ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  το αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 12  Ιουνίου  2016 :

Να μη δίνουμε τον τουρβά μας σε άλλους
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης- Γέροντα, μερικές φορές, όχι μόνο δυσκολεύομαι να δεχθώ την αδικία, αλλά μετατοπίζω την ευθύνη της πτώσεως μου σε άλλον.
- Εσύ, όχι μόνο δεν σηκώνεις από αγάπη τον τουρβά του άλλου, αλλά θέλεις να δώσεις και τον δικό σου βαρύ τουρβά, όχι μόνο στον υγιή, αλλά και στον φιλάσθενο. Χρειάζεται να αποκτήσεις πνευματική παλικαριά, για να παίρνεις επάνω σου όλη την ευθύνη της αμαρτίας σου.

~

~ 12 Ιουνίου
Μαρτύρων Αντωνίνης και Ιωάννου του στρατιώτου. Οσίων Ονούφριου του Αιγυπτίου (†δ΄αι. ) και Πέτρου του εν Άθω. Ζήνωνος επισκόπου Κυρήνειας, Ιουλιανού του εις τα Λίβα, Τριφυλίου επισκόπου Λευκωσίας, Ευλογίου πατριάρχου Αντιοχείας και Αρσενίου του Ρώσου. Νεομάρτυρος Ιωάννου (1).
Αγίων Τριακοσίων δέκα οκτώ (318) Πατέρων της Α' Οικουμενικής Συνόδου, Όσιος Ονούφριος ο Αιγύπτιος, Όσιος Πέτρος ο Θεοφόρος ο εν Άθω ασκήσας, Άγιος Ιωάννης ο Τραπεζούντιος ο εν Ασπροκάστρω αθλήσας, ο Νεομάρτυρας(1) Ο άγιος Νεομάρτυς Ιωάννης, καταγόταν από την Τραπεζούντα, της οποίας και χρημάτισε πρόκριτος. Ήταν λόγιος και συγχρόνως πολύ ευσεβής. Όταν κάποτε ταξίδευε με κάποιο Τούρκικο πλοίο συνοδεύοντας τα εμπορεύματά του, η προσευχή και η νηστεία που εκδήλωσε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, νίκησαν το φθόνο του Τούρκου πλοιάρχου, ο οποίος προσπάθησε να τον προσηλυτίσει. Επειδή όμως δεν τα κατάφερε και ο Ιωάννης του απέδειξε τις πλάνες του Ισλαμ, όταν έφθασαν στο Άκκερμαν τον συκοφάντησε στο Τούρκο ηγεμόνα, ότι δήθεν έδωσε λόγο να γίνει μουσουλμάνος. Με τιμές οδηγήθηκε μπροστά στον ηγεμόνα, ο οποίος με διάφορες κολακείες και υποσχέσεις προσπάθησε να τον μεταπείσει. Αλλά ο Ιωάννης με σθένος και παρρησία ομολόγησε ότι θα παρέμενε χριστιανός όσα χρήματα και αξιώματα και εάν του προσφέρουν. Εξοργισμένος ο ηγεμόνας διέταξε να τον βασανίσουν σκληρά, ώστε το αίμα του έτρεχε σαν ποτάμι. Βλέποντας ο ηγεμόνας και μετά τα βασανιστήρια, την καρτερία του μάρτυρα, διέταξε να τον μαστιγώσουν και στη συνέχεια να τον δέσουν στην ουρά ενός αλόγου και να τον περιφέρουν στους δρόμους της πόλης. Όταν δε περνούσε από την εβραϊκή συνοικία, οι Εβραίοι έβριζαν και κακοποιούσαν τον Ιωάννη. Κάποιος μάλιστα πήρε το σπαθί του και του έκοψε το κεφάλι στις 12 Ιουνίου 1492, χαρίζοντάς του τον αμαράντινο στέφανο της δόξας. Αργότερα με βασιλικές τιμές, το σεπτό λείψανό του μετακομίσθηκε στη Σαντσιάβα της Μολδαβίας, όπου επιτελεί ακόμη δεκάδες θαύματα.~
Σήμερα 12/06/2016 εορτάζουν:
Αγίων Τριακοσίων δέκα οκτώ (318) Πατέρων της Α' Οικουμενικής Συνόδου, Όσιος Ονούφριος ο Αιγύπτιος, Όσιος Πέτρος ο Θεοφόρος ο εν Άθω ασκήσας, Άγιος Ιωάννης ο Τραπεζούντιος ο εν Ασπροκάστρω αθλήσας, ο Νεομάρτυρας
~ Ἦχος α’. Τῆς ἐρήμου πολίτης.
Τῶν Ἀγγέλων τὸν βίον ἐν σαρκὶ μιμησάμενοι, ὤφθητε ἐρήμου πολίται, καὶ χαρίτων κειμήλια, Ὀνούφριε Αἰγύπτου καλλονή, καὶ Πέτρε τῶν ἐν Ἄθῳ ὁ φωστήρ· διὰ τοῦτο τοὺς ἀγῶνας ὑμῶν ἀεί, τιμῶμεν ἀναμέλποντες· δόξα τῷ ἐνισχύσαντι ὑμᾶς, δόξα τῷ στεφανώσαντι, δόξα τῷ ἐνεργούντι δι' ὑμῶν πάσιν ἰάματα.
~*  Απολυτίκιο Αγ. Ονουφρίου και Πέτρου - 12 ΙΟΥΝΙΟΥ : https://youtu.be/Qran2ryHnTc .-

~
Άγιοι Αλέξανδρος και Αντωνίνα

Άγιοι Αλέξανδρος και Αντωνίνα
 
Της Αναλήψεως

Της Αναλήψεως
 
Σύναξη των Αιτωλοακαρνάνων Αγίων

Σύναξη των Αιτωλοακαρνάνων Αγίων
 
Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος

Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος
 
Κυριακή του Παραλύτου

Κυριακή του Παραλύτου
 
Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη οι Ισαπόστολοι

Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη οι Ισαπόστολοι
 
Όσιος Παχώμιος ο Νέος ο Οσιομάρτυρας

Όσιος Παχώμιος ο Νέος ο Οσιομάρτυρας
 
Σύναξη της Παναγίας Χρυσαφίτισσας στην Μονεμβασία

Σύναξη της Παναγίας Χρυσαφίτισσας στην Μ....
 
Των Αγίων Μυροφόρων γυναικών, έτι δε Ιωσήφ του εξ Αριμαθαίας και του νυκτερινού μαθητού Νικοδήμου

Των Αγίων Μυροφόρων γυναικών, έτι δε Ιωσ....
 
Άγιος Ισίδωρος που μαρτύρησε στη Χίο

Άγιος Ισίδωρος που μαρτύρησε στη Χίο
 
Άγιος Βενέδικτος ο νέος Οσιομάρτυρας που μαρτύρησε στη Θεσσαλονίκη  Άγιος Παύλος ο νέος Οσιομάρτυρας από τα Ιωάννινα Αγίων Τριακοσίων δέκα οκτώ (318) Πατέρων της Α' Οικουμενικής Συνόδου Όσιος Πέτρος ο Θεοφόρος ο εν Άθω ασκήσας Όσιος Ζήνων
*** Ορκωμοσία 300 νεοσυλλέκτων… εν μέσω «πολιτικών παιχνιδιών» με το στρατόπεδο της Καλαμάτας 
-Π. Νίκας: «Να σταματήσουν οι κάθε λογής πολιτικάντηδες να παίζουν παιχνίδια με το στρατόπεδο της Καλαμάτας…» 
  -Π. Κωνσταντινέας: «Θα είμαστε εδώ και στην ορκωμοσία της επόμενης σειράς…»
   Να φυλάττουν πίστη στην πατρίδα και υπακοή στο Σύνταγμα, τους νόμους και τα ψηφίσματα του κράτους, ορκίσθηκαν χθες στο στρατόπεδο Παπαφλέσσα, στην Καλαμάτα, 300 νεοσύλλεκτοι οπλίτες του 9ου Συντάγματος Πεζικού, οι οποίοι ανήκουν στη 2016 Γ΄ ΕΣΣΟ.
Η τελετή ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες μετά τα «πολιτικά παιχνίδια» που παίχθηκαν στις πλάτες του στρατοπέδου της Καλαμάτας και δημιούργησαν ερωτηματικά σχετικά με τη συνέχισή του και υπό ποία μορφή…
IMG_8422.jpg
Ενώπιον πλήθους συγγενών και φίλων, που βρέθηκαν στην Καλαμάτα απ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδας, καθώς και εκπροσώπων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας και των Σωμάτων Ασφαλείας, οι νεοσύλλεκτοι έδωσαν τον όρκο του Έλληνα στρατιώτη, ενώ τη θρησκευτική τελετή πραγματοποίησε ως εκπρόσωπος του μητροπολίτη Μεσσηνίας ο αρχιμανδρίτης Αλέξιος Αρώνης, συμπαραστατούμενος από άλλους ιερείς και χορωδία νεοσυλλέκτων.Δύο νεοσύλλεκτοι έδωσαν διαβεβαίωση στην τιμή και τη συνείδησή τους. Ο διοικητής του 9ου Συντάγματος Πεζικού, συνταγματάρχης Δημήτριος Αρβανίτης, στην ημερήσια διαταγή του κάλεσε τους νέους στρατιώτες να είναι υπερήφανοι, διότι υπηρετούν την πατρίδα των ηρώων, την κοιτίδα του πολιτισμού.
Ο εκπρόσωπος του αρχηγού ΓΕΣ, αντιστράτηγος Δημήτρης Μπαλαφούτης, διοικητής της ΑΣΔΥΣ, τόνισε προς τους νέους στρατιώτες ότι η στρατιωτική υπηρεσία αποτελεί ύψιστη τιμή και δικαίωμα, καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να υπερασπιστούν το ύψιστο αγαθό της ελευθερίας. Ζήτησε, δε, από τους γονείς να έχουν εμπιστοσύνη στη στρατιωτική ηγεσία και να ενημερώνουν τους διοικητές για όποιο ζήτημα αφορά στα παιδιά τους.
IMG_8420.jpg
Στην ορκωμοσία παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, Μαρία Οικονομάκου.
Όπως ήταν φυσικό, στις δηλώσεις της πολιτειακής ηγεσίας, το ενδιαφέρον μονοπώλησε η επικαιρότητα των τελευταίων ημερών και το «μπαράζ» δηλώσεων και ανακοινώσεων του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, και όσα ακολούθησαν σχετικά με το στρατόπεδο της Καλαμάτας.
  Ελένη Αλειφέρη: «Θα μιλήσουμε κάποια στιγμή για όσα έγιναν, αλλά δεν είναι τώρα η ώρα…»
«Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους νεοσυλλέκτους που ορκίστηκαν σήμερα και να τους ευχηθώ τα καλύτερα στη θητεία τους. Επίσης, συγχαρητήρια αξίζουν στο διοικητή και σε όλους τους αξιωματικούς του 9ου Συντάγματος Πεζικού… Θα ήθελα να σταθούμε στις τελευταίες θετικές, όπως φαίνονται, εξελίξεις με το 9ο Σύνταγμα Πεζικού, σήμερα που βρισκόμαστε εδώ, και να μη σχολιάσουμε κάτι παραπάνω… Είναι θέμα συζήτησης, όμως, τα όσα ειπώθηκαν τις τελευταίες ημέρες και κάποια στιγμή θα πρέπει να μιλήσουμε και γι’ αυτά… Δεν είναι, όμως, τώρα η κατάλληλη ώρα…».
  
Πέτρος Κωνσταντινέας: «Θα τα πούμε ξανά στην ορκωμοσία της επόμενης σειράς…»
«Παρακολουθήσαμε μια άρτια τελετή ορκωμοσίας και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο διοικητή του 9ου Συντάγματος Πεζικού… Να ευχηθώ στους οπλίτες που ορκίστηκαν να έχουν καλή θητεία με υγεία… και εμείς θα τα ξαναπούμε στην ορκωμοσία της επόμενης σειράς στο στρατόπεδο της Καλαμάτας… Όλα καλά…».
  Παναγιώτης Νίκας: «Να σταματήσουν οι κάθε είδους πολιτικάντηδες να βάζουν το στρατόπεδο στο κέντρο κομματικών αντιπαραθέσεων»
«Το στρατόπεδό μας δεν κινδυνεύει… Ο μόνος κίνδυνος που υπάρχει είναι από τους κάθε είδους πολιτικάντηδες, που βάζουν το στρατόπεδο στο κέντρο κομματικών αντιπαραθέσεων… Να αφήσουν το στρατόπεδο της Καλαμάτας ήσυχο… Νομίζω ότι η ηρεμία θα διασφαλίσει και τη συνεχή παρουσία του εδώ… Ένα στρατόπεδο συνδεδεμένο με τους αγώνες των προγόνων μας. Σήμερα παρακολουθήσαμε μια ωραιότατη τελετή και αξίζουν συγχαρητήρια στους αξιωματικούς του 9ου Συντάγματος που παρουσίασαν τους νεοσύλλεκτους οπλίτες σε άριστη κατάσταση».
  Του Κώστα Γαζούλη 
Video: Ορκωμοσία Γ' ΕΣΣΟ 2016 Καλαμάτα   , https://youtu.be/cBJIhc6wnNg

*** Στη δίνη της κριτικής το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ χορού Καλαμάτας 
Η παρουσίαση του προγράμματος του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας «γέμισε» τις αθηναϊκές εφημερίδες και τις σοβαρότερες ιστοσελίδες. Εκτός από τα καλά λόγια, αλλά και τις ανέξοδες κριτικές, δεν έλειψαν και οι παρατηρήσεις.
Μέχρι σήμερα τα δύο κύρια θέματα που έχουν αναδειχθεί είναι η αλλαγή του περιεχομένου του και ο περισσότερος ελληνοκεντρικός του χαρακτήρας, με αποτέλεσμα να έχει χάσει κατά πολύ τη διεθνή του εμβέλεια, αλλά και κάποιες προσωπικές πολιτικές του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα απέναντι στη μέχρι πρότινος καλλιτεχνική διευθύντρια και ψυχή του Φεστιβάλ, Βίκυ Μαραγκοπούλου.
IMG_8430 (1).JPG
(Η σημερινή και η μέχρι πρότινος καλλιτεχνικές διευθύντριες του Φεστιβάλ, Κατερίνα Κασιούμη και Βίκυ Μαραγκοπούλου, αλλά  και ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, «πρωταγωνιστούν» στις μέχρι σήμερα κριτικές για το θεσμό )
Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά:
Στην «Εφημερίδα των Συντακτών» η συμπατριώτισσά μας Βένα Γεωργακοπούλου έγραψε μεταξύ άλλων: «Αξιοπρεπής συνέχεια ή ένα βήμα πίσω; Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, ο δεύτερος μεγάλος πολιτιστικός θεσμός της χώρας, μετά το Ελληνικό Φεστιβάλ, που αυτό το καλοκαίρι πέρασε σε άλλα χέρια, παρουσίασε στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού το πρόγραμμα της 22ης διοργάνωσής του (15-26 Ιουλίου).
Και στη θέση της Βίκυς Μαραγκοπούλου, της γυναίκας που το ίδρυσε και το ανέδειξε πριν από 21 χρόνια, βρισκόταν η νέα του καλλιτεχνική διευθύντρια, η Κατερίνα Κασιούμη, χορεύτρια, χορογράφος και καθηγήτρια χορού.
Η γοητευτική κυρία Κασιούμη, διευθύντρια ως τότε της Δημοτικής Σχολής Χορού Καλαμάτας, το ανέλαβε επίσημα τέλη Φεβρουαρίου, αφού είχε παραιτηθεί τον Ιανουάριο η Βίκυ Μαραγκοπούλου με αιχμές εναντίον της Δημοτικής Αρχής. Έτσι, τυπικά δεν είχε και πολύ χρόνο στη διάθεσή της.
Είναι, όμως, αρκετό αυτό για να αποδεχτεί κανείς με ψυχραιμία ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του το φεστιβάλ διαθέτει μία και μοναδική ξένη παραγωγή, κι αυτή μια πολύ ειδική περίπτωση, μιας διάσημης ομάδας με αρτιμελείς και μη χορευτές;
Φεστιβάλ με έξι ελληνικές και μία ξένη παράσταση δε δικαιολογεί τον τίτλο του διεθνούς. Πέρυσι, σε εποχή μεγάλου οικονομικού στριμώγματος και δημοψηφίσματος, και με φόβους ακόμα και ματαίωσής του, η Βίκυ Μαραγκοπούλου είχε καταφέρει να έχει τρεις ξένες και τρεις ελληνικές παραστάσεις…».
Από την άλλη πλευρά, ο Γιώργος Σαρηγιάνννης, αρθογράφος στην εφημερίδα "Τα Νέα" και διαχειριστής της ιστοσελίδας "Το τέταρτο κουδούνι", από τους θερμότερους υποστηρικτές, διαχρονικά, του φεστιβάλ γράφει: «Έως τον Σεπτέμβριο η ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης»: το διάβασα που το ’πε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, δεν κατάλαβα τίποτα απ’ το θεώρημα του Ευκλείδου, αλλά κρύος ιδρώς με περιέλουσε. Το ένστικτο! Το ένστικτο! Όλος ο κόσμος, μια σκηνή…
Ευχαρίστησε το υπουργείο Πολιτισμού. Ευχαρίστησε τη γενική γραμματέα του ΥΠ.ΠΟ. Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη. Ευχαρίστησε τη νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Κατερίνα Κασιούμη. Ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Λυρικής Σάκη Θεοδωρόπουλο. Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας. Στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του 22ου Διεθνούς (το οποίο πολύ ολίγον διεθνές κατάντησε πλέον…) Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Αλλά λησμόνησε εντελώς, μα εντελώς να ευχαριστήσει την κυρία Βίκυ Μαραγκοπούλου, τη μέχρι τώρα καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ. Προφανώς θα ’ταν εξ αμελείας.
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ήταν εξ αγνοίας -να ξεχάσει, δηλαδή, ο κ. δήμαρχος, στην πρώτη μ.Μ. (μετά Μαραγκοπούλου) συνέντευξη Τύπου- ότι το Φεστιβάλ αυτό η Βίκυ Μαραγκοπούλου το γέννησε, η Βίκυ Μαραγκοπούλου το ανάστησε, η Βίκυ Μαραγκοπούλου του ’δωσε θέση στο διεθνές τοπίο του χορού, η Βίκυ Μαραγκοπούλου το κατέστησε μοχλό εκτίναξης της Καλαμάτας, ώστε σήμερα να φιλοδοξεί να γίνει Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021, η Βίκυ Μαραγκοπούλου το κράτησε με τα δόντια, παρά τα όσα προσκόμματα της δημιούργησαν...
Και δε θέλω να πιστέψω ότι ήταν εκ προθέσεως. Ή εξ αδιαφορίας. Η αίσθηση, πάντως, που άφησε ήταν της Υψίστης Αγένειας και της Ογκώδους Αχαριστίας.
Ευτυχώς υπήρχαν οι αναφορές της -συμπαθέστατης, κομψότατης και με χιούμορ- Κατερίνας Κασιούμη στο έργο της Βίκυς Μαραγκοπούλου που διέσωσαν, τουλάχιστον, τα προσχήματα. Ειδεμή θα ’μενε η εντύπωση ότι η Βίκυ Μαραγκοπούλου ουδέποτε υπήρξε στην Καλαμάτα. Εύχομαι, πάντως, στο Φεστιβάλ αντάξια συνέχεια».    Του Αντώνη Πετρόγιαννη 

***  Ταλαιπωρίας εγκώμιο με τις ασφαλτοστρώσεις στην Καλαμάτα…
  
Εργασίες σε εξέλιξη σε δρόμους της Καλαμάτας 
 Με τη δικαιολογία ότι η ταλαιπωρία είναι προσωρινή, αλλά τα έργα θα παραμείνουν και θα εξυπηρετήσουν τους πολίτες, φαίνεται να πορεύεται η Δημοτική Αρχή και στο θέμα με τις ασφαλτοστρώσεις που ξεκίνησαν προχθές σε διάφορους δρόμους της Καλαμάτας.
Προφανώς, με την παραπάνω λογική θα πορεύεται και στο μέλλον, αγνοώντας τις διαμαρτυρίες πολιτών και επαγγελματιών για τον τρόπο που υλοποιούνται τα έργα, τις περισσότερες φορές χωρίς καμιά προειδοποίηση.
Αν ήταν μάρτυρας χθες το πρωί των όσων συνέβησαν στην οδό Κεφάλα, με το κομφούζιο που είχε δημιουργηθεί, τα… σταματημένα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ και τις διαμαρτυρίες, σίγουρα η Δημοτική Αρχή θα συμβούλευε τον εργολάβο να χρησιμοποιήσει άλλες πρακτικές για να υλοποιήσει το έργο.
Πάντως, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα, «σε εξέλιξη βρίσκονται, από χθες, οι εργασίες ασφαλτοστρώσεων σε οδούς της Καλαμάτας, στο πλαίσιο πραγματοποίησης εργολαβίας προϋπολογισμού μελέτης 100.000 ευρώ με το ΦΠΑ, της οποίας ανάδοχος είναι η ΚΑΣΤΑΤ Κατασκευαστική ΑΤΕ, η οποία προσέφερε έκπτωση 51,82%.
Η διάστρωση ασφαλτοτάπητα ολοκληρώθηκε στην οδό Σαλαμινομάχων, βορείως του γηπέδου του Μεσσηνιακού και σε τμήματα της οδού Ναυαρίνου, δυτικά του Ιερού Ναού Αναστάσεως μέχρι την οδό Παπανικολή, πλησίον ξενοδοχείου Ostria.
Επίσης, εάν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, θα ξεκινήσει η απόξεση στην οδό Φραντζή (μετονομασθείσα Κεφάλα) από τη Νέδοντος έως τα όρια της πλατείας ανατολικά του Σιδηροδρομικού Σταθμού, καθώς και στην οδό Αριστομένους, πλησίον της Λέσχης Αξιωματικών από Πινδάρου μέχρι Σοφοκλέους.
Με την ολοκλήρωση των εργασιών απόξεσης της ασφάλτου στις ανωτέρω οδούς, καιρού επιτρέποντος, θα ακολουθήσει η ασφαλτόστρωσή τους σήμερα. Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τη σήμανση και τις οδηγίες του συνεργείου για την αποφυγή ατυχήματος. Κατά την εκτέλεση των εργασιών θα παρευρίσκονται αρμόδιος αντιδήμαρχος και η Δημοτική Αστυνομία.
Σύμφωνα με τον υπάρχοντα προγραμματισμό και εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, θα πραγματοποιηθεί απόξεση του ασφαλτοτάπητα και ασφαλτόστρωση, αύριο νωρίς το πρωί, στον κόμβο των οδών Είρας, Μεσσήνης και Αρτέμιδος στην Καλαμάτα».   Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  Καιρός ...για βουτιές  σήμερα στην Καλαμάτα
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Κυριακή 12/6/2016 προβλέπεται σχεδόν αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Τις πρωινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Από τις πρώτες μεσημβρινές έως και τις πρώτες απογευματινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις. Από τις απογευματινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-75%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 8.8 (Πολύ Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 1 (Χαμηλή).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το www.meteoclub.gr και το http://kalamata.meteoclub.gr/

*** Αλ. Χαρίτσης: Αυξάνεται το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων κατά 250 εκ. ευρώ 
«Για πρώτη φορά έπειτα από πολύ καιρό καταφέραμε να αυξήσουμε το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων (ΠΔΕ) κατά 250 εκατομμύρια ευρώ για το 2017. Το 2016 το εθνικό σκέλος του ΠΔΕ αυξήθηκε, στο μέτρο του δυνατού, στα 750 εκατ. ευρώ από τα 700 εκατ. το 2015, ενώ για το 2017-18 το ποσό αυτό θα αυξηθεί στο 1 δισ. ευρώ και για το 2019-20 στο 1,25 δισεκατομμύρια ευρώ, δίνοντας τη δυνατότητα να υλοποιηθούν περισσότερα έργα σε περιφερειακή και τοπική κλίμακα».
Αυτό υπογράμμισε ο υφυπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης, σε χθεσινή συνέντευξή του στο NEWSIT αναφερόμενος στο ολοκληρωμένο σχέδιο που έχει καταρτίσει η κυβέρνηση για την αναστροφή της πορείας της οικονομίας.
Όπως είπε ο υφυπουργός, αυτό το σχέδιο περιλαμβάνει πέντε βήματα: Το νέο αναπτυξιακό νόμο, ο οποίος έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή, το νέο ΕΣΠΑ με τις στοχευμένες αναπτυξιακές δράσεις του που συνδέονται και με τις προτεραιότητες του αναπτυξιακού νόμου και που δίνουν έμφαση στην καινοτομία, το αναπτυξιακό ταμείο το οποίο θα συγκεντρώσει όλα τα υφιστάμενα αναπτυξιακά χρηματοδοτικά εργαλεία, τους ευρωπαϊκούς πιστωτικούς θεσμούς όπως είναι η ΕΤΕΠ και το EFSI και, τέλος, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Επίσης, επανέλαβε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα προκηρυχθούν νέες δράσεις για την ανάπτυξη μηχανισμών δικτύωσης δραστηριοτήτων (clusters, meta-clusters) και άλλων δομών εκκόλαψης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, με σκοπό τη δημιουργία εγχώριων αλυσίδων αξίας για την εξασφάλιση οικονομιών κλίμακας σε θέματα διανομής και προώθησης προϊόντων.
Θα ενεργοποιηθούν, επίσης, τρεις δράσεις που αφορούν στην κατάρτιση για την αναβάθμιση επαγγελματικών προσόντων εργαζομένων σε επιχειρήσεις, στην αναβάθμιση υφιστάμενων επιχειρήσεων μεσαίου μεγέθους (περισσότερα από 50 άτομα προσωπικό), καθώς και στην ενίσχυση συμπράξεων επιχειρήσεων με ερευνητικούς φορείς για την προαγωγή επενδύσεων στην έρευνα και την καινοτομία.
Σε όλα τα προγράμματα του ΕΣΠΑ ενθαρρύνεται η δημιουργία συνεργατικών σχημάτων.
Τέλος, σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας θα ενεργοποιηθούν κονδύλια για τη λειτουργία κοινωνικών επιχειρήσεων.
«Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας, ενός τομέα που ακμάζει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και στις ΗΠΑ αλλά στην Ελλάδα κάνει τα πρώτα του βήματα» είπε ο κ. Χαρίτσης.

***   55χρονος έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από τρακτέρ στον ποταμό Άρι (φωτογραφίες)        

 
 
Μακάβριο θάνατο βρήκε , λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, ένας 55χρονος αγρότης στην περιοχή του Ασπροχώματος. Ο άτυχος άνδρας «φρέζαρε»  κτήμα με το τρακτέρ του, δίπλα σε ρέμα του ποταμού Άρι. Από άγνωστη αιτία το τρακτέρ του ανετράπη με αποτέλεσμα να πέσει μέσα στο ρέμα και να τον καταπλακώσει. Το άψυχο σώμα του 55χρονου απεγκλώβισαν άνδρες του πυροσβεστικούς σώματος Καλαμάτας.




***   Το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων την Τρίτη στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης
Την ερχόμενη Τρίτη, 14 Ιουνίου, στις 7.00 το απόγευμα, θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης στο δημαρχιακό κατάστημα και στην αίθουσα συνεδριάσεων «Δημάρχου Π. Πτωχού», με επτά θέματα στην ημερήσια διάταξη.
Αναλυτικά τα εξής:
-Έγκριση τοπικού σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων
-Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος – προϋπολογισμού χρήσεως 2016
-Έγκριση 3ης παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης της σύμβασης με αριθμ. πρωτ. 32334/04-11-2015, για την εκτέλεση της εργασίας «Δράσεις προβολής & προώθησης συγκριτικών πλεονεκτημάτων περιοχών Δήμου Μεσσήνης»
-Έγκριση προγραμματικής σύμβασης του Δήμου Μεσσήνης με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την εκτέλεση του έργου «Συντήρηση – βελτίωση του δρόμου Πολύλοφου – Κλήμα Δήμου Μεσσήνης Π.Ε. Μεσσηνίας»
-Τροποποίηση της 214/2016 απόφασης Δ.Σ. προγραμματισμού εκδηλώσεων 2016
-Έγκριση εκδηλώσεων/ψήφιση πίστωσης
-Παραχώρηση χώρων. 

*** Δρόμοι… ερείπια σε τουριστικές περιοχές! (φωτογραφίες)
Κάποτε θα πρέπει η Δημοτική Αρχή Δυτικής Μάνης να ασχοληθεί σοβαρά με την κατάσταση του οδικού δικτύου, ιδιαίτερα στις περιοχές που είναι άκρως τουριστικές. Αυτό που αντικρίσαμε, χθες, σε δρόμους που οδηγούν προς το Αρχοντικό και το Ακρογιάλι, δεν τιμά κανέναν…  Α.Π. 

***  Ξεκίνησαν χθες οι δημοπρασίες για καντίνες, ξαπλώστρες και θαλάσσια μέσα!
Χθες ξεκίνησαν να διενεργούνται πλειοδοτικές δημοπρασίες για την παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, προς τρίτους, με σύναψη μισθωτικής σχέσης, έναντι ανταλλάγματος, για λειτουργία τροχήλατης καντίνας, αυτοκινούμενης ή μη, τοποθέτηση ομπρελών - ξαπλωστρών και εκμίσθωση θαλασσίων μέσων αναψυχής σε θέσεις αιγιαλού - παραλίας Δήμου Τριφυλίας.
Στη χθεσινή διαδικασία δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον για καντίνα και ομπρέλες – ξαπλώστρες στις θέσεις Γιαννίτσαινα Κυπαρισσίας, Βλάχου Δ.Ε. Κυπαρισσίας και Βρωμονέρι Γαργαλιάνων.
Στη θέση Λαγκούβαρδος 1, για καντίνα 15 τ.μ. και τιμή εκκίνησης 9.400 ευρώ, παρουσιάστηκε ένας ενδιαφερόμενος, ο Χρήστος Σαλίβερος, ο οποίος και πήρε την καντίνα αντί του εν λόγω ποσού.
Στη θέση Λαγκούβαρδος 1, για ομπρέλες – ξαπλώστρες, 500 τ.μ., με τιμή εκκίνησης 1.000 ευρώ, παρουσιάστηκε ένας ενδιαφερόμενος, ο Σαλίβερος Χρήστος, ο οποίος πήρε και το χώρο.
Στη θέση Λαγκούβαρδος 2, για καντίνα 15 τ.μ. και τιμή εκκίνησης 9.675 ευρώ, παρουσιάστηκε ένας ενδιαφερόμενος, ο Γεώργιος Μιχαλακόπουλος ο οποίος και πήρε την καντίνα με αυτό το ποσό.
Στη θέση Λαγκούβαρδος 2, για ομπρέλες – ξαπλώστρες, 500 τ.μ. και 1.000 ευρώ, παρουσιάστηκε ένας ενδιαφερόμενος, ο Γεώργιος Μιχαλακόπουλος, ο οποίος πήρε το χώρο.
Στη θέση Λαγκούβαρδος 3, για καντίνα 15 τ.μ. και τιμή εκκίνησης 1.000 ευρώ, παρουσιάστηκαν δύο ενδιαφερόμενοι και την καντίνα πήρε ο Σπυρίδων Σταυρόπουλος με 3.500 ευρώ.
Στη θέση Λαγκούβαρδος 3, για ομπρέλες – ξαπλώστρες 500 τ.μ. και τιμή εκκίνησης 1.000 ευρώ, παρουσιάστηκαν δύο ενδιαφερόμενοι και το χώρο πήρε ο Γεώργιος Ρουμιλίδης με 3.100 ευρώ.
Για τη θέση Λαγκούβαρδος, για θαλάσσια μέσα αναψυχής 100 τ.μ. και τιμή εκκίνησης 1.000 ευρώ, ενώ υπήρχε ενδιαφέρον, δεν κατατέθηκε καμία προσφορά.
Σημειώνεται πως, για τις θέσεις σε περιοχές NATURA, η δημοπρασία θα διεξαχθεί στις 15 Ιουνίου και από ώρα 11.00 π.μ. έως 2.00 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας στην Κυπαρισσία, ως εξής ανά θέση: Χρυσή Άμμος – Μάτι, ομπρέλες – ξαπλώστρες, 500 τ.μ., τιμή εκκίνησης 1.000 ευρώ, Χρυσή Άμμος – Μάτι, ομπρέλες – ξαπλώστρες, 200 τ.μ., τιμή εκκίνησης 500 ευρώ, Χρυσή Άμμος – Μάτι, θαλάσσια μέσα αναψυχής, 100 τ.μ., τιμή εκκίνησης 1.000 ευρώ, Χρυσή Άμμος, καντίνα, 15 τ.μ., τιμή εκκίνησης 3.000 ευρώ, Βόρεια του Κάμπινγκ Κυπαρισσίας, ομπρέλες – ξαπλώστρες, 100 τ.μ., τιμή εκκίνησης 500 ευρώ, Σεργιάνι, καντίνα, 15 τ.μ., 500 ευρώ, Σεργιάνι, ομπρέλες – ξαπλώστρες, 150 τ.μ., τιμή εκκίνησης 500 ευρώ, Καρτελάς, καντίνα, 15 τ.μ., τιμή εκκίνησης 1.500 ευρώ, Καρτελάς, ομπρέλες – ξαπλώστρες, 150 τ.μ., τιμή εκκίνησης 1.000 ευρώ, Μπούκα, καντίνα, 15 τ.μ., τιμή εκκίνησης 1.000 ευρώ, Μπούκα, ομπρέλες – ξαπλώστρες, 150 τ.μ., τιμή εκκίνησης, 1.000 ευρώ, Αγιαννάκης, καντίνα, 15 τ.μ., τιμή εκκίνησης 1.000 ευρώ, Αγιαννάκης, ομπρέλες – ξαπλώστρες, 150 τ.μ., τιμή εκκίνησης 1.000 ευρώ, Βουνάκι, καντίνα, 15 τ.μ., τιμή εκκίνησης 1.000 ευρώ, Βουνάκι, ομπρέλες – ξαπλώστρες, 150 τ.μ., τιμή εκκίνησης 1.000 ευρώ.
Για το Στόμιο Φιλιατρών (αρχαιολογικός χώρος για τον οποίο έχει δοθεί άδεια από το υπουργείο Πολιτισμού) η δημοπρασία θα διεξαχθεί στις 22 Ιουνίου και από 9.00 έως 10.00 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. Τριφυλίας στην Κυπαρισσία, για καντίνα, 15 τ.μ., με τιμή εκκίνησης 3.000 ευρώ και ομπρέλες – ξαπλώστρες, 500 τ.μ., με τιμή εκκίνησης 1.000 ευρώ.

***  «Το στρατόπεδό μας» δεν κινδυνεύει τελικά(;)… 
Μια εβδομάδα μόλις μετά από την ανάρτηση που έκανε η ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας με τίτλο «Σε κίνδυνο το στρατόπεδό μας», ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, στο περιθώριο της χθεσινής ορκωμοσίας στο 9ο Σύνταγμα Πεζικού, ξεκαθάρισε ότι δεν κινδυνεύει τελικά… Εμφανίστηκε, δε, αρκετά «καυστικός» στις δηλώσεις του, προς τους κάθε «λογής πολιτικάντηδες» που, βάζοντας το στρατόπεδο στο κέντρο κομματικών αντιπαραθέσεων, το θέτουν σε κίνδυνο…
FullSizeRender (1).jpg
Εδώ προκύπτουν ερωτήματα που καλό είναι κάποια στιγμή ο δήμαρχος να μας τα απαντήσει… Αν «πολιτικάντη» εννοεί τον υπουργό Εθνικής Άμυνας που χρησιμοποίησε ξεκάθαρα, μέσα στη Βουλή, το στρατόπεδο της Καλαμάτας για να παίξει «πολιτικά παιχνίδια», τότε πώς είναι τόσο σίγουρος ότι θα τηρήσει όσα του υποσχέθηκε, στην κατ’ ιδίαν κουβέντα που είχαν, και ότι το στρατόπεδο δεν κινδυνεύει;
Υπάρχει, βέβαια, η περίπτωση ο δήμαρχος να εννοεί ως «κάθε λογής πολιτικάντηδες» και όλους τους πολιτικούς παράγοντες, και όχι μόνο, που έβγαλαν ανακοινώσεις ύστερα από το «μπαράζ» δηλώσεων και ανακοινώσεων του υπουργού Πάνου Καμμένου… Μόνο που σ’ αυτή την περίπτωση ξεχνά ότι και ο ίδιος, όταν διάβασε το περιεχόμενο της επίσημης ανακοίνωσης του υπουργείου, μια εβδομάδα πριν, έσπευσε να αναρτήσει στο σάιτ του Δήμου τη μακροσκελή ανακοίνωση με τίτλο «Σε κίνδυνο το στρατόπεδό μας».
Τι άλλαξε από τότε, το γνωρίζει καλύτερα ο ίδιος, ύστερα από τη συνάντηση που είχε στην Αθήνα την Τρίτη που μας πέρασε με τον κ. υπουργό και, φυσικά, δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφισβητήσουμε όσα μας δήλωσε…
Στη νέα ανακοίνωση του υπουργείου, πάντως, που ακολούθησε της συνάντησης με το δήμαρχο, δεν μπορούμε ακόμα να αντιληφθούμε τι άλλαξε σε σχέση με την προηγούμενη Παρασκευή…
Κ. Γαζ.  

***  Οι 100.000 συνταξιούχοι του ΙΚΑ που χάνουν το ΕΚΑΣ 
100.000 συνταξιούχοι του ΙΚΑ αναδρομικά από 1ης Ιουνίου χάνουν το ΕΚΑΣ, όπως προκύπτει από τη σχετική εγκύκλιο.  Πρόκειται για χαμηλοσυνταξιούχους με ακαθάριστο συνολικό ποσό κύριας και επικουρικής σύνταξης και επιδομάτων τον Μάιο του 2016 πάνω από 664 ευρώ, αλλά και όσους είναι κάτω των 65 ετών.
Όσον αφορά στους συνταξιούχους με ποσοστό αναπηρίας 80% και πάνω, οι οποίοι δικαιούνται ΕΚΑΣ ανεξαρτήτου ηλικίας, σημειώνεται ότι οποιαδήποτε μεταβολή στο ποσοστό αναπηρίας εντός του ίδιου ημερολογιακού έτους στο οποίο καταβάλλεται το ΕΚΑΣ, δεν επιδρά στο ποσό του επιδόματος.
Όμως, εάν ο συνταξιούχος λόγω αναπηρίας κατά το έτος αυτό κριθεί με ποσοστό αναπηρίας μικρότερο του 80% και δεν έχει συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας του, το επίδομα θα διακοπεί από την πρώτη του επόμενου μήνα από αυτόν που φέρει το μικρότερο ποσοστό.
«Σε περίπτωση υποβολής με δόλο ανακριβούς δήλωσης εκ μέρους του συνταξιούχου είτε για το φορέα καταβολής του επιδόματος είτε για τα εισοδηματικά στοιχεία, καθώς και σε περίπτωση πολλαπλής είσπραξης του επιδόματος, τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά του επιδόματος θα παρακρατούνται στο διπλάσιο από το ποσό της κύριας σύνταξης σε έξι μηνιαίες δόσεις με απόφαση του αρμόδιου οργάνου του ΕΦΚΑ», σημειώνει η εγκύκλιος.

***  Σημεία του ορίζοντα
 Παρά την επταετία κρίσης στην ευρωπαϊκή οικονομία, οι ανισότητες εντός Ευρωζώνης όχι μόνο παραμένουν, αλλά διευρύνονται, καθώς οι χώρες του Νότου «καίγονται», ενώ τα κράτη του Βορρά, και κυρίως η Γερμανία, συνεχίζουν να πλουτίζουν.
Ενώ το χάσμα μεταξύ βορειότερων χωρών, όπως η Ολλανδία, και νοτιότερων κρατών, όπως η Πορτογαλία, ανέκαθεν αποτελούσε στοιχείο της Ευρωζώνης, η έρευνα του γερμανικού ινστιτούτου Flossbach von Storch δείχνει ότι διευρύνεται ακόμα περισσότερο.
Από την άλλη, το σωτήριο έτος 2016 οι πολίτες της Γηραιάς Ηπείρου φαίνεται να έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στο ευρωπαϊκό εγχείρημα και αντιμετωπίζουν με όλο και περισσότερη καχυποψία την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Κι όμως, στην αρχή είχαν πιστέψει πως ήταν γι' αυτούς μια μεγάλη ευκαιρία να ζήσουν μια καλύτερη ζωή. Με περισσότερες και καλύτερες δουλειές. Με περισσότερα και καλύτερα νοσοκομεία. Με περισσότερα και καλύτερα πανεπιστήμια. Έτσι τους είχαν δείξει την Ευρωπαϊκή Ένωση: ως συνώνυμη του κοινωνικού κράτους.
Σήμερα, οι λαοί των περιφερειακών ευρωπαϊκών χωρών ανακαλύπτουν ότι άλλη Ευρώπη τούς έδειξαν και σε άλλη τους έβαλαν. H Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ανοίγει σε αυτές τις χώρες περισσότερες και καλύτερες δουλειές, περισσότερα και καλύτερα νοσοκομεία, περισσότερα και καλύτερα πανεπιστήμια. Μαζί με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, κλείνει και αυτά που υπάρχουν.
Στην αρχή είχαν πιστέψει πως για όλα έφταιγε ο δημόσιος τομέας της οικονομίας. Και όσοι δεν εργάζονταν σε αυτόν, έμειναν απλοί θεατές της κατεδάφισής του από τις κυβερνήσεις τους. Παρατηρούσαν με τρόμο να καταστρέφονται καθημερινά οι ζωές χιλιάδων ανθρώπων, ζώντας στην πλάνη πως το δικό τους κεφάλι θα γλίτωνε από το αμείλικτο δρεπάνι του Θεριστή. Χιλιάδες άνθρωποι έχαναν από τη μια μέρα στην άλλη τις συντάξεις τους, τους μισθούς τους, πετάγονταν στον δρόμο, θύματα κυβερνήσεων δουλικών και μέσων ενημέρωσης υποτακτικών που είχαν αναλάβει να «πουλήσουν» τη λιτότητα ως κάτι αναπόφευκτο, περίπου όπως ένα φυσικό φαινόμενο. Ώσπου ήρθε και η σειρά των θεατών. Και τότε μόνο κατάλαβαν ότι, στα μάτια των σφαγέων, κανείς δεν ήταν αθώος. Τότε μόνο αναρωτήθηκαν γιατί άραγε να μην πληρώνουν ποτέ οι ένοχοι παρά μονάχα οι αθώοι, γιατί άραγε να πληρώνουν πάντα οι πολλοί που έχουν τα λίγα και όχι οι λίγοι που έχουν τα πολλά.
Στην αρχή είχαν πιστέψει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα γινόταν μια πραγματική πολιτική και οικονομική ένωση. Πως θα έβαζε σε μια τάξη και τις δικές τους χώρες. Πως θα τσάκωνε τους πλουτοκράτες που φυγάδευαν τα πλούτη τους σε φορολογικούς παραδείσους. Πως θα έβαζε τα δυο πόδια των μεγαλοτραπεζιτών σε ένα παπούτσι. Πως θα γέμιζε τις «τρύπες» των φτωχότερων ευρωπαϊκών χωρών με τα πλεονάσματα των πλουσιότερων. Ώσπου άρχισαν να πέφτουν βροχή τα μέτρα λιτότητας, σαν να ήταν αυτός ακριβώς ο κυριότερος στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης: να διατηρήσουν οι πλουσιότερες χώρες της τα πλεονάσματα και οι φτωχότερες τα ελλείμματα, με δυο λόγια, να γίνουν οι φτωχοί φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι.
Σήμερα πια δεν πιστεύουν τίποτα. Γνωρίζουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι ο παράδεισος που είχαν ονειρευτεί. Η κόλαση θα τους παραμονεύει. Η κόλαση τριγυρίζει πάντα. Το σχήμα της είναι κυκλικό και είναι απ’ τη φύση της ατελείωτη, αφόρητη και επαναληπτική.
  Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  Στο μάτι του κυκλώνα η ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας
Την παρέμβαση της πολιτείας ζητούν παραγωγοί πριν να είναι αργά
 «Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή τομής του γόρδιου δεσμού της ανοχής της κατάχρησης της ονομασίας «Ελιά Καλαμάτας» στη χώρα μας και η πολιτεία πρέπει να κάνει το χρέος της»
 Τα όσα αποφασίστηκαν το τελευταίο διάστημα σχετικά με τη φέτα και την ελιά Καλαμάτας προκάλεσαν μια σειρά αντιδράσεων μεταξύ κομμάτων και παραγόντων του προϊόντος.
Με το θέμα ασχολήθηκε αναλυτικά ο Γιώργος Αργυρίου και η "Ύπαιθρος Χώρα", όπου σε αναλυτικό ρεπορτάζ αναφέρονται τα εξής: "Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει και στη Μεσσηνία μετά την επικύρωση από το Συμβούλιο της Ευρώπης της συμφωνίας με τη Νότια Αφρική, βάσει της οποίας εξαιρούνται από τη λίστα της 'προστασίας' ευρωπαϊκών προϊόντων προέλευσης η φέτα και οι ελιές Καλαμών, όπως αναφέρεται στο σχετικό κείμενο.
 Από τους πρώτους που αντέδρασαν ήταν και ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, Κωνσταντίνος Κατσούλης, που τόνισε ότι η εφαρμογή της συμφωνίας ανοίγει τις πόρτες σε δυσμενείς εξελίξεις, αφού οι οικονομικές επιπτώσεις θα είναι σημαντικές. Γι’ αυτόν τον λόγο, κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει το μερίδιο ευθύνης της με πρωτοβουλίες που θα ακυρώνουν τέτοιου είδους σχέδια.
Παράλληλα, ο κ. Κατσούλης τόνισε ότι σύντομα θα αρχίσει συναντήσεις με τοπικούς παράγοντες και, στη συνέχεια, με εκπροσώπους της κεντρικής εξουσίας. Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Μεσσηνίας έκανε λόγο και για τις ευθύνες του συνεταιριστικού κινήματος και την αδυναμία του να προστατεύσει αποτελεσματικά τους παραγωγούς.
Όπως ήταν αναμενόμενο, δήλωση για τη συμφωνία έκανε και ο πρόεδρος του ΣΥΜΕΠΟΠ, Θανάσης Μαυρούλης, ο οποίος επισήμανε ότι ο σύλλογος, όσον αφορά τα προϊόντα προστατευόμενων ενδείξεων, δηλώνει απερίφραστα την αντίθεσή του τόσο σε οποιαδήποτε λύση τύπου συμφωνίας CETA με τον Καναδά, που φέρει και την υπογραφή  της Ελλάδας, όσο και στις εμπορικές συμφωνίες που συνάπτει η ΕΕ με τρίτες χώρες, όπως η πρόσφατη με τη Νότια Αφρική. Με την ευκαιρία της τελευταίας αυτής συμφωνίας της ΕΕ με τη Νότια Αφρική , ζητά την απόλυτη προστασία όλων των ελληνικών προστατευόμενων ονομασιών και ιδιαίτερα των ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας» και «Φέτα». Δεδομένου, δε, ότι η ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας» βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα όχι μόνο στο εξωτερικό, αλλά και στο εσωτερικό της χώρας μας, όπου οι δυνάμεις του ακραίου νεοφιλελευθερισμού ζητούν την τυπική ή ουσιαστική κατάργηση της ονομασίας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, ο ΣΥΜΕΠΟΠ θεωρεί ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να κοπεί ο γόρδιος δεσμός της ανοχής της κατάχρησης της ονομασίας «Ελιά Καλαμάτας» στη χώρα μας. Προς την κατεύθυνση αυτή, ζητά από την πολιτεία να κάνει το χρέος της.
Στις αντιδράσεις που υπήρξαν για το ίδιο θέμα, προστίθεται και αυτή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: "Μετά τις εξελίξεις για τη συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Νότιας Αφρικής για τη φέτα και τις ελιές Καλαμάτας, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι σε αυτή τη συμφωνία και καλούμε την κυβέρνηση να κατοχυρώσει την ελληνικής παραγωγής φέτα, ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) με την ονομασία «φέτα», καθώς επίσης και το εξαιρετικό ΠΟΠ ελληνικό προϊόν με τη διεθνή αναγνώριση ΠΟΠ «Ελιάς Καλαμάτας». Πρόκειται για δύο προϊόντα εμβληματικά και απόλυτα ταυτισμένα με τη διατροφική παράδοση και τη γαστρονομία της χώρας μας".
 Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης

***  Δήμους και Περιφέρειες …«έδειξε» ο Αριστείδης Μπαλτάς για ζητήματα χρηματοδότησης έργων Πολιτισμού
Στη Μεσσηνία για τα εγκαίνια του ανακαινισμένου «Ανακτόρου του Νέστορα» ο Υπουργός Πολιτισμού
Επίσκεψη στη Μεσσηνία πραγματοποιεί από χθες το πρωί ο Υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς, επ’ ευκαιρία των εγκαινίων του ανακαινισμένου «Ανακτόρου του Νέστορα»,  όπου θα πραγματοποιηθούν από τον ίδιο σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι στην περιοχή της Πυλίας.  Χθες το πρωί ο κ. Μπαλτάς πραγματοποίησε ιδιωτική επίσκεψη στην Αρχαία Μεσσήνη, όπου και  ξεναγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο από τον καθηγητή αρχαιολογίας κ. Θέμελη. Παράλληλα, ο Υπουργός είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με το Δήμαρχο Μεσσήνης και συνεργάτες του, με τους οποίους συζήτησε ζητήματα πολιτισμού της περιοχής. Το απόγευμα του Σαββάτου επισκέφθηκε το Δημαρχείο Καλαμάτας, όπου συναντήθηκε με το Δήμαρχο κ. Νίκα και αντιδημάρχους, ενώ στη συνέχεια παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ και απάντησε σε ερωτήσεις.
Για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα
Αναφερόμενος στη διεκδίκηση της Καλαμάτας για  Πολιτιστική Πρωτεύουσα του 2021 και τη σχετική συζήτηση που είχε με το Δήμαρχο κ. Νίκα, ο Υπουργός Πολιτισμού ξεκαθάρισε ότι αγαπά την Καλαμάτα …το ίδιο με την Ελευσίνα και τη Ρόδο. Υπογράμμισε δε, ότι αποτελεί κέρδος για όλη την Ελλάδα  το γεγονός ότι μια ελληνική πόλη θα είναι πολιτιστική πρωτεύουσα το 2021,  καθώς θα συμπληρώνονται 200 χρόνια από την απελευθέρωση της χώρας και τη δημιουργία του ελληνικού κράτους. Ο κ. Μπαλτάς τόνισε ότι είναι μια καλή ευκαιρία για όλους μας να αναλογιστούμε τι κάναμε  και τι δεν κάναμε αυτά τα 200 χρόνια, ενώ παράλληλα να σχεδιάσουμε το πώς θέλουμε το κράτος μας τα επόμενα 200 χρόνια, αναλογιζόμενοι πάντα τη δύσκολη περίοδο που περνά ολόκληρος ο πλανήτης και όχι μόνο η Ελλάδα. Απαντώντας σε ερώτηση για το γεγονός ότι οι τρεις υποψήφιες πόλεις αναμένουν μεγάλη κρατική οικονομική βοήθεια σε περίπτωση που επικρατήσουν, ο κ. Μπαλτάς ξεκαθάρισε ότι αυτή τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός, είναι παράλογο να μιλάμε γι΄ αυτά τα ζητήματα, επανέλαβε όμως, ότι το Υπουργείο Πολιτισμού θεωρεί πολύ σημαντικό το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας και σίγουρα θα υπάρχει βοήθεια στην πόλη που θα επικρατήσει.
  «Φθηνά τα εισιτήρια στους αρχαιολογικούς χώρους»
Απαντώντας σε ερώτηση για τις τιμές των εισιτηρίων που αυξήθηκαν πρόσφατα στους αρχαιολογικούς χώρους, ο κ. Μπαλτάς τόνισε ότι η Ελλάδα έχει τα φθηνότερα εισιτήρια στον κόσμο αναλογικά με το τι προσφέρει. «Τα 20 ευρώ για την Ακρόπολη ή τα 12 ευρώ για ένα αρχαιολογικό χώρο, όπως η αρχαία Μεσσήνη, είναι πολύ λίγα για έναν ξένο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός. Επίσης, επισήμανε ότι υπάρχουν μειωμένα εισιτήρια για αρκετές κοινωνικές ομάδες και το σημαντικότερο ότι τα έσοδα από τα εισιτήρια επιστρέφουν στον «Πολιτισμό».
Για το φεστιβάλ όπερας στην Αρχαία Μεσσήνη
Ο Υπουργός Πολιτισμού βρήκε εξαιρετική την ιδέα που του τέθηκε, για τη δημιουργία ενός φεστιβάλ όπερας στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνη, τονίζοντας, όμως, ότι περιμένει πιο συγκεκριμένες προτάσεις από το Δήμο της περιοχής, γιατί ένα φεστιβάλ για να έχει συνέχεια και να υλοποιηθεί, αντιμετωπίζει αρκετές αντικειμενικές δυσκολίες.
«Το Υπουργείο Πολιτισμού δεν διαθέτει κεφάλαια για ανάδειξη πολιτιστικών χώρων και δημιουργία μουσείων»
Στις Περιφέρειες και τους Δήμους έριξε το «μπαλάκι» ο Υπουργός, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την πορεία των ανασκαφών στην Αρχαία Θουρία που γίνονται από ιδιωτικούς πόρους, αλλά και το νέο μουσείο στην Αρχαία Μεσσήνη που αποτελεί πάγιο αίτημα της περιοχής. Ο κ. Μπαλτάς ξεκαθάρισε ότι το Υπουργείο δεν διαχειρίζεται χρήματα ΕΣΠΑ και δεν έχει αρμοδιότητες για ζητήματα πολιτιστικής ανάπτυξης που αφορούν ανάδειξη πολιτιστικών και αρχαιολογικών χώρων, κατασκευή μουσείων κ.ά. παρά μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα. Επισήμανε δε, ότι είναι ευτύχημα πως οι περισσότεροι περιφερειάρχες έχουν κεντρικό πυλώνα στην αντίληψη για την ανάπτυξη, τη διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.  Ως προς τη χρηματοδότηση των ανασκαφών στους αρχαιολογικούς χώρους, ο κ. Μπαλτάς πρόσθεσε ότι γίνεται μια ριζική ανανέωση στο ΤΑΠ (Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων) , στο οποίο καταλήγουν τα έσοδα από τους αρχαιολογικούς χώρους και ως κατεύθυνση το ταμείο έχει την επιστροφή των πόρων στο Πολιτισμό και τη χρηματοδότηση ανασκαφών. Ξεκαθάρισε, όμως, ότι αυτή η διαδικασία είναι αρκετά χρονοβόρα και ευελπιστεί ότι του χρόνου τα πράγματα θα πηγαίνουν εντυπωσιακά καλύτερα.
Για το Μέγαρο Χορού
Ερώτηση σχετικά με το ρόλο που μπορεί να έχει το Υπουργείο Πολιτισμού στο ζήτημα του Μεγάρου Χορού, ενός τόσο μεγάλου έργου που χρησιμοποιείται συνολικά 20 με 30 ημέρες το χρόνο δέχθηκε ο Υπουργός. Απαντώντας, ήταν κατηγορηματικός ότι η διαχείριση του Μεγάρου Χορού ως προς την καλύτερη δυνατή λειτουργία του για μεγαλύτερο διάστημα είναι ένα ζήτημα που αφορά αποκλειστικά την τοπική κοινωνία και το Δήμο Καλαμάτας. Το Υπουργείο μπορεί μόνο να βοηθήσει στο ελάχιστο, με μια μικρή επιχορήγηση σε κάποιο φεστιβάλ ή κάποια εκδήλωση και τίποτα παραπάνω τόνισε ο κ. Μπαλτάς.
  «Πλέουμε σε πελάγη ενεργής αισιοδοξίας»
 Ο Υπουργός Πολιτισμού αναφέρθηκε και σε ζητήματα κεντρικής πολιτικής σκηνής. Ξεκαθάρισε -και σαν πρώην Υπουργός Παιδείας- ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα επιβολής διδάκτρων στα πανεπιστήμια, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα από το κλείσιμο της αξιολόγησης. «Ένα κεφάλαιο δύσκολο έκλεισε και πλέον δεν πλέουμε σε πελάγη ευτυχίας αλλά σε πελάγη ενεργής αισιοδοξίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλτάς. Πρόσθεσε ότι όλοι μαζί, αν κάνουμε αυτά που πρέπει,  σύντομα θα αντιμετωπίζουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία και θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τον κάβο της κρίσης.
Κλείνοντας, τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση, ο ελληνικός λαός να αποκτήσει και πάλι αυτοπεποίθηση στις δυνατότητές του.
  Θέματα αθλητισμού
Ως αρμόδιος για ζητήματα  αθλητισμού, ο κ. Μπαλτάς ρωτήθηκε και για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Απαντώντας, εξήρε την προσπάθεια του υφυπουργού κ. Κοντονή για ένα πιο καθαρό ποδόσφαιρο, αναγνωρίζοντας, όμως, τις δυσκολίες και τα εμπόδια που υπάρχουν. Έκλεισε δε με την ελπίδα ότι του χρόνου θα έχουμε ένα πιο καθαρό ελληνικό ποδόσφαιρο.  Του Κώστα Γαζούλη 

*** Συνεχίζεται με μεγάλες βουτιές το μεσογειακό κύπελλο ελεύθερης κατάδυσης στην Καλαμάτα 
Μια ακόμη μεγάλη διεθνή διοργάνωση ελεύθερης κατάδυσης φιλοξενεί η Καλαμάτα από την περασμένη Πέμπτη 9 Ιουνίου και έως τις 18 το μήνα. Πρόκειται για το Μεσογειακό Κύπελλο, την ευθύνη του οποίου έχει το Free Diving Club του Σταύρου Καστρινάκη, του ανθρώπου που σύστησε το άθλημα στην πόλη μας και μάλιστα στην κορυφαία του μορφή.
Οι τρέχοντες αγώνες είναι οι πρώτη της σεζόν, η οποία θα είναι ιδιαίτερα πλούσια για την Καλαμάτα, με αποκορύφωμα το Παγκόσμιο Κύπελλο της AIDA. Πριν από αυτό θα μεσολαβήσουν μια σειρά ανοικτών αγώνων, καθώς και τα επίσημα προκριματικά, διατηρώντας αμείωση τη δράση και το ενδιαφέρον όλο το καλοκαίρι!
Στο τρέχον Μεσογειακό Κύπελλο λαμβάνουν μέρος 35 αθλητές και αθλήτριες από 20 χώρες. Ο Γάλλος Μόργκαν Μπούρσις έχει κλέψει μέχρι στιγμή το ενδιαφέρον, επιτυγχάνοντας κατά την έναρξη βουτιά στα 106 μέτρα, ενώ χθες βελτίωσε κατά 3 μέτρα την επίδοση, η οποία όμως δυστυχώς δεν θεωρήθηκε έγκυρη. Μεγάλες επιδόσεις υπόσχονται ακόμη οι πρωταθλητές που έχουν έρθει από τη Νότια Κορέα και την Αγγλία. 

***  Ο Παμμεσσηνιακός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την επίσκεψη Μιχαλολιάκου
Στην Καλαμάτα θα βρεθεί σήμερα ο Ν. Μιχαλολιάκος,  αναφέρεται σε δελτίο τύπου των Ιδιωτικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, «στην προσπάθεια του να διαδώσει και στον τόπο μας την ακροδεξιά και φασιστική ρητορική της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής.
 Με ρητορική που στρέφεται εναντίον των μεταναστών, των μειονοτήτων, της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας αλλά και της εργατικής τάξης της χώρας, η Χρυσή Αυγή σπέρνει το μίσος, αποπροσανατολίζοντας το λαό και κρύβοντας τους πραγματικούς ενόχους της εξαθλίωσης του. Κινεί μηχανισμούς κοινωνικού αυτοματισμού, κατακερματίζει την ελληνική κοινωνία, εμποδίζοντάς την να αντισταθεί και οξύνοντας περαιτέρω τα προβλήματά της».
Και συνεχίζει: «Όχι μόνο υιοθέτει, αλλά και εξυπηρετεί τις μνημονιακές κυβερνήσεις  και όλους εκείνους που επιδιώκουν την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων και την καταστροφή του συνδικαλιστικού κινήματος που τα προασπίζεται».
Για αυτούς τους λόγους καλούν σε αποχή από τη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής και χαιρετίζουν την αντιφασιστική συγκέντρωση που θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας στις 7 μ.μ.
 
***  Ταλαιπωρία στην οδό Κεφάλα (φωτογραφίες)
 
Το Σάββατο της ταλαιπωρίας ήταν χθες για όσους οδηγούς περνούσαν από την οδό Κεφάλα, στο κέντρο της Καλαμάτας. Όταν προχωράς σε ασφαλτόστρωση ενός πολυσύχναστου ή αν θέλετε συγκοινωνιακού κόμβου, είναι επόμενο να συμβεί της…μουρλής.
Απορία είναι γιατί τέτοιου είδους παρεμβάσεις δε γίνονται άλλες ημέρες και ώρες και όχι στην καρδιά του πρωϊνού…  Α.Π.

***  Προβολή αγροδιατροφικών προϊόντων της Μεσσηνίας στην ΕΡΤ
Με σκοπό την προβολή της τοπικής αγροτικής παραγωγής και ιδιαίτερα του σύκου, που παλιότερα με ένα καρύδι ή ένα αμύγδαλο αποτελούσε το σνακ του χειμώνα ως αποξηραμένο προϊόν, μίλησε ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Βεργόπουλος στην εκπομπή της ΕΡΤ “On ERT”, με τους δημοσιογράφους Ελένη Χρονά και Ανδρέα Ροδίτη, την περασμένη Δευτέρα.
Ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Δήμου Καλαμάτας για προβολή των ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων της περιοχής μας, μέσα από εκθέσεις, έκδοση φυλλαδίων, από την ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Δήμου, καθώς και την τηλεόραση. Επίσης, έκανε λόγο για τις νέες καλλιέργειες, των οποίων τα προϊόντα εισέρχονται δυναμικά στην αγορά, όπως το ρόδι και το φραγκόσυκο.  Α.Π. 

***  Στις ράγες της Πελοποννήσου με… ποδήλατο 
Στις εγκαταλελειμμένες από χρόνια σιδηροδρομικές ράγες του ΟΣΕ στην Πελοπόννησο ταξιδεύει με το ποδήλατό του, που έχει μετατρέψει σε τετράτροχο σιδηροδρομικό όχημα, ο φωτογράφος-ταξιδευτής Λουκάς Χαψής.
Με τον τρόπο αυτό γνωρίζει τις ομορφιές της Πελοποννήσου και προκαλεί συγκίνηση στους κατοίκους των περιοχών που ξαναθυμούνται, μέσα από τις φωτογραφίες που δημοσιεύει, σιδηροδρομικούς σταθμούς που είναι «πνιγμένοι» από αναρριχητικά φυτά, ξεχασμένες διαδρομές και μαγευτικά τοπία που έμειναν ανέγγιχτα από το χρόνο.
Προκαλεί όμως και όλους εμάς που αφήσαμε να διαχειριστούν την τύχη μας, μεταξύ άλλων κι τέσσερις με πέντε μεγαλοεργολάβοι του τσιμέντου…   Α.Π. 

***  Αυστηρό μήνυμα Παυλόπουλου σε Τουρκία - Αλβανία για Αγία Σοφιά και Τσάμηδες
Αυστηρό μήνυμα σε Άγκυρα και Τίρανα στέλνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real News, που επικαλείται δηλώσεις του Προκόπη Παυλόπουλου σε συνεργάτες του.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο τιτλοφορείται «Σκληρή απάντηση σε Ερντογάν-Ράμα για Αγιά Σοφιά και Τσάμηδες», ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας φέρεται να δήλωσε σε στενούς του συνεργάτες ότι «η πρόκληση της Τουρκίας δεν στρέφεται μόνο κατά της Ελλάδας, αλλά ευθέως κατά του ευρωπαϊκού και του εν γένει δυτικού πολιτισμού. Ας αναλογιστούμε ότι η Αγία Σοφία είναι μνημείο προστατευόμενο από την UNESCO».
Με βάση το ίδιο δημοσίευμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ακόμη: «Αν η Αλβανία σέρνεται πίσω από τους συνεργάτες και τους νοσταλγούς των ναζί, είναι δικό της ζήτημα. Αλλά σε μια τέτοια περίπτωση δεν μπορεί να "πουλάει" φιλία στην Ελλάδα».  Πηγή: iefimerida.gr

***  Εντυπωσιακές εικόνες από τον ανεμοστρόβιλο σε Μεθώνη και Φοινικούντα (βίντεο) 
Ο ανεμοστρόβιλος είχε διάρκεια περίπου 10 λεπτά, από τις 19:20 έως τις 19:30
Ένα εντυπωσιακό φαινόμενο είχαν την ευκαιρία να δουν οι κάτοικοι της Φοινικούντας και της Μεθώνης Μεσσηνίας, καθώς το απόγευμα της Παρασκευής αντίκρισαν ανεμοστρόβιλο ανάμεσα στις δύο περιοχές.
Συγκεκριμένα, ο ανεμοστρόβιλος είχε διάρκεια περίπου 10 λεπτά, από τις 19:20 έως τις 19:30 σύμφωνα με τους κατοίκους, και ευτυχώς δεν προκάλεσε κάποια ζημιά στην περιοχή καθώς δημιουργήθηκε στο ύψος της θάλασσας. πηγή: protothema.gr 
Video: FINIKOUNDA 10-06-2016  , https://youtu.be/-wm8-GWWOBk .-
 
*** ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΕΚΠΛΗΚΤΟΙ! ΑΥΤΗ Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ, ΤΑ ΓΟΝΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ
 Σύμφωνα με πολλούς ειδικούς υγείας, η κακή στάση σώματος, είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που ευθύνονται για τους πόνους στη μέση, στην πλάτη, στις αρθρώσεις και στα πόδια. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να τη διορθώσουμε, προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω επιπλοκές.
Επιπλεόν, σας συνιστούμε τη χρήση της παρακάτω φυσικής συνταγής που είναι ικανή να δυναμώσει και να αποκαταστήσει τα κόκκαλα και τις αρθρώσεις σας και να σας ανακουφίσει από τον πόνο.
Αυτή η απλή συνταγή προέρχεται από την Αρχαία Ελλάδα και παρέχει εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα.
Οδηγίες για να την φτιάξετε:
Συστατικά
1 κιλό ανθόμελο
10 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορος
50γρ σπόροι κολοκύθας
5 κουταλιές της σούπας ταχίνι
3 κουταλιές της σούπας σταφίδες
50γρ ηλιόσποροι
50γρ σπόροι σιταριού
Μέθοδος προετοιμασίας
 Αναμείξτε όλα τα συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε καλά και αποθηκεύστε το μείγμα σε ένα γυάλινο βάζο.
Χρήση:
Πρέπει να τρώτε μια κουταλιά της σούπας από αυτό το μείγμα πριν το πρωινό σας και το μεσημεριανό σας.
Η κατανάλωση αυτής της ισχυρής φυσικής θεραπείας θα ενισχύσει το μεταβολισμό, τις αρθρώσεις, την καρδιά τους μυς σας και θα αποκαταστήσει και θα ενισχύσει την ελαστικότητα των συνδέσμων και των τενόντων.
Κάθε αναδημοσίευση ολική η μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας και σύνδεσμο (link) στο άρθρο. Πηγη:healthyfoodhouse.com

***   Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας 
Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 12 Ιουνίου. Καθιερώθηκε από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασία, με στόχο την καταπολέμηση της παιδικής εργασίας και συγκεκριμένα τον περιορισμό της παράνομης διακίνησης παιδιών.
Η 12η Ιουνίου είναι, επίσης, αφιερωμένη στα παιδιά της αφρικανικής ηπείρου, που στην πλειοψηφία τους εργάζονται από πολύ τρυφερές ηλικίες και υπό αντίξοες συνθήκες. 
  
***  Βρήκαν 14χρονο αγόρι νεκρό με δεκάδες μαχαιριές στη Θεσσαλονίκη 
Προανάκριση για το περιστατικό διενεργείται από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας
Βρήκαν 14χρονο αγόρι νεκρό με δεκάδες μαχαιριές στη Θεσσαλονίκη
Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνίας του χωριού Γέφυρα, 22 χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη μετά την αποκάλυψη του εγκλήματος με θύμα έναν 14χρονο.
Το παιδί εξαφανίστηκε χθες προκαλώντας ανησυχία στους συγγενείς και τους φίλους που έψαχναν όλη τη νύχτα. Όπως έγινε γνωστό, ο 14χρονος διασκέδαζε χτες το βράδυ σε καφετέρια του χωριού από όπου και αναχώρησε πριν τα μεσάνυχτα. Ωστόσο, δεν επέστρεψε ποτέ σπίτι του και οι γονείς του δήλωσαν στην αστυνομία την εξαφάνισή του.
Σήμερα το πρωί, λίγο μετά της 11.00, δίπλα στο γήπεδο μπάσκετ του χωριού εντοπίστηκε το πτώμα του 14χρονου που έφερε πολλαπλές μαχαιριές σε όλο του το σώμα.
Προανάκριση για το περιστατικό διενεργείται από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Ήδη, φίλοι του 14χρονου δίνουν καταθέσεις στις Αρχές.
Με πληροφορίες από thestival.gr

*** Δημοσκόπηση: Ποιοι μπαίνουν στη Βουλή, ποιοι μένουν εκτός   Η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στα πολύ υψηλά επίπεδα του 32,4%
 Δημοσκόπηση: Ποιοι μπαίνουν στη Βουλή, ποιοι μένουν εκτός
Mε ποσοστό 3,5 μονάδων προηγείτα η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου, με ποσοστό 20,8%, έναντι 17,3% του ΣΥΡΙΖΑ, δίνει δημοσκόπηση της εταιρείας Κάπα Reasearch για «Το Βήμα της Κυριακής», με τους πολίτες να κρατούν όμως εμφανείς αποστάσεις από τα δύο μεγάλα κόμματα.
Συγκεκριμένα, η έρευνα μετρά τη δύναμη των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου ως εξής (σε παρένθεση τα ποσοστά με αναγωγή της αδιευκρίνιστης ψήφου): ΣΥΡΙΖΑ 17,3% (25,6%), ΝΔ 20,8% (30,8%), Χρυσή Αυγή 5,9% (8,7%), ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 5% (7,4%), ΚΚΕ 5,1% (7,5%), Ποτάμι 2% (3%), ΑΝΕΛ 2,3% (3,4%), Ένωση Κεντρώων 3,1% (4,6%), Λαϊκή Ενότητα 1,2% (1,8%), Εθνική Ενότητα/ΛΑΟΣ 1,1% (1,6%), Πλεύση Ελευθερίας 2,2% (3,2%), Αλλο Κόμμα 1,6% (2,4%).
Η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στα πολύ υψηλά επίπεδα του 32,4%, ενώ συνολικά 42,8% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι σκέφτονται να αλλάξουν την ψήφο τους, ανεξαρτήτως του τι ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές.
Ο συσχετισμός δύναμης των δύο κομμάτων, δε, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, βρίσκεται στα επίπεδα του Μαΐου του 2012. Τα δεδομένα, ωστόσο, μπορούν να ανατραπούν, καθώς η αδιευκρίνιστη ψήφος αφήνει μεγάλη περιθώρια για τη διαμόφωση ενός διαφορετικού πολιτικού τοπίου.
Χαρακτηριστικό επίσης είναι ότι, στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, αν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται ελαφρώς του Αλέξη Τσίπρα (29,1% έναντι 28%), η πλειοψηφία (39,7%) απαντά «κανένας από τους δύο».
Παράλληλα, ο αρχηγός της ΝΔ είναι ο δημοφιλέστερος πολιτικός, με ποσοστό 34,4% έναντι 27,5% του Αλέξη Τσίπρα.

***  Κοτζιάς: Δεν υπάρχει θέμα τσάμηδων  
Σάλος με το πανό στο παιχνίδι Ελβετία - Αλβανία
 Κοτζιάς: Δεν υπάρχει θέμα τσάμηδων
«Ασφαλώς και δεν υπάρχει θέμα τσάμηδων» διαβεβαίωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, για το προκλητικό πανό που έβγαλαν κατά τη διάρκεια του αγώνα Αλβανία-Ελβετία Αλβανοί εθνικιστές το οποίο έγραφε: «Η Ελλάδα είναι ένοχη. Θυμηθείτε την γενοκτονία της Τσαμουριάς. 100.000 Αλβανοί θύματα».
«Και ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε ότι δεν υπάρχει θέμα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτζιάς μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, επισημαίνοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συγκεκριμένες δυνάμεις προσπαθούν να επηρεάσουν την αλβανική πολιτική σκηνή και να υπονομεύσουν το διάλογο της Ελλάδας με την Αλβανία. «Πάνε να αποτρέψουν να φτιαχτεί καλό κλίμα» προσέθεσε ο υπουργός Εξωτερικών.
Άμεση ήταν χθες η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών, με τον εκπρόσωπο Ευστράτιο Ευθυμίου να χαρακτηρίζει απαράδεκτη και προκλητική την ενέργεια αυτή και να ζητά από την αλβανική κυβέρνηση να καταδικάσει άμεσα την ανάρτηση του πανό.
«Η ανάρτηση πανό με προβοκατόρικο και προκλητικό περιεχόμενο στον αγώνα Αλβανίας-Ελβετίας συνιστά θρασύτατη ενέργεια. Η πρόκληση αυτή καταφανώς παραβιάζει τους κανονισμούς της UEFA που είναι υπεύθυνη για την αποτροπή ανάρτησης συνθημάτων με προκλητικό περιεχόμενο και η οποία θα πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα για την τιμωρία των υπευθύνων.
Η Ελληνική Κυβέρνηση προβαίνει ήδη σε αυστηρές παραστάσεις διαμαρτυρίας προς την UEFA και τους Γάλλους διοργανωτές από τους οποίους αναμένουμε εξηγήσεις γιατί, παρά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, δεν απετράπη η είσοδος του συγκεκριμένου προκλητικού πανό. Παράσταση γίνεται, επίσης, και προς την Αλβανική κυβέρνηση, από την οποία αναμένουμε να καταδικάσει την απαράδεκτη και προκλητική αυτή ενέργεια.
Είναι ολοφάνερο ότι αυτές οι προβοκατόρικες ενέργειες γίνονται από περιθωριακούς κύκλους που είναι δυσαρεστημένοι από την προσέγγιση Ελλάδας-Αλβανίας και από την επίσημη παραδοχή από το Αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών ότι δεν υφίσταται κανένα ζήτημα Τσαμουριάς» είπε ο κ. Ευθυμίου.
Επιστολή Σταύρου Κοντονή στον Θεοδωρίδη της UEFA
Επιστολή διαμαρτυρίας στον γενικό γραμματέα της UEFA Θεόδωρο Θεοδωρίδη απέστειλε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, με αφορμή την προκλητική ανάρτηση πανό με περιεχόμενο κατά της Ελλάδας στον σημερινό αγώνα του Euro 2016, μεταξύ των εθνικών ομάδων Αλβανίας - Ελβετίας.
Η επιστολή, η οποία κοινοποιείται στην FIFA και την ΕΠΟ, αναφέρει τα εξής:
«Σας εκφράζω την εντονότατη διαμαρτυρία της Ελληνικής Κυβέρνησης για την ανάρτηση πανό με περιεχόμενο προκλητικό, συκοφαντικό, ανιστόρητο και προσβλητικό για την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του σημερινού αγώνα Αλβανίας-Ελβετίας, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016.
Διερωτώμεθα, πως είναι δυνατό να υλοποιήθηκε η παραπάνω ιταμή ενέργεια, με την οποία καταστρατηγήθηκαν οι αυστηρότατοι σχετικοί κανονισμοί της ΟΥΕΦΑ, απόλυτα γνωστοί σε όλες τις Εθνικές Ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες, και ακόμα περισσότερο, πως συνέβη κάτι τέτοιο εν μέσω εφαρμογής αυστηρότατων ελέγχων ασφαλείας και υλοποίησης ενός ευρύτατου σχεδιασμού λήψης προληπτικών μέτρων για την αποτροπή τρομοκρατικών ενεργειών.
Αναμένουμε, εκ μέρους της ΟΥΕΦΑ τη σαφή καταδίκη της ενέργειας αυτής, την άμεση και αυστηρή εφαρμογή των προβλεπομένων από τους κανονισμούς κυρώσεων για τα φαινόμενα αυτά και τους υπευθύνους, και κυρίως τη λήψη μέτρων εκ μέρους σας, ως διοργανώτρια αρχή, προκειμένου να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοιες προβοκατόρικες ενέργειες σε βάρος της Ελλάδας».

***
 
*** Αθλητική  ενημέρωση :

*** Euro 2016: Πρόγραμμα αγώνων, 51 ματς θα μεταδοθούν από ΕΡΤ και ΕΡΑσπορ...Η μεγάλη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ξεκινά σε λίγες ώρες στη Γαλλία με τη διοργάνωση του Euro 2016!
~  Πενήντα ένα "51" συνολικά παιχνίδια θα μεταδοθούν από τις συχνότητες της δημόσιας τηλεόρασης και του ραδιοφώνου της ΕΡΤ, στον ένα μήνα που διαρκεί η διοργάνωση. Αναλυτικά το τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό πρόγραμμα των μεταδόσεων ανά όμιλο:
***  ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EURO  2016  Γαλλία  :










 *** H ώρα του Euro:  Ας παίξουμε ποδόσφαιρο!  

***    EURO  2016 Γαλλία :
  ΓΑΛΛΙΑ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ  2-1  (0-0) .-^  1ος  αγώνας , 1ου  ομίλου , Παρ. 10/06/2016 .
Αγχωτική νίκη της Γαλλίας επί της Ρουμανίας στην πρεμιέρα του Euro
 Αγχωτική νίκη της Γαλλίας επί της Ρουμανίας στην πρεμιέρα του Euro
Τα  γκόλ  :  Προηγήθηκαν οι «τρικολόρ» με τον Ζιρού στο 58΄, ισοφάρισε με πέναλτι επτά λεπτά αργότερα ο Στάνκου , και  Με «οβίδα» του Ντμίτρι Παγιέ στο 89΄ .-
Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)
Κίτρινες: Ζιρού - Ρατς, Κίρικες
ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Λορίς, Σανιά, Κοσιελνί, Ραμί, Εβρά, Καντέ, Ματουιντί, Πογκμπά (77΄ Μαρσιάλ), Παγιέ (90+2΄ Σισοκό), Γκριζμάν (66΄ Κομάν), Ζιρού.
ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Ανγκελ Ιορντανέσκου): Ταταρουσάνου, Ρατς, Κίρικες, Γκριγκόρε, Σαπουνάρου, Χομπάν, Στάντσιου (72΄ Κίπτσιου), Πιντιλί, Πόπα (82΄ Τόρζε), Στάνκου, Αντόνε (61΄ Αλιμπέκ).
   *** Σήμερα Σάββατο  11  Ιουνίου  2016 στο  Euro 2016 :
Μπήκε με το δεξί η Ελβετία, 1-0 την Αλβανία
~**  Αλβανία - Ελβετία Euro 2016   0-1 (0-1)  .- ^
 2ος  αγώνας , 1ου  ομίλου , Σάββατο  11/06/2016 .
Το  γκόλ : 5΄ Σάρ  . 
  Διαιτητής: Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο (Ισπανία)
Κίτρινες: 23` Τσάνα, 63` Κάτσε, 89` Κουκέλι, 90`+2 Μαβράι - 13` Σαρ, 67` Μπεχράμι
Κόκκινες: 36` Τσάνα (2η κίτρινη)
ΑΛΒΑΝΙΑ (Τζιάνι Ντε Μπιάσι): Μπερίσα, Αγκόλι, Μαβράι, Τσάνα, Χισάι, Τζάκα (62` Κάτσε), Κουκέλι, Αμπράσι, Λενιάνι, Ρόσι (74` Τσικαλέσι), Σαντικού (81` Γκάσι)
ΕΛΒΕΤΙΑ (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Λιχτστάινερ, Σαρ, Τζουρού, Ροντρίγκες, Μπεχράμι, Τζεμαϊλί (76` Φράι), Τζάκα, Σακίρι (88` Φερνάντες), Μεχμεντί (62` Εμπολό), Σεφέροβιτς

~** Ουαλία - Σλοβακία Euro 2016  2-1 (1-0)  .- ^Livescore: Αγγλία - Ρωσία (22:00), ιστορική νίκη η Ουαλία
Τα  γκόλ  : Τα γκολ της ουαλικής ομάδας σημείωσαν οι Μπέιλ (10') και Ρόμπσον-Κανού (81'), ενώ στο 61ο λεπτό είχε ισοφαρίσει προσωρινά η Σλοβακία με τον Ντούντα.
Διαιτητής: Σβάιν Όντβαρ Μόεν (Νορβηγία)
Κίτρινες: 31' Χροσόφκι, 78' Μακ, 80' Βάις, 83' Κούτσκα, 90'+ Σκρτελ.
Ουαλία (Κρις Κόλμαν): Γουόρντ, Ντέιβις, Άσλεϊ Γουίλιαμς, Τσέστερ, Γκάντερ, Τέιλορ, Άλεν, Ράμσεϊ (88' Ρίτσαρντς), Έντουαρντς (69' Λέντλεϊ), Μπέιλ, Τζόναθαν Γουίλιαμς (71' Ρόμπσον-Κανού).
Σλοβακία (Γιαν Κοζάκ): Κόζατσικ, Πεκαρίκ, Σκρτελ, Ντούριτσα, Σβέντο, Χροσόφσκι (60' Ντούντακ), Χάμσικ, Κούτσκα, Μακ, Βάις (83' Στοχ), Ντούρις (59' Νέμετς).

~** Aγγλία - Ρωσία Euro 2016   1-1 (0-0) .- ^ Σοκ για την Αγγλία στο 92', ιστορική νίκη η Ουαλία
Τα  γκόλ :Οι Άγγλοι προηγήθηκαν με απευθείας φάουλ του Ντάιερ στο 73΄ αλλά η Ρωσία ισοφάρισε στις καθυστερήσεις με κεφαλιά του Μπερεζούτσκι (90+2΄).
Διαιτητής: Νικολά Ριτσόλι (Ιταλία)
Κίτρινες: Κέιχιλ - Σενίκοφ
 Κόκκινες: -
ΑΓΓΛΙΑ (Ρόι Χόντζον): Χαρτ, Γουόκερ, Κέιχιλ, Σμόλινγκ, Ρόουζ, Ντάιερ, Άλι, Ρούνεϊ (78΄ Γουίλσιρ), Λαλάνα, Στέρλινγκ (87΄ Μίλνερ), Κέιν.
ΡΩΣΙΑ (Λεονίντ Σλούτσκι): Ακινφέεβ, Σμόλνικοφ, Ιγκνασέβιτς, Βασίλι Μπερεζούτσκι, Σένικοφ, Νόιστεντερ (80΄ Γκλουσακόφ), Γκολοβίν (77΄Σιρόκοφ), Σάτοβ, Σμόλοβ (85΄ Μαμάεφ), Κοκόριν, Τζιούμπα.

***  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016:
~** ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ Euro 2016   ΓΑΛΛΙΑΣ .-
01. 22:00 ΓΑΛΛΙΑ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ  2-1  .- ^
***  ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016:
02. 16:00 ΑΛΒΑΝΙΑ - ΕΛΒΕΤΙΑ  0-1 .- ^
03. 19:00 ΟΥΑΛΙΑ - ΣΛΟΒΑΚΙΑ  2-1  .- ^
04. 22:00 ΑΓΓΛΙΑ - ΡΩΣΙΑ 1-1 .- ^
ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016:
05. 16:00 ΤΟΥΡΚΙΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ  0-1  .- ^
06. 19:00 ΠΟΛΩΝΙΑ - Β.ΙΡΛΑΝΔΙΑ  1-0 .- ^
07. 22:00 ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΟΥΚΡΑΝΙΑ  2-0 .- ^

Με γκολάρα του Μόντριτς η Κροατία 1-0 την Τουρκία
~*  Τουρκία- Κροατία  0-1  .- ^
Το  γκόλ  : Με τέρμα του Μόντριτς στο 41ο λεπτό,
Διαιτητής: Γιόνας Έρικσον (Σουηδία)
Κίτρινες: 31` Τοσούν, 48` Μπαλτά, 90`+1 Σεν - 80` Στρίνιτς
 ΤΟΥΡΚΙΑ (Φατίχ Τερίμ): Μπαμπατσάν, Γκιονιούλ, Τοπάλ, Μπαλτά, Ερκίν, Ινάν, Εζιακούπ (46` Σεν), Τουφάν, Τσαλχάνογλου, Τουράν (65` Γιλμάζ), Τοσούν (69` Μορ).
ΚΡΟΑΤΙΑ (Άντε Τσάτσιτς): Σούμπασιτς, Σρνα, Τσόρλουκα, Βίντα, Στρίνιτς, Μόντριτς, Μπάντελ, Ράκιτιτς (89` Σίντενφελντ), Μπρόζοβιτς, Πέρισιτς (86` Κράμαριτς), Μάντζουκιτς (90+3` Πιάτσα)
1η αγωνιστική:
Τουρκία - Κροατία 0-1 .- ^
13/6 Τουλούζ Ισπανία - Τσεχία 16:00

~** Πολωνία-Β. Ιρλανδία  1-0 .-   ^
Το γκόλ  : 51΄ Μίλικ  .-
Διαιτητής: Αλί Χατεγκάν (Ρουμανία). Τέταρτος ο Τάσος Σιδηρόπουλος.
Κίτρινες: 65' Καπούτσκα, 69' Κάθκαρτ, 89' Πίστσεκ.
Πολωνία (Άνταμ Ναβάλκα): Σέζνι, Πίστσεκ, Γκλικ, Πάζνταν, Γιέντρεϊτσικ, Κρικόβιακ, Ματσίνσκι (78' Γιομπλόβιετς), Μπλαστσικόφσκι (80' Γκροσίτσκι), Καπούστκα (88' Πέτσκο), Μίλικ, Λεβαντόφσκι.
Β. Ιρλανδία (Μάικλ Ο' Νιλ): ΜακΓκόβερν, Κάθκαρτ, Έβανς, ΜακΌλεϊ, Νόργουντ, Ντέιβις, Μπερντ (76' Ουάρντ), ΜακΝερ (46' Ντάλας), Φέργκιουσον (67' Ουάσινγκτον), Λάφερτι, Γουόρντ.

~** Γερμανία-Ουκρανία 2-0 .- ^
Με το δεξί η Γερμανία, νίκη και καλή εμφάνιση η Πολωνία
 Τα  γκόλ  : Ο Μουστάφι έβαλε μπροστά στο σκορ την Γερμανία στο 19΄, ενώ στις καθυστερήσεις (90+2΄) ο Σβαϊστάινγκερ έγραψε το τελικό 2-0.
-

***  Πλούσιο αγωνιστικό διήμερο στο Kalamata Beach Volley 
Διψήφιος αριθμός συμμετοχών και γνωστά ονόματα στο 1ο Μεικτό Τουρνουά Beach Volley
  Πολλές συγκινήσεις υπόσχονται και φέτος οι υπεύθυνοι των εγκαταστάσεων KBV, όπου καθημερινά φιλοξενούνται προπονήσεις μπητς βόλεϊ, μπητς τένις και όχι μόνο, αλλά πλέον ήρθε η ώρα της επίσημης δράσης!
Από τις 10 το πρωί θα ξεκινήσουν στην οδό Ναυαρίνου οι «μάχες» του 1ου μεικτού τουρνουά μπητς βόλεϊ της σεζόν, με τη συμμετοχή πάνω από 20 αθλητών και αθλητριών, ενώ το θέαμα και το ενδιαφέρον  θα κορυφωθούν το απόγευμα της Κυριακής, οπότε και έχουν προγραμματιστεί οι τελικοί.
Ανάμεσα στις ομάδες που συμμετέχουν ξεχωρίζουν οι Μανιατέας/Σαμπάτη, Μπλάουελ/Αρτεμίου, Μητρόπουλος/Παυλέα, Εξαρχέας/Τζούλου, Μπεσσής/Μπεσσή.

***   Πυρετώδεις αναζητήσεις και συζητήσεις για τη συμπλήρωση του ρόστερ στην Καλαμάτα B.C
Η άνοδος στη Γ’ Εθνική μπορεί να έδωσε χαρά, δικαίωση και ικανοποίηση στις τάξεις των ανθρώπων της μπασκετικής Καλαμάτας, όμως ο πήχης των υποχρεώσεων και απαιτήσεων έχει ανέβει ανάλογα. Έτσι, πριν καλά- καλά τελειώσει η σεζόν έχει αρχίσει για τα καλά ο αγωνιστικός σχεδιασμός και η σύνθεση του ρόστερ με στόχο την άνετη παραμονή και μια όσο το δυνατόν υψηλότερη κατάταξη. Αποτελεί συνειδητή επιλογή η ομάδα να στηρίζεται κατά κύριο λόγο σε Μεσσήνιους παίκτες, αλλά από εκεί και πέρα δεν θα λείψουν και οι προσθήκες εκτός νομού.
Σε αυτές τις περιπτώσεις εμπίπτει ο Σάββας Δορκοφίκης, γνωστός από το πέρασμά του στον Ποσειδώνα κατά την περίοδο της Β’ Εθνικής. Ο 34χρονος σήμερα φόργουορντ-σέντερ (έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων σε Πειραϊκό,  Δάφνη, Αμύντα, Μαρούσι, Κρόνο, Αγ. Δημητρίου, Ίκαρο Ν. Σμύρνης) βρίσκεται σε συζητήσεις με τη διοίκηση και θεωρείται ότι είναι κοντά σε συμφωνία.
Για τη θέση του πλέι μέικερ η Καλαμάτα εστιάζει σε δύο έμπειρους στις εθνικές κατηγορίες, με θητεία και στην Α2: Στον 30χρονο Γιώργο Λάππα, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε Αίολο Τρικάλων, ΑΕΚ Άργους,  ΑΕ Λάρισας, Μεταμόρφωση Βόλου, Νίκη Βόλου, Χαλκίδα, Προμηθέα Πάτρας, Χολαργό και στον 30χρονο Παναγιώτη Σημαιόπουλο, ο οποίος έχει περάσει από Σπόρτιγκ, Ολυμπιάδα Πατρών, Αρκαδικό και Ίκαρο Ν. Σμύρνης.
Τέλος, συζητήσεις έχουν γίνει και με τον Άρη Θεσσαλονίκης για τον 18χρονο φόργουορντ Πέτρο Σαββίδη ενώ συνεργασία υπάρχει και με τους υπευθύνους των μικρών τμημάτων του Παναθηναϊκού, για το «δανεισμό» νεαρών παικτών. 

*** Στην Α1 για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Φάρος Κερατσινίου
Σύντομες Αθλητικές Ειδήσεις
Εικόνα ΑθλητισμόςΟ Φάρος Κερατσινίου νίκησε εντός έδρας με 88-78 τον Προμηθέα Πατρών και ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ιστορία του στην Α1 μπάσκετ ανδρών. Η ομάδα του Πειραιά είχε το προβάδισμα 2-0 στην σειρά των πλέι οφ ανόδου ( σ.σ μεταφέρονταν οι νίκες από την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος) και έτσι με αυτή την νίκη της ακολούθησε την Κύμη στα «σαλόνια» της Α1. Αυτός ήταν ο τελευταίος αγώνας στην πολυετή καριέρα του Μιχάλη Κακιούζη.

***  Ο Καϊμακόγλου στην Ούνιξ Καζάν έως το καλοκαίρι του 2017
Εικόνα Αθλητισμός
Στο δυναμικό της Ούνιξ Καζάν για ακόμη ένα χρόνο, θα παραμείνει ο Κώστας Καϊμακόγλου. Ο 33χρονος φόργουορντ, ο οποίος αγωνίζεται στην ρωσική ομάδα από το 2012, ανανέωσε τη συνεργασία του μέχρι το καλοκαίρι του 2017. Ο Νο-21 της Καζάν, την εφετινή σεζόν στο Eurocup είχε μέσο όρο 7.9 πόντους, 5.1 ριμπάουντ και 1.7 ασίστ, ενώ στην VTB League είχε 7.8 πόντους, 5.7 ριμπάουντ και 2 ασίστ ανά αγώνα.

***   Ο Στ.Κοντονής θέτει FIFA και UEFΑ προ των ευθυνών τους εν όψει της νέας χρονιάς
Ζητά μέτρα...
Ο Στ.Κοντονής θέτει FIFA και UEFΑ προ των ευθυνών τους εν όψει της νέας χρονιάς
~  Προ των ευθυνών τους θέτει την FIFA και την UEFA ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο κ. Κοντονής, σε επιστολή προς τις δύο ποδοσφαιρικές αρχές, εκφράζει τον προβληματισμό της κυβέρνησης για τα όσα λαμβάνουν χώρα στο ποδοσφαιρικό τοπίο της χώρας μας και τις καλεί να λάβουν όσα μέτρα απαιτούνται για να βρεθεί οριστική λύση.
Ο κ. Κοντονής επισημαίνει στην επιστολή του, ότι υπό τις συνθήκες που επικρατούν αυτή τη στιγμή, το ελληνικό ποδόσφαιρο μοιάζει με καζάνι που είναι έτοιμο να εκραγεί. Δεν κρύβει μάλιστα ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει όλες τις δυνατότητες που έχει για να προστατεύσει την έννομη τάξη, προκειμένου να μην θρηνήσουμε νεκρούς.
Ο υφυπουργός Αθλητισμού, εδώ και καιρό έχει κρούσει το καμπανάκι του κινδύνου για τα όσα συμβαίνουν στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και σε κάθε ευκαιρία εκφράζει την αγωνία του, με την επιστολή να κινείται προς αυτή την κατεύθυνση και ως μοχλό πίεσης των δύο διεθνών ποδοσφαιρικών αρχών προς την ΕΠΟ.
Σημερινό δημοσίευμα της αθλητικής εφημερίδας Livesport, ανέφερε ότι ο κ. Κοντονής με επιστολή του προς τις FIFA/UEFA, τους προειδοποιούσε πως δεν θα επέτρεπε την έναρξη τόσο του πρωταθλήματος όσο και του κυπέλλου λόγω των όσων συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η επιστολή ναι μεν υπήρξε προς την ΕΠΟ, αλλά ήταν περισσότερο συμβουλευτικού χαρακτήρα (για επιπλέον μέτρα) και σε αθλητικό ύφος, παρά με τη μορφή απειλής.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***

~ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ  ΜΑΪΟΥ  2016  :  ~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  23 Μαϊου 2016  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-23-2016.html .               
~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις   Δευτέρα 23 Μαϊου  2016  17ο  κεφάλαιο  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/05/23-2016-17.html .-                                           
 ~ Η Εφημερίδα μας  arfara news  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  24 Μαϊου 2016 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-24-2016.html .-                                                                                                                                    
~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 25 Μαϊου 2016   :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-25-2016.html .-                                                                                                                                             
~Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Arfara News Τετάρτη 25 Μαϊου 2016 :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-25-2016.html .-              
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 26 Μαϊου  2016 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-26-2016.html .-          
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  27 Μαϊου  2016    :   http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-27-2016.html  .-                  
 ~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο 28 και 29 Μαϊου 2016  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/05/28-29-2016.html .-                                   
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  28  Μαϊου  2016  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-28-2016.html .-                                                                                                   
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  30  Μαϊου  2016 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-30-2016.html .-             
 ~  Οδοιπορικό στην όμορφη Κεφαλονιά το Σ/Κ 28 , 29 Μαϊου 2016: http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/05/28-29-2016.html .-
Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τ5ρίτη  31  Μαϊου  2016 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-5-31-2016.html .-
 ***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2016  :
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 01  Ιουνίου  2016  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html  .-  
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  02 Ιουνίου  2016  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-02-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης , Παρασκευή 03  Ιουνίου  2016 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-03-2016.html .-
~ ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Παρασκευή  03  Ιουνίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/03-2016.html .-             
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  04  Ιουνίου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-04-2016.html .- ~Η Εφημερίδα μας Arfara News  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  04  Ιουνίου  2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-04-2016.html .-    Η Εφημερίδα μας   Arfara News στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 05  Ιουνίου  2016 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-05-2016.html .-~ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 04 και 05  Ιουνίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/06/04-05-2016.html .- Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  06 Ιουνίου  2016  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-06-2016.html .-   Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 07 Ιουνίου 2016  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-07-2016.html . - 
Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News 2  Τρίτη 07  Ιουνίου 2016 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-2-07-2016.html .-         
 ~ Η  Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 08  Ιουνίου  2016  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-08-2016.html .-   
~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις   08 Ιουνίου 2016  18ο  κεφάλαιο  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/06/08-2016-18.html .-                                                                         
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 09  Ιουνίου  2016:   http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-09-2016.html  .-
~ Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή 10  Ιουνίου  2016  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-10-2016.html .-     
~ Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Arfara News 2  Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-2-10-2016.html .-   
Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  11 Ιουνίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-11-2016.html .-
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο  11  και 12  Ιουνίου  2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/06/11-12-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  το αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 12  Ιουνίου  2016  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-12-2016.html
 ~            
 ____----------------
http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 662 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1084 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.607   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  39 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ   
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου