ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ ARFARA NEWS Τρίτη 08 Σεπτεμβρίου 2015

Η  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  ΜΑΣ   ARFARA NEWS  Τρίτη  08 Σεπτεμβρίου  2015  :
     


 
*** ΣΟΚ! Υποχώρηση ΗΠΑ στη Ρωσία
rosiahpa
-  Την ώρα που η Ρωσία στέλνει στρατεύματα στη Συρία για στήριξη στι δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ και για την πάταξη των τζιχαντιστών,οι ΗΠΑ δείχνουν απροετοίμαστς από τις κινήσεις-ματ της Μόσχας και δεν επιδιώκουν να μπουν απέναντι στη Ρωσία σε μία περιοχή που όπως φαίνεται είναι αποφασισμένη να έχει τον απόλυτο έλεγχο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Νew York Times η κυβέρνηση των ΗΠΑ διερευνά την στρατηγική της στη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στην Συρία.
Απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι σήμερα 43 τζιχαντιστές βρέθηκαν νεκροί στην περιοχή της Παλμύρας σε μάχες με το Στρατό που κερδίζει συνεχ'ως παίρνει τα πάνω του και κερδίζει έδαφος.
Ο Στρατός της Συρίας έχει ενισχυθεί με ρωσικά όπλα. Το παραδέχτηκε έτσι κι αλλιώς και η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.
«Η Ρωσία δεν έκρυψε ποτέ το γεγονός ότι πωλεί στρατιωτικό εξοπλισμό στη Συρία για τη μάχη κατά της τρομοκρατίας», δήλωσε στο πρακτορείο RIA Novosti, ενώ τόνισε ακόμη ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε στον Αμερικανό ομόλογό του, Τζον Κέρι, ότι είναι «πρόωρο» να ομιλεί κανείς για ρωσική συμμετοχή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία.
Πηγές του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ που επικαλείται η εφημερίδα μιλούν για καινούργια σχέδια των ΗΠΑ ώστε να ενδυναμωθεί αποτελεσματικά το μέγεθος των ομάδων των εκπαιδευμένων ανταρτών-τζιχαντιστών που στάλθηκαν πίσω στην Συρία και μετακίνηση των στρατιωτικών παρατάξεων σε μέρη όπου υπάρχει περισσότερη τοπική υποστήριξη.
Βέβαια οι ομάδες αυτές όσο καλά και αν είναι εκπαιδευμένες ή και εξοπλισμένες, το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να αντισταθούν στο Στρατό του Μπασάρ αλ Άσαντ.
Η Μόσχα στη Συρία, έχει στα πλάνα της να φτιάξει  νέα στρατιωτική βάση και δεν είναι διατεθειμένη να επιτρέψει σε κανέναν να εμπλακεί στα σχέδιά της.
Στο διεθνές φάσμα η κίνηση αυτή σηματοδοτεί την απόφαση του Πούτιν να δείξει προς το εσωτερικό μέτωπο ότι είναι κυρίαρχος του στρατηγικού παιχνιδιού στην περιοχή, παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ρωσική οικονομία.

*** Πόσα χρήματα θα πάρουν τα κόμματα για τις εκλογές :

Ειδικότερα με κανονιστική πράξη που υπογράφει ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Αντώνης Μανιτάκης, τα κόμματα θα λάβουν το 50% του κατανεμητέου ποσού των 3.532.000 ευρώ για τις ανάγκες της διεξαγωγής των προσεχών εκλογών ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ 702.225,62 ευρώ
Νέα Δημοκρατία 537.365,45 ευρώ
Το Ποτάμι 116.910,77 ευρώ
ΚΚΕ 105.737,58 ευρώ
Ανεξάρτητοι Έλληνες 91.822,68 ευρώ
ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη 90.505,14 ευρώ
Ανάλογα, τα κόμματα που εξέλεξαν ευρωβουλευτές στις τελευταίες ευρωεκλογές θα λάβουν το 10% του ανωτέρω ποσού ως εξής:
ΣΥΡΙΖΑ 113.199,14 ευρώ
Νέα Δημοκρατία 96.840,56 ευρώ
Ελιά Δημοκρατική Παράταξη 34.182,66 ευρώ
Το Ποτάμι 28.154,82 ευρώ
ΚΚΕ 26.044,59 ευρώ
Ανεξάρτητοι Έλληνες 14.749,28 ευρώ
– Τα ποσά που αναλογούν στα Χρυσή Αυγή (121.432,76 ευρώ και 40.028,95 ευρώ αντίστοιχα), ως γνωστόν παρακρατούνται λόγω της αναστολής χρηματοδότησης που έχει επιβληθεί με απόφαση της Βουλής. Θα καταβληθούν άτοκα στο κόμμα σε περίπτωση που οι βουλευτές του που διώκονται ποινικά αθωωθούν αμετάκλητα από το δικαστήριο.


***  Το κόμμα με τους δύο αρχηγούς – Η συνύπαρξη της Ζωής με τον Λαφαζάνη στη ΛΑΕ
Μια μεγάλη πρωτοτυπία εμπεριέχει η συνέντευξη τύπου του Παναγιώτη Λαφαζάνη στη ΔΕΘ. Αν και μέχρι σήμερα, στη ΔΕΘ, σε ερωτήσεις απαντούσε μόνο ο αρχηγός του κόμματος και επίσης κανείς δημοσιογράφος δεν ενδιαφερόταν να ρωτήσει κανέναν άλλον πολιτικό, αυτό άλλαξε.
Στο πάνελ μαζί με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη υπήρχαν και στελέχη του κόμματος, ενώ δίπλα του ήταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Μάλιστα τα στελέχη ήταν μοιρασμένα έτσι ώστε στο κέντρο να εμφανίζονται οι Π. Λαφαζάνης και Ζ. Κωνσταντοπούλου.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε μια αρχική τοποθέτηση, ενώ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, αφού απάντησε σε αρκετές ερωτήσεις, στη συνέχεια έκανε νόημα στην κ. Κωνσταντοπούλου να απαντήσει αυτή σε ερώτηση!
Μάλιστα ερωτήσεις έγιναν τόσο προς τον αρχηγό του κόμματος, όσο και προς τη συνεργαζόμενη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

***  H 18χρονη που ανάγκαζε συστηματικά το σκύλο της σε στoματικό!
miler
H Άσλεϊ Μίλερ από τη Φλόριντα, η οποία συνελήφθη από τις αρχές όταν στο κινητό της τηλέφωνο εντοπίστηκαν φωτογραφίες που αποδείκνυαν σεξουαλική δραστηριότητα μεταξύ της ίδιας και του… σκύλου της.
Μόλις το υλικό έφτασε στα χέρια της αστυνομίας, η νεαρή Αμερικανίδα συνελήφθη αντιμετωπίζοντας βαριές κατηγορίες κακοποίησης ζώου, με την ίδια να επιμένει πως δεν έκανε τίποτα που δεν ήθελε και ο ίδιος ο σκύλος, ο οποίος τυγχάνει μεγαλόσωμος και του οποίου η ράτσα δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα.
«Μου το έκανε περίπου 30 – 40 φορές και φαινόταν να το απολαμβάνουμε και οι δύο», λέει η 18χρονη και σοκάρει, ενώ τονίζει πως αν γνώριζε πως ήταν παράνομο δεν θα το έκανε. Η Μίλερ, αφέθηκε ελεύθερη αφού πλήρωσε εγγύηση ύψους 930 ευρώ, αναμένεται ωστόσο να δικαστεί και να τιμωρηθεί για κτηνοβασία.

***  Άνδρας βρέθηκε νεκρός, δεμένος στο κρεβάτι του

Ένας άνδρας βρέθηκε νεκρός, πρωινές ώρες σήμερα, σε ισόγειο διαμέρισμα, στην οδό Εθνική Αντιστάσεως 205, στα προσφυγικά της Δραπετσώνας.
Ο άνδρας, που εκτιμάται ότι είναι ηλικίας 60 με 65 ετών, βρέθηκε φιμωμένος και δεμένος στο κρεβάτι του.
Ο άτυχος άνδρας δεν έφερε εξωτερικά τραύματα, ωστόσο, φως στα αίτια του θανάτου του αναμένεται να ρίξει το πόρισμα του ιατροδικαστή.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το θύμα φέρεται να πρόσεχε έναν 90χρονο που έμενε σε διπλανό δώμα.
Προανάκριση για την υπόθεση διεξάγει η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

***  Στους 30.000 οι πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά
Εγγυημένη μετεγκατάσταση των σύρων προσφύγων θα πρέπει να προσφέρει η Ευρώπη, όπως δήλωσαν τα Ηνωμένη Έθνη, καθώς ένας αριθμός ρεκόρ από αυτούς φθάνουν στην ΠΓΔΜ και στην Ελλάδα λόγω της δυστυχίας στην πατρίδα τους και στις γειτονικές χώρες.
Ένας αριθμός-ρεκόρ 7.000 σύρων προσφύγων έφθασαν στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας χθες, ενώ κάπου 30.000 βρίσκονται σε ελληνικά νησιά, περιλαμβανομένων 20.000 στη Μυτιλήνη, ανέφερε.
«Επείγει ακόμη περισσότερο αυτή την εβδομάδα να διεξαχθεί συζήτηση στην Ευρώπη, καθώς πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα και η λύση του δεν μπορεί να δοθεί μόνο από τη Γερμανία», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNCHR) Μελίσα Φλέμινγκ.
Η εκπρόσωπος χαιρέτισε τις χωριστές ανακοινώσεις που έκαναν χθες η Βρετανία και η Γαλλία για τη φιλοξενία ενός αριθμού σύρων προσφύγων, είπε όμως πως θα πρέπει να δημιουργηθούν κέντρα υποδοχής σε χώρες όπως η Ουγγαρία και η Ελλάδα.
«Αυτά θα λειτουργήσουν μόνο αν υπάρξει ένα σύστημα εγγυημένης μετεγκατάστασης διά του οποίου οι ευρωπαϊκές χώρες θα λένε, ναι, θα πάρουμε τόσους πρόσφυγες. Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να είναι 200.000 – αυτός είναι ο αριθμός που πιστεύουμε ότι χρειάζεται μετεγκατάσταση σε ευρωπαϊκές χώρες» είπε.

***  Στη φυλακή 27χρονος που περηφανευόταν για τον βιασμό 13χρονης!
a9ua8p5i
Στη φυλακή οδηγήθηκε ο 27χρονος Gregg Smith από το Μάντσεστερ μετά την καταδίκη του για τον βιασμό κοριτσιών 14 ετών μέσα στο γκαράζ του, στη βρετανική πόλη.
Ο 27χρονος ξεγελούσε τα θύματά του με τσιγάρα και αλκοόλ πριν τα υποβάλλει σε τρομακτικά βασανιστήρια.
Σε ένα από τα θύματά του περηφανευόταν πως «έχει βιάσει 13χρονη στο παρελθόν» και όταν τον ικέτευε να σταματήσει της είπε «θα σταματήσω όταν θα έχω τελειώσει».
Ο Smith καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 16 ετών καθώς βρέθηκε ένοχος για τέσσερις βιασμούς και ισάριθμες σεξουαλικές επιθέσεις.
Στις 17 Φεβρουαρίου πέρσι ο Smith πήρε τις δύο 14χρονες με το αυτοκίνητό του. Τις έκανε βόλτα αρκετή ώρα και όταν η μία από τις δύο του είπε πως είναι 15 χρονών της απάντησε πως «η ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός».
Στη συνέχεια τις οδήγησε σε ερημική τοποθεσία όπου είπε σε ένα από τα κορίτσια να βγει από το αυτοκίνητο για να καπνίσει. Τότε τη βίασε.
Όταν επέστρεψε με τα δύο κορίτσια στην πόλη, οδήγησε το ίδιο κορίτσι στο γκαράζ του και το ξαναβίασε.
Το δεύτερο κορίτσι προσπάθησε να τον σταματήσει κι έτσι οι δύο 14χρονες κατάφεραν να ξεφύγουν.
Σε δεύτερο περιστατικό τις πρωινές ώρες της 18ης Ιουλίου ο Smith άρχισε να συνομιλεί online με μία 16χρονη και τη ρώτησε αν ήθελε να τον συναντήσει για να καπνίσουν μαζί χασίς.
Εκείνη νόμισε πως ο 27χρονος ανήκε σε μια μεγάλη ομάδα φίλων που είχε συναντήσει νωρίτερα και δέχθηκε να τον συναντήσει.
Την πήγε στο συνεργείο του και στη συνέχεια την έβαλε σε ένα βαν που ήταν εκεί παρκαρισμένο και τη βίασε. Δεν σταμάτησε την επίθεση παρά τις παρακλήσεις της κοπέλας και μάλιστα κάποια στιγμή που του είπε να σταματήσει της είπε: «Θα σταματήσω όταν θα έχω τελειώσει». Της είπε επίσης πως έχει βιάσει 13χρονες στο παρελθόν και τη ρώτησε αν ήθελε να το δει σε βίντεο!
Λίγες ώρες αργότερα η 16χρονη το έσκασε και ειδοποίησε την αστυνομία. Όταν συνελήφθη υποστήριξε πως είχε κάνει συναινετικό σεξ με ένα κορίτσι τον Φεβρουάριο και πως πίστευε πως ήταν 16 ετών.
«Είναι ένα επικίνδυνο άτομο που υπέβαλε δύο κορίτσια σε αποτρόπαιες σεξουαλικές επιθέσεις. Είναι σαφές πως γνώριζε την ηλικία των θυμάτων του και πόσο ευάλωτα ήταν, και με τη γνώση αυτή διέπραξε τα εγκλήματά του. Δεν δίστασε μάλιστα να καυχηθεί για παρόμοια αδικήματα που είχε διαπράξει. Αν αφορά και κάποιο άλλο κορίτσι αυτή η έρευνα, αν έχει υπάρξει κι άλλο θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης, καλώ οποιονδήποτε να έρθει να μας μιλήσει», τόνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

*** Χαροπαλεύει 27χρονος κοσμηματοπώλης θύμα ληστείας

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, 27χρονος κοσμηματοπώλης, ο οποίος έπεσε θύμα ληστείας, μέσα στο κατάστημά του, στην περιοχή της Νεάπολης.
Ο δράστης πυροβόλησε τον 27χρονο και, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τον τραυμάτισε στην κοιλιακή χώρα.
Κατά τη διαφυγή του, ο δράστης έπεσε από το δίκυκλο μηχανάκι στο οποίο επέβαινε και συνελήφθη, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε ένα πιστόλι και τα χρυσαφικά που είχε αφαιρέσει νωρίτερα.
Πρόκειται για 38χρονο Γεωργιανό, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος, εκτός κινδύνου, στο ίδιο νοσοκομείο.

***  Τραγικό θάνατο σε πηγάδι βρήκε τετράχρονο αγοράκι στη Χίο

Τραγικό τέλος είχε 4χρονο αγοράκι στον Κάμπο της Χίου, που βρέθηκε μέσα σε πηγάδι στην περιοχή κοντά στο αρχοντικό Αργέντικο.
Ο μικρός Μιχάλης είχε εξαφανιστεί από τις 11 περίπου το πρωί της Δευτέρας. Από το μεσημέρι ξεκίνησαν οι έρευνες, με την αστυνομία και την πυροσβεστική να επικεντρώνουν τις έρευνες στα πηγάδια γύρω από το σπίτι.
Χρειάστηκε να κατέβει μάλιστα δύτης στο πηγάδι, βάθους περίπου 15 μέτρων και με αρκετά μέτρα νερό για να μπορέσουν να ανασύρουν το άψυχο κορμάκι. Η σορός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Χίου για νεκροψία-νεκροτομή.

***  Ο Βαρουφάκης ξαναχτυπά: Η ελληνική κυβέρνηση ενέδωσε στους δανειστές -Απάτη η διαπραγμάτευση
Ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο επιστήθιος φίλος του και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Όστιν, Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, και άλλοι 15 οικονομολόγοι υπογράφουν μια επιστολή προς τον Guardian, στην οποία ζητούν από την Ευρώπη να υποστηρίξει την Ελλάδα για το θέμα του χρέους της που θα συζητηθεί στα Ηνωμένα Έθνη.
Αναφέρουν πως η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ θα διεξαχθεί στις 10 Σεπτεμβρίου και πρόκειται να ψηφίσει εννέα βασικές αρχές για την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους. «Αν είχαν τηρηθεί αυτές οι αρχές θα είχαμε αποφύγει τις παγίδες της ελληνικής κρίσης, στην οποία οι πολιτικοί εκπρόσωποι ενέδωσαν στις απαιτήσεις των πιστωτών παρά την έλλειψη οικονομικής λογικής και τις καταστροφικές κοινωνικές επιπτώσεις τους. Αυτό το ψήφισμα είναι προς το δημόσιο συμφέρον και θα πρέπει να υποστηριχθεί από όλα τα ευρωπαϊκά κράτη και να γίνει ένα θέμα που θα μπει σε δημόσια διαβούλευση», αναφέρει συγκεκριμένα η επιστολή.
Ακολούθως, σημειώνουν πως η ελληνική κρίση κατέστησε σαφές πως ένα κράτος, από μόνο του, δεν μπορεί να διαπραγματευτεί με λογικούς όρους για την αναδιάρθρωση του χρέους του μέσα στο τρέχον πολιτικό πλαίσιο. Ακόμη και αν αυτά τα χρέη είναι συχνά μη βιώσιμα μακροπρόθεσμα. «Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, η Ελλάδα αντιμετώπισε από τους πιστωτές μια πεισματική άρνηση και εξετάσουμε οποιαδήποτε αναδιάρθρωση του χρέους, ακόμη και αν η άρνηση αυτή στάθηκε σε αντίφαση με τις συστάσεις του ΔΝΤ», εξηγεί η επιστολή.
Αναφερόμενοι στο παράδειγμα της Αργεντινής και τις αρχές που πρέπει να τηρούνται κατά την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους, οι 17 οικονομολόγοι αναφέρουν πως αυτές είναι: η διαφάνεια, η αμεροληψία, η ισότιμη μεταχείριση, η ασυλία, η νομιμότητα, η αειφορία και η πλειοψηφική αναδιάρθρωση.
Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, δε, σημειώνοντας: «Χθες ήταν η Αργεντινή, σήμερα είναι η Ελλάδα και αύριο, ίσως, η Γαλλία. Κάθε χρεωμένη χώρα μπορεί να αποκλειστεί από την αναδιάρθρωση του χρέους της κόντρα στην κοινή λογική. Η δημιουργία ενός νομικού πλαισίου για την αναδιάρθρωση του χρέους, επιτρέπει σε κάθε κράτος να λύσει τα προβλήματα χρέους της, χωρίς τον κίνδυνο της οικονομικής κατάρρευσης ή την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας της. Είναι ένα θέμα που επείγει για την προώθηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας».
Η επιστολή καταλήγει ως εξής: «Το ελληνικό δράμα που εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθιστά σαφές ότι δεν υπάρχει χρόνος για δισταγμούς. Η απάτη των διαπραγματεύσεων του καλοκαιριού έχουν προκαλέσει πολλούς Ευρωπαίους να υποχωρήσουν στον εθνικισμό και να εκφράσουν την περιφρόνησή τους στους διεθνείς οργανισμούς. Ωστόσο, οι Ευρωπαίοι πρέπει να επαναβεβαιώσουν ότι τα δημοκρατικά δικαιώματα, παρά τις επιταγές της αγοράς που βρίσκονται στο επίκεντρο της παγκόσμιας διακυβέρνησης. Καλούμε, λοιπόν, όλα τα ευρωπαϊκά κράτη να ψηφίσουν υπέρ αυτού του ψηφίσματος».
Την επιστολή υπογράφουν οι:
Yanis Varoufakis Former Greek minister of finance
James Galbraith University of Texas Austin
Heiner Flassbeck Former chief economist, Unctad
Martin Guzman Columbia University
Jacques Généreux Sciences Po
Steve Keen Kingston University
Gabriel Colletis Toulouse 1 University
Michel Husson IRES
Benjamin Lemoine Paris-Dauphine University
Mariana Mazzucato University of Sussex
Robert Salais IDHE, Marc Bloch
Bruno Théret Paris-Dauphine University
Xavier Timbeau Principal director, OFCE
Gennaro Zezza Levy Economics Institute
Giovanni Dosi Scuola Superiore Sant’Anna
Engelbert Stockhammer Kingston University
Ozlem Onaran University of Greenwich
Πηγή: iefimerida.gr

***  Νέα πτώση στις τιμές του πετρελαίου
Πτωτικά κινούνταν σήμερα το πετρέλαιο καθώς οι μετοχές στην Κίνα κατέγραψαν απώλειες, με το ενισχυμένο δολάριο και τους φόβους για την πλεονάζουσα προσφορά να ασκούν πιέσεις στις τιμές.
Ο όγκος συναλλαγών παρέμενε σε χαμηλά επίπεδα λόγω και της αργίας στις ΗΠΑ που κρατά κλειστές τις αμερικανικές αγορές.
Οι βασικοί δείκτες της Κίνας έκλεισαν με απώλειες σήμερα, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις μετά την τετραήμερη αργία, κατά την οποία ανακοινώθηκαν περαιτέρω περιορισμοί στη διαπραγμάτευση των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης.
«Σήμερα το πετρέλαιο επηρεάζεται μόνο από την Κίνα» είπε ο Μπγιάρνε Σίλντροπ, επικεφαλής ανάλυσης για τα εμπορεύματα στην SEB.
Στις 11:55 ώρα Ελλάδας, το αργό μπρεντ παράδοσης Οκτωβρίου υποχωρούσε 60 σεντς στα 49,01 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό, γνωστό και ως West Texas Intermediate (WTI), κατέγραφε πτώση 45 σεντς στα 45,60 δολάρια.
Το πετρέλαιο έχει σημειώσει πτώση σχεδόν 60% από τον Ιούνιο του 2014 λόγω της πλεονάζουσας προσφοράς. Τις τελευταίες εβδομάδες οι τιμές έχουν καταγράψει διακυμάνσεις καθώς οι ανησυχίες για την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας έχουν προκαλέσει αναταραχή στις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές.
Σύμφωνα με τον Ντάνιελ Ανγκ, αναλυτή στην Phillip Futures, δεν υπάρχουν ενδείξεις για άμεσο ράλι στις τιμές του αργού.
«Η επιστροφή του ιρανικού πετρελαίου στην αγορά πλήττει το όποιο θετικό κλίμα» σχολίασε ο Ανγκ. «Οι τιμές αναμένεται αυτή την εβδομάδα να κινηθούν πτωτικά, καθώς δύσκολα θα βρουν στήριξη. Οι τιμές θα μπορούσαν να κινηθούν προς τα 43,53 δολάρια και τα 46,81 δολάρια για το WTI και το μπρεντ».

***   Υπ. Οικονομικών: Ξεπέρασαν τους στόχους τα έσοδα τον Αύγουστο
Δεν υπάρχει υστέρηση της τάξεως των 200 εκατ. ευρώ στα φορολογικά έσοδα Αυγούστου σημειώνει το Υπουργείο Οικονομικών.
Το υπουργείο αναφέρει ότι σημειώθηκε υπέρβαση των εσόδων των Δ.Ο.Υ και Ελεγκτικών Κέντρων κατά 617 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον Αύγουστο του 2014, δηλαδή 28,17% αύξηση, αλλά και υπέρβαση των εσόδων γενικά σε σχέση με τον στόχο του προϋπολογισμού κατά 1,6%. Ο προϋπολογισμός προέβλεπε 3.991 και τα έσοδα έφθασαν τα 4.055 εκατ.
Μεγάλη αύξηση υπήρξε και στους ελέγχους της τουριστικής περιόδου, όπως προκύπτει και από τον σχετικό πίνακα. Ο Φ.Π.Α που αντιστοιχεί στην περίοδο αυτή αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αυξημένος και θα εμφανιστεί στα έσοδα τον Σεπτέμβριο αλλά κυρίως τον Οκτώβριο.
ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ
ΙΟΥΝΙΟΣΙΟΥΛΙΟΣΑΥΓΟΥΣΤΟΣΣΥΝΟΛΟΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
20131.3512.6683.0967.115ΜΟΝΟ ΣΔΟΕ
20143.7088.8289.73922.275ΜΟΝΟ Δ.Ο.Υ
20154.5329.51125.57139.614Δ.Ο.Υ-ΥΕΔΔΕ-ΣΔΟΕ
happy wheels 2

***  Διευκρινίσεις για τα βιβλία Δημοτικού και Γυμνασίου
α) Σύμφωνα με την εγκύκλιο με αρ. πρωτ. 38204/Δ2 – 09-03-2015 της Διεύθυνσης Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης – Τμήμα Α΄ του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων:
• Οι μαθητές που φοίτησαν στην Α΄ τάξη Γυμνασίου κατά το σχολικό έτος 2014-2015 πρέπει να διατηρήσουν το βιβλίο των Γερμανικών, διότι θα το χρησιμοποιήσουν και στη Β΄ τάξη Γυμνασίου κατά το σχολικό έτος 2015-2016.
• Οι μαθητές που φοίτησαν στην Α΄ τάξη Γυμνασίου κατά το σχολικό έτος 2014-2015 πρέπει να διατηρήσουν το βιβλίο των Γαλλικών, διότι θα το χρησιμοποιήσουν και στη Β΄ τάξη Γυμνασίου κατά το σχολικό έτος 2015-2016.
• Οι μαθητές που φοίτησαν στη Β΄ τάξη Γυμνασίου κατά το σχολικό έτος 2014-2015 πρέπει να διατηρήσουν το βιβλίο της Βιολογίας, διότι θα το χρησιμοποιήσουν και στη Γ΄ τάξη Γυμνασίου κατά το σχολικό έτος 2015-2016.
β) Σύμφωνα με την εγκύκλιο με αρ. πρωτ. 59936/Δ2 – 15-04-2015 της Διεύθυνσης Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης – Τμήμα Α΄ του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων:
• Οι μαθητές που φοίτησαν στην Α΄ τάξη Γυμνασίου κατά το σχολικό έτος 2014-2015 πρέπει να διατηρήσουν το βιβλίο της Βιολογίας, διότι θα το χρησιμοποιήσουν και στη Β΄ τάξη Γυμνασίου κατά το σχολικό έτος 2015-2016.
γ) Σύμφωνα με τις αποφάσεις με αρ. πρωτ. 38206/Δ2 – 09-03-2015 και 38205/Δ2 – 09-03-2015 του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων:
• Το βιβλίο της Βιολογίας με κωδικό 21-0125 θα διανεμηθεί στους μαθητές της Β΄ τάξης Γυμνασίου κατά το σχολικό έτος 2015-2016.
• Το βιβλίο της Οικιακής Οικονομίας με κωδικό 21-0035 θα διανεμηθεί στους μαθητές της Α΄ τάξης Γυμνασίου κατά το σχολικό έτος 2015-2016.
• Το βιβλίο της Οικιακής Οικονομίας με κωδικό 21-0095 θα διανεμηθεί στους μαθητές της Α΄ τάξης Γυμνασίου και της Β΄ τάξης Γυμνασίου κατά το σχολικό έτος 2015-2016.
• Τα βιβλία Οικιακή Οικονομία (Τετράδιο εργασιών) με κωδικό 21-0036 και Οικιακή Οικονομία (Εργαστηριακός Οδηγός) με κωδικό 21-0037 έχουν διανεμηθεί σε περιορισμένα αντίτυπα ανά σχολική μονάδα και απευθύνονται στους μαθητές της Α΄ τάξης Γυμνασίου κατά το σχολικό έτος 2015-2016.
• Τα βιβλία Οικιακή Οικονομία (Τετράδιο εργασιών) με κωδικό 21-0096 και Οικιακή Οικονομία (Εργαστηριακός Οδηγός) με κωδικό 21-0097 έχουν διανεμηθεί σε περιορισμένα αντίτυπα ανά σχολική μονάδα και απευθύνονται στους μαθητές της Α΄ τάξης Γυμνασίου και της Β΄ τάξης Γυμνασίου κατά το σχολικό έτος 2015-2016.
• Το βιβλίο Φυσική (Εργαστηριακός Οδηγός) με κωδικό 21-0102 έχουν διανεμηθεί σε περιορισμένα αντίτυπα ανά σχολική μονάδα και απευθύνονται στους μαθητές της Β΄ τάξης Γυμνασίου κατά το σχολικό έτος 2015-2016.
Διευκρινίσεις σχετικά με τα διδακτικά βιβλία Δημοτικού σχολικού έτους 2015-2016
α) Σύμφωνα με την απόφαση με αρ. πρωτ. 211862/Δ1 – 29-12-2014 του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και λόγω διορθώσεων στο περιεχόμενο των διδακτικών βιβλίων:
• Το βιβλίο μαθητή της Μελέτης Περιβάλλοντος Δ΄ τάξης Δημοτικού με κωδικό 10-0099 καταργείται και αντικαθίσταται από το βιβλίο με κωδικό 10-0195.
• Το τετράδιο εργασιών της Μελέτης Περιβάλλοντος Δ΄ τάξης Δημοτικού με κωδικό 10-0100 καταργείται και αντικαθίσταται από το βιβλίο με κωδικό 10-0196.
• Το βιβλίο μαθητή της Γεωγραφίας Ε΄ τάξης Δημοτικού με κωδικό 10-0107 καταργείται και αντικαθίσταται από το βιβλίο με κωδικό 10-0194.
• Το βιβλίο μαθητή των Φυσικών Ε΄ τάξης Δημοτικού με κωδικό 10-0132 καταργείται και αντικαθίσταται από το βιβλίο με κωδικό 10-0197.
β) Σύμφωνα με το έγγραφο με αρ. πρωτ. Φ31/316/39086/Δ1 – 10-03-2015 της Διεύθυνσης Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης – Τμήμα Α΄ Σπουδών του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, σχετικά με τη διδασκαλία Αγγλικής των τάξεων Α’, Β’ και Γ’ Δημοτικού:
• Για τις σχολικές μονάδες που θα λειτουργήσουν με πρόγραμμα ΕΑΕΠ για πρώτη φορά το σχολικό έτος 2015-2016:
o Κάθε τμήμα της Α’ τάξης Δημοτικού θα πάρει το πακέτο Alpha English (για το δάσκαλο)
o Κάθε τμήμα της B’ τάξης Δημοτικού θα πάρει το πακέτο Alpha English και Beta English (για το δάσκαλο)
o Στους μαθητές της Γ’ τάξης Δημοτικού θα διανεμηθεί το βιβλίο Magic Book 1
• Για τις σχολικές μονάδες που λειτούργησαν με πρόγραμμα ΕΑΕΠ για πρώτη φορά το σχολικό έτος 2014-2015
o Κάθε τμήμα της Α’ τάξης Δημοτικού θα πάρει το πακέτο Alpha English (για το δάσκαλο, έχει διανεμηθεί από το σχολικό έτος 2014-2015)
o Κάθε τμήμα της B’ τάξης Δημοτικού θα πάρει το πακέτο Beta English (για το δάσκαλο, έχει διανεμηθεί από το σχολικό έτος 2014-2015)
o Στους μαθητές της Γ’ τάξης Δημοτικού θα διανεμηθεί το βιβλίο Magic Book 1
• Για τις υπόλοιπες σχολικές μονάδες με πρόγραμμα ΕΑΕΠ
o Κάθε τμήμα της Α’ τάξης Δημοτικού θα πάρει το πακέτο Alpha English (για το δάσκαλο, έχει διανεμηθεί από το σχολικό έτος 2014-2015)
o Κάθε τμήμα της B’ τάξης Δημοτικού θα πάρει το πακέτο Beta English (για το δάσκαλο, έχει διανεμηθεί από το σχολικό έτος 2014-2015)
o Στους μαθητές της Γ’ τάξης Δημοτικού θα διανεμηθεί το βιβλίο Magic Book 2
• Για τις σχολικές μονάδες χωρίς ΕΑΕΠ στους μαθητές της Γ’ τάξης Δημοτικού θα διανεμηθεί το βιβλίο Magic Book 1     http://www.adieksodos.gr   .-

*** Σε  ηληκία 91  ετών έφυγε από κοντά  μας η Ζουμπουλάλη   σύζυγος του Μυράτ 

***  Έκτακτο: Η Τουρκία έδωσε τον εναέριο χώρο της, η Ελλάδα όχι
ellenarxoros
-  Είναι γνωστή σε παγκόσμια κλίμακα η γεωστρατηγική σημασία που έχει η Ελληνική επικράτεια, η οποία τείνει να βάζει συχνά τη χώρα σε διεθνείς περιπέτειες μιας συχνά αποτελεί το «μήλο της έριδος».
 Στην προκειμένη περίπτωση η Ελλάδα φαίνεται να βρίσκεται ανάμεσα στην σύγκρουση ΗΠΑ-Ρωσίας καθώς οι ΗΠΑ, σύμφωνα το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, έστειλαν «αίτηση» με αίτημα την διακοπή της χρήσης του ελληνικού εναέριου χώρου από τα ρωσικά αεροσκάφη, τα οποία μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία.
 Η Ρωσία δεν πήρε με καλό μάτι το άνωθεν αίτημα, με τον πρώτο αναπληρωτή επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής του Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Vladimir Jabbarov, να αναφέρει ότι «Αυτή θα είναι μια ηλίθια κίνηση,  αν και εφόσον πραγματοποιηθεί από την Ελλάδα, και άκρως εχθρική προς τη Ρωσία».
 Στη συνέχεια της δήλωσής του, ο Vladimir Jabbarov, ανέφερε ότι υπάρχουν εναλλακτικά δρομολόγια για τα ρωσικά αεροσκάφη, στην περίπτωση που η Ελλάδα ταχθεί με το μέρος των ΗΠΑ, λέγοντας ότι: «υπάρχουν και άλλοι αεροδιάδρομοι, εκτός της Ελλάδας,  δια μέσου του Ιράν  της Τουρκίας και των κρατών της Κεντρικής Ασίας, για να μετασταθμεύσουν τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη στην Συρία μεταφέροντας  ανθρωπιστική βοήθεια»
 Τέλος ο κ Jabbarov δεν παρέλειψε να σχολιάσει τη γενικότερη στάση των ΗΠΑ προς τη Ρωσία αναφέροντας ότι: «φοβούνται κάθε βοήθεια που στέλνει  η Ρωσία στον  λαό της Συρίας», τονίζοντας πως στην περίπτωση που δίνονταν το δικαίωμα στις  Ηνωμένες Πολιτείες ,  αυτές θα έκλειναν όλους τους εναέριους χώρους  στα  ρωσικά αεροσκάφη  σε όλον το κόσμο, εκτός από την ίδια την  Ρωσία.

***  Έκτακτο: Οι ΗΠΑ προκαλούν τη Ρωσία, κίνδυνος ανάφλεξης
stratiotes
-  Νέες κινήσεις της Δύσης φαίνεται να φέρνουν το Κρεμλίνο σε δύσκολη θέση, καθώς λίγο έξω από την πόλη Ντονέντσκ επανδρώθηκε στρατιωτική βάση από Τσετσένους μαχητές και λοιπούς βετεράνους του ISIL.
 Σύμφωνα με πληροφορίες, σκοπός αυτής της κίνησης είναι ο αποπροσανατολισμός της Ρωσικής κυβέρνησης, ώστε να επιτευχθούν δύο στόχοι:
  • Πρώτον η παύση της οργανωμένης διακίνησης στρατιωτικής βοήθειας από την Ρωσία προς την κυβέρνηση Άσαντ, στη Συρία.
  • Δεύτερων η δημιουργία εσωτερικής αναδιοργάνωσης και κατακερματισμού επί ρωσικού εδάφους, με αρχή την χερσόνησο της Κριμαίας.
 Πιο αναλυτικά, οι δυνάμεις που έχουν συγκεντρωθεί στη νεοσύστατη βάση ανέρχονται στους 4.000 και ονομάζονται «Τάγμα Σέιχ Μανσούρ», ενώ πρόκειται να συνεργαστούν με τους Ουκρανούς του « Δεξιού Τομέα» με σκοπό την διεξαγωγή επιχειρήσεων επί ρωσικού εδάφους. Περιμένοντας να εξελιχθούν τα γεγονότα, η Ρωσία έχει ήδη τοποθετήσει μονάδες Spetsnaz στην περιφέρεια του Ροστόφ.
 Σύμφωνα με άρθρο της ανταποκρίτριας Anna Nemtsov, για την αμερικανική Daily Beast αναφέρεται ότι:
«Μεταξύ των άτακτων δυνάμεων, συμπεριλαμβάνονται και μαχητές  του ISIS που θα πολεμήσουν κατά των ρωσόφωνων στην περιοχή  του Ντονέντσκ στην Ανατολική Ουκρανία, κάτι το οποίο   είναι πολύ επικίνδυνο για τη φήμη της λεγόμενης αντιτρομοκρατικής επιχείρησης από την πλευρά των Ουκρανών»
«Εκατοντάδες Τσετσένοι μαχητές διέσχισαν τα ουκρανικά σύνορα, κάποιοι νόμιμα, κάποιοι παράνομα, και ήρθαν σε επαφή με Ουκρανούς ακροδεξιούς στην περιοχή  του Ντονέντσκ κατατασσόμενοι αμέσως στα  περιβόητα «τάγματα  θανάτου» των Ουκρανών . Οι δύο οργανώσεις μπορεί να έχουν  ελάχιστα κοινά στοιχεία, αλλά έχουν έναν  κοινό εχθρό την Ρωσία»

***  Μετά τις πρώτες βροχές θα έρθουν και τα πρώτα δάκρυα
upovrixio
-  Οι  Ευρωπαίοι στις προετοιμασίες που κάνουν στα υποψήφια στρατιωτικά πεδία που είναι αντικριστά στην Ρωσική επικράτεια βλέπουν ότι έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού.
Για τη μεγάλη στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία η εύκολη λύση για να καλύψουν το κενό είναι οι μισθοφόροι.
Ήδη ξέρουν ότι η πλειοψηφία αυτού του τεραστίου προσφυγικού κύματος αποτελείται κατά 80% από άνδρες που μπορούν να πολεμήσουν. Και όλο αυτό το παιχνίδι της διαπλοκής και τη σύγκρουσης ξεκινά μέσα από την Τουρκία.
Παράλληλα, η Ρωσία παρακολουθεί επιφυλακτικά κάθε κίνηση και ανώτατοι Ρώσοι στρατηγοί αποφάσισαν ¨ ταχεία κάθοδο στις θερμές θάλασσες της Μεσογείου¨.
Αλλάζουν στρατηγική στη Συρία οι ΗΠΑ, ωστόσο δε θα στείλουν χερσαίες δυνάμεις απέναντι στους Ρώσους.
Και δεν προχωρούν σε μια τέτοια κίνηση καθώς το μεγαλύτερο υποβρύχιο στον κόσμο, το Dmitri Donskoy (TK-208), εκτοπίσματος στην επιφάνεια 24.000 τόνων και 48.000 τόνων υποβρυχίως, με Νατοϊκό κωδικό Τyphoon και εξοπλισμένο 20 διηπειρωτικούς πυραύλους Bulava (κωδικός NATO SS-N-30) λέγεται ότι πηγαίνει στη Συρία.
Κάθε πύραυλος έχει εμβέλεια 10.000 χλμ και μεταφέρει δέκα επανεισερχόμενα οχήματα, δηλαδή πυρηνικές κεφαλές των 150 κιλοτόνων η κάθε μία, (δηλαδή μπορεί να κτυπήσει μέχρι και 240 στόχους με 150 κιλοτόνους πυρηνική κεφαλή, επτά φορές ισχυρότερες από την βόμβα που κτύπησε την Χιροσίμα) και μπορεί να πλήξει σε 15′ την Δυτική Ακτή των ΗΠΑ, όπως είχαμε αναφέρει σε χθεσινό μας άρθρο.
Κατά την προσωπική μας εκτίμηση και επειδή αυτά τα υποβρύχια είναι για ωκεανούς το «υποβρύχιο της Αποκάλυψης» Dmitri Donskoy (TK-208) θα βρίσκεται εκτός του Στενού του Γιβραλτάρ και αφού στοχοποιήσει όλες τις αμερικανικές μεγαλουπόλεις, θα εξολοθρεύσει το ζωτικό αυτό πέρασμα της Μεσογείου και θα αποτελεί «συναγερμό» για τα υπόλοιπα πολεμικά σκάφη.
Τα παραπάνω γεγονότα της άμεσης εμπλοκής των Ρώσων στην Συρία και στην Μεσόγειο θα οδηγήσουν τους Δυτικο- Ευρωπαίους στην άμεση λήψη αντιμέτρων ισοδύναμου βάρους.

***   Αποκάλυψη! Οι επόμενοι πρωθυπουργοί είναι...
vouliadeia
- Με την Ελλάδα πλέον να είναι μια ανάσα πριν από τη κάλπη και ένα πολιτικό περιβάλλον το οποίο τελεί υπό κατάρρευση, φαίνεται πως ο λαός αναζητά πλέον διαφορετικά πρόσωπα για την θέση του πρωθυπουργού.
 Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, η θέση του πρωθυπουργού δεν πρόκειται να καλυφθεί από τα γνωστά κόμματα όπως ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ, ενώ ακούγονται ήδη διάφορα ονόματα τα οποία φαίνεται πως διεκδικούν το αξίωμα.
 Οι επικρατέστεροι υποψήφιοι μέχρι στιγμής φαίνεται να είναι οι: Γιώργος Προβόπουλος, Λούκα Κατσέλη και Γιάννης Δραγασάκης.
 1. Γιώργος Προβόπουλος
provopoulos
 Τόπος και ημερομηνία γέννησης: Πειραιάς, 1950
 Οικογενειακή κατάσταση: Παντρεμένος με τρία παιδιά
 Σπουδές :
1973, Πτυχίο Οικονομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών
1974, Master of Arts στα Οικονομικά, University of Essex, Ηνωμένο Βασίλειο
1977, Διδακτορικό (Ph.D.) στα Οικονομικά, University of Essex, Ηνωμένο Βασίλειο
 Επαγγελματική απασχόληση :
Μάρτιος 1979 - Σεπτέμβριος 2007
Αναπληρωτής Καθηγητής, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών
Σεπτέμβριος 1989 - Σεπτέμβριος 1990, Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΕΠΕ
Ιούλιος 1989 - Νοέμβριος 1989 & Απρίλιος 1990 - Οκτώβριος 1990, Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) και μέλος μέχρι τον Δεκέμβριο 1992
Οκτώβριος 1990 - Νοέμβριος 1993, Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
Δεκέμβριος 1993 - Αύγουστος 1997, Γενικός Διευθυντής στο Ινστιτούτο Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ)
Ιανούαριος 1994 - Μάρτιος 2004, Οικονομικός Σύμβουλος, Alpha Bank
Μάρτιος 2004 - Αύγουστος 2006, Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος, Emporiki Bank
Οκτώβριος 2006 - Μάιος 2008, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος, Τράπεζα Πειραιώς
Οκτώβριος 2007 - Μάιος 2008, Πρόεδρος Δ.Σ. των καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς στη Ρουμανία, Αλβανία, Βουλγαρία και Αίγυπτο
Από τις 20 Ιουνίου 2008, Διοικητής, Τράπεζα της Ελλάδος
 Βραβεία: Ακαδημία Αθηνών, Βραβείο Τάξης των Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών, στην πανηγυρική συνεδρία της 30ης Δεκεμβρίου 2003 (για το βιβλίο με τίτλο «Η Δυναμική του Χρηματοοικονομικού Συστήματος», από κοινού με τον Π. Καπόπουλο)
 2. Λούκα Κατσέλη
katseli
 Τόπος και ημερομηνία γέννησης: Αθήνα, 1952
 Οικογενειακή κατάσταση: Παντρεμένη με δυο παιδιά
 Σπουδές :
1972, Πτυχίο στις Οικονομικές Επιστήμες από το Smith College
1974, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Οικονομική Πολιτική από το Princeton
1976, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Διεθνή Οικονομική από το Princeton
1978, Διδακτορικό δίπλωμα στην Οικονομική Επιστήμη από το Princeton
 Επαγγελματική απασχόληση :
1977 - 1985, Αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Yale University
1986, Επισκέπτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Birkbeck του Λονδίνου
1986 - 1987, Καθηγήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
1987 - σήμερα, Καθηγήτρια του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
1997 - 2001, Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
1982 - 1986, Επιστημονική Διευθύντρια του ΚΕΠΕ
2007, Εκλέχθηκε Βουλευτής Επικρατείας με το ΠΑΣΟΚ
2009,  Εκλέχθηκε Βουλευτής στην Β’ περιφέρεια της Αθήνας με το ΠΑΣΟΚ και στις 7 Οκτωβρίου 2009 ορκίστηκε Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στη νέα κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.
 Σεπτέμβριο του 2010 μέχρι τον Ιούνιο του 2011 θήτευσε ως Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης
14 Μαρτίου 2012, ημέρα ίδρυσης της “Κοινωνικής Συμφωνίας” είναι η Πρόεδρος του νέου κόμματος
 Γιάννης Δραγασάκης giannisdrag
 Τόπος και ημερομηνία γέννησης: Κρήτη, 1947
 Οικογενειακή κατάσταση: Παντρεμένος με δυο παιδιά
 Σπουδές :
Πολιτικές και οικονομικές επιστήμες στην Ελλάδα και το εξωτερικό
 Επαγγελματική απασχόληση :
Υπήρξε ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ μέχρι το 1991 και του Συνασπισμού από την ίδρυση του
Διετέλεσε Γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών Λονδίνου
1989, Εξελέγη βουλευτής Χανίων με τον ενιαίο Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου
1989 - 1990, Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας, στην Οικουμενική Κυβέρνηση του Ξ. Ζολώτα
1996, 2004, 2007, Μαΐος & Ιουνίος 2012, Εξελέγη βουλευτής Β΄ Αθήνας
Αυτή τη στιγμή, είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Περιφέρεια Αθηνών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

***  Πανούσης: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να διαχειριστούν μαζί το μνημόνιο
 panoussis
-  Σε συνέντευξή του ο Γιάννης Πανούσης ανέφερε πως πρέπει μετά τις εκλογές να υπάρξει συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ. Χαρακτηριστικά είπε "Όποιο μεγάλο κόμμα μείνει εκτός κυβέρνησης, εκ των πραγμάτων θα αρχίσει να έχει αντιμνημονιακό λόγο και αντιμνημονιακή πολιτική, πάλι θα μπερδευτούμε, πάλι θα έχουμε μια Ελλάδα αντιμνημονιακή, πάλι θα έχουμε προβλήματα με τους εταίρους, διότι κανείς δε θα θέλει να χρεωθεί μέτρα, τα οποία ψήφισε, αλλά προφανώς δεν είναι δημοφιλή". Όσο για το αν υπάρχει άλλος δρόμος τόνισε "Αν έχουν καμία καλύτερη λύση, ας την πούνε.Δεν έχουν στραμμένο στο μυαλό τους, πώς να επανεκλεγούν ή ποιες είναι οι εσωτερικές κομματικές ισορροπίες".

***  Ο Φλαμπουράρης μετέφερε πρόταση για προεκλογική σύμπραξη στον Παναγιωτακόπουλο
flabouraris
-  Μάχη έδιναν μέχρι πρόσφατα οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, ώστε να έρθουν σε επαφή με τις οργανωμένες δυνάμεις που κινούνται στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν κρατήσει αρνητική στάση απέναντι στα μνημόνια.
Σύμφωνα με πηγές, ο πρώην Υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, μετέφερε πρόταση για προεκλογική σύμπραξη στον πρώην συγκεντρωσιάρχη του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας, Γιώργο Παναγιωτακόπουλο.
Να τονιστεί ότι μέσα στην ημέρα τα μέλη της Αριστερής Πρωτοβουλίας θα πραγματοποιήσουν πανελλαδική συνάντηση, ώστε να εκφράσουν τις θέσεις τους απέναντι στις πολιτικές εξελίξεις. Πάντως στην κρούση που τους έγινε από την Κουμουνδούρου δεν έδειξαν προθυμία για προεκλογική σύμπραξη.

***  Έξαλλοι οι Ρώσοι με Ελλάδα για εναέριο χώρο...
aero
-  Σύμφωνα με το Reuters, εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης, ανέφερε πως τελικά τα ρωσικά αεροσκάφη θα πετάξουν ανατολικά της Ελλάδας και έτσι δεν θα υπάρχει θέμα χρήσης του ελληνικού εναέριου χώρου. Ρωσικά ΜΜΕ, μεταδίδουν πως ο Κωνσταντίνος Κούτρας, εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, είπε πως «ελήφθη αίτημα την Κυριακή, και εξετάζεται». Όπως λένε οι πληροφορίες, οι ΗΠΑ, έστειλαν αίτημα την Κυριακή στην Ελλάδα για να άρει την άδεια πτήσης των ρωσικών αεροσκαφών από τον εναέριο χώρο της χώρας. Αν και αυτό που έχει βγει προς τα έξω είναι ως αυτό το αίτημα είναι υπ μελέτη από την Ελλάδα, πληροφορίες λένε πως η Ελλάδα απέρριψε το αίτημα.

***  Δήμαρχοι δέχονται πρόσφυγες μόνο αν είναι Χριστιανοί..
prosfyges
-  Αίσθηση προκάλεσαν  οι δηλώσεις δύο Γάλλων δημάρχων. Συγκεκριμένα ο Yves Nicolin, δήλωσε πως θα δεχτεί πρόσφυγες «αρκεί να είναι πρόσφυγες χριστιανοί». Συγκεκριμένα είπε «Αν η Γαλλία αποφασίσει να υποδεχτεί στο έδαφός της ορισμένες οικογένειες και αποφασίσει να τους ενσωματώσει και να τους δώσει άδεια παραμονής, η πόλη  Roanne μπορεί να βοηθήσει σε αυτό. Μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 10 οικογένειες, αλλά με τον όρο να πρόκειται για πρόσφυγες Χριστιανούς που πράγματι κυνηγήθηκαν από τον ISIS στη Συρία». Επίσης ανέφερε «Θα πάρει χρόνο να επιβεβαιώσουμε αν πρόκειται για ανθρώπους που είναι πράγματι πολιτικοί πρόσφυγες και εγκαταλείπουν την πατρίδα τους εκτάκτως λόγω των τζιχαντιστών ή αν είναι οικονομικοί μετανάστες. Εχω μια πεποίθηση, είμαι εδώ για να προστατεύσω τους πολίτες μου...γιατί σίγουρα θα υπάρχουν ανάμεσα σε αυτές τις εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες και άνθρωποι των τζιχαντιστών της ISIS». Από την άλλη ο Damien Meslot ανέφερε «μελετάει την πιθανότητα να φιλοξενήσει οικογένειες χριστιανών Σύρων και χριστιανών του Ιράκ, οι οποίοι έχουν υποστεί βάναυσες διώξεις. Δεν κάνω επιλογή, απλώς επιλέγω να φιλοξενήσω χριστιανούς γιατί αυτοί έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες διώξεις. Όταν κάποιος είναι χριστιανός της Συρίας ή του Ιράκ κινδυνεύει με θάνατο και εκτιμώ ότι πρέπει να κάνουμε μια κίνηση γι'αυτές τις κοινότητες».

***  Χάος στην Τουρκία - 14 νεκροί Τούρκοι αστυνομικοί από νάρκη του ΡΚΚ
Aasdfg
-  Χάνεται ο έλεγχος στην Τουρκία, καθώς καθημερινά, ο τουρκικός στρατός και η αστυνομία χάνουν δεκάδες στελέχη τους από τις επιθέσεις του ΡΚΚ. Αυτή τη φορά, 14 αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους, όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν, έπεσε σε ενέδρα στην ανατολική επαρχία Ιγκντίρ, κοντά στη μεθόριο με την Αρμενία και το Ιράν. Οι Τούρκοι αστυνομικοί συνόδευαν ομάδα τελωνειακών που μετέβαιναν σε μεθοριακή πύλη.

***  Ο Πούτιν συζήτησε το θέμα του χρέους της Ελλάδος με την επικεφαλής του ΔΝΤ
poutin ellada
-  «Μόλις ετελείωσεν η τηλεφωνική συνομιλία με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστιάν Λαγκάρντ, κατόπιν πρωτοβουλίας του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμηρ Πούτιν» – ανακοίνωσεν το Πρακτορείον ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ.
«Κατά την τηλεφωνικήν συνομιλίαν ο Πρόεδρος Βλαντίμηρ Πούτιν είπε ότι θα συνεχισθεί η αναζήτησις ιδανικής λύσεως του προβλήματος του ελληνικού χρέους, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα συμφέροντα όλων των πλευρών».
Κώστας Μαυρόπουλος
Δημοσιογράφος-συγγραφέας

***  Έκτακτο: Στο ΥΠΕΘΑ ο αμερικανός πρέσβης για τις πτήσεις των Ρώσων...
presvhs
-  Συνεχίζεται σε αμείωτη ένταση το πυρετώδες διπλωματικό παρασκήνιο, με θέμα τις διελεύσεις ρωσικών αεροσκαφών από το ελληνικό FIR. Ο αμερικανός πρέσβης συναντήθηκε σήμερα με τον υπηρεσιακό ΥΕΘΑ, πτέραρχο εν αποστρατεία και Επίτιμο Α/ΓΕΕΘΑ Γιάννη Γιάγκο, προκειμένου να βρεθεί λύση στο ζήτημα. Όπως είναι ήδη γνωστό οι αμερικάνοι έχουν ζητήσει από την Ελλάδα να απαγορεύσει αυτές τις πτήσεις καθώς θεωρούν πως πρόκειται για μεταφορά στρατιωτικών δυνάμεων και όπλων και όχι για φορτία ανθρωπιστικής βοήθειας όπως υποστηρίζει η Μόσχα.
Η θέση της Αθήνας έγινε ακόμα πιο δύσκολη όταν η Ρωσία διαμήνυσε ότι πιθανή απαγόρευση των πτήσεων θα είναι ενέργεια "μη φιλική προς τη Ρωσία", με τις δύο πλευρές να ασκούν αφόρητη πίεση προς την Ελλάδα ώστε να πάρει την απόφαση που η κάθε μία επιθυμεί. Το σίγουρο είναι πως όποια απόφαση και να παρθεί, στο τέλος θα υπάρξουν επιπτώσεις...

***  Θάνου: «Ουδέποτε θέσαμε θέμα φορολόγησης της εκκλησιαστικής περιουσίας»
than
-  Η υπηρεσιακή πρωθυπουργός, Βασιλική Θάνου, προσερχόμενη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή για τη συνάντησή της με τον Αρχιεπίσκοπο, δήλωσε; «Είναι χαρά και τιμή μου, θεώρησα ότι έπρεπε να πάρω και τις ευχές της Εκκλησίας, οι οποίες θα βοηθήσουν, οπωσδήποτε, αυτό έργο, το βαρύ, το οποίο επωμιστήκαμε. Ωστόσο, αν και η επίσκεψή μου στον Μακαριότατο είναι εθιμοτυπική και είχε προγραμματιστεί, ήδη, από την ανάληψη των καθηκόντων μου, θα ήθελα, δεδομένης της ευκαιρίας, να διευκρινίσω ότι ουδέποτε από την κυβέρνησή μας τέθηκε θέμα φορολόγησης γενικότερα και ειδικότερα της εκκλησιαστικής περιουσίας».

***  Άνοδος του ευρώ έναντι του δολαρίου
evrw
-  Οριακή άνοδο σε ποσοστό 0,08% σημειώνει το ευρώ έναντι του δολαρίου και διαμορφώνεται στα 1,1176 δολάρια. Το ευρώ βρίσκεται στα 134,187 γεν, στο 0,7282 με τη στερλίνα και στο 1,0893 με το ελβετικό φράγκο. Η ισοτιμία του δολαρίου ενισχύεται σε ποσοστό 0,67% έναντι του γεν και διαμορφώνεται στα 120,071 γεν. Το δολάριο βρίσκεται στα 1,5340 με τη στερλίνα και στο 0,9746 με το ελβετικό φράγκο.

***  Βόμβα! Βίντεο για "ψεκασμούς" (ΒΙΝΤΕΟ)
chem
-   Νέο βίντεο βόμβα φαίνεται να κάνει αυτή την περίοδο τον γύρω του διαδικτύου, το οποίο παρουσιάζει ένα αεροπλάνο στο οποίο κατά τη διάρκεια της προσγείωσής του αφήνει μια σειρά από ίχνη στον αέρα.
 Ο λόγος για τον οποίο αυτό το βίντεο απέκτησε τόσο μεγάλη απήχηση δεν είναι άλλος από την έκρηξη συζητήσεων που δημιουργήθηκε σχετικά με τα chemtrails. Για όσους δεν γνωρίζουν τα chemtrails, σύμφωνα με τις διάφορες θεωρίες, είναι ίχνη χημικών που αφήνουν τα αεροπλάνα με σκοπό να μας "ψεκάζουν" ώστε να γινόμαστε πιο υπάκουοι και να μην αντιδράμε.
 Στη συνέχεια μπορείτε να παρακολουθήσετε και οι ίδιοι το viral βίντεο και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.
Video  : BUSTED Pilot Forgets To Turn Off CHEMTRAILS while landing ,
https://youtu.be/F-xD0QxGlGM  .-

***  Από το χώρο του ΠΑΣΟΚ μπαίνει επικεφαλής στον ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας - Θύελλα αντιδράσεων
sy
-  Ένα βήμα πριν τις εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας έχει γίνει ανάστατος μετά την απόφαση να τοποθετηθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου ο Γιώργος Παπαηλιού.
Μετά την αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ του βουλευτή Αρκαδίας Κωνσταντίνου Ζαχαριά, όλοι θεωρούσαν ότι την έδρα θα έπαιρναν είτε η Αντωνία Γιαννούλη που ήταν δεύτερη στις εκλογές του Ιανουαρίου, είτε ο Τάσος Κάβουρας που ήταν τρίτος. Τελικά η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε τον 67χρονο Γιώργο Παπαηλιού, ο οποίος προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ.
Αυτό προκάλεσε θύελλα αντιδράσεωνς στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ και στα στελέχη του, με την κ. Γιαννούλη και τον κ. Κάβουρα να αποχωρούν απογοητευμένοι από το ψηφοδέλτιο.
Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Αρκαδία είναι:
1. Παπαηλιού Γεώργιος
2. Κωττάκης Σταμάτης
3. Ζούνης Πέτρος
4. Ντασοπούλου Βασιλική
5. Ζαφειρόπουλος Ιωάννης
ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Μάλιστα, ο Τάσος Κάβουρας άφησε σπόντες στην παρακ'ατω ανακοίνωσή του:
«Στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές μετά την ψήφιση στη βουλή στις 12 Ιουλίου της Συμφωνίας με τους δανειστές , με ευρεία πλειοψηφία και με τριετές χρονικό πλαίσιο εφαρμογής , το διακύβευμα είναι: α) να γίνει η κατά το δυνατόν ορθή διαχείριση στη κατεύθυνση εξεύρεσης ισοδυνάμων για την ανακούφιση των κατώτατων οικονομικά στρωμάτων, αλλά και στην βέλτιστη αξιοποίηση των πακέτων οικονομικής βοήθειας και β) να υπάρξει σαφής οριοθέτηση του παλιού πολιτικού συστήματος και απόρριψη του και ενίσχυσης των δυνάμεων του αύριο που θα οδηγήσουν τη χώρα στην αποτίναξη των μνημονίων και της λιτότητας.
Εξακολουθώ να πιστεύω ότι μόνο η Αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ , μπορεί να βγάλει τη χώρα από την περιδίνηση της κρίσης και των μνημονίων. Η σύνθεση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου για το νομό Αρκαδίας, έπρεπε να είναι τέτοια ώστε να εκπροσωπείται η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία της όλης Αρκαδίας και ως πρωτεύουσας της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Όμως, αυτό δεν επετεύχθη καθόσον υπήρξαν ιδιοκτησιακές λογικές, παλαιοκομματικές μέθοδοι και παρεμβάσεις υψηλών γνωριμιών.
Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει την αποκλειστική ευθύνη της συγκρότησης των ψηφοδελτίων όφειλε πριν πάρει την απόφαση και την στείλει την Παρασκευή 4/09 μόνο για τυπική επικύρωση στη Τρίπολη , να σκύψει περισσότερο πάνω στα θέματα της Αρκαδίας και να αξιολογήσει όλες τις εναλλακτικές πολιτικές προτάσεις , που από πολλούς κατατέθηκαν. Σήμερα, βρισκόμαστε μπροστά στο φαινόμενο να ανακηρύσσεται βουλευτής νομού Αριστερού κόμματος δίχως κανένα κοινωνικό ή άλλο αγώνα στην Αρκαδία. Στη καθομιλουμένη και όπως ήδη σχολιάζεται στο διαδίκτυο , διορισμένος!
Μετά από αυτή την εξέλιξη , απέσυρα την υποψηφιότητα μου , καθόσον σε διαφορετική περίπτωση θα νομιμοποιούσα αντιδημοκρατικές διαδικασίες , θα ήμουν ανακόλουθος με τις αρχές μου και θα βρισκόμουν απέναντι στο περί δικαίου αίσθημα. Η Αριστερά δεν είναι ταμπέλα , αλλά τρόπος ζωής , προσφοράς και διαχρονικής παρουσίας σε κοινωνικούς αγώνες.
Νοιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους όσους με βοήθησαν και με στήριξαν στη μακρόχρονη παρουσία μου σε εκλογικές αναμετρήσεις. Να ευχαριστήσω τους φίλους και συντρόφους μου που η κοινή μας συμπόρευση ήταν έντιμη και ειλικρινής. Ο αγώνας συνεχίζεται. Παραμένω σταθερός και αταλάντευτος στην Αριστερά , στον ΣΥΡΙΖΑ».

*** Έκτακτο: Οι ΗΠΑ "χτυπούν" τη Ρωσία στην Μαύρη Θάλασσα
seabreaeze
- Κλιμάκωση στον νέο ψυχρό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, αποτελεί το πρόσφατο σχέδιο των ΗΠΑ για την μόνιμη παρουσία αμερικανικών δυνάμεων στη Μαύρη Θάλασσα.
 Πιο αναλυτικά το σχέδιο με κωδικό όνομα «θαλάσσιο τείχος», προβλέπει την μόνιμη τοποθέτηση ενός  μόνιμου ραντάρ το οποίο θα « βλέπει» σε απόσταση άνω των 40 χιλιομέτρων σε ξηρά , θάλασσα και αέρα. Με βάση τις επίσημες δηλώσεις του αναπληρωτή επικεφαλής της ουκρανικής φρουράς παραμεθορίου, Υποστράτηγου Vasyl Servatyuk, πρόκειται για ένα «μέτρο για την αντιμετώπιση των  ρωσικών απειλών από την Αζοφική Θάλασσα».
 Οι επίσημες γλώσσες μπορεί να κάνουν λόγο απλά για ένα ραντάρ, αλλά δεν είναι παρά ένα μέρος του πραγματικού σχεδίου καθώς πρόκειται να τοποθετηθούν μόνιμες ναυτικές δυνάμεις των ΗΠΑ, στο εσωτερικό της Μαύρης Θάλασσας.
 Με την πρόφαση της "ναυτικής άσκησης" και της "ελεύθερης ναυσιπλοΐας" πρόκειται να τοποθετηθούν επ αόριστων αμερικανικά πολεμικά πλοία AEGIS και υποβρύχια.
 Συγκεκριμένα η άσκηση φέρει το όνομα «Sea Breeze-2015» και θα λάβουν μέρος χώρες του ΝΑΤΟ, η Ουκρανία, η Μολδαβία και η Σουηδία (χώρες οι οποίες έχουν τεταμένες σχέσεις με τη Ρωσία λόγο του Ουκρανικού ζητήματος).
 Παρότι σύμφωνα με τη συνθήκη του Μοντρέ, την οποία πρόκειται να επικαλεσθεί το Κρεμλίνο, απαγορεύεται ρητά η παραμονή πολεμικών πλοίων για περισσότερες από 21 ημέρες στην περιοχή, οι ΗΠΑ πρόκειται να κρυφθούν πίσω από το δικαίωμα της "ελεύθερης ναυσιπλοΐας" σε μια προσπάθεια Ναυτικού των ΗΠΑ «να διατηρήσει μια σχεδόν συνεχή παρουσία στη Μαύρη Θάλασσα», σύμφωνα με τον διοικητή του 6ου Στόλου Τζέιμς Φόγκο.
 Οι συγκεκριμένες κινήσεις σίγουρα δεν πρόκειται να περάσουν απαρατήρητες από τη Ρωσική πλευρά, η οποία δεν πρόκειται να πάρει με καλό μάτι την ύπαρξη αμερικανικών δυνάμεων έξω ακριβώς από τη ναυτική τους βάση, ενώ αναμένονται δραματικές εξελίξεις τόσο για τους δύο αντίζηλους όσο και για όλο τον πλανήτη.

***

*** Αθλητική  ενημέρωση  :
Στο τέλος μίλησε η ελληνική ψυχή, 72-70 την Κροατία
~** ΕΛΛΑΔΑ-ΚΡΟΑΤΙΑ  72-70 .- ^ (Στο Ζάγκρεμπ)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λοτερμόζερ (Γερμανία), Τρουχίγιο (Ισπανία), Ζαμοΐσκι (Πολωνία)
Τα δεκάλεπτα: 13-18, 28-33, 51-57, 72-70
ΕΛΛΑΔΑ (Φώτης Κατσικάρης): Μπουρούσης 10 (5 ασ.), Ζήσης 7, Σπανούλης 16 (3 τρίπ., 6 ασ.), Καλάθης 2, Περπέρογλου, Σλούκας 2, Καϊμακόγλου, Κουφός 11 (9 ριμπ.), Πρίντεζης 13 (1), Παπανικολάου 2, Μάντζαρης 3, Αντετοκούνμπο 6.
ΚΡΟΑΤΙΑ (Βέλιμιρ Περάσοβιτς): Τόμιτς 9, Ρούντεζ, Στίπτσεβιτς, Σάριτς 11 (1), Ούκιτς 14 (2), Σιμόν 18 (3), Ντρέιπερ 2, Ζόριτς 8, Χεζόνια 8 (2/8 τρίπ.).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ  {3ος  όμιλος}
Ν-Η Β.

Ελλάδα 2-0 4
Ολλανδία 1-1 3
ΠΓΔΜ 1-1 3
Σλοβενία 1-1 3
Κροατία 1-1 3
Γεωργία 0-2 2

*** Αποτελέσματα και βαθμολογία:2ος ΟΜΙΛΟΣ (Βερολίνο)
Σερβία-Γερμανία 68-66
Τα δεκάλεπτα: 19-18, 39-38, 50-48, 68-66
Σερβία: Τεόντοσιτς 8, Σιμόνοβιτς 5, Κούζμιτς 4 (7ρ.), Μπογκντάνοβιτς 9, Μπιέλιτσα 12, Μάρκοβιτς 2, Κάλινιτς 6, Νέντοβιτς 6 (7ρ.), Ραντούλιτσα 7, Έρτσεγκ 9.
Γερμανία: Λο, Γκίφεϊ 3, Σαφάρτζικ 11, Πλάις 15 (7ρ.), Νοβίτσκι 15 (10ρ.), Σρέντερ 11 (6ασ.), Ζίπσερ 2 (6ρ., 5ασ.), Γκαβέλ 4, Βόιτμαν 5.

Ισλανδία-Ιταλία 64-71
Τα δεκάλεπτα: 21-22, 37-41, 48-52, 64-71
Ισλανδία: Χέρμανσον 4, Κάρασον, Ναθανάελσον, Σιγκούρνταρσον 7, Μπαέρινγκσον 14, Στέφανσον 11, Μαγκνούσον, Βιλιάλμσον 5, Γκούναρσον 4, Ερμολίνσκι 2, Πάλσον 17, Στέιναρσον.
Ιταλία: Ντέλα Βάλε, Μπελινέλι 12, Αραντόρι 5, Τζεντίλε 21, Γκαλινάρι 4 (10 ριμπ.), Μπαρνιάνι 5, Κουζίν 6, Ντατόμε 7, Μέλι 2, Τσιντσαρίνι 4, Χάκετ 5, Πολονάρα.

Τουρκία-Ισπανία 77-104
Τα δεκάλεπτα: 18-24, 38-54, 56-81, 77-104
Τουρκία: Οζμιζράκ 3, Γκιουλέρ 2, Οσμάν 9, Χερσέκ 7, Ιλιασόβα 15, Ερντέν 2, Μαχμούτογλου 12, Σαβάς 6, Κορκμάζ 2, Ντίξον 5, Κοκσάλ 12, Αλντεμίρ 2.
Ισπανία: Γκασόλ 21 (7ρ.), Φερνάντες 10, Ροντρίγκες 14 (5ασ.), Ενρανγκόμες 11 (6ρ.), Ρίμπας 8, Ρέγιες 12, Κλαβέρ, Σαν Εμετέριο 10, Αγκιλάρ, Γιούλ 9 (5ασ.), Μίροτιτς 9, Βίβες.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

Σερβία 2-0 4
Ιταλία 1-1 3
Γερμανία 1-1 3
Ισπανία 1-1 3
Τουρκία 1-1 3
Ισλανδία 0-2 2

***  Ολυμπιακός-Μπάγερν: Ουρές για ένα εισιτήριο έξω από το «Γ.Καραϊσκάκης» [εικόνα]
Μέσα σε ελάχιστες ώρες αναμένεται να εξαντληθούν και τα τελευταία εισιτήρια του Ολυμπιακού για το παιχνίδι με την Μπάγερν, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ.
Τα περίπου 5.000 εισιτήρια, τα οποία βγήκαν στην κυκλοφορία στις 10 το πρωί, αναμένεται να κάνουν «φτερά» αφού όπως ενημέρωσε η ερυθρόλευκη ΠΑΕ ανεβάζοντας φωτογραφία από τα εκδοτήρια στο «Γ.Καραϊσκάκης», η ζήτηση είναι τεράστια για ένα μαγικό χαρτάκι.
Ο Ολυμπιακός κάνει πρεμιέρα στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ την ερχόμενη εβδομάδα αντιμετωπίζοντας την πρωταθλήτρια Γερμανίας στο Φάληρο.

 Πηγή: http://www.iefimerida.gr

***  Κράτησε τα προσχήματα η Εθνική-Άντεξε στην πίεση των Ρουμάνων και πήρε το 0-0
«Όρθια», απέναντι στα δικά της προβλήματα αλλά και στην κάψα των Ρουμάνων για νίκη, έμεινε η Ελλάδα στην «Arena Nationala». Ξεπερνώντας τα… απανωτά σοκ από Νησιά Φερόε και Φινλανδία, η «γαλανόλευκη», αν και δεν απείλησε, άντεξε στην πίεση που δέχτηκε και κράτησε το 0-0 στο Βουκουρέστι.
Τελείως ακίνδυνη η ομάδα του Κώστα Τσάνα, καθώς δεν ενόχλησε καθόλου τον Ταταρουσάνου και τους αμυντικούς του. Παρά τα αρκετά αβίαστα λάθη στην μεσαία γραμμή, η ανασταλτική λειτουργία ήταν αυτό που κράτησε «ζωντανή» την Εθνική, που πριν δύο χρόνια στο ίδιο γήπεδο είχε πανηγυρίσει την πρόκρισή της στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.             
Το ματς:
Παρότι είχαν τον κόσμο αρκετά κεφάτο στις κερκίδες, οι Ρουμάνοι επέλεξαν να αφήσουν την μπάλα στα πόδια της Ελλάδας και να απειλήσουν πρεσάροντας. Η Εθνική αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα στην οργάνωση του παιχνιδιού και δεν μπορούσε να περάσει την μπάλα στο δεύτερο μισό του γηπέδου. Μάλιστα, η αδυναμία αυτή λίγο έλειψε να γίνει όπλο στα χέρια των γηπεδούχων, που όμως είδαν τον Καρνέζη να τους λέει «όχι» στην πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία έπειτα από αντεπίθεση στο 17’.
Το γήπεδο άρχισε να ζεσταίνεται και η ομάδα του Ιορντανέσκου… έκανε παιχνίδι. Παίρνοντας την μπάλα στα πόδια της, η Ρουμανία έφερε τους παίκτες του Τσάνα σε θέση άμυνας, όμως δεν τους ανησύχησε ιδιαίτερα. Η «γαλανόλευκη» με συνεργασία των Φορτούνη και Σάμαρη στον άξονα προσπάθησε να βγει στην αντεπίθεση, αλλά ο Ταταρουσάνου είχε ρόλο θεατή στο παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι στο φινάλε του ημιχρόνου απείλησαν με σέντρες από τα άκρα, όμως το γκολ δεν ήρθε και το 0-0 διατηρήθηκε.
Πολύ πιο ουσιαστικοί ήταν οι γηπεδούχοι στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου. Ευνοούμενοι από το ότι η Ελλάδα έπαιζε ελαφρώς πιο ανοιχτά, οι Ρουμάνοι έφταναν με μεγαλύτερη άνεση στην περιοχή του Καρνέζη. Στο παιχνίδι κυριάρχησαν οι δυνατές μονομαχίες στα άκρα της «γαλανόλευκης» άμυνας, με τον Χολέμπας να έχει αρκετή δουλειά απέναντι στους Τόρχε και Πόπα.
Τα λεπτά περνούσαν και η πίεση μπροστά στα ελληνικά καρέ αυξανόταν. Οι αλλαγές του Ιορντανέσκου και η χρησιμοποίηση δύο σέντερ φορ, περισσότερο μπέρδεψαν την ομάδα του και βόλεψαν την Εθνική, που βγήκε σταδιακά από την περιοχή της. Για πρώτη φορά στο παιχνίδι, στο τελευταίο δεκάλεπτο, η μπάλα πέρναγε με άνεση την μεσαία γραμμή και χρειάστηκε και η συμβολή των Ρουμάνων αμυντικών στο παιχνίδι. Οι παίκτες του Τσάνα πήραν ανάσες και το τελευταίο σφύριγμα τους βρήκε τουλάχιστον με έναν βαθμό αξιοπρέπειας, 0-0.
Οι συνθέσεις: 
Ρουμανία (Α. Ιορντανέσκου): Ταταρουσάνου, Ρατς, Κίρικες, Γκριγκόρε, Παπ, Τόρχε, Χόμπαν, Πιντίλι, Μπουντέσκου, Μαξίμ, Κεσερού
Στον πάγκο: Πόπα, Αλίμπετς, Σανμαρτεάν, Πρεπέλιτα, Φιλίπ, Μάτελ, Αντόνε, Λουνγκ, Γκοϊάν, Παντιλίμον, Μπούμπα, Μότι
Ελλάδα (Κ. Τσάνας): Καρνέζης, Χολέμπας, Κίτσιου, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τζιόλης, Φορτούνης, Σάμαρης, Φετφατζίδης, Αραβίδης, Μήτρογλου
Στον πάγκο: Καπίνο, Βελλίδης, Κονέ, Πλατέλλας, Γιαννούλης, Παπαδόπουλος, Καρέλης, Βύντρα, Φούντας, Μόρας, Ταχτσίδης
Πηγή: sport-fm.gr

***  Άγριο ξέσπασμα από τον Αλέφαντο για τους διεθνείς
Είδα και τα δύο παιχνίδια της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, θέλω να πω ορισμένα πράγματα διότι άλλοι γλείφουνε τους παίκτες και δεν τα λένε. Η Εθνική δεν έχει μόνο πρόβλημα με τους προπονητές οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με τον τεράστιο Ρεχάγκελ. Η Εθνική έχει πρόβλημα και με τους παίκτες. Δεν έχουν σχέση αυτοί οι παίκτες με ποδοσφαιριστές που είχαμε άλλες εποχές.
ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ 3-1 (ÔÅËÉÊÏÓ ÊÕÐÅËËÏÕ ÅËËÁÄÏÓ) / ÁËÅÖÁÍÔÏÓ ÐÑÏÐÏÍÇÔÇÓ - ÁÐÏÃÏÇÔÅÕÓÇ ÏËÕÌÐÉÁÊÏÕ  (ICON - ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ ÂËÁ×ÏÓ)
Με εξαίρεση την άμυνα. Ο τερματοφύλακας Καρνέζης είναι σταθερός, ο Μανωλάς ήταν εκπληκτικός τόσο κάτω στην ταχύτητα όσο στο ψηλό παιχνίδι, τους προλάβαινε όλους. Ο Μανωλάς επισκίασε τους πάντες, και τον Παπασταθόπουλο. Ο Χολέμπας το παλεύει από τη δική του πλευρά.
Ο άλλος παίκτης που ξεχωρίζει για εμένα σε αυτήν την Εθνική είναι ο μόνος παίκτης που μπορούσε να πάρει την μπάλα και να ντριμπλάρει: Ο Κονέ. Και στα δύο ματς. Και κακώς τον έβαζαν στην άκρη, αυτός είναι κλασικό 8άρι.
Η κατάντια η μεγάλη είναι που δεν μπορούν να πάρουνε την μπάλα οι μπροστινοί να πάνε στο ένας εναντίον ενός. Είδα έναν Φετφατζίδη που ήταν σαν να πέρναγε την ώρα του, «νεκρός», ανύπαρκτος. Είδα έναν Αραβίδη σούπερ ανύπαρκτο, δεν ακούμπαγε μπάλα, πάρε ρε την μπάλα να μπεις μέσα, μπορείς;
Είδα έναν Μήτρογλου που αν δεν είχε αυτό το όνομα, ούτε την πόρτα της Εθνικής δε θα πέρναγε. Αγνώριστος, σαν «παππούς», δεν υπάρχει άλλος τέτοιος «παππούς».
Ο μόνος παίκτης που μπορούσε να πάρει την μπάλα και να ντριμπλάρει, να μπουκάρει, ήταν ο Κονέ. Και τα δύο μόνα σουτ με τα οποία απειλήσαμε, ήταν του Κονέ.
Η Εθνική έχει μεγάλο πρόβλημα στα χαφ και στην επίθεση. Ο Σάμαρης είναι το ένα λάθος μετά το άλλο, ο Τζιόλης είναι ο γνωστός Τζιόλης, καλύτερος από τους άλλους εκεί, φανταστείτε για τι πρόβλημα μιλάμε. Ο Φορτούνης χτύπησε και βγήκε.
Το πιο κουφό που είδα ήταν η αλλαγή του Τσάνα να βάλει μέσα τον Βύντρα ώστε να περάσει τον Κίτσιου μπροστά στη θέση του Φετφατζίδη. Εντάξει, τα είδαμε όλα, δραματική κατάσταση.
Έξι ώρες να έπαιζε η Εθνική με τους Ρουμάνους και με τους Φινλανδούς γκολ δε θα έβαζε. Μεγάλο πρόβλημα στα χαφ και στην επίθεση.
Και μιλάμε για μία Ρουμανία σε αποσύνθεση. Καλά, με τον Σανμαρτεάν ρε; Πριν …15 χρόνια είχε έρθει στον Παναθηναϊκό και δεν έπιασε. Με τον Σανμαρτεάν ρε σε αυτήν την ηλικία τώρα; Η ομάδα του Ρεχάγκελ θα είχε βάλει 3 γκολ σε αυτή τη Ρουμανία.
Πάμε τώρα να κάνουμε ένα σχόλιο για τον Ολυμπιακό σε ό,τι αφορά τον Ντοσεβί που τον έδωσε δανεικό και τον Ντουρμάζ που τον έκοψε από τη λίστα του Τσάμπιονς Λιγκ. Εγώ είχα βγει και είχα πει πολλές φορές ότι μου σπάει τα νεύρα ο Ντουρμάζ διότι ενώ είναι καλός παίκτης δεν πάει με τίποτα στο γκολ. Ότι γίνεται η μπαλιά από την άλλη πλευρά και ο Ντουρμάζ κάθεται έξω από την περιοχή και κοιτάει. Ναι, αλλά τον είδα τώρα και έπαιζε Εθνική Σουηδίας σε άλλη θέση. Και γενικώς παίζει εκεί στην Εθνική Σουηδίας. Μήπως είναι πολυτέλεια να παίζει κάποιος στην εθνική Σουηδίας και εσύ να μην τον δηλώνεις στη λίστα του Τσάμπιονς Λιγκ;
Όλα θα εξαρτηθούν από το πώς θα βγουν οι νέες μεταγραφές του Ολυμπιακού. Αν αποδειχτούν καλοί παίκτες, θα δικαιωθεί ο Σίλβα για Ντοσεβί, Ντουρμάζ, Φουστέρ. Εγώ μέχρι τώρα με αυτά που βλέπω είμαι επιφυλακτικός με τον προπονητή του Ολυμπιακού. Λείπουν πράγματα από το παιχνίδι της ομάδας, δεν βλέπω ορισμένα βασικά στοιχεία. Πρέπει να περιμένουμε όμως.
Η γνώμη μου είναι ότι η διοίκηση του Ολυμπιακού πλήρωσε πολλά λεφτά, δεν πούλησε, έκανε ό,τι μπορούσε φέτος για να ενισχύσει την ομάδα. Από τον προπονητή εξαρτάται πώς θα αξιοποιήσει το υλικό και πώς θα δικαιωθεί για τις μεταγραφικές του επιλογές.
Και ο Ντοσεβί αν ήταν καλή κίνηση που δόθηκε δανεικός ή όχι, και ο Ντουρμάζ αν έπρεπε να πεταχτεί εκτός Τσάμπιονς Λιγκ ή όχι, θα εξαρτηθεί από τις νέες μεταγραφές. Αν ο Ερνάνι, ο Πάρντο και οι άλλοι βγουν παικταράδες, τότε ΟΚ. Αν όμως δεν δικαιωθούν οι μεταγραφές, τότε ο Ντοσεβί είχε θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Είχε βελτιωθεί.
Η διοίκηση του Ολυμπιακού έφερε τόσους παίκτες που βλέπεις ολόκληρο Ντουρμάζ έξω από τη λίστα του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Φουστέρ έξω και εκείνος από τη λίστα, ο Ντοσεβί να μη χωράει καν στο ρόστερ.
Βλέπεις επίσης Έλληνες ταλαντούχους όπως ο Κολοβός ή ο Γιαννιώτας, εξτρέμ και αυτοί, όλοι αυτοί για τους οποίους μιλάμε τώρα είναι εξτρέμ, να είναι στα αζήτητα. Πάντως η κατάσταση της Εθνικής και όχι μόνο στην Ανδρών, αλλά και πιο κάτω, δεν εμπνέει καμία αισιοδοξία για Έλληνες παίκτες, κάτι που λέω σταθερά τα τελευταία χρόνια όταν ακούω να λένε για ελληνοποίηση του Ολυμπιακού. Ποια ελληνοποίηση; Αν υπήρχαν σούπερ Έλληνες, ναι. Δε βλέπω όμως τέτοιους να υπάρχουν.
Ελπίζω να μας βγει πολύ καλός αυτός ο Νιγηριανός σέντερ φορ που πήρε ο Ολυμπιακός διότι από την αρχή έλεγα ότι θα έχουμε πρόβλημα εκεί με τον Ισλανδό, τον Χάρα και τον Πουλίδο. Πράγματι λοιπόν με τον Χάρα απηύδησαν και μέσα στην ομάδα, ο Πουλίδο τώρα λένε ότι πάλι έχει νομικά θέματα, ο δε Φινμπόγκασον δεν έχει δείξει ως τώρα κάτι το εντυπωσιακό. Πρέπει να περιμένουμε. Το θέμα είναι ότι η ομάδα δεν είναι έτοιμη, πολλοί παίκτες δεν είναι έτοιμοι, και πλησιάζει το ματς με την Μπάγερν. Θέλω να δω τον Ολυμπιακό στο ματς με τον Πλατανιά, εκεί θα δείξει η ομάδα σε τι κατάσταση είναι.  http://www.sportdog.gr/  .-

*** Χωρίς μπλούζα στο γήπεδο – Αυτή είναι η κοπέλα που διέκοψε το Ρουμανία-Ελλάδα [εικόνες]
Το παιχνίδι της Εθνικής μας ομάδας στο Βουκουρέστι απέναντι στη Ρουμανία δεν πρόσφερε πλούσιο θέαμα, μένοντας στο 0-0, όμως η εισβολή μιας κοπέλας χωρίς μπλούζα στον αγωνιστικό χώρο έκλεψε την παράσταση.
Οι κάμερες φυσικά δεν έδειξαν ποτέ τι ακριβώς συνέβαινε στον αγωνιστικό χώρο, αφού αυτή είναι η εντολή της UEFA για οτιδήποτε μη αγωνιστικό, ωστόσο οι φωτογραφίες της νεαρής κοπέλας έχουν αρχίσει να διαρρέουν στα social media.
Η επέμβαση του άνδρα ασφαλείας ήταν άμεση, ενώ η κοπέλα είχε προλάβει να βγάλει την μπλούζα της, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει ακόμα γνωστός ο λόγος για τον οποίο εισέβαλε στο γήπεδο.


Πηγή: www.iefimerida.gr


***  Στον 3ο όμιλο ΣΤΟ  ΓΙΟΥΡΟΜΠΑΣΚΕΤ  :
Οι Σλοβένοι επικράτησαν της Ολλανδίας
~ ΣΛΟΒΕΝΙΑ-ΟΛΛΑΝΔΙΑ   81-74  .-  ^ 
Δεκάλεπτα: 23-15, 41-29, 57-52, 81-74.
Σλοβενία: Γιοκσίμοβιτς 3, Πρέπελιτς 16, Μπλάζιτς 13, Νίκολιτς 2, Ντράγκιτς 13, Ζούπαν 3, Μπάλαζιτς 7, Ζάγκορατς, Όμιτς 11, Κλόμπουτσαρ 9, Σλόκαρ 4.
Ολλανδία: Γουίλιαμς, Γ. Ντε Γιονγκ 19, Κλουφ 25, Κεράζι, Ντε Πάγκτερ, Άκερμπουμ 2, Σάφτενααρ 2, Ν. Ντε Γιονγκ 6, Σμόιλντερς 14, Νόρελ 6, Σλάγκτερ.

***
Live: Γεωργία - Ελλάδα (19:00), στον δρόμο για τους «16»
~*  ΓΕΩΡΓΙΑ -ΕΛΛΑΔΑ   68-79 , (22-50 ) ,- ^
 Τα δεκάλεπτα: 15-25, 22-50, 48-61, 68-79
ΓΕΩΡΓΙΑ (Κοκόσκοφ): Πούλεν 4, Πατσούλια 4, Τσιντσάτζε 5 (1), Σερμαντίνι 9, Σανάτζε 2, Μαρκοϊσβίλι 11 (3), Πατσάτσια, Σανικίτζε 10 (1), Μπουριανάτζε 3 (1), Σενγκέλια 20.
ΕΛΛΑΔΑ (Κατσικάρης): Μπουρούσης 4, Ζήσης 11 (1), Σπανούλης 2, Καλάθης 19 (4), Σλούκας 3, Καϊμακόγλου 8 (2), Κουφός 12, Πρίντεζης 3 (1), Παπανικολάου 5, Μάντζαρης, Αντετοκούνμπο 12 (2).
Η Εθνική επικράτησε της Γεωργίας για το 3Χ3

Στο  2ο  όμιλο στο ΓΙΟΥΡΟΜΠΑΣΚΕΤ  :
Μεσημεριανός... περίπατος για τη Σερβία, 93-64 την Ισλανδία
~*  ΣΕΡΒΙΑ-ΙΣΛΑΝΔΙΑ   93-64  .- ^
Τα δεκάλεπτα: 24-16, 42-32, 67-48, 93-64
Σερβία: Τεόντοσιτς 4, Σιμόνοβιτς 3, Κούζμιτς 11, Μπογκντάνοβιτς 9, Μπιέλιτσα 7, Μάρκοβιτς 2, Κάλινιτς 12, Νέντοβιτς 15, Μιλοσάβλιεβιτς 8, Ραντούλιτσα 13, Έρτσεγκ 3, Μιλουτίνοφ 6.
Ισλανδία: Χέρμανσον 6, Κάρασον, Ναθανάελσον, Σιγκούρνταρσον 6, Μπαέρινγκσον 8, Στέφανσον 3, Μαγκνούσον 3, Βιλιάλμσον 9, Γκούναρσον 18, Ερμολίνσκι 6, Πάλσον 3, Στέιναρσον 2.

***  Συνοπτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ στις αναμετρήσεις της 8ης αγωνιστικής για τους προκριματικούς του EURO 2016:1ος ΟΜΙΛΟΣ
==========

Λετονία-Τσεχία 1-2
(73΄ Ζιούζινς - 13΄ Λιμπέρσκι, 25΄ Νταρίντα)
Τουρκία-Ολλανδία 3-0
(8΄ Οτζιακούπ, 26΄ Τουράν, 86΄ Γιλμάζ)
Ισλανδία-Καζακστάν 0-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

1. Ισλανδία 8 6-1-1 15-3 19
2. Τσεχία 8 6-1-1 16-10 19
3. Τουρκία 8 3-3-2 11-9 12
4. Ολλανδία 8 3-1-4 13-10 10
5. Λετονία 8 0-4-4 4-16 4
6. Καζακστάν 8 0-2-6 5-16 2

2ος ΟΜΙΛΟΣ
==========

Ουαλία-Ισραήλ 0-0
Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Ανδόρα 3-0
(14΄ Μπίτσακτσιτς, 30΄ Τζέκο, 45΄ Λούλιτς)
Κύπρος-Βέλγιο 0-1
(85΄ Αζάρ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

1. Ουαλία 8 5-3-0 9-2 18
2. Βέλγιο 8 5-2-1 17-3 17
3. Ισραήλ 8 4-1-3 14-9 13
4. Βοσνία 8 3-2-3 12-10 11
5. Κύπρος 8 3-0-5 12-13 9
6. Ανδόρα 8 0-0-8 3-30 0

3ος ΟΜΙΛΟΣ
==========

08/09/2015 Λευκορωσία-Λουξεμβούργο
08/09/2015 ΠΓΔΜ-Ισπανία
08/09/2015 Σλοβακία-Ουκρανία

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

1. Ισπανία 7 6-0-1 17-3 18
2. Σλοβακία 7 6-0-1 13-5 18
3. Ουκρανία 7 5-0-2 12-3 15
4. Λευκορωσία 7 1-1-5 5-14 4
5. Λουξεμβούργο 7 1-1-5 4-17 4
6. ΠΓΔΜ 7 1-0-6 6-15 3

4ος ΟΜΙΛΟΣ
==========

07/09/2015 Πολωνία-Γιβραλτάρ
07/09/2015 Ιρλανδία-Γεωργία
07/09/2015 Σκοτία-Γερμανία

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

1. Γερμανία 7 5-1-1 19-5 16
2. Πολωνία 7 4-2-1 21-6 14
3. Ιρλανδία 7 3-3-1 16-5 12
4. Σκοτία 7 3-2-2 12-7 11
5. Γεωργία 7 2-0-5 5-13 6
6. Γιβραλτάρ 7 0-0-7 1-38 0

5ος ΟΜΙΛΟΣ
==========

08/09/2015 Αγγλία-Ελβετία
08/09/2015 Λιθουανία-Σαν Μαρίνο
08/09/2015 Σλοβενία-Εσθονία

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

1. Αγγλία 7 7-0-0 24-3 21
2. Ελβετία 7 4-0-2 16-6 15
3. Εσθονία 7 3-1-3 4-5 10
4. Σλοβενία 7 3-0-3 14-10 9
5. Λιθουανία 7 2-0-5 4-13 6
6. Σαν Μαρίνο 7 0-1-6 0-25 1

6ος ΟΜΙΛΟΣ
==========

07/09/2015 Φινλανδία-Ν. Φαρόε  2-0
07/09/2015 Β. Ιρλανδία-Ουγγαρία  1-1
07/09/2015 Ρουμανία-Ελλάδα  0-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

1. Β.Ιρλανδία 7 5-1-1 11-5 16
2. Ρουμανία 7 4-3-0 7-1 15
3. Ουγγαρία 7 3-3-1 5-3 12
4. Φινλανδία 7 2-1-4 6-8 7
5. Νησιά Φαρόε 7 2-0-5 5-11 6
6. Ελλάδα 7 0-2-5 2-8 2

7ος ΟΜΙΛΟΣ
==========

08/09/2015 Λιχτενστάιν-Ρωσία
08/09/2015 Μολδαβία-Μαυροβούνιο
08/09/2015 Σουηδία-Αυστρία

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

1. Αυστρία 7 6-1-0 12-2 19
2. Σουηδία 7 3-3-1 10-5 12
3. Ρωσία 7 3-2-2 10-4 11
4. Μαυροβούνιο 7 2-2-3 6-8 8
5. Λιχτενστάιν 7 1-2-4 2-14 5
6. Μολδαβία 7 0-2-5 3-10 2

8ος ΟΜΙΛΟΣ
==========

Μάλτα-Αζερμπαϊτζάν 2-2
(55΄ Μιφσούντ, 71΄ Έφιονγκ - 36΄, 80΄ Αμιρκούλιεφ)
Νορβηγία-Κροατία 2-0
(51΄, 69΄ Μπέργκετ)
Ιταλία-Βουλγαρία 1-0
(5΄ πεν. Ντε Ρόσι)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

1. Ιταλία 8 5-3-0 11-5 18
2. Νορβηγία 8 5-1-2 10-8 16
3. Κροατία 8 4-3-1 16-5 15
4. Βουλγαρία 8 2-2-4 7-9 8
5. Αζερμπαϊτζάν 8 1-3-4 6-13 6
6. Μάλτα 8 0-2-6 3-13 2
* Η Κροατία έχει -1 βαθμό

9ος ΟΜΙΛΟΣ
==========

07/09/2015 Αρμενία-Δανία
07/09/2015 Αλβανία-Πορτογαλία

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

1. Πορτογαλία 5 4-0-1 7-4 12
2. Αλβανία 5 3-2-0 7-2 11
3. Δανία 6 3-2-1 8-4 11
4. Αρμενία 6 0-1-5 5-11 1
5. Σερβία 6 1-1-4 5-11 1
* Η Σερβία έχει -3 βαθμούς

ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ

Στην τελική φάση που θα διεξαχθεί στη Γαλλία (10/6-10/7 2016) θα συμμετάσχουν 24 ομάδες. Οι δύο πρώτες των εννέα ομίλων προκρίνονται απευθείας, μαζί με την καλύτερη τρίτη. Οι υπόλοιπες οκτώ ομάδες που θα κατακτήσουν την τρίτη θέση στον όμιλό τους, θα σχηματίσουν τέσσερα ζευγάρια που θα αναμετρηθούν σε αγώνες πλέι οφ (εντός-εκτός). Χωρίς προκριματικούς θα συμμετάσχει και η διοργανώτρια, Γαλλία.

***

 ~*  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015  :
~* ARFARA  NEWS  Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  01 Σεπτεμβρίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-01-2015.html  .-
~*  ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης  Τετάρτη  02  Σεπτεμβρίου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-02-2015.html .-
~ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  03  Σεπτεμβρίου  2015  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-03-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  07 Σεπτεμβρίου 2015   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-07-2015.html .-
~ Διαδρομές -εκδρομές στις ομορφιές της Ελλάδας  μας  4, 5  και  6  Σεπτεμβρίου  2015 : Δευτέρα  07-09-2015   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/09/4-5-6-2015.html ,.- 
~Η  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  ΜΑΣ   Τρίτη  08 Σεπτεμβρίου  2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/09/08-2015.html .-
~   
~  ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4355 video.  -    Σταματης Σκουλικας ,                     
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2549 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2569   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9457   βίντεο   .-
***
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4538 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 505  /  
 https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.285 
 Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        

*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   499 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  453. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 116 /140 .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~                                 

 STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   



**  Τραγουδάει  ο Σταματάκος 2-9-2015: http://youtu.be/Ov1K0zhQ7Xs ,

ΒΙΝΤΕΟ  από  τριήμερη  εκδρομή στις ομορφιές της Ελλάδας  μας  : KALAMATA-PATRA- ΒΟΛΟΣ -ΛΑΡΙΣΣΑ -ΗΜΑΘΙΑ- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ -ΒΕΡΟΙΑ -ΓΡΕΒΕΝΑ- ΜΕΤΣΟΒΟ -ΓΙΑΝΝΕΝΑ- -ΤΕΡΟΒΟ- ΑΡΤΑ -ΜΕΣΣΟΛΟΓΓΙ -ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ-....ΚΑΛΑΜΑΤΑ ....

1.-ΘΗΒΑ  ενημέρωση  αφήγηση Αθανασίας 4/9/2015: http://youtu.be/pyfAUHbIzb8 ,
2.- Διαδρομή Ε Ο  Αθηνών  Λαμίας  4 /9 /2015 : http://youtu.be/VNCrZOn5XM8
 3.- Διαδρομή προς Αμαλιάπολη Μαγνησίας  4- 9- 2015 ; http://youtu.be/_9Hyd0RjO6A ,
4.-ΑΜΑΛΙΑΠΟΛΗ Μαγνησίας  αφήγηση ενημέρωση από Αθανασία  4- 9-2015: http://youtu.be/81YN2uqaiSU ,
5.- Ανέκδοτο Αποστόλη Φ Δ  4/9/2015 Μονή Ξενιάς : http://youtu.be/qlYI0RjIOo0 ,
6.- Ν  ΚΥΚΙΝΘΟΣ Αμαλιάπολης Μαγνησίας  4 -9 -2015: http://youtu.be/_Gg4kv68OPM ,
7.- Ι Μ  Κάτω  Ξενιάς  αφήγηση ενημέρωση από Αθανασία 4/9/2015 : http://youtu.be/uz6Fbl2gIHw ,
8.~  Ι Μ  ΞΕΝΙΑΣ  φθάνοντας  διαδρομή 4/9/2015 : http://youtu.be/QTJByyzqx50 ,
9 ~Ι  Μ ΞΕΝΙΑΣ  4-9-2015 : http://youtu.be/E36oUmleX7U ,
10 ~I M  ΞΕΝΙΑΣ  προσκύνημα  4/9/2015 : http://youtu.be/sib7ySefvT8 ,
11. ~Ι M  ΞΕΝΙΑΣ Προσκύνημα εντός Ι Ν  4-9-2015 : http://youtu.be/mEkJ5hAzy8o ,
12 ~ Ι Μ  Ξενιάς Μαγνησίας αφήγηση για Ι Εικόνα 4/9/2015: http://youtu.be/RSe7STOj3fI ,
13 ~ ΒΟΛΟΣ ενημέρωση 4/9/2015: http://youtu.be/lePNA0LBEoc ,
 14 ~    Αγχίαλος Βόλου ενημέρωση 4/9/2015: http://youtu.be/roX5DHAx1gY ,
15 ~Αϊδίνιο Βόλου 4/9/2015 : http://youtu.be/PxxabMrCmO4 ,
16 ~Αλμυρός ΄Βόλου  4/9/2015 ενημέρωση: http://youtu.be/rzaDzbVgR1Q ,
17 ~ Προσκύνημα στον τάφο Οσίου Παϊσιου Αγιορείτη μοναχού στη Σουρωτή 5/9/2015: http://youtu.be/V2TlfZfd-HY ,
18 ~ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ στο Βέρμιο Θεία Λειτουργία 6/9/2015: http://youtu.be/-TU29pos5bc ,
19 ~Μονή Ιωάννη Θεολόγου φεύγοντας 5/9/2015: http://youtu.be/H64KTMA0SQ8 ,
20 ~Παραθαλάσσια χωριά Θερμαϊκού Λάρισας και Όσσας 5/9/2015   διαδρομή: http://youtu.be/pRd1bmHkqDw ,
21 ~ Ι Μ  Ιωάννου Θεολόγου Ταγαράδες Σουρωτή ενημέρωση 5/9/2015: http://youtu.be/sSVFcqQYM9M
22 ~Ι Μ Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο φτάνοντας διαδρομή 6/9/2015: http://youtu.be/OntrsNbC88w 
23  ~ΠΑΛΑΙΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΗΛΙΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 6/9/2015: http://youtu.be/gsYfxaQeycc
24 ~ Ι Μ  Ιωάννη Θεολόγου Σουρωτής 5-9-2015 : http://youtu.be/Mf0QRKN-ZPU  ,
25  ~ Παναγία Σουμελά ενημέρωση 6/9/2015 ΒΕΡΟΙΑ: http://youtu.be/JnzHj--h-D8 ,
26  .-  ~Παναγία Σουμελά 6/9/2015 Θεία  Λειτουργία παρακολούθηση:
 http://youtu.be/20EZirZG-Vk ,
27  ~*Παναγία Σουμελά Βερμίου 6/9/2015: http://youtu.be/ZwvMSltdSWE ,

28  ~*ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ στο Βέρμιο 6/9/2015: http://youtu.be/mHztoPNt5Sk ,
29  ~* Παναγία Σουμελά στο ΒΕΡΜΙΟ όρος 6/9/2015: http://youtu.be/O-gx97lf3-g ,     
30  ~   ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ  διαδρομή αφήγηση ενημέρωση Αθανασίας 6/9/2015 : https://youtu.be/e3fblmQ6H48
31 .-  Βέροια αφήγηση ενημέρωση  5/9/2015: 015: http://youtu.be/VyOL5EhK2UQ  

32.-  Διαδρομή από Μηλιά για Γρεβενά 6/9/2015: http://youtu.be/FhFojhSU7_E ,     
33 ~Διαδρομή προς Μηλιά Γρεβενών 6/9/2015: http://youtu.be/tIjaxwNhs64 ,
34 ~Διαδρομή στα ΓΡΕΒΕΝΑ 6/9/2015: http://youtu.be/R6CYgKgV_fA ,
  34 ~Διαδρομή στα ΓΡΕΒΕΝΑ 6/9/2015:      http://youtu.be/aQbYpXvh98o , 
35~ΔΙΟΝ αφήγηση Αθανασία  5/9/2015: http://youtu.be/ioDuwSFVQRU
36~* ΙΩΑΝΝΙΝΑ αφήγηση ενημέρωση Αθανασία 6/9/2015: http://youtu.be/tisR_CWfw_0 ,
37~*Κάστρο στον Πλαταμώνα 5/9/2015:  http://youtu.be/NyImj3OSqEU
38~*ΛΟΥΡΟΣ Τέροβο διαδρομή 6/9/2015:
 http://youtu.be/P3K-XKeOHYM ,
39~*ΜΕΤΣΟΒΟ ΑΦΉΓΗΣΗ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ Αθανασία  6/9/2015: http://youtu.be/aQbYpXvh98o ,  
 
40~*  ΜΕΤΣΟΒΟ διαδρομή 6/9/2015: http://youtu.be/QUeE0BHNP_4 ,  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου