ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 02 Οκτωβρίου 2015

Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS  Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή  02  Οκτωβρίου 2015 :
~





~ 2 Οκτωβρίου
Του εν αγίοις πατρός ημών Κυπριανού επισκόπου Καρθαγένης και Ιουστίνης της παρθένου (1) (†304). Του αγίου Μάρτυρος Θεοδώρου, του Γραβά. Νεομάρτυρος Γεωργίου, του Χατζή (†1794). Οσίου Θεοφίλου.
(1) Ο Άγιος Κυπριανός έζησε και μαρτύρησε επί αυτοκρατορίας Δεκίου. Γεννήθηκε στην Αντιόχεια της Συρίας από επιφανή και πλούσια οικογένεια, η οποία του είχε προσφέρει αξιόλογη μόρφωση. Ο Κυπριανός υπήρξε για πολλά χρόνια ξακουστός μάγος. Σε αυτόν μάλιστα προσέτρεξε και ένας ειδωλολάτρης ο Αγλαΐδας, ο οποίος ήταν ερωτευμένος με μια παρθένα την Ιούστα. Επειδή όμως δεν έβρισκε ανταπόκριση στον έρωτά του ζήτησε από τον Κυπριανό να τον βοηθήσει με τις μαγικές του ικανότητες. Όμως οι ενέργειες του Κυπριανού δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα και γι` αυτό έκαψε τα βιβλία του που περιείχαν τις απατηλές γνώσεις της μαγικής τέχνης και βαπτίσθηκε χριστιανός. Έκτοτε αφοσιώθηκε στο κήρυγμα του ευαγγελικού λόγου, προσελκύοντας στη χριστιανική πίστη πολλούς ανθρώπους. Κατόπιν έγινε ιερέας και αργότερα επίσκοπος Καρχηδόνας. Την Ιούστα την χειροτόνησε διακόνισσα και την μετονόμασε σε Ιουστίνη. Για τη χριστιανική τους δράση οι δύο Άγιοι συνελήφθησαν και εξορίσθησαν στη Νικομήδεια. Ο εκεί ηγεμόνας Κλαύδιος υπέβαλε σε πολλά βασανιστήρια τους Αγίους. Στο τέλος διέταξε τον αποκεφαλισμό τους.

~ 02/10 Απολυτίκιο Αγ. Κυπριανού και Ιουστίνης - 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/qHIur11kTRg?list=PL8B79C6FF1DA9FFD5 ,



*** «Δούρειος ίππος» για το μεσσηνιακό ελαιόλαδο η παραγωγή της Τυνησίας          
     
Απόφαση της Ε.Ε. για τη στήριξη του προϊόντος από την Τυνησία
 Έντονο προβληματισμό εκφράζει ο Σύλλογος Υπέρ των Μεσσηνιακών Ελαιοκομικών Προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΣΥΜΕΠΟΠ) για την αύξηση κατά 61% του εισαγόμενου στην Ευρώπη αδασμολόγητου ελαιολάδου από την Τυνησία την οποία πρότεινε η Κομισιόν (+ 35.000 τόνους για το 2016 και 2017), στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών αλληλεγγύης για το ξεπέρασμα της δύσκολης περιόδου που περνά η χώρα αυτή και την οικονομική της ανάκαμψη.
Όπως σημειώνει, «κι ενώ για την ενίσχυση μιας χώρας που αντιμετωπίζει μια σοβαρή οικονομική και πολιτική κρίση η χειρονομία αυτή αποτελεί ένδειξη ανθρωπιάς και πολιτισμού, εκπλήσσει τουναντίον το γεγονός ότι η Ε.Ε., αντί να βγάλει από τον ισολογισμό της ένα κονδύλι, προτίμησε να ζητήσει από τις νότιες χώρες της Ε.Ε. να σφίξουν ακόμη λίγο το ζωνάρι τους, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Η οποία πλήρωνε μέχρι τώρα το περισσότερο του λογαριασμού από τις αδασμολόγητες εισαγωγές από την Τυνησία (57.000 τόνους κάθε χρόνο στους οποίους θα προστεθούν οι νέοι 35.000 τόνοι, το 1/3 σχεδόν της συνολικής ελληνικής παραγωγής).
Πράγματι το εισαγόμενο στην Ε.Ε. τυνησιακό ελαιόλαδο, η ποιότητα του οποίου βελτιώνεται σταθερά, αποτελεί το πιο ανταγωνιστικό προϊόν του ελληνικού ελαιολάδου. Το μεγαλύτερο ποσοστό του τυνησιακού λαδιού πηγαίνει στην Ιταλία, συμπιέζοντας τις τιμές στις ελληνικές αγορές που εφοδιάζουν την ιταλική βιομηχανία με το ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας που χρειάζεται.
Δεδομένου ότι η Μεσσηνία παράγει το 1/5 της ελληνικής παραγωγής και αποτελεί τον πρώτο εξαγωγικό νομό ελαιολάδου, θα είναι η Μεσσηνία αυτή που θα πληρώσει τον περισσότερο λογαριασμό αυτής της πρωτοβουλίας.
Ο ΣΥΜΕΠΟΠ εκφράζει την ανησυχία του γι’ αυτή την επιλογής της Κομισιόν και απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες ευρωβουλευτές να κινηθούν ομόφωνα και να την μπλοκάρουν στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου, ενώ καλεί τον υπουργό να πάρει τις ανάλογες πρωτοβουλίες».
Το ελαιόλαδο στηρίζει την Τυνησία
Σημαντική αρωγή στην οικονομία της Τυνησίας προσφέρει η μεγάλη και απροσδόκητη αύξηση των εξαγωγών ελαιολάδου, δεδομένου ότι η χώρα πλήττεται από αβεβαιότητα, πολιτική αστάθεια και τρομοκρατικές επιθέσεις. Η εξέλιξη αυτή συμπίπτει με το γεγονός ότι η ετήσια παραγωγή των δύο μεγαλύτερων εξαγωγέων της Μεσογείου, της Ιταλίας και της Ισπανίας, είναι φτωχή, με αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών.
Ειδικότερα, στην Τυνησία οι εξαγωγές ελαιολάδου, οι οποίες φθάνουν στο 10% των συνολικών εξαγωγών της χώρας, ενδεχομένως να επταπλασιαστούν στους 250.000 τόνους στα τέλη Νοεμβρίου, οπότε και ολοκληρώνεται η συγκομιδή του καρπού, αναφέρουν σε σχετικό τους δημοσίευμα οι Financial Times.
Το σύνολο της παραγωγής αυτής αποτιμάται στα 800 εκατ. δολάρια (690 εκατ. ευρώ).
Στην Τυνησία καλλιεργούνται 80 εκατομμύρια ελιές στο ένα τρίτο της καλλιεργήσιμης γης της.
του Αντώνη Πετρόγιαννη 

***  Στις 9 Νοεμβρίου στο Γύθειο η δίκη για τις δολοφονίες Σγούρου - Κομμάτη         
      
Η διπλή δολοφονία του 26χρονου Καλαματιανού Κώστα Σγούρου και του 25χρονου Γιάννη Κομμάτη από τη Σάμο πέρυσι τον Αύγουστο στη Μάνη θα αναβιώσει στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Γυθείου στις 9 Νοεμβρίου.
Η δίκη προσδιορίσθηκε και οι δύο 18χρονοι δράστες θα πρέπει να εξηγήσουν ενώπιον δικαστών και ενόρκων για ποιο λόγο προχώρησαν σε μια τόσο φρικτή πράξη.
  Για τα σκευάσματα διατροφής…
Η διπλή δολοφονία στις 19 Αυγούστου του 2014 συντάραξε όλη την Ελλάδα, όταν αποκαλύφθηκε πως ως δράστες κατηγορούνται δύο 18χρονοι, με κίνητρο την αγοραπωλησία σκευασμάτων διατροφής, καθώς όλοι ασχολούνταν με το bodybulding.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά για την υπόθεση, αλλά και από την αναπαράσταση του εγκλήματος, το μοιραίο εκείνο βράδυ ο 18χρονος από τον Κάμπο μαζί με το 18χρονο φίλο του από την Καλαμάτα έκλεισαν ραντεβού στον Κώστα Σγούρο στο πάρκο του Αλμυρού, με σκοπό να λύσουν διαφορά που είχαν για αγοραπωλησία σκευασμάτων διατροφής. Στο ραντεβού, όμως, ο 26χρονος Κ. Σγούρος πήγε με το φίλο του από τη Σάμο, που βρισκόταν στην Καλαμάτα εκείνες τις ημέρες, τον 25χρονο Γιάννη Κομμάτη.
Τα δύο θύματα έφτασαν στο ραντεβού με μηχανή, ενώ οι δύο 18χρονοι με το αγροτικό αυτοκίνητο του πατέρα του δράστη από τον Κάμπο.
Ο τελευταίος με το πρόσχημα να τους δείξει αυτοκίνητο προς πώληση, τους οδήγησε έξω από το χωριό Αλτομυρά, πάνω από 20 χλμ. από εκεί που συναντήθηκαν, σε ένα πολύ ερημικό σημείο.
Εκεί, έπειτα από διαπληκτισμό του 18χρονου από τον Κάμπο με τον Κ. Σγουρό, ο 18χρονος Καλαματιανός πυροβόλησε με καραμπίνα που είχαν μαζί τους πρώτα τον Γ. Κομμάτη και μετά τον Κ. Σγούρο.
Στη συνέχεια φόρτωσαν τα άψυχα σώματα των θυμάτων τους στην καρότσα του αγροτικού αυτοκινήτου και, κάνοντας μια μεγάλη διαδρομή, τα πέταξαν στο Οροβιανό  γεφύρι, στο δρόμο μεταξύ Κάμπου και Γαϊτσών.  Της Βίκυς Βετουλάκη  

***  Οι πολίτες ζητούν την επαναλειτουργία του τρένου όχι μόνο στο πανηγύρι          
     
Ο σιδηρόδρομος για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τους πολιτικούς της προϊστάμενους, αλλά και τους υπόλοιπους φορείς εξουσίας, τόσο στην Περιφέρεια όσο και στους Δήμους της Μεσσηνίας, είναι προφανώς καλός μόνο για τα πανηγύρια!
Θεωρούμε ότι είναι πρωτάκουστο η εταιρεία να αναγγέλλει τη λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Καλαμάτα-Μεσσήνη για μια μόλις εβδομάδα, στη διάρκεια δηλαδή του πανηγυριού της Μεσσήνης, η οποία μάλιστα γέμισε από κόσμο, και να κωφεύει στις εκκλήσεις των πολιτών, όπως και στο αίτημα της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης ΟΣΕ -Π.Ε.Π.Ε. για μόνιμη καθημερινή λειτουργία της γραμμής Καλαμάτα – Μεσσήνη –ΤΕΙ– Ζευγολατιό – Διαβολίτσι.
Όταν, μάλιστα, όλα τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι η λειτουργία της είναι βιώσιμη οικονομικά, υπό την προϋπόθεση να υπάρχει ορθολογισμός στα δρομολόγια.
Και βέβαια, δεν μπορούμε να πέσουμε στην παγίδα ότι για να δούμε και πάλι τρένο στην Καλαμάτα πρέπει να υπάρξουν ενδιαφερόμενοι ιδιώτες, διαφορετικά η υπόθεση είναι χαμένη.
Αν μη τι άλλο, είναι σκέτος αφορισμός να υποστηρίζουν κάποιοι ότι το Δημόσιο είναι μόνο για να δημιουργεί ελλείμματα. Αν δεν υπάρξουν πελατειακά κριτήρια και τοποθετήσεις ημετέρων από το… παράθυρο, όπως γινόταν για δεκαετίες τώρα, μπορεί να λειτουργήσει η γραμμή και χωρίς ιδιωτικό μανδύα.
Μεμονωμένες τοπικές ομάδες φίλων των σιδηροδρόμων και κατασυκοφαντημένοι εργαζόμενοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι οι μόνοι που επιμένουν να θέτουν ξανά και ξανά το θέμα της επαναλειτουργίας του σιδηρόδρομου, αλλά και που προσπαθούν να προστατεύσουν από τη λεηλασία τα περιουσιακά στοιχεία του οργανισμού, του οποίου η απαξίωση είναι προϋπόθεση μιας επιτυχούς ιδιωτικοποίησης/εκποίησης.
Όπως ανακοίνωσε πρόσφατα και ο Πανελλαδικός Σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα, αυτοί που αποφάσισαν να σκοτώσουν το σιδηρόδρομο στην Πελοπόννησο ουσιαστικά είναι οι ηθικοί αυτουργοί αυτού που συμβαίνει στο οδικό δίκτυο. Τι θα χρειαστεί να κάνουμε, τελικά, να επεκτείνουμε τους αυτοκινητόδρομους μέχρι κάθε χωριό, κάθε οικισμό, κάθε απομονωμένη αγροικία, μήπως και γλυτώσουμε;
Δεν είναι δυνατόν πλέον να σκοτώνονται καθημερινά άνθρωποι στους διάφορους επαρχιακούς δρόμους της Μεσσηνίας και να μην ενδιαφερόμαστε για τη λήψη μέτρων πρόληψης.
Εί­ναι δι­α­πι­στω­μέ­νη α­νάγ­κη η λει­τουρ­γί­α προ­α­στια­κής γραμ­μής στο Νο­μό Μεσ­ση­νίας, α­φού ο προ­α­στια­κός μπο­ρεί να κα­λύ­ψει ανάγ­κες με­τα­κί­νη­σης α­κό­μη και α­πό την Τριφυ­λί­α και την Ά­νω Μεσ­ση­νί­α, ό­πως γι­νόταν, κα­θό­τι εκεί­νο που εν­δι­α­φέ­ρει πρω­τί­στως εί­ναι μια ζων­τα­νή προα­στια­κή γραμ­μή, η οποί­α υ­πό προ­ϋ­πο­θέ­σεις μπο­ρεί να λύ­σει πολ­λά προ­βλή­μα­τα.
Εί­ναι αυ­το­νό­η­το ό­τι πρέ­πει να α­πο­φα­σι­σθεί η ε­πα­να­λειτουρ­γί­α ή­δη πληρωμέ­νων και α­να­βαθ­μι­σμέ­νων υ­πο­δο­μών προς ό­φε­λος του κα­θη­με­ρι­νού χρή­στη, και η ε­πα­να­λει­τουρ­γί­α της Προ­α­στια­κής Γραμ­μής Μεσ­σή­νης – Καλαμά­τας.
Η συγκεκριμένη γραμμή ε­νώ­νει τις δύο περιοχές με τη βι­ο­μη­χα­νι­κή πε­ρι­ο­χή, ό­που συγ­κεν­τρώ­νον­ται έν­το­νες ε­παγ­γελ­μα­τι­κές δρα­στη­ρι­ό­τη­τες, με το στρατι­ω­τι­κό και το πο­λι­τι­κό α­ε­ρο­δρό­μιο της πό­λης, το ο­ποί­ο α­να­βαθ­μί­ζε­ται, με το ΤΕΙ Κα­λα­μά­τας, τον ΟΑΕΔ, κα­θώς και τις δυ­τι­κές συ­νοι­κί­ες της Κα­λα­μά­τας και τον ε­κτε­τα­μέ­νο οι­κι­στι­κό ι­στό του Α­σπρο­χώ­μα­τος.
Αλλά το βα­σι­κό­τε­ρο, ο κό­σμος της Μεσ­σή­νης και της Κα­λα­μά­τας έ­χει ή­δη απο­δεί­ξει ό­τι ζη­τά το τρέ­νο. Το οι­κο­νο­μι­κό, τα­χύ, φι­λι­κό, δι­κό του τρέ­νο.  του Αντώνη Πετρόγιαννη 

***  Ο καιρός  σήμερα 02/10/2015  στην Καλαμάτα 

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Παρασκευή 2/10/2015 προβλέπεται σχεδόν αίθριος. Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις από τις πρώτες μεσημβρινές έως τις πρώτες βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-80%. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5-6 μποφόρ, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες και μετά θα στραφούν σε ΒΑ, με ένταση 3-4 μποφόρ. Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 1 (Χαμηλή). Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/ - 

***  27χρονος ξέφυγε της πορείας του και κατέστρεψε έκθεση αυτοκινήτων    
Τυχερός ήταν ο 27χρονος οδηγός ενός αυτοκινήτου χθες το μεσημέρι, όταν πιθανότητα λόγω υπερβολικής ταχύτητας εξετράπη της πορείας του στη Νέα Είσοδο και έπεσε πάνω σε οχήματα έκθεσης αυτοκινήτων.
Λίγα λεπτά πριν από τη 1.00 χθες το μεσημέρι το αυτοκίνητο βρισκόταν στο ρεύμα εισόδου όταν εξετράπη της πορείας του και συγκρούστηκε με αρκετά οχήματα που ήταν παρκαρισμένα μπροστά σε έκθεση αυτοκινήτων, προκαλώντας τους μεγάλες ζημιές.
Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε ο οδηγός του οχήματος, ο οποίος διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου και νοσηλεύεται.
 
***  Διεθνές Συνέδριο Ανάπτυξης και Οικονομίας από σήμερα στην Καλαμάτα 

Ξεκινούν σήμερα στις 9.00 το πρωί, στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Elite, οι εργασίες του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου Ανάπτυξης και Οικονομίας, που διοργανώνει το ΤΕΙ Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας, το Πανεπιστήμιο του Ιασίου Ρουμανίας και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Στο συνέδριο έχουν υποβληθεί 172 επιστημονικές εργασίες από 33 χώρες και τις πέντε ηπείρους. Οι σύνεδροι είναι καθηγητές πανεπιστημίων και υποψήφιοι διδάκτορες οικονομικών σχολών, από 80 Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (19 από την Ελλάδα, 61 από τις υπόλοιπες 32 χώρες). Οι εργασίες, που θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά τα αποτελέσματα ερευνών, πραγματεύονται σχεδόν όλους τους τομείς της οικονομικής επιστήμης τόσο σε θεωρητικό όσο και σε εφαρμοσμένο πεδίο. Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν εργασίες που αφορούν στην αγροτική οικονομία, τον τουρισμό, το τραπεζικό σύστημα, την εκπαίδευση, την αποτελεσματικότητα του συστήματος υγείας, το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στην περιφερειακή ανάπτυξη, τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, τα δημοσιονομικά μεγέθη κ.λπ. Επίσης, θα παρουσιαστούν εργασίες που αφορούν στους παραπάνω τομείς και πώς αυτοί διαμορφώνονται και επιδρούν σε διαφορετικές χώρες. Κεντρικοί ομιλητές του συνεδρίου είναι οι διεθνούς κύρους καθηγητές: Λιαργκόβας Παναγιώτης, Χιόνης Διονύσιος και Δρυμπέτας Ευάγγελος, με τις αντίστοιχες ομιλίες: «Τα δημοσιονομικά προγράμματα προσαρμογής στην Ελλάδα: Τι πήγε στραβά;», «Μεταρρυθμίσεις και Ανάπτυξη ή ανάπτυξη και μεταρρυθμίσεις» και «Η αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα στην Ελλάδα: Απαραίτητες συνθήκες». Πρόεδρος Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής είναι ο δρ Δημήτριος Πετρόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής. - 

*** Βρήκε 2.500 ευρώ στο κέντρο της Καλαμάτας και τα παρέδωσε στην Αστυνομία

Φαίνεται πως, παρά τις δύσκολες εποχές που διανύουμε, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι και ηθικές αξίες... Ένας 35χρονος συμπολίτης μας, το πρωί της Πέμπτης ενώ πήγαινε στο γραφείο του, βρήκε 2.500 ευρώ διασκορπισμένα στο δρόμο, στη συμβολή των οδών Χρ. Κουμάντου & Αναγνωσταρά. «Χωρίς δεύτερη σκέψη», όπως μας είπε χαρακτηριστικά, ειδοποίησε την Ασφάλεια Καλαμάτας, η οποία πήγε και παρέλαβε τα χρήματα. Λίγες ώρες αργότερα ενημερώθηκε από την Αστυνομία ότι βρέθηκε και ο κάτοχός τους... Ελπίζουμε ότι η πράξη του 35χρονου θα βρίσκει πάντα μιμητές. Κ. Γαζ. - 

***  Η αλήθεια για το νέο λιμάνι της Καλαμάτας

Με την έναρξη της δημαρχοντίας του, το 2007, ο κ. δήμαρχος μίλησε για την ανάγκη αναβάθμισης του εμπορικού ρόλου του λιμένος της πόλης μας. Του είχα απαντήσει τότε ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανθρώπινη και Όμορφη Πόλη», ότι η χρήση του λιμανιού θα πρέπει να είναι, κυρίως, τουριστική – επιβατική και δευτερευόντως εμπορική, προσθέτοντας ότι η τουριστική ανάπτυξη που επιθυμούμε δεν ταιριάζει με τη δημιουργία λιμανιού στο Μεσσηνιακό κόλπο (τοπικές εφημερίδες στις 24/01/2007). Τις επόμενες, μάλιστα, ημέρες είχαμε δώσει στη δημοσιότητα τη με αρ. 475/2005 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου επί δημαρχοντίας κ. Γεωργίου Κουτσούλη, στη διαμόρφωση της οποίας είχαμε συμβάλει ως δημοτική παράταξη, σύμφωνα με την οποία η δυτική πλευρά του λιμανιού θα χρησιμοποιείτο για εμπορική χρήση, η κεντρική για επιβατική και η ανατολική για τουριστική (τοπικές εφημερίδες στις 26/01/2007). Η ορθότητα της αποφάσεως αυτής, μάλιστα, καταδεικνύεται από το γεγονός ότι με βάση αυτή έγινε στη συνέχεια η εκπόνηση του μάστερπλαν (Masterplan) του λιμανιού. Ο κ. δήμαρχος, όμως, επέμεινε στην αναγκαιότητα για αναβάθμιση της εμπορικής κίνησης του λιμανιού και εν όψει της σύνταξης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Πόλης (ΓΠΣ) πρότεινε την κατασκευή Νέου Λιμανιού στο δυτικό τμήμα αυτής. Είχαμε αντισταθεί σθεναρά στην προοπτική αυτή σε όλες τις συζητήσεις για το ΓΠΣ. Τελικά καταψηφίσαμε το ΓΠΣ και σε άρθρο μας με τίτλο «Θέσεις – Αντιθέσεις για το νέο ΓΠΣ», το οποίο δημοσιεύθηκε στις τοπικές εφημερίδες στις 6/11/2009, εξηγήσαμε τους λόγους της καταψήφισης. Από αυτό παραθέτω το αντίστοιχο απόσπασμα: «Προβλέπει την κατασκευή νέου εμπορικού λιμανιού. Έχουμε τονίσει ότι η χρηματοδότηση της κατασκευής νέου εμπορικού λιμανιού θα επιτευχθεί μόνον εφόσον εξασφαλισθεί η μεγάλη του χρήση που συνεπάγεται και μεγάλη χρήση του Μεσσηνιακού Κόλπου από μεγάλο όγκο εμπορικών πλοίων, με πιθανότατη συνέπεια τη μερική ή ολική ρύπανσή του. Αυτό όμως δεν είναι σύμφωνο με την προοπτική της τουριστικής ανάπτυξης του νομού μας, που ως βασικό πλεονέκτημά της προβάλλει την καθαρότητα της θαλάσσιας περιοχής μας. Τουναντίον τονίσαμε ότι είναι αναγκαία η κατασκευή μιας νέας μαρίνας στο δυτικό παραλιακό μέτωπο της πόλης, τη στιγμή μάλιστα που το μέτωπο αυτό χαρακτηρίζεται ως περιοχή Τουριστικής Ανάπτυξης. Υπενθυμίζουμε ότι την αντίθεσή του στην κατασκευή νέου λιμανιού έχει εκφράσει όλος ο τεχνικός κόσμος της πόλης μας και εμείς ως παράταξη έχουμε πολλές φορές τοποθετηθεί για το πώς βλέπουμε τη λειτουργική αναβάθμιση του υπάρχοντος λιμανιού». Στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσουμε ότι στην Περιοχή Τουρισμού Αναψυχής (Τ.Α.), σύμφωνα με τις προβλεπόμενες χρήσεις του ΓΠΣ, απαγορεύεται η εγκατάσταση τουριστικού λιμένα. Κρίνεται ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι έπειτα από οκτώ και πλέον χρόνια ο κ. δήμαρχος αντελήφθη ότι δεν απαιτείται η κατασκευή νέου λιμένα υιοθετώντας την επιχειρηματολογία μας. Είναι σημαντική αρετή η ικανότητα κάθε δημάρχου να ενσωματώνει έγκαιρα στην πολιτική του σκέψεις και ιδέες της εκάστοτε αντιπολίτευσης και να μην τις απορρίπτει μόνο και μόνο επειδή αυτή τις έχει πρώτη διατυπώσει. Κατ’ αυτόν τον τρόπο κερδίζεται χρόνος και χρήμα από άσκοπες ενέργειες και δρομολογούνται έγκαιρα οι απαραίτητες για την ανάπτυξη της πόλης δράσεις. Του Βασίλη Κοσμόπουλου Πολιτικού μηχανικού, τ. δημοτικού συμβούλου - 

***  Η θάλασσα είναι ακόμα ζεστή…         
       Φθινόπωρο. Τέλος καλοκαιριού. Ήρθε πάλι αυτή η εποχή, όσο και αν δε θέλεις να το παραδεχθείς. Και να το αγνοείς, βέβαια, δε βοηθάει. Το προσπάθησα. Ξέρω, όμως, καλά την αλήθεια. Η ανάλαφρη αυτή εποχή με την έννοια της άπλετης ανεμελιάς, της υποχρεωτικής τεμπελιάς και της παραγωγικής κατά μαγικό τρόπο απραξίας τελειώνει.
Θάλασσα σημαίνει καλοκαίρι. Η θάλασσα ξυπνάει όλες τις αισθήσεις. Είναι η καλύτερη απάντηση στον Μαμμωνά που διαφεντεύει τα πάντα: το νερό, τον αέρα, τη φωτιά, το χώμα, τα φυτά, τα ζώα, τα ανθρώπινα σώματα και τις ψυχές. Ελέγχει τη λειτουργία των πέντε αισθήσεων του σημερινού ανθρώπου και μέσω αυτών των συναισθημάτων του: καρφώνει την όραση πάνω σε επιλεγμένες εικόνες ανείπωτης βίας - αποκεφαλισμούς, πνιγμούς απελπισμένων προσφύγων που έχουν μετατραπεί σε πλουτοφόρο εμπόρευμα, σκελετωμένων από την πείνα παιδιών, βιασμένων γυναικών.
H αφή παγιδεύεται έτσι ώστε η επαφή του σημερινού ανθρώπου να θέλγεται από τα άψυχα: τα δάχτυλα, αντί να αποζητούν το αγαπημένο σώμα, ολημερίς χαϊδεύουν ψυχαναγκαστικά i pads και τάμπλετς.
Στην όσφρηση επιβάλλεται η λήθη της ευωδιάς των ανθέων, αφού αυτά έχουν πλέον μετατραπεί σε διακοσμητικά αντικείμενα, ενώ η αφόρητη δυσοσμία του περιβάλλοντος έχει πάψει πια να την ενοχλεί.
Η γεύση αδυνατεί να ξεχωρίσει το φυσικό από το κατεψυγμένο, να απολαύσει την ιδιαιτερότητα των άλλοτε εύγευστων, εποχικών κηπευτικών και φρούτων. Πώς να περιγράψει η γερόντισσα στο νέο παιδί τη χαμένη γεύση από το κατεψυγμένο ροδάκινο; Την προσμονή του θέρους, για να απολαύσει τη ζουμερή, κατακόκκινη ντομάτα; Πώς να περιγράψει τη γεύση του κρασιού από το ξύλινο βαρέλι;
Η ακοή περιφέρεται τρελαμένη. Νυχθημερόν, η αέναη βοή των αυτοκινήτων, οι αλαζονικές φωνές των δημοσιογράφων από τις τηλεοράσεις, οι μουσικές στριγκιές από τα ραδιόφωνα. Ο μόνος τρόπος να τα προστατέψει είναι με το καλώδιο του κινητού. Καλωδιωμένος, ο σημερινός άνθρωπος περπατά στους δρόμους παρα-μιλώντας. Στην ακοή του, επιβάλλεται να λησμονήσει το κελάηδισμα των πουλιών, το θρόισμα των δένδρων στα δάση, που τώρα έχουν καταστεί καθηλωτικό, μεγαλειώδες θέαμα ανεξέλεγκτων πυρκαγιών.
Ο σημερινός άνθρωπος δε συνειδητοποιεί ότι οι αισθήσεις, τα συναισθήματα και η θέλησή του έχουν ατονήσει. Ότι ο λεγόμενος «ανθρωπισμός» λειτουργεί ως φιλεύσπλαχνη μάσκα για να καλύψει τη βαρβαρότητα και τις δολοπλοκίες του Μαμμωνά.
Τι πρέπει να κάνει; Πώς να αντιδράσει; Διαθέτει ακόμα έστω και ψήγματα βούλησης για να διεκδικήσει την ανθρωπιά του και οι αυταπάτες του να μη συγκρούονται με ανεμόμυλους; Πώς μετατρέπεται η ιδεολογία του σε πράξη; Πώς οργανώνεται σήμερα μια Επανάσταση ενάντια στο Πραγματικό;
Απάντηση δεν παίρνει από πουθενά. Ακούει μόνο ρεσιτάλ αποστήθισης κειμένων του παρελθόντος μαζί με ποιητικά ευχολόγια για ένα απόμακρο, παραδεισιακό μέλλον.
Όσοι δεν "κολλάτε" στην παραπάνω εικόνα, επιχειρήστε μία ακόμα βουτιά στη θάλασσα. Είναι ακόμα ζεστή… Έξω από τα μνημόνια και τις πολιτικές, έξω από την τρόικα και τις περικοπές, υπάρχει πάντα η θάλασσα.   Του Αντώνη Πετρόγιαννη

 ***  Πούτιν: Οι «ειδήσεις» για απώλειες αμάχων στη Συρία βγήκαν πριν καν απογειωθούν τα ρωσικά αεροσκάφη
#
- Σχολιάζοντας τις αναφορές στα δυτικά ΜΜΕ για δήθεν «απώλειες αμάχων» στη Συρία από τους βομβαρδισμούς των ρωσικών αεροσκαφών ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε πως τα δημοσιεύματα βγήκαν στον αέρα πριν καν απογειωθούν τα ρωσικά βομβαρδιστικά.
- Στη σημερινή συνεδρίαση του ρωσικού Συμβουλίου για την κοινωνία των πολιτών και τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο πρόεδρος Πούτιν αναφέρθηκε στις «ειδήσεις» για άμαχους νεκρούς από τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές κατά θέσεων των τζιχαντιστών στη Συρία:
«Όσο για τις “πληροφορίες” στα δυτικά μέσα ενημέρωσης για τους πολίτες που πλήττονται [από τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές], να σας πω πως ήταν κάτι που περιμέναμε και είμαστε προετοιμασμένοι για τέτοιου είδους “επικοινωνιακό πόλεμο”.  Θα ήθελα να επιστήσω πάντως την προσοχή σας στο γεγονός ότι οι πρώτες αναφορές για απώλειες αμάχων προέκυψαν πριν καν τα αεροπλάνα μας απογειωθούν…».
Η Ρωσία ξεκίνησε από χθες, Τετάρτη, εναέρια εκστρατεία κατά θέσεων των ισλαμιστών τρομοκρατών του IS, μετά από αίτημα του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Άσαντ, στοχεύοντας αποθήκες στρατιωτικού υλικού, όπλων και καυσίμων. Σχεδόν αμέσως, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ρεπορτάζ για απώλειες αμάχων.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι έχουν ήδη διεξαχθεί περίπου 20 αποστολές μάχης στη Συρία, χτυπώντας με επιτυχία  τουλάχιστον οκτώ στόχους των τζιχαντιστώνhttp://www.newrussia.gr/ .-

*** Το Κρεμλίνο νίκησε τη Δύση στο Συριακό
 #
 - Η αεροπορική επιχείρηση της Ρωσίας στη Συρία εντυπωσίασε για την αστραπιαία ταχύτητα και την άψογη οργάνωσή της.
Η Ρωσία αναμίχθηκε επισήμως στη συριακή σύγκρουση. Αυτό όμως που εντυπωσιάζει, είναι η ταχύτητα της ρωσικής παρέμβασης. Στις 29 Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η Μόσχα θα καταπολεμήσει την ISIS (οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος» - ΙΚ), και το πρωί της 30ης Σεπτεμβρίου το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο (Άνω Βουλή της Ρωσικής Ομοσπονδίας), άμεσα του έδωσε την άδεια να στείλει εκεί ρωσικές δυνάμεις. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, η ρωσική Πολεμική Αεροπορία έπληξε τους πρώτους στόχους στη Συρία.
Στην πραγματικότητα, η επιχείρηση προετοιμαζόταν εδώ και εβδομάδες, ή ακόμη και μήνες. Όμως, το πιο σύνθετο και δύσκολο κομμάτι του σχεδίου δεν ήταν το τεχνικό, αλλά το πολιτικό. Η Μόσχα προσπάθησε να συμφωνήσει τις λεπτομέρειες της επιχείρησης με όλες τις εμπλεκόμενες δυνάμεις και χώρες.
Το διπλωματικό παρασκήνιο
Πρώτα απ’ όλα, η Μόσχα κατάφερε να έρθει σε συμβιβασμό με τους γείτονες της Συρίας, το Ισραήλ και τη Τουρκία. Μαζί τους, θα έπρεπε να συμφωνηθεί ένας μηχανισμός για την πρόληψη «ατυχημάτων» στρατιωτικής φύσεως. Κρίνοντας από την εξέλιξη των γεγονότων, οι Ρώσοι έθεσαν προφανώς τους Τούρκους και τους Ισραηλινούς μπροστά σε τετελεσμένα, και ουσιαστικά τους ανάγκασαν απλά να συμφωνήσουν. Και οι δύο πλευρές απάντησαν καταφατικά. Το Τελ Αβίβ, πάντως, κατάφερε να πετύχει τη δέσμευση της Μόσχας να μην «πέσουν» ρωσικά όπλα στα χέρια της λιβανικής οργάνωσης, Χεζμπολάχ.
Με τη Δύση, ωστόσο, ήταν πιο δύσκολο να βρεθεί κοινό έδαφος. Η αποτελεσματική συνεργασία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας μεταξύ των ΗΠΑ, της ΕΕ και της Ρωσίας, παρεμποδιζόταν από δύο βασικά προβλήματα: Με ποιά πλευρά να πολεμήσουν και εναντίον ποίου; Η ουσία του πρώτου προβλήματος ήταν ότι η Δύση κατηγορηματικά αρνιόταν να πολεμήσει στο πλευρό του Άσαντ. Οι ΗΠΑ και η ΕΕ έκριναν ότι ο πρόεδρος της Συρίας θα πρέπει να παραιτηθεί, και μάλιστα αμέσως. Η Μόσχα και η Τεχεράνη αρνήθηκαν να τον παραδώσουν έρμαιο στις απαιτήσεις τους.
Ως αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων, Μόσχα και Δύση κατέληξαν σε μια συμβιβαστική λύση. Να σημειωθεί, ότι αυτοί που έκαναν παραχωρήσεις ήταν οι χώρες της Δύσης. Συμφώνησαν ότι ο Άσαντ δεν πρέπει να φύγει από την εξουσία τώρα, αλλά μετά το τέλος των εχθροπραξιών και του εμφυλίου πολέμου. Ειδικότερα, ο Άσαντ δεν θα συμμετέχει στις νέες προεδρικές εκλογές. Τελευταία έδωσε τη συγκατάθεσή της η Ουάσινγκτον, αργά το βράδυ της 29ης προς τη 30η Σεπτεμβρίου. Ο Τζον Κέρι αναγνώρισε, ότι στη Συρία αυτό που χρειάζεται δεν είναι η ανατροπή του Μπασάρ αλ Άσαντ, αλλά «η ομαλή και ελεγχόμενη μετάβαση».
Με τη σειρά τους, η Τεχεράνη και η Μόσχα κατέστησαν σαφές, ότι δεν είναι ενάντια σε μια τέτοια μετάβαση της εξουσίας. Ο Χασάν Ρουχανί άφησε να εννοηθεί ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μεταρρυθμίσεων στη Συρία και ο Βλαντίμιρ Πούτιν, στις 30 Σεπτεμβρίου, εξέφρασε την ελπίδα για «μια ενεργή και ευέλικτη στάση» του προέδρου Άσαντ, και για την «προθυμία του να συμβιβαστεί χάριν της χώρας του και του λαού του».
Οι στόχοι των αεροπορικών επιθέσεων
 Το δεύτερο πρόβλημα ήταν η αβεβαιότητα ως προς το ποιόν θα πλήξουν οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στη Συρία: Την οργάνωση ΙΚ, ή όλους τους αντιπάλους της Δαμασκού; Πριν την αναχώρησή του για τις ΗΠΑ, ο Β.Πούτιν κατέστησε σαφές, ότι η ρωσική Πολεμική Αεροπορία μπορεί να επιτεθεί σε όλους όσοι αγωνίζονται εναντίον των «νόμιμων Αρχών» της Συρίας. Κι’ αυτό διότι οι συγκεκριμένες δυνάμεις παίζουν όπως τις κατευθύνει το ΙΚ. Η Δύση απαίτησε από τη Μόσχα να περιορίσει τους βομβαρδισμούς στις θέσεις του ΙΚ, όμως, τελικά, και σε αυτό έκανε παραχωρήσεις. Κυκλοφορούν φήμες, ότι η Δύση θα εξαναγκάσει τη συριακή αντιπολίτευση να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον Ασάντ και να συνάψει μια πολιτική συμφωνία. Έτσι, οι κυβερνητικές δυνάμεις θα μπορούν να μάχονται κατά των τρομοκρατών χωρίς να αποσπάται η προσοχή τους.
Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν σημεία της επιχείρησης που πρέπει να επιλυθούν διαφορετικά. Θα πρέπει να συγκροτηθεί ένας ευρύτερος συνασπισμός, να συμφωνηθεί με σαφήνεια ο τρόπος συντονισμού των ενεργειών με τον αμερικανικό συνασπισμό. Ωστόσο, όλα αυτά πλέον θα πρέπει να γίνουν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης. Η έναρξή της δεν μπορούσε να αναβληθεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Κάθε μέρα, το ΙΚ ενισχύει τις θέσεις του. Εκτός των άλλων, οι εταίροι θα μπορούσαν οποιαδήποτε στιγμή να αλλάξουν τη θέση τους, κάτω από την επίδραση εξωτερικής πίεσης ή εσωτερικών παραγόντων.  http://www.newrussia.gr/  .-

***  Κάθε μήνα τα ίδια στην Αναγνωσταρά (φωτογραφίες)

 
Περισσότερο από ένα χρόνο ισχύει το μέτρο με το εναλλάξ παρκάρισμα στην οδό Αναγνωσταρά, που αλλάζει κάθε μήνα, και ακόμα να το συνηθίσουν, όπως φαίνεται, οι οδηγοί της Καλαμάτας. Έτσι και χθες, πρώτη του μήνα, όποιος διέσχιζε την οδό Αναγνωσταρά έπρεπε να κάνει σλάλομ... Αυτός, πάντως, που θα «τρίβει τα χέρια του» είναι ο Δήμος, που θα δει τα έσοδά του να αυξάνουν, καθώς δεν ήταν λίγες οι κλήσεις που κόπηκαν. Κ.Γαζ. -

***   Τοποθετείται παλιρροιογράφος τύπου ραντάρ στο λιμάνι της Κυπαρισσίας          
     
 
Αυτοψία στο λιμάνι της Κυπαρισσίας πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι ο διευθυντής Ερευνών στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, Νίκος Μελής, για την ακριβή θέση που θα τοποθετηθεί τις επόμενες μέρες ένας σύγχρονος παλιρροιογράφος, τύπου ραντάρ, από το Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας! Τον κ. Μελή συνόδευαν ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας Ζαχαρίας Κανελλόπουλος, αξιωματικοί του Λιμενικού Τμήματος Κυπαρισσίας, ενώ συναντήθηκε και με τον πρόεδρο των Επαγγελματιών Αλιέων Τριφυλίας, Κώστα Ροϊλό.
Ο παλιρροιογράφος μετράει τη στάθμη της θάλασσας σε πραγματικό χρόνο και στην προσπάθεια ανάπτυξης του δικτύου των σταθμών που έχει το Γ.Ι., αυτή την περίοδο θα τοποθετηθούν 8 νέοι σταθμοί, μεταξύ αυτών και στο λιμάνι Κυπαρισσίας.
Ο λόγος που τοποθετείται και στο λιμάνι Κυπαρισσίας είναι για να είναι επιχειρησιακά, ερευνητικά και μηχανικά λειτουργικός και διαθέσιμος για τους λιμενικούς, και να δίδει στοιχεία με πολλαπλή χρήση, στο Λιμενικό Σώμα, το Λιμενικό Ταμείο, την ΕΜΥ, αλλά και άλλους φορείς.
Σε δηλώσεις του, ο κ. Κατσίβελας σημείωσε ότι το λιμάνι Κυπαρισσίας είναι το επίκεντρο και χώρος που πρέπει να αναπτυχθεί, ενώ πρόσθεσε πως είναι σε εξέλιξη για να υπογραφεί το master plan με την Περιφέρεια Πελοποννήσου. «Βεβαίως, υπάρχει η εκκρεμότητα και οφείλουμε να δημιουργήσουμε ένα καινούργιο έργο για να προστατεύουμε τις ζημιές που έχουν γίνει απ’ την προηγούμενη εργολαβία, η οποία δεν ήταν καλή. Είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι το λιμάνι της Κυπαρισσίας μπαίνει και στο ενδιαφέρον της υπηρεσίας του Αστεροσκοπείου» σχολίασε ακόμη.
Από την πλευρά του, ο κ. Κανελλόπουλος, σημείωσε «Αυτό το μηχάνημα, αυτός ο εξοπλισμός, θα μας βοηθήσει πάρα πολύ για τον κυματισμό, για τις παλίρροιες και για την επιφάνεια της θαλάσσης. Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό εργαλείο, που αναβαθμίζει και το λιμάνι μας». 

***   Συναντήσεις του Αντώνη Σαμαρά με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας

Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επικαλείται η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας "Καθημερινή", συναντήσεις με τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά, είχαν προχθές η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Βασίλης Κικίλιας και χθες οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιαδης και Απόστολος Τζιτζικώστας, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τις εξελίξεις στα εσωκομματικά του κόμματος. Από την άλλη, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ανακοίνωσε, χθες, την υποψηφιότητά του, ενώ ο χρόνος και η διαδικασία διεξαγωγής της εσωκομματικής εκλογής δημιουργούν νέο πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ του προέδρου της Ν.Δ. και των δύο διεκδικητών της ηγεσίας, Κυριάκου Μητσοτάκη και Απόστολου Τζιτζικώστα. Η πρόταση της πλευράς Μεϊμαράκη είναι να στηθούν οι εσωκομματικές κάλπες στις 18 Οκτωβρίου, θέση που αναμένεται να αντικρούσουν οι δύο άλλοι υποψήφιοι μέσω των εκπροσώπων τους στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή. - 

***   Πορείες & διαμαρτυρία από μαθητές στο κτήριο της Περιφέρειας στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)          
      
 
 
 
Πορείες προς το κτήριο της Περιφέρειας στην Καλαμάτα πραγματοποίησα το πρωί της Παρασκευής, μαθητές των σχολείων που βρίσκονται υπο κατάληψη. Στη συνέχεια συναντήθηκαν με τον Διευθυντή της Β/θμιας Εκπαίδευσης του Νομού Μεσσηνίας όπου και  διαμαρτυρήθηκαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και αφορούν γενικά τη λειτουργία των σχολείων,τα κενά εκπαιδευτικών, την αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος της μεταφοράς και την επισκευή των σχολικών κτηρίων .

***  Νέος ηλεκτρονικός διαγωνισμός για κτήριο Αλειφέρη

Η διαγωνιστική διαδικασία γίνεται μέσω της πλατφόρμας e-auction Την έναρξη 14 νέων ηλεκτρονικών διαγωνισμών ακινήτων σε Αττική, Κεφαλλονιά, Χαλκιδική, Δωδεκάνησα, Φθιώτιδα, Μεσσηνία, Αργολίδα και Ημαθία ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ. Η διαγωνιστική διαδικασία γίνεται μέσω της πλατφόρμας e-auction και του ιστοτόπου www.e-publicrealestate.gr. Από τη Μεσσηνία περιλαμβάνεται οικόπεδο με διατηρητέα κτίσματα στο εμπορικό κέντρο της Καλαμάτας, το λεγόμενο κτήριο Αλειφέρη. Το ακίνητο χαρακτηρίζεται από το ΤΑΙΠΕΔ ως επαγγελματικό, ο διαγωνισμός είναι ανοικτός και ο τρόπος πληρωμής του με δόσεις. Ο χρόνος έναρξης του διαγωνισμού είναι 30/09/2015, 17:00 και ο χρόνος λήξης: 17/12/2015, 14:00. Στη σχετική προκήρυξη δεν προτείνεται τιμή εκκίνησης. Α.Π. -

*** Ευχαριστίες στους Μεσσήνιους, πικρίες και αιχμές από τον Γιάννη Λαμπρόπουλο

Ευχαριστήρια ανακοίνωση προς τους Μεσσήνιους για τη στήριξή τους στις εκλογές εξέδωσε ο πρώην βουλευτής Μεσσηνίας, Γιάννης Λαμπρόπουλος, στην οποία και αφήνει αιχμές ότι «πάλι αφήνεται ο νομός ουσιαστικά χωρίς εκπροσώπηση της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, όπως ήταν και τους προηγούμενους οκτώ μήνες». Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του κ. Λαμπρόπουλου αναφέρονται τα εξής: «Μετά τις τελευταίες εκλογές, εύχομαι η χώρα μας να πάει καλά και να βγούμε από την κρίση. Εύχομαι, επίσης, αυτοί που ψήφισαν τους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο, για να ξανακυβερνήσουν την πατρίδα μας, να μη μετανιώσουν. Η αποχή και η ψήφος διαμαρτυρίας, όχι μόνον δε λύνουν προβλήματα, αλλά αντιθέτως αλλοιώνουν τη Δημοκρατία και δημιουργούν πλαστές πλειοψηφίες. Οι στρεβλώσεις του εκλογικού νόμου έδωσαν πάλι στη Ν.Δ. μια έδρα στη Μεσσηνία. Έτσι επαναλήφθηκε το ίδιο σκηνικό, να παίρνει κάποιος, χωρίς σταυρό, για δεύτερη φορά τη μοναδική έδρα στο νομό, που με 21 χιλιάδες ψήφους οι Μεσσήνιοι με τίμησαν, πριν από λίγους μήνες, για να τους εκπροσωπώ στη Βουλή. Πάλι αφήνεται ο νομός ουσιαστικά χωρίς εκπροσώπηση της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, όπως ήταν και τους προηγούμενους οκτώ μήνες. Άλλωστε, δεν τρέξαμε και δε λειτουργήσαμε όλοι το ίδιο, ούτε για το νομό ούτε για τις εκλογές. Η φωνή και η οργή, της μεγάλης, της συντριπτικής πλειοψηφίας των Μεσσηνίων και, μάλιστα, ανεξαρτήτως κομμάτων, δεν είναι φρόνιμο να περιφρονείται και να μην ακούγεται, σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Ευχαριστώ όλους τους συμπατριώτες μου, γυναίκες και άνδρες, νέους και μεγάλους, για τη στήριξή τους, την αγάπη τους και την εκτίμησή τους στο πρόσωπό μου. Όλα όσα έγιναν και σ’ αυτές τις εκλογές, δε με πτοούν, μου δίνουν δύναμη να είμαι όρθιος και παρών παντού, μαζί με τους απλούς πολίτες, από τους οποίους και προέρχομαι». -

*** Ράσα, χούντα και δημοκρατία…

Τον άκουσα στην τηλεόραση τις προάλλες να μιλά για «κάποια κυρία», ζητώντας «να σοβαρευτούμε και να μην ακούμε ανοησίες». Μόνο που στην πραγματικότητα αυτά που έλεγε ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν ισχύουν. Το δημοκρατικό Σύνταγμα της χώρας δεν αναφέρει πουθενά όσα είπε ο κ. Ιερώνυμος ψέγοντας την αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας. Δεν λέει ότι «η Παιδεία μας πρέπει να είναι εθνική, ελληνοχριστιανική Παιδεία». Αυτά περί ελληνοχριστιανικής Παιδείας τα έλεγε το χουντικό Σύνταγμα του 1968 και ουχί το δημοκρατικό του 1974, διάβαζα προχθές στο εξαιρετικό άρθρο του Πάσχου Μανδραβέλη στην «Καθημερινή». Κι όμως, αν δεν το έγραφε, όλοι θα είχαμε πέσει στην παγίδα του Αρχιεπισκόπου. Λέγοντας ότι θα έπρεπε να αλλάξει το Σύνταγμα πέταξε το μπαλάκι πίσω, πείθοντας κάποια μερική πλειοψηφία ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να απλοποιηθεί η απαλλαγή απ’ τα θρησκευτικά, μια και αυτό θα ήταν αντισυνταγματικό. Α.Π. - 

***  «Βουλιάζει» η Καλαμάτα τον Οκτώβριο

Αύγουστο αναμένεται να θυμίζει η Καλαμάτα από τις προσεχείς εβδομάδες, καθώς πλήθος εκδηλώσεων και συνεδρίων πρόκειται να πραγματοποιηθούν στην πόλη μέσα στον Οκτώβριο. Η αρχή θα γίνει στις 8-11 του μήνα, οπότε περισσότεροι από 700 γιατροί από όλη την Ελλάδα αναμένεται να δώσουν το «παρών» στο 35ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γαστρεντερολογίας. Στη συνέχεια τη σκυτάλη παίρνει το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών της Καλαμάτας, όπου αναμένονται περίπου 2.000 χορωδοί από όλο τον κόσμο... «Φιλί της ζωής» στην τοπική οικονομία σ’ έναν αρκετά δύσκολο μήνα κατά γενική ομολογία. Κ. Γαζ. - 

***   Ζητά αναίρεση της αθωωτικής απόφασης για τη δολοφονία του αρχιμανδρίτη εισαγγελέας του Άρειου Πάγου         
     
Στις 13 Οκτωβρίου σε 2ο Βαθμό η δίκη του καταδικασμένου ανηλίκου 
Στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καλαμάτας θα επιστρέψει πιθανότατα μία από τις υποθέσεις που απασχόλησαν εντόνως τη Μεσσηνία, αυτή της άγριας δολοφονίας του 54χρονου αρχιμανδρίτη Φωτίου Ζαχαρόπουλου στη Χώρα του Δήμου Πύλου- Νέστορος το Φεβρουάριο του 2014.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά πλέον επίσημα από το αρμόδιο Συμβούλιο Αεροπαγιτών την αναίρεση της απόφασης του ΜΟΔ Καλαμάτας με την οποία αθωώθηκε ομόφωνα ο 25χρονος Γεωργιανός, ο οποίος ήταν και ο βασικός κατηγορούμενος.
Εάν η πρόταση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου γίνει δεκτή από το Συμβούλιο, αυτό σημαίνει ότι αυτόματα η δίκη θα ξεκινήσει από την αρχή, με τη μόνη διαφορά ότι θα πρέπει να εντοπισθεί ο 25χρονος Γεωργιανός, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την αθώωσή του έφυγε από την περιοχή της Χώρας.
Υπόθεση χωρίς δράστη…
Η όλη εξέλιξη δικαιώνει και τις αστυνομικές αρχές που είχαν χειρισθεί την υπόθεση, καθώς μετά την αθωωτική απόφαση η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας είχε μείνει μετέωρη, χωρίς να έχει δράστη με μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις της. Ακόμα χειρότερη ήταν η κατηγορία που αιωρούνταν με την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου, ότι η Ασφάλεια Καλαμάτας «είχε αποσπάσει» την ομολογία του Γεωργιανού.
Να σημειωθεί ότι κατά την εκδίκαση της υπόθεσης ο εισαγγελέας Έδρας είχε ζητήσει την καταδίκη του 25χρονου Γεωργιανού ως φυσικού αυτουργό της δολοφονίας και είχε προκαλέσει μεγάλη έκπληξη, σε νομικούς και δικαστικούς κύκλους, η ομόφωνα αθωωτική απόφαση δικαστών και ενόρκων. Κι αυτό, γιατί για τους δύο δράστες που κατά το αρχικό στάδιο, μετά τη σύλληψή τους, φέρεται να είχαν ομολογήσει το έγκλημα, υπήρξε τελικά διαφορετικό δικαστικό αποτέλεσμα. Ο μεν (τότε) ανήλικος, με αναγνώριση μειωμένου καταλογισμού, καταδικάσθηκε από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Κυπαρισσίας σε 15 χρόνια και 1 μήνα φυλάκισης, καθώς κρίθηκε ένοχος για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και σε ληστεία τελεσθείσα με ιδιαίτερη σκληρότητα εναντίον προσώπου. Από την άλλη πλευρά, όπως προείπαμε, ο 25χρονος Γεωργιανός αθωώθηκε πανηγυρικά.
Μάλιστα, σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 13 Οκτωβρίου, θα ξεκινήσει σε δεύτερο βαθμό, στο Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων Καλαμάτας, η δίκη του (τότε) ανήλικου Έλληνα, που παραμένει έγκλειστος στις φυλακές ως απλός συνεργός στη δολοφονία και τη ληστεία του αρχιμανδρίτη.
Αναίρεση απόφασης
Το Μάιο νομικοί και δικαστικοί κύκλοι προβληματίστηκαν έντονα μετά την ομόφωνη αθωωτική απόφαση του ΜΟΔ Καλαμάτας, που άφησε την υπόθεση χωρίς δράστη και με έναν ανήλικο συνεργό αγνώστου σε μία από τις σκληρότερες δολοφονίες.
Οι διαστάσεις που πήρε η υπόθεση και η εξέλιξή της κίνησαν στις αρχές Σεπτεμβρίου το ενδιαφέρον του Αρείου Πάγου, ο οποίος ζήτησε ενημέρωση, αλλά και το σύνολο της δικογραφίας, μαζί φυσικά με την καθαρογραμμένη απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καλαμάτας για την αθώωση του 25χρονου Γεωργιανού.
Μετά τη μελέτη της δικογραφίας και της αθωωτικής απόφασης η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρέπεμψε το θέμα στο Συμβούλιο Αεροπαγιτών για να λάβει απόφαση, με πρότασή της την αναίρεση της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου και την επανάληψη της δίκης.
Οι διαδικασίες από την πλευρά του Αρείου Πάγου κινήθηκαν άμεσα, πιθανότατα λόγω και της έναρξης της δευτεροβάθμιας δίκης του ανηλίκου, ο οποίος με την απόφαση του ΜΟΔ Καλαμάτας έχει δικαστεί ως απλός συνεργού αγνώστου δολοφόνου.
Σημειώνεται ότι στην καθαρογραμμένη πρωτόδικη απόφαση για τον ανήλικο το δικαστήριο αναγνωρίζει ως κύριο δράστη το Γεωργιανό.
Πάντως, εκτός από την αγριότητα της δολοφονίας, το δημόσιο αίσθημα είχε προκληθεί και από τις αποκαλύψεις κατά τη διάρκεια της δίκης για τις σεξουαλικές προτιμήσεις του αρχιμανδρίτη, μέρος των οποίων ήταν και η αιτία του εγκλήματος.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Κάτι φταίει στο Τσακώνα – Καλό Νερό 

Άλλος ένας νέος άνθρωπος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα στο δρόμο Τσακώνα – Καλό Νερό, στην Καλλιρρόη. Το σημείο έχει «βγάλει» πολλά και σοβαρά τροχαία ατυχήματα και, προφανώς, κάτι δεν πάει καλά με το δρόμο. Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από τότε που συνέβη πάλι σοβαρό τροχαίο ατύχημα. Άμεσα, λοιπόν, πρέπει να γίνει έλεγχος, να εντοπισθεί η αιτία και να γίνουν γρήγορα παρεμβάσεις. Β.Β. -

***  Ο Δήμαρχος Καλαμάτας υπογράφει την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Κατέθεσε και επίσημα πριν λίγη ώρα την υποψηφιότητά του για πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μεταξύ των 50 υπογραφών υπάρχει και αυτή του Δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα. Αναλυτικό ρεπορτάζ αύριο στο «Θάρρος» - 

*** Συγκλονιστικό! Βρέθηκε κεφαλή του Απόλλωνα στον Άρη; (ΒΙΝΤΕΟ)
kefalh
-  Μετά τις ανακοινώσεις της ΝΑSA ότι βρέθηκε νερό στον Άρη, έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για το εάν υπήρξε ζωή στον κόκκινο πλανήτη ή εάν αναπτύχθηκε κάποιου είδους πολιτισμός.
Τώρα ου έγινε η αρχή λοιπόν, οι αποκαλύψεις δεν σταματούν!
Σε ένα τοπίο στον κόκκινο πλανήτη, από φωτογραφία της NASA και το Curiosity Rover, στα τέλη Απριλίου του 2015, ξεχωρίζει ένας βράχος, ανάμεσα σε άλλους. Είναι ολοφάνερο ότι παρατηρούμε ένα κεφάλι, καθώς διακρίνουμε πολύ χαρακτηριστικά τα μάτια, την μύτη και το στόμα.
Σίγουρα δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να πρόκειται για οφθαλμαπάτη, παρειδωλία.
-  Ωστόσο, σύμφωνα με την ανάλυση που ακολουθεί στο παρακάτω βίντεο, o, πιθανότατα δεν πρόκειται για παρειδωλία, αλλά για ανθρώπινο κεφάλι, το οποίο επιπλέον έχει τεράστιες ομοιότητες με ανάλογες κεφαλές του θεού Απόλλωνα, όπως τον έχουμε συνηθίσει σε γλυπτά αρχαίων Ελλήνων καλλιτεχνών.  Δείτε το βίντεο: Head Of Apollo Found On Mars?


***   Έκτακτο: Εμπλοκή των ΗΠΑ στη Συρία...
ekrhksh syria
-   Η Ουάσινγκτον προέβη σε μια κίνηση που "δείχνει" κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, καθώς στέλνει συστοιχίες από F-22 Raptor σε άγνωστη τοποθεσία για να εποπτεύουν όσα γίνονται στη Συρία. Η κίνηση αυτή θα πυροδοτήσει σίγουρα αντίδραση από την ρωσική πλευρά με το συριακό εναέριο χώρο να παίρνει αναπόφευκτα "φωτιά".
Την ίδια στιγμή οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησαν την αποστολή μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων στην αεροπορική βάση στην Τουρκία κοντά στα σύνορα με τη Συρία.
Video  : F-22 Raptors Deploy For Middle East Hotspot  , https://youtu.be/P3BmbjfXZMg  .-



***  Έκτακτο! Σόιμπλε: Το μνημόνιο είναι σχεδιασμένο να αποτύχει…
soible
-   Δεν σταματά τις πιπεράτες αποκαλύψεις και τις βαρύγδουπες δηλώσεις ο Γιανης Βαρουφάνης…
Εάν τα όσα δηλώνει ο πρώην υπουργός οικονομικών, τότε το παρασκήνιο των διαβουλεύσεων της Αθήνας με τους Ευρωπαίους εταίρους είναι πολύ ενδιαφέρον!
Ο κ. Βαρουφάκης διηγήθηκε το παρασκήνιο του καλοκαιριού, σε εκπομπή του διαδικτυακού καναλιού Ecorama και στον δημοσιογράφο David Jacquot.
Σε ερώτηση που του τέθηκε σχετικά με την παραίτησή του στις 6 Ιουλίου, ο πρώην ΥΠΟΙΚ εξήγησε: «Στα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου, είδα τον Αλέξη “γονατισμένο” από την πίεση. Είχε κάνει παραχωρήσεις που δεν ήθελε να κάνει. Μόλις κάνεις παραχωρήσεις και ο αντίπαλός σου δεν κάνει ανάλογες, εκεί αρχίζει η παραίτηση και η παράδοση. Η δεύτερη σημαντική στιγμή της απογοήτευσης πραγματοποιήθηκε μετά το δημοψήφισμα. Ήλπιζα ότι η έκβαση του δημοψηφίσματος θα ενισχύσει την θέση της Ελλάδας. Όμως τη νύχτα του δημοψηφίσματος, μπήκα στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα και ήταν εντελώς αποθαρρυμένος, ήταν σε κατάθλιψη, ενώ εγώ ήμουν ενθουσιασμένος. Οι Έλληνες ήταν θαρραλέοι και είπαν όχι στην τρόικα, παρά το κλείσιμο των τραπεζών και παρά την προπαγάνδα των μέσων ενημέρωσης. Απογοητεύτηκα και γι αυτό παραιτήθηκα».
Στη συνέχεια, ο κ. Βαρουφάκης αποκάλυψε μία συνομιλία του με τον Βόλφανγκ Σόιμπλε…
"Είπα, "Βόλφγκανγκ, αυτό το μνημόνιο θα μας φέρει στην ίδια κατάσταση που είμαστε σήμερα μέσα σε έξι μήνες, είναι ένα ακόμη πρόγραμμα καταδικασμένο να αποτύχει", και μου απάντησε: Nαι. Αυτό είναι ένα πρόγραμμα που θα αποτύχει, είναι σχεδιασμένο να αποτύχει".
Οπως πρόσθεσε, σε ένα Eurogroup όπου ήρθα σε σύγκρουση με την τρόικα και τους υπουργούς των Οικονομικών της Ευρωζώνης, ο λόγος της σύγκρουσης ήταν ότι είπα πως αρνούμαι να υπογράψω τη συμφωνία διότι δεν νομίζω ότι μπορούμε να σας επιστρέψουμε τα χρήματα που μας θα μας δώσετε. Και αυτοί συμφώνησαν! Ήξεραν ότι δεν θα τους ξεπληρώσουμε...
Δείτε το βίντεο:  Entretien exclusif - YANIS VAROUFAKIS sur ECORAMA , https://youtu.be/9TrRQvvCRjU  .-

***  Βόμβα από ΗΠΑ: Πλανητάρχης πλέον ο Πούτιν...
poutin
 -  Η αμερικανική εφημερίδα New York Post, εξέπληξε τους πάντες όταν σε άρθρο της τόνισε ότι η Ρωσία είναι η «μόνη υπερδύναμη στον πλανήτη». Ο αρθρογράφος υπογραμμίζει πως μετά και την 70η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Μπαράκ Ομπάμα έχει δώσει τη θέση του πιο ισχυρού ηγέτη του κόσμου στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.
Γράφει χαρακτηριστικά: «Ο πρόεδρος Ομπάμα (τον θυμάστε;) εξυμνούσε τα ιδανικά των ιδρυτών των Ηνωμένων Εθνών, τα οποία τέθηκαν πριν από 70 χρόνια: τη διπλωματία και το "διεθνές δίκαιο" - πάνω απ 'όλα, ενώ η δύναμη και η αντοχή δήθεν χάνουν τη σημασία τους. Ο Πούτιν αναφέρθηκε, επίσης, στις αρχές των Ηνωμένων Εθνών, αλλά χρησιμοποίησε την ομιλία του για να ανακοινώσει τη δημιουργία μιας ευρείας διεθνούς συμμαχίας για την καταπολέμηση του «Ισλαμικού κράτους» στο Ιράκ και τη Συρία». Σημειώνει δε πως η Ρωσία θα ηγηθεί της επιχείρησης εξάθρωσης του δικτύου τρομοκρατών στην περιοχή.
Σε άλλο σημείο του δημοσιεύματος, τονίζεται η ομιλία του του προέδρου των ΗΠΑ που ακούστηκε σαν μια «επιστροφή στο παρελθόν»: «Η ομιλία του Ομπάμα έμοιαζε με σκηνή από ταινίες της δεκαετίας του '50, στις οποίες ο ΟΗΕ απεικονιζόταν ως ένα μέρος όπου πραγματικά λύνουν προβλήματα. Στην πραγματικότητα οι τελευταίες δεκαετίες (ιδιαίτερα τα τελευταία έξι χρόνια), ο ΟΗΕ παρέλυσε τόσο, ώστε να μην μπορεί πλέον να είναι η «κριτής της παγκόσμιας ασφάλειας», συνοψίζει ο αρθρογράφος.

 ***   Έρχεται βόμβα με τον ΕΝΦΙΑ...
enfia
-   Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες κάτω από το όριο της φτώχειας, καθώς και άνεργοι, ανάπηροι, τυφλοί, τρίτεκνοι και πολύτεκνοι, χάνουν το δικαίωμα να απαλλαγούν από το 50% ή το 100% του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) και θα κληθούν να πληρώσουν ολόκληρο τον φόρο.
Ο λόγος που συμβαίνει αυτό, όπως αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος, είναι επειδή το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε για ακόμα μία χρονιά να συμπεριλάβει στο συνολικό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα που λαμβάνεται υπόψη για τη χορήγηση των μερικών και των ολικών απαλλαγών από τον ΕΝΦΙΑ ακόμη και εισοδήματα τα οποία είναι έκτακτα και μη επαναλαμβανόμενα όπως οι αποζημιώσεις απολύσεων καθώς επίσης και ποσά κοινωνικών παροχών τα οποία δεν φορολογούνται και δεν υπόκεινται καν σε ειδική εισφορά αλληλεγγύης, όπως είναι τα επιδόματα στήριξης τέκνων, τα ειδικά επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων, οι μισθοί, οι συντάξεις και η πάγια αντιμισθία ολικά τυφλών και κινητικά αναπήρων σε ποσοστό άνω του 80%.-

***  Προδοσία Άδωνη...
adwnis
-  Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Μάκης Βορίδης άφησε φοβερές αιχμές για την υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη για την αρχηγία της ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Γεωργιάδης με τον κ. Βορίδη είχαν συμφωνήσει να μην κατέβει κανείς εκ των δύο υποψήφιος για την αρχηγία του κόμματος. Ο Βορίδης ως γνωστόν έκανε πίσω, ωστόσο ο κ. Γεωργιάδης έβαλε τελικά υποψηφιότητα, δημιουργώντας έριδα μεταξύ των δύο αντρών.

***  Ποιος είπε τον Βαρουφάκη αχάριστο...
varoufakis
-   Ο Δημήτρης Παπαδημούλης εξαπέλυσε επίθεση μέσω twitter προς τον Γιάνη Βαρουφάκη, μετά και τη δήλωση του τελευταίου σε γαλλική εκπομπή πως «ο Τσίπρας το βράδυ του δημοψηφίσματος είχε κατάθλιψη».
Ο κ. Βαρουφάκης μιλώντας για τη σχέση του με τον Τσίπρα και τους λόγους της παραίτησης του από το υπουργείο Οικονομικών είπε: «Στα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου, είδα τον Αλέξη "γονατισμένο" από την πίεση. Είχε κάνει παραχωρήσεις που δεν ήθελε να κάνει. Μόλις κάνεις παραχωρήσεις και ο αντίπαλός σου δεν κάνει ανάλογες, εκεί αρχίζει η παραίτηση και η παράδοση. Η δεύτερη σημαντική στιγμή της απογοήτευσης πραγματοποιήθηκε μετά το δημοψήφισμα. Ήλπιζα ότι η έκβαση του δημοψηφίσματος θα ενισχύσει την θέση της Ελλάδας. Ομως τη νύχτα του δημοψηφίσματος, μπήκα στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα και ήταν εντελώς αποθαρρυμένος, ήταν σε κατάθλιψη, ενώ εγώ ήμουν ενθουσιασμένος».
Η απάντηση του κ. Παπαδημούλη ήρθε μέσω Twitter: «Με αυτά που λέει τώρα ο Βαρουφάκης για τον Τσίπρα, δείχνει,εκτός των άλλων κ τον χαρακτήρα του. "Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος"...» έγραψε χαρακτηριστικά, αφήνοντας σαφείς υπόνοιες για το χαρακτήρα του πρωήν υπουργού.
papadimoulis tweet

***  Τον Νοέμβριο στην Ελλάδα ο Τζον Κέρι
tzonkeri
-  Ο Τζον Κέρι, υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, θα επισκεφθεί την Αθήνα εντός του Νοεμβρίου, όπως συμφωνήθηκε στην συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ. Σύμφωνα, με τον κ.Κοτζιά θα προηγηθεί προπαρασκευαστική επίσκεψη στην Αθήνα της βοηθού υπουργού Εξωτερικών, αρμόδιας για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Βικτόρια Νούλαντ.

***    Έκτακτο! Επίθεση με γκαζάκια σε γραφείο πολιτικού!
gkazakia
- Εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής στο γραφείο του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, στη Μυτιλήνη. Άγνωστοι έβαλαν φωτιά με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, προκαλώντας υλικές ζημιές στο χώρο. Αμέσως έσπευσε η Πυροσβεστική υπηρεσία για να σβήσει τη φωτιά. Μετά από την επίθεση που έγινε στο γραφείο του, ο υπουργός δήλωσε: «Η Δημοκρατία δεν πτοείται από τρομοκρατικές ενέργειες. Πολύ περισσότερο δεν τρομοκρατούμεθα όσοι υπηρετούμε τους δημοκρατικούς θεσμούς και τα συμφέροντα των πολιτών». Έρευνα διεξάγει η αστυνομία για το συμβάν.

***  Η ρωσική αρκούδα βρυχάται! Τεράστια παραγωγή πετρελαίου...
paragwgh petrelaiou
-  Η Ρωσία, για τον μήνα Σεπτέμβριο, άντλησε πετρέλαιο σε τρομακτικά επίπεδα, τα οποία δεν έχουν ξανασυμβεί από την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης και μετά. Η πετρελαϊκή παραγωγή της "ρωσικής αρκούδας" για τον μήνα Σεπτέμβριο είχε μέσο όρο 10,74 εκατ. βαρελιών ημερησίως, όπως αναφέρεται σε επίσημα στοιχεία, μία αύξηση της τάξεως του 0,4% για τον μήνα Αύγουστο.
Η ρωσική παραγωγή-ρεκόρ έρχεται να προστεθεί σε μία ήδη κορεσμένη αγορά πετρελαίου παγκοσμίως. Αποτελεί επίσης την πιο πρόσφατη ένδειξη ότι η Ρωσία, μία από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πετρελαίου παγκοσμίως μαζί με τη Σαουδική Αραβία και τις ΗΠΑ, δεν είναι έτοιμη να συμμετέχει μαζί με τις χώρες του OPEC στην περικοπή της παραγωγής προκειμένου να δώσει ώθηση στις τιμές.

***  Οι τζιχαντιστές καταρρέουν: Ρωσικά αεροσκάφη βομβάρδισαν κέντρο ελέγχου του Ισλαμικού Κράτους
sat image
-  Οι επιτυχιές των ρωσικών αεροσκαφών στη Συρία συνεχίζονται, καθώς από επιδρομές της Αεροπορίας της Ρωσίας καταστράφηκε ένα από τα κέντρα ελέγχου των τζιχαντιστών, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Σμήνος από Sukhoi-34, έπληξε επίσης και κέντρο εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο χρησίμευε για την «παρασκευή» της επόμενης «φουρνιάς» τρομοκρατών. Όπως ενημέρωσε η Μόσχα, έχουν πραγματοποιηθεί 18 αεροπορικές επιδρομές από την Πέμπτη, οι 12 εκ των οποίων επέφεραν πλήγματα σε στόχους του Ισλαμικού Κράτους.  Video  : Воздушные удары по объектам террористической группировки ИГИЛ   , https://youtu.be/hiA0JUdWR6M ,-

*** ΣΟΚ από διάσημη αρχαιολόγο για την Αμφίπολη...
arxaiologos amfipolh
-   Έκπληξη προκάλεσε το τουίτ της ντίβας της αρχαιολογίας Ντόροθι Κινγκ, η οποία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις για τον τάφο της Αμφίπολης. «Αυτό (το μεσαίο δάχτυλο) για τους ηλίθιους που εξακολουθούν και σήμερα να βρωμίζουν την Αμφίπολη», γράφει η Κινγκ, και ποστάρει το μήνυμά της συνοδευόμενο από το #teamPeristeri.
Η Ντόροθι Κινγκ υποστήριζε ότι ο τάφος της Αμφίπολης δεν ανήκει στον Μέγα Αλέξανδρο. Είχε γράψει, μάλιστα, ότι κατά την άποψή της ο τάφος είχε χτιστεί για τον Ηφαιστίωνα ή για κάποιο πρόσωπο αυτής της κλάσης.
middle finger

***  10 ΚΡΙΣΙΜΑ ΣΗΜΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.
paki
-   ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ Στρατιωτικός αναλυτής-διεθνολόγος. Ειδικός σε θέματα Διεθνούς Ασφαλείας-Τρομοκρατίας και Όπλων Μαζικής Καταστροφής. Ενεργό μέλος σε πολλές ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ του ΝΑΤΟ
1) ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΩΡΕΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑ ΣΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΟΥ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟΥ. ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ.ΩΣ ΚΑΙ Η ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΣΟΤΗΤΩΝ ΠΛΟΥΤΩΝΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΑ ΤΗΣ ΧΟΥΣΑΜΠ.
2) ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ ΣΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ , ΒΡΕΤΑΝΩΝ ΚΑΙ ΙΝΔΩΝ.
3) ΒΑΣΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ ΜΟΥ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΒΑΘΜΟ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΥΝ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΣΕ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ Η ΤΡΙΤΗ ΠΥΡΓΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΝ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΓΑΛΛΟΥΣ. ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.
4) ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ Η ΔΥΣΗ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΑ ΒΟΡΕΙΟΚΟΡΕΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΙΡΑΝΙΚΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΕΠΟΥΣΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.
5) ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ. ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΩ ΝΕΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ....
6) Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΕΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΟ ΚΑΣΜΙΡ Ή ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΜΕΘΟΡΙΑΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝ-ΙΝΔΙΑΣ ΩΘΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΣΕ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΚΛΙΜΑΚΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ ΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ. ΣΥΝΕΧΩΣ ΙΝΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΑΝΑΠΤΥΣΟΥΝ ΝΕΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΤΥΠΟΥ AGNI KAI HATF.
7) ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΠΕΡΑΝ ΒΟΜΒΩΝ ΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ Ή ΣΕ ΧΕΡΣΑΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, Η ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΜΕ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΓΟΜΩΣΗ ΣΕ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΠΟΥ ΠΛΕΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΡΑΒΙΚΟ ΚΟΛΠΟ, ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΒΕΓΓΑΛΗΣ Ή ΣΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΙΝΔΙΚΟ ΩΚΕΑΝΟ.
8) ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΜΕ ΑΝΗΣΥΧΙΑ Η ΡΩΣΙΑ, ΤΟ ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΡΑΝ. ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΟΤΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΧΟΥΝΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ ΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ , ΕΝΩ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΣΤΕΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ, ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΠΙΡΡΟΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ.
9) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΕΣ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΣΤΕΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ-ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.
10) ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΦΤΩΧΗ ΧΩΡΑ. ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ, ΕΝΩ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΩΝ ΣΑΟΥΝΤ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ.

***  ΣΟΚ! Επίσημο: Έρχεται γενικευμένος πόλεμος...
ww3
-   Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπένιαμιν Νετανιάχου, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, τόνισε πως η χώρα του δεν θα επιτρέψει στο Ιράν «να εισβάλει, να τρυπώσει ή να μπει περπατώντας στη λέσχη πυρηνικών όπλων».
Ο Νετανιάχου έκανε γνωστή τη διαφωνία του για τη συμφωνία ανάμεσα σε Τεχεράνη και Δύση για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και σημείωσε ότι μόλις αρθούν οι κυρώσεις «το Ιράν θα βγει στο κυνήγι και θα κατασπαράξει όλο και περισσότερα θηράματα».
Ο ίδιος σημείωσε ότι η συμφωνία με το Ιράν δεν κάνει πιο πιθανή την ειρήνη, «κάνει πιο πιθανό τον πόλεμο». Μετά την συμφωνία για το πυρηνικό του πρόγραμμα, το Ιράν ξοδεύει δισεκατομμύρια σε όπλα και δορυφόρους, καταγγέλλει ο Νετανιάχου.
«Όταν επιβραβεύεται η κακή συμπεριφορά, γίνεται απλά χειρότερη» είπε. «Ανησυχώ βαθύτατα για την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν που θα αποδειχθεί να είναι πιστοποιητικό γάμου μιας ανίερης ένωσης» πρόσθεσε.

***  ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕ ΛΕΧΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΜΠΑΜΑ-ΠΟΥΤΙΝ
pouob
- ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ. Ε. ΔΡΟΥΓΟΣ Στρατιωτικός αναλυτής-διεθνολόγος. Ειδικός σε θέματα Διεθνούς Ασφαλείας-Τρομοκρατίας και Όπλων Μαζικής Καταστροφής. Ενεργό μέλος σε πολλές ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ του ΝΑΤΟ
1) Ο ΟΜΠΑΜΑ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΡΑΒΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΤΙ Ο ΑΣΑΝΤ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ, Η ΤΟΥΡΚΙΑ, Η ΙΟΡΔΑΝΙΑ, ΤΑ ΗΑΕ, ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΒΕΙΤ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΝΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ.....
2) ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ DEEP INTELLIGENCE ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑ 200 ΙΡΑΝΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ ΤΑΞΙΑΡΧΟ ΑΜΠΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΣΑΣ ΣΥΡΙΑΚΗΣ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ 90 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΥΝΕΙΤΡΑ ΣΤΟ ΓΚΟΛΑΝ, ΕΝΑΝΤΙ ΙΣΡΑΗΛ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕ ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟ ΔΙΣΕΛΙΔΟ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΧΕΙ ΕΝΤΟΠΙΣΤΕΙ ΜΙΑ ΜΕΙΚΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ, ΙΡΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 30 ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΕ ΠΥΡΑΥΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ.
3) Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΚΑΤΑΝΟΕΙ ΤΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, ΑΛΛΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΣΤΟ ΓΚΟΛΑΝ ΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΘΗΚΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕ ΜΠΑΡΑΖ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ. ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΠΛΕΞΟΥΝ ΤΙΣ ΡΩΣΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ.
4) ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΧΑΡΤΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ Ο ΟΜΠΑΜΑ, ΤΟΝΙΣΕ ΟΤΙ Ο ΑΣΑΝΤ ΕΛΕΓΧΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ 25-27% ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ. ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΤΗΝ ΔΑΜΑΣΚΟ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 55-60% , ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΤΗΣ ΧΟΜΣ. ΑΡΑ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΤΑΡΤΙΚΩΝ ΙΣΛΑΜΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΟΥΝ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ...ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ.....
5) ΤΕΛΟΣ ΕΦΕΡΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΜΑΙΟΥ ΤΟΥ 2011 ΟΤΑΝ Ο ΑΣΑΝΤ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ , ΕΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΒΟΗΤΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΣΕΝΤΝΑΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ISIS KAI THΣ ΑΛ ΚΑΕΝΤΑ, ΥΠΟ ΤΟΝ ΟΡΟ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΗ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΑΝΤΑΡΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ. ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟΥΣ ΑΣΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ....
ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΑΒΡΟΤΗΤΕΣ , ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ.
6) ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΤΕΛΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΛΟΥΝΤ ΑΣΤΟΝ ΣΤΗΝ ΤΑΜΠΑ ΤΗΣ ΦΛΟΡΙΝΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ ΘΑ ΕΧΟΥΝΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΡΩΣΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΚΗΣ ΑΕΡΑΜΥΝΑΣ ΣΤΗΝ ΔΑΜΑΣΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΥΧΟΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΣΤΟΝ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΤΩΝ 64 ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΥΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΡΩΣΙΚΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ(ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΟΝ ΑΣΑΝΤ)/DE-CONFLICTING.

***  Συριζαίος, το νέο είδος Έλληνα
aleexis
-  Γράφει ο Αντώνης Κρούστης
-Σ’ακούω, Αλέξη.
-Γιατρέ, στα χρόνια του μνημονίου, ήμουν κάθε μέρα στους δρόμους. Ήμουν μπροστάρης σε όλες τις απεργίες για να φύγει επιτέλους το μνημόνιο και οι ξεπουλημένες κυβερνήσεις που το έφεραν.
-Αποτέλεσμα;
-Καταφέραμε να ρίξουμε την κυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων και να καταργήσουμε τη πολιτική λιτότητας που μας επέβαλαν.
-Και την καταργήσατε;
-Όχι, αλλά η πρόθεση μας ήταν να σκίσουμε το επαχθές μνημόνιο και επιτέλους να αποκαταστήσουμε για το λαό μας όλες τις αδικίες που του επέβαλαν.
-Δηλαδή;
-Να του δώσουμε την 13 σύνταξη που του έκοψαν, να αυξήσουμε το κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ, να καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ, να αυξήσουμε το αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ και να διαγράψουμε το χρέος.
-Τα κάνατε;
-Όχι.
-Γιατί;
-Διότι οι δανειστές με πραξικοπηματικό τρόπο εισηγήθηκαν σκληρότερο μνημόνιο.
-Και γιατί αγαπητέ μου δεν τους το πετάξατε στη μούρη;
-Δεν θα το κάναμε ποτέ μόνοι μας αν δεν ρωτούσαμε το λαό.
-Τον ρωτήσατε;
-Βεβαίως και μας είπε με 62% ότι δεν το θέλουν.
-Και τους το τρίψατε στη μούρη;
-Όχι, γιατί ζυγίσαμε τα υπέρ και τα κατά, και σαν υπεύθυνοι που είμαστε επιλέξαμε να δεχτούμε μια «νέα συμφωνία» που θα συνοδεύεται με χρηματοδότηση της χώρας.
-Και μετά;
-Το φέραμε στη βουλή και το ψήφισε και η αντιπολίτευση, χάνοντας όμως ένα μέρος της συμπολίτευσης.
-Και μετά το εφαρμόσατε;
-Όχι πριν το νομιμοποιήσει και ο λαός.
-Και το νομιμοποίησε;
-Ναι, μετά τις νέες εκλογές που προκηρύξαμε, μας έδωσε εντολή να το εφαρμόσουμε.
-Συγγνώμη, εσύ δεν ήσουν που έτρεχες στις απεργίες διαδηλώνοντας κατά του μνημονίου;
-Ναι εγώ.
-Και τώρα είσαι υπερασπιστής ενός νέου μνημονίου και μάλιστα πιο σκληρού;
-Ναι αλλά δεν το πιστεύω. Το εφαρμόζω γιατί είναι ανάγκη.
-Αυτό που λες τώρα, το έλεγαν και οι προηγούμενοι για τον εαυτό τους;
-Οι άλλοι ήταν νεοφιλελεύθεροι και εκφραστές των πιο συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης και του διεθνούς κεφαλαίου.
-Ναι αλλά το σκληρότερο μνημόνιο το έφερες εσύ που είσαι αριστερός και όχι οι άλλοι.
-Ναι αλλά εγώ το έφερα ύστερα από λαϊκή νομιμοποίηση.
-Κρίμα που μου είναι αδύνατον να τους εξετάσω όλους έναν-έναν ξεχωριστά στο ψυχιατρικό μου κρεβάτι.

***  Nέα δεδομένα στο συριακό εμφύλιο πόλεμο
war
-  Βασίλης Γιαννακόπουλος, Ταξίαρχος ε.α γεωστρατηγικός αναλυτής
Καθώς ο συριακός εμφύλιος οδεύει από το κακό στο χειρότερο, έχοντας προκαλέσει περισσότερους από 250.000 νεκρούς, επιδείνωση της συγκρουσιακής κατάστασης σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, αλλά και εκατομμύρια προσφύγων που κατευθύνονται στις γειτονικές χώρες και τη γηραιά ήπειρο, η Μόσχα έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα της στρατιωτικής και πολιτικής κατάστασης.
Ανάπτυξη ρωσικών δυνάμεων
Το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, τα διεθνή ΜΜΕ δημοσίευσαν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία μετέφερε στρατιωτικό υλικό και στρατιωτικούς συμβούλους στη Συρία, για περαιτέρω ενίσχυση του Assad. Από την πλευρά της, η Μόσχα έκανε λόγο για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας. Ωστόσο, η ανάλυση δορυφορικών εικόνων έδειξε ότι η συγκέντρωση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2015 και επιταχύνθηκε σημαντικά στα τέλη Αυγούστου και τις αρχές του Σεπτεμβρίου.
Στα τέλη Αυγούστου, το ρωσικό αποβατικόNikolayFichenkov μετέφερε Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού (ΤΟΜΠ) BTR-82A στην επαρχία της Λαττάκειας. Λίγες ημέρες αργότερα, η συριακή φιλοκυβερνητική εφημερίδα Al-Watan αποκάλυψε ότι η Ρωσία ξεκίνησε αφενός την παροχή δορυφορικών εικόνων προς τις δυνάμεις του Assad, αφετέρου τη δημιουργία μιας νέας στρατιωτικής βάσης στην Jableh, νότια της Λαττάκειας. Στη συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, ακολούθησε έντονη δραστηριότητα στο διεθνές αεροδρόμιο Basselal-Assad νοτιοανατολικά της Λαττάκειας, όπου ρωσικά μεταφορικά αεροσκάφη μετέφεραν προκατασκευασμένα οικήματα για στρατιωτικό προσωπικό περίπου 1.000 ανδρών, καθώς και έναν κινητό πύργο εναέριας κυκλοφορίας. Μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου, είχαν αφιχθεί περίπου 200 Ρώσοι στρατιώτες της 810ης και της 336ης ρωσικής ταξιαρχίας πεζοναυτών, τουλάχιστον έξι προηγμένα άρματα μάχης Τ-90, 15 πυροβόλα howitzers, 35 ΤΟΜΠ, δύο ελικόπτερα Mi-24 (Hind) και δύο Mi-17 (Hip),αρκετά φορτηγά, καθώς και προκατασκευασμένες κατοικίες για τουλάχιστον επιπλέον 500 στρατιώτες. Εντωμεταξύ, συνεχίσθηκε η μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού προς το αεροδρόμιο Basselal-Assad με ρωσικά μεταφορικά αεροσκάφη IL-76 και AN-124 (κατά μέσο όρο δύο αφίξεις ημερησίως), ενώ ρωσικά πολεμικά πλοία του στόλου της Μαύρης Θάλασσας διεξήγαγαν προγραμματισμένες ασκήσεις ανοικτά των συριακών ακτών, οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι τις 7 Οκτωβρίου. Η ρωσική δραστηριότητα δεν περιορίσθηκε μόνο στην επαρχία της Λαττάκειας. Ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν επίσης την επέκταση του αγροτικού αεροδρομίου Hamidiyah, στο νότιο τμήμα της επαρχίας Ταρτούς, ενώ Ρώσοι στρατιωτικοί σύμβουλοι αναπτύχθηκαν στις πόλεις Homsκαι Slinfah.
Σχεδόν ταυτόχρονα με τη στρατιωτική υποστήριξη της Μόσχας, η Τεχεράνη έστειλε στη Συρία περίπου 1.000 πεζοναύτες και στρατιώτες των Φρουρών της Ιρανικής Επανάστασης (IranianRevolutionaryGuardsCorps - IRGC), οι οποίοι ενώθηκαν με τους Ρώσους πεζοναύτες στην Jablah. Ήδη, στα συρο-λιβανικά σύνορα και σε βάθος αρκετών χιλιομέτρων εντός του συριακού εδάφους, είχε αναπτυχθεί και σημαντική δύναμη της στρατιωτικής πτέρυγας της Hezbollah. Συνεπώς, η περιοχή της Λαττάκειας είχε μετατραπεί σε έναν ισχυρό στρατιωτικό θύλακα, ικανό να φιλοξενήσει τον Assad και άλλους Σύριους αξιωματούχους, αν αναγκαζόταν να εγκαταλείψουν τη Δαμασκό.
Η ανάπτυξη του ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού και προσωπικού στη Συρία καταδεικνύει ότι η Μόσχα προτίθεται όχι μόνο να υπερασπιστεί τις στρατιωτικές βάσεις της στη Λαττάκεια και στην Ταρτούς, αλλά και να διεξάγει επιθετικές-εκκαθαριστικές επιχειρήσεις ανατολικότερα. Μάλιστα, η ταυτόχρονη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεωνανάπτυξης αερομεταφερόμενων δυνάμεων στο εσωτερικό της Ρωσίας καταδεικνύει την πρόθεση της Μόσχας για αποστολή επιπρόσθετων δυνάμεων στο εσωτερικό της Συρίας.
Πέραν αυτών, ο Putin εξετάζει την αποστολή και ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων κατά μήκος των νότιων συνόρων του Τατζικιστάν, καθώς η συνδεδεμένη με το Ισλαμικό Κράτος τζιχαντιστική οργάνωση «Ισλαμικό Κίνημα του Ουζμπεκιστάν» (IslamicMovementofUzbekistan - IMU) δραστηριοποιείται στη γειτονική επαρχία Kunduzτου Αφγανιστάν. Επιπρόσθετα, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε πρόσφατα την ανάπτυξη δύναμης Ρώσων αλεξιπτωτιστών στην Αίγυπτο, προκειμένου να συμμετάσχουν σε κοινή ρωσο-αιγυπτιακή αντιτρομοκρατική άσκηση.
Επιδιώξεις της Μόσχας
Είναι προφανές ότι ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putinαναζητεί τρόπους προκειμένου να στηρίξει το καθεστώς Assad, να αποτρέψει τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Τουρκία στα συρο-τουρκικά σύνορα, αλλά και να δημιουργήσει ένα νέο στρατιωτικό αντι-τζιχαντιστικό συνασπισμό υπό ρωσική διοίκηση. Ένα συνασπισμό δυνάμεων, ο οποίος σε πρώτη φάση θα περιλαμβάνει τη Ρωσία, το Ιράν, τη Hezbollahκαι το συριακό καθεστώς. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η Μόσχα είχε αρνηθεί να ενταχθεί στον υπό αμερικανική διοίκηση διεθνή στρατιωτικό αντι-τζιχαντιστικό συνασπισμό, υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να είχε ζητηθεί η έγκριση της συριακής κυβέρνησης και του ΟΗΕ, πριν την έναρξη της διεξαγωγής της επιχείρησης που έλαβε την ονομασία «Εγγενής Αποφασιστικότητα» (OperationInherentResolve - OIR).
Οι στόχοι της ρωσικής εμπλοκής στη Συρία είναι πολλαπλοί:
Πρώτον, παρέχει σημαντική υποστήριξη στο εξασθενημένο συριακό καθεστώς, που συνιστά το μοναδικό σύμμαχο της Ρωσίας στον αραβικό κόσμο.
Δεύτερον, εξασφαλίζει τη διατήρηση της μοναδικής ρωσικής ναυτικής βάσης στην Ανατολική Μεσόγειο, τον λιμένα της Ταρτούς.
Τρίτον, με τη συμμετοχή των ρωσικών δυνάμεων στις αντι-τζιχαντιστικές εκκαθαριστικές επιχειρήσεις, επιχειρεί να αποτρέψει την επιστροφή στη Ρωσία των περίπου 2.000 ρωσόφωνων τζιχαντιστών, οι οποίοι αγωνίζονται κατά του Assad. Στο σημείο αυτό, να επισημάνουμε ότι, στις 23 Ιουνίου 2015, το λεγόμενο «Βιλαέτι του Ισλαμικού Κράτους στον Καύκασο» ανέλαβε την ευθύνη για την πρώτη επίθεσή του κατά ρωσικής στρατιωτικής βάσης, στο Magharamakint του νότιου Νταγκεστάν, προκαλώντας το θάνατο και τον τραυματισμό ενός αριθμού Ρώσων στρατιωτών.
Τέταρτον, να αποκομίσει οικονομικά οφέλη από την εκμετάλλευση των πιθανών σημαντικών κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, κατά μήκος των ακτών της Συρίας.
Ως γνωστόν, οι συριακές δυνάμεις απώλεσαν τον έλεγχο σημαντικών εδαφών στην επαρχία Hama και ανατολικά της Λαττάκειας, όπου ζει η πλειοψηφία των αλεβιτών. Το Μάρτιο του 2015, η τζιχαντιστική οργάνωση Jabhatal-Nusra (JN), θυγατρική της Αλ-Κάιντα, κατέλαβε τη βορειοδυτική επαρχία Idlib και εκδίωξε σχεδόν το σύνολο του συριακού στρατού. Αυτές οι προωθήσεις των αντικαθεστωτικών δυνάμεων στη βορειοδυτική Συρία τους δίνουν το πλεονέκτημα να σχεδιάσουν και να διεξάγουν καίριες επιθετικές ενέργειες στην καρδιά του αλαουιτικού πληθυσμού. Ήδη, έχουν αναγκάσει το καθεστώς Assadνα περιορισθεί περίπου στο 30% των κατοικήσιμων εδαφών της Συρίας.
Η εμπλοκή της Ρωσίας είναι πιθανόν να υποστηρίξει και να προστατεύσει το καθεστώς Assadαπό μια ταχεία κατάρρευση, αλλά είναι επίσης πιθανόν να προκαλέσει περαιτέρω επιδείνωση της συγκρουσιακής κατάστασης στο εσωτερικό της Συρίας, αλλά και περιφερειακά. Ίσως ακόμη, σε δεύτερο χρόνο, να προκαλέσει την ενοποίηση των σουνιτικών δυνάμεων (al-Nusrah,Ισλαμικό Κράτος και μετριοπαθείς δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης). Σε κάθε περίπτωση, είναι σίγουρο ότι δημιουργούνται νέα δεδομένα, τα οποία αναμένεται να αλλάξουν την πορεία του συριακού εμφύλιου, τόσο σε στρατιωτικό όσο και σε διπλωματικό επίπεδο, καθώς η ανάπτυξη ρωσικών δυνάμεων στη Συρία λειτουργεί ως μοχλός πίεσης για την έναρξη νέων διαπραγματεύσεων και την εξεύρεση πολιτικής λύσης.
Η αντίδραση της Δύσης
Σε μια προσπάθεια εκμετάλλευσης της μαζικής προσφυγικής ροής προς την Ευρώπη, ο Ρώσος πρόεδρος επιδίωξε να αλλάξει τα δεδομένα του συριακού εμφύλιου και πρότεινε τη συγκρότηση διεθνούς συνασπισμού, για την αντιμετώπιση του σουνιτικού εξτρεμισμού. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, ευελπιστούσε πως τη δεδομένη χρονική στιγμή, κατά την οποία η Ευρώπη αδυνατούσε να διαχειρισθεί τα πολυάριθμα προσφυγικά ρεύματα που από τη Συρία, μέσω της Τουρκίας και της Ελλάδας κατευθύνονταν στην Ευρώπη, θα κατάφερνε να πείσει τη διεθνή κοινότητα, και κυρίως τους Ευρωπαίους, ότι η συνεργασία τους με τη Ρωσία και το συριακό καθεστώς ήταν επιβεβλημένη, προκειμένου να αντιμετωπισθεί ο σουνιτικός εξτρεμισμός του Ισλαμικού Κράτους και της Αλ-Κάιντα. Πέραν αυτών, ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι «ο Basharal-Assad είναι έτοιμος να προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές και να μοιραστεί την εξουσία με την υγιή αντιπολίτευση».
Όπως αναμενόταν, τουλάχιστον αρχικά, η αντίδραση του Λευκού Οίκου ήταν αρνητική στα ρωσικά σχέδια, καθότι η αμερικανική υψηλή στρατηγική για τη Συρία, μεταξύ άλλων, προβλέπει την απομάκρυνση Assad από την εξουσία και τη συνεργασία με τις συριακές μετριοπαθείς σουνιτικές δυνάμεις. Όμως, η συνεχιζόμενη προσφυγική κρίση στην Ευρώπη λειτούργησε θετικά για τα σχέδια της Μόσχας, καθώς μερικοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έκριναν ότι η ρωσική πρόταση για τη Συρία θα μπορούσε τουλάχιστον να συζητηθεί. Όπως για παράδειγμα ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Sebastian Kurz, ο οποίος δήλωσε ότι «η Δύση πρέπει να συμπεριλάβει το Σύρο πρόεδρο Basharal-Assad στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους». Ουσιαστικά, ο Sebastian Kurz, όπως αργότερα και η Angela Merkel, δεν δήλωσε τίποτε περισσότερο από αυτά που ανεπίσημα συζητούσαν μεταξύ τους οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, εδώ και μήνες.
Οι ανησυχίες των Αμερικανών κορυφώθηκαν, καθώς στις 18 Σεπτεμβρίου, για πρώτη φορά η Ρωσία ανέπτυξε στη Συρία τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη Su-30SM Flankers, τα οποία μάλιστα έχουν τη δυνατότητα να φέρουν βλήματα αέρος-αέρος. Δηλαδή, διαθέτουν δυνατότητες κατά αεροπορικών απειλών, όπως για παράδειγμα τα μαχητικά αεροσκάφη των χωρών που ανήκουν στον υπό αμερικανική διοίκηση αντι-τζιχαντιστικό στρατιωτικό συνασπισμό.
Η ρωσική παρουσία στη Μέση Ανατολή δεν θα έπρεπε να εκληφθεί ως άμεση απειλή για τα ευρωπαϊκά συμφέροντα. Μέχρι στιγμής, η στάση της Μόσχας χαρακτηρίζεται περισσότερο ως αμυντική, παρά ως επιθετική. Οι ρωσικές αρχές σπάνια προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν τη Μέση Ανατολή κατά της Δύσης. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, το Κρεμλίνο αφενός διαθέτει περιορισμένη ικανότητα να ενεργεί στον αραβικό κόσμο, αφετέρου επικεντρώνεται στη διατήρηση των δεσμών του με τις χώρες της Μέσης Ανατολής και στη διασφάλιση των οικονομικών του συμφερόντων. Ωστόσο, στην παρούσα φάση, η Ευρώπη βρίσκεται προ ενός διλήμματος. Αν συνεργασθεί με τη Ρωσία και το συριακό καθεστώς κατά του Ισλαμικού Κράτους και των υπόλοιπων τζιχαντιστών, τότε η προσφυγική κρίση ίσως αντιμετωπισθεί ως ένα βαθμό. Προηγουμένως όμως, θα πρέπει με κάποιο τρόπο να συναινέσει και η Ουάσιγκτον. Πολύ πιθανόν, οι κύριοι δρώντες στη συριακή κρίση να αποκαλύψουν μέρος των προθέσεών τους κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στις 28 Σεπτεμβρίου 2015.

***  Oι πρόσφυγες και το ηθικό και το νομικό καθήκον των ΗΠΑ
liberty
-   Γράφει ο Ιωάννης Αθαν. Μπαλτζώης Αντιστράτηγος (ε.α.), πρώην ΑΚΑΜ Τελ Αβίβ, απόφοιτος Tactical Intelligence School (U.S. Army), ειδικός σε θέματα Μέσης Ανατολής.
Στην βάση του αγάλματος της Ελευθερίας στην Νέα Υόρκη είναι χαραγμένα σε μια πλάκα, που τοποθετήθηκε το 1903,   στίχοι του περίφημου ποιήματος  της Emma Lazarus, The New Colossus, που αντικατοπτρίζουν το πραγματικό πρόσωπο της Αμερικής που γνωρίζαμε, που αγαπήσαμε, που θέλουμε να είναι πάντα έτσι:
Give me your tired, your poor,
Your huddled masses yearning to breathe free,
The wretched refuse of your teeming shore.
Send these, the homeless, tempest-tost to me,
I lift my lamp beside the golden door!” (όλο το ποίημα στο τέλος).
Αυτά τα λόγια,  γραμμένα  το 1883,  απεικονίζουν και καταδεικνύουν τις Ηνωμένες Πολιτείες ως το καταφύγιο για τους ανθρώπους, «τους κουρασμένους, τους φτωχούς, που με λαχτάρα αναζητούν να αναπνεύσουν ελεύθερα, στείλτους σε μένα να τους φιλοξενήσω, κρατάω την λάμπα μου για να τους υποδεχτώ δίπλα στην χρυσή πόρτα», όπως λέει το ποίημα, σε ελεύθερη μετάφραση,  εσύ Αμερική μητέρα των εξορίστων, των διωκόμενων  και των καταφρονημένων, που είχαν διασχίσει τον Ατλαντικό  ωκεανό και αναζητούσαν ένα νέο σπίτι και μια καλύτερη ζωή από ό, τι έζησαν στους χώρους που άφησαν πίσω.
«Η σημερινή μαζική ανθρωπιστική κρίση στη Μέση Ανατολή,  έχει δημιουργήσει μια πλημμύρα  προσφύγων που εξέρχεται από τη Συρία και το Ιράκ  και  υποχρεώνει τη χώρα μας να εφαρμόσουν ένα νέο  καλωσόρισμα, όπως  αναφέρθηκε στο ποίημά της η Έμα Λαζάρους» έγραψε σε ένα εξαιρετικό άρθρο της η καθηγήτρια Marjorie Cohn του  Thomas Jefferson School of Law.
«Με την εισβολή  στο Ιράκ, η οποία οδήγησε στη γέννηση του Ισλαμικού Κράτους, η κυβέρνηση των ΗΠΑ διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην αποσταθεροποίηση της Μέσης Ανατολής. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους, συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας και της Τουρκίας, χρηματοδοτούν και παρέχουν  όπλα για την καταπολέμηση των δυνάμεων της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ-Άσαντ στη Συρία. Αυτό έχει επιδεινώσει την κρίση των προσφύγων βλέπουμε τώρα» συνεχίζει η καθηγήτρια Marjorie Cohn.
Ο  καθηγητής, ιστορικός  και συγγραφέας Juan Cole έγραψε ότι «η εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ δημιούργησε 4.000.000 πρόσφυγες, περίπου το ένα έκτο του πληθυσμού του Ιράκ. Αλλά οι ΗΠΑ πήραν μόνο μερικές χιλιάδες πρόσφυγες από το Ιράκ,  προκαλώντας μετά όλα τα προβλήματα.  Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να κάνουν κάτι καλύτερο τώρα  με τους πρόσφυγες από τη Συρία».
Ο δε πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ στρατηγός Κόλιν Πάουελ, μιλώντας για την εισβολή στο Ιράκ είπε την περίφημη φράση:“If you break it, you own it.”(Αν το σπάσεις, σου ανήκει)!!!
          Ο πρόεδρος Ομπάμα υποσχέθηκε ότι οι ΗΠΑ θα δεχθούν περί τους 10.000 πρόσφυγες, από τους συνολικά 4.000.000 πρόσφυγες από την Συρία  και δέχθηκε σφοδρή κριτική. Έτσι ο ΥΠΕΞ Τζον Κέρι δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να δεχθούν 185.000 Σύριους πρόσφυγες, τα επόμενα δύο χρόνια, αλλά από ότι φαίνεται μάλλον δεν πρόκειται να συμβεί.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, κατά την άποψή μου,  έχουν πλέον ηθική υποχρέωση, και ίσως και  νομική, να αποδεχθεί πολλές δεκάδες χιλιάδες  Σύριων προσφύγων. Οι διεθνείς κανόνες υποχρεώνουν όλες τις  χώρες του κόσμου να παρέχουν καταφύγιο σε όσους έχουν εγκαταλείψει την πατρίδα τους για να ξεφύγουν από πόλεμο ή διωγμό. «Επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέχουν το 28% του παγκόσμιου πλούτου, θα πρέπει να λάβουν  τουλάχιστον το 28% των προσφύγων», σύμφωνα με την Phyllis Bennis του Ινστιτούτου Πολιτικών Μελετών. «Αυτό θα ισοδυναμούσε με περίπου 350.000 ανθρώπους. Και ότι  οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να καταβάλλουν  αμέσως στον ΟΗΕ το 28% των αναγκών   για την ανακούφιση  των προσφύγων, δηλαδή περίπου $ 5.5 δισεκατομμύρια, για  σχεδόν 6 εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία και  τις γειτονικές χώρες μέχρι το τέλος του 2015».
Ήδη πολλοί αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν την άποψη ότι σύμφωνα με το νομικό και ηθικό καθήκον τους, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να αποδεχθούν και να καλωσορίσουν ένα  σημαντικό αριθμό προσφύγων.  Περισσότερα από 20 πρώην ανώτεροι Δημοκράτες  και Ρεπουμπλικάνοι  αξιωματούχοι  προτρέπουν την κυβέρνηση Ομπάμα να δεχθεί τουλάχιστον 100.000 πρόσφυγες από τη Συρία, και να συμβάλει με  ένα ποσό περίπου  $ 2 δισεκατομμυρίων  για τη χρηματοδότηση της επανεγκατάστασης τους και να βοηθήσουν τις διεθνείς προσπάθειες για την περίθαλψη των  προσφύγων.
Οι πρόσφυγες είναι το αποτέλεσμα του πολέμου στην Συρία (και του Ιράκ –Αφγανιστάν), μιας λανθασμένης έως εγκληματικής  πολιτικής των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή. Αντί οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί των να απαιτούν την  αλλαγή του καθεστώτος στη Συρία, βοηθώντας, εκπαιδεύοντας, χρηματοδοτώντας ακραίες ισλαμιστικές οργανώσεις θα πρέπει αλλάξουν αντίληψη και πολιτική. Για την επίτευξη της ειρήνης  θα πρέπει να συνασπιστούν με άλλες δυνάμεις που μπορούν να βοηθήσουν και να επηρεάσουν καταστάσεις. Έτσι μετά τα τελευταία γεγονότα, την ιστορική συμφωνία με το Ιράν και την στρατιωτική παρουσία της αποφασιστικής Ρωσίας στην Συρία, οι καταστάσεις κρίνονται ευνοϊκές για την επίτευξη της ειρήνης στην περιοχή. Ο πρόεδρος Ομπάμα, απαλλαγμένος πλέον  από τα νεοφιλελεύθερα γεράκια του πολέμου και τους νεοσυντηρητικούς  (Ντέιβιντ Πετρέους, Τζον Άλλεν, Τζέφρευ Φέλτμαν) και του πολέμου με την Ρωσία, μπορεί  τώρα να συνασπιστεί  με τη Ρωσία και το Ιράν για την επιδίωξη μιας διπλωματικής λύσης για την τραγική αυτή σύγκρουση αναδεικνύοντας πάλι τις ΗΠΑ ηγέτιδα ολοκλήρου του κόσμου και όχι παγκόσμιο ταραχοποιό. Μάλιστα ο ίδιος ο αμερικανός πρόεδρος κάλεσε Ρωσία και Ιράν από το βήμα της συνόδου του ΟΗΕ (28-9-15)  να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού κράτους, που οι ΗΠΑ μέχρι τώρα απέτυχαν ή δεν ήθελαν πραγματικά να αντιμετωπίσουν.  Έτσι θα δοθεί τέλος και στο ύψιστο αυτό πρόβλημα των προσφύγων, που ματώνει καθημερινά τις γειτονικές της Συρίας χώρες και φυσικά την Ευρώπη, με το τεράστιο αυτό κύμα της μετανάστευσης. Σύμφωνα με την Διεθνή Αμνηστία οι γείτονες της Συρίας Τουρκία, Ιορδανία, Ιράκ, Λίβανος και Αίγυπτος   έχουν δεχθεί μέχρι τώρα το 95% των προσφύγων. Η Τουρκία έχει δεχθεί περίπου 2.000.000 (όπως δήλωσε και στον ΟΗΕ ο Νταβούτογλου, η Ιορδανία 500.000, το Ιράκ 250.000 και η Αίγυπτος 140.000. Φυσικά οι υπόλοιποι έχουν διαχυθεί στην Ευρώπη, με το προσφυγικό να έχει πλέον αναδειχθεί το ύψιστο πρόβλημα, αλλά και το θέμα τριβής μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, καθιστώντας την έννοια της αλληλεγγύης σχεδόν ανύπαρκτη.
Και εδώ βέβαια θα πρέπει να γίνει ιδιαίτερη μνεία στα πλουσιότερα αραβικά κράτη της περιοχής, την Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ, το Ομάν, το Μπαχρέιν και το Κουβέιτ   που αν και ομόθρησκα, ομόδοξα και ομοεθνή  δεν έχουν δεχθεί ούτε έναν Σύριο ή Ιρακινό πρόσφυγα και αρνούνται κατηγορηματικά και συνεχώς να παρέξουν την ιθαγένεια ή άσυλο στους πρόσφυγες. Δηλαδή από την μία ενισχύουν ποικιλοτρόπως τις εξτρεμιστικές ισλαμικές οργανώσεις και από την άλλη δεν δέχονται πρόσφυγες από εκεί που ασέλγησαν πολιτικά, παραπέμποντας τους στην «ανθρωπιστική» Ευρώπη. Αν δεν είναι ηθική αναλγησία και τυχοδιωκτική πολιτική αλητεία, μήπως είναι ενδεχομένως ύπουλος σχεδιασμός; Ακόμη να αναφέρουμε και μια ιδιαίτερη περίπτωση, το Ισραήλ, που και αυτό αρνείται να πάρει Σύριο πρόσφυγα. Πολλοί από τους Σύριους πρόσφυγες είναι Παλαιστινιακής καταγωγής, που αυτοί ή οι γονείς των κατέστησαν πρόσφυγες κατά τον πόλεμο ανεξαρτησίας του Ισραήλ (1947-48), τον Nakba κατά τους Παλαιστινίους, εγκαταλείποντας την Παλαιστίνη καταφεύγοντας στις γειτονικές χώρες. Το Ισραήλ δεν θα πρέπει να ξεχνά την περίπτωση του πλοίου SS ST LOUIS, όταν το 1939, το πλοίο με 937 Εβραίους πρόσφυγες από την Ευρώπη για να γλυτώσουν από τους Ναζί  κατέφυγε στις ΗΠΑ. Τότε οι ΗΠΑ αρνήθηκαν να τους δεχθούν και τους γύρισαν πίσω, όπου εκατοντάδες από αυτούς εξοντώθηκαν τελικά από τους Ναζί του Χίτλερ.
Όλα τα έθνη του κόσμου και ιδιαίτερα η ηγέτιδα του κόσμου οι ΗΠΑ θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι οι υφιστάμενοι πρόσφυγες θα πρέπει τελικά να αποκτήσουν το ανθρώπινο καταφύγιο που νομικά και ηθικά δικαιούνται.  Και φυσικά οι ΗΠΑ να κάνουν το καθήκον τους δεχόμενες τον αριθμό προσφύγων που τους αναλογεί. Και ας θυμηθούν ξανά τους στίχους του περίφημου ποιήματος της  Ελληνολάτριδος  Ema Lazarus , The New Colossus:
Not like the brazen giant of Greek fame,
With conquering limbs astride from land to land;
Here at our sea-washed, sunset gates shall stand
A mighty woman with a torch, whose flame
Is the imprisoned lightning, and her name
Mother of Exiles. From her beacon-hand
Glows world-wide welcome; her mild eyes command
The air-bridged harbor that twin cities frame.
"Keep ancient lands, your storied pomp!" cries she
With silent lips. "Give me your tired, your poor,
Your huddled masses yearning to breathe free,
The wretched refuse of your teeming shore.
Send these, the homeless, tempest-tost to me,
I lift my lamp beside the golden door!"


*** Αθλητική  ενημέρωση  :

*** «Όχι» Φωτάκη, νέα «κρούση» σε Καλαντζή από την Καλαμάτα

Παράλληλα με την αγωνιστική προετοιμασία για τη 2η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, η προσπάθεια των ανθρώπων της Καλαμάτας εστιάζεται στη διατήρηση της ηρεμίας και την εμψύχωση των ποδοσφαιριστών, αφού όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα στο διοικητικό-οικονομικό κομμάτι με τον ερχομό και την απομάκρυνση (αναβολή-αποχώρηση;) των Ντάβαρη-Παπαγεωργίου, δεν μπορεί παρά να έχουν αφήσει αρνητικά κατάλοιπα στην τοπική μας ομάδα. Ο ίδιος ο πρόεδρος Γιώργος Ράλλης έδωσε το «παρών» στη χθεσινή προπόνηση που φιλοξενήθηκε στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, οι διοικούντες, το τεχνικό τιμ και οι πιο έμπειροι ποδοσφαιριστές φροντίζουν με κάθε ευκαιρία να τονώνουν το κλίμα, ενώ στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται τόσο οι πληρωμές που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες όσο και το δείπνο που θα παρατεθεί στους ποδοσφαιριστές το Σάββατο, παραμονή του αγώνα με τον Ηρακλή Ψαχνών. Φυσικά η νικηφόρα πρεμιέρα με τη Δόξα Μανωλάδας έδωσε τη δυνατότητα στη Μαύρη Θύελλα να πατήσει πιο γερά στα πόδια της, λειτουργώντας ευεργετικά στην ψυχολογία όλων και όχι μόνο στον αγωνιστικό τομέα, αλλά και στις τάξεις των φιλάθλων που αναμένεται να δώσουν ακόμα πιο δυναμικό «παρών» την προσεχή Κυριακή (4 μ.μ.) στο γήπεδο του Μεσσηνιακού. Η αντίπαλη ομάδα από την Εύβοια είναι χαμηλής δυναμικότητας, καθώς αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και κατόρθωσε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της, είναι όμως φανερό ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, αφού θα έρθει στην Καλαμάτα με την πεποίθηση ότι δεν έχει τίποτα να χάσει και βέβαια οι εκπλήξεις στο ποδόσφαιρο πάντα παραμονεύουν. Η προετοιμασία θα συνεχιστεί και σήμερα στο Στάδιο της Παραλίας, με τον προπονητή Κώστα Κλάδη να υπολογίζει στα πλάνα του και τον Λένγκα (εξέτισε), όχι όμως τους τραυματίες Κραστόβτσεφ και Χαλκιαδάκη. Για τον τελευταίο η εκτίμηση ήταν ότι θα μείνει εκτός για ένα μήνα, ωστόσο η κατάστασή του είναι ακόμη πιο δύσκολη, καθώς ο γιατρός της ομάδας που τον εξέτασε ο κ. Μητσέας διαπίστωσε ρήξη κοιλιακών κάτι που σημαίνει ότι θα τεθεί νοκ-άουτ για περίπου 3 μήνες! Για αμυντικό χαφ και στόπερ Στο μεταξύ, ανεξαρτήτως πόσο είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν οι επιχειρηματίες Ντάβαρης-Παπαγεωργίου από τη γειτονική Ηλεία, είναι επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση του ρόστερ με ένα αμυντικό χαφ και ένα στόπερ κι εκεί εστιάζει τις προσπάθειές της η διοίκηση. Παράλληλα βολιδοσκοπήθηκε ο Καλαματιανός μέσος Γιώργος Φωτάκης, ο οποίος απάντησε όμως αρνητικά, καθώς η Γ’ Εθνική δεν είναι στις προσδοκίες του και εξετάζει περιπτώσεις ομάδων στο εξωτερικό, ενώ επανήλθε η περίπτωση του Χρήστου Καλαντζή. Ο έμπειρος Καλαματιανός επιθετικός είχε αποφασίσει να σταματήσει την ποδοσφαιρική του καριέρα και να αφοσιωθεί στην οικογένεια και τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, ωστόσο η ανασυγκρότηση της Καλαμάτας και το ανέβασμα του πήχη, ίσως τον κάνουν να το ξανασκεφτεί, αφού η αγάπη του για τη Μαύρη Θύελλα παραμένει δυνατή και σίγουρα θα είναι δύσκολο να αρνηθεί να προσφέρει, για άλλη μια φορά, έχοντας στο μυαλό το μεγάλο στόχο της ανόδου στη Β’ Εθνική… Χ.Ε. - 

  ***  Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 2ης αγωνιστικής  Europa League :
  1ος ΟΜΙΛΟΣ
Σέλτικ-Φενέρμπαχτσε 2-2
(28΄ Γκρίφιθς, 32΄ Κόμονς - 43΄,48΄ Φερναντάο)
Μόλντε-Αγιαξ 1-1
(8΄ Χέσταντ - 19΄ Φίσερ)
Βαθμολογία Ν Ι Η Τερμ. Β.
Μόλντε 1 1 0 4-2 4
Σέλτικ 0 2 0 4-4 2
Αγιαξ 0 2 0 3-3 2
Φενέρμπαχτσε 0 1 1 3-5 1

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Ρούμπιν Καζάν-Μπορντό 0-0
Λίβερπουλ-Σιόν 1-1
(4΄ Λαλάνα - 18΄ Ασίφουα)
Βαθμολογία Ν Ι Η Τερμ. Β.
Σιόν 1 1 0 3-2 4
Λίβερπουλ 0 2 0 2-2 2
Μπορντό 0 2 0 1-1 2
Ρούμπιν Καζάν 0 1 1 1-2 1

3ος ΟΜΙΛΟΣ

FC Κράσνονταρ-Καμπάλα 2-1
(8΄ Βάντερσον, 84΄ Σμόλοφ - 51΄ Ντοντό)
ΠΑΟΚ-Ντόρτμουντ 1-1
(34΄ Μακ - 72΄ Κάστρο)
Βαθμολογία Ν Ι Η Τερμ. Β.

Ντόρτμουντ 1 1 0 3-2 4
FC Κράσνονταρ 1 0 1 3-3 3
ΠΑΟΚ 0 2 0 1-1 2
Καμπάλα 0 1 1 1-2 1

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Μπριζ-Μίντιλαντ 1-3
(79΄ Μοϊνιέρ - 51΄ Σίστο, 67΄ Ονουάτσου, 74΄ Νόβακ)
Λέγκια Βαρσοβίας-Νάπολι 0-2
(53΄ Μέρτενς, 84΄ Ιγκουαϊν)
Βαθμολογία Ν Ι Η Τερμ. Β.
Νάπολι 2 0 0 7-0 6
Μίντιλαντ 2 0 0 4-1 6
Λέγκια Βαρσοβίας 0 0 2 0-3 0
Μπριζ 0 0 2 1-8 0

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Ντιναμό Μινσκ-Ραπίντ Βιένης 0-1
(54΄ Χόφμαν)
Βιγιαρεάλ-Βικτόρια Πλζεν 1-0
(54΄ Μπαπτιστάο)
Βαθμολογία Ν Ι Η Τερμ. Β.
Ραπίντ Βιένης 2 0 0 3-1 6
Βικτόρια Πλζεν 1 0 1 2-1 3
Βιγιαρεάλ 1 0 1 2-2 3
Ντιναμό Μινσκ 0 0 2 0-3 0

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Μαρσέιγ-Σλόβαν Λίμπερετς 0-1
(84΄ Κούφαλ)
Μπράγκα-Γκρόνινγκεν 1-0
(5΄ Χασάν)
Βαθμολογία Ν Ι Η Τερμ. Β.
Μπράγκα 2 0 0 2-0 6
Μαρσέιγ 1 0 1 3-1 3
Σλόβαν Λίμπερετς 1 0 1 1-1 3
Γκρόνινγκεν 0 0 2 0-4 0

7ος ΟΜΙΛΟΣ
Ρόζενμποργκ-Ντνίπρο 0-1
(89΄ Σελέζνιοφ)
Λάτσιο-Σεντ Ετιέν 3-2
(22΄ Ονάζι, 48΄ Χουντ, 80΄ Μπίλια - 6΄ Σαλ, 84΄ Μονέ Πακέ)
Βαθμολογία Ν Ι Η Τερμ. Β.
Λάτσιο 1 1 0 4-3 4
Ντνίπρο 1 1 0 2-1 4
Ρόζενμποργκ 0 1 1 2-3 1
Σεντ Ετιέν 0 1 1 4-5 1

8ος ΟΜΙΛΟΣ
Μπεσίκτας-Σπόρτινγκ Λισ. 1-1
(61΄ Τόρε - 17΄ Μπράιαν Ρουϊς)
Λοκομοτίβ Μόσχας-Σκεντέρμπεου 2-0
(35΄ Νιάσε, 73΄ Σαμέντοφ)
Βαθμολογία Ν Ι Η Τερμ. Β.
Λοκομοτίβ Μόσχας 2 0 0 5-1 6
Μπεσίκτας 1 1 0 2-1 4
Σπόρτινγκ Λισ. 0 1 1 2-4 1
Σκεντέρμπεου 0 0 2 0-3 0

9ος ΟΜΙΛΟΣ

Μπελενένσες-Φιορεντίνα 0-4
(18΄ Μπερναρντέσκι, 45΄ Μπαμπακάρ, 83΄αυτ. Τονέλ, 90΄ Ρόσι)
Βασιλεία-Λεχ Πόζναν 2-0
(55΄ Μπιάρνασον, 90΄ Εμπολό)
Βαθμολογία Ν Ι Η Τερμ. Β.
Βασιλεία 2 0 0 4-1 6
Φιορεντίνα 1 0 1 4-2 3
Λεχ Πόζναν 0 1 1 0-2 1
Μπελενένσες 0 1 1 0-4 1

10ος ΟΜΙΛΟΣ

Καραμπάχ-Άντερλεχτ 1-0
(36΄ Αλμέιδα)
Μονακό-Τότεναμ 1-1
(81΄ Ελ Σααράουι - 35΄ Λαμέλα)
Βαθμολογία Ν Ι Η Τερμ. Β.
Τότεναμ 1 1 0 4-2 4
Καραμπάχ 1 1 0 2-3 3
Μονακό 0 2 0 2-2 2
Άντερλεχτ 0 1 1 1-2 1

11ος ΟΜΙΛΟΣ
Σπάρτα Πράγας-ΑΠΟΕΛ 2-0
(24΄ Φατάι, 60΄ Μπράμπεκ)
Σάλκε-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 4-0
(28΄,37΄,44΄πεν. Ντι Σάντο, 84΄ Χούντελααρ)
Βαθμολογία Ν Ι Η Τερμ. Β.
Σάλκε 2 0 0 7-0 6
Σπάρτα Πράγας 1 1 0 3-1 4
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 0 1 1 1-5 1
ΑΠΟΕΛ 0 0 2 0-5 0

12ος ΟΜΙΛΟΣ
Άουγκσμπουργκ-Παρτιζάν Βελ. 1-3
(58΄ Μπομπαντίγια - 31΄,62΄ Ζίβκοβιτς, 54΄ Φαμπρίτσιο)
Άλκμααρ-Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-1
(55΄ Χενρίκσεν, 65΄ Χαπς - 75΄ Αντουρίθ)
Βαθμολογία Ν Ι Η Τερμ. Β.
Παρτιζάν Βελ. 2 0 0 6-3 6
Άλκμααρ 1 0 1 4-4 4
Αθλέτικ Μπιλμπάο 1 0 1 4-2 3
Άουγκσμπουργκ 0 0 2 2-6 0 


 ***  ~ ΠΑΟΚ - Μπορούσια Ντόρτμουντ    1-1 .- ^
Τα  γκολ :  Ο Ρόμπερτ Μακ έδωσε το προβάδισμα στον «Δικέφαλο του Βορρά» στο 34΄, ενώ ο Κάστρο ισοφάρισε στο 72΄ για τη Μπορούσια.
Διαιτητής ο Βρετανός Αντονυ Τέϊλορ.
Κίτρινες κάρτες: Μακ, Τζαβέλλας, Βάϊγκλ, Μικιταριάν
ΠΑΟΚ: Όλσεν, Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλας, Κωνσταντινίδης, Ροντρίγκες, Τζιόλης, Κάτσε (85' Χαρίσης), Σάμπο, Μακ (73΄ Ζάϊρο), Μπερμπάτοφ (89΄Πέλκας)
Ντόρτμουντ: Βάιντενφέλερ, Παρκ, Σούμποτιτς, Πίστσεκ, Βάιγκλ (65΄Σμέτζερ), Μπέντερ, Χόφμαν, Γιανουνζάι (84΄ Λάϊτνερ), Μικιταριάν (65' Ράμος), Ρόις και Κάστρο.
Μα«Χ»ητής ο ΠΑΟΚ απέναντι στην Ντόρτμουντ
Video  από τον αγώνα:
~ ΠΑΟΚ- ΝΤΟΡΤΜΟΥΤ  1-1  γκολ ΠΑΟΚ   01/10/2015: https://youtu.be/NrxpRlwifn8   ,
~ ΠΑΟΚ-Ντόρτμουντ  1-1  γκολ ισοφάρ   01/10/2015 : https://youtu.be/gbEKwNDpl9c  ,

***~ ΣΑΛΚΕ -ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης   4-0 .- ^
Σάλκε (Αντρέ Μπράιτενραϊτερ): Φέρμαν, Χέβεντες, Κολάσινατς, Ρίτερ, Ματίπ, Γκάις, Γκορέτσκα, Σανέ, Χέιμπιεργκ, Ντι Σάντο (63’ Τσούπο-Μοτίνγκ), Χούντελααρ.
Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Σανκαρέ, Γιαννούλης, Λουί, Γκοϊάν (70’ Φούντας), Ζησόπουλος, Χαμντανί, Ιγκλέσιας, Έντερσον (79’ Κουρμπέλης), Μάσα (59’ Τσοκάνης), Γιάννου.
Ο Αστέρας δεν άντεξε στη Γερμανία, ήττα 4-0 από τη Σάλκε
Σκόρερ: 28, 37, 44 (πεν.) Ντι Σάντο, 84’ Χούντελααρ
 Κίτρινη κάρτα: / Εντερ
 Διαιτητής: Φαν Μπόεκελ (Ολλανδός)

***

***  ~*  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015  :
~* ARFARA  NEWS  Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  01 Σεπτεμβρίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-01-2015.html  .-
~*  ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης  Τετάρτη  02  Σεπτεμβρίου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-02-2015.html .-
 ~ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  03  Σεπτεμβρίου  2015  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-03-2015.html .
~ARFARA  NEWS  Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  07 Σεπτεμβρίου 2015   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-07-2015.html .
-~Διαδρομές -εκδρομές στις ομορφιές της Ελλάδας  μας  4, 5  και  6  Σεπτεμβρίου  2015 : Δευτέρα  07-09-2015   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/09/4-5-6-2015.html ,.-
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~  
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι στην Ενημέρωση  Κυριακή 27  Σεπτεμβρίου 2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-27-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS  Δευτέρα  28  Σεπτεμβρίου  2015: http://snsarfara.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-28-2015.html .-
~ Αθλητικό Σάββατο-Κύριακο  26  , 27  και  28  Σεπτεμβρίου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/09/26-27-28-2015.html .-
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   Το αγιάζι στην ενημέρωση Τρίτη  29  Σεπτεμβρίου  2015  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-29-2015.html .-
~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  29  Σεπτεμβρίου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/09/29-2015.html .-
~Η  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  ο  αγιάζι στην ενημέρωση  Τετάρτη  30 Σεπτεμβρίου  2015 :   http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-30-2015.html .-
~
***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2015  :
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA NEWS  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  01  Οκτωβρίου  2015  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-01-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS  Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή  02  Οκτωβρίου 2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-02-2015.html .-
~
***  
 ~Προγράμματα  κληρώσεων αγώνων ποδοσφαίρου περιόδου  2015-2-16 στην Ελλάδα  , Κυριακή  16  Αυγούστου  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/2015-2-16.html .- 
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 22 ,  23  και  24  Αυγούστου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/22-23-24-2015.html .-
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 5 και  6  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/09/5-6-2015.html .- 
 *** 
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4564 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 529  / -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.317   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   520 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  465. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 116 /140 .                 
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     

***
STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   
*** 
 ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4379 video.  -    Σταματης Σκουλικας ,                               
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2592 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2590 video. -                 

 https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9547   βίντεο   .-




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου