ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

 Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  29  Ιανουαρίου  2016  :
~
 

 
ΒΟΛΤΑ  ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ  ΝΗΣΙΑ : Δείτε  τα  βίντεο 60΄ Ελλάδα  :
Φούρνοι Θύμαινα  Σάμου  Ικαρίας  2016 :    https://youtu.be/nXjVy6f-IBI .-  
Φούρνοι και  Θύμαινα Ικαρίας  2016 : https://youtu.be/h0wkVNBeWIY    .-
 ΦΟΥΡΝΟΙ  ΙΚΑΡΙΑΣ  2016 :  https://youtu.be/EW16kBqBx-4 .-                                                                                        
 Φούρνοι Θύμαινα 2016 :   https://youtu.be/zgAja4-o1nI .-                                             
 
 ~  29 Ιανουαρίου
Ανακομιδή λειψάνων Ιερομάρτυρος Ιγνατίου του θεοφόρου. Ιερομαρτύρων Σιλουανού επισκόπου Εμέσης και Βαρσιμαίου επισκόπου Εδέσσης. Λουκά διακόνου, Μωκίου αναγνώστου. Μαρτύρων Αβίβου, Ιακώβου, Ιουλιανού, Παρηγορίου, Ρωμανού, Υπερεχίου και Φιλόθεου, των εν Σαμοσάτοις τελειωθέντων. Βεβαίας και Σαρβήλου, των αυταδέλφων. Νεομάρτυρος Δημητρίου (1), του εκ Χίου (†1802). Οσίων Ακεψιμά και Αφραάτου.
(1)Γεννήθηκε το 1780 στο χωριό Παλιόκαστρο της Χίου από ενάρετους γονείς, τον Αποστόλη και την Μαρουλού. Σε νεαρή ηλικία έφθασε στην Κωνσταντινούπολη και εργαζόταν κοντά στον αδελφό του Ζαννή, ο οποίος ήταν έμπορος. Όταν χωρίς την άδεια του αδελφού του αρραβωνιάστηκε κάποια νέα, ο Ζαννής τον έδιωξε από το κατάστημά του. Ευρισκόμενος σε μεγάλη φτώχεια θυμήθηκε ότι ο Σείχ- ουλ- Ιμαλήλ όφειλε στον αδελφό του κάποιο ποσό από αγορές υφασμάτων και πήγε στο σπίτι του για να το εισπράξει και να το χρησιμοποιήσει ο ίδιος. Εκεί γνώρισε μία νεαρή μουσουλμάνα η οποία τον αγάπησε και του δήλωσε ότι για να τον παντρευτεί έπρεπε να αλλαξοπιστήσει. Ο Δημήτριος δέχθηκε την πρόταση και παρέμεινε στο σπίτι των τούρκων για δύο μήνες. Γρήγορα όμως δραπέτευσε και κρύφθηκε προσωρινά σε μία χριστιανική οικογένεια στην περιοχή του Σταυροδρομίου. Εκεί τον συνάντησε ο αδελφός του Ζαννής. Ο Δημήτριος εξομολογήθηκε στον πνευματικό του αδελφού του και συγχρόνως έστειλε επιστολή στον πατέρα του εξιστορώντας τα έως τότε γεγονότα της ζωής του αλλά και τον πόθο του να μαρτυρήσει για το Χριστό. Αφού κοινώνησε τα άχραντα μυστήρια παρουσιάσθηκε στον τούρκο διοικητή και με παρρησία ομολόγησε την πίστη του. Παρά το γεγονός ότι οι Χιώτες της Κωνσταντινούπολης συγκέντρωσαν χρήματα για την απελευθέρωσή του, ο Δημήτριος παρέμεινε ακλόνητος στην πίστη του. Έτσι, μετά από φρικτά βασανιστήρια τα οποία υπέμεινε αγόγγυστα, αποκεφαλίστηκε στις 29 Ιανουαρίου 1802. ~ 
Σήμερα 29/01/2016 εορτάζουν:
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιερομάρτυρος Ιγνατίου του Θεοφόρου, Όσιος Ιγνάτιος ο Σιναΐτης εκ Ρεθύμνης, Άγιος Δημήτριος ο Χιοπολίτης
 
Κάλλιον να αποθάνω επάνω εις τον αγώνα, παρά να αφήσω και να υβρισθή η οδός του Θεού, αφού έχω τόσας μαρτυρίας ότι δι' αυτής διώδευσαν Πάντες οι Άγιοι. Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)

Άγιος Ιγνάτιος ο Θεοφόρος και ΙερομάρτυραςΒιογραφία
Ο Άγιος Ιερομάρτυς Ιγνάτιος (τιμάται 20 Δεκεμβρίου) ήταν διάδοχος των Αποστόλων και χρημάτισε δεύτερος Επίσκοπος Αντιοχείας. Υπήρξε, μαζί με τον Επίσκοπο της Εκκλησίας της Σμύρνης Πολύκαρπο, μαθητής του Ευαγγελιστή Ιωάννη του Θεολόγου. Μαρτύρησε επί αυτοκράτορα Τραϊανού (98 - 117 μ.Χ.) στη Ρώμη, κατασπαραχθείς από τα θηρία.
Μετά το φρικτό μαρτύριο του Αγίου, κάποιοι Χριστιανοί μάζεψαν από τον ιππόδρομο τα εναπομείναντα άγια λείψανά του και τα μετέφεραν στην Αντιόχεια. Η Σύναξη αυτού ετελείτο στην Μεγάλη Εκκλησία.
Άγιος Ιγνάτιος ο Θεοφόρος και ΙερομάρτυραςἈπολυτίκιον
Ἦχος δ’.
Καί τρόπων μέτοχος, καί θρόνων διάδοχος, τῶν Ἀποστόλων γενόμενος, τήν πρᾶξιν εὗρες θεόπνευστε, εἰς θεωρίας ἐπίβασιν· διά τοῦτο τόν λόγον τῆς ἀληθείας ὀρθοτομῶν, καί τῇ πίστει ἐνήθλησας μέχρις αἵματος, Ἱερομάρτυς Ἰγνάτιε· Πρέσβευε Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τάς ψυχάς ἡμῶν.
~
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιερομάρτυρος Ιγνατίου του Θεοφόρου

Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιερομ....
 
Όσιος Εφραίμ ο Σύρος

Όσιος Εφραίμ ο Σύρος
 
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως

Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιωάνν....
 
Όσιος Ξενοφών μετά της συμβίου του Μαρίας και των τέκνων Αρκαδίου και Ιωάννη

Όσιος Ξενοφών μετά της συμβίου του Μαρία....
 
Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος
 
Οσίες Ξένη και οι δύο θεραπαινίδες της

Οσίες Ξένη και οι δύο θεραπαινίδες της
 
Άγιοι Κλήμης Επίσκοπος Αγκύρας και Αγαθάγγελος

Άγιοι Κλήμης Επίσκοπος Αγκύρας και Αγαθά....
 
Άγιος Τιμόθεος ο Απόστολος

Άγιος Τιμόθεος ο Απόστολος
 
Όσιος Μάξιμος ο Ομολογητής

Όσιος Μάξιμος ο Ομολογητής
 
Όσιος Ευθύμιος ο Μέγας
~ 29/01 Απολυτίκιο Σύναξις των εκ Θεσσαλιώτιδος τοπικών Αγίων Καρδίτσας: http://youtu.be/w0GSH14B-8w?list=PL486131D5F8EB4EE2 , 


***  37χρονη στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Καλαμάτας από γρίπη

 Για μια «βαριά» από πλευράς νοσηρότητας περίοδο εποχικής γρίπης κάνουν λόγο οι ειδικοί γιατροί, που απευθύνουν νέα έκκληση στα άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου να εμβολιαστούν έναντι της γρίπης ακόμα και σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, 37χρονη βρίσκεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, διασωλημένη, καθώς έχει προσβληθεί από τον ιό H1N1. Σύμφωνα με τα γενικότερα στοιχεία, έως και χθες, και ενώ ακόμα απέχουμε εβδομάδες από την αναμενόμενη κορύφωση του επιδημικού κύματος της εποχικής γρίπης, που συνήθως καταγράφεται εντός του Φεβρουαρίου, είχαν νοσηλευθεί συνολικά σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας 113 ασθενείς με σοβαρές επιπλοκές της γρίπης, εκ των οποίων οι 69 παρέμεναν νοσηλευόμενοι. Μόνο τις προηγούμενες ημέρες καταγράφηκαν 12 σοβαρά νέα κρούσματα γρίπης και τέσσερις ασθενείς έχασαν τη ζωή τους (ένας νοσηλευόταν εκτός Εντατικής), ανεβάζοντας για εφέτος τον αριθμό των θυμάτων της γρίπης σε 18. «Από τα μέχρι σήμερα στοιχεία, εκτιμούμε ότι εφέτος θα καταγραφεί μια περίοδος εποχικής γρίπης αντίστοιχη με αυτή του 2010-2011, οπότε είχαν καταγραφεί συνολικά 370 περιστατικά που χρειάστηκαν νοσηλεία σε Εντατική και ήταν μια από τις χειρότερες, από αυτή την άποψη, των τελευταίων ετών», σημειώνει στην «Καθημερινή» ο λοιμωξιολόγος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Σωτήρης Τσιόδρας. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι είχαν καταγραφεί 248 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης. Όπως προσθέτει, στη συντριπτική τους πλειονότητα οι ασθενείς με επιπλοκές είχαν προσβληθεί από τον πανδημικό υπότυπο της γρίπης Α (Η1Ν1), που καλύπτεται από το φετινό εμβόλιο. Αν και οι περισσότεροι ήταν άτομα με χρόνια προβλήματα υγείας και ανήκαν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, ελάχιστοι, μετρημένοι στα δάχτυλα των χεριών, ήταν αυτοί που είχαν εμβολιαστεί εφέτος έναντι της γρίπης. Ο κ. Τσιόδρας συμβουλεύει τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (ηλικιωμένοι άνω των 60 ετών, ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, με ανοσοκαταστολή, μεταβολικά νοσήματα, έγκυοι, θηλάζουσες, παχύσαρκοι και παιδιά που παίρνουν ασπιρίνη μακροχρόνια) να εμβολιαστούν ακόμα και τώρα, αλλά και να είναι σε εγρήγορση μόλις εμφανίσουν συμπτώματα γρίπης να επικοινωνήσουν με το γιατρό τους, προκειμένου να ξεκινήσουν εντός 48ώρου θεραπεία με αντιιικά φάρμακα. Άμεση έναρξη θεραπείας με αντιιικά φάρμακα πρέπει να κάνουν και όλοι όσοι εμφανίζουν από την αρχή της ασθένειας έντονα συμπτώματα. «Για τους υπόλοιπους, αυτό που χρειάζεται είναι ξεκούραση, άφθονα υγρά, υγιεινή των χεριών και κάλυψη της μύτης και του στόματος κατά το φτάρνισμα και το βήχα, και παραμονή στο σπίτι για όσο διάστημα είμαστε άρρωστοι», καταλήγει ο κ. Τσιόδρας. - 

***   Συνεχίζουν στο Ασπρόχωμα οι αγρότες         
     
Για ακόμα μία ημέρα οι αγρότες έμειναν στο μπλόκο που έχει στηθεί από την Κυριακή στο Ασπρόχωμα.
Όπως έχουν δηλώσει, δε θα αποχωρήσουν, αν η κυβέρνηση δεν πάρει πίσω το σχέδιο, ενώ πάντα οι αποφάσεις του μπλόκου είναι κοινές με αυτές του πανελλαδικού συντονιστικού.
Χθες έκλεισε ο δρόμος από τις 12.30 έως τις 3.00 μετά το μεσημέρι, καθώς και το απόγευμα, κάτι που έχει προγραμματιστεί να επαναληφθεί και σήμερα.
Συντονιστική Επιτροπή για Χρυσή Αυγή και Πετράκο
Στο μεταξύ, σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκου Ασπροχώματος αναφέρει: «Καλούμε όλο το λαό, συνδικάτα, μαζικούς φορείς, σωματεία, σε έμπρακτη συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα μας. Συμπαράσταση σημαίνει στήριξη των δίκαιων αιτημάτων μας, όπως έχουν διαμορφωθεί από το Πανελλαδικό Συντονιστικό της Νίκαιας.
Καμία συνδιαλλαγή με το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, γιατί είναι εχθροί του λαού και των αγροτών.
Τα κόμματα, για το αν είναι μαζί μας, κρίνεται στο πλαίσιο των αιτημάτων, αν είναι μαζί μας ή με την Ε.Ε. και την ΚΑΠ. Τα κόμματα αυτά θα λογοδοτήσουν στο λαό και την αγροτιά.
Όσον αφορά στον κύριο Πετράκο, ποτέ δεν έγινε κανένας τραμπουκισμός, ήταν στέλεχος της κυβέρνησης για πολύ καιρό και τα μπλόκα δε θα γίνουν κολυμβήθρα του Σιλωάμ για να ξεπλένει ο κάθε πολιτικάντης τις αμαρτίες του».

***  30 χρόνια κάθειρξης στον κάθε 19χρονο για τη διπλή δολοφονία στη Μάνη         
     
Κάθειρξη 30 ετών στον κάθε 19χρονο κατηγορούμενο επέβαλε χθες το βράδυ το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου, για τη διπλή δολοφονία πέρυσι το καλοκαίρι στη Μάνη, του 26χρονου Καλαματιανού Κωνσταντίνου Σγούρου και του 25χρονου Ιωάννη Κομμάτη από τη Σάμο.
Και στους δύο νέους αναγνωρίσθηκε κατά πλειοψηφία το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, αποφεύγοντας έτσι την ποινή των ισοβίων.
Αρνητικά αντέδρασε η οικογένεια του Κ. Σγούρου, μέλη της οποίας καταφέρθηκαν εναντίον των συνηγόρων υπεράσπισης, πετώντας τους μικρά αντικείμενα.
Επίσης, οι δικηγόροι της Πολιτικής Αγωγής της οικογένειας Κομμάτη εκφράζουν ήδη τη διάθεση να καταθέσουν αίτημα στον εισαγγελέα Εφετών, να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, όσον αφορά στην αναγνώριση του ελαφρυντικού.  Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στο «Θάρρος» που κυκλοφορεί 

*** Γυαλιά – καρφιά το Μοναστηράκι! Έλληνες αντιφασίστες και Γερμανοί ακροδεξιοί έπαιξαν άγριο ξύλο – Πέντε τραυματίες 

Δεν πίστευαν στα μάτια τους όσοι βρέθηκαν περίπου στις 11:00 το βράδυ της Πέμπτης (28.01.2016) στην πλατεία στο Μοναστηράκι, όταν περίπου 20 Έλληνες αντιφασίστες ήρθαν στα χέρια με 15 Γερμανούς, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι ακροδεξιοί και βρίσκονταν στην Αθήνα για να παραστούν στην εκδήλωση της Χρυσής Αυγής για τα 20 χρόνια από τα Ίμια. "Ήρθατε για την εκδήλωση της Χρυσής Αυγής για τα Ίμια;" ήταν η ερώτηση που έκαναν οι Έλληνες στους Γερμανούς και στη συνέχεια ξέσπασε... πόλεμος! Οι Γερμανοί κάθονταν σε γνωστό εστιατόριο στη Μητροπόλεως όταν ξεκίνησαν όλα. Από το άγριο ξύλο που έπαιξαν Γερμανοί και Έλληνες, πέντε Γερμανοί τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στον Ερυθρό Σταύρο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Στο σημείο, εκτός από τα ασθενοφόρα που παρέλαβαν τους τραυματίες, βρέθηκαν και αστυνομικοί για να πάρουν καταθέσεις. Για το περιστατικό ανέβηκε και κείμενο στο indymedia, με τίτλο «Τσάκισμα Γερμανών αντιφασιστών στο Μοναστηράκι». Το κείμενο αναφέρει: «Σήμερα το βράδυ περίπου στις 11:00 μμ ομάδα συντρόφων αντιφασιστών τσάκισε ένα γκρουπ 15 περίπου Γερμανών φασιστών που είχαν έρθει καλεσμένοι για την «πατριωτική φιέστα» των νεοναζί της χρυσής αυγής. Οι γερμανοί φασίστες κυκλοφορούσαν στο Μοναστηράκι και εντοπίστηκαν από τους συντρόφους αντιφασίστες όπου ακολούθησε συμπλοκή και τους τσάκισαν. Επιβεβαιωμένα 1-2 φασίστες είναι χτυπημένοι χωρίς να γνωρίζουμε αν μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Οι σύντροφοι αποχώρησαν συντεταγμένα μετά το τέλος της συμπλοκής ενώ εκείνη την ώρα έφταναν οι μπάτσοι». Η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής για τη συμπλήρωση 20 ετών από την κρίση των Ιμίων είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο (30.01.2016) στις 19:00, στο μνημείο μπροστά από τη Λέσχη Αξιωματικών. Αντιφασιστικές οργανώσεις ετοιμάζουν αντισυγκεντρώσεις και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης κατέθεσε εξώδικο στην Ασφάλεια για την προστασία της συγκέντρωσης του κόμματός του. www.newsit.gr  .-   

***  Συνάντηση στελεχών του ΤΕΙ με την Αν. Υπουργό Παιδείας με στόχο να μείνει η Λογοθεραπεία στην Καλαμάτα 

Ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Πελοποννήσου κ. Δ. Βελισσαρίου και οι Αναπληρωτές Προέδρου κκ. Ι. Δημόπουλος και Ε. Γεωργόπουλος είχαν κοινή συνάντηση με την Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας κ. Αναγνωστοπούλου, αρμόδια για θέματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, την βουλευτή Μεσσηνίας κ. Π. Κοζομπόλη και τον διευθυντή του γραφείου του βουλευτή Μεσσηνίας κ. Π. Κωνσταντινέα, κ. Σούμπλη, στο Υπουργείο Παιδείας. Στη συνάντηση, που διήρκεσε περίπου μία ώρα, συζητήθηκαν ζωτικά θέματα του ΤΕΙ Πελοποννήσου, όπως η οικονομική κατάσταση του Ιδρύματος και η αύξηση της συνεχώς μειούμενης κρατικής χρηματοδότησης. Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν το θέμα της μη απομάκρυνσης από το Ίδρυμα του Τμήματος Λογοθεραπείας και η επαναφορά του στο μηχανογραφικό. Η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα. Η υπουργός για το πρώτο θέμα αναφέρθηκε σε αυτά που είχε ήδη πει στην πρόσφατη Σύνοδο Προέδρων Αντιπροέδρων ΤΕΙ στην Αθήνα, ότι η κρατική επιχορήγηση στα ΑΕΙ θα γίνεται με συγκεκριμένο αλγόριθμο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες ενός εκάστου Ιδρύματος, όπως αυτές θα αξιολογούνται από ειδική επιτροπή για κάθε ένα Ίδρυμα όπου θα συμμετέχει το Υπ. Οικονομικών το Υπ. Παιδείας και το ίδιο το Ίδρυμα. Για το Τμήμα Λογοθεραπεία τέθηκε στην Υπουργό το θέμα της επαναφοράς του Τμήματος στο φετινό μηχανογραφικό δελτίο και της εισαγωγής νέων φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2016-17, πράγμα που υποστηρίχτηκε σθεναρά και από τους παρόντες βουλευτές. Κατατέθηκε από το Ίδρυμα εμπεριστατωμένη και κοστολογημένη αιτιολόγηση του αιτήματος με όλα τα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά αριστείας του Τμήματος και τονίσαμε τη συμπαράσταση στο θέμα αυτό που είχε εκφραστεί στο παρελθόν και θεωρούμε ότι είναι δεδομένη, από όλη την κοινωνία της Καλαμάτας και ευρύτερα της Μεσσηνίας και αναφερόμαστε ειδικότερα στο Δήμο Καλαμάτας και όλους τους Δήμους της Μεσσηνίας, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε βουλευτές και πολιτευτές της Μεσσηνίας, σε Επαγγελματικούς φορείς και φορείς υγείας, καθώς και σε Συλλόγους Γονέων που είχαν άμεση ή έμμεση ωφέλεια από την λειτουργία του Τμήματος Λογοθεραπείας. Η Υπουργός μίλησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη σημαντική προσφορά των Τμημάτων Λογοθεραπείας στη χώρα, Τμήματα που υπάρχουν μόνο στα ΤΕΙ, και εξέφρασε την άποψη ότι θα έπρεπε να είναι περισσότερα από όσα είναι τώρα. Ανέφερε ότι θα εξεταστεί το θέμα με ιδιαίτερη σοβαρότητα μέσα στα πλαίσια του Εθνικού διαλόγου για τον ανασχεδιασμό της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Από τη μεριά του Ιδρύματος και των βουλευτών τέθηκε ξανά θέμα άμεσης επανένταξης του τμήματος στο φετινό μηχανογραφικό και η κ. Αναγνωστοπούλου υποσχέθηκε ότι θα συζητήσει το όλο θέμα με το Υπουργό Παιδείας κ. Φίλη. - 

***  Π. Τατούλης: Απόντες οι λαϊκιστές υπουργοί από την παράδοση της γέφυρας          
     
 
Αναφερόμενος στην παράδοση στην κυκλοφορία της γέφυρας της Τσακώνας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, στο περιθώριο της ενημέρωσης των μελών της Μόνιμης Επιτροπής των Περιφερειών της Βουλής για το στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προέβη στην κάτωθι δήλωση:
"Είναι ιδιαίτερη η ικανοποίησή μου γιατί σήμερα παραδόθηκε στην κυκλοφορία η γέφυρα της Τσακώνας, ένα κρίσιμο τμήμα του οδικού άξονα Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα, ένα έργο δύσκολο, αλλά και ένα έργο κόσμημα για την Πελοπόννησο και τη χώρα. Πρόκειται για τη 2η μεγαλύτερη τοξωτή γέφυρα στην Ελλάδα από πλευράς ανοίγματος και ένα έργο άρτιο, το οποίο κατασκευάστηκε από Ελληνικές εταιρείες και με το οποίο προσφέρεται ήδη τεχνογνωσία σε πανεπιστήμια και εταιρείες του εξωτερικού.
Η Περιφερειακή αρχή έθεσε εξαρχής σε πρώτη προτεραιότητα τη δημιουργία ενός οδικού δικτύου υψηλών προδιαγραφών και απαίτησε την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου οδικού άξονα. Νιώθει ακόμη ιδιαίτερη ικανοποίηση γιατί η συμβολή της ήταν καθοριστική για την ολοκλήρωση του έργου. Συγκεκριμένα, μετά την αδυναμία του Υπουργείου Υποδομών να χρηματοδοτήσει το έργο, η Περιφέρεια Πελοποννήσου δέσμευσε πόρους ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ από το πρόγραμμά της, με τους οποίους κατέστη εφικτή η ολοκλήρωση της γέφυρας.
Αυτό αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο το πόσο ενδιαφέρεται η Περιφερειακή αρχή για όλα τα έργα που υλοποιούνται στην Πελοπόννησο και το πόσο συνεπής είναι σε αυτή της τη δέσμευση προς τους πολίτες.
Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι η Πελοπόννησος πλέον αποκτά με τα συνεχή έργα μας ένα ασφαλές οδικό δίκτυο, ένα δίκτυο το οποίο αποτελεί συγκριτικό μας πλεονέκτημα για την ανάπτυξη των μεταφορών στην Περιφέρειά μας.
Σε ότι αφορά το δελτίο τύπου του Υπουργείου Υποδομών και το "δήθεν" ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τις "εντατικές και επίμονες προσπάθειες, αλλά και τη  μέριμνα  της κυβέρνησης και του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χρήστου Σπίρτζη" θεωρούμε τις δηλώσεις αυτές εντελώς απαράδεκτες, πέρα για πέρα αναληθείς και έκφραση της χειρότερης και πιο επικίνδυνης μορφής λαϊκισμού.
Αντί για αυτό, καλό θα ήταν να μας ενημερώσει ο κ. Σπίρτζης και οι Κυβερνητικοί εκπρόσωποι γιατί, ενώ είχαν ενημερώσει τους πολίτες για την παρουσία τους στην παράδοση του έργου, κρύφτηκαν και δεν τολμούν να τους κοιτάξουν στα μάτια;"  

***   Εξιχνιάστηκαν έξι διαρρήξεις-κλοπές σε οικίες και αποθήκες στη Μεσσηνία         
     
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Πύλου, έξι διαρρήξεις- κλοπές σε οικίες και αποθήκες, σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Πύλου- Νέστορος και Μεσσήνης.
Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούνται τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 31, 32 και 37 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της διερεύνησης του Αστυνομικού Τμήματος Πύλου και έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, από 26/11/2015 έως και 20/1/2016, σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Πύλου- Νέστορος και Μεσσήνης Μεσσηνίας, είχαν διαπράξει τέσσερις διαρρήξεις-κλοπές σε οικίες και δύο σε αποθήκες, απ’ όπου είχαν αφαιρέσει χρήματα, γεωργικά εργαλεία, ηλεκτρικές συσκευές, είδη ένδυσης και τρόφιμα.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Πύλου.  

***  O Δήμος Καλαμάτας διανέμει νωπά κοτόπουλα

Ο Δήμος Καλαμάτας, με τη βοήθεια εθελοντών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και το σύλλογο «Αθλητικός Παράδεισος», διανέμει νωπά κοτόπουλα σε δικαιούχους, μέσω του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τίτλο «Πρόγραμμα επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής», που υλοποιούν το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού και το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων. Αναμένεται να διανεμηθούν περί τους 5 τόνους νωπού κοτόπουλου, σε 1.809 δικαιούχους. Η διανομή ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί σήμερα. Οι δικαιούχοι έχουν αναδειχθεί κατόπιν επεξεργασίας των αιτήσεων, που υπέβαλαν πέρυσι το καλοκαίρι για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα και έχουν ειδοποιηθεί με επιστολή. Η διανομή γίνεται στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, ενώ τα κρεοπωλεία Παναγιωτόπουλου και Αφών Χριστόπουλων διέθεσαν τα ψυγεία τους αφιλοκερδώς για τη διατήρηση του κρέατος. Ώρες διανομής: 9.00 – 13.00. Απαραίτητα έγγραφα για την παραλαβή του κρέατος είναι η ταυτότητα του αιτούντος και ο ΑΜΚΑ του σε επίσημο έγγραφο. Προς όσους βοηθούν εθελοντικά για τη συντήρηση του κρέατος και τη διανομή, που πραγματοποιείται με τάξη, ο Δήμος Καλαμάτας εκφράζει θερμές ευχαριστίες. - 

*** Κοπή πίτας εν μέσω προβών με την «Ανάκριση» του Π. Βάις

Εν μέσω εντατικών προβών γιόρτασε η «Θεατρική Διαδρομή» το ετήσιο ραντεβού της με τα μέλη και τους φίλους της για την κοπή της βασιλόπιτας. Το δε «φλουρί» έπεσε στον Τάκη Βεργόπουλο, που δήλωσε ότι φέτος θα είναι η τυχερή του χρονιά. Η ζεστή ατμόσφαιρα της συγκέντρωσης πρόσφερε στιγμές «χαλάρωσης» σε σχέση με την καθημερινή ένταση των προετοιμασιών της νέας μεγάλης και τολμηρής θεατρικής παραγωγής με την «Ανάκριση» του Πέτερ Βάις, σε σκηνοθεσία Κώστα Χαλκιά, που θα «ανεβεί» στα τέλη Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. - 

*** Η ενθρόνιση της Παναγίας Υπαπαντής στην Καλαμάτα (φωτογραφίες ) 

 
 
 
Παρουσία πλήθους πιστών ξεκίνησαν χθες οι εορταστικές εκδηλώσεις για την πολιούχο της Καλαμάτας και προστάτιδα των Μεσσηνίων, Παναγία Υπαπαντή. Ο επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος, κατόπιν προσκλήσεως του μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος βρίσκεται σε ανειλημμένη υποχρέωση στο εξωτερικό, χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό και στην Παράκληση και προέστη της ενθρόνισης της θαυματουργού εικόνας στο θρόνο λιτάνευσής της. Ο Θεοφιλέστατος, απευθυνόμενος στους πιστούς, μίλησε για το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και προέτρεψε τους πιστούς να ενθρονίσουν την Παναγία στις καρδιές τους, ώστε να αντλούν δύναμη για να ξεπερνούν τα προβλήματα της καθημερινότητας και να ενισχύονται στον πνευματικό τους αγώνα. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την 1η Φεβρουαρίου με την τέλεση πανηγυρικού πολυαρχιερατικού Εσπερινού, καθώς και τη 2α Φεβρουαρίου με την τέλεση της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και τη λιτάνευση της σεπτής εικόνας, την οποία, όπως κάθε χρόνο, αναμένεται να παρακολουθήσουν χιλιάδες πιστών. - 

*** Ξαναρχί-ΖΩ: Κοπή πίτας σήμερα

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του θα κόψει ο Σύλλογος Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου Καλαμάτας Ξαναρχί-ΖΩ σήμερα Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, στις 9.00 το βράδυ, στο κέντρο «Κουκούτση» στα Γιαννιτσάνικα. Να σημειωθεί πως ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 2009 με σκοπό να προσφέρει συναισθηματική, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη στους ογκολογικούς ασθενείς, καθώς και ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σχετικά με τον καρκίνο. -  

***  Το “Oppression”  σήμερα στην Καλαμάτα         
     
Ένα ντοκιμαντέρ για την ελευθερία των δημοσιογράφων στα χρόνια της κρίσης
 Το “Oppression”, ένα ντοκιμαντέρ για την ελευθερία των δημοσιογράφων στα χρόνια της κρίσης, στο πλαίσιο του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, θα προβληθεί σήμερα στις 7.00 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας (Αριστομένους 95).
Το “Oppression”, της Μυρτώς Συμεωνίδου και του Νίκου Πανιεράκη, πραγματεύεται τα ολοένα και περισσότερα εμπόδια με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι δημοσιογράφοι και οι φωτορεπόρτερ κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.
Όσο αυτή βαθαίνει, οι παρεμβάσεις στο έργο των δημοσιογράφων αυξάνονται και αυτοί καλούνται να επιλέξουν αν θα ακολουθήσουν μία κεντρική γραμμή ή αν θα τολμήσουν να τηρήσουν διαφορετική στάση. Όσοι τολμούν, ρισκάρουν όχι μόνο να απολυθούν ή να διωχθούν νομικά, αλλά ακόμα και τη σωματική τους ακεραιότητα.
Το "Oppression" παρουσιάζει μόνο μερικά από τα εκατοντάδες περιστατικά που δείχνουν ότι ένα από τα θύματα της κρίσης στην Ελλάδα είναι η ελευθεροτυπία. Πρόκειται για μία ανεξάρτητη παραγωγή, που ξεκίνησε ως πτυχιακή εργασία της σκηνοθέτιδος. Έκανε δε την πρεμιέρα του στο 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το Μάρτιο του 2015, ενώ ακολούθησαν προβολές σε όλη την Ελλάδα.

***  Ματαιώθηκε η Agrotica λόγω "πολιορκίας" (φωτογραφίες και βίντεο)         
       
 
 
Επεισόδια και εντάσεις έβαλαν «μπλόκο» στα προγραμματισμένα για σήμερα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης «Agrotica 2016»
Πληροφορίες του zougla.gr αναφέρουν ότι λίγο μετά τις 17.30 σημειώθηκαν μικροσυμπλοκές στη μεγάλη κινητοποίηση των αγροτών κατά του ασφαλιστικού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης: Ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να διεισδύσει στον χώρο της ΔΕΘ, όπου θα πραγματοποιούνταν τα εγκαίνια της κλαδικής έκθεσης, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, και σημειώθηκαν συμπλοκές με αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έκαναν χρήση χημικών.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η Helexpo γνωστοποίησε στους αγρότες ότι τα εγκαίνια της Agrotica δεν θα τελεστούν σήμερα το απόγευμα.
Από τη Λεωφόρο Στρατού αποχωρούν σταδιακά τα εκατοντάδες τρακτέρ που ήταν παρατεταγμένα, προκειμένου να μεταβούν στα αρχικά μπλόκα τους στην επικράτεια. Στο σημείο παραμένουν διαδηλωτές και συντονιστικά όργανα των κινητοποιήσεων.
Ιδιαίτερα ισχυρή είναι η αστυνομική παρουσία στον χώρο της ΔΕΘ.
Σημειώνεται ότι στο σημείο επικράτησε ένταση και το πρωί, μεταξύ διαδηλωτών και διμοιρίας των ΜΑΤ, στην προσπάθεια των πρώτων να προσεγγίσουν το Βελλίδειο. Αρχικά οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει το σημείο, ωστόσο μετά από συζητήσεις με τους γεωργούς, τούς επέτρεψαν να προσεγγίσουν την πλατεία.
Η ανακοίνωση της HELEXPO
Λίγο μετά τις 19.00, η ΔΕΘ-HELEXPO έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί επίσημα την αναβολή των εγκαινίων της «Agrotica 2016».
Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης:
«Η ΔΕΘ-HELEXPO θέλοντας να διασφαλίσει το γεγονός ότι η AGROTICA είναι μια γιορτή του πρωτογενούς τομέα, μια συνάντηση του αγροτικού κόσμου και μια κορυφαία εκδήλωση για την πόλη της Θεσσαλονίκης, λαμβάνοντας υπόψη τις κινητοποιήσεις των αγροτών και σεβόμενη την επιλογή τους να διαμαρτυρηθούν για τα αιτήματα τους την πρώτη ημέρα λειτουργίας της έκθεσης, αποφάσισε προκειμένου να μην υπάρξουν εντάσεις και να διατηρηθεί το επιχειρηματικό αλλά και γιορτινό κλίμα της μεγαλύτερης των τελευταίων ετών AGROTICA να ματαιώσει την τελετή των εγκαινίων που είχε προγραμματιστεί για σήμερα Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 19:00 στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης.
Η Διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου που ήρθε στην πόλη μας για να εγκαινιάσει την έκθεση, καθώς επίσης και να ζητήσει συγνώμη από τους προσκεκλημένους για την αναστάτωση.
Προσκαλούμε τον αγροτικό κόσμο να συμμετέχει στην μεγάλη γιορτή του πρωτογενούς τομέα στην 26η AGROTICA, η οποία θα λειτουργεί καθημερινά μέχρι και την Κυριακή 31/01/2016.»
Η αγροτική κινητοποίηση
Περισσότεροι από 5.000 αγρότες της βορείου Ελλάδος κορύφωσαν το απόγευμα της Πέμπτης τις κινητοποιήσεις τους κατά του νέου ασφαλιστικού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Οι διαδηλωτές παρέταξαν τρακτέρ και αγροτικά οχήματα επί της Λεωφόρου Στρατού (από το ύψος της ΕΡΤ3 έως το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο) και κατέκλυσαν την Πλατεία της ΧΑΝΘ (Χριστιανική Αδελφότητα Νέων Θεσσαλονίκης) απέναντι από την κεντρική πύλη της ΔΕΘ, προκειμένου να αποτρέψουν την τέλεση των εγκαινίων της διεθνούς αγροτικής έκθεσης «Agrotica 2016» από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.
Περισσότερα από 600 τρακτέρ βρίσκονταν από το μεσημέρι της Πέμπτης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Την ίδια στιγμή που ισχυρή αστυνομική δύναμη έχει στήσει το δικό της μπλόκο με κλούβες των ΜΑΤ. Βίντεο : Ανακοίνωση ότι δεν θα πάει ο Υπουργός , https://youtu.be/v96cAXI5JKk  .-
 
***  «Κατεβαίνει» η παράσταση του Εθνικού «Ισορροπία του Νash»
Κατεβαίνει η παράσταση του «Εθνικού Θεάτρου», «Ισορροπία του Νash», καθώς ύστερα από έντονες διαβουλεύσεις το Δ.Σ. και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου αποφάσισαν να σταματήσει η παρουσίαση των τεσσάρων παραστάσεων που απέμεναν για την ολοκλήρωση του έργου. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Η παράσταση Ισορροπία του Nash που παίζεται στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου ξέφυγε από τον καλλιτεχνικό της στόχο και μοιάζει, χωρίς να το επιδιώκει, να εξαντλεί τις αντοχές μιας κοινωνίας. Έγινε αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης σε μια δύσκολη συγκυρία και παρερμηνεύτηκε η ιδεολογική της πρόθεση. Δέχτηκε τη σκληρή και απολύτως δογματική κριτική ανθρώπων που, ως επί το πλείστον, δεν την έχουν παρακολουθήσει. Ενώ το βασικό της μήνυμα είναι πως καμία ιδέα δεν δικαιούται να αφαιρέσει ανθρώπινη ζωή, η παράσταση οδήγησε, ερήμην της, στο αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, προξενώντας περισσότερο πόνο παρά προβληματισμό. Τέλος, ενεργοποίησε αντιδράσεις ακραίων κύκλων, που έφτασαν στο σημείο να εκφράζουν απειλές για τη σωματική ακεραιότητα του κοινού, των καλλιτεχνών και των εργαζομένων του Εθνικού Θεάτρου. Κάτω από αυτές τις συνθήκες θεωρούμε ότι η συνέχιση της παράστασης θα καλλιεργήσει τη στρεβλή εντύπωση ότι το Εθνικό Θέατρο, αντί να προβάλει τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία και το γόνιμο προβληματισμό, στηρίζει εγκληματίες για πάντα καταδικασμένους στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Για τους παραπάνω λόγους επιλέγουμε να σταματήσουμε τις παραστάσεις του έργου Ισορροπία του Nash, χωρίς επ’ ουδενί να παραιτούμαστε από το δικαίωμα, τώρα και στο μέλλον, της ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης, όπως οφείλουμε να κάνουμε ως Εθνικό Θέατρο». kathimerini.gr - 

 ***  Αυτός είναι ο παιδόφιλος που ασελγούσε σε παιδιά του Δημοτικού 

Στη δημοσιότητα δόθηκαν με εντολή εισαγγελέα από την ΕΛ.ΑΣ. οι φωτογραφίες και τα στοιχεία του 52χρονου ιδιοκτήτη κυλικείου που ασελγούσε σε κοριτσάκια κάτω των 10 ετών που φοιτούσαν σε δημοτικό της βοεριοανατολικής Αττικής. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. πρόκειται για τον ΜΑΡΑΣΟΓΛΟΥ Ευθύμιο του Παντελή και της Φωτεινής, από την Καβάλα. Ο 52χρονος έπεσε στα χέρια της αστυνομίας μετά την καταγγελία μητέρας μαθήτριας της Τετάρτης Δημοτικού ότι της ζήτησε να βγάλει τη μπλούζα της δελεάζοντάς τη με μια πορτοκαλάδα. Ο 52χρονος ομολόγησε πως δεν ήταν η πρώτη φορά που έκανε κάτι ανάλογο και πλέον κατηγορείται για “ασέλγεια με ανήλικο κάτω των 10 ετών, έναντι αμοιβής, κατ’ εξακολούθηση από δράστη ενεργούντα κατά συνήθεια και αποπλάνηση παιδιών κάτω των 12 ετών, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση”. Ο κατηγορούμενος ασέλγησε τουλάχιστον σε τρία κοριτσάκια, τα οποία με το δέλεαρ πως θα τους έδινε πορτοκαλάδα, παρέσυρε στο κυλικείο και τους ζητούσε να σηκώσουν τις μπλούζες τους. Σοκ προκαλεί το γεγονός ότι ο 52χρονος ασέλγησε σε κοριτσάκια τα οποία είναι συμμαθήτριες της ίδιας του της κόρης. Ο 52χρονος εμφανίστηκε στην ανακρίτρια χωρίς δικηγόρο. Κατά την απολογία του ζήτησε συγγνώμη από τις πράξεις του, λέγοντας πως δεν ξέρει τι συνέβη! Μιλώντας έξω από το ανακριτικό γραφείο με δημοσιογράφους λίγο πριν του γνωστοποιηθεί η απόφαση για την προσωρινή κράτησή του, είπε πως ομολόγησε τις πράξεις του στην ανακρίτρια: «Συγγνώμη, είμαι ένα τέρας, μετανιώνω», απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων και συμπλήρωσε: «Τα ομολογώ όλα. Δεν ξέρω γιατί το έκανα. Ένα κλικ στο μυαλό ήταν. Δεν έχω κάνει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν». www.newsit.gr . -

***  Αυτά είναι τα μέλη της συμμορίας που λήστευε ηλικιωμένους και σε Σπάτα – Αρτέμιδα (Φωτό)
simmoria spata
~Δόθηκαν στη δημοσιότητα από την αστυνομία τα πρόσωπα των μελών της συμμορίας που λήστευε ηλικιωμένους σε πολλές περιοχές της Αττικής ανάμεσα στις οποίες και σε Σπάτα – Αρτέμιδα
-  Η εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας έγινε μετά συντονισμένη επιχείρηση στις περιοχές των Άνω Λιοσίων, Αγίας Βαρβάρας, Νίκαιας, Κερατσινίου, Ηλιούπολης και Σπάτων, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, της Ο.Π.Κ.Ε., της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων και των Τμημάτων Ασφαλείας Άνω Λιοσίων και Αγίας Βαρβάρας. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι πέντε γυναίκες, ηλικίας 17 έως 43 ετών.
Διαβάστε σχετικά: Θύματα ηλικιωμένους και σε Σπάτα – Αρτέμιδα είχε η πολυμελής συμμορία, που εξαρθρώθηκε από την αστυνομία!

 ***  Χωρίς κορδέλες και... “ταρατατζούμ”, παραδόθηκε στην κυκλοφορία η γέφυρα της Τσακώνας 

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η νέα γέφυρα της Τσακώνας στα σύνορα Αρκαδίας – Μεσσηνίας, έπειτα από εντατικές και επίπονες προσπάθειες, αλλά και τη μέριμνα του υπουργού Υποδομών - Μεταφορών – Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη, που βρήκε το έργο σταματημένο. Η σύμμεικτη τοξωτή γέφυρα μήκους 390 μέτρων είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο, με την αποπεράτωση του οποίου ολοκληρώνεται ο αυτοκινητόδρομος Τρίπολης - Καλαμάτας. Σύμφωνα με το ιστορικό του έργου που παρουσιάζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υποδομών, «το πολύπαθο τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα του αυτοκινητόδρομου Τρίπολης - Καλαμάτας, μήκους 11,5 χλμ., ξεκίνησε να κατασκευάζεται στις αρχές του 1990 από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και παραδόθηκε τελικά σε κυκλοφορία την άνοιξη του 2000. Ένα χρόνο μετά την παράδοσή του, εμφανίστηκαν σοβαρές ενδείξεις γεωλογικών ασταθειών οι οποίες δεν αντιμετωπίστηκαν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Τρία χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το Φεβρουάριο του 2003 εκδηλώθηκε η ευρεία κατολίσθηση της Τσακώνας. Τα αίτια της κατολίσθησης αυτής, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στον ελλαδικό χώρο μετά την κατολίσθηση στην περιοχή της Παναγοπούλας στην Αχαΐα, δεν έχουν διερευνηθεί πλήρως, ωστόσο, σχετίζονται σίγουρα και με τον τρόπο που κατασκευάστηκε το έργο την περίοδο 1990 - 2000. Η έκταση της κατολίσθησης ήταν τέτοια (μετακινήθηκαν περίπου 6.000.000 μ3 εδαφικής μάζας) που παρουσιάστηκαν προβλήματα και στην ΠΕΟ Μεγαλόπολης - Καλαμάτας (Δερβένι κ.λπ.), τα οποία ακόμα μέχρι και σήμερα αντιμετωπίζονται από το υπουργείο. Όλες οι μελέτες και εργασίες για αποκατάσταση της κατολίσθησης και την ανακατασκευή του αυτοκινητόδρομου έγιναν με μέριμνα και χρηματοδότηση του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, με δεδομένη την αφαίρεση των σχετικών αρμοδιοτήτων (από το 2003) από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Οι εργασίες αυτές περιλάμβαναν: ●Τέσσερις μεγάλες γέφυρες συνολικού μήκους 1.220 μέτρων και για διέλευση του αυτοκινητόδρομου από τις περιοχές που εκδηλώθηκαν κατολισθητικά φαινόμενα και συγκριμένα: -μια κοιλαδογέφυρα μήκους 500 μέτρων -δύο γέφυρες μήκους 160 μέτρων εκάστη -μία σύμμεικτη τοξωτή γέφυρα Τσακώνας (Γέφυρα Τ4) μήκους 400 μέτρων. Εξ αυτών, η σημαντικότερη είναι η σύμμεικτη τοξωτή γέφυρα της Τσακώνας (Γέφυρα Τ4) για τη γεφύρωση της περιοχής της μεγάλης κατολίσθησης, που είναι ένα έργο εξαιρετικής πολυπλοκότητας, τόσο ως προς τη θεμελίωση όσο και ως προς την ανωδομή. ●Δύο (2) τεχνικά με εκσκαφή και επανεπίχωση (Cut & Cover) -το ένα μήκους 125 μέτρων διπλού κλάδου -το άλλο μήκους 300 μέτρων μονού κλάδου. ●Σημαντικό αριθμό ειδικών γεωτεχνικών έργων σταθεροποίησης πρανών με αγκυρώσεις, κατασκευής οπλισμένων επιχωμάτων, πασσαλότοιχων, κ.λπ. ●Ανακατασκευή ή επισκευή σημαντικού αριθμού εγκάρσιων τεχνικών απορροής των ομβρίων του αυτοκινητόδρομου. - 

***  Πρώτος γύρος κινητοποιήσεων των οινοποιών 

Με επίδοση ψηφίσματος σε όλα τα κόμματα του ελληνικού Κοινοβουλίου έκλεισε ο κύκλος των κινητοποιήσεων με τις συσκέψεις σε σημαντικές αμπελουργικές περιοχές της χώρας, που κορυφώθηκαν με το κλείσιμο όλων των οινοποιείων τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου. Αντιπροσωπεία συνεταιριστών και εκπροσώπων των ιδιωτικών οινοποιείων μαζί με εκπροσώπους της ΕΔΟΑΟ, της ΚΕΟΣΟΕ και του ΣΕΟ επιδόθηκαν σε ένα μαραθώνιο ενημέρωσης των κομμάτων της Βουλής, μηδέ εξαιρουμένου και του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία ενημερώθηκαν για τα θέματα που δημιουργεί η επιβολή ΕΦΚ στο κρασί, που αφορούν κυρίως στην απώλεια ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, στην αύξηση της παραοικονομίας και στην αναστολή των εμπορικών δραστηριοτήτων εξαιτίας του ελλειμματικού θεσμικού πλαισίου των προϊόντων που υπόκεινται σε ΕΦΚ, που δεν καλύπτει τις ιδιαιτερότητες των διαδικασιών παραγωγής και διακίνησης του οίνου. Μάλιστα, σε όλα τα κόμματα προσφέρθηκε συμβολικά εμφιαλωμένο κρασί, στην ετικέτα του οποίου αναγραφόταν «Εις μνήμη του ελληνικού Οίνου». Παράλληλα, την περασμένη Δευτέρα κατατέθηκε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Χ. Θεοχάρη (Ποτάμι) σχετική με τα προβλήματα που δημιουργεί η θέσπιση φόρου στο κρασί, ενώ εντύπωση προκαλεί η αναφορά του υπουργού Οικονομικών, Τρ. Αλεξιάδη, στην απάντησή του, για προτάσεις ισοδυνάμων προκειμένου να αντικατασταθεί ο ΕΦΚ στο κρασί. Η απάντηση του υπουργού είχε ως εξής: «Είναι ένα ζήτημα το οποίο πραγματικά απασχολεί μερίδα των Ελλήνων οινοπαραγωγών και δημιουργεί προβλήματα στην όλη διαδικασία. Όλο το προηγούμενο διάστημα είχαμε επαφές με τους οινοπαραγωγούς, αυτούς οι οποίοι πλήττονται από το μέτρο αυτό, για να βρούμε λύση. Πραγματικά, σε αυτήν την κατεύθυνση λειτουργεί και θα λειτουργεί το υπουργείο Οικονομικών. Άρα, σαφέστατο είναι ότι το υπουργείο Οικονομικών δε θέλει να δημιουργήσει προβλήματα, θέλει να λύσει προβλήματα και ψάχνουμε να βρούμε τις καλύτερες λύσεις, όπως κάναμε έγκαιρα και με την απόφαση του Δεκεμβρίου, όπως κάνουμε και με την απόφαση του Ιανουαρίου, τις διευκρινιστικές αποφάσεις. Όμως, δε συμφωνώ ότι η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών δημιούργησε το πρόβλημα. Το πρόβλημα δημιουργεί το είδος του φόρου. Όταν σε ένα προϊόν επιβάλλεται ειδικός φόρος κατανάλωσης, αμέσως ενεργοποιούνται μια σειρά από διατάξεις, μια σειρά από ευρωπαϊκές οδηγίες, που δεν είναι απόφαση της εκάστοτε κυβέρνησης ή απόφαση δική μας. Αφού, δηλαδή, επιβάλαμε ειδικό φόρο κατανάλωσης, αναγκαστικά υπάρχουν αυτές οι επιπτώσεις. Ωστόσο, να ξεκαθαρίσω για μια φορά ακόμη ότι αυτός ο ειδικός φόρος δεν επιβάλλεται και απαλλάσσονται τα απλά κρασιά τα οποία παράγουν ιδιώτες και τα οποία καταναλώνονται από τον ίδιο τον παραγωγό, τα μέλη της οικογένειάς του ή τους προσκεκλημένους του, με την προϋπόθεση ότι δεν πωλούνται. Να ξεκαθαρίσουμε αυτό το πράγμα, γιατί ακούγονται πολλά μέσα στο όργιο παραπληροφόρησης αυτές τις μέρες και πρέπει να δώσουμε ακριβή εικόνα στους πολίτες. Σε ό,τι αφορά τώρα στο τι σχεδιάζει η κυβέρνηση να κάνει. Σχεδιάζουμε, πραγματικά, να αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα. Είμαστε σε συνεργασία και με το νέο γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων και με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, στο πλαίσιο και στις δυνατότητες που μας δίνουν οι οδηγίες, διότι εκεί πρέπει να κινηθούμε, να βρούμε τις καλύτερες λύσεις. Όμως, διαβεβαιώνω και τους βουλευτές και τους οινοπαραγωγούς ότι αυτές οι λύσεις θα βρεθούν και θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματά τους». - 

***  Οργανώθηκαν και για το κρύο

Το κρύο είναι τσουχτερό… Οι αγρότες στο Ασπρόχωμα, αν και σκληραγωγημένοι, την παγωνιά την αισθάνονται. Έφτιαξαν, λοιπόν, μια παράγκα για να τους προφυλάσσει απ’ το αγιάζι και με μια αυτοσχέδια σόμπα βολεύτηκαν… Ω. - 

***  Η πίτα του Συλλόγου Άνω Πόλης Κυπαρισσίας (φωτογραφίες)

 
 
 
Την Αγιοβασιλόπιτα για το 2016 έκοψε προχθές το απόγευμα ο Σύλλογος για την Προστασία και Αναβίωση της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας, με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου. Η εκδήλωση διεξήχθη στο χώρο όπου εδώ και πολλά χρόνια προορίζεται και γι’ αυτό ανακατασκευάστηκε από το δήμο Κυπαρισσίας – αλλά ακόμα, δυστυχώς, δεν έχει γίνει – λαογραφικό μουσείο! Οι άνθρωποι του Συλλόγου είχαν φροντίσει και επιμεληθεί για την όμορφη εκδήλωση και οι νοικοκυρές της Άνω Πόλης είχαν ετοιμάσεις και προσέφεραν για τη γιορτή γευστικά και λαχταριστά γλυκά και εδέσματα! Ο Μητροπολίτης έδωσε τις πατρικές ευχές του και τις ευλογίες της εκκλησίας για το νέο έτος και εστίασε στη συνέπεια λόγων και έργων! Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιάννης Σταθόπουλος, εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου, ευχήθηκε σε όλους καλή και δημιουργική χρονιά, ενώ σε συζητήσεις του τόνιζε την ανάγκη ενίσχυσης του Συλλόγου για να μπορεί να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και να υλοποιεί δράσεις για την προστασία, ανάδειξη και ανάπτυξη της Άνω Πόλης! Το φλουρί έτυχε στον Γεώργιο Βλάμη ο οποίος πήρε ως δώρο ένα βιβλίο. Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, Αιμιλιανός Σεκλός, οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Μερκούρης και Παναγιώτης Τσίγγανος, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Τριφυλίας, Δημήτρης Κουτσούλης και η πρόεδρος της Δ.Κ. Κυπαρισσίας, Σταματία Αλεξοπούλου. -

***  Οι αγρότες της Κορίνθου προχωρούν και σε κλεισίματα της παλαιάς Εθνικής Οδού
 
 Εδώ και ημέρες οι αγρότες έχουν αποκλείσει την Εθνική Οδό Αθήνας- Κορίνθου στο ύψος των διοδίων και η κίνηση γίνεται από την παλαιά οδό. Όπως όμως μετέδωσε το μέγκα οι αγρότες αποφάσισαν να κλείνουν για μίση ώρα και την παλαιά, έτσι σήμερα θα ακολουθήσουν κλείσιμο του δρόμου από τις 16:00 έως τις 16:30 και από τις 23:00 έως τις 23:30. Ακόμα δεν θα επιτρέπουν τη διέλευση σε φορτηγά που μεταφέρουν προϊόντα ανεφοδιασμού λαϊκών αγορών. - 

 *** Η στρογγυλή γέφυρα της Ουρουγουάης
Η θέα εμπνέει...
Η στρογγυλή γέφυρα της Ουρουγουάης
Μοντεβιδέο, Ουρουγουάη

Αίσθηση έχει προκαλέσει η κυκλική γέφυρα που κατασκευάστηκε στη νότια ακτή της Ουρουγουάης και ενώνει τις πόλεις Ρόχα και Μαλδονάδο.  
Δεδομένα χάρτη
©2016 Δεδομένα χάρτη Google
Δεδομένα χάρτη©2016 Δεδομένα χάρτη Google
Χάρτης
Χάρτης
Δορυφόρος


 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση
Πίσω από το σχήμα 
 της κρυβέται ένα ολόκληρο σκεπτικό του αρχιτέκτονα, Ραφαέλ Βινιόλι.
Στόχος είναι οι οδηγοί που περνούν από τη γέφυρα να κόβουν ταχύτητα και να χαζεύουν με ασφάλεια το τοπίο.
«Σκοπός μου ήταν να κατανοήσουν οι οδηγοί πόσο όμορφο είναι το τοπίο. Να μη βιαστούν να περάσουν από τη γέφυρα, αλλά να κινηθούν αργά απολαμβάνοντας το τοπίο, ενώ την ίδια ώρα μια πεζογέφυρα στο κέντρο επιτρέπει στους πεζούς να θαυμάσουν την ομορφιά του περιβάλλοντος χώρου» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Η κυκλική γέφυρα ολοκληρώθηκε στα τέλη του 2015 και η κατασκευή της διήρκεσε 12 μήνες. 
Video  :  Puente Inaugurado Laguna Garzon - Rocha Uruguay Dec 2015 ,  https://youtu.be/lueLNfS6VbQ .-



 ***

*** Αθλητική  ενημέρωση :

***  Αποτελέσματα και βαθμολογίες Για την 5η αγωνιστική :

5ος Όμιλος
Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ (Κροατία) 86-73

Με μοναδικό σκοπό τη νίκη ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Νταρουσάφακα
Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου  2016
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-Νταρουσάφακα (Τουρκία)  82-79 .- ^
Τα δεκάλεπτα  : 16-21 , (42-38) , 63-58 ,82-79 .-
 ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λαμόνικα (Ιταλία), Περούγα (Ισπανία), Κόλιενσιτς (Μαυροβούνιο)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 7, Γιάνκοβιτς 12, Φώτσης 8, Ραντούλιτσα 17, Παππάς 4, Φελντέιν 9, Γκιστ 9, Καλάθης 14, Κούζμιτς 2.
ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ (Οκτάι Μαχμούτι): Ουίλμπεκιν 4, Ρέντινγκ 5, Ερντέν 11, Μαρκοϊσβίλι 5, Γκόρντον 25, Αρσλάν 2, Σλότερ, Χαρανγκόντι 18, Μπιέλιτσα 7, Πρέλντζιτς 3.
Video  από τον αγώνα   : 
ΠΑΟ-Νταρουσάφακα  82-79  29/01/2016 :    https://youtu.be/GHTM-foioZQ .-                                ΠΑΟ-ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ 82-79   Δηλώσεις  29/01/2016 :   https://youtu.be/oaWKG6osvtk .-   
ΠΑΟ-ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ 82-79  29/01/2016 :   https://youtu.be/XdENnBAYAw4  .- 
~*  Η βραδιά του «Ίμπο»
~
Συγκινητική βραδιά για τον Ιμπραίμ Κουτλουάι, ο οποίος επέστρεψε στο ΟΑΚΑ ως μάνατζερ της Νταρουσάφακα και τιμήθηκε για την προσφορά του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.
- Εκτός της διοικητικής ηγεσίας της ΚΑΕ, τον «Ίμπο» βράβευσαν ακόμη και πρώην συμπαίκτες του και νυν στελέχη της Ακαδημίας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και συγκεκριμένα οι Φραγκίσκος Αλβέρτης, Κώστας Τσαρτσαρής, Γιώργος Καλαϊτζής και Γιάννης Σιούτης.

Μάλαγα (Ισπανία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)  75-85 .- ^
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Λοκομοτίβ Κούμπαν (Ρωσία)  80-66 .- ^

Ο Παναθηναϊκός ίδρωσε, αλλά νίκησε τη Νταρουσάφακα
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Φενερμπαχτσέ 5-0 10
Ερυθρός Αστέρας   3-2   8
Αναντολού Εφές    3-2   8
Λοκομοτίβ Κούμπαν 3-2   8
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  2-3 7
Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ 2-3 7
Μάλαγα 2-3   7
Νταρουσάφακα 0-5  5

6ος Όμιλος
Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου   2016
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 84-72
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Μπάμπεργκ (Γερμανία) 91-70
Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου  2016
Κίμκι (Ρωσία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)  111-80 .- ^
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία)  παρατ. 78-81 .-  κ.α. 70-70 .-

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Κίμκι    4-1  9
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 3-2 8
Ρεάλ Μαδρίτης 3-2 8
Λαμποράλ Κούτσα    3-2 8
Μπάμπεργκ 2-3 7
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-3 7
Μπαρτσελόνα 2-3 7
Ζαλγκίρις Κάουνας 1-4  6

***  Συνοπτικά το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων στα προημιτελικά του θεσμού του  κυπέλλου  έχει ως εξής:
ΤΕΤΑΡΤΗ  27/01/2016
Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν ΠΑΟΚ και Πανιώνιος
 Πανιώνιος – ΠΑΟΚ 1-1
Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
Κίτρινες: Ανσαριφάρντ, Ρισβάνης, Σιώπης - Πέλκας, Αθανασιάδης, Τσίμιροτ, Σκόνδρας
 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Οικονόμου, Χατζηισαΐας, Βλάχος, Ρισβάνης, Κόρμπος, Σιώπης, Μπακασέτας, Μασούρας (81΄ Χαλκιαδάκης), Μπαργκάν (69΄ Τζανδάρης), Ανσαριφάρντ (58΄ Καραμάνος)
ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Βελλίδης, Κοροβέσης, Τζαβέλλας, Κόστα, Σκόνδρας, Τζιόλης, Τσίμιροτ, Ροντρίγκες (83΄ Μυστακίδης), Πέλκας (90+1΄ Σάμπο), Μακ (56΄ Ζαϊρο), Αθανασιάδης
«Λευκή» ισοπαλία για Παναθηναϊκό και Ατρόμητο στη Λεωφόρο
Παναθηναϊκός – Ατρόμητος 0-0
Διαιτητής: Δ.Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας)
Κίτρινες: Μέστο, Αμπέντ, Κουτρουμπής - Κεϊτά, Μπίτολο, Φυτανίδης, Λαζαρίδης
 Κόκκινες: 88΄ Κουτρουμπής
 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Α.Στραματσόνι): Στιλ, Τελάντερ, Κουτρουμπής, Πράνιτς, Μέστο, Εσιέν (61΄ Εβαντζελίστα), Ζέκα, Αμπέντ (84΄ Αμπέντ), Μπουμάλ, Καλτσάς (62΄ Κλωναρίδης), Πέτριτς
 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Τρ.Δέλλας): Μπάρκας, Φυτανίδης, Ουσέρο, Ναπολεόνι (89΄ Λε Ταλέκ), Ούμπιδες, Στόιτσεφ (85΄ Λημνιός), Κιβρακίδης, Μπιτόλο, Λαζαρίδης, Παπαδόπουλος (73΄ Μπρίτο), Κεϊτά.
Στους «4» ο Ολυμπιακός, «Χ» σε Λεωφόρο και Νέα ΣμύρνηΟ «πεντάμορφος» και ο... Ασ-τέρας
Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης 5-0
Διαιτητής: Χρ.Μήτσιος (Ηπείρου)
Κίτρινες: Μαζουακού - Γκοιάν
 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μ.Σίλβα): Καπίνο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Ζντιέλαρ (74΄ Μανιάτης), Πάρντο, Φορτούνης (71΄ Φουστέρ), Ντουρμάζ, Ιντέγε
 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στ.Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι (67΄ Κιτοκό), Σανκαρέ, Γκοιάν (59΄ Ζησόπουλος), Γιαννούλης, Χαμντανί, Κουρμπέλης, Ιγκλέσιας, Στανισάβλιεβιτς (46΄ Μπερτόλιο), Μάσα, Γιάννου
ΠΕΜΠΤΗ  28/01/2016
Ανετη νίκη και προβάδισμα για την ΑΕΚ
   ΑΕΚ – Ηρακλής  4-1 .-
ΑΕΚ: Ανέστης, Σοίλέδης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Σιμόες, Μάνταλος, Γιόχανσον, Πλατέλλας (Ντιντάκ 77’), Μπουονανότε (Γκάλο 35’), Τζεμπούρ (Αραβίδης 67’)
Ηρακλής: Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Σαραμαντάς, Ιντζόγλου (Μπουλούτ 46’), Καρασαλίδης, Κυριακίδης (Ζαμπάζης 76’), Τσιλιανίδης (Λουκίνας 60’), Πασάς, Βέλλιος

*Τρίτη διαδοχική ήττα για τον Ολυμπιακό
**  ΡΕΑΛ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   84-72
Τα δεκάλεπτα: 17-19, 41-35, 63-48, 84-72
Ρεάλ Μαδρίτης (Πάμπλο Λάσο): Ρίβερς 6, Νοτσιόνι 10 (2), Ντόντσιτς, Ρέγες 11 (1), Ροντρίγκεθ 11 (2), Αγιόν 11, Κάρολ 9 (3), Γιουλ 18 (3), Ερνάνγκομεθ 4, Τέιλορ 2, Τόμπκινς 2
Ολυμπιακός (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Όντομ 1, Χάντερ 14, Παπαπέτρου 12 (2), Σπανούλης 1, Στρόμπερι 3 (1), Μιλουτίνοφ 6, Πρίντεζης 5 (1), Μάντζαρης 7 (1), Χάκετ 14 (3), Λοτζέσκι 9 (1), Αθηναίου

***  Κώστας Κλάδης: Να συστρατευθούμε όλοι δίπλα στην Καλαμάτα         
     
Ο ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΑΡΕΘΕΣΕ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ
Η «πρώτη» του Καλογιαννίδη συνέπεσε με την συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες στο ξενοδοχείο «Ηλέκτρα» ο Κώστας Κλάδης, ο πρώτος από τους τρεις προπονητές της Καλαμάτας για τη φετινή σεζόν. Κάτι που όπως εξήγησε πάντως ο τελευταίος ήταν συμπτωματικό, αφού είχε λάβει από την περασμένη εβδομάδα την απόφαση να μιλήσει δημόσια, πριν δηλαδή το «διαζύγιο» με τον Λεωνίδα Μπίλη και την αλλαγή σκυτάλη στην τεχνική ηγεσία.
«Αφήστε το αξιοπρεπέστατο Κώστα Καλογιαννίδη έναν προπονητή με ήθος, αντάξιο της ιστορίας της Καλαμάτας, να δουλέψει, χωρίς παρενοχλήσεις και τρικλοποδιές για να μπορέσει να πετύχει το δύσκολο έργο του, να βγάλει την ομάδα από το τέλμα. Πλέον θέλει να σταθούμε δίπλα του, δίπλα στην ομάδα μας, με αγάπη, με ομόνοια» ήταν το «καλωσόρισμα» από την πλευρά του έμπειρου Καλαματιανού προπονητή, ο οποίος με έντονη συναισθηματική φόρτιση παρέθεσε με χειμαρρώδη τρόπο τη δική του προσπάθεια να δημιουργήσει μια αξιόμαχη και λειτουργική ομάδα το περασμένο καλοκαίρι, με λίγα μέσα και ελάχιστους ανθρώπους στο πλάι του, αλλά πολλές αντίξοες συνθήκες και πολεμικές, που είχαν ως αποτέλεσμα την απομάκρυνσή του, μόλις την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής. Τα «βέλη» του σημαδεύουν τόσο τον Λεωνίδα Μπίλη, όσο και τον πρόεδρο, Γιώργο Ράλλη.
«Επειδή τον έζησα, δεν θα πω ότι δεν έχει δώσει λεφτά. Δεν θα πω ότι δεν αγαπάει την Καλαμάτα.
Ίσως την αγαπάει με λάθος τρόπο. Ίσως ακούει λάθος ανθρώπους, που δεν ξέρω γιατί τους ακούει» ήταν το σχόλιό του για τον πρόεδρο, ενώ πολύ σκληρά λόγια είχε για τον διάδοχό του στον πάγκο, λέγοντας ότι το μόνο που κατάφερε ήταν «να μην αφήσει τίποτα όρθιο», χαρακτήρισε το πέρασμά του «λαίλαπα» και ευχήθηκε να είχε φύγει νωρίτερα, ώστε να μην έφευγαν κάποιοι παίκτες. Μάλιστα έριξε ευθύνες και στον Βασίλη Γεωργόπουλο, όχι για την επιλογή Μπίλη, αλλά για την ολιγωρία στην αντικατάστασή του.
«Η Καλαμάτα είναι σε δεινή θέση, μέσα σ’ ένα δίμηνο διελύθη παντελώς και σε αυτό έπαιξαν πολλά και πολλοί ρόλο. Αυτή η συνέντευξη δεν έχει καμία διάθεση να θίξει την ομάδα και να προσβάλει αυτούς που θέλουν να τη βοηθήσουν από εδώ εμπρός, παρά να συστρατευθούμε όλοι δίπλα της. Πρέπει να μιλήσω για τα λάθη που έγιναν. Έπρεπε όταν έφυγα να αφήσω την ομάδα σε ησυχία, να τη στηρίξω και να μην μιλήσω. Τώρα όμως που έφτασε στο τέλμα, έπρεπε να πω κάποια πράγματα για να προλάβω, ό,τι μπορεί να περισωθεί» ανέφερε ο κ. Κλάδης.
Ο νυν προπονητής του Εθνικού Μελιγαλά μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην έξωθεν κακή μαρτυρία της ομάδας που είχε δημιουργηθεί από την ασυνέπεια κατά την περασμένη σεζόν. «Είχαν κοροϊδέψει τους πάντες!» είπε σε μια αποστροφή του λόγου του, ενώ επικαλέστηκε μια στιχομυθία από τον πρώην παίκτη της ομάδας Παναγιώτη Νιφορόπουλος ο οποίος απάντησε σε φιλάθλους ότι δεν συνέχισε στην Καλαμάτα για να μην πεινάει και κοιμάται σε παγκάκια!
Ο Κώστας Κλάδης τόνισε ότι η προσπάθεια για τη συγκρότηση της ομάδας είχε ξεκινήσει με τη στήριξη των φίλων του Μπάμπη Σταθόπουλου, Τάκη Νινιού και Βασίλη Μουζάκη, οι οποίοι συνεισέφεραν οικονομικά. Ωστόσο, σε άλλο σημείο ο ίδιος διευκρίνισε ότι το θέμα της ομάδας δεν ήταν τόσο τα χρήματα, καθώς σε μεγάλο ποσοστό οι παίκτες ήταν πληρωμένοι, όσο θέμα οργάνωσης και λειτουργίας.
Ο κ. Κλάδης υπερασπίστηκε τους ποδοσφαιριστές που είχε επιλέξει, τονίζοντας ότι όλοι όσοι έφυγαν ήταν περιζήτητοι και συνεχίζουν στη Γ’ Εθνική, ενώ ο Λίπι στην Α’ Αλβανίας. Ως μοναδικό προσωπικό λάθος παραδέχθηκε την επιλογή του Βούλγαρου επιθετικού Κραστότσεφ, ο οποίος ήρθε με πρόβλημα τραυματισμού.
Ούτως ή άλλως λόγω της μικρής χρονικής διάρκειας η συμβολή του Κώστα Κλάδη στην ομάδα της Καλαμάτας είναι δύσκολο να αξιολογηθεί, αλλά αυτό που έχει αξία και πρόσφερε μέσα από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου είναι οι προτάσεις του για το «αύριο».
Πέρα από την επανειλημμένη έκκληση για συσπείρωση και ομοψυχία και την ανάγκη να επιστρέψουν οι φίλαθλοι δυναμικά στο γήπεδο, ο έμπειρος τεχνικός τόνισε ότι η ομάδα ανήκει σε όλους και την πόλη, φτάνοντας μάλιστα να τη χαρακτηρίσει «πολιτιστικό γεγονός, με ιστορία, που έχει μεγαλώσει γενεές και μας έχει γεμίσει τόση δόξα» και ζήτησε από το Δήμο Καλαμάτας οικονομική στήριξη, άμεση για μετεγγραφές και τακτική περίπου 50.000 ευρώ κατά την έναρξη της σεζόν.
Επίσης, ζήτησε τη βοήθεια οικονομικών παραγόντων: «Κάνω έκκληση. Δεν μπορεί να μην υπάρχουν 5-10 επιχειρηματίες που να μην μπορούν να βάλουν 10-20 χιλιάδες όλο το χρόνο, όλοι μαζί να βοηθήσουμε αυτή την ομάδα», ενώ αναφέρθηκε ονομαστικά στην οικογένεια Καρέλια, με αφορμή και την τακτική παρουσία φέτος του Ανδρέα Καρέλια με το γιό του, στα παιχνίδια της Μαύρης Θύελλας.   Της Χριστίνας Ελευθεράκη


Έπιασε δουλειά ο Καλογιαννίδης
«ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟ “10” ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΑΙΚΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑ»
 Με μικρή, αλλά αξιομνημόνευτη αγωνιστική θητεία το 2000, που ήταν αρκετή και για τον ίδιο ν΄αγαπήσει «ιδιαίτερα την Καλαμάτα», ο Κώστας Καλογιαννίδης επέστρεψε χθες στην ομάδα, αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία. Το μεσημέρι έκανε την πρώτη του προπόνηση στο Ασπρόχωμα, έχοντας συναίσθηση του βάρους που έχει φορτωθεί να οδηγήσει τη Μαύρη Θύελλα πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και στην  παραμονή στη Γ’ Εθνική.
«Η ζωή δεν είναι μόνο για τα εύκολα, έχει πολύ πόνο και προσωπικά είμαι γεννημένος για τα δύσκολα, τίποτα δεν μου ήρθε έτοιμο. Για μένα είναι κι ένα προσωπικό στοίχημα να βοηθήσω την ομάδα να φτάσει στους στόχους της και σε αυτή την προσπάθεια χρειάζεται να είμαστε όλοι ενωμένοι.
Ο αγώνας της Κυριακής θα είναι μια αρχή και ένα από τα πιο βασικά είναι να αρχίσουν οι παίκτες να πιστεύουν στον εαυτό τους. Είναι καλοί ποδοσφαιριστές, πρόκειται πραγματικά για “υλικό” Γ’ Εθνικής, αλλά υπάρχουν κάποια θέματα, όπως η έλλειψη ομοιογένειας και η εμπέδωση αυτοματισμών, λόγω των πολλών αλλαγών στο ρόστερ.
Μέσα σε αυτά που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι και ο χρόνος που δεν είναι σύμμαχός μας. Σε μικρό διάστημα χρειάζεται να αξιολογήσω τους παίκτες και να πάρω το μεγαλύτερο που μπορώ, το “10”, από κάθε παίκτη και να προσθέσω στην ομάδα, για το καλό της ομάδας.
Είμαι φύση αισιόδοξος και βλέπω το στόχο που έχουμε να κυνηγήσουμε με τους παίκτες. Θέλουμε μια αλληλουχία αποτελεσμάτων και θα προχωρήσουμε βήμα βήμα, εστιάζοντας στο παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας κάθε φορά, για να διατηρήσουμε αυτή την ομάδα στην κατηγορία» τόνισε μεταξύ άλλων στις πρώτες του δηλώσεις στο «Θ» ο Κώστας Καλογιαννίδης.

***  Απάντηση Ράλλη στις δηλώσεις του Κώστα Κλάδη

Άμεση και λακωνική ήταν η αντίδραση του προέδρου της Καλαμάτας, Γιώργου Ράλλη, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε προχθές ο πρώην τεχνικός της Μαύρης Θύελλας, Κώστας Κλάδης: «Δε δυσκολεύομαι να καταλάβω την πικρία του κ. Κλάδη, δυσκολεύομαι όμως να καταλάβω γιατί εκδηλώθηκε αργά και γιατί έπρεπε να συνοδευτεί με τόσες ανακρίβειες και, μάλιστα, δημόσια, όταν ο ίδιος γνωρίζει τόσο καλά την αλήθεια. Παρ’ όλα αυτά εγώ του εύχομαι καλή επιτυχία και πιστεύω ότι σ’ αυτή την κατηγορία μπορεί να διαπρέψει». - 


***


 
~   Από τις τελευταίες  μας αναρτήσεις   του Ιανουαρίου  2016  :
~ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ  , ...Πέμπτη 14  Ιανουαρίου  2016  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html .-
~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας
περιηγήσεις , Πέμπτη  14  Ιανουαρίου  2016 ,  Μέρος  3ο  τρίτο  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/14-2016-3.html .-

~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  15  Ιανουαρίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-15-2016.html .-                                                                                                                                           
~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας  περιηγήσεις 15-01-2016 Μέρος  4ο  τέταρτο  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/01/15-01-2016.html .-  
 ~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις  15-01-2016   μέρος πέμπτο  5ο  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/01/15-01-2016-5.html .-
~  Η Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της ενημέρωσης Σάββατο  16  Ιανουαρίου  2016:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-16-2016.html .-  
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  16 και  17 Ιανουαρίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/01/16-17-2016.html .- 
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  Κυριακή 17  Ιανουαρίου  2016 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-17-2016.html .- 
~Η Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 18  Ιανουαρίου  2016 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-18-2016.html .-   
 ~   Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  Τρίτη  19 Ιανουαρίου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-19-2016.html .-   
 ~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFAR  NEWS  στο  αγιάζι της ενημέρωσης   Τετάρτη  20  Ιανουαρίου  2016 : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/01/arfar-news-20-2016.html .-  
~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  20  Ιανουαρίου 2016  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/01/20-2016.html .-~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Πέμπτη  21  Ιανουαρίου  2016  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-21-2016.html .-              
~  Η Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  22 Ιανουαρίου  2016  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-22-2016.html  .-
Το  αγιάζι  στην ενημέρωση Παρασκευή  22  Ιανουαρίου  2016  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/01/22-2016.html .-    
 Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο 23  Ιανουαρίου  2016  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-23-2016.html .-                           
  Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  23  και  24  Ιανουαρίου  2016  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr / .-  
~  Η  Εφημερίδα  μας ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 24  Ιανουαρίου  2016  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-24-2016.html .- 
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  25  Ιανουαρίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-25-2016.html .-  
~  Η  Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  26  Ιανουαρίου  2016  :   http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-26-2016.html
ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τρίτη  26  Ιανουαρίου  2016 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/01/26-2016.html .-
~    Η Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  27  Ιανουαρίου  2016  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-27-2016.html .- 
~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις Τετάρτη  27/01/2016  Μέρος 6ο : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/27012016.html .-                                             
~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις , Τετάρτη  27 Ιανουαρίου  2016 : 7ο  μέρος  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/01/27-2016.html .-                                                     
 ~  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  28  Ιανουαρίου  2016 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-28-2016.html .-
~   Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  29  Ιανουαρίου  2016  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-29-2016.html .-
~
                                                                                                                                                                  
 ***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4463 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2782 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2753   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9997   βίντεο   .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4736 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 575 /  -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.524   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   552 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  496. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139                 
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου