ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Το αγιάζι της  ενημέρωσης Παρασκευή 23 Νοεμβρίου  2012  : ΚΑΛΟ Σ/Κ γιά  όλους μας !!!






 Το ποντικάκι  και πάλι κοντά μας ! :

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα  :

*** Του ασκήθηκε δίωξη και για παροχή πληροφορίων  :
 Image
* Αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών κατηγορείται ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης
Ποινική δίωξη κατά 45χρονου αστυνομικού του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας (πρόσφατα συνταξιοδοτημένου), άσκησε η Εισαγγελία Καλαμάτας, με τις κατηγορίες τους μέλους εγκληματικής οργάνωσης και την παροχή πληροφοριών σε αυτήν.
Πρόκειται για την εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε πέρυσι το Δεκέμβριο και η οποία κατηγορείται για τις δολοφονίες του 35χρονου Αλβανού Φελίμ Μεσάι και του 2,5 ετών γιου του Κέρι, του Σωτήρη Ψυχόπαιδα, καθώς και για υποθέσεις ναρκωτικών και εκβιασμούς.
Μιλώντας στο «Θάρρος» ο δικηγόρος του, Διονύσης Αλευράς, είπε ότι ο πελάτης του δεν έχει καμία σχέση με όσα κατηγορείται και αρνείται κάθε συμμετοχή.
Στο μεταξύ, το βράδυ της Πέμπτης, τον 49χρονο Β.Β. που κατηγορείται ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, επισκέφθηκαν στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, όπου είχε μεταχθεί από τις φυλακές, ο εισαγγελέας και η ανακρίτρια, καλώντας τον να δώσει συμπληρωματική απολογία για τη δολοφονία του Σωτήρη Ψυχόπαιδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε κάθε κατηγορία.
Ανοιχτή δικογραφία
Η δικογραφία της πολύκροτης αυτής υπόθεσης, παρά το γεγονός ότι σύντομα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την εξάρθρωση της οργάνωσης, παραμένει ανοικτή και τους τελευταίους μήνες συμπληρώθηκε με νέα στοιχεία. Για άλλη μια φορά, όπως και πέρυσι, οι συνομιλίες που έχει καταγράψει η ειδική υπηρεσία της ΓΑΔΑ, οδήγησαν τα βήματα των αρχών.
Μέσα από αυτές, προέκυψαν στοιχεία, που οδήγησαν την Εισαγγελία πριν λίγες ημέρες στην απόφαση να ασκήσει ποινική δίωξη κατά του συνταξιούχου αστυνομικού, ο οποίος τότε ήταν εν ενεργεία.
Η πρώτη ποινική δίωξη που του ασκήθηκε ήταν για παροχή πληροφοριών σε εγκληματική οργάνωση, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, στις συνομιλίες έχει καταγραφεί να μιλάει με μέλη της οργάνωσης κα να τους εφιστά την προσοχή για συγκεκριμένα πράγματα.
Και δεύτερη κατηγορία
Για την κατηγορία της παροχής πληροφοριών, ο συνταξιούχος αστυνομικός, απολογήθηκε την Πέμπτη και υπήρξε διαφωνία Εισαγγελέα και Ανακρίτριας για την προφυλάκισή του ή μη.
Η διαφωνία αυτή επιλύθηκε χθες από το Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο αποφάσισε να μείνει ελεύθερος με περιοριστικούς, όμως, όρους, να παρουσιάζεται κάθε 1η και 16 του μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και του απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα.
Μάλιστα, λόγω της διαφωνίας, που είχε προκύψει από το βράδυ της Πέμπτης κρατήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση.
Χθες όμως, από την Εισαγγελία ασκήθηκε και νέα δίωξη εις βάρος του, αυτή τη φορά με την κατηγορία της συμμετοχής του στην εγκληματική οργάνωση, ως μέλος.
Στα πλαίσια της δεύτερης δίωξης, ο συνταξιούχος αστυνομικός απολογήθηκε χθες και υπήρξε και νέα διαφωνία Εισαγγελέα και Ανακρίτριας και γι’ αυτό θα αποφασίσει εκ νέου σήμερα το Δικαστικό Συμβούλιο.
Μέχρι τότε, συνεχίζεται η κράτησή του στην Αστυνομική Διεύθυνση.
 Της Βίκυς Βετουλάκη


*** Τα τελευταία δυόμιση περίπου χρόνια :
Image
* 184 αυτοκτονίες στην Πελοπόννησο, κοντά στις 3.000 σε όλη την Ελλάδα :
Δραματικές διαστάσεις έχει προσλάβει το φαινόμενο των αυτοκτονιών στην Ελλάδα της κρίσης, όπως δείχνουν τα επικαιροποιημένα στοιχεία για τις περιπτώσεις αυτοκτονιών - τελεσθείσες ή και απόπειρες- την περίοδο από το 2009 έως το τέλος Αυγούστου του 2012 που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι τελεσθείσες αυτοκτονίες ή απόπειρες ανήλθαν, το διάστημα της κρίσης, δηλαδή από 1/1/2009 έως 23/08/2012, σε 3.124 περιστατικά πανελλαδικά. Ήτοι, από το 2009 έως το 2011 τα περιστατικά σημείωσαν αύξηση της τάξης του 37%.
 Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει συλλέξει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, τα περιστατικά αυτοκτονιών στην περιφέρειά μας, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Πελοποννήσου, που έχουν καταγραφεί είναι 44 το 2009, 50 το 2010, 53 το 2011, 32 το 2012. -

*** Βενιζέλος υπέρ Ολυμπίας, στήριξη από ΔΗΜΑΡ & ΚΚΕ  :
Image
* Το «επιτακτικό αίτημα να μην εγκαταλειφθεί η Ολυμπία Οδός», τέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που είχε στην Ιπποκράτους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, με τους θεσμικούς εκπροσώπους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τον περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, τον αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπο Καφύρα και βουλευτές και δήμαρχους του νομού Ηλείας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος τους διαβεβαίωσε ότι το Κίνημα καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να ολοκληρωθούν όλα τα έργα υποδομής και ιδίως οι οδικοί άξονες και ότι αναμένεται η ολοκληρωμένη εισήγηση του διαπραγματευτή που έχει οριστεί από την κυβέρνηση.
Ακόμη, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι αντιλαμβάνεται απολύτως την κρισιμότητα που έχει για την ανάπτυξη και την προοπτική της περιοχής η εκτέλεση του έργου της Ολυμπίας Οδού. Στη συνάντηση μετείχαν επίσης ο Θάνος Μωραΐτης και ο Χρήστος Γκόκας, εισηγητές της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για θέματα Ανάπτυξης.
Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι, πρόσφατα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης ενημερώνοντας το περιφερειακό συμβούλιο για τους οδικούς άξονες της Πελοποννήσου, είπε ότι «η ολοκλήρωση της Ολυμπίας οδού είναι αδιαπραγμάτευτη και δεν μπαίνουμε σε καμία συζήτηση», σημειώνοντας ότι η παραπάνω στάση αποτυπώθηκε στα συμπεράσματα της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ, ύστερα από κοινή πρωτοβουλία του με τους περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.
Ο Πέτρος Τατούλης χαρακτήρισε αδιανόητο να πληρώνονται για πολλά χρόνια διόδια σε ένα δρόμο, που όχι μόνο δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά ούτε εξελίσσεται και τόνισε πως «σε περίπτωση που η Ολυμπία οδός δεν ολοκληρωθεί, όπως προβλέπεται από τη σύμβαση παραχώρησης, θα κινηθούμε νομικά απέναντι και στην ελληνική κυβέρνηση και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς το έργο είναι συγχρηματοδοτούμενο».
Στήριξη στην ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου μέχρι την Τσακώνα, έδωσαν στους εκπροσώπους της Ηλείας, τόσο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης, όσο και ο Σπ. Χαλβατζής από το ΚΚΕ.
 ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ
Να φτάσει η Ολυμπία Οδός μέχρι την Τσακώνα
Συνάντηση αντιπροσωπείας του με εκπροσώπους της Ηλείας
Συνάντηση με τους φορείς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, είχαν προχθές, στο χώρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Σ’ αυτή συμμετείχαν οι βουλευτές Σταθάκης Γιώργος (Χανίων), Γεωργοπούλου Έφη (Ηλείας) και Πετράκος Θανάσης (Μεσσηνίας ) και το μέλος της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Καραμάνος Χρήστος.
~ Από την πλευρά των φορέων της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και του Νομού Ηλείας συμμετείχαν οι: Απ. Κατσιφάρας (Περιφερειάρχης Δ.Ελλάδας), Χαρ.Καφύρας (Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας), Μ. Παρασκευόπουλος (Δήμαρχος Πύργου), Δ. Αρβανίτης (Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης), Κ.Νικολούτσος (Πρ. Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηλείας), Β.Κανελλόπουλος (Πρ. Τεχνικού Επιμελητηρίου Ηλείας), Β. Μανδαράκης (Γραμ. Νομαρχιακής Επιτροπής ΔΗΜΑΡ Ηλείας)
Οι εκπρόσωποι των φορέων της Ηλείας, ανέπτυξαν το σημαντικό πρόβλημα που αφορά τον συγκοινωνιακό αποκλεισμό του νομού από την υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς στερείται σιδηροδρόμου, αεροδρομίων και οι υπάρχοντες εθνικοί δρόμοι βρίσκονται σε άθλια κατάσταση. Καταθέσαν το αίτημα τους για την ολοκλήρωση του έργου της Ολυμπίας οδού μέχρι την Τσακώνα, ζητώντας την συνδρομή της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην ικανοποίηση του αιτήματος αυτού.
Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ–ΕΚΜ, ενημέρωσε γενικότερα για τα προβλήματα που υπάρχουν στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του θέματος της παύσης εργασιών στους 4 οδικούς άξονες που εκτελούνται με Συμβάσεις Παραχώρησης, για τις οικονομικές απαιτήσεις πέραν της σύμβασης που ο κάθε παραχωρησιούχος διεκδικεί επίσημα μέχρι σήμερα από το Δημόσιο, καθώς και για την συζητούμενη μείωση του τεχνικού αντικειμένου σε κάποια από τα έργα.
Επίσης ενημέρωσε για την κατάθεση αιτήματος, να προσέλθει ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και να ενημερώσει για την πορεία των διαπραγματεύσεων των συμβάσεων παραχώρησης, την αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τόνισαν ότι τα προβλήματα των 4 έργων παραχώρησης δεν οφείλονται μόνον στην οικονομική κρίση (μείωση κυκλοφοριακών φόρτων, άρα και εσόδων) και στις παράλογες απαιτήσεις των τραπεζών, αλλά και στις άθλιες συμβάσεις αυτών των έργων παραχώρησης, που περιέχουν απαράδεκτους λεόντειους όρους σε βάρος των συμφερόντων του Δημοσίου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στηρίζει τα αιτήματα των φορέων της Δυτ. Ελλάδας και της Πελοποννήσου διότι θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η Ολύμπια Οδός μέχρι την Τσακώνα και να ολοκληρωθούν όλοι οι αυτοκινητόδρομοι με βάση τον συμβατικό σχεδιασμό, χωρίς περικοπές του φυσικού τους αντικειμένου.
Σε περίπτωση που οι Παραχωρησιούχοι και οι Τράπεζες δεν μετριάσουν τις παράλογες και υπέρογκες απαιτήσεις τους, τα έργα αυτά θα πρέπει να συνεχισθούν και να ολοκληρωθούν ως δημόσια έργα. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ για την εκτέλεση των δημοσίων έργων στα πρότυπα της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» όπου οι μελέτες, η επίβλεψη και διαχείριση των έργων θα γίνεται από δημόσιους φορείς και η χρηματοδότησή τους θα διασφαλισθεί με τη δημιουργία ενός Επενδυτικού Ταμείου Υποδομών- Τράπεζα Ειδικού Σκοπού, το οποίο θα δημιουργήσει νέα επενδυτική ρευστότητα και έτσι θα παρακαμφθεί και η αδυναμία των τραπεζών. Οι πόροι του Ταμείου θα μπορεί να έχουν τόσο ευρωπαϊκή όσο και εθνική προέλευση.

*** Νέος Γολγοθάς για ασφαλισμένους  :
Image
* Φαρμακοποιοί: τέλος η πίστωση για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Σε νέο γύρο κινητοποιήσεων προχωρούν οι φαρμακοποιοί της χώρας, αναστέλλοντας επ' αόριστον τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.
Παράλληλα, οι φαρμακοποιοί προχωρούν τη Δευτέρα και την Τρίτη σε 48ωρη απεργία, αντιδρώντας στην καθυστέρηση πληρωμής οφειλών, αλλά και την υποχρεωτική έκπτωση 5% (rebate), αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2012, που επιβλήθηκε με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Την απόφαση έλαβε το βράδυ της Τετάρτης το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).
Τα βασικά τους αιτήματα είναι δύο: Να οριστεί σαφές χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των χρεών, το οποίο είναι σήμερα 45 μέρες. Δεν αρνούνται και τις 60 ημέρες, εφόσον αυτό θεσμοθετηθεί. Να αποσυρθεί από την κυβέρνηση η υποχρεωτική έκπτωση (rebate) 5%, η οποία τους ζητείται αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2012. Εκτιμάται ότι -μέχρι στιγμής- οι οφειλές των φαρμακοποιών για το rebate ανέρχεται σε 100 εκατομμύρια ευρώ.
Για την εξόφληση των οφειλομένων φαίνεται ότι υπάρχει πρόοδος, καθώς ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος δέσμευσε 129 εκατομμύρια, έναντι οφειλών προς τους φαρμακοποιούς για τον μήνα Αύγουστο. Τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα με την αναδρομική έκπτωση, καθώς οι περισσότεροι φαρμακοποιοί καλούνται να επιστρέψουν μεγάλα ποσά.
Σε ό,τι αφορά στο Φαρμακευτικό Σύλλογο Μεσσηνίας έχει συγκληθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση για την Κυριακή το απόγευμα στο ξενοδοχείο Rex.
Όπως όμως δήλωσαν στο «Θ», η απόφαση αναμένεται να υιοθετήσει τη στάση του Πανελληνίου Συλλόγου, μια και η κατάσταση, πλέον, για τους περισσότερους έχει φτάσει στο απροχώρητο.
«Αυτή τη στιγμή τα φαρμακεία αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας. Όλοι μας ζητούν στις συναλλαγές μας να πληρώνομε τοις μετρητοίς, ενώ, ο ΕΟΠΠΥ κάνει ό,τι θέλει. Η κατάσταση είναι τέτοια που πολλά φαρμακεία της Καλαμάτας προτιμούν πλέον να μην εκτελούν συνταγές του οργανισμού », τόνισαν.  Του Αντώνη Πετρόγιαννη
*** Σύλλληψη 78χρονου στην Πύλο για χρέη  :
Image
* Για χρέη προς το Δημόσιο, συνελήφθη χθες το πρωί, στην Πύλο, από αστυνομικούς του Τμήματος Πύλου, ένας 78χρονος συνταξιούχος, ελεύθερος επαγγελματίας.

Σε βάρος του 78χρονου έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο, ύψους 452.201,99 ευρώ.
Ο 78χρονος οδηγήθηκε χθες το μεσημέρι στην Αντιεισαγγελέα Καλαμάτας Μαρία Κωλέττη, η οποία τον παρέπεμψε στο Αυτόφωρο Τριμελές.

*** Για τη μελέτη της Κηπούπολης  :
Image
* Παίρνουν… τα μέτρα τους Δήμος και κάτοικοι

Απέναντι στο γενικό κλίμα ευφορίας που επικρατούσε μέχρι πρότινος, οι τελευταίες πληροφορίες για την τύχη της πολεοδομικής μελέτης στην Κηπούπολη, αναφέρουν ότι η συνεδρίαση την ερχόμενη εβδομάδα στο κεντρικό ΣΧΟΠ του υπουργείου Περιβάλλοντος κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική.
Κι αυτό γιατί απ’ ότι φαίνεται η εισηγήτρια του θέματος Αμαλία Κουδούνη επιμένει στην αρχική της πρόταση για μείωση του συντελεστή δόμησης από 0,6 σε 0,4 και αύξηση της αρτιότητας από τα 600 μέτρα στο ένα (1) στρέμμα.
Γι’ αυτό το λόγο οι ιδιοκτήτες οικοπέδων της περιοχής βρίσκονται «επί ποδός πολέμου».
Στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν τη μεγαλύτερη δυνατή υποστήριξη για υιοθέτηση του αιτήματός τους (0,6 συντελεστής δόμησης, 600 μέτρα αρτιότητα) αντιπροσωπεία τους μαζί με τον αρχιτέκτονα και πρώην αντιδήμαρχο Γ. Κυριακόπουλο είχε συνάντηση με το δήμαρχο Παν. Νίκα.
Ο τελευταίος από την πλευρά του σημείωσε για μία ακόμη φορά ότι στηρίζει απόλυτα τις προσπάθειές τους, κάτι που αποτελεί, άλλωστε, απόφαση και προηγούμενων δημοτικών συμβουλίων. Μάλιστα, εκτός όλων των άλλων ενεργειών που έχει κάνει μέχρι σήμερα, απέστειλε εκ νέου επιστολή προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ όπου σημειώνει το δίκαιο του αιτήματος τόσο των ιδιοκτητών όσο και του Δήμου Καλαμάτας.
Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, στη συνεδρίαση της ερχόμενης εβδομάδας εκτός της Δημοτικής Αρχής και αντιπροσωπείας κατοίκων θα κληθούν να συμμετάσχουν και οι βουλευτές του Νομού Μεσσηνίας, ενώ, θα υπάρξει επικοινωνία και με το γραφείο του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Εργαζόμενοι και Δήμαρχοι  :
Image
* Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις στα κυβερνητικά μέτρα

Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις του δήμαρχοι και εργαζόμενοι απέναντι στην πολιτική που ανακοίνωσε η κυβέρνηση τις προηγούμενες ημέρες για τους ΟΤΑ. Χθες, σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, σε έκτακτη Γενική Συνέλευση το Σωματείο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Μεσσηνίας αποφάσισε με ευρύτατη πλειοψηφία να προτείνει προς την ΠΟΕ- ΟΤΑ την προκήρυξη απεργίας διαρκείας από την ερχόμενη Δευτέρα.
Συγκεκριμένα, η διοίκηση του Σωματείου εισηγήθηκε στα μέλη της Συνέλευσης, να ζητηθεί από την Ομοσπονδία (ΠΟΕ-ΟΤΑ) η προκήρυξη απεργίας διαρκείας, πρόταση που υπερψηφίστηκε από το σύνολο σχεδόν του Σώματος. Εκείνοι που ψήφισαν κατά ήταν λιγότεροι από πέντε!
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου, Σπύρος Σαρδέλης, η πρόταση της Συνέλευσης θα παρουσιαστεί αύριο (σ.σ. σήμερα) στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, μαζί με τις προτάσεις όλων των υπόλοιπων Σωματείων της χώρας, ώστε να ληφθεί η τελική απόφαση της Ομοσπονδίας.
Σημειώνεται ότι η Συνέλευση ζήτησε η απεργία διαρκείας από την ΠΟΕ-ΟΤΑ να γίνει σε συντονισμό με την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ. Επίσης η απεργία, εφόσον πραγματοποιηθεί, θα περιλαμβάνει σειρά άλλων απεργιακών κινητοποιήσεων, όπως καταλήψεις Δημαρχείων, εκδηλώσεις ενημέρωσης των δημοτών κ.λπ.
Εν τούτοις μέλη του Σωματείου τόνισαν ότι η απεργία διαρκείας προϋποθέτει την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων, οι οποίοι μέχρι σήμερα, όπως υπογραμμίστηκε, δέχονταν στη μεγάλη πλειοψηφία τους αδιαμαρτύρητα τα μέτρα και τις περικοπές.
Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Σωματείου σχολίασε ότι τη μέρα που ψηφίζονταν τα μέτρα στη Βουλή, η συμμετοχή των δημοτικών υπαλλήλων στην απεργία ήταν μόλις 24%, παρ’ ότι ένα από τα μέτρα ήταν και οι απολύσεις!
Επίσης υπογραμμίστηκε ότι ουσιαστικά όλοι οι δημοτικοί υπάλληλοι είναι υποψήφιοι για απόλυση και αυτό θα πρέπει να το συνειδητοποιήσουν εκείνοι που θεωρούν ότι δεν κινδυνεύουν.
Χαρακτηριστικά ο κ. Σαρδέλης σημείωσε «ότι σήμερα λένε πως θα απολυθούν διοικητικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Με τι κριτήριο το αποφάσισαν αυτό; Πιστεύουν ότι υπάρχουν υπεράριθμοι διοικητικοί υπάλληλοι; Το μόνο που τους νοιάζει είναι να διώξουν τον αριθμό των υπαλλήλων που τους ζητούν. Αύριο λοιπόν μπορεί να πουν ότι θα απολυθούν όσοι φορούν το τάδε νούμερο παπούτσι…».
Επίσης, την ερχόμενη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου και ώρα 5.00 το απόγευμα συγκαλείται έκτακτη συνεδρίαση στην Τρίπολη από τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Πελοποννήσου και δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα.
Κατά τη συνεδρίαση θα συμμετάσχουν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και οι 26 Δήμαρχοι της Περιφέρειας με μοναδικό θέμα συζήτησης τις θέσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για το Ν.4093/2012 και τον Κρατικό Προϋπολογισμό/2013.  Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Αμπελόφυτο Πυλίας  :
Image
* Συνελήφθη 59χρονος με όπλα και μαχαίρια

 Όπλα, κροτίδες και μαχαίρια βρήκαν αστυνομικοί στην κατοχή 59χρονου, ο οποίος συνελήφθη χθες στο Αμπελόφυτο Πυλίας.
Χθες το πρωί, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, πραγματοποίησαν έρευνα σε σπίτι και αποθήκη, ιδιοκτησίας του 59χρονου.
 Κατά την έρευνα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
Ένα πιστόλι, δύο κυνηγετικά όπλα, δύο μαχαίρια, με μήκος λάμας 10 και 17 εκατοστά, μία βαλλίστρα με τα εξαρτήματα της και 5 μεταλλικά βέλη, τρεις φωτοβολίδες, έξι κροτίδες, μία ξιφολόγχη, 100 γραμμάρια πυρίτιδας και διάφορα είδη (εργαλεία, ρούχα, φακοί, σακίδια, ιμάντες, συρματόσχοινα, κ.λπ.), των οποίων η προέλευση και η νομιμότητα της κατοχής τους διερευνάται
Ο 59χρονος θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

*** Ο σπόρος της TED «φυτεύεται» στην Καλαμάτα  :
Image

* Στις 14 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο της Καλαμάτας θα λάβει χώρα για πρώτη φορά στην πόλη μας το Συνέδριο του TEDxKalamata. Πρόκειται για ένα συνέδριο Καινοτομίας ,δημιουργικότητας και ιδεών.

Δυο νέοι από την πόλη μας , με «ανησυχίες» για την αντιμετώπιση της κρίσης που πλήττει κυρίως τους νέους ανθρώπους, αποφάσισαν να δημιουργήσουν το TEDxKalamata και να μας μεταφέρουν την εμπειρία της TED και στην Καλαμάτα.
Το «Θάρρος» επικοινώνησε με τον Παναγιώτη Καραμπίνη , τον ένα από τους δύο δημιουργούς και μας μίλησε για αυτό το εγχείρημα .
Πώς γεννήθηκε η ιδέα για τη δημιουργία του TEDx Kalamata και την διοργάνωση του πρώτου TEDx στην Καλαμάτα στις 14 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο ;
Η ιδέα να φέρουμε το TEDx στην Καλαμάτα προέκυψε σαν αποτέλεσμα μιας έντονης συζήτησης που είχαμε εγώ και ο Σπύρος Ζέρβας. Ανταλλάσσαμε απόψεις για το μέλλον της χώρας μας, ποιες είναι οι λύσεις και πώς μπορεί κάποιος να τις ενισχύσει, να τις οδηγήσει. Μετά από μια θερμή συζήτηση καταλήξαμε να συμφωνούμε ότι οι λύσεις δεν θα έρθουν μόνες τους, άρα χρειαζόμαστε πρωτοβουλίες και ηγέτες. Το δεύτερο που συμφωνήσαμε είναι ότι μια από τις μεγαλύτερες ανάγκες της χώρας μας είναι η αποκέντρωση, η καλύτερη κατανομή της οικονομικής δραστηριότητας και των πόρων της χώρας μας. Μια χώρα, όπου το 70% του πληθυσμού της συγκεντρώνετε σε δύο νομούς, είναι από την φύση του μη παραγωγικό. Σε περιόδους κρίσης δε, η κατάσταση στα δύο μεγάλα κέντρα γίνεται ακόμα πιο δυσχερής, παύουν να αποτελούν σημεία ευκαιριών και καταλήγουν να εγκλωβίζουν παρά να ενδυναμώνουν. Αποφασίσαμε να φέρουμε έναν θεσμό στην πόλη, ο οποίος με την πρώτη ματιά, φαντάζει μεγάλος και ίσως ασυσχέτιστος με μια επαρχιακή πόλη, αλλά αυτή την νοοτροπία είναι που θέλουμε να νικήσουμε. Θα φέρουμε, λοιπόν, στην Καλαμάτα έναν θεσμό συνεδρίων και δράσεων με σκοπό να αποδείξουμε ότι η πόλη μας μπορεί, πρώτον να σκέπτεται και να δρα με παγκόσμιο ορίζοντα και δεύτερον να ηγηθεί της αποκέντρωσης σε όλη την χώρα, να γίνει πόλη πρότυπο, η πόλη της Ελλάδας του μέλλοντος. Αυτά θα προσπαθήσουμε μέσα στα επόμενα χρόνια να καταφέρουμε, πρώτα στην Καλαμάτα και μετά στην υπόλοιπη περιφέρεια.
Με λίγα λόγια μπορείς να περιγράψεις στον κόσμο που μας διαβάζει , και πιθανώς να μην γνωρίζει, τι είναι το TED ;
Αρχικά το TED είναι τα αρχικά από τις λέξεις Technology, Enterntainment, Design.
Το TED είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που δημιουργήθηκε στην Αμερική το 1984 ως ένα συνέδριο στην Καλιφόρνια με ένα μότο “Ideas Worth Spreading” δηλαδή ”Ιδέες άξιες προς διάδοση”. Το σκεπτικό ήταν απλό, σε ένα συνέδριο θα δίνω 18 λεπτά σε άτομα με δράσεις και ιδέες που είναι αξιόλογες και ικανές να αλλάζουν τον τρόπο σκέψης. Στο ίδιο συνέδριο θα φέρω και άτομα που θέλουν να ακούσουν τις πιο αξιόλογες ιδέες αλλά που μπορούν και να τις μεταφράσουν σε πράξεις και αλλαγές. Το TED μέσα στα επόμενα 20 χρόνια φιλοξένησε κάποιες από τις πιο εντυπωσιακές ομιλίες του κόσμου. Έγινε το πιο γνωστό συνέδριο στον κόσμο, ενώ οι ομιλίες που έγιναν στα πλαίσια του χρησιμοποιούνται σε συνέδρια, σε συζητήσεις, σε εκπαιδεύσεις στελεχών των μεγαλύτερων εταιριών. Η θεματολογία ήταν ανοιχτή, σε ότι πραγματικά απασχολεί την ανθρωπότητα και το μέλλον της. Η μεγάλη αλλαγή ήρθε, όμως, πριν από το 2007 όπου ο Οργανισμός στην Αμερική αποφάσισε να ανοίξει τις πόρτες του σε πόλεις, κοινότητες, ομάδες πληθυσμών που ήθελαν να δημιουργήσουν και αυτές την ίδια ανταλλαγή ιδεών και ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο. Η ανάπτυξη ήταν, όπως καταλαβαίνετε ραγδαία. Μέσα σε 5 χρόνια έχουν γίνει 5.000 συνέδρια σε 1.200 πόλεις και 133 χώρες. Συνολικά πάνω 16.500 ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν σε αυτά τα τοπικά συνέδρια έχουν φέρει μια νέα εποχή τοπικής ανάπτυξης και οργάνωσης. Οι ιδέες που διακινούνται στα συνέδρια που γίνονται καθημερινά σε όλο τον κόσμο αλλάζουν την όψη των πόλεων, αλλάζουν τον τρόπο σκέψης και αυτοοργάνωσης, δίνουν την ευκαιρία σε αξιόλογες δράσεις να διαδίδονται και να εφαρμόζονται σε τοπικό επίπεδο. Έχει καταλήξει να είναι ένα παγκόσμιο κίνημα τοπικής ανάπτυξης, το οποίο είναι ανατριχιαστικό. 1.200 πόλεις, εκατομμύρια ιδέες, μια πλατφόρμα και πολύ- πολύ χώρος για ανάπτυξη και βελτίωση της ποιότητας ζωής σε μια κοινότητα. Εξίσου εντυπωσιακό είναι η διείσδυση των συνεδρίων σε κοινωνικές ομάδες προκειμένου να εστιάσει και να μεγιστοποιήσει τον αντίκτυπό του στην κοινωνία. Έχουμε συνέδρια που είναι επικεντρωμένα σε παιδία, σε μαθητές, σε φοιτητές, σε γυναίκες και άλλα. Φανταστείτε συνέδριο TEDxWoman στο Iraq. Κάποια στιγμή θα γίνει!!!
Γνωρίζω αρκετό κόσμο και κυρίως νέους ανθρώπους, που παρακολουθούν «φανατικά» μέσω Ίντερνετ κυρίως, τις ομιλίες στα TEDx συνέδρια ανά τον κόσμο…Τι πιστεύεις ότι είναι αυτό που έχει κάνει αυτές τις διοργανώσεις τόσο δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια;
Πολύ ωραία ερώτηση. Πολύς κόσμος ρωτά ποια είναι η διαφορά με ένα οποιοδήποτε άλλο συνέδριο. Γιατί έχει γίνει τόσο δημοφιλές και για ποιο λόγο να πάω σε ένα TEDx event. Ο λόγος είναι πιστεύω ότι μέσα στα 28 χρόνια δράσης του, είχε την οξυδέρκεια να φιλοξενήσει ομιλητές με πρωτοποριακές απόψεις και να ακουστούν ιδέες που λίγο αργότερα θα γινόντουσαν παγκόσμιες τάσεις. Το TED κατάφερε να καθιερωθεί ως μια σκηνή όπου, ότι ακουγόταν ήταν αυτό που θα επηρέαζε περισσότερο τον κόσμο το επόμενο διάστημα. Μιλήσαμε για τεχνολογία, για νανορομποτική, για το μέλλον της εκπαίδευσης, για την συναισθηματική νοημοσύνη, για την κοινωνική δικτύωση και τις τάσεις της. Εμένα αυτό που με έχει ελκύσει να αφιερώσω τόσο πολύ χρόνο, εθελοντικά, στο TED είναι ότι τα θέματα που θίγονται στις σκηνές του TED είναι θέματα που σκοπό έχουν την εξέλιξη της ανθρωπότητας, το μέλλον της και την απογείωση της. Κάθε 18λεπτη ομιλία κατέληξε να είναι ένα μίνι εκπαιδευτικό υλικό, και μπορούσες να νοιώσεις την αλλαγή να συμβαίνει κυριολεκτικά εκείνη την στιγμή στον τρόπο αντίληψης και σκέψης σου. Τέτοιες ομιλίες είναι αυτή του Ken Robinson που μας λέει ότι "το σχολείο σκοτώνει την δημιουργηκότητα" και της Jill Bolte Taylor μιας ερευνήτριας του εγκεφάλου από την Αμερική, η οποία έπαθε εγκεφαλικό επεισόδιο και το μελέτησε την στιγμή εκδήλωσης του και έδωσε μια συγκλονιστική ομιλία για την υποστήριξη και θεραπεία ατόμων που έχουν υποστεί εγκεφαλικό. Αυτές οι ομιλίες σου αλλάζουν την ζωή.
Γνωρίζεις εάν υπάρχουν ανάλογες πρωτοβουλίες με τη δική σας σε άλλες επαρχιακές πόλεις της Ελλάδας;
Αυτή την στιγμή υπάρχουν δύο πόλεις της περιφέρειας με TEDx δράσεις. Εμείς και η πόλη των Ιωαννίνων. Είμαστε σε πολύ καλή επικοινωνία με την ομάδα των Ιωαννίνων καθώς και με τις ομάδες της Αθήνας και Θεσσαλονίκης με τις τελευταίες να κάνουν συγκλονιστικά συνέδρια εδώ και 3 χρόνια. Ανυπομονούμε και εμείς να φθάσουμε το επίπεδό τους πολύ σύντομα. Για να φθάσουμε τα συνέδρια αυτά θα χρειαστεί να πάμε στην Καλιφόρνια τον Φεβρουάριο του 2013 και να συμμετέχουμε, ως εκπρόσωποι της Καλαμάτας, στο παγκόσμιο συνέδριο του TED.
Το θέμα που έχετε επιλέξει για αυτή την πρώτη διοργάνωση του TEDx Καλαμάτας είναι το «Φυτεύοντας το σπόρο/Οδηγώντας στην Αποκέντρωση». Τι να περιμένουμε να ακούσουμε πάνω σε αυτό;
Το θέμα εκφράζει το όραμα μας αλλά και την κατάσταση που βρισκόμαστε. Είμαστε στο πρώτο και εισαγωγικό συνέδριο για την Καλαμάτα. Είναι το συνέδριο στο οποίο θα παρουσιάσουμε το TEDx και τις ευκαιρίες που μπορεί να δημιουργήσει στην πόλη. Έτσι, λοιπόν, το πρώτο συνέδριο έχει έναν πολύ ξεκάθαρο ρόλο. Να φυτέψει τον σπόρο της καινούργιας εμπειρίας, να φυτέψει τον σπόρο της διαφορετικής σκέψης αλλά και της θετικής δράσης. Φυτεύουμε τον σπόρο τώρα για να ανθοφορήσει στα επόμενα χρόνια, που θα είναι γεμάτα δράσεις και πρωτοβουλίες, ελπίζοντας να επηρεάσουμε τους συμπολίτες μας αλλά και όλη την επικράτεια. Και, αν το καταφέρουμε αυτό, να επηρεάσουμε δηλαδή μέρος ή και όλη την επικράτεια θα ηγηθούμε ως πόλη της αποκέντρωσης.
Ποιοί θα είναι οι ομιλητές στην εκδήλωση της Καλαμάτας και πως γίνεται η επιλογή;
Οι ομιλητές στο συνέδριο θα είναι άνθρωποι οι οποίοι, με την δράση τους και τον τρόπο σκέψης τους, φυτεύουν τον σπόρο αυτό εδώ και χρόνια. Θα είναι άτομα από την πόλη μας και άτομα εκτός πόλης που άμεσα ή έμμεσα προσφέρουν στην πόλη μας την ευκαιρία για αλλαγή και ανάπτυξη. Οι ομιλητές θα ανακοινώνονται σταδιακά μέσα από το site μας και όλα τα κανάλια επικοινωνίας.
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα λίγο να μιλήσω για την ομάδα μας, και ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό. Το TEDx είναι μια μη κερδοσκοπική δράση, δεν παράγει ούτε διανείμει κέρδος. Η συμμετοχή των παιδιών στην ομάδα καθώς και η δική μας φυσικά είναι εθελοντική με πνευματικές και ηθικές απολαβές. Είναι πολύ σημαντικό για την πόλη μας αλλά και γενικότερα την ανθρωπότητα ο εθελοντισμός. Αυτή την στιγμή εκεί έξω, υπάρχουν 25 νέα παιδιά που δουλεύουν σκληρά να φέρουν αυτή την εμπειρία με τις ευκαιρίες της στην πόλη μας, την Καλαμάτα. Παιδιά μέχρι 25 χρονών, που δεν κατάγονται όλα από Καλαμάτα. Είναι συγκλονιστικό να έχεις άτομα από Σπάρτη, Χίο, Αθήνα, Θεσσαλονίκη να αγωνίζονται για την ανάπτυξη της Καλαμάτας. Μόνο αυτό με γεμίζει ικανοποίηση και αισιοδοξία για το μέλλον. Είναι τιμή μας.
Πως θα μπορέσει κάποιος να παρακολουθήσει από κοντά το πρώτο TEDx στην Καλαμάτα; Επίσης, αν κάποιος θέλει να επικοινωνήσει μαζί σας για να παρουσιάσει κάποια ιδέα ή να βοηθήσει σε αυτό το εγχείρημα πως μπορεί να το κάνει;
Τα κανάλια επικοινωνίας του συνεδρίου είναι αρκετά. Τα κυριότερα, μέσω των οποίων θα οδηγηθούμε και στα υπόλοιπα είναι το site μας www.tedxkalamata.com και η σελίδα μας στο facebook TEDxKalamata. Εκεί θα μαθαίνετε για τους ομιλητές, για την διάθεση των συμβολικών εισιτηρίων, για νέα, για τον τρόπο σκέψης μας, για δράσεις, για τρόπους συμμετοχής, για συνεργασίες.
Υπάρχει ακόμα ένας τρόπος συμμετοχής στο συνέδριο και αυτός είναι για τις εταιρείες τις Καλαμάτας. Η αποκέντρωση είναι το όραμά μας και ο λόγος ύπαρξης της πρωτοβουλίας. Αποκεντρώσαμε, λοιπόν και τις χορηγίες με σκοπό να προτείνουμε στην πόλη ένα νέο τρόπο στήριξης και χρηματοδότησης σημαντικών δράσεων. Έχουμε φτιάξει έναν χάρτη της πόλης, θα ανέβει στο site μας, στον οποίο θα προσθέτουμε έναν ηλεκτρονικό σπόρο στην γεωγραφική τοποθεσία κάθε τοπικής επιχείρησης που θα συμμετέχει στις μικρο-χορηγίες μας. Κάθε επιχείρηση μπορεί με 100 ευρώ να βάλει στο σημείο της επιχείρησης του τον δικό του σπόρο, δηλώνοντας ότι συμμετέχει και ο ίδιος με τον δικό του σπόρο στην αλλαγή της πόλης. Είναι μια ιδέα που μας αρέσει πολύ γιατί δίνει την ευκαιρία σε όλους να συμμετέχουν, και καταργεί τις ελάχιστες και τεράστιες χορηγίες. Όλοι πρέπει να έχουν την ευκαιρία να προσθέσουν τον δικό τους σπόρο στην προσπάθεια. Όσοι επιχειρηματίες θέλουν να στηρίξουν την κίνηση μπορούν να μας στείλουν ένα μήνυμα στο info@tedxkalamata.comΑυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί τους. Θα χαρούμε η ιδέα αυτή να πετύχει και να γίνουμε το πρώτο συνέδριο με υποστήριξη από πολλές- πολλές επιχειρήσεις.
~ Ποία είναι τα μελλοντικά σχέδια του TEDxKalamata;
Έχουμε πραγματικά πάρα πολλά σχέδια για τις δράσεις μας τα επόμενα χρόνια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το TEDxKalamata φιλοδοξούμε να γίνει θεσμός για την πόλη με ένα κύριο συνέδριο και πολλές μικρότερες δράσεις. Σίγουρα θα δημιουργήσουμε δράσεις για τους μαθητές της πόλης, TEDxYouth και TEDxKids συνέδρια δηλαδή, θέλουμε να συνεργαστούμε με το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το ΤΕΙ μας, και θέλουμε να διοργανώσουμε δράσεις σε άλλες πόλεις της Μεσσηνίας.
Το TEDxKalamata, σαν κύριο συνέδριο, θα γίνεται μια φορά το χρόνο και μάλλον καλοκαίρι. Φιλοδοξούμε να καταφέρουμε να εκπροσωπήσουμε την πόλη μας στην Καλιφόρνια και το παγκόσμιο συνέδριο TED. Εκεί θέλουμε να πάμε για να έρθουμε σε επαφή με διοργανωτές από Ιταλία, Μάλτα, Ισπανία, Πορτογαλία, Μαρόκο, Τυνησία, Αίγυπτο, Τουρκία και να αρχίζουμε να σχεδιάζουμε ένα συνέδριο προσανατολισμένο προς την Μεσόγειο, ως ομάδα χωρών συνεργασίας και διακίνησης ιδεών. Θέλουμε να βάλουμε την Καλαμάτα στο επίκεντρο της Μεσογειακής ανάπτυξης και οργάνωσης και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις αυτή την οργάνωση να την πυροδοτήσει το TEDxKalamata. Σίγουρα χρειαζόμαστε στήριξη σε αυτό το ταξίδι.
* Ο Παναγιώτης Καραμπίνης είναι απόφοιτος χρηματοοικονομικών από το Πανεπιστήμιο
Πειραιά. Έχει εργαστεί 2 χρόνια στην εταιρία διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων
International ΑΕΔΑΚ στην Ελλάδα. Έπειτα αποφάσισε να δουλέψει εθελοντικά για 3 χρόνια στον
μεγαλύτερο φοιτητικό ΜΚΟ στον κόσμο, την AIESEC. Έφθασε μέχρι την θέση του
Διευθυντή Πωλήσεων στην Ελλάδα και τελείωσε την καριέρα του στον Οργανισμό δουλεύοντας
στο γραφείο του, στο Πανεπιστήμιο Yale.


Από το 2012 ο Παναγιώτης ηγείται του TEDxKalamata μιας πρωτοβουλίας
για ανάπτυξη και διακίνηση ιδεών στην πόλη απ’ όπου κατάγεται, την Καλαμάτα.

*** Στα ίσια

Το σχολείο των ζώων
Της Βίκυς Βετουλάκη
Διαβάζοντας τις ημέρες αυτές το βιβλίο του Λέο Μπουσκάλια«Να ζεις να αγαπάς και να μαθαίνεις, στάθηκα σε μια ιστορία που αναφέρει.Πρόκειται για την ιστορία ενός σχολείου ζώων.
Διαβάστε την προσεκτικά και θα βρείτε τόσες ομοιότητες σε καταστάσεις γύρω σας. Από το σχολείο που πηγαίνατε εσείς κάποτε ως παιδί, έως το σχολείο που πάει το παιδί σας σήμερα και από την καθημερινότητά σας, έως την Κυβέρνηση.
«Ένας λαγός, ένα πουλί, ένα ψάρι, ένας σκίουρος, μια πάπια και διάφορα άλλα ζώα αποφάσισαν ν’ ανοίξουν ένα σχολείο. Κάθισαν όλοι κάτω να οργανώσουν το πρόγραμμα.
Ο λαγός επέμεινε ότι στο πρόγραμμα έπρεπε να συμπεριληφθεί το τρέξιμο.
Το πουλί επέμεινε για το πέταγμα.
Το ψάρι επέμεινε για το κολύμπι.
Ο σκίουρος επέμεινε για το κάθετο σκαρφάλωμα στα δέντρα.
Κι όλα τα άλλα ζώα ήθελαν να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα η ειδικότητά τους, κι έτσι έβαλαν τα πάντα και μετά έκαναν το ανεπανόρθωτο σφάλμα να επιμείνουν να παρακολουθήσουν όλα τα ζώα όλα τα μαθήματα.
Ο λαγός έτρεχε υπέροχα, κανείς δεν έτρεχε τόσο γρήγορα σαν αυτόν. Οι άλλοι όμως επέμειναν ότι ήταν απαραίτητο για τη διανοητική και συγκινησιακή πειθαρχία να μάθουν στο λαγό να πετάει. Επέμειναν λοιπόν να μάθει να πετάει και τον ανέβασαν σ’ ένα κλαδί και του είπαν: «Πέτα, λαγέ!» Το κακόμοιρο το ζωάκι πήδησε κι έσπασε το πόδι του και το κεφάλι του. Έπαθε ζημιά ο εγκέφαλός του και μετά ούτε να τρέξει καλά δεν μπορούσε. Έτσι, αντί για Α΄ στο τρέξιμο πήρε Γ΄. Πήρε κι ένα Δ΄ στο πέταγμα για την καλή του προσπάθεια. Κι όλοι στην επιτροπή του προγράμματος ήταν ευχαριστημένοι.
Το ίδιο έγινε και με το πουλί που πέταγε σαν τον άνεμο εδώ κι εκεί, έκανε τούμπες και κόλπα κι έπαιρνε Α΄ στο πέταγμα. Οι άλλοι όμως επέμειναν ότι έπρεπε να μάθει να σκάβει τρύπες σαν τυφλοπόντικας. Βέβαια το πουλί έσπασε τελικά τα φτερά του και το ράμφος του και πολλά άλλα και δεν μπορούσε πια ούτε να πετάει. Όλοι όμως ευχαριστήθηκαν ώσπου του έβαλαν ένα Γ΄ στο πέταγμα, και ούτω καθεξής».
Και φυσικά, όπως καταλαβαίνετε κανείς ποτέ δεν ήταν καλός σε τίποτα.
Ήταν απλώς όλοι… μέτριοι!

***

BINTEO   PAROYSIASEIS GEGONOTON  γιά σήμερα :
~** BEROLINO MONAXO P1030623.MP4 :

http://youtu.be/oGImWSeLFqc ,



~** Ευρωπαίοι ηγέτες 2012 P1030651.MP4 :
http://youtu.be/PiDPBKalDgI ,



~** Ευρωπαίοι ηγέτες 2012 P1030651.MP4 :
http://youtu.be/ldlvTLRs2sg ,



~* Α.ΣΑΜΑΡΑΣ από Ε.Ε. 23-11-12 :
http://youtu.be/wp0QVpVkU-l ,





~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης , Πέμπτη 01 Νοεμβρίου 2012 .-


~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Τα Βίντεο της ημέρας στο αγιάζι της ενημέρωσης , Πέμπτη 01 Νοεμβρίου 2012 .-

~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012, Ενημέρωση και Αθλητικά .-

~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ , Σ/Κ 03 και 04 Νοεμβρίου 2012

~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Σάββατο στην ενημέρωση , Σάββατο 03 Νοεμβρίου 2012 , .-

~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , ΟΝΕΙΡΟ ΖΩΗΣ ΑΓΑΠΗ ΓΑΜΟΣ , Κυριακά 04 Νοεμβρίου 2012

~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Αθλητικές περιπλανήσεις Δευτέρα 05/11/2012 .-

~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Στο αγιάζι της Μεσσηνιακής ενημέρωσης , Δευτέρα 05 Νοεμβρίου 2012 .-

~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Αγιάζι ενημέρωσης Άρωμα Ζωής , Τρίτη 06 Νοεμβρίου 2012

~** ~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης με άρωμα Ζωής Tετάρτη 07 Νοεμβρίου 2012.

~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης , Πέμπτη 08 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα .-

~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ δικών μας ιστοσελίδων για το χωριό μας. Παρασκευή 09 Νοεμβρίου 2012

~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/11/m.html  , Mεσσηνιακά καί Άλλα . Παρασκευή 09 Νοεμβρίου 2012

~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/11/a.html  , Αγιάζι ενημέρωσης του Σ/Κ ΜΕ Άρωμα Ζωής , Σάββατο και Κυριακή 10 και 11 Νοεμβρίου 2012 .-

~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/11/blog-post_11.html  , ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ στο αγιάζι της ενημέρωσης ,Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012 .-

~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Φθινοπωρινή Δευτέρα στο αγιάζι της ενημέρωσης , Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/11/blog-post_12.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης , Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

~*** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/11/blog-post_13.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012 .

~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/11/sila-buoran.html  , SILA - BUORAN Σιλα και Μποράν σειρά επισοδείων , Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_14.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης με άρωμα Ζωής , Tετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012.

~*** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/11/blog-post_15.html  , Ιστορικές αναδρομές - θυμήσεις , Για να μην ξεχνάμε την ιστορία του τόπου μας , Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012 .-

~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/11/blog-post_15.html  , Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012 , Η ΛΙΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ .-

~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/11/blog-post_15.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης , Πέμπτη , 15 Νοεμβρίου 2012 ,

~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης , Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ καί Άλλα .-

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/11/blog-post_17.html  , Σαββατιάτικο αγιάζι ενημέρωσης , Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012 , Η Επέτειος εορτασμού του Πολιτεχνείου !

~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/11/18-2012.html  , ΑΘΛΗΤΙΚΟ Σαββατοκύριακο 18 Νοεμβρίου 2012.-

~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/11/18-2012.html  , Κυριακάτικο αγιάζι ενημέρωσης 18 Νοεμβρίου 2012

~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/11/19-2012.html  , Το Δευτεριάτικο αγιάζι της ενημέρωσης 19 Νοεμβρίου 2012 .-

~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/11/20-2012.html  , Το αγιάζι στη ενημέρωση Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012 .-

~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/11/21-2012.html  , Το αγιάζι της Αθλητικης Τετάρτης 21 Νοεμβρίου 2012 .-

~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/11/21-2012.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012 .- ~

~* * http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html  , Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)

~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html  , Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)

~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/11/22-2012.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012 .-

~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/11/a.html  , Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , AΘΛΗΤΙΚΗ παρουσίαση .-

~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html  , Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
 ~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/11/23-2012.html  , Το αγιάζι της  ενημέρωσης Παρασκευή 23 Νοεμβρίου  2012  : ΚΑΛΟ Σ/Κ γιά  όλους μας !!!
 
***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου