ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

    Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 10  Δεκεμβρίου 2016 :
~
Οσία Σοφία η εν Κλεισούρα ασκήσασαΕκάκινεν ο κόσμος.Θα ρθεί καιρός που θα τρών ανθρώπους.
  ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ::
969 μ.Χ.Δολοφονείται ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Νικηφόρος Φωκάς.
10 Δεκεμβρίου
Μαρτύρων Μηνά του καλλικελάδου του Αθηναίου († γ΄αι.), Ερμογένους επισκόπου Αλεξανδρείας και Ευγράφου. Γεμέλλου του πολυάθλου (1), Θεοτέκνου πρεσβυτέρου. Ευγενίου και Μαρίνου, των εν Καισαρεία. Μαριαννού, οσίου Θωμά του Δεφουρκινού.
(1)Ο άγιος Γέμελλος έζησε την εποχή του βασιλιά Ιουλιανού του παραβάτη. Όταν ο Ιουλιανός πέρασε από την Άγκυρα, την πατρίδα του Γέμελλου, πληροφορήθηκε ότι ο χριστιανός αυτός δεν έπαυε να αγωνίζεται κάθε μέρα για την πίστη του Ευαγγελίου. Ο βασιλιάς τον κάλεσε κοντά του και προσπάθησε να τον πείσει να ασπαστεί την θρησκεία των εθνικών. Ο Γέμελος όμως, παράμεινε πιστός στις θρησκευτικές του πεποιθήσεις και συνέχισε να διαδίδει το λόγο του Κυρίου. Ο αυτοκράτορας Ιουλιανός ο Παραβάτης, οργισμένος διέταξε να μπήξουν κατά μήκος των δακτύλων του Γέμελου, αιχμηρά τεμάχια ξύλου. Όμως ο Άγιος παράμεινε ακλόνητος και γι` αυτό τον έκαψαν με πυρωμένο σίδερο. Ούτε η νέα τιμωρία όμως τον έκανε να απαρνηθεί την πίστη του. Γι` αυτό διατάχθηκε να τον σταυρώσουν. Από το ύψος του σταυρού προσευχόταν για τους φονιάδες του και τους ευχαριστούσε που τον τιμωρούσαν με το θάνατο που έλαβε ο Κύριος. Παρέδωσε το πνεύμα του επί του Σταυρού, το άγιο λείψανό του δε τάφηκε από χριστιανούς με κάθε ευλάβεια. ~

Σήμερα 10/12/2016 εορτάζουν:

Άγιοι Μηνάς ο Καλλικέλαδος, Ερμογένης και Εύγραφος, Όσιος Θωμάς ο Δεφουρκινός
~Ο Μηνάς ήταν Αθηναίος και από την οικογένεια του ειδωλολάτρης. Όταν όμως εκπαιδεύτηκε και μορφώθηκε αρκετά, διαπίστωσε ότι η πολυθεΐα ήταν μάλλον ψέμα και πλάνη. Στη μελέτη των φιλοσόφων επίσης, δεν μπόρεσε να βρει κάτι το αληθινό. Τότε προχώρησε στη μελέτη χριστιανικών συγγραμμάτων. Έπειτα του Ευαγγελίου, όπου και βρήκε αυτό πού τον γέμιζε ψυχικά, δηλαδή το φως και την αλήθεια. Έτσι, ο Μήνας έγινε χριστιανός.
Άγιος Μηνάς ο Καλλικέλαδος Άγιος Μηνάς ο Καλλικέλαδος Άγιος Ερμογένης Άγιος Εύγραφος Άγιος Μηνάς ο Καλλικέλαδος
Αργότερα, ο βασιλιάς Μαξιμίνος (311 - 313 μ.Χ.) (κατ' άλλους ο Μαξιμιανός [286 - 305 μ.Χ]) , μη γνωρίζοντας ότι είναι χριστιανός, τον έκανε έπαρχο Αλεξανδρείας. Αλλά όταν ο βασιλιάς αυτός διέταξε διωγμούς στην πόλη αυτή, ο Μηνάς όχι μόνο δεν εξετέλεσε τη διαταγή, αλλά και συνετέλεσε να πληθυνθούν οι χριστιανικές τάξεις.
Τότε ο Μαξιμίνος έστειλε νέο έπαρχο, τον Αθηναίο λόγιο Ερμογένη. Αυτός, τηρώντας το γράμμα του νόμου, βασάνισε σκληρά το Μηνά και τον έκλεισε στη φυλακή, για να πεθάνει εκεί μέσα από τις πληγές του. Μετά από καιρό, όταν ο Ερμογένης έστειλε να διαπιστώσουν αν και πότε πέθανε ο Μηνάς, διαπίστωσαν ότι όχι μόνο δεν είχε πεθάνει, αλλά και οι πληγές του θεραπεύθηκαν. Τότε δημόσια τον ρώτησε πως έγινε αυτό. Ο Μηνάς απάντησε ότι θεραπεύθηκε την ώρα πού πεσμένος στο έδαφος έψαλλε: «Ἐὰν πορευθῶ ἐν μέσῳ σκιᾶς θανάτου, οὐ φοβηθήσομαι κακά, ὅτι σὺ μετ᾿ ἐμοῦ εἶ Κύριε» (Ψαλμός κβ' 4). Εάν δηλαδή αντικρίσω το θάνατο, δε θα φοβηθώ μήπως πάθω κακό, διότι συ είσαι μαζί μου, Κύριε. Η απάντηση είχε σαν αποτέλεσμα να γίνει χριστιανός ο Ερμογένης και ο Εύγραφος που ήταν γραμματικός του Μηνά. Αργότερα, όλους μαζί τους αποκεφάλισαν.
~
Ο Όσιος Θωμάς έζησε τον 9ο μ. Χ. αιώνα, και η πατρίδα του βρισκόταν στους πρόποδες του όρους Κυμιναίου. Ανατράφηκε χριστιανικά από την παιδική του ηλικία, διατηρώντας την πίστη και την αγνότητά του από τη νεανική του ανάπτυξη.
Κινούμενος από Ιερό πόθο ο Θωμάς, επισκέφθηκε πολλά μοναστήρια και αποκόμισε πολλές αιρετές από τα εκεί μεγάλα υποδείγματα της ευσέβειας. Αργότερα έγινε και ίδιος μοναχός και δίδασκε με ζήλο το Ευαγγέλιο μαζί με άλλους μοναχούς σε πόλεις και χωριά, κατά τις τεσσαρακοστές. Ο εκεί επίσκοπος, εκτιμούσε τόσο πολύ τις μεγάλες αρετές του Θωμά, ώστε όταν κάποιος μεγιστάνας της Κωνσταντινούπολης έκτισε Μονή κοντά στο Σαγκάριο ποταμό, τον διόρισε ηγούμενό της. Η προτίμηση αυτή δικαιώθηκε περίτρανα, διότι ο Θωμάς κυβέρνησε το μοναστήρι με πολλή τάξη και υπήρξε πρότυπο μοναχικής ζωής στους συμμοναστές του. Ιδιαίτερα πολλαπλασίασε τους οικονομικούς πόρους της Μονής, για να βοηθάει αυτούς πού προσέφευγαν σ' αυτή.
Ο Όσιος Θωμάς, αξιώθηκε από τον Θεό και του προορατικού χαρίσματος. Κάποτε μάλιστα, έγραψε απάντηση στον βασιλιά Λέοντα το σοφό, χωρίς ν' ανοίξει την επιστολή που του έστειλε!
Αργότερα ο Θωμάς, αποσύρθηκε σε κάποιο ειρηνικό ησυχαστήριο και εκεί τον βρήκε ο θάνατος σε βαθιά γεράματα, αλλά και σε συνεχή πνευματική άνθιση και ακμή.
~Άγιος Νικόλαος ο εν Βουνένοις
Ο Άγιος Γέμελλος έζησε στα χρόνια του βασιλιά Ιουλιανού του παραβάτη (361 - 363 μ.Χ.) και καταγόταν από τη Άγκυρα της Μικράς Ασίας, (από την ενορία που λεγόταν Kλιμαξίνην).
Όταν κάποτε ο Ιουλιανός πέρασε από την πατρίδα του, πληροφορήθηκε, ότι ο Χριστιανός αυτός δεν έπαψε να αγωνίζεται και να προσελκύει ειδωλολάτρες στη χριστιανική πίστη. Όταν διέταξε και τον οδήγησαν μπροστά του, ο Γέμελος δεν δίστασε και εκεί να ομολογήσει τα της χριστιανικής πίστης. Ο Ιουλιανός εξοργισμένος, διέταξε και του έμπηξαν μυτερά ξύλα κατά μήκος των δακτύλων του. Κατόπιν έβαλαν πάνω στο σώμα του πυρακτωμένο σίδερο και στη συνέχεια τον χτύπησαν αλύπητα με σιδερένια και αγκυλωτά ραβδιά. Επειδή όμως ο Γέμελος δεν πτοήθηκε, τον σταύρωσαν και έτσι παρέδωσε στον στεφανοδότη Κύριο την αγία του ψυχή.
~ Άγιος Αθανάσιος Επίσκοπος Μεθώνης  Άγιος Αθανάσιος Επίσκοπος Μεθώνης
Ο Άγιος Αθανάσιος γεννήθηκε στην Κατάνη της Σικελίας μάλλον μεταξύ των ετών 814 - 818 μ.Χ.
Περί το 827 μ.Χ. οι γονείς του, εξαιτίας των Αράβων που λυμαίνονταν την Σικελία, ήρθαν στην Παλαιά Πάτρα της Πελοποννήσου. Είναι η μεγάλη εποχή όπου κατοικούσε ακόμη στην Πάτρα ο συνομήλικος του και μελλοντικός μέγας και σοφός Ιεράρχης της Καισαρείας, Αρέθας ο Πατρεύς.
Ενώ ακόμη ήταν μικρός στην ηλικία, ο Αθανάσιος ζήτησε και έγινε μοναχός σε ένα από τα μοναστήρια της περιοχής.
Με ανδρεία αποδύεται στους μοναχικούς αγώνες και βιάζεται να κατακτήσει το βραβείον της άνω κλήσεως, γι' αυτό και ο τότε Μητροπολίτης των Πατρών τον κατέστησε ηγούμενο του μοναστηριού, παρά τις συνεχείς αρνήσεις του.
Η θέση του ως ηγούμενου όχι μόνο δεν ανέκοψε την ενάρετη ζωή του, αλλά απέδειξε ότι θα μπορούσε να υπηρετήσει την Εκκλησία και σε ψηλότερο αξίωμα, γι' αυτό και ο Πατρών τον χειροτονεί επίσκοπο Μεθώνης, όπου τότε υπήγετο στην Μητρόπολη του.
Ως επίσκοπος ο Αθανάσιος στην μικρή Μεθώνη, εργάσθηκε μετά ζήλου θαυμαστού προκειμένου να ανταποκριθεί σε όλες τις υλικές και πνευματικές ανάγκες του ποιμνίου του, ενώ παράλληλα ο ίδιος ήταν τέλειο υπόδειγμα της ευαγγελικής πενίας και όλων των χριστιανικών αρετών. Όταν πλησίασε η ώρα της προς το Θεό εκδημίας του, κάλεσε τους μαθητές του και τους συμβούλευσε να ασκούν πάντοτε την αρετή της αγάπης και να διατηρούν αδιαλείπτως την μνήμη της Δευτέρας του Κυρίου Παρουσίας.
Μετά την μακαρία του κοίμηση (περί το 880 μ.Χ.), ο τάφος του έγινε πηγή θαυμάτων, γι' αυτό και πλήθος κόσμου προσέτρεχε για να λάβει την θεραπεία του.
~
Σύλληψη της Αγίας Άννης

Σύλληψη της Αγίας Άννης
 
Όσιος Πατάπιος

Όσιος Πατάπιος
 
Άγιος Αμβρόσιος επίσκοπος Μεδιολάνων

Άγιος Αμβρόσιος επίσκοπος Μεδιολάνων
 
Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας, ο Θαυματουργός

Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λ....
 
Άγιος Σάββας ο Ηγιασμένος

Άγιος Σάββας ο Ηγιασμένος
 
Αγία Βαρβάρα η Μεγαλομάρτυς

Αγία Βαρβάρα η Μεγαλομάρτυς
 
Όσιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός

Όσιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός
 
Άγιος Σεραφείμ ο Νέος Ιερομάρτυρας

Άγιος Σεραφείμ ο Νέος Ιερομάρτυρας
 
Προφήτης Σοφονίας

Προφήτης Σοφονίας
 
Αγία Μυρώπη

Αγία Μυρώπη
*** Ξεκίνησαν και επίσημα οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Καλαμάτα  (φωτογραφίες και βίντεο) 
 
 
 
Χθες φωταγωγήθηκε το δέντρο, ακολουθεί απόψε το καράβι
Με την καθιερωμένη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου της κεντρικής πλατείας, ξεκίνησαν χθες το βράδυ οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας.
Η χθεσινή εκδήλωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, όπου η φιλαρμονική μαζί με την παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου «πλημμύρισαν» την πλατεία με χριστουγεννιάτικους ήχους.
Στις 20:00 ο Παναγιώτης Νίκας άναψε το δέντρο και ευχήθηκε σε όλο τον κόσμο χρόνια πολλά, ακόμα ζήτησε από τους μικρούς θεατές να παλέψουν για ένα καλύτερο αύριο αφού όπως είπε αυτή είναι η ελπίδα του τόπου, ενός τόπου που περνά δύσκολες ημέρες.
Στη συνέχεια ακολούθησε εορταστική συναυλία από τους "Twoins" (Γιάννης Τσότρας - Σταύρος Τσότρας – Αλεξάνδρα Θεογιάννη).
Η σημερινή χριστουγεννιάτικη ατζέντα συνεχίζεται στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία όπου παιδιά του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού θα στήσουν ένα δημιουργικό εργαστήριο γεμάτο παιχνίδι, τραγούδι και δημιουργία.
Τέλος στην προκυμαία της Καλαμάτας στις 8 το βράδυ θα φωταγωγηθεί το καράβι που έχει στηθεί για αυτό το σκοπό.
Η φωταγώγηση θα πλαισιώνεται από μελωδίες της φιλαρμονικής.  Π.Μπ.
Video: Χριστούγεννα στην Καλαμάτα 2016 ,  https://youtu.be/cs2t1fhYowY .-
   

*** Άστραψε και βρόντηξε ο δήμαρχος Καλαμάτας για ζητήματα της πόλης 
Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν ο Παναγιώτης Νίκας, στο πλαίσιο συνέντευξης που έδωσε χθες στους δημοσιογράφους της πόλης.
Ανάμεσα στα θέματα που αναφέρθηκε ήταν το τεχνικό πρόγραμμα για το 2017, το πρόβλημα των σκουπιδιών, οι αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών καθώς και άλλα ζητήματα που απασχολούν την πόλη το τελευταίο διάστημα.
Προϋπολογισμός 2017: «ένας προϋπολογισμός μνημονίων»
Σχετικά με τον προϋπολογισμό του 2017 που ψηφίστηκε το βράδυ της Τετάρτης από το Δημοτικό Συμβούλιο, σχολίασε πως δεν έχει συνταχθεί από το Δήμο και το Δημοτικό Συμβουλίου, αφού είναι προϋπολογισμός μνημονίων, που έχει προεγκριθεί από το Παρατηρητήριο και τα υπουργεία τα οποία ελέγχουν την πορεία των οικονομικών.
Αυτή την επεξήγηση έκανε για να μη νομίζει ο κόσμος, όπως είπε, ότι η τρόικα επιλαμβάνεται άλλων θεμάτων, τα οποία αφορούν στην κυβέρνηση καθώς και στην κοινωνία, αφού άμεσα επηρεάζεται και ο Δήμος.
Επίσης, ενημέρωσε ότι ο προϋπολογισμός είναι πολύ μικρότερος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, με τους πόρους στο Δήμο να έχουν μειωθεί σχεδόν κατά 70%, ενώ εκτιμά ότι θα μειωθούν κι άλλο μετά τις τελευταίες εξελίξεις στις Βρυξέλλες.
Θέλοντας, δε, να ξεκαθαρίσει το τι τελικά πληρώνει ο κόσμος στο Δήμο, είπε ότι οι εισφορές των δημοτών είναι τα δημοτικά τέλη μέσω της ΔΕΗ, καθώς και στο νερό.
Τεχνικό πρόγραμμα 2017: «τα έργα που πρέπει να περιμένουν οι δημότες»
Αναφερόμενος στο τεχνικό πρόγραμμα για το 2017, που ψηφίστηκε επίσης την Τετάρτη, το χαρακτήρισε φτωχό, σχεδόν πέντε φορές μικρότερο σε σχέση με το 2008. Όμως, θέλησε να ενημερώσει επακριβώς για τα έργα που θα γίνουν μέσα στο 2017. Ειδικότερα, αυτά που μπορούν να περιμένουν οι δημότες της Καλαμάτας είναι τα εξής:
Πρώτον, τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα, από Θουρία μέχρι το νοσοκομείο, από το νοσοκομείο μέχρι το Ασπρόχωμα και από την Παναγίτσα μέχρι το Νέδοντα.
Δεύτερον, μέσα στο 2017 θα ολοκληρωθεί η ανάπλαση της κάτω πλατείας (ουζάκια).
Τρίτον, στην περιοχή της Διασποράς το έργο δίπλα στον ποταμό Άρι, που προβλέπει την κατασκευή πεζοδρομίων και ποδηλατόδρομου.
Τέταρτον, η κατασκευή του ποδηλατόδρομου που θα συνδέει το Νέο Δημαρχείο με το λιμάνι (περνώντας από το Μέγαρο Χορού, ανατολικά του Νέδοντα, Μαρίνα).
Πέμπτον, η ολοκλήρωση της επισκευής του κτηρίου της πρώην καρδιολογικής κλινικής.
Έκτον, η αντικατάσταση του καλύμματος της Τέντας.
Έβδομον, η κατασκευή των γηπέδων στα Σφαγεία και στα Παλιάμπελα, καθώς και έναρξη εργασιών του γηπέδου στα Λέικα.
Όγδοον, η φωταγώγηση του Κάστρου της Καλαμάτας.
Ένατον, ανακατασκευή των πεζοδρομιών και φωτισμός στις οδούς Αύρας, Ηρώων και Ποσειδώνος.
Τέλος, ενημέρωσε ότι σε όλο το Δήμο θα γίνουν εκτεταμένες εργασίες ασφαλτόστρωσης, ενώ ανάφερε ότι μεγάλο βάρος θα δοθεί στους δρόμους του βάλτου, όπου υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις αλλά όχι κατάλληλοι δρόμοι.
Σκουπίδια: «μια σχιζοφρενική κατάσταση ανάμεσα σε κυβέρνηση και τοπικά στελέχη της»
Μιλώντας για το «καυτό» ζήτημα των σκουπιδιών, ο δήμαρχος Καλαμάτας χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί διαλυτική. Κι αυτό, γιατί το πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνηση προωθεί την κεντρική διαχείριση, ενώ οι κυβερνητικοί σε τοπικό επίπεδο προωθούν την τοπική διαχείριση, μια κατάσταση σχιζοφρενική, όπως είπε, που δεν επιτρέπει τη συνεννόηση για να υπάρξει λύση.
Κλείνοντας αυτό το θέμα, εξέφρασε την ελπίδα εντός των προσεχών ημερών να υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ κυβέρνησης, εταιρείας και Περιφέρειας, ώστε όλοι να γνωρίζουν πού βαδίζουν.
Αποζημιώσεις για τις πλημμύρες: «είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μόνο στα χαρτιά»
Λυπημένος και απογοητευμένος δήλωσε ο δήμαρχος, γιατί ενώ έχουν περάσει σχεδόν 100 μέρες από τις πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου, δεν έχουν φτάσει τα χρήματα για την αποκατάσταση των πλημμυροπαθών στον αστικό χώρο.
Χαρακτήρισε δε τους αγρότες έρμους, αφού οι ζημιές που έχουν υποστεί είναι πάρα πολύ μεγάλες και κανείς δεν ασχολείται με αυτές.
Όπως είπε, ο Δήμος είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μόνο στα χαρτιά, αφού δεν έχουν έρθει ούτε καν τα 585 ευρώ για την κάλυψη των πρώτων αναγκών για όλους τους πλημμυροπαθείς.
Κάλεσε, λοιπόν, τους πολιτικούς παράγοντες του τόπου να φιλοτιμηθούν και να πιέσουν για το θέμα αυτό.
Ελαιοπαραγωγοί και ζημιές από το δάκο: «ο ΕΛΓΑ πρέπει να βρει τη λύση για τις αποζημιώσεις» 
Μιλώντας για τη φετινή παραγωγή ελαιολάδου, είπε ότι είναι γνωστό ότι μεγάλο μέρος της καταστράφηκε, αφού ο δάκος δεν αντιμετωπίστηκε, ενώ ανέφερε είναι ότι δεν είναι καθόλου δύσκολο στα τρακτέρ που βάζουν τις παγίδες ή ραντίζουν κατά του δάκου να είναι εφοδιασμένα με gps, ώστε να έχει τη δυνατότητα η αρμόδια υπηρεσία να τα παρακολουθεί, κάτι που γίνεται σε πολλές περιοχές.
Επίσης, ανέφερε ότι η Καλαμάτα, η Βέργα, καθώς και άλλες περιοχές που δεν είχαν ενταχθεί στη διαδικασία δακοκτονίας, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εξαιρεθούν και πάλι.
Πρόσθεσε δε ότι λόγω της μεγάλης καταστροφής ο ΕΛΓΑ έχει τον πρώτο λόγο και δεν πρέπει να μιλά για νόμους ή θεσμικές ρυθμίσεις, αφού ο Παναγιώτης Νίκας μίλησε για ολική καταστροφή σε κάποιες περιπτώσεις, κάτι που επιφέρει οικονομικές δυσκολίες και στην πόλη, αφού οι αγρότες αποτελούν έναν κρίκο της αλυσίδας της τοπικής οικονομίας.
Κλείνοντας σχολίασε ότι δεν επιτρέπεται να δίνονται πολύ περισσότερα χρήματα σε περιοχές που παράγουν πολύ λιγότερο λάδι ή έχουν λιγότερες ελιές και χαρακτηριστικά ανέφερε το Ηράκλειο, που παίρνει τα διπλά χρήματα από τη Μεσσηνία, αλλά και τη Λέσβο, που επίσης παίρνει περισσότερα από τη Μεσσηνία.
Πυρηνελαιουργεία: «όσα παρανομούν πρέπει να κλείσουν»
Σχετικά με το ζήτημα των πυρηνελαιουργείων που εδώ και χρόνια απασχολεί την περιοχή, ο κ. Νίκας δήλωσε ότι πρέπει να σταματήσει η κοροϊδία. Έτσι όποια από αυτά τα εργοστάσια βρωμίζουν και προκαλούν ζητήματα, πρέπει να κλείσουν την επόμενη μέρα. Για το λόγο αυτό ζήτησε να σταματήσουν τα λόγια και τα παραμύθια και όταν ένα εργοστάσιο παρανομεί, να κλείνει, κάτι που έγινε και στην Αχαΐα.
Απλή αναλογική: «ένα σύστημα που δε θα βοηθήσει στην παραγωγή έργου»
Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του ο δήμαρχος Καλαμάτας εξέφρασε τη γνώμη του για την απλή αναλογική στις εκλογές, θέμα που έχει επανέλθει στην επικαιρότητα τις τελευταίες μέρες. Όπως είπε, είναι κατά της απλής αναλογικής στην Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση. Αυτό δεν εκπηγάζει από ιδιοτέλεια, αφού θεωρεί ότι προωθείται η απλή αναλογική στην αυτοδιοίκηση για να έχει καλύτερο λόγο και μεγαλύτερη συμμετοχή η κυβέρνηση.
Απλή αναλογική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σύμφωνα με τον Π. Νίκα, σημαίνει πολυδιάσπαση δυνάμεων και ότι οι μικροί θα μπορούν να ελέγχουν κομμάτια των Δήμων και έτσι δε θα μπορεί να προχωρήσει το έργο των Δημοτικών Αρχών. Αυτό θα συμβεί και σε πολιτικό επίπεδο, αλλά, όπως είπε, δεν του πέφτει λόγος για αυτό.
Επιπρόσθετα, υπογράμμισε ότι θα επιφέρει πριν και μετά συμμαχίες και, τελικά, θα υπάρξει κατεμάχισμα των Δήμων και ο καθένας θα κάνει την πολιτική του: έτσι όσο πιο μικρός είσαι και όσο πιο αναγκαίοι είναι οι ψήφοι σου για να φτιαχτεί η πλειοψηφία, τόσα περισσότερα θα απαιτεί και θα παίρνει.   Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** Καλαμάτα: Ένας ευλογημένος τόπος που ό,τι ρίχνεις φυτρώνει (βίντεο)  
Για την Καλαμάτα θέλω να πιάσω το θέμα λίγο ανάποδα. Να ξεκινήσω από τη Μεσσήνη, γιατί εκεί με το «Διάζωμα» είχα μια από τις πιο δυνατές εμπειρίες της ζωής μου. Όχι μόνο επειδή γνώρισα αυτό το μοναδικό αρχαιολογικό χώρο, αλλά γιατί γνώρισα τον ανασκαφέα της, το σπουδαίο αρχαιολόγο Πέτρο Θέμελη. Ο Θέμελης βρίσκεται στο σκάμμα από το 1962 και για τη Μεσσήνη λέει ότι μοιάζει με μια νέα κοπέλα 25 χρονών.
  Πέτρος Θέμελης
«Η Μεσσήνη στήθηκε από την αρχή με φοβερή αγωνία, λέει ο Πέτρος Θέμελης. «Έπρεπε να βρω συνεργάτες, να στήσουμε την ανασκαφή, να την εντάξουμε στα μεγάλα έργα, στα κοινοτικά προγράμματα αλλά δεν επαναπαύτηκα σε αυτά. Οι γραφειοκρατικές δομές του υπουργείου με ανάγκασαν να αποταθώ σε πολλούς ιδιώτες. Ο χώρος θέλει μια ανοιχτή πρόταση. Να είναι ανοιχτό μουσείο. Να υπάρχει ένα μέρος στεγασμένο και να εκτίθενται βαριά πράγματα που δεν κλέβονται. Θέλω να κάνουμε μια πρόβα τζενεράλε αυτής της νέας αντίληψης που με έχει συνεπάρει. Να γίνει ο αρχαιολογικός χώρος, δημόσιος χώρος και μουσείο. Το κλειδί της δουλειάς δεν είναι να είσαι ένας ευφυής αρχαιολόγος. Είναι να αγαπάς τη δουλειά, να μεταδίδεις με απλό τρόπο αυτό που εσύ ξέρεις και αισθάνεσαι στους βοηθούς σου για να τους παθιάσεις. Ακόμα και τους εργάτες, και τους τεχνίτες».
Η Μεσσήνη σου μεταδίδει την αίσθηση ενός ζωντανού, ρέοντος χώρου, ο Πέτρος Θέμελης δε σταματά να μάχεται και να υποστηρίζει την έννοια των ανοιχτών χώρων, των προσβάσιμων στο κοινό λέγοντας ότι «Όλα γίνονται, ρέουν, εξελίσσονται, τίποτα δεν είναι κονσέρβα, ένας αρχαιολογικός χώρος δεν τελειώνει ποτέ, τον φτιάχνεις συνέχεια αλλάζει και οι επισκέπτες γίνονται τακτικοί. Αν πας σε ένα χώρο που είναι παγιωμένος αιώνες τι να τον κάνεις; Κέρδος είναι να έρχονται σε έναν αρχαιολογικό χώρο συνεχώς και να βλέπουν τη διαδικασία της ανασκαφής, της συντήρησης. Πρέπει να είσαι ανοιχτός στις συνεργασίες και να δίνεις δικαιώματα μελέτης και δημοσίευσης στους συνεργάτες σου και σε ξένους συνεργάτες. Πιστεύω πρέπει να είμαστε ανοιχτοί».
Τα χέρια του Πέτρου Θέμελη είναι δυνατά, χέρια ανθρώπου που του αρέσει και δουλεύει με το χώμα, με αποχαιρέτησε λέγοντας γελώντας , «είμαι ακόμα στο σκάμμα και μου αρέσει. Αγαπώ το ύπαιθρο, το χώμα, δε βαριέμαι ποτέ. Κάθε φορά που είμαι στην Αθήνα αδημονώ να πάω στη Μεσσήνη. Είναι μια δουλειά που με γεμίζει. Είναι ένα μέρος που μου αρέσει πολύ. Είναι το έργο με το οποίο έχω συνδέσει όλη τη ζωή μου».
  Ελλάδα από το Α ως το Ω: Καλαμάτα
Αν σταθείς στην παραλία της Καλαμάτας, δεν μπορεί να μη ζηλέψεις τους κατοίκους της. Αυτό το αίσθημα το έχω κάθε φορά που μπαίνω στην πόλη με το αυτοκίνητο, φαίνεται ο κόλπος και στο βάθος ο επιβλητικός Ταΰγετος ρίχνει τη σκιά του, γλύφοντας την άμμο.
Η Καλαμάτα είναι από τις πιο εντυπωσιακής ομορφιάς πόλεις στην Ελλάδα, για τα νερά, τους καρπούς, την ποικιλομορφία της φύσης, την εναλλαγή των εικόνων. Είναι ευλογημένος τόπος, που όπως λένε οι παλιοί, ό,τι ρίχνεις φυτρώνει. Θα μπορούσε να συντηρείται ανεξάρτητα, δεν έχει ανάγκη κανέναν. Έχει έργα υποδειγματικά, χρωστάει στον παλιό της δήμαρχο Σταύρο Μπένο την εξαιρετική ανάπλασή της και είναι το μέρος που πραγματικά το μόνο που θέλεις είναι να κάνεις ποδήλατο στην παραλία. Ποτέ δε θα σταματήσει να με εντυπωσιάζει η εικόνα των ανθρώπων που τα καλοκαιρινά απογεύματα κάνουν ένα τσακ!, περνάνε τον παραλιακό κόλπο και κάνουν μια βουτιά, στρέφουν προς την πόλη το βλέμμα και περιβάλλονται από την απίθανη φύση.
  Βίκυ Μαραγκοπούλου
Η Καλαμάτα πέρα από την πολύ πλούσια ιστορία της, είχε την τύχη να έχει έναν άνθρωπο σαν τη Βίκυ Μαραγκοπούλου στο τιμόνι του πρώτου φεστιβάλ σύγχρονου χορού που έγινε το 1995 στην Ελλάδα, ενός φεστιβάλ που ήταν μια μοναδική εμπειρία, ένας αληθινός πόλος έλξης για τους λάτρεις της τέχνης. Στο φεστιβάλ είδαμε απίθανα πράγματα, δεν το πιστεύαμε καλά – καλά ότι τα βλέπαμε, τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του χορού. Κανένας άλλος δεν κατάφερε, ούτε καν στην Αθήνα, να παρουσιάσει τόσο συγκροτημένα το σύγχρονο χορό.
  Πόλη- πρότυπο
Η Καλαμάτα έγινε πόλη-πρότυπο επειδή μια ομάδα τριαντάρηδων της εποχής τους, γύρω στο ’80, πίστεψαν ότι μπορούν να φτιάξουν μια πόλη οραματική, με πίστη στο περιβάλλον και τον πολιτισμό και τα κατάφεραν. «Για μένα η Καλαμάτα», λέει ο Σταύρος Μπένος «είναι μια απόπειρα με ένα κομμάτι διανοουμένων της πόλης για να αποδείξουμε ότι όταν έρχεται ο πολιτισμός και η αισθητική στο κέντρο της πολιτικής ζωής, τα πράγματα φωτίζονται. Είναι το αντίδοτο της ασχήμιας του λαϊκισμού». «Το κατοικείν», λέει ο Πέτρος Θέμελης, «σημαίνει ότι εκεί έχεις τα συναισθήματά σου, τις αγάπες σου και το χώρο που σε γεμίζει».
Η Καλαμάτα είναι μια από τις πιο γοητευτικές σύγχρονες πόλεις. Αλλά και μια πόλη που εξίσου σε γοητεύει με τη μυθολογία και την ιστορία της. Από τον Όμηρο και την αναφορά του στις Φαρές, τις περιηγήσεις του Παυσανία, που συναντά τις πηγές αλμυρού νερού, από τα ίχνη αιώνων μέχρι την αρχιτεκτονική φυσιογνωμία των διατηρητέων κτηρίων της Καλαμάτας, στα οποία έχουν επιδράσει τα νεότερα ευρωπαϊκά ρεύματα, ο γερμανικός κλασικισμός, η ιταλική αναγέννηση, η art nouveau, αλλά και η αθηναϊκή κλασική αρχιτεκτονική. Η επαφή της πόλης με το δυτικό πολιτισμό δημιούργησε μια σημαντική πολιτιστική κληρονομιά στην Καλαμάτα. Σήμερα η Καλαμάτα καμαρώνει για το Δημοτικό Ωδείο, τη Σχολή Χορού και το Εικαστικό Σχολείο, για το Μέγαρό της και τη Δημοτική βιβλιοθήκη. Κοιτάζοντας στον εικοστό πρώτο αιώνα, το μέλημά της είναι να βάλει έναν ακόμα κρίκο στην παλαιά και σπουδαία πολιτιστική της αλυσίδα.
  Κείμενο: Αργυρώ Μποζώνη, abozoni@elculture.gr
   Info: «Ελλάδα από το Α ως το Ω», το επόμενο επεισόδιο είναι αφιερωμένο στην Καλαμάτα και προβάλλεται σήμερα στις 21:00, στο κανάλι της Cosmote TV, Cosmote History
  Video: Ελλάδα από το Α ως το Ω | Καλαμάτα , https://youtu.be/PDJWPfQgTZc  .-

***  Σοβαρό τροχαίο στην είσοδο της Κυπαρισσίας (φωτογραφίες) 
 
Μια ισχυρή σύγκρουση συνέβη το απόγευμα της Παρασκευής στην είσοδο της Κυπαρισσίας ανάμεσα σε επιβατικό αυτοκίνητο και τρακτέρ.
Η σύγκρουση ήταν ισχυρή και από αυτή το ιχ έχει υποστεί σοβαρές ζημίες, ενώ η καρότσα του τρακτέρ βγήκε εκτός του δρόμου και "κόλλησε" στο πεζοδρόμιο.
Τέλος να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες μας παρόλο που το τροχαίο συνέβη μόλις μερικά μέτρα από την τροχαία της Κυπαρισσίας, η υπηρεσία έφτασε στο σημείο με σχετική καθυστέρηση.

***  Αύριο τα «Λυκειομαγειρέματα» 
Το χριστουγεννιάτικο παζάρι του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας, γνωστό και ως «Λυκειομαγειρέματα», με νόστιμα φαγητά, γλυκά και παραδοσιακά καλούδια, πραγματοποιείται αύριο από τις 10.00 το πρωί στην αίθουσα του Λυκείου, Αγίου Νικολάου 17.
Η πρόεδρος και το Δ.Σ. του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας, προσκαλούν όλο τον κόσμο σ’ αυτή την ωραία εκδήλωση.

***  Κάλεσμα για επίσκεψη στο περιβαλλοντικό πάρκο του Νέδοντα 
Επίσκεψη στο περιβαλλοντικό πάρκο του Νέδοντα οργανώνει για την  Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 11.00 το πρωί, ο δημοτικός συνδυασμός «Ανοικτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες» .
Ο επικεφαλής του συνδυασμού και της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Καλαμάτας, Μανώλης Μάκαρης, προσκαλεί τους δημότες να συμμετέχουν. Σημείο συνάντησης θα είναι η είσοδος  του γηπέδου «Λουκαρέας». 

***  Γαϊδουριά ακόμα και για τα ασθενοφόρα 
Μπροστά στο κτήριο του ΕΟΠΥΥ  στην οδό Πλάτωνος υπάρχει θέση στάθμευσης για ασθενοφόρο.
Αυτή η θέση μάλλον, βόλευε κάποιον "βιαστικό", με αποτέλεσμα το ασθενοφόρο που μετέφερε ασθενή να αναγκαστεί να παρκάρει πάνω στο πεζοδρόμιο. Λίγη προσοχή και σεβασμός  δε βλάπτει.  Π.Μπ.

***  Παρουσία της «Μυθικής Πελοποννήσου» στην Πολωνία 
Στην Πολωνία και συγκεκριμένα στην Βαρσοβία βρέθηκε για 4η συνεχή χρονιά η Μυθική Πελοπόννησος στηρίζοντας μια από τις δυναμικές αγορές, σύμφωνα με το στρατηγικό σχεδιασμό της.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε στην έκθεση  Grecka Panorama και το Greek Food Show, που διοργανώθηκαν στο Στάδιο PGE Narodowy στις 3 και 4 Δεκεμβρίου, ενώ στις 2 Δεκεμβρίου συμμετείχε στο Forum για τον Ελληνικό Τουρισμό που διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Τουριστικών Επιχειρήσεων της Πολωνίας.
Στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου συμμετείχαν επαγγελματίες οι οποίοι παρουσίασαν τις τουριστικές προσφορές στους επισκέπτες, καθώς επίσης ο Δήμος Τριφυλίας, ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου, ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Τολού αλλά και  σύλλογος Ξενοδόχων από την περιοχή της Αχαΐας. Την έκθεση Grecka Panorama επισκέφθηκαν συνολικά 7.000 άτομα, επαγγελματίες τουρισμού και δημοσιογράφοι της Πολωνικής αγοράς.
Την πρώτη ημέρα της έκθεσης στο περίπτερο της Πελοποννήσου βρέθηκε ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Πολωνία κ. Ευάγγελος Τσαούσης, τον οποίο υποδέχτηκαν οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Κωνσταντίνα Νικολάκου και Περικλής Μαντάς, και συζήτησαν για τις προοπτικές ανάπτυξης του εισερχόμενου τουρισμού στην κρίσιμη αγορά της Πολωνίας καθώς και την προώθηση των ποιοτικών προϊόντων της Πελοποννήσου.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν οι γαστρονομικές επιδείξεις, που διοργανώθηκαν στο περίπτερο της Πελοποννήσου από τον διάσημο στην Πολωνική αγορά Σεφ Θεόφιλο Βαφείδη, ο οποίος σε συνεργασία με την κα. Νικολάκου  δημιούργησαν και προσέφεραν στο κοινό μια παραδοσιακή Πελοποννησιακή συνταγή, παρουσιάζοντας συνολικά τον προορισμό μέσα από τις γεύσεις και τα ποιοτικά προϊόντα του.
  Βραβείο από την UNESCO 
Κατά τη διάρκεια της Grecka Panorama πραγματοποιήθηκε ημερίδα  για τη Μεσογειακή διατροφή και την ελληνική παραδοσιακή γαστρονομία από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNESCO.
 Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύτηκε η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την προβολή της γαστρονομικής της κληρονομιάς, ενώ το βραβείο παρέδωσε σε ειδική εκδήλωση  η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO, κα Αικατερίνη Τζιτζικώστα στη θεματική Αντιπεριφερειάρχη κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου.
Στο χαιρετισμό της η κα Νικολάκου αναφέρθηκε στα Μνημεία UNESCO της Πελοποννήσου και το μοναδικό παγκοσμίως πολιτιστικό cluster που σχηματίζουν, καθώς και στη συμμετοχή της Κορώνης ως εκπρόσωπο της Ελλάδας και εμβληματική κοινότητα όσον αφορά τη  Μεσογειακή Διατροφή στον αντιπροσωπευτικό κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO.
 Η κα Νικολάκου αναφέρθηκε ευρύτερα στην Πελοποννησιακή γαστρονομία και στις ευεργετικές της ιδιότητες ενώ κάλεσε τους παραβρισκόμενους να επισκεφθούν την Πελοπόννησο.
Η επιτυχημένη συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην αποκλειστική έκθεση για την Ελλάδα Grecka Panorama, καταδεικνύει τη στήριξη στον συγκεκριμένο προορισμό με συνεχή συμμετοχή για  4 έτη σε γεγονότα όπως η TT Warsaw και η Grecka Panorama τα 2 τελευταία έτη, 2 workshop παρουσίασης του προορισμού και αρκετά ταξίδια εξοικείωσης σε Πολωνούς δημοσιογράφους και τουριστικά γραφεία της Πολωνίας στην Πελοπόννησο. Σε συνέχεια των δράσεων για προσέλκυση της Πολωνικής αγοράς γίνεται προσπάθεια να διοργανωθεί την άνοιξη στην Πελοπόννησο το ετήσιο συνέδριο του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων της Πολωνίας (PIT) κάτι το οποίο θα συνεισφέρει σημαντικά στην καθιέρωση του προορισμού στο Πολωνικό κοινό.

***  Με μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάστηκε «Ο λεξιλογικός δανεισμός της ελληνικής προς την αγγλική» 
Το πατάρι του Bookmark μετατράπηκε για μιάμιση ώρα προχθές το βράδυ σε μια ζεστή πνευματική γωνιά, θέσεων, ανταλλαγής απόψεων και προβληματισμού με επίκεντρο τη γλώσσα και αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου «Ο λεξιλογικός δανεισμός της ελληνικής προς την αγγλική» του Φίλιππου Παπαδημητρίου. Μια ευσύνοπτη μελέτη για τα αίτια και τους χρονικούς σταθμούς, τους δρόμους, τις συνθήκες και τις αντιδράσεις, τις μορφολογικές και φωνολογικές προσαρμογές και αρκετά άλλα, η οποία ήρθε να καλύψει ένα βασικό κενό που υπήρχε στην ελληνική βιβλιογραφία και η Μεσσηνία είχε την τιμή να διερευνηθεί και να συνταχθεί από έναν δικό της άνθρωπο. Με καταγωγή από την Αιτωλοακαρνανία και την Τριφυλία, γεννημένος στην Αθήνα, αλλά με δεσμούς δεκαετιών με την Καλαμάτα και μόνιμη διαμονή από το 2005, ο συγγραφέας και φιλόλογος Αγγλικής αναφέρθηκε με χειμαρρώδη τρόπο στο χαρακτήρα και το περιεχόμενο του βιβλίου (είναι το δεύτερο μετά το «Παρατηρήσεις από ένα λόφο» που κυκλοφόρησε πέρυσι). Από τα σημεία που εντυπωσίασαν είναι η διαπίστωση ότι χάρις στην ελληνική γλώσσα τα αγγλικά μετατράπηκαν από μια ταπεινή γερμανική διάλεκτος στην παγκόσμια γλώσσα του σήμερα, καθώς και η συγκριτική παράθεση της Κυριακής Προσεχής (το γνωστό «Πάτερ Ημών») σε Παλαιά, Μέση, Πρώιμη Μοντέρνα και Σύγχρονη περίοδο της Αγγλικής που καταδεικνύει το γλωσσικό χάσμα που τις χωρίζει, σε αντίθεση με την διαχρονική ενότητα της Ελληνικής.
«Είναι απλό, ευκολοδιάβαστο, φιλικό προς τον ανεξοικείωτο με τις λεπτομέρειες της επιστήμης της γλωσσολογίας αναγνώστη, είτε αυτός είναι φοιτητής είτε ανήκει στο γενικό κοινό, με ενδιαφέρον για αυτά τα θέματα» ανέφερε μεταξύ άλλων η Αγγελική Αναγνωστοπούλου, εκπαιδευτική σύμβουλος Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας και Λακωνίας, που μίλησε για τον συγγραφέα και το βιβλίο, όπως έκαναν επίσης ο Χρήστος Μπένος, εκπαιδευτικός-συνδικαλιστής και ο Γιάννης Κωτσάκης, διευθυντής στο Δημοτικό Εύας όπου διδάσκει ο κ. Παπαδημητρίου.
«Ο λεξιλογικός δανεισμός της ελληνικής προς την αγγλική» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Συμμετρία» και είναι διαθέσιμο μεταξύ άλλων στο Bookmark, όπου προγραμματίζεται μια ακόμη παρουσίαση του εν λόγω βιβλίου τους επόμενους μήνες, κατόπιν αιτήματος κυρίως καθηγητών και δασκάλων αγγλικής γλώσσας που λόγω εξετάσεων δεν κατόρθωσαν να παραβρεθούν στην προχθεσινή εκδήλωση.  Χ.Ε. 

*** Έφυγε από την επίγεια ζωή :
Ο Τζον Χέρσελ Γκλεν (John Herschel Glenn, Κέιμπριτζ, Οχάιο, 18 Ιουλίου 1921 - 8 Δεκεμβρίου 2016) ήταν Αμερικανός αστροναύτης, γερουσιαστής και πιλότος ...
 {Μια ιστορική φωτογραφία: Πάνω στο πλοίο USS Noa αμέσως μόλις τον συνέλεξαν από τον Ατλαντικό Ωκεανό κοντά στο νησί Grand Turk της Καραϊβικής, 21 λεπτά μετά την προσθαλάσσωσή του, επιστρέφοντας στη Γη από την ιστορική πτήση Mercury. Ήταν ο πρώτος Αμερικανός που τέθηκε σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη μας στις 20 Φεβρουαρίου 1962 με τον πύραυλο "Friendship 7".} .-
Σε  ηληκία 95  ετών (1921-2016) έφυγε χθες από την ζωή ο πρώτος Αμερικανός αστροναύτης  Σμήναρχος  και Γερουσιαστής (το 1974),ΤΖΩΝ ΓΛΕΝ . Ήταν ο πρώτος κοσμοναύτης που πέταξε στο διάστημα , την 20/02/1952 , και είδε την γη από ψηλά .-
~ Ο Γκλέν έγραψε ιστορία, καθώς λιγότερο από ένα χρόνο μετά τον άθλο του Σοβιετικού Γιούρι Γκαγκάριν, στις 20 Φεβρουαρίου του 1962 πραγματοποίησε τρεις περιστροφές στην τροχιά της Γηςμέσα στο θαλαμίσκο Friendship 7 του προγράμματος Μέρκιουρι και έγραψε έτσι το όνομά του στην ιστορία της κατάκτησης του Διαστήματος με χρυσά γράμματα, ως ο πρώτος Αμερικανός που μπήκε σε τροχιά.
Η ιστορική αυτή πτήση διήρκεσε 4 ώρες, 55 λεπτά και 23 δευτερόλεπτα. Ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Τζον Φ. Κένεντι, που στήριξε με όλους τους τρόπους την εξερεύνηση του διαστήματος, έγινε στενός φίλος του Τζον Γκλεν και τον συμβούλεψε να ασχοληθεί με την πολιτική.
~ Ο πρώτος Αμερικανός που μπήκε σε τροχιά γύρω από τη Γη, ο αστροναύτης - θρύλος Τζον Γκλεν έφυγε οριστικά για το μεγάλο «ταξίδι» στα αστέρια, αφήνοντας την τελευταία του πνοή πλήρης ημερών, σε ηλικία 95 ετών.
Ο Γκλέν έγραψε ιστορία, καθώς λιγότερο από ένα χρόνο μετά τον άθλο του Σοβιετικού Γιούρι Γκαγκάριν, στις 20 Φεβρουαρίου του 1962 πραγματοποίησε τρεις περιστροφές στην τροχιά της Γηςμέσα στο θαλαμίσκο Friendship 7 του προγράμματος Μέρκιουρι και έγραψε έτσι το όνομά του στην ιστορία της κατάκτησης του Διαστήματος με χρυσά γράμματα, ως ο πρώτος Αμερικανός που μπήκε σε τροχιά.
Η ιστορική αυτή πτήση  διήρκεσε 4 ώρες, 55 λεπτά και 23 δευτερόλεπτα. Ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Τζον Φ. Κένεντι, που στήριξε με όλους τους τρόπους την εξερεύνηση του διαστήματος, έγινε στενός φίλος του Τζον Γκλεν και τον συμβούλεψε να ασχοληθεί με την πολιτική.
Το 1965 ο Γκλεν αποσύρθηκε από τη NASA και εξελέγη με το Δημοκρατικό Κόμμα γερουσιαστής του Οχάιο από το 1974 μέχρι το 1999. Ομως οι διαστημικές του αναζητήσεις δεν είχαν τελειώσει τόσο απλά... Στις 28 Οκτωβρίου 1998, στα 77 του, έγραψε για μία ακόμη φορά ιστορία ως ο γηραιότερος άνθρωπος που ταξίδεψε στο διάστημα με την αποστολή του Διαστημικού Λεωφορείου Discovery.
Το θάνατό του ανακοίνωσε ο κυβερνήτης του Οχάιο λέγοντας πως «ο Τζον Γκλεν είναι και θα είναι για πάντα, ο απόλυτος ήρωας της πολιτείας του Οχάιο και ο θάνατος του σήμερα αποτελεί περίσταση πένθους για όλους εμάς».
~   Πέθανε σε ηλικία 95 ετών ο πρώην αστροναύτης και γερουσιαστής Τζον Γκλεν, ο πρώτος Αμερικανός που πέταξε σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Το θάνατό του ανακοίνωσε ο κυβερνήτης του Οχάιο λέγοντας πως «ο Τζον Γκλεν είναι και θα είναι για πάντα, ο απόλυτος ήρωας της πολιτείας του Οχάιο και ο θάνατος του σήμερα αποτελεί περίσταση πένθους για όλους εμάς».

Ο Τζον Χέρσελ Γκλεν γεννήθηκε στις 18 Ιουλίου 1921 στο Κέμπριτζ του Οχάιο.
Ξεκίνησε να σπουδάζει χημικός μηχανικός αλλά διέκοψε τις σπουδές του για να καταταγεί στην ναυτική αεροπορία μετά την εμπλοκή της Αμερικής στον Β´ Παγκόσμιο Πόλεμο, το 1943.
Στο σμήνος VMO-155 με βάση το Ματζούρο της Ιαπωνίας και τα νησιά Μάρσαλ, ο Γκλεν οδήγησε στη μάχη 59 αποστολές.
Η καριέρα του ως πιλότου συνεχίστηκε στην Κορέα, όπου ως σμήναρχος συμπλήρωσε 90 αποστολές, σε μία από αυτές μάλιστα πλησίασε μάλιστα τόσο πολύ τα εχθρικά αεροσκάφη που όταν το F-86 το οποίο πλοηγούσε επέστρεψε στη βάση του αριθμούσε 200 τρύπες.
Το 1958 η αμερικανική κυβέρνηση, μετά την επιτυχία του ρωσικού δορυφόρου Σπούτνικ, ξεκίνησε το Project Mercury, ένα πρώτης προτεραιότητας σχέδιο με στόχο την τοποθέτηση ενός διαστημικού οχήματος σε τροχιά γύρω από τη Γη.
Ο Γκλεν υπεβλήθη σε μια σειρά από σωματικά και ψυχολογικά τεστ και τον Απρίλιο του 1959 επελέγη ως ένας από τους επτά αστροναύτες του Mercury.
Στις 20 Φεβρουαρίου του 1962, ο νεαρός τότε αστροναύτης απογειώθηκε από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ μέσα στη διαστημική κάψουλα Friendship 7 Mercury. Έγινε ο πρώτος άνθρωπος που πέταξε σε τροχιά γύρω από τη Γη.



Θερμός υποστηρικτής των διαστημικών πειραμάτων και ερευνών της NASA, ο πρόεδρος Τζον Φ. Κένεντι έγινε στενός φίλος του Τζον Γκλεν και τον συμβούλεψε να στρέψει το βλέμμα του προς την πολιτική.
Ο θάνατoς του Κένεντι όμως άφησε τον Γκλεν μετέωρο. Η πολιτικές φιλοδοξίες του Γκλεν μάλιστα διακόπηκαν λόγω ενός ατυχήματος. Ο Γκλεν υπέστη σοβαρή βλάβη στο τύμπανο του δεξιού αφτιού μετά από πτώση του στο μπάνιο.
Ο Τζον Γκλεν εξελέγη τελικά γερουσιαστής το 1974, στην τρίτη του απόπειρα ως υποψηφίου.
Το 1998 τον προσέγγισε τη NASA, με σκοπό την επιστροφή του στο Διάστημα.
Στις 29 Οκτωβρίου 1998 το διαστημόπλοιο Discovery απογειώθηκε από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ και ο Γκλεν έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία αστροναύτης που ταξίδεψε στο Διάστημα.

*** CIA vs RUSSIA!'ΒΟΛΕΣ' των Μυστικών Υπηρεσιών κατά του Πούτιν...

~  H CIA κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν επηρέασε το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών, για να εκλεγεί ο Ντόναλντ Τραμπ Πρόεδρος των ΗΠΑ. Αυτό ανέφερε σε χθεσινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Washington Post.
«Αποτελεί εκτίμηση των υπηρεσιών πληροφοριών ότι στόχος της Ρωσίας στην χώρα ήταν να ευνοήσει τον έναν υποψήφιο έναντι του άλλου και να βοηθήσει τον Τραμπ να εκλεγεί στην προεδρία», ανέφερε σύμφωνα με το δημοσίευμα ένας ανώτερος αμερικανός αξιωματούχος. «Αυτή είναι η άποψη κοινής αποδοχής», συμπλήρωσε.
Θυμίζουμε πως τον Οκτώβριο η κυβέρνηση Ομπάμα είχε επίσημα κατηγορήσει τη Ρωσία για κυβερνοεπιθέσεις κατά των ΗΠΑ, με τη Ρωσία να αρνείται κατηγορηματικά κάθε εμπλοκή.
Πάντως οι υπηρεσίες πληροφοριών δεν είχαν συγκεκριμένα στοιχεία που να δείχνουν το Κρεμλίνο να δίνει εντολή στα άτομα να μεταβιβάσουν τα mails στα WikiLeaks, τόνισε ένας άλλος ανώτερος αξιωματούχος στην εφημερίδα. Τα πρόσωπα βρίσκονταν «ένα βήμα» μακριά από την ρωσική κυβέρνηση παρά ήσαν κυβερνητικοί υπάλληλοι, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.
Τέλος ο Τζούλιαν Ασάνζ, ιδρυτής του ιστοτόπου WikiLeaks δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι η ρωσική κυβέρνηση δεν ήταν η πηγή άντλησης των mails, ανέφερε η Post.

*** ΒΟΜΒΑ από το ΝΑΤΟ!'ΆΧΡΗΣΤΟΣ' ο ΣΤΡΑΤΟΣ, άρα ΚΟΥΦΙΕΣ οι ΑΠΕΙΛΕΣ...

~   Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε κατάσταση διάλυσης. Αυτό επισημαίνει ο διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, στρατηγός Curtis Scaparrotti, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για τον ουσιαστικό ρόλο που μπορεί να έχει η Τουρκία στο ΝΑΤΟ, προκαλώντας την οργή της Άγκυρας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 325 εν ενεργεία στρατηγούς των ενόπλων δυνάμεων εκδιώχτηκαν μετά το πραξικόπημα οι 149, μεταξύ αυτών ο διοικητής ναύαρχος του στόλου Μαύρης Θάλασσας και ο στρατηγός διοικητής της 2ης Στρατιάς, δηλαδή σχεδόν οι μισοί επιτελείς, ενώ από την πολεμική αεροπορία εκδιώχτηκαν 500 εν ενεργεία πιλότοι γεγονός που ανάγκασε την τουρκική κυβέρνηση να αναζητά πιλότους για να πληρώσουν τα κενά από την πολιτική αεροπορία.
Στους δε υψηλόβαθμους αξιωματικούς έχει γίνει ουσιαστική αποψίλωση προσωπικού.
Συγκεκριμένα εκδιώχτηκαν από το Γενικό Επιτελείο Στρατού 1.259 άτομα, από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, 391 από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, 338 και από το Γενικό Επιτελείο Στρατοχωροφυλακής 403.
Σε όλα αυτά πρέπει να προστεθεί πως πολλοί είναι οι αξιωματικοί της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ που αρνούνται να επιστρέψουν και το γεγονός πως όσοι τελικά προσλαμβάνονται είναι τελείως άπειροι για πραγματικές συνθήκες μάχης.

***  ΘΡΙΛΕΡ στη ΜΕΣΟΓΕΙΟ!Άγρια ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΡΩΣΩΝ και ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ...

~  Πόλεμος νεύρων εκτυλίσσεται στη Μεσόγειο. Πολλά είναι τα ανθυποβρυχιακά αεροσκάφη, μεταξύ αυτών και τα αμερικανικά υπερσύγχρονα P-8 Poseidon, που αναζητούν ένα ίσως και δύο ρωσικά υποβρύχια που παρακολουθούν τις κινήσεις του 6ου Στόλου ομάδα μάχης του USS Eisenhower), αλλά και της ομάδας του γαλλικού αεροπλανοφόρου Charles De Gaulle.
Πηγές του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας παραδέχτηκαν το συμβάν και πρόσθεσαν πως ένα από τα δύο ρωσικά υποβρύχια (παραδέχτηκαν την ύπαρξη δύο) είναι το πυρηνοκίνητο Κ-119 «Voronezh» Οscar II. Για την ταυτότητα του δεύτερου υποβρυχίου δεν ειπώθηκε κάτι.
Video  :Akula Class Submarine ,  https://youtu.be/b6vHQXJguDs  .-  
~ Το θρίλερ έχει δημιουργηθεί καθώς τα δύο υποβρύχια έχουν εξαφανιστεί από τα ραντάρ των Αμερικανών και Γάλλων. Τα δε αμερικανικά ΜΜΕ τονίζουν πως τα δύο αυτά υποβρύχια αποκαλούνται «φονιάδες των Αεροπλανοφόρων».
Video : Take A Rare Look Inside US Navy P-8A Poseidon Surveillance Aircraft , https://youtu.be/v9SyLzJQxHI  .-

***  ΒΟΜΒΑ ΑΔΩΝΗ για την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ της Ν.Δ και τον ΣΟΙΜΠΛΕ!Θέλει Υπακοή;..

~ O Aντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στο ραδιόφωνο του Σκάι και έκανε δηλώσεις που θα συζητηθούν.
«Τι λέει ο κ. Σόιμπλε;» αναρωτιέται ο κ. Γεωργιάδης και απαντάει με βεβαιότητα ότι ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και πάσης της Ευρώπης φοβάται μη χαλαρώσουν τα μέτρα και οι στόχοι και «ανακοπεί ο μεταρρυθμιστικός οίστρος», εννοώντας ότι κάνουμε πολύ κακή εντύπωση με επιδόματα σε συνταξιούχους και αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ σε νησιά.
Συνέχισε δε λέγοντας πως «θα ψηφίσουμε αμέσως όλες τις φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις που μας ζητάει η τρόικα και άλλες τόσες που δεν μας έχουν ζητήσει».  Ακούστε τη συνέντευξη.
Video :Άδωνις Γεωργιάδης: Θα κάνουμε όσα λέει ο Σόιμπλε κι ακόμα τόσα! ,   https://youtu.be/5pyIFtgEljk  .-

***  Η ΕΥΡΩΠΗ 'ΧΤΥΠΑ' τη ΡΩΣΙΑ! Τουλάχιστον έτσι νομίζει...

~  H Ε.ΕΕ αναμένεται να συνεχίσει για άλλους 6 μήνες τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ως τιμωρία για τη στάση της δεύτερης την Ουκρανία. Αυτή η απόφαση αναμένεται να επικυρωθεί στη Σύνοδο των 28 στις 15 Δεκεμβρίου.
Στις κυρώσεις περιλαμβάνεται περιορισμός της δυνατότητας διεθνούς χρηματοδότησης, καθώς και στη συνεργασία στους τομείς της Άμυνας και της ενέργειας με τη Ρωσία, λόγω της προσάρτησης της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας και της υποστήριξης που παρέχει σε φιλορώσους ενόπλους που κατέχουν τμήμα της ανατολικής Ουκρανίας.
Η τελική απόφαση θα έχει ληφθεί το αργότερο μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου.

***  O K.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΣΕΙΣΕ το ΜΕΝΙΔΙ !ΟΙ ΜΕΝΙΔΙΑΤΕΣ φώναξαν «ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ»...

~   Ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κ.Βελόπουλος επισκέφτηκε στις 09 Δεκεμβρίου  2016, ώρα 18:00 το Δημαρχείο Μενιδίου, παρουσία πλήθους κόσμου.


Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ παρουσίασε την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, την απάντηση στην κρίσιμη περίοδο που ζούμε…


Στην ομιλία του ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, μίλησε για την ανάπτυξη του Πρωτογενούς Τομέα, την αύξηση του πλούτου, τα Εθνικά Θέματα, την απεμπλοκή από το άρμα της Δύσης, που δεν προσφέρει τα αναμενόμενα στην Ελλάδα. Τόνισε πως η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ πιστεύει ότι η μόνη διέξοδος για την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας είναι η «πραγματική παραγωγή». Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ επιδιώκει τη δημιουργία μιας ισχυρής και οικονομικά εύρωστης Ελλάδας και πιστεύει ότι η βάση για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι πρωτίστως η ενίσχυση της αγροτικής / κτηνοτροφικής παραγωγής και της αλιείας.  Για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, η στήριξη των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των αλιέων είναι υποχρέωση και εθνικό καθήκον, γιατί αποτελούν τη βάση της εθνικής οικονομίας και κρατούν ζωντανή την ελληνική περιφέρεια.
Τόνισε επίσης πως η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ έχοντας ΠΛΗΡΗ επίγνωση της ΑΞΙΑΣ του Κοινοβουλευτισμού και της ΚΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑΣ της χρονικής περιόδου, προτείνει μέτρα που θα αναβαθμίσουν το θεσμό αυτό, αλλά και θα κάνουν τους Έλληνες να νιώθουν ότι, όλοι είναι ΙΣΟΙ απέναντι στο ΝΟΜΟ, δίχως ΚΑΜΙΑ Εξαίρεση.
Video : ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΜΕΝΙΔΙ 09/12/2016 , https://youtu.be/ajVRDZikGJk  .-
Video 2 : ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΜΕΝΙΔΙ 2 09/12/2016 , https://youtu.be/Lyuj7u5dMNk .-
Video 3 : ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕΝΙΔΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΜΕΝΙΔΙ 3 09/12/2016 , https://youtu.be/tMKQjwKj-g8  .-
Video 4 : ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4 ΜΕΝΙΔΙ 09/12/2016 , https://youtu.be/MePA36gR6P8 .-
~  Όπως βλέπετε η ανταπόκριση των Συν-Ελλήνων ήταν συγκινητική. Πλήθος κόσμου με αγάπη για την Πατρίδα ήρθε να ακούσει το Πρόγραμμα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και να δει τον ΚΥΡΙΑΚΟ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ που προσπαθεί να αφυπνίσει το λαό. Να του δείξει και αποδείξει πως υπάρχει εναλλακτική, υπάρχει λύση και είναι ελληνική. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ.



Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ θέλει να ευχαριστήσει όλους όσοι παρευρέθησαν στην εκδήλωση. Η ΛΥΣΗ είναι εδώ, είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ

*** ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ των ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ! Το Δ' ΡΑΙΧ είναι ΠΑΡΟΝ!Ο ρόλος της Ε.Ε και της Ελλάδας...

~   Σύμφωνα με αποκάλυψη βρετανικής εφημερίδας, οι μυστικές υπηρεσίες του Ηνωμένου Βασιλείου επιβεβαιώνουν πως ναζιστικά ‘σταγονίδια’ συνέχισαν να επηρεάζουν την πολιτική σκηνή της Γερμανίας και μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου’. Μάλιστα οι μυστικές υπηρεσίες θεωρούν πως ο σκοπός των ‘σταγονιδίων’ αυτών είναι η επιβολή ενός Δ’ Ράιχ και γι αυτό το σκοπό δρουν ακόμα στην πολιτική σκηνή της Γερμανίας.
«Αν νομίζατε ότι το Τρίτο Ράιχ τελείωσε με την παράδοση της ναζιστικής Γερμανίας, να το ξανασκεφτείτε», γράφει η βρετανική εφημερίδα . Οι Βρετανοί κεκαλυμμένα «δείχνουν στην Γερμανία του Σόιμπλε και της Μέρκελ ότι έχουν «πολλά ράμματα για την γούνα της » σε σχέση με το παρελθόν διότι κατέχουν αρχεία μαρτυρίες και ντοκουμέντα που αποδεικνύουν ότι οι ναζί του 1945 έχουν «πλοκάμια» που φτάνουν εν έτει 2016 σε όλο το γερμανικό πολιτικό φάσμα. 
Video :Die Waffen SS - Mythos Odessa Ο ΜΥΘΟΣ ΟΝΤΕΣΣΑ ,  https://youtu.be/fQSp0LIRugo  .- {"Οντέσσα"
Ηταν μια επιχείριση από την παντοδύναμη μυστική οργάνωση των SS της Ναζιστικής Γερμανίας που είχε σκοπό να φυγαδεύσει και να προστατεύσει τους Ναζιστές μέλη της μετά το τέλος του Β'Παγκόσμιου πολέμου ώστε να μην δικαστούν και εκτελεστούν για εγκλήματα πολέμου. Η Επιχείρηση "Οντέσσα" ειχε απλωθεί σ' όλο τον κόσμο.
Μετά το τέλος του Β' Παγκόσμιου πολέμου
Μετά το τέλος του β'παγκοσμίου πολέμου έγιναν ορισμένες νομικές προσπάθειες έτσι ώστε οι Ναζί και οι συνεργάτες τους να έρθουν ενώπιον της δικαιοσύνης. Μερικοί από τους πιό υψηλόβαθμους Ναζί δικάστηκαν στις Δίκες της Νυρεμβέργης, από δικαστές των Συμμάχων και ήταν το πρώτο διεθνές δικαστήριο του είδους του. Στο σύνολο, 5.025 Ναζί εγκληματίες καταδικάστηκαν από το 1945 έως το 1949 στους αμερικανικούς, βρετανικούς και γαλλικούς τομείς της Γερμανίας. Ωστόσο πολλοί Ναζί κατάφεραν και την γλύτωσαν με μικρές ποινές με τη δικαιολογία ότι «εκτελούσαν διαταγές» να λειτουργεί σαν ελαφρυντικό, και πολλοί επέστρεψαν στην κοινωνία σε σύντομο χρονικό διάστημα.Υπήρχαν όμως και περιπτώσεις πολλών Ναζιστών που ενώ διέπραξαν μεγάλα εγκλήματα πολέμου κατάφεραν να διαφύγουν και να μην δικαστούν ποτέ για τα εγκλήματά τους. Αυτό οφειλεται στην οργάνωση "Οντέσσα".} .-

***  ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ! «Αλέξη παραιτήσου πριν σε στήσουν στον τοίχο»...

~   Aνοικτή επιστολή προς τον Αλέξη Τσίπρα απευθύνει ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης και καλεί τον Πρωθυπουργό ( με κομψό τρόπο) να παραιτηθεί. Ο τίτλος είναι «Σήμα Κινδύνου» και είναι ξεκάθαρο πως απευθύνεται στον Αλέξη Τσίπρα, χωρίς όμως να τον κατονομάζει.
Το κείμενο του Γιάννη Πανούση (όπως αναρτήθηκε αρχικά στο anoixtoparathyro.gr
Σήμα κινδύνου – [Ανοικτή επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα]
«Το θέμα μας είναι όταν έρθει η ώρα να γίνει απογραφή να είσαι βέβαιος πως όσα αφήνεις πίσω είναι καλύτερα από όσα βρήκες
Δ. Πιστικός, Δεν είναι αυτό το θέμα μας
Το προφίλ του Ηγέτη δεν το φτιάχνουν ούτε [πρέπει να] το χειρίζονται οι image makers αλλά ο ίδιος. Ή, καλύτερα, ο φωτεινός εαυτός του. Ο υπερήφανος, ενάρετος, δίκαιος, μεγαλόκαρδος, σώφρων και άξιος εαυτός του που έχει μάθει να πολεμάει και να νικάει το αλαζονικό, δημαγωγικό, παραπλανητικό, ανάξιο κι άφιλο άλλο του Εγώ.
Ο Ηγέτης ήταν εξαρχής Κάποιος και δεν έγινε Κάτι λόγω της εξουσίας. Ενδιαφερόταν για τους αδύναμους και δεν προσκυνούσε τους δυνατούς λόγω συγκυρίας. Ήταν ικανός και διάφανος και δεν ταύτιζε την πολιτική ηθική με την πονηριά.
Οι ευφυείς κινήσεις του Ηγέτη στην πολιτική σκακιέρα διατηρούν την επιρροή ή και τη γοητεία στο λαό αρκεί να μη συνδυάζονται με «παιχνίδια εκτός κανόνων».
Το fair play μακροπρόθεσμα λειτουργεί υπέρ του Ηγέτη και των θεσμών ενώ η «μπαμπεσιά» επιστρέφει με σφοδρότερο τρόπο και δυσανάλογο κόστος.
Χρειάζεται χρόνος και ήθος για να γίνεις «κύριος του πραγματικού εαυτού σου» και κυρίως να μάθεις να μην πιέζεις τη μοίρα σου πάνω από τις δυνάμεις σου.
Πώς όμως ένας Αρχηγός μπορεί να καταστεί εγγυητής του καλού εαυτού του, να επιμεληθεί ενός παραδειγματικού βίου, ν’ ασκηθεί στην πολιτική αρετή, να γίνει πρότυπο, με βάση τον τρόπο που σκέφτεται, πράττει και ζει;
Απλά, να μην ευνοεί «ημετέρους», να μην αδικεί [ακόμα κι αυτούς που τον αδικούν], να μην εκδικείται. Να μεριμνά για την παιδεία των πολιτών και για την ποιότητα της Δημοκρατίας. Να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και να σέβεται όλους τους θεσμούς χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.
Τις συμφορές δεν τις στέλνουν οι Θεοί [Επίκουρος] ή οι Θεσμοί [Ευρώπη] αλλά τις προ[σ]καλούν οι άνθρωποι, ιδίως αυτοί που φιλοδοξούν να υποκαταστήσουν τους θεούς. Δεν είναι όλα «γραμμένα». Μεγάλο μέρος της Ιστορίας το γράφουν οι ίδιοι οι Ηγέτες. Προσοχή όμως. Και γι’ αυτούς φτάνει κάποτε η ώρα του [ενδιάμεσου ή οριστικού] απολογισμού. Αυτή είναι η Μεγάλη Ώρα του πραγματικού Ηγέτη. Στην πολιτική πρέπει να εισέρχεσαι και να εξέρχεσαι, να νικάς και να χάνεις με αξιοπρέπεια. Η υστεροφημία κερδίζεται με αλήθειες κι όχι με ψέματα.
Όπως δεν νοείται gouvernement de caprice [Μοντεσκιέ] έτσι και δεν νοείται Κυβερνήτης ο οποίος δεν γνωρίζει πώς και πότε κατεβαίνει από τη σκηνή [για ν’ αναστοχαστεί και να επαναξιολογήσει τις σχέσεις, τα πρόσωπα, τις ιδέες].
Ο Ηγέτης [αυτο]θυσιάζεται πριν τον στήσουν στον τοίχο οι διαψεύσεις του και τον πυροβολήσουν πισώπλατα οι «σύντροφοί» του.
Κι ας μην ξεχνάμε. Οι Ηγέτες αποχωρούν και δεν υποχωρούν. Δεν εκχωρούν όμως την εξουσία τους και τη σχέση τους με το λαό στους «επιγόνους» πρίν την κρίσιμη απόφαση της [πολιτικής και όχι μόνο] Μοίρας.
ΥΓ. Οι ηρτημένοι λόγοι ανατρέπουν το ψέμα [Μ.Βλάχου-Καράμβαλη, Χρόνος Αποθέτης].
ΥΓ2. Μία ζωή ανεξέταστη δεν αξίζει να τη ζεις [Διογένης]»

*** Αθλητική ενημέρωση :

*** Euroleague στο μπάσκετ  11η αγωνιστική
Παρασκευή 09/12/2016 :
Παναθηναϊκός
Παναθηναϊκός - Γαλατάσαραϊ  85-58 .- ^Europa League
Τα δεκάλεπτα : 20-13, (39-31) ,64-45 ,85-58 .-
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πατέρνικο (Ιταλία), Ζαμοΐσκι (Πολωνία), Πέτεκ (Σλοβενία)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 13, Νίκολς 9 (1), Ρίβερς 14 (2), Τζέιμς 13, Φώτσης, Παππάς, Φελντέιν 4, Χαραλαμπόπουλος, Γκάμπριελ 14 (2), Μπουρούσης 4, Καλάθης 14.
ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ (Εργκίν Αταμάν): Σμιθ 9, Πρέλντζιτς, Μίτσοφ 6, Τάιους 6, Κορκμάζ 5 (1), Τόμσον 6, Σιλμπ 15 (3), Αράρ 2, Γκιουλέρ 8, Ντίμπλερ, Κοκσάλ 1.
VIDEO:
~ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ  85-58     11η  αγωνιστική  09/12/2016: https://youtu.be/tO0hGEl89Z4 .-


Ο Ολυμπιακός «έπνιξε» την Ούνιξ στο... Καζάν-ι του ΣΕΦ
Ολυμπιακός - Ούνικς Καζάν  86-59  , (43-28).-
 Τα δεκάλεπτα : 24-16 , (43-28) ,68-42 ,86-59 .-
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γκαρθία Γκονζάλεθ (Ισπανία), Μπολτάουζερ (Σλοβενία), Χιμένεθ (Ισπανία)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Γκριν 15, Μπιρτς 5, Γιανγκ 5, Παπαπέτρου 4, Σπανούλης 10, Μιλουτίνοφ 4, Πρίντεζης 11 (1), Παπανικολάου 12, Μάντζαρης 5 (1), Χάκετ 2, Λοτζέσκι 15 (1), Αθηναίου.
ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΆΝ (Εβγκένι Πασούτιν): Τζόνσον 3, Αντίποφ, Λάνγκφορντ 25 (3), Στολ 2, Παρακχούσκι 4, Κόλομ 4, Κλιμένκο 3, Βορόνοφ, Πανιν 3 (1), Καϊμακόγλου 6, Ουίλιαμς 9.
VIDEO :
~ΟΣΦΠ-ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ 86-59  11η  αγωνιστική  09-12-2016: https://youtu.be/lqwOJbaX56I .-
 
***  Αναλυτικά το πρόγραμμα 14ης αγωνιστικής της Super League:
ΣΑΒΒΑΤΟ  10-12-2016
ΣΑΒΒΑΤΟ
Αστέρας Τρίπολης-Βέροια 0-0
Ξάνθη-ΑΕΛ 1-0
(50΄ Βασιλακάκης)
   ΑΕΚ-Λεβαδειακός 4-0
(28' Σιμόες, 50' Πέκχαρτ, 67' Γαλανόπουλος, 80' Πατίτο)

«Λευκή» ισοπαλία για Αστέρα και Βέροια στην Τρίπολη
 Αστέρας Τρίπολης-Βέροια  0-0 .- ^
Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)
 Κίτρινες: Δημούτσος, Φερνάντεθ / Βίτι
 Αστέρας Τρίπολης (Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Ίγκορ, Γιαννούλης, Μπέρτος, Χαμντανί, Τσουκαλάς, Δημούτσος, Κώτσιρας (51΄ Μάσα), Φερνάντες, Τσιλιανίδης (65΄ Στανισάβλιεβιτς), Ιωαννίδης (75΄Φαρίνια).
Βέροια (Γράφας): Λόπεθ, Καλί, Ασίγκμπα, Μαλόν. Βασιλαντωνόπουλο, Λινάρδο, Μπαλάφα, Άρτσε (78΄ Τόμας), Σαρπόνγκ (80΄ Τόνι Κάλβο), Σισίνιο (60΄ Χαροντάκης), Βίτι.

Ευρωπαϊκά όνειρα κάνει η Ξάνθη μετά το 1-0 επί της ΑΕΛ
  Ξάνθη-ΑΕΛ   1-0 ,(1-0)  .-
Τα γκολ : 50΄Βασιλακάκης
Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος Α' βοηθός: Δαμιανός Ευθυμιάδης Β' βοηθός: Σπυρίδων Βασιλόπουλος 4ος: Ανανίας Φωτιάδης
 Διαιτητής: Στ.Μάνταλος
ΞΑΝΘΗ (Ρ.Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Χατζητερζόγλου, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Γουάλας, Ντε Λούκας, Λουσέρο, Τριάδης (71΄ Καμαρά), Βασιλακάκης (84΄ Νιέτο), Λάζιτς, Γιουνές (89΄ Ράνος).
ΑΕΛ (Σ.Τσιώλης): Ξενοδόχοβ, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς, Σουλιώτης, Μονιάκης, Αναστασόπουλος (56΄ Γκόλιας), Ποτουρίδης, Ναζλίδης, Πολ (70΄ Κάπος), Αβραάμ, Μαρουκάκης (67΄ Λαμπρόπουλος).

ΑΕΚ-Λεβαδειακός  4-0  ,(1-0).- ^
«Ξέσπασε» η ΑΕΚ, άνεμος Ευρώπης για Ξάνθη, «Χ» στην Τρίπολη
Τα  γκολ: 28 ΄ ο Σιμόες την έστειλε -με υπέροχο τακουνάκι στην κίνηση- στα δίχτυα!, 28' Σιμόες, 50' Πέκχαρτ, 67' Γαλανόπουλος, 80' Πατίτο)
Διαιτητής: Μπλάνας
Κίτρινες: Μεντί, Μάντζιος, Μιλιάζες
Κόκκινες: 17΄ Ναμάσκο
 ΑΕΚ (Ζ.Μοράις): Μπάρκας, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες (80΄ Τσέλιος), Γιόχανσον, Γαλανόπουλος, Πατίτο, Αραβίδης (84΄ Χριστοδουλόπουλος), Πέκχαρτ (74΄ Αλμέιδα)
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ρ.Ντόστανιτς): Ναμάσκο, Μουλόπουλος (33΄ Τόπι), Ουόν, Τριποτσέρης, Μιλιάζες, Καλτσάς, Μεντί (20΄ Μοσχονάς) , Τόνι Σίλβα (76΄ Βασιλείου), Ζεζίνιο, Γιακουμάκης, Μάντζιος
Η αποβολή του Ναμάσκο έκανε τα πράγματα πιο απλά για την ΑΕΚ
Εκτός αγώνα ο Μεντί για να μπει στη θέση του ο γκολκίπερ Μοσχονάς.
33' - Αλλαγή για τον Λεβαδειακό ,Νέο πρόβλημα για τους Βοιωτούς, αφού ο Μουλόπουλος φεύγει τραυματίας και δίνει τη θέση του στον Τόπι.

 ΚΥΡΙΑΚΗ  11-12-2016
15:00 Παναιτωλικός-Ηρακλής Γηπ. Παναιτωλικού
17:15 ΠΑΟΚ-Πλατανιάς Γηπ. Τούμπας
17:15 Πανιώνιος-Κέρκυρα Γηπ. Πανιωνίου
19:30 Ατρόμητος-Παναθηναϊκός Δημ. Στάδιο Περιστερίου
 ΔΕΥΤΕΡΑ  12-12-2016
19:30 ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων "Οι Ζωσιμάδες"

***  Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών, έχει ως εξής:

Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
Πρώτη εκτός έδρας νίκη για το Λαύριο μέσα στη Λευκάδα
   Δόξα Λευκάδας-Λαύριο  63-64 .-
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μάνος-Διαμαντής-Ξενικάκης
 Δόξα Λευκάδας (Μαρκόπουλος): Δεμερτζής, Μπασάμπε 10, Ψαθάς, Τσαλδάρης 9(2), Πατελωτής, Σκοτ 17(1), Ντόμπλας 4, Ρόμπινσον 17(1), Τζόνσον, Ταπούτος 6(1), Ροντογιαννης, Ιωακειμίδης
 Λαύριο (Σερέλης): Σέλτον 8, Χάμιλτον, Στεφανίδης 11(3), Αθανασούλας 2, Περράκης, Κακλαμανάκης 4, Αναγνωστάκης, Κοκ 3, Πάντερ 14(4), Τσίρος, Μπολντς 22(4), Γκρέι

Κακός... οικοδεσπότης ο Κολοσσός, «πάτησε» τον Απόλλωνα
 Κολοσσός Ρόδου-Απόλλων Πάτρας  71-59 .-
Τα δεκάλεπτα: 22-14, 39-27, 53-39, 71-59
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ψαριανός-Δεσλής-Αναστόπουλος Α.
ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Λυκογιάννης): Ρέντικ 16, Γεωργαλλής 2, Ρέλεφορντ 13 (2), Βασιλόπουλος 11 (3), Χολ, Λιάπης, Τσούκου, Σαλούστρος 11(2), Αγγελάκος, Άχονεν 14(2), Παπαδάκης 2, Ουότσον 2.
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (Μέξας): Κόμπινς 4, Χίκεϊ 6 (2), Βεργίνης 22 (4), Σλαφτσάκης 2, Τσιάρας 2, Νιφόρας, Ντούβνιακ 11, Διαμαντάκος, Μπάβσιτς 8 (1), Κουζέλογλου 4, Μπαζίνας, Καλινόσκι.

Εύκολο απόγευμα για τον Άρη απέναντι στην Κύμη
  Άρης-Κύμη   85-72 .-
Τα δεκάλεπτα: 25-14, 48-32, 70-50, 85-72
ΑΡΗΣ (Δημήτρης Πρίφτης): Μαρμπλ 3 (1), Ξανθόπουλος 5, Καλαϊτζάκης 2, Φλιώνης, Τσαϊρέλης 11, Τζένκινς 13 (3), Κάμινγκς 15 (2), Ζάρας 4, Χρηστίδης 3, Μούρτος 5(1), Σίμτσακ 3, Ντραγκίσεβιτς 21 (4).
ΚΥΜΗ (Βασίλης Μπρατσιάκος): Τουντζιαράκης 15, Σχίζας 9 (1), Αντεγκμπόγιε 13 (1), Σιγκούνας, Τσούπκοβιτς 7(1), Κωνσταντακόπουλος, Κοστόβ 7(1), Σταμάτης 9(1), Πάλμπλαντ 7(2), Ελ Αμίν 5(1).

Στην παράταση ο ΠΑΟΚ έφυγε νικητής από την Πάτρα
  Προμηθέας Π.-ΠΑΟΚ  κ.α. 64-64 .- , 73-75 .-
Τα δεκάλεπτα: 12-18, 42-33, 51-47, 64-64κ.α., 73-75 παρ.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πουρσανίδης Γ.-Ανδρικόπουλος-Μαλαμάς
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ (Βετούλας): Κλαρκ 6, Κρομά 8, Σαρικόπουλος 1, Μουρ 18 (3), Τόντιτς 19 (3), Γιαννικόπουλος, Γκίκας 9 (3), Πέττας, Γερομιχαλός 10, Γράβας, Τσάμης, Ντίκερσον 2.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Κόνιαρης 2, Τέιλορ, Μιλιένοβιτς 12, Γλυνιαδάκης 14 (10 ριμπ.), Σάιμπερτ 3, Χρυσικόπουλος 6, Τσόχλας 5 (1), Μπράιαντ 14, Πέινερς 14 (1), Κλάντον 5 (9 ριμπ.).


Κόριβος Αμαλιάδας -Τρίκαλα  87-76 .-
Τα δεκάλεπτα: 29-18, 51-38, 64-60, 87-76
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σχινάς-Πουρσανίδης Κ.-Σκούτας
ΚΟΡΟΙΒΟΣ (Καλαμπάκος): Μπράουν 11 (16), Γκότσερ 29 (3), Σπυριδωνίδης 6 (2), Πόλαρντ 9, Χολ 8, Μιλουτίνοβιτς 11, Μιχαλόγλου, Βαν Όστρουμ 13, Σαχπατζίδης, Χατζηνικόλας, Αποστολίδης, Μπεκρής.
ΤΡΙΚΑΛΑ (Καστρίτης): Κάφι 9 (1), Μπιρούτα 20, Τσαγκαράκης 8 (2), Μπάρλοου 13 (1), Χότον 2, Μανωλόπουλος 13 (3), Λίποβι 9 (2), Άτιτς, Πουλιανίτης 2, Καλλές, Καλογιαννίδης, Βαρυτιμιάδης.

Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
  Ολυμπιακός-Ρέθυμνο 
 Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 

  *** Β΄ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΠρόγραμμα αγώνων Footballleaguen 5η αγωνιστικής :

Σάββατο 10-12-2016  :
ΑΠΟΛΛΩΝ Σμύρνης-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ  0-0 .-
ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Καρδίτσης  0-3 .-
ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ-ΣΠΑΡΤΗ   2-1 .-
ΕΛΕΥΣΙΝΑ-ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης  1-3 .-
Κυριακή 11-12-2016  :
ΚΑΛΟΝΗ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ-ΠΑΝΕΓΙΑΛΕΙΟΣ
ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ-ΚΑΛΛΙΘΕΑ
ΛΑΜΙΑ-ΤΡΙΚΑΛΑ
ΟΦΗ-ΧΑΝΙΑ

***  Γ΄ Εθνική στο ποδόσφαιρο 3ος όμιλος   :

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 :
Αιολικός-Τσικλητήρας Πύλου
Ερμιονίδα-Α.Ο. Ζευγολστιού
Παναργειακός-Αχαϊκή
Παναχαϊκή-Α.Ο.Θήβας
ΠΑΟ Βάρδας-Φωστήρας
Χαλκίδα-Δόξα Μεγαλόπολης

***  ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ  ΕΠΣ Μεσσηνίας :

Α΄ Κατηγορία (12η αγωνιστική) 
      Σάββατο 10/12/16
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ  0-3 .- ^
Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ - Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΗΣ  . 3-1 .- ^
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ - ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ   2-1 .- ^
Α.Ο. ΦΑΡΑΙ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  1-0 .-^
 Κυριακή 11/12/16
ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ - Π.Σ. Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ 
ΠΑΜΙΣΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ - Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ - Α.Ε. ΑΒΙΑΣ 
Α1 Κατηγορία (11η αγωνιστική)
Σάββατο 10/12/16
 Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ.  0-0 .-^
ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ - ΑΣΤ. ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ  1-2 .- ^
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ   2-1 ,-^
ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Π.Σ. - ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ  2-2 .-^
  Κυριακή 11/12/16
ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ - Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ  
Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ 
ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ - Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ 
Β΄ Κατηγορία - 1ος Όμιλος (10η αγωνιστική)
  Σάββατο 10/12/16
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ - ΑΕ ΚΥΠΑΡΙΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ   2-1
ΔΟΞΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΑΕΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ   2-2
ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ - ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΑΜΦΕΙΑΣ  1-3
Α.Ο. ΠΑΝΕΥΑΪΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ  2-6
 Κυριακή 11/12/16
ΑΣ ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΡΟΠΗΣ - Α.Ε. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ 
ΠΑΟ ΚΑΛΟ ΝΕΡΟΥ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Β΄ Κατηγορία - 2ος Όμιλος (9η αγωνιστική)
Σάββατο 10/12/16
ΘΥΕΛΛΑ ΧΑΡΑΚΟΠΙΟΥ - Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ  2-3 .-
Π.Α.Ο. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  1-2 .- 
  Κυριακή 11/12/16
ΑΣ ΦΥΤΕΙΑΣ - ΑΟ ΦΥΤΕΙΑΣ 
Α.Ε. ΛΟΓΓΑΣ - Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑ  
Α.Ο. ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ  
ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ - ΑΠΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ   
Γ΄ Κατηγορία (9η αγωνιστική)
Σάββατο 10/12/16
 ΝΕΣΤΩΡ ΠΥΛΟΥ - Α.Ο. ΒΕΡΓΑΣ   0-4 .-
ΑΟ ΕΡΜΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Α.Ο. ΛΑΙΪΚΩΝ
 Κυριακή 11/12/16
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ 
ΑΣ ΔΑΝΑΟΣ - ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
ΑΠΣ ΑΡΙΣ - ΝΕΔΟΥΣΑ ΑΛΑΓΟΝΙΑΣ 
7η αγωνιστική
Τετάρτη   14/12/16
ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΙΚΑΡΟΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

 

ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 1ος ΟΜΙΛΟΣ (8η αγωνιστική)
Σάββατο 10/12/16
 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ   1-0 .-
ΑΣ ΔΑΝΑΟΣ - ΔΟΞΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  1-2 .-
ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2ος ΟΜΙΛΟΣ (8η αγωνιστική)
 Α.Ε. ΜΑΝΗΣ - Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑ   Αναβλήθηκε .-
ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ.   -
ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 3ος ΟΜΙΛΟΣ (8η αγωνιστική)
 ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΗΣ   Αναβλήθηκε
ΑΣΤ. ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ - Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ   2-1 .-
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ    5-2 .-
ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 4ος ΟΜΙΛΟΣ (8η αγωνιστική)
 ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Π.Σ.   Αναβλήθηκε
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΜΙΣΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ   6-1 .-

*** Οι πιθανοί αντίπαλοι ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ στο Europa League
Τη Δευτέρα η κλήρωση...
Οι πιθανοί αντίπαλοι ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ στο Europa League
Στη φάση των «32» υπάρχουν περιορισμοί, καθώς δεν γίνεται να τεθούν αντιμέτωπες ομάδες από την ίδια χώρα, ούτε φυσικά όσες προκρίθηκαν από τον ίδιο όμιλο.
Α΄ Γκρουπ (Νικητές Ομίλων + 4 καλύτεροι από Champions League)
Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)
ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)
Σεντ Ετιέν (Γαλλία)
Ρόμα (Ιταλία)
Γκενκ (Βέλγιο) ή Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία)
Αγιαξ (Ολλανδία)
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)
Σάλκε (Γερμανία)
Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)
Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)
Φιορεντίνα (Ιταλία)
Οσμανλισπόρ (Τουρκία)
Κοπεγχάγη (Δανία)
Λιόν (Γαλλία)
Τότεναμ (Αγγλία)
Μπεσίκτας (Τουρκία)

Β΄ Γκρουπ (2οι ομίλων + οι υπόλοιποι 4 από Champions League)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)
ΠΑΟΚ (ΕΛΛΑΔΑ)
Μάντσεστερ Γ. (Αγγλία)
Αντερλεχτ (Βέλγιο)
Αλκμααρ (Ολλανδία)
Αστρα Τζούρτζιου (Ρουμανία)
Γκενκ (Βέλγιο) ή Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία)
Θέλτα (Ισπανία)
Γάνδη (Βέλγιο)
Κράσνονταρ (Ρωσία)
Βιγιαρεάλ (Ισπανία)
Χαποέλ Μπερ Σεβά (Ισραήλ)
Γκλάντμπαχ (Γερμανία)
Ροστόφ (Ρωσία)
Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία)
Λουντόγκορετς (Βουλγαρία)

~ Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016 14:00 COSMOTE SPORT 3 HD
Μπόχουμ - Μόναχο 1860
Bundesliga 2
 14:00 COSMOTE SPORT 2 HD
Οσασούνα - Μπαρτσελόνα
La Liga
 14:30 COSMOTE SPORT 1 HD
Γουότφορντ - Έβερτον
Premier League
 15:00 ΕΡΤ3
Απόλλων Σμύρνης - Αγροτικός Αστέρας
Football League
 15:00 Novasports 3HD
Αστέρας Τρίπολης - Βέροια
Super League
 15:15 Eurosport 2
Cross country σκι: Παγκόσμιο κύπελλο
Davos, Switzerland
 16:30 COSMOTE SPORT 4 HD
Αμβούργο - Άουγκσμπουργκ
Bundesliga
 16:30 COSMOTE SPORT 6 HD
Φράιμπουργκ - Ντάρμσταντ
Bundesliga
 16:30 COSMOTE SPORT 5 HD
Ίνγκολσταντ - Λειψία
Bundesliga
 16:30 COSMOTE SPORT 1 HD
Μπάγερν Μονάχου - Βόλφσμπουργκ
Bundesliga
 16:30 COSMOTE SPORT 3 HD
Κολονία - Ντόρτμουντ
Bundesliga
17:00 Novasports 2HD
Κολοσσός - Απόλλων Πατρών
Basket League
 17:00 Novasports 5HD
Άρης - Κύμη
Basket League
 17:00 Novasports 2HD
Δόξα Λευκάδας - Λαύριο
Basket League
 17:00 Novasports 2HD
Προμηθέας Πατρών - ΠΑΟΚ
Basket League
 17:00
Novasports 2HD
Κόροιβος - Τρίκαλα
Basket League
 17:15 Novasports 1HD
Ξάνθη - ΑΕΛ
Super League
 17:15 COSMOTE SPORT 2 HD
Ρεάλ Σοθιεδάδ - Βαλένθια
La Liga
 18:00 Novasports 4HD
Κηφισιά - Ολυμπιακός
Volley League
 18:00 Novasports 3HD
Μπορντό - Μονακό
Ligue 1
 19:00 COSMOTE SPORT 7 HD
Κροτόνε - Πεσκάρα
Serie A
 19:30 Novasports 2HD
ΑΕΚ - Λεβαδειακός
Super League
 19:30 Novasports 5HD
Σόλνοκ - Ολυμπιακός
Champions League
 19:30 COSMOTE SPORT 3 HD
Χέρτα - Βέρντερ
Bundesliga
19:30 COSMOTE SPORT 2 HD
Λας Πάλμας - Λεγκανές
La Liga
 19:30 COSMOTE SPORT 1 HD
Λέστερ - Μάντσεστερ Σίτι
Premier League
 20:00 FOX Sports
Philadelphia Flyers - Dallas Stars
NHL
 20:15 Novasports 3HD
Ντεπορτίβο Τσάβες - Μορεϊρένσε
Πρωτάθλημα Πορτογαλίας
21:00 Novasports 1HD
Λιλ - Μονπελιέ
Ligue 1
 21:45 COSMOTE SPORT 1 HD
Σαμπντόρια - Λάτσιο
Serie A
 21:45 COSMOTE SPORT 2 HD
Ρεάλ Μαδρίτης - Ντεπορτίβο Λα Κορούνια
La Liga
 22:30 Novasports 3HD
Μποαβίστα - Γκιμαράες
Πρωτάθλημα Πορτογαλίας
23:00 FOX Sports
Los Angeles Kings - Ottawa Senators
NHL
 00:15 COSMOTE SPORT 4 HD
Duke - UNLV
NCAA
 01:30 ΕΡΤ1
Παγκόσμιο πρωτάθλημα 25άρας
Γουίντσορ, Καναδάς - 5η ημέρα
03:00 Eurosport 1
Toronto FC - Seattle Sounders
MLS
 03:00 COSMOTE SPORT 4 HD
Σικάγο Μπουλς - Μαϊάμι Χιτ
ΝΒΑ
~  ** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016:
~  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  , Πέμπτη  01  Δεκεμβρίου 2016 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/12/news-01-2016.html .-
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας .-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 02  Δεκεμβρίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-02-2016-2.html .- 
Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο  03 Δεκεμβρίου  2016 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-03-2016-3.html  .-

~   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 04 Δεκεμβρίου  2016 : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-04-2016-3122016-super.html .-   
~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 03 και 04 Δεκεμβρίου 2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/12/03-04-2016-05-2016-1930-04122016-4-0-0-0.html .-  

~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 05 Δεκεμβρίου  2016  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/12/news-05-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 06 Δεκεμβρίου 2016 : 
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-06-2016.html .-
~ ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας  Τρίτη 06 Δεκεμβρίου 2016 : 
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr / .-  
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 07 Δεκεμβρίου 2016 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/12/news-07-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 08 Δεκεμβρίου 2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-08-2016.html .- 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 09 Δεκεμβρίου 2016 : 
http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-09-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 10  Δεκεμβρίου 2016 :
http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-10-2016.html .- 
~

~* ** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5080 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        
Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3257   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   
Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3254 video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11. 591  βίντεο   .-  

 ~* https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 
~   
http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas

@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου