ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 11 Αυγούστου  2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από το    2008  ...
~
                                Ι.Μ. Παναγίας Βουλκάνου


Μετανοήστε, γιατί τα σύννεφα της οργής του Θεούς σίμωσαν στη γη. Μεγάλο κακό έρχεται, από την πολλή αμαρτία.
                              ΜΟΝΗ  ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ
                        Στο αντρομανάστηρο Πετράλωνα Μεσσηνίας
 
~ 11 Αυγούστου
Μαρτύρων Εύπλου του διακόνου (†304), Γαΐου, Γαϊανού, Ζήνωνος, Μακαρίου. Μάρκου και Νεοφύτου. Όσιομαρτύρων Βασιλείου και Θεοδώρου των Ρώσων. Νεομαρτύρων Αναστασίου του εξ Ασωμάτου και Δημητρίου εξ Αγιάσου της νήσου Λέσβου καταγόμενων και εν Κασαμπά της Μικράς Ασίας αθλησάντων (†1816). Νήφωνος (1), πατριάρχου Κων/λεως, του από Θεσ/κης (†1460). Οσίου Πασσαρίωνος. Ανάμνησις του εν Κέρκυρα θαύματος του αγίου Σπυρίδωνος, καθ` ο απηλλάγη η πόλις το 1716 της πολιορκίας των Τούρκων.
(1) Ο άγιος Νήφων, καταγόταν από την Πελοπόννησο καιτο κοσμικό του όνομα ήταν Νικόλαος. Ακολούθησε έναν μοναχό, ο οποίος ονομαζόταν Αντώνιος και χρίστηκε και αυτός μοναχός. Την μοναχική του ζωή την ξεκίνησε στην Επίδαυρο αλλάζοντας το κοσμικό του όνομα σε Νήφων. Όταν ο μοναχός Αντώνιος απεβίωσε, ο Νήφων πήγε στο κάστρο της Βάρδας. Εκεί γνώρισε τον αγιορείτη Ζαχαρία, τον οποίο ακολούθησε και έτσι εγκαταστάθηκε στην Μονή της Θεοτόκου, στην Αχρίδα. Όταν ο Ζαχαρίας εκλέχτηκε αρχιεπίσκοπος Αχρίδας, ο Νήφων αποσύρθηκε στη Μονή Διονυσίου στο άγιο Όρος, όπου και χειροτονήθηκε διάκονος και στη συνέχεια ιερέας. Στη συνέχεια κλήθηκε να γίνει Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης και μετά το θάνατο του Ζαχαρία ανέλαβε την αρχιεπισκοπή Αχρίδας. Ο Νήφων ανέβηκε συνολικά δύο φορές στον αρχιεπισκοπικό θρόνο. Την τρίτη φορά πού του προτάθηκε να επαναθρονιστεί, αρνήθηκε και αποσύρθηκε στη Μονή όπου και απεβίωσε ειρηνικά.
~ 11 Αυγούστου: Εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Εύπλου του Διακόνου
 
Τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Εύπλου του Διακόνου τιμά σήμερα, 11 Αυγούστου, η Εκκλησία μας. Έζησε στα τέλη του 3ου αιώνα μ.Χ., όταν αυτοκράτορας ήταν ο Διοκλητιανός. Γεννήθηκε στην Κατάνη της Σικελίας, όπου ήταν και διάκονος της εκεί Εκκλησίας.
 ~ Θερμός κήρυκας του Ευαγγελίου ο Εύπλος, προσπαθούσε να στερεώσει την πίστη των διωκόμενων χριστιανών και τους προέτρεπε να προτιμούν τα πιο φρικτά μαρτύρια παρά να αρνηθούν το Χριστό.
Διότι «ει υπομένομεν, και συμβασιλεύσομεν ει αρνούμεθα. Κακείνος αρνήσεται ημάς» (Β’ προς Τιμόθεον, 6 12). Εάν, δηλαδή, δείχνουμε υπομονή, τότε και θα βασιλεύσουμε μαζί μ’ αυτόν (το Χριστό). Εάν, όμως, Τον αρνούμαστε, και Εκείνος θα μας αρνηθεί.
Οι ειδωλολάτρες, βλέποντας αυτή τη δραστηριότητα του Εύπλου, τον κατήγγειλαν στον Έπαρχο Καλβισιανό. Αυτός προσπάθησε με συζήτηση να πείσει τον Εύπλο ότι ήταν μωρία να πιστεύει στον Τριαδικό Θεό και έπρεπε το συντομότερο να Τον αρνηθεί.
Ο Εύπλος ακαταμάχητος συζητητής, διέλυσε ένα προς ένα όλα τα επιχειρήματα του έπαρχου. Ο Καλβισιανός, αφού είδε ότι δεν τα έβγαζε πέρα με τον Εύπλο, διέταξε και του έσχισαν τις σάρκες με σιδερένια νύχια. Κατόπιν του έσπασαν τις κνήμες με σφυριά και στο τέλος τον αποκεφάλισαν.
Ενώ ο Εύπλος εξακολουθούσε να μην αρνείται το Χριστό, μέχρι και την τελευταία του πνοή.
Απολυτίκιο:
Ήχος δ’. Ταχύ προκατάβαλε.
Ως θείος διάκονος, της Εκκλησίας Χριστού, οσίως διήγαγες, τα προς Θεόν και πιστώς, και ήθλησας άριστα, συ γαρ εν τω πελάγει, των ποικίλων αγώνων, εύπλοος ανεδείχθης, παμμακάριστε Εύπλε. Καί νυν προς λιμένας ημάς, θείους κυβέρνησαν.
 ~ Απολυτίκιο Αγ. Εύπλου του Διακόνου - 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  : https://youtu.be/4VW8pU_EIu0  .-

~
*** Γιατί λέμε «Υπεραγία Θεοτόκε, σώσον ημάς»;
~ Του Α. Θεοδώρου, «Χρυσοπλοκώτατε Πύργε»
Την επίκληση «Υπεραγία Θεοτόκε, σώσον ημάς» πολλοί την παρεξηγούν. Νομίζουν ότι δι’ αυτής η Θεοτόκος κηρύσσεται ως κύρια πηγή σωτηρίας, αξίωμα που ανήκει μόνο στον άχραντο τόκο της, τον Θεάνθρωπο Κύριο.

~ Γι’ αυτό αντικαθιστούν την επίκληση, που θεωρούν δογματικά εσφαλμένη, με άλλη: «Υπεραγία Θεοτόκε πρέσβευε υπέρ ημών». Η αντικατάσταση αυτή, ορθή στο νόημα και τη διατύπωσή της, δεν έρχεται ωστόσο σε αντίθεση προς την πρώτη επίκληση. Και οι δύο εκφράζουν το ίδιο πράγμα.
Κατά τη δογματική πίστη της Εκκλησίας μας, η Θεοτόκος ουδέποτε λαμβάνεται ως πρώτη και κύρια πηγή σωτηρίας, κάτι που θα ερχόταν σε αντίθεση με το λυτρωτικό αξίωμα του Χριστού, «ως μόνου μεσίτη μεταξύ Θεού και ανθρώπων και ως μόνης πηγής σωτηρίας».
Σε μια τέτοια περίπτωση η πρόταση θα ήταν δογματικώς επιλήψιμη, η δε Εκκλησία δεν θα τη χρησιμοποιούσε στη λατρεία της. Το ρήμα σώζω («σώσον») εδώ έχει άλλη σημασία, κυρίως σε ο,τι αφορά στο όργανο δια του οποίου τελείται η σωτηρία.
Η Θεοτόκος σώζει τον άνθρωπο όχι ως πρώτη και κύρια πηγή σωτηρίας, αλλά κατά δεύτερο λόγο και έμμεσα, δια της προσευχής, των δεήσεων και της χάρης της, ως πάναγνης Μητέρας του σαρκωθέντα Λόγου του Θεού. Αυτό ισχύει και για την προσευχή και το μεσιτικό αξίωμα όλων των Αγίων.
Σε τελική ανάλυση και εφόσον η σωτηρία παρέχεται από το Θεό δια της πρεσβείας της αγνής Θεομήτορος, οι δύο επικλήσεις εκφράζουν το ίδιο πράγμα και δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστικός προβληματισμός σ’ εκείνους που γνωρίζουν τα δογματικά ζητήματα της πίστεως μας.
~ Στα αστήρικτα βέβαια πνεύματα μπορεί να υπάρξει κάποιος «σκανδαλισμός», σ` αυτά όμως πρέπει να φωτίζει και να καθοδηγεί στην αλήθεια η διδάσκουσα αρχή της Εκκλησίας.
Η ζωή του ανθρώπου στη γη αυτή είναι γεμάτη πειρασμούς, είτε από την εσωτερική φύση του ανθρώπου, η οποία, επιρρεπής στην αμαρτία αυτοπειράζεται, είτε από το κοινωνικό περιβάλλον στο οποίο ο άνθρωπος ζει, ο κόσμος που είναι γεμάτος από παγίδες, κακότητα και πορνική φιληδονία, είτε και από συμβάντα ζωής έκτακτα και αναπάντεχα, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο την αντοχή και την ψυχική ευστάθεια του ανθρώπου.
Οι πειρασμοί, οι τόσο συχνοί στη ζωή μας, έχουν διπλή όψη, θετική και αρνητική. Από τη μια δοκιμάζουν τον άνθρωπο, αυξάνοντας την αντοχή, την υπομονή και την πίστη του στην πρόνοια του Θεού, εκτρέφοντας την ελπίδα και τη γλυκιά αίσθηση του σωτηρίου στο οδοιπορικό του πιστού προς την ουράνια θεία βασιλεία· από την άλλη όμως, δεδομένης της αδυναμίας της φύσεως, είναι δυνατό να οδηγήσουν τον άνθρωπο σε πτώση, με ο,τι αυτό συνεπάγεται στην ηθική και την πνευματική ζωή του. Κι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Κύριος, στην προσευχή που μας παρέδωσε, μας είπε να προσευχόμαστε: «Και μη εισενέγκης ημάς εις πειρασμόν».
Οι πιστοί, έχοντας παρρησία προς την αειπάρθενη Μητέρα του Χριστού, καταφεύγουν στη χάρη της, ζητώντας απ’ αυτή λύτρωση από τις δυσχέρειες και τα δεινά, που καθημερινά τους ταλαιπωρούν και τους συνθλίβουν.

***  Θαύμα της Παναγίας: «Στον οίκο του Υιού μου δεν παίζουν»
~  Ένας συγγενής μου, μου διηγήθηκε το έξης περιστατικό: Ένας φίλος του γιατρός, όταν ήταν μικρός, όπως όλα τα παιδάκια, πού γελάνε και μετακινούνται άσκοπα μέσα στον Ναό, χωρίς να καταλαβαίνουν, έτσι κι αυτός, μαζί με ένα ξαδελφάκι του γελούσε και πείραζε τα άλλα παιδάκια, πότε έτρεχε από δω και πότε έτρεχε από κει.
~  Τελείωσε ή εκκλησία, πήραν το Αντίδωρο, ο κόσμος έφυγε, αλλά αυτά τα δυο παιδάκια, ο γιατρός με τον ξάδελφο του, άρχισαν πάλι να ατακτούν μέσα στον Ναό. Τότε λοιπόν ακούγεται μία αυστηρή αλλά γλυκεία γυναικεία φωνή να τους λέγει:
– Στον οίκο του Υιού μου δεν παίζουν! Δεν τρέχουν από δω κι από κει. Προσεύχονται, κοινωνούν, μεταλαμβάνουν το Σώμα και το Αίμα Του. Το Αίμα του Υιού μου!
~ Και …φράπ! τα αρπάζει από τον σβέρκο και εν ριπή οφθαλμού ευρέθησαν και τα δύο παιδάκια έξω, στο προαύλιο του Ναού!
Και λέει ο γιατρός: «Σε μένα να ‘έρθουν να πουν αν υπάρχει ή δεν υπάρχει Θεός, Σε μένα μίλησε ο Θεός δια μέσου της Υπεραγίας Θεοτόκου!»
«Εμπειρίες κατά την Θεία Λειτουργία»
π. Στεφάνου Αναγνωστόπουλου
~ Θαύμα της Θεοτόκου: Παναγία μου, πήγαινε να επισκεφθείς το παιδί μου
~ Ένας πατέρας διηγείται τα εξής για το παιδί του, που κάποτε είχε αρρωστήσει: Το παιδί μου ο Πέτρος προσβλήθηκε από ελονοσία. Το πήγαμε εκείνη την νύκτα αμέσως στο νοσοκομείο. Εγώ έμεινα στο σπίτι, ενώ η σύζυγός μου παρέμεινε κοντά στο παιδί μας στο νοσοκομείο. Στάθηκα μπροστά στις εικόνες των Αγίων μας.
~  Έστρεψα τα μάτια μου στην Θεοτόκο και της είπα: «Οι αιρετικοί, Παναγία μου, μέρα-νύκτα σε κακολογούν, εγώ όμως σε πιστεύω, σε προσκυνώ και σε δοξολογώ. Θέλω αύριο να ευδοκήσης να δοξασθή το όνομά σου και εγώ να διηγούμαι τα θαυμάσιά σου.
Πήγαινε να επισκεφθής το παιδί μου στο νοσοκομείο. Κουράσθηκα να πηγαίνω εκεί και να γυρίζω πάντα πικραμένος…».
~ Το πρωί επήγα τσάι στο νοσοκομείο για το παιδί μου. Μετά έφυγα αμέσως για την δουλειά μου. Το απόγευμα ο γιατρός είχε υπογράψει το εξιτήριο του παιδιού μου. Επήγα, το επήρα και με την γυναίκα μου εδοξάσαμε την άμεση επέμβασι της Παναγίας μας.
~
Άγιος Μύρων

Άγιος Μύρων
 
Άγιος Αιμιλιανός ο Ομολογητής, επίσκοπος Κυζίκου

Άγιος Αιμιλιανός ο Ομολογητής, επίσκοπος....
 
Άγιος Μίκαλλος

Άγιος Μίκαλλος
 
Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού

Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού
 
Άγιοι Επτά Παίδες εν Εφέσω

Άγιοι Επτά Παίδες εν Εφέσω
 
Ανακομιδή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Πρωτομάρτυρα Στεφάνου

Ανακομιδή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Π....
 
Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς και Ιαματικός

Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς και Ιαμ....
 
Αγία Παρασκευή η Οσιομάρτυς

Αγία Παρασκευή η Οσιομάρτυς
 
Σύναξη της Παναγίας της Γιάτρισσας στη Μάνη

Σύναξη της Παναγίας της Γιάτρισσας στη Μάνη
 
*** Άγιον Όρος: Τέλος Σεπτεμβρίου εγκαινιάζεται το Κέντρο Υγείας
~  Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα εγκαινιαστεί και θα τεθεί σε λειτουργία το νέο Κέντρο Υγείας στις Καρυές του Αγίου Όρους, καθώς διευθετήθηκαν και οι τελευταίες εκκρεμότητες. Τα παραπάνω δήλωσε ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ, Στρατής Πλωμαρίτης, απαντώντας στις καταγγελίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).
~  Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ οι υπερσύγχρονες κτηριακές εγκαταστάσεις του ΚΥ Αγίου Όρους, που ξεπερνούν τα 1.000 τ.μ., έχουν ολοκληρωθεί, ωστόσο το κτήριο δεν έχει παραδοθεί. Να σημειώσουμε ότι η Ιερά Επιστασία είχε παραχωρήσει ένα μικρό χώρο στις Καρυές, που λειτουργεί μέχρι σήμερα ως Κέντρο Υγείας, ωστόσο δεν αρκεί.
Είναι έτοιμο να λειτουργήσει
Μιλώντας στο halkidikifocus, ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ, Στρατής Πλωμαρίτης, ανακοίνωσε ότι το νέο σύγχρονο κτήριο θα δοθεί σε χρήση στο τέλος του Σεπτεμβρίου: «Οι εγκαταστάσεις του νέου κτηρίου που θα στεγάσει το Κέντρο Υγείας Αγίου Όρους έχουν ολοκληρωθεί. Όπως έχει ολοκληρωθεί και η προμήθεια και εγκατάσταση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και συγκεκριμένα εγκαταστάθηκε υπέρηχος, μικροβιολογικό και ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πλωμαρίτης.
~  «Όσον αφορά τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό, δηλαδή τα κρεβάτια, γραφεία και τα βοηθητικά μέσα, οι δύο διαγωνισμοί που προκήρυξε η 4η ΥΠΕ κηρύχθηκαν άγονοι. Ωστόσο η Ιερά Επιστασία διευθέτησε τη συγκεκριμένη εκκρεμότητα, χρηματοδοτώντας την αγορά τους από το εμπόριο», πρόσθεσε ο Διοικητής της 4η ΥΠΕ και υπογράμμισε: «Έτσι, με την ολοκλήρωση όλων αυτών των διαδικασιών, το νέο κτήριο του ΚΥ στις Καρυές θα εγκαινιαστεί στα τέλη Σεπτέμβρη». «Συνεπώς το υπάρχον προσωπικό θα εγκατασταθεί σε ένα νέο υπερσύγχρονο και αναβαθμισμένο χώρο, στο οποίο θα είναι ανάλογη και η παροχή των υπηρεσιών, τόσο προς τα μέλη της μοναστηριακής κοινότητας, όσο και στους χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο», κατέληξε ο κ. Πλωμαρίτης.~
Σήμερα 11/08/2017 εορτάζουν:
Άγιος Εύπλος ο Διάκονος, ο Μεγαλομάρτυρας, Άγιος Νήφων Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης, Άγιοι Αναστάσιος Πανεράς και Δημήτριος ο Μπεγιάζης
***  Υποχωρεί λίγο ο υδράργυρος αλλά παραμένει η υγρασία- Η σημερινή πρόγνωση του καιρού για την Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για σήμερα Παρασκευή 11/8/2017 προβλέπεται αίθριος.
Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και λίγες σποραδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πιο χαμηλά επίπεδα και θα κυμανθεί από 26 έως 34 βαθμούς Κελσίου, όμως η αισθητή θερμοκρασία λόγω αυξημένων ποσοστών υγρασίας θα είναι αρκετούς βαθμούς υψηλότερη.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 30-85%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 9.7 (Πολύ Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 3 (Υψηλή).
Θα υπάρξει συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μικρές ποσότητες.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

*** Αλαλούμ με τα δασικά στη Δυτική Μάνη
9.500 ενστάσεις έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα για τους δασικούς χάρτες στη Μεσσηνία
 Η… ραστώνη του Αυγούστου με τις υψηλές θερμοκρασίες έχει «παγώσει» τα προβλήματα με τους δασικούς χάρτες στη Μεσσηνία, δίχως αυτό να σημαίνει, όμως, ότι δεν υπάρχουν, όπως και αντιδράσεις, αλλά και πρακτικές Δήμων που το μόνο που κάνουν είναι να κρύβουν το μείζον αυτό θέμα… κάτω από το χαλί.
Ειδικότερα, σημαντικός αριθμός οικισμών στο Δήμο Δυτικής Μάνης δεν ασχολήθηκε ποτέ με τους δασικούς χάρτες, αφού χαρακτηρίστηκαν ως "στάσιμοι ". Σε αυτού του είδους τις περιοχές μπορεί κάποιος να οικοδομήσει σε ακτίνα 800 μέτρων από το κέντρο του χωριού.
Βέβαια, τούτο δε σημαίνει ότι έτσι καταργείται και όποιος δασικός νόμος υπάρχει. Γιατί, όταν κάποιος πολίτης σε μια ανάλογου χαρακτήρα περιοχή προχωρήσει σε χτίσιμο σπιτιού, θα πρέπει να απευθυνθεί στην Πολεοδομία, η οποία με τη σειρά της θα ζητήσει πράξη χαρακτηρισμού από το Δασαρχείο. Αυτή η πρακτική, λένε οι ειδικοί, είναι αμφιβόλου νομιμότητας και περιγράφονται ως "οικισμοί στερούμενης νόμιμης έγκρισης".
Μάλιστα, σε σχετική τοποθέτηση του ΤΕΕ Πελοποννήσου έχει γίνει ιδιαίτερη αναφορά στο θεσμικό πλαίσιο των στάσιμων οικισμών (το οποίο καθορίζει τη ζώνη των  800 μέτρων από το κέντρο του οικισμού), γιατί οι διατάξεις του προέβλεπαν να χρησιμοποιούνται όροι δόμησης εντός οικισμού στην «εκτός σχεδίου» περιοχή με ταυτόχρονα μικρά όρια αρτιότητας.
"Αυτό οδήγησε στη διαμόρφωση ενός  άναρχου οικιστικού περιβάλλοντος σε μια άτυπη επέκταση, που απαιτεί ιδιαίτερη αξιολόγηση. Οι άτυπες αυτές επεκτάσεις είναι που έχουν δεχθεί τις μεγαλύτερες οικιστικές πιέσεις και, κατά συνέπεια, έχουν υποστεί και τις μεγαλύτερες αλλοιώσεις. Γι’ αυτούς τους λόγους δε συμφωνούμε με τον καθορισμό 14 παραδοσιακών οικισμών στο Δήμο της Δυτικής Μάνης από τους οποίους σήμερα οι 7 είναι στάσιμοι οικισμοί", αναφέρεται μεταξύ άλλων.
  Παράταση για την εξαγορά δασικών
εκτάσεων που εκχερσώθηκαν
Από την άλλη, για ένα χρόνο, μέχρι και τις 8 Αυγούστου 2018, παρατείνεται η δυνατότητα για την εξαγορά εκτάσεων δασικού χαρακτήρα που εκχερσώθηκαν για γεωργική εκμετάλλευση πριν από την 11η Ιουνίου 1975, σύμφωνα και με απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος (ΥΑ 158341/3927/26-7-2017- ΦΕΚ Β´ 2758). Η προθεσμία με βάση το Νόμο 4280/2014 έληγε χθες και έδινε τριετή εφαρμογή στη ρύθμιση, με περιθώριο παράτασης για ένα χρόνο με απόφαση υπουργού.
Η δυνατότητα εξαγοράς παρέχεται για όλες τις εκτάσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις των παραγράφων 5-14 του άρθρου 47 του ν. 998/79 και μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν οι ενδιαφερόμενοι πολίτες όλης της χώρας. Η διάταξη αυτή μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί εν όψει της κύρωσης των δασικών χαρτών της χώρας.
Για τις περιοχές με αναρτημένο δασικό χάρτη παρέχεται έως 7 Σεπτεμβρίου 2017 δυνατότητα εξαγοράς της έκτασης, εφόσον αυτή έχει χαρακτηριστεί ως ΔΑ ή ΧΑ και η εκχέρσωσή της για γεωργική καλλιέργεια έχει γίνει πριν από την 11η Ιουνίου 1975, ώστε η έκταση αυτή να εξαιρεθεί της προσωρινής κύρωσης του χάρτη και να μη θιγούν τα συμφέροντα του αγρότη. Αποτέλεσμα της δημοσίευσης της παραπάνω υπουργικής απόφασης είναι η συνέχιση χωρίς κωλύματα της διαδικασίας των εξαγορών αυτών των εκτάσεων.
Αντίστοιχη ρύθμιση υπάρχει σε ισχύ και για την αλλαγή χρήσης εκτάσεων που εκχερσώθηκαν από το 1975 έως το 2007, όπου και παραχωρείται η έγκριση επέμβασης από τη Δασική Υπηρεσία, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του άρθρου 47Β του ν. 998/79.
Για όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις έχουν μειωθεί τα κόστη εξαγοράς ή αλλαγής χρήσης, δεν απαιτείται υποβολή αντίρρησης και μπορεί να αξιοποιηθεί η ρύθμιση των 100 δόσεων.
Υπενθυμίζεται, δε, ότι παρά τη θερινή περίοδο, οι πολίτες, οι επαγγελματίες και τα λοιπά Νομικά Πρόσωπα θα πρέπει να ενεργοποιηθούν ώστε να υποβάλουν εγκαίρως τις υποχρεώσεις τους και να μην τις αφήσουν για τις τελευταίες ημέρες της προθεσμίας της 7ης Σεπτέμβριου 2017. Έχουν δοθεί επαρκείς παρατάσεις ώστε η ανάρτηση να έχει διαρκέσει κατά μέσο όρο 7,5 μήνες, μέχρι την καταληκτική ημερομηνία.
Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του Δασαρχείου, μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί περίπου 9.500 ενστάσεις πολιτών στη Μεσσηνία. Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Τροχαίο με δύο οχήματα και χωματουργικό μηχάνημα του δήμου Τριφυλίας στους Γαργαλιάνους (φωτογραφίες) 
 
Τροχαίο ατύχημα με υλικές κυρίως ζημιές και ελαφρύ τραυματισμό ατόμου σημειώθηκε  το πρωί στο δρόμο Μαραθόπολης – Γαργαλιάνων. Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, περί τις 7.30, αυτοκίνητο που κινούνταν με κατεύθυνση προς τους Γαργαλιάνους συγκρούστηκε με χωματουργικό μηχάνημα του δήμου Τριφυλίας το οποίο είχε βγει από αγροτικό παράδρομο στρίβοντας για να κατευθυνθεί προς τη Μαραθόπολη. Το αυτοκίνητο χτύπησε τον «κουβά» του χωματουργικού μηχανήματος και εξετράπη της πορείας του καταλήγοντας σε παρακείμενο χωράφι στην απέναντι πλευρά του δρόμου. Το δεύτερο όχημα, που κι αυτό κινούνταν με κατεύθυνση προς του Γαργαλιάνους, εξετράπη της πορείας του καταλήγοντας κι αυτό σε παρακείμενο χωράφι. Ο οδηγός του πρώτου αυτοκινήτου τραυματίστηκε στο χέρι, ενώ ο δημοτικός υπάλληλος που οδηγούσε το χωματουργικό μηχάνημα και δύο άτομα που επέβαιναν στο δεύτερο όχημα δεν υπέστησαν κάποιο τραυματισμό. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος διενεργείται από το Α.Τ. Γαργαλιάνων.

*** Αφαιρούνται αγροτικές εκτάσεις και επιδοτήσεις 
Ο Σύνδεσμος Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΑΣΟΕΕ) σε ανακοίνωση, που εξέδωσε για τα προβλήματα με τους δασικούς χάρτες, εκτιμά ότι ούτε η παράταση που δόθηκε μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου αντιμετωπίζει επί της ουσίας το θέμα και δε διασφαλίζει τα δικαιώματα των παραγωγών.
Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: "Αναφορικά με το θέμα της ανάρτησης των δασικών χαρτών, το υπουργείο Περιβάλλοντος έδωσε νέα παράταση του χρόνου υποβολής αντιρρήσεων έως την 7η Σεπτεμβρίου για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στη διαδικασία, ωστόσο εκτιμούμε ότι ούτε η κίνηση αυτή θα έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα, καθώς δεν αντιμετωπίζει τις παθογένειες της διαδικασίας απλά μεταθέτει το πρόβλημα για μερικές εβδομάδες.
Από μόνη της η παράταση ολίγων ημερών που δόθηκε εν μέσω θέρους δεν επαρκεί και σε καμία περίπτωση δε διασφαλίζει το δικαίωμα των παραγωγών να ενημερωθούν αναλυτικά και να προβούν σε όποιες ενέργειες επιτάσσει το συμφέρον τους, στο πλαίσιο πάντα της νόμιμης διαδικασίας.
Ο ΣΑΣΟΕΕ (Σύνδεσμος Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος) εκτιμά ότι οι αιτήσεις του ΟΣΔΕ 2017 οι οποίες υποβλήθηκαν από τους γεωργούς ενώ οι δασικοί χάρτες είχαν ήδη αναρτηθεί, μπορούν να θεωρηθούν ως αντίρρηση για τα αγροτεμάχια που εμφανίζονται ως δασικά στους ανηρτημένους χάρτες.
Η υιοθέτηση αυτής της “αυτόματης” διαδικασίας θα επιτρέψει την κατ’ αρχήν προστασία του αγροτικού χαρακτήρα των εκτάσεων για τη φετινή χρονιά, δίνοντας το χρόνο που απαιτείται τόσο στους παραγωγούς, να προχωρήσουν στην κατάθεση των δικαιολογητικών που απαιτούνται, όσο και στους αρμόδιους φορείς, να συντονίσουν τη διαδικασία αποτελεσματικότερα.
Σε μία τέτοια περίπτωση, τα ΚΥΔ, τα οποία αποτελούν ένα δίκτυο τοπικών φορέων με μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση γεωχωρικών δεδομένων αλλά και με στενή σχέση με τους παραγωγούς, θα μπορούν να αναλάβουν το ρόλο της προκαταρκτικής ενημέρωσης και καθοδήγησης του παραγωγού για τη συνέχιση ή όχι της διαδικασίας. 

Θεωρούμε ότι ο πλέον κατάλληλος χρόνος τόσο για τη διαδικασία ενημέρωσης των παραγωγών όσο και για τη διασφάλιση της συνεκτικότητας των δεδομένων ΟΣΔΕ και δασικών χαρτών, είναι η περίοδος υποβολής των αιτήσεων και με την κατάλληλη προετοιμασία το επόμενο διάστημα η διαδικασία θα μπορούσε να επιταχυνθεί σημαντικά. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι συνολικά οι εκτάσεις που δηλώθηκαν στο ΟΣΔΕ και εμφανίζονται ως δασικές στους αναρτημένους χάρτες είναι πάνω από 1,3 εκατομμύρια στρέμματα, εμπλέκουν περισσότερους από 120.000 δικαιούχους ενισχύσεων, ενώ η αξία των ενισχύσεων που μπορεί να χαθούν για τους Έλληνες αγρότες υπολογίζεται γύρω στα 100 εκατομμύρια ευρώ.
Ασφαλώς η κύρωση των δασικών χαρτών της χώρας αποτελεί ένα πολύ σημαντικό έργο που θα πρέπει να ολοκληρωθεί κάποια στιγμή, ωστόσο η κυβέρνηση θα πρέπει να αντιληφθεί ότι οι αγρότες και η αγροτική οικονομία της χώρας δεν αντέχουν να χάσουν ούτε ένα στρέμμα καλλιεργήσιμης γης και ούτε ένα ευρώ αγροτικών επιδοτήσεων εξαιτίας πιθανών διαδικαστικών προβλημάτων. 

Όλοι οι αγρότες δικαιούνται να έχουν το χρόνο, τα μέσα και την τεχνική βοήθεια που απαιτείται ώστε να αποφασίσουν, έχοντας όλα τα δεδομένα στη διάθεσή τους, για το εάν και ποια διαδικασία θα ακολουθήσουν, πόσο θα τους κοστίσει και τι θα τους αποφέρει.
Και πρέπει επίσης να είναι σίγουρο ότι κανένας δεν μπορεί… ελαφρά τη καρδία να αφαιρέσει ζωτικές αγροτικές εκτάσεις και να στερήσει γεωργικές επιδοτήσεις, επειδή η διαδικασία – η οποία μάλιστα χρησιμοποιεί δεδομένα του 1945 - καθυστέρησε ή δεν συντονίστηκε επαρκώς.

*** «Θεσμός» το ροκ φεστιβάλ “Heavy By The Trees”! (φωτογραφίες) 
Για δεύτερη συνεχή χρονιά προχθές το πρωτοποριακό ροκ φεστιβάλ “Heavy By The Trees” έκανε έντονη την παρουσία του στα Φιλιατρά, στο Πάρκο της Βλαχέρνας! Με σταθερές αξίες και νέες προσθήκες, χάρισε μια υπέροχη μουσική ηλεκτρική βραδιά με πολλή ενέργεια!
Το φεστιβάλ, που διοργανώνεται από τον Εμπορικό Σύλλογο Φιλιατρών και το Σύλλογο Φιλοπροόδων, έχει καθιερωθεί στη συνείδηση της νεολαίας και της τοπικής κοινωνίας και, πλέον, αποτελεί «θεσμό» στα καλοκαιρινά πολιτιστικά δρώμενα. Φέτος συμμετείχαν τέσσερα νεανικά μουσικά σχήματα που ξεσήκωσαν το κοινό τους.
Μ’ έναν όμορφο και συγχρόνως δυναμικό τρόπο ξεκίνησε η βραδιά, προχθές, με το συγκρότημα των “Intersection”, με το Γιάννη Κουτσογιάννη από την Κυπαρισσία στο μπάσο και την Ευγενία Θεοδωροπούλου στη φωνή. Η Ευγενία συμμετείχε και πέρυσι στο φεστιβάλ, ενώ είναι και αυτή από την Κυπαρισσία. Ήρθε φέτος μαζί με την ντράμερ του συγκροτήματός της, Κλεοπάτρα Τόκα, από την Αθήνα και ταξίδεψαν το πολυπληθές κοινό στους ήχους της ροκ μουσικής. Στο συγκρότημα έπαιξε κιθάρα και ο Δημήτρης Ηλιόπουλος από την Κυπαρισσία, ο οποίος μαζί με το Γιάννη Κουτσογιάννη έπαιξαν και στο επόμενο συγκρότημα, “Still Alive”.  Τα παιδιά από την Κυπαρισσία, με τον Παύλο Χριστακόπουλο στη δεύτερη κιθάρα, τον Δημήτρη Μιλούση στα ντραμς και τη Βασιλική Ψιλοπούλου στη φωνή.
Επόμενο συγκρότημα της βραδιάς οι “F.D.RNB”, όπου συμμετείχαν ο Καρβελάς Κωνσταντίνος από τα Φιλιατρά και τα παιδιά από την Πάτρα, Βασίλης Λέτσιος και Κουρελέας Αριστοτέλης στις κιθάρες και Παγίδας Αλέξανδρος στο μπάσο. Ο ντράμερ Καραχάλιος Νίκος δεν ήταν original μέλος του συγκροτήματος, αλλά λόγω απουσίας του ντράμερ “κατέβηκε” να βοηθήσει στο live. Το συγκρότημα έπαιξε δικά του τραγούδια μόνο, τα οποία έχουν κυκλοφορήσει στο πρώτο τους άλμπουμ EP με όνομα “Shut the ligh”t!
Τη βραδιά του Φεστιβάλ έκλεισαν οι “One night band”, τα παιδιά από τα Φιλιατρά, των οποίων η μπάντα δημιουργήθηκε το 2015 για μία νύχτα live, αλλά έκανε την εμφάνισή της στο “Heavy by the trees” vol 1 και 2! Στις κιθάρες ο Καρβελάς Κωνσταντίνος και ο Αποστολόπουλος Δημήτρης. Στα ντραμς ο Νικολόπουλος Δημήτρης, στο μπάσο ο Αραμπατζάκης Βασίλης και στις φωνές η Μιχαλακοπούλου Χριστίνα και ο Καρβελάς Κωνσταντίνος.   Του Ηλία Γιαννόπουλου  Φωτογραφίες: Νίκος Φάμπας

***  Αναλγησία 
Ακάλυπτες είναι εδώ και ένα μήνα οι γυναίκες με καρκίνο του μαστού από μια σωτήρια εξέταση που μπορεί να καταγράψει τις πιθανότητες επανεμφάνισης της ασθένειας, καθώς και την πιθανότητα ωφέλειας από τη χημειοθεραπεία.
Αιτία η ανάκληση στις 11 Ιουλίου από το υπουργείο Υγείας της απόφασης βάσει της οποίας η εξέταση αποζημιωνόταν από τον ΕΟΠΥΥ.
Είχε προηγηθεί απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία δικαίωνε ασθενή στην προσφυγή της κατά των ορίων ηλικίας (65 έτη) που προέβλεπε η προηγούμενη απόφαση του 2013 για την εξέταση Oncotype DX.
Πρόκειται μια εξέταση που κοστίζει 3.800 ευρώ και την οποία μέχρι και τον Ιούλιο οι ασθενείς πλήρωναν και στη συνέχεια λάμβαναν από τον ΕΟΠΥΥ την επιστροφή του 80% του κόστους, με τη συμμετοχή τους να καθορίζεται στο 20%, δηλαδή περίπου 760 ευρώ.
Αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Σ. Μπερσίμη, ζητώντας του να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες για την κάλυψη του κενού.
Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, σε ανάρτησή του στο Facebook υποστήριξε πως «η νέα απόφαση θα εκδοθεί σε λίγες ημέρες μετά την εισήγηση -που απαιτείται- από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας, η οποία θα διορθώνει την προηγούμενη και θα καλύπτει και τις ηλικιακές ομάδες άνω των 65 ετών».
Έπρεπε να υπάρξει διαμαρτυρία για το αυτονόητο;   Α.Π. 

***  Παράταση υποβολής αιτήσεων για το Μεταπτυχιακό «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία» 
Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία: Νέες θεωρήσεις και προοπτικές»  ύστερα από την απόφαση της Σ.Ε. του ΠΜΣ ανακοινώνει την παράταση της υποβολής των αιτήσεων για τα ακαδημαϊκά έτη 2017-2019.
Παράταση υποβολής αιτήσεων για το Μεταπτυχιακό «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία» από 20 Ιουλίου έως 20 Σεπτεμβρίου 2017
Τα δικαιολογητικά πρέπει να υποβληθούν στη Γραμματεία του Τ.Ι.Α.Δ.Π.Α (κα Ευαγγελία Ντόλου, τηλ. 27210- 65101)
Αντικείμενο του ΠΜΣ «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία: Νέες θεωρήσεις και προοπτικές» του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου είναι η διεύρυνση και εμβάθυνση στη γνώση και προαγωγή της έρευνας στα αντικείμενα της Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας μέσα κυρίως από αρχειακό υλικό. Το Πρόγραμμα λειτουργεί συμπληρωματικά προς τις προπτυχιακές σπουδές που προσφέρουν Τμήματα Ιστορίας ή συναφή προς αυτά Τμήματα Ανώτατης Εκπαίδευσης.
  Περισσότερες Πληροφορίες: http://ham.uop.gr/nea/355-paratasi-ypovolis-aitiseon-pms-neoteri-kai-syg...

***   Έρχονται οι Περσείδες, ετοιμαστείτε για ξενύχτι και ευχές 
Ο Ιωάννης Σειραδάκης, διεθνώς αναγνωρισμένος αστροφυσικός, ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ και ευρύτερα γνωστός για τη μελέτη του Μηχανισμού των Αντικυθήρων άφησε στην άκρη τη δύσκολη επιστημονική ορολογία και του νόμους της Φυσικής και μίλησε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για την εντυπωσιακή «βροχή Περσειδών».
"Κάθε χρόνο λαμβάνει χώρα το φαινόμενο αυτό, την ίδια εποχή. Πέρυσι το φαινόμενο ήταν απολαυστικό, διότι η Σελήνη είχε δύσει νωρίς και στον σκοτεινό, εβένινο ουρανό είχαμε την τύχη να μετράμε 1-2 διάττοντες (πεφταστέρια) ανά λεπτό. Βρισκόμουν στη Νότια Κρήτη, στη Σούγια με μία ωραία παρέα. Ξαπλώσαμε κυκλικά στην αμμουδιά και ο καθένας κοίταζε διαφορετική περιοχή του ουρανού. Όταν ένας διάττοντας διέσχιζε τον ουρανό τον μετρούσαμε φωναχτά. Μετά από μία ώρα είχαμε μετρήσει πάνω από 70.
Φέτος το μέγιστο της βροχής διαττόντων αστέρων θα λάβει χώρα 11-13 Αυγούστου. Η Σελήνη, με φωτισμένη επιφάνεια κατά 80% (τρίτο τέταρτο) θα ανατείλει και θα φωτίσει έντονα τον ουρανό μετά τις 12:00 τα μεσάνυχτα. Μπορεί να μη δούμε 80-100 διάττοντες την ώρα, αλλά σίγουρα θα βλέπουμε περίπου έναν κάθε 1,5-2 λεπτά.
Οι διάττοντες, εμφανίζονται σε διάφορα σημεία του ουρανού, αλλά όλοι φαίνεται να προέρχονται από βόρεια- βόρειοανατολικά, εκεί που βρίσκεται ο αστερισμός του Περσέα. Δεν είναι αστέρια, ούτε πλανήτες, ούτε καν μικρά βράχια που πέφτουν από τον ουρανό: Είναι μικρά σωματίδια, σαν κόκκοι άμμου, υπολείμματα ενός παλιού κομήτη, που στην αέναη, ετήσια τροχιά της γύρω από τον Ήλιο, η Γη τα συναντά κάθε Αύγουστο, καθώς πάντα, κάθε Αύγουστο, αυτή κινείται προς τον αστερισμό του Περσέα.
Διαλέξτε ένα σκοτεινό μέρος, μακριά από τα φώτα της πόλης, ξαπλώστε αναπαυτικά σε μια πολυθρόνα ή στην άμμο με τους φίλους σας και, όταν περάσει το δειλινό, αρχίστε να μετράτε πεφταστέρια. Και αν κάνετε και μια ευχή, ας είναι καλή και ας πιάσει τόπο".  ΑΠΕ ΜΠΕ

***  Στην καυτή ανάσα του καύσωνα η Μεσσηνία – Στο 85% χθες το βράδυ η υγρασία στην Καλαμάτα
Συνεχίστηκε μία ακόμα μέρα η καυτή ανάσα του καύσωνα πάνω από τη χώρα, προκαλώντας πολύ δύσκολες συνθήκες, ιδιαίτερα στους τουρίστες, που είτε δεν είναι συνηθισμένοι σε παρόμοια φαινόμενα είτε κυκλοφορούν στο ύπαιθρο για να επισκεφθούν διάφορα σημεία ενδιαφέροντος.
Οι θερμοκρασίες στις περισσότερες περιοχές της χώρας ξεπέρασαν τους 39 βαθμούς Κελσίου, εκτός των νησιών του Αιγαίου, όπου τα μελτέμια κράτησαν τα θερμόμετρα αρκετά χαμηλότερα.
Η πιο δύσκολη κατάσταση διαμορφώθηκε στο Ιόνιο και στα δυτικά της χώρας, καθώς υπήρχαν ταυτόχρονα συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών σε συνδυασμό με άπνοια και υψηλά ποσοστά υγρασίας.
Οι πιο υψηλές θερμοκρασίες, άνω των 40 βαθμών Κελσίου, καταγράφηκαν χθες στην Αμφιλοχία, στην Ιθάκη, στη Μεσσηνία και στην Ηλεία. Στους 39 βαθμούς έφτασε η θερμοκρασία σε Άρτα, Αιτωλοακαρνανία και Λακωνία. Στα νησιά του Αιγαίου, η θερμοκρασία ήταν 2 - 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Παράλληλα, αποπνικτική ήταν χθες το βράδυ η ατμόσφαιρα στην πόλη της Καλαμάτας, με υγρασία που έφθασε το 85% σύμφωνα με τον ερασιτέχνη μετεωρολόγο Κώστα Μενούνο, ενώ χαρακτηριστικά ήταν και τα σύννεφα υγρασίας στον ουρανό της Καλαμάτας κατά τη διάρκεια της νύχτας. 

***  Πρόσληψη προσωπικού για τα ΚΔΑΠ Καλαμάτας 
Ο Δήμος Καλαμάτας θα προσλάβει ωρομίσθιο εκπαιδευτικό – καλλιτεχνικό προσωπικού για την υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Καλαμάτας, που εδρεύουν στην Καλαμάτα, για το σχολικό έτος 2017 – 2018, με Σύμβαση Εργασίας Ορισμένου Χρόνου, συνολικού αριθμού 29 (είκοσι εννέα) ατόμων, για τις εξής ανά ειδικότητα, αριθμό ατόμων και διάρκεια σύμβασης θέσεις, με τα αντίστοιχα απαιτούμενα τυπικά και ειδικά προσόντα:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ - ΕΙΔΗΚΟΤΗΤΑΑΡΙΘ. ΘΕΣΕΩΝΕΚΠΑΙΔ. ΒΑΘΜΙΔΑ
Εκπαιδευτικό προσωπικό – Καθηγητής Φυσικής Αγωγής05ΠΕ
Εκπαιδευτικό προσωπικό – Καθηγητής Φυσικής01ΠΕ
Εκπαιδευτικό προσωπικό – Καθηγητής Μαθηματικών01ΠΕ
Εκπαιδευτικό προσωπικό –
Καθηγητής
Περιβάλλοντος
01ΠΕ
Εκπαιδευτικό προσωπικό – Καθηγητής Χημικός01ΠΕ
Εκπαιδευτικό προσωπικό – Δάσκαλοι03ΠΕ
Καλλιτεχνικό προσωπικό – Μουσικός04ΠΕ εν ελλείψει ΤΕ εν ελλείψει ΔΕ
Καλλιτεχνικό προσωπικό – Θεατρολόγος02ΠΕ
Καλλιτεχνικό προσωπικό – Καθηγητής Εικαστικών03ΠΕ εν ελλείψει ΤΕ εν ελλείψει ΔΕ
Εκπαιδευτικό προσωπικό –
Καθηγητές Αγγλικών
04ΠΕ
Εκπαιδευτικό προσωπικό Πληροφορικής04ΠΕ
ΣΥΝΟΛΟ ΘΕΣΕΩΝ29
 
Οι υποψήφιοι όλων των ειδικοτήτων θα πρέπει να έχουν την ελληνική ιθαγένεια και να έχουν ηλικία 21 ετών και άνω και μην έχουν υπερβεί το 64ο έτος (άρθρο 13 του Ν. 3584/2007).
  Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση του φορέα και να την υποβάλουν είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, στα γραφεία του τμήματος Προσωπικού (111) στον 1ο όροφο του νέου Δημαρχείου Καλαμάτας, Αθηνών 99, τηλέφωνα 27213 60831, 27213 60829 και φαξ 27213 60800, μαζί με τα αντίγραφα όλων των απαιτούμενων δικαιολογητικών και τίτλων.
Η υποβολή των αιτήσεων και των δικαιολογητικών είναι δέκα (10) ημέρες (υπολογιζόμενες ημερολογιακά) και αρχίζει από την επομένη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης της προκήρυξης σε τοπικές εφημερίδες ή της ανάρτησης της στο χώρο ανακοινώσεων του Δήμου Καλαμάτας, εφόσον η ανάρτηση είναι τυχόν μεταγενέστερη της δημοσίευσης στις εφημερίδες. Η ανωτέρω προθεσμία λήγει με την παρέλευση ολόκληρης της τελευταίας ημέρας και εάν αυτή είναι, κατά νόμο, εξαιρετέα (δημόσια αργία) ή μη εργάσιμη, τότε η λήξη της προθεσμίας μετατίθεται την επόμενη εργάσιμη ημέρα.
Οι συνεντεύξεις των ενδιαφερομένων θα πραγματοποιούνται από την ορισμένη με την υπ' αριθμ. 423/2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τριμελή επιτροπή, σε ημερομηνία και ώρα που θα τους γνωστοποιηθεί κατά την υποβολή της αίτησής τους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν ολόκληρη την ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας (www.kalamata.gr).

***  Εξιχνιάστηκαν κλοπές και διάρρηξη με εμπρησμό σπιτιού σε περιοχές της Μεσσηνίας 
Τέσσερις κλοπές και διαρρήξεις οικιών, που έγιναν τον Απρίλιο στα Φιλιατρά (το σπίτι που «χτύπησαν» οι δράστες το έκαψαν κιόλας, αφήνοντας την κουζίνα ανοιχτή), στη Λογγά, στην Αμαθούντα της Κυπαρισσίας και στο Καλό Νερό, εξιχνίασε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.
Εξιχνιάστηκαν, επίσης, από το Αστυνομικό Τμήμα Πύλου-Νέστορος, δύο κλοπές που έγιναν στις 23 Ιούλη, στο Κορυφάσιο και το Δερβίσι Γαργαλιάνων, καθώς και μια απόπειρα στα Φιλιατρά. Πρόκειται για δύο διαφορετικές δικογραφίες, η πρώτη με τρεις κατηγορούμενους, τσιγγάνους, κατοίκους Πλατέος, Ασπροπουλιάς και Αρφαρών και η δεύτερη με έναν κατηγορούμενο, κάτοικο Αιθαίας Καλαμάτας.
Σε ό,τι αφορά τη δικογραφία με τους τρεις κατηγορουμένους, οι κατηγορίες αφορούν διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, εμπρησμό και φθορά ξένης ιδιοκτησίας και οι κατηγορούμενοι, που είναι οι δύο 30 ετών και ο τρίτος 40 ετών, φέρονται να αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά και κοσμήματα, των οποίων η συνολική αξία ξεπερνά τα 8.000 ευρώ.
Η κλοπή στο σπίτι που κάηκε στα Φιλιατρά έγινε στις 9 Απρίλη, στη Λογγά στις 14 Απρίλη, στην Αμαθούντα της Κυπαρισσίας στις 28 Απρίλη και στο Καλό Νερό στις 30 Απρίλη-1η Μάη.
Όσον αφορά στη δεύτερη δικογραφία, κατηγορούμενος είναι ένας 34χρονος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και απόπειρα κλοπής, ενώ αυτή περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του.
Ο συγκεκριμένος κατηγορείται ότι στις 23 Απρίλη προέβη σε κλοπή οικιών στο Κορυφάσιο και στο Δερβίσι των Γαργαλιάνων, ενώ αποπειράθηκε να κλέψει οικία και στα Φιλιατρά.

*** Σκυλοκαβγάδες 
Καθημερινά το βράδυ αγέλη σκύλων μαζεύεται στα Παπλωματάδικα και είτε τα σκυλιά τσακώνονται μεταξύ τους είτε ενοχλούν τον κόσμο που περνά ή κάθεται στο καταστήματα εστίασης στην πλατεία Αμφείας.
Δεν ξέρουμε τι μπορεί να γίνει, αλλά ο Δήμος πρέπει να παρέμβει και άμεσα «να σπάσει» την αγέλη, αφού αυτή είναι η λύση για τέτοια φαινόμενα, όπως είχε αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.   Π.Μπ. 

***     

~ Οι Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τα Αμερικανικά μέσα, έστειλαν το USS John McCain (όχι τον γνωστό πολιτικό) προς τα Κορεατικά ύδατα σε μια περαιτέρω επιτάχυνση της στρατιωτικοποίησης για την επικείμενη σύγκρουση στην Κορεατική χερσόνησο.
Στην πορεία του, το USS McCain διέσχισε τη θάλασσα της Νότιας Κίνας όπου εκεί παραβίαζε την κινεζική ναυτική κυριαρχία. Η Κίνα ανταποκρίθηκε με εκνευρισμό με τον Εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών Geng Shuang και στη συνέχεια εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:
"Οι ενέργειες των αμερικανικών πλοίων έχουν παραβιάσει τους Κινέζους και διεθνείς νόμους, καθώς και έβλαψαν σοβαρά την κυριαρχία και την ασφάλεια της Κίνας.
Η Κίνα είναι πολύ απογοητευμένη από αυτό και θα φέρει το ζήτημα στην πλευρά των ΗΠΑ”.
Η Κίνα έχει παραπονεθεί επανειλημμένα στις ΗΠΑ για παραβίαση των κινεζικών περιοχών της θάλασσας υπό το αμερικανικό πρόσχημα της λεγόμενης «ελευθερίας της ναυσιπλοΐας» την οποία η Κίνα θεωρεί μη έγκυρη.

*** Δείτε ποιους στηρίζουν οι Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κλ.π...

~ Μπορεί η Γερμανία να κουνάει συνεχώς το δάχτυλο στους “κακούς” Έλληνες για να κάνουν ιδιωτικοποιήσεις, όμως την ίδια στιγμή οι Γερμανοί είναι ίδιοι και χειρότεροι. Το Γερμανικό κράτος μετέχει στις μεγαλύτερες εταιρίες, και ιδίως στις αυτοκινητοβιομηχανίες.
Δεν πρόκειται για μια απλή μπίζνα, πολλοί από τους υπουργούς ή άλλους αξιωματούχους κομμάτων που είχαν κυβερνητικές θέσεις εντελώς τυχαία έβρισκαν στη συνέχεια θέσεις στις εταιρίες αυτές.
Φυσικά οι Βρυξέλλες, ελεγχόμενες πλήρως από το Βερολίνο, δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα για να σταματήσουν τις ισχυρές σχέσεις των Γερμανικών καρτέλ με το Γερμανικό κράτος. Την ίδια στιγμή, έχουν πρόβλημα με την καταδίκη του Γεωργίου...

***  Νέο ΣΚΑΝΔΑΛΟ με Χίλαρι! ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙ εσκεμμένα στοιχεία από τη Δικαιοσύνη...

~ Ένας ομοσπονδιακός δικαστής διέταξε το υπουργείο Εξωτερικών να προσπαθήσει και πάλι να βρει τα μηνύματα που έγραψαν κορυφαίοι βοηθοί της Χίλαρι Κλίντον για την επίθεση στη Βεγγάζη.
Ο δικαστής του περιφερειακού δικαστηρίου των ΗΠΑ, Amit Mehta, αποφάνθηκε ότι το υπουργείο Εξωτερικών δεν είχε κάνει αρκετά για να εντοπίσει τις υποκλοπες στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους επίσημους λογαριασμούς της κυβέρνησης Huma Abedin, Cheryl Mills και Jacob Sullivan σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση του 2012 που άφησε τέσσερις Αμερικανούς νεκρούς.
Στο "Newsroom της Αμερικής" σήμερα, ο Steve Hayes εξήγησε ότι ο Mehta έκρινε ότι το State Department πρέπει τώρα να ψάξει μέσα από τα δικά του εσωτερικά αρχεία, τα οποία προηγουμένως παραμέλησε να κάνει.
Ωστόσο, δήλωσε ότι ήταν προφανές ότι το υπουργείο Εξωτερικών δεν ενδιαφερόταν να συμμορφωθεί με τα αιτήματα της FOIA σχετικά με τη Βεγγάζη.
"Έκαναν ό, τι μπορούσαν για να κρύψουν αυτά τα αρχεία ... να παίζουν με τους ερευνητές του Κογκρέσου που το θέλησαν αυτό, να μην ανταποκρίνονται στους ανθρώπους της FOIA προσπαθώντας σκοπίμως να κρύψουν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είχαν μέσα από παιχνίδια ταξινόμησης", δήλωσε ο Hayes.
Κατέληξε ότι δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η γραφειοκρατία του Υπουργείου Εξωτερικών δεν "λειτουργούσε καλή τη πίστει".
"Η κατώτατη γραμμή για όλα αυτά είναι: το Υπουργείο Εξωτερικών δεν έκανε τη δουλειά του", δήλωσε ο Hayes. "Αν θέλαμε να φτάσουμε σε βάθος το τι συνέβη στη Βεγγάζη ... αυτά θα ήταν προφανώς τα πρώτα πράγματα ή τα πρώτα πράγματα που θα ψάχνατε. Το γεγονός ότι το Υπουργείο Εξωτερικών δεν το έκανε και αντιστάθηκε στα αιτήματα μιλάει από μόνο του".

***  Είδηση ΣΕΙΣΜΟΣ για τη ΔΕΗ...

~  Τα εγκλήματα που έχουν γίνει στη ΔΕΗ είναι αμέτρητα.
Ένα από αυτά έχει να κάνει με την ηλεκτροδότηση των μη διασυνδεδεμένων νησιών τα οποία στοιχίζουν 650 με 800 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.
Το κόστος αυτό μοιράζεται στους 6.500.000 καταναλωτές οι οποίοι πληρώνουν κάθε χρόνο χωρίς, όμως, να αλλάζει τίποτα.
Οι διοικήσεις της ΔΕΗ ενώ θα μπορούσαν με ένα απλό καλώδιο αποφάσιζαν επί χρόνια να επιλέγουν μέχρι και χρήση μαζούτ για την παραγωγή ρεύματος.
Όχι απλώς αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει, αλλά κανείς δεν θα λογοδοτήσει για το έγκλημα τόσων χρόνων. Η ΔΕΗ συνεχίζει να ζει σε καθεστώς ασυλίας...

***   Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ! Γερμανία εναντίον ΗΠΑ - Μ. Βρετανίας...

~   Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προτάθηκε κι επισήμως η δημιουργία ενός νέου τμήματος αμύνης για την προστασία της περιοχής από πιθανές απειλές. Ειδικότερα, η δομή αυτή θα συντονίσει τις δράσεις των κρατών-μελών της ΕΕ με στόχο τη «διαμόρφωση κοινής αμυντικής πολιτικής».
Η νέα δομή, η Γενική Διεύθυνση της ΕΕ για την Άμυνα, θα πρέπει να παρέχει όπλα και εξοπλισμό, καθώς και τυποποίηση και πιστοποίηση στον στρατιωτικό τομέα.
Οι συντάκτες του εγγράφου προτείνουν επίσης τη λήψη μέτρων για τη βελτίωση της ασφάλειας του κυβερνοχώρου στην ΕΕ.
Η απόφαση αυτή έχει μεγάλη σχέση με την πολιτική που ακολουθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες από τη στιγμή που ανέλαβε ο Ντόναλντ Τραμπ. Οι ανησυχίες των Ευρωπαίων πολιτικών για τα προβλήματα ασφάλειας της Ευρώπης εντάθηκαν μετά από τη σημαντική αλλαγή της εξωτερικής πολιτικής της Ουάσινγκτον και του Λονδίνου, δύο από τους βασικούς εταίρους των Βρυξελλών σε θέματα άμυνας.
"Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανησυχεί για το γεγονός ότι σε μια κατάσταση όπου υπάρχουν σοβαρές απειλές για την ασφάλεια, ενώ η Ε.Ε. και ΝΑΤΟ καταβάλλουν σοβαρές προσπάθειες για την επέκταση και εμβάθυνση της συνεργασίας τους, οι δύο βασικοί παράγοντες στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία, αποφάσισαν να αλλάξουν τη στάση τους απέναντι σε αυτές τις δομές», αναφέρει η έκθεση των ευρωβουλευτών.
Πέντε μήνες μετά την έναρξη της προεδρικής του θητείας, ο Τραμπ υπενθύμισε και πάλι στις χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ τα υφιστάμενα προβλήματα της συμμαχίας. Τον Μάιο του τρέχοντος έτους, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες προσφέρουν λιγότερο στη χρηματοδότηση του ΝΑΤΟ από ό, τι είναι απαραίτητο.
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Sigmar Gabriel ισχυρίστηκε τις προηγούμενες ημέρες ότι ο Donald Trump, με τις πράξεις του, αποδυνάμωσε τη θέση της Δύσης.

***   Αυτός είναι ο Βούτσης! Έχει ΔΙΟΡΙΣΕΙ όλο του το σόι...

~  Ο Νίκος Βούτσης, είναι o πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και έχει κάνει δυο γάμους! Από τον πρώτο έχει ένα γιο, ο οποίος καταδικάστηκε για ληστεία σε υποκατάστημα της Εθνικής σε 8 χρόνια φυλάκιση! Ηθελε λέει να απαλλοτριώσει την κλεμμένη περιουσία της τράπεζας από … ιδεολογία γιατί δεν είχε ανάγκη τα λεφτά, μιας και η οικογένειά του είναι αρκετά εύπορη!!! Κάθισε μόνο 3 χρόνια στη φυλακή γιατί έκανε 223 μεροκάματα στο τυπογραφείο των φυλακών! Το πρόστιμο που του επέβαλαν ήταν 1.500 ευρώ!
Ο Νίκος Βούτσης ξαναπαντρεύτηκε στα 44 του, μια 22χρονη (τότε) γυναίκα με την οποία έκανε άλλα δύο παιδιά!
Λίγα χρόνια μετά τον δεύτερο γάμο του η γυναίκα του διορίστηκε στο υπουργείο Εσωτερικών, στη Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων.
Ο Νικος Βούτσης είναι Πολιτικός Μηχανικός και στο βιογραφικό του θα βρείτε μια γραμμή για την επαγγελματική του καριέρα και καμιά εικοσαριά γραμμές με δράσεις ως πολιτικό στέλεχος του Σύριζα!!!
Όταν έγινε υπουργός, διόρισε ως σύμβουλό του έναν γνωστό λαϊκό τραγουδιστή, γιατί ήταν στο κόμμα του σύριζα με τον πατέρα του (επίσης πολιτικός μηχανικός) με το κριτήριο ότι είχε εμπιστοσύνη στον μπαμπά του!
Κατόπιν δύο ανίψια του Νίκου Βούτση , ο Βαγγέλης κι ο Γιώργος διορίστηκαν ο μεν πρώτος στο Διπλωματικό Γραφείο της Γενικής Γραμματείας του Αλέξη Τσίπρα, και ο δεύτερος ως διευθυντής στο πολιτικό γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Λίγο αργότερα ο δεύτερος εξ αυτών διορίστηκε στην Enterprise Greece, που είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και ψάχνει επενδυτές!!!
Μετά από αυτή την ομολογουμένως υπέρλαμπρη πορεία, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, αποφάσισε σήμερα να μας πει, ότι «οι Ελληνες ΔΕΝ είναι ένας Ορθόδοξος Λαός»!!! Και είπε ότι «δεν μπορεί αυτή η Ελλάδα να είναι η Ελλάδα του Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια»!
Υπάρχει τώρα κάποιος που εξακολουθεί να αναρωτιέται γιατί ο Βούτσης δήλωσε όλα αυτά;;; Ε;;;  press-gr.com

*** ΔΙΕΘΝΩΣ ΡΕΖΙΛΙ (ΞΑΝΑ)!  Politico: Ο Α. Τσίπρας μεταξύ των υποστηρικτών Μαδούρο...

~ Στους έξι «σκληροπυρηνικούς» υποστηρικτές του προέδρου της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, συγκαταλέγει τον Αλέξη Τσίπρα το Politico.
Από την Ευρώπη δεν λείπουν οι αριστεροί πολιτικοί που έχουν στηρίξει τον Ούγκο Τσάβες και τον διάδοχό του, Νικολάς Μαδούρο, που γίνεται δυσκολότερο να υπερασπιστεί κανείς την προσπάθειά του για περισσότερη εξουσία, σχολιάζει το Politico.
Ο Ελληνας πρωθυπουργός και ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένας από τους λίγους Ευρωπαίους πολιτικούς που πήγαν στην κηδεία του Ούγκο Τσάβες, σημειώνει το Politico. «Κάποτε ανέφερε τη Βενεζουέλα ως ένα αντικαπιταλιστικό μοντέλο και οι συνεργάτες του λένε ότι ο Τσάβες είναι ένας από τους ήρωές του, με τον οποίο έχει γεννηθεί την ίδια ημέρα», αναφέρει ακόμη το δημοσίευμα.
 Τζέρεμι Kόρμπιν
Ο Βρετανός ηγέτης των Εργατικών είναι επί σειρά ετών τσαβιστής, ο οποίος το 2013 είχε περιγράψει τον Τσάβες ως «έμπνευση για όλους που πολεμούν τη λιτότητα και τη νεοφιλελεύρερη οικονομική πολιτική στην Ευρώπη». Το 2014 κλήθηκε να συγχαρεί τον νέο πρόεδρο Μαδούρο ζωντανά στην κρατική τηλεόραση της Βενεζουέλας και καλωσορίστηκε από τον Μαδούρο ως «φίλος της Βενεζουέλας». Ερωτηθείς αυτήν την εβδομάδα για το αν είναι έτοιμος να καταδικάσει τις ενέργειες του προέδρου στη Βενεζουέλα,ο Κόρμπιν απάντησε: Αυτό που καταδικάζω είναι η βία που ασκείται από όλες τις πλευρές, σε όλο αυτό που συμβαίνει»
 Αλέξης Τσίπρας
«Ο Ελληνας πρωθυπουργός και ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένας από τους λίγους Ευρωπαίους πολιτικούς που πήγαν στην κηδεία του Ούγκο Τσάβες», σημειώνει το Politico. «Κάποτε ανέφερε τη Βενεζουέλα ως ένα αντικαπιταλιστικό μοντέλο και οι συνεργάτες του λένε ότι ο Τσάβες είναι ένας από τους ήρωές του, με τον οποίο έχει γεννηθεί την ίδια ημέρα», αναφέρει ακόμη το δημοσίευμα.
 Πάμπλο Ιγκλέσιας
Ο αρχηγός των Podemos, το αριστερό αντιμνημονιακό κίνημα, εδώ και καιρό κατηγορείται για χρηματοδότηση από Βενεζουέλα και Ιράν. Πέρυσι η συντηρητική εφημερίδα ABC είχε δημοσιεύσει έγγραφα που επεσήμαναν ότι μεταξύ 2008 και 2012 ένα think tank προσκείμενο στο Podemos είχε λάβει 7 εκατομμύρια ευρώ από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας, «για τις αντικαπιταλιστικές δυνάμεις της Ισπανίας». Ο Ιγκλέσιας είχε απορρίψει τις κατηγορίες.
 Ζαν-Λυκ Μελανσόν
Ο ηγέτης του αριστερού κόμματος La France Insoumise δεν κρατά μυστικό ότι θαυμάζει την Μπολιβαριανή Επανάσταση και τους ηγέτες της. Το 2013 μετά τον θάνατο του Ούγκο Τσάβες, έγραψε στην κομμουνιστική εφημερίδα L'Humanité ότι «η Μπολιβαριανή Επανάσταση είναι για εμάς πηγή έμπνευσης». Μέσω Twitter μάλιστα είχε καλωσορίσει και τη νίκη του Νικολάς Μαδούρο. Παρόλα αυτά σε συνέντευξή του στο γαλλικό ραδιόφωνο τον Απρίλιο, όταν ρωτήθηκε για τη στήριξή του στην κυβέρνηση του Καράκας, απάντησε: «Δεν στηρίζω καμία μορφή δικτατορίας, δεν στήριξα ποτέ οποιαδήποτε δικτατορία στον κόσμο»
 Πάπας Φραγκίσκος
Ο γεννημένος στην Αργεντινή ποντίφικας είναι ισχυρός συμπαραστάτης των «προοδευτικών» ηγετών στην Λατινική Αμερική, όπως ο Έβο Μοράλες στη Βολιβία, με τους επικριτές του να τον κατηγορούν για «ασάφεια» σχετικά με την κυβέρνηση της Βενεζουέλας. Το Βατικανό έχει προσπαθήσει να μεσολαβήσει ανάμεσα στην κυβέρνηση Μαδούρο και την αντιπολίτευση, ωστόσο σε μία συνέντευξη Τύπου τον Απρίλιο, ο πάπας επέρριψε ευθύνες στην αντιπολίτευση για τη μη ύπαρξη προόδου. «Μέρος της αντιπολίτευσης δεν το επιθυμεί», ήταν η δήλωσή του.
 Το κίνημα των 5 Αστέρων
Το αντι-καθεστωτικό κίνημα της Ιταλίας επίσης κατηγορείται για ασάφειες σχετικά με το θέμα της Βενεζουέλας. Ενώ ζήτησε από τον ΟΗΕ να διεξάγει έρευνα περί νοθείας στις εκλογές της Συντακτικής Συνέλευσης, την ίδια στιγμή βουλευτές του είχαν επισκεφθεί τη Βενεζουέλα τον Μάρτιο με έναν από αυτούς να στηρίζει την πολιτική Μαδούρο, κάνοντας μάλιστα παραλληλισμούς με την Ιταλία: «Όπως στην πατρίδα μας, πολλοί άνθρωποι ζουν σε κακές συνθήκες, τόσοι νέοι είναι άνεργοι». newmoney.gr

***  TΡΕΞΤΕ! 30 Αυγούστου στις τράπεζες...

~  Στις 30 Αυγούστου 2017 θα καταβάλει τις συντάξεις Σεπτεμβρίου το Δημόσιο, το ΙΚΑ, και το ΝΑΤ στους δικαιούχους.
Πιο αναλυτικά, ο ΟΑΕΕ και ο ΟΓΑ θα καταβάλουν τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2017 την 1η Σεπτεμβρίου ημέρα Παρασκευή ενώ τα υπόλοιπα ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλουν τις συντάξεις στις 30 Αυγούστου ημέρα Τετάρτη.
Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος του Σεπτεμβρίου θα καταβληθούν στις 30 Αυγούστου ημέρα Τετάρτη.
Το ΕΤΕΑ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις Σεπτεμβρίου στις 04 Σεπτεμβρίου ημέρα Δευτέρα.  enikonomia.gr

***  ΤΩΡΑ! Σε εξέλιξη ΦΩΤΙΑ στην Πρέβεζα...

~  Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις 13:00 στη ΒΙΠΕ της Πρέβεζας, στη Σκαμνούλα, και απειλεί τον οικισμό, ενώ πέρασε μέσα από καλλιέργειες και θερμοκήπια.
Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 15 πυροσβεστικά οχήματα με 30 άνδρες, ενώ γίνονται και ρίψεις νερού με 3 Πετζετέλ. Οι κάτοικοι της Σκαμνούλας επιχειρούν με όσα μέσα διαθέτουν, προκειμένου να σώσουν τις περιουσίες τους. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 5 μποφόρ.  real.gr

***  Δεν σταματούν οι ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ! ΦΩΤΙΑ στην Αχαΐα...
 
~  Πυρκαγιά ξέσπασε εδώ και λίγη ώρα σε αγροτοδασική έκταση στο Μαζαράκι της Αχαϊας.
Η περιοχή βρίσκεται στα σύνορα με το νομό Ηλείας και η πυροσβεστική έχει σπεύσει με 36 άνδρες, 18 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα πέντε ατόμων.
Επιπλέον, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη βοηθούν στην κατάσβεση...

***

*** Αθλητική ενημέρωση  :

***  Εκτός τελικών έμειναν οι Τσάκωνας, Αλεξούλη και Αναστασάκης  Στο παγκόσμιο του ΛονδίνουΕκτός τελικών έμειναν οι Τσάκωνας, Αλεξούλη και Αναστασάκης
~ Εκτός τελικού των 200μ. έμεινε ο Λυκούργος Τσάκωνας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου, αφού μετά από μια αργή κούρσα κατετάγη 6ος στην 3η σειρά των ημιτελικών με χρόνο 20.73.
Ο Έλληνας πρωταθλητής του «Ελευθέριου Βενιζέλου» πήγε στο Λονδίνο με καλύτερη εφετινή επίδοση το 20.33 και έχοντας άλλες δύο συμμετοχές σε Παγκόσμια πρωταθλήματα, οι προσδοκίες ήταν υψηλότερες.
Συνολικά ο Έλληνας σπρίντερ κατέλαβε την 21η θέση, ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί πως οριακά εντός τελικού βρέθηκε ο Φαν Νίκερκ ο οποίος τερμάτισε τρίτος με 20.28.
Ο Νοτιοαφρικανος στοχεύει στο χρυσό μετάλλιο, αλλά μπήκε στον τελικό ως δεύτερος επιλαχών βάσει του χρόνου του.
Επίσης, στα αξιοσημείωτα ότι εκτός τελικού έμεινε και ο Κριστόφ Λεμέτρ, τερματίζοντας τέταρτος με 20.30.
«Δεν μου λέει τίποτα με ποια ονόματα αγωνιζόμουν στη σειρά, από τη στιγμή που δεν ήμουν εγώ όπως ήθελα. Δεν είναι σωστή η εικόνα που δείχνω, είμαι απογοητευμένος. Είναι πολλοί οι λόγοι.
Οι συνθήκες δεν με βοήθησαν, αλλά για όλους τους αθλητές ήταν ίδιες και δεν είναι δικαιολογία. Η προετοιμασία μου είχε πάει πολύ καλά, αλλά για κάποιον λόγο δεν λειτούργησα σήμερα. Δεν ξέρω γιατί», δήλωσε ο Τσάκωνας στην κάμερα της ΕΡΤ.
Χαμηλή... πτήση και για την Αλεξούλη
 Η Λίλη Αλεξούλη έμεινε εκτός τελικού στην πρώτη συμμετοχή της σε παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου.
Η Ελληνίδα άλτρια κατά την 6η ημέρα των αγώνων της διοργάνωσης στο Λονδίνο, κατετάγη 12η στο Β' προκριματικό γκρουπ του μήκους με άλμα στα 5.94μ και 26η στο σύνολο.
Η Αλεξούλη που είχε κάνει φέτος 6.66μ (το ατομικό της είναι 6.78μ) είχε τα άλλα δύο άλματα άκυρα.
Η Κύπρια Νεκταρία Παναγή με 6.43μ (έκανε ακόμη 6.29μ και 6.33μ) κατετάγη 15η και έμεινε επίσης εκτός τελικού.
Οι προκριματικοί έγιναν υπό συνεχή βροχόπτωση και χαρακτηριστικό είναι ότι καμία αθλήτρια δεν έπιασε το όριο πρόκρισης των 6.70μ. Κορυφαία των προκριματικών ήταν η Ρωσίδα Ντάρια Κλίσινα με 6.66μ.
Οι «12» του τελικού:Ντάρια Κλίσινα (Ρωσία, ανεξάρτητη) 6.66μ
Τιάνα Μπαρτολέτα (ΗΠΑ) 6.64μ
Λορέιν Γιούγκεν (Βρετανία) 6.63μ
Ιβάνα Σπάνοβιτς (Σερβία) 6.62μ
Λαούμα Γκρίβα (Λετονία) 6.58μ
Κλαούντια Σάλμαν Ρατ (Γερμανία) 6.52μ
Σαντέλ Μαλόουν (Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι) 6.52μ
Μπλέσινγκ Οκαγκμπάρε (Νιγηρία) 6.51μ
Μπρίτνεϊ Ρίις (ΗΠΑ) 6.50μ
Αλίνα Ροτάρου (Ρουμανία) 6.50μ
Μπρουκ Στρέσον (Αυστραλία) 6.46μ
Ελιάνε Μάρτινς (Βραζιλία) 6.46μ
 Δεν τα κατάφερε και ο Αναστασάκης
 Χωρίς ελληνική εκπροσώπηση θα διεξαχθεί και ο τελικός της σφυροβολίας. Με καλύτερη βολή στα 70.94, ο Μιχάλης Αναστασάκης δεν κατάφερε να πλησιάσει το όριο πρόκρισης (75.50) και περιορίστηκε στη 12η θέση του Β’ γκρουπ των προκριματικών. Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε άλλες δύο ρίψεις στα 70.93 και στα 69.95.  Newsroom ΔΟΛ

***  Τελικό και στη Ρουμανία ο Λαζαρίδης 
Τελικός και δεύτερη θέση στο διπλό και ημιτελικά στο μονό ήταν ο πρώτος απολογισμός του Γιώργου Λαζαρίδη από το ταξίδι του στη Ρουμανία. Πιο συγκεκριμένα στο διεθνές τουρνουά τένις με αμαξίδιο Arges open στο Πίτεστι ο Καλαματιανός πρωταθλητής (που συμμετέχει και στο σ    προκρίθηκε απευθείας στον 2ο γύρο της διοργάνωσης, ως Νο. 1 του ταμπλό και Νο. 45 στην παγκόσμια κατάταξη. Στη συνέχει κέρδισε τον Ιρακινό Yousif Khaleefah Hameedi με 6-3, 6-2. Στα προημιτελικά κέρδισε τον συμπαίκτη του στο διπλό, Ηakan Gungor, με 7-6 (5), 6-0.
Στα ημιτελικά, έδωσε έναν δύσκολο αγώνα με τον πολύ δυνατό Ισπανό, Francesc Tur, Νο. 4 στο ταμπλό και σπεσιαλίστα των χωμάτινων επιφανειών, γνωρίζοντας την ήττα με 6-4, 6-2.
Στο διπλό, ο Λαζαρίδης και ο Gungor ξεκίνησαν με μια νίκη επί των Ιρακινών Hameedi και Ibrahim Hussein Khalleel με 6-4, 6-3, για να προκριθούν στα ημιτελικά. Εκεί κέρδισαν τους Ιταλούς Antonio Cippo και Francesco Zola με 6-4, 6-7 (5), 10-6, έπειτα από ένα συγκλονιστικό ματς, για να βρουν και πάλι το ισπανικό εμπόδιο των Tur και Francesc Prat Serra στον τελικό, από τους οποίους ηττήθηκαν με 6-4, 6-2.

***  Κάνει την ΕΚΠΛΗΞΗ ο Παναθηναϊκός! Φέρνει παικταρά από Αργεντινή... (ΒΙΝΤΕΟ)

~ Πολύ κοντά στην απόκτηση του εκλεκτού του για την επιθετική γραμμή βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, τουλάχιστον με όσα υποστηρίζει ο Αργεντινός δημοσιογράφος, Ραούλ Ριβέγιο.
Όπως αναφέρει ο ραδιοφωνικός παραγωγός και μέσω Twitter, οι «πράσινοι» αναμένεται να κλείσουν μέχρι αύριο τον επιθετικό που ανήκει στην Μπόκα Τζούνιορς, Αντρές Τσάβες.
«Αύριο η μεταγραφή του Αντρές Τσάβες στην Ελλάδα αναμένεται να κλείσει. Η ομάδα είναι ο Παναθηναϊκός. Υπάρχουν μερικές διαφορές. Αν θα υπάρξει συμφωνία, θα καθοριστεί σήμερα».
Ο Αντρές Τσάβες είναι ένας αριστεροπόδαρος 26χρονος επιθετικός (1.84) που είναι προϊόν των ακαδημιών της Μπάνφιλντ και υπό προϋποθέσεις αγωνίζεται και αριστερά και πίσω από τον επιθετικό. Έγινε επαγγελματίας το 2010 και σε 73 συμμετοχές είχε 31 γκολ, επιδόσεις που έφεραν τη μεταγραφή του στην Μπόκα Τζούνιορς το 2014. Εκεί σε 64 ματς είχε 18 γκολ, ενώ την περσινή σεζόν ήταν ως δανεικός στη Σάο Πάολο, στην οποία είχε 9 γκολ σε 30 παρουσίες.
~Andres Chavez ● ''El Comandante'' ● Skills & Goals [HD] 1080p : https://youtu.be/bAKSNP5dTc4  .-

***
~ ~*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017  :
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 01  Αυγούστου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από το  2008  ..
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  για όλους μας  !  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-01-2017_48.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 02 Αυγούστου 2017 :Στο αγιάζι της  ενημέρωσης ... από το 2008 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/08/arfara-news-02-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Πέμπτη 03 Αυγούστου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από το  2008   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/08/arfara-news-03-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 04 Αυγούστου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το 2008  :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/08/news-04-2017.html
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 05- Αυγούστου - 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008  ...  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/08/news-05-2017.html .- 
~* ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ  ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ .... Σάββατο 05 Αυγούστου 2017 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/08/blog-post.html .- 
~*    Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 06  Αυγούστου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ,,, από το .. 20008  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/08/news-06-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 07 Αυγούστου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008    :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/08/arfara-news-07-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 08  Αυγούστου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  ...από το  2008: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/08/arfara-news-08-2017.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  -2- Τρίτη  08  Αυγούστου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης     ....από  το  2008:  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/08/arfara-news-2-08-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 09  Αυγούστου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ..από το  2008  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/08/news-09-2017.html .-
~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης .....από το 2008  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/08/arfara-news-10-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 11 Αυγούστου  2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από το    2008  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/08/arfara-news-11-2017.html .-
~*
~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 :
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 01 Ιουλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-01-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 02 Ιουλίου 2017  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-02-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 03 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/07/news-03-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 04 Ιουλίου 017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-04-017.html  
~* ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ  μας ΥΓΕΙΑ  το  Α-Ω  ......  Τετάρτη 05 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/07/2017-arfara-news-01-2017-httparfara.html .-
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τετάρτη 05 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-05-2017.html  
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 29 Ιουλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-29-2017.html .- 
~ * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 30 Ιουλίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ....από το  2008 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-30-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Δευτέρα 31 Ιουλίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης ... από το .....2008 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-31-2017.html .-
~* ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ Διαδρομές -2- Ιουλίου  2017 : Δευτέρα 31 /07 /2017 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/07/2-2017-31-07-2017.html .- 
~*
~  http://www.dinfo.gr  .-= ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ  .- www.kaloe.gr info@kaloe.gr ,                                                                        
 www.scribd.com/collections/4454697 = ΘΟΔΩΡΟΣ ΒΑΛΥΡΑΙΟΣ  
http://www.sentragoal.gr .-  ΑΘΛΗΤΙΚΑ
 http://www.fast bracesgreece.gr/main .- / ΤΑ  ΔΟΝΤΙΑ ΜΑΣ  http://superfood.blogy.gr/post/597-ixthyelaio-to-farmako-toy-21oy-aiona .- Super Food
 ~  http://neraidohori.info.com  ,                                                                          
 Κοντόπουλος Ν-Ι  ~  www.kontopoulos.com.gr    .- https://www.facebook.com/groups/172702946410540/230134187334082/?notif_t=group_activity  ΠΙΣΤΕΥΟΜΕΝ ΕΙΣ ΕΝΑΝ ΘΕΟΝ .-

ΕΛΛΑΔΑ  ΠΑΝΤΟΥ –ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ  :
 
 ~ Εκδρομές -διαδρομές στις ομορφιές της Ελλάδας Σ/Κ  17  ΚΑΙ 18  Οκτωβρίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/10/17-18-2015_16.html 
1./ ~   ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις
~  08  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016   Πρώτο  μέρος: http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html  .-
2./ ~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις , 2  Ιανουαρίου 2016  , Δεύτερο  μέρος   
 http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html 
3./    ~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας
περιηγήσεις , Πέμπτη  14  Ιανουαρίου  2016 ,  Μέρος  3ο  τρίτο  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/14-2016-3.html .-   
4. /  ~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας  περιηγήσεις 15-01-2016 Μέρος  4ο  τέταρτο  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/01/15-01-2016.html .-   
 5.-/  ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις  15-01-2016   μέρος πέμπτο  5ο  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/01/15-01-2016-5.html .-                                                                                                                                                 
 1~ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΤΟΥ Σάββατο  10  Οκτωβρίου 2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/10/10-2015.html .-    
 2~ ΕΛΛΑΔΑ  ΠΑΝΤΟΥ  Κυριακή  11  Οκτωβρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/10/11-2015.html .-   
       ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~Προγράμματα  κληρώσεων αγώνων ποδοσφαίρου περιόδου  2015-2-16 στην Ελλάδα  , Κυριακή  16  Αυγούστου  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/2015-2-16.html .- 
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 22 ,  23  και  24  Αυγούστου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/22-23-24-2015.html .-
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 5 και  6  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/09/5-6-2015.html .- 
Αθλητικό Σαββατοκύριακο 10 και 11 Οκτωβρίου 2015: http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/10/10-11-2015.html .- 

~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~** Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1.
STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2.
Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , ^  Arfara-Messinias 2  , 

****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5776   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3669   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3669  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.104  βίντεο   .-  

The YOUTUBE:
https://www.youtube.com/user/messiniaview .-
 ~ https://www.youtube.com/user/stamos01  .-
~ https://www.youtube.com/user/stamatios01  .-
~ https://www.youtube.com/user/vlasiskal  .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
~***  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  
~** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-   
~** https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?pnref=lhc.friends SNS=
~***   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ 
~** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -      
~**  https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ   ~  https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .        
 *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 
~  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου