσταση, δεν μπορούν να δώσουν ζωή, αλλά δίνουν θάνατο και πλέον αντί να δίνουν μια προοπτική μέλλοντος στη ζωή των ανθρώπων, δημιουργούν μια κατάσταση σταθερότητας, ίσως και οπισθοδρόμησης, που συγχρόνως δεσμεύει τους ανθρώπους και δεν τους αφήνει ελεύθερους να μπορέσουν να διαμορφώσουν το μέλλον τους».
Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος παροτρύνει η ελπίδα της Ανάστασης να μας συντροφεύει όλους. «Η προσδοκία που έρχεται από αυτή την ελπίδα εκ μέρους των ανθρώπων πρέπει να είναι το γεγονός εκείνο μέσα από το οποίο θα επιβεβαιώνεται η εμπιστοσύνη μας απέναντι στον Θεό. Και τότε υπάρχει και σταθερότητα ζωής και ελπίδα ζωής και προσδοκία για ένα καλύτερο αύριο».
 Τέλος, εκφράζει την ευχή: «Καλή Ανάσταση και ο Αναστάς Κύριος να είναι πάντα Φως. Φως που λάμπει στους ανθρώπους και εκπέμπει το φως της ελπίδας και της προσδοκίας για ένα καλύτερο αύριο».
  Ακολουθεί το κείμενο του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου για την γιορτή της Αναστάσεως:
Η εορτή της λαμπροφόρου Αναστάσεως του Κυρίου είναι μια γιορτή που φέρνει στη ζωή των ανθρώπων την ελπίδα και την προσδοκία για κάτι καλύτερο. Και αυτή η ελπίδα και η προσδοκία δεν είναι μια ιδέα, δεν είναι μια ψυχολογική κατάσταση, αλλά στηρίζεται πάνω σε μια πραγματικότητα. Στην πραγματικότητα της Ανάστασης ενός προσώπου, που είναι ο Χριστός, ο Θεός ο οποίος φανερώθηκε πάνω στη γη εν σαρκί. Αυτή η ελπίδα γίνεται πραγματικότητα στον άνθρωπο επειδή ακριβώς μέσα της κρύβει τη δύναμη της προσδοκίας και εκφράζει την εμπιστοσύνη στον Θεό ως μια κατάσταση σταθερότητος, ζωής και επιπλέον ως μια κατάσταση τέτοια, η οποία δεν οδηγεί στην απογοήτευση, αλλά αντίθετα δίνει μια δυναμικότητα και μια εγρήγορση. Όλα αυτά φαίνονται μέσα από τη ζωή του Χριστού, έτσι όπως εκείνος μας τη φανέρωσε, και τα οποία συγκεκριμενοποιούνται μέσα από την άσκηση της υπομονής που εκείνος υπέδειξε.
  Ακόμη και απέναντι σε αυτούς οι οποίοι τον κυνηγούσαν, στην άσκηση και την αυταπάρνηση όταν θυσίαζε τα πάντα για τη ζωή του. Και από τη ζωή του προς όφελος όλων των ανθρώπων, όταν προσέφερε την ίδια τη ζωή του θυσιαστικά πάνω στον σταυρό για να μπορέσει έτσι με τον τρόπο αυτό να δώσει τη δυνατότητα της απόλυτης σωτηρίας στους ανθρώπους. Εμείς, λοιπόν, οι οποίοι αναζητούμε αυτό ακριβώς το μήνυμα της Ανάστασης, το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης, πρέπει μέσα από τη ζωή μας να επιβεβαιώνουμε πρώτα το πνεύμα της εμπιστοσύνης, το πνεύμα της σταθερότητας, το πνεύμα της εγρήγορσης και το πνεύμα της μη απογοήτευσης, ενστερνιζόμενοι στη ζωή μας αυτά που ο ίδιος ο Χριστός μας έδωσε, δηλ. την άσκηση, την υπομονή, την αυταπάρνηση, την αγαπητική προσφορά και θυσία. Αυτά τα στοιχεία χαρακτήρισαν τον ίδιο τον Χριστό, με τα οποία κατάφερε μέσα από τη ζωή του να πατήσει θανάτω τον θάνατο.
  Τελικά, όσο ο άνθρωπος μπορεί και αυξάνει μέσα του την ελπίδα ως εμπιστοσύνη και προσδοκία τόσο εδραιώνει αυτό το οποίο του φανερώνει ο Θεός μέσα από την Ανάσταση του προσώπου του Χριστού και με τον τρόπο αυτό του δίνει και την προοπτική, όχι μόνο μια προοπτική σε συναισθηματικό επίπεδο, αλλά μια προοπτική με δυναμικότητα και εγρήγορση που για μεν τους ανθρώπους είναι πρόξενος χαράς, για δε τον ίδιο είναι προσδοκία και εκπλήρωση αυτού του πράγματος που περιμένουμε και γι? αυτό το πράγμα που αγωνιζόμαστε.
  Όλο αυτό το πλαίσιο της φαινομενικής αντινομίας μεταξύ θανάτου και Αναστάσεως, λύπης και χαράς, ελπίδας και απελπισίας το βλέπουμε στα Εγκώμια της Μεγάλης Παρασκευής. Είναι ακριβώς οι ύμνοι οι οποίοι προήλθαν μέσα από την έκφραση της λαϊκής ευσέβειας και αποτυπώθησαν λειτουργικά και διασώζονται λειτουργικά. Αν θα δείτε τόσο από τον τρόπο με τον οποίο ψάλλονται αυτά τα Εγκώμια όσο και από το περιεχόμενο το θεωρητικό αυτών των Εγκωμίων, μας δείχνουν ότι τίποτε δεν χάνεται με τον σταυρό και τον θάνατο. Γιατί όλα αυτά τα διαδέχεται η Ανάσταση που είναι η ελπίδα του κόσμου. Αρκεί εμείς να εμπιστευθούμε τη ζωή μας στον Αναστημένο Χριστό, χωρίς όρους, χωρίς προϋποθέσεις, χωρίς υστεροβουλίες, χωρίς να ζητάμε κάτι για τον εαυτό μας και επιπλέον να έχουμε μέσα μας εδραία την πεποίθηση ότι θα μπορέσουμε αυτά τα οποία ελπίζουμε και προσδοκούμε να γίνουν πραγματικότητα. Μόνο τότε, μέσα από μια τέτοια στάση ζωής, μπορούμε να ενστερνιστούμε στη ζωή μας το μήνυμα της Αναστάσεως του Χριστού ως ένα μήνυμα ελπίδας, να δώσουμε χαρά στους συνανθρώπους μας, να δώσουμε ελπίδα στους συνανθρώπους μας και εμείς να βρισκόμαστε σε συνεχή εγρήγορση μέσα από την οποία θα επιβεβαιώνουμε την εμπιστοσύνη μας απέναντι στον Θεό.
  Όλα αυτά τα οποία βλέπουμε σήμερα και που είναι, δυστυχώς, γεγονότα τα οποία αμαυρώνουν, καταστρέφουν αυτή την εικόνα της ελπίδας, -και αναφέρομαι στα γεγονότα που έγιναν στην Αίγυπτο, του θρησκευτικού φανατισμού- αποδεικνύουν ακριβώς ότι μέσα από τον άνθρωπο έχει χαθεί το πνεύμα της ελπίδας και της προσδοκίας ως εμπιστοσύνη στον Θεό. Θεωρούμε ότι οι άνθρωποι μπορούν από μόνοι τους να επιβάλλουν ή να επιβληθούν στους ανθρώπους που δυστυχώς μέσα από μια τέτοια δυνατότητα, από μια τέτοια διαδικασία επιβουλής δεν δίνουν τη χαρά, αλλά τη λύπη, δεν μπορούν να δώσουν την ελπίδα, αλλά μια απέλπιδα κατάσταση, δεν μπορούν να δώσουν ζωή, αλλά δίνουν θάνατο και πλέον αντί να δίνουν μια προοπτική μέλλοντος στη ζωή των ανθρώπων, δημιουργούν μια κατάσταση σταθερότητας, ίσως και οπισθοδρόμησης, που συγχρόνως δεσμεύει τους ανθρώπους και δεν τους αφήνει ελεύθερους να μπορέσουν να διαμορφώσουν το μέλλον τους.
  Η ελπίδα της Ανάστασης πρέπει να μας συντροφεύει όλους, η προσδοκία που έρχεται από αυτή την ελπίδα εκ μέρους των ανθρώπων πρέπει να είναι το γεγονός εκείνο μέσα από το οποίο θα επιβεβαιώνεται η εμπιστοσύνη μας απέναντι στον Θεό. Και τότε υπάρχει και σταθερότητα ζωής και ελπίδα ζωής και προσδοκία για ένα καλύτερο αύριο.
  Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους Καλή Ανάσταση και ο Αναστάς Κύριος να είναι πάντα Φως, Φως που λάμπει στους ανθρώπους και εκπέμπει το φως της ελπίδας και της προσδοκίας για ένα καλύτερο αύριο. ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** «Κόλλησαν» οι αποζημιώσεις για τις οικοσκευές επειδή άλλαξε η υπάλληλος
Κατά την ενημέρωση για τις παροχές του Δήμου Καλαμάτας ο κ. Μπουζιάνης αναφέρθηκε και στο ζήτημα της αποζημίωσης των οικοσκευών που καταστράφηκαν στις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου. Θέμα που έχει προκύψει, επειδή άλλαξε η αρμόδια υπάλληλος και αποδεικνύει, για ακόμα μια φορά, τι σημαίνει γραφειοκρατία στην Ελλάδα!
Όπως είπε σχετικά, παρ’ όλες τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και του ιδίου, που επανειλημμένως έχει μιλήσει με το υπουργείο Εργασίας και την αρμόδια υπάλληλο, ακόμα δεν έχουν δοθεί αποζημιώσεις σε 135 οικογένειες. Σύμφωνα με την εξήγηση που έδωσε, αυτό συμβαίνει γιατί, ενώ έδωσαν τα χρήματα στους πρώτους δικαιούχους, ζήτησαν να σταλούν τα δικαιολογητικά από την αρχή, ώστε να γίνει ο έλεγχος. Κι ενώ στάλθηκαν τα δικαιολογητικά που ζητούνταν, η αρμόδια υπάλληλος αντικαταστάθηκε και θα αναλάβει το θέμα άλλη υπάλληλος του υπουργείου Εργασίας.
Αυτή η αντικατάσταση, όπως είπε ο κ. Μπουζιάνης, έχει ως αποτέλεσμα «να παγώσει» η διαδικασία και- σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του- δε θα ολοκληρωθεί πριν από το Πάσχα.  Π.Μπ.

*** Παλιά Καλαμάτα: Οδός Αριστομένους 
Στην ένθετη παλαιά φωτογραφία διακρίνονται το κτήριο του εμπόρου Κατσαούνη, που χτίστηκε το 1890.

Μέχρι το 1953 στέγασε την Τράπεζα Αθηνών. Στα 1969-1972 έγινε το γνωστό κτήριο της Εθνικής Τράπεζας (ιδιόκτητο), όπου στεγάζεται μέχρι σήμερα.
Δίπλα, κολλητά, είναι η γνωστή στοά Βαρβουτσή, η οποία κτίστηκε το 1920 με χαρακτηριστικές τις αερογέφυρες που ενώνουν τους ορόφους.
Δίπλα το κατάστημα του Βασίλη Παπαδέα και αμέσως μετά η στοά Μπενιάδη.
Στη γωνία Αριστομένους και Χρ. Κουμάντου, το φαρμακείο της Βάσως Νικολοπούλου.
Η απέναντι γωνία, το κτήριο των Αφών Σούμπλη.
Στη δεξιά πλευρά της φωτογραφίας, σε πρώτο πλάνο, το περίπτερο του Φώτη Σεϊντή.

Πίσω στη γωνία, το υποδηματοποιείο των Μπούρα και Βεργετόπουλου –«ΕΤΟΥΑΛ» (σημερινό Πι και Φι), αμέσως μετά το αρωματοπωλείο «ΜΕΤΒΑ» του Νίκου Βασματζίδη.
Ακολουθούν: τα ζαχαρώδη του Λιακόπουλου, το επισκευαστήριο υποδημάτων του Φάνη Αθανασόπουλου και αμέσως μετά το ταχυδρομείο της Καλαμάτας, το οποίο είχε δύο εισόδους, από Αριστομένους και από Νέδοντος.
Στο κέντρο, βέβαια, η υπέροχη κεντρική μας λεωφόρος Αριστομένους –παλιά λεγόταν και οδός Παραλίας
Οικία Κατσαούνη. Μετέπειτα «Εθνική Τράπεζα»
Του Βασίλη Μανιάτη

*** Σεμινάριο …ψυχολογίας της Ένωσης Φωτογράφων 
Εντυπωσιακή δραστηριότητα επιδεικνύει η Ένωση Επαγγελματιών Καλλιτεχνών Φωτογράφων Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου και η παρουσία του Νικήτα Κώτσιαρη στην προεδρεία είναι από τους βασικούς λόγους. Έτσι, μετά το πρόσφατο πολύ επιτυχημένο διήμερο σεμινάριο φωτογραφίας γάμου με τον Άρη Αγγέλου, το οποίο παρακολούθησαν περίπου 25 φωτογράφοι από τη Μεσσηνία και γειτονικούς νομούς έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 24 Απριλίου στο Φαραί Παλλάς (έναρξη 3 μ.μ.) διάλεξη της Ψυχολόγου Γεωργία Θεοδωροπούλου με θέμα «Επικοινωνία στο χώρο εργασίας-Διαχείριση και εξυπηρέτηση πελατών».
Το σεμινάριο αφορά μόνο τα μέλη της ΕΦΝΕ, τους υπαλλήλους και μέλη των οικογενειών τους που ασχολούνται στις επιχειρήσεις τους, ενώ για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον αντιπρόεδρο Χρόνη Χρονόπουλο τηλ. 27210 29001, το γραμματέα Ευάγγελο Βρυώνη τηλ. 6937118547 ή με email στο eekfnp@gmail.com.  Χ.Ε.

***  Επίσκεψη στο Μυστρά αύριο από την ομάδα Πάμε Βόλτα 
Η Ομάδα ''πάμε βόλτα'', με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων, οργανώνει επίσκεψη στον Αρχαιολογικό Χώρο Μυστρά την Τρίτη 18 Απριλίου.
 Σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας θα επισκεφτούμε τα μνημεία του χώρου (Ακρόπολη καστροπολιτείας, την Μητρόπολη με τον ναό του Αγίου Δημητρίου, το μοναστήρι της Παντάνασσας, τον ναό της Περιβλέπτου, τον ναό των Αγίων Θεοδώρων, τον ναό της Αγίας Σοφίας, το ναό της Ευαγγελίστριας, το Συγκρότημα των Παλατιών, την οικία Λάσκαρη)
 Η μετακίνηση θα γίνει με Ι.Χ. αυτοκίνητα.
Αναχώρηση από Καλαμάτα στις 3μμ, επιστροφή γύρω στις 8μμ
 Πληροφορίες στο 6936-518550
 ΥΓ. Για να πραγματοποιηθεί η ξενάγηση, θ' απαιτηθεί ορισμένος αριθμός ατόμων.

***  Φωτιά σε μονοκατοικία στο κέντρο της Καλαμάτας (φωτογραφίες & βίντεο) 
 
 
 
Φωτιά ξέσπασε σε μονοκατοικία που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ταξιαρχών & Οιτύλου , λίγο πριν τις 12 το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα.Οι άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας Καλαμάτα, κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά πριν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Video: Φωτιά σε σπίτι στην Καλαμάτα , https://youtu.be/beWW_Ck2Dsc .-

*** Διεθνής ΑΝΗΣΥΧΙΑ για την ΕΛΛΑΔΑ !  «Οι Ελληνίδες ΠΡΕΠΕΙ να αρχίσουν να ΓΕΝΝΑΝΕ»

~  Με ένα συγκλονιστικό ρεπορτάζ, οι  New York Times αναφέρονται σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, την υπογονιμότητα.
Με τίτλο «Γιατί η Ελλάδα πρέπει να αρχίσει σύντομα να γεννά πάλι μωρά πάλι αλλιώς θα αντιμετωπίσει οικονομική λήθη», το ρεπορτάζ επικαλείται τον ιατρό γονιμότητας, Μηνάς Μαστρομηνάς, ο οποίος υπογραμμίζει ότι «μερικές γυναίκες έχουν αποφασίσει να μην συλλάβουν». «Μετά από οκτώ χρόνια οικονομικής στασιμότητας, εγκαταλείπουν τα όνειρά τους», είπε χαρακτηριστικά ο κος Μαστρομηνάς.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ (δείτε το πρωτότυπο ΕΔΩ,  από την ιστοσελίδα του Independent):
Οι άνθρωποι στην Ελλάδα δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να έχουν περισσότερα από ένα παιδιά και πολλοί επιλέγουν να μην έχουν καθόλου.
Ο γιατρός γονιμότητας Μηνάς Μαστρομηνας λέει στους New York Times ότι μερικές γυναίκες έχουν αποφασίσει να μην συλλάβουν και έχουν μόνο παιδί.
Όπως είπε, «μετά από οκτώ χρόνια οικονομικής στασιμότητας, εγκαταλείπουν τα όνειρά τους».
Δεν είναι μόνο η Ελλάδα που υποφέρει από τα χαμηλά ποσοστά γεννήσεων. Στην πραγματικότητα, η τάση εξαπλώνεται σε περισσότερες χώρες της Ευρώπης, με την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιταλία να έχουν, επίσης, επικίνδυνα χαμηλά ποσοστά.
Γιατί συμβαίνει αυτό;
Η ανεργία εξακολουθεί να αποτελεί σοβαρό πρόβλημα στην Ελλάδα. Τα ποσοστά είναι ελαφρώς χαμηλότερα από ό, τι το 2016, όταν ήταν 23,9%, αλλά εξακολουθούν να είναι πολύ υψηλά, στο 23,5%
Η ύφεση έχει επηρεάσει περισσότερο τις γυναίκες, με τα ποσοστά ανεργίας να ανέρχονται στο 27%, σε σύγκριση με το 20%των ανδρών.
Οι φοροαπαλλαγές για τα παιδιά αλλά και οι επιδοτήσεις για μεγάλες οικογένειες έχουν μειωθεί, και η χώρα έχει τον λιγότερο προϋπολογισμό για τις οικογένειες και τα παιδιά.
Γυναίκες στο εργατικό δυναμικό.
Όσο κορυφώνεται η κρίση, οι γυναίκες επιλέγουν να εργάζονται και αναβάλλουν μια κύηση. Καθώς τα χρόνια περνούν, το ποσοστό της γονιμότητας μειώνεται και βιολογικά είναι πιο δύσκολο να συλλάβουν.
Επιπλέον, η ισότητα των φύλων «πάγωσε», και πολλές γυναίκες στην  «αναπαραγωγική ηλικία» τους στερήθηκαν την απασχόληση, ή το συμβόλαιο τους άλλαξε σε μερικής απασχόλησης, χωρίς τη θέλησή τους, από τη στιγμή που έμειναν έγκυες.
Ποια είναι η επίδραση των χαμηλών ποσοστών γεννήσεων;
Ένας από τους τομείς που που θα επηρεαστούν αρνητικά, είναι οι συντάξεις και το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας.
Επιπλέον, σύμφωνα με την Eurostat, τα χαμηλά ποσοστά γεννήσεων - κάτω από 2,1 - θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μια δημογραφική καταστροφή.
Αυτό θα έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις στις συντάξεις, με λιγότερους νέους που εργάζονται.
Οι μειωμένες συντάξεις για τους παππούδες, οι οποίοι παραδοσιακά φροντίζουν τα παιδιά, έχει φέρει τους γονείς στο σημείο να συρρικνώνουν τον προϋπολογισμό τους, προκειμένου να πληρώσουν για τη φροντίδα των παιδιών.
Όλες αυτές οι συνθήκες δημιουργούν ένα αφιλόξενο περιβάλλον για την απόκτηση παιδιών και μια ραγδαία πτώση των ποσοστών γεννήσεων.

***  Άρχισαν τα ΟΡΓΑΝΑ από τον Σουλτάνο !  ΠΥΡΑ κατά της Δύσης και ΝΕΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜA;.. 

~  «Στην Ευρώπη υπάρχει μια οργάνωση που λέγεται ΟΑΣΕ. Ετοιμάζουν μόνοι τους κάτι εκθέσεις. Σχολιάζοντας το δημοψήφισμα», είπε ο Ρ.Τ.Ερντογάν στην ομιλία του από το Προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από πλήθος υποστηρικτών του.


Αμφισβητώντας ευθέως την κριτική της έκθεσης, η οποία ήταν «καταπέλτης» για το τουρκικό δημοψήφισμα, ο Τούρκος πρόεδρος συμπλήρωσε: «Πρώτα απ' όλα να ξέρετε την θέση σας. Εμείς τις πολιτικού περιεχομένου εκθέσεις που ετοιμάζετε, ούτε τις βλέπουμε, ούτε τις ακούμε, αλλά ούτε και τις ξέρουμε. Συνεχίζουμε την πορεία μας».
Επιπλέον, δεν παρέλειψε να κατηγορήσει για άλλη μια φορά την Ευρωπαϊκή Ένωση επειδή, όπως είπε, έχει μισό αιώνα την Τουρκία στον «θάλαμο αναμονής», ενώ, πρόσθεσε ότι ενδέχεται να διεξάγει και άλλο δημοψήφισμα, αυτή τη φορά για την ΕΕ.

***  ΨΑΞΑΜΕ και το ΒΡΗΚΑΜΕ! Το ΒΙΝΤΕΟ που 'ΚΑIΕΙ'  τον ΤΣΙΠΡΑ και θέλει να ΚΡΥΨΕΙ...

~  To ζητήσατε το βρήκαμε. Το βίντεο με τις αποδοκιμασίες κατά του Τσίπρα στην Κέρκυρα.
Κάτι ξυπνά στον Έλληνα; Mήπως;
Βίντεο : Αποδοκιμασίες κατά του Αλέξη Τσίπρα στην Κέρκυρα , https://youtu.be/R4PpLc9ol9c  .-
~
***  Mια ΦΡΑΣΗ-ΧΙΛΙΕΣ ΣΗΜΑΣΙΕΣ! Ο Τραμπ ΑΠΑΝΤΗΣΕ... 

~  Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συνέστησε σήμερα, απευθυνόμενος στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, να «καθίσει φρόνιμα», σε μια χρονική περίοδο όπου οι ΗΠΑ υψώνουν τους τόνους απέναντι στην Πιονγκγιάνγκ με αφορμή τα προγράμματα κατασκευής βαλλιστικών πυραύλων και πυρηνικών όπλων.
«Θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα στον Κιμ Γιονγκ Ουν;» ρώτησε ένας δημοσιογράφος τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο, που συμμετείχε στο πασχαλινό κυνήγι των αυγών στους κήπους του Λευκού Οίκου.
«Να κάθεται φρόνιμα» του απάντησε ο Τραμπ.
Την ίδια ώρα, η Βόρεια Κορέα δηλώνει ότι είναι έτοιμη να απαντήσει «σε οποιουδήποτε τύπου πόλεμο» τον οποίο θα ξεκινήσουν οι ΗΠΑ, όπως προειδοποίησε σήμερα ο πρεσβευτής της Πιονγκγιάνγκ στα Ηνωμένα Έθνη.
«Εάν οι ΗΠΑ τολμήσουν να επιλέξουν τη στρατιωτική δράση (…), η Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας είναι έτοιμη να απαντήσει σε οποιουδήποτε τύπου πόλεμο, τον οποίο θα επιδιώξουν οι ΗΠΑ» τόνισε ο αναπληρωτής πρεσβευτής της χώρας στον ΟΗΕ, Κιμ Ιν Ριονγκ.
 protothema.gr
~
*** Η πρώτη ΠΡΟΚΛΗΣΗ του Ερντογάν μετά το δημοψήφισμα! «Πλημμύρισε» το ΑΙΓΑΙΟ ΜΑΣ...

~  Ζευγάρι τουρκικών μαχητικών τύπου F-16 παραβίασε τρείς φορές σήμερα το ελληνικό FIR ενώ ένα τουρκικό δικινητήριο CN-235 (ηλεκτρονικού πολέμου;) προέβη σε τρείς παραβάσεις Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας σε βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο. Τα -οπλισμένα- τουρκικά μαχητικά και το CN-235 αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν όπως προβλέπεται από μαχητικά F-4E AUP που απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Σκύρου. Σύμφωνα πάντως με την σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, δεν σημειώθηκε εμπλοκή.
Η... σταθερή παρουσία της τουρκικής Αεροπορίας στο Αιγαίο διαθίστηκε και με μια σύντομη "εκδρομή" του τουρκικού σκάφους "Barbaros" βορειοδυτικά της Κύπρου. Όπως έγινε γνωστό, μετά από πλού περίπου τριών ωρών το τουρκικό σκάφος επέστρεψε στην Αντάλεια. Η σημερινή τουρκική δραστηριότητα καταδεικνύει τον "στρατηγικό" χαρακτήρα της πρακτικής των παραβιάσεων/παραβάσεων που ακολουθεί η Άγκυρα στο Αιγαίο, ασχέτως δημοψηφίσματος ή Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.
onalert.gr

*** Από  Μυστήριο Βάπτισης και στη συνέχεια φαγητό και διασκέδαση στο κέντρο "Ρόδον" στη Μεσσήνη Δημ . Χαραλαμπόπουλου :
Φωτογραφίες :























*** Τα  τελευταία VIDEO από την βιντεοθήκη μας :
1~* Δ΄ Χαιρετισμοί Αρφαρά  Άγιοι Θεόδωροι 24/03/2017:  
2~** ΑΡΦΑΡΑ Μ Παρασκευή 3-5-2013:
3*Μ Παρασκευή 3-5-2013 Αρφαρά:
4 Μ Παρασκευή 2013 Αρφαρά ΙΝΒΙ επιτάφιου:
5 Αρφαρά 2013 Ευαγγέλιο προς της 1ης Ανάστασης:: 
6 Ανάσταση στο Άγιο Βασίλειο Αρφαρών 21/4/2014:
7~* ΠΑΣΧΑ ΑΡΦΑΡΑ ΑΓ ΘΕΟΔΩΡΟΙ 20/4/2014:
8~**Θεία Λειτουργία στο Αρφαρά 12/04/2014 μετά 1ης Ανάστασης: https://youtu.be/hCLV7twk0KM .-
9~** Ανάσταση στο Αρφαρά 19, 20-4-2014:
10~** Ανάσταση Ι Ν Αγ Θεόδωροι Αρφαρών 20/4/2014:
11~* Θεία Λειτουργία 1ης Ανάστασης 1/5/2016 στο Αρφαρά:
12~** ΑΝΑΣΤΑΣΗ στους Αγίους Θεόδωρους Αρφαρών 30/4 - 01/05/2016: https://youtu.be/EfB99r9HWjk .-
13~** Ανάσταση στό Αρφαρά 1/5/2015 προσκύνημα Ι Ευαγγελίου: https://youtu.be/yCPPk_V3muI .-
14~** Επιτάφιος Αρφαρά επιστοφή από περιφορά 14/04/2017 :
15~**ΑΡΦΑΡΑ Περιφορά επιταφίου 14/04/2017 :
16~ΔΕΥΤΕ ΛΑΒΕΤΕ ΦΩΣ από Παπά-Μιχάλη στο Αρφαρά 15,16/04/2017 :  https://youtu.be/PAGiAtpTQ2U .-
17~  ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ , 1η ΑΝΑΣΤΑΣΗ στο Αρφαρά Άγιοι Θεόδωροι  16/04/2017: https://youtu.be/hgcO-2P7HBw  .-
18~*  Πάσχα 16/04/2017  ο Νικόλας ψήστης:
19~*  Χριστός Ανέστη Ευλογία Κυρίου 16/04/2017 ΠΑΣΧΑ:
20~*Pasxa Αρφαρά  16/04/2017 διασκέδαση εγκονάκια:
21~*  PASXA στο Αρφαρά  16/04/2017:
22~*ΠΑΣΧΑ 1/5/2016 στο σπίτι μας ψήνοντας τρώγοντας ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΡΦΑΡΑ: https://youtu.be/fJajsWH7yUg .-
23~*Αρφαρά πάσχα στο χωριό 16/04/2017:
24~* ΠΑΣΧΑ 16/04/2017 Στο σπίτι του παππού:
25~*Πάσχα στο Αρφαρά χορός διασκέδαση 16/04/2017:
26~*Πάσχα δώρα Θείου Βλάση 16/04/2017:
~**Πάσχα 2017 διασκέδαση εγκονάκια Χρόνιαπολλα Αρφαρά:
27~**Πάσχα Αρφαρά  ψήσιμο διασκέδαση 16/04/2017:

***  Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ! Το ISIS ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΕΡΝΤΟΓΑΝ...

~ Μπορεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης να αμφισβητούν τη νίκη του Ερντογάν στο δημοψήφισμα, ωστόσο το ISIS έσπευσε να στείλει συγχαρητήρια στον Τούρκο Πρόεδρο.

Ο λόγος για τους σαλαφιστές φονταμενταλιστές τζιχαντιστές που είχαν εξοπλιστεί στη βόρεια Συρία και με τη βοήθεια του Ερντογάν. Εκτός από ηγέτες χωρών, όπως το Αζερμπαϊτζάν, τα Σκόπια και τη Λευκορωσία από τις πρώτες συγχαρητήριες σημειώσεις προς τον νέο Σουλτάνο ήρθαν από τις τρομοκρατικές οργανώσεις παρακλάδια της Αλ κάιντα στη Συρία, την Ahrar αλ-Σαμ, την Jaish αλ-Ισλάμκαι ,την Faylaq αλ-Σαμ αλλά και την Sultan Murad. Για να ξέρουμε ποιοι είναι οι γείτονές μας.

 *** ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ! Οι ΗΠΑ παραδίδουν ΟΠΛΑ στην Αλ Κάιντα! Σκάβουν το λάκκο τους....

~   Οι ΗΠΑ μέσω της CIA συνεχίζουν να παραδίδουν οπλισμό και πυρομαχικά στην Αλ Κάιντα και σε άλλες τρομοκρατικές ομάδες.
Η βρετανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της βρήκε το έγγραφο μεταφοράς για την αποστολή του οπλισμού από την κυβέρνηση των ΗΠΑ στην Αλ Κάιντα στην ιστοσελίδα FedBizOps.gov. Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα έχει κυκλοφορήσει ήδη διαρροές εγγράφων που αποδεικνύουν τη μεταφορά οπλισμού σε ισλαμιστές τρομοκράτες.
Χρησιμοποιείται το λιμάνι της Άκαμπα και παραδίδονται AK-47 τουφέκια, PKM γενικής χρήσης πολυβόλα, βαριά πολυβόλα DShK, RPG-7 εκτοξευτές ρουκετών, και το σύστημα 9K111M  Faktoria και όπλα (ATGW) . Η Faktoria είναι μια βελτιωμένη έκδοση του 9K111  ATGW.


Οι ΗΠΑ και Τουρκία οι οποίες και υποστήριξαν «αντάρτες» έλαβαν μέρος στην πρόσφατη επίθεση στο Tal al-Eis εναντίον των Συρίακών κυβερνητικών δυνάμεων η οποία ξεκίνησε με τρεις βόμβες αυτοκτονίας από την Αλ-Κάιντα στη Συρία. Αυτό ήταν ένα αδιαμφισβήτητο σπάσιμο της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ Είναι πολύ πιθανό μερικά από τα όπλα και τα πυρομαχικά των ΗΠΑ που παραδοθηκαν τον Δεκέμβριο χρησιμοποιήθηκαν σε αυτή την επίθεση.

***  Ανυπολόγιστη ζημιά προκαλεί o Κ. Βελόπουλος στην Νέα Δημοκρατία...

~ Διαβάζουμε στο press-gr μία εξαιρετική ανάλυση την οποία σας παραθέτουμε.
Κάτι αξιοπερίεργο συμβαίνει στη δεξιά ‘πολυκατοικία.’ Ενώ η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις να είναι πρώτο κόμμα, στερείται της απαραίτητης δυναμικής, λόγω ενός νέου πολιτικού φορέα.
Μπορεί να κερδίζει την πρωτιά στις δημοσκοπήσεις από το ‘μαύρο’ στο ΣΥΡΙΖΑ, χάνει όμως τη θετική ψήφο λόγω ενός κόμματος, που τις προξενεί δυσανάλογα μεγάλο πλήγμα.
Ο λόγος για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, το νέο πολιτικό φορέα που έχει ιδρύσει ο δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής, Κυριάκος Βελόπουλος.
Αξίζει να δούμε τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό, ειδικά αν σκεφτούμε και το πάγιο αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για εκλογές.
Οι μεγάλες απώλειες στη βάση της Νέας Δημοκρατίας εμφανίζονται από το λεγόμενο πατριωτικό χώρο, ένα κομμάτι ψηφοφόρων που η Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει χάσει, μετά την εκλογή Μητσοτάκη στην Προεδρία. Με εξαίρεση τους πρώην ‘πατριώτες’ Άδωνη Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη κανένας άλλος, εντός της Νέας Δημοκρατίας, δεν προσπαθεί καν να εκφράσει αυτό το κομμάτι του λαού. Χαρακτηριστικό, πρόσφατο παράδειγμα η παντελής απουσία δήλωσης στήριξης του Αιγυπτιακού, χριστιανικού λαού, μετά το μακελειό που προκάλεσε το φανατικό, εξτρεμιστικού Ισλάμ.
Εδώ λοιπόν είναι που εμφανίζεται ο Κ. Βελόπουλος με έναν ακατανόητα αντιδυτικό, αντιγερμανικό, φιλοτραμπικό (με επιφυλάξεις) ωστόσο πάγια φιλορωσικό προφίλ. Ειδικά το σκέλος το φιλορωσικό προκαλεί εντύπωση, αν σκεφτεί κανείς πως ποτέ ιστορικά δε μας βοήθησε η Ρωσία.
Αυτό είναι το σημείο που φαίνεται πως δημιουργεί τις πρώτες απώλειες στο προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αν θυμηθούμε την εξόφθαλμη στήριξή του στη Χίλαρι Κλίντον και την αντιπάθεια για τη Ρωσία, καταλαβαίνουμε πως η Πειραιώς βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με τον ελληνικό λαό που έχει μία αντιδυτική άποψη για την Παγκόσμια, Γεωπολιτική Σκακιέρα.
Αν όμως υποθέσουμε πως τα γεωστρατηγικά δεν ενδιαφέρουν το μέσο πολίτη, σίγουρα η οικονομική πολιτική ενδιαφέρει όλους μας. Εδώ είναι που η μεγάλη αναντιστοιχία λόγων και έργων του Κυριάκου Μητσοτάκη δημιουργεί το μεγάλο πλήγμα στην ‘πανοπλία’ του νέου που, υποτίθεται, πως φέρει. Βλέπετε, αγαπητοί αναγνώστες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε μεγάλη επένδυση στο φιλελεύθερο (νεοφιλελεύθερο για κάποιους) προφίλ που επιθυμεί επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα, συρρίκνωση του κράτους και ιδιωτικοποιήσεις.
Η πραγματικότητα όμως διαφέρει από τα λόγια. O Κυριάκος Μητσοτάκης δεν επιθυμεί επενδύσεις των ιδιωτών, ούτε ιδιωτικοποιήσεις αλλά ξεπούλημα κρατικών δομών σε κρατικές εταιρείες άλλων χωρών, κυρίως της Γερμανίας (Fraport) και της Κίνας (Cosco). Δεν επιθυμεί το κράτος σε ρόλο επενδυτή-ρυθμιστή, αλλά αντίθετα δείχνει ένα μίσος απέναντι σε αυτό κόντρα στις πεποιθήσεις του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Το ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει 49 συμβούλους, όλοι στο payroll του Δημοσίου, είναι το κερασάκι στην τούρτα. Για τις δε παραχωρήσεις-ξεπούλημα των Εθνικών Οδών σε μεγαλο-εργολάβους (ΑΚΤΩΡ-ΙΝΤΡΑΚΑΤ) άκρα του τάφου σιωπή. Εδώ λοιπόν εμφανίζεται ο Κυριάκος Βελόπουλος, ένας πολιτικός που ψήφισε το πρώτο Μνημόνιο, ωστόσο τηρεί σφόδρα αντιμνημονιακή στάση.
Ο ίδιος, όταν του τίθεται αυτό το θέμα, είναι απόλυτος και εξηγεί πως ο ίδιος ήταν κατά του Μνημονίου, ωστόσο όταν είχε τεθεί το ζήτημα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑΟΣ, η πλειοψηφία αποφάσισε την υπερψήφιση και ο ίδιος πειθάρχησε. Ωστόσο για λόγους ηθικούς παραιτήθηκε στη συνέχεια. Αυτός λοιπόν ο απίθανος τύπος έκατσε κι έφτιαξε, μαζί με ειδικούς, πρόγραμμα 300 σελίδων και φροντίζει όχι μόνο να το επιδεικνύει στον κόσμο αλλά να τονίζει πως τα λοιπά κόμματα δεν έχουν.
Αυτό ειδικά το κομμάτι ενδιαφέρει τον ελληνικό λαό. Το πρόγραμμα εξόδου από τα δεσμά των Μνημονίων.
Στο πρόγραμμα του ο Κυριάκος Βελόπουλος ισχυρίζεται πως έχει τον τρόπο για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και της παραγωγής, για τη μεγέθυνση του πλούτου. Το ότι αυτά είναι τα ζητήματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό φαίνεται από τη μεγάλη αποδοχή που έχει ο Κυριάκος Βελόπουλος στον αγροτικό πληθυσμό, κάτι φαίνεται και από όλες τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες στις οποίες παίρνει ποσοστά κοινοβουλευτικά, αλλά ακόμα και από τις συστημικές δημοσκοπήσεις που έχουν αρχίσει να εμφανίζουν την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, που μέχρι πρότινος έκρυβαν. Στις δε ομιλίες του το πλήθος που τον παρακολουθεί με ενδιαφέρον είναι πραγματικά μεγάλο. Δυσανάλογα μεγάλο για ένα εξωκοινοβουλευτικό κόμμα.
Αξίζει να τονιστεί πως ο παραγωγικός ιστός της χώρας είναι που εμφανίζεται να γυρνά την πλάτη στη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Τέλος αξίζει να αναφέρουμε το ζήτημα των Εθνικών Θεμάτων και της Θρησκείας. Ζητήματα στα οποία οι Έλληνες έχουν μία ιδιαίτερη ευαισθησία. Αφενός μεν, για τα Εθνικά Θέματα η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται χωρίς ξεκάθαρη ατζέντα. Ως παράδειγμα θα θέσουμε τη θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη για ονομασία των Σκοπίων με χρήση γεωγραφικού προσδιορισμού, κάτι που ο Κυριάκος Βελόπουλος και σύσσωμος ο ελληνικός λαός απορρίπτει. Παράλληλα η εκπεφρασμένη θέση της Ελληνικής Λύσης για κλείσιμο του Προξενείου της Θράκης βρίσκει σύμφωνους τους Θράκες, ωστόσο η Πειραιώς μόνο ψελλίζει για τα ζητήματα των Ακριτών μας. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που και στη Μακεδονία και στη Θράκη η Ελληνική Λύση εμφανίζει μεγάλη δυναμική σε αντίθεση με τη Νέα Δημοκρατία.
Αφετέρου δε για τα ζητήματα της Ορθοδοξίας ο Κυριάκος Βελόπουλος αυτοπροσδιορίζεται ως Χριστιανός Ορθόδοξος και τηρεί στάση κοινή με το δόγμα μας. Αντίθετα η στάση της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου της είναι, αν όχι σιωπηρή αδιαφορία, κατά του δόγματος της Ελλαδικής Εκκλησίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η υπερψήφιση του συμφώνου συμβίωσης και για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.
Κανείς δε γνωρίζει η κάλπη τι θα δείξει. Ωστόσο τα πρώτα δείγματα προκαλούν προβληματισμό στην Πειραιώς και σίγουρα χαρά στο στρατηγείο της Ελληνικής Λύσης. Θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις με μεγάλη προσοχή.  Press-gr


*** Αθλητική ενημέρωση :

***  Το πρόγραμμα των 1ων και 2ων αγώνων στα πλέι οφ της Euroleague έχει ως εξής:

1οι ΑΓΩΝΕΣ
Αντίστροφη μέτρηση για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό
Η ώρα των πλέι οφ
Βίντεο :  Turkish Airlines EuroLeague Playoffs Promo  , https://youtu.be/tvYfNznrh_o  .-

Τρίτη, 18 Απριλίου 2017

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Μπασκόνια (Ισπανία) 20:00

Παναθηναϊκός Superfoods-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) 21:00

Τετάρτη, 19 Απριλίου  2017

Ολυμπιακός-Αναντολού Εφές (Τουρκία) 21:00

Ρεάλ Μαδρίτης-Νταρουσάφακα (Τουρκία) 22:00

2οι ΑΓΩΝΕΣ

Πέμπτη, 20 Απριλίου  2017

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Μπασκόνια (Ισπανία) 20:00

Παναθηναϊκός Superfoods-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) 21:00

Παρασκευή, 21 Απριλίου  2017

Ολυμπιακός-Αναντολού Εφές (Τουρκία) 21:00

Ρεάλ Μαδρίτης-Νταρουσάφακα (Τουρκία) 22:00

*** Σήμερα το φιλικό στη μνήμη Γ. Τριανταφυλλόπουλου 
Τη Δευτέρα του Πάσχα 17 Απριλίου και ώρα 6.00 μ.μ. στο Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας» θα διεξαχθεί ο φιλικός αγώνας που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του τερματοφύλακα  του ΑΟ Ομόνοια Καλαμάτας, Γιώργου Τριανταφυλλόπουλου.
Θα τεθούν αντιμέτωπες η Ομόνοια Καλαμάτας και ομάδα αποτελούμενη από παλιούς συμπαίκτες και φίλους του αείμνηστου Γιώργου. Η εν λόγω φιλική συνάντηση διεξάγεται για 13η συνεχή χρονιά.

  ***  Τα ζευγάρια των πλέι οφ (η πρόκριση κρίνεται στις τρεις νίκες - τζάμπολ στις 18/4):
1. Ρεάλ Μαδρίτης-Νταρουσάφακα
2. ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μπασκόνια
3. Ολυμπιακός-Εφές
4. Παναθηναϊκός-Φενερμπαχτσέ
~* Στα πλέι οφ της Euroleague  των  8 :
Τα ζευγάρια με πλεονέκτημα  των πρώτων ομάδων ... σε 5 αγώνες ,  για τις τρείς  3  νίκες  για τα Ημιτελικά ... (για τους 4) .-
~   ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ  ;      (Τρίτη 18/8/2017 και  Πέμπτη 20/4) , {Τρ . 25/4 και 27/4 2017} , Αν χρειαστεί 5η Τρ.  2/5/2017 .-
~** Οι διαιτητές της 1ης αναμέτρησης του ΠΑΟ με τη Φενέρ
Εικόνα ΑθλητισμόςΟ Ντάνιελ Ιερεθουέλο, ο Ίλια Μπελόσεβιτς και ο Καρμέλο Πατέρνικο ορίστηκαν από την Ευρωλίγκα να διαιτητεύσουν τον πρώτο αγώνα μεταξύ Παναθηναϊκού και Φενέρμπαχτσε για τα play offs της Ευρωλίγκας το βράδυ της Τρίτης (21:00).-
~   ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ    ;       (Τετάρτη 19/4/2017 και Παρασκευή 21/4) {Τε 26/4 και 28/4}, αν χρειαστεί 2,3/5/2017 .-
ΤΣΣΚΑ Μόσχας -ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ  
ΡΕΑΛ Μαδρίτης - ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ

~* Στους ημιτελικούς του Final-4 της Πόλης (19-21/5) θα αναμετρηθούν:Νικητής 1-Νικητής 4
Νικητής 2-Νικητής 3

~ ***  Οδηγίες και συστάσεις της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για το ματς με τη Φενέρ
 Στο ΟΑΚΑ
~ Τα δύο συνεχόμενα παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας έγιναν sold out πολύ γρήγορα και όπως αναμενόταν γήπεδο του Παναθηναίκού θα είναι κατάμεστο και τις δύο βραδιές. Η «πράσινη» ΚΑΕ με ανακοίνωσή της δίνει κάποιες απαραίτητες οδηγίες προς τον κόσμο ώστε να μην υπάρξει ταλαιπωρία τις ημέρες του αγώνα.
Η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού:
«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods, με γνώμονα την αποφυγή ταλαιπωρίας των φιλάθλων της και την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων με τη Φενέρμπαχτσε, θα ήθελε να συστήσει τα παρακάτω:
• Δεδομένου πως τα εισιτήρια και των δύο αναμετρήσεων για τα Play Off της Euroleague έχουν εξαντληθεί καθώς και των ιδιαίτερα αυστηρών μέτρων ασφαλείας, παρακαλούνται όσοι φίλαθλοι δεν διαθέτουν εισιτήριο να μην προσέλθουν στο γήπεδο, ώστε να μην ταλαιπωρηθούν αδίκως.
• Οι θύρες του ΟΑΚΑ θα ανοίξουν τρεις ώρες πριν την έναρξη του αγώνα (18.00). Συνεπώς, συστήνουμε η προσέλευση του κόσμου στο γήπεδο να γίνει από νωρίς προκειμένου να αποφευχθούν συνωστισμός και ταλαιπωρία, λόγω της αυξημένης προσέλευσης αλλά και της δωρεάν διανομής της συλλεκτικής μπλούζας και της σημαίας κατά την είσοδο στις θύρες.
• Στηρίζουμε την ομάδα μόνο με τη δύναμη της φωνής μας και βάσει των αρχών και των αξιών του Παναθηναϊκού μας. Είμαστε σίγουροι ότι όλοι μαζί θα δημιουργήσουμε μια μοναδική ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ.
Τέλος, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods θέλει να ευχηθεί Χρόνια Πολλά σε όλο τον κόσμο και να ευχαριστήσει για ακόμα μία φορά τους φιλάθλους της για την άνευ προηγουμένου ανταπόκρισή τους, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την εξάντληση εντός λίγων ωρών των εισιτηρίων των δύο πρώτων αναμετρήσεων με τη Φενέρμπαχτσε».

*** 

~
 ~~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2017 :
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 01 Μαρτίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ...
~
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για όλους μας  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/03/news-01-2017.html .-
 ~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 11  , 12  και  13  Μαρτίου  2017  :Μια  αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που μας πέρασε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/03/11-12-13-2017.html .- 
 ~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-27-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 28  Μαρτίου  2017 : Στο  αγιάζι της καθημερινή μας ενημέρωσης : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/03/news-28-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/03/news-29-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS η 30 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-30-2017.html .-
~*  Η  Εφημερίδα μας Arfara News 2  Πέμπτη 30  Μαρτίου  2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  μας  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-2-30-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή  31  Μαρτίου  2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας  ενημέρωσης   :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-2017.html .-
~**
~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2017  : 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 01  Απριλίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :     http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-01-2017.html .- 
~* Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Κυριακή  02 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-02-2017.html .- 
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  01  και 02  Απριλίου  2017  :Με  ανασκόπηση Αθλητικών βδομάδας που πέρασε   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/01-02-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 03  Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-03-2017.html .- 
~ Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  04  Απριλίου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-04-2017.html 
~*ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία το Α-Ω . Δευτέρα  04  April;ioy 2017   :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/04/blog-post.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 05  Απριλίου  2017 : Στο  αγιάζι της  ενημέρωσής μας  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/04/news-05-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Πέμπτη 06 Απριλίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/04/news-06-2017.html    
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Παρασκευή 07 Απριλίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-07-2017.html .-
~*   Αθλητικό Σαββατοκύριακο  08  και 09  Απριλίου  2017  :Με  αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/08-09-2017.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 09 Απριλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ....: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/04/news-09-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Μ. Τρίτη  11 Απριλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Μ. Τετάρτη  12 Απριλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/04/news.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  Μ. Τετάρτη 12  Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης 2: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-2.html  .-
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Μ. Πέμπτη 13  Απριλίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html 
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  2 Μ. Πέμπτη 13 Απριλίου  2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/04/news-2.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Μ. Παρασκευή 14  Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html  .-
~* Η  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Μ. Σάββατο  15 Απριλίου 2017  :  Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html .-  
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα του Πάσχα 17 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/04/news-17-2017.html .- 
~*
***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5476  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3550   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3551  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.577  βίντεο   .-  

~ ~**** Από  τις δικές μας γνωστές σελίδες :
~*  https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
 ~*  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas   .-  
~* https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .-
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-  
~*  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias    , = ARFARA MESSINIAS    1.617  
  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
~** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -      
~ https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01   
~*  http://messinia1234.com/?page_id=937  
~*  https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935   529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ 
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
 ~* http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  
  ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου