ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Το κανάλι της ενημέρωσης Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  28  Οκτωβρίου  2013  :




***ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΛΑ  και  Άλλα  :

***Με λαμπρότητα η Καλαμάτα τίμησε την επέτειο του ΟΧΙ (φωτογραφίες & βίντεο)
    
 
 
 
 
 
 
    
 
 
 
 
 
 
 
Video: 

 

 

 

 

 
   Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η Καλαμάτα τίμησε και φέτος την επέτειο της κήρυξης του Πολέμου από τους Ιταλούς στις 28 Οκτωβρίου του 1940 αλλά και την ηρωική αντίσταση των Ελλήνων απέναντι στο φασισμό και το ναζισμό.
  Πριν λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε η μεγάλη στρατιωτική και μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Καλαμάτας.
  Για ακόμα μια χρονιά τα τελευταία χρόνια η παρέλαση πραγματοποιήθηκε κάτω από αυξημένα μέτρα ασφαλείας, υπό το φόβο επεισοδίων ,από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας χωρίς ομως να συμβει το παραμικρό αυτή τη φορά
 Ο καλός και ζεστός καιρός ήταν σύμμαχος για τους Καλαματιανούς και τους επισκέπτες της Πόλης όπου κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία της Καλαμάτα για να παρακολουθήσουν την παρέλαση.

 *** Η κήρυξη του πολέμου στη Μεσσηνία μέσα από το πρωτοσέλιδο του "Θάρρους" στις 29 Οκτωβρίου 1940         
   Το πρωτοσέλιδο του "Θάρρους" στις 29 Οκτωβρίου του 1940 αποτελεί ένα ιστορικό ντοκουμέντο για το πως υποδέχτηκε η Μεσσηνία την κήρυξη του πολέμου από τους Ιταλούς. Ήδη όπως μας ενημερώνει η εφημερίδα οι πρώτοι Μεσσήνιοι έφεδροι έφυγαν για το μέτωπο από τις πρώτες ώρες του πολέμου ενώ με διάγγελμα ο Νομάρχης Μεσσηνίας Άγγελος Παπαδήμας ενημέρωσε τους πολίτες για την κήρυξη του πολέμου.
 (To αρχειακό υλικό του "Θάρρoυς" με ιστορία από το 1899,αποτελεί ένα "θησαυρό" για κάθε αναγνώστη.Ολόκληρο το αρχείο του Θάρρους σώζεται και  σε ψηφιακή μορφή και μπορείτε να το βρείτε εδώ ) http://archive.tharrosnews.gr/ ,

 *** Γράμμα από το Μέτωπο         
           Αγαπητέ Δημητράκη,
Είμαι καλά το ίδιο εύχομαι και για εσένα. Από το γράμμα που είχα από το σπίτι μου έμαθα ότι ο πατέρας μου εξακολουθεί να είναι άρρωστος από τις ακτίνες που είδα. Σε παρακαλώ μου γράφεις τη γνώμη σου σαν συνάδελφος που είσαι, έστω και τις πιθανότητες που τυχόν εσχημάτισες. Είμαι μακριά και δεν μπορώ να βγάλω συμπεράσματα. Εκ των πνευμόνων παρουσιάζει τίποτε;  Επίσης μήπως εις την σπονδυλικήν στήλην; Θα με υποχρεώσεις και εν ανάγκη να τον ξαναειδείς.
Εδώ στο μέτωπο τα περνάμε σχετικώς καλά. Έχουμε πάρει τον αέρα των Ιταλών, αυτό είναι βέβαιο. Ο Θεός να μας βοηθήσει να τους πετάξουμε σύντομα στη θάλασσα. Σχεδόν κανένα δεν έχω εδώ πατριώτη μας.
       29-3-1941
                               Σε χαιρετώ,
                              Δ. Φράγκος
                               Ανθυπίατρος
                           3η μοίρα Τραυματιοφορέων
                                  ΤΤ 912


 *Το γράμμα στάλθηκε στον Ιατρό Δημήτριο Τσάκαλο,στην Καλαμάτα το Μάρτιο του 1941. Ευχαριστούμε θερμά τον εγγονό του Δημ. Β. Τσάκαλο, που μας το παραχώρησε από το προσωπικό αρχείο του πατέρα του Βασιλείου Δ. Τσάκαλου. 

***  Μήπως είχαν βγει για να κάνουν βήμα οι δημόσιοι υπάλληλοι;                                              
Στο χθεσινό φύλλο έγραψε η Βίκυ Βετουλάκη, ότι στην εκδήλωση του Μουσικού οι υπάλληλοι ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα. Αναρωτιέμαι, μήπως ήταν έξω και έκαναν πρόβα για την παρέλαση; Ας πάρει κάποιος μια απόφαση να σταματήσουν οι γιορτές για τους υπαλλήλους. Π.Μπ. -

*** Χωρίς σχόλιο

Δεν χρειάζεται καν σχόλιο η φωτογραφία Π.Μπ. - 

***  ΓΙΑ  ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ  ΜΠΕΝ ..... :
 
Με κομμένη την ανάσα, ο κόσμος παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης για τον μικρό Μπεν. Το βίντεο-ντοκουμέντο από το οποίο έχει φουντώσει εκ νέου η αναζήτηση του Μπεν που είχε εξαφανιστεί από την Κω πριν από 22 χρόνια...
εξασφάλισε το Star Channel.
Το βίντεο έχει τραβηχτεί το Μεγάλο Σάββατο, τον Μάιο του 2013 και δείχνει τον νεαρό που εικάζεται να είναι ο μικρός Μπεν να κάθεται αμίλητος στην εκκλησία φορώντας μια ριγωτή μπλούζα.
Δίπλα είναι ένα μεσήλικας Ρομά με άσπρο πουκάμισο και μια μελαχρινή νεαρή κοπέλα, η οποία δείχνει επίσης Ρομά.
Αυτό είναι το βίντεο που -χωρίς φυσικά το «πιξελιάρισμα»- θα σταλεί και στη μητέρα του Μπεν για να διαπιστώσει εάν μοιάζει με τον γιο της.
Εν τω μεταξύ, λίγες ώρες μετά το σήμα της Ιντερπόλ να ξεκινήσουν έρευνες στην Κύπρο για τον εντοπισμό του μικρού Μπεν Νίντχαμ, που σήμερα είναι 24 ετών, η Αστυνομία ξεκίνησε έρευνες, ούτως ώστε να φτάσει σε οποιοδήποτε στοιχείο που θα μπορούσε να βοηθήσει την λύση του μυστηρίου.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη, οι έρευνες ξεκίνησαν σε δύο σημεία, αυτά που υπέδειξε από την αρχή η Ιντερπόλ, την Λεμεσό και το Παραλίμνι.
Το ένα σημείο είναι η περιοχή του Αγίου Αντωνίου στην Λεμεσό, μέρος όπου διαμένουν πολλοί Ρομά, αλλά και Τουρκοκύπριοι.
Το δεύτερο είναι περιοχή του Παραλιμνίου, στο σημείο που συνοδεύει με τα κατεχόμενα.
‘Οι έρευνες ξεκίνησαν αλλά δεν έχουμε κάτι ακόμη’, δήλωσε στο 24Η ο κος Αγγελίδης, προσθέτοντας ότι σε κάθε περίπτωση, οι Αρχές θα είναι πολύ προσεκτικές ως προς τον τρόπο και τα σημεία που θα ψάξουν για το παιδί που εξαφανίστηκε το 1991 από τουριστικό θέρετρο στην περιοχή ‘Ηρακλής’ της Κω.
Ηδη, πάντως, έχουν ενημερωθεί όλα τα οδοφράγματα από ελληνοκυπριακής πλευράς, καθώς οποιαδήποτε προσπάθεια ή έρευνα γίνεται από την Αστυνομία, μπορεί να γίνει μόνο σε ελεύθερες περιοχές. Δικαιοδοσία και (έστω και μερικό) έλεγχο σε κατεχόμενη περιοχή, έχει μόνο η τουρκοκυπριακή ‘αστυνομία’ και τα Ηνωμένα Εθνη, ενώ η κυπριακή αστυνομία μπορεί να διεξάγει έρευνες σε κατεχόμενη περιοχή, μόνο κατόπιν παρέμβασης των Ηνωμένων Εθνών.
Ο άνθρωπος που διακρίνεται στο βίντεο είναι σύμφωνα με όσους τον έχουν δει πανομοιότυπος με σκίτσο που είχε φτιάξει πριν από λίγο καιρό η Σκότλαντ Γιάρντ ως προς το πώς μπορεί να είναι σήμερα ο μικρός Μπεν. thestival.gr
Βίντεο  Μπεν ... :

Έρευνες για τον μικρό Μπεν στην Κύπρο από Miss-Jessy-Lays

*** Η  ΞΑΝΘΙΑ  ΔΑΣΚΑΛΑ  ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣΑΘΗΝΑΣ ΠΟΥ  ΕΚΛΕΨΕ ΚΑΙΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ....:
όλων όσων βρέθηκαν στη μαθητική παρέλαση έκλεψε η «ξανθομαλλούσα» δασκάλα που συνόδευε τους μαθητές στην εκδήλωση. Η παρουσία της δασκάλας η οποία φορούσε κολάν, στενό μπλουζάκι και τακούνια, δεν πέρασε απαρατήρητη και προκάλεσε σφυρίγματα και εκστατικά επιφωνήματα θαυμασμού.  Πηγή: www.protothema.gr
ΚΙΝΗΜΑ ΑΡΔΗΝ: Διακήρυξη της 28η Οκτώβριου 2013. 
Η 28η Οκτωβρίου του 1940 αποτελεί μια κομβική και σημαδιακή ημερομηνία. Τότε, όπως και το 1821, ξεσηκώθηκε σύσσωμος και ομόθυμος ο ελληνικός λαός. Τότε, όπως και το 1821, άλλοι μεν βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή και άλλοι στα μετόπισθεν, αλλά όλοι φλογίζονταν εξ ίσου από το πάθος της αντίστασης και της ελευθερίας.
Σήμερα, βρισκόμαστε και πάλι μπροστά σε συνθήκες που απαιτούν τη συστράτευση ολόκληρου του λαού. Γι’ αυτό και επιμένουμε στον προφανή συμβολισμό της 28ης Οκτωβρίου γι’ αυτή την πρώτη πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Κινήματός μας:
 Γιατί απευθυνόμαστε σε όλους τους Έλληνες, άσχετα και πέρα από ιδεολογική και κομματική προέλευση.
Γιατί οι παλιές ιδεολογικές μορφές και διαχωρισμοί, όπως έχουν εξελιχθεί τις τελευταίες δεκαετίες, όχι μόνο έχουν αποδειχτεί ξεπερασμένοι και αναντίστοιχοι προς τις σημερινές ανάγκες του λαού μας αλλά και γιατί σήμερα δεν περισσεύει κυριολεκτικά κανείς. Όλοι μας κρινόμαστε, πλέον, όχι από γενικόλογες διακηρύξεις αλλά από τις πράξεις μας.
Πιστεύουμε πως είναι ανάγκη για έναν νέο, τρίτο κύκλο αγώνων του νεώτερου ελληνισμού. Ο οποίος θα ολοκληρώσει ό,τι άφησαν  λειψό οι δύο προηγούμενοι, και θα απαντήσει καταφατικά στην πρόκληση της εποχής – πρόκληση επιβίωσης για τον ελληνικό λαό.
*****
Ο πρώτος κύκλος αγώνων σφραγίζεται από την επανάσταση του 1821 και ολοκληρώνεται το 1922. Οι εκατόχρονοι αγώνες για την ανεξαρτησία του ελληνισμού θα μείνουν ημιτελείς, διότι δεν θα κατορθώσουν να απελευθερώσουν το σύνολο των ιστορικών ελληνικών εδαφών και  θα τσακιστούν πάνω στα βράχια των εμφυλίων πολέμων και της Εξάρτησης.
Ο δεύτερος κύκλος σφραγίζεται από την Εθνική Αντίσταση του 1940-1944, τον Αντιαποικιακό Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα της ΕΟΚΑ του 1955-1959 και τους μεγάλους λαϊκούς αγώνες της περιόδου 1960-1974 για Ψωμί, Παιδεία και Ελευθερία. Κι αυτοί οι αγώνες, παρότι θα οδηγήσουν στην αποτίναξη του ζυγού του παλατιού και την κατάκτηση σημαντικών κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων, θα δοκιμαστούν από τους εμφυλίους και την Ξενοκρατία, ενώ δεν θα αποφύγουμε μια νέα εθνική συρρίκνωση στην Κύπρο.
Οι Έλληνες θα πληγούν παράλληλα από τις νέες, ύπουλες «σφαίρες από ζάχαρη» μιας ψευδεπίγραφης «Αλλαγής», η οποία θα εκφυλίσει τις ευγενικές αξίες και αρχές της Ελευθερίας, της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Λαοκρατίας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, επιδιώκοντας να μεταλλάξει και τον ίδιο τον ελληνικό λαό σε μια μάζα μοναχικού πλήθους δίχως μνήμη και ταυτότητα.          
Αποτέλεσμα όλων αυτών το γεγονός ότι η πατρίδα μας απειλείται από ένα νέο, αμείλικτο φάσμα ολοκληρωτικής υποτέλειας. Που κομίζει, ταυτόχρονα, την εθνική υποδούλωση στη γερμανική Ευρώπη και την ισχυροποιούμενη νεο-οθωμανική Τουρκία, αλλά και την κοινωνική εξαθλίωση, καθώς θεριεύει η ασυδοσία των Δυνατών και η εκμετάλλευση των Αδυνάτων, η λεηλασία του εθνικού μας πλούτου, κοινωνικού και εθνικού, και ο βιασμός του φυσικού μας περιβάλλοντος.  
Έτσι, ο νέος κύκλος των αγώνων κουβαλάει μέσα του τους άλλους δύο ως ανεκπλήρωτη παρακαταθήκη, την ίδια στιγμή όμως τους ξεπερνάει καθώς πρέπει να απαντήσει στις σύγχρονες προκλήσεις:
Από τη μία, στο θεμελιώδες ζήτημα του παγκόσμιου χάους και της διεθνούς ανασφάλειας που προκαλούν οι δομικές ανισορροπίες ενός άδικου παγκόσμιου συστήματος, θεμελιωμένου επάνω στην αποικιοκρατία και την εκμετάλλευση έθνους από έθνος. Αφ’ ετέρου, στο αμείλικτο πολλαπλό αδιέξοδο, κοινωνικό, ανθρωπολογικό και οικολογικό, της ασύδοτης κεφαλαιοκρατίας – που απειλεί να ρίξει τις ανθρώπινες κοινωνίες στην άβυσσο ενός  «πολέμου όλων εναντίον όλων».
Σε αυτό το ασφυκτικό  διεθνές πλαίσιο, ο νεώτερος ελληνισμός αντιμετωπίζει μια κυριολεκτικά υπαρξιακή κρίση: απειλείται με εδαφική και δημογραφική συρρίκνωση, οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση. Απειλείται  με μια καθολική και τελεσίδικη παρακμή, έχοντας απολέσει κάθε ταυτότητα και υπόσταση,  μεταβαλλόμενος  σε «συνοριακό χώρο» και απλό «πέρασμα» λαών. Στον 21ο αιώνα, ή θα ζήσουμε, πληρώνοντας όλα τα ληξιπρόθεσμα γραμμάτια της ιστορίας των τελευταίων αιώνων, είτε θα οδηγηθούμε στο ιστορικό μας τέλος ως αυτόνομο συλλογικό υποκείμενο – έθνος. Τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο.
*****
Ο ελληνικός λαός καλείται σήμερα και ταυτοχρόνως: να αποκαταστήσει όλους τους δεσμούς κοινωνικής αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας, καθώς η Πρόνοια καταρρέει, η ανεργία θεριεύει και το Κράτος της Αποικίας Χρέους στέκεται απέναντι, έτοιμο να κατασπαράξει ακόμα και το λιγοστό βιός που έχει απομείνει στη λαϊκή πλειοψηφία. Την ίδια στιγμή, πρέπει, και πάλι μόνος, να προχωρήσει στη διαμόρφωση ενός νέου οράματος για τον ελληνισμό του 21ου αιώνα, όρος για μια νέα πολιτεία, δημοκρατική, δίκαιη και εξισωτική – την ίδια στιγμή που θα αγωνίζεται για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την πνευματική αναγέννηση:
Σε αυτόν τον τόπο, που έχει μεταβληθεί σε «οικόπεδο και αποικία», τίποτα δεν χαρίζεται και, ακόμα και οι νέοι που επιθυμούν να μείνουν και να δώσουν τον αγώνα, θα πρέπει οι ίδιοι να επινοήσουν τα μέσα του βιοπορισμού τους. Γιατί η παρασιτική οικονομία και κοινωνία έχει καταρρεύσει εντελώς, ενώ τα ερείπιά της είναι τοξικά και δεν έχουν τίποτα να «δώσουν» ώστε να αναδειχθούν οι νέες δυνατότητες που μας προσφέρουν η ιστορία και οι προοπτικές μας.
Παράλληλα, καλούμαστε να επεξεργαστούμε μια νέα εθνική στρατηγική, που θα αποτρέψει την ολοκληρωτική υπαγωγή μας σε ξένες σφαίρες επιρροής. Μια στρατηγική, για τα εθνικά θέματα και τις περιφερειακές συνεργασίες στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, που θα ενώσει τη δύναμη όλων των μικρών, απειλούμενων λαών και θα ορθώσει αποφασιστικό εμπόδιο στα σχέδια των περιφερειακών και παγκόσμιων υπερδυνάμεων για την καθυπόταξή μας.
Τέλος, και ίσως το σημαντικότερο, καλούμαστε να ανατρέψουμε δεκαετίες πολιτισμικής αποσύνθεσης και ηγεμονίας των αξιών της παγκοσμιοποίησης, της ισοπέδωσης, του αχαλίνωτου κέρδους, του εθνομηδενισμού, της διάλυσης των προτύπων, ακόμα και της ίδιας της ιστορικής μας συνέχειας, που είχαν σαν άμεση και έμμεση συνέπεια την ηθική εξαχρείωση που κυριαρχεί. Μια εξαχρείωση η οποία εκπορεύεται  από τα «πάνω», από τις κλεπτοκρατικές και διεφθαρμένες ελίτ, και διακλαδίζεται σε όλο το κοινωνικό σώμα, προσπαθώντας να κατασκευάσει μια κοινωνία συνενοχής.
*****
Όπως κατέδειξε η τελευταία απόπειρα του λαϊκού ξεσηκωμού στις πλατείες της χώρας, την περίοδο 2010-2011, η αγανάκτηση δεν αρκεί. Γι’ αυτό, αποφασιστικό ρόλο δεν θα παίξει μόνο η καταπολέμηση της περιρρέουσας κατάθλιψης και η αναβίωση της αντιστασιακής διάθεσης αλλά και η επεξεργασία ενός νέου αντιστασιακού σχεδίου.
Απαιτείται μια καθολική ρήξη με τον παλαιό πολιτικό κόσμο, τα χαρακτηριστικά και τις συνήθειές του, που εν πολλοίς έχουν μολύνει και το ίδιο το λαϊκό σώμα, και,  ταυτόχρονα, η διαμόρφωση, βήμα το βήμα, ενός ρηξικέλευθου και καινοτόμου πολιτικού προγράμματος. Ενός προγράμματος που απευθύνεται κατ’ εξοχήν στη μεγάλη μάζα των «αόρατων» ή «ανώνυμων» – δηλαδή, όσων αισθάνονται σήμερα αποξενωμένοι από το φθαρμένο και διεφθαρμένο  σύστημα. Απευθύνεται σε αυτόν τον κόσμο που κινήθηκε σε «υπόγειες διαδρομές», κατά την ύστερη μεταπολίτευση, αισθανόμενος αηδία και αποτροπιασμό για την πορεία παρακμής που έχει ακολουθήσει ο τόπος. Απευθύνεται προπαντός στους νέους που απειλούνται με νέο ξεριζωμό και «παιδομάζωμα».
Έχοντας συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα της ιστορικής περιόδου και πιστεύοντας ότι κομίζουμε κάτι ριζικά καινούργιο, για την αναγκαία νέα πολιτική και ιδεολογική σύνθεση που αυτή απαιτεί, συγκεντρωθήκαμε στην Αθήνα, την 28η Οκτωβρίου 2013, απ’ όλες τις γωνιές του ελλαδικού χώρου, της Κύπρου και της διασποράς, για να πραγματοποιήσουμε ένα βήμα προς τη μεγάλη πορεία της συγκρότησης ενός νέου αντιστασιακού πόλου, που θα παλέψει για μια πατρίδα ελεύθερη και δίκαιη, μέσα σε έναν δημοκρατικό, πολυπολικό κόσμο. Γι’ αυτό και αποφασίσαμε να συγκροτήσουμε ένα νέο πολιτικό σχήμα, το Κίνημα Άρδην, οι βασικές αρχές του οποίου περιγράφονται από το πεντάπτυχο: Πατριωτισμός, κοινωνική δικαιοσύνη, οικολογική ισορροπία, άμεση δημοκρατία, πνευματική αναγέννηση.  
Δεχόμαστε και επιζητούμε τη δημιουργική αφομοίωση όλων των παραδόσεων και διδαγμάτων  της ιστορίας του πλανήτη μας, όλες τις κατακτήσεις των άλλων λαών. Τις εντάσσουμε όμως στη δική μας παράδοση (στο ορθόδοξο ήθος, την αρχαιοελληνική αμεσοδημοκρατική μεσότητα, την κοινοτική παράδοσή), στην οποία θέλουμε να εντάξουμε οργανικά ξένες παραδόσεις και κατακτήσεις. Καλούμαστε, επί τέλους, επί ποινή ιστορικής εξαφανίσεως, να πάψουμε να μαϊμουδίζουμε ή απλώς να κοιτάμε προς τα πίσω. Αρνούμαστε το δίπολο, εισαγόμενος εκσυγχρονισμός ή παρελθοντολογική παράδοση, και επιθυμούμε μια σύγχρονη σύνθεση που συνοπτικά αποκαλούμε «εκσυγχρονισμό της παράδοσής μας».
*****
Το Κίνημα μας επιθυμεί να παρεμβαίνει ενεργά στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της Ελλάδας και της Κύπρου.
Ως πρώτο γενικότερο πολιτικό στόχο θέτουμε την  επιδίωξη της καθόδου μας στις Ευρωεκλογές του 2014, καθώς και στις δημοτικές εκλογές, όπου αυτό είναι εφικτό.   
Παράλληλα, προγραμματίζουμε πέντε μεγάλες ιδεολογικοπολιτικές εκστρατείες, που θα διασαφηνίσουν στην πράξη τις επιδιώξεις και τον χαρακτήρα μας. 
Πρώτον, μια πλατειά εκστρατεία ενάντια στη νέα γερμανική Κατοχή  με:
Α) Το μποϋκοτάζ των γερμανικών προϊόντων και της γερμανικής πολιτιστικής διείσδυσης. Β) Την καταγγελία των νέων γκαουλάιτερ (Ράιχενμπαχ-Φούχτελ) και των μεθοδεύσεών τους για το ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου. Γ) Την αποκάλυψη των ντόπιων συμφερόντων που ταυτίζονται με τις δυνάμεις Κατοχής. Δ) Την πρακτική και ομόθυμη αντιμετώπιση της παρουσίας της τρόικας στην Ελλάδα.
Δεύτερον, μια καμπάνια ενάντια στη φυγή των νέων, εν πολλοίς πτυχιούχων, από τη χώρα. Διότι πρόκειται για τη χειρότερη λεηλασία που υφίσταται η χώρα μας σήμερα.
Τρίτον, μια ευρύτατη πρωτοβουλία για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και τη δημιουργία δομών αλληλεγγύης.
Τέταρτον, τη διαμόρφωση μιας νέας, ανεξάρτητης εθνικής στρατηγικής υπέρ της ειρήνης, της αυτοδιάθεσης των λαών, και ενός δημοκρατικού πολυπολικού κόσμου.
Πέμπτον, μια συστηματική παρέμβαση ενάντια στη διαφθορά και την κλεπτοκρατία, καθώς και για την αναθεώρηση του Συντάγματος προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των θεσμών της άμεσης δημοκρατίας.
****
Παράλληλα, χρειαζόμαστε νέες μορφές οργάνωσης. Το ζητάει ο τόπος και η εποχή: Αυτό που καλούμαστε να κάνουμε είναι να σηκώσουμε το δημοκρατικό ιδεώδες από τις λάσπες της φαυλοκρατίας, της διαπλοκής και της παντοδυναμίας του χρήματος, και να του δώσουμε νέο περιεχόμενο.
Κι αυτό θα ξεκινήσει από τους ίδιους τους εαυτούς μας. Οργανωνόμαστε με βάση τις αρχές μας. Θέτουμε στο επίκεντρο ένα προγραμματικό κείμενο συμφωνίας και επιδιώκουμε την ενότητα στη βάση της ιδεολογικής συμφωνίας. Συγκροτούμε οργανώσεις και το δίκτυο της οργάνωσης. Οι πρώτες διαθέτουν την αυτοδυναμία τους, ενώ, την ίδια στιγμή, εντάσσονται οργανικά στο δίκτυο, διαμορφώνοντας δευτεροβάθμια όργανα, τα οποία λειτουργούν με τις αρχές της πραγματικής δημοκρατίας: προβλέπεται ανακλητότητα και έλεγχος από τη βάση, ενώ παλεύουμε για τον συστηματικό περιορισμό των διαφορών μεταξύ αυτών που αποφασίζουν και εκείνων που απλά εκτελούν. Όλα αυτά, τέλος, θα είναι κενό γράμμα, αν αφήσουμε την πολιτική δομή να ισοπεδώσει το άτομο και να εξαφανίσει τις ποιοτικές ιδιαιτερότητες και διαφορές. Στοχεύουμε ιδιαίτερα στη συμμετοχή των νέων ανθρώπων και των γυναικών ώστε να ξεπεραστούν, χωρίς καμία λογική ισοπέδωσης, οι ανισότητες πόλης-χωριού, νέων-ηλικιωμένων, ανδρών-γυναικών. Τέλος, αλλά εξ ίσου σημαντικό, επειδή αντιστρατευόμαστε έμπρακτα τον αθηνοκεντρισμό και την κυριολεκτική απομύζηση του ελληνισμού από την πρωτεύουσας του, δίνουμε προτεραιότητα στη συμμετοχή της περιφέρειας στις αποφάσεις χρησιμοποιώντας και τις δυνατότητες που δίνει η τεχνολογία  – τηλεδιασκέψεις, διαδικτυακή ισότιμη ενημέρωση, διαδικτυακά δημοψηφίσματα.
Το ευρύτερο μέτωπο ανατροπής που πρέπει να συγκροτηθεί στην πατρίδα μας θα πρέπει να στηρίζεται σε κοινές βασικές αρχές και κοινή δράση. Το εγχείρημά μας δεν σκοπεύει να θυσιάσει σε τίποτα τη φρεσκάδα του και τον ριζικά διαφορετικό πολιτικό του λόγο στον βωμό ευκαιριακών συμμαχιών και συγκολλήσεων.
Τέλος, για να υπερκεράσουμε την υπονόμευση και τον αποκλεισμό που ασκεί η «τηλε-ολιγαρχία», απέναντι σε κάθε αυθεντική φωνή, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε  αποφασιστικά τα νέα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παράλληλα με τις πολιτικές καμπάνιες και παρεμβάσεις, τις εφημερίδες, τα περιοδικά και τα βιβλία μας.
*****
Έχοντας ως απαρέγκλιτες αρχές τον διαρκή αγώνα για πραγματική δημοκρατία, τη συνέπεια και την ειλικρίνεια, καλούμε φίλους και φίλες σε έναν παρατεταμένο και δύσκολο αγώνα. Συγκροτούμαστε στη βάση των αρχών μας, αντιπαλεύουμε αποφασιστικά  την καθολική παρακμή και διεκδικούμε μια άλλη ποιότητα για την πολιτική μας έκφραση: Το πέρασμα από «το εγώ στο εμείς» του Μακρυγιάννη και, βέβαια, το «να κάνουμε τη ζωή μας ένα έργο τέχνης», όπως οραματίστηκαν τα τελευταία μεγάλα κινήματα χειραφέτησης. Ερχόμαστε από μακριά και σκοπεύουμε να πάμε ακόμα μακρύτερα, ακόμα ψηλότερα.
 Ούτε Ραγιάδες – Ούτε Δραπέτες, Ελεύθεροι
28 Οκτωβρίου 2013
ΑΡΔΗΝ
Κίνημα για Εθνική Ανεξαρτησία, Κοινωνική Χειραφέτηση, Οικολογική ισορροπία, Άμεση Δημοκρατία και Πνευματική Αναγέννηση    ardin-rixi.gr
 
 
***Νεότερα στοιχεία για τον νεκρό άνδρα που εντοπίστηκε στο Ηράκλειο
Νεκρός βρέθηκε λίγο πριν τη μια και μισή το μεσημέρι ένας νέος άνδρας, μόλις 21 ετών, στην περιοχή του Μπεντεβ...
Το πτώμα αντίκρισε ένας φίλος του στο σπίτι του, στο οποίο τον φιλοξενούσε.
Στο σημείο έσπευσαν οι αρχές για να διαπιστωθούν οι συνθήκες θανάτου του νεαρού άνδρα.
Σύμφωνα πάντως, με πληροφορίες, ο νεαρός ήταν χρήστης ναρκωτικών ουσιών.
Ο ιατροδικαστής αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια του θανάτου του νέου άνδρα, με τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.   flashnews.gr
 
 ***Ο Apostolos Karamitsos δημοσίευσε: "Ίσως να μην κατάλαβα ότι εσύ δεν ήσουν σαν εμάς τους κοινούς ανθρώπους.
Εσύ τον Γολγοθά τον ανέβαινες κάθε ημέρα και δεν παραπονιόμουν σαν εμάς τους γρινιάριδες.
Όταν σε ρώτησαν « αισθάνεσαι διαφορετική, θέλεις να είσαι σαν εμάς; ; »
Απήντησες
«ένας που δεν ανέβηκε σε αεροπλάνο αισθάνεται την έλλειψη του ;»
Χαιρόσουν την ζωή , είχε τόλμη , δεν δίσταζες μπροστά σε κανένα εμπόδιο , δοκίμαζες ότι σου έδινε η ζωή.
Δεν σε άκουσα ποτέ να γκρινιάζεις για την ζωή, την ζούσε όπως σου την ο Θεός αλλά και την γέμιζες με την πληθωρική ύπαρξη σου.
Ήσουν καλή μαθήτρια όταν σε μάθαινα να οδηγείς το πρώτο σου αυτοκίνητο στο Καυτανζόγλειο στη Θεσσαλονίκη. Έγινες πολύ καλή οδηγός και ταξίδεψες σε όλη την Ελλάδα με την παρέα σου .
Στη Χαλκιδική στη ακτή Καλογριάς κάναμε αγώνες ποιος θα κολυμπήσεις και θα φτάσει πρώτος στο απέναντι νησάκι. Πάντα έφτανες πρώτη. Σου έλεγα εσύ έχεις άνωση , η θάλασσα σε σηκώνει.
Ανέβαινες στο μηχανάκι και πήγαινες στη θάλασσα , πήγαινες αγόραζες τα παγωτά της οικογένειας να τα φάμε μετά το φαγητό . Αυτό το μηχανάκι με τις τρείς ρόδες το αγαπούσες πολύ.
Γέμιζες με δώρα τα ανίψια σου και ιδιαίτερα την Δήμητρα που την είχες αδυναμία. Τα κουμπαρούλια σου κατείχαν μια μεγάλη θέση στη καρδιά σου.
Συγνώμη αν δεν κατάλαβα το μεγαλείο σου."


***χρήση βοτάνων στην παραδοσιακή θεραπευτική
Η φίλη μας Γεωργία Κ. έχει συλλέξει (και ήδη έχει αρχίσει να δοκιμάζει) πολύ ενδιαφέρουσες συνταγές για τη χρήση βασικών βοτάνων στην παραδοσιακή θεραπευτική. Γράφει:
"Στον Ελληνικό χώρο οι παραδοσιακές θεραπείες αναπτύχθηκαν πολύ καθώς, αν και ευλογημένος καθώς ανθίζουν πλήθος θεραπευτικών βοτάνων, δεν ήταν ποτέ πλούσιος τόπος από άποψη πόρων. Στις παραδοσιακές οικογένειες φρόντιζαν να καλύπτουν τις βασικές ανάγκες σε φάρμακα από τα δώρα της φύσης που άνθιζαν σε κάθε τόπο. Εφάρμοζαν την πρόληψη και όχι μόνο τη θεραπεία όσον αφορά τη χρήση των βοτάνων, καθώς δεν περίμεναν να αρρωστήσουν, αλλά αντίθετα προλάβαιναν τα κρυολογήματα και αντιμετώπιζαν έγκαιρα ότι μπορούσαν. Όταν πια αρρώσταιναν, ακόμα και τότε γνώριζαν τους πρακτικούς τρόπους αντιμετώπισης και μόνο σε πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις θα κατέφευγαν στον πρακτικό, τη μαμή, τον παπά, τη μάγισσα, ή το γιατρό της περιοχής.   
Η ρίγανη είναι γνωστή από παλιά για τις θεραπευτικές της ιδιότητες. Μαζί με το θυμάρι και το φασκόμηλο αποτελούν τα βασικά θεραπευτικά βότανα που δεν έλλειπαν από τα ελληνικά σπίτια και χρησίμευαν ως φρουροί της υγείας, μιας και η αγορά φαρμάκων και η πρόσβαση του γιατρού δεν ήταν πάντα εύκολη. Άλλα θεραπευτικά ήταν το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το κρασί ή το ξύδι, τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά ή χόρτα, που τρώγονταν στην εποχή τους. Και δύο ακόμα βασικά συστατικά που προστατεύουν από πλήθος ασθενειών αλλά και μπορούν να χρησιμεύσουν σε καταπλάσματα, το σκόρδο και το κρεμμύδι, με αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες αντίστοιχα.
Ο τρόπος χορήγησης μπορεί να είναι από το στόμα ως αφέφημα, σκόνη, σιρόπι κλπ, ή ως εισπνοές πάνω από κατσαρόλα όπου βράζει νερό με τα απαραίτητα βότανα, ή ως καταπλάσματα επάνω σε πληγές, τραύματα, οιδήματα ή ακόμα σαν αρωματικά στη μαγειρική, σε σάλτσες, κρέατα, ως μαγειρεμένα χόρτα ή σαν σαλάτα. Το βάμμα, το έλαιο και η σκόνη αποτελούν φαρμακευτικά σκευάσματα και θέλουν ιδιαίτερη προσοχή στη δοσολογία και πάντα σε επικοινωνία με τον ολιστικό γιατρό. Χρειάζεται να ενημερώνουμε όποιον γιατρό μας παρακολουθεί γιατί η χρήση κάποιου βοτάνου μπορεί να αντενδείκνυται στην πάθησή μας, να εξουδετερώνει ή να αυξάνει τη δράση κάποιου φαρμάκου που λαμβάνουμε. 
Παρακάτω παραθέτουμε μια συνοπτική περιγραφή ορισμένων βοτάνων, με στόχο να γνωστοποιήσουμε ορισμένες βασικές ιδιότητές τους, ώστε να αντλήσουμε στοιχεία από την παράδοση και να κάνουμε το ξεκίνημα μιας έρευνας στον τομέα της βοτανολογίας, αλλά και να έχουμε μια πρακτική εφαρμογή και χρήση τους.
ΑΓΓΕΛΙΚΗ
Στον Μεσαίωνα στην Ευρώπη θεωρήθηκε ευλογημένο θείο βότανο, από εκεί πήρε και το όνομά του και το χρησιμοποιούσαν για τελετουργική κάθαρση. Στην παραδοσιακή θεραπευτική θεωρείται ότι συντελλεί στην κάθαρση του αίματος. Είναι τονωτικό, δυναμωτικό, βοηθά στην πέψη, είναι αποχρεμπτικό, σπασμολυτικό, απελευθερώνει από φουσκώματα και συλλογή αερίων. Εντριβές και καταπλάσματα βοηθούν σε ρευματισμούς αρθρίτιδες και παθήσεις του δέρματος. Μπορεί να θεραπεύσει την ανορεξία, το έλκος στομάχου. Οι πεπτικές του ιδιότητες ήταν γνωστές και για αυτό στη βόρεια, κεντρική Ευρώπη παρασκεύαζαν λικέρ από το είδος Αγγελική Αρχαγγελική, όπως το Benedictine. Στα μέρη μας πιο εύκολα βρίσκουμε την Αγγελική την άγρια, ή των δασών, οι ιδιότητες είναι κοινές.
BAΛΣAMO
Επουλωτικό πληγών κυρίως με καταπλάσματα από λάδι που έχει παρασκευαστεί βάζοντας για αρκετό καιρό μέσα σε αυτό κυρίως άνθη του φυτού. Επίσης καταπλάσματα με κοπανισμένα φύλλα θεραπεύουν μώλωπες, τσιμπήματα, εγκαύματα, τραύματα, εκδορές. Το αφέψημα είναι βάλσαμο για το πεπτικό, για το στομάχι, το ήπαρ και όλες τις παθήσεις που συσχετίζονται, κυρίως για το έλκος και τον ίκτερο. Αλλά και βάλσαμο για την ψυχή, θεωρείται ότι βοηθά στην θεραπεία της κατάθλιψης. Ακόμα εμμηναγωγό, αιμοστατικό και κατά των ελωδών πυρετών.
ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ
Όχι μόνο για το φαγητό ή τον αγιασμό, αλλά και εξαίρετο θεραπευτικό βότανο. Το αιθέριο έλαιό του είναι αντισπασμωδικό. Ίσως έλαβε το όνομά του γιατί συσχετίζεται με παθήσεις της κεφαλής. Έλεγαν οι παλιοί ότι καθαρίζει το κεφάλι, χρησιμοποιείται κατά του πονοκεφάλου, της ζαλάδας, νευρικής ημικρανίας. Βοηθά μαζί με το δεντρολίβανο τη μνήμη και τη συγκέντρωση. Φέρνει ευχάριστη διάθεση, απελευθερώνοντας τη σκέψη, από τα περιττά. Με κρασί φτιάχνουμε κάτι χωνευτικό. Τονωτικό, διουρητικό, αντισηπτικό, αποχρεμπτικό. Χρησιμοποιείται κατά της δυσκοιλιότητας μαζί με λάδι στη σαλάτα.
ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ
Το άρωμα του ούζου, ορισμένων ειδών τσίπουρου και ρακί. Είναι τονωτικό και ενεργοποιεί το νευρικό σύστημα, αλλά και αντίστοιχα τονώνει και ενεργοποιεί το πεπτικό σύστημα. Το λικέρ από σπόρους γλυκάνισου σε οινόπνευμα βοηθά στην πέψη σε επώδυνη δυσπεψία. Είναι καλό αποχρεμπτικό, κατάλληλο για το στομάχι, αντισπασμωδικό, διουρητικό, εμμηναγωγό. Ως κατάπλασμα βοηθά σε εκχυμώσεις.
ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ
Ένα από τα πιο ευλογημένα βότανα με σημαντική παρουσία ως φυτό ή αιθέριο έλαιο, στην τελετουργική ή μαγική χρήση των βοτάνων. Θεωρείται ότι καθαρίζει το αίμα, αλλά και προκαλλεί διαύγεια πνεύματος. Βοηθά τη μνήμη και τη συγκέντρωση, την εγρήγορση, δρα ως τονωτικό και κρατά ξύπνιο το νου χωρίς να τον κουράζει με υπερένταση όπως κάνει ο καφές. Είναι πολύ ευεργετικό για το δέρμα και τα μαλλιά. Είναι εμμηναγωγό. Δρα κατά νευρικών παθήσεων, τοποθέτηση του φυτού στο κεφάλι θεωρείται ότι ξεκουράζει τους πνευματικά κουρασμένους. Τα βλαστάρια του σε κρασί φτιάχνουν ένα καλό τονωτικό της καρδιάς, βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος. Δρα κατά του ικτέρου, της χρόνιας χολοκυστίτιδας και ηπατίτιδας. Βοηθά σε επούλωση πληγών, σε ρευματικούς πόνους και οιδήματα, αλλά και το αφέψημά του μπορεί να βοηθήσει ακόμα και σε γαγγραινώδεις πληγές. 
ΘΥΜΑΡΙ
Το όνομά του συσχετίζεται με το θυσιάζω και το αρωματίζω. Ένα από τα βασικά αντιβιοτικά είτε σε μορφή βοτάνου είτε ως αιθέριο έλαιο. Πολύ καλό για το αναπνευστικό, αλλά και για παρασιτώσεις του εντέρου, ανθελμινθικό, κατά των οξύουρων και κατά των κολικών, που οφείλονται σε λοίμωξη. Έτσι όπως και η ρίγανη βοηθά στη διάρροια, στη δυσεντερία, δρα ως αντιπυρετικό σε τυφοειδή πυρετό. Το έγχυμα μπορεί να θεραπεύσει την ψώρα και άλλες δερματοπάθειες. Στο αναπνευστικό βοηθά στη θεραπεία του κρυολογήματος (και πονοκεφάλου που προκαλείται από αυτό) άσθματος, του κοκκύτη, της φυματίωσης, της χρόνιας βρογχίτιδας, και χρόνιου κατάρρου, της λευκόρροιας, αλλά και της αμηνόρροιας. Επίσης καθαρίζει τον αέρα και δρα προληπτικά για να αποφεύγονται κρυολογήματα.
ΚΟΡΙΑΝΔΡΟΣ
Οι σπόροι του είτε ως αφέψημα ή έγχυμα βοηθούν πολύ σε πεπτικές διαταραχές. Χορηγείται κατά της δυσπεψίας, για το στομάχι, ως αντιφυσιτικό, εφιδρωτικό, κατά παθήσεων του εντέρου. Κατάλληλο για καταστάσεις υστερίας και κεφαλαλγία που προκαλείται. Ο χυμός του θεωρείται ότι προκαλεί έντονη μέθη.
ΛΕΒΑΝΤΑ
Η λεβάντα από παλιά θεωρούνταν ότι βοηθά στην αυπνία, φέρνει ωραία όνειρα και γλυκό ύπνο, όχι τυχαία γιατί το χρώμα της συσχετίζεται με το υψηλότερο τσάκρα ευνοόντας τη σύνδεση με την άλλη πλευρά. Αντίστοιχα ως αφέψημα, τονώνει το νευρικό σύστημα. Επίσης είναι αντισπασμωδικό, αντιβηχικό, κατά του άσθματος, του κοκκύτη, της γρίππης και της λαρυγγίτιδας, ένα ακόμα από τα φυσικά αντιβιοτικά, για το φαρμακείο του σπιτιού. Διουρητικό, μειώνει τον πονόδοντο, θεραπεύει την ουλίτιδα. Δρα ως ηρεμιστικό και βοηθά στον πόνο του στομάχου που οφείλεται σε νευρικότητα και άγχος, ηρεμώντας και καθαρίζοντας το τσάκρα του ηλιακού πλέγματος. Λίγες σταγόνες στο μαξιλάρι μπορούν να μειώσουν την αυπνία, ενώ στο δέρμα μαζί με κάποιο λάδι να αλλάξουν την όψη ενός άρρωστου ή απλά κουρασμένου δέρματος σε υγιές και φωτεινό.
Το αιθέριο έλαιο είναι παρασιτοκτόνο, εκτός από τη θεραπεία και προσωπική υγιεινή είναι κατάλληλο και για την υγιεινή του σπιτιού.
ΡΙΓΑΝΗ
Ένα από τα πρώτα βότανα που γνώρισα είτε στην μαγειρική της μανιάτισσας γιαγιάς είτε ως θεραπευτικό για τη διάρροια από τη μακεδόνισσα μαμά. Είναι το φάρμακο που έχω συστήσει σε πάρα πολύ κόσμο με θεαματικά αποτελέσματα. Η μητέρα μου πάντα όταν πρόκειται να ταξιδέψει έχει μαζί της σε ένα σακουλάκι λίγη ρίγανη, για την αντιμετώπιση της γνωστής διάρροιας των ταξιδιωτών. Καλό τονωτικό, αποχρεμπτικό, κατά της δυσμηνόρροιας, αντισπασμωδικό,εφιδρωτικό, μειώνει τον πονόδοντο. Ακόμα έχει σημαντικές επουλωτικές ιδιότητες. Βοηθά σε ρευματισμούς, στη θεραπεία του άσθματος, σε καταρροϊκές παθήσεις. Στεγνό κατάπλασμα με ζεσταμένα και κοπανισμένα φρέσκα φύλλα βοηθά σε ψύξεις και στραβολαίμιασμα.
ΤΑΡΑΞΑΚΟ
Το λεγόμενο δόντι του λέοντος ή κοινώς πικραλίδα. Το ταπεινό αυτό χόρτο που πολλές φορές βρέθηκε στη σαλάτα μας ή το μαζέψαμε από το δρόμο, είναι ένα καλό καθαριστικό του αίματος, διουρητικό, υπακτικό, τονωτικό, θεραπεύει το σκορβούτο. Είναι καλό για τις φλεμονές του στήθους, για τον βήχα, για δερματικές παθήσεις, αλλά επιδρά σημαντικά στη μείωση της χοληστερόλης, θεραπεύει τις παθήσεις του ήπατος, τη διόγκωση ήπατος και σπληνός σε ελονοσία. Θεραπεύει το διαβήτη, δρα κατά της παχυσαρκίας, ρυθμίζει τη λειτουργία των ενδοκρινών αδένων και του λεμφικού συστήματος. Δρα κατά της κόπωσης και τονώνει την πνευματική διάυγεια. Μπορούμε να το λάβουμε ως αφέψημα, βάμμα ή στη σαλάτα…
ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ
Πνευματικό και θεραπευτικό. Το κάψιμο των φύλλων του ή του αιθερίου ελαίου, καθαρίζει το χώρο σε όλα τα επίπεδα. Δρα κατά του κρυολογήματος, του ρευματικού πυρετού, κατά της ατονίας του πεπτικού. Ακόμα χρησιμοποιούνταν για να μειώνει το νυκτερινό ιδρώτα των φυματικών. Δρα κατά της νευρασθένειας. Είναι επίσης ένα ακόμα φυσικό αντιβιοτικό, απολυμαντικό, αποχρεμπτικό, βοηθά την πέψη. Είναι καλό για στοματικές πλύσεις και γαργάρες. Τονώνει τη μνήμη και νικά την τεμπελιά και νωθρότητα. Είναι το κατεξοχήν φυσικό οιστρογόνο, άρα ρυθμίζει την έμμηνο ρύση, δρα κατά της αμμηνόρροιας, δυσμηνόρροιας, λευκόρροιας, βοηθά ακόμα τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση, εναρμονίζοντας τις ορμόνες. Κάνει καλό στο δέρμα με ατμόλουτρα. Το αφέψημά του θεραπεύει, λαρυγγίτιδα, φαρυγγίτιδα, αμυγδαλίτιδα, σταφυλίτιδα κλπ. Είναι επίσης καλό τονωτικό για τα μαλλιά.
ΧΑΜΟΜΗΛΙ
Το χαμομήλι φημίζεται για τις καταπραϋντικές, κατευναστικές του ιδιότητες είτε στο πεπτικό, είτε στο δέρμα, είτε στη νοητική και ψυχική ηρεμία. Είναι ένα φυσικό ήπιο αλλά δραστικό αντιφλεγμονώδες. Είναι καλό αντισπασμωδικό, βοηθά στη θεραπεία των ρευματισμών, του κρυολογήματος, του πυρετού,μειώνει τους κολικούς του εντέρου. Αναφέρεται ότι βοηθά σε παράλυση της γλώσσας. Ενδείκνυται ακόμα σε ανορεξία, είναι τονωτικό, διουρητικό, ήπιο ηρεμιστικό, κατάλληλο σε δυσμηνόρροια και υστερία. Από τη γιαγιά και τη μητέρα μου γνωρίζω ότι στη Μακεδονία και στον Πόντο από παλιά και ως σήμερα δίνουν στα νευρικά, ανήσυχα μωρά χαμομήλι (ή τίλιο), αραιωμένο στο νερό τους για να σταματούν το κλάμα. Μάλιστα το προτιμούσαν όταν το μωρό είχε και κωλικούς. Στην ομοιοπαθητική υπάρχει αντίστοιχο φάρμακο, που είναι κατάλληλο για ένα συγκεκριμένο τύπο ανήσυχου μωρού, που του ταιριάζει το χαμομήλι. Θεωρείται ακόμα ότι βοηθά την εύκολη γέννα. Το κατάπλασμά του είναι αντιρευματικό. Ενδείκνυται ακόμα για εξωτερικούς στο δέρμα ή εσωτερικούς ερεθισμούς στους βλεννογόνους, και άρα αντίστοιχες λοσιόν, καταπλάσματα, και στοματικές ή κολπικές πλύσεις. Οι κομπρέσες χαμομηλιού εμποτισμένου σε γάζα, ξεκουράζουν και θεραπεύουν τα ερεθισμένα κόκκινα μάτια. Χαρίζει στα μαλλιά λαμπερό ξανθό χρώμα και φωτίζει τις φυσικές ανταύγειες, όταν μετά το λούσιμο τα ξεπλένουμε με χαμομήλι. 
Αντιμετώπιση βασικών παθήσεων με τη χρήση βοτάνων κατά τον παραδοσιακό τρόπο...Τα βότανα ήταν μέσα στην καθημερινότητα των παλιών και φτάνουν μέχρι σήμερα να τα συναντούμε σε φαγητά και συνταγές μαγειρικές ή θεραπευτικές. Τα βότανα στα φαγητά δεν τα έβαζαν μόνο για τη νοστιμιά αλλά και τη συντήρηση και τις ιδιότητες που προσέφεραν, ακόμα και αν ήταν απλά το άρωμά τους. Όλα συντονίζονταν σε μια τελετουργία παλιά και ξεχασμένη που όμως φανερώνει τις ρίζες της στην παράδοση κάθε τόπου.
Ήδη έχουν αναφερθεί ορισμένες θεραπείες ή πρακτικές εφαρμογές, αλλά θα περιγράψουμε κάποιες ακόμα συνταγές. Προσοχή δοκιμάστε τις συνταγές αλλά σε κάθε περίπτωση επισκεφτείτε ή ζητήστε τη συμβουλή του γιατρού σας. Κάτι μπορεί να είναι πολύ σοβαρότερο από ό,τι φαίνεται και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί αντί για καλό να προξενήσουμε βλάβη στον εαυτό μας ή σε κάποιον δικό μας από κακή χρήση των βοτάνων.
Παραδείγματα από την κουζίνα και το φαρμακείο της γιαγιάς μου στην παράδοση της Μάνης, πικραλίδες σαλάτα, φασκόμηλο και πορτοκάλι στο χοιρινό, δεντρολίβανο στο κατσικάκι, λαδορίγανη χτυπημένη με λεμόνι, πάντα στο σερβίρισμα των ψαριών, θυμάρι, ρίγανη και μαϊντανό στα κεφτεδάκια, βασιλικό στον αγιασμό και σαν έκφραση αγάπης, προσφοράς, στο δίσκο σερβιρίσματος του νερού και του καφέ συνήθως για έναν εκλεκτό καλεσμένο ή ένα αγαπημένο πρόσωπο της οικογένειας.
Στα κρυολογήματα πάντα τσάι του βουνού ή φασκόμηλο με μέλι και λεμόνι και χυμό φρεσκοστημένου πορτοκαλιού. Σε πονόλαιμο γαργάρες με λεμόνι και αλάτι. Μαντζουράνα σε κοιλιακούς πόνους. Λεμονάδα με σόδα για ναυτία ή δυσπεψία. Επίσης χυμό λεμονιού για πρόκληση εμετού. Ξύδι στο ξέβγαλμα των μαλλιών για υγιή μαλλιά, ακόμα και τώρα σε ηλικία 95+ η γιαγιά έχει πέρα από τους γκρίζους κροτάφους, μαύρα μαλλιά…
Από τον πατέρα μου έμαθα τις εισπνοές ευκαλύπτου για το κρυολόγημα, τις λαρυγγίτιδες κλπ και το αλατόνερο για να καθαρίσει ο ρινοφάρυγγας με πλύσεις, εισπνοή και έπειτα φύσημα της μύτης ή φτύσιμο από το στόμα. Μάλιστα δρα προληπτικά το καλοκαίρι στη θάλασσα να κάνουμε κάτι αντίστοιχο με θαλασσινό νερό. Επίσης την τονωτική δύναμη της ζεστής σοκολάτας όταν σε αυτή προσθέτουμε μπαχάρια, πιπέρια, γαρύφαλλο και κανέλλα. Το κονιάκ και το μέλι είναι το επιπρόσθετο στοιχείο που βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση όλων αυτών των συστατικών ή και σε οποιοδήποτε αφέψημα, απλά χρειάζεται πολύ προσοχή σε κάποια ιδιαίτερα δραστικά γιατί μπορεί να αυξηθεί επικίνδυνα η απορρόφηση. Σε χτυπήματα, διαστρέμματα χτυπημένο κρεμμύδι ως κατάπλασμα. Το σκόρδο, ρίχνει την πίεση, ειδικά τα φρέσκα σκορδάκια. Η κρεμμυδόσουπα προλαβαίνει το κρυολόγημα.
Από παραδοσιακές συνταγές, οδηγίες και ερευνώντας τις θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων παραθέτουμε ορισμένες ακόμα θεραπείες για κάποιες κοινές παθήσεις ή συνηθισμένες καταστάσεις:
Τα πρησμένα μάτια ηρεμούν με κατάπλασμα ωμής πατάτας, σε γάζα.
Τα κόκκινα μάτια με κατάπλασμα από χαμομήλι.
Τα μάτια με μαύρους κύκλους με αγγούρι φρεσκοκομμένο σε φέτα ή κατάπλασμα και δροσερό.
Για την κόπωση: το φασκόμηλο για την νοητική και ψυχική, το θυμάρι για νοητική κυρίως κόπωση, το βάλσαμο για ψυχική κυρίως κόπωση, το κάρδαμο και το σπανάκι για σωματική και ενεργειακή κόπωση. Αν δεν είστε σίγουροι για το αίτιο ή είναι γενικευμένη η κόπωση, κάντε συνδυασμούς που σας ταιριάζουν σαν γεύσεις και αρώματα, θα βρείτε το καταλληλότερο για εσάς.
Κατάθλιψη: Στα πρώτα σύννεφα δοκιμάστε φασκόμηλο, βάλσαμο, μελισσόχορτο και μιλήστε με τον γιατρό σας, υπάρχουν φυσικές λύσεις πριν καταφύγετε στα αντικαταθλιπτικά.
Εγκαύματα: Υπάρχουν διάφορες παραδοσιακές συνταγές οι πιο ακίνδυνες κατάπλασμα από πατάτα ωμή τριμμένη, ή κατάπλασμα από κοπανισμένο λάχανο.
Τα οιδήματα των κάτω άκρων αντιμετωπίζονται με καταπλάσματα από λάχανο, λιωμένα βραστά φύλλα τυλιγμένα σε γάζες. 
Δυσκοιλιότητα τέλος με ξερά δαμάσκηνα μουλιασμένα σε νερό μια νύχτα, το πρωί πίνετε το χυμό και τρώτε τα δαμάσκηνα. Άλλος απλός τρόπος, ζεστό νερό με μέλι κάθε πρωί. Σε ζόρικες καταστάσεις τα φύλλα Αιγύπτου, αλλά πολλή προσοχή και όχι τακτικά γιατί αδρανοποιείται η λειτουργία του εντέρου.
Διάρροια. Ρίγανη πρώτα από όλα.
Ακμή. Ανάλογα με τη βαρύτητα μπορεί να βοηθήσει λοσιόν από χυμό τομάτας το βράδυ και λίγο χυμό λεμονιού σε βαμβακερό ύφασμα ή γάζα το πρωί, ή με αφέψημα λεβάντας ή χαμομηλιού, ξεπλένετε το πρόσωπό σας πρωί και βράδυ. Σε μεμονωμένα σπυράκια, τοπικά μόνο λεμόνι.
Δυσμηνόρροια. Βρείτε τι σας ταιριάζει καλύτερα. Αφέψημα από δεντρολίβανο, φασκόμηλο, ή μαντζουράνα, που συνήθως έχει τα καλύτερα αποτελέσματα στο συγκεκριμένο πρόβλημα.
Εμμηνόπαυση. Προτιμήστε το φασκόμηλο
Σε αραιομηνόρροια ή σε καθυστέρηση δοκιμάστε την Αρτεμισία, αλλά μπορεί να βοηθήσει και το φασκόμηλο γιατί ρυθμίζει τις γυναικείες ορμόνες.
Κρυολογήματα, Αμυγδαλίτιδα, Λαρυγγίτιδα, Φαρυγγίτιδα κλπ ό,τι έχουμε ήδη αναφέρει, εισπνοές ευκαλύπτου, γαργάρες με χυμό λεμονιού και αλατόνερο και τα κατάλληλα αφεψήματα πχ θυμάρι, φασκόμηλο κλπ Η μαντζουράνα ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Εντριβή με οινόπνευμα ή πετρέλαιο το βράδυ πριν τον ύπνο.
Στη βραχνάδα γαργάρες με αλατόνερο ή γαργάρες με φασκόμηλο και ξίδι αραιωμένο στο αφέψημα.
Ωτίτιδα. Σε βαμβάκι ελαιόλαδο ή χυμός δεντρολίβανου ή χυμός μαντζουράνας.
Αναιμία. Στη σαλάτα εκτός από το σπανάκι...μαιντανός και ως φρέσκος χυμός από τα φύλλα,φρέσκη πικραλίδα (ταραξάκο), αφέψημα από ρίζα αγγελικής.
Αιμορροϊδες. Υπάρχουν διάφορες συνταγές με λάχανο, μελιντζάνα, κ.α. αλλά δοκιμάστε σκόνη από τριμμένες φλούδες σκόρδου, είναι η πιο αποτελεσματική συνταγή. 
Για την ουρική αρθρίτιδα τσουκνίδα και ταραξάκο σε αφέψημα.
Χοληστερίνη τέλος με ταραξάκο.
Διαταραχές του ήπατος θα βρείτε λύσεις στα βότανα που αναφέραμε παραπάνω, αλλά βοηθά και η αγκινάρα έστω και στη διατροφή.
Γαστρίτιδα και αυξημένη οξύτητα του στομάχου, αγνό ελαιόλαδο. Για το έλκος μαστίχα Χίου. Διαβάστε και τα βότανα που αναφέρονται στην αρχή.
Τονωτικά μαλλιών για την τριχόπτωση : δεντρολίβανο, τίλιο, εκουιζέτο, φασκόμηλο, αχιλλαία, δάφνη, μάλαθρο, τσουκνίδα, χαμομήλι κ.α
Επουλωτικά πληγών ως κατάπλασμα: κυρίως ρίγανη, βάλσαμο, μαντζουράνα, δεντρολίβανο, δίκταμο. 
Διαστρέματα, τραυματισμοί, οιδήματα το δραστικότερο είναι κατάπλασμα από κοπανισμένο κρεμμύδι, επίσης είναι πολύ δραστικό και σε οιδήματα από τσιμπήματα εντόμων.
Και μια σκόνη για τα δόντια με σόδα και αλάτι σε ίσα μέρη, μικρή ποσότητα πάνω στην οδοντόβουρτσα.
Μιας και αναφερθήκαμε στον οδοντίατρο κλείνοντας παραθέτω κάτι ακόμα από τις χρήσεις των βοτάνων όπως έφτασαν από τις ρίζες της παράδοσης μέσα στην οικογένειά μου εως εμένα. Η μητέρα μου στην θεραπευτική της δράση ως οδοντίατρος, πάντα μετά από κάποια χειρουργική επέμβαση, που συχνά κάναμε μαζί τα τελευταία χρόνια (πχ.εξαγωγή οδόντος), δίνει σαν οδηγία μπουκώματα και ξέπλυμα με χαμομήλι, τακτικά μέχρι να επουλωθεί η πληγή. Σε αυτήν αφιερώνω τη μικρή αυτή εργασία καθώς οδήγησε τα πρώτα μου βήματα στο δρόμο της θεραπείας. Όταν κάποτε σε αρκετά μικρή ηλικία, μετά από ένα τραυματισμό που είχε οδηγήσει σε απώλεια της όρασης και δακρύρροια τελικά κατάφερα να δω μετά από την αγάπη της μαμάς σε συνδυασμό με τις κομπρέσες χαμομηλιού, κατάλαβα τόσο τη θεραπευτική δύναμη των βοτάνων όσο και της αγάπης...                                                                              
Βιβλιογραφία :
1. Σύγχρονη πλήρης θεραπευτική με τα ΒΟΤΑΝΑ. Ιγνατίου Ζαχαρόπουλου.Εκδ. Ψυχάλου. 1972.
2. Βότανα Θεραπευτικά. Εκδ. Ωρίων. 1982.
3. Η Μαγεία των κρυστάλλων, πολύτιμων λίθων και μετάλλων. Scott Cunningam.Eκδ. Κονιδάρη. 1990-91.
4. Μαγική Αρωματοθεραπεία. Scott Cunningam.Eκδ.Αλκυών. 2005.
5. To βιβλίο των Τσάκρα S.Sharamon, B.J.Baginski. Εκδόσεις Δίοπτρα. 1997.
6. Σύγχρονη Αρωματοθεραπεία. Γ. Παπαιωάνου.Εκδ. ΜEDICUM. 2001.
7. Κλινική Φυτοθεραπεία, Αρωματοθεραπεία. Αντώνης Καβάγιας. Εκδ. Λίτσας. 1997.
8. Ενεργειακή Αρωματοθεραπεία, Patricia Davis.Εκδ.Σέλλας. 1994.
9. Oι αρχαίοι Έλληνες Αλχημιστές και η γέννεση της Αλχημείας. M.Berthelot. Εκδ. Κορόντζη. 2002.
10. 150 βότανα για 150 χρόνια ζωής.Κ.Α.Κατσαμπούλας. Εκδ.Δρόμων. 2004.
11. Οδηγός Βοτανοθεραπείας. Η Νέα Ολιστική Βοτανοθεραπεία. David Hoffman.Εκδ. Διόπτρα. 1997.
12. Οδηγός των φαρμακευτικών φυτών. P. Schauenberg, F. Paris. Εκδ. Γκιούρδας. 1981.
13. Πληροφορίες, μέσω εθνοφαρμακολογίας, για θεραπευτικές ιδιότητες βοτάνων στην ελληνική παράδοση, από αρχαιότητα εως σήμερα.
14. ΒΟΤΑΝΑ, Χαρακτηριστικά και Πρακτικές Εφαρμογές. Νοητική Εργασία Αλεξάνδρα Τζανακάκη.
15. Πώς να γιατρευτείτε με βότανα και ρίζες. Ρέα Πλάκα, Μαίρη Σπυριδογιαννάκη. Εκδ.Καραμπερόπουλος.

***  Ένα τραγουδάκι για την Ελλάδα και ο Εθνικός Ύμνος,
από ένα κοριτσάκι δυόμιση χρονών!!

Χρόνια Πολλά
και πάντα Λεύτερα

***  «Ήρθα για να σώσω τον κόσμο»
Χριστιανοί από διάφορες χώρες
εγκατέστησαν στη Συρία άγαλμα του Χριστού
Απεσταλμένοι της Ρωσικής και Αντιοχείας Ορθόδοξων εκκλησιών εγκατέστησαν άγαλμα του Χριστού
στην κορυφή του όρους των Χερουβείμ
κοντά στην πόλη Σεϊντνάγια της Συρίας
(27 χλμ από τη Δαμασκό)
Το άγαλμα, το οποίο ονομάστηκε «Ήρθα για να σώσω τον κόσμο», πρέπει να γίνει ένα σύμβολο της ελπίδας για ένα γρήγορο τέλος της αιματοχυσίας στη Συρία.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές του έργου του ρωσικού ιδρύματος «Η πνευματική κληρονομιά του Απόστολου Παύλου», κατά τη διάρκεια των εργασιών οι πλευρές της συριακής διαμάχης σταμάτησαν προσωρινά τη στρατιωτική δράση.
Το άγαλμα βρίσκεται σε υψόμετρο άνω των 2 χλμ., γι’ αυτό μπορεί να το δει κανείς από το Λίβανο, την Ιορδανία, την Παλαιστίνη και το Ισραήλ.
"Η Φωνή της Ρωσίας"
Το άγαλμα του Χριστού στη Συρία - ένα σύμβολο ελπίδας στο μουσουλμανικό κόσμο
Το άγαλμα του Χριστού στη Συρία
ένα σύμβολο ελπίδας
στο μουσουλμανικό κόσμο
Η ιδέα για τη δημιουργία της γλυπτικής σύνθεσης γεννήθηκε την εποχή, κατά την οποία η Συρία ήταν ακόμη μακριά από τα τραγικά γεγονότα που συμβαίνουν στη χώρα σήμερα. Επρόκειτο για ένα μεγάλο σχέδιο ενίσχυσης των μακραίωνων πνευματικών δεσμών της Ρωσίας με τις χώρες της Μέσης Ανατολής.
Οι εργασίες για το ασυνήθιστο αυτό έργο διήρκεσαν 8 χρόνια και συμμετείχαν σ΄ αυτές ο Κλήρος της Συρίας, θεολόγοι από τη Λαύρα της Αγίας Τριάδας στη Ρωσία και ένας γλύπτης από την Αρμενία. Δυσκολότερη φάση του έργου αποδείχθηκε το τελευταίο βήμα - η εγκατάσταση του γλυπτού πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των πολεμικών συγκρούσεων στη Συρία, όπως δήλωσε ένας από τους πρωτεργάτες της ανέγερσης του αγάλματος, ο διευθυντής του «Ιδρύματος του Αγίου Παύλου και του Αγίου Γεωργίου», Σαμίθρ Σαχίμπ Ελ-Γκαντμπάν:
Η εγκατάσταση του αγάλματος απέβη ένα εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα, αφού δεν κατέστη δυνατό να ανεβούν τα μηχανήματα στο βουνό. 'Ολοι οι δρόμοι ήταν αποκλεισμένοι. 'Ενα μέρος τους ελέγχεται από τους αντάρτες και ένα άλλο - από το στρατό της Συρίας. 'Επρεπε να διαπραγματευθούμε με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, ώστε κατά τη φάση της εγκατάστασης του αγάλματος να μην εκδηλωθεί ούτε ένας πυροβολισμός. Και, στη διάρκεια τριών ημερών, καμία πλευρά δεν άνοιξε πυρ.
Δεν υπάρχει τίποτα περίεργο ή ασυνήθιστο στο γεγονός, ότι το άγαλμα του Ιησού Χριστού που δίνει την ευλογία Του εμφανίστηκε σε μια χώρα, όπου η συντριπτική πλειοψηφία των σημερινών κατοίκων είναι Μουσουλμάνοι, κατά την άποψη του Σαμίρ:
Επικρατεί η άποψη ότι το Ισλάμ απορρίπτει τα αγάλματα. Μελετώντας όμως τη σχέση του Ισλάμ με αυτά, όπως και με τη χριστιανική αγιογραφία διαπιστώθηκε, ότι στο Κοράνιο δεν αναφέρεται κάτι παρόμοιο.
Ο Σαμίρ Ελ-Γκαντμπάν υπογράμμισε με έμφαση, ότι η σύνθεση « ἦλθον ἵνα σώσω τὸν κόσμον» έχει μια βαθιά πνευματική σημασία, όχι μόνο για τους Χριστιανούς, αλλά και για τους Μουσουλμάνους και τους Ιουδαίους. Μπορεί να καταστεί ένα σύμβολο ειρήνης στη Μέση Ανατολή:
Ο Χριστός - απευθύνεται σε όλους. Το σύνολο του μουσουλμανικού κόσμου προσδοκά επίσης, τη Δευτέρα Παρουσία. Κατά τις δοξασίες του Ισλάμ, ο Χριστός θα κατέλθει στο λευκό μιναρέ του Τεμένους και τότε θα επέλθει η σωτηρία της ανθρωπότητας. Η εικόνα της Δευτέρας Παρουσίας αποτελεί κοινό σύμβολο των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών. Θα επιθυμούσαμε το όνομα του Χριστού να δώσει τέλος στην αιματοχυσία που ταλανίζει τη Συρία. Το άγαλμά μας ενσαρκώνει την προσδοκία του Χριστού. Εναποθέτουμε τις ελπίδες μας σε Αυτόν και όχι σε πολιτικές λύσεις.
Με μια συμβολική κίνηση, το μνημείο στη Συρία εγκαταστάθηκε την ημέρα εκείνη, κατά την οποία οι Μουσουλμάνοι όλου του κόσμου, πραγματοποιούν το Μεγάλο Προσκύνημα στο όρος Αραφάτ. Αυτή είναι η κορυφαία στιγμή του Χατζ - του ιερού προσκυνήματος στα Ισλαμικά Ιερά της Μέκκας και την Μεδίνας, που ολοκληρώνεται με τον εορτασμό του Κουρμπάν-Μπαϊράμ.  "Η Φωνή της Ρωσίας"
 
*** Ζευγάρι με τρία ανήλικα παιδιά ζει στο δρόμο
- Στις παρυφές της πόλης του Πύργου μια οικογένεια, θύμα της κρίσης, ζει κάτω από μια διαφημιστική πινακίδα
- Έξι μήνες άστεγοι, κατέληξαν σε ένα αυτοσχέδιο κατάλυμα δίπλα στην Εθνική Οδό, μετά από έξωση 

- Με τρία ανήλικα παιδιά δίνουν κάθε μέρα τη μάχη της επιβίωσης ανάμεσα στα σκουπίδια
- Επίκληση στην ανθρωπιά κάνει το νεαρό ζευγάρι, ζητώντας ένα σπίτι για να στεγάσει τα παιδιά του εν όψει του χειμώνα
- Δείτε τι λέει η οικογένεια που ζει σε άθλιες συνθήκες.
Ηλεία — Στον Πύργο, στις παρυφές της πόλης, μια πενταμελής οικογένεια με τρία μικρά παιδιά, ζει κάτω από μια διαφημιστική πινακίδα.
Ένα νεαρό ζευγάρι με τα τρία παιδιά του, κοιμάται στην ύπαιθρο εδώ και έξι μήνες, άστεγοι, άνεργοι, πάμφτωχοι, αναζητούν την ελπίδα. Η κοινωνία, σε κάποιες περιπτώσεις ξέρει, γνωρίζει, σε κάποιες άλλες στρέφει το βλέμμα αλλού αδιάφορα, σε κάποιες άλλες αντιμετωπίζει την κατάσταση με κακία. Ένα νεαρό ζευγάρι με τρία παιδιά, χωρίς επαφή με συγγενείς, προσπαθεί με αξιοπρέπεια να σταθεί, αναζητά μια δουλειά, ένα σπίτι, λίγη ζεστασιά …
Ο χειμώνας έρχεται και προμηνύεται δύσκολος και αυτοί οι άνθρωποι κινδυνεύουν να παραμένουν στο σημείο που τους συναντήσαμε, ανυπεράσπιστοι στο κρύο, τη βροχή, το αγιάζι …
Ο Παναγιώτης, η Χριστίνα και τα τρία αγγελούδια τους
Ο Παναγιώτης και η Χριστίνα, είναι δύο νέοι άνθρωποι, ηλικίας 30 και 23 ετών, που είδαν τα όνειρά τους να σκορπίζουν μέσα στη δίνη της κρίσης. Με τρία παιδιά στην αγκαλιά τους ηλικίας 4,5 και 6 ετών, πασχίζουν να επιβιώσουν και κάνουν ό,τι μπορούν για να τα καταφέρουν. Από τον περασμένο Μάιο, έξι μήνες τώρα, ζουν κάτω από μια διαφημιστική πινακίδα, δίπλα στην Εθνική Οδό στις παρυφές της πόλης του Πύργου.
Έχουν βάλει κάποιες τέντες, έχουν χρησιμοποιήσει κάποιους μουσαμάδες και εκεί περνούν το χρόνο τους, όταν δεν ψάχνουν για κάθε τι χρήσιμο, μέσα στην πόλη, ή όταν ο Παναγιώτης, δεν κάνει κάποιο μεροκάματο. Και η Χριστίνα, έχει δουλέψει κάποιες φορές στο δήμο και τώρα ετοιμάζεται να κάνει πάλι τα χαρτιά της για την υπηρεσία καθαριότητας.
«Έμεινα χωρίς δουλειά και βρεθήκαμε να χρωστάμε νοίκια στο σπιτονοικοκύρη μας. Μας φώναξε και τον παρακαλέσαμε να κάνει λίγο υπομονή. Δεν ήθελε και τελικά μας έδιωξε από το σπίτι. Σήμερα το σπίτι είναι κλειδαμπαρωμένο με τα έπιπλα μας μέσα»
Όμως ο χειμώνας βρίσκεται μπροστά και απειλητικός και δεν μπορούν σε καμία περίπτωση τόσο για τα παιδιά τους, όσο και για τους ίδιους να παραμείνουν σε αυτό το χώρο.
Ένα χώρο που μοιάζει χωρισμένος, σε ζώνες. Ένα μέρος για να παίζουν τα παιδιά, ένα χώρο για να κάθονται όταν δεν κοιμούνται, ένα «κουτί» για να περάσει η νύχτα όσο το δυνατόν καλύτερα στεγανοποιημένο, ένα αγνάντιο σα μπαλκόνι …Και όλα αυτά κρυμμένα ανάμεσα στη βλάστηση σε ελιές, αθάνατους, άλλους θάμνους και δέντρα.
Η έξωση τους έβγαλε στην ύπαιθρο
Ο Παναγιώτης εξιστορώντας στο ilialive, το δράμα που βιώνει η οικογένεια, προσπαθεί να δείξει δυνατός. Όπως κάνει άλλωστε κάθε μέρα για να στηρίξει την σύζυγό του και τα τρία παιδιά του. «Έμεινα χωρίς δουλειά και βρεθήκαμε να χρωστάμε νοίκια στο σπιτονοικοκύρη μας. Μας φώναξε και τον παρακαλέσαμε να κάνει λίγο υπομονή. Δεν ήθελε και τελικά μας έδιωξε από το σπίτι. Σήμερα το σπίτι είναι κλειδαμπαρωμένο με τα έπιπλα μας μέσα» μας λέει ο Παναγιώτης. Από τότε ζουν στο σημείο που τους συναντήσαμε.
Έχουν περάσει έξι μήνες στην ύπαιθρο …το καλοκαίρι όμως τελείωσε και ο χειμώνας έρχεται απειλητικός. Ήδη οι πρώτες βροχές τους έχουν βρει σε αυτή την κατασκευή με τους μουσαμάδες, ένας χώρος που στριμώχνονται από νωρίς μόλις νυχτώσει, το ζευγάρι με τα τρία παιδιά. Και όλοι μαζί κρατούν ζεστό το χώρο τυλιγμένοι πλέον με κουβέρτες, για να αντέξουν την παγωνιά της νύχτας. «Κοιτάμε να είμαστε ζεστά και να μην αρρωστήσουν τα παιδιά» μας λέει η Χριστίνα.
Η αναζήτηση στέγης
«Πήγαμε στη Μητρόπολη» λένε με ένα στόμα και ο Παναγιώτης και η Χριστίνα. «Ζητήσαμε αν μπορούν να μας εξασφαλίσουν ένα λυόμενο, να μείνουμε έστω εκεί, ή αν γίνεται να μας φιλοξενήσουν σε ένα ίδρυμα. Όμως δεν υπήρχε κάποια θετική απάντηση».
«Ευχαριστώ το Θεό κάθε φορά που βρίσκω μια δουλειά έστω και για λίγο. Ζούμε με τη βοήθεια γνωστών ή αγνώστων» αναφέρει ο Παναγιώτης.
Στο σημείο που τους συνάντησε το ilialive κατέληξαν τελευταία. Είχαν βρει κάποιο άλλο πριν, που όμως δεν ήταν τόσο καλό για να παραμείνουν. Ανέβηκαν λοιπόν σε ένα μικρό λοφάκι σε ένα αγρόκτημα και έστησαν - με την άδεια του ιδιοκτήτη - το «σπιτικό» τους. Οι εικόνες είναι απερίγραπτες …. Σε μια γωνιά, συγκεντρωμένα μερικά παιχνίδια …«Εδώ είναι αυτό που λένε, το παιδικό δωμάτιο. Εδώ κάθονται και παίζουν, χαζεύουν τα αυτοκίνητα που περνούν στο δρόμο, χαιρετάνε τα τρένα όταν περνούν και τους επιβάτες χωρίς να τους γνωρίζουν …Νοιώθουν όμορφα όταν το κάνουν αυτό, ξετρελαίνονται..» αναφέρει με παράπονο ο πατέρας των τριών αγγελουδιών.
Γύρω τριγύρω, αντικείμενα που κάποιοι άλλοι συνάνθρωποι μας τα βρήκαν άχρηστα και τα πέταξαν στα σκουπίδια. Εκεί έψαξε η οικογένεια, βρήκε και ξεχώρισε τα πιο απαραίτητα και χρήσιμα. «Ψάχνουμε για να βρούμε παλιά καλώδια, μπουκάλια από μπύρες, ότι είναι δυνατό να μας δώσει κάποια χρήματα» μας λέει ο Παναγιώτης. «Είμαστε λίγο επικίνδυνα εδώ, καθημερινά νιώθουμε το φόβο.
Οι νύχτες είναι δύσκολες, τώρα κάνει περισσότερο κρύο, μπαίνουμε μέσα νωρίς να ζεσταθούμε. Τα πρωινά, κυκλοφορούμε στην πόλη, να ξεφεύγουμε να βλέπουμε άλλες εικόνες …» συμπληρώνει. Η οικογένεια δεν μπορεί, δεν αντέχει αυτό το μαρτύριο. Παραμένει στο χώρο όσο το δυνατόν λιγότερη ώρα και αναζητά εικόνες που θα τους βγάλουν από τη μιζέρια, θα τους κάνουν να αποδράσουν από το δράμα που ζουν, να νοιώσουν λίγο καλύτερα.
Το μαρτύριο της ανεργίας και το σπίτι που ζητάνε
Εδώ και μήνες χωρίς δουλειά ο Παναγιώτης, όταν βρεθεί μεροκάματο, είναι κάτι παραπάνω και από Θείο δώρο. «Ευχαριστώ το Θεό κάθε φορά που βρίσκω μια δουλειά έστω και για λίγο. Ζούμε με τη βοήθεια γνωστών ή αγνώστων που μας βλέπουν έξω, για να επιβιώσουμε» αναφέρει ο Παναγιώτης. Ξέρει καλά μαζί με τη Χριστίνα, πως ο χειμώνας δεν βγαίνει σε αυτό το σημείο. Θα επιδιώξουν σε κάθε περίπτωση να βρουν κάτι καλύτερο να προστατευτούν από το κρύο, όμως ξέρουν ότι αυτό δεν είναι εύκολη υπόθεση.
«Θέλουμε ένα σπίτι, ένα λυόμενο, κάτι να μπορούμε να ζήσουμε και να προστατευτούμε από το κρύο. Έστω αν μπορούν να μας φιλοξενήσουν σε κάποιο ίδρυμα. Δεν θα αντέξουμε το χειμώνα και κυρίως τα παιδιά …» δηλώνουν ο Παναγιώτης και η Χριστίνα. Ένα ακόμα πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νεαρό ζευγάρι είναι το γεγονός ότι φέτος ο μεγαλύτερος γιος τους, έπρεπε να πάει στο σχολείο, στην πρώτη δημοτικού. «Στην κατάσταση που βρισκόμαστε αυτό είναι πολύ δύσκολο. Δεν μπορούμε να στείλουμε το παιδί μας έτσι στο σχολείο. Πως θα νοιώσει, πως θα αισθανθεί; Πρέπει να προσπαθήσουμε για όλα, μα φαντάζουν «βουνό» μπροστά μας» …
Ο φόβος, το κρύο, η απελπισία
Τα παιδιά δεν αντέχουν άλλο …Ζητούν να φύγουν από εκεί. Κοιτάζουν το φωτογραφικό φακό, τα δύο πιο μεγάλα με φόβο, στενοχώρια, ίσως καταλαβαίνουν λίγα παραπάνω, από το μικρότερο αδερφό τους, που στην αγκαλιά του πατέρα του, χαμογελά πονηρά, τσαχπίνικα και κάνει παιχνίδια με τη μητέρα του. Όμως μπροστά στη γενικότερη εικόνα, στην πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν καθημερινά, ο Παναγιώτης με τη Χριστίνα λυγίζουν και οι ίδιοι. Θέλουν πάση θυσία να αλλάξουν τη ζωή τους.
«Αν βρούμε μια σταθερή δουλειά, θα μπορέσουμε να νοικιάσουμε ένα σπίτι, ό,τι και αν είναι να μπορέσουμε να βάλουμε ένα κεραμίδι στο κεφάλι μας. Να μπουν τα παιδιά μέσα, να προφυλαχτούν από το κρύο. Όμως μέχρι τότε τι θα κάνουμε; Δεν μπορούμε, δεν γίνεται, δεν πρέπει να περάσουμε το χειμώνα έξω» λένε αρκετά πιεσμένοι ο Παναγιώτης με τη Χριστίνα. «Παρακαλούμε να μας βοηθήσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Η μια δουλειά, ή κάποιο κατάλυμα, ό,τι και αν είναι, να μη μείνουμε άλλο έξω» συμπληρώνουν, εκλιπαρώντας για μια βοήθεια σε μια κρίσιμη στιγμή για αυτούς μα κυρίως για τα τρία παιδιά τους.
Αν κάποιος από τους αναγνώστες έχει τη διάθεση να βοηθήσει την οικογένεια, μπορεί να επικοινωνήσει με το ilialive.gr, προκειμένου να υπάρξει επικοινωνία με τους γονείς.
 To hamomilaki                          
***  Απόπειρα βιασμού σε χωριό της Μεσσηνίας!          
    
Μια 50 χρονη γυναίκα κάτοικο Μερόπης αποπειράθηκε να βιάσει άγνωστος , σήμερα τις απογευματινές ώρες . Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες  ο δράστης ήταν Αφγανός και επιτέθηκε στην γυναίκα όταν αυτή βρισκόταν σε χωράφι για εργασίες.  Ο δράστης καταζητείται από την Αστυνομία. 

***Πόσο θα τραβήξει η ιστορία με το νεκροταφείο ;                                               
Όλο και πιο τραγική γίνεται η κατάσταση στο νεκροταφείο της Καλαμάτας, με το υπέδαφος να έχει κορεσθεί και η κάθε εκταφή να στοιχίζει πλέον ψυχικά σε συγγενείς από το θέαμα που αντικρίζουν. Οι διαδικασίες για τη μεταφορά του έχουν καθυστερήσει πάρα πολύ, για να μην πούμε έχουν παγώσει και οι ανάγκες πλέον της πόλης είναι μεγάλες.Β.Β. -

*** Πλοίο με 120 λαθρομετανάστες βρίσκεται ανοικτά της Πύλου (;)         
   Σύμφωνα με πληροφορίες του δελτίου ειδήσεων του “Mega channel” πλοίο με 120 λαθρομετανάστες βρίσκεται αυτή τη στιγμή 50 μίλια ανοικτά της Πύλου.
Λόγω αυτού σε κινητοποίηση βρίσκεται ο θάλαμος επιχειρήσεων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων το αλιευτικό σκάφος με λαθρομετανάστες πλέει σε διεθνή χωρικά ύδατα νότια της Πύλου. Αρνήθηκε βοήθεια και πλέει προς Ιταλία.
Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε 

***Παπούλιας: Να γνωρίζουν ότι ελληνικός λαός δεν μπορεί να δώσει κάτι παραπάνω
Παπούλιας: Να γνωρίζουν ότι ελληνικός λαός δεν μπορεί να δώσει κάτι παραπάνω
«Τιμούμε την επέτειο από την πρώτη νίκη ενάντια στη χολέρα του φασισμού» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη. «Αυτά δεν πρέπει να τα ξεχάσει η Ευρώπη. Δώσαμε ό,τι μπορούσαμε και δεν μπορούμε να δώσουμε κάτι περισσότερο» τόνισε χαρακτηριστικά.

***Σημαντικές ευκαιρίες χρηματοδότησης για τοπική Αυτοδιοίκηση & ιδιώτες από το πρόγραμμα Jessica          
       Πρόσβαση σε σημαντικά χρηματοδοτικά κεφάλαια, με προνομιακά σε πολλές περιπτώσεις επιτόκια, έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και ιδιώτες, προκειμένου να χρηματοδοτήσουν έργα και δράσεις που συνδέονται με την αστική ανάπτυξη, μέσω του προγράμματος JESSICA (Kοινή Ευρωπαϊκή Υποστήριξη για Βιώσιμες Επενδύσεις σε Αστικές Περιοχές), που είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία αναπτύχθηκε από κοινού με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και την Αναπτυξιακή Τράπεζα του Συμβουλίου της Ευρώπης.
   Όπως επισημαίνουν τραπεζικά στελέχη τα οποία έχουν επιλεγεί για να συμμετέχουν στη σχετική διαδικασία χρηματοδότησης, τα συνολικά προς διάθεση κεφάλαια για την περίοδο 2013 μέχρι και 2015 ανέρχονται σε 258 εκατ. ευρώ.
   Τα στελέχη από τους τραπεζικούς ομίλους, αναφέρονται στην αναγκαιότητα περαιτέρω ενημέρωσης προκειμένου να απορροφηθούν και να μη χαθούν τα κεφάλαια αυτά, που μπορούν μέσω των έργων που θα χρηματοδοτήσουν, να δώσουν σημαντική ώθηση στους αναπτυξιακούς ρυθμούς τοπικών κοινωνιών.
  Η Eurobank για τις περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου με συνολικά κεφάλαια 68 εκατ. ευρώ
   Τι είναι  όμως η πρωτοβουλία JESSICA; Σε ποιους απευθύνεται; Ποιες είναι οι επιλέξιμες δράσεις για χρηματοδότηση; Πού μπορούν να απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι;
    Η πρωτοβουλία JESSICA στηρίζει τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη και ανάπλαση μέσω μηχανισμών χρηματοοικονομικής τεχνικής.
   Οι χώρες της Ε.Ε. μπορούν να επιλέξουν να επενδύσουν μέρος των χρηματοδοτήσεών τους από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ε.Ε. σε ταμεία ανακυκλούμενων πιστώσεων, για να συμβάλλουν στην ανακύκλωση των οικονομικών πόρων, ώστε να επιταχύνουν τις επενδύσεις στις αστικές περιοχές της Ευρώπης.
      Τι είδους βοήθεια παρέχει το πρόγραμμα JESSICA;
   Το πρόγραμμα JESSICA προωθεί τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη υποστηρίζοντας και συγκεκριμένα χρηματοδοτώντας έργα στους ακόλουθους τομείς:
* Αστικές υποδομές - περιλαμβανομένων μεταφορών, ύδρευσης/επεξεργασίας λυμάτων, ενέργειας.
*  Χώρους πολιτιστικής κληρονομιάς ή πολιτιστικού ενδιαφέροντος για τουριστικές ή άλλες βιώσιμες χρήσεις.
* Αποκατάσταση υποβαθμισμένων βιομηχανικών τοποθεσιών, περιλαμβανομένης της εκκαθάρισης και απορρύπανσης του χώρου.
* Δημιουργία νέων επιφανειών για εμπορική χρήση, για τους τομείς των ΜΜΕ, των ΤΠ και/ή Ε&Α.
* Πανεπιστημιακά κτήρια - ιατρικές, βιοτεχνολογικές και άλλες εξειδικευμένες εγκαταστάσεις.
* Βελτιώσεις στην ενεργειακή αποδοτικότητα.
      Πώς λειτουργεί το JESSICA;
    Οι χρηματοδοτήσεις από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) χορηγούνται στα Ταμεία Αστικής Ανάπτυξης (TAA) (στην Ελλάδα επελέγησαν οι τράπεζες Eurobank, Εθνική, Πειραιώς, Επενδυτική και Παγκρήτια). τα οποία τις επενδύουν σε συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ή άλλα έργα που περιλαμβάνονται σε ολοκληρωμένα σχέδια βιώσιμης αστικής ανάπτυξης. Οι επενδύσεις αυτές μπορούν να λάβουν τη μορφή εισφοράς κεφαλαίων, δανείων ή και εγγυήσεων.
  Εναλλακτικά, οι διαχειριστικές αρχές μπορούν να αποφασίσουν τη διοχέτευση των κεφαλαίων στα ΤΑΑ μέσω Ταμείων Συμμετοχών (ΤΣ), τα οποία συστήνονται για να επενδύσουν σε πολλά ΤΑΑ.
   Αυτό δεν είναι υποχρεωτικό, ωστόσο προσφέρει στις διαχειριστικές αρχές το πλεονέκτημα της δυνατότητας να αναθέτουν την εκτέλεση ορισμένων από τις εργασίες που απαιτούνται για την υλοποίηση της JESSICA σε έμπειρους επαγγελματίες.
   Ποια τα οφέλη από τη χρήση του JESSICA;
    * Βιωσιμότητα - Τα μέσα χρηματοοικονομικής τεχνικής όπως το JESSICA βασίζονται στην παροχή επιστρεπτέων ενισχύσεων από τα διαρθρωτικά ταμεία σε επενδύσεις που αναμένεται να αποφέρουν αποδόσεις, με τις οποίες θα εξοφληθούν οι επενδυτές. Αυτό αποτελεί μια πιο βιώσιμη εναλλακτική λύση σε σχέση με τις ενισχύσεις που παραδοσιακά παρέχονται μέσω επιχορηγήσεων.
   * Μόχλευση - Συνδυάζοντας τα διαρθρωτικά ταμεία με άλλες υφιστάμενες πηγές χρηματοδότησης, το JESSICA αυξάνει ουσιαστικά τους πόρους, διευκολύνοντας την παροχή υποστήριξης σε μεγάλο αριθμό έργων.
   * Ευελιξία - Το JESSICA προσφέρει ευελιξία τόσο, όσον αφορά τη δομή, όσο και τη χρήση των χρηματοδοτήσεων με επενδύσεις εισφοράς κεφαλαίων, δανείων ή εγγυήσεων, οι οποίες μπορούν να προσαρμοστούν στις ειδικές ανάγκες των συγκεκριμένων χωρών και περιφερειών.
   * Εμπειρογνωμοσύνη - Το JESSICA δίνει τη δυνατότητα σε διαχειριστικές αρχές διαρθρωτικών ταμείων, πόλεις και κωμοπόλεις να συμπράττουν με τον ιδιωτικό και τον τραπεζικό τομέα. Αυτό συμβάλλει στη μόχλευση περαιτέρω επενδύσεων, καθώς και την αναβάθμιση των τεχνικών και χρηματοοικονομικών ικανοτήτων υλοποίησης και διαχείρισης των έργων.
   * Εταιρικές σχέσεις - Το JESSICA αποτελεί τον καρπό της εταιρικής σχέσης μεταξύ της Κοινότητας της ΕΤΕ και της CEB. Μπορεί επιπλέον να λειτουργήσει ως ισχυρός καταλύτης για τη σύναψη εταιρικών σχέσεων μεταξύ χωρών, περιφερειών, πόλεων, ΕΤΕ, CEB, άλλων τραπεζών, επενδυτών κ.λπ., προκειμένου να διευθετηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστικές περιοχές.
   Πρακτικά και με απλά λόγια το πρόγραμμα JESSICA απευθύνεται σε Δήμους αλλά και σε ιδιώτες που θέλουν να χρηματοδοτήσουν έργα που συμβάλλουν στην ανάπτυξη των πόλεων και γενικότερα στην αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος.
   Προαπαιτούμενο είναι να έχουν ιδία συμμετοχή τουλάχιστον 10% της συνολικής επένδυσης. Το υπόλοιπο ποσό, το οποίο θα μπορεί να φτάνει και στο 90%, θα γίνει με χρηματοδότηση από το JESSICA και τραπεζικό δανεισμό, ενώ δεν αποκλείεται και η, υπό όρους, χρηματοδότηση από άλλες πηγές (π.χ. Αναπτυξιακός).
   Πού μπορούν να απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι;
      Στην Eurobank: Παναγιώτης Μαυραγάνης, τηλ. 210-3522502, email pmavraganis@eurobank.gr
   Α.Λ.    ΠΗΓΗ:  ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

***Αποτυχημένη αποδοκιμασία προς τους επισήμους (φωτογραφία)
       
Δυστυχώς ο τρόπος αποδοκιμασίας που επέλεξαν μαθητές ενός σχολείου της Καλαμάτας μπροστά στους επισήμους υποτιμά τα ίδια τα παιδιά. Δείτε την φωτογραφία και ας την κρίνει ο καθένας όπως θέλει. -  Μιά λέξη  γιά καθηγητές πρώτα και  μετά  γιά μαθητές  ..ΝΤΡΟΠΗ  !!!

***Εγκαινιάζει την χειμερινή περίοδο η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη         
           Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας εγκαινιάζει την χειμερινή περίοδο προβολών με ένα αφιέρωμα στις πρώτες ταινίες μεγάλων δημιουργών.
Από τον καθηλωτικό νεορεαλισμό του Φρανσουά Τρυφό [14/11 Τα 400 Χτυπήματα], που αποδεικνύει πως ίσως η σημαντικότερη πηγή έμπνευσης για έναν νέο σκηνοθέτη  είναι η καθημερινότητα, μέχρι τον ποιητικό λυρισμό του Zαν Βιγκό [28/11 Η Αταλάντη], μια από τις πιο σπάνιες ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου, τα πρωτόλεια φιλμ των δημιουργών, πέρα από τις αδούλευτες αδυναμίες τους, περιέχουν έντονα ψήγματα σκηνοθετικής ευφυίας.
Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζει η οργιώδης φαντασία του Ντειβιντ Λιντς [21/11 Eraserhead], η αξιοθαύμαστη διαχείριση του ρυθμού του Ντάνι Μπόιλ [14/11 Μικρά Εγκλήματα Μεταξύ Φίλων], και κυρίως η μοναδική δημιουργία του Ορσον Γουέλς  [30/10 Πολίτης Κέϊν], ένα πρωτοποριακό αισθητικό αριστούργημα, που θεωρείται μια από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών.
Συντροφιά με τις παραπάνω ταινίες θα προβληθούν τα πρώτα μικρού μήκους φιλμ των Ζαν-Πιερ Ζενέ, Τομ Τίκβερ, Τιμ Μπάρτον και Κρίστοφερ Νόλαν, ολοκληρώνοντας ένα μήνα αφιερωμένο σε μεγάλους δημιουργούς με μοναδικές κινηματογραφικές προτάσεις.
Οι προβολές πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη βράδυ στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Καλαμάτας με γενικό εισιτήριο 4 ευρώ και ελεύθερη είσοδο για νέους κάτω των 18 ετών.

**
 
*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση :
*** Με δυναμική η φετινή Καλαμάτα 80, κέρδισε τον ιστορικό Σπόρτιγκ… (φωτογραφίες)         
    Τη δυναμική της φανέρωσε προχθές το απόγευμα στο Κλειστό της Τέντας η ομάδα μπάσκετ της Καλαμάτα 80, που ξεπέρασε και μάλιστα το έκανε με άνεση, το εμπόδιο του ιστορικού Σπόρτιγκ, του οποίου επικράτησε με σκορ 78-62.
Οι Λύκοι απέδειξαν χθες ότι έχουν μεγάλες δυνατότητες ως ομάδα και μπορούν, γιατί όχι, να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο από την παραμονή τους. Έχοντας την εμπειρία της περυσινής περιπέτειας, οι παίκτες του Δημήτρη Αβδάλα δείχνουν έτοιμοι να κάνουν σημαντικά βήματα προόδου. Οι κινήσεις ενίσχυσης του Καλοκαιριού φαίνεται να αποδίδουν, καλύπτοντας κυρίως την απώλεια του Πολιτόπουλου, αλλά και αυτή που θα έρθει σε λίγο καιρό με την αποχώρηση του Κοντόπουλου. Τόσο ο Τσικούρης, όσο και ο Αναγνωστόπουλος, που δεν είναι όμως ακόμη έτοιμος, όπως επίσης και ο Λαζαρακόπουλος με τους νεαρούς Κατσούλη, Γκιουρτζίδη, έχουν γεμίσει το ρόστερ, προσφέροντας λύσεις και μεγαλύτερη άνεση κινήσεων στον προπονητή τους.
Μάλιστα ο Δημήτρης Τσικούρης, ήταν χθες μαζί με τον Γιώργο Μπάκα, οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του αγώνα. Ο 26χρονος Θουριώτης φόργουορντ πέτυχε 18 πόντους, έχοντας εξαιρετικά στατιστικά (3/4 β., 6/7 διπ., 1/2 τριπ.),  και αποτέλεσε βασικό οδηγό της επιτυχίας, έχοντας στο πλευρό του τον πολύπειρο σέντερ Γιώργο Μπάκα, που πέτυχε 21 πόντους. Πάντως εκείνο που χαρακτήρισε τη χθεσινή εμφάνιση, είναι η επιθετική πολυφωνία – σκόραραν δέκα παίκτες – και η ομαδική συνέπεια που δείχνει το Καλαματιανό Σωματείο.
Η Καλαμάτα 80 από νωρίς έδειξε τις προθέσεις της και προηγήθηκε στο πρώτο 10λεπτο με 19-12. Στη δεύτερη περίοδο τα βρήκε δύσκολα απέναντι στην άμυνα ζώνης του συλλόγου των Πατησίων, που μπόρεσε να κλείσει τη διαφορά και να μπει στο ματς (29-26).
Η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου αποκατέστησε τις ισορροπίες, με τους Λύκους να σκοράρουν με άνεση και να καθαρίζουν ουσιαστικά το ματς μετά το 25΄ όταν προηγήθηκαν με 45-37. Η συνέχεια ήταν σχετικά εύκολη, με τους παίκτες του Αβδάλα να διατηρούν ένα προβάδισμα της τάξεως των 10-15 πόντων μέχρι το τέλος. Έτσι ήρθε η άνετη όπως αποδείχθηκε νίκη, που είναι η δεύτερη στα τρία ματς πρωταθλήματος και απέναντι σε μια ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους. Ο Σπόρτιγκ είναι ιστορικό σωματείο, όμως έχει αρκετές αδυναμίες κυρίως στην επίθεση και κοντά στο καλάθι και οι Λύκοι μπορούν εύκολα να τον βάλουν εύκολα από κάτω στη βαθμολογία (στα τρία ματς έχει μία νίκη και δύο ήττες).
Αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι το ματς παρακολούθησαν περίπου 200 φίλοι του μπάσκετ, δημιουργώντας ωραία ατμόσφαιρα και ανάμεσά τους ήταν καμιά δεκαριά φίλαθλοι του αθηναϊκού σωματείου.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ 80 78
ΣΠΟΡΤΙΓΚ 62
Διαιτ.: Σπυρόπουλος, Ντάνος
Δεκ.: 19-12, 29-26, 57-44, 78-62.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ 80 (Αβδάλας): Φωτεινάκης 3 (1), Κατσούλης 2, Λυκούδης 5 (1), Παπουτσής 2, Αναγνωστόπουλος 5, Κάτσαρης 8, Βούλγαρης 8, Κοντόπουλος 6 (1), Τσικούρης 18 (1), Μπάκας 21, Γκιουρτζίδης, Λαζαρακόπουλος.
ΣΠΟΡΤΙΓΚ (Καρατζάς): Κακκαβάς 15 (1), Τσακίρης 25 (2), Ταταρούνης 4, Πλουτέσκι, Χαρακτινός 9, Καδιγιαννόπουλος 1, Δρακάκης 8, Καραμπάτος, Νιφόρος.
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας
 
*** ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΘΕΣΙΝΩΝ ΑΓΩΝΩΝ Α΄, Β΄ , Γ΄  ΤΟΠΙΚΗΣ Τα αποτελέσματα των χθεσινών συναντήσεων της 4ης αγωνιστικής της Α΄ Τοπικής, της 3ης αγωνιστικής της Β΄ Τοπικής, αλλά και της πρεμιέρας του πρωταθλήματος της Γ΄ Τοπικής κατηγορίας, είχαν ως εξής:


Α΄ ΤΟΠΙΚΗ
Ομόνοια – ΑΟ Μεθώνης 2-0
ΑΟ Σπερχογείας – Ανδρούσα  2-2
Εθνικός Μ. – Πάμισος Μ. 2-2
ΑΟ Κυπαρισσίας – Δώριο 4-1

Β΄ ΤΟΠΙΚΗ
ΑΣ Μάνεσι – Νέος Άρις 1-0
Πεταλίδι – ΑΟ Βέργας 3-0
Καλλιθέα – Πανιώνιος 3-0
Μιλτιάδης  - Βλαχόπουλο 0-0
Χανδριναϊκός – Ανάληψης 3-1
Κεραυνός Κ. – Ασπρόχωμα 3-4

Γ΄  ΤΟΠΙΚΗ
Πλατύ – Καλό Νερό 5-2
ΑΟ Νέδουσα – ΑΣ Αμφιθέας 1-1
Νέστορας Π. – ΑΕ Αιθαίας 0-1
Αβραμιού – ΑΟ Χατζή 0-2
Θύελλα Παρ. – Πράσινα Π. 0-2
Ίκαρος Κ. – Δαναός 0-2 - 

*** Παναιτωλικός-Καλλονή 28/10  , 4-0 (3-0) .- ^
Ο Παναιτωλικός «σκόρπισε» την Καλλονή στους τέσσερις «ανέμους»
Τα  γκόλ : (4-0 - 15', 62' Μπόγιοβιτς, 33' Καμαρά, 37' Τζούνιορ),
Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)
Κίτρινες: Γοδόι, Κούσας, Μπακάκης, Μπόγιοβιτς, Θεοδωρίδης - Ποντάνι, Φαρία
Κόκκινη: Ποντάνι (δεύτερη κίτρινη 55΄)
Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Ράφαελ, Γκάλο, Μελισσάς, Μπικέι, Κούσας, Τζούνιορ, Γοδόι (46΄ Σφακιανάκης), Καμαρά, Θεοδωρίδης, Μπακάκης (59΄ Μπελόν), Μπόγιοβιτς (69΄ Ιωάννου).
Καλλονή (Γιάννης Μαντζουράκης): Σιδεράκης, Χωριανόπουλος, Ποντάνι, Λεάντρο, Αναστασιάδης, Φαρία, Μαρσέλο, Λεοζίνιο, Λαμπρόπουλος, Χουάνλου (68΄ Λίμα), Αγρίτης (21΄ Καζάκης, 60΄ Σιλιγαρδάκης).
Τα Βίντεο  από  αγώνα  :
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - Α.Ε.ΚΑΛΟΝΗΣ 4-0 , 28-10-2013 ., Το  1ο  γκόλ του αγώνα : http://www.youtube.com/watch?v=u4tdfOC9lQ4   ,
Παναιτωλικός  Καλονή  4- 0  2ο  γκόλ 28-10- 2013¨: http://youtu.be/D-zWoQP0AAo  ,
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ -  ΚΑΛΟΝΗ  4- 0   το  3ο  γκόλ  28 -10- 2013: http://youtu.be/vM2ZUbNnsYI ,
Παναιτωλικός-  Καλονή  4- 0  το4ο  γκόλ  28-10-2013: http://youtu.be/yoenHrqFgbw  ,

***  ΤΡΙΚΑΛΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  68-88.- ^
 «Πράσινα» τα Τρίκαλα με εντυπωσιακό Γιάνκοβιτς
Τα δεκάλεπτα: 12-29, 26-47, 42-73, 68-88.
Διαιτητές: Αφεντουλίδης, Μπίκας, Ταρενίδης.
ΤΡΙΚΑΛΑ (Κώστας Φλεβαράκης): Περούνιτσιτς, Γιούιν 2, Γιαννακίδης 5, Πέτροβιτς 5 (1), Κόμματος 9 (1), Γκρέιντζερ 23 (5), Δεληγιάννης 1, Ματαλόν 11 (3), Φούντας, Νικολόπουλος, Γεωργάκης 3, Μουτακαμπίρ 9 (3).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αργύρης Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος 3, Μπράμος 7 (1), Κάρι 14 (1), Φώτσης 5, Λάσμε 10, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 3 (1), Γκιστ 7, Παππάς 15 (1), Γιάνκοβιτς 17 (3), Πινγκ, Ματσιούλις 7 (1).

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικήςΑΓΟ Ρεθύμνου-ΠΑΟΚ 64-81
ΚΑΟ Δράμας-Πανιώνιος 76-63
Άρης-ΑΕ Ν. Κηφισιάς 67-65
Πανελευσινιακός-Ηλυσιακός 73-58
Ολυμπιακός-Ίκαρος Χαλκίδας 99-61
Απόλλων Πάτρας-Κολοσσός Ρόδου 76-66
Τρίκαλα-Παναθηναϊκός 28/10

***  «Να σταματήσουν την προπαγάνδα ο ΟΣΦΠ και τα παραρτήματά του» λέει ο ΠΑΟ
«Να σταματήσουν την προπαγάνδα ο ΟΣΦΠ και τα παραρτήματά του» λέει ο ΠΑΟ
Αθήνα
Απάντηση στις δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σάββα Θεοδωρίδη, του Διευθυντή επικοινωνίας των «ερυθρόλευκων», Κώστα Καραπαπά, αλλά και στον Εργοτέλη που εξέδωσε δεύτερη ανακοίνωση, έδωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
«Ο Παναθηναϊκός καλεί τον Ολυμπιακό και τα παραρτήματά του να σταματήσουν να προπαγανδίζουν εν’ όψει του ντέρμπι του Σαββάτου,» αναφέρει ανάμεσα σε άλλα η απάντηση των «πρασίνων».
Αναλυτικά η απάντηση από τον Παναθηναϊκό: «Με αφορμή τις γνωστές γραφικότητες που ακούστηκαν και σήμερα ο Παναθηναϊκός καλεί τον Ολυμπιακό και τα παραρτήματά του να σταματήσουν να προπαγανδίζουν εν’ όψει του ντέρμπι του Σαββάτου. Ο Παναθηναϊκός, όπως κάνει πάντα, θα διαφυλάξει με κάθε τρόπο την ασφάλεια του αντιπάλου του και γενικότερα του παιχνιδιού, αποφεύγοντας τις προκλήσεις και το δίχως λόγο ύψωμα των τόνων. Το ίδιο περιμένουμε να κάνει και η απέναντι πλευρά».
Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σάββας Θεοδωρίδης, είχε δηλώσει ανάμεσα σε άλλα ενόψει του ντέρμπι «αιωνίων» το ερχόμενο Σάββατο στην έδρα των «πρασίνων» πως «υπάρχει μεγάλη κακοσμία στ΄ αποδυτήρια των φιλοξενούμενων στη Λεωφόρο... Θα πρέπει να πάνε εκεί γιατροί για να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα, εγώ που πήγα εκεί παραλίγο να λιποθυμήσω. Η κακοσμία είναι μεγάλο πρόβλημα για τους πνεύμονες των παικτών και για την οξυγόνωση του εγκεφάλου τους».
Ο Θεοδωρίδης δήλωσε επίσης πως «εμείς πάμε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Θα είναι πρωτάκουστο να συμβεί το παραμικρό, να ανοίξει μια μύτη σε ένα γήπεδο που απέχει 25 μέτρα από τα κεντρικά γραφεία της ΓΑΔΑ. Εμείς πάμε να παίξουμε ποδόσφαιρο, ούτε μποξ ούτε πάλη ούτε ζίου ζίτσου ή με μπουκάλια με νερό».
Από την πλευρά του, ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς είχε δηλώσει το Σάββατο ανάμεσα σε άλλα: «Από την πλευρά μας θέλουμε και ελπίζουμε, η φιλοξενία να είναι αυτή που πρέπει, διαφορετικά εμείς δεν θα ανεχτούμε το παραμικρό και για ό,τι συμβεί θα υπάρχει ηθικός αυτουργός.
»Στο συμβάν το εμπρησμού του βαν της NOVA, το συνδρομητικό κανάλι είχε δείξει ως ηθικό αυτουργό τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Το κανάλι του οποίου συνεχίζει να συκοφαντεί και να προσβάλει ανθρώπους».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***
~**  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 , =           2822   video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =       1290   video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =           1305   video.-
                                                                 Σύνολο  :   5417    βίντεο ανηρτημένα .-
***
~***       ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2013   :
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/10/01-2013.html  , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Δευ  και  Τρίτη 01  Οκτωβρίου  2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/10/02-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Τετάρτη  02  Οκτωβρίου  2013 .-
~   http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/10/03-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Πέμπτη 03 Οκτωβρίου 2013.-
~  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/10/04-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης   Παρασκευή  04-  Οκτωβρίου  2013.-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/10/04-2013.html , ΕΠΙΛΟΓΕΣ Παρασκευή  04  Οκτωβρίου  2013 , Διαλέγω , ... Επιλέγω   .... , Γράφω ...!!! Συμαντικά  ....ασήμαντα , ...Όμορφα  και  Ωραία ...
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/10/04-2013.html , ΑΝΘΟΛΟΓΟΝΤΑΣ Γράφοντας Παρασκευή  04- Οκτωβρίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/10/04-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  04  Οκτωβρίου  2013.-
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/10/05-06-10.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ Σαββατο -Κύριακο  Σαββατο  05 Οκτωβρίου  και Κυριακή 06  -10-2013.-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/10/05-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  05  Οκτωβρίου  2013 .-
~  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/10/06-2013.html , Το  κανάλι  της  Ενημέρωσης Κυριακή  06  Οκτωβρίου  2013.-
~  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/10/07-2013.html  , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  07  Σεπτεμβρίου  2013.-
~   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/10/08-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  08 Οκτωβρίου  2013.-
~  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/10/09-2013.html  , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Τετάρτη  09  Οκτωβρίου  2013.-
~   http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/10/09-2013.html , ΕΠΙΛΟΓΕΣ  γιά  όλους  μας  Τετάρτη  09  Οκτωβρίου  2013 .-
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/10/09-2013.html  , ΟΜΟΡΦΑ  και  Ωραία  γιά  όλους  μας επιλέγοντας και  Διαλέγοντας Τετάρτη  09 Οκτωβρίου  2013 .-
 ~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/10/14-2013.html , ΕΚΔΡΟΜΕΣ -ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Βίντεο-Φωτογραφίες  Δευτέρα  14  Οκτωβρίου  2013.-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  14  Οκτωβρίου  2013 .- ~
~   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/10/15-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Τρίτη  15  Οκτωβρίου  2013.-
~ https://www.facebook.com/ethelosm?hc_location=stream ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ  ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ .
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/10/16-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  16  Οκτωβρίου  2013.-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/10/17-2013.html , Το  καναλι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  17 Οκτωβρίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/10/18-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  18  Οκτωβρίου  2013 .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/10/19-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Σάββατο  19 Οκτωβρίου  2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/10/19-20-21-2013.html , Αθλητικό Τριήμερο 19 , 20 και 21 Οκτωβρίου 2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/10/21-2013.html  , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Δευτέρα  21  Οκτωβρίου  2013.-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/10/22-2013.html  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  22 Οκτωβρίου  2013 .-
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/10/23-2013.html  , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Τετάρτη  23  Οκτωβρίου  2013.-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/10/23-2013.html  , Ανθολογόντας   Γραφοντας  Τετάρτη  23  Οκτωβρίου  2013.-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/10/24-2013.html  , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  24  Οκτωβρίου  2013.-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/10/25-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  25  Οκτωβρίου  2013.- ~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/10/26-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Σάββατο  26 Οκτωβρίου  2013  . –
~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/10/27-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  27  Οκτωβρίου  2013.-
http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/10/28-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  28  Οκτωβρίου  2013 .-



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου