ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 12 Απριλίου 2013 Δ΄ Χαιρετισμοί στον Μυστρα Λακωνίας

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή 12  Απριλίου  2013  Δ΄ Χαιρετισμοί στον Μυστρα  Λακωνίας
**  Την  Παρασκευή  12  Απριλίου  2013 παρακολούθηση  ακολουθίας Δ΄ Χαιρετισμοί στον Μητροπολιτικό Ι.Ναό Αγίου Δημητρίου στην Βυζαντινή καστροπολιτεία του  ΜΥΣΤΡΑ  Σπάρτης .
Στην ακολουθεία παρεβρέθησαν οι Μητροπολίτες Σπάρτης  Ευστάθιος καί Μητροπολίτης Μεγάρων ...
Ακολουθεί σχετικό  Βίντεο :
~* Μυστράς Άγιος Δημήτριος Δ΄ χαιρετισμοί 2013 : http://youtu.be/Oya83XwbKKY ,


~* Δ΄ Χαιρετισμοί  2013 στο Μυστρά : http://youtu.be/oRALFm9llp0 ,

~* Καστροπολιτεία  Μυστρά 2013 : http://youtu.be/bmTuI96pP0M ,

~* MYSTRAS  SPARTHS  2013 : http://youtu.be/NKW50t5IBQA ,

~* ΜΥΣΤΡΑΣ   Λακωνίας  2013 : http://youtu.be/Gj4RsiprzUM ,

*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα  :
***Απείλησε με λουκέτο η Διεύθυνση Υγείας και καθάρισαν το Στάδιο : *
 ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ «Θ»
 Καθάρισαν τους χώρους υγιεινής στο Δημοτικό Στάδιο
 Η Διεύθυνση Υγείας απείλησε με λουκέτο 
 Στο προχθεσινό ρεπορτάζ του «Θ» χαρακτηρίζαμε το Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας ως αθλητικό χώρο ντροπής, αφού η αθλιότητα που επικρατούσε εκεί δε μας επέτρεπε άλλον χαρακτηρισμό.
Όπως ήταν φυσικό, χθες υπήρξε έντονη κινητικότητα από πλευράς Δήμου Καλαμάτας, αλλά και Διεύθυνσης Υγείας. Μάλιστα, η τελευταία ήταν αποφασισμένη να βάλει λουκέτο στο Στάδιο.
Τελικά, μετά τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν από τους πολιτικούς προϊσταμένους του Δήμου Καλαμάτας, αλλά και τον ίδιο το δήμαρχο Παν. Νίκα, το κλείσιμο αποφεύχθηκε και έπιασαν δουλειά τα συνεργεία καθαριότητας. Ή, για να ακριβολογούμε, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας Βενετία Λιακουνάκου, ευαισθητοποιημένη από την κατάσταση, πήρε σκούπες και ό,τι άλλο χρειαζόταν και άρχισε να καθαρίζει τους χώρους υγιεινής. Εικόνα για το αποτέλεσμα δεν έχουμε. Διαβεβαιώσεις μόνο ότι η κατάσταση έχει αλλάξει πλέον προς το καλύτερο. Δεν έχουμε, όμως, λόγο να αμφιβάλλουμε για το αποτέλεσμα.
Θέλουμε, όμως, να προσθέσουμε μια μικρή παρατήρηση. Εκτός από τη Δημοτική Αρχή, στο Στάδιο βρίσκονται καθημερινά εργαζόμενοι, δημοτικοί σύμβουλοι (συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης) και διάφοροι άλλοι υπεύθυνοι. Μας προξενεί τρομερή αντιμετώπιση γιατί δεν κινητοποιήθηκε κανείς από όλους αυτούς, όλο αυτό το διάστημα. Α.Π.

***  Το νέο του βιβλίο παρουσιάζει σήμερα στην Καλαμάτα ο Μίμης Ανδρουλάκης :
Συζητήσεις με μορφές της Αριστεράς
που σημάδεψαν τον 20ό αιώνα
 Ο συγγραφέας παρουσιάζει σήμερα στην Καλαμάτα το βιβλίο του στο «Public»
 Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης
 Ηγετικές μορφές της Αριστεράς, που με τη σκέψη και τη δράση τους σφράγισαν τις εξελίξεις τον 20ό αιώνα, ανακαλεί στο προσκήνιο ο Μίμης Ανδρουλάκης. Τίτλος του νέου βιβλίου του είναι «Όπλων κρίσις - νεκρικοί διάλογοι για την Αριστερά».
Ο συγγραφέας, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, υποτίθεται ότι επισκέπτεται τους πέντε συνομιλητές του στο σκοτεινό παλάτι του Άδη, όπου έχουν πια καταλύσει. Πρόκειται για τους: Ρούντολφ Χίλφερντινγκ (1877-1941), τον «τελευταίο θεωρητικό του σοσιαλισμού», όπως τον χαρακτηρίζει, Τζον Μέιναρντ Κέινς (1883-1946), που οι θεωρίες του για την απασχόληση και την ανεργία αποτελούν κλειδί για την αντιμετώπιση των σύγχρονων κρίσεων, Φρανσουά Μιτεράν (1916-1995), του Κοινού Προγράμματος Σοσιαλιστών - Κομμουνιστών στη Γαλλία, Ενρίκο Μπερλινγκουέρ (1922-1984) του Ιστορικού Συμβιβασμού, Ανδρέα Παπανδρέου (1919-1996) των σαρωτικών αλλαγών στην Ελλάδα της δεκαετίας του 1980.
Όλα αυτά τα σημαντικά θα γίνουν σήμερα το απόγευμα στις 7.00 στον πολυχώρο του «Public» στον πεζόδρομο της Αριστομένους, όπου ο συγγραφέας και βουλευτής θα παρουσιάσει το βιβλίο του και θα συνομιλήσει με το κοινό που θα παραβρεθεί.
Τα «φαντάσματα» των 5 συνομιλητών του Μίμη Ανδρουλάκη αναφέρονται στις εμπειρίες που απέκτησαν σε εποχές θυελλωδών κρίσεων.
Ο ίδιος παλεύει με το ερώτημα «Τι να κάνουμε;». Και δίνει απάντηση τουλάχιστον ως προς το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, που έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα: «Να επανιδρυθεί με ανοιχτά εκ του μηδενός όλα τα θεμελιώδη ζητήματα. Να ανασυγκροτηθεί το ιστορικό κοινωνικό μπλοκ που αντιπροσώπευε και να αναδιαταχθούν οι κοινωνικές συμμαχίες που αποτέλεσαν τη βάση του».
Αυτή την ιδέα της αναδημιουργίας του ΠΑΣΟΚ βάζει στο στόμα του ιδρυτή του, του Ανδρέα Παπανδρέου. Τον θέλει, μάλιστα, να κάνει ένα είδος αυτοκριτικής, λέγοντας πως κάτι τέτοιο «έπρεπε να είχε γίνει από το 1994». Με άλλα λόγια, ήταν ανάγκη ο ίδιος να πρωτοστατήσει στη μεγάλη εσωκομματική ανατροπή τουλάχιστον δύο χρόνια πριν πεθάνει.
Η κατά Ανδρουλάκη απάντηση του Ανδρέα είναι η εξής: «Λάθος ερώτηση σε λάθος άνθρωπο. Ποτέ δε θα άφηνα τα πράγματα να φτάσουν σε τέτοιο καταστροφικό σημείο. Θα αντιδρούσα έγκαιρα και καταλυτικά, διαφορετικά θα είχα εξαφανιστεί οριστικά από το προσκήνιο, θα επέστρεφα στο Μπέρκλεϊ (σ.σ. εννοεί ότι θα εγκατέλειπε την πολιτική)...».
Ο τίτλος του βιβλίου, «Όπλων κρίσις» είναι μια χαμένη τραγωδία του Αισχύλου. Αναφερόταν στον παροξυσμό που ξέσπασε στο στρατόπεδο των Αχαιών στην Τροία, όταν ο Οδυσσέας και ο Αίαντας αντιδίκησαν για την κληρονομιά των όπλων του σκοτωμένου Αχιλλέα. Αλλά και το «Νεκρικοί Διάλογοι» είναι το όνομα του φημισμένου έργου που έγραψε ο Λουκιανός. 

*** Η Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ στη Μεσσήνη για το Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος  :
  ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ
 Η συμμετοχή της Βασιλικής Ακαδημίας της Δραματικής Τέχνης του Λονδίνου με διασκευή των «Βακχών» του Ευριπίδη, δίνει ευρωπαϊκό αέρα στο φετινό 2ο Διεθνές Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος που διοργανώνει το νομικό πρόσωπο «Αρχαία Μεσσήνη» από τις 20 έως τις 26 Απριλίου, στο χώρο του Εκκλησιαστηρίου της Αρχαίας Μεσσήνης.
Η έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου 20 Απριλίου και στις 11.00, το 1ο Γυμνάσιο Άργους θα παρουσιάσει τις «Ικέτιδες» του Αισχύλου.
Την Κυριακή, στις 10.00 το πρωί, το Εσπερινό Λύκειο Καλλιθέας θα παρουσιάσει τους «Όρνιθες» του Αριστοφάνη, ενώ στις 11.30 θα ακολουθήσει η παράσταση της Βασιλικής Ακαδημίας.
Τη Δευτέρα, 22 Απριλίου, στις 10.00 το πρωί, το Λύκειο Λιτοχώρου θα παρουσιάσει τις Νεφέλες του Αριστοφάνη και στις 11.30 το Λύκειο Μολάων τους «Βατράχους» του Αριστοφάνη.
Την Τρίτη, στις 10.00 το πρωί, τα 7ο Γυμνάσιο, 1ο, 2ο, 4ο Λύκεια Κέρκυρας θα αποδώσουν τους «Αχαρνής» του Αριστοφάνη και στις 11.30 το Λύκειο Επισκοπής Κρήτης τις «Νεφέλες» του Αριστοφάνη.
Την Τετάρτη, στις 10.00, το Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει τις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη, ενώ στις 11.30 το Λύκειο Μεσσήνης τις «Ικέτιδες» του Αισχύλου.
Την Πέμπτη, στις 10.00 το πρωί, το 1ο Λύκειο Αμαλιάδας θα παρουσιάσει τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη.
Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 26 Απριλίου, με το Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο Κωφών και Βαρηκόων Αγίας Παρασκευής να παρουσιάζει στις 10.00 το πρωί την «Ορέστεια» του Αισχύλου. Η τελετή λήξης θα γίνει στις 11.30.
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, στις 6.00 το απόγευμα του Σαββάτου 20 Απριλίου, στο αίθριο του Δημαρχείου Μεσσήνης, η βυζαντινολόγος, ιστορικός και πρύτανης, Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ, θα μιλήσει με θέμα «Αρχαία Ελλάδα  και σύγχρονη κρίση».
Με την ομιλία της κας Γλύκατζη – Αρβελέρ σηματοδοτείται στην ουσία η έναρξη του Φεστιβάλ. 

*** Σαν σήμερα ...στις 12 Απριλίου                   
Πριν 94 χρόνια στη Μεσσηνία
 ΤΑ αποτελέσματα εκ της πεσούσης χαλάζης μετά την ημέραν του Πάσχα ήσαν απολύτως καταστρεπτικά εις τας περιφερείας Βουφράδος, Αριστομένους, Πεταλιδίου, Παμίσου κατά την περιφέρειαν Μπούκας και Ασπροχώματος. Ακόμη δεν συνεκεντρώθησαν αι επίσημοι πληροφορίαι, αλλ’ εκ των ιδιωτικών τοιούτων φαίνεται, ότι αι επελθούσαι ζημίαι είναι σοβαρώταται. Πολλοί εκ των ιδιοκτητών σταφιδαμπέλων των άνω περιφερειών παρητήθησαν πάσης περαιτέρω καλλιεργείας.
  -ΚΑΤΑ τηλεγραφήματα προς την Νομαρχίαν τα κρούσματα της μηνιγγίτιδος εξακολουθούν να σημειούνται εις τα Φιλιατρά. Επίσης εις τα χωρία Καραμανώλι, Χανδρινού, Γιαλόβης της Πύλου και Ζαχάρω της Ολυμπίας εσημειώθησαν από εν κρούσμα μηνιγγίτιδος.
  -ΤΟ Αμερικανικόν Ωρολογοποιείον Β. Μπιτσίνου παρέλαβε βραχιόλια δι’ ωρολόγια της χειρός νικέλινα και επίχρυσα ως και ποικιλίαν ωρολογίων τσέπης.
  -ΕΙΣ το οινοπνευματοποιείον του Μιχαήλ Φοίφα πωλείται τυρός βαρελίσιος πρώτης ποιότητος. Όλοι προτιμάτε τα βαρελίσια αυτά τυριά τα οποία αναμφισβήτως είναι πολύ ανώτερα όλων των άλλων.
Πηγή: Αρχείο "Θάρρους"

  ~**
 
 ***   Άνοιξε ξανά και επίσημα το 9ο Σύνταγμα Πεζικού   :
  
 
 
 
 
 
 
Πριν λίγα λεπτά πραγματοποιήθηκε η τελετή επαναλειτουργίας όπως και ορκωμοσίας στο ιστορικό 9ο στρατόπεδο  Καλαμάτας.   ΒΙΝΤΕΟ : 
 
***   Προσλήψεις για 2 θέσεις θα κάνει ο Δήμος Καλαμάτας :
 Στην πρόσληψη δύο εποχικών υπαλλήλων θα προχωρήσει ο Δήμος Καλαμάτας, μετά την εγκριτική απόφαση που απέσπασε από το ΑΣΕΠ.
Πρόκειται για μία θέση ΠΕ ή TE Κοινωνικών Λειτουργών και μία ΠΕ Ψυχολόγου, αμφοτέρων με ειδίκευση στη Συμβουλευτική.
Οι επιτυχόντες θα απασχοληθούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου διάρκειας δώδεκα μηνών.
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στο τηλέφωνο 27213 60829.  πηγή: dimosio.gr
~** Συνελήφθη 41χρονος στη Μεσσήνη για καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης
12/04/2013 - 1
Κατασχέθηκαν -52- φυτά, σπόροι και ποσότητα κάνναβης

Συνελήφθη, σήμερα το πρωί, στη Μεσσήνη, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ένας  41χρονος ,για παράβαση της Νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, μετά από συντονισμένη... Διαβάστε περισσότερα...

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ Η ΠΟΛΥΚΡΟΤΗ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΟΥ ΜΕΣΑΪ

Της Βίκυς Βετουλάκη

Καταπέλτης ήταν χθες η εισαγγελέας Δέσποινα Σιδηροπούλου κατά την αγόρευσή της στην πολύκροτη δίκη της διπλής ανθρωποκτονίας, πατέρα και γιου Μεσάι, της διακίνησης ναρκωτικών και των... Διαβάστε περισσότερα...
 
Τα είδε όλα προχθές το πρωί (σ.σ. την Τρίτη) ένας συμπολίτης μας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Φιλιατρά News, ενώ ήταν σταματημένος στην πρώτη στροφή μετά τους Αγίους Αποστόλους στο δρόμο Φιλιατρών - Αγίας Κυριακής, έγχρωμος λαθρομετανάστης μπήκε στο αυτοκίνητό του και σε έξαλλη κατάσταση ζητούσε επίμονα να τον πάει στη Θεσσαλονίκη!
Ο συμπολίτης... Διαβάστε περισσότερα...
 
*** ΑΘΛΗΤΙΚΑ  ΓΙΑ  ΣΉΜΕΡΑ  :
~** Σκληρή ανακοίνωση διαμαρτυρίας με επίκεντρο τη διαιτησία στο ματς του Κυπέλλου από το Μεσσηνιακό :
Καυστική ανακοίνωση με επίκεντρο τη διαιτησία στο προχθεσινό ματς του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος,  με αντίπαλο τον Ατρόμητο Λάππα, εξέδωσε χθες το απόγευμα η διοίκηση του Μεσσηνιακού. Ούτε λίγο, ούτε πολύ θεωρεί βασικό υπεύθυνο του αποκλεισμού τον Αρκά ρέφερι κ. Διαμαντόπουλο και ζητά να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα εν όψει των επόμενων υποχρεώσεων, συγκεκριμένα των αγώνων μπαράζ ανόδου…
«Κύριε Πρόεδρε,
Την Τετάρτη 10/4/2013 και ώρα 16.30 διεξήχθη ο αγώνας για το θεσμό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος ανάμεσα στην ομάδα του συλλόγου μας Μεσσηνιακός Γ.Σ. που ήμασταν γηπεδούχοι και του Ατρομήτου Λάππα. Το παιχνίδι έγινε μέσα σε αθλητικά πλαίσια και οι ποδοσφαιριστές και παράγοντες και των δύο συλλόγων απεκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Πλην όμως ο Μεσσηνιακός κόσμος ήτοι ποδοσφαιριστές, παράγοντες και φίλαθλοι τελούν εν βρασμώ και αυτό λόγω της κάκιστης διαιτησίας του διαιτητή κ. Διαμαντόπουλου από τον Σύνδεσμο Διαιτητών Αρκαδίας.
Πιο συγκεκριμένα, στο 75ο λεπτό του αγώνα ο ποδοσφαιριστής μας Γιάννης Καλογερόπουλος μέσα στην μικρή περιοχή του αντιπάλου και μόλις λίγα μέτρα πριν από την αντίπαλη εστία, με τη μπάλα στα πόδια, επιχείρησε να αποφύγει ένα αμυντικό αντίπαλο και αυτός μη έχοντας άλλη λύση τον ανέτρεψε με βίαιο τρόπο. Το πέναλτι ήταν πασιφανές και όλοι οι ποδοσφαιριστές και ο φίλαθλος κόσμος πίστεψε ότι το σφύριγμα του διαιτητή έγινε για να υποδείξει το πέναλτι. Αντ’ αυτού και προς μεγάλη έκπληξη όλων μας ο εν λόγω διαιτητής έδειξε κίτρινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή μας με αποτέλεσμα η ομάδα μας να μείνει με δέκα παίκτες λόγω του ότι ο ίδιος ποδοσφαιριστής είχε μία ακόμη κίτρινη κάρτα από το πρώτο ημίχρονο. Για του λόγου το αληθές αυτών που αναφέρει υπάρχει το βίντεο του αγώνα που αποδεικνύει ότι ο διαιτητής υπέπεσε σε βαρύτατο λάθος, αυτό είναι το λιγότερο που μπορώ να του καταλογίσω και να κρίνω από πολλές λανθασμένες υποδείξεις όπως και ένα ακόμη πέναλτι πάλι από ανατροπή παίκτη μας μέσα στην περιοχή στο πρώτο ημίχρονο, παρακαλούμε όπως λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα από τέτοια κακή διαιτησία.
Για το Δ.Σ.Ο αντιπρόεδρος                                               Ο γ. γραμματέας
Γ. Νταβουτιάν                                                     Θεόδ. Μισέρος
 Η επιστολή κοινοποιήθηκε τόσο προς την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας, όσο και προς τον Σύνδεσμο Διαιτητών Αρκαδίας, αλλά και την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ. Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρξει και συνέχεια.
Πάντως, ο κ.Νταβουτιάν, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του Μεσσηνιακού, έδωσαν χθες το απόγευμα συγχαρητήρια στους παίκτες της ομάδας, θεωρώντας τους νικητές εντός αγωνιστικού χώρου.

*** 21η Διεθνής Συνάντηση Ρυθμικής Γυμναστικής «Kalamata Cup 2013 :

   ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ
 Του Νίκου Μπαλόπουλου
 Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν χθες το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις της Τέντας, μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής της 21ης Διεθνούς Συνάντησης Ρυθμικής Γυμναστικής «Kalamata Cup 2013”, έχοντας στο πλευρό τους τις δύο Ελληνίδες Πρωταθλήτριες που θα λάβουν μέρος στους αγώνες, Βαρβάρα Φίλιου και Κορίνα Αλευρογιάννη, καθώς επίσης και τις προπονήτριές τους. Όλοι οι παραπάνω υποσχέθηκαν πλούσιο θέαμα και προσπάθεια για καλές επιδόσεις, ζητώντας τη στήριξη των Μεσσήνιων φιλάθλων και κυρίως το θερμό τους χειροκρότημα.
Εκείνο που γίνεται σαφές, κυρίως μέσω των συμμετοχών και των αναφορών, είναι πως το φετινό μήτινγκ υπολείπεται σε σχέση με αντίστοιχα προηγούμενων ετών, δείχνοντας επηρεασμένο από την… κρίση αλλά και τις αλλαγές που υπήρξαν στο θέμα των συμμετοχών.
Το άνοιγμα της συνέντευξης έγινε από τον πρόεδρο του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας, Γιάννη Αδαμόπουλο, ο οποίος ανέφερε τα εξής: «Θα ήθελα να καλωσορίσω τις αθλήτριες και τις προπονήτριές τους, και να τις ευχαριστήσω για την παρουσία τους στο Μίτινγκ της Καλαμάτας, το οποίο  γίνεται για 21η χρονιά.  Αυτό και μόνο δείχνει το πόσο σημαντικό είναι και τι εμβέλεια έχει στον ελλαδικό χώρο, αλλά και στον διεθνή.  Παράλληλα θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εθελοντές, αθλητές, προπονητές και γενικότερα τους καλαματιανούς που βοηθούν να γίνεται το τουρνουά. Δεν θέλω να ξεχνάμε ποτέ το πόσο δύσκολα περνάμε και πόσο δύσκολη είναι η οικονομική κατάσταση. Ο Δήμος μας έκανε αυτό που έπρεπε και φέτος, αλλά χωρίς τη βοήθεια των εθελοντών τα πράγματα θα ήταν σίγουρα διαφορετικά».
  Βούλα Κουβάτσου (πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής)
«Έχουμε καλεσμένους από 13 χώρες του κόσμου, με την Εθνική ομάδα γυναικών της Ρωσίας, που κατέκτησε το χρυσό στους Ολυμπιακούς αγώνες να ξεχωρίζει. Παράλληλα υπάρχει η ομάδα Ανσάμπλ Νεανίδων της Βουλγαρίας που βγήκε 2η  στο παγκόσμιο Κύπελλο που έγινε στην Λισαβόνα πριν λίγες μέρες. Δεν είναι πολλά αλλά είναι καλό το θέαμα που θα παρακολουθήσουμε!…Υπάρχουν πολλές καλές αθλήτριες σε ατομικό και ανάμεσά τους η καθιερωμένη Βαρβάρα Φίλιου  και το καινούργιο «αίμα» της Εθνικής  ομάδας των γυναικών, Κορίνα Αλευρογιάννη. Περιμένουμε τον κόσμο να στηρίξει τις αθλήτριες και να τις χειροκροτήσει».
Σε ερώτηση που δέχθηκε η κα Κουβάτσου για τις λιγοστές συμμετοχές και την έλλειψη της εθνικής μας ομάδας, και το εάν μπορούν να επηρεάσουν το μήτινγκ, τόνισε: «Σίγουρα η κρίση έχει επηρεάσει όλες τις διοργανώσεις, όπως τις έχει επηρεάσει η αλλαγή του αθλητικού κώδικα σχετικά με τις συμμετοχές. Η ρυθμική αλλάζει, γίνεται πιο δύσκολη και χρειάζεται χρόνο μέχρι να προσαρμοστούμε. Είναι λίγες σχετικά οι συμμετοχές, όμως πιστεύουμε ότι το θέαμα θα είναι πλούσιο».
  Βαρβάρα Φίλιου (αθλήτρια εθνικής ομάδας)
«Είμαι πολύ χαρούμενη και πολύ ενθουσιασμένη που συμμετέχω στον αγώνα της Καλαμάτας γι’ ακόμη μια φορά. Θέλω να ευχαριστήσω το κοινό που είναι πάρα πολύ θερμό μαζί μας και περιμένω το χειροκρότημά του. Στόχος δικός μου και της προπονήτριάς μου είναι το Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, όπου θα επιδιώξουμε μία καλή θέση».
  Ευμορφία Ντόνα (προπονήτρια της Φίλιου)
Είναι ένας μεγάλος αγώνας αυτός που γίνεται στην Καλαμάτα. Ερχόμουν παλαιότερα ως αθλήτρια και τώρα ως προπονήτρια. Υπάρχουν καλές συμμετοχές και εμείς από την πλευρά μας θέλουμε καλή εμφάνιση και συμμετοχή στους τελικούς, όπως επίσης και μετάλλια.
Να ευχαριστήσω και εγώ τον κόσμο και να τον καλέσω να έρθει στο Γυμναστήριο να χειροκροτήσει τα κορίτσια».
  Κορίνα Αλευρογιάννη (αθλήτρια εθνικής ομάδας)
«Είναι η δεύτερη φορά που έρχομαι στην Καλαμάτα, προηγήθηκε η περυσινή μου συμμετοχή ως νεάνιδα. Θέλω να ευχαριστήσω τους φορείς και τους διοργανωτές, για τη φιλοξενία. Στόχος δικός μου είναι να δείξουμε την πρόοδο που έχουμε πετύχει με την προπονήτριά μου κα Ντουλάμοβα στο λίγο καιρό που είμαστε μαζί. Θέλω να δείξω τον καλύτερό μου εαυτό και την αλλαγή και την βελτίωσή μου και ελπίζω το κοινό να το αναγνωρίσει αυτό…».
  Κατερίνα Ντουλάμοβα (προπονήτρια της Αλευρογιάννη)
«Είμαι ευχαριστημένη που ξεκινάμε τον πρώτο μας αγώνα από την πόλη της Καλαμάτας, δουλεύουμε με την Κορίνα λίγο καιρό, αλλά θέλουμε και περιμένουμε να δείξουμε τη βελτίωση στον κόσμο».
  Πενήντα αθλήτριες από 13 χώρες
Πέρα από το ελληνικό ενδιαφέρον που εστιάζεται στην παρουσία των Φίλιου και Αλευρογιάννη, υπάρχουν πολλές αθλήτριες που υπόσχονται σημαντικές επιδόσεις. Συνολικά περισσότερες από 50 αθλήτριες θα συμμετάσχουν σε ατομικό και ομαδικό, προερχόμενες από 13 χώρες (Αυστραλία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Βραζιλία, Εσθονία, Κύπρος, Λιθουανία, Μαλαισία, Ουζμπεκιστάν, Πολωνία, Ρωσία, Σουηδία και Ελλάδα). Οι διοργανωτές ευελπιστούν ότι την απουσία της εθνικής ομάδας θα την καλύψουν μέσα από την παρουσία της ομάδας γυναικών της Ρωσίας, που έχει στις πλάτες της μεγάλες επιτυχίες και ολυμπιακά μετάλλια, την αντίστοιχη της Πολωνίας, αλλά και τις ομάδες ανσάμπλ νεανίδων της Βουλγαρίας και της Πολωνίας. Δυστυχώς η εθνική μας ομάδα λόγω τραυματισμών κάποιων αθλητριών, δεν μπορούσε να δώσει το «παρών» θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο επόμενους αγώνες και καλύτερη προετοιμασία.
  To πρόγραμμα του τριημέρου
Το πρόγραμμα των αγώνων ανοίγει ουσιαστικά από σήμερα το μεσημέρι, οπότε και ξεκινούν τις προσπάθειές τους οι αθλήτριες, είτε σε επίπεδο ατομικού, είτε ομαδικού. Το κυρίως μενού όμως δίνεται αύριο και την Κυριακή…
ΣΗΜΕΡΑ
10:30            Κλήρωση κριτών
11:40 - 13:00    Γενικός αγώνας ατομικού γυναικών  σε 2 όργανα - Α όμιλος
13:00 - 13:10           Επίδειξη  Φ.Ο.Κ
13:10 - 13:30    Γενικός αγώνας ομαδικού νεανίδων σε 1 όργανο
Γενικός αγώνας ομαδικού γυναικών σε 1 όργανο
13:30 - 13:50    Τελετή έναρξης
13:50 - 15:10    Γενικός αγώνας ατομικού γυναικών  σε 2 όργανα - Β όμιλος
ΣΑΒΒΑΤΟ 13/4
14:55 - 16:15    Γενικός αγώνας ατομικού γυναικών σε 2 όργανα - B όμιλος
16:15 - 16:20    Επίδειξη  νεανίδων
16:20 - 16:35    Γενικός αγώνας ομαδικού νεανίδων σε 1 όργανο
Γενικός αγώνας ομαδικού γυναικών σε 1 όργανο
16:35 - 16:40    Επίδειξη  νεανίδων
16:40 - 18:00    Γενικός αγώνας ατομικού γυναικών  σε 2 όργανα - A όμιλος
ΚΥΡΙΑΚΗ   14/4
10:00 - 12:00    Προπονήσεις
15:35            Κλήρωση κριτών
16:40 - 17:05    Τελικοί οργάνων ατομικού  γυναικών (CIII) -  Στεφάνι
17:05- 17:30                Τελικοί οργάνων ατομικού  γυναικών (CIII)  - Μπάλα
17:30 - 17:35           Επίδειξη  νεανίδων
17:35 - 17:50    Τελικοί οργάνων ομαδικού  γυναικών (C III) - 10 Κορίνες
Τελικοί οργάνων ομαδικού  νεανίδων (C III) - 5 Στεφάνια
17:50 - 17:55           Επίδειξη  νεανίδων
17:55 - 18:20    Τελικοί οργάνων ατομικού  γυναικών (CIII) - Κορίνες
18:20 - 18:45    Τελικοί οργάνων ατομικού  γυναικών (CIII) - Κορδέλα
18:45 - 18:55    Τελικοί οργάνων ομαδικού  γυναικών (CIII) - 3 Μπάλες/2 Κορδέλες
18:55 - 19:30    Παρουσίαση  Φιλογυμναστικού  Ομίλου Καλαμάτας     - Γκαλά
   19:30            Απονομές
21:00            Αποχαιρετιστήριο δείπνο

 *** Στούς  2ους  αγώνες  γιά το Φάϊναλ φόρ του Λονδίνου :

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -  ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ  71-53 .- ^

Τα δεκάλεπτα: 14-16, 35-26, 52-40, 71-53.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τσέρεμπουκ (Ιταλία), Ιερεθουέλο (Ισπανία), Λόπες (Πορτογαλία)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Χάινς 12, Λο 3, Αντιτς 11 (3), Σπανούλης 15 (1), Περπέρογλου 8, Σερμαντίνι 1, Σλούκας 5 (1), Πάουελ 4, Πρίντεζης 7 (1), Παπανικολάου 5 (1), Κατσίβελης.
ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Οκτάι Μαχμούτι): Φάρμαρ 8, Βούγιατσιτς 2, Ερντέν 3, Τουντσερί, Σιπ 7 (1), Γκονλούμ 13, Σαβάνοβιτς 5 (1), Λούκας 4, Γκιουλέρ 2, Μπάρατς 9.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - ΚΑΧΑ ΡΑΜΠΟΡΑΛ  90-68 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 20-26, 24-11, 25-13, 21-18.

ΤΣΣΚΑ Μ. (Μεσίνα):
Τεόντοσιτς 14(3), Μίτσοφ 11(1), Τζάκσον 6, Σοκόλοφ, Κρστιτς 16, Ουίμς 2, Έρτσεγκ 16(2), Καούν 16, Κριάπα 9, Πονκρασόφ, Παπαλουκάς.
Κάχα Λ. (Τάμπακ): Νοτσιόνι 7(1), Κουκ 6(2), Μπιέλιτσα 2, Σαν Εμετέριο 13, Πλέις 4, Ερτέλ, Γιέλινεκ, Λάμπε 19(1), Νεμ. Μπιέλιτσα 5(1), Κοζέρ 12(2).

ΡΕΑΛ Μανδρίτης - ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α.  75-63 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 18-13, 36-28, 56-46, 75-63.
Ρεάλ Μ. (Λάσο): Ντρέιπερ, Φερνάντεθ 9(1), Σουάρεθ 2, Ρέγιες 3(1), Μίροτιτς 10, Ροντρίγκεθ, Μπέγκιτς 2, Κάρολ 14(3), Γιουλ 26(6), Σλότερ 9.
Μακάμπι (Μπλατ): Λόγκαν 19(4), Τζέιμς 13, Σμιθ 5(1), Χίκμαν 10(1), Ελιγιάχου 2, Κάνερ Μέντλι 10(2), Οχαγιόν, Πλάνινιτς 2, Λάντεσμπεργκ 2.

*** Στους δεύτερους αγώνες στα φετινά play off της Ευρωλίγκα, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:2οι αγώνες
Πέμπτη 11/4
Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός 65-66 (1-1)
Παρασκευή 12/4ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Κάχα Λαμποράλ 90-68 (2-0)
Ολυμπιακός - Αναντολού Εφές 71-53 (2-0)
Ρεάλ Μαδρίτης - Μακάμπι Τελ Αβίβ 75-63 (2-0)
 


~**  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/03/30-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  30  Μαρτίου  2013 .-
~**  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/03/31-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 31 Μαρτίου 2013 .-

~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2013  :
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/04/01-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 01 Απριλίου 2013 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/04/02-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημερωσης  Τρίτη  02  Απριλίου  2013.- 
~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/04/02-2013.html  , ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ Θέματα υγείας 02 Απριλίου 2013 .-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/04/03-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03 Απριλίου 2013 .-
 ~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/04/04-2013.html  , ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ - Θέματα υγειας Πέμπτη 04 Απριλίου 2013.-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/04/to-04-2013.html , To  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη 04 Απριλίου  2013.-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/04/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή 05  Απριλίου  2013 .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/04/05-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 05 Απριλίου 2013.-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/04/05-2013.html?spref=fb , Γ΄ Χαιρετισμοί Παρασκευή 05 Απριλίου 2013 στην Ι.Μ. Παναγία Μαλεβή Αγίου Πέτρου Αρκαδίας .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/04/06-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  06 Απριλίου  2013 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/04/07-2013.html , Το  Κυριακάτικο  αγιάζι  της  ενημέρωσης 07  Απριλίου   2013 .-
~  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/04/08-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Δευτέρα  08 Απριλίου  2013.-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/04/08-2013.html , Η  Εφημερίδα  της Δευτέρας 08  Απριλίου  2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/08-2013.html , Αναδημοσίευση Δευτέρα 08 Απριλίου 2013 ΕΝ ΟΥΡΑΝΕΙΣ .-                              
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/09-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης από την εφημερίδα μας Τρίτη 09 Απριλίου  2013.-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/04/10-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 10 Απριλίου 2013 .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/04/10-2013.html , Υγεία  γιά  όλους  μας -Θέματα  Υγείας Τετάρτη  10  Απριλίου  2013  ,   ΟΛΑ  ΓΙΑ  ΤΑ  ΠΑΙΔΙΑ  ΜΑΣ !!!!
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/04/11-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 11 Απριλίου 2013 .-

~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/04/12-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή 12  Απριλίου  2013  Δ΄ Χαιρετισμοί στον Μυστρά  Λακωνίας.-


 
*** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ …..
~* * http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html , Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html , Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html , Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html , Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html , Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html , Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.html ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10 Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html ,  ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις .....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή , Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ  ΖΟΥΜΕ  ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ  ΕΛΛΑΔΑ  :
Τετάρτη 27 Μαρτίου  2013 .-  (12α)

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~* http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες 28 Μαρτίου 2013 .-




 *** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~ http://www.youtube.com/stamos01 , =  2439    video.-
~ http://www.youtube.com/stamatios01 , = 833   video.-
~ http://www.youtube.com/vlasiskal , =      853    video.-
ΣΥΝΟΛΟΝ :                                              4125  Βίντεο ν Αναρτημένα .-

***  ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ  ΑΝΑΔΡΟΜΕΣ - ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ  μέσα από Βίντεο :

Η  ΕΛΛΑΔΑ  ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ  ΜΕ ΧΑΡΕΣ  ΚΑΙ  ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ...ΤΟ  1912-13
http://youtu.be/J0puMD6QyOo   ,

ΧΙΛΙΑΔΕΣ  ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ  ΣΠΕΥΔΟΥΝ  ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ...
* ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ   ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΤΟΥΣ  ΒΑΛΚΑΚΙΚΟΥΣ ..
http://youtu.be/FrdgIYqD7jE  ,


* ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ  ΚΡΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ  ΠΟΛΕΜΟΥΣ  1912-13 :
http://youtu.be/-9Sy36JvWZw  ,
  4

* Η  ΑΠΟΦΑΣΗ  ΤΗΣ  ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ .. :
http://youtu.be/qpSuww3Gf3M  ,

Ο  ΓΕΡΜΑΝΟΣ  "ΠΑΣΑΣ"  ΠΟΥ  ΟΧΥΡΩΣΕ  ΤΑ  ΓΙΑΝΝΕΝΑ ..
* ΟΙ ΓΑΡΙΒΑΛΔΙΝΟΙ  ΙΤΑΛΟΙ  ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΤΑ  ΓΙΑΝΝΕΝΑ :
http://youtu.be/fN-H2krAFsE  ,   ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΙΤΑΛΟΙ ..

*   Ο ΛΟΡΕΝΤΖΟΣ  ΜΑΒΙΛΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ  ΓΡΑΜΜΗ  ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ...
http://youtu.be/pdFbL04xN9oΗ  ΗΡΩΙΚΗ  ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΤΟ  ΔΡΙΣΚΟ  ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ  1912...

~ Η  ΕΥΤΥΧΙΑ  ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ  ΓΙΑ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ..
 Πόλεμοι  1912-13 (7) : http://youtu.be/3HpHynF9yPY ,
ΓΕΝΙΚΗ  ΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ  ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ  το  2012  :

Πόλεμοι 1912-13  (8 : http://youtu.be/9uvcdEArQ80  ,
Η  ΜΑΧΗ  ΤΗΣ  ΑΣΠΑΣΙΑΣ  ΜΑΥΡΟΜΗΧΑΛΗ  ΣΤΟ ΜΠΙΖΑΝΙ .....ΣΤΟ ΔΡΙΣΚΟ ,... :
Πόλεμοι  1912-13 (9) : http://youtu.be/AY76H53HUoA ,
ΟΙ  ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ  ΣΤΟ ΜΠΙΖΑΝΙ ...
 
ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ 1912-13  (10) : http://youtu.be/rJw65iY_XbU ,
Η  ΘΥΣΙΑ  ΤΟΥ  ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ  ΚΩΣΤΗ ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑ  ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ .. :
Βαλκανικοί  1912-13  (11)  : http://youtu.be/YBn1GUi_yh4 ,
 Η  ΔΙΑΣΠΑΣΗ  ΤΟΥ  ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ  ΣΤΟΥΣ  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ  .. :
  
ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ πόλεμοι  1912-13 (12) : http://youtu.be/HVOm_RpiQ9E ,
ΣΤΟ  ΜΕΤΩΠΟ  ΕΠΕΣΕ ΚΑΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΚΑΛΛΑΡΗ ... :
 
13 Βαλκανικοί Πόλεμοι.  1912-13  (13): http://youtu.be/HKQQwYpRa9U< /span>
Ο  ΕΣΣΑΤ  ΠΑΣΣΑΣ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ ..:

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ 192-13 (14) : : http://youtu.be/T6ALEvabas4 ,
Η  ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΗ ΜΑΧΗ ΚΑΙ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ..:

 ***     





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου