ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Παρασκευή  15  Νοεμβρίου  2013  :  ΚΑΛΗΜΕΡΑ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ  ! σε μιά ηλιόλουστη Μεσσηνία  γιά  σήμερα !




*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  :


*** Σοκάρει και συγκινεί η πρώτη φωτογραφία της 16χρονης Μυρτώς          
         Σοκάρει και συγκινεί η πρώτη φωτογραφία της 16χρονης Μυρτώς μέσα από το νοσοκομείο της Βοστώνης όπου νοσηλεύεται μετά την επίθεση που είχε δεχτεί το καλοκαίρι του 2012 στην Πάρο. Η πρώτη φωτογραφία της Μυρτώς Παπαδομιχελάκη, που στις 22 Ιουλίου του 2012 δέχτηκε επίθεση από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς στην παραλία Χρυσή Ακτή της Πάρου, «ανέβηκε» στην ιστοσελίδα You Caring.com, όπου οι «Φίλοι της Μυρτώς» έχουν δημιουργήσει σελίδα όπου όποιος το επιθυμεί μπορεί να συνεισφέρει οικονομικά. Η συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά του μηχανήματος είναι μια πρωτοβουλία της Νεολαίας της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας
Επίσης, οι Φίλοι της Μυρτώς έχουν φτιάξει και ειδική σελίδα στο Facebook. Εκεί, εκτός από τη φωτογραφία μέσα από το νοσοκομείο, δημοσιεύεται και μια φωτογραφία του κοριτσιού πριν από την επίθεση.
Στόχος του εράνου που γίνεται είναι η αγορά ενός ειδικού μηχανήματος το οποίο θα βοηθήσει την Μυρτώ για τη διατροφή και την επικοινωνία. Μέχρι σήμερα έχουν συγκεντρωθεί 3.822 δολάρια ενώ απαιτούνται 25.000$, δηλαδή περίπου 18.600€.
Η μάχη που δίνει η Μυρτώ στο Spaulding Hospital της Βοστώνης είναι τεράστια. Αλλά στον αγώνα της, δεν είναι μόνη. Εκτός από τους γονείς της, έχει στο πλευρό της και την ομογένεια.
Μάλιστα, ομογενείς και οργανισμοί της ελληνοαμερικανικής κοινότητας έχουν κινητοποιηθεί για να βοηθήσουν την οικογένεια Παπαδομιχελάκη.
Πως κινητοποιήθηκε η ομογένειαΌταν τον περασμένο Ιούνιο η Μυρτώ έφτασε στις ΗΠΑ για τη θεραπεία στη Βοστώνη, η περίπτωσή της έγινε ευρέως γνωστή στην ομογένεια. Και ήταν κορίτσια 14 έως 20 ετών που κινητοποιήθηκαν πρώτα.
Ήταν εκείνες που επισκέφθηκαν τη Μυρτώ στο νοσοκομείο όπως λέει στην εφημερίδα Espresso η Μαρία Σπυριδοπούλου, μέλος του συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας.
Τα κορίτσια της ομογένειας ήρθαν σε επαφή με τη μητέρα της Μυρτώς, Μαίρη Κοτρώτσου και την επισκέφτηκαν στο νοσοκομείο. «Το μυαλό της λειτουργούσε και έδειχνε να χαίρεται όταν έβλεπε παρέα», λέει η κα Σπυριδοπούλου.
Όταν έγινε σαφές πως υπήρχαν ελπίδες να επανέλθει η Μυρτώ, άρχισαν οι συζητήσεις για την ειδική συσκευή. Όμως, όπως εξιστορεί η ομογενής Μαρία Σπυριδοπούλου, η μητέρα της δεν είχε τις 25.000 δολάρια που απαιτούνταν.
Η σελίδα των Φίλων της Μυρτώς στο Facebook
«Οι μικρές ομογενείς όμως πήραν την πρωτοβουλία να ενημερώσουν το συμβούλιο, το οποίο ψήφισε ομόφωνα να προσφέρει τη βοήθειά του για να αγοραστεί το μηχάνημα. Αρχίσαμε καμπάνια που θα κορυφωθεί στις 7 Δεκεμβρίου με εκδήλωση σε μια εκκλησία στη Βοστώνη για τη συγκέντρωση χρημάτων. Έλληνες και Αμερικανοί έχουν ευαισθητοποιηθεί και βρίσκονται σε επαφή μαζί μας», κατέληξε η Μαρία Σπυριδοπούλου.    πηγή: newsit.gr

*** Παν. Αλευράς: Πρωτόγνωρα και ακραία τα καιρικά φαινόμενα           
          Ως πρωτόγνωρα και ακραία καιρικά φαινόμενα χαρακτήρισε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παν. Αλευράς αυτά που επικράτησαν τις τελευταίες ημέρες και είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν μεγάλες ζημιές σε υποδομές και καλλιέργειες.
Ο κ. Αλευράς υπενθύμισε πως οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας τέθηκαν σε κατάσταση επιφυλακής, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα.
Όλος ο μηχανισμός, συνέχισε, εργάστηκε με συνθήκες αυταπάρνησης, παρεμβαίνοντας άμεσα, ώστε να δοθούν στην κυκλοφορία τμήματα δρόμων όπως η οδός Θουρία – Άμφεια – Πολιανή, που αντιμετώπιζε προβλήματα λόγω κατολισθήσεων. Μίλησε ακόμη για τις παρεμβάσεις στην Τ 10 του ΓΟΕΒ, που τελικά δε λειτούργησε λόγω της εξάωρης διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος. Επίσης, για την άφιξη του κλιμακίου του ΕΛΓΑ για την άμεση αποτίμηση των ζημιών, ενώ πρόσθεσε πως απέδωσε η συνεργασία με τους Δήμους. Δήλωσε πως κατανοεί την απόγνωση όλων των πληγέντων και γνωστοποίησε τη συγκρότηση δύο επιτροπών, που θα ελέγξουν τις ζημιές σε κτήρια και υποδομές για τους ιδιώτες και τις ζημιές σε επιχειρήσεις από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.
Όσον αφορά στις οικοσκευές που καταστράφηκαν λόγω της κακοκαιρίας, οι πληγέντες θα πρέπει να απευθύνονται, όπως είπε ο κ. Αλευράς, στις υπηρεσίες πρόνοιας των κατά τόπους Δήμων.
Σε άλλο σημείο, ανέφερε πως συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας προέβησαν έγκαιρα στον καθαρισμό του Ξερίλα, αλλά υπερχείλισε ο ποταμός Άρις, ενώ γίνεται καταγραφή ζημιών.
Για τις ζημιές σε φυτικά και ζωικά εφόδια, οι πληγέντες θα πρέπει να απευθύνονται στον ΕΛΓΑ και για τις υποδομές στα ΠΣΕΑ, ενώ ανέφερε πως βρίσκονται σε εξέλιξη εργολαβίες για την αντιμετώπιση προβλημάτων στο δρόμο Θουρία- Άμφεια, στη γέφυρα προς Χράνους και στην περιοχή του Στάσιμου, καθώς και ότι έχει υποβληθεί αίτημα ενίσχυσης στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη με 500.000 ευρώ για τη Μεσσηνία και την Αρκαδία.
Όσον αφορά στη Μεσσηνία, προκλήθηκαν ζημιές στα οδικά δίκτυα, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Άρι, κατολισθήσεων και βλαβών στα οδοστρώματα στους Δήμους Καλαμάτας, Μεσσήνης και Οιχαλίας. 
 
***  Δώδεκα νεκροί σε ανατροπή σκάφους μεταναστών στη Λευκάδα         
            ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Αναποδογυρισμένο σκάφος με μετανάστες εντοπίστηκε στην περιοχή Παλαίρος Λευκάδας, όπως έγινε γνωστό το πρωί της Παρασκευής.
Από τους μετανάστες που επέβαιναν σε αυτό, δώδεκα εντοπίστηκαν νεκροί, σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά, ενώ 15 διασώθηκαν.
Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό αγνοουμένων. Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι διασωθέντες στις αρχές, στο σκάφος -μήκους περίπου έξι μέτρων- επέβαιναν και άλλοι.
ύμφωνα με αναφορές από το Λιμενικό που επικαλείται το Reuters, οι μετανάστες κάλεσαν από κινητό αριθμό έκτακτης ανάγκης επειδή το σκάφος βρισκόταν σε κίνδυνο.
Προς το παρόν, το λιμενικό δεν μπορεί να πει την ηλικία των νεκρών παιδιών, πόσοι αγνοούνται και τις εθνικότητας ήταν οι επιβαίνοντες στο σκάφος.
Newsroom ΔΟΛ
 Τραγωδία με οκτώ νεκρούς παράνομους μετανάστες, σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή Πάλαιρος, απέναντι από τη Λευκάδα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι μετανάστες ειδοποίησαν την Αστυνομία μέσω κινητού τηλεφώνου, ότι βρίσκονται σε σκάφος και είναι σε κίνδυνο.
Άμεσα έσπευσε στο σημείο δύναμη του λιμενικού σώματος της ελληνικής ακτοφυλακής με πλωτό, όπου εντόπισε ένα αναποδογυρισμένο σκάφος.
Δεκαπέντε παράνομοι μετανάστες είχαν καταφέρει να βγουν σώοι στην παραλία της περιοχής, ενώ άλλοι οκτώ εντοπίστηκαν νεκροί από τη δύναμη του λιμενικού.
Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη έρευνες στη θαλάσσια περιοχή από δύτη, καθώς οι μετανάστες ανέφεραν ότι στο σκάφος επέβαιναν και άλλα άτομα.  Πηγή: ΑΜΠΕ

***   Έξι τόνοι μακαρόνια θα διανεμηθούν σε απόρους          
          Περί τους 6 τόνους μακαρόνια, που θα διανεμηθούν σε δικαιούχους του προγράμματος δωρεάν τροφίμων προς απόρους έτους 2013, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και διαχειρίζεται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, παρέλαβαν χθες ο Δήμος Καλαμάτας και η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις».
Οι κάτοικοι της Καλαμάτας, του Ασπροχώματος, του Αντικαλάμου και της Σπερχογείας θα εξυπηρετηθούν μέσω του Δήμου Καλαμάτας, ενώ εκείνοι από τους πρώην Δήμους Αρφαρών, Θουρίας, Άριος, τη Μικρή Μαντίνεια, τη Βέργα, τα Λαίικα και τις κοινότητες του Ταϋγέτου μέσω της «Φάρις». Ο Δήμος παρέλαβε 2.146 κιλά και η «Φάρις» 3.682 κιλά. Τα μακαρόνια παρασκεύασε ελληνική εταιρεία και απεστάλησαν από το εργοστάσιό της στη Λάρισα. Οι οικογένειες που θα παραλάβουν τρόφιμα μέσω του Δήμου είναι 155 και μέσω της «Φάρις» 350.
Τα τρόφιμα αποθηκεύθηκαν σε χώρο του Δήμου Καλαμάτας και η διανομή θα γίνει πολύ σύντομα. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, θα ακολουθήσει αποστολή προς το Δήμο Καλαμάτας ελαιολάδου, φέτας, κεφαλογραβιέρας και κασεριού, για διανομή στους δικαιούχους.
 
***  Παναγιώτης Νίκας: Ακατανόητες και αψυχολόγητες οι δηλώσεις Τατούλη για την υποψηφιότητα της Καλαμάτας         
           Ακατανόητες και αψυχολόγητες χαρακτήρισε τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Π. Τατούλη, σχετικά με την υποψηφιότητα της Καλαμάτας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, για το 2021, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας.
Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο κ. Τατούλης είχε χαρακτηρίσει ως μη σοβαρή την υποψηφιότητα του Δήμου Καλαμάτας, ενώ, όπως ανέφερε χθες ο κ. Νίκας, η Καλαμάτα προσεγγίζει με πολύ μεγάλη σοβαρότητα το θέμα, εδώ και δύο χρόνια.
Στις ήδη γνωστές υποψηφιότητες της Καλαμάτας και της Τρίπολης, προστέθηκε και αυτή του Ναυπλίου και, όπως δήλωσε ο κ. Νίκας, «δεν αισθανόμαστε αντιπαλότητα για την Τρίπολη ή το Ναύπλιο. Λέμε καλή επιτυχία για να μην πω, καλή συνεργασία».
Όπως ανέφερε, πρόκειται για συμμετοχή σε ανταγωνιστική διαδικασία, όπου επιβάλλεται – με δικαιοσύνη, αντικειμενικότητα και εντιμότητα – να προκριθεί η πόλη που έχει τον πληρέστερο φάκελο. Από αυτή τη διαδικασία θα βγουν ωφελημένες ακόμα και όσες πόλεις αποτύχουν να προκριθούν, με την προϋπόθεση ότι δούλεψαν με σοβαρότητα.
Όσον αφορά στην υποψηφιότητα της Καλαμάτας, πρόσθεσε πως έχει συμμάχους και στην Ε.Ε. και στο Ευρωκοινοβούλιο και για το λόγο αυτό θα επιλεγεί, ενώ χαρακτήρισε ως μεγάλη αντίπαλο τη Σύρο.
Τέλος, σημείωσε πως το θετικό για την Καλαμάτα είναι πως έχει μια πολύ καλή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που επί της ουσίας είναι ομόφωνη. 

***  Τέρατα σκότωσαν αδέσποτο σκυλί - Διαβάστε αύριο στο "Θάρρος"         
    
Ανθρωπόμορφα τέρατα πυροβόλησαν αδέσποτους σκύλους στο Καλό Νερό...
Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Καλού Νερού από την εγκληματική ενέργεια ανθρωπόμορφων τεράτων, όπως χαρακτηριστικά λένε, που προχθές πυροβόλησαν δύο αδέσποτους σκύλους. Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ αύριο στο "Θάρρος"
Επίσης ...Αμέτρητες οι ζημιές από την κακοκαιρία!!! 

***  Μας συνέβη για αυτό προσοχή!!!         
   Πολλές φόρες έχουμε διαβάσει για γράψει για email παγίδες αλλά και κλήσεις με μεγάλες χρεώσεις, σήμερα το νούμερο +359896313323 κάλεσε στο κινητό άτομο από την εφημερίδα.
Ψάχνοντας στο διαδίκτυο για το τι είναι αυτό το νούμερο βρήκαμε στην ιστοσελίδα whocallsme.gr το εξής:
Αν κάποιος σας καλέσει από +359896313323 +375602605281 , +37127913091 ή οποιοδήποτε αριθμό ξεκινώντας με τον αριθμό 375 ή 371, 359 κάνοντας ένα "κουδούνισμα" & μετά το κλείνουν, αφήνοντας έτσι μια αναπάντητη κλήση ή μήνυμα και καλέσετε μετά ένα από αυτούς τους αριθμούς θα χρεωθείτε $15 - $30 & μπορούν να αντιγράψουν τη λίστα επαφών σας σε 3 sec . Αν έχετε στο τηλέφωνό σας τραπεζικά ή τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας, μπορούν να τα αντιγράψουν πάρα πολύ εύκολα. 375 είναι ο κωδικός από τη Λευκορωσία και το Αφγανιστάν . 371 είναι ο κωδικός για τη Λετονία.  Μην απαντήσετε ή να καλέσετε πίσω.
Παρακαλούμε ΠΡΟΩΘΗΣΑΤΕ & ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ αυτό στους φίλους και την οικογένειά σας.
 
*** Αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά γυναίκα στο κέντρο της Καλαμάτας (φωτογραφίες)         
   
   
Μια νεαρή γυναίκα τραυματίστηκε λίγα λεπτά μετά τις 8 το βράδυ,  όταν προσπάθησε να διασχίσει το δρόμο στην οδό Αρτέμιδος. Αυτοκίνητο το οποίο «ανέβαινε» την οδό Αρτέμιδος την παρέσυρε με αποτέλεσμα να χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι .
Η σύγκρουση ήταν σφοδρή καθώς από τη σύγκρουση , έσπασε και το παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Η  τραυματίας διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο της Καλαμάτας. Ο οδηγός του αυτοκινήτου σταμάτησε αμέσως και βρίσκεται στο σημείο του ατυχήματος.
φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας
 
 ***  "Ακούστε" τον Μπομπ         

Δεν είμαι και στα καλύτερά μου τούτο τον καιρό. Περαστικά μου...Θα ξαναδιαβάσω  τα " Νηπενθή" του Κώστα Καρυωτάκη γιατί δεν με παίρνει να αφεθώ. Δεν είναι συναισθηματικού περιεχομένου τα ψυχογδαρσίματά μου ούτε απότοκα της κρίσης. Αυτή προσποιούμαι πως δεν τη βλέπω αλλά για να λέμε και του στραβού  το δίκιο αφού έχω τη δουλειά μου , μέσα σε αυτό τον ορυμαγδό, πρέπει να αισθάνομαι και είμαι τυχερός. Ωστόσο, μου τη δίνει γιατί δεν αποδέχομαι κάποια πράγματα, τρελαίνομαι, φθείρομαι, ψειρίζω τη μαϊμού , όπως μου είπε και κάποιος αντιπαθητικός, που εν προκειμένω είχε δίκιο, καθώς πρέπει να μαζέψω το μυαλό μου και να πορευτώ με τη συγκεκριμένη  πραγματικότητα την οποία επιθετικά αρνούμαι να αποδεχτώ γιατί πρέπει απ' τη μια για να προλάβω τα χειρότερα και από την άλλη επειδή υπάρχουν άνθρωποι που με αντέχουν και, αναρωτιέμαι, ως πότε, δεν λέει να τους βάζω στο τριπάκι μου. Δε σκοπεύω, ωστόσο,  να σας χαλάσω την ημέρα με τον πεσιμισμό μου. Κάνοντας, λοιπόν, ψυχοθεραπεία στα sosial media, (που κατάντησα...),  έπεσα πάνω σ' ένα μικρό κείμενο του Bob Marley,του  πιο γνωστού συνθέτη και  τραγουδιστή  της ρέγγε μουσικής, που μπορεί να μιλά για την αγάπη και τις γυναίκες, αλλά μπορεί να το πας και παραπέρα, να του δώσεις προεκτάσεις, μπας και σε βοηθήσει να έρθεις στα ίσα σου. Το  συμπέρασμα είναι πως τίποτα δεν κρατά για πάντα σε τούτη τη ζωή , τίποτα δεν είναι δεδομένο, αλλά οφείλεις να δίνεις πράγματα, αφού παίρνεις και να ζεις τις στιγμές. Τούτο είναι και το μόνο δεδομένο.
Λέει, λοιπόν, ο Μπομπ: "μπορεί να μην είσαι ο πρώτος της, ο τελευταίος της, ή ο μόνος της. Αγάπησε πριν κι ίσως αγαπήσει πάλι. Αλλά, αν σε αγαπάει τώρα, τι άλλο έχει σημασία; Δεν είναι τέλεια – δεν είσαι ούτε κι εσύ – και οι δύο σας μπορεί να μην είστε ποτέ τέλεια μαζί, αλλά αν μπορεί να σε κάνει να γελάς, να σε κάνει να σκέφτεσαι δύο φορές και παραδέχεσαι ότι είναι ανθρώπινο να κάνει λάθη, κράτησέ την σφιχτά και πρόσφερέ της όσα περισσότερα μπορείς. Έτσι, μην την πληγώσεις, μην προσπαθήσεις να την αλλάξεις, μην την αναλύσεις και μην περιμένεις πιο πολλά απ’ όσα μπορεί να σου δώσει. Χαμογέλα όταν σε κάνει ευτυχισμένο, να της το λες όταν σε εκνευρίζει και να σου λείπει, όταν δεν είναι κοντά σου…". 

***  Δημοσθένους λέξεις…         

[...] «Οι ελληνικές πόλεις νοσούν... Οι πολιτευόμενοι και διαχειριστές των κοινών δωροδοκούνται και εξαγοράζονται. Κι όσο για τη μεγάλη μάζα των πολιτών, είτε δεν αντιλαμβάνονται τα όσα διαπράττουν οι κυβερνώντες, είτε τα αντιλαμβάνονται αλλά δεν αντιδρούν, βυθισμένοι όπως είναι στη ραστώνη και την άνεση της καθημερινότητας...
Από τούτη την αρρώστια έχουν προσβληθεί παντού οι πάντες - απλώς, ο καθένας τρέφει την ψευδαίσθηση ότι η συμφορά δε θα χτυπήσει τη δική του πόρτα, αλλά θα διασφαλίσει τα δικά του συμφέροντα εκμεταλλευόμενος τους κινδύνους των άλλων...
Κι ενώ κανονικά όλες οι συζητήσεις γίνονται πριν απ’ τα όποια γεγονότα, εσείς διαβουλεύεστε πάντα κατόπιν εορτής. Αφήσατε όλον αυτό τον καιρό να κυλήσει με συνεχείς αναβολές, μετάθεση των ελπίδων σας σε άλλους, αλληλοκατηγορίες και καταγγελίες. Αυτά συνεχίζετε να κάνετε και σήμερα...
Όλοι πρέπει να εξοργίζεστε εξίσου όταν βλέπετε ότι πολύ εύκολα κινδυνεύουν να κακοποιηθούν οι πιο φτωχοί και αδύνατοι πολίτες, ενώ οι βδελυροί και πλούσιοι μπορούν να αδικοπραγούν ατιμωρητί και να εξαγοράζουν πρόσωπα για να εκβιάζουν καταστάσεις...
Στρέψτε το βλέμμα προς τους σημερινούς πολιτικούς: άλλοι από φτωχοί έγιναν πάμπλουτοι, άλλοι από άσημοι χόρτασαν τιμές, ορισμένοι έφτιαξαν σπίτια δίπλα στα οποία τα δημόσια οικοδομήματα είναι πιο σεμνά, κι όσο ο πλούτος της πόλης ελαττωνόταν, τόσο ο δικός τους αύξανε...
Δεν είναι ασφαλώς ένα και δύο τα αίτια ένεκα των οποίων έφθασαν τα πράγματα ως εδώ. Αλλά την κύρια αιτία θα τη βρείτε στο πρόσωπο εκείνων που προτιμούν να σας είναι ευχάριστοι παρά να σας συμβουλεύουν ορθά. Απ’ αυτούς, πολλοί προσπαθούν να συντηρούν τη σημερινή κατάσταση, γιατί αντλούν από αυτή δημοτικότητα και εξουσία - κι έτσι ούτε οι ίδιοι προνοούν για το αύριο, ούτε νοιάζονται για το αν εσείς προνοείτε...
Βρίσκονται σε τέτοια εγκατάλειψη και σε τέτοια χάλια τα πράγματα, ώστε ακόμη και αν όσοι μιλούν από τούτο το βήμα πρότειναν συνειδητά τα πιο βλαβερά μέτρα κι εσείς τα ψηφίζατε, πάλι δε θα μπορούσαμε να βρεθούμε σε χειρότερη θέση» [...]
  Δημοσθένης «προς Αθηναίους» πριν από 2.300 χρόνια. Αιώνες αργότερα ο Διονύσης Σαββόπουλος στο περίφημο ποίημα- τραγούδι «Δημοσθένους λέξις» γράφει: Κι αν βγω απ’ αυτή τη φυλακή κανείς δε θα με περιμένει, οι δρόμοι θα ’ναι αδειανοί κι η πολιτεία μου πιο ξένη. Τα καφενεία όλα κλειστά κι οι φίλοι μου ξενιτεμένοι, αέρας θα με παρασέρνει, κι αν βγω απ’ αυτή τη φυλακή [...]
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 
***  Οικονομολόγοι για τον καιρό και μετεωρολόγοι στην οικονομία!          
   Ο οικονομολόγος και διανοούμενος J.K. Galbraith συνήθιζε να λέει με αυτοσαρκασμό ότι οι προσπάθειες των οικονομολόγων να κάνουν προβλέψεις καθιστά πιο έγκυρες ακόμη και εκείνες που διατυπώνουν οι αστρολόγοι.
Η πιο πάνω ρήση, σε συνδυασμό με τις άπειρες βαρύγδουπες αναλύσεις που έχουμε ακούσει ή διαβάσει για το αν η Ελλάδα φύγει ή όχι από το ευρώ, ότι ως χώρα έχουμε πεθάνει και έχουν ξεχάσει να μας το πουν και διάφορες άλλες εκτιμήσεις για την παγκόσμια οικονομία που έχουν πέσει στο κενό, μου θύμισε την ατάκα ότι «ο Θεός δημιούργησε τους οικονομολόγους για να φαίνονται σπουδαίοι οι μετεωρολόγοι». Ακόμη, πως «δε θα ήμασταν καθόλου χειρότερα αν αφήναμε τους οικονομολόγους να προβλέπουν τον καιρό και τους μετεωρολόγους να προβλέπουν την οικονομία!».
Προς επίρρωση της τελευταίας ατάκας, ο μετεωρολόγος κ. Αρνιακός, του ΑΝΤΕΝΑ, που πολλές φορές έχει προσπαθήσει να συνδυάσει την οικονομική δυσπραγία της πατρίδας μας με τα καιρικά φαινόμενα σε Ελλάδα και Ευρώπη ή να διακωμωδήσει την κατάσταση, οφείλω να ομολογήσω πως τα έχει καταφέρει καλύτερα. Να ακούμε, λοιπόν, τους μετεωρολόγους για τα οικονομικά και τους οικονομολόγους για τα καιρικά ή να ακολουθήσουμε τον τρίτο δρόμο προς το «σοσιαλισμό»;
«Πήγα σε μάγισσες, σε χαρτορίχτρες...». Εδώ που φτάσαμε, αυτές οι κωλοπετσωμένες γυναίκες ίσως μας συμβουλέψουν πιο πρακτικά και, κυρίως, πιο αποτελεσματικά από τους γκουρού της Οικονομίας.
Άλλωστε, το συναφές επάγγελμα των αστρολόγων, εκτός από αισθηματικές, δίνει και οικονομικές προβλέψεις. Θα προτείνω, λοιπόν, για τους «ιχθύες», σύμφωνα με τις προβλέψεις αστρολόγου-οικονομολόγου: «Οι προτάσεις και οι συνεργασίες που παρουσιάζονται αυτή την περίοδο μπορεί να κρύβουν οικονομικές παγίδες».  Το νου σας, θα το μεταφέρω και στα παιδιά μου που ανήκουν σε αυτό το ζώδιο.
Με τούτα και με εκείνα, επειδή πέφτει και πολλή σπέκουλα, ανάλογα με το ποια συμφέροντα εξυπηρετεί ο κάθε οικονομολόγος, την ιδεολογική του τοποθέτηση και μια σειρά άλλων παραμέτρων, ας γίνουμε συνετοί οικονομολόγοι, όσο μας το επιτρέπουν οι καιροί, στα του οίκου μας, γιατί αλλιώς τη βάψαμε...
  «Ο Θεός δημιούργησε τους οικονομολόγους, για να φαίνονται σπουδαίοι οι μετεωρολόγοι»
του Δημήτρη Γιατράκου   
 
*** Το You Tube εισπραττει δικαιωματα για τον Ελληνικο Εθνικο υμνο;!!!!
 εθνικός ύμνος
Ο Ελληνικός Εθνικός ύμνος του Σολωμού και του Μάντζαρου φαίνεται να υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα τα οποία ζητάει να εισπράξει το YouTube.
Το συγκεκριμένο θέμα προέκυψε όταν αναρτήθηκε το πρώτο ιστορικό δελτίο ειδήσεων των εργαζομένων της ΕΡΤ, με φόντο τα ΜΑΤ έξω από το Ραδιομέγαρο, στη δημοφιλέστερη πλατφόρμα προβολής βίντεο. Μετά το ανέβασμα του αρχείου στον ιστότοπο του ThePressProject, ειδοποιήθηκε μέσω μηνύματος ότι θα έπρεπε να αφαιρεθούν τα ηχητικά ντοκουμέντα του βίντεο που έχουν πνευματικά δικαιώματα, είτε να επιτρέψουν στο YouTube  να παίζει διαφημίσεις προκειμένου να αποδώσει στον κάτοχο των δικαιωμάτων το ποσό που του αναλογεί.
Το επίμαχο υλικό ήταν ο Εθνικός μας Ύμνος!!! Που σύμφωνα με το YouTube ανήκει στην εταιρεία διαχείρισης και διανομής μουσικής IODA (που πλέον ονομάζεται  Orchard).
Τα παραπάνω αποκαλύπτουν, με επίκαιρη ερώτησή του προς τον Υπουργό Πολιτισμού οι βουλευτές Γιάννης Δημαράς και Γαβριήλ Αβραμίδης, που ανήκουν στο συνεργαζόμενο με τους ΑΝ.ΕΛ. Πανελλήνιο ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ. Και συνεχίζουν:
Ξεκινάμε  με την παραδοχή ότι «ο Εθνικός Ύμνος είναι δημόσιο κτήμα». Ως εκ τούτου, δεν  «συνιστά προσβολή του δημοσίου συμβόλου οποιαδήποτε μορφή εκμετάλλευσής του». Τι θα έπρεπε να συμβεί; Μήπως να έχουν συλληφθεί αυτεπαγγέλτως, με τη διαδικασία του αυτοφώρου όσοι ανεβάζουν τον Εθνικό Ύμνο και τον εκμεταλλεύονται. Μήπως , θα έπρεπε ο ίδιος ο εισαγγελέας να παρίσταται ως πολιτική αγωγή ή το Δημόσιο με εκπρόσωπό του.
Το ζήτημα δεν συνιστά μόνο θέμα προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων, αλλά εμπλέκεται το Ποινικό Δίκαιο και η προστασία των ιδεωδών. Θα πρέπει να ζητηθεί το συγκεκριμένο άρθρο του Συντάγματος για να γίνει η σχετική όχι κατοχύρωση αλλά διεκδίκηση των νομίμων.
Διαπιστώνεται ολιγωρία εκ μέρους των αρμοδίων υπουργών τουλάχιστον ως προς το να προστατεύσουν τα εθνικά σύμβολα τα οποία μας αφορούν όλους.
Επειδή η αισχροκέρδεια δεν έχει όρια, εάν ο νόμος 2121/93 (ΦΕΚ Α’ 25/4-3-1993) για την πνευματική ιδιοκτησία, τα συγγενικά δικαιώματα και τα πολιτιστικά θέματα αδυνατεί να προστατεύσει τον Εθνικό Ύμνο, τότε κάτι πρέπει να γίνει. Καλείστε να λειτουργήσετε άμεσα.
Ερωτάστε:
1. Μετά από την τυχαία ανακάλυψη ότι ο Εθνικός μας Ύμνος δεν είναι δημόσια περιουσία γνωρίζετε ποιος καρπώνεται παράνομα δικαιώματα από τη μετάδοση του Εθνικού μας Ύμνου;  2. Είναι άραγε δυνατό ο Εθνικός Ύμνος όχι μόνο να μην ανήκει στο Ελληνικό Κράτος , αλλά επιπλέον κάθε φορά που παίζεται στο διαδίκτυο να πληρώνεται γι’ αυτό μια ξένη ιδιωτική εταιρία; 
3. Μπορεί το YouTube να αυθαιρετεί σε τέτοιο βαθμό ώστε να καρπώνεται ποσά από διαφημίσεις ακόμη κι όταν δεν υπάρχουν δικαιώματα; Ή υφίσταται φορέας συλλογικής διαχείρισης δικαιωμάτων (φάντασμα, αφού είναι άγνωστος στους πάντες) που εκμεταλλεύεται ως κάτοχος πνευματικών ή συγγενικών δικαιωμάτων τον Εθνικό Ύμνο; 

***  ΔΙΑ  .,  ΕΛΑ  : Το  σχέδιο  εγκαδύδρισης της νέας τάξης  πραγμάτων , μέσω  του Νεοπαγανισμού ... !!!


***Γιατί ε, γιατί;; - Οι μικροί μας φιλόσοφοι
Οι απορίες τους είναι ανεξάντλητες. Ρωτούν για το σύμπαν, το διάστημα, για οτιδήποτε. Οι μικροί μας φιλόσοφοι μας βομβαρδίζουν με τις παράδοξες απορίες τους και μας προσκαλούν στο μαγικό κόσμο τους.
«Πού πηγαίνει ο πόνος, όταν φεύγει;»
Σύμφωνα με τον Αριστοτέλη η φιλοσοφία ξεκινά όταν αρχίζεις να αναρωτιέσαι. Και τα παιδιά αναρωτιούνται για τα πάντα.
Για τον ουρανό, το φεγγάρι, τη θάλασσα, τα λουλούδια… για τους ανθρώπους που τα περιβάλλουν.
«Μερικές φορές, ο κόσμος γύρω μας μοιάζει παλιός και κουρασμένος, για τα παιδιά, όμως, όλα είναι καινούργια και υπέροχα», λέει ο Γκάρεθ Μάθιους, καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης και συγγραφέας του βιβλίου «The Philosophy Of Childhood» ( Η Φιλοσοφία της Παιδικής Ηλικίας).
«Τα παιδιά είναι τόσο αθώα, που μπορεί να σου θέσουν τα πιο απρόβλεπτα ερωτήματα και να δώσουν τις πιο λογικές απαντήσεις. Το να τα ακούς προσεκτικά σου δίνει την ευκαιρία να δεις τον κόσμο αλλιώς…», επισημαίνει ο καθηγητής. «Κάποιες από τις απορίες τους είναι πραγματικά εύστοχες.
«Πονάνε τα λουλούδια, όταν τα κόβουμε;»,
«Πού πηγαίνει ο πόνος, όταν φεύγει;»,
«Πού βρίσκεται το τέλος του κόσμου;».
Όλα τα παιδιά θέτουν τέτοια ερωτήματα. Το θέμα είναι να τα ακούσουμε αληθινά και να συμμετέχουμε κι εμείς στο υπέροχο αυτό ταξίδι τους. Από αυτό το κοινό φιλοσοφικό ταξίδι, εμείς οι ενήλικοι μπορούμε να αντλήσουμε μοναδικές εμπειρίες. Αρκεί να ξέρουμε να σταθούμε στις σωστές στάσεις του ταξιδιού».
Μη φοβάστε τις απαντήσεις
Όταν τα παιδιά θέτουν ένα ερώτημα, μη φοβάστε να απαντήσετε επειδή δεν γνωρίζετε την απάντηση. Δεν χρειάζονται πάντα κυριολεκτικές απαντήσεις. Συχνά, οι γονείς πιστεύουν πως, αν δεν απαντήσουν σωστά, κινδυνεύουν να χάσουν το κύρος τους και το σεβασμό του παιδιού τους, ωστόσο τα παιδιά δεν έχουν τέτοιο θέμα. Το σημαντικό είναι να τα ενθαρρύνουμε να συζητήσουν και να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη της σκέψης τους. Τις περισσότερες φορές, άλλωστε, απαντούν από μόνα τους. Κι είναι επίσης σημαντικό για την εκπαίδευσή τους, για να αγαπήσουν τη γνώση που ζητούν, να ανοίξουμε την εγκυκλοπαίδεια ή ένα βιβλίο, και να διαβάσουμε μαζί.

Σεβαστείτε τις απορίες του
Αν κάποια στιγμή το παιδί σας, σας ρωτήσει μήπως ήρθε το τέλος του κόσμου, μη γελάσετε. «Στα παιδιά δεν αρέσει να μην παίρνετε τις απορίες τους στα σοβαρά, ούτε σας ρωτούν για να πείτε πόσο χαριτωμένα είναι», μας λέει ο καθηγητής Μάθιους. Πείτε του πόσο ενδιαφέρουσα και έξυπνη είναι η ερώτησή του και προτρέψτε το να...

 βρείτε μαζί την απάντηση. Ο καθηγητής διηγείται στο δεύτερο βιβλίο του, «Philosophy And Young Child» (Φιλοσοφία και Παιδί), την ιστορία της μικρής Ούρσουλα, που είχε έναν πόνο στην κοιλιά της: «Πού πάει ο πόνος, όταν φεύγει;», αναρωτιόταν η τρίχρονη μικρούλα. Αυτή είναι μια εξαιρετική απορία, μας λέει ο Μάθιους, για να προβληματιστούμε πάνω στη φύση του πόνου. Και σε αυτή την περίπτωση, οποιαδήποτε απάντηση είναι σωστή.
Δώστε τους χώρο και χρόνο
«Πόσο μεγάλο είναι το διάστημα;», «Από πού ξεκινάει και πού τελειώνει ο κόσμος;». Η ιδέα του άπειρου μαγεύει τα παιδιά. Το ίδιο και η ιδέα του χρόνου. «Πού πάει ο χρόνος, όταν φεύγει;», αναρωτιέται ο μικρός Μιχάλης. Μετά από δύο-τρεις εβδομάδες, αποφάσισε: «Ο χρόνος πάει στο μέλλον, σε περιμένει και, όταν φτάνεις, εκείνος φεύγει ξανά». «Η φαντασία θέλει χώρο και χρόνο, για να αναπτυχθεί και να ανθίσει», λέει ο καθηγητής Μάθιους. Αφήστε, λοιπόν, στα παιδιά την ελευθερία που χρειάζονται για να εκφραστούν, και όσο χρόνο επιθυμούν για να ονειρευτούν.

Βοηθήστε τα να βρουν την «ταυτότητά» τους

«Τα παιδιά είναι ταξιδιώτες, που φτάνουν σε μια ξένη χώρα για την οποία δεν γνωρίζουν τίποτα», έλεγε ο Τζον Λοκ. Στην προσχολική περίπου ηλικία, τα παιδιά αρχίζουν να ανακαλύπτουν την ταυτότητά τους και ενθουσιάζονται με τη νέα τους αυτή ανακάλυψη. Τότε συνειδητοποιούν πως είναι άτομα με οντότητα, και αρχίζουν να προβληματίζονται για τη ζωή, την ύπαρξη, ακόμη και το θάνατο. Σε αυτή τη φάση, οι προβληματισμοί τους είναι σχεδόν μεταφυσικοί, γι’ αυτό και πολύ ενδιαφέροντες. Ο καθηγητής Μάθιους μάς λέει πως αυτές οι μεταφυσικές ανησυχίες είναι απόλυτα φυσιολογικές. Ακόμη και η αγωνία της απώλειας μπορεί να το βοηθήσει στην αναγνώριση της ταυτότητάς του. «Είμαι μικρός, κάποτε θα μεγαλώσω, και μετά θα πεθάνω». Ένας λογικός συλλογισμός, που εμείς οι γονείς σίγουρα δεν πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε ως ταμπού. Για να ξεπεράσει, όμως, το παιδί το άγχος του θανάτου, πολύ σημαντικότερο από το να το συζητήσει, είναι να βλέπει τους γονείς του ευτυχισμένους, ικανοποιημένους από τη ζωή τους.
Απολαύστε τις φιλοσοφικές τους ιστορίες
«Πώς λέγεται η φέτα πριν κοπεί;», «Γιατί οι ζέβρες έχουν ρίγες;», «Τι δουλειά κάνει η θάλασσα;», «Πόσα σπίτια έχουν τ’ αστέρια;». Συχνά, οι απορίες τους σταματούν εκεί, άλλες φορές συνεχίζονται και καταλήγουν σε ευφυή μυθεύματα, που μας παρασύρουν σε ένα απίστευτο πνευματικό ταξίδι. Απολαύστε το. Όπως έλεγε και το τραγούδι στο «Βασιλιά των Λιονταριών»: «Ακούνα Ματάτα - τις έγνοιες διώξε - κι όπου θέλει ας βγει - γίνετε μικροί φιλόσοφοι!».

«Σωστές» και «λάθος» απαντήσεις
Ανάμεσα στις πιο απλές και τις πιο σύνθετες ερωτήσεις των παιδιών, παρεμβάλλεται ένας ωκεανός γονεϊκών αποριών: Λέμε την ωμή αλήθεια; Τη διανθίζουμε με στοιχεία παραμυθιού, για να είναι περισσότερο κατανοητή; Αναλύουμε το θέμα με λεπτομέρειες;
Κι αν ρωτήσει κάτι που δεν ξέρουμε; «Ασφαλής» απάντηση σε όλα αυτά δεν υπάρχει. Η κάθε ερώτηση είναι διαφορετική, ακριβώς όπως διαφορετικό είναι και κάθε παιδί. Ένας γενικός κανόνας λέει, ότι οι απαντήσεις σε μια συγκεκριμένη ερώτηση διαφέρουν ανάλογα με την ηλικία του παιδιού. Η απάντησή μας δεν χρειάζεται να περιλαμβάνει λεπτομέρειες που δεν χρειάζεται το παιδί. Απαντάμε με ακρίβεια και προχωράμε ανάλογα με τις ερωτήσεις του, προσέχοντας πάντα να δίνουμε σωστές απαντήσεις.
Με τη συνεργασία της Μαρίας Σκαπέρα (Μ.Ed. ψυχοπαιδαγωγός, εκπαιδευτική σύμβουλος).   imommy

*** Τα πιο λυπηρά αγγελτήρια θανάτου ...
Τα πιο λυπηρά αγγελτήρια...
Πραγματοποιήθηκε χτες η κηδεία των μικρών μαθητών του Ελληνορθόδοξου σχολείου Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός στην χριστιανική συνοικία της Κάασσα όπως επιβεβαιώνουν το AP,
το ΑRΜΕΝPRESS κ.α ειδησεογραφικά πρακτορεία.
περισσότερα στην πηγή: freepen.gr
 
*** Παίζοντας με τα παιδιά μου μέσα στο σπίτι
Δημιουργικές μέρες μέσα στο σπίτι!
Θέλετε να παίξετε μέσα στο σπίτι με το μικρό σας;
Σας δίνουμε ιδέες για να παίξετε, να διασκεδάσετε, να ξεκαρδιστείτε!

 
Ας λάβουμε υπόψιν την ηλικία του παιδιού, ώστε να μπορέσει να ευχαριστηθεί, παίζοντας μαζί μας.
Σε κάποιες περιπτώσεις θα διασκεδάσει βλέποντάς μας και σε κάποιες άλλες, συμμετέχοντας.
(Αν θέλετε να παίξετε δημιουργικά, με χαρτοκοπτική, πινέλα και χρώματα και κατασκευές, δείτε τα Παιχνίδια Δημιουργικής Απασχόλησης)
(Και ... πολλά περισσότερα παιχνίδια στο "Ομαδικά παιχνίδια και γιά πάρτι" !!!)
  1. Αγώνας αυτοκινήτων: θα χρειαστούμε βιβλία και αυτοκινητάκια (όλων των ειδών): με τα βιβλία σχηματίζουμε διαδρόμους (ευθείες και στροφές). Ορίζουμε τη γραμμή εκκίνησης, παίρνουμε από ένα ή δύο αυτοκινητάκια ... και με το 1,2,3 δίνουμε την εκκίνηση. Τα αυτοκίνητα θα εκτοξεύονται, θα πετάγονται, θα κυλάνε στο διάδρομο και ο νικητής θα είναι αυτός που έφτασε πιό μακριά! Μαθαίνουμε να συντονίζουμε τη σκέψη με την κίνηση και να "ρεγουλάρουμε" τη δύναμη.
    bgsubmenu_end
  2. Ψάξε - βρες: τα μικρά θα ξετρελαθούν γιατί θα ανακαλύψουν καινούρια αντικείμενα και τα μεγαλύτερα υπερήφανα θα επιδείξουν τις δυνατότητες τους! Χρειαζόμαστε από μία σακουλίτσα ή καλαθάκι και μια λίστα για τον καθένα. Η λίστα θα περιέχει πράγματα που υπάρχουν μέσα στο σπίτι ή αναλόγως τον καιρό και στο μπαλκόνι ή τον κήπο. Τα μικρά τα βοηθάμε λέγοντας τους ένα πράγμα της λίστας τη φορά. Και αν κρύψουμε και καραμελίτσες ή κάποια άλλη λιχουδιά εκεί που ψάχνουν, θα ευχαριστηθούν ακόμα περισσότερο!
    bgsubmenu_end
  3. Παιχνίδι "μυρωδιάς και γεύσης": Παίρνουμε μπουκάλια και βαζάκια με διαφορετικές γεύσεις και μυρωδιές (π.χ. καφές, λεμόνι, ξύδι, μαρμελάδα ή μέλι και κολώνια). Λέμε στο παιδί να κλείσει τα μάτια ή του τα κλείνουμε με ένα μαντίλι εάν νιώθει άνετα. Ανοίγουμε ένα βάζο τη φορά, το παιδί μυρίζει τη μυρωδιά και την ονοματίζει. Αφού τα βρει ή τα μάθει όλα, του δίνουμε να δοκιμάσει με ένα κουταλάκι και να μαντέψει πάλι ποιά γεύση δοκίμασε.
    bgsubmenu_end
  4. Κρυμμένος θυσαυρός: Τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο παιχνιδάκια π.χ. λίγα τουβλάκια και τα κρύβουμε στο σπίτι (όχι πολύ καλά για να μπορούν τα παιδιά να βρούν το θυσαυρό). Τα εφοδιάζουμε με φακούς και τσαντάκια και "Το κυνήγι του θυσαυρού ξεκινάει"!
    bgsubmenu_end
  5. Πλυντήριο αυτοκινήτου: Ανακοινώνουμε ότι το πλυντήριο αυτοκινήτου ξεκίνησε τη λειτουργία του στο μπάνιο. Μαζεύουμε τα αυτοκίνητα που χρειάζονται πλύσιμο, σηκώνουμε τα μανίκια, εφοδιαζόμαστε με ψεκαστήρια και μπολάκια με σαπουνάδα και αρχίζουμε δουλειά!
    bgsubmenu_end
  6. Κούκλες στη θάλασσα: Τα κορίτσια θέλουν να πάνε στην παραλία μα είναι χειμώνας; Μαζεύουμε τις κούκλες που μπορούν να βραχούν, πηγαίνουμε στο μπάνιο σαν να πηγαίναμε στη θάλασσα ή στην πισίνα (με αντηλιακά, πετσέτες, καπέλα κλπ) και κάνουμε βουτιές τις κούκλες στην μπανιέρα ή σε μία μεγάλη λεκάνη!
    bgsubmenu_end
  7. Παραμύθια με διαφορετική πλοκή: Ξεκινάμε ένα παραμύθι και με τη συμμετοχή του παιδιού του αλλάζουμε την πλοκή π.χ. όταν η κακιά αδελφή της σταχτοπούτας της σκίζει το φόρεμα, ρωτάμε το παιδί αν θέλει η σταχτοπούτα να φύγει κλαίγοντας ή να αντιδράσει διαφορετικά. Έτσι μπορούμε να εφοδιάσουμε τα παιδιά μας με νέες ιδέες αντιμετώπισης κάποιων καταστάσεων.
    bgsubmenu_end
     
  8. Σαϊτες: Μπορούμε να φτιάξουμε σαϊτα με ένα οποιοδήποτε χαρτί. Παίζεται και σε κλειστό χώρο και σε ανοιχτό, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προετοιμασία και χαρίζει πολύ γέλιο κυνηγώντας την. (Δεν θυμάστε πως; Δείτε το video του WonderHowTo, ή διαλέξτε σχέδιο από τα σχεδιαγράμματα του en-derin.com - το Glider #2 πλανάρει καταπληκτικά!!! -).
    bgsubmenu_end
  9. Μπαλόνια φουσκωμένα: Η νωχελική τους κίνηση καθώς τα πετάμε ψηλά, διασκεδάζει τα παιδιά για πολύ ώρα. Προσοχή στα ξεφούσκωτα μπαλόνια που είναι επικίνδυνα γιατι μπορεί να τα καταπιεί το παιδί και να μην μπορεί να αναπνεύσει. Το ίδιο ισχύει και για τα σπασμένα κομμάτια μπαλονιών.
    bgsubmenu_end 
  10. Κυνηγητό: στα μικρά παιδιά αρέσει να τα κυνηγάς και στα λίγο μεγαλύτερα να σε κυνηγούν. Διαλέξτε σειρά ...
    bgsubmenu_end
  11. Γαργαλοκυνηγητό: ξεκινάμε πλησιάζοντας αργά το παιδί και ... το γαργαλάμε! "Τώρα θα σε κυνηγήσω για να να σε γαργαλήσω..." Και το γέλιο είναι άφθονο!
    bgsubmenu_end
  12. Χορός: τα παιδιά λατρεύουν να χορεύουν, να κινούνται, να χοροπηδούν. Οτιδήποτε με ρυθμό τα βοηθάει. Και αν βγάλουμε από το χρονοντούλαπο τις παλιές disco επιτυχίες ... και αρχίσουμε τις φιγούρες, μας ακολουθούν με γέλια!
    bgsubmenu_end
  13. Άσκηση: μέσα και έξω απο το σπίτι. Απο τα αρχικά τεντώματα της γιόγκα, που μπορεί να κάνουμε εμείς στο σπίτι, έως το jogging στο πάρκο, χρησιμοποιώντας το ειδικό καρότσι με τις μεγάλες ρόδες. Μπορούμε να κατεβάσουμε το παιδί απο το καρότσι, στο χαλαρωτικό περπάτημα που ακολουθεί και να περπατήσουμε μαζί.
    Δεν χρειάζεται να αποκλείσουμε τα παιδιά μας απο το δικό μας πρόγραμμα, αρκεί να μην είμαστε αυστηροί με τον εαυτό μας και τα παιδιά μας.

    bgsubmenu_end
  14. Bowling: Κρατώντας τα άδεια μπουκάλια απο το εμφιαλωμένο νερό και χρησιμοποιώντας μια οποιαδήποτε μπάλα. Ειδικά στις διακοπές, είναι ένα εύκολο στην προετοιμασία παιχνίδι. Μπορούμε να τυλίξουμε με χαρτοταινία τα μπουκάλια και να βάψουμε λωρίδες γύρω τους με διάφορα χρώματα.
    bgsubmenu_end
  15. Σκιές: Πριν τον ύπνο, μπορούμε να παίξουμε δημιουργώντας σκιές με ένα φακό και τα χέρια μας. Το φεγγάρι, ο σκύλος, το πουλί κ.α.
    bgsubmenu_end 
  16. Ποιά λέξη αρχίζει απόοοοοοο ... : (ιδανικό για 5χρονα) "Πα"; παντόφλα, πατζάρι κλπ. "Πι"; πύραυλος, πιπέρι, πισίνα κλπ. "Αλ"; αλεύρι, αλάτι, αλυσίδα κλπ. Όπως στα παραδείγματα, στα μικρά αρέσει να βρίσκουν λέξεις που ξεκινούν απόοοο ... Ειδικά όταν διαλέγουν αυτά την αρχή της λέξης και υπερήφανα τη λένε ... (προσχολική δραστηριότητα).
    bgsubmenu_end
  17. Διαστημοταξίδια: μπαίνουμε όλοι κάτω από ένα τραπέζι και το ονομάζουμε "διαστημόπλοιο". Κάνουμε την πρώτη στάση στον "πλανήτη που χοροπηδούν" και μόλις βγούμε από το διαστημόπλοιο χοροπηδάμε παντού. Ξαναμπαίνουμε στο διαστημόπλοιο και πάμε σε άλλον πλανήτη. Στον "Γελαστό". Βγαίνουμε από το διαστημόπλοιο και ξεκαρδιζόμαστε. Επόμενη στάση ο πλανήτης που χορεύουν. Μετά ο πλανήτης που τραγουδούν, που κλαίνε, που κρυώνουν και ούτω καθ' εξής.
    bgsubmenu_end
  18. Νοητή Κρεμάλα: (απευθύνεται σε παιδιά που γνωρίζουν να γράφουν). Σκεφτόμαστε μια εύκολη λέξη και λέμε δυνατά το πρώτο γράμμα και το τελευταίο. Δίνουμε αρκετές ευκαιρίες στο παιδί για να βρει τη λέξη και γελάμε πολύ με τις καινούριες (λέξεις) που δημιουργούνται...
    bgsubmenu_end
  19. babytips.gr   To hamomilaki

***Στα «σκαριά» εννέα νέοι σταθμοί του Μετρό

Στα «σκαριά» εννέα νέοι σταθμοί του Μετρό

Σε νέα γραμμή από Ευαγγελισμό προς Άλσος Βείκου

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων εξετάζει τη χρηματοδότηση της Γραμμής 4 του Μετρό, η οποία θα συνδέει τον Ευαγγελισμό με το Άλσος Βεΐκου. Στη διαδρομή αυτή προβλέπεται η κατασκευή εννέα σταθμών σε Γαλάτσι, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Πανεπιστήμιο, Κολωνάκι.   Η ανάγκη να αρχίσει το έργο εντός του 2014 συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε χθες ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με τον πρόεδρός ΕΤΕ Βέρνερ Χόγιερ.
 Σύμφωνα με την «Ημερησία» οριστικές αποφάσεις για το έργο κόστους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ αναμένονται στις αρχές του 2014.

***  Καπνός, Αλκοόλ και Καρκίνος
steatosi
Ηπατική στεάτωση με μεγάλο αριθμό σταγονιδίων λίπους (με άσπρο χρώμα
Η προσέγγιση των αιτίων της καρκινογένεσης στους ανθρώπους περιλαμβάνει πέραν της μελέτης των γενετικών αιτίων που τον προκαλούν, την εξέταση και των περιβαλλοντικών παραγόντων που επιδρούν στην εμφάνιση και εξέλιξη της νόσου.
Καπνός (Tobacco)
Η χρήση προϊόντων καπνού (τσιγάρο, καπνός πίπας, πούρο) είναι μία από τις συχνότερες αιτίες εμφάνισης παθήσεων του αναπνευστικού συστήματος στις δυτικές κοινωνίες, σε συνδυασμό μάλιστα με την επιβαρυμένη ατμόσφαιρα λόγω της εργοστασιακής ρύπανσης και της κυκλοφορίας αυτοκινήτων. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι ο καπνός του τσιγάρου περιλαμβάνει πάνω από 3.000 επιβλαβή χημικά στοιχεία, όπως μονοξείδιο του άνθρακα (CO, το οποίο δεσμεύει την αιμοσφαιρίνη), οξείδια του αζώτου (NOx, ερεθιστικά για το αναπνευστικό), όζον (O3) αλλά και καρκινογόνα μέταλλα (αρσενικό, νικέλιο, κάδμιο). Όλοι αυτοί οι παράγοντες έχουν σαν συνέπεια την εμφάνιση νόσων όπως πνευμονική ίνωση, χρονία αποφρακτική πνευμονοπάθεια, άσθμα και εμφύσημα.
Το αναπνευστικό σύστημα έχει μηχανισμούς άμυνας απέναντι στους ρύπους, οι κυριότεροι των οποίων είναι οι εξής: α) έκκριση βλέννης με αντιμικροβιακή δράση β) η παρουσία κροσσών ελεύθερης επιφανείας, η οποία βοηθά στην απομάκρυνση ουσιών που εισέρχονται μέσω του αέρα. Η χρόνια έκθεση όμως σε ρύπους βαθμιαία εξασθενεί τους αμυντικούς μηχανισμούς του σώματος
Ο καπνός του τσιγάρου αλλά και γενικότερα οι αέριοι ρύποι (όπως τα αιωρούμενα σωματίδια) συντελούν σε χρονία φλεγμονή, η οποία  είναι δυνατόν να εξελιχθεί σε ίνωση και στην ανάπτυξη συνδετικού ιστού, ο οποίος πολλαπλασιάζεται με την χρονία έκθεση σε ρύπους.
Φυσιολογικά, οι ιστοί πολλών οργάνων είναι χαλαροί (ήπαρ, πνεύμονες), λόγω του ότι περικλείουν χαλαρό συνδετικό ιστό για να είναι δυνατή η λειτουργία τους.  Όταν όμως ένας ιστός καταστραφεί, ο οργανισμός προκειμένου να τον αντικαταστήσει δημιουργεί μία ουλή. Αυτή με την σειρά της δύναται να εξελιχθεί σε φλεγμονή, η οποία σκληραίνει το σημείο εκείνο. Πολλές φορές μάλιστα παρατηρείται αλλοίωση κυττάρων και μετάπλαση (σημ: μετατροπή κυττάρων υπό την επίδραση χρονίων ερεθισμάτων, σε έναν άλλο τύπο των εγκλωβισμένων κυττάρων μέσα στον ουλώδη ιστό). Ακολούθως είναι δυνατόν να προκύψουν δυσπλασίες (αλλοιώσεις σε επιθηλιακά κύτταρα τα οποία καλύπτουν τις επιφάνειες των οργάνων, καθώς και στον βλεννογόνο και στον μεσεγχυματικό, όπου ευρίσκονται κύτταρα τα οποία μεταναστεύουν). Η νεοπλασία και η βαθμιαία κυτταρική  αλλαγή του επιθηλιακού ιστού οδηγούν σε καρκινογένεση.
Η συνηθέστερη μορφή καρκίνου του πνεύμονα που οφείλεται στον καπνό του τσιγάρου είναι το καρκίνωμα εκ πλακώδους επιθηλίου. Ο τύπος αυτός καρκίνου συνήθως αναπτύσσεται στις πύλες του πνεύμονα. Στο μικροσκόπιο παρατηρούμε ένα ευρύ φάσμα ιστολογικής διαφοροποίησης  από όγκους καλά διαφοροποιημένους με παραγωγή κερατίνης, μέχρι αναπλαστικούς όγκους με εστιακή διαφοροποίηση.
Αιθυλική Αλκοόλη (Οινόπνευμα-Alcohol)
Το αλκοόλ αποτελεί μία από τις σημαντικότερες αιτίες θανάτου στον δυτικό κόσμο. Κύριο χαρακτηριστικό του αλκοόλ είναι η ψυχολογική εξάρτηση του χρήστη και ο έντονος εθισμός, ο οποίος έχει σαν αποτέλεσμα όχι μόνο την επιβάρυνση της σωματικής υγείας, αλλά και ψυχικά αποτελέσματα, όπως η έντονη επιθετικότητα και τα κρούσματα βίας.
hepatocellular-carcinomas
Ηπατοκυτταρικό καρκίνωμα
Η αιθυλική αλκοόλη χαρακτηρίζεται από την ταχεία απορρόφησή της από τον βλεννογόνο του στομάχου και του λεπτού εντέρου, με συνέπεια να φτάνει γρήγορα στο  ήπαρ αλλά στο κεντρικό νευρικό σύστημα, όπου διαπερνά τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό. Κατά το μεγαλύτερο μέρος της όμως (περίπου 90%), μεταβολίζεται στο ήπαρ από τρία διαφορετικά ένζυμα (αλκοολική αφυδρογοναγάση, μικροσωματικό σύστημα οξείδωσης της αλκοόλης, καταλάση). Όταν όμως υπάρχει χρόνιος αλκοολισμός τότε δημιουργούνται πολλές ελεύθερες ρίζες, οι οποίες με την σειρά τους προκαλούν βλάβες στα κύτταρα .
Η μακροχρόνια κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ προκαλεί βλάβες όπως η ηπατική στεάτωση, κατά την οποία μικρά σταγονίδια λίπους συσσωρεύονται στα ηπατοκύτταρα, καθιστώντας το με αυτόν τον τρόπο λιπώδες. Παρατηρείται επίσης διόγκωση του ήπατος, ενώ βαθμιαία ενδέχεται να εμφανίσει ίνωση λόγω της εναπόθεσης κολαγόνου από τα κύτταρα, αλλά και της διέγερσης των κυτταροκινών. Επιπλέον το αλκοόλ ευθύνεται και για την αλκοολική ηπατίτιδα, κατά την οποία  παρατηρείται ηπατοκυτταρική νέκρωση στις κεντρολοβιακές περιοχές και φλεγμονή των πυλαίων διαστημάτων. Το τελικό στάδιο της ηπατικής νόσου συμπίπτει με την κίρρωση, όπου πλέον το ήπαρ είναι μη λιπώδες με καφέ χροιά. Τα αναγεννητικά οζίδια διακρίνονται μέσα στον ινώδη ιστό, ενώ παρατηρείται και μαζική εναπόθεση σιδήρου στα κύτταρα του Kupffer. Το τελικό αποτέλεσμα της ηπατικής νόσου είναι το ηπατικό κώμα, μεγάλες αιμορραγίες από το γαστρεντερικό, αλλά και ηπατοκυτταρικό καρκίνωμα.
Το ηπατοκυτταρικό καρκίνωμα συνδέεται άμεσα με την κατανάλωση αλκοόλ, ενώ οι πιθανότητες εμφάνισής του αυξάνονται κατακόρυφα σε περίπτωση που ο ασθενής έχει υποφέρει από ηπατίτιδα (Α, Β, C ή χρόνια )και από έλλειψη Α1-αντιθρυψίνης. Σημαντικός είναι επίσης ο ρόλος που παίζει το κάπνισμα και η παχυσαρκία, η λοίμωξη HBV, αλλά και οι αφλατοξίνες από τους μύκητες.
Σημείωση: ο Κωνσταντίνος Καλαχάνης είναι Δρ. Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Αθηνών - M.Sc Περιβάλλον και Υγεία, Διαχείριση Περιβαλλοντικών Θεμάτων με Επιπτώσεις στην Υγεία, Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι επίσης Επιστημονικός Συνεργάτης Τμήματος Φυσικής Πανεπιστημίου Αθηνών

***  Ανθρωπόμορφα τέρατα πυροβόλησαν αδέσποτους σκύλους στο Καλό Νερό… (σκληρές εικόνες)          
    Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Καλού Νερού από την εγκληματική ενέργεια ανθρωπόμορφων τεράτων, όπως χαρακτηριστικά λένε, που προχθές πυροβόλησαν δύο αδέσποτους σκύλους.
Όπως είπαν στο «Θ» κάτοικοι της περιοχής, που ακόμα προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ, το πρωί της Τετάρτης, γύρω στις 7.30, ακούστηκε ένας πυροβολισμός και βγήκαν για να δουν τι συνέβη. Κατευθυνόμενοι προς το σημείο που ακούστηκε ο πυροβολισμός, στη διασταύρωση του δρόμου με τη σιδηροδρομική γραμμή, κείτονταν αιμόφυρτος ένας αδέσποτος σκύλος. «Το ανθρωπόμορφο τέρας είχε εκτελέσει, με καραμπίνα προφανώς, το σκύλο. Του είχε διαλύσει το πρόσωπο και το είχε τυφλώσει. Το σκυλάκι ήταν ανήμπορο να κουνηθεί, αλλά είχε τις αισθήσεις του. Το πήραμε και αμέσως το πήγαμε στον κτηνίατρο στην Κυπαρισσία. Ο κτηνίατρος έβγαλε πλάκες, φρόντισε τα τραύματα, αλλά δυστυχώς το σκυλάκι δε γινόταν να σωθεί. Ψυχορραγούσε. Για να μην αργοπεθαίνει, αποφασίσαμε και του έγινε ευθανασία» μας είπε κάτοικος.
Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, η εγκληματική δράση σε βάρος των αδέσποτων σκύλων συνεχίστηκε στο Καλό Νερό και γύρω στη 1.30 ακούστηκε πάλι πυροβολισμός και ουρλιαχτό σκύλου. Κάτοικοι βγήκαν πάλι στους δρόμους και έψαχναν για το σκύλο, τον οποίο, όμως, δε βρήκαν. Προφανώς, ο «εκτελεστής» δεν πέτυχε καίρια το στόχο του και ο σκύλος κατάφερε, πληγωμένος, κάπου να κρυφτεί.
«Μόνο ανθρωπόμορφα τέρατα – γιατί δεν είναι άνθρωποι – θα μπορούσαν να “εκτελέσουν” εν ψυχρώ τα σκυλάκια», μας είπε άλλος κάτοικος του Καλού Νερού, ο οποίος πρόσθεσε: «Το σκυλάκι που πυροβόλησαν το πρωί και, δυστυχώς, του έγινε ευθανασία για να μην υποφέρει, ήταν περίπου δύο χρόνων. Τραυματισμένο, από καιρό, κούτσαινε λίγο, το ταΐζαμε, ήταν ήσυχο και ποτέ δεν είχε δημιουργήσει πρόβλημα. Οι τουρίστες το χάιδευαν και το τάιζαν λες και ήταν δικό τους. Έπαιζε στην παραλία και δεν ενοχλούσε».
Μάλιστα, σύμφωνα με φιλόζωο κάτοικο του Καλού Νερού, «τα αδέσποτα στο Καλό Νερό τα έχει υπό την προστασία και επίβλεψή της η Φιλοζωική Ομάδα Εθελοντών Τριφυλίας. Έχουν στειρωθεί και τα σιτίζουν η Ομάδα και φιλόζωοι κάτοικοι σε καθορισμένο χώρο. Τους κάνει και εμβόλια και τα προσέχει».
Για τα τραγικά συμβάντα έχει ενημερωθεί η Αστυνομία, ενώ φιλόζωοι της περιοχής θα κινηθούν και νομικά.
Του Ηλία Γιαννόπουλου
Γνωμάτευση
Την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 11.00 π.μ., προσκομίστηκε στο κτηνιατρείο σκύλος αρσενικός, στειρωμένος, ημίαιμος, 28 κιλών, χρώματος καφέ-λευκού, με πολλαπλά τραύματα στην περιοχή του προσώπου, στέρνου και πρόσθιων άκρων.
Μετά τη λήψη α/ακτινογραφιών διαπιστώθηκε ότι το ζώο έχει πυροβοληθεί στα συγκεκριμένα σημεία (ενδεχομένως από κυνηγετική καραμπίνα).
Υπήρχαν δεκάδες σφαιρίδια στις προαναφερθείσες περιοχές του σώματος του ζώου, μερικά από τα οποία είχαν διατρυπήσει τον κερατοειδή των οφθαλμών και είχαν δημιουργήσει μη αντιστρέψιμες βλάβες στους οφθαλμούς. Επιπρόσθετα, λόγω του μεγάλου αριθμού των σφαιριδίων, ήταν μεγάλη η πιθανότητα εμφάνισης οξείας ή χρόνιας μολυβδίασης στο μέλλον.
Λόγω των παραπάνω βλαβών που έδιναν δυσμενή πρόγνωση και κακής ποιότητας ζωής, καθώς και της μη δυνατότητας χορήγησης της πρέπουσας θεραπείας από τους ανθρώπους που προσκόμισαν το ζώο, πραγματοποιήθηκε ευθανασία του σκύλου.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ
Γιάννης Μαρκόπουλος, DVM
Ελίζα Γκέσκου, DVM 
 
***  Ολική καταστροφή σε μαντρί στον κάμπο της Μεσσήνης (φωτογραφίες και βίντεο)  
      
    Μερικά μόνο μέτρα από το βασικό μοχλό του τουρισμού της Μεσσηνίας, το αεροδρόμιο, είναι ή, καλύτερα, ήταν το μαντρί του κυρίου Σκοπέτου.
Και γράφουμε ήταν, γιατί μετά την καταιγίδα της Δευτέρας το μαντρί και η γύρω περιοχή έχουν μετατραπεί σε λίμνη.
Τέσσερις μέρες τώρα τα ζώα παραμένουν σε ένα χωματόδρομο γεμάτο λάσπη, στο έλεος της βροχής, αφού είναι το μόνο σημείο στο οποίο υπάρχει χώμα, τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που ήμαστε εκεί.
Συνολικά, ο κύριος Σκοπέτος έχει 350 πρόβατα, αλλά ακόμη δε γνωρίζει τον ακριβή αριθμό όσων έχει χάσει.
«Δεν υπάρχει κράτος, ενώ το ποτάμι (Άρις) περνά δίπλα από τη στάνη μου. Μόνο ο Θεός ξέρει τι θα γίνει» μας λέει, ενώ δε βλέπει σύντομα να υποχωρούν τα νερά.
Πολλά από τα πρόβατα έχουν ήδη γεννήσει, με τα μικρά να μην αντέχουν αυτές τις συνθήκες, ενώ άλλα είναι ετοιμόγεννα, αλλά είναι αμφίβολο αν θα τα καταφέρουν.
Ζημιές έχουν υποστεί και μηχανήματα στις εγκαταστάσεις, ενώ όταν ο ίδιος ρώτησε για την καταγραφή των νεκρών ζώων, του απάντησαν ότι πρέπει να ψοφήσουν όσα είναι για να γίνει τελική καταμέτρηση.
Κλείνοντας, απελπισμένος ο κύριος Σκοπέτος, έκανε έκκληση να βρεθεί ένας στεγνός χώρος για να στεγασθούν τα πρόβατά του για όσο χρειαστεί. Των Κώστα Γαζούλη - Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
Video: 

*** ΚΑΡΚΙΝΟΣ  ΚΑΙ  ΔΙΑΤΡΟΦΗ  μέσα  από  Βίντεο :
Αντικαρκινική  διατροφή  και  ζωή  2013 : http://youtu.be/-jmqPp9LKOs ν

ΚΑΡΚΙΝΟΣ  και  διατροφή   2013 : http://youtu.be/2RyRfXeml2k ,

ΔΙΑΤΡΟΦΗ  και  ΚΑΡΚΙΝΟΣ   2013 : http://youtu.be/YoY7I-9QSBc ,

Ένας  νέος  τρόπος  ζωής  2013 : http://youtu.be/ljoiNLNU_kg  ,

Αγγειογέννεση  και  Καρκίνος  2013 : http://youtu.be/euQYgmvnU54 , \


***  ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση :
Η αστοχία έφερε νέα ήττα του Παναθηναϊκού στο Ισραήλ
*** ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α, - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   75-68 .- ^
 Τα δεκάλεπτα: 25-12, 36-29, 56-47, 75-68.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ιερεθουέλο (Ισπανία), Γιόβτσιτς (Σερβία), Σούλγκα (Ουκρανία)
ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Ντέιβιντ Μπλατ): Ράις 2, Τζέιμς 12, Σμιθ 10 (1), Χίκμαν 13 (1), Ίνγκλις 14 (3), Τάιους, Οχαγιόν 2, Μπλούθενταλ 14 (2), Σχορτσανίτης 8.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αργύρης Πεδουλάκης): Μπράμος 8 (1), Κάρι 2, Μπατίστ 2, Φώτσης 8 (2), Ούκιτς 2, Λάσμε 13, Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 5 (1), Γκιστ 7 (1), Παππάς 12 (1), Γιάνκοβιτς , Ματσιούλις 7 (1).
*** 
5η Αγωνιστική
13/11/2013 Ρεάλ Μαδρίτης Αναντολού Εφές 103 - 57
14/11/2013 Λοκομοτίβ Κουμπάν Λαμποράλ Κούτσα 85 - 84
14/11/2013 Ζαλγκίρις Μπάμπεργκ 91 - 81
14/11/2013 Φενέρμπαχτσε Ούλκερ Ναντέρ 83 - 66
14/11/2013 Μακάμπι Παναθηναϊκός 75 - 68
14/11/2013 Ουνικάχα Μάλαγα Σιένα 73 - 75
14/11/2013 Μπουντιβέλνικ Μπαρτσελόνα 74 - 84
15/11/2013 ΤΣΣΚΑ Μόσχας Παρτιζάν -
15/11/2013 Ολυμπιακός Ζιέλονα Γκόρα -
15/11/2013 Γαλατασαράι Μπάγερν Μονάχου -
15/11/2013 Ερυθρός Αστέρας Λιέτουβος Ρίτας -
15/11/2013 Αρμάνι Μιλάνο Στρασμπούρ -

Live: Ολυμπιακός-Ζιελόνα Γκόρα 33-42 (Ημίχρονο)
***Ολυμπιακός-Ζιελόνα Γκόρα 79 -77 , 33-42 (Ημίχρονο).-^
Τα δεκάλεπτα : 11-20 , 33-42 , 56-63, 79-77 .- ^
 ΟΣΦΠ  : Λο, Σπανούλης, Παπαπέτρου Πρίντεζης και Ντάνστον ,.. Περπέρογλου , Πέτγουέι , Μπέγκιτς , Λοτζέσκι ,  οι πέντε του Ολυμπιακού


*** ΕΛΛΑΣ  -  ΡΟΥΜΑΝΙΑ     3-1 , (2-1) .- ^ 
Τα  γκολ  : 14΄ Κ. Μήτρογλου ,  19΄  Στάνκου  , 28΄ Δ. Σαλπιγγίδης , 67΄ Κ. Μήτρογλου .-
Τα   Βίντεο  από  αγώνα :
ΕΛΛΑΣ  -  ΡΟΥΜΑΝΙΑ  1-0 14΄ γκόλ  Κ  Μήτρογλου 15-11-2013 :  http://youtu.be/UZ47BMQCkzM  ,
 
ΕΛΛΑΣ -   ΡΟΥΜΑΝΙΑ  19΄ γκόλ  Στάνκου  15-11-2013: http://youtu.be/4dKdzmG85bc ,
ΕΛΛΑΣ  - ΡΟΥΜΑΝΙΑ  α΄ ημιχρ   2 - 1  28΄  γκόλ Δ  Σαλπιγκίδης 15/11/2013: http://youtu.be/RRm-WUC66JM ,
 

ΟΥΚΡΑΝΙΑ  - ΓΑΛΙΑ    2-0 .-  61΄ Ζουζούλια , 75΄...  .- ^
ΙΣΛΑΝΔΙΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ  0-0  .- ^
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ - ΣΟΥΗΔΙΑ   1-0  .-  78΄ Ρονάλντο . - ^

***  Βήμα πρόκρισης αναζητά η Ελλάδα απέναντι στη Ρουμανία
 Βήμα πρόκρισης αναζητά η Ελλάδα απέναντι στη Ρουμανία
Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή της στην τελική φάση του Μουντιάλ της Βραζιλίας θέλει να κάνει απόψε (21:45, MEGA, OTESport1) η Εθνική, η οποία υποδέχεται στο «Γ.Καραϊσκάκης» τη Ρουμανία στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα της φάσης των μπαράζ.
ι δύο ομάδες θα λύσουν οριστικά τις... διαφορές τους την Τρίτη, στον επαναληπτικό στο Βουκουρέστι, ωστόσο η Εθνική θα επιδιώξει σήμερα αρχικά να μην δεχθεί γκολ και στη συνέχεια να καταφέρει εκείνη να εξασφαλίσει σκορ πρόκρισης...
Ο Φερνάντο Σάντος δεν αναμένεται να αλλάξει πολλά πράγματα στην ενδεκάδα της Εθνικής εκτός και αν επιφυλάσσει κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής για τους Ρουμάνους,.
Ο Καρνέζης αναμένεται να είναι κάτω από τα δοκάρια έχοντας μπροστά του κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Παπασταθόπουλο και Σιόβα.
Δεξιά στην άμυνα θα είναι ο Τοροσίδης και αριστερό ο Χολέμπας. Στον άξονα θα χρησιμοποιηθούν οι Κατσουράνης, Τζιόλης, Μανιάτης, με τον Καραγκούνη να διεκδικεί τη θέση από τον Τζιόλη, ενώ η επιθετική τριάδα θα αποτελείται από τους Σαμαρά, Σαλπιγγίδη και κορυφή ο Μήτρογλου.
Από την πλευρά του, ο προπονητής της Ρουμανίας, Βίκτορ πίτουρά, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι στόχος της ομάδας του είναι να σκοράρει σήμερα, αναμένεται να κάνει εκπλήξεις στο 4-2-3-1 ξεκινώντας κάτω από τα δοκάρια έναν εκ των Λομπόν ή Παντιλιμόν, καθώς ο Ταταρουσάνου όπως όλα δείχνουν δεν ξεπέρασε πλήρως το πρόβλημα που είχε στη μέση και δεν θα ξεκινήσει βασικός.
Μάτελ (δεξιά), Ρατ αριστερά) θα είναι τα δυο μπακ, ενώ ως στόπερ θα παίξουν ο Γκοϊάν, με τον Γκάρντος. Τα δυο αμυντικά χαφ θα είναι οι Μπουρτσεάνου και Λάζαρ του ΠΑΟΚ. Οι εκπλήξεις αναμένεται να είναι οι τρεις πίσω από τον φορ, Μαρικά, δηλαδή οι ταχύτατοι και επιθετικοί, Νικολίτα, Μαξίμ και Τανάσε, με τον Πιτούρκα να δείχνει ότι θέλει να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις την Εθνική.  Newsroom ΔΟΛ

***  https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.-  
~****** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 ,     =2864  video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =1317   video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =      1322  video.-
                                             ***   Σύνολο  :  5503  βίντεο ανηρτημένα .-

***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2013 :
~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/11/01-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  01 Νοεμβρίου  2013 , ΚΑΛΟ   ΜΗΝΑ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ !!!μαζί με  την ΚΑΛΗΜΕΡΑ  ΜΑΣ !!!
~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/11/02-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Σάββατο  02  Νοεμβρίου  2013 .
~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/11/03-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Κυριακή 03  Νοεμβρίου  2013  .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/11/02-03-04-2013.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ  τριήμερο 02, 03  και  04  Νοεμβρίου  2013  , ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση .-
~  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/11/04-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  04  Νοεμβρίου  2013  .-
~  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/11/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη 05 Νοεμβρίου  2013 .-
~   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/11/05-2013.html ,  Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  05  Νοεμβρίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/11/06-2013.html , Το αγιάζι  της    ενημέρωσης  Α και Ω  Τετάρτη  06  Νοεμβρίου  2013   ,  Οτι  μαθαίνουμε  σας  το  γράφουμε ... γράφοντας ...Αντιγράφοντας ! .-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/11/07-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Πέμπτη 07 Νοεμβρίου 2013 .-
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/11/08-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 08- Νοεμβρίου 2013.-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/11/09-2013.html  ,  Στο  Σαββατιάτικο  αγιάζι  της  ενημέρωσης 09  Νοεμβρίου  2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/11/11-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013 .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/11/12-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/11/12-2013.html , Όλα  τα  του  Γάμου  12 Νοεμβρίου  2013 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/11/12-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013 .-
 ~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/11/13-2013.html  , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης   Τετάρτη 13  Νοεμβρίου  2013 .-
~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/11/14-2013.html  ,
Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  14  Νοεμβρίου  2013.-
~  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/11/15-2013.html ,Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Παρασκευή  15  Νοεμβρίου  2013 ,.-
 

 * ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ  

 ~** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.- .-
  ~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-          ** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** ***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013 ~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-  
 ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ
~
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013 .-
 ~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/11-2013.html , Άρωμα Ελλάδας διαδρομές - εκδρομές 11 Σεπτεμβρίου 2013, ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ  εκδηλώσεις στις ΣΠΕΤΣΕΣ – Από Τριήμερη  εκδρομή-απόδραση 7.8. και  9  Σεπτεμβρίου 2013 ,.. ΝΑΥΠΛΙΟ - Ερμιόνη ,Σπέτσες , Ύδρα , Γαλατάς , Πόρος . Αίγινα , Πειραιάς.-
~   http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/09/17-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου  2013 .-
~  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/09/16-2013.html ,  Το αγιάζι   της   ενημέρωσης  Δευτέρα  16  Σεπτεμβρίου  2013 .-
 ~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/09/17-2013.html ,   Όμορφα  και  ωραία  Νέα και  Άλλα  πολλά  Τρίτη  17  Σεπτεμβρίου  2013.-
 



ΤΑ    ΒΙΝΤΕΟ  ΓΙΑ  ΣΗΜΕΡΑ  :
~* ΑΠΟ  ΤΟ  ΓΑΜΟ ΤΟΥ  ΝΙΚΟΥ  Σ.   Σ,  Σάββατο  09 /11/ 2013 : http://youtu.be/M718WzMqq-U ,
 
~* Προσευχή και φαγητό ΘΩΔΗ   2013: http://youtu.be/0qgLurdgEFw  ,
 
~* ΣΙΜΟΣ ΑΡΦΑΡΑ  πριν  από το  γάμο βράδυ  2013: http://youtu.be/H94GenoUXhQ  ,
 
 ~*  Ανέκδοτο  από γέροντα μοναχό  2013¨: http://youtu.be/50iiO--SnFw  ,
  
~* Μαγειρέματα  σε  μοναστήρι  2013: http://youtu.be/wbeoxHx0l7E ,
 

~* ΜΟΝΗ εργαστήρι  έκθεση  2013: http://youtu.be/DLRLmhilQMc ,
 

~ Ιερά Μονή  2013 : http://youtu.be/rDF9V-61LAA ,



ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ :
*** www.blogtv.gr   , www.tometopo.gr  , www.antarsya.gr  , www.expresss.gr  , www.zougla.gr  , www.cybc.com.gr  ,  www.enikos.gr  , www.pospert.gr , www.iatro.gr , www.news.gr  , www.planetgreece.gr , www.piazzadelpo.gr , www.anexartiti.gr , www.aixmi.gr , www.lifo.gr , www.pospertnews.gr , www.atita.gr , www.nocomments.gr , www.tometopo.gr , www.veetle.com , www.news247.gr , www.apela.gr , www.koutipandoraw.gr , www.thepressproject.gr , www.ebu.ch , www.inthecity.gr , www.readio.gr , www.24h.com.cy ,  www.tvx.gr , www.antassya.gr , www.apela.gr , www.in.gr .- ...................................... 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου