ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....... από το 2008  ....
Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ...! με γεμάτη αντιθέσεις ...ανάμεσα στις θέσεις ..αλλά και στις αναθέσεις ...!!
 
~*  Η ΣΙΩΠΗ ΔΕΝ ΛΥΝΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ! Η συμμετοχικότητα και λύνει και δημιουργεί  ,...!
 
 

 ~ 20 Δεκεμβρίου
Προεόρτια της εορτής των γενεθλίων του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού. Ιερομάρτυρος και αποστολικού πατρός Ιγνατίου του Θεοφόρου (†107), οσίου Φιλογονίου (1) του από δικολόγου γενομένου πατριάρχου Αντιοχείας (†323). Νεομάρτυρος εκ Θάσου Ιωάννου (†1652).
(1)Ο όσιος Φιλογόνιος έζησε στα χρόνια του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Επιδόθηκε από την παιδική του ηλικία, στην εκμάθηση των ιερών γραμμάτων και έτσι αφιέρωσε τον εαυτό του στο Θεό. Ο Φιλογόνιος ήταν νομικός και ασκούσε το επάγγελμά του με γνώμονα τα φιλανθρωπικά του αισθήματα. Όποτε μπορούσε, υπεράσπιζε τους συνανθρώπους του που είχαν αδικηθεί και ήταν αδύναμοι απέναντι στους καταπιεστές ειδωλολάτρες. Τόσο η ευγλωττία του όσο και η αναμφισβήτητη ευσέβεια και χρηστότητα του, έκαναν τους χριστιανούς της Αντιόχειας να τον αναδείξουν σε επίσκοπο της μεγάλης και περίλαμπρης πόλης τους. Ο Χρυσόστομος μας πληροφορεί ότι ο επίσκοπος Αντιόχειας, ο Φιλογόνιος, ήταν έγγαμος και είχε μία θυγατέρα όταν χειροτονήθηκε. Η οικογένειά του όμως δεν τον εμπόδισε να διατελέσει μεγάλο φιλανθρωπικό έργο και να αφιερωθεί στο ποίμνιό του. Ο όσιος Φιλογόνιος παρέδωσε το πνεύμα του στον Κύριο εν ειρήνη.

~** 20 Δεκεμβρίου: Εορτή του Αγίου Ιγνατίου του Ιερομάρτυρος και Θεοφόρου
~ Το έτος γέννησης και η εθνικότητα του Άγιου Ιγνατίου, δυστυχώς δεν τα γνωρίζουμε διότι είναι ασαφή. Στο θρόνο της Αντιόχειας ο Ιγνάτιος ανέβηκε μεταξύ 68-70 μ.Χ. Ποίμανε σαν αποστολικός διδάσκαλος και στάθηκε φρουρός των ψυχών του ποιμνίου του.
Όταν ο Τραϊανός διέταξε των διωγμό κατά των Χριστιανών, θαρραλέα ο Ιγνάτιος, ενώ ο βασιλιάς περνούσε από την Αντιόχεια, παρουσιάστηκε μπροστά του και υπεράσπισε τα δίκαια της Εκκλησίας και την αλήθεια της χριστιανικής πίστης.
Τότε ο Τραϊανός, διέταξε τη σύλληψη και τη μεταφορά του στη Ρώμη.
Οι χριστιανοί της Ρώμης σκόπευαν να τον απαλλάξουν από το μαρτύριο, αλλά ο Ιγνάτιος, με θέληση για το μαρτύριό του, έγραψε σ’αυτούς να αφήσουν να γίνει το θέλημα του Θεού.
Έτσι, στις 20 Δεκεμβρίου το 107 μ.Χ., τον έριξαν στο αμφιθέατρο, όπου πεινασμένα θηρία τον κατασπάραξαν. Διασώθηκαν μόνο τα μεγαλύτερα από τα οστά του, που μεταφέρθηκαν και τάφηκαν με τιμές στην Αντιόχεια.
Αργότερα μετακομίσθηκαν στη Ρώμη (β’ ανακομιδή το 540 μ.Χ. και εναποτέθησαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Κλήμεντος). Έτσι, ο Ιγνάτιος έμεινε μέχρι τέλους πιστός στα διδάγματα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, και «ο μένων εν τη διδαχή του Χριστού, ούτος και τον Πατέρα και τον Υιόν έχει» (Β’ επιστολή Ιωάννου, 9).
Εκείνος δηλαδή, που μένει στη διδαχή του Χριστού, αυτός και τον Πατέρα και τον Υιό έχει, διότι αυτός έγινε ναός του Θεού και επομένως φέρει μέσα του το Θεό. Για τον λόγο αυτό ο Ιγνάτιος επονομάσθηκε Θεοφόρος.
Ανάλυση ονόματος:
ΙΓΝΑΤΙΟΣ: (Από το γηγενής) = ο γηγενής, ο ιθαγενής.
Απολυτίκιο:
Θείω έρωτι επτερωμένος, του σε ψαύσαντος χερσίν αχράντοις θεοφόρος ανεδείχθης, Ιγνάτιε, και εν τη Δύσει τελέσας τον δρόμον σου, προς την ανέσπερον λήξιν εσκήνωσας. Πάτερ Όσιε, Χριστόν τον Θεόν ικέτευε δωρίσασθαι ημίν το μέγα έλεος.

 
***  ΤΙ σημαίνει πραγματικά Χριστούγεννα

~  Χριστούγεννα: Χριστούγεννα σημαίνει, πως ψάχνω τον αδερφό μου. Εσένα που με αδίκησες. Εσένα που με κατάκλεψες. Εσένα που μου χρωστάς και δε μου δίνεις. Εσένα που ξεπούλησες την αδελφική αγάπη για να έχεις ένα χωράφι παραπάνω. Ένα σπίτι παραπάνω, για να ωφεληθούν τα παιδιά σου και να ζουν σαν άρχοντες. Και να αδικηθούν τα δικά μου και να ζουν σε νοικιασμένα υπόγεια.
~ Χριστουγεννα σημαινει πως σε περιμενω αδερφε μου, να ερθεις να παραγραψουμε ολα τα χρεη για να παραγραψει και ο Χριστος τα δικα μας.
Αργησα να καταλαβω τα παραξενα μυστικα Του.:
Ο ΘΕΛΩΝ ΠΡΩΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΣΤΩ ΠΑΝΤΩΝ ΔΙΑΚΟΝΟΣ
ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΥΜΩΝ ΕΥΛΟΓΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΩΜΕΝΟΥΣ ΥΜΑΣ
ΟΣ ΓΑΡ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗΝ ΑΥΤΟΥ ΣΩΣΑΙ ΑΠΟΛΕΣΕΙ ΑΥΤΗΝ
~ Αργησα να καταλαβω οτι για να κερδισω πρεπει να χασω.
Για να παρω πρεπει να δωσω.
Για να ανεβω πρεπει να κατεβω
Θα ανοιξουν τα ματια μου ομως, οταν ανοιξουν τα σπλαχνα μου.
Χριστούγεννα ήταν όταν ένας φίλος μου εισαγγελέας, έφυγε από το εορταστικό τραπέζι – δε μου κατεβαίνει μπουκιά είπε – και πήγε να φάει με τους φυλακισμένους…

~ Άγιο Όρος: Χριστούγεννα σε ασκηταριά και μοναστήρια

~ Η γέννηση του Θεανθρώπου στα άδυτα της Αγιορείτικης ερήμου.
Δείτε ρεπορτάζ του διευθυντή του ΒΗΜΑΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, κ. Γιώργου Θεοχάρη, μέσα από τον τηλεοπτικό σταθμό του MEGA.
~ Εκεί που όλα ακολουθούν άλλους ρυθμούς και οι άνθρωποι ζουν παρέα μόνο με τον Θεό. Μοναδικές στιγμές κατάνυξης και δέους στον εορτασμό της γεννήσεως του σωτήρος Ιησού Χριστού!!!
Χριστούγεννα στα σπήλαια και στα καλύβια της Αθωνικής Πολιτείας. Εκεί όπου ο χρόνος δείχνει να έχει σταματήσει πολλά χρόνια πίσω. Εκεί όπου όλα μοιάζουν διαφορετικά και μαγνητίζουν όσους συμβιώνουν αυτη την ανείπωτη εμπειρία.
~ Η καρδιά σου γεμίζει… και η ψυχή σου αγαλλιάζει. Το μήνυμα της γέννησης του Θεανθρώπου το αποδέχεσαι και το ζεις έτσι όπως πρέπει…
Δείτε το βίντεο… ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ : https://youtu.be/QcEDAktY5MU  .-

 
 
***  Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του Χριστόδουλου τα Χριστούγεννα του 2007 (ΒΙΝΤΕΟ)
~ Ήταν ημέρες Χριστουγέννων που ο Μακαριστός Μεγάλος Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος βίωνε με αξιοπρέπεια την ασθένεια που τον είχε καταλάβει αλλά είχε την δύναμη και το σθένος να δίνει συμβουλές και να μιλά στις καρδιές των Ελλήνων. Το βίντεο αυτό είναι από μία από τις τελευταίες επισκέψεις που δέχθηκε στην Αρχιεπισκοπική κατοικία στο Ψυχικό.
~ Του είπαν τα κάλαντα και του ευχήθηκαν και εκείνος εμφανώς συγκινημένος τους είπε να κρατούν τις παραδόσεις μας ζωντανές και να τις διδάξουν και στα παιδιά τους. Είναι ολοφάνερο ότι η ασθένεια τον είχε πλέον αποδυναμώσει αλλά εξακολουθούσε να ζεί και να συμμετέχει στο εορταστικό πρόγραμμα των ημερών.
Η εμφάνιση αυτή θεωρείται μια από τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις αν όχι και η τελευταία. Λίγο αργότερα βάρυνε και δεν σηκώθηκε πια από το κρεββάτι του πόνου. Και στις 28 Ιανουαρίου 2008, έφυγε από κοντά μας! Η ψυχή του ,όμως, θα παραμένει για πάντα μαζί μας και θα καθοδηγεί τα βήματά μας! Δείτε το συγκινητικό στιγμιότυπο:
~Βίντεο : Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ  ,
 https://youtu.be/UZBm-hBKiKs  .-

 *** 'ΣΚΟΤΩΜΟΣ' ΜΕΤΑΞΥ ΑΡΑΒΩΝ, ΑΦΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΙΡΑΚΙΝΩΝ ΣΤΗ ΜΟΡΙΑ! Χάος...  
~ Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στον καταυλισμό υποδοχής και τακτοποίησης μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια, με συγκρούσεις μεταξύ Αράβων, Αφγανών και Ιρακινών μεταναστών, το βράδυ της Τρίτης.
Εντός του καταυλισμού εισήλθαν όλες οι δυνάμεις της μονάδας αποκατάστασης της τάξης.
Στο hotspot έσπευσε επίσης και μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αφού οι συμπλεκόμενοι μετανάστες έβαζαν φωτιές και έκαιγαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους.
Κατά τις συμπλοκές τραυματίστηκαν 10 άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν από τους διασώστες και με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του lesvosnews.gr, ανάμεσα στους τραυματίες είναι δύο έγκυες γυναίκες και ένα παιδί.  iefimerida

*** ΠΡΟΚΑ-ΠΡΟΚΑ ΚΑΡΦΩΝΕΙ ο ΤΡΑΜΠ τους ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ! Μεγάλη ΝΙΚΗ του Προέδρου...
 
~ Το σχέδιο νόμου για τη μεταρρύθμιση του φορολογικού κώδικα των ΗΠΑ (πρόκειται για τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση των τελευταίων 30 ετών) ενέκρινε η Γερουσία των ΗΠΑ με 51 ψήφους υπέρ και 48 κατά, γεγονός που συνιστά μια μεγάλη πολιτική νίκη για τον πρόεδρο Donald Trump.
Λόγω ενός διαδικαστικού ζητήματος, το σχέδιο νόμου εστάλη στη Βουλή των Αντιπροσώπων για να επαναληφθεί η ψηφοφορία στο σώμα στο σύνολο του κειμένου.
Η Βουλή θα χρειαστεί να ξαναψηφίσει αργότερα εντός της ημέρας, για να εγκρίνει το νομοσχέδιο στο σύνολό του, αφού τρία άρθρα του που αφορούσαν εκπαιδευτικά θέματα, διαπιστώθηκε ότι παρέβαιναν τους κανόνες για τα δημοσιονομικά και για την έγκρισή τους θα απαιτείτο ενισχυμένη πλειοψηφία (60 ψήφων), όχι απλή.
Όλοι οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές που ήταν παρόντες ψήφισαν υπέρ, ενώ όλοι οι Δημοκρατικοί γερουσιαστές απέρριψαν το νομοσχέδιο, που χαρακτηρίζουν δώρο για τις μεγάλες εταιρείες και τους πλουσιότερους Αμερικανούς, καταγγέλλοντας μάλιστα πως θα αυξήσει το έλλειμμα και το χρέος.
Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία και υπογράψει το κείμενο ο πρόεδρος Trump, κατά πάσα πιθανότητα μέσα στην ημέρα, μετατρέποντάς το σε νόμο του κράτους, η μεταρρύθμιση θα τεθεί σε ισχύ για τις εταιρείες και τους φορολογούμενους το 2018. www.bankingnews.gr

*** ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Υποστηρίζουν Μπόμπολα με σύστημα a la Καλογρίτσα για την επέκταση της Αττικής οδού...  
~ Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο-αποκάλυψη από το bankingnews και τον Καρούτζο σας παραθέτουμε, αυτολεξεί.
«Η διετής παράταση της σύμβασης παραχώρησης της Αττικής Οδού και το τρικ κατακερματισμού που πετάει έξω κάθε ενδιαφερόμενο
Το έργο έχει γυριστεί και στο πρόσφατο παρελθόν με την περίπτωση της τμηματοποίησης της Εθνικής Οδού Πάτρας Πύργου όπου μειοδότησε η κατασκευαστική εταιρία Καλογρίτσας.
Στην περίπτωση της Αττικής Οδού με το επιχείρημα των τμηματικών επεκτάσεων θα είναι ολίγον τι διαφορετικό με κατάληξη  όμως η επέκταση να οδηγήσει στη διατήρηση και λειτουργία του συνόλου της Αττικής Οδού από την ίδια εταιρία της οποία τη μερίδα του λέοντος των μετοχών έχει ο όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ της οικογένειας Μπόμπολα.
Άλλωστε το Υπουργείο Υποδομών υπό την ηγεσία του κ. Σπίρτζη φαίνεται ότι καλλιεργεί το έδαφος για το σπάσιμο του έργου με διαρροές ότι υπάρχουν σενάρια για παράδειγμα για επέκταση της Λεωφόρου Κύμης, την κατασκευή της σήραγγας της Αργυρούπολης της αστικής σήραγγας Ηλιουπόλεως χωρίς ωστόσο να έχει αποφασιστεί ποια από αυτά τα έργα θα γίνουν και με ποιο χρηματοδοτικό μείγμα.
Οι διαρροές αυτές αποδίδονται ονομαστικά στο Υπουργείο Υποδομών και ουδέποτε έχουν διαψευστεί.
Ταυτόχρονα από τις ίδιες διαρροές προκύπτει ότι προίκα για τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού θα είναι η εκμετάλλευση της Αττικής Οδού στο σύνολό της (υφιστάμενη και νέα).
Για ποια προίκα όμως μπορεί να γίνει λόγος όταν ο όμιλος Μπόμπολα θα έχει τη διαχείριση και λειτουργία έως το 2023 και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξει και άλλα δύο χρόνια παράταση;
Ποιος θα μπει να κατασκευάσει ένα έργο τμηματικά όταν γνωρίζει ότι τα επόμενα επτά οκτώ χρόνια θα έχει άλλος τη διαχείριση και λειτουργία της Αττικής Οδού και ουσιαστικά με την τμηματική κατασκευή όποιος «τολμήσει» να μπει δεν θα έχει όφελος;
Αξίζει να σημειωθεί ότι και το τοπίο σε ότι αφορά στην εκτέλεση της σύμβασης της Αττικής οδού είναι θολό δεδομένου ότι η διατήρηση της λειτουργίας του έργου από την Ανάδοχο ξεπερνά κάθε πρόβλεψη.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα έξοδα συντήρησης που εμφανίζονται και από τα οποία επωφελείται κατά κύριο λόγο όμιλος Μπόμπολα ο οποίος ανέλαβε την συντήρηση με απευθείας ανάθεση.
Και όταν κατά τη διάρκεια λειτουργίας του έργου από την ημερομηνία κατασκευής του και παράδοσης σε κυκλοφορία  το ετήσιο κόστος συντήρησης κινείται μεταξύ 500.000 και 900.000 ευρώ το χιλιόμετρο ενώ για παράδειγμα στην Εγνατία Οδό είναι περί τα 25.000 ευρώ είναι εύλογο να γεννώνται εύλογα ερωτήματα για το ακριβώς σημαίνει απόσβεση και  κέρδος από ένα μεγάλο έργο όπως η Αττική Οδός.»

*** O K. BEΛΟΠΟΥΛΟΣ αποκαλύπτει το παιχνίδι ΡΩΣΙΑΣ-ΗΠΑ-ΚΙΝΑΣ...
 
~ Το παιχνίδι μεταξύ Ρωσίας, ΗΠΑ, Κίνα
Σήμερα θα σας αναλύσουμε την κινεζική εισβολή στην περιοχή, μετά την απόσυρση της πλειοψηφίας των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ και το κενό που εκμεταλλεύεται το Πεκίνο.
Βλέπετε, εδώ βρίσκεται η αρχή του δυτικού σκέλους των νέων «δρόμων του μεταξιού», αυτών της κινεζικής πρωτοβουλίας «Μία Ζώνη, Ένας Δρόμος»: ένα πρόγραμμα κατασκευής αυτοκινητοδρόμων, σιδηροδρομικών γραμμών, λιμενικών υποδομών και πετρελαιαγωγών σε περισσότερες από εξήντα χώρες.
Οι στόχοι της Κίνας μέσω αυτού του προγράμματος, το οποίο αρκετοί συγκρίνουν με το αμερικανικό «σχέδιο Μάρσαλ» για την Ευρώπη μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, είναι να διασφαλίσει τη μεταφορά των προϊόντων της προς τα κύρια κέντρα κατανάλωσης της Ευρώπης, της Αφρικής και της Ασίας και να δημιουργήσει δυναμικούς οικονομικούς διαδρόμους, ικανούς να τονώσουν την ανάπτυξη, δημιουργώντας παράλληλα διπλωματικές συμμαχίες μακράς διάρκειας με τις επωφελούμενες χώρες.
Το δε Καζακστάν είναι υποχρεωτικό πέρασμα, λόγω της γεωγραφίας.
Ξεκινώντας από τις ανατολικές εσχατιές της Κίνας, περνώντας από το μεθοριακό κέντρο μεταφόρτωσης του Χόργκος, ένας αυτοκινητόδρομος θα διασχίσει τη χώρα με κατεύθυνση από τον Νότο προς τα βορειοδυτικά, για να φθάσει, το 2020, στη Δυτική Ευρώπη μέσω Μόσχας.
Ένας δεύτερος άξονας, σε σύνδεση με τον προηγούμενο, θα ενώσει τον Καύκασο με την Τουρκία, μέσω του λιμανιού του Ακτάου, στην ανατολική ακτή της Κασπίας Θάλασσας, ενώ ένας τρίτος θα φτάσει στο Ιράν μέσω του Ουζμπεκιστάν και του Τουρκμενιστάν. Προς το παρόν, τρένα προερχόμενα από την Κίνα ήδη διασχίζουν τις βόρειες επαρχίες του Καζακστάν.
Μια σιδηροδρομική γραμμή μεταφοράς εμπορευμάτων, που θα ενώνει το Γίβου, παράκτια πόλη της ανατολικής Κίνας, με το Λονδίνο, εγκαινιάστηκε τον Ιανουάριο του 2017, τρία χρόνια μετά τα εγκαίνια της γραμμής Γίβου-Μαδρίτης, που δρομολόγησε συμβολικά το πρόγραμμα.
Αξίζει όμως να τονιστεί πως η περιοχή δεν είναι μόνο κόμβος διέλευσης των κινεζικών προϊόντων. Είναι και στρατηγικό στήριγμα στην Κίνα. Μάλιστα το Καζακστάν έχει πολύ πλούσιο υπέδαφος, κυρίως σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, ενώ είναι και ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο σε ουράνιο.
Η πρωτοβουλία του «Δρόμου του μεταξιού» ανοίγει τον δρόμο για κινεζικές συμμετοχές στους ενεργειακούς πόρους και στη βιομηχανία παραγωγής ενέργειας του Καζακστάν. Προσφέρει επίσης μια βάση για τον έλεγχο των Ουιγούρων (τουρκόφωνοι), οι οποίοι κατοικούν στην αυτόνομη και έντονα αναπτυσσόμενη επαρχία Σιντζιάνγκ της δυτικής Κίνας, αλλά ζουν επίσης και από την άλλη πλευρά των συνόρων (230.000 από αυτούς στο Καζακστάν).
Φυσικά, η επιθετική πολιτική της Κίνας δημιουργεί προστριβές με το Κρεμλίνο, το οποίο θεωρεί (και δικαίως βάσει της ιστορίας) την περιοχή προτεκτοράτο της. Η ρωσική διατηρεί το καθεστώς της επίσημης γλώσσας και η χώρα έχει μια σημαντική σλαβική μειονότητα (4,5 εκατομμύρια άνθρωποι, περίπου το ένα τέταρτο του πληθυσμού), ενώ η Μόσχα συνεχίζει να εκτοξεύει τα διαστημόπλοιά της από το Μπαϊκονούρ, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας ενοικίασης, που, το 2005, επεκτάθηκε μέχρι το 2050. Για να διατηρήσει το status quo η Ρωσία βασίζεται στην Ευρασιατική Οικονομική Ένωση (ΕΟΕ), η οποία τέθηκε σε ισχύ το 2015, συνδέοντας τη Ρωσία, τη Λευκορωσία, το Καζακστάν, την Κιργιζία και την Αρμενία.
Στο πλαίσιο αυτό παραθέτουμε:
«Σε αυτό το πολύ μεγάλο παιχνίδι έχει επιβληθεί ένα είδος συγκαλυμμένης συγκυριαρχίας (condominium) που ασκούν η Ρωσία και η Κίνα στο μεγαλύτερο μέρος της Κεντρικής Ασίας, τη στιγμή που οι αμερικανικές φιλοδοξίες στην περιοχή παραμένουν στάσιμες», επισημαίνει ο Ρενέ Κανιά, ερευνητής στο Ινστιτούτο Διεθνών και Στρατηγικών Σχέσεων (IRIS).
Αν βέβαια το Καζακστάν μέχρι τώρα εκμεταλλεύτηκε τους οικονομικούς πόρους που έδινε το Πεκίνο, τα ανταλλάγματα που ζητούν οι Κινέζοι γίνονται όλο και πιο «ακριβά». Στην ουσία, η Κίνα επιθυμεί μία de facto κατάκτηση της χώρας.
Αυτό αρχίζει να ενοχλεί το Κρεμλίνο, που βλέπει πως η πάγια κατάσταση τείνει να αλλάξει, και φυσικά την Ουάσινγκτον, που δεν επιθυμεί μία γιγάντωση της Κίνας.
Οι τρεις πόλοι (Κίνα, Ρωσία, ΗΠΑ) έχουν μεγάλα συμφέροντα στην περιοχή και το δεδομένο είναι πως οι προστριβές θα είναι όλο και συχνότερες. Ποια η μορφή αυτών… άγνωστο. Όπως φυσικά και η στάση της Ελλάδας…   Άρθρο του Κυριάκου Βελόπουλου
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο που κυκλοφόρησε το Σάββατο 16/12

***  Άλλη μία ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ! ΤΣΙΠΡΑΣ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ και λοιποί ΟΛΟΙ... 'ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ'...  
~ «Πέρασε» με 153 ψήφους υπέρ και 144 «όχι» ο προϋπολογισμος του 2018
(upd) «Μάχη» υψηλών τόνων διεξήχθη σήμερα (19/12) στη Βουλή με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2018, η οποία προσλαμβάνει, κατά παράδοση, χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι τον προϋπολογισμό του 2018 υπερψήφισε - εκτός των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων - και η ανεξάρτητη βουλευτής Θ. Μεγαλοοικονόμου.
Αναλύτικότερα ψηφίστηκε με 153 ψήφους από την Ολομέλεια της Βουλής ο κρατικός Προϋπολογισμός 2018.
Υπέρ ψήφισαν 152 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και η ανεξάρτητη βουλευτής, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου (προερχόμενη από την Ένωση Κεντρώων). Απουσίαζε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής Χριστόφορος Παπαδόπουλος, ο οποίος με επιστολή του προς το Προεδρείο της Βουλής, ενημέρωσε ότι αδυνατεί να προσέλθει στην ψηφοφορία, αλλά αν ήταν παρών θα ψήφιζε θετικά.
Συνολικά ψήφισαν 297 βουλευτές. Καταψήφισαν 144 βουλευτές των κομμάτων της Αντιπολίτευσης και όλοι οι ανεξάρτητοι βουλευτές.
Κληθείς να σχολιάσει την υπερψήφιση του προϋπολογισμού, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι "πάμε καλά".
Ο πρωθυπουργός χαιρέτισε με χειραψία όλους τους δημοσιογράφους που ήταν στην αίθουσα και τους ευχήθηκε Χρόνια Πολλά.
"Τραβήξατε και την κ. Μεγαλοοικονόμου, καλό είναι αυτό;", ρώτησε τον κ. Τσίπρα δημοσιογράφος αναφερόμενος στην υπερψήφιση του προϋπολογισμού.
"Καλό είναι, κακό είναι; απάντησε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε "Πάμε καλύτερα και αυξανόμαστε".
     Σκληρή μάχη στη Βουλή
 Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης διασταύρωσαν τα ξίφη τους σε υψηλούς τόνους για μία σειρά θεμάτων, όπως τις κυβερνητικές εξαγγελίες για το επίδομα στους νέους ανέργους, την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια αλλά και τους πλειστηριασμούς όπου εξελίσσονται σε μείζον θέμα τόσο για την κυβέρνηση όσο και την ελληνική κοινωνία.
Η συζήτηση στο Κοινοβούλιο σε αρκετές περιπτώσεις ήταν κάτι παραπάνω από έντονη καθώς τόσο ο Αλ. Τσίπρας όσο και ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν απέφυγαν τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς.
Παράλληλα διατήρησαν την ίδια ρητορική με αυτή που χαρακτηρίζει τις τελευταίες ομιλίες τους, με τον κ. Τσίπρα να μιλά για επιτυχημένη πορεία (αλλά όχι success story) και τον κ. Μητσοτάκη να επαναλαμβάνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η χειρότερη που έχει υπάρξει στην Ελλάδα μετά τη μεταπολίτευση.
Ο πρωθυπουργός έχοντας στο πλευρό του τα θετικά μηνύματα από την πορεία της οικονομίας με χαρακτηριστικότερη ένδειξη τις αποδόσεις των ομολόγων επιχείρησε να αναδείξει πως υλοποιείται σταδιακά αλλά σταθερά το αφήγημα αλλά και το χρονοδιάγραμμά του περί εξόδου της Ελλάδας από την κρίση και από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ, με τον «αέρα» των δημοσκοπήσεων που του δίνουν ξεκάθαρο προβάδισμα αλλά και με το μήνυμα της ενότητας από το συνέδριο της ΝΔ πέρασε στην αντεπίθεση, υπογραμμίζοντας τα φορολογικά βάρη που καλούνται να σηκώσουν οι πολίτες και την ανάγκη να φύγει το συντομότερο δυνατό η σημερινή κυβέρνηση προκειμένου να υπάρξει αλλαγή όχι μόνο στη διακυβέρνηση της χώρας αλλά και στην εφαρμοζόμενη πολιτική στην οικονομία.
Στο επίκεντρο της κόντρας Τσίπρα και Μητσοτάκη βρέθηκαν τα βασικά στοιχεία του προϋπολογισμού του 2018, η έξοδος από το μνημόνιο αλλά και οι πλειστηριασμοί.
   Το «αγκάθι» των πλειστηριασμών και οι φόβοι της κυβέρνησης
 Όσον αφορά το θέμα των πλειστηριασμών η δύσκολη θέση που βρίσκεται η κυβέρνηση αντικατοπτρίζεται και από τη χθεσινή (18/12) συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο πρωθυπουργός με την διοίκηση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.
Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε στους τραπεζίτες ότι πρέπει να κυνηγήσουν τους στρατηγικά κακοπληρωτές έτσι ώστε να μην χρειαστεί να χτυπηθεί η κατοικία των 100 χιλ. ή 150 χιλ. ευρώ.
Ωστόσο η αλήθεια είναι ότι χωρίς το απαραίτητο νομοθετικό πλαίσιο είναι μαθηματικά βέβαιο ότι στους πλειστηριασμούς θα βρεθούν και ακίνητα α' κατοικίας χαμηλότερης αξίας των 300 χιλ. ευρώ.
Μονο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι χθες (18/12) ο Νίκος Φίλης από το βήμα της Βουλής προέτρεψε την κυβέρνηση να μην μείνει στη «συμφωνία κυρίων» με τις τράπεζες και να προχωρήσει σε οριζόντια προστασία της πρώτης κατοικίας με βάση την αξία της. 
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης «πάνω από 40.000 πλειστηριασμοί έχουν υπολογιστεί να γίνουν για το 2018.
Ο κ. Φίλης όχι μόνο επανέλαβε ότι επίκεινται 40.000 πλειστηριασμοί κάτι για το οποίο τον είχε εγκαλέσει αυστηρά ο Δ. Τζανακόπουλος προ ημερών αλλά «άδειασε» και τον πρωθυπουργό ο οποίος κατά τη συνάντηση με τους τραπεζίτες μίλησε για «ψεύτικες ειδήσεις» εκ μέρους των μέσων ενημέρωσης στο θέμα των πλειστηριασμών και τους κάλεσε να «βγουν μπροστά και να πουν την αλήθεια».
    Προϋπολογισμός 2018
 Όσον αφορά το θέμα του προϋπολογισμού του 2018 τα βασικά σημεία που θα βρεθούν στην αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών είναι οι φόροι που προβλέπονται για το 2018 και για τους οποίους η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζιε ότι «στραγγαλίζουν» την οικονομία.
Αναλυτικότερα το 2018 τα φορολογικά έσοδα αναμένεται να διαμορφωθούν το 2018 στα 48,1 δισ. ευρώ, από 47,2 δισ. ευρώ φέτος αυξημένα κατά 951 εκατ. ευρώ.
Εξ αυτών, τα 20,766 δισ. ευρώ θα προέλθουν από άμεσους φόρους (αύξηση κατά 478 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το 2017) και τα 27,390 δισ. ευρώ από έμμεσους φόρους (αύξηση κατά 473 εκατ. έναντι του 2017).
Οι φόροι στην περιουσία αυξάνουν στα 3,379 δισ. ευρώ τη νέα χρονιά. 
Η νέα φορολογική «σοδειά»  θα προέλθει και από την συμβολή των 12 ψηφισμένων μέτρων που ενεργοποιούνται από την 1η Ιανουαρίου του 2018.
Μεταξύ αυτών είναι : αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ σε 32 νησιά, επαναφορά του φόρου υπεραξίας στις πωλήσεις ακινήτων, κατάργηση της έκπτωσης 10% επί του φόρου στις ιατρικές δαπάνες, περικοπή του κονδυλίου για το επίδομα θέρμανσης κατά 50%, κατάργηση της έκπτωσης φόρου 1,5% κατά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων μισθωτών και συνταξιούχων, επιβολή φόρου επί των εισοδημάτων από βραχυπρόθεσμες διαδικτυακές μισθώσεις ακινήτων, επιβολή φόρου διαμονής στα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, αύξηση εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες, επέκταση της εισφοράς στη ναυτιλία για ένα χρόνο, κατάργηση της έκπτωσης για τη βoυλευτική αποζημίωση και τη φοροαπαλλαγή των δικαστικών.
     Τσίπρας: Αυτός είναι ο τελευταίος μνημονιακός προϋπολογισμός που ψηφίζεται στο ελληνικό κοινοβούλιο
 "Αυτός είναι ο τελευταίος μνημονιακός προϋπολογισμός που ψηφίζεται στο ελληνικό κοινοβούλιο, η χώρα αφήνει πίσω της μια εποχή που κανείς δεν θα θέλει να τη θυμάται", τόνισε στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό του 2018 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός "μία εποχή που τα πρώτα χρόνια ήταν εποχή ταπείνωσης και αναξιοπρέπειας.
Η Ελλάδα επιστρέφει ανακτώντας την οικονομική της αυτοδυναμία, ανακτώντας το κύρος της στη διεθνή πολιτική σκηνή
Έχουμε τα τελευταία 2,5 χρόνια ανακτήσει την αξιοπιστία στη διαχείριση των δημοσίων πόρων.
Έχουμε εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις που κανείς δεν τόλμησε να εφαρμόσει σε αυτόν τον τόπο.
Παραλάβαμε μία χώρα με άδεια ταμεία. Το μαυρο πρόβατο της Ευρωπης με ανεργία κοντά στο 27% με τα επιτόκια δανεισμου για τα 10ετή ομόλογα να αγγίζουν το 8%.
Με μία κυβέρνηση τότε που είχε δεσμευθεί για πλεονάσματα 4%, 4,2% και 4,5% τα επόμενα χρόνια".
«Δεν καταφέραμε όλα όσα επιδιώκαμε, αλλά φέραμε μια συμφωνία με πολύ ηπιότερη προσαρμογή και μόνο για δυο χρόνια. Εσείς εφαρμόσατε φορολογικά μέτρα 30 δισ., ενώ η δική μας φορολογική προσαρμογή δεν ξεπερνά συνολικά τα 5 δισ. Και το κυριότερο μειώσαμε τους δημοσιονομικούς στόχους κατά 20 ολόκληρα δισ. σε σχέση με όσα εσείς είχατε δεσμευτεί για την τριετία '15 έως '18» είπε ο πρωθυπουργός.
«Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι εμείς αυτά που καταφέραμε δεν τα κρύψαμε κάτω από το χαλί. Δεν αρκεστήκαμε στη νωπή εντολή που είχαμε, αλλά είχαμε την πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα δημοκρατική ευθιξία και ευαισθησία, να ζητήσουμε εκ νέου την ψήφο του ελληνικού λαού» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.
«Με τη συμφωνία γνωστή.
Και τα μέτρα γνωστά. Και όλα πάνω από το τραπέζι. Και ο ελληνικός λαός επέλεξε πάλι εμάς να υλοποιήσουμε τη συμφωνία, εμάς να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση», τόνισε ο πρωθυπουργός.
«Μας επέλεξε πάλι με πολύ μεγάλη διαφορά, παρά τα αντίθετα ευρήματα και τότε, ορισμένων δημοσκοπικών μετρήσεων. Γιατί άραγε, κύριοι της ΝΔ. Έχετε σκεφτεί γιατί συνέβη αυτό;» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Ξεγελάστηκε;»
«Εσείς που με περισσή απερισκεψία περιφέρεστε και υπερασπίζεστε το φαύλο success story του κυρίου Σαμαρά, πώς το εξηγείτε αυτό;
Γιατί αφού τελικά τα είχατε κάνει εσείς τόσο τέλεια, ενώ εμείς τους έξι πρώτους μήνες καταστρέψαμε τη χώρα, γιατί ο ελληνικός λαός εμπιστεύτηκε πάλι εμάς και σας ξανακαταδίκασε εσάς στην αντιπολίτευση;», επισήμανε ο πρωθυπουργός.
Ο μόνος τρόπος για να ξεφύγουμε από αυτή τη συνθήκη είναι το κόστος δανεισμού να επιστρέψει σε αποδεκτά επίπεδα, ώστε να μπορεί η χώρα να αναχρηματοδοτεί τις ανάγκες της δίχως το περιοριστικό πλαίσιο των προγραμμάτων στήριξης, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.
Εσείς λοιπόν πριν τρία χρόνια μιλούσατε για success story με επιτόκια για το δεκαετές στο 8%. Εμείς σήμερα μιλάμε για τέλος της περιπέτειας για τον απλό λόγο ότι τα επιτόκια στο δεκαετές έχουν ήδη, οχτώ μήνες πριν τη λήξη του τρίτου προγράμματος, πέσει στο 3,7%. Τι ακριβώς θέλετε να συγκρίνουμε το 8% με το 3,7% ; υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
Ο στόχος που τέθηκε από την πλευρά των Ευρωπαίων για να βγούμε οριστικά από τα μνημόνια είναι το επιτόκιο του δεκαετούς ομολόγου να κινείται σε παρόμοια επίπεδα με αυτά του 2009. Δηλαδή κοντά στο 4 με 4,5%. Σήμερα, το 3,67% αντιστοιχεί στα επίπεδα δανεισμού για την Ελλάδα τα έτη 2005-2006. Όταν δηλαδή η κρίση δεν υπήρχε , δήλωσε ο πρωθυπουργός.
    Μητσοτάκης: Ο προϋπολογισμός του 2018 σημαίνει λιτότητα - Δεν υπάρχει καθαρή έξοδος από το μνημόνιο
  "Κοροϊδέψατε τον ελληνικό λαό δύο φορές, την πρώτη ως αντιμνημονιακοί και τη δεύτερη ως μνημονιακοί, αποτύχατε και τις δύο φορές" τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Βουλή για την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2018.
Στη συνέχεια τόνισε πως "ο προϋπολογισμός σας επαναλαμβάνει την ίδια αποτυχημένη συνταγή.
Προϋπολογισμός λιτότητας, αντί-αναπτυξιακός, με πολλούς, πάρα πολλούς φόρους και φυσικά αντιλαϊκός.
Οι Έλληνες δεν αντέχουν άλλο και δεν αξίζει στους πολίτες ένας ακόμη χαμένος χρόνος μετά από τόσες θυσίες.
Η κυβέρνησή σας δεν μπορεί να διασφαλίσει τα στοιχειώδη για τον ελληνικό λαό.
Η Ελλάδα είναι εκεί που είναι εξαιτίας σας".
Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε πως "ο προϋπολογισμός του 2018 μεγαλώνει και άλλο τον λογαριασμό.
Οι πολίτες εύχονται και ελπίζουν ο προϋπολογισμός που θα ψηφιστεί σήμερα να είναι ο τελευταίος της κυβέρνησής σας.
Η οικονομία όχι μόνο δεν υπεραποδίδει αλλά πέφτει έξω σε όλους τους σημαντικούς στόχους με σημαντικότερον αυτόν της ανάπτυξης.
Δεν υπάρχει καθαρή έξοδος από το μνημόνιο.
Έχετε υπογράψει μνημονιακούς περιορισμούς έως το 2022.
Τα μεγαλύτερα θύματα της πολιτικής σας είναι οι πιο αδύναμοι πολίτες.
Διαλύετε την μεσαία τάξη.
Η υπέρβαση των στόχων του πλεονάσματος είναι ψέμα.
Μετά από δύο χρόνια ύφεσης, η ελληνική οικονομία έχει σήμερα έναν αναιμικό ρυθμό ανάπτυξης που είναι χαμηλότερα από τις δυνατότητές της.
Δεν υπάρχει καμία υπέρ-απόδοση της οικονομίας.
Υπάρχει υπέρ-φορολόγηση, υπάρχει αχρείαστη λιτότητα και υπέρ-πλεόνασμα της κοινωνικής αδικίας.
 Κανένας στόχος του περσινού προϋπολογισμού δεν πέτυχε. Ο στόχος ήταν 2,7% ανάπτυξη για το 2017, ενώ αναμένεται ότι το πολύ να υπάρξει ανάπτυξη 1,4% εάν έχουμε ένα εξαιρετικά καλό δ' τρίμηνο
Είμαστε η μόνη χώρα της Ευρωζώνης που κάνει προς τα πίσω όταν όλες οι άλλες κάνουν μπροστά. Η Ελλάδα είναι η οικονομία με τον χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρωζώνη
Η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την άφθονη ρευστότητα που υπήρχε στις αγορές και τις εξαιρετικά χαμηλές τιμές πετρελαίου.
Έχετε πλήρη αποτυχία ως προς την οικονομική σας πολιτική".
     Ληξιπρόθεσμες οφειλές και υπερφορολόγηση
 Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι "οι ληξιπρόθεσμες οφειλές εξακολουθούν να αυξάνονται.
Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε μειώσει τις ληξιπρόθεσμες κατά 6 δισ. ευρώ σε δύο χρόνια.
Εσείς καταφέρατε να τις αυξήσετε κατά 0,5 δισ. αν και έχετε λάβει δάνεια 5 δισ. για να εξοφληθούν.
Ένας στους δύο Έλληνες χρωστά στην εφορία.
Δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στους φόρους τους οι μισές ελληνικές οικογένειες.
Η Ελλάδα είναι μία χώρα κομμένη στη μέση.
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί πρέπει να παράγουμε μεγαλύτερα πλεονάσματα από αυτά πους μας ζητούν οι πιστωτές μας;
Θέλετε υπέρ-πλεονάσματα για να έχετε να μοιράσετε κάποια επιδόματα, αντιγράφοντας μίας από τις χειρότερες πρακτικές της μεταπολίτευσης.
Τα αχρείαστα πλεονάσματα του ΄16 και του ΄17 ειναι αποτέλεσμα της υπερφορολόγησης της παραγωγικής Ελλάδας
Χάνονται θέσεις πλήρους απασχόλησης και δημιουργούνται θέσεις μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης.
Το 60% των θέσεων που δημιουργούνται είναι μερικής απασχόλησης.
Τα έσοδα των ταμείων δεν αυξάνονται με βιώσιμο τρόπο.
Αυξάνονται εξαιτίας και των διπλών εισφορών που επιβάλλατε στους επαγγελματίες.
Η υπερ-φορολόγηση οδηγεί σε έκρηξη της φοροδιαφυγής.
Οι ελευθεροι επαγγελματίες δήλωσαν 25% χαμηλότερα εισοδήματα σε σύγκριση με το 2016.
Αλλά με τις πολιτικές σας όχι μόνο δεν είχαμε μείωση της φοροδιαφυγής αλλά αύξηση. Πώς προέκυψε το υπέρ-πλεόνασμα; Όχι από την υπέρ-απόδοση της οικονομίας, αλλά από την υπέρ-φορολόγηση.
Από τις κατασχέσεις σε ένα εκατ. πολίτες και επιχειρήσεις.
Από τη διευρυμένη στάση πληρωμών. Από την σκόπιμη καθυστέρηση 300.000 κύριων και επικουρικών συντάξεων.
Από τη μείωση των δημοσίων δαπανών.
Από την υπό-χρηματοδότηση των δαπανών που είχατε υπολογίσει και δεν πραγματοποιήσατε τελικά".
    Διαφθορά
 Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσο ο κ. Μητοστάκης για θέματα διαφθορας τονίζοντας πως "τα αποτελέσματα της κυβέρνησης στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και της διαφθοράς είναι ανύπαρκτα.
Για το ζήτημα του παράνομου διαδικτυακού τζόγου θα κάνετε τίποτα, επιτέλους;
Επειδή κάποιοι που απέκτησαν ΜΜΕ που υποστηρίζουν την κυβέρνηση θα συνεχίσουν να φοροδιαφεύγουν;"
     Τέταρτο μνημόνιο
 Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως "η κυβέρνησή σας εχει ήδη βάλει τη χώρα σε 4ο μνημόνιο με μέτρα άνω των 5 δισ. ευρώ. Υπάρχουν ψηφισμένα μέτρα για μετά το 2018.
Η Κύπρος, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία είχαν το ίδιο με την Ελλάδα δεσμευτικό πλαίσιο;
Καθαρή έξοδος από τα μνημόνια θα επιτευχθεί μόνο όταν κάνουμε αυτό που έκαναν η Κύπρος, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία.
Στελέχη της Κομισιόν μιλάνε για ένα υβριδικό μνημόνιο.
Εγώ είμαι με την Ελλάδα, εσείς με ποιους είστε τελικά;
Εξαιτίας σας η Ελλάδα έχασε τη συμμετοχή στο QE.
Και τώρα μας λέτε ότι η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση δεν είναι χρήσιμη.
Τώρα, δηλαδή, φταίω εγώ να σας πω ψεύτη;
Οι άλλες χώρες είχαν σοβαρές ηγεσίας που τις έβγαλαν νωρίτερα από τα μνημόνια.
Τι σκέπτεστε κ. Τσίπρα όταν βλέπετε τον σοσιαλιστή πρωθυπουργό της Πορτογαλίας να έχει αυτές τις επιδόσεις;
Το πρόβλημά σας είναι τελικά η βαθειά σας ανηθικότητα. Είναι στοιχεία του χαρακτήρα σας, δεν αλλάζουν.
Όσο παραμένατε στην εξουσία δεν θα έρθουν καλύτερες ημέρες για την πατρίδα μας
Υπάρχουν αποκρατικοποιήσεις που σέρνονται.
Μεγάλες επιχειρήσεις με ιστορία 10ετιών κλείνουν τα εργοστάσιά τους και αποεπενδύουν
Στο πεδίο της ανταγωνιστικότητας η χώρα μας συνεχώς υποχωρεί, παρά τους χαμηλούς μισθούς και την κατάρρευση των αξιών. Στην κατάταξη της Π. Τράπεζας έχουμε πέσει έξι θέσεις".
     Φορολογία - πλειστηριασμοί
 Για το θέμα της υπερφορολόγησης ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι "επιβάλλατε 27 νέους φόρους, 21 μειώσεις συντάξεων και επιδομάτων, μειώσατε δύο φορές το αφορολόγητο. Κόψατε το ΕΚΑΣ και θα το καταργήσετε τελείως το 2018.
Μειώσατε το επίδομα θέρμανσης.
Ποιον πλήττουν όλα αυτά;
Τους πιο αδύναμους
Δύο εκατ. Έλληνες θα χάσουν έκπτωση φόρους από ιατρικές δαπάνες και μαζί κάθε κίνητρο να ζητούν απόδειξη. 3 εκατ. μισθωτοί και συνταξιούχοι θα χάσουν την μείωση του φόρου που είχαν.
Μειώνετε οικογειακά επιδόματα, τη φαρμακευτική δαπάνη, τις παροχές ασθένειας
Αυξήθηκε ο ΦΠΑ, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης σε όλα.
Και τα χειρότερα είναι μπροστά σας. Η μείωση των συντάξεων, η μείωση του αφορολόγητου, το 4ο μνημόνιο είναι μπροστά σας.
Είναι το μνημόνιο Τσίπρα-Καμμένου
Ξεκίνησαν και οι πλειστηριασμοί.
Το κάνετε εσείς που φωνάζατε «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».Δεν υπάρχει καμία προστασία για την πρώτη κατοικία. Λέτε ψέμματα.
Σήμερα προστατεύεται μόνο η πρώτη κατοικία υπερχρεωμένων νοικοκυριών που έχουν εισέλθει στον Νόμο Κατσέλη.
Αφού δεν μπορείτε να αποκαλύψετε την πρώτη κατοικία, αποκαλύψτε τους στρατηγικούς κακοπληρωτές ώστε η έναρξη των πλειστηριασμών να αφορά μόνο αυτούς".
      Τσακαλώτος: Οι τράπεζες έχουν «μαξιλάρι» 20 δισ. για να αντιμετωπίσουν stress tests και NPLs
 "Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη είχε μία δόση καταστροφολογίας, η αυτοπεποίθηση και η αισιοδοξία είνα μέρος της οικονομικής ευημερίας" τόνισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στην ομιλία του για τον προυπολογισμό του 2018.
Στη συνέχεια ο κ. Τσακαλώτος τόνισε πως ¨στις 25 Ιουλίου βγήκαμε στις αγορές.
Στις 2 Αυγούστου βγήκαμε με πολύ καλό επιτόκιο και στα τέλη Νοεμβρίου του επιτυχημένου swap.
Το αποτέλεσμα του swap είναι ότι οι αποδόσεις όλων των ομολόγων πέφτουν.
Οι οίκοι αξιολόγησης είτε αναβαθμίζουν την Ελλάδα είτε αφήνουν να εννοηθεί ότι θα την αναβαθμίσουν στο μέλλον.
Ο τραπεζικός τομέας αύξησε τις καταθέσεις του σχεδόν κατά ένα δισ. ευρώ μέχρι τον Ιούλιο.
Οι τράπεζες έχουν "μαξιλάρι" 20 δισ. για να αντιμετωπίσουν τα stress tests και τα κόκκινα δάνεια.
Το πιο σημαντικό είναι αυτό που έχει γίνει με τον νέο αναπτυξιακό νόμο.
Το πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε μία αλλαγή μοντέλου.
Οι επενδύσεις δεν είναι πια μόνο σε μεγάλα έργα.
Χτίζουμε ένα μοντέλο ανάπτυξης πολύ διαφορετικό από τα προηγούμενα χρόνια.
Όχι μόνο έχουμε μείωση της ανεργίας, όχι μόνο έχουμε αύξηση της απασχόλησης, το 70% των θέσεων εργασίας είναι μόνιμες
Οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης μιλούν για καθαρή έξοδο της χώρας από το μνημόνιο το 2018.
Το κοινωνικό μέρισμα του 1,4 δισ.
Την πρώτη φορά μας είπε ο κ. Μητσοτάκης ότι είναι πελατειακό, όταν δίνετε με ίσους όρους και με κοινωνικά κριτήρια.
Έχουμε τις δαπάνες για πρόνοια 1,5 δισ. ευρώ το 2017 και το 2018 θα είναι 1,83 δισ. ευρώ".
Αναφερόμενος στο θέμα του προυπολογισμού του 2018 ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι "αυτά που σας είπα είναι success story; Όχι. Εγώ παθαίνω αναγούλα - όπως έλεγε και ο Χ. Φλωράκης - όταν ακούω success story.
Στο μέλλον θα κάνουμε μερικά πράγματα διαφορετικά, όταν θα βγούμε από τα μνημόνια
Στην αρμόδια επιτροπή είχα πει ότι ο προϋπολογισμός είναι δίκαιος εντός του πλαισίου.
Αυτός ο προϋπολογισμός είναι μέσα σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο που έχει το μνημόνιο.
Υπάρχει η λιτότητα που είναι στο επίκεντρο της ευρωπαικής πολιτικής
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ υπερήφανος γιατί έχει ενεργό ρόλο για να αλλάξει το πλαίσιο στην ΕΕ.
Οι συζητήσεις αυτή τη στιγμή οι συζητήσεις αφορούν το εάν χρειάζεται η Ευρώπη ένα μηχανισμό σταθεροποίησης".
     Καμμένος: Αυτός είναι ο πρώτος προϋπολογισμός ομαλότητας - Πολλά συγχαρητήρια στο ΥΠΟΙΚ
 Για πρώτο προϋπολογισμό ομαλότητας των τελευταίων ετών έκανε λόγο από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.
Αυτός ο προϋπολογισμός είναι ο πρώτος ομαλότητας που συζητείται τα τελευταία χρόνια στη Βουλή, έπειτα από έτη σκληρών προσπαθειών του ελληνικού λαού» είπε από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού για το 2018, ενώ έδωσε τα εύσημα στο υπουργείο Οικονομικών λέγοντας: «Δεν θα σταθώ στα μακροοικονομικά μεγέθη.
Στο υπουργείο Οικονομικών αξίζουν πολλά συγχαρητήρια».
Σχετικά με τον προϋπολογισμό για τον τομέα της άμυνας τόνισε ότι «θα πρέπει να είναι ένα πεδίο συνεννόησης και όχι κόντρας.
Όλοι θα πρέπει να είμαστε μαζί», ενώ συνέχισε λέγοντας: «Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι, όντως, πονεμένο.
Είναι πονεμένο από τα σκάνδαλα, από αυτά που πληρώσαμε στα υποβρύχια.
Από τα σκάνδαλα που η ΝΔ ανέδειξε ως αντιπολίτευση και κατόπιν τα ξέχασε.
Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι πονεμένο γιατί πετσοκόψατε τις αποδοχές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και μετά τις αποφάσεις του ΣτΕ εσείς τους δώσατε το 50% των περικοπών και όχι το σύνολο».
Παράλληλα, τόνισε ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν έκοψε αποδοχές στις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά κατέβαλε προσπάθειες για να λύσει το πρόβλημα.
    Μιχαλολιάκος: Η κυβέρνηση έχει επιβάλλει συνολικά με τον νέο προϋπολογισμό 27 νέους φόρους
 Ιδιαίτερα σκληρή κριτική εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο γγ της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος από το βήμα της Βουλής στην ομιλία του για την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2018.
Ο κ. Μιχαλολιάκος τόνισε πως "έρχεται η έφοδος στα Χειμερινά Ανάκτορα.
Οι Έλληνες πατριώτες διαδηλώνουν έξω από τη Βουλή και έρχονται αντιμέτωποι με τις δυνάμεις των ΜΑΤ και των ροπαλοφόρων του ΚΚΕ.
Ο Εθνικισμός αντιπροσωπεύεται δυναμικά στην Ελλάδα από τη Χρυσή Αυγή των Ελλήνων".
Όσον αφορά το θέμα του προϋπολογισμού ο κ. Μιχαολιάκος ανέγερε ότι "θα υπάρξουν νέες περικοπές στο ενιαίο μισθολόγιο, στις συντάξεις.
Η κυβέρνηση έχει επιβάλλει συνολικά με τον νέο προϋπολογισμό 27 νέους φόρους.
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες χτυπιούνται αλύπητα. Θέλετε να εξαφανίσετε τη μεσαία τάξη, ούτως ώστε να μην υπαρχει καμία αντίσταση.
Το χειρότερο που κάνατε δεν ήταν ότι δεν σκίσατε το μνημόνιο είναι ότι ξεριζώσατε κάτι ελπίδα από τα στήθη του ελληνικού λαού".
    Πλειστηριασμοί
 Για το μείζον θέμα των πλειστηριασμών ο κ. Μιχαλολιάκος τόνισε πως "το σύνθημά σας κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», ηχεί ακόμη στα αυτιά ενός απατημένου λαού.
Οι κατασχέσεις και πλειστηριασμοί επιτρέπεται να επιβάλλονται για ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 500 ευρώ.
Την φτωχολογιά χτυπάτε.
Λέτε ότι έχετε κάνει συμφωνία με τις τράπεζες. Ποιες τράπεζες; Αυτές που ανήκουν σε διεθνή funds, που δεν έχουν κανένα δισταγμό να κερδίσουν προς βάρος των πολλών;
Δίνεται ασυλία στους βρώμικους συμβολαιογράφους που θα κάνουν το παιχνίδι το δικό σας και των τραπεζών".
   Γεννηματά: Ο προϋπολογισμός του 2018 υπονομεύει την ανάπτυξη - Η υπερφορολόγηση έχει εξαντλήσει τους πολίτες
 "Ο προϋπολογισμός του 2018είναι αντιαναπτυξιακός, έχει νέες μειώσεις στα κονδύλια για τις δαπάνες, ένας ακόμη προϋπολογισμός που υπονομεύει την ανάπτυξη" τόνισε η Φώφη Γεννηματά επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης από το βήμα της Βουλής.
Όπως τόνισε η κ. Γεννηματά "κανέας προϋπολογισμός που έχετε καταθέσει δεν είχε μέτρα στήριξης της ανάπτυξης.
Οι εισπράξεις από φόρους υστέρησαν και αυτό είναι αποτέλεσμα της υπέρ-φορολόγησης.
Προβέπει ανάπτυξη 2,5% με ταυτόχρονη αύξηση των εσόδων και δημιουργία πλεονάσματος 7 δισ. ευρώ.
Δεν διδαχθήκατε τίποτα από τις προηγούμενες αστοχίες, αλλά τις επαναλαμβάνετε.
Αυξάνετε την αναλογία των άμεσων με τους έμμεσους φόρους.
Αυξάνετε τους έμμεσους φόρους που κτυπούν κατευθείαν το λαϊκό πορτοφόλι.
Ο προϋπολογισμός «μετριέται» από τις επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής του ελληνικου λαού.
Γιατί γίνατε βασιλικότεροι του βασιλέως;
Επιβαρύνετε τον Έλληνα φορολογούμενο μεταξύ 2016-18 με περισσότερα από 7,5 δισ. ευρώ αχρείαστο πρωτογενές πλεόνασμα".
Στη συνέχεια η κ. Γεννηματά τόνισε πως "η χρεοκοπία της οικονομικής σας πολιτικής αποδεικνύεται από το ότι περίπου 4 εκατ. Έλληνες δεν μπορουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους στο Δημόσιο.
Ένα εκατ. από αυτούς τους πολίτες απειλούνται από κατασχέσεις.
Με δική σας ευθύνη.
Μόνο ένας στους 10 εχει τη δυνατότητα να βάλει στην άκρη χρήματα σύμφωνα με τον ΙΟΒΕ.
Τον Σεπτέμβριο 410.000 πολίτες δεν εξυπηρέτησαν τις οφειλές τους προς το Δημόσιο.
Τίποτα από όλα αυτά δεν σας απασχολεί;
Δεν σπάει την εικονική πραγματικότητα;"
Όπως τόνισε η κ. Γεννηματά "εμείς καταψηφίζουμε αυτόν τον προϋπολογισμό.
Αυτός είναι πράγματι ο τελευταίος προϋπολογισμός που φέρνει η κυβέρνησή σας.
Με την πολιτική του κ. Τσίπρα η χώρα δεν βγαίνει από τα μνημόνια. Υπάρχουν οι δεσμεύσεις στο μεσοπρόθεσμο για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα έως το 2022.
Έχετε υπογράψει τη δέσμευση για επιτροπεία της χώρας και συγκεκριμένα υψηλά πλεονάσματα μέχρι το 2060!
Έχετε υπογράψει μέτρα 1,8 δισ. ευρώ για το 2018.
Η μείωση του αφορολόγητου μπορεί να έρθει νωρίτερα, το 2019 και όχι το 2020.
Η κυβέρνηση έχει δώσει τα πάντα απλόχερα εκ των προτέρων γι' αυτό και η τρίτη αξιολόγηση δεν έφερε νέα μέτρα.
Και όλα αυτά χωρίς καμία δέσμευση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Ξαφνικά ο κ. Τσίπρας ανακάλυψε ότι δεν είναι αναγκαία η ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
Δεν μπορούμε να μιλάμε για ασφαλή έξοδο από την κρίση. Όταν έχουμε μία αδύναμη ανάπτυξη και η φτώχεια απειλεί μεγάλα τμήματα του ελληνικού λαού.
Έξοδος από την κρίση δεν επιτυγχάνεται με την εξοντωτική φορολόγηση".
   Κουτσούμπας: Οι Έλληνες θα δουν να βγαίνουν στο σφυρί τα σπίτια τους
 Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση την οποία χαρακτήρισε «εχθρό των λαϊκών συμφερόντων» εξαπέλυσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, από το βήμα της Βουλής και κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού για το 2018.
«Η νέα αξιολόγηση που υπογράψατε λέει ότι έχετε και την ιδιοκτησία του προγράμματος.
Το ξέραμε, βέβαια.
Αυτό δείχνει πως -εκτός από την εποπτεία των δανειστών- ο εχθρός των λαϊκών συμφερόντων βρίσκεται και μέσα στην ίδια μας τη χώρα» είπε από το βήμα της Βουλής ο κ. Κουτσούμπας.
Επίσης, κάλεσε την κυβέρνηση να πει «ποια από τα μέτρα σας πρόκειται να αναιρεθούν μετά τη λήξη του προγράμματος.
Κανένα.
Γι' αυτό λέμε ότι πρόκειται για πολιτική απατεωνιά».
Παράλληλα επεσήμανε «προσπαθήστε να μας πείσετε ότι αυτός είναι ο τελευταίος μνημονιακός προϋπολογισμός.
Ο κόσμος όμως έχει τσέπη και καταλαβαίνει.
Θα δουν να καταργείται το δικαίωμα στην απεργία, να βγαίνουν στο σφυρί τα σπίτια τους...
Η ανάπτυξή σας έχει για τους εργαζόμενους το ίδιο ταξικό πρόσημο με την κρίση.
Τα αντιλαϊκά μέτρα έρχονται διαρκώς».
«Φέρνετε συνολικά πάνω από 1 δισ. ευρώ νέους φόρους που θα  πληρώσουν τα λαϊκά στρώματα.
Και για όποιον δεν μπορεί να πληρώσει πρώτα  τον καταγγέλετε ως φοροφυγά και μετά τον ρίχνετε στα μέτρα αναγκαστικής  είσπραξης» είπε επίσης.
Τέλος, ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει τι συμφωνήθηκε με τον Trump στο ταξίδι στις ΗΠΑ.
 Λεβέντης: Θα πάμε σε δημοψήφισμα πριν τις εκλογές - Ελπίζω να μην με χρειαστεί ποτέ ο Μητσοτάκης
 Την εκτίμηση ότι θα διεξαχθεί δημοψήφισμα στη χώρα πριν τις εκλογές εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.
«Πιστεύω ότι θα οδηγηθούμε σε δημοψήφισμα πριν τις εκλογές (για την απλή αναλογική κ.α.).
Αν χάσει, ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να παραιτηθεί από αρχηγός της ΝΔ» επεσήμανε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στο γεγονός ότι αρχηγός της ΝΔ αποχώρησε από την αίθουσα τη στιγμή που ο κ. Λεβέντης ανέβηκε στο βήμα της Βουλής.
«Το έχει έθιμο ο κ. Μητσοτάκης, όταν ανεβαίνω στο βήμα αποχωρεί.
Ελπίζω να μην με χρειαστεί μόνο» επεσήμανε.
«Αν δεν είχε γίνει η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου το 2011 και δίνονταν πραγματικές λύσεις, η χώρα θα είχε βγει από τα μνημόνια.
Ο κόσμος αποστρέφεται την πολιτική γιατί ο ένας διώχνει τον άλλο, και είναι χειρότερος από τον προηγούμενο» είπε.
Παράλληλα επεσήμανε ότι «πρέπει να σεβόμαστε τον κόσμο στις πλατείες, στα χωριά.
Δεν αντέχουν άλλο να κόβονται μισθοί και συντάξεις» ενώ τόνισε «τη χώρα την καταντήσατε νεκροταφείο.
Και η κυβέρνηση πέφτει έξω γιατί μοιράζει 300άρια και 400άρια, για να περισώσει ό,τι περισώζεται».
  Θεοδωράκης: Διεξάγεται ένας πόλεμος σε βάρος της μεσαίας τάξης - Θα φορολογήσουμε και τις αναμνήσεις
  Για πόλεμο εις βάρος της μεσαίας τάξης έκανε λόγο ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, από το βήμα της Βουλής και κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού για το 2018.
«Στον επόμενο προϋπολογισμό θα φορολογήσουμε και τις αναμνήσεις.
Το δικαίωμα στο μεροκάματο, στη δουλειά, στη ζωή, έχει καεί για εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, ειδικά τους νέους» τόνισε ο ίδιος, ενώ επεσήμανε «χάσαμε το μισό ΑΕΠ και ζητάμε πάλι 48 δισ. φόρους».
Τέλος επεσήμανε ότι το ΑΕΠ της χώρας θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερο αν δεν είχαν κλείσει οι τράπεζες με τα capital controls.
 www.bankingnews.gr

*** ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΑΤΕ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΕΙ! Ο Τσίπρας είχε πει ότι θα μας...  
~ Μη λέτε ότι είπε ψέματα ο Τσίπρας. Είχε προειδοποιήσει ότι θα μας πει παραμύθια...
Όπως βλέπετε από το εξώφυλλο, ο Τσίπρας είχε δηλώσει πως «η δύναμη είναι στο παραμύθι»…
Ένα προφητικό (;) εξώφυλλο που προμήνυε την καταστροφή της Ελλάδας, αφού, ο Έλληνας πρωθυπουργός το είχε ομολογήσει ότι … μας παραμύθιαζε…
Έτος 2007 και ο νεαρός –τότε- Αλέξης Τσίπρας έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό Blow.


*** ΠΙΣΤΩΣΗ ΧΡΟΝΟΥ 'ΖΗΤΑ' ο ΤΡΑΜΠ!Ο Πούτιν τη δίνει; Ο λαός τι λέει;..

~ Ελάχιστοι είναι οι Αμερικανοί που δεν πιστεύουν ότι ο Πούτιν επηρέασε το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών. Κανείς φυσικά δε μπορεί να το στοιχειοθετήσει και κανείς όμως δε μπορεί να το αποκλείσει. Είναι όμως δεδομένο πως η πλειοψηφία των Αμερικανών, αυτό πιστεύει.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως εκτός από την πίστη στην ασφάλεια της χώρας, που έχει πληγεί, έχει πληγεί και το κύρος του FBI αλλά και των υπόλοιπων ομοσπονδιακών σωμάτων ασφαλείας (CIA, NSA κλπ) καθώς θεωρούν (οι Αμερικανοί πολίτες) πως δεν προστάτευσαν την αμερικανική πολιτική.
Το σίγουρο είναι πως η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει σε κινήσεις που θα έριχναν λάδι στη φωτιά με τους Ρώσους καθώς κάθε κίνηση επιβεβαίωσης από το Λευκό Οίκο θα είχε δύο επιπτώσεις.
Αρχικά θα ήταν σα να έλεγαν οι Ρεπουμπλικάνοι πως κακώς βρίσκονται στην Κυβέρνηση και δεύτερον θα δημιουργούσαν κλίμα μίσους κατά της Ρωσίας που σίγουρα θα δυσκόλευε ακόμα περισσότερο την προσέγγιση των δύο χωρών που επιθυμούν Τραμπ και Πούτιν.
Ο Τραμπ προσπαθεί να κατευνάσει τα πνεύματα στις αμερικανορωσικές σχέσεις κι ο Πούτιν προσπαθεί να του δώσει την πίστωση του χρόνου που απαιτείται.
Αν η Αμερικανική εξωτερική πολιτική συνεχίσει στο δρόμο του ‘Απομονωτισμού’ που, φαίνεται πως, επιδιώκει ο Τραμπ είναι σίγουρο πως θα έχουμε μία νέα χάραξη του Πλανήτη σε σφαίρες επιρροής. Το θέμα είναι πως τώρα το σύστημα δεν είναι διπολικό (ΗΠΑ-Σοβιετική Ένωση) αλλά πολυπολικό (ΗΠΑ-Ρωσία-Κίνα-ΕΕ και μελλοντικά ίσως Ινδία και Βραζιλία).
Το 2018 προβλέπεται χρονιά ανακατανομής, χωρίς όμως να κάτσει κάπου η μπίλια. Ίσως το 2019 να έχουμε πιο ξεκάθαρη εικόνα.
Του αρχισυντάκτη.

*** ΕΦΕΤ: Αποσύρονται τα «δηλητηριασμένα τρόφιμα» - Ποια δεν πρέπει να προμηθευτείτε 
Μετά την απειλή αντιεξουσιαστών ότι έχουν μολύνει προϊόντα ευρείας κατανάλωσης με υδροχλωρικό οξύ, ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές να μην προμηθεύονται τα συγκεκριμένα προϊόντα, κατά το διάστημα από τις 20 έως και τις 25 Δεκεμβρίου.
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του ΕΦΕΤ:
Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, μετά από σχετική ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία για επαπειλούμενη επιμόλυνση τροφίμων, καλεί τους καταναλωτές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για προληπτικούς λόγους, να μην προμηθευτούν συγκεκριμένα προϊόντα.
Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του επισημαίνεται, τι οι καταναλωτές δεν θα πρέπει να προμηθευτούν τα παρακάτω προϊόντα, ανεξαρτήτως παρτίδας, για το χρονικό διάστημα, από 20 έως 25 Δεκεμβρίου 2017:
- Μεμονωμένες συσκευασίες «COCA-COLA» σε πλαστική συσκευασία PET του 1,5 λίτρου.
- Μεμονωμένες συσκευασίες «COCA-COLA LIGHT» σε πλαστική συσκευασία PET του 1,5 λίτρου.
- Συσκευασίες «Παριζάκι Υφαντής» των 500γρ. και των 350γρ.
- Φρέσκο Γάλα Πλήρες «ΔΕΛΤΑ» του 1 λίτρου σε χάρτινη συσκευασία μπλε χρώματος.
Παράλληλα, ο ΕΦΕΤ καλεί τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι οποίες διαθέτουν στον τελικό καταναλωτή τα ανωτέρω προϊόντα, να τα απομακρύνουν άμεσα από τον χώρο πώλησης.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι εταιρείες οι οποίες διακινούν στην ελληνική αγορά τα εν λόγω προϊόντα, έχουν αρχίσει την προληπτική απομάκρυνσή τους, συνεργάζονται δε εποικοδομητικά με την Ελληνική Αστυνομία και τον ΕΦΕΤ, συμβάλλοντας έτσι και αυτές στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του θέματος.
Ο ΕΦΕΤ, που σε κάθε περίπτωση έχει ήδη ξεκινήσει τους σχετικούς ελέγχους στις στοχοποιημένες αγορές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και σε στενή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, διαβεβαιώνει τους Έλληνες καταναλωτές ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να προστατευθεί η υγεία τους από τέτοια συμβάντα.
Έρευνα της Αντιτρομοκρατικής για τα «δηλητηριασμένα τρόφιμα από αντιεξουσιαστές»
Για τρίτη χρονιά και πάλι φέτος αντιεξουσιαστές με μήνυμα που ανήρτησαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου απειλούν πως έχουν δηλητηριάσει προϊόντα μεγάλων εταιριών σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Οπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Τρίτης, η προανάκριση για το κείμενο που ανέβηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου και αναφέρει ότι δηλητηριάστηκαν προϊόντα ανατέθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.). Από τις αστυνομικές Αρχές, ενημερώθηκε αμέσως ο Ε.Φ.Ε.Τ. και οι εταιρείες που αναφέρονται στο κείμενο.
Οι αντιεξουσιαστές ονομάζουν το σχέδιό τους «Πράσινη Νέμεσις Πράξη 3» και γράφουν χαρακτηριστικά πως επιλέγουν να κάνουν το συγκεκριμένο «σαμποτάζ», τις ημέρες των γιορτών που «χιλιάδες κόσμος αφήνει τον καναπέ για να κάνει τα απαραίτητα ψώνια για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι γεμίζοντας τις κενές υπάρξεις τους με καταναλωτικά σκουπίδια με όμορφα και αστραφτερά περιτυλίγματα».
Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση έχουν δηλητηριάσει προϊόντα με υδροχλωρικό οξύ και πρόκειται να ξεκινήσουν να τα επανατοποθετούν στα ράφια των σούπερ μάρκετ από αύριο, 20 Δεκεμβρίου έως και την Παραμονή των Χριστουγέννων.
Την ανακοίνωση υπογράφουν οι «Μαυροπράσινοι Εμπρηστές», ενώ στο κείμενο αναφέρεται επίσης πως «όλο αυτό το πανυγήρι (sic) έχει ως θύματα εκατομμύρια ζωντανά πλάσματα όπου είτε σφάζονται για να φτάσουν στο τραπέζι των ζωντανών/νεκρών, είτε στραγγίζονται μέχρι τελευταίας σταγόνας για να ικανοποιήσουν τις γευστικές ανάγκες τους».
protothema.gr

*** Ξεκίνησε απεργία πείνας ο Βασίλης Βαρελάς για την κράτησή του στον Κορυδαλλό 
Απεργία πείνας, με αίτημα την αποφυλάκισή του, ξεκίνησε τη Δευτέρα ο 54χρονος Βασίλης Βαρελάς, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει οδηγηθεί και πάλι στις φυλακές, καθώς δεν μπόρεσε να καταβάλει εγκαίρως τη χρηματική εγγύηση που ορίσθηκε ως περιοριστικός όρος, όταν εκ νέου συνελήφθη στις αρχές Νοεμβρίου.
Ο ίδιος θεωρεί άδικη την κράτησή του, καθώς έχει αποφυλακισθεί βάσει του νόμου Παρασκευόπουλου, με ποσοστό αναπηρίας 85%, ενώ ο δικηγόρος του Γιώργος Ράλλης σημείωσε ότι δεν υπάρχει κανείς άλλος με τόσο μεγάλο ποσοστό αναπηρίας που να είναι προσωρινά κρατούμενος. Μάλιστα, αναφέρθηκε στο άρθρο 282 παράγραφος 4 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που αφορά στην προσωρινή κράτηση κρατουμένων και σημείωσε ότι κινδυνεύει η υγεία του πελάτη του.
Ο Βασίλης Βαρελάς έχει κατηγορηθεί ως τοξικομανής πολλές φορές για υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ από τα δικαστήρια έχει κριθεί ένοχος ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών και ηθικός αυτουργός των δύο ανθρωποκτονιών πατέρα και γιου Μεσάι. Για την υπόθεση αυτή του είχε επιβληθεί ποινή δις ισόβια και 37 χρόνια κάθειρξης, ενώ λίγο καιρό αργότερα για εκβιάσεις καταστηματαρχών κρίθηκε ένοχος ως αρχηγός άλλης εγκληματικής οργάνωσης και του επιβλήθηκε ποινή καθείρξεως 21 ετών.
Πέρυσι αποφυλακίσθηκε με το νόμο Παρασκευόπουλου, καθώς έχει ποσοστό αναπηρίας 85% και του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι. Φέτος, στις αρχές Νοεμβρίου, συνελήφθη πάλι έπειτα από επιχείρηση της Αστυνομίας με κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών. Του ορίσθηκε χρηματική εγγύηση που δεν μπόρεσε να καταβάλει και έτσι συνελήφθη εκ νέου και οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού.
  Απεργία πείνας
Από τη Δευτέρα, όπως ο ίδιος έκανε γνωστό με επιστολή του στη γνωστή ιστοσελίδα «Indymedia» και επιβεβαίωσε ο δικηγόρος του, ξεκίνησε απεργία πείνας, ενώ σε μακροσκελή επιστολή του ο Βασίλης Βαρελάς αναφέρει: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αδικία από το να σου παίρνουν πίσω την ελευθερία σου, μόνο και μόνο για να σε εκδικηθούν για το παρελθόν σου.
Το 2016 μετά από περισσότερα από 15 χρόνια φυλακής, αποφυλακίστηκα βάσει του νόμου Παρασκευόπουλου, έχοντας 85% αναπηρία (καρκίνο στο λάρυγγα, ο οποίος μου έχει στερήσει τη δυνατότητα της ομιλίας καθώς έχω τρύπα στο λαιμό).
Ο νόμος Παρασκευόπουλου (που πολεμήθηκε από το σύστημα προβάλλοντας 3-4 υποθέσεις που εγκλημάτησαν, ως γενικό κανόνα) έδωσε τη δυνατότητα σε εκατοντάδες από εμάς τους παλιούς κρατούμενους που είχαμε ξεχαστεί για δεκαετίες στη φυλακή, να αποκτήσουμε ξανά δικαίωμα στη ζωή.
Μετά την αποφυλάκισή μου, μου επιβλήθηκε κατ’ οίκον περιορισμός και επέστρεψα στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, την Καλαμάτα, σε ένα μικρό αγρόκτημα, μαζί με τη γυναίκα μου και τον 9χρονο γιο μου.
Πριν από λίγες ημέρες συνέλαβαν τη γυναίκα μου μαζί με ένα άλλο άτομο, για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών και ενώ το άλλο άτομο κατέθεσε ότι η γυναίκα μου δεν είχε καμία σχέση με τα ναρκωτικά, εν τούτοις την κατηγόρησαν και την προφυλάκισαν.
Νέα σύλληψη
Παράλληλα, οργανώθηκε πρωτοφανής επιχείρηση από ΕΚΑΜ, που εισέβαλαν στο σπίτι μου, σπάζοντας πόρτες και παράθυρα, ενώ οι ίδιοι οι αστυνομικοί του ΑΤ Καλαμάτας μού φώναζαν από απόσταση “Παραδώσου θα σε σκοτώσουν”.
Στην έρευνα στο σπίτι μου δε βρέθηκε το ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ και ενώ περίμενα να με αφήσουν για να ασχοληθώ με τη σύλληψη της γυναίκας μου (η οποία έχει και αυτή σοβαρά προβλήματα υγείας, καθώς ο οργανισμός της τρώει τον ιστό της με αποτέλεσμα να έχει τρύπα στον ουρανίσκο), τελικά πληροφορούμαι έκπληκτος ότι μου ορίζεται εγγύηση 30.000 ευρώ.
Ήταν αδύνατο να συγκεντρώσω αυτό το ποσό και αναγκάστηκα να βάλω υποθήκη το σπίτι μου. Βγαίνοντας όμως από το συμβολαιογραφείο που είχα πάει για τα χαρτιά της υποθήκης, με περιμένει δεύτερη έκπληξη.
Άνδρες της ασφάλειας με περικυκλώνουν και με συλλαμβάνουν με το πρόσχημα ότι είχε περάσει η προθεσμία καταβολής της εγγύησης (εν τω μεταξύ το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε 4 ώρες μετά τη σύλληψή μου!).
  «Πληρώνω για το όνομά μου»
Όλο το παιχνίδι ήταν στημένο εις βάρος μου. Ακόμα και οι δικηγόροι μου έπαθαν σοκ, όταν ενημερώθηκαν ότι με έχουν συλλάβει έξω από το συμβολαιογραφείο και με οδηγούν στον Κορυδαλλό.
Η εξήγηση είναι απλή.
Πληρώνω το γεγονός ότι με λένε Βαρελά Βασίλη και δε συνεργάστηκα ποτέ με την Αστυνομία.
Ούτε να ξαναβαπτιστώ μπορώ, ούτε όμως και να με δικάζουν διαρκώς για καταστάσεις που έγιναν στο παρελθόν και πλήρωσα το τίμημα περνώντας τη μισή μου ζωή στη φυλακή.
Μετά την αποφυλάκισή μου, επέλεξα να αποσυρθώ για τα χρόνια που μου μένουν και να ζήσω με την οικογένειά μου στο αγρόκτημα.
Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να δίνεις σε κάποιον την ελευθερία του, μόνο και μόνο για να του τη στερήσεις ξανά με τον πιο άδικο τρόπο.
Αυτή τη στιγμή έχω καταθέσει ξανά αίτηση αποφυλάκισης, αλλά ο εισαγγελέας ήδη έχει κάνει απορριπτική πρόταση και τώρα η τελική απόφαση είναι του συμβουλίου.
Κάθε μέρα που περνάει η υγεία μου επιδεινώνεται και η αδικία με πνίγει.
Επειδή δεν είμαι διατεθειμένος να αργοπεθάνω περιμένοντας, από τη Δευτέρα 18/12/2017 ξεκινάω ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ με αίτημα την αποφυλάκισή μου.
Κάθε μέρα που περνάει από εδώ και πέρα, λόγω της εξαιρετικά βεβαρημένης κατάστασης της υγείας μου, θα είναι μια μάχη μέχρι την ελευθερία ή το θάνατο…
Όσο καθυστερούν οι δικαστές του συμβουλίου να αποφασίσουν, γίνονται ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας μου.
Το αίμα μου θα είναι στα χέρια τους.   Βαρελάς Βασίλης  17/12/2017
Φυλακές Κορυδαλλού».   Της Βίκυς Βετουλάκη 

***   Ξεκίνησε η ολοκλήρωση της περίφραξης του Πάρκου του ΟΣΕ 
Οι εργασίες για την ολοκλήρωση της περίφραξης του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων άρχισαν, σε εφαρμογή σχετικού συμφωνητικού. Η ανάδοχος εταιρεία Τσερπές – Κωτσάκης – Παπαδέας ΟΕ – Ανέλιξη έχει αναλάβει την πραγματοποίηση έργου με προϋπολογισμό 58.000 ευρώ με το ΦΠΑ (έκπτωση εργολαβίας: 43,05%).
Για την προστασία από βανδαλισμούς και τον έλεγχο του Πάρκου θα εγκατασταθεί περίφραξη σε σημεία όπου λείπει, στη δυτική και νότια πλευρά του. Τα κάγκελα θα έχουν ύψος 1,5 μέτρο και, λόγω καταστροφών, με την ολοκλήρωση της περίφραξης θα υπάρξει εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο να κλείνει το Πάρκο τις βραδινές ώρες.

***   Χριστουγεννιάτικη συναυλία σήμερα από το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας 
Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας «Μαρία Κάλλας», στο αμφιθέατρο του σχολείου (οδός Γεωργίου Καρέλια), θα δοθεί σήμερα Τετάρτη στις 8.30 το βράδυ.
Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη Μαρία Κάλλας, οικουμενική προσωπικότητα και φωτεινό ορόσημο στην παγκόσμια τέχνη, που έφυγε πριν από 40 χρόνια το Σεπτέμβριο του 1977, καθώς το σχολείο φέρει το όνομά της και το υπουργείο Πολιτισμού ανακήρυξε το 2017 ως «Έτος Μαρίας Κάλλας».
Κατά τη συναυλία θα συμμετέχουν Βυζαντινές Χορωδίες, Ευρωπαϊκή Χορωδία, Φωνητικό Σύνολο Λυκείου, Σύνολο κιθαρών, Μπάντα, Ορχήστρα Α΄ Γυμνασίου-Προπαιδεία, Συμφωνική Ορχήστρα, Παραδοσιακή Χορωδία και Ορχήστρα.

***  Βγάζουν φτερά τα αλεξανδρινά… 
Τείνει να γίνει έθιμο η χριστουγεννιάτικη κλοπή των αλεξανδρινών που ο Δήμος φυτεύει στην πόλη. Έτσι, σιγά σιγά βλέπουμε και φέτος τα αλεξανδρινά να μειώνονται.
Κάποιες συνήθειες, τελικά, δεν κόβονται…  Π.Μπ.
  Υ.Γ.: Το είχαμε γράψει και το ξαναγράφουμε: Αν στο Δήμο θέλουν τα αλεξανδρινά να μείνουν και πέραν των γιορτών, μπορούν να τα μεταφυτέψουν.

***  Επί ποδός η Τροχαία όλη την εορταστική περίοδο- Τα μέτρα που θα ισχύσουν 
Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας θα ισχύσουν από την Αστυνομία σε όλη τη χώρα κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων
Όπως ανακοινώθηκε, τα μέτρα θα αναπτυχθούν σταδιακά και θα κλιμακωθούν - κορυφωθούν τις ημέρες μαζικής εξόδου - εισόδου των οχημάτων, από και προς τα μεγάλα αστικά κέντρα.
Σταδιακά, θα διατεθεί το σύνολο του διαθέσιμου προσωπικού της Τροχαίας, με ενίσχυση και από άλλες υπηρεσίες. Επιπλέον, θα διατεθεί μεγάλος αριθμός περιπολικών και μοτοσικλετών, καθώς και συμβατικών οχημάτων με τον ανάλογο εξοπλισμό (ραντάρ ταχύτητας, αλκοολόμετρα κ.λπ.).
  Μέτρα
Τα κεντρικά σημεία του σχεδιασμού των μέτρων περιλαμβάνουν:
-Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής
-Αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων
-Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων
-Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης
-Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση)
-Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί κ.λπ.)
-Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τόπους που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις
-Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
  Απαγόρευση κυκλοφορίας
Εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου. Ειδικότερα, την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου και την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 16.00 έως 21.00, το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου, το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου και το Σάββατο 6 Ιανουαρίου για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 08.00 έως 13.00, θα ισχύσουν -μεταξύ άλλων- οι απαγορεύσεις:
-Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου
-Στον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Πελοποννήσου, στο ρεύμα προς Καλαμάτα, από την Κόρινθο έως την Καλαμάτα και από το Λεύκτρο έως τη Σπάρτη. Την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου και τη Δευτέρα 1η Ιανουαρίου για το ρεύμα εισόδου και από ώρα 15.00 έως 21.00 θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις:
-Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.
-Στον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Πελοποννήσου, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την Καλαμάτα έως την Κόρινθο και από τη Σπάρτη έως το Λεύκτρο. Την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου και 31 Δεκεμβρίου δεν ισχύουν οι απαγορεύσεις, ενώ την Κυριακή 7 Ιανουαρίου ισχύουν οι απαγορεύσεις.
Β.Β.

***  Δικηγορικός Σύλλογος και Δήμος Τριφυλίας ζητούν Υποκατάστημα Κτηματολογικού Γραφείου 
Ομόφωνα και ομόθυμα στην προχθεσινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, έπειτα από παρέμβαση – πρόταση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, Αιμιλιανού Σεκλού, έλαβε απόφαση με την οποία ζητά την ίδρυση Υποκαταστήματος Κτηματολογικού Γραφείου στην Κυπαρισσία.
Ο πρόεδρος του Δ.Σ.Κ. απέδωσε επιστολή σχετικά με την ίδρυση Κτηματολογικού Γραφείου στην Κυπαρισσία και προ ημερήσιας διάταξης ζήτησε και έλαβε το λόγο, αναπτύσσοντας τις απόψεις, τις θέσεις και την πρότασή του. Στην εισήγησή του, σημείωσε – όπως αναφέρεται και στην επιστολή του προς το Σώμα: «Τέθηκε τη 13η Δεκεμβρίου 2017 διαδικτυακά σε δημόσια διαβούλευση χρονικής διάρκειας μιας εβδομάδας σχέδιο νόμου με το οποίο πρόκειται να συγκροτηθεί Νέα Δομή δημόσιου χαρακτήρα (Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου), η οποία θα αναλάβει την ολοκλήρωση της κτηματογράφησης του υπολοίπου της επικράτειας έως το έτος 2021, τη σύνταξη, την τήρηση, την ενημέρωση και τη λειτουργία του εθνικού κτηματολογίου, θα ονομάζεται ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ και σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, θα αποτελείται από την κεντρική υπηρεσία και τις περιφερειακές του υπηρεσίες, ήτοι 17 κτηματολογικά γραφεία και 69 υποκαταστήματα τα οποία θα υπάγονται σ’ αυτά. Στον Οργανισμό αυτό περιέρχονται η Ανώνυμη Εταιρεία του Δημοσίου, το Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση Α.Ε., τα ήδη εν λειτουργία κτηματολογικά γραφεία και όλα τα υποθηκοφυλακεία της χώρας έμμισθα και άμισθα. Προβλέπεται ότι μέσα σε διάστημα το πολύ δύο ετών, το αργότερο (καταληκτική ημερομηνία), από την ημερομηνία της δημοσίευσης του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, θα εκδίδονται σταδιακά αποφάσεις από το επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, ύστερα από εισήγηση του γενικού διευθυντή, θέση που θεσπίζεται με το νομοσχέδιο ως πενταετούς θητείας, οι οποίες θα αφορούν στην κατάργηση υποθηκοφυλακείων και κτηματολογικών γραφείων.
Με το σχέδιο νόμου που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, όσον αφορά ειδικά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ιδρύεται Κτηματολογικό Γραφείο στην Τρίπολη, έδρα της Περιφέρειας και Υποκαταστήματα αυτού του Κτηματολογικού Γραφείου στο Ναύπλιο, την Κόρινθο, τη Σπάρτη και την Καλαμάτα, δηλαδή στις έδρες των αντίστοιχων νομών-αντιπεριφερειών.
Στις πιο πάνω πόλεις εδρεύουν Πρωτοδικεία της τακτικής δικαιοσύνης. Στην Κυπαρισσία και στο Γύθειο επίσης εδρεύουν Πρωτοδικεία της τακτικής δικαιοσύνης, δηλαδή στο Νομό Μεσσηνίας εδρεύουν δύο Πρωτοδικεία, ένα στην Καλαμάτα και ένα στην Κυπαρισσία, στου οποίου την τοπική πρωτοδικειακή περιφέρεια ανήκει και η τέως τοπική ειρηνοδικειακή περιφέρεια Φιγαλείας, η οποία και δεν απεσπάσθη το έτος 1990, όπως εκείνες των Ειρηνοδικείων Αρήνης και Ανδριτσαίνης, οι οποίες έχουν υπαχθεί έκτοτε στο Πρωτοδικείο Ηλείας.
Σημειώνεται ότι ενώ δεν ιδρύονται Υποκαταστήματα Κτηματολογικού Γραφείου στην Κυπαρισσία, καθώς επίσης στο Γύθειο, αλλά και στα Καλάβρυτα και την Ορεστιάδα, πόλεις στις οποίες επίσης εδρεύει Πρωτοδικείο, αντιθέτως ιδρύεται Υποκατάστημα Κτηματολογικού Γραφείου στις πιο κάτω πόλεις στις οποίες εδρεύει δεύτερο Πρωτοδικείο στον ίδιο νομό, ήτοι: 1. στην Αμαλιάδα (αλλά και στον Πύργο Ηλείας), 2. στο Αίγιο (αλλά και στην Πάτρα Αχαΐας, υπενθυμίζεται ότι δεν ιδρύεται στα Καλάβρυτα στα οποία εδρεύει τρίτο Πρωτοδικείο), 3. στο Αγρίνιο (αλλά και στο Μεσολόγγι Αιτωλοακαρνανίας), 4. στη Θήβα (αλλά και στη Λειβαδιά Βοιωτίας), 5. στα Γιαννιτσά (αλλά και στην Έδεσσα Πέλλας), δηλαδή σε πόλεις που απέχουν ελάχιστα μεταξύ των, επίσης δε και σε διάφορες άλλες πόλεις του ηπειρωτικού και νησιωτικού ελλαδικού χώρου στις οποίες δεν εδρεύει Πρωτοδικείο.
Η παράλειψη ίδρυσης Υποκαταστήματος Κτηματολογικού Γραφείου στην πόλη της Κυπαρισσίας καταδεικνύει ότι οι συντάκτες του σχεδίου αυτού του νόμου δεν έχουν εκτιμήσει ορθά την πραγματική κατάσταση, τις ανάγκες του τόπου μας και των κατοίκων του, ότι ο τόπος μας είναι μια περιοχή με οικονομική ανάπτυξη και περαιτέρω εξέλιξη σε όλους τους τομείς της οικονομίας, πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή, υποβαθμίζει δε τον τόπο μας, ότι δεν έχουν αντιληφθεί το πρόβλημα που δημιουργείται εξαναγκάζοντας όλους όσοι έχουν εμπράγματα δικαιώματα να απευθύνονται, αν και αφ’ ενός δικαιούνται να εξυπηρετούνται στον τόπο τους, αφ’ ετέρου δε έχει χρέος προς τούτο η Πολιτεία, στο ιδρυόμενο Υποκατάστημα Καλαμάτας για να επιλύουν τα θέματά τους, θα μετακινούνται δε σε απόσταση δεκάδων χιλιομέτρων, που υπερβαίνουν τα δάκτυλα και τριών χειρών, με ιδιωτικά ως επί το πλείστον μέσα μετακίνησης, αφού είναι γνωστόν ότι δεν υπάρχει πυκνή συγκοινωνία μεταξύ της μεσσηνιακής πρωτεύουσας και της Τριφυλίας, όπως προαστιακός σιδηρόδρομος κ.λπ., πλην των αραιών δρομολογίων του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, με συνέπεια να υποβάλλονται σε υπερβολικές δαπάνες μετακίνησης, σε απώλεια πολυτίμου χρόνου, ιδία εργατοωρών, σε ψυχική και σωματική ταλαιπωρία, θα αισθάνονται ως παραγκωνισμένοι πολίτες μιας μητριάς πατρίδας απογοητευμένοι, πικραμένοι για τις ταλαιπωρίες τις οποίες η Πολιτεία θα τους επιδαψιλεύει. Είναι, επομένως, απολύτως αναγκαία η ίδρυση Υποκαταστήματος Κτηματολογικού Γραφείου στην Κυπαρισσία για την ευχερή εξυπηρέτηση των κτηματολογικών αναγκών του τόπου μας, ούτε δε εξυπηρετεί καμιά σκοπιμότητα αποκέντρωσης ή συμπίεσης κόστους η τυχόν άρνηση πρότασης ίδρυσής του και εν τέλει ίδρυσής του από τις θεσμοθετημένες από τον Καταστατικό Χάρτη της Χώρας.
Αρμόδιες εξουσίες, εξάλλου (θα) πρόκειται περί Περιφερειακής Υπηρεσίας, Υποκαταστήματος (ενός) Ενιαίου Οργανισμού Εθνικού Κτηματολογίου, Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, ο οποίος στο σύνολό του θα είναι, ή τουλάχιστον εκτιμάται ότι θα είναι, βιώσιμος και δε (θα) πρόκειται περί (ενός) Υποκαταστήματος Ιδιωτικής Επιχειρήσεως, η οποία ενεργεί απολύτως και αποκλειστικώς με χρηματικοοικονομικά κριτήρια. Παρακαλώ Σας για τις ενδεικνυόμενες ενέργειες και παραστάσεις προς κάθε εμπλεκόμενο πρόσωπο και φορέα στο θέμα, προκειμένου να επιτευχθεί η ίδρυση Υποκαταστήματος του Κτηματολογικού Γραφείου Τριπόλεως και στην Κυπαρισσία».  Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Η Μεσσηνία στο κέντρο της κλιματικής αλλαγής 

Καύσωνες, «τροπικές νύχτες» και ξαφνικές πλημμύρες συνθέτουν ένα ζοφερό σκηνικό για το νομό μας
   Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν υποστηρίζει η λαϊκή σοφία. Κι αν θέλουμε να την πάρουμε… τοις μετρητοίς, όλες οι πρόσφατες μελέτες, με αποκορύφωμα την έρευνα «Το αύριο της Ελλάδος. Επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής κατά το άμεσο μέλλον» που εκπονήθηκε από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών για λογαριασμό του WWF Ελλάς, αναφέρουν πως οι μεγαλύτερες αλλαγές εκτιμάται πως θα παρατηρηθούν, μεταξύ άλλων, στην Καλαμάτα και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.
Ποια μορφή θα έχουν αυτές οι αλλαγές; Οι προβλέψεις των ειδικών για τα επόμενα τρία έως και 33 χρόνια σκιαγραφούν ένα ζοφερό τοπίο. Ειδικότερα, αναμένεται να αυξηθούν κατά 20 οι ημέρες με καύσωνα, ενώ ο αριθμός των "τροπικών" νυχτών (όταν δηλαδή η θερμοκρασία δεν πέφτει κάτω από 20 βαθμούς Κελσίου) θα αυξηθεί επίσης, επηρεάζοντας άμεσα την υγεία του πληθυσμού, αλλά και τα επίπεδα της αίσθησης δυσφορίας.
Παρακάτω παρουσιάζουμε ορισμένα στοιχεία της εν λόγω έρευνας:
  Περισσότερες καυτές μέρες
Σύμφωνα, λοιπόν, με την έρευνα «Το αύριο της Ελλάδας. Επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα κατά το άμεσο μέλλον», οι μεγαλύτερες αλλαγές εκτιμάται πως θα παρατηρηθούν σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Καλαμάτα, Λαμία και Λάρισα, στις οποίες αναμένεται μέσα στα επόμενα χρόνια να αυξηθούν κατά 20 οι μέρες με καύσωνα, ενώ ο αριθμός των «τροπικών» νυχτών θα αυξηθεί επηρεάζοντας άμεσα την υγεία του πληθυσμού, αλλά και τα επίπεδα της αίσθησης δυσφορίας.
Οι μεγάλοι αγροτικοί νομοί της χώρας, μεταξύ αυτών και η Μεσσηνία, θα δεχθούν μεγάλη πίεση από την κλιματική αλλαγή, με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι μέρες καύσωνα, οι συνεχόμενες μέρες χωρίς βροχή, να μειωθούν οι χειμερινές βροχοπτώσεις και, συνεπώς, να αυξηθεί κατά πολύ ο κίνδυνος πυρκαγιάς.
  Κίνδυνοι για την υγεία
Η αύξηση των θερμών ημερών είναι στενά συνδεδεμένη με την υγεία του πληθυσμού, καθώς μια «Τροπική» νύχτα που ακολουθεί μια μέρα καύσωνα μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένα επίπεδα θερμικής επιβάρυνσης και δυσφορίας του πληθυσμού. «Η κλιματική αλλαγή είναι ήδη υπεύθυνη, παγκοσμίως, για το θάνατο 400 χιλιάδων ατόμων ετησίως, ενώ από το 2010 μέχρι το 2030 μπορεί να χάσουν τη ζωή τους 100 εκατομμύρια άνθρωποι ως αποτέλεσμα της συνδυαστικής δράσης της κλιματικής αλλαγής και της χρήσης ορυκτών καυσίμων», εξηγεί ο Μιχάλης Προδρόμου, υπεύθυνος του WWF Ελλάς στην εφημερίδα Documento.
Στην Ελλάδα εκτιμάται πως θα αυξηθούν τα κρούσματα άσθματος, αλλεργιών, καρδιαγγειακών και αναπνευστικών παθήσεων. Ακόμη, οι νησιωτικές περιοχές εκτιμάται πως θα αντιμετωπίσουν περίπου έναν επιπλέον μήνα «θερμών νυχτών» ανά έτος, κάτι το οποίο- σε συνδυασμό με τα αυξημένα επίπεδα υγρασίας κοντά στη θάλασσα- αναμένεται να αυξήσει τη δυσφορία των τουριστών.
  Ακραίες βροχοπτώσεις
Από την πλευρά του, ο Μιχάλης Σιούτας, δρ. Μετεωρολογίας του Κέντρου Μετεωρολογικών Εφαρμογών του ΕΛΓΑ, τονίζει στην ίδια εφημερίδα ότι ακραία καιρικά φαινόμενα υπήρχαν πάντα, αλλά αυτό που αποτελεί ένδειξη της κλιματικής αλλαγής είναι η αύξηση της συχνότητας και της σφοδρότητάς τους. Μέσα στα επόμενα χρόνια, λοιπόν, αναμένεται να παρατηρηθούν σημαντικές αυξήσεις στην ένταση των ακραίων βροχοπτώσεων και στις ξαφνικές πλημμύρες.
«Τα έντονα καιρικά φαινόμενα δεν είναι από μόνα τους υπεύθυνα για μια καταστροφή. Η αποψίλωση των περιαστικών δασών, τα πλημμελή αντιπλημμυρικά έργα, η επέκταση του αστικού ιστού με συνεχή κάλυψη του εδάφους με κτίσματα και δρόμους προφανώς συντελούν στις καταστροφικές συνέπειες των έντονων καιρικών φαινομένων», αναφέρει.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων, φαίνεται πως ο κίνδυνος πυρκαγιάς θα μεγαλώσει σχεδόν σε όλη τη χώρα τα επόμενα χρόνια.
Επομένως, για τον ίδιο, είναι απαραίτητο να σχεδιαστεί συγκεκριμένη πολιτική προσαρμογής για όλους τους τομείς. «Η ευθύνη για το μέλλον μοιράζεται σε όλους, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της, βεβαίως, φέρουν οι πολιτικοί, οι οποίοι καλούνται μέσα σε δύσκολες συνθήκες να αλλάξουν μια ολόκληρη νοοτροπία ανάπτυξης που στηρίχθηκε στο πετρέλαιο, το κάρβουνο, σε πολέμους και άλλες επιβλαβείς συνήθειες που κληρονομήσαμε από τον 19ο αιώνα και, δυστυχώς, φαίνεται ότι δεν είμαστε έτοιμοι να απαξιώσουμε, ακόμη και σήμερα», καταλήγει.
Η κλιματική αλλαγή που καταγράφεται ήδη σε παγκόσμια κλίμακα δεν αποτελεί απλώς ένα περιβαλλοντικό πρόβλημα, λόγω π.χ. της αύξησης της θερμοκρασίας του αέρα ή της συχνότερης εμφάνισης ακραίων καιρικών φαινομένων, όπως συχνά και εσφαλμένα προσεγγίζεται. Αντίθετα, σχετίζεται άμεσα με το αναπτυξιακό μοντέλο μιας χώρας ή περιοχής, καθώς παραγωγικοί κλάδοι και τομείς επηρεάζονται άμεσα ή έμμεσα από την κλιματική αλλαγή και οφείλουν να προσαρμοσθούν σε αυτή για να διατηρήσουν τη δυναμική τους.
Η σύνδεση της κλιματικής αλλαγής με το αναπτυξιακό μοντέλο έχει αποκτήσει σημαίνοντα, αν και όχι πάντα κεντροβαρικό, χαρακτήρα στα σχέδια προσαρμογής των αναπτυγμένων χωρών στην κλιματική αλλαγή.
Τέλος, μία προσέγγιση που δε θα πρέπει να υποτιμάται είναι ότι η κλιματική αλλαγή δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται μόνο ως κίνδυνος, αλλά και ως ευκαιρία. Η έγκαιρη ανάλυση των χαρακτηριστικών της κλιματικής αλλαγής και η συνάρτησή τους με το αναπτυξιακό μοντέλο μιας χώρας επιτρέπουν την προστασία παραγωγικών κλάδων και, κατά συνέπεια, της αγοράς εργασίας, διευκολύνουν τον εντοπισμό και την ανάπτυξη νέων –αντισταθμιστικών ως προς αυτούς που πλήττονται– κλάδων, αναδεικνύουν τη σημασία του γενικού (εθνικού) αλλά και του περιφερειακού χωροταξικού σχεδιασμού, επισημαίνουν την ανάγκη για αναθεώρηση των ειδικών χωροταξικών πλαισίων, «εκπαιδεύουν» το κράτος στο μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, προστατεύουν το κοινωνικό κεφάλαιο και το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν, αλλά και αναδεικνύουν συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαμορφώνονται ανά παραγωγικό κλάδο, συχνά δε σε σύγκριση προς ανταγωνίστριες χώρες.  Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** << Ζεστές» οι προσδοκίες για οδικά έργα και αεροδρόμιο στη Μεσσηνία 
Μετά τις ανακοινώσεις για συμφωνία  Χαρίτση  με την ΕΤεπ
 Σε μία από τις τελευταίες του επισκέψεις στην Καλαμάτα, τον περασμένο Ιούλιο, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομία, Αλέξης Χαρίτσης, είχε αναφέρει ότι ο πολύπαθος δρόμος Καλαμάτα- Ριζόμυλος, το τμήμα Καλό Νερό -Τσακώνα, αλλά και η αναβάθμιση του αεροδρομίου Καλαμάτας, σχεδιάζεται να χρηματοδοτηθούν από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, όπως και μια σειρά άλλων έργων σε Δήμους της Μεσσηνίας.
Η εξαγγελία "ερμηνεύτηκε" ως υποσχεσιολογία χωρίς αντίκρισμα. Τα τελευταία νέα, όμως, φαίνεται να δικαιώνουν τον Καλαματιανό υπουργό, ο οποίος είχε ζητήσει, μάλιστα, με αφορμή κάποιες αντιπολιτευτικές δηλώσεις, "να μην αντιμετωπίζουμε την κοινωνία ως ιθαγενείς που θα πουλήσουμε καθρεφτάκια".
Αναλυτικότερα, ο κ. Χαρίτσης σε δήλωσή του στο ΑΠΕ/ΜΠΕ αναφέρει: «Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων είναι στρατηγικός εταίρος στις προσπάθειες που καταβάλλουμε για να διοχετεύσουμε επαρκή ρευστότητα στην οικονομία και να χρηματοδοτήσουμε τα αναπτυξιακά έργα που έχει ανάγκη η χώρα. Έχουμε ήδη πετύχει πολλά, το 2017 η συνεργασία με την Τράπεζα έχει αποφέρει στην πραγματική οικονομία περισσότερα από 2 δισ. ευρώ σε προγράμματα όπως ο απευθείας δανεισμός μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι επενδύσεις σε κρίσιμες υποδομές, η στήριξη των Δήμων και νέες σημαντικές επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας.
Καρπός αυτής της συνεργασίας είναι και η γρήγορη ενεργοποίηση του Σχεδίου Γιούνκερ από τη χώρα μας, που μας έφερε στη δεύτερη θέση μεταξύ των κρατών της Ε.Ε. στην αξιοποίηση των πόρων αυτού του πολύ σημαντικού εργαλείου, με συμβάσεις που μεταφράζονται σε 5,5 δισ. ευρώ νέες επενδύσεις.
Τέλος, για την επόμενη τριετία δρομολογούμε με την ΕΤΕπ ένα pipe line έργων ύψους 7 δισ. ευρώ, που αναμένεται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Τράπεζας, να πυροδοτήσει επενδύσεις άνω των 20 δισ. ευρώ».
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ετεπ, η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή των χωρών που έχουν αξιοποιήσει το Σχέδιο Γιούνκερ, ενώ αφορά σημαντικές υποδομές, αλλά και τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων, κυρίως μικρομεσαίων βρίσκεται η Ελλάδα.
Μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), αυτήν την εβδομάδα, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ) ανακοίνωσε ότι αναμένεται να κινητοποιήσει 256,1 δισ. ευρώ σε επενδύσεις.
Οι συμφωνίες που εγκρίνονται βάσει του ΕΤΣΕ αφορούν συνολική χρηματοδότηση ύψους 51,1 δισ. ευρώ και στα 28 κράτη μέλη. Περίπου, δε, 539.600 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) αναμένεται να επωφεληθούν από τη βελτιωμένη πρόσβαση στη χρηματοδότηση.
Το Δεκέμβριο, οι πέντε πρώτες χώρες κατά σειρά επενδύσεων, ανάλογα με το ΑΕΠ, είναι η Εσθονία, η Ελλάδα, η Βουλγαρία, η Πορτογαλία και η Ισπανία. Επίσης, αυτήν την εβδομάδα τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισαν την έγκριση του κανονισμού για την παράταση της λειτουργίας και την ενίσχυση του ΕΤΣΕ, του κεντρικού πυλώνα του επενδυτικού σχεδίου για την Ευρώπη. Του Αντώνη Πετρόγιαννη

 ***


*** Αθλητική ενημέρωση  :

*** Για το ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ Τετάρτη 20-12-2017  :
~ ΚΙΜΚΙ -ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ 86-68 ,(37-33) .-^
Τα δεκάλεπτα : 26-19 , 11-14 , 20-23 , 29-12 .-^
~ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειρ. -ΤΣΣΚΑ Μόσχας  88-86 ,(45-48) .-^
Τα δεκάλεπτα : 23-20 , 22-28 , 19-20 , 24-18.- ^
~ ΑΡΜΑΝΙ  ΜΙΛΑΝΟ-ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ   92-85,(49-37) .-^
Τα δεκάλεπτα : 27-25 ,21-12 , 27-21 , 16-27 .- ^
~ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ -ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΑ  83-90 ,(45-44).-^
Τα δεκάλεπτα24-2621-18 , 19-22  , 9-24 .-^


 *** Για το ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ :
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -ΜΑΚΑΜΠΙ Τ. Α. 89-76 , (49-43) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 25-21 , 24-22 , 18-13 , 22-20 .- ^
Γκιστ, Παππά, Λεκαβίτσιους, Σίνγκλετον και Ντένμον ..Γκάμπριελ , Ρίβερς , Βουγιούκας , Ατετονκούνμπο , Καλαϊτζάκη ,

 ~ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ-ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 82-56 ,  (41-33) .- ^
Τα  δεκάλεπτα :  17-11 , 24-22 , 21-9 , 20-14  .- ^
~ ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ - ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ 88-84 , (50-49) .- ^
Τα  δεκάλεπτα :  21-22 , 29-27 , 22-23 , 16-12 .-
ΡΕΑΜ Μαδρίτης -ΒΑΛΕΝΘΙΑ  91-72 , (43-41) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 24-18 , 19-23 , 21-17 , 27-14  .- ^


~**  ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ σε  12  αγωνιστικές       
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 10-3     -
Ολυμπιακός         10-3      -      
 Φενέρμπαχτσε   9-4        -       
Παναθηναϊκός    9-4        -    
--------------------
Ζαλγκίρις Κάουνας 8-5   - 
 Κίμκι       8-5                    -
Μακάμπι Τελ Αβίβ 7-6    -   
Ρεάλ Μαδρίτης  7-6          -  
 ---------------------
Μπάμπεργκ        6-7          -   
Μπασκόνια         6-7          -
Ερυθρός Αστέρας 5-8        - 
Ουνικάχα  Μάλαγα   5-8    -
~~~~~~~~~~~~~~~~
Μπαρτσελόνα         4-9      -
Αρμάνι Μιλάνο   4-9          -  
Βαλένθια             3-10         -               
Αναντολού Εφές 3-10         - 


***  Στο  Ευρωμπάσκετ αποτελέσματα και αγώνες Ελληνικών ομάδων:

  Ο  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ : με
1.- 13-10-2017 , ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ήττα 98-71 εκτός .-
2.- 19-10-2017  ,ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ Γερμανίας  νίκη 93-83 εντός .-
3.-25-10-2017  ,ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήττα 61-83 εκτός .-
4.- 27-10-2017 ,  ΦΕΝΕΡ ΜΠΑΧΤΣΕ νίκη 70-68 εντός .-
5.-02-11-2017  , ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ Ισπανίας ήττα  85-84 εκτός
6.- 10-11-2017 , ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ  νίκη  70-62  εκτός .-
7.- 14-11-2017 , ΚΙΜΚΙ   93-65  νίκη  εντός .-
8.- 16-11-2017 , ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ   82-81 νίκη εκτός
9.- 24-11-2017 , ΡΕΑΛ Μανδρίτης  82-80 νίκη εντός
10.-01-12-2017 , ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΓΑ  82-71 νίκη εντός
11.-07-12-2017 , ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ  80-74 ήττα , εκτός
12.-15-12-2017 , ΜΙΛΑΝΟ    80-72  νίκη εντός
13.- 19-12-2017 , ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α.   89-76  νίκη  εντός
14.- 21-12-2017 , ΕΡΥΘΡΟ ΑΣΤΕΡΑ    εκτός
15.- 28-12-2017 , ΒΑΛΕΝΘΙΑ               εκτός
16 .-04-01-2018 , ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ      εντός
17.- 11-01-2018 , ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ         εντός

 Ο  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  :με 
1.-12/10/2017 , ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ 75-64 νίκη εντός .-
2.-20-10-2017 ,  ΟΥΝΙΚΑΧΑ Μάλαγα  80-75 νίκη εντός .-
3.-24-10-2017  , ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. 69-68 νίκη εκτός .-
4.-26-10-2017  , ΚΙΜΚΙ Μόσχας 92-75 νίκη εντός .-
5.-03-11-2017   , Μπαρτσελόνα  73-51 ήττα  εκτός .-
6.- 10-11-2017 ,  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ   70-66 ήττα  εντός .-
7.- 15-11-2017 , ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ παρατ. 90-83 νίκη κ.α.75-75 εκτός .-
8.- 17-11-2017 , ΕΡΥΘΡΟ ΑΣΤΕΡΑ  85-59  νίκη  εντός
9.- 23-11-2017  ,ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ   86-85 νίκη  εκτός
10.- 30-11-2017 ,ΒΑΛΕΝΘΙΑ      72-64 νίκη  εκτός
11.-08-12-2017 , ΡΕΑΛ Μ.   98-92  παρατ. νίκη  εντός κ.α .72-72 .-
12.- 14-12-2017 , ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ    67-65  ήττα εκτός .-
13.- 20-12-2017 ,  ΤΣΣΚΑ Μόσχας     88-86 νίκη  εντός
14.- 22-12-2017 , ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ     εκτός
15.- 28-12-2017 , ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ   εκτός
16.- 05-01-2018 ,  ΜΙΛΑΝΟ      εντός
17.- 12-01-2018 , ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ    εκτός

  ~*  Όλο το πρόγραμμα των αγώνων (αγωνιστικές)εδώ : https://www.escore.gr/basketball/europe/euroleague/fixtures /.-

*** Για το Europa Basteball :
Ούνικς Καζάν-Τσεμπεβίτα Ζάγκρεπ  78-61 .-^
Νταρουσάφακα-Τορίνο   75-77 .- ^
ΛεβαλλόϊςΜετροπόλιτανς-Ανδόρα   99-92 .- ^
ΧάποελΙερουσαλίμ-Γκρίσσιν Μπόν Ρέτζιο Εμίλλα  66-79 .- ^
Λιέτοβους Ρίτας Βίλνιους -Άλμπα Βερολίνου  94-73 .- ^
Μπιλμπάο -Λοκομοτίβ Κουμπάν Κράσνομπαρ   69-91.-^
Λυών Βιλλεουρμπαννε -Τόφας Μπούρσα   84-74 .-^
Ακουίλα Τρέντο -Χερμπαλάϊφ Γκρίν Κανάρια  79-76.- ^
Γιουβέντους Καρσιγιάκα   76-82 .- ^
Όλντενμπουργκ-Ντιναμό Σάσσαρι   90-72 .- ^
ΟΥΚΑΜ Μούρτσια-Κρασνογιασκ    82-77 .- ^
Γκαζιέντεπ -ΠΑΟΚ  65-77 .- κ.α.62-62 .-^
Τα δεκάλεπτα : 16-19, 14-15 , 20-13 , 12-15 ,ΟΤ:3-15
Ρόσα Ραντομ -Μοβισταρ Εστουντιάντες   77-84 .- ^
ΑΕΚ Αθηνών-Βενέζια   84-64 .- ^
Τα δεκάλεπτα : 17-11 , 25-26 , 28-11  , 14-16 .-^
Στράσμπουργκ- Μέντι Μπαγρεουθ   77-82 .- ^
Αβελίνο -Ναντέρρε 92  80-80 κ.α. 102-106 .-^

*** Πανθουριακός – Καλαμάτα, Πάμισος Μεσσήνης – Απόλλων Καλαμάτας για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Μεσσηνίας 
Σήμερα θα γίνει γνωστό το «ζευγάρι» του μεγάλου τελικού του Κυπέλλου Μεσσηνίας, καθώς διεξάγονται οι δύο  αγώνες «ρεβάνς» της ημιτελικής φάσης. Ο πρώτος διεξάγεται στη Μεσσήνη, όπου ο τοπικός Πάμισος «κοντράρεται» με τον Απόλλωνα Καλαμάτας, ενώ ο δεύτερος στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία με τον Πανθουριακό να «συγκρούεται  με τον Π.Σ. «Η Καλαμάτα».
  ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣ.- ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛ.  2-1 .- ^
«Πάνοπλος» φιλοξενεί τον Απόλλωνα Καλαμάτας ο Πάμισος Μεσσήνης , καθώς ο προπονητής Αλέξης  Μαντζούνης και ο συνεργάτης του Ευτύχης Τασιόπουλος έχουν όλους τους ποδοσφαιριστές  στη διάθεσή τους (ο τραυματισμός του Φάνη Κάνιστρα δεν εμπνέει ανησυχία). Οι «πράσινοι» της Μεσσήνης θέλουν μόνο νίκη  για να πανηγυρίσουν την πρόκριση στον τελικό.
Στους «μαυρόασπρους» τώρα, ο τεχνικός Τάκης Σακελλαρόπουλος και οι συνεργάτες του, Θανάσης Τσούκλερης, Θεόδωρος Σακκάς, προβληματίζονται για τη συμμετοχή των Ηλία Κουντάνη, Αλκίνοου Μιχαλόπουλου (ταλαιπωρήθηκαν από τραυματισμούς).
Το πρώτο ματς είχε «σφραγιστεί από ισοπαλία 1-1.
  ΘΟΥΡΙΑ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ  1-3 .- ^
Να «ζευγαρώσει» τις νίκες της (στον πρώτο αγώνα είχε επικρατήσει με 2-1) θα προσπαθήσει κόντρα στον Π.Σ. «Η Καλαμάτα» ο Πανθουριακός, πανηγυρίζοντας έτσι μία σπουδαία πρόκριση. Ο προπονητής Γιώργος Αργυρόπουλος και ο συνεργάτης του Βαγγέλης Κουρεντζής δεν μπορούν να υπολογίζουν στα πλάνα τους στην παρουσία των Σωτήρη Δημητρακόπουλου, Χρήστου  Τρίψα (ανέτοιμοι μετά τους τραυματισμούς τους).
 Στη «Μαύρη Θύελλα» ο τεχνικός Νίκος Ζαλίκας και οι ποδοσφαιριστές του, θέλουν νίκη με 2 γκολ διαφορά για να πάρουν το εισιτήριο της  πρόκρισης.
Αναλυτικά οι σημερινοί αγώνες «ρεβάνς» της ημιτελικής φάσης  του Κυπέλλου Μεσσηνίας, με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τους «σφυρίζουν», έχουν ως εξής:
Ώρα 2.30 μ.μ.
Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης
Πάμισος Μεσσήνης – Απόλλων Καλαμάτας  2-1.-^
: Δημ. Πλακογιάννης, Μ. Καρβούνης, Ν. Γκούμας
Ώρα 4.00 μ.μ.
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
Πανθουριακός – Π.Σ. «Η Καλαμάτα»  1-3 .-^
:Κων. Ψηλοπαναγιώτης, Σ. Αθανασοπούλου, Κων. Αδαμόπουλος.

***  Για την Β΄ Εθνική   Football League στο Ελληνικό ποδόσφαιρο :
Τετάρτη 20-12-2017  , στην 9η  αγωνιστική :
 ΤΡΙΚΑΛΑ 1963 -ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ 3-0  .- α.α.  .- ^
ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ ΦΣ-ΒΕΡΟΙΑ ΦΣ  1-1 .-^
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ-ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛ.  0-0 .-^
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΣΑΣ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ  3-2 .-^
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ-ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ΦΣ  0-0 .-^
Πέμπτη 21-12-2017 :
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Καρδίτσας -ΑΕ. ΣΠΑΡΤΗΣ
ΧΑΝΙΑ/ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ
ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΑΕ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ

*** Για το Κύπελλο Ελλάδα σε ΝΟΚ-ΑΟΥΤ αγώνες στο ποδόσφαιρο  :
ΧΘΕΣ Τρίτη 19-12-2017 :
ΤΡΙΚΑΛΑ 1963-ΠΑΟΚ Θεσσαλ.  1-5 .- ^
Σήμερα 20-12-2017 :
ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Αθηνών  0-1 ,(0-1).-^
Το γκολ :9΄ Βασιλακάκης .-
Κίτρινες κάρτες :Τσουκαλάς, Κιβρακίδης , Ισνάλντο , Ιγκλέσιας , Ν. Κατσάς , Μίρκοβιτς , Γιαννούλης .-^
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   0-2 (0-0) .-^
Τα γκολ : 57΄Μποτία ,66΄Ανσαριφάρντ .-
Κίτρινες κάρτες : Φιγκέϊρα , Καρυπίδης , Αγγελόπουλος ,Οουές , Κοροβέσης ,Ζίκο , Μ΄πούντικ ,.- ^
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΑΕΚ Αθηνών   0-4 ,(0-1) .-^
Τα γκολ : 45΄Λ. Χριστοδουλόπουλος , 46΄Μπακασέτα , 65΄Γκάλο , 87΄Γιακουμάκης .-
Κίτρινες κάρτες :Κονέ , Ρότσα , Λοπέζ ,Πάουλο ,Γκάλο , Μιχάϊ
Αύριο Πέμπτη 20-12-2017 :
ΑΕΛ ΛΑΡΙΣΣΑ-ΧΑΝΙΑ ΦΣ
ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
~* Οι  επαναληπτικοί 2οι αγώνες  09-01-2018 .-

*** Για την U20  στην Super League
ΑΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑ- ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ   3-4 .-^

Ένα γραμμάριο πρόληψης ισοδυναμή με 10 κιλά θεραπείας ..!

~~***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 :
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Παρασκευή 01  Δεκεμβρίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το  2008  .....
~  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  σε όλους μας  !!
: http://snsarfara.blogspot.com/2017/12/arfara-news-01-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Σάββατο  02 Δεκεμβρίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....  από το  2008 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-02-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Κυριακή 03 Δεκεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008  .... ~ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ Χριστουγέννων .... !!! από το Αρφαρά Καλαμάτας  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-03-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 04 Δεκεμβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από  το 2008 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-04-2017.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 05 Δεκεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/12/news-05-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 06  Δεκεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ... από το  2008 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-06-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 07 Δεκεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το  2008  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-07-2017.html .-
~* AΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  03 και 04 Δεκεμβρίου 2017 :
Αθλητική ανασκόπηση -επισκόπηση της εβδομάδας  που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/12/03-03-2017.html .- 
 ~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 08 Δεκεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .... από το  2008 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-08-2017.html .-
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 09  Δεκεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το  2008 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-09-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ... από το  2008 :http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-10-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας (2)- ARFARA NEWS  -2- Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .... από το 2008  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/12/2-news-2-10-2017.html .-
~*  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 09 και 10  Δεκεμβρίου 2017 :Μια επισκόπηση -ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/12/09-10-2017.html  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα  11 Δεκεμβρίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .... από  το  2008  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-11-2017.html .- 
~*Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 12 Δεκεμβρίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από το  2008 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-12-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη  13 Δεκεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .... από το 2008   :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-13-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....από το  2008 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-14-2017.html .-
~* ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:
Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου  2017  , 
Με  21 Ιατρικά θέματα για την υγεία μας    : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/12/blog-post.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  Arfara News  (2) Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από το  2008 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-2-14-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008    : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-15-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 16  Δεκεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....από το 2008  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-16-2017.html .- 
~*  Η  Εφημερίδα μας Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...  από το 2008 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/12/17-2017.html .-
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-18-2017.html .-
~*  ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 16 και 17  Δεκεμβρίου 2017 : Αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/12/16-17-2017.html
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης   ... από το  2008 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/12/news-19-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....... από το 2008 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/12/news-20-2017.html .-
~*

****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5942   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3799   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3802  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13. 563   βίντεο   .-  

The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview .-
 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-
https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ ~


 

1 σχόλιο:

  1. Με τις εξειδικευμένες γνώσεις μας από διαφορετικές βιομηχανίες και έμπειρους επαγγελματίες, θα συνεργαστούμε μαζί σας για να βοηθήσετε στη δημιουργία καλύτερων επιλογών χρηματοδότησης όπως η Προσωπική,
    Εταιρία,
    αυτοκίνητο
    ,Επιχείρηση,
    Γεωργικός,
    Πίστωση,
    Σπίτι / υποθήκη
    Δάνειο σπουδαστών για εσάς.

    Επικοινωνία
    Μάρκετινγκ Md, 20201.Baltimore Maryland

    Atlasloanfirm @ outlook . com

    WA / ΗΤ: 1 443 345 9339

    ΑπάντησηΔιαγραφή