ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Σάββατο 13 Μαΐου 2017

 Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 14  Μαΐου  2017  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   ....
~

εντός Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Άνω Αρφαρά Μεσσηνίας

Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Άνω Αρφαρά Μεσσηνίας

Άνω Αρφαρά  Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής

Εκκλησάκι Αγίου Νικολάου στο Άνω Αρφαρά

Οστεοφυλάκιον Εκκλησίας Αγίου Νικολάου Άνω Αρφαρά
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΒΙΝΤΕΟ  :
~* Άνω Αρφαρά οικία Περ.  Κ.  Αγγελή  13/05/2017:

~* Ι. Ν. Αγίου Νικολάου  Ανω  Αρφαρά  13/05/2017:

~** Λαογραφικό Μουσείο Άνω Αρφαρά Μεσσηνίας(Ανδρέας Ηλιόπουλος : https://youtu.be/Ly75IFnvzUA    .-

~* ARFARA KALAMATAS MESSINIAS 02/05/2016:
 

.
.. η αλήθεια είναι στην Ορθοδοξία... Υπάρχουν πολλά φώτα, που βλέπει κανείς και εντυπωσιάζεται, μα ένα είναι το φως το αληθινόν... αξίζει να λατρέψει κανείς τον μόνον αληθινόν Θεόν, τον Κύριον ημών Ιησούν Χριστόν... Οι αλήθειες του Θεού, όπως τις έχει πει, από την αρχή, αυτές είναι. Δεν υπάρχουνε άλλες αλήθειες, νέες, επειδή ο κόσμος προόδεψε και η επιστήμη και οι άνθρωποι πήγανε στα άστρα…
Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ο διορατικός και θαυματουργός

~14 Μαΐου

Ιερομάρτυρος Θεράποντος επισκόπου Κύπρου. Μάρτυρος Ισιδώρου του εν Χίω (1) (†251). Λεοντίου πατριάρχου Ιεροσολύμων (†929). Ακολούθου, Βαρβάρ1ου και Μαξίμου, Αλεξάνδρου του εν Κεντουκέλλαις. Αριστοτέλους και Λεάνδρου. Ηρακλείου, Θέλθα, Θεοδοσίου και Θεράποντος. Νεομαρτύρων Μάρκου του Κρητός (2) (1643) και Ιωάννου του χρυσοχόου (†1802). Οσίων Ισιδώρου σαλλού του Ρώσου και Νικήτα του Εγκλείστου.

(1) Ο άγιος Ισίδωρος, κατάγονταν από την Αλεξάνδρεια και ήταν ναύτης του βασιλικού στόλου, στα χρόνια του αυτοκράτορα Δεκίου. Όταν η μοίρα του στόλου ήταν αγκυροβολημένη στη Χίο, καταγγέλθηκε στο Ναύαρχο Νουμέριο, ότι ο Ισίδωρος είναι χριστιανός. Αμέσως ο Ναύαρχος κάλεσε τον Ισίδωρο να εμφανισθεί μπροστά του, ελπίζοντας ότι θα αρνηθεί την καταγγελία. Έκπληκτος όμως άκουσε τον άγιο να ομολογεί με παρρησία την πίστη του στον Χριστό. Οργισμένος έδωσε εντολή να τον βασανίσουν σκληρά και να τον ρίξουν στη φυλακή. Όταν ο πατέρας του πληροφορήθηκε το γεγονός, έσπευσε να πάει στη Χίο με σκοπό να πείσει το για του να εγκαταλείψει το Χριστιανισμό και να επιστρέψει στην πατροπαράδοτη ειδωλολατρική θρησκεία. Μάταια όμως τον παρακαλούσε. Ο άγιος με περισσή ευγένεια και σεβασμό, του απαντούσε ότι δεν μπορούσε να αρνηθεί τον ένα και αληθινό Θεό, το Σωτήρα και Λυτρωτή του. Αγανακτισμένος ο πατέρας του τον καταράστηκε και παρότρυνε τον Νουμέριο να τον θανατώσει το συντομότερο δυνατό, διότι αποτελούσε μίασμα για την οικογένεια του και την αυτοκρατορία. Πράγματι ύστερα από πολλά βασανιστήρια, αποκεφαλίστηκε και έλαβε τη αμαράντινο στέφανο της δόξας.
(2) Ο άγιος Μάρκος, ήταν Κρητικός και έμενε στη Σμύρνη, όπου από μικρό παιδί εξισλαμίστηκε βίαια από τους Τούρκους. Αργότερα πήγε στην Κωνσταντινούπολη και μαθήτευσε κοντά στο σοφό και πολυμαθή διδάσκαλο, Μελέτιο Συρίγο. Επανήλθε στη Σμύρνη, όπου κήρυξε δημόσια το Χριστιανισμό. Για το λόγο αυτό συνελήφθη και αφού με σθένος αρνήθηκε να προδώσει την πίστη του, βασανίστηκε σκληρά και τέλος αποκεφαλίστηκε στις 14 Μαΐου 1643 στη Σμύρνη.  ~
Στις 14/05/2017 εορτάζουν:
Κυριακή της Σαμαρείτιδος, Σύναξη πάντων των εν Αγίοις Πατέρων ημών Αρχιεπισκόπων και Πατριαρχών Κωνσταντινουπόλεως, Άγιος Ισίδωρος που μαρτύρησε στη Χίο, Άγιος Θεράπων επίσκοπος Κύπρου, Άγιος Λεόντιος Πατριάρχης Ιεροσολύμων
~   Ἦχος δ’. Ὁ ὑψωθεὶς ἐν τῷ Σταυρῷ.
~   Ὡς στρατευθεὶς τῷ Βασιλεῖ τῶν αἰώνων, τῶν ἐπιγείων τὴν στρατείαν ἀπώσω, καὶ εὐθαρςῶς ἐκήρυξας Χριστὸν τὸν Θεὸν· ὅθεν τὸν ἀγῶνά σου, τὸν καλὸν ἐκτελέσας, Μάρτυς θεοδόξαστος, τοῦ Σωτῆρος ἐδείχθης· ὃν ἐκδυσώπει σώζεσθαι ἡμᾶς, τοὺς σὲ τιμῶντας, παμμάκαρ Ἰσίδωρε.
~*  Απολυτίκιο Αγ. Ισιδώρου - 14 ΜΑΙΟΥ : https://youtu.be/NAIILm9qz8o .-

~
Άγιος Μώκιος ο Ιερομάρτυρας

Άγιος Μώκιος ο Ιερομάρτυρας
 
Μεσοπεντηκοστή

Μεσοπεντηκοστή
 
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
 
Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος

Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπ....
 
Ζωοδόχος Πηγή

Ζωοδόχος Πηγή
 
Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συν αυτοίς

Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συ....
 
ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ

ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ
 
Μεγάλο Σάββατο - Η ταφή του Κυρίου

Μεγάλο Σάββατο - Η ταφή του Κυρίου
 
Μεγάλη Παρασκευή - Τα άγια πάθη του Κυρίου

Μεγάλη Παρασκευή - Τα άγια πάθη του Κυρίου
 
Μεγάλη Πέμπτη - Ο Μυστικός Δείπνος

Μεγάλη Πέμπτη - Ο Μυστικός Δείπνος
 
~   Ο θάνατος δεν είναι το τέλος
Όταν ανακαλούμε το παρελθόν, συχνά θλιβόμαστε γιατί στερήσαμε από την αγάπη μας πρόσωπα πού πλέον δεν βρίσκονται δίπλα μας να αγαπήσουμε.
 ~ Υιοθετούμε αυτή την εντύπωση γιατί απλά στρεφόμαστε προς λάθος κατεύθυνση. Εάν ο Θεός δεν είναι ο Θεός των νεκρών άλλα των ζώντων (Ματ. 22:33), τότε όλοι όσοι έφυγαν από τούτη τη γη, είναι ζωντανοί εν Χριστώ.
Κι εμείς μπορούμε να στραφούμε προς αυτούς για συγχώρεση και μεσιτεία.
Δεν είναι ποτέ αργά εάν αληθινά πιστεύουμε τον Θεό, ως Θεό των ζώντων. Και ποτέ δεν θα πρέπει να μιλούμε για την αγάπη μας σε χρόνο παρελθόντα.
~  Ο θάνατος του σώματος δεν διασπά την σχέση, αφού αυτή ήταν, είναι και θα παραμείνει ζωντανή ανάμεσα σε ανθρώπους πού συναντήθηκαν και αγαπήθηκαν σε τούτη τη ζωή.
Ο θάνατος δεν είναι ποτέ το τέλος. Συνεχίζουμε να ζούμε όταν πεθαίνουμε, ακόμα και σε τούτη τη γη, αφού κληρονομούμε τους καρπούς της επίγειας ζωής και ύπαρξης μας σε όσους ακολουθούν. Και συνεχίζουμε να φέρουμε πάντοτε ευθύνη για την απήχηση της βιωτής μας.  Από το βιβλίο:«Ο θάνατος σαν κέρδος»

***  Aντίχριστοι εν τω μέσω ημών;
Ο αντίχριστος θα έλθη στον καιρό του. Θα προηγηθή όμως μια γενική αποστασία. Το μέγιστο μέρος των ανθρώπων θα εγκαταλείψουν την χριστιανική πίστη. Η αποστασία θα είναι το προστάδιο. Θα προετοιμάση τον κόσμο να δεχθή τον αντίχριστο. Και μάλιστα να τον δεχθούν με το δικό του πνεύμα, που τότε θα μπη στην δομή της σκέψης των ανθρώπων.
~  Η αναζήτηση του αντίχριστου θα τους γίνη αναγκαιότητα, γιατί τα συναισθήματα θα συμπίπτουν. Θα διψούν γι’ αυτόν, όπως διψούν σε στιγμές βαθειάς θλίψης για ποτά, που διαφορετικά τα θεωρούν αυτοκτονία. Θα τον επικαλούνται. Η ικεσία σ’ αυτόν, να έλθη, θα αντηχή σε κοινές συνάξεις. Θα εκφράζη επίμονα την αξίωση να έλθη επί τέλους η μεγαλοφυΐα των μεγαλοφυϊών, που θα μπορέση να ανεβάση την τεχνική ανάπτυξη στην ανώτατη δυνατή βαθμίδα της και να φέρη στη γη τέτοια ευπραγία, ώστε ο ουρανός και ο παράδεισος να καταντήσουν πράγματα περιττά! Ο αντίχριστος θα είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένος με την γενική ηθική και πνευματική κατεύθυνση των ανθρώπων της εποχής του.
Όπως λάμπει ο ήλιος στον ουρανό, έτσι λάμπει και ο χριστιανισμός. Όποιος κλείνει τα μάτια του γιατί έτσι το θέλει, να έχη το θάρρος να το λέη, ότι δεν ξέρει τίποτε για τον Χριστό, επειδή έτσι το θέλει! και όχι επειδή δεν υπάρχει τάχα φως. Η αιτία, που οι άνθρωποι απορρίπτουν τον Θεάνθρωπο, είναι μέσα τους. Κατά τον ίδιο τρόπο και η αιτία, που τους κάνει και δέχονται τον αντίχριστο, είναι και αυτή μέσα τους. «Εγώ ήλθον εν τω ονόματι του Πατρός μου, είπε ο Κύριος στους Ιουδαίους• μα σεις δεν με δεχθήκατε. Αν κάποιος άλλος έλθη στο δικό του όνομα, αυτόν θα τον δεχθήτε»!
Εδώ ο Χριστός μας το λέει ξεκάθαρα, ότι αυτοί και αρνήθηκαν τον Χριστό και εδέχθηκαν τον αντίχριστο, παρ’ ότι συνήθως για τον αντίχριστο μιλάμε σαν για κάποιος που πρόκειται να έλθη.
Γιατί όποιος λόγω δομής της σκέψης του αρνείται τον Χριστό, αυτός, ακριβώς λόγω της δομής της σκέψης του, είναι έτοιμος να δεχθή και θα δεχθή τον αντίχριστο. Γι’ αυτό, και τους κατέταξε σ’ εκείνους που εδέχθηκαν τον αντίχριστο, παρ’ ότι αυτοί εξεμέτρησαν το ζην πολλούς αιώνες, πριν έλθη ο αντίχριστος. Γιατί έκαναν το πιο μεγάλο έργο του αντιχρίστου: έγιναν θεοκτόνοι. Όταν θα έλθη ο ίδιος ο αντίχριστος δεν θα έχη να κάμη τόσο μεγάλο κακούργημα, το πνεύμα τους βρισκόταν σε τόσο εχθρική σχέση προς τον Χριστό, ώστε να έχη αυτόματα απόλυτη συγγένεια με τον αντίχριστο, παρ’ ότι από αυτόν τους χώριζε ένα τόσο τεράστιο χρονικό διάστημα, που μέχρι τώρα έχει φθάσει στις περίπου δυο χιλιάδες χρόνια.
~  Κάθε πνεύμα, λέγει ο Ιωάννης ο Θεολόγος, που δεν ομολογεί ότι ο Ιησούς Χριστός έγινε άνθρωπος, δεν είναι από τον Θεό. Είναι του αντιχρίστου. Γι’ αυτόν το έχετε ακούσει. Και το ξέρετε. Ότι έρχεται. Και νυν εν τω κόσμω εστί. Σήμερα στον κόσμο ευρίσκεται πνευματικά.
Όσοι κυβερνούνται από το πνεύμα του αντιχρίστου, αυτοί πνευματικά τον εδέχθηκαν. Και ήλθαν μαζί του σε σχέση και επικοινωνία. Του υποτάχθηκαν. Πνευματικά τον προσκύνησαν. Τον έκαμαν Θεό τους. Και γι’ αυτό «πέμψει αυτοίς ο Θεός», δηλαδή θα επιτρέψη ο Θεός να τους έλθη ενέργεια πλάνης, δηλαδή να γίνουν ανίκανοι να αντισταθούν στην ψεύτικη διδασκαλία του αντίχριστου. Και έτσι θα πιστεύουν τα ψέματα. Και γι’ αυτό όλοι εκείνοι που δεν πίστευσαν στην αλήθεια, αλλά αντίθετα έδειχναν χαρά όταν άκουγαν τα ψέματα, θα κατακριθούν από τον Θεό. Ο Θεός είναι δίκαιος σε ό,τι κι αν επιτρέπει. Αυτό που επιτρέπει ο Θεός, πρέπει να είναι για το πνεύμα του ανθρώπου μια ικανοποίηση• και ταυτόχρονα μια φανέρωση, μια κρίση…

***   Ανεβαίνει και άλλο η θερμοκρασία  σήμερα Κυριακή στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για σήμερα Κυριακή 14/5/2017 προβλέπεται αίθριος, στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και λίγες σποραδικές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 20-55%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις μεσημβρινές ώρες θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5-6 μποφόρ και προς το βράδυ θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ.
Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μέτριες ποσότητες, με αποτέλεσμα να υπάρχει κάποια θολούρα στην ατμόσφαιρα.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 9.3 (Πολύ Υψηλός).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/

*** Ψηφιοποιεί το αρχείο του και αναζητεί υλικό ο Μουσικός όμιλος Καλαμάτας «ΟΡΦΕΥΣ» 
Κλείνοντας 60 χρόνια συνεχούς δράσης και προσφοράς στον πολιτισμό της Καλαμάτας και πέραν αυτής, ο Μουσικός Όμιλος Καλαμάτας «ΟΡΦΕΥΣ» ψηφιοποίησε το αρχείο του και σκοπεύει να το κυκλοφορήσει σε ηλεκτρονική μορφή ή με μορφή λευκώματος ή και τα δύο μαζί. Παράλληλα, ο κ. Φώτης Κουτρουμπής έχει αναλάβει να δημιουργήσει ένα ντοκιμαντέρ με την ιστορία του «Ορφέα».
Όπως αναφέρεται σχετικά από το Μουσικό Όμιλο: «Θέλουμε να συμπληρώσουμε το υλικό που υπάρχει
με ό,τι διαθέτουν παλιοί χορωδοί και παιδιά όσων έχουν φύγει από τη ζωή. Αναζητούμε φωτογραφίες και προγράμματα συναυλιών από το 1957 έως σήμερα. Όποιος θέλει να μας διαθέσει τέτοιο υλικό (το οποίο θα του επιστραφεί), μπορεί να επικοινωνήσει με τον Αλέξανδρο Μπουφέα – αντιπρόεδρο του ΟΡΦΕΑ, τηλ. 2721021532/  6978190104/ e-mail: aleboufe@yahoo.gr»
Μια πρώτη παρουσίαση, μάλιστα, του υλικού που έχει συγκεντρωθεί, θα γίνει την Κυριακή 28 Μαΐου, στις 7.00 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας (οδός Γεωργίου Καρέλια – παραλία)».

***   Μεγάλο αφιέρωμα της ΕΡΤ3 στην Καλαμάτα- Όλη η εκπομπή 
Η Καλαμάτα ήταν ο επόμενος σταθμός της εκπομπής «Καθημερινά και απλά» της ΕΡΤ3 την Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017, από τις 9:00 έως τις 12:00.
Ο Χάρης Αρβανιτίδης και η Έλσα Ποιμενίδου «ανοίξαν τα μικρόφωνα» στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας σε ανθρώπους του τόπου, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, παραγωγικών και πολιτιστικών φορέων, καθώς και της εκπαιδευτικής κοινότητας της πόλης.
Παρουσίαση:  Χάρης Αρβανιτίδης – Έλσα Ποιμενίδου
Αρχισυνταξία: Τζένη Ευθυμιάδου – Ξάνθος Χύτας
Ρεπορτάζ: Αλεξία Τζιώνα, Μαρία Τομαρά
Δημοσιογραφική υποστήριξη: Μαρία Κοντζιάλη, Βαγγέλης Μαμίσης, Κική Σαμαρά
Σκηνοθεσία: Σήφης Νανάκης
Διευθ. Παραγωγής: Θεόδωρος Τσέπος
 Δείτε εδώ όλη την εκπομπή

***  Συνάντηση Μαραμπέα και ηθοποιού Βίκυς Σταυροπούλου 
Συνάντηση μεταξύ του δημάρχου Δυτικής Μάνης, Iωάννη Μαραμπέα και της γνωστής ηθοποιού, Βίκυς Σταυροπούλου, πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο.
Αυτή διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα και κατά τη διάρκειά της συζητήθηκε το ενδεχόμενο συνεργασίας με το δήμαρχο σε θέματα της περιοχής, κυρίως όμως συζήτησαν για θέματα πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

*** Εκτροχιασμός αμαξοστοιχίας Intercity έξω από τη Θεσσαλονίκη 
Εκτροχιασμός αμαξοστοιχίας Intercity του ΟΣΕ σημειώθηκε περίπου στις 10 το βράδυ έξω από τη Θεσσαλονίκη στο χωριό Άδενδρο σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ.
Η αμαξοστοιχία εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Στο σημείο σπεύδουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.  skai.gr

*** 5ος κύκλος «Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας» από το ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου» 
Για 5η συνεχή χρονιά τo Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου», σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και την υποστήριξη του Ινστιτούτου Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού & Γαστρονομίας, διοργανώνουν τα δωρεάν «Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας». Μέσα από αυτά το κοινό και οι επαγγελματίες της εστίασης θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα σημαντικά οφέλη της μεσσηνιακής διατροφής, καθώς και για σημαντικά ζητήματα του τομέα της εστίασης, ενώ θα πραγματοποιηθούν στο Navarino Dunes της Costa Navarino, στις 29, 30 και 31 Μαΐου.
Σκοπός των σεμιναρίων είναι η εκπαίδευση και η γνωριμία των συμμετεχόντων με την ιδιαίτερη  παραδοσιακή κουζίνα της Μεσσηνίας, εστιάζοντας στην ποικιλία των εκλεκτών τοπικών προϊόντων που παράγονται στην περιοχή.
Το δε πρόγραμμα του τριήμερου σεμιναρίου περιλαμβάνει τόσο θεωρητική όσο και πρακτική εκπαίδευση.
Δίπλα σε σημαντικούς επαγγελματίες του χώρου όπως ο Καλλιντέρης Άγγελος, complex executive chef, Costa Νavarino, ο Νίκος Φωτιάδης, executive chef και πρόεδρος του Ινστιτούτου Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού & Γαστρονομίας και η Αδαμαντία Ηλιοπούλου, chef και ιδιοκτήτρια στο εστιατόριο «ΘάΜα», οι συμμετέχοντες θα αποκομίσουν μοναδικές εμπειρίες, αλλά και πολύτιμες συμβουλές και γνώσεις. Οι καταξιωμένοι σεφ θα μαγειρέψουν και θα μοιραστούν με τους συμμετέχοντες τοπικές μεσσηνιακές συνταγές, χρησιμοποιώντας πάντα υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες, συνδυασμένες με σύγχρονες γαστρονομικές γεύσεις και μεθόδους μαγειρέματος.
Στο θεωρητικό μέρος της εκπαίδευσης θα αναλυθούν θέματα που αφορούν στην κοστολόγηση μενού από τον κύριο Κουρέντα Παναγιώτη, καθηγητή επισιτισμού/εκπαιδευτικός Όμιλος Le Monde, και στο σωστό συνδυασμό κρασιών και συνταγών από την κυρία Νέτσικα Μαρία, χημικό, οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου.
Τέλος, ο κ. Νίκος Φωτιάδης θα δώσει χρήσιμες συμβουλές για την ορθή προετοιμασία του καταλόγου ενός εστιατορίου.
Σημειώνεται ότι τα σεμινάρια απευθύνονται κυρίως σε επαγγελματίες μάγειρες, chefs, ιδιοκτήτες εστιατορίων και ξενοδοχειακών μονάδων, καθώς και εργαζομένους πάσης φύσης σχετικά με τον κλάδο, ενώ στο τέλος όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.
Για δηλώσεις συμμετοχής στα φετινά σεμινάρια οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κα Γεωργία Παλόγλου (Επιμελητήριο Μεσσηνίας) στα τηλέφωνα 27210 62218, 27210 62200 και ώρες 9.00-15.00. Για ώρες εκτός γραφείου μπορούν να επικοινωνούν στο 6986 689093.
Η συμμετοχή μπορεί να γίνει μόνο κατόπιν προεγγραφής. Προθεσμία προεγγραφών: 26 Μαΐου (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).
Να σημειωθεί πως το Ίδρυμα "Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου" είναι ένα κοινωφελές ιδιωτικό μη κερδοσκοπικό ίδρυμα, το οποίο ιδρύθηκε το 2011 προς τιμήν των Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου. Σκοπός του είναι να καταστήσει τη Μεσσηνία πρότυπο αειφόρου ανάπτυξης, μέσα από την υποστήριξη και προώθηση σχετικών δράσεων.

***  Το "φανταχτερό" παράδειγμα ανακύκλωσης της Σπάρτης, που τελικά θάβει τα υπολείμματα στη χωματερή 
Επιμένει στην αποκεντρωμένη διαχείριση ο Μανώλης Μάκαρης, παρά την αντίθετη γνώμη της κυβέρνησης
Στην Καλαμάτα βρέθηκε χθες ο δήμαρχος Σπάρτης, Βαγγέλης Βαλιώτης, μαζί με το δημοτικό σύμβουλο, Σταύρο Αργυρόπουλο, προκειμένου να παρουσιάσουν στους δημοσιογράφους πώς ο Δήμος Σπάρτης «κατάφερε» να λύσει το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Να σημειωθεί ότι η επίσκεψη έγινε ύστερα από πρόσκληση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, Μανώλη Μάκαρη.
Ξεκινώντας ο κ. Μάκαρης μίλησε για την επίσκεψη που είχε κάνει πριν από 6 μήνες στη Σπάρτη, όπου και διαπίστωσε τότε μια πολύ καλή πρακτική στο ζήτημα των απορριμμάτων, την τοπική διαχείριση που γίνεται στη λακωνική πρωτεύουσα.
Στη συνέχεια ανέφερε ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο σε όλη την Ελλάδα, ενώ για την Καλαμάτα σχολίασε ότι είναι τεράστιο.
Θέλοντας να εξηγήσει το λόγο που κάλεσε το δήμαρχο Σπάρτης, δήλωσε ότι η ανακύκλωση βρίσκεται στη χώρα μας στο 19%, ενώ πρέπει μέχρι το 2020 να φτάσει στο 50%. Αυτή, λοιπόν, τη λύση χαρακτήρισε ως μεγάλο άλμα, την ανακύκλωση δηλαδή, τη διαλογή στην πηγή, την επαναχρησιμοποίηση και, τελικά, τη μείωση του υπολείμματος.
Για να επιτευχθεί αυτό, όπως είπε, χρειάζεται η συμμετοχή του κόσμου, αφού ο κάθε πολίτης πρέπει να κάνει διαχωρισμό των απορριμμάτων του και να μη χρειάζεται να γίνει με πολυδάπανες μεθόδους, είτε με ΣΔΥΤ είτε με εργολαβική διαχείριση.
Κλείνοντας το χαιρετισμό του ο κ. Μάκαρης χαρακτήρισε πετυχημένο το παράδειγμα της Σπάρτης, που μπορεί μάλιστα, όπως είπε, να αποτελέσει οδηγό για τις υπόλοιπες περιοχές της Πελοποννήσου.
  Η ιστορία της ανακύκλωσης στο Δήμο Σπάρτης
Ο κ. Βαλιώτης ανέφερε ότι για το ζήτημα των απορριμμάτων ο Δήμος του έχει αποφασίσει και λειτουργεί το σύστημα της διαλογής στην πηγή, από τις αρχές του 2016. Ειδικότερα, το Δεκέμβριο του 2014 ο Δήμος αποφάσισε να στραφεί σε αυτό το μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων και έτσι επιλέχθηκε ο διαχωρισμός σε 6 κατηγορίες: χαρτί, γυαλί, πλαστικό, μέταλλο, οργανικό και υπόλειμμα.
Ξεκινώντας ήρθε σε επαφή με την αρμόδια εταιρεία που κάνει τη διαχείριση των ανακυκλώσιμων υλικών, ώστε να την πείσουν ότι από τους μπλε κάδους πρέπει να δώσει στο Δήμο κάδους διαλογής ανάλογα με την κατηγορία.
Στη συνέχεια, το Σεπτέμβριο του 2015, μετά την αλλαγή της κυβέρνησης, ο Δήμος του έκανε μια σύμβαση τύπου Β, η οποία προέβλεπε ότι η Σπάρτη είναι από τους προνομιακούς Δήμους και θα λάμβανε από την αρμόδια εταιρεία 12.500 κάδους, διαφορετικών χρωμάτων, ανάλογα με τα απορρίμματα που θα δεχόταν ο καθένας. Ο Δήμος τότε κατάφερε να επιδοτηθεί με 100 ευρώ τον τόνο σε πλαστικά, γυαλί και μέταλλο, καθώς και 15 ευρώ στο χαρτί, με τη διαδικασία της διαχείρισης να περνά μέσα από αυτό.
Ήταν ένα στοίχημα, όπως είπε, μεγάλο για το Δήμο, καθώς δε διέθετε ειδικό μηχάνημα και έπρεπε να τα μεταφέρει στην Τρίπολη, ενώ τότε συνεργάστηκε με μια εταιρεία λαϊκής βάσης που είχε τη διαχείριση των ανακυκλώσιμων και μέσα από αυτή έγινε ο σχεδιασμός.
  Τα αποτέλεσμα της ανακύκλωσης στη Σπάρτη
Το σύστημα της ανακύκλωσης ξεκίνησε στο κέντρο της πόλης, αφού προηγήθηκε κατάργηση των κάδων και έγινε διανομή κάδων ανακύκλωσης σε σπίτια και καταστήματα, ώστε να γίνεται διαλογή στην πηγή, ένα εγχείρημα δύσκολο, όπως τόνισε ο δήμαρχος Σπάρτης.
Πλέον, έπειτα από ένα χρόνο εφαρμογής, η ανακύκλωση έχει αγκαλιαστεί από την πλειοψηφία των κατοίκων, με την αστοχία των υλικών στους κάδους να φτάνει μόλις το 1 με 2%, σε αντίθεση με τους μπλε κάδους, όπου το υπόλειμμα έφθανε το 40%.
Πλέον, πέραν του κέντρου της πόλης, οι κάδοι έχουν διανεμηθεί στο 35% όλου του Δήμου, με στόχο στο τέλος του χρόνου το ποσοστό να έχει φθάσει στο 90%. Η καθυστέρηση οφείλεται, όπως είπε ο κ. Βαλιώτης, στην προμήθεια του καφέ κάδου, ο οποίος είναι για τα οργανικά απορρίμματα.
Σε δύο δε χωριά που έγινε η δοκιμή με αυτούς τους κάδους και ειδικότερα στου Αφυσσού, όπου βρίσκεται ο ανεξέλεγκτος σκουπιδότοπος της περιοχής και στου Κλαδά, τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά. Σε σχέση με πέρυσι τα απορρίμματα των δρόμων του χωριού, ήταν, αντί για 10 σακούλες, 1,5 σακούλα.
Σχετικά με τη συχνότητα των δρομολογίων των οχημάτων που έκαναν αποκομιδή των ανακυκλώσιμων, αντί για δύο φορές την εβδομάδα τώρα γίνεται ανά δεκαπενθήμερο για το χαρτί και κάθε μήνα για το πλαστικό.
Έτσι, η αύξηση της ανακύκλωσης στο Δήμο φτάνει στο 70%, ενώ το 25% του συνολικού όγκου των σκουπιδιών πηγαίνει στην ανακύκλωση, έναντι του 8% όταν παρέλαβε το Δήμο, με μελλοντικό στόχο στα δύο επόμενα χρόνια το ποσοστό να φθάσει στο 40%.
Όταν αυτό επιτευχθεί, όπως είπε ο δήμαρχος Σπάρτης, ο Δήμος θα έχει ένα όφελος της τάξης των 50.000 ευρώ ετησίως, κι αν καταφέρει να λειτουργήσει το δικό του μηχάνημα διαχείρισης των ανακυκλώσιμων, το ποσό θα αυξηθεί από τη διαχείρισή τους.
  Το κόστος των σκουπιδιών πριν από την ανακύκλωση
Μιλώντας για το κόστος των σκουπιδιών πριν από αυτή την αλλαγή, ο δήμαρχος Σπάρτης ανέφερε ότι το 2011 ο τόνος στοίχιζε 204 ευρώ, ενώ πλέον το ποσό έχει φθάσει στα 62 ευρώ/τόνο.
  Η διαχείριση της μονάδας κομπόστ και των υπόλοιπων απορριμμάτων
Πέραν, όμως, των ανακυκλώσιμων, όπως είναι λογικό, ο Δήμος παράγει και άλλα απορρίμματα. Για αυτά ο δήμαρχος ανέφερε ότι έχει ζητήσει αδειοδοτήσεις για την κατασκευή μονάδας διαχείρισης του κομπόστ.
Με βάση, πάντως, το σχέδιο του Δήμου, υπολογίζεται ότι το κομπόστ κοστολογείται στα 40 ευρώ ανά τόνο, χωρίς να υπολογίζονται έσοδα από πιθανή πώληση του ποιοτικού.
  Η προσωρινή διαχείριση
Για το ζήτημα της προσωρινής διαχείρισης, ο δήμαρχος δήλωσε ότι υπήρξε επιδότηση 800.000 ευρώ, ποσό που ο Δήμος δεν έδωσε για μεταφορά, αλλά θα διαθέσει για τη διαγωνιστική διαδικασία αγοράς μηχανημάτων της μονάδας κομποστοποίησης.
  Ο Δήμος Σπάρτης που συνεχίζει να θάβει τα σκουπίδια
Παράλληλα, ο δήμαρχος Σπάρτης δήλωσε ότι ο Δήμος του συνεχίζει να θάβει σκουπίδια στον ανεξέλεγκτο ΧΑΔΑ στου Αφυσσού, που λειτουργεί, όπως είπε, με δικαστικές αποφάσεις.
  Η αποκατάσταση της χωματερής και η υποχρέωση της Περιφέρειας
Στις 23 Μαΐου η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως ενημέρωσε ο κ. Βαλιώτης, δημοπρατεί το συγκεκριμένο σημείο για αποκατάσταση, κάτι που, όπως είπε, έπρεπε να έχει γίνει πολύ πιο πριν. Υποχρέωση της Περιφέρειας, συμπλήρωσε, είναι τη μεταβατική περίοδο και πριν τα απορρίμματα πάνε στην περιοχή του Δήμου Ευρώτα, να δημιουργήσει χώρο, πράγμα που δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα.
  Αίτημα στο Δασαρχείο για χώρο
Πέρα από τα παραπάνω ο δήμαρχος Σπάρτης ανέφερε ότι έχει υποβληθεί αίτημα στο Δασαρχείο να παραχωρηθούν στο Δήμο χώροι για να τοποθετηθούν οι εγκαταστάσεις του, καθώς αναζητούνται χώροι για να αγοραστούν και να γίνεται η διαχείριση, αλλά δε βρίσκονται. Δύο φορές που έγιναν στο παρελθόν διαγωνισμοί, κατέληξαν άγονοι.
  Τα οφέλη της αποκεντρωμένης διαχείρισης σύμφωνα με τον κ. Βαλιώτη και το κόστος της ΤΕΡΝΑ
Ο δήμαρχος Σπάρτης, που δήλωσε υπέρμαχος της αποκεντρωμένης διαχείρισης, τόνισε ότι τα οφέλη έχουν ως εξής: με βάση τη σύμβαση της ΤΕΡΝΑ, στο Δήμο του αναλογούν 16.000 τόνοι σκουπίδια, ενώ παράγει 12.500 τόνους. Με βάση την εγγυημένη ποσότητα που αναφέρει η ΤΕΡΝΑ, αντιστοιχούν στο Δήμο Σπάρτης περίπου 9.000 τόνοι. Αναλογιζόμενος ο δήμαρχος τα 100 ευρώ ανά τόνο που είναι η τιμή, συν το ΦΠΑ, χωρίς τα έξοδα μεταφοράς, ο Δήμος θα πληρώσει για 28 χρόνια 900.000 ευρώ το χρόνο, ενώ μετά τη διυπουργική απόφαση στο Δήμο αναλογούν 606.000 ευρώ το χρόνο.
Έτσι, σύμφωνα με υπολογισμούς που παρουσίασε, κατέληξε ότι η διαχείριση της ΤΕΡΝΑ είναι 4 φορές πιο ακριβή, ενώ με τη νέα εγγυημένη ποσότητα που έχει αποφασιστεί καταλήγει να είναι 2,5 φορές πιο ακριβή. Άρα οι αποκεντρωμένες διαχειρίσεις, σύμφωνα με τον κ. Βαλιώτη, είναι προς όφελος των δημοτών και του Δήμου τους, ενώ από την άλλη δεν απαιτούν δέσμευση 28 χρόνων. Για αυτό το λόγο η διαχείριση μέσω της ΤΕΡΝΑ τον βρίσκει αντίθετο και προέτρεψε την κυβέρνηση να κινηθεί με βάσεις τις αποφάσεις του ΦΟΣΔΑ.
  Η επιλογή της κυβέρνησης να συμφωνήσει με τη λύση του περιφερειάρχη
Σε ερώτηση για το αν θεωρεί λάθος ή σωστό η κυβέρνηση «να πάει» στη λύση του Πέτρου Τατούλη, ο δήμαρχος Σπάρτης απάντησε ότι είναι λανθασμένη, ισχυριζόμενος ότι η αποκεντρωμένη διαχείριση είναι πιο οικονομική και φιλική με το περιβάλλον.
  Η άποψη του Μ. Μάκαρη
Ζητώντας από τον Μανώλη Μάκαρη να σχολιάσει αυτή την απόφαση, απάντησε ότι ακόμα δεν έχει δει το τελικό σχέδιο της κυβέρνησης, αλλά ως παράταξη συνεχίζει να είναι υπέρ της αποκεντρωμένης διαχείρισης.
Υποστήριξε ακόμη το παράδειγμα της Σπάρτης, που, όπως είπε, δείχνει ότι μπορεί να γίνει διαχείριση των απορριμμάτων αποκεντρωμένα.
  Το υπόλειμμα της Σπάρτης που αυτή στιγμή θάβεται στη χωματερή
Ρωτώντας το δήμαρχο Σπάρτης για το πού καταλήγει το υπόλειμμα αυτή τη στιγμή, ο κ. Βαλιώτης απάντησε ότι καταλήγει στο ΧΑΔΑ Αφυσσού, ενώ σε συνέχεια της ερώτησης αν αυτό επιτρέπεται, απάντησε αρνητικά. Μάλιστα, επανέλαβε ότι στις 23 Μαΐου θα γίνει η δημοπρασία αποκατάστασης του χώρου, με το υπόλειμμα πλέον να πηγαίνει στη μονάδα που ορίζει η ΑΕΠΟ στην περιοχή του Δήμου Ευρώτα, σημείο στο οποίο, όπως είπε, προβλέπεται η προσωρινή διαχείριση.
  Το κομπόστ που αυτή τη στιγμή θάβεται
Σε άλλη ερώτηση για το πού καταλήγει το κομποστ αυτή τη στιγμή, ο δήμαρχος Σπάρτης απάντησε ότι θάβεται και αυτό, αφού ακόμα δεν υπάρχει μονάδα διαχείρισης στο Δήμο Σπάρτης.
  Ο δήμαρχος αγρότης και η γάτα που «σκεπάζει τα κόπρανά της»
Λίγο πριν το τέλος της ενημέρωσης, ο δήμαρχος Σπάρτης δήλωσε ότι ως αγρότης που είναι γνωρίζει ότι κάποια πράγματα μπορεί να σκεπάζονται, όπως κάνει και η γάτα με τα κόπρανά της, αλλά υπόγεια ο υδροφόρος ορίζοντας δέχεται μόλυνση.
  Οι προτροπές στην κυβέρνηση να παρακάμψει ΦΟΣΔΑ και δημάρχους
Σχολιάζοντας το σενάριο που αναφέρει τη νομοθετική ρύθμιση ως λύση για τα σκουπίδια, παρακάμπτοντας έτσι δημάρχους και ΦΟΣΔΑ, ο κ. Βαλιώτης απάντησε ότι ο ΦΟΣΔΑ έχει τρεις ομόφωνες αποφάσεις. Πάντως, είπε ότι θεωρεί ότι είναι αρμοδιότητα του πρώτου βαθμού η συγκεκριμένη διαχείριση και μπορεί η αυτοδιοίκηση να λύσει το πρόβλημα χρηματοδοτούμενη από το κράτος, ενώ τους δημάρχους που προτιμούν τη λύση αυτή, χαρακτήρισε «αδύναμους να βρουν λύση».
Από την πλευρά του, ο Μανώλης Μάκαρης για το ίδιο θέμα δήλωσε ότι πρέπει η αυτοδιοίκηση του πρώτου βαθμού να αναλάβει τις ευθύνες της, λέγοντας ότι από την Πελοπόννησο μόνο ο δήμαρχος Σπάρτης έχει κάνει αυτό το βήμα.   Όπως είπε, στο Δήμο Καλαμάτας υπάρχουν 30.000 τόνοι υπολείμματος και κανείς δεν απαντά πού βρίσκονται, ενώ κατά τη γνώμη του είναι θαμμένοι. Επίσης, τα δημοτικά τέλη στην πόλη είναι βαριά, με το 40% αυτών να πηγαίνει στην ατελή διαχείριση της Μαραθόλακκας. Μάλιστα, όπως είπε, αν κάποιος κάνει μια επίσκεψη στη Μαραθόλακκα, θα δει υλικά που θα μπορούσαν έχουν καταλήξει στην ανακύκλωση.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** «Ταπώθηκε» προχθές ο ταμιευτήρας νερού στο Φιλιατρινό Φράγμα!

Πρώτη Δημοσίευση: 13/05/2017 17:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 13/05/2017 17:47
 
Ένα όνειρο ζωής και ένα έργο ενίσχυσης της αγροτικής παραγωγής και αναπτυξιακής προοπτικής για την ευρύτερη περιοχή των Φιλιατρών, το Φιλιατρινό φράγμα στη Χριστιανούπολη, ολοκληρώθηκε και προχθές έγινε το «τάπωμα» του ταμιευτήρα του νερού του!
Για το πολύ σημαντικό αυτό γεγονός, μάλιστα, ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, ο οποίος ήταν παρών στο «τάπωμα», ανήρτησε, αργά προχθές το βράδυ, στη σελίδα του στο facebook, 78 φωτογραφίες και βίντεο, ενώ έγραψε: «Μια πολύ σημαντική ημέρα σήμερα για το Δήμο Τριφυλίας. Μια νέα λίμνη γεννιέται. Σήμερα κλείσαμε τον ταμιευτήρα του νερού στο φράγμα των Χριστιάνων. Τομεακό Έργο του υπουργείου Γεωργικής Ανάπτυξης χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ, που ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση έπειτα από 9 χρόνια σκληρής δουλειάς. Περιμένουμε τώρα και τα δίκτυα άρδευσης».
Σημειώνεται πως το έργο περιελάμβανε:
α) Την κατασκευή του φράγματος συνολικού μήκους στη στέψη 246 μ. και όγκου αναχώματος περίπου 370.000 μ3, ενώ ο ωφέλιμος όγκος του ταμιευτήρα του φράγματος είναι 7,81 εκατ.μ3. Το φράγμα κατασκευάστηκε με διατομή ομοιογενή από σκληρό κυλινδρούμενο ανάχωμα και είναι ύψους 45 μέτρων από το φυσικό έδαφος
β) Την παραλλαγή της επαρχιακής οδού Φιλιατρών – Χριστιανούπολης, η οποία διέρχεται από τη στέψη του φράγματος, καθόσον η υφιστάμενη οδός θα κατακλυσθεί από τα νερά του ταμιευτήρα
γ) Τον Αγωγό Μεταφοράς του ύδατος στην κατανάλωση, που αρχίζει από την περιοχή του φράγματος και περατούται στις θέσεις απόληψης του ύδατος, για την άρδευση των γεωργικών εκτάσεων της περιοχής Φιλιατρών.
Το κόστος της κατασκευής ανέρχεται σε 25.022.974,26 ευρώ (με ΦΠΑ). Το έργο είναι ενταγμένο με την 7283/6-8-2008 Απόφαση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» στο Π.Α.Α. «2007-2013» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Κατασκευάστρια εταιρεία είναι η INTRAKAT.
Το έργο του φράγματος πέρασε πολλές περιπέτειες, αλλά ευτυχώς κάθε εμπόδιο που ανέκυπτε ξεπεράστηκε. Εκείνο που προκαλεί εντύπωση και ερωτηματικά, ωστόσο, είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με το δήμαρχο Τριφυλίας, ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για το αρδευτικό δίκτυο, καθώς συντάσσονται!
Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας ο κ. Κατσίβελας, απαντώντας σε θέμα και ερωτήσεις που έθεσε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Σαράντος Κουκούμης, είπε ότι οι εργασίες της πρώτης φάσης έχουν ολοκληρωθεί και αυτό που απομένει είναι να πληρωθούν οι οφειλές του εργολάβου από το Ελληνικό Δημόσιο για να κλείσουν οι ταμιευτήρες και να ξεκινήσει η συγκέντρωση του νερού.
Όσον αφορά στο αρδευτικό δίκτυο, ο κ. Κατσίβελας είπε στο Σώμα πως δεν έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και ότι είναι στη φάση της σύνταξης. Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως η μελέτη για το αρδευτικό δίκτυο είναι ολοκληρωμένη, πλήρης και έχει παραληφθεί αρμοδίως από το ΥΠΑΑΤ εδώ και ένα χρόνο, από πέρυσι τον Απρίλιο! Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΜΙΤ !  Έγγραφο στον ΟΗΕ περί "τουρκικής μειονότητος στη Θράκη"... (έγγραφα)

~ Σε νέα πρόκληση προχώρησαν οι πράκτορες της ΜΙΤ στην Θράκη, καθώς η «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης» μια ΜΚΟ που υποστηρίζει την Τουρκική ψευτο-μειονότητα στην περιοχή απέστειλε στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ έγγραφο στο οποίο γίνεται αναφορά στο «δικαίωμα της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης να εκλέγει μόνη της τους θρησκευτικούς της ηγέτες».
Το έγγραφο αυτό έχει δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών όπου αφού παραδέχονται την παράνομη δράση τους, δηλαδή ότι δεν επέτρεψαν στους νόμιμους μουφτίδες να κάνουν την δουλειά του, και διαμαρτύρονται για την διδασκαλία του Κορνίου που γίνεται στην Ελληνική γλώσσα.
Δείτε το έγγραφο, όπως το δημοσιοποίησε το militaire.gr:

 
 Πάντως, να τονίσουμε ότι η Ελλάδα ήδη έχει απαντήσει στις προκλήσεις της συγκεκριμένης ΜΚΟ ενώ και οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέδωσαν μια έρευνα τις προηγούμενες ημέρες, η οποία καταρρίπτει τις ισχυρισμών των Τούρκων πρακτόρων περί καταπιέσεως της μειονότητος (βλ. ΕΔΩ σχετικό θέμα).

***  Χρυσό βραβείο για τρεις Μεσσήνιους ελαιοπαραγωγούς από το Ακριτοχώρι Κορώνης 
 
Χρυσό βραβείο απέσπασαν τρεις Μεσσήνιοι ελαιοπαραγωγοί από το Ακριτοχώρι Κορώνης στο διαγωνισμό «Olympia Health & Nutrition Awards 2017», ο οποίος πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του αναπληρωτή καθηγητή της Φαρμακευτικής Σχολης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Προκόπη Μαγιάτη και της δρος Ελένης Μέλλιου.
Πρόκειται για τους Πέτρο, Βασίλη και Δημήτρη Τσώνη, για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδό τους από ελιές που συνελέγησαν στις αρχές Οκτωβρίου του 2016 και η έκθλιψή τους έγινε στο μικρό ελαιοτριβείο των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας.
Να σημειώσουμε ότι το βραβείο έρχεται σε μια χρονιά που οι καιρικές συνθήκες δεν ευνόησαν την καλή ποιότητα ελαιοκάρπου, με αποτέλεσμα αρκετά ελαιόδεντρα στη Μεσσηνία να είναι μειονεκτικά.
Να σημειωθεί πως τα Διεθνή Βραβεία Olympia Health & Nutrition Awards 2017 δόθηκαν την περασμένη Πέμπτη το απόγευμα, στο κτήριο της Παλαιάς Βουλής στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Aristoil, ενώ απονεμήθηκαν σε όσους ελαιοπαραγωγούς πέτυχαν δείγμα ελαιολάδου με ισχυρισμό υγείας την τρέχουσα ελαιοκομική περίοδο και οι διακρίσεις χωρίστηκαν σε Bronze, Silver και Gold, ανάλογα με τα επίπεδα των ευεργετικών φαινολών.
Κατά την τελετή μίλησαν διακεκριμένοι επιστήμονες, εξειδικευμένοι στο ελαιόλαδο και τις ευεργετικές του ιδιότητες, και αναφέρθηκαν στις τελευταίες έρευνες σχετικά με την θετική του επίδραση πάνω στην υγεία, στοχεύοντας στην ανάδειξη των χρήσεων του ελαιολάδου και στη συμβολή της επιστημονικής έρευνας σε αυτά.
Μάλιστα, στη συγκεκριμένη τελετή παρουσιάστηκε για πρώτη παγκόσμια αποκλειστικότητα η ίδρυση του Wοrld Olive Center for Health, του Παγκοσμίου Κέντρου ελαιολάδου, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που έχει ως στόχο να παρέχει πιστοποίηση της ποιότητας του ελαιολάδου ως προς την προστασία της υγείας, να προβάλλει και να ενισχύει την έρευνα για την ελιά και το λάδι, όπως και την εκπαίδευση των ελαιοπαραγωγών.
Η εκδήλωση ήταν μια συνεισφορά του Πανεπιστημίου Αθηνών και των εταίρων του προγράμματος ΑRΙΒΤΟΙΙ, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του ΕΟΕΣ Εύξεινη Πόλη, ενώ παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Υγείας Βασίλειος Κόκκαλης, ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Περικλής Μαντάς, διακεκριμένοι καθηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ο πρόεδρος του Μανιατακείου Ιδρύματος Δημήτρης Μανιατάκης  

*** ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ από ΡΩΣΙΑ για τον «δρόμο του Μεταξιού» !  ΞΥΠΝΗΣΤΕ

~  Σε αποκαλύψεις για το σχέδιο της Κίνας να αναβιώσει τον «δρόμο του Μεταξιού», προχώρησε ο Alexander Gabuyev, επικεφαλής της Ρωσίας στο πρόγραμμα της περιφέρειας Ασίας-Ειρηνικού του κέντρου Carnegie στη Μόσχα.
Όπως υπογράμμισε, η Κίνα συνεχίζει να ωθεί την «Οικονομική Ζώνη στο δρόμο του Μεταξιού» αλλά μέχρι τώρα, τα οφέλη υπολείπονται των προσδοκιών της Ρωσίας. Το 2013, η Κίνα ανακοίνωσε τη νέα στρατηγική οικονομικής ανάπτυξης της, η οποία ονομάζεται «One Belt, One Road» (Μια Ζώνη-Ένας Δρόμοσ), με στόχο την καθιέρωση ενός εμπορικού διαδρόμου στην Ευρασία για την ταχεία και αποτελεσματική μεταφορά αγαθών από τα ανατολικά προς τα δυτικά με ευνοϊκούς όρους.
Ωστόσο, ο Gabuyev τόνισε «η Ρωσία δεν έχει δει οφέλη, επειδή όλες αυτές οι προσδοκίες δεν έχουν υλοποιηθεί». Όπως εξήγησε ο Gabuyev, ενώ η Κίνα πραγματοποίησε σημαντικές επενδύσεις στο έργο Yamal LNG και SIBUR μέσω του Ταμείου Μεταξουργίας, το Πεκίνο απλώς χρησιμοποίησε το ταμείο ως «ένα πορτοφόλι που δεν συνδέεται με το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα και ως συνέπεια είναι άνοσο στις αμερικανικές κυρώσεις»
Ο Gabuyev επεσήμανε ότι το αν θα επωφεληθεί μόνο η Κίνα από το έργο του «δρόμου του μεταξιού», εξαρτάται από τη δεξιότητα των διαπραγμάτευσης των εμπλεκόμενων μερών και από το πώς μπορούν να διεκδικήσουν τα οικονομικά τους συμφέροντα.
«Το έργο αυτό βασίζεται στο γεγονός ότι η Κίνα έχει σημαντική οικονομική ισχύ, τεράστιο κεφάλαιο, τεράστια εμπειρία στην ανάπτυξη υποδομών και σημαντικές αγορές», πρόσθεσε.
Μήπως οι εκτιμήσεις του Gabuyev μας θυμίζουν όσα είπε ο Κ. Βελόπουλος για τους Κινέζους;..

***  ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ !  Στο «απόσπασμα» γιατί έκανε σχόλια ΚΑΤΑ του ΣΥΡΙΖΑ

~  Υπόλογη βρέθηκε νοσηλεύτρια- Συνδικαλίστρια Κατερίνα Καμπιώτη, εξαιτίας αναρτήσεων της στο facebook στις οποίες σχολίαζε τις κυβερνητικές πολιτικές αλλά και τη διοίκησης του Νοσοκομείου Ζακύνθου και του υπουργείου Υγείας.
Η ίδια, αναφέρει πως έλαβε κλήση σε απολογία από την Διοικήτρια του Νοσοκομείου Ζακύνθου κα Τσαρίδου και με νέα ανάρτηση της στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, υπογραμμίζει πως «Δεν θα μου αφαιρέσουν την ελευθερία  της έκφρασης ,  ούτε την αξιοπρέπεια μου, τους εύχομαι περαστικά».
«Έλαβα έγγραφο, κλήση σε απολογία από την κα Τσαρίδου, ότι διέπραξα αδικήματα και έκανα κριτική στην ανώτερη εξουσία (κάτι για Β. Κορέα μας θυμίζει αυτό…), ότι έδωσα στοιχεία που δε δημοσιοποιούνται κλπ. Θεωρώ ότι είμαι στόχος εργασιακής εξόντωσης της κας Τσαρίδου και επειδή συνδικαλίζομαι είμαι και πολιτικός στόχος», υπογραμμίζει η κα Καμπιώτη μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό και προσθέτει:
«Έχω ασκήσει κριτική αρκετές φορές μέσα από τη συνδικαλιστική μου δραστηριότητα. Έχω διατελέσει και Πρόεδρος των εργαζομένων. Με οποιαδήποτε Κυβέρνηση ασκούσαμε κριτική γιατί στο τομέα της υγείας δεν μπορούμε να ταυτιζόμαστε.
Θα απολογηθώ ,θα απαντήσω σε αυτά που πρέπει ,να μη ξεχνάμε, όμως, ότι είμαι και συνδικαλίστρια. Θέλω να πιστεύω, γιατί κανείς δε θα μου κόψει το χαμόγελο, ζούμε σε μία δημοκρατική χώρα που σέβεται το σύνταγμα και την ατομική ελευθερία καθώς και την ελευθερία της έκφρασης. Κανείς δε θα αφαιρέσει το δικαίωμα να έχουμε άποψη.
Όταν όλοι βγαίνουν και μιλάνε με στοιχεία και έγγραφα, το σύστημα ποιος το απαξιώνει; Τι περισσότερο θα μπορούσα δηλαδή να κάνω εγώ.
Ίσως έπρεπε να με στοχοποιήσουν ως εύκολο στόχο . Δεν είμαι όμως
Έχω αποδείξει , δεν κάμπτομαι δεν λυγίζω περπατάω με το κεφάλι ψηλά. Η ΠΟΕΔΗΝ έχει λάβει μέρος υπεράσπισης των εργαζόμενων του ΓΝΖ και προστατεύει τους εργαζόμενους από οποιεσδήποτε Κυβερνήσεις αλλά και οποιοδήποτε χτύπημα και αν δεχτούν».

***  ΒΟΜΒΑ ! ΕΛΛΗΝΑΣ αγόρασε ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΟΛΟΣΣΟ με 425 εκτμ....

~   Συμφωνία με την Adidas σύναψε η εταιρεία KPS Capital Partners με έδρα η Νέα Υόρκη, του ομογενή, Μάικλ Ψαρού, για την αγορά του TaylorMade Golf έναντι 425 εκατομμυρίων δολαρίων. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, το 50% του συνολικού ποσού θα καταβληθεί σε ρευστό.

Η TaylorMade Golf είναι μία από τις κορυφαίες κατασκευάστριες στη βιομηχανία του γκολφ και αγοράστηκε από την Adidas το 1997 για 1.4 δισεκατομμύρια δολάρια.
Μέχρι το τέλος του 2017 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η μεταβίβαση μεταξύ της Adidas και της KPS, η οποία από το 1991 που ιδρύθηκε, επενδύει σε εταιρείες που χρειάζονται κεφάλαια και τις αναζωογονεί.

*** ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ !  ΖΗΤΗΣΕ να τερματιστεί η ένταση από τον Ερντογάν...

~  Πολλαπλά μηνύματα αντάλλαξαν ο πρωθυπουργός με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν κατά την συνάντησή τους στο Πεκίνο που διήρκησε 1,5 ώρα.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας μετέφερε στον Τούρκο πρόεδρο πως «είναι απαραίτητος ο τερματισμός της έντασης» και τάχθηκε υπέρ της επαναφοράς θετικής ατζέντας στα Ελληνοτουρκικά καθώς υπέρ της στήριξης για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός έθεσε θετική ατζέντα ελληνοτουρκικών με την οποία ο Τούρκος πρόεδρος συμφώνησε. Και ειδικότερα αφορούν:
 -οικονομία (Τουρισμός,επενδύσεις, ακτοπλοϊκή σύνδεση Σμύρνης-Θεσσαλονίκης κλπ)
-επανέναρξη διερευνητικών-διαύλου μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης και ασφάλειας
-προετοιμασία υψηλών επαφών και ενδεχόμενο G to G τον Οκτώβριο του 2017
-διάλογος για την Ευρωπαϊκή ενταξιακή πορεία
 Επιπλέον, επισημάνθηκε η σημασία της απόφασης να παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Προκόπης Παυλόπουλος στην Κων/λη στις 22 Μάη για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες.
 Τι είπε ο Ερντογάν
 Σύμφωνα πάντα με πηγές του Μαξίμου,ο Τούρκος Πρόεδρος εξέφρασε τις πάγιες θέσεις του και συμφώνησε για την ανάγκη αποφυγής εντάσεων την επόμενη περίοδο και στη σημασία διαύλου αρχηγών ΓΕΕΘΑ.
 Ο κ. Ερντογάν συμφώνησε στη σημασία της συνθήκης της Λωζάνης και στην εφαρμογή της.  iefimerida.gr

*** ΜΠΑΙΝΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ! 25 ΜΑΪΟΥ ξεκινάει η διαβούλευση για την "ΠΑΙΔΕΙΑ"....

~  Το υπουργείο Παιδείας φέρνει στα τέλη Μαΐου για διαβούλευση, το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου, το ν/σ θα τεθεί σε διαβούλευση στις 25 Μαΐου και περιλαμβάνει ένα σύνολο ρυθμίσεων για την τριτοβάθμια. Όπως τόνισε ο υπουργός, «ακούσαμε όλες τις απόψεις. Υπήρξαν κάποιες επιμέρους διαφωνίες. Κάποιες, θα τις λάβουμε υπόψιν».
Από τη συνεδρίαση της Συνόδου των Πρυτάνεων, ο κ. Γαβρόγλου παρουσίασε το τριετές πλάνο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, αφήνοντας μεταξύ άλλων «περιθώρια» για αυξήσεις μισθών στους καθηγητές:
«Είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω το τριετές πλάνο, αλλά και δύο δεσμεύσεις: η μια για αύξηση του μισθού των μελών ΔΕΠ και η άλλη να καλύψουμε από το 2018 το σύνολο των ανελαστικών εξόδων... Είμαστε πια στην αρχή της ανάκαμψης... Έγινε μια σύσκεψη με τον πρωθυπουργό και συμφωνήθηκε να δοθούν χρήματα από τα αποθεματικά και τα πλεονάσματα».
Η υγεία και η παιδεία είναι σοβαρές προτεραιότητες, τόνισε επίσης ο υπουργός, που υπογράμμισε πως υπήρξαν ορισμένες διαφωνίες για τον τρόπο εκλογής των πρυτανικών αρχών, αλλά και για το ύψος των αμοιβών στα μεταπτυχιακά.    efsyn

*** Τι πίνει και δεν μας δίνει! Ο Τσίπρας σε ΤΡΕΛΑ ΚΕΦΙΑ

~  Σίγουρος ότι η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον πρωθυπουργό της Κίνας, Λι Κετσιάνγκ.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι η χώρα μας είναι κοντά στην έξοδο από την κρίση και ότι η κυβέρνηση στοχεύει στη δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη.
Αναρωτιόμαστε αν μίλησε καθόλου σοβαρά…

***  Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ !  Ο ΠΟΝΤΟΣ ΖΕΙ...

~  Εκδήλωση για να τιμήσει τη Μνήμη της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου διοργάνωσε σήμερα η Ένωση Ποντίων Δροσιάς στην Πλατεία Ποντιακού Ελληνισμού Δροσιάς.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε την τέλεση μνημοσύνου, κατάθεση στεφάνου, χρονικό της ημέρας μνήμης, την προβολή ταινίας μικρού μήκους και φυσικά πολλούς ποντιακούς χορούς.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και στελέχη της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, οι οποίοι τίμησαν την εκδήλωση και τον πεσόντα Ποντιακό Ελληνισμό.
Το κόμμα εκπροσώπησαν τα στελέχη του Ευγενία Μουλά, Δημήτρης Μπαφάλης και Ευστάθιος Φλώρος.

Δείτε σχετικές φωτογραφίες από την πανέμορφη εκδήλωση:



***  ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ δημιουργεί ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ !  "Οι ΕΛΛΗΝΕΣ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ"...

~  Την Παρασκευή στην εφημερίδα Yenicag δημοσιεύθηκε άρθρο που υπογράφει ο Αχμέτ Τακάν, στο οποίο προειδοποιεί την τουρκική γνώμη για την «ελληνική απειλή» μπροστά στην οποία βρίσκεται η Τουρκία και η οποία είναι τόσο σοβαρή, όσο η απόφαση των ΗΠΑ να παράσχουν βαρύ οπλισμό στις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στη Συρία.
«[…] Σαν να μην έφταναν τα 18 νησιά και η 1 βραχονησίδα που έχει καταλάβει η Ελλάδα στο Αιγαίο, αποκαλύφθηκε ότι η Ελλάδα, η οποία αναβιώνει τα σχέδιά της για κατάκτηση της Ανατολίας, έχει ονομάσει μία στρατιωτική μονάδα «Σμύρνη» και μία άλλη «Πόντος», γράφει ο Τακάν και συνεχίζει:
«Η μεραρχία πεζικού, στην οποία η θρασεία Ελλάδα, που κάνει φανερές τις προθέσεις και τους στόχους της, έχει δώσει το όνομα «Σμύρνη» βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της Θεσσαλονίκης στην περιοχή της Βέροιας, και η αερομεταφερόμενη ταξιαρχία «Πόντος» βρίσκεται στα βόρεια της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Κιλκίς.
»Γίνεται κατανοητό, ότι με το να δοθούν στις ελληνικές μονάδες τα ονόματα «Σμύρνη» και «Πόντος», πραγματοποιείται η ξεκάθαρη περιγραφή του στόχου.
»Ο Έλληνας Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής επισκέφτηκε στις 26 Απριλίου την Μεραρχία Πεζικού «Σμύρνη» και την Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία «Πόντος».
»Αφού ανύψωσε το ηθικό των στρατιωτών ανήρτησε φωτογραφίες και κείμενα από την επίσκεψη στην ιστοσελίδα του ΓΕΣ διακηρύσσοντάς το σε όλον τον κόσμο. Και οι δικοί μας παρακολουθούσαν όπως πάντα!…
Ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείο Άμυνας Ουμίτ Γιαλίμ, γνωστός γραφικός που υποκινεί το θέμα με τα υποτιθέμενα 18 «τουρκικά νησιά» που κατέλαβε η Ελλάδα στο Αιγαίο, δηλώνει στο ίδιο άρθρο:
«Στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουμε Μεραρχία με το όνομα «Αθήνα» ή Ταξιαρχία με το όνομα «Θεσσαλονίκη».
»Γιατί ο Ερντογάν και η κυβέρνηση του ΑΚΡ παραμένουν σιωπηλοί και δεν αντιδρούν στις πρακτικές της Ελλάδας;
»Την περίοδο του Ερντογάν και της κυβέρνησης ΑΚΡ παραχωρήθηκαν στον Ελληνικό στρατό 18 τουρκικά νησιά και 1 τουρκική βραχονησίδα.
»Είναι μήπως και η Σμύρνη και η Μαύρη Θάλασσα ανάμεσα στα εδάφη της πατρίδας μας που θα παραχωρηθούν;», διερωτάται ο Ουμίτ Γιαλίμ.
 tribune.gr

***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΕΙΣΜΟΣ ! Ο Βαρβιτσιώτης αγοράζει τα ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

~  Σαν βόμβα έσκασε η είδηση ότι ο αδερφός του βουλευτή της ΝΔ, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, είναι εκπρόσωπος στην Ελλάδα του εταιρικού σχήματος που θα πουληθούν τα μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια, όπως διαβάζουμε στο bomb.gr
Μη δελτίο τύπου στις 10 Μαΐου, οι τράπεζες EUROBANK & ALPHA BANK  γνωστοποιούν επενδυτική εταιρεία Pillarstone, που συστάθηκε από «την ΚΚR Credit και τον John Davinson, έλαβε από την Τράπεζα της  Ελλάδος άδεια για τη διαχείριση των μη-εξυπηρετούμενων δανείων εκ μέρους των τραπεζών».
Την ίδια στιγμή που η ΝΔ αποδοκίμασε τη κίνηση αυτή, βλέπουμε πως ο αδερφός σημαντικού στελέχους της παράταξης κάνει δουλειές που οδηγούν στην εξαθλίωση των Ελλήνων.

***  ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ! Δείτε αυτό το ΒΙΝΤΕΟ και θα καταλάβετε...

~  Τη στιγμή που στην Ελλάδα οι πολιτικοί δεν τολμάνε να τα βάλουν με την Ευρωπαϊκή Ένωση και αποδέχονται με σκυμμένο κεφάλι την μετατροπή της Ελλάδος σε χωματερή της Ενώσεως, ένας άνθρωπος από αυτούς όπου η «πεφωτισμένη» Δύση παρουσιάζει ως επικίνδυνους είπε την αλήθεια για τα όσα εγκλήματα γίνονται εναντίον αυτού του τόπου.
Πρόκειται για τον Ο Βλαντίμιρ Βόλφοβιτς Ζιρινόφσκι, που είναι Αντιπρόεδρος της Ρωσικής Κρατικής Δούμας, Συνταγματάρχης του ρωσικού στρατού και ηγέτης του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας.
Μπορεί το βίντεο να είναι από τον Ιανουάριο του 2016, όμως σήμερα φαίνεται περισσότερο από ποτέ το πόσο μεγάλο δίκιο είχε στα όσα έλεγε.
Για τον Βορρά που προσπαθεί να επιβληθεί στο Νότο, για την συνεχή εξαπάτηση εναντίον αυτού του λαού, και για το σχέδιο να κάνουν την Ελλάδα μια νέα Βουλγαρία.
Δείτε τι είπε και θα καταλάβετε. Αυτά που λένε οι Ρώσοι οι εγχώριοι και εξωτερικοί «φίλοι» της χώρας μας στην Ευρώπη δεν θα τολμήσουν ποτέ ούτε να τα ψιθυρίσουν:
Βίντεο  : Β.Β. Ζιρινόφσκι: Εξαπάτησαν την Ελλάδα, ετοιμάζονται για μεγάλο πόλεμο... , https://youtu.be/ntttFdwxNdg  .- {Ο Βλαντίμιρ Βόλφοβιτς Ζιρινόφσκι,
είναι Αντιπρόεδρος της Ρωσικής Κρατικής Δούμας
Συνταγματάρχης του ρωσικού στρατού
και ηγέτης του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας} .-

***  Η ΔΙΩΞΗ ηλεκτρονικού ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ συμβουλεύει ! Πως να προστατευθείτε από του hackers...

~  Μια παγκόσμια κυβερνοεπίθεση με χρήση εργαλείων που πιστεύεται ότι αναπτύχθηκαν από την αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) μόλυνε δεκάδες χιλιάδες ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε σχεδόν 100 χώρες, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στο βρετανικό σύστημα υγείας και την παγκόσμια εταιρεία ταχυμεταφορών FedEx. Κυβερνοεκβιαστές ξεγέλασαν χρήστες τους οποίους έκαναν να ανοίξουν μολυσμένα από ιό συνημμένα σε email που έμοιαζαν να περιέχουν τιμολόγια, προσφορές απασχόλησης, προειδοποιήσεις ασφαλείας και άλλους θεμιτούς φακέλους.
Ο ιός, του τύπου ransomware, κρυπτογράφησε δεδομένα στους υπολογιστές και ζητούσε από τους χρήστες να πληρώσουν από 300 έως 600 δολάρια ως λύτρα για να αποκτήσουν και πάλι πρόσβαση στα δεδομένα τους. Ειδικοί στην κυβερνοασφάλεια είπαν πως παρατήρησαν ορισμένα από τα θύματα να πληρώνουν μέσω του ψηφιακού νομίσματος bitcoin, αν και δεν γνωρίζουν ποιο ήταν το ποσοστό των χρηστών που υποχώρησε στους εκβιαστές.
Από την πλευρά της, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξέδωσε ειδική ανακοίνωση για το κακόβουλο λογισμικό που κρυπτογραφεί ψηφιακά αρχεία και δεδομένα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τα οποία αποδεσμεύονται μετά την καταβολή χρηματικών ποσών ως «λύτρα». Όπως εξηγεί πρόκειται για κακόβουλο λογισμικό τύπου « Crypto- Malware», που μπορεί να επηρεάσει όλες τις εκδόσεις λειτουργικών συστημάτων και εξαπλώνονται, κυρίως, μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Σημειώνει δε ότι τις τελευταίες ημέρες το φαινόμενο βρίσκεται σε έξαρση, με μεγάλο αριθμό κυβερνοεπιθέσεων παγκοσμίως.
Ειδικότερα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας ενημερώνει για την συνεχιζόμενη εμφάνιση και στη χώρα μας, του κακόβουλου λογισμικού «WannaCry», το οποίο - όπως επιημαίνει - συγκαταλέγεται στις ψηφιακές απειλές τύπου «Crypto-Malware» και μπορεί να επηρεάσει όλες τις εκδόσεις λειτουργικού συστήματος.
 Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπογραμμίζει ότι το κακόβουλο λογισμικό μολύνει τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές με δύο, κυρίως, τρόπους:
-μέσω μολυσμένων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που εμπεριέχουν κακόβουλα επισυναπτόμενα αρχεία και
-μέσω επισφαλών ή μολυσμένων ιστοσελίδων.
 Ειδικότερα, ως προς τα μολυσμένα αρχεία, πρόκειται συνήθως για αρχεία τύπου .docx και .pdf, στα οποία έχουν ενσωματωθεί κακόβουλες μακροεντολές, που εκτελούνται κατά το άνοιγμά τους και εγκαθιστούν το κακόβουλο λογισμικό στον Η/Υ.
Μετά την εγκατάστασή του στο λειτουργικό σύστημα, κρυπτογραφεί – κλειδώνει ψηφιακά αρχεία και τα δεδομένα τύπων .lay6, .sqlite3, .sqlitedb, .accdb, .java, .class, .mpeg, .djvu, .tiff, .backup, .vmdk, .sldm, .sldx, .potm, .potx, .ppam, .ppsx, .ppsm, .pptm, .xltm, .xltx, .xlsb, .xlsm, .dotx, .dotm, .docm, .docb, .jpeg, .onetoc2, .vsdx, .pptx, .xlsx και .docx, που είναι αποθηκευμένα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του χρήστη που έχει μολυνθεί από τον ιό.
Για να ξεκλειδωθούν, συμπληρώνει, τα μολυσμένα αρχεία ενός Η/Υ, ζητείται η καταβολή χρηματικού ποσού, με τη χρήση του ψηφιακού νομίσματος Bitcoin ( BTC ) ως «λύτρα», σε διαφορετική περίπτωση καθίστανται απροσπέλαστα για το χρήστη τους.
Σύμφωνα με τη Δίωξη, το συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό έχει τη δυνατότητα να αυτοδιαδίδεται μέσω του τοπικού δικτύου και να κρυπτογραφεί τα αρχεία κάθε συστήματος στο οποίο αποκτά πρόσβαση. Η δυνατότητα αυτή το καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνο σε εταιρικά δίκτυα όπου η διάδοση μπορεί να είναι ραγδαία.
Σημειώνεται ότι το κακόβουλο λογισμικό κυκλοφορεί από τις 12-05-2017 και έχει μέχρι στιγμής μολύνει περισσότερους από 125.000 ηλεκτρονικούς υπολογιστές παγκοσμίως.
Στο πλαίσιο αυτό, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καλεί τους χρήστες του διαδικτύου και τους διαχειριστές εταιρικών δικτύων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουν μέτρα ψηφιακής προστασίας και ασφάλειας για την αποφυγή προσβολής από το κακόβουλο λογισμικό, καθώς και να μην πληρώνουν τα χρήματα που ζητούνται, προκειμένου να αποθαρρύνονται τέτοιες παράνομες πρακτικές και να αποτρέπεται η περαιτέρω εξάπλωση του φαινομένου.
 Συγκεκριμένα αναφέρει:
-Οι χρήστες που λαμβάνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από άγνωστους αποστολείς ή άγνωστη προέλευση, καλούνται να μην ανοίγουν τους συνδέσμους (links) και να μην κατεβάζουν τα συνημμένα αρχεία, που περιέχονται σε αυτά, για τα οποία δεν γνωρίζουν με βεβαιότητα τον αποστολέα και το περιεχόμενο του συνημμένου αρχείου.
-Επιπλέον, οι χρήστες πρέπει να είναι εξαιρετικά καχύποπτοι στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ως αποστολέας φαίνεται να είναι κάποια υπηρεσία ή εταιρεία η οποία δεν είναι γνωστή σε αυτούς.
-Συστήνεται να πληκτρολογούνται οι διευθύνσεις των ιστοσελίδων (URL) στον φυλλομετρητή ιστοσελίδων (browser), αντί να χρησιμοποιούνται υπερσύνδεσμοι (links).
-Να χρησιμοποιούνται γνήσια λογισμικά προγράμματα και να ενημερώνονται τακτικά (updates), ενώ θα πρέπει να υπάρχει πάντα ενημερωμένο πρόγραμμα προστασίας από ιούς του Η/Υ.
-Να ελέγχουν και να έχουν πάντοτε ενημερωμένη την έκδοση του λειτουργικού τους συστήματος.
-Να δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων (backup) σε τακτά χρονικά διαστήματα, σε εξωτερικό μέσο αποθήκευσης και να διατηρούνται εκτός δικτύου, έτσι ώστε σε περίπτωση «προσβολής» από το κακόβουλο λογισμικό, να είναι δυνατή η αποκατάστασή τους.
-Στους διαχειριστές εταιρικών δικτύων συστήνεται ιδιαίτερη προσοχή στην τακτική και ασφαλή τήρηση αντιγράφων ασφαλείας, καθότι τα αντίγραφα αποτελούν το μόνο τρόπο επαναφοράς των αρχείων στο σύνολό τους.
-Να απενεργοποιήσουν την εκτέλεση μακροεντολών και JavaScript στις εφαρμογές με τις οποίες ανοίγουν αρχεία τύπου .docx και .pdf.
 Σημειώνεται ότι για περιστατικά μολύνσεων από κακόβουλο λογισμικό τύπου Crypto-Malware, η EUROPOL και το European Cybercrime Centre (EC3) έχουν θέσει σε λειτουργία τον ιστότοπο https://www.nomoreransom.org , όπου οι πολίτες μπορούν να βρουν συμβουλές προστασίας, αλλά και κλειδιά αποκρυπτογράφησης για ορισμένες μορφές κακόβουλου λογισμικού.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας για ανάλογα περιστατικά ή για παροχή διευκρινίσεων – συμβουλών, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
 Τηλεφωνικά στο: 111 88
Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα κινητά (smartphones): CYBERKID
Twitter: @CyberAlertGr
 huffingtonpost.gr

 *** H ΓΥΝΑΙΚΑ-ΣΥΜΒΟΛΟ! Σαν σήμερα -(χθές) πέθανε η κυρά της Ρω... (ΒΙΝΤΕΟ)
 
~  Η Κυρά της Ρω (1890-1982) , Δέσποινα Αχλαδιώτη, υπήρξε μέλος της Αντίστασης κατά την περίοδο της κατοχής και επί 40 χρόνια (από το 1943 ως το θάνατό της) ύψωνε την ελληνική σημαία στην ακριτική νησίδα της Ρω κάθε πρωί και τη κατέβαζε με τη Δύση του ήλιου. Στη Ρω είχε εγκατασταθεί με τον άντρα της και την τυφλή μητέρα της από το 1924. Στις 13 του Μάη του 1982  η Δέσποινα Αχλαδιώτη, γνωστή σε όλους με το όνομα: «Η κυρά της Ρω» φεύγει από τη ζωή. Ταπεινή, απλή, γυναίκα αγωνίστρια της ζωής γράφει η rodiaki.gr
Η ίδια έλεγε πως « …Δεν έκανα και τίποτα σπουδαίο…» για τη ζωή της, κανείς άλλος όμως δεν είχε το θάρρος, τη δύναμη, την αντοχή να κάνει αυτό που εμείς πια θεωρούμαι πάρα πολύ σπουδαίο :Να αγαπάει την Ελλάδα και να το δείχνει, με τόσο απλό αλλά δύσκολο τρόπο. Μια γνήσια και ανεπανάληπτη Ελληνίδα!
"Τα ξερονήσια του Καστελόριζου και της Ρω τα αγαπώ. Έμεινα μόνη μου το 1943 στο Καστελόριζο με την τυφλή μου μάνα, όταν έφευγαν όλοι οι κάτοικοι του νησιού στη Μέση Ανατολή και στην Κύπρο.Με την ελληνική σημαία υψωμένη και την αγάπη για την Ελλάδα βαθιά ριζωμένη μέσα μου πέρασα όλες τις κακουχίες. Βέβαια η ζωή στη Ρω δεν είναι και τόσο ευχάριστη, αλλά νιώθεις πιο πολύ την Ελλάδα χαμένος όπως είσαι στο πέλαγος, λίγες εκατοντάδες μέτρα από τις Γούρικες ακτές. Την ελληνική σημαία, θέλω να μου τη βάλουν στον τάφο μου»…
Η βράβευση της Δέσποινας Αχλαδιώτου
Βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών (1975), το Πολεμικό Ναυτικό, τη Βουλή των Ελλήνων, το Δήμο Ρόδου, την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και άλλους φορείς. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έστειλε ναυτικό άγημα και αντιπροσωπεία του ΓΕΝ στο Καστελόριζο όπου, στις 23 Νοεμβρίου 1975, της απένειμε το μετάλλιο για την πολεμική περίοδο 1941-1944 για τις «προσφερθείσες εθνικές υπηρεσίες της», όπως ανέφερε η απόφαση του Υπουργού Άμυνας.
Απεβίωσε σε ηλικία 92 ετών, σε νοσοκομείο της Ρόδου, στις 13 Μαΐου του 1982. Η κηδεία της έγινε με τιμές δημοσία δαπάνη στο Καστελλόριζο, παρουσία του τότε υφυπουργού Άμυνας Αντώνη Δροσογιάννη, και η σορός της μεταφέρθηκε στην Ρω και ετάφη κάτω από τον ιστό όπου ύψωνε τη σημαία.
Το 1927, εγκαταστάθηκαν στη Ρω μόνιμα ο Κώστας και η Δέσποινα Αχλαδιώτου για να ασχοληθούν με την κτηνοτροφία, εντελώς μόνοι τους μέχρι το 1940. Τη χρονιά εκείνη όμως αρρώστησε βαριά ο Κώστας Αχλαδιώτης. Η φωτιά που άναψε η γυναίκα του για να ειδοποιήσει με σινιάλα καπνού τους κατοίκους του Καστελλόριζου και τους παραπλέοντες ψαράδες δεν έγινε εγκαίρως αντιληπτή. Ο σύζυγός της άφησε την τελευταία του πνοή μέσα σε μια ψαρόβαρκα που τον είχε παραλάβει καθυστερημένα για να τον μεταφέρει στο γιατρό του Καστελόριζου.
Η κυρά της Ρω φρόντισε μόνη της για την ταφή του συντρόφου της. Έπειτα, γύρισε πάλι στη Ρω, αυτή τη φορά με τη γριά μητέρα της, όπου πέρασε τα χρόνια της κατοχής. Εκεί θα προσέφερε υπηρεσίες σε στρατιώτες του Ιερού Λόχου. Με «δυνατή φωνή και γοργή περπατησιά», όπως την περιγράφει ο βιογράφος της Κυριάκος Χονδρός, δεν εγκατέλειψε ποτέ το νησί, ακόμα κι όταν το Καστελόριζο, που βομβαρδίστηκε από τους Άγγλους στη συνθηκολόγηση της Ιταλίας, το 1943, ερήμωσε σχεδόν από τους κατοίκους του. Οι περισσότεροι εξαναγκάστηκαν να πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς.
Μετά το τέλος του Β' Παγκόσμιου Πόλεμου, τα Δωδεκάνησα και μαζί μ' αυτά και το Καστελόριζο και όλες οι παρακείμενες νησίδες και βραχονησίδες, σύμφωνα με τη Συνθήκη των Παρισίων της 10ης Φεβρουαρίου 1947, περιήλθαν στην Ελλάδα. Η μοίρα της Ρω ήταν λοιπόν αναπόσπαστα συνδεδεμένη μ' αυτήν του Καστελόριζου.
Στις 13 Σεπτεμβρίου 1943, για πρώτη φορά Ελληνικό αντιτορπιλικό, το «Παύλος Κουντουριώτης», κατέπλευσε στο Καστελόριζο, όπου βομβαρδίστηκε μέχρι τις 19 Νοεμβρίου 1943 από Γερμανικά στούκας. Οι κάτοικοι αναγκάστηκαν πάλι να φύγουν με συμμαχικά πλοία είτε προς Κύπρο είτε προς τις μικρασιατικές ακτές. Ωστόσο, η Κυρά της Ρω παρέμεινε στο νησί να υψώνει κάθε πρωί την Ελληνική σημαία, προσφέροντας τη βοήθεια της σε Ιερολοχίτες που βρήκαν καταφύγιο εκεί. Με τη λήξη του πολέμου, ορισμένοι κάτοικοι επέστρεψαν στο Καστελόριζο κατά ομάδες.
Οι περιπέτειες για την Κυρά της Ρω δεν τελείωσαν με την απελευθέρωση. Τον Αύγουστο του 1975, ο Τούρκος δημοσιογράφος Ομάρ Κασάρ και δύο ακόμα άτομα, παρακολουθώντας τη Ρω και εκμεταλλευόμενοι την ολιγοήμερη απουσία της Δέσποινας Αχλαδιώτου για λόγους υγείας, αποβιβάστηκαν εκεί και τοποθέτησαν πάνω σ' ένα κοντάρι 4 μέτρων τη σημαία τους. Η Κυρά της Ρω την κατέβασε αμέσως, όταν γύρισε. Στη 1 Σεπτεμβρίου 1975, κατάπλευσε στο Καστελόριζο το ανθυποβρυχιακό σκάφος «Γ. Πεζόπουλος» για συμπαράσταση στην κυρά της Ρω. Όμως δεύτερη τουρκική σημαία τοποθετήθηκε αυτή τη φορά στη νήσο Στρογγυλή απέναντι στα νότια του Καστελόριζου.
 Βίντεο: H κυρά της Ρω σε συνέντευξη με τον Φρέντυ Γερμανό  , ΦΡΕΝΤΥ ΓΕΡΜΑΝΟΣ - Η ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΡΩ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΧΛΑΔΙΩΤΗ   : https://youtu.be/XmzhV67oR9A .-

***  ΟΡΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ !   Θέτουν ζήτημα δημοκρατίας...

Οργισμένη επιστολή προς το κοινοβούλιο απέστειλαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Ελλάδος, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, η η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, η Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος και η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος.
Στην επιστολή τους αυτή, ζητάνε την απόσυρση ή καταψήφιση της (ν)τροπολογίας που αφορά το ειδικό μισθολόγιο των Σωμάτων Ασφαλείας, και θέτει ζητήματα δημοκρατίας που προκύπτουν από αυτή.
Διαβάστε την αναλυτική επιστολή των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας:
 «Αξιότιμες κυρίες και αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές,
 Με την παρούσα επιστολή, θα θέλαμε να σας κάνουμε κοινωνούς των ζητημάτων δημοκρατίας και προβλημάτων που ανακύπτουν από την κατάθεση τροπολογίας-ρύθμισης αναφορικά με το ειδικό μισθολόγιο των Σωμάτων Ασφαλείς & Ενόπλων Δυνάμεων.
Ειδικότερα, στην επίσημη ενημέρωση που είχαμε μόλις χθες από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ, μας δόθηκε το γενικό περίγραμμα του μισθολογίου μας (βασικές αρχές και φιλοσοφία σύνταξης), χωρίς αριθμούς και οικονομικές μελέτες. Μας γνωρίστηκε μόνον η περικοπή συγκεκριμένης αποζημίωσης που πλήττει όλο το ένστολο προσωπικό και δεν καλύπτεται από καμία «προσωπική διαφορά», καίτοι οι διατάξεις του ν.4336/2015 όριζαν ότι ο εξορθολογισμός των ειδικών μισθολογίων θα επιφέρει ουδέτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα και οι αποφάσεις του ΣτΕ ορίζουν ότι σε περίπτωση σύνταξης νέου μισθολογίου θα πρέπει οι αποδοχές να μην είναι λιγότερες από αυτές του 2012.
Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι, εμείς ως εκπρόσωποι των εργαζομένων, παρότι επανειλημμένως είχαμε ζητήσει σε συναντήσεις, τόσο με το Υπουργείο Οικονομικών όσο και με το Υπουργείο μας, να μας γνωρίσουν εγκαίρως τα υπό επεξεργασία σχέδια για να καταθέσουμε απόψεις και να αναδείξουμε τα προβλήματα του Κλάδου μας, ουδέποτε μας δόθηκαν καίτοι εισπράτταμε διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, αφού από την πλευρά της Κυβέρνησης, δε θα υπάρξει αιφνιδιασμός και θα μας δοθεί ο χρόνος για κατάθεση απόψεων και διαβούλευση.
Επίσης, σας θυμίζουμε ότι η Κυβέρνηση, μετά το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης, δημόσια ανακοίνωσε τα μέτρα και τα αντίμετρα που θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα που θα εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων με τη μορφή σχεδίου νόμου, χωρίς και πάλι να γίνεται καμία αναφορά στα ειδικά μισθολόγια.
 Αξιότιμες κυρίες και αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές,
Εμείς οι αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί αντιλαμβανόμαστε πλήρως τη δύσκολη θέση που βρίσκεται η χώρα και είμαστε αποδέκτες, ως αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, όλων των δυσβάστακτων μέτρων που εφαρμόστηκαν τα τελευταία επτά (7) Μνημονιακά έτη με στόχο την έξοδο από την κρίση, αλλά ο εμπαιγμός και η έλλειψη βασικών δημοκρατικών αρχών από πλευράς της Κυβέρνησης ξεπερνά κάθε προηγούμενο.
 Αξιότιμες κυρίες και αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές,
-Επειδή οι εργαζόμενοι στον ευαίσθητο και συνάμα επικίνδυνο Τομέα της Προστασίας & Ασφάλειας του Πολίτη, δεν αποτελούν Β΄ και Γ' κατηγορίας πολίτες αυτής της χώρας.
-Επειδή προκύπτει ξεκάθαρα, από πλευράς συγκεκριμένων Υπουργείων, ο εμπαιγμός και η κοροϊδία που συντελέστηκε εις βάρος των σκληρά εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας.
-Επειδή έχουν δικαίωμα στο διάλογο και στη διαμόρφωση των οικονομικών δεδομένων του μισθολογίου τους οι εργαζόμενοι για τους οποίους συντάσσεται, πόσο μάλλον αυτοί που θεσμικά αποτελούν τους εκπροσώπους των και εκλέγονται για να υπερασπίσουν τα δικαιώματα αυτών.
Παρακαλούμε όπως, μέσω των ενεργειών σας, να αποφευχθεί η εισαγωγή τροπολογίας που αφορά το ειδικό μισθολόγιο των Σωμάτων Ασφαλείας & Ενόπλων Δυνάμεων στο σχέδιο νόμου που αφορά στο πρόγραμμα για το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης ή σε περίπτωση εισαγωγής της, να λάβει χώρα από εσάς κάθε σχετική πρωτοβουλία με στόχο την άμεση απόσυρσή της ή την καταψήφισή της.»

*** 

*** Αθλητική ενημέρωση  :

*** Στα πλέϊ οφ της Σούπερ Λίγκας  :
Η ειδική βαθμολογία:
1.ΠΑΟΚ 2 / 2.Παναθηναϊκός 1 / 3.ΑΕΚ 0 / 4.Πανιώνιος 0

1η αγωνιστική  Κυριακή 14-05-2017  :
 ***  ΠΑΟΚ -ΑΕΚ  0-1 , (0-1) .-
Τα γκολ : 10΄  Ντίντακ ,
Διαιτητής: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος
 Κάρτες : Χριστοδουλόπουλος , Μάτος , Μάνταλος ,
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς, Κάνιας, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ, Κάμπος, Πέλκας και Πρίγιοβιτς
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Ντίντακ, Γαλανόπουλος, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος, Μάνταλος, Αραούχο


*** ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-1 , (0-1).- ^
Τα  γκολ : 38΄ Μπέργκ , 56 ΄  Μασούρας 
Διαιτητής είναι ο Δημήτρης Στυλιαράς (Αιτ/νίας), με βοηθούς τους Λάζαρο Δημητριάδη (Μακεδονίας), Χρήστο Ακρίβο (Αθήνας) και τέταρτος είναι ο Αριστείδης Βάτσιος (Δυτ. Αττικής).
Κάρτες κίτρινες : Ρισβάνης , Σιώπης , Κλωναρίδης , Μπέργκ , Ζέκα(κόκκινη) , Μολέδο,  Ρέϊς ,
Κάρτες : 12΄ αποβολή με κόκκινη ο Ζέκα  .- { Ο Μασούντ πήρε με φανταστικό τρόπο την μπάλα, ο Ζέκα τον τράβηξε και τον έριξε στο έδαφος λίγα μέτρα έξω από την περιοχή, με τον Στυλιαρά να δείχνει την κόκκινη κάρτα στον χαφ των φιλοξενούμενων.} ,
Πανιώνιος (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Σιώπης, Κόρμπος, Μασούρας(Λάμπρου), Μασούντ(Σαββίδης), Μπεν, Γεσίλ.
Στον πάγκο για τους γηπεδούχους οι Μπαντής, Λάμπρου, Γκιοατά, Μπάλλας, Ταπόκο, Αντωνιάδης, Σαββίδης.
Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Μέστο(Ρέις), Μολέδο, Κουτρουμπής, Χουλτ, Ζέκα, Κουρμπέλης, Εμποκού, Βιγιαφάνιες(Μαρινάκης), Κλωναρίδης(Λέτο), Μπεργκ.
Στον πάγκο βρίσκονται οι Στιλ, Ευαγγέλου, Λέτο, Ρέις, Μολίνς, Μαρινάκης, Χατζηγιοβάνης.

*** ΄Β΄ ΕΘΝΙΚΗ στο Ελληνικό ποδόσφαιρο  :
Παρασκευή 12/05/2017 : ΚΑΛΟΝΗ-ΧΑΝΙΑ 0-1  .- ^
Σάββατο 13/05/2017 : ΟΦΗ-ΑΡΗΣ  1-1 .- ^
Κυριακή 14/05/2017 :
 ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ   3-0  α.α.  .-^
ΛΑΜΙΑ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 0-0 , (0-0) . - ^
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ-ΤΡΙΚΑΛΑ  1-0 , (1-0)  .-^
ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ-ΚΑΛΙΘΕΑ   1-0 .- ^
ΠΑΝΣΕΡΑΪΚΟΣ-ΣΠΑΡΤΗ  -   ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ .-^
ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ     , (1-1) .-
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΈΡΑΣ -ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ  3-0 .- ^

*** Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ 3ος  ΟΜΙΛΟΣ :
Κυριακή 14-05-2017  29η  αγωνιστική  :
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ-ΑΧΑΪΚΗ   1-2 .- ^
ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ-ΑΙΟΛΙΚΟΣ   2-0 .- ^
ΘΗΒΑ-ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ   3-1 .- ^
ΔΟΞΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ-ΠΑΝΑΡΓΙΑΚΟΣ  2-1 .- ^
ΦΩΣΤΗΡΑΣ-ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ    1-1 .- ^
ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ-ΕΝΩΣΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ  3-1 .- ^
ΧΑΛΚΙΔΑ-ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ  1-1 .- ^
Επόμενη αγωνιστική (30η)
Aχαϊκή – Ζευγολατιό
Αστέρας Αμαλιάδας – Θήβα
Αιολικός – Δόξα Μεγαλόπολης
Παναρκαδικός – Φωστήρας
Παναργειακός – ΠΑΟ Βάρδας
ΠΑΟ Λουτρακίου – Χαλκίδα
Ένωση Ερμιονίδας – Παναχαϊκή
Ρεπό: Τσικλητήρας Πύλου.

*** ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΠΣ Μεσσηνίας Κυριακή 14-05-2017 :
Ολοκληρώθηκε σήμερα και η 30η τελευταία αγωνιστική στο Πρωτάθλημα της Α' Τοπικής. Αναλυτικά, τα αποτελέσματα, και η τελική βαθμολογία έχουν ως εξής:
Α΄ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΣΜ 30η  αγωνιστική :
ΑΝΔΡΟΥΣΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ  1-2  .- ^
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ-ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ   7-0 .- ^
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ-ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ  0-2 .-^
ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  3-1 .- ^
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-Α.Ε. ΑΒΙΑΣ   1-3 .- ^
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ-ΑΟ.ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ  0-3  α.α.  .- ^
Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ-Α.Ο. ΦΑΡΑΙ   1-2  .- ^
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ-ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ  2-1 .- ^
H βαθμολογία
1. Π.Σ. Καλαμάτα 76
................................................................................
2. Aναγέννηση Παραλίας 70
3. Πανθουριακός 62
4. Πάμισος Μεσσήνης 62
5. AO Φαραί 52
6. ΑΟ Κυπαρισσίας 48
7. Εθνικός Μελιγαλά 42
8. Μιλτιάδης Πύργου 40
9. Εράνη Φιλιατρών 36
10. Απόλλων Καλαμάτας 34
11. Ολυμπιακός Καλαμάτας 32
12. ΑΟ Διαβολιτσίου 32
13. Ανδρούσα 27
14. Τέλλος Άγρας 26
..............................................................................
15. ΑΕ Αβίας 19
16. Αστέρας Αρφαρών 5

*** Σάββατο 13/05/2017  2ος  αγώνας :

ΑΡΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ    77-84   .- ^
Τα δεκάλεπτα: 14-24, 41-43, 55-67, 77-84   .-

*** Κυριακή 14-05-2017 2ος  αγώνας :

ΑΕΚ -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  71-70 , (56-57) .- ^
Τα  δεκάλεπτα  : 17-22,   (56-57) , 71-70 .- ^
~  Έτσι, η Ένωση έκανε το 1-1 στη σειρά. Αυτή είναι η πρώτη νίκη της επί του Παναθηναϊκού από το 2008 .-


~**ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2017  :
~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 01  Μαΐου  2017  :ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ !!... ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  και  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  για όλους μας  !!!
~
Στο αγιάζι της  ενημέρωσής μας  :   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-01-2017.html .-
 ~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  02 Μαΐου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-02-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη  03 Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-03-2017.html  .-
~*    Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  2 .. Τετάρτη 03  Μαΐου  2017  :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://snsarfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-2.html .-  

~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 04  Μαΐου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσης   :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-04-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή  05 Μαΐου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας: http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-05-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS  Σάββατο  06  Μαΐου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-06-2017.html .-
 
 ~* Η  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS - 2 - Σάββατο 06  Μαΐου 2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-06-2017.html .-   

~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 07  Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-07-2017.html .-
~*  ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 06  και 07  Μαΐου  2017  :Αθλητική επισκόπηση-ανασκόπηση αθλητικών εβδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/06-07-2017.html .-  
  
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 08 Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/05/news-08-2017.html .-   
 ~*  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 09 Μαΐου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-09-2017.html .- 
~* ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία από το Α-Ω .  Τρίτη 09  Μαΐου  2017 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/05/blog-post.html .- 
~*   Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-10-2017.html .-

 ~
~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2017  : 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 01  Απριλίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :     http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-01-2017.html .- 
~* Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Κυριακή  02 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-02-2017.html .- 
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  01  και 02  Απριλίου  2017  :Με  ανασκόπηση Αθλητικών βδομάδας που πέρασε   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/01-02-2017.html .-
 ~*ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία το Α-Ω . Δευτέρα  04  April;ioy 2017   :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/04/blog-post.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 05  Απριλίου  2017 : Στο  αγιάζι της  ενημέρωσής μας  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/04/news-05-2017.html .- 
  ~*   Αθλητικό Σαββατοκύριακο  08  και 09  Απριλίου  2017  :Με  αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/08-09-2017.html .-  
  ~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Μ. Πέμπτη 13  Απριλίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html 
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  2 Μ. Πέμπτη 13 Απριλίου  2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/04/news-2.html .- 
  ~*ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  15 και 16  Απριλίου 2017 :Αθλητική ανασκόπηση εβδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/15-16-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 19 Απριλίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-19-2017.html .- 
~* *Η Εφημερίδα μας   Arfara News 2 Τετάρτη 19 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της καθημερινότητας  2  στην ενημέρωση : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-2-19-2017-2.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 20 Απριλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/04/news-20-2017.html .- 
  ~*  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 22  και  23  Απριλίου 2017  :Με  ανασκόπηση στα αθλητικά δρώμενα της εβδομάδας που έφυγε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/22-23-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 24 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-24-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  25 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-25-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 26 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-26-2017.html .-  
 ~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή  30  Απριλίου  2017 :Στο   αγιάζι της ενημέρωσης :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-30-2017.htm .-

~ *  Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  Τετάρτη 10  Μαΐου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-nwes-2-10-2017.html .-
~* 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 11 Μαΐου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/05/news-11-2017.html .-
~
*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 12  Μαΐου 2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-12-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Σάββατο  13  Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-13-2017.html .-
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 14  Μαΐου  2017  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-14-2017.html .-   
 

~
* **   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5580  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3584   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3599  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikasposts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.763  βίντεο   .-  

  

~**** Από  τις δικές μας γνωστές σελίδες :
~*  https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
 ~*  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas   .-  
~* https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .-
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-  
~*  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias    , = ARFARA MESSINIAS    1.617  
  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?pnref=lhc.friends SNS=.-
~** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -      
~ https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01   
~*  http://messinia1234.com/?page_id=937  
~*  https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935   529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ 
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
 ~* http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  
  ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου