ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

 Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 30  Αυγούστου  2016 :
~

Όσιος Άνθιμος ο Βαγιάνος ο εν ΧίωΔιά να λάβη κανείς την χάριν τον Αγίου Πνεύματος, πρέπει να υποφέρη πολύ, να κοπιάση, να αγωνισθή. Μη νομίσωμεν ότι με τα αναπαυτικά, με τα χαρμόσυνα, με τα καλά φαγητά και με τα καλά φορέματα θα λάβωμεν την χάριν του Θεού.

~ 30 Αυγούστου
Απόδοσις της εορτής της αποτομής της τιμίας κεφαλής Ιωάννου του Προδρόμου. Ιερομαρτύρων Ιανουαρίου πρεσβυτέρου, Φήλικος επισκόπου και Φιλωνίδου επισκόπου Κουρίου.Μαρτύρων Σεπτεμίνου και Φουρτουνάτου. Αλεξάνδρου (†340), Ιωάννου Η` (†595), Παύλου Γ` του Νέου (†784), πατριαρχών Κων/πόλεως και Ευλαλίου του ιεράρχου εν Κύπρω. Οσίων Φαντίνου του θαυματουργού (1), του εν Θεσ/νίκη και Βρυαίνης της μητρός αυτού. Φύλακος και Σαρματά. Άρχοντος Βλαδιμηρίας και Νεαπόλεως Αλεξάνδρου του Νευαίου.
(1) Ο όσιος Φαντίνος ο Θαυματουργός, καταγόταν από την Καλαβρία της Ιταλίας. Από μικρός ήταν πολύ πιστός, μορφώθηκε κατάλληλα και ήταν πολύ ενάρετος. Μάλιστα τόσο μεγάλη ήταν η μόρφωσή του, ώστε τον παρακολουθούσαν και πολλοί μαθητές. Σε ηλικία 60 ετών πήρε δύο από τούς μαθητές του, τον Βιτάλειο και τον Νικηφόρο, και περιόδευσαν ανά την ελληνική επικράτεια, ξεκινώντας από την Πελοπόννησο, την Αθήνα, την Λάρισα και καταλήγοντας στην Θεσσαλονίκη. Κατάφεραν και έφεραν πολλούς από την αμαρτία στον δρόμο της σωτηρίας. Στην Θεσσαλονίκη έμεινε 8 χρόνια και απεβίωσε ειρηνικά. ~
Σήμερα 30/08/2016 εορτάζουν:
Άγιοι Αλέξανδρος, Ιωάννης και Παύλος ο νέος, Πατριάρχες Κωνσταντινούπολης, Όσιος Φαντίνος θαυματουργός
~ Ἦχος γ´. Τὴν ὡραιότητα.
~  Μύσται οὐράνιοι ἀποδεικνύμενοι, θεῖοι ἐκφάντορες τῷ κόσμῳ ὤφθητε, τὴν Ἐκκλησίαν τοῦ Χριστοῦ, ποιμάναντες θεαρέστως, ἱερὲ Ἀλέξανδρε, τῆς Τριάδος ὁ πρόμαχος, Ἰωάννη ἔνδοξε, ὁ τῆς χάριτος τρόφιμος, καὶ Παῦλε Ἱερέων ἀκρότης, ὅθεν ὑμᾶς ἀνευφημοῦμεν.
~*  Απολυτίκιο Αγ. Αλεξάνδρου - 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ : https://youtu.be/eo0gQmJZAzQ  .-

~
Η Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου

Η Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ι....
 
Σύναξη των Ευρυτάνων Αγίων

Σύναξη των Ευρυτάνων Αγίων
 
Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός

Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός
 
Εύρεση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Ελεούσας στην Ξυνιάδα Δομοκού

Εύρεση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας τη....
 
Σύναξη της Παναγίας της Τριχερούσας στο Άγιο Όρος

Σύναξη της Παναγίας της Τριχερούσας στο ....
 
Σύναξη της Παναγίας Θεομάνας στην Νέα Κίο Αργολίδας

Σύναξη της Παναγίας Θεομάνας στην Νέα Κί....
 
Σύναξη της Παναγίας της Φανερωμένης στην Νέα Αρτάκη Χαλκίδας

Σύναξη της Παναγίας της Φανερωμένης στην....
 
Σύναξη της Παναγίας της Βαρκού στην Ηλεία

Σύναξη της Παναγίας της Βαρκού στην Ηλεία
 
Σύναξη της Παναγίας της Αγιογαλούσαινας στην Χιο

Σύναξη της Παναγίας της Αγιογαλούσαινας ....
 
Σύναξη της Παναγίας Μακρυμάλλη στην Εύβοια

Σύναξη της Παναγίας Μακρυμάλλη στην Εύβοια
Όσιος Φαντίνος θαυματουργός Άγιος Αλέξανδρος του Σβερ Οσία Βρυαίνη Άγιοι Αλέξανδρος, Ιωάννης και Παύλος ο νέος, Πατριάρχες Κωνσταντινούπολης Άγιος Φιλωνίδης ο Ιερομάρτυρας

*** Θάνατος - μυστήριο στο Άγιον Όρος
~  Περίεργος θάνατος ενός 32χρονου άνδρα, που είχε μπει παράνομα στο Άγιον Όρος.
Ο νεαρός άντρας, που κατάγονταν από την Καρδίτσα και έμενε στη Σαλαμίνα, έπεσε από ύψος 17 μέτρων από μπαλκόνι στην Μονή Εσφιγμένου, η οποία εδώ και 4 δεκαετίες είναι υπό κατάληψη από ζηλωτές μοναχούς.
AdTech Ad
Με ανακοίνωσή τους, αναφέρονται στο συμβάν που έλαβε χώρα πριν από λίγες μέρες και σημειώνουν ότι ο άτυχος 32χρονος μπήκε παράνομα στο Άγιον Όρος από τα χερσαία σύνορα.
Μέλη της αδελφότητας ζητούν από την πολιτεία να επαναφέρει την τάξη και την κανονικά και εκφράζουν φόβους για τους θησαυρούς του μοναστηριού, στους οποίους δεν έχουν πρόσβαση εδώ και πολλά χρόνια.
«Έχουμε καταγγελίες ότι τα κελιά είναι σε κακή κατάσταση, όπως και το καθολικό, αλλά και όλοι οι χώροι. Δεν έχουμε ενημέρωση για τα σπουδαία θρησκευτικά κειμήλια που φυλάσσονται στο μουσείο, καθώς χωρίς κανέναν έλεγχο μπαίνει και βγαίνει όποιος θέλει στο μοναστήρι», λένε στο «Έθνος», μέλη της αδελφότητας.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 32χρονος ήταν τακτικός επισκέπτης της Μονής Εσφιγμένου, ενώ τελευταία φορά πήρε διαμονητήριο την 25η Μαρτίου του 2011 και έκτοτε έμπαινε παράνομα, φέρεται μάλιστα να διατηρούσε στενές σχέσεις με τους μοναχούς και να βοηθούσε σε διάφορες εργασίες.
Οι συνθήκες της πτώσης του παραμένουν άγνωστες. Έκανε βουτιά θανάτου από το μπαλκόνι του 3ου ορόφου και βρέθηκε αιμόφυρτος στο τσιμεντένιο δάπεδο της εισόδου στην βόρεια-θαλάσσια πύλη.
Αμέσως κλήθηκε ένας Σέρβος γιατρός, που βρισκόταν για προσκύνημα στην παρακείμενη Ιερά Μονή Χιλανδαρίου για να παράσχει τις πρώτες βοήθειες, ενώ ταυτόχρονα ειδοποιήθηκε η αστυνομία.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι λίγο πριν ξεψυχήσει ο 32χρονος είπε ότι έπεσε μόνος του από το παράθυρο και ότι επρόκειτο για ατύχημα.
Η σορός του μεταφέρθηκε με ταχύπλοο ιδιώτη στα Νέα Ρόδα και από εκεί στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να γίνει νεκροψία και νεκροτομή.
«Το πιθανότερο είναι ότι ο θανών ανήκε στους φίλους της κατάληψης που συνηθίζουν να περνούν τα χερσαία σύνορα του Αγίου Όρους λάθρα. Συναφώς δεν είναι δυνατή η ακριβής περιγραφή της σχέσεως του θανόντος με τους καταληψίες, αν τυχόν δηλαδή ήταν επισκέπτης-προσκυνητής ή στενότερος φίλος ή δόκιμος, κ.λ.π.», αναφέρεται στην ανακοίνωση της νόμιμης αδελφότητας. 

 *** Ο καιρός  σήμερα Τρίτη στην Καλαμάτα 
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Τρίτη 30/8/2016 προβλέπεται σχεδόν αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες και μετά.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-85%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ και προς το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 8.0 (Πολύ Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 2 (μέση).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/

*** Ξεκινούν από το Σεπτέμβριο τα μεγάλα έργα στην Καλαμάτα
Ξεκινούν τα μεγάλα έργα στην Καλαμάτα, τα οποία - όπως είναι γνωστό - χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Η πρόβλεψη είναι ότι μέσα στο Σεπτέμβριο θα έχουν αρχίσει και τα 6 έργα, που είναι τα εξής:
-η ανάπλαση στην ανατολική όχθη του ποταμού Άρι, η υπογραφή συμφωνητικού για την οποία εκτιμάται ότι θα γίνει το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου
-η ανάπλαση στα «Ουζάκια», η υπογραφή συμφωνητικού για την οποία προβλέπεται ότι θα γίνει το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου
-η επισκευή της πρώην Καρδιολογικής Κλινικής, για την οποία η εκτίμηση είναι πως το συμφωνητικό θα υπογραφεί το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου
-η ανάπλαση της ανατολικής όχθης του Νέδοντα, με ποδηλατόδρομο, από οδό Κροντήρη έως μαρίνα, για την οποία εκτιμάται πως το συμφωνητικό θα υπογραφεί το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου
-η κατασκευή γηπέδου στα Παλιάμπελα, για την οποία υπάρχει η εκτίμηση πως συμφωνητικό θα υπογραφεί το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου και
-η εγκατάσταση χλοοτάπητα στο γήπεδο πρώην Σφαγείων, για την οποία συμφωνητικό αναμένεται να υπογραφεί μέσα στην εβδομάδα. 

***  Η πρώτη βάφτιση μετά από χρόνια στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστιανούπολης 
Η πρώτη βάφτιση, που τελέστηκε το Σάββατο 20 Αυγούστου στον ιστορικό ιερό ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστιανούπολης, μετά τις εργασίες στερέωσης, αποκατάστασης και ανάδειξής του, οι οποίες εκτελέστηκαν από το 2011 έως το 2013, είναι πλέον γεγονός.  Με συγκίνηση και δέος λοιπόν τελέστηκε η βάπτιση της κορούλας του Κώστα Ντούνου και της Αθανασίας Νικολοπούλου, με νονές τη Νίκη Ντακογιαννοπούλου και τη Μαρία Νικολοπούλου. Και το όνομα αυτής, Κανέλλα – Αμαλία.
Όσοι συμμετείχαν στην τελετή ευχήθηκαν στη νεοφώτιστη, τους γονείς, τις νονές και, παράλληλα, έμειναν εξαιρετικά εντυπωσιασμένοι από την σπουδαιότητα του βυζαντινού μνημείου και το μεγαλείο της αρχιτεκτονικής του.  

*** Προφυλακίσθηκαν «αρχηγός», «υπαρχηγός» και ένα μέλος της εγκληματικής οργάνωσης
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν χθες με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα Καλαμάτας ο 54χρονος κατηγορούμενος ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από τη Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας, ο 31χρονος κατηγορούμενος ως υπαρχηγός και ένας 36χρονος που κατηγορείται ως μέλος της οργάνωσης.
Και οι τρεις απολογήθηκαν χθες για τις κατηγορίες που τους βαρύνουν, καθώς ο εισαγγελέας τούς έχει ασκήσει διώξεις – κατά περίπτωση - για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (αγορά, κατοχή, πώληση, μεταφορά, διαμεσολάβηση, αποθήκευση), τετελεσμένη και σε απόπειρα, τελεσθείσα κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση από δράστες υπότροπους, και μη υπότροπους. Επίσης, ότι ενεργούσαν στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης και υπό την επιβαρυντική περίσταση ότι επιδίωκαν να αποκομίσουν όφελος που υπερβαίνει τα 75.000 ευρώ.
Επίσης, στον 54χρονο έχουν ασκηθεί διώξεις για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, κατοχή πολεμικού τυφεκίου (καλάσνικοφ) και φυσιγγίων.
Υπενθυμίζεται ότι ο 54χρονος που κατηγορείται ως αρχηγός έχει συλληφθεί και στο παρελθόν με σημαντικές ποσότητες σκληρών ναρκωτικών. Κατηγορείται ότι  διηύθυνε και κατηύθυνε την οργάνωση, διαπραγματευόταν τις τιμές προμήθειας και πώλησης των ναρκωτικών, οργάνωνε τα περιφερειακά μέλη της, συνομιλούσε με τους προμηθευτές των ναρκωτικών ουσιών, συμμετείχε σε μεταφορές ναρκωτικών προς τη Μεσσηνία, είχε ρόλο εκτιμητή των ποσοτήτων, χάραζε τον τρόπο λειτουργίας της οργάνωσης και διακινούσε και από μόνος του ποσότητες ναρκωτικών ουσιών σε αγοραστές.
Πολύπλευρος ρόλος στη λειτουργία της οργάνωσης και στη διακίνηση των ναρκωτικών αποδίδεται και στον 31χρονο, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως «υπαρχηγός».  Β.Β.

***  Κομισιόν: Μην υποτιμάτε την επιστολή για την ΕΛΣΤΑΤ     
«Υπεράνω κάθε αμφιβολίας τα στοιχεία» Κομισιόν: Μην υποτιμάτε την επιστολή για την ΕΛΣΤΑΤ
~ Την πλήρη στήριξη του επιτρόπου Οικονομίας, Πιέρ Μοσκοβισί, έχει η θέση της Επιτροπής για το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ, όπως ανέφερε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.«Η επιστολή της Επιτροπής ήταν πολύ σαφής» δήλωσε ο κ. Σχοινάς, υπενθυμίζοντας ότι φέρει την υπογραφή τριών επιτρόπων (Π. Μοσκοβισί, Β. Ντομπρόβσκις και Μ. Τάισεν) και ως εκ τούτου το περιεχόμενό της δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Ο ίδιος εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι η Επιτροπή έχει ήδη λάβει την απάντηση από τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το θέμα θα απασχολήσει και το Eurogroup του Σεπτεμβρίου.
Στη συνέχεια, τόνισε ότι η Επιτροπή εδώ και καιρό υπογραμμίζει την ανάγκη να υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις που σχετίζονται με τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού κράτους και της δημόσιας διοίκησης και πως μέσα σε αυτές περιλαμβάνεται και η ανάγκη «αποπολιτικοποίησης της ελληνικής διοίκησης».
«Η Επιτροπή, ως ζήτημα αρχής, δεν σχολιάζει εθνικές νομικές διαδικασίες» ανέφερε ο Μ. Σχοινάς, ωστόσο σημείωσε ότι η Κομισιόν ανησυχεί για τις αναφορές σε ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης που αμφισβητούν την αξιοπιστία της ΕΛΣΤΑΤ.
«Η Eurostat και η Επιτροπή είναι οι αρμόδιες αρχές» επiσήμανε ο κ. Σχοινάς και πρόσθεσε ότι τόσο στην επιστολή, όσο και στις δηλώσεις της επιτρόπου Απασχόλησης, Μ. Τίσεν, την περασμένη Τετάρτη, υπογραμμίζεται ότι η αξιοπιστία των ελληνικών στατιστικών στοιχείων της περιόδου 2010-2015 είναι «υπεράνω κάθε αμφιβολίας».
Καταλήγοντας, ο δήλωσε ότι το ελληνικό πρόγραμμα προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στην αξιοπιστία των ελληνικών στοιχείων και η αξιοπιστία των στατιστικών στοιχείων είναι προς το κοινό συμφέρον της ΕΕ και της Ελλάδας. Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
*** Κύκλοι ΥΠΟΙΚ: "Δεν θα υπάρξει καμία καθυστέρηση στη δόση των 2,8 δισ. ευρώ"
Κύκλοι ΥΠΟΙΚ: "Δεν θα υπάρξει καμία καθυστέρηση στη δόση των 2,8 δισ. ευρώ"
~  Καμία καθυστέρηση δεν θα υπάρξει στη δόση των 2,8 δισ. ευρώ, δήλωσαν στο ΑΠΕ - ΜΠΕ συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, από τις Βρυξέλλες, σχολιάζοντας δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg. Αν υπάρξει, πρόσθεσαν, θα είναι τεχνικής φύσης, 24 έως 48 ωρών.
Το δημοσίευμα του Bloomberg ανέφερε ότι ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε, πριν από τη συνάντηση με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, ότι «εάν υπάρξει μια καθυστέρηση (στη δόση των 2,8 δισ. ευρώ), θα είναι για ημέρες όχι για εβδομάδες», προσθέτοντας: «Ο λόγος της συνάντησης (με τον Μοσκοβισί) είναι εν μέρει για να συζητηθεί η διαδικασία, ώστε να διασφαλισθεί ότι δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις».
ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Μεσσηνία: 3,22 ευρώ το κιλό για 95 τόνους ελαιόλαδου
Μεσσηνία: 3,22 ευρώ το κιλό για 95 τόνους ελαιολάδου
~  Στα 3,22 ευρώ το κιλό πουλήθηκε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, περσινής παραγωγής, σε δημοπρασία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κορυφασίου.
Ηταν 95 τόνοι, οξύτητας 0,45. Την τιμή αυτή προσέφερε η εταιρεία ΑΓΡΟΒΙΜ, ιδιοκτησίας Γυφτέα.
Στο διαγωνισμό υπήρξε άλλη μία προσφορά με 3,18 ευρώ και ήταν της εταιρείας Κωνσταντόπουλος (Ενωση Μεσσηνίας).
Σήμερα το απόγευμα, έχει προγραμματιστεί νέα δημοπρασία για ελαιόλαδο στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Δάρα, στην οποία πρόκειται να πουληθούν 25 τόνοι, οξύτητας 0,3, σύμφωνα με τη διακήρυξη.

*** Εισαγγελική παρέμβαση για τη φωτιά στη χωματερή του Δήμου Πύλου - Νέστορος
Εισαγγελική παρέμβαση για τη φωτιά στη χωματερή του Δήμου Πύλου - Νέστορος
~ Παραγγελία για προκαταρκτική εξέταση στο Αστυνομικό Τμήμα Πύλου έδωσε ο εισαγγελέας Καλαμάτας Δημήτρης Σταύρου, για τη φωτιά στη χωματερή του "Αγίου Νικολάου", μετά τις συνεχείς καταγγελίες πολιτών της περιοχής.
Για το ίδιο θέμα κινητοποιείται και το Τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, που αναμένεται να πραγματοποιήσει αυτοψία στη χωματερή, που καίει και καπνίζει εδώ και μία εβδομάδα.
Να υπενθυμίσουμε ότι την παρέμβαση του εισαγγελέα έχει ζητήσει με αναφορά του και ο Ηλίας Κανάκης, επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου - Νέστορος. Στην αναφορά του υποστηρίζει ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε λόγω της παράβασης της απόφασης ασφαλιστικών μέτρων του Πρωτοδικείου Καλαμάτας που καθόριζε τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων κι επικρίνοντας τη δημοτική αρχή, έκανε λόγο για αμέλεια και ενδεχόμενο δόλο, ζητώντας από τον εισαγγελέα να αποδώσει ευθύνες.
Ο δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης σε δηλώσεις του στην "Ε" ισχυρίστηκε ότι υπήρχε φύλαξη στην πρώην χωματερή του "Αγίου Νικολάου" και πως η φωτιά ξεκίνησε από το πουθενά, ενώ ζήτησε να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του χώρου και με τα δέματα των σκουπιδιών.
Από τη φωτιά στον "Αγιο Νικόλαο", όλη αυτή την εβδομάδα η δυσοσμία ήταν έντονη σε διάφορες περιοχές γύρω από την Πύλο και αρκετός κόσμος διαμαρτυρήθηκε και στην "Ε".
Ακόμα, να θυμίσουμε ότι τον Ιούλιο, κατά τη διαδικασία αποκατάστασης της χωματερής της Πύλου, από εργολαβία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Ηλ. Κανάκης είχε κάνει αναφορά - καταγγελία στον εισαγγελέα για "εξαφάνιση" χιλιάδων δεμάτων σκουπιδιών από το γειτονικό χώρο και θάψιμό τους με την εργολαβία της αποκατάστασης. Για το λόγο αυτό ο κ. Σταύρου είχε δώσει εντολή στο Αστυνομικό Τμήμα Πύλου για προκαταρκτική εξέταση.
Σε αυτοψία του το ΚΕΠΠΕ (Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβαλλοντικού Ελέγχου) της Π.Ε. Μεσσηνίας βεβαίωσε ότι το 70% των δεματοποιημένων σκουπιδιών (γύρω στα 10.000 από τα 13.000 δέματα) που βρίσκονταν στο χώρο του δεματοποιητή στον "Αγιο Νικόλαο" της Πύλου, είχε εξαφανιστεί, είχε κάνει φτερά. Στην προκαταρκτική εξέταση το Δ.Σ. του ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου απάντησε ότι δεν έχει δώσει εντολή, ούτε γνωρίζει τίποτα για τη μεταφορά και την εξαφάνιση χιλιάδων δεμάτων σκουπιδιών, από το συγκεκριμένο χώρο στην Πύλο. Στην ίδια έρευνα ο Δήμος Πύλου - Νέστορος δεν έχει απαντήσει.  Γ.Σ.

***  Τηλεοπτικές άδειες: Εκτός ο Βρυώνης, συνεχίζει ο Καλογρίτσας  
Οκτώ οι υποψήφιοι












~  Εμπλοκή παρουσιάστηκε σύμφωνα με πληροφορίες στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες καθώς ένας από τους υποψήφιους, και συγκεκριμένα ο Ι. Β. Καλογρίτσας, κατέθεσε εκπρόθεσμα την εγγυητική επιστολή των 3 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νομικοί εκπρόσωποι των υπόλοιπων οχτώ υποψήφιων αντέδρασαν έντονα ζητώντας από την επιτροπή να μη γίνει δεκτή η υποψηφιότητά του. Υπήρξε πάντως εισήγηση να μην αποβληθεί από τον διαγωνισμό.
Ζήτημα ετέθη επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, και για την εγγυητική επιστολή του Φ. Βρυώνη, η οποία είχε κατατεθεί εμπρόθεσμα.
Τελικά, παρά τις αντιδράσεις, δεκτή έγινε η κατάθεση της εγγυητικής επιστολής του κ. Καλογρίτσα, καθώς το πρωτόκολλο είχε μείνει ανοιχτό και εκτός διαγωνισμού ετέθη ο κ. Βρυώνης.
Με αυτά τα δεδομένα στη δημοπρασία της Τρίτης για τη χορήγηση των τεσσάρων αδειών θα συμμετάσχουν οι εξής οκτώ υποψήφιοι:
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ):
  • ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)
  • ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
  • DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED
  • ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)
  • ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)
  • ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)
  • ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.).
Η προσομοίωση του συστήματος της δημοπρασίας ολοκληρώθηκε περίπου στις 15.30 και όπως δήλωσαν εκπρόσωποι των καναλιών το σύστημα κόλλησε δύο φορές.  Newsroom ΔΟΛ

*** Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Νεμέα
Χωρίς κίνδυνο ανθρώπινων ζωώνΥπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Νεμέα  Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κούτσι Νεμέας και σε εγκαταλελειμμένο κτίριο επί της οδού Νεοφύτου Μεταξά, στην Αθήνα.
~ Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Κούτσι Νεμέας.
Από την πυρκαγιά δεν κινδύνευσαν κατοικημένες περιοχές.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή ενισχύθηκαν.
Τη μάχη με τις φλόγες δίνουν 45 πυροσβέστες με 20 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 65 ατόμων.
Παράλληλα, υπό έλεγχο τέθηκε πλέον η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε εγκαταλελειμμένο κτίριο επί της οδού Νεοφύτου Μεταξά, στην Αθήνα.  Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Ούτε ένα στέγαστρο 
Ούτε ένα στέγαστρο δεν υπάρχει στην οδό Αθηνών, στη γνωστή «στάση Παπαδάκου», για όσους περιμένουν το λεωφορείο. Δεν είναι η πρώτη φορά που το γράφουμε, αλλά δεν έχουμε δει και καμία ανταπόκριση. Στο βάθος της φωτογραφίας, φαίνεται ένα παγκάκι που έχει τοποθετήσει εκεί επαγγελματίας της περιοχής για να εξυπηρετούνται τουλάχιστον οι ηλικιωμένοι. Ακόμα και η κατάσταση του ίδιου του πεζοδρομίου, είναι άθλια.  Β.Β. 

*** Αυτοκίνητο…ακούνητο και ασάλευτο 
Εδώ και ένα χρόνο υπάρχει στη διασταύρωση των οδών Φαρών και Δημακοπούλου ένα εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο, χωρίς πινακίδες. Οι περίοικοι διερωτώνται για πόσα χρόνια θα παραμένει…ακούνητο και ασάλευτο, χωρίς κάποια υπηρεσία του δήμου Καλαμάτας να ενδιαφερθεί για την τύχη του… Nα θυμηθούμε άλλη περίπτωση;  Α.Π. 

*** «Λευκή Νύχτα» : Ευκαιρία για γιορτή;
Ιστορικά, τα πανηγύρια ήταν ανέκαθεν ζωντανό κομμάτι της κοινωνικής ζωής κάθε τόπου. Ντόπιοι, επισκέπτες, ξεριζωμένοι αντάμωναν και άρπαζαν την ευκαιρία να βρεθούν μαζί, συνήθως τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο, ενώ έκαναν παράλληλα τις προμήθειές τους εν όψει χειμώνα. Πλήθος εμπόρων, από γειτονικές ή μακρινές περιοχές, συγκεντρώνονταν και άπλωναν τις πραμάτειες τους στο πιο κεντρικό σημείο. Η οικονομία της πόλης και της υπαίθρου συνδεόταν, το νόμισμα κυκλοφορούσε και οι εμπορικές συναλλαγές αναπτύσσονταν.
Όπως είναι φυσικό, η σημασία των εμποροπανηγύρεων και των ζωοπανηγύρεων για την επαρχία ήταν πολύ μεγαλύτερη. Σε κάποιες περιοχές, τις πιο απομονωμένες, (όπως στην Ικαρία, που φημίζεται γι’ αυτά), τα πανηγύρια έγιναν το βασικό μέσο άντλησης πόρων για να κατασκευάζουν μόνοι τους τα κοινωφελή έργα που είχαν ανάγκη. Πλατείες, υδραγωγεία, δρόμοι, λιμανάκια κατασκευάζονταν με εθελοντική εργασία και με χρήματα που συγκεντρώνονταν στο πανηγύρι. Αυτός ο κοινωφελής σκοπός, η ομαδικότητα και η συμμετοχή, ήταν τα στοιχεία που διαχρονικά βοήθησαν στη διατήρηση των κατά τόπους πανηγυριών μέχρι σήμερα.
Τι είναι, όμως, η… μόδα της «λευκής νύχτας»; Έρχονται έμποροι από άλλες περιοχές; Όχι. Έρχονται πωλητές τοπικών αγροτικών προϊόντων από τα γύρω χωριά; Όχι. Συγκεντρώνονται σε αυτήν χρήματα για κοινωφελείς σκοπούς; Όχι. Πανηγύρι, λοιπόν, δεν είναι. Τότε τι είναι;  Οι διοργανωτές λένε ότι είναι «τρόπος τόνωσης της τοπικής οικονομίας». Ούτε λίγο-ούτε πολύ, μας λένε δηλαδή ότι ο βασικός λόγος που η κίνηση της τοπικής (και όχι μόνο) οικονομίας είναι…. άτονη (έως ανύπαρκτη) είναι το… ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων! Παριστάνουν ότι δε βλέπουν πως οι μισθοί των εργαζομένων έχουν «πιάσει πάτο» και η ανεργία «ταβάνι». Με άδειες τσέπες και το 80 % ενός μεσαίου εισοδήματος να φεύγει σε ΕΝΦΙΑ, φόρους, ασφαλιστικές εισφορές κ.λπ., είναι προφανές ότι με «λευκές και κόκκινες νύχτες» η αγορά δεν τονώνεται. Διότι με το υπόλοιπο  20% δεν μπορείς να καλύψεις καν τις βασικές διατροφικές ανάγκες, πόσο μάλλον να ξοδέψεις σε αγορές.
Οι ρυθμίσεις κυκλοφορίας, το δωρεάν πάρκινγκ, οι δωρεάν μετακινήσεις με τις αστικές συγκοινωνίες, οι μουσικές στους δρόμους, τα πυροτεχνήματα μπορούν να προσφέρουν... χαβαλέ, αλλά δεν μπορούν να… αυγατίσουν τα λεφτά στην τσέπη μας.
«Το γένος μας είναι φιλέορτο» έλεγε ο Στρατής Μυριβήλης, για να τονίσει αυτήν την τάση μας να ψάχνουμε ευκαιρία για γιορτή, αλλά στη συγκεκριμένη περίσταση τι ακριβώς γιορτάζουμε;
Μήπως, τελικά, ο στόχος της «λευκής νύχτας» είναι άλλος; Μήπως χρησιμοποιούνται οι απελπισμένοι έμποροι, οι κακοπληρωμένοι, φιλότιμοι εμποροϋπάλληλοι, οι ρομαντικοί εθελοντές, οι φιλέορτοι δημότες, απλώς για να τονώσουν το πολιτικό προφίλ και να αναδείξουν τις φιλοδοξίες κάποιων;  Της Πιπίνας Κουμάντου

*** Το Facebook αλλάζει ξανά το Trending, μετά από καταγγελίες για μεροληψία
Το Facebook αλλάζει ξανά το Trending, μετά από καταγγελίες για μεροληψία
~   Η δημοφιλέστερη παγκοσμίως πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook, αποφάσισε να αναδιαμορφώσει το χαρακτηριστικό «Trending» στην ιστοσελίδα της, ώστε οι αναρτήσεις να γίνονται πιο αυτοματοποιημένα, μετά από καταγγελίες ότι οι άνθρωποι που επέλεγαν τις προτεινόμενες σελίδες μεροληπτούσαν υπέρ του κόμματος των Συντηρητικών στις ΗΠΑ.
Οι περίπου 1,7 δισεκατομμύρια χρήστες του Facebook βλέπουν τα νέα και άλλα προτεινόμενα θέματα, τα οποία επιλέγονται τόσο με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, όσο και από εργαζομένους στην εταιρεία. Σύμφωνα με τις αλλαγές, οι περιγραφές των ειδήσεων ή των ιστοριών δεν θα γράφονται πλέον από το προσωπικό, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία.
Λίγους μήνες πριν, ένας πρώην δημοσιογράφος ο οποίος εργαζόταν στο Facebook, είχε καταγγείλει ότι οι εργαζόμενοι της εταιρείας «μεροληπτούν στα θέματα των ειδήσεων, προβάλλοντας περισσότερο αυτά που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες που τάσσονται υπέρ των Συντηρητικών».
Σε ανάρτησή του, το Facebook είχε ανακοινώσει ότι από τη σχετική έρευνα που διεξήχθη γύρω από το θέμα, δεν βρέθηκαν στοιχεία ότι συνέβαινε κάτι τέτοιο.
Ωστόσο σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει ότι έχει προβεί σε αλλαγές προκειμένου «η ομάδα του Facebook να παίρνει λιγότερες ατομικές αποφάσεις σχετικά με τα θέματα των ειδήσεων. ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Δέκα συλλήψεις για φθορές στα διόδια Κιάτου
Δέκα συλλήψεις για φθορές στα διόδια Κιάτου
~ Επίθεση στα διόδια Κιάτου στην Ολυμπία Οδό έκαναν σήμερα μέλη της αντιεξουσιαστικής οργάνωσης "Ρουβίκωνας" προκαλόντας φθορές ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιβολή διοδίων και για τις συνθήκες κατασκευής του έργου.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα παραπάνω άτομα κατέβηκαν από δύο αυτοκίνητα, πέταξαν προκηρύξεις και προκάλεσαν φθορές στο σταθμό διοδίων στην Εθνική Οδό Κορίνθου-Παρών. Λίγο αργότερα πάντως η Αστυνομία προχώρησε σε 10 συλλήψεις.
Ανέλαβαν μάλιστα την ευθύνη μέσω του παρακάτω κειμένου στην ιστοσελίδα indymedia:
"Συχνά διαβάζουμε για τα ατυχήματα που συμβαίνουν στην Εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών, ένα δρόμο καρμανιόλα, όπως το χαρακτηρίζουν όσοι και όσες το χρησιμοποιούν. Επίσης, διαβάζουμε για τα σκάνδαλα που συνδέονται με τα έργα που έχουν σαν σκοπό την κατασκευή ενός σύγχρονου αυτοκινητοδρομου, που θα εξασφαλίζει στο μέγιστο δυνατό την ασφάλεια όσων κινούνται σε αυτόν. Ένα έργο, που έχει ξεκινήσει από το  2008 με  ανάδοχο και κατασκευαστή την κοινοπραξία Ολυμπία Οδός, μια κοινοπραξία εταιρειών, όπως η εταιρεία ΑΚΤΩΡ ΑΕ του γνωστού μεγάλου εργολάβου δημοσίων έργων Μπόμπολα, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΕ, η ΑΒΑΞ ΑΕ, η HOCHTIEF PPP SOLUTIONS GMBH. Το Ελληνικό κράτος έχει χρηματοδοτήσει με πολλά εκατομμύρια ευρώ αυτό το έργο, που "δε λέει ποτέ να τελειώσει", με χρήματα  που προέρχονται από τη φορολογία των αδύναμων λαϊκών στρωμάτων. Και η χρηματοδότηση του έργου συνεχίζεται ακόμα και τα χρόνια της κρίσης, με ανακοινωμένη περίοδο ολοκλήρωσής του τον Μάρτιο του 2017.
Παρ'όλο τoν πακτωλό χρημάτων που έχουν δωθεί, μια νέα συμφωνία υπογράφηκε από τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπιρτζή και το διευθύνοντα σύμβουλο της Ολυμπίας, η οποία προβλέπει την επιπλέον χρηματοδότηση του έργου, αλλά και τη δημιουργία νέων σταθμών διοδίων. Και, ενώ το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, σταθμοί διοδίων λειτουργούν και επιφέρουν επιπλέον έσοδα και κέρδη στις εταιρείες που το κατασκευάζουν. Δε φτάνει που, μετά την ολοκλήρωσή του θα πληρώνονται διόδια για πολλά χρόνια, για ένα έργο που έχει ήδη πληρωθεί από τα λαϊκά στρώματα, αλλά τώρα απαιτούν να εισπράττουν χρήματα και πριν τελειώσει.  Αυτό δείχνει για άλλη μια φορά τη νοοτροπία του κεφαλαίου, που το μόνο που το ενδιαφέρει είναι η μεγιστοποίηση του κέρδους, αλλά και του κράτους, που εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα της τάξης που έχει τη διαχείριση της εξουσίας.  Έχουν την απαίτηση, ο κόσμος να πληρώνει ένα δρόμο-φονιά. Για εμάς δεν αποτελεί καμία έκπληξη αυτό, γιατί ξέρουμε πολύ καλά πώς λειτουργεί ο καπιταλισμός και η κρατική εξουσία.
Αυτό όμως που μας εξοργίζει είναι ότι θέλουν, πέρα από τα χρήματα που δίνονται από το δημόσιο, να πληρώνονται και επιπλέον άλλα με τη μορφή διοδίων. Όχι, δε μπορούμε να ανεχτούμε σαν αναρχικοί να χάνονται ανθρώπινες ζωές, και από την άλλη αυτοί να κερδίζουν. Αναλογιζόμαστε πόσοι απλοί καθημερινοί άνθρωποι από την τάξη των αδυναμων, αντί να πάνε σε κάποιο προορισμό για να κάνουν την δουλειά τους, να ξεκουραστούν, κατέληξαν στα νεκροτομεία ή στα νοσοκομεία. Αναλογιζόμαστε πόσοι επαγγελματίες οδηγοί έχουν πέσει σε ατυχήματα, άνθρωποι που δουλεύουν πάρα πολλές ώρες, λόγω ανάγκης, για να ζήσουν τα παιδιά τους. Και για να κάνουμε μια μικρή αναφορά στις εταιρείες μεταφορών ή διανομής προϊόντων, αυτές αναγκάζουν τους οδηγούς τους να δουλεύουν εξαντλητικά ωράρια, χωρίς ούτε κάν να τους καταβάλλουν αυτά που ορίζει η αστική εργατική νομοθεσία.
Η ύπαρξη διοδίων αποτελεί και καταπάτηση της ελευθερίας επιλογής και μετακίνησης, αφού, άμα δεν έχεις να πληρώσεις τα ανάλογο τίμημα, πολύ απλά δεν έχεις το δικαίωμα να μετακινηθείς, σε ένα δρόμο που έχεις ήδη πληρώσει. Τα χρήματα για τα διόδια από κάπου αλλού θα λείψουν, και ειδικά σε περιόδους κρίσης γνωρίζουμε όλοι και όλες πόσο πολύτιμο είναι ένα ευρώ. Αυτό που θέλουμε είναι ελεύθερες μετακινήσεις για όλους, χωρίς κανένα τίμημα. Η μετακίνηση είναι δικαίωμα. Καμιά κρατική εξουσία δεν πρόκειται να λειτουργήσει υπέρ των δικαιωμάτων των εκμεταλλευόμενων, όπως και αν λέγεται ο διαχειριστής της. Μόνο εμείς, τα λαϊκά στρώματα, έχουμε τη δύναμη να επιβάλλουμε, με πολύμορφες πρακτικές, αυτά που θέλουμε. Η εξουσία, δια μέσω των εκάστοτε κυβερνώντων, πετάει παχιά λόγια και υποσχέσεις, ενώ στην ουσία τα συμφέροντα των αφεντικών θέλει να εξυπηρετήσει. Αλλά και εμείς, ας αναλογιστούμε τις ευθύνες που έχουμε απέναντι σε εμάς τους ίδιους και ας αντιδράσουμε και πράξουμε. Η αδράνεια, η μοιρολατρεία, η υποταγή, μάς κάνουν και εμάς συνενόχους στη διαιώνιση των άσχημων καταστάσεων που βιώνουμε.
Η υπέρβαση του φόβου και η αυτοοργανωμένη πολύμορφη δράση, χωρίς ιεραρχίες και "σωτήρες", είναι το μόνο που θα μας δώσει τη δυνατότητα να νικήσουμε τον τρόμο, τη μιζέρια, την αθλιότητα που μας επιβάλλουν οι ισχυροί. Και έτσι επιβάλλεται να λειτουργούμε, σαν καθήκον της συνείδησης σε όλα τα προβλήματα που μας δημιουργούν κράτος και κεφάλαιο, όπως στην περίπτωση της εθνικής οδού Κορίνθου-Πατρών. Το να λειτουργεί κανείς σαν εθελόδουλος, δεν το σώζει από τους κοινωνικούς κανίβαλους της κυριαρχίας. Για αυτό και εμείς, θέλοντας να στείλουμε ένα μήνυμα αντίστασης στους εκμεταλλευόμενους, επιλέξαμε να επιτεθούμε στα διόδια Κορίνθου-Πατρών".

***  Φρίκη: 323 τάρανδοι νεκροί από άγρια ηλεκτρική καταιγίδα
Φρίκη: 323 τάρανδοι νεκροί από άγρια ηλεκτρική καταιγίδα
~  Μια άγρια ηλεκτρική καταιγίδα σκότωσε 323 ταράνδους σε μια απομονωμένη ορεινή περιοχή της Νορβηγίας, ανέφεραν σήμερα αξιωματούχοι.
Τα νεκρά ζώα βρέθηκαν να κείτονται το ένα πάνω στο άλλο, πολλά εκ των οποίων με τα κέρατα τους μπλεγμένα, έπειτα από το πέρασμα της καταιγίδας στο οροπέδιο Χάρντανγκερ στην νότια Νορβηγία την Παρασκευή.
"Ποτέ δεν είχε συμβεί κάτι παρόμοιο έπειτα από ηλεκτρική καταιγίδα", τόνισε ο Κιάρταν Κνούτσεν, από την μετεωρολογική υπηρεσία, προσθέτοντας πως είχαν σημειωθεί μεμονωμένα περιστατικά στα οποία πρόβατα ή τάρανδοι είχαν χτυπηθεί από κεραυνούς.
Η τάση των ταράνδων είναι να συγκεντρώνονται όταν αισθάνονται κίνδυνο. Δεν είναι σαφές αν το κοπάδι σκοτώθηκε από ένα μόνο κεραυνό ή πολλούς.
Η υγρασία στο οροπέδιο ήταν υψηλή την Παρασκευή, ευνοώντας να πληγεί η περιοχή από ηλεκτρισμένους κεραυνούς.
"Τα υψηλά επίπεδα υγρασίας που επικρατούσαν και στο έδαφος και στον αέρα αποτελούν πιθανώς μια εξήγηση γιατί τόσα πολλά ζώα σκοτώθηκαν", τόνισε ο Όλαφ Στραντ, ανώτερος ερευνητής στο νορβηγικό ινστιτούτο μελέτης της φύσης, με γραπτή του ανακοίνωση.
Οι εμπειρογνώμονες έφτασαν στο ορεινό σημείο με ελικόπτερο για να πάρουν δείγματα των νεκρών ταράνδων, εν μέσω μιας έντονης δυσοσμίας από την προχωρημένη σήψη των πτωμάτων, ως μέρος μελέτης παρακολούθησης ταράνδων και ελαφιών για ασθένειες. Πέντε από τα 323 ζώα βρέθηκαν ζωντανά, αλλά σοβαρά τραυματισμένα και τους έγινε ευθανασία από αξιωματούχους της διατήρησης της άγριας ζωής.
Δεν είναι ξεκάθαρο τι θα απογίνουν τα πτώματα των ζώων. Μια επιλογή είναι να αφεθούν εκεί να αποσυντεθούν.
"Είναι μέρος της φυσικής οικολογίας, η τοποθεσία είναι πολύ μακριά από μέρη όπου κατοικούν άνθρωποι", τόνισε ο Κνούτσεν. Στο Χάρντανγκερ υπάρχουν περίπου 12.000 τάρανδοι και οι κυνηγοί επιτρέπεται να σκοτώνουν 2.000 τον χρόνο για το κρέας τους.  ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
*** Άγνωστοι επιτέθηκαν σε αστυνομικό και τον τραυμάτισαν στο κέντρο της Αθήνας
Άγνωστοι επιτέθηκαν σε αστυνομικό και τον τραυμάτισαν στο κέντρο της Αθήνας
~ Επίθεση από πέντε άγνωστα άτομα που συμμετείχαν σε αντιρατσιστική συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας, δέχθηκε πριν από λίγη ώρα αξιωματικός της αστυνομίας, στη συμβολή της οδού Πανεπιστημίου με την Μπενάκη.
Μόλις τα άτομα αυτά είδαν τον αξιωματικό, που φορούσε τη στολή του, τον πλησίασαν και τον χτύπησαν με γροθιές στο πρόσωπο. Ο αστυνομικός, που τραυματίστηκε ελαφρά, διακομίστηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.
Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Κολοκυθοκορφάδες με μυρωδικά και φρέσκια ντομάτα
Κολοκυθοκορφάδες με μυρωδικά και φρέσκια ντομάτα
~ Σερβίρονται ζεστές, -ή και κρύες αν το επιθυμείτε- και τις συνοδεύουμε αν θέλουμε, με τυροκαφτερή. Σαν ελαφρύ κύριο πιάτο ή σαν σαλάτα. Κολοκύθια και ανθοί γεμίζουν νοστιμιά και παρελαύνουν περήφανα στο τραπέζι του θέρους!
Διαλέξτε τρυφερές κολοκυθοκορφάδες, βάλτε και δυο - τρία κολοκυθάκια και δοκιμάστε τις ανεπιφύλακτα!
Υλικά
1 κιλό κολοκυθοκορφάδες
2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 ντομάτες τριμμένες
2  κολοκυθάκια σε μεγάλα κομμάτια
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
1/2 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
Πιπέρι
Αλάτι
Ελαιόλαδο

Βουρ λοιπόν να τα φτιάξουμε...
Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω το κρεμμύδι και μόλις μαραθεί προσθέτω και το κολοκύθι. Σοτάρω για 1' ακόμα και προσθέτω τις κολοκυθοκορφάδες με τα άνθη. Προσθέτω τη ντομάτα και τις μυρωδιές, το αλάτι και το πιπέρι. Βράζω σε μέτρια φωτιά για 15'.  Κατά τη διάρκεια του βρασίματος, δεν ανακατεύουμε το φαγητό, απλά κουνάμε την κατσαρόλα, κι αν χρειαστεί νερό προσθέτουμε. Στο τέλος πρέπει το φαγητό να μείνει με το λάδι του. Αν χρειαστεί δυναμώνω τη φωτιά και βράζω μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά. Το μυστική της επιτυχίας είναι τα καλό καθάρισμα (να μην έχουν ίνες). Τα βλασταράκια να είναι τρυφερά.
Γεύση όμοιά του δεν υπάρχει....
Καλή σας όρεξη!

*** Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών σε Φιλιατρά και Γαργαλιάνους 
Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών σε Φιλιατρά και Γαργαλιάνους 
~ Στα Φιλιατρά συνεχίστηκε το βράδυ της Κυριακής το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Κυπαρισσιακές Ηλιαχτίδες» που ξεκίνησε την Πέμπτη και ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ με την παράσταση στους Γαργαλιάνους.
Τα χορευτικά συγκροτήματα από την Ινδία , τη Νότια Κορέα , το Εκουαδόρ , την Ουγγαρία , την Πολωνία αλλά και από την πόλη των Φιλιατρών του Συλλόγου Φιλοπροόδων και του Πολιτιστικού Συλλόγου «Πυρσός» εντυπωσίασαν το κοινό και καταχειροκροτήθηκαν θερμά.
Πολιτισμοί και παραδόσεις από τις χώρες που φέτος φιλοξενούνται στο φεστιβάλ έσμιξαν και έδειξαν για ακόμη μια φορά ότι ο πολιτισμός δεν έχει σύνορα. Να σημειώσουμε ότι φέτος είναι η 12η χρονιά που πραγματοποιείται το φεστιβάλ το οποίο έχει αγκαλιαστεί από όλους.
Κ.Μπ.

*** Ατμοσφαιρικές μετρήσεις για γερμανικό πανεπιστήμιο στην Καλαμάτα
Ατμοσφαιρικές μετρήσεις για γερμανικό πανεπιστήμιο στην Καλαμάτα
~ Πτήσεις ατμοσφαιρικών μετρήσεων θα πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα από την Καλαμάτα αεροσκάφος ρωσικής εταιρείας, για λογαριασμό πανεπιστημίου της Γερμανίας -σύμφωνα με πληροφορίες.
Το αεροσκάφος το οποίο βρίσκεται σε αποστολή επιστημονικού ενδιαφέροντος, ήδη έχει προσγειωθεί και φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις της 120 ΠΕΑ, μαζί με το πλήρωμα και το επιστημονικό δυναμικό, μεταξύ των οποίων και ελληνικής καταγωγής.
Οι πτήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα και θα συνεχιστούν για τις αμέσως επόμενες εβδομάδες. Κ.Δ.

*** Κατάπτωση εγγυητικής για κακοτεχνίες στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας
Κατάπτωση εγγυητικής για κακοτεχνίες στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας
~  Θα "πληρώσει" τελικά ο εργολάβος για τις κακοτεχνίες στη σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας. Και η αποκατάστασή τους θα γίνει με νέα εργολαβία ύψους 750.000 ευρώ, με προσπάθεια να ολοκληρωθεί το Μάρτιο του 2017.
Αυτό ξεκαθαρίστηκε χθες σε ευρεία σύσκεψη στην Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, υπό την προεδρία του δημάρχου Π. Νίκα και με τη συμμετοχή αντιδημάρχων, της Νομικής Υπηρεσίας και μηχανικών - επιβλεπόντων του έργου.
Σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν, πρόκειται να κρατηθεί η εγγυητική επιστολή του εργολάβου 500.000 ευρώ, με πιθανότερο σενάριο αυτό της έκπτωσής του. Με τα χρήματα της εγγυητικής και άλλα 250.000 ευρώ που έχει στη διάθεσή του ο δήμος από το ΕΣΠΑ, θα αποκατασταθούν οι κακοτεχνίες.  Γ.Σ.

***  4η Λευκή Νύχτα Καλαμάτας: Ήρθαν περισσότεροι, ψώνισαν λιγότεροι
Για τέταρτη χρονιά πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στην Καλαμάτα η «Λευκή Νύχτα», με το κέντρο της πόλης να πλημμυρίζει από κόσμο.
Μάλιστα, πολλοί ή, καλύτερα, οι περισσότεροι ήρθαν στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα ειδικά γι’ αυτή την εκδήλωση, ενώ αυτό που παρατηρήσαμε και μας επιβεβαίωσαν καταστηματάρχες, ήταν οι «πεσμένες» σε σχέση με πέρυσι αγορές.
Παράλληλα, πολλοί αποφάσισαν να μείνουν στην παραλία και γενικότερα εκτός κέντρου, μιας και ακόμα ο καιρός προσφέρεται για καλοκαιρινές βόλτες, καθώς καθημερινά η θερμοκρασία αγγίζει τους 32 βαθμούς.
Πέραν του καιρού, άλλοι θέλησαν να αποφύγουν το καθιερωμένο πλέον στρίμωγμα και έτσι προτίμησαν να κάνουν τις αγορές τους τις προηγούμενες μέρες ή το πρωί του Σαββάτου.
Όσο για το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων, ήταν πλούσιο, ενώ οργανωτικά ήταν καλύτερο από κάθε άλλη χρονιά.
Εδώ, πάντως, μπαίνει θέμα αλλαγής, καθώς αρκετοί πιστεύουν ότι έπειτα από 4 χρόνια η «Λευκή Νύχτα» έκανε τον κύκλο της με αυτή τη μορφή.
Το «Θάρρος» βγήκε στους δρόμους της Καλαμάτας και μίλησε με καταστηματάρχες για τη «Λευκή Νύχτα». Ο λόγος σε αυτούς:
  
Λάμπρος Βαλσαμάκης - Οπτικά
«Η φετινή Λευκή Νύχτα ήταν πολύ καλή εμπορικά. Εμείς, ως κατάστημα, κλείσαμε στις 5.00 το πρωί. Σε σχέση με πέρυσι είχαμε λιγότερο κόσμο, αλλά νομίζω πλέον ότι ο κόσμος ξέρει πού θα βρει τις προσφορές και έτσι κινείται ανάλογα» παρατήρησε ο κ. Λάμπρος Βαλσαμάκης, από το ομώνυμο κατάστημα οπτικών.
Σχετικά με το μέλλον της εκδήλωσης, μας είπε ότι σίγουρα χρειάζεται κάποια ανανέωση, αφού ο κόσμος κουράζεται με το ίδιο.
  
Μιχάλης Καούνης- Genesis
Η κίνηση ήταν ικανοποιητική, όπως είπε ο Μιχάλης Καούνης, που διατηρεί κατάστημα ανδρικών ενδυμάτων. Σε σχέση με πέρσι ανέφερε ότι ήταν πάνω- κάτω στα ίδια επίπεδα, αλλά παρατήρησε ότι ήταν περισσότερος ο ξένος κόσμος, δηλαδή εκτός Καλαμάτας αλλά και Μεσσηνίας.
  
Γιάννης Λαφαζάνος- Υποδήματα
«Υπήρξε κόσμος τη Λευκή Νύχτα, με τους περισσότερους να πηγαίνουν σε καταστήματα εστίασης. Σε εμάς κάτι έγινε από άποψη κίνησης, αλλά σε περιορισμένο βαθμό» παρατήρησε ο κ. Γιάννης Λαφαζάνος.
Σε σύγκριση με πέρυσι, μας είπε ότι η κίνηση ήταν λίγο πιο κάτω, αλλά είδε κόσμο που είχε έρθει από όλη την Πελοπόννησο και την Αθήνα.
  
Κωνσταντίνα Σπυροπούλου - Guardaroba
Ευχαριστημένη από τη Λευκή Νύχτα δήλωσε η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, που διαθέτει κατάστημα με γυναικεία ρούχα. Ειδικότερα, μας είπε ότι το καλύτερο της βραδιάς ήταν ότι ο κόσμος ήταν πιο ήρεμος σε σχέση με πέρυσι, υπήρχε δηλαδή μια σταθερή ροή, κάτι που της επέτρεπε να εξυπηρετεί σωστά όσους έμπαιναν στο κατάστημά της.
Σχετικά με την εξέλιξη της Λευκής Νύχτας, θα πρότεινε να γινόταν επέκτασή της, δηλαδή να έφτανε και στην παραλία, γιατί κι εκεί υπάρχουν καταστήματα.
  
Γεωργία Γιαλελή- Moda Pronto
Η κίνηση κατά τη Λευκή Νύχτα ήταν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, σχολίασε η κα Γεωργία Γιαλελή, που διατηρεί κατάστημα με γυναικεία υποδήματα. «Είμαι ευχαριστημένη από την κίνηση που είχα, αφού αυτό που ακούω από συναδέλφους μου είναι ότι είχαν πτώση σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Να σημειωθεί ότι ειδικά την πρώτη και τη δεύτερη φορά, είχε υπερβολικά πολύ κόσμο» παρατήρησε.
Όσο για το μέλλον της διοργάνωσης, δήλωσε επίσης ότι πρέπει να υπάρξει ανανέωση.
  
Γεωργία Ψυχογιού- lefko
«Είχε κόσμο, αλλά όχι όπως άλλες χρονιές» μας είπε η Γεωργία Ψυχογιού που διατηρεί κατάστημα με γυναικεία ενδύματα. Αυτό που παρατήρησε ακόμη είναι ότι κάθε χρόνο η Λευκή Νύχτα έχει φθίνουσα πορεία και οικονομικά αλλά και σε προσέλευση κόσμου.
Γενικότερα, τη θεωρεί μια ξεχωριστή βραδιά για τον κόσμο, που έχει την ευκαιρία να ζήσει κάτι διαφορετικό, να περπατήσει, να διασκεδάσει και όχι τόσο να ψωνίσει.
  
Perrotis- Ανδρικά ρούχα
«Είχε πάρα πολύ κόσμο» παρατήρησε και ο Γιώργος Περωττής, που διατηρεί κατάστημα ανδρικών ενδυμάτων.
Σχετικά με τις αγορές, σημείωσε πως το καταναλωτικό κοινό ήταν πιο μετρημένο, δηλαδή είδε τη βραδιά πιο πολύ σαν ευκαιρία να ξεσκάσει.
Σε σχέση, πάντως, με πέρυσι, το κατάστημα κινήθηκε στα ίδια επίπεδα, με μια μικρή πτώση, ενώ οι περισσότεροι που ψώνισαν ήταν εκτός Καλαμάτας.
Σχετικά με μια αλλαγή στη Λευκή Νύχτα, μας είπε ότι θα ήταν καλύτερο να γίνεται στις αρχές Σεπτεμβρίου, ώστε να μπορούν τα μαγαζιά να έχουν και χειμωνιάτικο εμπόρευμα.
  
Δήμητρα Δημοπούλου - Βιβλιόπολις
Κόσμο πιο αποφασισμένο και ενημερωμένο είδε τη Λευκή Νύχτα η Δήμητρα Δημοπούλου, που διατηρεί βιβλιοπωλείο.
Ειδικότερα, μας είπε ότι οι πελάτες είχαν κάνει έρευνα αγοράς, γνώριζαν πού θα βρουν πραγματικές προσφορές, ενώ επέλεγαν στοχευμένα.
  
Λίνα Κούτρου- Ήρα
Από το κατάστημα βρεφικών ειδών «Ήρα» μας μίλησε η Λίνα Κούτρου, αναφέροντας πως η κίνηση ήταν ικανοποιητική, αλλά θα μπορούσε να είναι και καλύτερη.
Η ίδια πιστεύει ότι ο κόσμος έχει κουραστεί από τις επαναλαμβανόμενες νύχτες, αφού πλέον έχουμε και την «Κόκκινη».
Κατά τη γνώμη της, η Λευκή Νύχτα πρέπει να γίνεται ξεχωριστά από τις εκπτώσεις, για παράδειγμα στις αρχές του καλοκαιριού, ώστε να έχει ουσιαστικά νόημα.
Σε σχέση με πέρυσι, μας είπε ότι το κατάστημα είχε λιγότερη κίνηση, ασχέτως του αν ο κόσμος κυκλοφορούσε στην πόλη, ενώ τη δική του σημασία είχε, όπως σχολίασε, το γεγονός ότι ο κόσμος στις 27 Αυγούστου δεν είχε ακόμα πληρωθεί.
  
Αφροδίτη Κούτη – Γυναικεία Ενδύματα
«Ο κόσμος κινήθηκε» μας είπε η Αφροδίτη Κούτη, που διατηρεί κατάστημα με γυναικεία ενδύματα. «Ψώνισαν όσων άντεχε το πορτοφολάκι» συμπλήρωσε.
Σε σχέση με πέρυσι, «οι εισπράξεις ήταν λιγότερες. Ο κόσμος κοιτούσε να βρει προσφορές, έψαχναν ρούχα φτηνά».
  
Αθανάσιος Αρβανίτης- Ψιλικά Είδη, αξεσουάρ
«Λευκή Νύχτα, Ιστορικό Κέντρο γεμάτο, κόσμος πάρα πολύς, ίσως περισσότερος και από πέρυσι», σημείωσε ο Θανάσης που διατηρεί κατάστημα με ψιλικά είδη.
Αυτό που παρατήρησε φέτος ήταν ότι δεν υπήρχε τόση κατανάλωση όση άλλα χρόνια, «δηλαδή έβλεπα από τους δέκα περαστικούς οι δύο να κρατούν ψώνια».
Στο κατάστημά του η κίνηση ήταν ακριβώς ίδια με πέρυσι, όμως σε άλλα ήταν χαμηλότερη.
Σχετικά με μια αλλαγή στη Λευκή Νύχτα, αυτό που θα πρότεινε είναι να γίνει κάτι και ο κόσμος να δίνει πιο πολύ βάση στις εκδηλώσεις, αφού έγιναν συναυλίες και άλλα δρώμενα εκείνη τη βραδιά που αρκετοί δεν κατάλαβαν καν.
  
Νίκος Δημητρούλης-κατάστημα ενδυμάτων
«Κάτι μπορέσαμε να κάνουμε τη Λευκή Νύχτα. Ο κόσμος έψαχνε να βρει φτηνά προϊόντα. Έτσι φροντίσαμε να έχουμε πολύ χαμηλές τιμές, ακόμη και κάτω του κόστους. Δουλέψαμε όσο μπορέσαμε, για αυτό μάλιστα πήγαμε καλύτερα από πέρυσι» σχολίασε ο Νίκος Δημητρούλης.
Σχετικά με την κίνηση στους δρόμους, είπε ότι «ήταν λες και γινόταν διαδήλωση. Πέρυσι φύγαμε στις 2.00 τα ξημερώματα, ενώ φέτος 4 και…».
«Ο θεσμός γενικότερα αφορά πιο πολύ στην εστίαση. Αυτό, βέβαια, δεν είναι κακό, αφού πέφτουν χρήματα στην πόλη. Παράπλευρα θα φτάσουν και σε εμάς» συμπλήρωσε κλείνοντας.
  
Μαρία Κοντούλη- Maria’s Deco
«Είναι η πρώτη χρονιά που έχω κατάστημα, οπότε δεν μπορώ να κάνω σύγκριση, όμως θεωρώ ότι πήγαμε καλά και κινήθηκε λίγο η αγορά» παρατήρησε από την πλευρά της η Μαρία Κοντούλη, που διατηρεί κατάστημα με χειροποίητες δημιουργίες. Όσοι μπήκαν στο κατάστημά της «αγόρασαν υλικά για χειροτεχνίες. Αυτό που έψαχνε ο κόσμος ήταν καλές τιμές και κάναμε ό,τι μπορούσαμε γι’ αυτό».
  
Κώστας Βλαχονικολός- Cosmos Center
«Η 4η Λευκή Νύχτα ήταν πτωτική όσον αφορά στην προσέλευση του κόσμου, τόσο στα καταστήματα όσο και στα ταμεία» μας είπε ο Κώστας Βλαχονικολός από τα καταστήματα αθλητικών ειδών και ενδυμάτων Cosmos Center. Συμπλήρωσε δε ότι παρατηρήθηκε και το εξής: ο κόσμος «έσπασε» νωρίς σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.
Για το αν πρέπει κάτι να αλλάξει, μας απάντησε ότι «το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να αναθεωρηθούν κάποια πράγματα και να γίνει συζήτηση, συζήτηση μεταξύ Δήμου και επαγγελματιών».
  
Ικανοποιημένος ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας
Εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας μάς μίλησε η πρόεδρός του, Λίλιαν Ψηλάκη. Όπως είπε, και η 4η Λευκή Νύχτα στέφθηκε από επιτυχία, εξηγώντας πως οργανωτικά είχαν γίνει τα πάντα, ενώ ήρθε ξένος κόσμος, που μάλιστα ψώνισε.
Αρκετοί ήταν και οι Καλαματιανοί, όπως είπε, που πήγαν σε καταστήματα, έκαναν κράτηση σε προϊόντα και θα τα παραλάβουν τις επόμενες ημέρες, αφού πολύς κόσμος ήταν απλήρωτος στις 27 του μήνα.
«Το καλό ήταν φέτος ότι υπήρχε σταθερή ροή από το πρωί του Σαββάτου, ήρθε ξένος κόσμος που δε βρήκε κατάλυμα και έφυγε, όμως είχε το χρόνο να ψωνίσει» παρατήρησε ακόμη.
Κατά την ίδια, ο θεσμός πρέπει να συνεχιστεί και να ενδυναμωθεί, Μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά, είδε πούλμαν από τη Θεσσαλονίκη που ήταν εκδρομή στην Αρχαία Ολυμπία να φτάνουν στην Καλαμάτα για αυτή την εκδήλωση. Αυτό, κατά την ίδια, δείχνει τη δυναμική της Λευκής Νύχτας, ενώ οι επισκέπτες έφυγαν εντυπωσιασμένοι από το κλίμα που αντίκρισαν.
Τέλος, θέλησε να ευχαριστήσει όσους συνέβαλαν στην οργάνωση και την πραγματοποίηση της Λευκής Νύχτας. Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** Σύσκεψη αύριο για το 5ο Αντιφασιστικό Φεστιβάλ
 Σε σύσκεψη για το 5ο Αντιφασιστικό Φεστιβάλ καλεί η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας τα εργατικά σωματεία, τα σωματεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, τους φορείς και τις συλλογικότητες κοινωνικού-αλληλέγγυου και πολιτιστικού προσανατολισμού, κάθε
αντιφασίστα πολίτη, τη φοιτητική και μαθητική νεολαία, αύριο Τετάρτη, 31 Αυγούστου, στις 8.00 το βράδυ, στο Εργατικό Κέντρο (3ος όροφος).

*** Έρχεται το διήμερο «Architecture and Democracy» στην Costa Navarino
Λίγες μέρες έμειναν για το μεγάλο event «Architecture and Democracy», στις 16-18 Σεπτεμβρίου, που θα γίνει στην Costa Navarino, σε συνεργασία με τους The New York Times.
Επιφανείς ομιλητές, ανάμεσά τους ο Patrik Schumacher, επικεφαλής αρχιτέκτονας του γραφείου Zaha Hadid Architects, ο βραβευμένος με Νόμπελ οικονομολόγος Paul Krugman, ο συγγραφέας Charles Landry και ο καθηγητής Αρχαιολογίας Πέτρος Θέμελης, θα αναπτύξουν τις σκέψεις τους σε ποικίλα θέματα, όπως «Μπορεί η αρχιτεκτονική να είναι δημοκρατική;».
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο αρθρογράφος των The New York Times, Roger Cohen.

***  Σύνδρομα… εξουσίας 
Παρακολουθώντας τις δηλώσεις των εκπροσώπων των φορέων που είχαν προσκληθεί στη συνέντευξη Τύπου για τη “Λευκή Νύχτα” στην Καλαμάτα, και σημειώνοντας το πόσες φορές ανέφεραν το όνομα του δημάρχου Καλαμάτας, πέρασαν από το μυαλό μου οι διαπιστώσεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας, λόρδου Ντέιβιντ Όουεν, ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι και μεγάλος λάτρης της Μεσσηνίας.
Ο κ. Όουεν είχε μιλήσει, ως ειδικός, μεταξύ άλλων, για τη νόσο των πολιτικών, που ονομάζει το “σύνδρομο της ύβρεως”. Τα συμπτώματα που παρουσιάζει ένας πολιτικός με τη νόσο, όπως τα έχει καταγράψει σε βιβλίο του, είναι τα εξής: Πρώτον, έχει μια ναρκισσιστική ροπή να βλέπει τον κόσμο ως μια αρένα μέσα στην οποία ασκεί δύναμη και αναζητεί δόξα. Μετά, παρουσιάζει την προδιάθεση να αναλαμβάνει πράξεις που θα παρουσιάζουν αυτόν που τις ασκεί με λαμπρό τρόπο. Και βέβαια, έχει μια εμμονή με το πώς παρουσιάζει τον εαυτό του. Η επιφάνεια γι’ αυτόν έχει μεγαλύτερη σημασία από την ουσία. Και γι’ αυτό λατρεύει τα επικοινωνιακά παιχνίδια. Επίσης, έχει μεσσιανικές τάσεις…».  Α.Π.  

*** «Κυπαρισσιακές Ηλιαχτίδες» φώτισαν την Τριφυλία… (φωτογραφίες)
 
 
 
 
Φαντασμαγορικό υπερθέαμα από τα χορευτικά συγκροτήματα 
 «Κυπαρισσιακές Ηλιαχτίδες» φώτισαν, από την Πέμπτη έως και προχθές, την Τριφυλία και την Πελοπόννησο ολόκληρη, με το λαμπερό Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης. Η κεντρική εκδήλωση διεξήχθη το βράδυ του Σαββάτου στην κεντρική πλατεία της Κυπαρισσίας, όπου κάτοικοι και επισκέπτες έμειναν εντυπωσιασμένοι. Μουσικές, χρώματα, συναισθήματα πλημμύρισαν την ατμόσφαιρα, ενώ έσμιξαν η ιστορία, ο πολιτισμός, η παράδοση, τα ήθη και έθιμα, η κουλτούρα και ο χορός.
Δικαίως, λοιπόν, για ακόμη μια χρονιά, αξίζει συγχαρητηρίων και κάθε έμπρακτης στήριξης η πρωτοβουλία που από χρόνια ανέλαβε ο δραστήριος Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρισσίας (Μ.Ε.Σ.Κ.).
Να σημειωθεί πως το Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης τελεί υπό την αιγίδα του CIOFF και του International Dance Council και συνδιοργανώνεται από το Δήμο Τριφυλίας, την Κοινωφελή Επιχείρησή του και το ΜΕΣΚ. Φέτος, συμμετείχαν συγκροτήματα από το Εκουαδόρ, την Ουγγαρία, την Ινδία, την Πολωνία, τη Νότια Κορέα, ενώ από την Ελλάδα, εκτός από το ΜΕΣΚ, το Λύκειο των Ελληνίδων – Παράρτημα Δράμας, ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών, ο Μορφωτικός Σύλλογος Φιλιατρών «Ο Πυρσός», ο Μορφωτικός Σύλλογος Γυναικών Γαργαλιάνων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαργαλιάνων και ο Σύλλογος Γυναικών Κοπανακίου «Καλλιπάτειρα», καθώς και οι Φιλαρμονικές της Τριφυλίας.
Την Κυριακή το πρωί, μάλιστα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. Τριφυλίας έγινε μια σεμνή τελετή αποχαιρετισμού και ανταλλαγής δώρων ανάμεσα στους διοργανωτές και τις αντιπροσωπείες των συγκροτημάτων που συμμετείχαν.
Σημειώνεται πως την Παρασκευή δόθηκε παράσταση στο Κοπανάκι, την Κυριακή στα Φιλιατρά και προχθές βράδυ στους Γαργαλιάνους, όπου και πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης.

*** Αθλητική ενημέρωση :

***  Παίκτης του Παναθηναϊκού ο Πολ Ζοζέ Εμποκού
Συμφωνία με την Κιέβο...Παίκτης του Παναθηναϊκού ο Πολ Ζοζέ Εμποκού 
~  Σε οριστική συμφωνία με την Κιέβο για το δανεισμό του Πολ Ζοζέ Εμποκού έφτασε ο Παναθηναϊκός.
Ο Αφρικανός ακραίος μεσοεπιθετικός θα πρέπει να θεωρείται παίκτης του «τριφυλλιού», καθώς το deal ανάμεσα στο σύλλογο που ανήκει και στους «πράσινους» έκλεισε σήμερα και ο ποδοσφαιριστής βρίσκεται καθ΄ οδόν για την Αθήνα.
Εκτός απρόοπτου, αύριο θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις κι εν συνεχεία θα υπογράψει το νέο μονοετές συμβόλαιό του, με την αθηναϊκή ομάδα να διατηρεί την οψιόν αγοράς. Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Πρωτιά και πρόκριση στους «8» για τους Έφηβους στο πόλο
Στο παγκόσμιο της ΠοντγκόριτσαΠρωτιά και πρόκριση στους «8» για τους Έφηβους στο πόλο

~  Την πρώτη θέση στον Α΄ όμιλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου εξασφάλισε η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των εφήβων.
Το συγκρότημα του Θοδωρή Χατζηθεοδώρου νίκησε 14-11 τη Ρωσία, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής, και εξασφάλισε το «εισιτήριο» για τους προημιτελικούς, ενώ περιμένει πλέον να μάθει τον αντίπαλό του στους «8».
Πρώτος σκόρερ της «γαλανόλευκης» ήταν ο Γαρδίκας που πέτυχε 7 γκολ. Η ελληνική ομάδα προηγήθηκε 4-2 στο τέλος του πρώτου οκταλέπτου, ενώ η Ρωσία ισοφάρισε 4-4 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Ακολούθησε ένα επιμέρους 6-1 μέχρι τη λήξη του οκταλέπτου και η εθνική προηγήθηκε 10-5 στο ημίχρονο και 11-5 στην τρίτη περίοδο.
Στη συνέχεια η Ρωσία «απάντησε» με δικό της 5-1 και μείωσε σε 12-10 με τη λήξη του τρίτου οκταλέπτου, ωστόσο η ελληνική ομάδα μπήκε δυνατά στην τέταρτη περίοδο και με τα γκολ των Γαρδίκα και Γκιουβέτση απέκτησε προβάδισμα τεσσάρων τερμάτων (14-10), με το οποίο «κλείδωσε» τη νίκη. Η εθνική ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της στον Α΄ όμιλο αύριο (10:00) με αντίπαλο την Κολομβία.
Τα οκτάλεπτα: 4-2, 6-3, 2-5, 2-1.
Η σύνθεση της ελληνικής ομάδας: Μαντής, Χονδροκούκης, Γαρδίκας 7, Προσινικλής, Νικολαΐδης 2, Παπαναστασίου, Γιαννόπουλος 1, Δελαγραμμάτικας 1, Γκιουβέτσης 2, Παπασηφάκης 1, Κουρούβανης.
Για τη Ρωσία σκόραραν οι Σείκιν 4, Μελέντεφ 2, Κουτσερένκο 2, Ζινούροφ, Πρόνιν, Κρουγκ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Αναχώρησε η Εθνική για τους αγώνες με Ολλανδία και Γιβραλτάρ
Με προορισμό το ΝτίσελντορφΑναχώρησε η Εθνική για τους αγώνες με Ολλανδία και Γιβραλτάρ
~  Η αποστολή της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, αναχώρησε τη Δευτέρα από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με τελικό προορισμό το Αϊντχόφεν, όπου θα μεταβεί οδικώς μέσω Ντίσελντορφ.
Στην ολλανδική πόλη, οι διεθνείς θα αντιμετωπίσουν την ερχόμενη Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου, σε φιλικό αγώνα τους «οράνιε» και την επομένη θα αναχωρήσουν για την Πορτογαλία και την πόλη Φάρο, ενόψει του αγώνα με το Γιβραλτάρ (6/9) στην πρεμιέρα των προκριματικών για το Μουντιάλ της Ρωσίας (2018).
Οι «εκλεκτοί» του Μίχαελ Σκίμπε, είναι οι εξής: Καπίνο, Καρνέζης, Γλύκος, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Οικονόμου, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Τζαβέλλας, Σταφυλίδης, Μανιάτης, Σάμαρης, Τζιόλης, Πέτσος, Χολέμπας, Μπακασέτας, Μάνταλος, Γιαννιώτας, Φορτούνης, Διαμαντάκος, Καρέλης, Μήτρογλου και Βέλλιος.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Νέος πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού ο Δημήτρης Μπαλτάκος
Ο νεότερος πρόεδρος
Νέος πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού ο Δημήτρης Μπαλτάκος
~  Στη συνεδρίασή του, το νεοεκλεγέν Δ.Σ. του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού αποφάσισε ομόφωνα να εκλέξει στην θέση του προέδρου τον Δημήτρη Μπαλτάκο, ο οποίος στην ηλικία των 29 ετών είναι ο νεότερος πρόεδρος στην σύγχρονη Ιστορία του Ομίλου.
Μετά την εξέλιξη αυτή, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ενημέρωσε πως ο πατέρας του, Παναγιώτης Μπαλτάκος, θα αποχωρήσει από το Δ.Σ. της ΚΑΕ «ώστε να αποφευχθεί ο οποιοσδήποτε διοικητικός συσχετισμός μεταξύ των δύο διοικήσεων». Ο Παναγιώτης Μπαλτάκος θα παραμείνει, πάντως, νομικός σύμβουλος της ανδρικής ομάδας μπάσκετ των «πρασίνων».
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού: «Ο Δημήτρης Μπαλτάκος αναλαμβάνει την ηγεσία σε μια κρίσιμη οικονομική καμπή βάσει της αξιολόγησης του στους κατωτέρω τομείς: Διοίκηση & Εργασία: Αποφοιτώντας από το Σχολείο ΟΥΚ του Πολεμικού Ναυτικού, ανέλαβε Αξιωματικός Επιχειρήσεων και Εκπαίδευσης στην αντιτρομοκρατική Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λ.Σ. Ειδικεύθηκε στην Διαχείριση Κρίσεων στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και στην σχεδίαση επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Ειδικών Δυνάμεων της US Special Operations Command. Έχει εργαστεί σε Tier 1 δικηγορική εταιρεία στο Λονδίνο και στο International Centre for the Study of Radicalization του Πανεπιστημίου Kings College London και Georgetown.
Σπουδές & Έρευνα: Αποφοιτώντας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Σχολή Ναυτικών Δοκίμων συνέχισε τις σπουδές του στο Department of War Studies, King’s College London (Στρατηγική & Πόλεμος) και στο London School of Economics (Μεταπτυχιακό Διεθνούς Δικαίου). Είναι στην διαδικασία εκπόνησης διδακτορικού Διεθνούς Δικαίου & Στρατηγικής, στα πλαίσια του οποίου διεξάγει έρευνα ως Research Fellow στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
Αθλητικά: Είναι ο νεότερος Έλληνας που έχει ολοκληρώσει τον τριαθλητικό αγώνα υπερ-αποστάσεων IRONMAN, Φρανκφούρτη-Ιούλιος 2009.
Με την επιλογή μας αυτή πιστεύουμε ακράδαντα ότι ενισχύουμε ακόμα περισσότερο τον Σύλλογο ώστε να προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά, πηγαίνοντας τον Παναθηναϊκό μας ακόμα πιο κοντά στην φυσική του θέση, στην κορυφή του ελληνικού αθλητισμού.
Κλείνοντας, να σημειωθεί ότι στις εκλογές επανεκλέχθηκε ο συνδυασμός "Γιώργος Καλαφάτης". Ο απερχόμενος πρόεδρος του Παναθηναϊκού Α.Ο. Ηλίας Μιχαλαριάς θα αναλάβει χρέη γενικού γραμματέα».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Οριστικά στις 8 Σεπτεμβρίου η κλήρωση της Α1 ανδρών στο μπάσκετ
Οριστικά στις 8 Σεπτεμβρίου η κλήρωση της Α1 ανδρών στο μπάσκετ
 ~ Εν αναμονή της απόφασης της ειδικής επιτροπής για την 14η ομάδα που θα καλύψει το κενό της Κηφισιάς στην Α1, ορίστηκε για τις 8 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, η κλήρωση του πρωταθλήματος, για τη σεζόν 2016-17.
Η διαδικασία της κλήρωσης θα διεξαχθεί στο στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς» και θα αρχίσει στις 19:30.
Η σχετική ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ αναφέρει: «Η κλήρωση της σεζόν 2016-17 θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς». Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 19:30 και θα καλυφθεί τηλεοπτικά από τα κανάλια Novasports».   Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Κοντονής: «Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει μόλις αποκατασταθεί η νομιμότητα»  
 Μετά συνάντηση με Κουτσοκούμνη Κοντονής: «Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει μόλις αποκατασταθεί η νομιμότητα»
~ Μόλις αποκατασταθεί η νομιμότητα, ξεκαθάρισε ο Σταύρος Κοντονής, ότι θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα κατά την έξοδο του από την συνάντηση με τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη και τα κλιμάκια των FIFA-UEFA.
Μεταξύ άλλων ο κ. Κοντονής είπε:
«Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος και ικανοποιημένος από τη συνάντηση που είχαμε από τις διεθνείς ομοσπονδίες. Εχει γίνει αντιληπτό ότι το Σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους εφαρμόζονται και θα εφαρμόζονται σε όλους. Η ελληνική Κυβέρνηση είναι ο θεματοφύλακας της νομιμότητας. Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει μόλις αποκατασταθεί η νομιμότητα. Ελπίζω να γίνει γίνει σύντομα».
Για το αν περιμένει να αλλάξουν τα πρόσωπα που εμπλέκονται στο βούλευμα για το θέμα της κάρτας υγείας: «Είναι δικός της λογαριασμός το τι θα κάνει η ομοσπονδία. Όσο προβλέπονται στους νόμους θα εφαρμοστούν. Όσοι αμφισβητούσαν όσα λέγαμε πριν λίγες μέρες, ελπίζω να έγιναν σοφότεροι».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Διπλο …κουπάτος και στο Βίλνιους ο Λαζαρίδης
Eπιστροφή από το διεθνές τουρνουά στο Βίλνιους της Λιθουανίας όπου διεξήχθη 25-28/8 για τον Γιώργο Λαζαρίδη, με δύο τελικούς και δύο «κούπες»!
Ο Καλαματιανός παγκόσμιος πρωταθλητής στο τένις με αμαξίδιο κατάκτησε τη 2η θέση στο μονό και την πρωτιά στο διπλό, χωρίς να παραλείπει να ευχαριστήσει τον ντόπιο παρτενέρ του Αλεξάντρ Ολέχνοβιτς για τη συμβολή του στην κατάκτηση της κορυφής.
Ο απολογισμός του Γιώργου για το 2016 είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακός, καθώς έχει αγωνιστεί σε 8 διεθνή τουρνουά, εξασφαλίζοντας την πρόκριση σε ισάριθμους τελικούς (στο μονό ή διπλό) και πανηγυρίζοντας 5 πρωτιές!
Σε αυτά θα πρέπει να προστεθεί και το χρυσό μετάλλιο που κέρδισε με την εθνική ομάδα στα φετινά προκριματικά του παγκόσμιου πρωταθλήματος.
Ο Λαζαρίδης αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση ανθρώπου και αθλητή, δίνοντας έμπνευση με το παράδειγμά του, τη ζωντάνια του, τη δίψα του για ζωή και τη δοτικότητά του. Ξεκίνησε το τένις με αμαξίδιο το 2004, ενώ πριν από το ατύχημα έπαιζε μπάσκετ -πράγμα που σημαίνει ότι έπρεπε να καταβάλει σκληρή προσπάθεια, με καθημερινή προπόνηση, για να  μάθει τεχνικά το τένις, την κίνηση με το άμαξιδιο και να κάνει παράλληλα πρωταθλητισμό.
Την πρόσφατη διπλή επιτυχία στο Βίλνιους την αφιερώνει σε όσοι είναι δίπλα του, κοντά του μαζί του, τον στηρίζουν, δεν τον εγκατέλειψαν και δεν τον  ξέχασαν. «Γιατί γίνεται! Η Ελλάδα πάντα ψηλά!» είναι το μήνυμα του Γιώργου…

***  Φινάλε – «θρίλερ» στο Τέλος Άγρας – Καλαμάτα …(φωτογραφίες)
Δραματικό φινάλε στο ματς Τέλου Άγρα Γαργαλιάνων – Καλαμάτας, που διεξήχθη την Κυριακή στο Δημοτικό Γήπεδο Γαργαλιάνων και ήταν για τη β΄ φάση του Κυπέλλου Μεσσηνίας.
Η Καλαμάτα κρατούσε τη νίκη μέχρι το 93΄, καθώς προηγείτο με 2-1. Ήρθε όμως το πέναλτι – γκολ (ανατροπή Αλέξανδρου Ερέκι από τον Διονύση Γεωργιόπουλο), του Κώστα Παπουτσή για το τελικό 2-2. Ένα σκορ που δίνει προβάδισμα στην Καλαμάτα για την πρόκριση στην επόμενη φάση.
Ο αγώνας είχε πολύ συναρπαστική εξέλιξη και εκτός από τα 4 γκολ είχε δύο δοκάρια και αρκετές αξιόλογες φάσεις μπροστά στις 2 εστίες.
Ο Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων μ’ αρκετές αλλαγές στο «ρόστερ» του ήταν πιο δραστήριος στο α΄ημίχρονο και κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ με γκολ του νεοαποκτηθέντος Αλέξανδρου Ερέκι.
Στο ίδιο διάστημα η Καλαμάτα ήταν νωθρή και το μόνο που είχε να επιδείξει ήταν ένα δοκάρι με τον Χρήστο Καλαντζή.
Στο β΄ ημίχρονο, η Καλαμάτα μετά και τις αλλαγές των Διονύση Γεωργιόπουλου, Σωτήρη Κουκούτση, αλλά και ορισμένες διαφοροποιήσεις στη διάταξη, παρουσιάστηκε πιο φρέσκια.
Αφού ισοφάρισε σε 1-1 με γκολ του Χρήστου Καλαντζή, έκανε την ανατροπή και προηγήθηκε 2-1 χάρις σε γκολ του Νίκου Λιόλιου.
Οι «ερυθρόλευκοι» των Γαργαλιάνων όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη, καθώς ισοφάρισαν σε 2-2 το πέναλτι του Κώστα Παπουτσή.
Κορυφαίος για τον Τέλο Άγρα Γαργαλιάνων ο Αλέξανδρος Ερέκι που πέτυχε γκολ και κέρδισε πέναλτι, ενώ για την Καλαμάτα ο Νίκος  Βασιλόπουλος που δημιούργησε και τα 2 γκολ.
  ΦΑΣΕΙΣ – ΓΚΟΛ
10΄ο Χρήστος Καλαντζής φοβερό έξω από την περιοχή, η μπάλα τράνταξε το δοκάρι της εστίας του Απόστολου Καλογήρου που έπεσε στη γωνία του.
14΄ο Χρήστος Καλαντζής ωραίο γύρισμα, ο Γιάννης Καλογερόπουλος δεν πρόλαβε να πλασάρει.
17΄ο Γιάννης Κούτρης ατομική προσπάθεια, έκανε το πλασέ, ο Νίκος Λιόλιος κόντραρε σωτήρια.
19΄ ο Αλέξανδρος Ερέκι με διαγώνιο σουτ αιφνιδίασε τον Τάσο Κωνσταντακόπουλο, ανοίγοντας  το σκορ.
30΄ο Αλέξανδρος Ερέκι έκανε το γύρισμα, ο Μπούμπα από ευνοϊκή θέση πλάσαρε άουτ.
51΄ο Νίκος Βασιλόπουλος εκτέλεσε φάουλ, ο Χρήστος Καλαντζής με γυριστή κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1.
60΄ο Αλέξανδρος Ερέκι σέντρα, ο προωθημένος Κώστας Γεωργόπουλος κεφαλιά – «ψαράκι», ο Τάσος Κωνσταντακόπουλος μπλόκαρε.
65΄ ο Βασίλης Μπεγέτης σέντρα – σουτ, η μπάλα κτύπησε στο χέρι του Λυκούργου Χρ. Ανδρώνη, αλλά ο ρέφερι Γιώργος Μπλάνας το θεώρησε ακούσιο, δίνοντας συνέχεια στο ματς.
68΄ ο Γιάννης Καλογερόπουλος πάσα στον Σταύρο Τσουλάκο, που έκανε το σουτ, άουτ.
74΄ ο Νίκος Βασιλόπουλος εκτέλεσε κόρνερ, ο Σταύρος Τσουλάκος κεφαλιά, η μπάλα στο κάθετο δοκάρι, ο Νίκος Λιόλιος πήρε το «ριμπάουντ» και με πλασέ διαμόρφωσε το 1-2.
93΄ ο Αλέξανδρος Eρέκι ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Διονύση Γεωργιόπουλο, ο διαιτητής Γιώργος Μπλάνας κοντά στη φάση έδωσε το πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Κώστας Παπουτσής, ισοφαρίζοντας σε 2-2 μέσα σε αποθέωση.
Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του Γιώργου Μπλάνα, που έδειξε αρκετές κίτρινες κάρτες (για διαμαρτυρίες και σκληρά μαρκαρίσματα). Με σωστές υποδείξεις οι βοηθοί Σταύρος Λάμιας και Παναγιώτης Σερεμέτης.
ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ (Γιώργος Πολυμενέας, Κώστας Δημόπουλος): Καλογήρου, Πότσης, Γεωργόπουλος, Παπουτσής, Λ. Ν. Ανδρώνης, Π. Χρ. Ανδρώνης (78΄ Στασινόπουλος), Εμμανουήλ, Μπούμπα (83΄ Μπανάκης), Γκότσης (89΄ Μπάρο), Ερέκι, Κούτρης.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Έλβιο Μάνα, Τάσος Χατζηαγγελής): Κωνσταντακόπουλος, Σταματελόπουλος (46΄Γεωργιόπουλος), Κουρέας, Λιόλιος, Τζαντέας, Μπεγέτης, Καλαντζής, Κουντάνης (46΄ Κουκούτσης), Βασιλόπουλος, Τσουλάκος, Καλογερόπουλος (78΄ Κουρούπης).
·      Το μας παρακολούθησαν 500 και πλέον φίλαθλοι.

***

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016:
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 01 Αυγούστου  2016  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-01-2016.html .- 
~ Η  Εφημερίδα μας  Arfara  News 2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  01 Αυγούστου  2016 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-01-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 02  Αυγούστου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-02-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03  Αυγούστου  2016:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-03-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 04 Αυγούστου  2016  : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-04-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 05 Αυγούστου  2016: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-05-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06 Αυγούστου 2016  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-06-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 07  Αυγούστου 2016 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-07-2016.html  .-
~Αθλητικό Σάββατο-κύριακο  06 και 07 Αυγούστου 2016  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ αγώνες ΡΙΟ  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/06-07-2016.html .- 
~ Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 08 Αυγούστου  2016  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-08-2016.html .- 
~ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΝΩΝΕΣ  2016 ΡΙΟ  ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ Δευτέρα  08  Αυγούστου  2016  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/2016-08-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 09 Αυγούστου 2016 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-09-2016.html .- ~  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΡΙΟ ΒΡΑΖΗΛΙΑΣ Αποτελέσματα 3ης  ΗΜΕΡΑΣ Κληρώσεις -πρόγραμμα ΕΠΣΜεσσηνίας   Τρίτη 09 Αυγούστου  2016: http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/3-09-2016.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  10  Αυγούστου  2016: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-10-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  11 Αυγούστου  2016 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-11-2016.html .- 
~ ΟΛΥΜΠΙΑΛΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΡΙΟ 4η  και 5η  Ημέρα Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/4-5-11-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-12-2016.html  
 ~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  13 Αυγούστου 2016  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-13-2016.html .-  
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS 2 στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  13 Αυγούστου  2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-2-13-2016.html .-
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 14  Αυγούστου 2016 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-14-2016.html .- 
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 13  και  14  Αυγούστου 2016 Ολυμπιακοί Ρίο 7η, 8η και 9η Ημέρα   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/13-14-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-15-2016.html .-
* ~ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΡΙΟ 2016  9η  Ημέρα Δευτέρα  15 Αυγούστου 2016  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/2016-9-15-2016.html .- 

  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  16 Αυγούστου 2016:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-16-2016.html .-
~ 31η  Ολυμπιακοί Ρίο Βραζιλίας 10η  και  11η  Ημέρα Τρίτη 16  Αυγούστου 2016
 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/31-10-11-16-2016.html .- 

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 17 Αυγούστου  2016 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-17-2016.html .-
~ 31η   Ολυμπιακοί αγώνες Ρίο 2016  12η Ημέρα αγώνων Τετάρτη 17  Αυγούστου  2016   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/31.html  .- 
   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη  18 Αυγούστου  2016: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-18-2016.html .- 

~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  18 Αυγούστου  2016 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-2-18-2016.html  .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 19 Αυγούστου  2016:  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-19-2016.html .-
31η Ολυμπιακοί Αγώνες ΡΙΟ  Βραζιλία 2016 Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016 13η Ημέρα αγώνων : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/31-2016-19-2016-13.html  .-
~  Υγεία για όλους  μας  Παρασκευή 19  Αυγούστου  2016   :   http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/08/19-2016.html .- 
Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  20  Αυγούστου  2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-20-2016.html .-
~  31οι Ολυμπιακοί Αγώνες ΡΙΟ Βραζιλίας  14η και 15η  Ημέρα Σάββατο 20 Αυγούστου 2016 :    http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/31-14-15-20-2016.html .-   
~   ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  20  και  21  Αυγούστου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/20-21-2016.html .- 
Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 20  Αυγούστου  2016 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-20-2016.html .- 

~ Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 22  Αυγούστου  2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-22-2016.html .- 
~ ΒΙΟΙ  ΑΓΙΩΝ  ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ 9ο  Κεφάλαιο Παναγιές της Ελλάδας  μας Τρίτη 23  Αυγούστου 2016  : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/08/9-23-2016.html .-
 ~   Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-24-2016.html  .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  2 στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  24 Αυγούστου 2016:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-2-24-2016.html .-
~ ~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 25  Αυγούστου  2016  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-25-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 28 Αυγούστου  2016  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-28-2016.html .-  

ΤΗΝΟΣ Το  νησί της Παναγίας 26   και 27  Αυγούστου 2016  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/08/26-27-2016.html  .-  
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 29 Αυγούστου  2016 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-29-2016.html  .- 
   ~  Η Εφημερίδα μας  Arfara  News  2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  29  Αυγούστου  2016: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-2-29-2016.html .-


~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 30  Αυγούστου  2016  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-30-2016.html .-
 
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4932 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3069 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      3068  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                 11.0 69          βίντεο   .-  
~ http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
καί
  Φωτογραφίες από ΤΗΝΟ , ΒΩΛΑΚΑ , ΠΥΡΓΟΣ   χωριά Τήνου 2016:
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου