ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 06 Ιουλίου 2016

ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  06  Ιουλίου  2016 :
~

Ἕνας ἀδελφὸ ἐξομολογήθηκε στὸν Ἀββᾶ Σισώη:

- Ἔπεσα, Πάτερ. Τί νὰ κάνω τώρα;

- Σήκω, τοῦ εἶπε μὲ τὴ χαρακτηριστική του ἁπλότητα ὁ Ἅγιος Γέροντας.

- Σηκώθηκα, Ἀββᾶ, μὰ πάλι ἔπεσα στὴν καταραμένη ἁμαρτία, ὁμολόγησε μὲ θλίψη ὁ ἀδελφός.

- Καὶ τί σὲ ἐμποδίζει νὰ ξανασηκωθῇς;

- Ὡς πότε; ρώτησε ὁ ἀδελφός.

- Ἕως ὅτου σὲ βρῇ ὁ θάνατος ἢ στὴν πτώση ἢ στὴν ἔγερση. Δὲν εἶναι γραμμένο «ὅπου εὑρῶ σε ἐκεῖ καὶ κρινῶ σε»; ἐξήγησε ὁ Γέροντας. Μόνο εὐχήσου στὸν Θεὸ νὰ βρεθεῖς τὴν τελευταία σου στιγμὴ σηκωμένος μὲ τὴν ἁγία μετάνοια.

Γεροντικόν
6 Ιουλίου
Οσίου Σισώη του Μεγάλου (†429). Ιερομάρτυρος Αστίου επισκόπου Δυρραχίου (1). Μαρτύρων Λουκίας της παρθένου και Ρήξου (†301) και των συν αυτοις Ανατολίου, Αντωνίνου, Αντωνίου Απάμου, Απολλώνιου του γερουσιαστού, Βίκτωρος, Διόδωρου, Δίωνος, Κοττυίου, Λυκία, Λυσίου, Νέα, Όωνος, Παππιανού, Παπικού, Σατίρου, Σερίνου. Φιλήμονος, Αρχίππου και Ονησίμου. Αλεξάνδρου και Επιμάχου. Μάρτυρος Βασιλείου και των συν αυτώ 70, των εν Σκυθουπόλει. Οσιομάρτυρος Κυρίλλου (†1566), του εκ Θεσ/νίκης.
(1) Ο ιερομάρτυς Αστίος, έζησε κατά την εποχή του αυτοκράτορα Τραϊανου και ηγεμονίας του Αγρικόλα. Συνελήφθη από τους άρχοντες της πόλης του Δυρραχίου και επειδή δεν θυσίασε στα είδωλα, οδηγήθηκε στον ηγεμόνα. Εκείνος πρόσταξε και έδειραν χωρίς έλεος τον άγιο. Ο μάρτυς όμως παρά τα μεγάλα βασανιστήρια, έμεινε σταθερός και ακλόνητος στην πίστη του. Τότε οι δήμιοι με εντολή του ηγεμόνα τον γέμισαν μέλι και τον κάρφωσαν σε ξύλινο σταυρό. Το μαρτύριο πάνω στον σταυρό ήταν πολύ μεγάλο, με δεδομένο ότι ήταν καλοκαίρι και η ζέστη μεγάλη. Εκεί λοιπόν ο άγιος Αστίος ενοχλούμενος από τις σφήκες, παρέδωσε το πνεύμα του στον Θεό.~
Στις 06/07/2016 εορτάζουν:
Όσιος Σισώης ο μεγάλος, Άγιοι Λουκία η παρθενομάρτυς, Ρήξος βικάριος και πολλοί άλλοι που μαρτύρησαν στην Κομπανία
~  Ἦχος πλ. α’. Τὸν συνάναρχον Λόγον.
~  Ἐκ παιδὸς γεωργήσας ζωὴν τὴν κρείττονα, τῶν κατ' αὐτῆς ἐνεπλήσθης θεουργικῶν ἀγαθῶν, τῶν Ἀγγέλων μιμητὰ Σισώη Ὅσιε, ὅθεν ὡς ἥλιος λαμπρός, ἀπαυγάζεις τηλαυγῶς, ἐν ὥρᾳ τῆς σῆς ἐξόδου, δηλοποιῶν τὴν σὴν δόξα, καὶ καταλάμπων τᾶς ψυχᾶς ἠμῶν.
~*  Απολυτίκιο Αγ. Σισώη του Μεγάλου - 6 ΙΟΥΛΙΟΥ   : https://youtu.be/i2I8lrVS0Mc .-

~
Άγιος Κυπριανός ο νέος οσιομάρτυρας  Όσιος Αθανάσιος ο εν Άθω και οι συν αυτώ έξι μαθητές του  Εύρεσις των τιμίων Λειψάνων του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Σεργίου, Ηγουμένου Ραδονεξίας, του Θαυματουργού Όσιος Αθανάσιος ο εν Άθω και οι συν αυτώ έξι μαθητές του, Όσιος Λαμπαδός, Άγιος Κυπριανός ο νέος οσιομάρτυρας
~
 ***  ~ Το ψηλότερο σκαλιστό άγαλμα στην Ευρώπη και τέταρτο στον κόσμο [φωτό    
Το άγαλμα του βασιλιά Δεκέβαλου

  

Το άγαλμα αυτό χρειάστηκε 10 χρόνια και 12 γλύπτες για να γίνει πραγματικότητα. Στη Ρουμανία, πάνω σε ένα βράχο, έχει....σκαλιστεί το ψηλότερο άγαλμα στην Ευρώπη. Είναι το πρόσωπο του εθνικού ήρωα της χώρας, του βασιλιά Δεκέβαλου, ο οποίος ήταν ο τελευταίος ηγέτης της Δακίας, όπως ονομαζόταν η Ρουμανία στα προρωμαϊκά χρόνια.

 Το άγαλμα του Δεκέβαλου (87-106 μ.Χ.), είναι λαξευμένο στην πλαγιά ενός βουνού, στις όχθες του ποταμού Δούναβη, κοντά στην Όρσοβα. Το ύψος του είναι 42,9 μέτρα και θεωρείται το ψηλότερο σκαλιστό άγαλμα στην Ευρώπη και τέταρτο στον κόσμο.

 
 Ο Δεκέβαλος έμεινε στην ιστορία για τους τρεις πολέμους του κατά την Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και δύο αυτοκρατόρων.Μετά επιδρομές σε όλο τον Δούναβη, απέτρεψε ρωμαϊκή εισβολή στην εποχή του Δομιτιανού, εξασφαλίζοντας μια περίοδο ανεξαρτησίας.

Όταν ο Τραϊανός ήρθε στην εξουσία, οι στρατοί του εισέβαλαν στη Δακία και ο Δεκέβαλος ηττήθηκε. Παρέμεινε στην εξουσία, υπό τον έλεγχο των Ρωμαίων, αλλά συνέχισε να διεκδικεί ανεξαρτησία. Κάτι που τον οδήγησε στην τελική ήττα και την αυτοκτονία για να αποφύγει τη σύλληψη.

 
 ~


 ***  Η ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΕΦΕΡΕ ΤΟ BREXIT ΚΑΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΗ ΔΡΑΧΜΗ
 
Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
Όταν, στα Επιτελικά γραφεία της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου τα μαντάτα για την πορεία του BREMAIN δεν ήταν καλά, όταν ήταν έως απογοητευτικά, “επιστρατεύτηκε” η δολοφονία της Βουλευτού των Εργατικών, 41χρονης Τζο Κοξ, για να αλλάξει το προεκλογικό κλίμα και τη διάθεση των Βρετανών εκλογέων.
Ωστόσο, αυτό δεν ήταν αρκετό για να ανατρέψει ολοσχερώς την κατάσταση, από τη στιγμή που μίλησε η Βασίλισσα Ελισάβετ. Όταν, πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ του BREXIT, λέγοντας: “Πείτε μου τρεις λόγους για τους οποίους πρέπει να είμαστε στην ΕΕ”.

Οι “φίλιες” δυνάμεις θέλουν Βασιλιά.
Γράφαμε προ δυο εβδομάδων:
“Μεγάλο ρόλο στις εξελίξεις θα παίξει το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 23 Ιουνίου 2016.
Γιατί, οι “φίλιες” δυνάμεις των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, θέλουν αλλαγή του Πολιτεύματος, με την επαναφορά του τέως Βασιλιά.
Άλλωστε, πόσες φορές δεν έγινε αυτό κατά το παρελθόν;
Αυτή η αλλαγή πλεύσης των “ισχυρών φίλων μας” γίνεται γιατί γνωρίζουν ότι συλλήβδην έχει απαξιωθεί το πολιτικό προσωπικό της Ελλάδος από τον ελληνικό λαό και προσπαθούν να δρομολογήσουν εξελίξεις που θα τους δημιουργούν την απόλυτη αίσθηση, ότι θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους. Που θα εξαρτούν την Κυριαρχία τους σε μια χώρα που δεν θα σπαράσσεται από ένα νέο Εμφύλιο.
Γιατί σε μια χώρα υπό απόλυτη Κατοχή, οι ιδιοκτήτες αυτής της χώρας δρομολογούν τις εξελίξεις.
Όπως τότε, όταν επέβαλαν τη Μεταπολίτευση και τον ερχομό του Κωνσταντίνου Καραμανλή, απαγορεύοντας την επάνοδο του τέως Βασιλέα των Ελλήνων, Κωνσταντίνου στην Αθήνα. Την στιγμή που ο ίδιος αμπαλάριζε τα πράγματά του για την μεγάλη επιστροφή, και πήρε την εντολή από το “Μπάκιγχαμ”: “Δεν είναι ακόμη η ώρα της επιστροφής”.
Άλλωστε, κάτι περισσότερο γνώριζε γι΄ αυτό το θέμα ο μυστικοσύμβουλος του τέως Βασιλέα, Αρναούτης”.
Το BREXIT έγινε με εντολή των ΗΠΑ.
Η ιστορία επαναλαμβάνεται και αλλάζει μόνο παραστάσεις.
Στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η κόντρα Βρετανών και Γερμανών είχε επίκεντρο την Ανατολική Μεσόγειο. Στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Βρετανοί συμμετείχαν σ΄ αυτόν, όταν η Ναζιστική Γερμανία, έδειξε φανερά ότι κινείται στη λογική της θεωρίας του ζωτικού χώρου. Σήμερα, οι Βρετανοί είδαν πάλι, ότι δεν έχουν λόγο για τα όσα ενεργειακά και στρατηγικά συμβαίνουν στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου. Από τη στιγμή που η εξάρτησή τους από την ΕΕ, τους απαγόρευε να προχωρήσουν σε επενδύσεις και νέες συμφωνίες με τη Ρωσία και την Κίνα.
Είναι σε όλους γνωστό ότι, όταν φταρνίζονται οι ΗΠΑ, τότε κρυολογεί το Ηνωμένο Βασίλειο.
Έτσι, οι ΗΠΑ έπρεπε να τιθασεύσουν την ηγεμονική ροπή της Γερμανίας στην Ευρώπη. Γιατί, η επιρροή της Γερμανίας στην ΕΕ καθημερινώς αύξανε και αυτό ενοχλούσε τις ΗΠΑ. Οι οποίες θέλουν ισχυρό ευρώ, το οποίο θα εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους, αλλά όχι μια Γερμανική Ευρώπη.
Άλλωστε, το γεγονός της ήπιας προεκλογικής υποστήριξης του BREMAIN, αλλά και οι χαμηλών τόνων υποδοχή του BREXIT, υποδηλώνουν ότι οι ΗΠΑ ήθελαν την έξοδο των Βρετανών από την ΕΕ.
Ο δε Ομπάμα, αυτοσαρκαζόμενος δήλωσε στο δημόσιο ραδιοσταθμό NPR:
“Υπήρξε μια κάποια υστερία μετά το δημοψήφισμα σαν να είχε χαθεί με κάποιο τρόπο το ΝΑΤΟ, σαν να διαλυόταν η Συμμαχία και η κάθε χώρα να τρέχει να κρυφτεί στη γωνιά της. Δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο”.     
Ο “χορός” των δισεκατομμυρίων στη Βρετανική ποδοσφαιρική αγορά.         
Κανένας μέχρι σήμερα, δεν έχει προσεγγίσει την παράμετρο του “χορού” των δισεκατομμυρίων που διακινούνται στη Βρετανική ποδοσφαιρική αγορά. Οι επενδυτές, Ασιάτες και Ρώσοι αυτής της ποδοσφαιρικής αγοράς, δεν ήθελαν το Ηνωμένο Βασίλειο στην ΕΕ και “έπαιξαν” με το θυμικό των φιλάθλων – κατά κόρον χαμηλών εισοδημάτων - των ομάδων που έχουν αγοράσει. Από τη στιγμή που αυτές οι ομάδες είναι χρηματιστηριακό αγαθό. Γνωρίζοντας ότι γι΄ αυτούς τους φιλάθλους, πρώτα είναι η Ομάδα και μετά το κόμμα που ψηφίζουν.  
Άλλωστε, σε μικρή έκταση γίνεται κάτι παρόμοιο επί δεκαετίες στην Ελλάδα (βλ. Κοσκωτάς, κ.α).
Η Ευρώπη αλλάζει και αυτοί σφυρίζουν δήθεν αδιάφοροι.
Τα 27 μέλη της ΕΕ μετά το BREXIT, μου θυμίζουν τους στίχους από το τραγούδι του Νίκου Παπάζογλου: “Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν”.
Κάνουν τάχατες, ότι σφυρίζουν αδιάφορα, θεωρώντας πως δεν συνέβη και κάτι τρομερό με την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από τον ευρωπαϊκό συνασπισμό.
Όταν, αρκετές χώρες της ΕΕ και της Ευρωζώνης, αμφισβητώντας την κυριαρχία της Γερμανίας στην ΕΕ, αναζητούν τρόπους αποχώρησης από τους ευρωπαϊκούς συνασπισμούς.  
Επί παραδείγματι, η Σλοβακία αναζητά τρόπους εξόδου από την Ευρωζώνη και επιστροφή στο Εθνικό τους νόμισμα (σλοβακική κορώνα), με πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου του κοινοβουλίου της.
Μια παράμετρο που οι υποταγμένοι πολιτικοί ταγοί της Πατρίδος μας, εξοβελίζουν όπως ο διάολος το λιβάνι.   
Όταν, η Γαλλία σπαράσσεται από γενικές απεργίες κατά της λιτότητας της ΕΕ, όπου ευημερούν οι αριθμοί και δυστυχούν οι άνθρωποι. Όπου η Λεπέν καλπάζει, και μετά από ένα χρόνο, ίσως να είναι υποχρεωμένοι στην ΕΕ να μιλούν μαζί της και όχι με τον Ολάντ που είναι άριστος στις κυβιστήσεις, όπως άλλωστε και ο Τσίπρας.  
Όταν, στην Ιταλία στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, δυο κυρίες του Μπέπε Γκρίλο, κέρδισαν τις πόλεις της Ρώμης και του Τορίνο.
Όταν, όταν, όταν…    
Το Ηνωμένο Βασίλειο θα ζήσει παρά τα τρομοκρατικά διλλήματα.    
Παρά το γεγονός που όλοι στην ΕΕ προσπαθούν να απαξιώσουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο, ορεγόμενοι νέο δημοψήφισμα, καπελώνοντας τη βούληση του Βρετανικού λαού, ο οποίος αντιστάθηκε στα τρομοκρατικά διλλήματα για το BREXIT, εν τούτοις ένα είναι βέβαιο. Το Ηνωμένο Βασίλειο παρά τις προσεχείς αναταράξεις από το BREXIT, θα αντέξει και σύντομα θα έχει κυρίαρχη θέση στο νέο Παγκόσμιο χάρτη που έχει αρχίσει να “στήνεται”.
Μην ξεχνάτε επίσης, ότι το Ηνωμένο Βασίλειο, έχει υπό την απόλυτη κυριαρχία του πολλά μέλη – κράτη της ΕΕ. Όπως, πχ η Κύπρος. Κρατείστε παρακαλώ αυτήν τη σημείωση.
Επί του πιεστηρίου.
Όλοι γνωρίζουμε τις άριστες σχέσεις που διατηρεί το “Μπάκιγχαμ” με τον τέως Βασιλέα Κωνσταντίνο. Άλλωστε, υπό την προστασία της είχε η Βασίλισσα Ελισάβετ, όλα αυτά τα χρόνια, την τέως Βασιλική οικογένεια της Ελλάδος.
Έτσι, σας ενημερώνουμε ότι, ο κύβος ερρίφθη: “Η επιστροφή Βασιλιά στην Ελλάδα, σηματοδοτεί την επιστροφή της δραχμής”…
Επανέρχομαι…  

*** Ποδήλατο παρέσυρε και χτύπησε πεζό στην πλατεία της Καλαμάτας (φωτογραφίες)
 
 
Λίγο πριν τις 11 το βράδυ χθές ένα «περίεργο» τροχαίο ατύχημα συνέβη στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.
Το ατύχημα συνέβη όταν ένα κορίτσι που οδηγούσε ποδήλατο τραυμάτισε έναν άνδρα που εκείνη τη στιγμή διέσχισε τον ποδηλατοδρόμο.
Ο άνδρας τραυματίστηκε στο κεφάλι ενώ η ποδηλάτρια έφυγε από το σημείο.
Στο σημείο μαζεύτηκε κόσμος που προσπαθούσε να βοηθήσει τον ηλικιωμένο που όμως δεν ήταν σε θέση να σηκωθεί από το έδαφος.
Ο άτυχος άνδρας διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Καλαμάτας.

*** Άμεση επέμβαση από ιδιωτική ομάδα δυτών 
Δύο δύτριες από ιδιωτικό σύλλογο κατάδυσης έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την ανάσυρση του άτυχου άνδρα που έπεσε με το αναπηρικό του αμαξίδιο στο λιμάνι της Καλαμάτας το πρωί της Κυριακής, και τους αξίζουν τα εύσημα… Πολλοί πολίτες, όμως, αναλογίστηκαν αν υπάρχουν δύτες και του Λιμενικού Σώματος ή μόνο ιδιώτες για ανάλογα περιστατικά; Όπως, επίσης, υπήρξαν παράπονα από αυτόπτες μάρτυρες για καθυστέρηση στην αντίδραση του Λιμενικού, αν και το ατύχημα έγινε ακριβώς έξω από το χώρο του…
Να ξεκαθαρίσουμε ότι έτσι όπως έγινε το περιστατικό το πρωί της Κυριακής, και ελάχιστος να ήταν ο χρόνος αντίδρασης, πολύ δύσκολα θα μπορούσε να έχει ανασυρθεί ζωντανός ο άτυχος άνδρας…
Κ. Γαζ. 

***  Με απόφαση του περιφερειάρχη μειώνεται η λατομική περιοχή του «Κοκκινόβραχου»
Θέμα που έχει απασχολήσει την περιοχή μας και ιδιαίτερα της Θουρίας, επί πολλά χρόνια, τακτοποιείται με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, το οποίο συνεδρίασε χθες το απόγευμα. Πρόκειται για τη μείωση της λατομικής ζώνης του «Κοκκινόβραχου» στην Άνω Άμφεια, καθώς από τις έξι λατομικές θέσεις κάποιες ήταν σε μικρή απόσταση από οικισμούς.
  Είχε 6 θέσεις
Η συγκεκριμένη λατομική περιοχή, έκτασης 4.000 στρεμμάτων, καθορίστηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση το 1983, ενώ το 1987 με απόφαση του τότε νομάρχη Μεσσηνίας τροποποιήθηκαν (επεκτάθηκαν) τα όριά της.
Το 1988 έγινε η χωροταξική κατανομή της λατομικής περιοχής σε 6 λατομικούς χώρους. Με την ίδια απόφαση, όπου η έκταση της λατομικής περιοχής προσδιορίσθηκε στα 4.286 στρέμματα, προτάθηκε η μη άμεση ενεργοποίηση των λατομικών χώρων 1 και 4, διότι ήταν μερικώς ορατοί από την ευρύτερη περιοχή της Μεσσήνης.
Οι πλησιέστεροι οικισμοί στη λατομική περιοχή είναι οι:
-Άνω Άμφεια και Κουτάλα, όπου η απόσταση των ορίων της λατομικής περιοχής από το κέντρο των οικισμών είναι μικρότερη από 1000 μέτρα.
-Κατσαραίικα, όπου η απόσταση από τη λατομική περιοχή είναι 192 μέτρα.
Το 2003 με έκθεσή της η Επιτροπή Καθορισμού Λατομικών Περιοχών Μεσσηνίας, η οποία κλήθηκε να επανεξετάσει την περιοχή, λόγω νεώτερων στοιχείων που προέκυψαν σχετικά με τις αποστάσεις από τα όρια των οικισμών, έγινε πρόταση για τροποποίηση των ορίων της και συγκεκριμένα τον περιορισμό της λατομικής ζώνης σε έκταση 2.421.423,92 τ.μ. εντός της αρχικής έκτασης, ώστε να πληρούνται οι προϋποθέσεις που προέβλεπε η ισχύουσα νομοθεσία.
Την ίδια χρονιά με απόφαση του νομάρχη Μεσσηνίας αποχαρακτηρίστηκε η συγκεκριμένη περιοχή.
  Μισθωμένες οι 4
Το 2008, με απόφαση του Ε' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, απορρίφθηκε αίτηση 27 κατοίκων του δημοτικού διαμερίσματος Άμφειας, με την οποία ζητούσαν να ακυρωθούν οι αποφάσεις έγκρισης περιβαλλοντικών όρων, έγκρισης τεχνικής μελέτης παραχώρησης κατά χρήση δημόσιας δασικής έκτασης, έγκρισης μίσθωσης, καθώς και η συμβολαιογραφική πράξη μίσθωσης, που αφορούσαν στο λατομικό χώρο που είχε μισθωθεί στο Γεώργιο Μαλλίρη, με το αιτιολογικό της μη εμπροθέσμου υποβολής της.
Η Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα για τη μίσθωση των χωροταξικά κατανεμημένων λατομικών χώρων και έτσι:
α) Ένας λατομικός χώρος έκτασης 382,592 στρεμμάτων έχει μισθωθεί στον Γεώργιο Μαλλίρη από το έτος 1994 με συμβολαιογραφική πράξη μίσθωσης, η οποία λήγει την 20ή-8-2022
β) Τμήμα λατομικού χώρου έκτασης 89,780 στρεμμάτων έχει μισθωθεί στην Παραχωρησιούχο Εταιρεία «ΜΩΡΕΑΣ Α.Ε.» για τη λειτουργία δανειοθαλάμου και την εξόρυξη αδρανών υλικών αποκλειστικά για την κατασκευή του έργου "Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και Κλάδος Λέυκτρο - Σπάρτη" με διάρκεια μίσθωσης έως την 22η-7-2014.
γ) Με απόφαση του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου εγκρίθηκε το αποτέλεσμα δημοπρασίας που διεξήχθη το 2009 και αναδείχθηκαν πλειοδότες δύο λατομικών χώρων οι εταιρείες «Ιωάννη Νικήτα Κάρτσωνα και Σία Ο.Ε.» και «Έτοιμο Σκυρόδεμα Μεσσηνίας Ε.Π.Ε.».
δ) Οι δύο εναπομείναντες λατομικοί χώροι δεν έχουν μισθωθεί.
  Μείωση της έκτασης
Το 2010 η Διεύθυνση Λατομείων Μαρμάρων και Αδρανών Υλικών του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ζήτησε την εξέταση της νομιμότητας της απόφασης καθορισμού της λατομικής περιοχής και της διευθέτησης του προβλήματος που έχει ανακύψει σχετικά με την απόστασή της από τους όμορους οικισμούς, η οποία είναι μικρότερη τόσο από αυτήν που προβλέπεται από τις διατάξεις του ισχύοντος νόμου όσο και από το επιτρεπτό όριο ασφαλείας που θέτει ο Κανονισμός Μεταλλευτικών και Λατομικών Εργασιών, καθώς σε αντίθετη περίπτωση η εκμίσθωση των δημοσίων εκτάσεων για τη λειτουργία λατομείων αδρανών υλικών θα προσέκρουε στις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.
Έτσι, ζητήθηκε από την Επιτροπή Καθορισμού Λατομικών Περιοχών Μεσσηνίας να επανεξετάσει τη λατομική περιοχή, να γνωμοδοτήσει και να εισηγηθεί αρμοδίως στον περιφερειάρχη.
Το 2014 η Επιτροπή ομόφωνα εισηγήθηκε την τροποποίηση των ορίων της λατομικής περιοχής και συγκεκριμένα τη μείωση της έκτασής της στην έκταση των 3.047,172 στρεμμάτων.
Μετά την έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο θα εκδοθεί απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου για τροποποίηση της Λατομικής Περιοχής και μείωση της έκτασής της, ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις από τους οικισμούς.   Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Η φτώχεια άγγιξε τη μεσαία τάξη πέρυσι και φέτος
Πολύς λόγος γίνεται για την αδυναμία των ελληνικών νοικοκυριών να ανταπεξέλθουν ακόμα και στα βασικά έξοδα και να διαχειριστούν την καθημερινότητά τους με τους μειωμένους μισθούς και συντάξεις. Μολονότι ο καθένας ορίζει με το δικό του τρόπο το πρόβλημα, ανάλογα με το επίπεδο ζωής του, η υλική στέρηση, η στέρηση δηλαδή βασικών αγαθών και υπηρεσιών, δεν είναι κάτι αφηρημένο, αλλά είναι κάτι σαφές και μετρήσιμο.
Αφορά συγκεκριμένα κριτήρια: τη δυσκολία ικανοποίησης έκτακτων οικονομικών αναγκών, την αδυναμία κάλυψης εξόδων για διακοπές μιας εβδομάδας το χρόνο, την αδυναμία διατροφής που να περιλαμβάνει κάθε δεύτερη ημέρα κοτόπουλο, κρέας ή ψάρι, την αδυναμία πληρωμής για ικανοποιητική θέρμανση της κατοικίας, την έλλειψη βασικών αγαθών, όπως πλυντήριο ρούχων, έγχρωμη τηλεόραση, τηλέφωνο ή αυτοκίνητο, την αδυναμία αποπληρωμής δανείων ή αγορών με δόσεις και τις δυσκολίες στην πληρωμή πάγιων λογαριασμών.
Σε συνθήκες υλικής στέρησης είναι αυτός που, σύμφωνα με τους ειδικούς, λόγω οικονομικών δυσκολιών στερείται τεσσάρων τουλάχιστον βασικών αγαθών και υπηρεσιών από τα παραπάνω. Και όπως προκύπτει από στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή, στο πλαίσιο της Έρευνας Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών 2015, δεν αφορά μόνο στα φτωχά νοικοκυριά, όσα δηλαδή έχουν εισόδημα ίσο ή μικρότερο από το κατώφλι της φτώχειας, αλλά εμφανίζεται διευρυμένη, πλήττοντας σαφώς πια και τη μεσαία τάξη.
  Φτωχά νοικοκυριά
Το 2015, το ποσοστό του πληθυσμού που στερείτο τέσσερις από τις κατηγορίες, έφτασε το 22,2%, έναντι 21,5% το 2014 και 12,8% το 2005, προ κρίσης. Ο δείκτης αυξάνεται σταθερά από το 2009 και μετά. Παρατηρείται ότι σε σχέση με το 2014 η αύξηση του ποσοστού είναι μεγαλύτερη στα παιδιά έως και 17 ετών (25,7% έναντι 9,9% το 2005). Για τους πολίτες άνω των 65 ετών, το ποσοστό στέρησης έχει σημειώσει μικρή πτώση από το 2014 κατά 0,3% και ανέρχεται στο 15,2%. Το αντίστοιχο ποσοστό το 2005 ήταν 19,4% (σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της έρευνας δεν είχε εφαρμοστεί ακόμη η κατάργηση του ΕΚΑΣ).
Ειδικότερα, το ποσοστό των φτωχών νοικοκυριών που δηλώνουν ότι δεν μπορούν να πληρώσουν για μια εβδομάδα διακοπών φτάνει το 87,1%, ενώ στα μη φτωχά νοικοκυριά το ποσοστό φτάνει το 44,8% (53,4% στο σύνολο). Το ποσοστό των φτωχών νοικοκυριών που δεν μπορούν να έχουν στο τραπέζι κάθε δεύτερη μέρα θρεπτικό φαγητό αγγίζει το 52,5% στα φτωχά νοικοκυριά, αλλά δεν ξεπερνά το 1,8% στα μη φτωχά (12% στο σύνολο). Η αντιμετώπιση έκτακτων αλλά αναγκαίων δαπανών ύψους περίπου 410 ευρώ είναι αδύνατη για το 87,2% των φτωχών νοικοκυριών και το 44,5% των μη φτωχών νοικοκυριών (ή για το 53,2% συνολικά).
Το ποσοστό των νοικοκυριών που δηλώνουν αδυναμία να έχουν ικανοποιητική θέρμανση τον χειμώνα ανέρχεται σε 29,2% (50,8% για τα φτωχά νοικοκυριά), ενώ το 52,4% του συνόλου των νοικοκυριών που έχουν λάβει καταναλωτικό δάνειο δηλώνει ότι δυσκολεύεται πάρα πολύ στην αποπληρωμή αυτού ή των δόσεων. Συνολικά, το 41% των ελληνικών νοικοκυριών δηλώνει δυσκολία στην πληρωμή του ενοικίου (ή της δόσης δανείου της κύριας κατοικίας) και το 40,6% στην πληρωμή των πάγιων λογαριασμών. Για τα φτωχά νοικοκυριά, τα αντίστοιχα ποσοστά φτάνουν το 64,7% και το 60,9%.
Αυτή τη στιγμή, το 75,9% των φτωχών νοικοκυριών αναφέρει μεγάλη δυσκολία στην αντιμετώπιση των συνήθων αναγκών με το υπάρχον εισόδημά τους. Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι το 21,3% των φτωχών νοικοκυριών δε διαθέτει τουλάχιστον ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο και το 17,9% δε διαθέτει ηλεκτρονικό υπολογιστή, αν και τον χρειάζεται.
Σύμφωνα με την έρευνα, επίσης, το 28,1% του πληθυσμού ζει σε σπίτια με στενότητα χώρου (το ποσοστό στα φτωχά νοικοκυριά εκτοξεύεται στο 42%), ενώ 28,8% των νοικοκυριών αντιμετωπίζουν ελλείψεις βασικών ανέσεων στην κατοικία τους. Για παράδειγμα, το 15,2% του συνόλου των νοικοκυριών έχει διαρροή στη στέγη ή υγρασία.
  Επίπτωση παντού
Η οικονομική στενότητα επηρεάζει όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων μας. Για παράδειγμα, για ένα σημαντικό ποσοστό του γενικού πληθυσμού (άνω των 16 ετών), που φτάνει το 18,4% (και το 34,8% για τον φτωχό πληθυσμό), δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα της εξόδου με φίλους ή συγγενείς για ποτό ή φαγητό, έστω και μια φορά το μήνα. Το 10,1% του γενικού πληθυσμού επίσης δεν μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά όσον αφορά στη σύνδεση στο ίντερνετ στο σπίτι (22,4% του φτωχού πληθυσμού).
Σε ό,τι αφορά την οικονομική ανισότητα, εμφανίζεται αμετάβλητη σε σχέση με το 2014. Παραμένει δηλαδή στο 6,5: το μερίδιο του εισοδήματος του πλουσιότερου 20% του πληθυσμού είναι 6,5 φορές μεγαλύτερο από το μερίδιο του εισοδήματος του φτωχότερου 20% του πληθυσμού. Το 25% του πληθυσμού με το χαμηλότερο εισόδημα κατέχει το 8,9% του συνολικού εθνικού διαθέσιμου εισοδήματος, ενώ το 25% του πληθυσμού με το υψηλότερο εισόδημα κατέχει το 47,2% του συνολικού εθνικού διαθέσιμου εισοδήματος. Το πρώτο ποσοστό μειώθηκε σε σχέση με το 2014 κατά 0,1%, ενώ το δεύτερο ποσοστό αυξήθηκε κατά 0,5%.
ΠΗΓΗ: «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»/ ΛΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ

***  88 θέσεις διετούς μαθητείας στις Επαγγελματικές Σχολές της Καλαμάτας
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το σχολικό έτος 2016-2017 στις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ στην Καλαμάτα.
Δικαίωμα υποβολής έχουν απόφοιτοι της Α΄ τάξης Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου, οι οποίοι βρίσκονται εκτός απασχόλησης, αλλά και πτυχιούχοι ΕΠΑΛ ή ΕΠΑΣ. Συγκεκριμένα, από τις συνολικά 5.772 θέσεις, οι 88 δίνονται στον ΟΑΕΔ Καλαμάτας.
Η φοίτηση διαρκεί δύο έτη και παράλληλα περιλαμβάνει τάξεις διάφορων ειδικοτήτων.
Η δε προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι μέχρι 31 Αυγούστου και γίνεται κατά τις εργάσιμες ημέρες σε ώρες λειτουργίας του ΕΠΑΣ.
Όσο για τα δικαιολογητικά που χρειάζονται, εκτός της αίτησης, είναι: το πιστοποιητικό σπουδών, όπου αναγράφεται ο βαθμός προαγωγής, το πιστοποιητικό γεννήσεως, φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας και προαιρετικά έγγραφα οικονομικής και οικογενειακής κατάστασης.
Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει βάσει οικονομικών κριτηρίων και του βαθμού τίτλου σπουδών.  

***  Δύο θάνατοι στο λιμάνι της Καλαμάτας δημιουργούν προβληματισμό 
Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά το Σαββατοκύριακο στο λιμάνι της Καλαμάτας. Μπορεί να μην έχει συμβεί άλλη φορά, όσο θυμόμαστε, αλλά αποτελεί θλιβερό γεγονός, που πρέπει να προβληματίσει τους αρμοδίους για το αν απαιτούνται αυστηρότερα μέτρα προστασίας, προκειμένου να προλάβουμε άλλα δυσάρεστα.
Τα ακριβή αίτια και για τα δύο περιστατικά δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί, καθώς θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι ιατροδικαστικές εκθέσεις, αλλά και η προανάκριση που διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καλαμάτας.
Στην περιοχή του «Jumbo», πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται τέτοιο περιστατικό, με ανθρώπους να καταλήγουν στη θάλασσα. Πέρυσι το καλοκαίρι ένα τζιπ με δύο ανήλικα παιδιά έπεσε στο λιμάνι και αυτά σώθηκαν χάρις στην αυτοθυσία ανθρώπων που βρίσκονταν εκεί. Βέβαια, τοποθετήθηκαν προστατευτικά κολωνάκια, αλλά ακόμα τα αυτοκίνητα παρκάρουν εντός του χώρου, στο πλακόστρωτο.
Στο, δε, «χιλιόμετρο», από τότε που άνοιξε, εκατοντάδες είναι καθημερινά οι επισκέπτες, καθ’ όλο το 24ωρο. Και για εκεί ίσως πρέπει να υπάρξει μέριμνα, πιθανότατα με κάποιες περιπολίες από το Λιμενικό.
Φυσικά, πάντα πρωταρχικό ρόλο διαδραματίζει ο ανθρώπινος παράγοντας.
  Σκοτώθηκε στο «χιλιόμετρο»
Το «μαύρο» Σαββατοκύριακο για το λιμάνι ξεκίνησε τα ξημερώματα του Σαββάτου, λίγο πριν από τις 6.30, όταν περιπατητής στο «χιλιόμετρο» βρήκε έναν 61χρονο να κείτεται στο έδαφος με εμφανές χτύπημα στο κεφάλι. Αμέσως ειδοποιήθηκε Λιμεναρχείο και ασθενοφόρο και, δυστυχώς, διαπιστώθηκε ο θάνατος του άνδρα.
Από τα πρώτα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί φαίνεται ότι ο 61χρονος, ο οποίος ήταν καθημερινός επισκέπτης στο «χιλιόμετρο», είχε αρχίσει να ψαρεύει, καθώς πάνω στην μάντρα βρέθηκαν πετονιές και τα πράγματά του. Για άγνωστο λόγο έπεσε από το στηθαίο όπου βρισκόταν και κατέληξε με το κεφάλι στο έδαφος, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί θανάσιμα.
  Με το αμαξίδιο
Το δεύτερο τραγικό συμβάν ήρθε το πρωί της Κυριακής. Ένας 50χρονος, λίγο μετά τις 8.30, έκανε βουτιά θανάτου με το αναπηρικό του αμαξίδιο στο λιμάνι, μπροστά στο «Τζάμπο».
Το γεγονός αντιλήφθηκαν άνθρωποι που βρίσκονταν σε βάρκα κοντά στο σημείο και ειδοποίησαν το Λιμεναρχείο.
Στο σημείο έσπευσε και η Αστυνομία και η Πυροσβεστική, καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Παράλληλα, κλήθηκαν ιδιώτες δύτριες και λίγο μετά τις 9.00 έγινε ανάσυρση του αμαξιδίου στο οποίο ήταν δεμένος ο άτυχος άνδρας.
Μάλιστα, υπήρξε μεγάλος προβληματισμός για την ανάσυρση του αμαξιδίου, καθώς δεν υπήρχε άμεσα διαθέσιμος κατάλληλος γερανός.
  Μέτρα ασφαλείας
Για τα δύο αυτά περιστατικά επικοινωνήσαμε με το Λιμεναρχείο Καλαμάτας, απ’ όπου μας επισημάνθηκε ότι όλα τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να ληφθούν έχουν ληφθεί, αλλά ο ανθρώπινος παράγοντας είναι ο μόνος που τα ξεπερνά, αφού ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του.
Παράλληλα, από το Λιμεναρχείο γίνονται αρκετές περιπολίες και ελέγχεται η περιοχή αρμοδιότητάς του, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνεται σε 24ωρη βάση.
Από την πλευρά του, και ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, Χάρης Βγενής, σχολίασε πως τα δύο αυτά περιστατικά δε θα μπορούσαν να έχουν προβλεφθεί, ενώ ό,τι μέτρο ασφαλείας προβλέπεται, έχει ληφθεί.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Κάτι πρέπει να γίνει… 
Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση, και τα πολλά τροχαία με «θύματα» πεζούς την τελευταία εβδομάδα στην Καλαμάτα, ειδικά σε περιοχές «τουριστικές», κάτι δείχνουν…
Η αρχή έγινε στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας στη Ναυαρίνου, ενώ το Σάββατο απρόσεχτος ποδηλάτης τραυμάτισε σοβαρά πεζό σε εστιατόριο στη Μικρά Μαντίνεια και την Κυριακή αυτοκίνητο σε στροφή- «καρμανιόλα» στον Αλμυρό χτύπησε παιδί. Και τα τρία περιστατικά σημειώθηκαν σε περιοχές με υψηλή κίνηση τους καλοκαιρινούς μήνες… 
Προσοχή χρειάζεται απ’ όλους, και από τους οδηγούς, κατά κύριο λόγο, αλλά και από τους πεζούς, τους γονείς που συνοδεύουν παιδιά και τους σερβιτόρους, που πολλές φορές περνούν το δρόμο «άκοπα» λόγω και της αυξημένης κίνησης στα μαγαζιά…
Μήπως, όμως, θα πρέπει να αυξηθούν και οι έλεγχοι της Τροχαίας; Και έλεγχοι, όχι μόνο στη Ναυαρίνου, αλλά σε όλες τις τουριστικές περιοχές, όπως η Μικρή Μαντίνεια, η ευθεία του Αλμυρού κ.α. Καθημερινά, άλλωστε, γινόμαστε αυτόπτες μάρτυρες οδηγών που αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες σ’ αυτούς τους δρόμους.
Ας το δουν οι αρμόδιοι, καθώς το «καμπανάκι» χτύπησε για τα καλά αυτές τις μέρες…
Κ. Γαζ. 

***     Ξι Γινπίνγκ: Η Ελλάδα είναι ο πιο αξιόπιστος φίλος μας στην ΕΕ          ,
Ο Αλέξης Τσίπρας προσκάλεσε τον Κινέζο πρόεδρο να επισκεφθεί την Ελλάδα, και η πρόσκληση έγινε αποδεκτή
Ξι Γινπίνγκ: Η Ελλάδα είναι ο πιο αξιόπιστος φίλος μας στην ΕΕ
Ως τον πιο αξιόπιστο φίλο της Κίνας στην Ευρωπαϊκή Ένωση χαρακτήρισε την Ελλάδα ο Κινέζος πρόεδρος Ξι Γινπίνγκ στη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ σημείωσε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, πως η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Κίνα πραγματοποιείται σε μια καίρια και σημαντική στιγμή.
Μετά τη συμφωνία για τον ΟΛΠ, τόνισε ο Κινέζος πρόεδρος, πρέπει να προωθηθούν οι σχέσεις και η συνεργασία σε όλους τους τομείς, και εξέφρασε την ετοιμότητα της Κίνας να οδηγήσει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών σε ένα υψηλότερο επίπεδο, ενώ δήλωσε πεπεισμένος ότι για την Ελλάδα αρχίζει ένα καλύτερο μέλλον.
Αναφερόμενος ειδικότερα στον ΟΛΠ, εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο Πειραιάς θα δημιουργήσει νέες προοπτικές διεύρυνσης της συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας στις μεταφορές, τις υποδομές, τις τηλεπικοινωνίες και την ναυτιλία.
Σημείωσε ακόμα πως το Πεκίνο είναι έτοιμο να αναπτύξει τη συνεργασία των δύο χωρών στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και του αθλητισμού, ενώ επεσήμανε πως οι στόχοι των δύο χωρών για Εθνική Αναβίωση (Κίνα) και Εθνική Ανασυγκρότηση (Ελλάδα 2021) συμπίπτουν.
Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι στις ελληνο-κινεζικές σχέσεις κλείνει ένας κύκλος και ανοίγει ένας καινούριος και ευχαρίστησε την Κίνα για την συμπαράσταση της στην Ελλάδα, χρησιμοποιώντας την ελληνική έκφραση "οι φιλίες φαίνονται στα δύσκολα"
Όπως ανέφερε, οι δύο λαοί αγωνίστηκαν τον 20ο αιώνα για ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια και ήταν πάντα υπέρ της ειρήνης και της ισότιμης συνεργασίας ανάμεσα στους λαούς.
Ο πρωθυπουργός συζήτησε εξάλλου με τον Κινέζο πρόεδρο την προοπτική περαιτέρω ενθάρρυνσης των επενδύσεων στην Ελλάδα στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της Κίνας "one belt one road", αλλά και στο ευρύτερο στρατηγικό πλαίσιο των ελληνο-κινεζικών σχέσεων.Παρέθεσε ακόμα τις 6 ελληνικές επενδυτικές προτάσεις (οικονομία, τράπεζες, τουρισμός, έρευνα-καινοτομία, ελληνικές εξαγωγές, πολιτισμός).
Τέλος, ο Έλληνας πρωθυπουργός προσκάλεσε τον Κινέζο πρόεδρο να επισκεφθεί την Ελλάδα και η πρόσκληση έγινε αποδεκτή.

***   Πολιτική θύελλα για το μυστικό σχέδιο Βαρουφάκη   ,  
Η κυβέρνηση δέχθηκε ομαδικά από την αντιπολίτευση
Πολιτική θύελλα για το μυστικό σχέδιο Βαρουφάκη
Θύελλα προκάλεσαν οι αποκαλύψεις που κάνει στο βιβλίο του ο Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ για το Σχέδιο Β ή Σχέδιο Χ μετάβασης στη Νέα Δραχμή, με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το δημοψήφισμα.
Η κυβέρνηση δέχθηκε ομαδικά από την αντιπολίτευση, ενώ η Ν.Δ. επέμεινε και ύστερα από διάβημα στον πρόεδρο της Βουλής επετεύχθη η συζήτηση του αιτήματός της για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την περίοδο της μετέωρης διαπραγμάτευσης που οδήγησε στα capital controls, μέχρι τα τέλη Ιουλίου, ενώ κατατέθηκε επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών από τον βουλευτή της ΝΔ Χρίστο Δήμα. Ο βουλευτής καλεί τον υπουργό να αποκαλύψει ποια ήταν η δική του στάση στο ζήτημα του «Σχεδίου Β».
Αντιδρώντας στις αποκαλύψεις Γκάλμπρεϊθ, η αξιωματική αντιπολίτευση επανέφερε το αίτημά της για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. «Το αίτημά μας για Εξεταστική Επιτροπή κάνουν ακόμα πιο επιτακτικό οι αποκαλύψεις Γκάλμπρεϊθ. Αυτή η σκοτεινή περίοδος πρέπει να βγει πλήρως στο φως. Παίχτηκε το μέλλον της χώρας και των Ελλήνων», επισήμανε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ενώ λίγη ώρα αργότερα, κατόπιν συνεννόησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Νίκος Δένδιας επισκεπτόταν τον πρόεδρο της Βουλής για να διαμαρτυρηθεί για τη νομοθετική και κοινοβουλευτική πρακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος «θα κληθούν να απολογηθούν στην Εξεταστική Επιτροπή, για όσα διέπραξαν το 2015», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, σημειώνοντας ότι αναμένει να διαπιστώσει «εάν θα έχουν το θάρρος να υπερψηφίσουν τη σύσταση αυτής της Εξεταστικής Επιτροπής».
Όπως τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «στις 2 Ιουλίου 2015, κατά την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο κ. Καμμένος δήλωνε: ‘’Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό… Ένας δημοκρατικός στρατός και οι δημοκρατικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να διαφυλάσσουν, με την αποστολή τους, την εικόνα της χώρας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό’’. Αντί ανεύθυνων διαρροών, καλούμε τον κ. Καμμένο να απαντήσει: Ποια εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων σχεδίαζε στο εσωτερικό της χώρας μαζί  με τον κ. Τσίπρα;».
Με αφορμή τις αποκαλύψεις του πρώην Υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη και του τέως συμβούλου του στο Υπ. Οικονομικών Καθηγητή J.Galbraith, ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Δήμας απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο τον καλεί να αποκαλύψει ποια ήταν η δική του στάση στο ζήτημα του «Σχεδίου Β», πως αυτή εκφράστηκε και αν ο ίδιος συμφωνούσε με την ύπαρξη ενός τέτοιου σχεδίου. Επιπλέον, ο κ. Δήμας ζητά να ενημερωθεί από τον Υπουργό Οικονομικών για το αν έχει γίνει αποτίμηση του κόστους διακυβέρνησης του πρώτου 7μήνου της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
«Οι αποκαλύψεις του κ. Γκάλμπρεϊθ δείχνουν τι αποφύγαμε, τι θα μπορούσε να είχε συμβεί στη χώρα. Θα μπορούσε να έχει γίνει μια χώρα της Λατινικής Αμερικής και να ζήσει τη δραματική ιστορία της Βενεζουέλας έτσι στα καλά καθούμενα» σημείωσε ο Βαγγέλης Βενιζέλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Σκάνδαλο χαρακτήρισε το γεγονός ότι η Βουλή δεν έχει εξετάσει τις ευθύνες Βαρουφάκη μετά τις αποκαλύψεις Γκάλμπρεϊθ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. «Είναι μεγάλο πρόβλημα που δεν κινήθηκε αυτεπαγγέλτως η Εισαγγελία για το διαπραχθέν βαρύτατο κακούργημα της παραβίασης πληρεξουσιότητας», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος, επαναλαμβάνοντας το αίτημα για σύσταση Εξεταστικής που θα διερευνήσει όλες τις πτυχές για τις εξελίξεις στην οικονομία από το 2001 μέχρι σήμερα. 
Κόντρα Βαρουφάκη με Παππά και Κοτζιά
H επέτειος του δημοψηφίσματος προκάλεσε όχι μόνο αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση αλλά και βολές μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και του πρώην υπουργού, Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη.
Την αρχή έκανε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ο οποίος σε τηλεοπτική του συνέντευξη ανέφερε ότι ο Γιάννης Βαρουφάκης, είχε εισηγηθεί τον Φεβρουάριο του 2015, τη συνέχιση του προγράμματος της κυβέρνησης Σαμαρά.
Στο ίδιο μήκος κύματος ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, δήλωσε ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, επέμενε να συνεχιστούν τα συμφωνηθέντα από την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά γιατί δεν ήθελε να χρεωθεί μία ενδεχόμενη αρνητική εξέλιξη.
Η απάντηση ήρθε από τον πρώην υπουργό Οικονομικών ο ο οποίος σε tweet ανέφερε: «Επέτειος του 62%, η τρόικα εσωτερικού τελεί υπό σύγχυση: Με κατηγορούν ΚΑΙ ως συνεχιστή του Σαμαρά ΚΑΙ ως αντι-τροικανό. Το μίσος τους τιμή μου».

***  Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την απλή αναλογική  .,
Την Πέμπτη αναμένεται να ξεκινήσει η συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή
Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την απλή αναλογική
Κατατέθηκε στην Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών για την αλλαγή του εκλογικού νόμου.
Η συζήτηση επί του νομοσχεδίου, που έχει τον τίτλο «Αναλογική Εκπροσώπηση των πολιτικών κομμάτων, διεύρυνση του δικαιώματος του εκλέγειν και άλλες διατάξεις περί εκλογής βουλευτών», αναμένεται να ξεκινήσει στην αρμόδια Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης την προσεχή Πέμπτη.
Στο σχέδιο νόμου περιλαμβάνεται η κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα και το δικαίωμα του εκλέγειν από το 17ο έτος της ηλικίας, ενώ το ποσοστό εισόδου ενός εκλογικού σχηματισμού στη Βουλή εξακολουθεί να είναι 3% επί των εγκύρων ψηφοδελτίων της Επικράτειας.

***   Άνετη πρωτιά της Τερίσα Μέι στην πρώτη ψηφοφορία για τη διαδοχή Κάμερον  
Αποκλείστηκε από τη διεκδίκηση της πρωθυπουργίας ο Λίαμ Φοξ
Άνετη πρωτιά της Τερίσα Μέι στην πρώτη ψηφοφορία για τη διαδοχή Κάμερον
Η Βρετανίδα βουλευτής Τερίσα Μέι επικράτησε στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του διαδόχου του απερχόμενου πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, όπως ανακοίνωσε το Συντηρητικό Κόμμα σήμερα, ενώ ο πρώην υπουργός Άμυνας Λίαμ Φοξ αποκλείστηκε από την κούρσα της διαδοχής.
Στην ψηφοφορία που διεξήχθη μεταξύ των βουλευτών των Τόρις η υπουργός Εσωτερικών συγκέντρωσε 165 ψήφους και δεύτερη κατετάγη η υφυπουργός Ενέργειας Άντρεα Λίντσομ με 66 ψήφους υπέρ της. Ο υπέρμαχος του Brexit που πρωτοστάτησε στην εκστρατεία υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ Μάικλ Γκόουβ ήταν τρίτος με 48 ψήφους.
Ο υπουργός Εργασίας και Συντάξεων Στίβεν Κραμπ συγκέντρωσε 34 ψήφους και ο Λίαμ Φοξ βρέθηκε στην τελευταία θέση με 16 ψήφους υπέρ του, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό της υποψηφιότητάς του για την ηγεσία του κόμματος.
Η διαδικασία αυτή, η οποία ακολουθεί την απόφαση του Ντέιβιντ Κάμερον να παραιτηθεί μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου και την απόφαση των Βρετανών πολιτών υπέρ της εξόδου της χώρας τους από την ΕΕ, προβλέπει τη διεξαγωγή σειράς ψηφοφοριών μεταξύ των βουλευτών των Συντηρητικών έως οι υποψήφιοι να μειωθούν σε δύο διεκδικητές. Κατόπιν τα μέλη του κόμματος θα ψηφίσουν για να αποφασίσουν τον νικητή.
Το αποτέλεσμα αναμένεται την 9η Σεπτεμβρίου.

***  ΤΕΙ Πελοποννήσου: 97 πτυχιούχοι από σήμερα αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον (φωτογραφίες & βίντεο) 
Δύο ορκωμοσίες πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο κεντρικό αμφιθέατρο του ΤΕΙ Πελοποννήσου στην Καλαμάτα για τη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας.
Έτσι στις 11.00 το πρωί έγινε η ορκωμοσία των πτυχιούχων του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και το πτυχίο τους έλαβαν 35 άτομα.
Στις 12.30 μετά το μεσημέρι ακολούθησε η ορκωμοσία στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων & Οργανισμών (ΔΜΥΠ &ΤΑ) και το πτυχίο τους έλαβαν 42 πτυχιούχοι της κατεύθυνσης ΔΜΥΠ και 20 της κατεύθυνσης Τ.Α.
Π.Μπ.
  
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ    
ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ ΕΥΡΩΠΗ
ΑΡΝΑΟΥΤΗ    ΧΡΥΣΑΝΘΗ 
ΒΑΚΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ    
ΒΑΡΔΑΚΑ ΙΩΑΝΝΑ    
ΓΚΙΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ  
ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΚΑΜΠΙΩΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ     
ΚΑΝΝΑΒΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ     
ΚΑΡΡΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 
ΚΑΤΣΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΕΤΡΟΣ 
ΚΟΖΟΜΠΟΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΟΡΟΥ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ
ΚΟΥΤΡΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ  
ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΑΓΓΙΝΑ ΜΑΡΙΑ
ΜΑΖΑΡΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΜΑΡΚΟΥ ΕΛΕΝΤΙ
ΜΑΡΟΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ    
ΜΕΜΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ    
ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ  
ΜΠΟΥΓΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ- ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΜΠΟΥΖΟΠΟΥΛΟΥ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ   
ΠΑΛΙΑΤΣΑ ΘΕΟΔΩΡΑ
ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΙΧΑΗΛ   
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΕΑΡΧΟΣ
ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΤΡΥΦΩΝΑΣ   
ΣΚΑΡΠΕΤΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ  
ΣΠΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ    
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ     
ΦΟΥΝΤΑ ΔΗΜΗΤΡΑ   
ΧΟΤΖΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ  
  
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ 
ΓΚΛΙΓΚΑ ΣΤΕΦΑΝΑ    
ΓΟΥΡΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΑ
ΗΛΙΑΚΗ  ΠΗΝΕΛΟΠΗ
ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ 
ΚΑΛΕΩΔΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  
ΚΑΡΡΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΚΑΣΤΡΙΩΤΗ  ΔΗΜΗΤΡΑ   
ΚΟΛΟΒΡΕΧΤΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ
ΚΟΝΤΑΡΑΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ    
ΚΟΥΛΙΑΡΟΥΔΗ      ΑΓΓΕΛΙΚΗ   
ΚΟΥΛΟΥΜΠΟΥΡΔΟΥ    ΧΡΙΣΤΙΝΑ  
ΚΡΑΣΝΟΣΤΑΝ       ΚΩΣΤΙΑΝΤΙΝ    
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ   
ΛΑΜΠΑ  ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ 
ΛΙΤΣΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ    
ΛΟΛΟΤΣΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΜΑΚΑΡΟΥΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 
ΜΑΝΙΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ     
ΜΑΧΑΙΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΙΩΑΝΝΑ 
ΜΠΑΛΗ  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΜΠΑΛΤΑ ΙΣΜΗΝΗ    
ΜΠΑΣΤΑ ΕΛΕΝΗ
ΜΠΙΣΤΑ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ
ΜΠΟΥΣΔΟΥΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ 
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ  ΒΑΪΑ    
ΣΤΟΛΤΙΔΟΥ  ΝΕΚΤΑΡΙΑ   
ΤΟΥΡΛΙΔΑ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΤΣΕΓΚΑ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ 
ΤΣΙΡΕΠΑ ΔΗΜΗΤΡΑ 
ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ   ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ     
ΦΑΣΟΥΛΗ ΛΥΔΙΑ
ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΥ ΒΕΝΕΤΙΑ  
ΦΟΙΝΙΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΧΕΛΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΨΥΡΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
  
ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ  ΧΡΥΣΟΥΛΑ  
ΓΙΑΝΝΕΑ ΝΑΥΣΙΚΑ  
ΙΩΣΗΦΙΔΗ    ΕΥΘΥΜΙΑ-ΜΑΡΙΑΝΝΑ
ΚΑΝΤΑΡΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 
ΚΑΤΣΙΜΠΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΥΜΟΡΦΙΑ  
ΜΑΓΟΥ ΣΑΡΑ
ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ 
ΠΑΓΚΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ     
ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΑΠΑΣΑΒΒΑ ΟΛΓΑ   
ΠΑΠΕΤΤΑΣ ΜΑΡΙΟΣ
ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ 
ΤΑΡΝΑΡΗ ΔΗΜΗΤΡΑ  
ΤΣΙΑΝΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ    
ΦΟΥΝΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ   
ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ     
ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗ ΕΥΘΑΛΙΑ       
ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ 6-7-2016: https://youtu.be/eZKkrHOQdSM   .-

*** 

***  Αθλητική  ενημέρωση  :
 
***  ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ  EURO  2016  στην Γαλλία  :


 


  ~** Στον πρώτο  Ημιτελικό του  Euro  2016 στην Γαλλία :
Την   (Τετάρτη  06-07-2016 )  : ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ- ΟΥΑΛΙΑ  2-0 , (0-0) .-^
Τα  γκόλ  :  50΄ Ρονάλντο  , 53΄ Νάνι  , .-^
Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Σουηδός, Γιόνας Έρικσον.
Κάρτες :  Άλεν ,
Ουαλία (Κρις Κόουλμαν): Χένεσεϊ, Γκάντερ, Τσέστερ, Κόλινς, Γουίλιαμς, Τέιλορ, Κινγκ, Λέντλεϊ, Άλεν, Μπέιλ, Ρόμπσον Κανού
Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Σέντρικ, Μπρούνο Άλβες, Φοντέ, Γκερέιρο, Ντανίλο, Ζοάο Μάριο, Αντριέν Σίλβα, Ρενάτο Σάντσες, Νάνι, Ρονάλντο
Η  ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ στον ΤΕΛΙΚΟ  ... !!!!

2ος  Ημιτελικός  ,
~** Την   (Πέμπτη 07-07-2016 ) : ΓΑΛΛΙΑ -ΓΕΡΜΑΝΙΑ

*** ΣΗΜΕΡΑ : ΜΕΞΙΚΟ - ΕΛΛΑΔΑ  70-86 .- ^ Στον δρόμο για το Ρίο...
Πρώτη και στα ημιτελικά η Εθνική, κέρδισε 86-70 το Μεξικό
Τα δεκάλεπτα: 16-15, 35-33, 48-60, 70-86
Διαιτητές: Ζόρζε Βάζκεζ (Πορτογαλία), Μιλιβόγιε Γιόβτσιτς (Σερβία), Μπόρις Σούλγκα (Ουκρανία)
ΜΕΞΙΚΟ (Σέρχιο Βαλντεολμίγιος): Στολ 8 (2), Ράμος 4, Τοσκάνο 3 (1), Χ. Γκουτιέρες 10 (1), Ι. Γκουτιέρες 2 (11 ριμπ.), Κρους 19 (2), Ερνάντες 14 (4), Μέντες 8 (2), Μάτα 2, Ζαμόρα
 ΕΛΛΑΔΑ (Φώτης Κατσικάρης): Αθηναίου, Καλάθης 7 (1), Μπουρούσης 16, Μάντζαρης, Αγραβάνης 7 (1), Παπαπέτρου 5 (1), Χαραλαμπόπουλος, Μπόγρης 2, Περπέρογλου 7 (1), Αντετοκούνμπο Γ. 21 (3), Κουφός 7, Αντετοκούνμπο Θ. 12

***ΧΘΕΣΕύκολη πρεμιέρα για την Εθνική που νίκησε 78-53 το Ιράν   Στο προολυμπιακό τουρνουά  στο  Τορίνο  και  στον 1ο  αγώνα :
Τα δεκάλεπτα: 27-21, 48-31, 66-47, 78-53
Διαιτητές: Ζόρζε Βάζκεζ (Πορτογαλία), Εμίλιο Πέρεθ (Ισπανία), Μπόρις Σούλγκα (Ουκρανία)
ΕΛΛΑΔΑ (Φώτης Κατσικάρης): Αθηναίου 4 (1), Καλάθης 6, Μπουρούσης 11 (1), Μάντζαρης 3 (1), Αγραβάνης 8 (2), Παπαπέτρου 3, Χαραλαμπόπουλος, Μπόγρης, Περπέρογλου 12 (2), Αντετοκούνμπο Γ. 16 (2), Κουφός 10, Αντετοκούνμπο Θ. 5
ΙΡΑΝ (Ντιρκ Μπάουερμαν): Ντοραγκί, Μασαγιέκι, Ασλάνι, Χασανζάντε 2, Γιακτσαλί 12 (4), Ζανγκενέ 3 (1), Σεντιγκί, Σαχακιάν 3 (1), Καρντούστ 2, Τζαμσιντιτζαφαραμπαντί 13 (2), Καζεμί 2, Χαντάντι 16 (1)
Την  Τετάρτη  05-07-2016 στο 2ο  αγώνα με το Μεξικό ώρα 19.00 από ΕΡΤ 2 .-

***  Και τυπικά πρόεδρος ο Παπαδόπουλος στην Καλαμάτα 

Σε Σώμα συγκροτήθηκε χθες το απόγευμα το νέο ΔΣ της Καλαμάτας. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του γηπέδου του Μεσσηνιακού και είχε ιστορικό χαρακτήρα, καθώς επικύρωση την επιστροφή του Σταύρου Παπαδόπουλου στην προεδρεία. Ρόλο αντιπροέδρων ανέλαβαν οι Δημήτρης Τσάκωνας (Α’) και Τάκης Βασιλόπουλος (Β’), γραμματέας ανέλαβε ο Άκης Δάλλας, ταμίας ο Ιγνάτιος Κάτσιος, υπεύθυνος ακαδημιών ο Δημήτρης Ηλιόπουλος. Το 7μελές σχήμα συμπληρώνει ο Παύλος Κρανιώτης, ενώ «αξιοποιήσιμος» είναι και ο Χρήστος Κορομηλάς, ο οποίος είχε αναδειχθεί αναπληρωματικό μέλος στις πρόσφατες εκλογές.
Παρόντες στη χθεσινή συνάντηση ήταν ακόμη οι Νίκος Παπαδόπουλος (είναι υπεύθυνος του πολυτελέστατου γηροκομείου που ίδρυσε ο κ. Σταύρος Παπαδόπουλος, με τον οποίο έχουν στενή συγγενική σχέση και εξαιρέθηκε την τελευταία στιγμή από το ψηφοδέλτιο στη ΓΣ της Καλαμάτας), ο πρώην πρόεδρος του Μεσσηνιακού Γιώργος Νταβουτιάν και ο νέος υπεύθυνος μάρκετινγκ της ομάδας, Θανάσης Τσάκωνας. Επίσης, στο γήπεδο του ΜΓΣ βρέθηκε το νέο τεχνικό δίδυμο της Μαύρης Θύελλας Έλβιο Μάνα-Τάσος Χατζηαγγελής, καθώς και ο Γιάννης Ηλιάδης, ο οποίος ανέλαβε υπεύθυνος Τύπου της ομάδας.
  «Χωρίς φιλάθλους δεν γίνεται τίποτα…»
Στο περιθώριο της χθεσινής συνεδρίασης του ΔΣ, ο Σταύρος Παπαδόπουλος μίλησε στους παραβρισκόμενους δημοσιογράφους. Εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τις μέχρι τώρα κινήσεις, τόνισε ότι η δουλειά και η ομόνοια είναι βασικά κλειδιά της επιτυχίας στους στόχους της Καλαμάτας, πρώτος εκ των οποίων είναι η άνοδο στη Γ’ Εθνική, στηριζόμενη σε ντόπιους παίκτες, ενώ εμμέσως κάλεσε τον κόσμο να συμμετάσχει σε αυτήν την προσπάθεια. Αναλυτικότερα ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε τα εξής:
«Γενικά πάμε καλά. Υπάρχει ενδιαφέρον και θέληση για την ομάδα να πάει καλύτερα και πιστεύω θα πάει καλύτερα. Γιατί όλοι εμείς έχουμε μάθει λίγο παραπάνω απ’ ότι ξέραμε παλιά κι αυτό νομίζω θα βοηθήσει.
Είναι δύσκολο να πεις τι θα κάνεις, πρέπει πρώτα να το κάνεις και ύστερα να πεις. Οπότε δουλειά στην αρχή και ομόνοια, αυτό ζητάω πρώτα. Μονιασμένοι μπορούμε να πάμε πιο πολύ πιο εύκολα μπροστά. Αν αρχίσουμε τις γκρίνιες δεν γίνεται τίποτα.
Όλοι μαζί να φέρουμε την Καλαμάτα σε ένα καλό επίπεδο. Έβαλα στο ΔΣ ανθρώπους που είναι τελείως έξω από το περιβάλλον το δικό μου και θέλω όλοι οι φίλαθλοι να είναι δίπλα μας. Και νομίζω ότι ο κόσμος της Μαύρης Θύελλας θα είναι κοντά μας για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε, γιατί χωρίς φιλάθλους δεν κάνεις τίποτα.
Η Καλαμάτα ήταν στην αφάνεια και τώρα οι προσδοκίες είναι μεγαλύτερες. Αρχικά στοχεύουμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα στο τοπικό και να προχωρήσουμε. Είναι δύσκολα γιατί κι άλλοι θέλουν να προχωρήσουν, αλλά αυτός που θα είναι πιο οργανωμένος στελεχωμένος σωστά θα πάει μπροστά. Κι εμείς είμαστε στα δύσκολα όλη μας τη ζωή.
Το όνειρό μου ήταν να κάνω μια ομάδα ντόπια. Εγώ πιστεύω ότι η Μεσσηνία έχει το καλύτερο φυτώριο. Πολύ καλά παιδιά, πολύ καλούς παίκτες. Απλώς θέλει να τους οργανώσεις και να τους πειθαρχήσεις. Πειθαρχία σε όλα τα επίπεδα» κατέληξε ο κ. Παπαδόπουλος.
    Της Χριστίνας Ελευθεράκη

***  Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Ντε Λα Μπέγια
Παίκτης του Ολυμπιακού είναι από την Τρίτη και επισήμως ο Αλμπέρτο Ντε Λα Μπέγια, ο οποίος πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και πριν από λίγη ώρα υπέγραψε το συμβόλαιό του με τους Ερυθρόλευκους. Ο 30χρονος ισπανός αριστερός μπακ αποτελεί επιλογή του νέου προπονητή της ομάδας, Βίκτορ Σάντσες.
Η λιτή ανακοίνωση της ΠΑΕ:
«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Ισπανού ποδοσφαιριστή, Αλμπέρτο Ντε Λα Μπέγια».
Ευτυχισμένος και παράλληλα αποφασισμένος να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί ώστε ο Ολυμπιακός να συνεχίσει στον δρόμο των επιτυχιών δήλωσε στο Olympiacos TV ο Αλμπέρτο Ντε Λα Μπέγια λίγο μετά την υπογραφή του συμβολαίου του. 
-Πως αισθάνεσαι αυτές τις πρώτες στιγμές ως παίκτης του Ολυμπιακού;
«Είμαι πολύ ευτυχισμένος που ήρθα εδώ να ζήσω την εμπειρία του να είμαι σε μια πολύ μεγάλη ομάδα. Μεγάλη και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Θέλω επίσης να μπορέσω να ευχαριστηθώ και τα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος».
-Τι γνωρίζεις για τον Ολυμπιακό;
«Ξέρω φυσικά ότι ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια κερδίζει συνεχώς το πρωτάθλημα. Γνωρίζω επίσης πως ο Ολυμπιακός πραγματοποιεί καλές σεζόν και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Παράλληλα φρόντισα να μάθω πράγματα για τον Σύλλογο από ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν εδώ. Σιγά σιγά μαθαίνω όλο και περισσότερα πράγματα και διαπιστώνω πιο πολύ πόσο σπουδαίος είναι ο Ολυμπιακός».
-Ποιοί είναι οι στόχοι σου και τι θες να πεις στον κόσμο της ομάδας;
«Ο στόχος μου είναι να προσφέρω κι εγώ στον Ολυμπιακό με την εμπειρία που έχω αποκτήσει στην καριέρα μου και ειδικότερα τα εφτά χρόνια που βρισκόμουν στην Ρεάλ Σοσιεδάδ. Φυσικά θέλω να απολαύσω κάθε μου παιχνίδι εδώ και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό ώστε να γίνει η ομάδα ακόμα μεγαλύτερη».
ΤΟ WHO IS WHO ΤΟΥ ΑΛΜΠΕΡΤΟ ΝΤΕ ΛΑ ΜΠΕΓΙΑ
 Ο Αλμπέρτο Ντε Λα Μπέγια Μαδουένιο (1.82μ.), όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 2/12/1985 στη Βαρκελώνη της Ισπανίας. Αγωνίζεται στο αριστερό άκρο της άμυνας και άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο το 2003 στη Γκραμενέτ, ομάδα της ευρύτερης περιοχής της γενέτειράς του, για να μεταπηδήσει στην Εσπανιόλ Β' τη σεζόν 2004/05.
Κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας έχει φορέσει και τις φανέλες των Βιγιαρεάλ (και Βιγιαρεάλ Β) και Σεβίλλης Ατλέτικο (σ.σ.: αποτελεί τη Β' ομάδα της Σεβίλλης). Όμως, αναμφίβολα η ομάδα με την οποία πραγματοποίησε σπουδαία καριέρα και καθιερώθηκε ως ένας από τους καλύτερους και πλέον αξιόπιστους μπακ στο ισπανικό πρωτάθλημα είναι η Ρεάλ Σοσιεδάδ. Η θητεία του στο Σαν Σεμπαστιάν, πόλη που εδρεύει η Σοσιεδάδ, άρχισε τη σεζόν 2009/10.
Εκείνη την περίοδο αγωνίστηκε μαζί της στη Β' κατηγορία και συνέβαλε τα μέγιστα (30 συμμετοχές) ώστε να πάρει το εισιτήριο για την μεγάλη κατηγορία, την Primera Division. Έκτοτε μετράει σεζόν μόνο στη μεγάλη κατηγορία της Ισπανίας και μόνο με τη φανέλα της Ρεάλ Σοσιεδάδ στην οποία έμεινε πιστός μέχρι σήμερα (συνολικά για 7 σεζόν) που την αλλάζει και φοράει τη δοξασμένη ερυθρόλευκη του Ολυμπιακού μας. Σε έξι (6) σεζόν με την Ρεάλ Σοσιεδάδ, στην Primera Division, ο Ντε Λα Μπέγια αγωνίστηκε σε 143 ματς.
Ο Ισπανός ποδοσφαιριστής έχει εμπειρία και από το κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο, δηλαδή το UEFA Champions League αφού τη σεζόν 2013/14 συμμετείχε με την Σοσιεδάδ στη φάση των ομίλων (σ.σ.: με αντιπάλους τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπάγερ Λεβερκούζεν και Σαχτάρ Ντόνετσκ). Μάλιστα είχε τη χαρά να πανηγυρίσει πρόκριση απέναντι στο «εμπόδιο» της Λιόν στα προκριματικά της διοργάνωσης με δύο νίκες (2-0 εντός και 0-2 εκτός) και τον ίδιο να παίζει βασικός σε αμφότερες τις αναμετρήσεις.

Νίκησε το Μεξικό και πέρασε μαζί με την Ελλάδα
***  ΙΡΑΝ - ΜΕΞΙΚΟ   70-75 .-{ Προολυμπιακό στο Τορίνο}
Τα δεκάλεπτα:14-17, 26-36, 47-53, 70-75
Το Μεξικό επικράτησε δύσκολα με 75-70 του Ιράν σε αναμέτρηση για την 2η ημέρα του Α' ομίλου του Προολυμπιακού τουρνουά του Τορίνο και μαζί με την Ελλάδα προκρίθηκαν στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Ο αγώνας της Τετάρτης (6/7, 19:00) μεταξύ Ελλάδας και Μεξικού θα κρίνει την πρώτη θέση του Α' ομίλου.
Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Κρούζ με 18 πόντους με άξιο συμπαραστάτη τον Γκουτιέρες με 15 πόντους, ενώ από το Ιράν, που αποχαιρέτησε την διοργάνωση, ξεχώρισαν οι Γιακτσαλί με 20 πόντους (6 τρ.) και Χαντάντι με 12π.
Group A
Ελλάδα
1-0
Μεξικό 1-0
Ιράν 0-2

Group B

Ιταλία 1-0
Τυνησία 0-1
Κροατία

***    "Προπονητή" από το Β' Τοπικό (παλιό... Γ' παρακαλώ) πήρε το Αρφαρά!
Όταν έμμεσα διώχνεις από την ομάδα σου κοτζάμ Στάθη Βανικιώτη, τότε οφείλεις να τον αντικαταστήσεις τουλάχιστον επάξια.
    Αντί αυτού όμως η (νέα) διοίκηση του Αστέρα Αρφαρών πήρε στην θέση του καταξιομένου Αρφαραίου προπονητή τον Γιώργο Γκέγκα, παλιό παίκτη του Απόλλωνα και πέρυσι κόουτς για ένα διάστημα (4 μήνες) του Πανιωνίου Καλαμάτας, ομάδας Β' Τοπικού Μεσσηνίας, παλιού θυμίζουμε Γ' Τοπικού...
Αυτή ήταν και η μοναδική και ψιλοαποτυχημένη είναι αλήθεια, τετράμηνη το πολύ είπαμε,  προπονητική απόπειρα του Γκέγκα, τον οποίο δεν κράτησε καν ούτε και ο "μικρός" Πανιώνιος Καλαμάτας, που είναι βέβαια ταξιτζής στο επάγγελμα και βέβαια περί διπλώματος και τα συναφή ου ο λόγος....
 
***  Η ΑΕΚ 1-0 την Μπάνικ Οστράβα σε φιλικό που έβρεχε (και) κλωτσιές Ο Λαμπρόπουλος το γκολ
 
Υπό βροχή και αρκετό... ξύλο από τους αντιπάλους, η ΑΕΚ έδωσε το πρώτο της φιλικό στο Κίελτσε. «Σφιγμένοι» ακόμα από την προετοιμασία, οι παίκτες του Τιμούρ Κετσπάγια επικράτησαν 1-0 της Μπάνικ Οστράβα, ομάδα Β΄ κατηγορίας Τσεχίας.
Το μοναδικό γκολ πέτυχε με κεφαλιά ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο 60'. Ντεμπούτο στα κίτρινα για Τσιγκρίνσκι, Μπάρκα, Μπακασέτα. Δοκάρι είχαν οι Τσέχοι στο 17΄ σε απευθείας φάουλ του Χλίνκα.
Ουσιαστικά ο Τιμούρ Κετσπάγια παρέταξε δύο διαφορετικές ενδεκάδες σε κάθε ημίχρονο. Την... κλασική με 4-2-3-1 στο πρώτο με τον Τσιγκρίνσκι μοναδικό νέο πρόσωπο και τον Τζανετόπουλο στη θέση του τραυματία Σιμόες στο κέντρο.
Στο δεύτερο 45λεπτο κράτησε μόνο τον Γιόχανσον και μετέτρεψε τον Κολοβέτσιο σε αριστερό μπακ, ελλείψει εναλλακτικής για τον Ντίντακ που ήταν κουρασμένος.
Ετσι, οι ενδεκάδες της ΑΕΚ ήταν οι εξής:
Α΄ ημίχρονο: Ανέστης, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Γιόχανσον, Τζανετόπουλος, Βάργκας, Μάνταλος, Μπαρμπόζα, Αραβίδης.
Β΄ ημίχρονο: Μπάρκας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Σβάρνας, Κολοβέτσιος (73΄ Ανδρεόπουλος), Γιόχανσον (60΄ Γαλανόπουλος), Ανάκογλου, Πλατέλλας, Ζόριτς, Μπακασέτας, Πέκχαρτ

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Διαμαντίδης: «Ο Παναθηναϊκός με βοήθησε να ζήσω τη δόξα»     Αποχαιρετιστήρια επιστολή
Μέσω μίας αποχαιρετιστήριας επιστολής που δημοσίευσε η Euroleague, ο Δημήτρης Διαμαντίδης εκφράζει το δικό του «ευχαριστώ», το οποίο έχει πολλούς αποδέκτες, αναφέρεται στις στιγμές δόξας που έζησε, ενώ καταλήγει επισημαίνοντας ότι «τώρα μπορείτε να με αποκαλείτε "θρύλο". Δεν είναι όμως δικό μου κατόρθωμα. Όλοι εσείς: οι φίλαθλοι, οι προπονητές, οι συμπαίκτες, οι παράγοντες, όλοι εσείς είστε οι πραγματικοί θρύλοι».
Αναλυτικά η επιστολή του Δημήτρη Διαμαντίδη, μία μέρα μετά την δημοσίευση του ντοκιμαντέρ από την Euroleague:«Το μόνο που μπορώ να πω είναι "ευχαριστώ".
Κάποιοι λένε πως οι φίλαθλοι θα έπρεπε να ευχαριστήσουν εμένα για όλα αυτά τα χρόνια που ήμουν στο παρκέ. Λένε πως ήμουν σπουδαίος παίκτης, και κάποιες φορές τόλμησαν να με συγκρίνουν με τους μεγαλύτερους θρύλους στην ιστορία του αθλήματος. Κάποιοι λένε πως ο Παναθηναϊκός και το ελληνικό μπάσκετ θα πρέπει να με τιμήσουν για όλα αυτά τα χρόνια που φορούσα αυτά τα χρώματα...
Σε όλους αυτούς που σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο, θέλω να πω ότι κάνουν ένα μεγάλο λάθος.
Εγώ είμαι αυτός που νιώθει την ανάγκη να πει ένα ευχαριστώ στο άθλημα που μου έδωσε μία σπουδαία ζωή, που μου επέτρεψε να κάνω δουλειά μου αυτό που αγαπώ περισσότερο από κάθε τι άλλο. Που με έκανε να ζήσω, μέσα σε αυτά τα χρόνια, αξέχαστες στιγμές που ελάχιστοι είχαν την τύχη να ζήσουν. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους για τη διαρκή αγάπη και στήριξη, τόσο στα καλά όσο και στα άσχημα.
Εσείς, οι φίλαθλοι, είστε αυτό που θα μου λείψει περισσότερο. Τα συνθήματά σας με έκαναν πάντα να παίζω πάνω από τα όριά μου. Το πάθος και η πίστη σας θα μείνουν χαραγμένα στη μνήμη μου για πάντα. Είστε η ψυχή του Παναθηναϊκού και του αθλήματος.
Θέλω να ευχαριστήσω τις δύο ομάδες μου. Τον Ηρακλή, απ' όπου ξεκίνησα, και φυσικά τον Παναθηναϊκό, που μου έδωσαν την ευκαιρία να τεστάρω τον εαυτό μου στο υψηλότερο επίπεδο, να ανταγωνιστώ τους καλύτερους των καλύτερων και να πετύχω αυτό που πάντα ονειρευόμουν: τη δόξα.
Οι πιο σπουδαίες μου αναμνήσεις θα είναι για πάντα ντυμένες στα πράσινα. Ήταν μεγάλη μου τιμή να συνεισφέρω στο να φτάσει η ομάδα ακόμη πιο ψηλά: στα τόσα πρωταθλήματα, στα τόσα κύπελλα και φυσικά στους τρεις τίτλους στην Euroleague. Η Αθήνα, το Βερολίνο και η Βαρκελώνη θα παραμείνουν για πάντα στα βιβλία της ιστορίας και νιώθω πραγματικά ευλογημένος που ήμουν μέρος αυτών των επιτυχιών. Τίποτα από αυτα δεν θα ήταν πιθανά χωρίς την ενέργεια και τον ενθουσιασμό ολόκληρου του οργανισμού που ονομάζεται Παναθηναϊκός.
Το μπάσκετ μου έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσω απίστευτους ανθρώπους, να ανακαλύψω τον κόσμο και τόσες πολλές διαφορετικές κουλτούρες. Είναι ένα άθλημα που φέρνει τον κόσμο πιο κοντά και δημιουργεί ισχυρούς δεσμούς.
Είμαι τυχερός που αυτή ήταν η ζωή μου. Όταν κοιτάω πίσω το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ευχαριστήσω όλους αυτούς που το έκαναν όλο αυτό πιθανό. Ακόμη και τώρα που αποσύρομαι από την ενεργό δράση, η καρδιά μου χτυπάει πάντα σαν να είμαι ένας παίκτης πάνω στο παρκέ.
Τώρα μπορείτε να με αποκαλείτε "θρύλο". Δεν είναι όμως δικό μου κατόρθωμα. Όλοι εσείς: οι φίλαθλοι, οι προπονητές, οι συμπαίκτες, οι παράγοντες, όλοι εσείς είστε οι πραγματικοί θρύλοι.
Σας ευχαριστώ που με εμπνεύσατε, που με προκαλέσατε και που μου χαρίσετε μια αξέχαστη μπασκετική ζωή.   Δημήτρης Διαμαντίδης».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***

~*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2016  :~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 01  Ιουνίου  2016  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html.  .-                                                                                                                                                                               
~ ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Παρασκευή  03  Ιουνίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/03-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  04  Ιουνίου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-04-2016.html .-   
 ~ΑΓΙΟ  ΟΡΟΣ -ΑΘΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ Σάββατο  04  Ιουνίου  2016  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/04-2016.html  .- 
~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις   08 Ιουνίου 2016  18ο  κεφάλαιο  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/06/08-2016-18.html .-
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο  11  και 12  Ιουνίου  2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/06/11-12-2016.html .-
~EURO  2016  στην  Γαλλία 10/06 -10/07/2016 και COPA AMERICA 2016...   :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/06/euro-2016-1006-10072016.html  ~  ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  18  και 19 Ιουνίου  2016:  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/06/18-19-2016.html .-
~ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΑ  μας  Τετάρτη  22  Ιουνίου  2016  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/22-2016.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 23  Ιουνίου  2016  :   http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-23-2016.html  .-
~ ΘΥΜΗΣΗ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΕΚΕΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ μέσα από παλιές φωτογραφίες Πέμπτη  23  Ιουνίου  2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/06/23.html  .-
~ Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  25   και  26  Ιουνίου  2016  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/06/25-26-2016.html .-
~   Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 26  Ιουνίου  2016 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-26-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 27 Ιουνίου  2016 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-27-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα  μας     ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  28 Ιουνίου   2016 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-28-2016.html  .-             
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη 29  Ιουνίου  2016 :   http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-29-2016.html .-
~ ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ  της Ορθόδοξης  Εκκλησία μας  29 Ιουνίου  2016  7ο κεφάλαιο :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/06/29-2016-7.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  30 Ιουνίου  2016 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-30-2016.html .- 
~  Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  02  και 03  Ιουλίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/07/02-03-2016.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 04 Ιουλίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-04-2016.html .-
~  Η  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 05 Ιουλίου  2016 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-05-2016.html .-   ~ Το αγιάζι της ενημέρωσης  Arfara News 2 , Τρίτη 05 Ιουλίου 2016 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-05-2016.html .-  
~ ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  06  Ιουλίου  2016  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-06-2016.html .-
~
~** Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1. STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2. Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , Arfara-Messinias 2  , 

  ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4809 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3005 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      2003  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10. 817  βίντεο   .-

*** ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 679 /. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1132 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.615   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    
  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου