ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τρίτη  21  Ιουλίου  2015  :
~

~

~
 
***  21 Ιουλίου
Μαρτύρων Aκακίου, Γεωργίου, Ευγενίου, Θεοδώρου, Θεοφίλου, Iούστου, Ματθαίου, Τροφίμου. Oσίων Συμεών του δια Χριστόν σαλού (†590), Μανουήλ βασιλέως του δια του αγγελικού σχήματος μετονομασθέντος Ματθαίου, Ιωάννου του αρχιμανδρίτου και Στυλίτου, Ονουφρίου του Ρώσου και Παρθενίου επισκόπου Ραδοβιζίου Άρτης (†1777). Σύναξις υπεραγίας Θεοτόκου .εν τοις Άρματίον.
21/07  Απολυτίκιο των Αγ. Συμεών, Ιωάννου - 21 ΙΟΥΛΙΟΥ:
https://youtu.be/Bcy39TXnYto?list=PL0186FD07E99A39E4 ,
 
~
***  Φεύγουν 32.256 αιτούντες άσυλο από την Ελλάδα και την Ιταλία

Οι 28 υπουργοί της ΕΕ αρμόδιοι για τα ζητήματα της μετανάστευσης αποφάσισαν την Τρίτη στις Βρυξέλλες τη μετεγκατάσταση σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες 32.256 αιτούντων άσυλο που βρίσκονται σήμερα στην Ελλάδα και την Ιταλία. Η αρχική πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έκανε λόγο για μετεγκατάσταση 40.000 αιτούντων άσυλο, αριθμό που δεν κατάφεραν, ωστόσο να φτάσουν οι εθελοντικές προσφορές των κρατών μελών. Οι 28 κατέληξαν επίσης στο συμπέρασμα ότι το ζήτημα πρέπει να ξανασυζητηθεί πριν το τέλος της χρονιάς, με σκοπό να γίνει ακόμα μια προσπάθεια να συμφωνήσουν στην μετεγκατάσταση και των υπολοίπων 8.000. Οι αιτούντες άσυλο που θα επωφεληθούν κυρίως από τη συμφωνία για τη μετεγκατάσταση θα είναι κυρίως αυτοί που προέρχονται από χώρες όπως η Συρία, η Ερυθραία, η Σομαλία και το Ιράκ. Επιπλέον, αποφασίστηκε η επανεγκατάσταση περισσότερων από 20.000 ήδη αναγνωρισμένων προσφύγων εντός των χωρών της ΕΕ. «Η αλληλεγγύη δεν είναι σλόγκαν» δήλωσε σε συνέντευξη τύπου μετά το πέρας του συμβουλίου δικαιοσύνης και εσωτερικών υποθέσεων, ο Ευρωπαίος επίτροπος για τη Μετανάστευση, Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο ίδιος εξήγησε ότι παρόλο που η πρόταση της επιτροπής δεν έγινε δεκτή στο σύνολό της, το γεγονός ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ δέχτηκαν να βοηθήσουν την Ελλάδα και την Ιταλία στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών είναι ένα «ιστορικό βήμα μπροστά». Αξίζει να σημειωθεί πως η αρχική πρόταση της Κομισιόν περιλάμβανε υποχρεωτικές ποσοστώσεις, κάτι που επίσης δεν έγινε αποδεκτό από τα κράτη μέλη, κάποια από τα οποία αρνήθηκαν να προσφέρουν θέσεις ή προσέφεραν πολύ λίγες. Οι πιο απρόθυμες χώρες ήταν η Ουγγαρία (καμία θέση για μετεγκατάσταση και καμία για επανεγκατάσταση), η Αυστρία ( καμία θέση για μετεγκατάσταση και 1900 για επανεγκατάσταση), η Σλοβακία (100 για μετεγκατάσταση και 100 για επανεγκατάσταση) και η Σλοβενία (20 για μετεγκατάσταση και 230 για επανεγκατάσταση) Ο πρόεδρος του Συμβουλίου και υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, Ζαν Ασελμπορν αναφερόμενος σε αυτές τις χώρες, χαρακτήρισε την ανταπόκρισή τους «ντροπιαστική ή και απογοητευτική». Τέλος, το συμβούλιο των υπουργών της ΕΕ υιοθέτησε ένα ακόμα μέτρο, τη δημιουργία στην Ελλάδα και την Ιταλία των λεγόμενων «hot spots» (σημείων υποδοχής). Σε αυτά τα σημεία θα γίνεται η ταυτοποίηση και καταγραφή των αιτούντων άσυλο με τη συνδρομή των αρμόδιων υπηρεσιών της ΕΕ, όπως είναι η Europol, η Frontex και το Ευρωπαϊκό Γραφείο Υποστήριξης Ασύλου. «Από τα μεσάνυχτα σήμερα το Κοινό Ευρωπαϊκό Σύστημα Ασύλου θα είναι πλήρες, δίνοντας στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα υψηλότερα πρότυπα ασύλου σε όλο τον κόσμο» δήλωσε ο Δ. Αβραμόπουλος υπογραμμίζοντας πως «τώρα, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι το σύστημα θα εφαρμοστεί πλήρως». iefimerida.gr - 
~
***   Εγκρίθηκε η επέκταση της αστικής περιοχής μέχρι το νοσοκομείο, δρομολόγια πλέον και από το Αστικό ΚΤΕΛ          
      
Εγκρίθηκε χθες το απόγευμα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου η επέκταση της αστικής περιοχής Καλαμάτας μέχρι το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας (Αντικάλαμος) και η εκτέλεση δρομολογίων από το Αστικό ΚΤΕΛ Καλαμάτας.
Το θέμα εισηγήθηκε η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, και το Συμβούλιο αποφάσισε συγκεκριμένα την επέκταση της αστικής περιοχής Καλαμάτας μέχρι το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας (Αντικάλαμος) και το Αστικό ΚΤΕΛ Καλαμάτας, ως εκ του νόμου αρμόδιο, να διαθέσει τον αναγκαίο αριθμό λεωφορείων,  ώστε η συγκοινωνία να διεξάγεται κάθε 30΄ το βραδύτερο.
H εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου από το Αστικό ΚΤΕΛ Καλαμάτας θα ξεκινήσει από την υπογραφή της κατάστασης των ελάχιστων υποχρεωτικών δρομολογίων από την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας
Υπενθυμίζεται ότι το 2008 τα όρια της αστικής περιοχής του Δήμου Καλαμάτας επεκτάθηκαν μέχρι την περιοχή του Ασπροχώματος και το ΤΕΙ με απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Μεσσηνίας και κατόπιν απόφασης-γνωμοδότησης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας. Φέτος το Φεβρουάριο το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας γνωμοδότησε θετικά υπέρ της επέκτασης της αστικής περιοχής μέχρι το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.  Β.Β.
 ~
***   Χωρίς... άγχος στη Βουλή την Τετάρτη ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας           
Η ελληνική πλευρά πρόσθεσε ως αίτημα την υιοθέτηση νομοσχεδίου για το μορατόριουμ της πρώτης κατοικίας.
Χωρίς... άγχος στη Βουλή την Τετάρτη ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας
-  Αργά το βράδυ της Δευτέρας κατατέθηεκ στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα επείγοντα μέτρα εφαρμογής του Ν. 4334/2015. Το κύριο σώμα του νομοσχεδίου αναθεωρεί τις πολυάριθμες διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ενώ περιλαμβάνει και λοιπές διατάξεις των προαπαιτούμενων της τελικής συμφωνίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εταίρων.
Το νομοσχέδιο, το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Βουλής, αναμένεται να ψηφιστεί την Τετάρτη και περιλαμβάνει τις διατάξεις για τους πλειστηριασμούς που είχαν προκαλέσει αντιδράσεις τον Νοέμβριο του 2014  και ενσωματώνει και την κοινοτική οδηγία που προστατεύει τις καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ. 
Ωστόσο, δεν περιλαμβάνει τις διατάξεις για τις πρόωρες συντάξεις και την φορολογία των αγροτών. 
Οι ρυθμίσεις αυτές θεωρούνταν βασικό προαπαιτούμενο του δεύτερου πακέτου που προβλέπει η συμφωνία με τους δανειστές αλλά το Μαξίμου αποφάσισε να μην τις φέρει στη Βουλή αυτή την εβδομάδα, μετα από τις έντονες αντιδράσεις αγροτών και αντιπολίτευσης. Έτσι, η υπερψήφιση των μέτρων δεν τίθεται εν αμφιβόλω, καθώς κατά μεγάλη πλειοψηφία η αντιπολίτευση στηρίζει τη συμφωνία και τα προαπαιτούμενα μέτρα.
Ωστόσο, η ψηφοφορία της Τετάρτης παραμένει να καθοριστικό crash test για την κυβέρνηση, που ήδη βρίσκεται "στο όριο", μετά τις 32+7 απώλειες στην ψηφοφορία της περασμένης εβδομάδας, με κυβερνητικές πηγές για διαμηνύουν πως αν ο αριθμός των βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας την επομένη της ψηφοφορίας είναι μικρότερος των 120, πέφτει η κυβέρνηση, επιχειρώντας να αποτρέψουν περαιτέρω "αποσκιρτήσεις".
Ετσι,  την Τετάρτη, 22.07.2015, η συζήτηση/ψηφοφορία στη Βουλή θα γίνει για:
- Τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ο οποίος αποτελεί μείζονα αναμόρφωση των διαδικασιών και ρυθμίσεων για το σύστημα πολιτικής δικαιοσύνης και μπορεί να επιταχύνει σημαντικά τη δικαστική διαδικασία και να μειώσει τα κόστη.
- Την ενσωμάτωση της οδηγίας BRRD, που αφορά την ασφάλεια των καταθέσεων, καθώς και την εξυγίανση των τραπεζών. 
 Όσον αφορά την έλευση της τρόικα στην Αθήνα, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, «οι θεσμοί αυτή τη στιγμή εργάζονται με τις ελληνικές αρχές για τις συγκεκριμένες δεσμεύσεις που προκύπτουν από τη συμφωνία της συνόδου κορυφής της 12ης Ιουλίου, δηλαδή για την ψήφιση του κώδικα πολιτικής δικονομίας και την ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας για την εξυγίανση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων».
Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η ελληνική πλευρά πρόσθεσε ως αίτημα την υιοθέτηση νομοσχεδίου για το μορατόριουμ της πρώτης κατοικίας. 
~
***    Καιρός: Έρχεται καύσωνας με... 40άρι     
Αναλυτική πρόγνωση
Καιρός: Έρχεται καύσωνας με... 40άρι
-  Αφρικανικός καύσωνας σε όλη τη χώρα σήμερα Τρίτη, καθώς η θερμοκρασία θα σκαρφαλώσει ακόμα και στους 39 ή τους 40 βαθμούς κελσίου κατά τόπους, κυρίως στην πρωτεύουσα και την Στερεά Ελλάδα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Αναλυτικά:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 και πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι τοπικά 5 μποφόρ. θερμοκρασία: από 18 έως 37 και στη Μακεδονία κατά τόπους έως 38 βαθμούς κελσίου.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια. άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. θερμοκρασία: από 19 έως 38 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 39 βαθμούς κελσίου.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια πρόσκαιρα την ημέρα τοπικά 7 μποφόρ. θερμοκρασία: από 19 έως 37 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 38 βαθμούς κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αίθριος. άνεμοι: βόρειοι 5 με 6 πρόσκαιρα την ημέρα τοπικά 7 μποφόρ. θερμοκρασία: από 23 έως 30 και στην Κρήτη κατά τόπους έως 33 βαθμούς κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αίθριος. άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 πρόσκαιρα την ημέρα στα βόρεια τοπικά μέχρι 7 μποφόρ. θερμοκρασία: από 23 έως 36 βαθμούς κελσίου.
Αττική
Καιρός: αίθριος. άνεμοι: βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά 6 και την ημέρα τοπικά 7 μποφορ. θερμοκρασία: από 24 έως 37 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: γενικά αίθριος. άνεμοι: μεταβλητοί 3 και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι 4 μποφορ. θερμοκρασία: από 21 έως 37 βαθμούς κελσίου.
Γενικές Οδηγίες Προφύλαξης από τον καύσωνα
  • Αποφύγετε την ηλιοθεραπεία. Παραμείνετε σε σκιερά και δροσερά μέρη αποφεύγοντας τους χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός.
  • Αποφύγετε τη βαριά σωματική εργασία, ιδιαίτερα μάλιστα σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία. Αποφύγετε το βάδισμα για πολύ ώρα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο.
  • Προτιμήστε τα ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα από πορώδες υλικό για να διευκολύνεται ο αερισμός του σώματος και η εξάτμιση του ιδρώτα. Φορέστε καπέλο ή άλλο κάλυμμα από φυσικό υλικό, που να επιτρέπει καλό αερισμό του κεφαλιού.
  • Προτιμήστε τα ελαφρά και μικρά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά και περιορίστε τα λιπαρά. Πίνετε άφθονα υγρά (νερό και χυμούς φρούτων). Αν η εφίδρωση είναι έντονη, τότε συστήνεται η πρόσθετη λήψη αλατιού για να κρατηθεί το επίπεδο των υγρών στον οργανισμό. Επίσης, συνιστάται να αποφεύγονται τα οινοπνευματώδη ποτά.
  • Συνιστώνται πολλά χλιαρά ντους κατά την διάρκεια της ημέρας. Καλό θα είναι επίσης να τοποθετούνται υγρά καλύμματα στο κεφάλι και στο λαιμό, σαν προστατευτικά μέτρα.
    Επίσης, συστήνεται η χρήση μαύρων ή σκουρόχρωμων γυαλιών, που προστατεύουν τα μάτια από την έντονη αντανάκλαση του ήλιου.
  • Τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα (αναπνευστικά, καρδιαγγειακά, κλπ) θα πρέπει να συμβουλευτούν το θεράποντα ιατρό τους για την εφαρμογή ειδικών οδηγιών, κατά περίπτωση. Ιδιαίτερα, όσοι παίρνουν φάρμακα, πρέπει να συμβουλεύονται τον ιατρό τους, αν πρέπει να τα συνεχίσουν και σε ποια δοσολογία, επειδή μερικά έχουν την ιδιότητα να αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματος.
  • Αποφύγετε τα πολύωρα ταξίδια με διάφορα μέσα συγκοινωνίας, κατά τη διάρκεια της υψηλής ζέστης.
Ειδικές οδηγίες προφύλαξης για νεογνά και βρέφη 
  • Τα νεογνά πρέπει να είναι ντυμένα όσο γίνεται πιο ελαφρά. Προτιμότερο είναι τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα και να μην τυλίγονται σε πάνες.
  • Όταν κάνει ζέστη να τους προσφέρονται συχνά, εκτός από γάλα (μητρικό ή άλλο) και άλλα υγρά όπως χαμομήλι, νερό, κλπ.
  • Τα βρέφη και τα μεγαλύτερα παιδιά καλό είναι να τρώνε περισσότερα χορταρικά και φρούτα και λιγότερα λίπη.
  • Καλό είναι τα παιδιά να μην παραμένουν πολύ ώρα στον ήλιο μετά το μπάνιο και να φορούν πάντα καπέλο.
Ειδικές οδηγίες προφύλαξης για ηλικιωμένους
  • Το πολύ ζεστό και υγρό περιβάλλον είναι επικίνδυνο για τους ηλικιωμένους και για το λόγο αυτό αν ο δροσισμός του διαμερίσματος στη μεγάλη ζέστη είναι δύσκολος, προτιμότερη είναι η μετακίνηση των ηλικιωμένων σε δροσερότερες περιοχές της χώρας, όταν βέβαια υπάρχει η δυνατότητα.
  • Αν η μετακίνηση των ηλικιωμένων σε παραθαλάσσια περιοχή ή σε βουνό δεν είναι εύκολη, τότε η παραμονή τους στά κατώτερα διαμερίσματα πολυώροφων σπιτιών είναι μια σχετικά εύκολη λύση.
  • Το δωμάτιο ή το σπίτι γενικά, κατά τη διάρκεια των ζεστών ωρών της ημέρας πρέπει να είναι ερμητικά κλειστό, αφού όμως έχει δροσιστεί και μείνει ανοιχτό όλη τη νύχτα.
  • Οι οικογένειες που έχουν ηλικιωμένα άτομα, καλό θα είναι να φροντίζουν να μην τα εγκαταλείπουν μόνα τους σε περιπτώσεις θερινών διακοπών ή πολυήμερης απουσίας από το σπίτι. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να εξασφαλίσουν κάποιο άτομο για την καθημερινή τους φροντίδα.
Οι παραπάνω οδηγίες προφύλαξης συνιστώνται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και το ΕΚΑΒ.
~
***  Μπήκαν και... βγήκαν τα 7 δισ. του δανείου γέφυρα στα ελληνικά ταμεία
Μπήκαν και... βγήκαν τα 7 δισ. του δανείου γέφυρα στα ελληνικά ταμεία
-  Τα 7,16 δισ. ευρώ του δανείου που δόθηκε ως επείγουσα χρηματοδοτική γέφυρα προς την Ελλάδα εκταμιεύτηκαν ήδη αφότου ολοκληρώθηκαν οι ευρωπαϊκές και εθνικές διαδικασίες, όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.
Σήμερα και αμέσως μετά την εκταμίευση του δανείου αυτού των 7,16 δισ. το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έδωσε εντολή για την πλήρη εξόφληση των δόσεων στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ. Επίσης καταβάλλονται 4,2 δισ. ευρώ στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για ομόλογο που λήγει σήμερα (ονομαστικής αξίας 3,5 δισ. ευρώ συν τόκοι), καθώς και περίπου 500 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Να σημειωθεί πως τα 7,16 δισ. ευρώ θα πρέπει η Ελλάδα να τα επιστρέψει μόλις αρχίσει η εκταμίευση χρημάτων από το τρίτο πακέτο βοήθειας συνολικού ύψους 86 δισ. ευρώ.
Ήδη η τρόικα έρχεται και πάλι στην Αθήνα προκειμένου να αρχίσει η “επιτήρηση” της εφαρμογής των μέχρι σήμερα συμφωνημένων (που ψηφίστηκαν την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή).
Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται πυρετώδεις προκειμένου μέσα σε 20 μέρες (το αργότερο) να έχει κλείσει η οριστική, τριετής συμφωνία για το τρίτο πακέτο διάσωσης των 86 δισ. ευρώ.  
~
***  Νέος επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ ο Μορίς Όστφελντ  
Αντικαθιστά τον Ολιβιέ Μπλανσάρ
Νέος επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ ο Μορίς Όστφελντ
-  Ο Αμερικανός Μορίς Όστφελντ, ένας από τους οικονομικούς συμβούλους του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, αναλαμβάνει επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο διεθνής οικονομικός οργανισμός.
-  Ο 63χρονος Όστφελντ, που είναι καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϊ, θα αντικαταστήσει από τις αρχές Σεπτεμβρίου τον Γάλλο Ολιβιέ Μπλανσάρ, που κατείχε τη θέση του επικεφαλής οικονομολόγου του ΔΝΤ από τον Σεπτέμβριο του 2008.
- Ο Μπλανσάρ έχει ανακοινώσει πως θα αναλάβει μια νέα θέση τον Οκτώβριο, ως κύριος συνεργάτης του Peterson Institute for International Economics, μιας μη κερδοσκοπικής ομάδας προβληματισμού στην Ουάσινγκτον.
~
***  Πλοία: 3 ευρώ ακριβότερα τα εισιτήρια επιβατών       
Πολλοί επιβάτες που είχαν κάνει προκράτηση για τον Αύγουστο, έσπευσαν να παραλάβουν τα εισιτήριά τους την προηγούμενη εβδομάδα
Πλοία: 3 ευρώ ακριβότερα τα εισιτήρια επιβατών
-  Αυξημένα κατά 10% είναι από σήμερα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των επιβατών, ενώ στις ίδιες τιμές παραμένουν τα εισιτήρια για οχήματα και φορτηγά. Σύμφωνα με στελέχη ακτοπλοϊκών εταιρειών, πολλοί επιβάτες που είχαν κάνει προ κράτηση για τον Αύγουστο, έσπευσαν να παραλάβουν τα εισιτήριά τους την προηγούμενη εβδομάδα, προκειμένου να γλιτώσουν την αύξηση του ΦΠΑ που ισχύει από σήμερα.
Ωστόσο, όσοι είχαν κάνει κράτηση και δεν είχαν παραλάβει τα εισιτήριά τους, θα επωμισθούν το κόστος της αύξησης του ΦΠΑ κανονικά.
Έως σήμερα ο ΦΠΑ που ίσχυε στα εισιτήρια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών ήταν 13% για τους επιβάτες και 23% στα οχήματα και φορτηγά. Ουσιαστικά αυτό που αλλάζει είναι η αύξηση κατά 10% στο ΦΠΑ του ατομικού εισιτηρίου του επιβάτη.
3 ευρώ ακριβότερα
Για παράδειγμα το ατομικό εισιτήριο για έναν επιβάτη που θέλει να μετακινηθεί από τον Πειραιά στην Πάρο χωρίς επιστροφή, πριν την αύξηση του ΦΠΑ κατά 10%, κόστιζε 33,50 ευρώ ενώ τώρα ανέρχεται στα 36,50 ευρώ.
Επίσης στη γραμμή Πειραιάς-Χανιά από τα 36 ευρώ που ήταν ένα ατομικό εισιτήριο θα ανέλθει στα 39 ευρώ.
Εξάλλου μία τετραμελής οικογένεια στη γραμμή Πειραιάς-Χανιά με επιστροφή, με καμπίνα και όχημα πλήρωνε 297 ευρώ, ενώ τώρα θα πληρώσει 313 ευρώ.
Στη γραμμή Πειραιάς-Μυτιλήνη μια τετραμελής οικογένεια με επιστροφή, με καμπίνα και όχημα, θα πλήρωνε πριν 536 ευρώ ενώ τώρα θα πληρώσει 574 ευρώ.
Προσφορές από τις ακτοπλοϊκές εταιρίες
Ήδη πάντως πολλές ακτοπλοϊκές εταιρείες, προκειμένου να αυξήσουν την επιβατική τους κίνηση, εφαρμόζουν προσφορές με μεγάλες εκπτώσεις για ΙΧ οχήματα, οικογένειες, ενώ υπάρχουν εκπτώσεις και στα εισιτήρια μετ' επιστροφής.
Η ακτοπλοϊκή κίνηση σύμφωνα πάντως με παράγοντες της αγοράς, παρά τις επιπτώσεις από το κλείσιμο των τραπεζών τις προηγούμενες ημέρες, άρχισε ήδη να εξομαλύνεται.
Μιλώντας στελέχη των εταιρειών στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφεραν ότι τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι εδώ και πολλά χρόνια ακριβά, αφού ενσωματώνουν υψηλό ποσοστό χρεώσεων υπέρ τρίτων όπως τα λιμενικά τέλη και τον επίναυλο (3% επί του καθαρού ναύλου)που αφορά τη χρηματοδότηση των άγονων γραμμών.  εεεεε
~
***  Σε εκλογικά κάρβουνα ο ΣΥΡΙΖΑ

Tου Φώτη Τριάρχη Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για την – ανασχηματισμένη – κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Την Τετάρτη θα κριθούν τα πάντα σε σχέση με τις πολιτικές εξελίξεις.
Και τούτο γιατί τα μέτρα που επίκεινται να ψηφιστούν θα αποτελέσουν το crash test για την κυβερνητική συνοχή: Αν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καταφέρει να ξεπεράσει τον μαγικό αριθμό των 120 βουλευτών που θα ψηφίσουν θετικά, τότε, οι εκλογές μπορούν να περιμένουν. Σε διαφορετική περίπτωση, ο Αλέξης Τσίπρας θα ανακοινώσει την προσφυγή στις κάλπες (πιθανότερη ημερομηνία η 13η Σεπτεμβρίου), τονίζοντας ότι δεν μπορεί να στηρίζεται σε ελλιπή πλειοψηφία, κάτω από το ελάχιστο συνταγματικό όριο των 120 βουλευτών που απαιτούνται στη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης.
-  H κυβέρνηση επιδιώκει να βάλει φρένο στην εκλογολογία, την οποία ωστόσο συντηρούν και κυβερνητικά στελέχη..
-  Βέβαια, προς αυτή την κατεύθυνση, το Μαξίμου επιδιώκει να διευκολύνει κάπως τα πράγματα:  Αφ' ενός φρόντισε να αφαιρέσει μέτρα-φωτιά από το δεύτερο πακέτο,  όπως κατάργηση του ΕΚΑΣ και επιβάρυνση των αγροτών, τα οποία όμως θα έρθουν προς ψήφιση την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, όπως επιβεβαιώνουν κοινοτικοί αξιωματούχοι. Επιπλέον, ο Γ. Σταθάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, έστειλε επισήμως αίτημα να «παγώσουν» οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας μέχρι το τέλος του έτους. Και αυτό γιατί στις αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που πρέπει να ψηφιστούν την Τετάρτη, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων και διαδικασίες για επίσπευση των προθεσμιών για πλειστηριασμούς.
- Οι κινήσεις αυτές γίνονται προκειμένου να «σαλαμοποιηθούν» τα μέτρα και να κοπάσουν οι αντιδράσεις, οι οποίες θα οδηγούσαν σε «έκρηξη» και απώλεια της δεδηλωμένης. Επιπλέον η κυβέρνηση επιδιώκει να βάλει φρένο στην εκλογολογία, την οποία ωστόσο συντηρούν και κυβερνητικά στελέχη. Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη έσπευσε να δηλώσει ότι «οι εκλογές δεν είναι χρήσιμες αυτή τη στιγμή και δεν είναι και στις προθέσεις της κυβέρνησης».
- Η 13η Σεπτεμβρίου, σύμφωνα, πάντα, με τους υπευθύνους των μαγειρείων του ΣΥΡΙΖΑ, ορίζεται ως η πιθανότερη ημερομηνία εκλογών...



Τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ) ετοιμάζονται για εκλογές αν και δημοσίως διαμηνύουν ότι δεν χρειάζονται στον τόπο. Ωστόσο, ζητούν εμμέσως από την κυβέρνηση να τεθεί υπό επιτροπεία, καθώς διεκδικούν να έχουν λόγο σε μείζονες αποφάσεις που αφορούν τη συνέχεια της κυβέρνησης, επικαλούμενα την «πλάτη» που έβαλαν με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.
~ Το Μέγαρο Μαξίμου και ο Αλέξης Τσίπρας κάνουν μια προσπάθεια που μοιάζει με... τετραγωνισμό του κύκλου
-  Η Φώφη Γεννηματά ζήτησε και πάλι σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ στην ίδια λογική κινούνται και τα άλλα κόμματα, καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα, αφενός να εφαρμόσει τη συμφωνία, αφετέρου να προχωρήσει σε αλλαγές στον εκλογικό νόμο με κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών.
- Αυτή η κινητικότητα είναι δεδομένο ότι δημιουργεί νευρικότητα και ρευστότητα στο πολιτικό σκηνικό, με αποτέλεσμα ουδείς να μπορεί να ποντάρει με ασφάλεια για την επόμενη μέρα. Ως εκ τούτου, το Μέγαρο Μαξίμου και ο Αλέξης Τσίπρας κάνουν μια προσπάθεια που μοιάζει με... τετραγωνισμό του κύκλου: Να εφαρμόσουν τη συμφωνία, να ηρεμήσει η αγορά και να μην διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να προκύψουν μεταβατικές κυβερνήσεις σωτηρίας...
~
***  Το δεύτερο πακέτο μέτρων του τρίτου Μνημονίου αναλυτικά         
      
-  Περιλαμβάνει τις διατάξεις για τους πλειστηριασμούς που είχαν προκαλέσει αντιδράσεις τον Νοέμβριο του 2014 - Ενσωματώνει και την κοινοτική οδηγία που προστατεύει τις καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ - Η κυβέρνηση δεσμεύεται να παράσχει de facto προστασία της πρώτης κατοικίας μέχρι να καταθέσει τη σχετική ρύθμιση
-   Τα ξημερώματα της Τρίτης κατατέθηκε στη Βουλή  το νομοσχέδιο - τόμος που περιλαμβάνει το δεύτερο κύμα των εφαρμοστικών μέτρων.
Σύμφωνα με την συνοδευτική επιστολή που υπογράφει ο γ.γ της κυβέρνησης Σπύρος Σαγιάς το νομοσχέδιο πρέπει να έχει ψηφιστεί έως τις 22 Ιουλίου.
~  Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει:
- τις αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που είχαν συνταχθεί από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή με πρόεδρο τον αρεοπαγίτη Ιωάννη Χαμηλοθώρη και είχαν προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των Δικηγορικών Συλλόγων.
- την ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας που προστατεύει τις καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ αλλά και προβλέπει την εξυγίανση τυχόν προβληματικών τραπεζών με ίδια μέσα (το λεγόμενο bail in).
-  Στην εισηγητική έκθεση γίνεται ειδική αναφορά στις αλλαγές που έρχονται στο καθεστώς των πλειστηριασμών καθώς αναφέρεται ότι: «Η κυβέρνηση θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή πριν την ισχύ του νέου κώδικα το σύνολο των ρυθμίσεων για τα καθυστερούμενα δάνεια, μεταξύ των οποίων και τις ρυθμίσεις για την προστασία της πρώτης ή της μοναδικής κατοικίας από πλειστηριασμούς για οφειλές προς τις Τράπεζες. Εν τω μεταξύ μέχρι να έρθουν οι διατάξεις αυτές προς ψήφιση, η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών θα παράσχει de facto προστασία στους πολίτες οι οποίοι θα υπάγονται στις διατάξεις αυτές».
Διαβάστε όλο το σχέδιο νόμου
-    Οι αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας είχαν προκαλέσει τον Νοέμβριο του 2014 τις έντονες αντιδράσεις των δικηγόρων που είχαν απορρίψει σε ποσοστό 93% τις σχετικές διατάξεις καθώς το περιεχόμενό τους παραβίαζε ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, αλλά και τις αρχές της δίκαιης δίκης.
-   Όπως σημείωναν τότε σε ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι το σχέδιο της επιτροπής Χαμηλοθώρη, «περιέχει, μεταξύ άλλων, διατάξεις για την αναγκαστική εκτέλεση που φαλκιδεύουν τα δικαιώματα των οφειλετών των Τραπεζών, ιδίως σε ζητήματα  πλειστηριασμών ακινήτων, ενισχύουν δε τα προνόμια των Τραπεζών και περιορίζουν τα εν γένει δικαιώματα εργαζομένων, δημοσίων υπαλλήλων, ασφαλιστικών οργανισμών, υπέρ των προνομίων των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων».
protothema.gr 
~
*** Ξεκινά σήμερα το «2ο Αντάμωμα Φιλαρμονικών»

-   Με αγαπημένες μελωδίες θα ανοίξουν φέτος οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Μεσσήνης, καθώς ξεκινά σήμερα το «2ο Αντάμωμα Φιλαρμονικών». Στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης, η Φιλαρμονική του Δήμου μαζί με τις Φιλαρμονικές Γαργαλιάνων, Καλαμάτας, Πύλου και Τρίπολης θα ταξιδέψουν τους παρευρεθέντες, εκτελώντας με συνέπεια ένα μουσικό ανθολόγιο με κομμάτια από την κλασική εποχή έως τη σύγχρονη ελληνική. Μάλιστα, ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης και ο πρόεδρος της Φιλαρμονικής, Δημήτρης Αναγνωστόπουλος, απηύθυναν ανοιχτό κάλεσμα σε όλο τον κόσμο να απολαύσει μία μουσική πανδαισία. Ειδικότερα, οι Φιλαρμονικές θα εμφανιστούν με την εξής σειρά: Τρίτη 21/7 Φιλαρμονική Καλαμάτας και Φιλαρμονική Γαργαλιάνων, Τετάρτη 22/7 Φιλαρμονική Μεσσήνης και Φιλαρμονική Τρίπολης, ενώ το αντάμωμα θα κλείσει την Πέμπτη 23/7 με τη Φιλαρμονική Πύλου. -
~
*** Έλενα Ψαρρέα: Το Μνημόνιο βλάπτει σοβαρά την Αριστερά

Με παρέμβασή της στην προσωπική της ιστοσελίδα η βουλεύτρια Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ψαρρέα, αναδεικνύει τα ζητήματα και τα προβλήματα που την οδήγησαν, όχι μόνο να καταψηφίσει το μνημόνιο της κυβέρνησης, αλλά και να επιμένει στην κατάργησή του. Λόγω της έκτασης του κειμένου δημοσιεύουμε τα κυριότερα αποσπάσματα: «Το νομοσχέδιο που ήρθε στη Βουλή πριν από λίγες ημέρες για ψήφιση, είχε ως περιεχόμενο μια επικίνδυνη εξουσιοδότηση διαπραγμάτευσης, η οποία συμπυκνωνόταν στην απόφαση που είχαν λάβει οι επικεφαλής των κομμάτων στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών μόλις μια μέρα μετά το μεγαλειώδες αποτέλεσμα του ΟΧΙ. Η εξουσιοδότηση αυτή αφορούσε σε ένα τρίτο μνημόνιο, το οποίο φαινόταν ότι θα κατέληγε πολύ πιο σκληρό και τοξικό από τις ήδη απορριπτέες προτάσεις των θεσμών, όπως είχαν αποτυπωθεί στο δημοψήφισμα. Επιπλέον, η πρόταση αυτή, συγκρινόμενη με την τακτική που είχε επιλεγεί για επιθετική διεκδίκηση της ανατροπής της λιτότητας και των μνημονίων και που προκάλεσε τόσο το κλείσιμο των τραπεζών όσο και τη λυσσώδη επίθεση του μνημονιακού μπλοκ και των συστημικών μέσων, φάνταζε ως άτακτη υποχώρηση. Πόσω μάλλον, που αυτή η επιθετική στάση συγκέντρωνε τη στήριξη της κοινωνικής πλειοψηφίας και όταν αυτή η στήριξη αναφερόταν με ταξικά χαρακτηριστικά. Η εξουσιοδότηση της 10ης/7 ουσιαστικά τελμάτωνε την εξουσιοδότηση που είχαμε λάβει από την κοινωνία διπλά αναβαπτισμένη στις 25 Γενάρη και στις 5 Ιουλίου, να φέρουμε την ελπίδα σταματώντας τη λιτότητα. Η διαπραγμάτευση ολοκληρώθηκε σε ένα τρίτο μνημόνιο με μέτρα υφεσιακά, κοινωνικά άδικα και μη βιώσιμα, ένα μνημόνιο που δε θα μπορούσε επ’ ουδενί να εφαρμοστεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Η πεντάμηνη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους θεσμούς σύμφωνα με τη λαϊκή εντολή, δεν μπορούσε παρά να είχε σκοπό να βγάλει την κοινωνία από το φαύλο κύκλο της ύφεσης. Να αποκαταστήσει τις κοινωνικές αδικίες που είχαν συντελεστεί με περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και οριζόντια μέτρα έμμεσων φόρων και να επιβάλει ταυτόχρονα βαριά φορολογία στο κεφάλαιο, την αστική τάξη, και σε αυτούς που εκμεταλλεύτηκαν την κρίση ως ευκαιρία κέρδους. Μεσούσης της διαπραγμάτευσης ψηφίστηκαν τα λιγοστά νομοσχέδια που αποκαθιστούσαν αδικίες του παρελθόντος. Το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, η επαναπρόσληψη των διαθεσίμων, οι 100 δόσεις, κάπου εκεί σταμάτησαν όποιες παρεμβάσεις αφορούσαν στο δημοσιονομικό επίπεδο, ως μονομερείς ενέργειες απέναντι στη βούληση των θεσμών. Ακόμα κι αυτές που δεν είχαν κανένα δημοσιονομικό κόστος, όπως η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751. Οι μονομερείς αυτές ενέργειες δεν ήταν τίποτα παραπάνω από το πρόγραμμα που είχε ψηφιστεί στις 25 Γενάρη και που έπρεπε να είναι άμεσα υλοποιήσιμο, χωρίς να εξαρτάται από τις διαπραγματεύσεις. [...] Ωστόσο, η επιλογή του δημοψηφίσματος ήρθε ως ευκαιρία να θέσουμε στο προσκήνιο το μεγάλο μας όπλο, τη λαϊκή βούληση. Εκείνο τον παράγοντα που έριξε όλες τις κυβερνήσεις της λιτότητας και των μέτρων. Το πιο δυνατό από όλα τα επιχειρήματα που είχαμε στη διαπραγμάτευση, την υποστήριξη του κόσμου, την οποία οι προηγούμενες κυβερνήσεις δε διέθεταν. Κι ο κόσμος, παρά τις δυσκολίες, έδωσε με το παραπάνω τη δύναμή του, με ένα 62%. Αυτή τη βούληση, αυτή τη δύναμη για έναν άλλο δρόμο ρήξης και ανατροπής, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, κανένα “ναι μεν αλλά” για να ξοδευτεί στο όνομα ανυπαρξίας εναλλακτικής, στο όνομα ενός μονόδρομου αντιλαϊκών μέτρων. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι να μην ξοδευτεί η πολιτική εκπροσώπηση για τερματισμό των μνημονίων, όπως εκφράστηκε στο δημοψήφισμα, η οποία θα σημάνει την κατάργηση της δημοκρατίας και την απαξίωση της πολιτικής. Η αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ, κατάφερε να θέσει την πολιτική στο επίκεντρο. Να γίνει ο λόγος της κοινωνικής διαπάλης και να αποτελεί παράγοντα συμμετοχής και ενεργοποίησης της κοινωνίας. Με το δημοψήφισμα το πιο απαιτητικό κομμάτι της κοινωνίας, η νεολαία, βρέθηκε ξανά ενεργό. Η παράβλεψη της απαίτησης του ΟΧΙ και η επαναφορά της λογικής του “όλοι ίδιοι είναι”, απειλεί να κλείσει το διακόπτη της συμμετοχής και να θέσει την πολιτική στο περιθώριο. Να υπάρξει οπισθοχώρηση, από τη συμμετοχή και τη συλλογικότητα, στην αδράνεια και τον ατομικισμό, στην απογοήτευση και στο μαρασμό της βούλησης, την ακύρωση της ελπίδας. [...] Η Αριστερά των αγώνων δεν μπορεί να υιοθετεί τα αδιέξοδα. Δεν μπορεί να χρησιμοποίει ως επιχείρημα το μονόδρομο, ούτε να βρίσκει λύση μέσα από τεχνοκρατικές διαπιστώσεις. Το ήδη γνωστό, που το έχουμε βιώσει, αυτό ξέρουμε σίγουρα ότι πρέπει να απορριφθεί. Προβάλλοντας την καταστροφή, κατασκευάζοντας βράχια και ξέρες προκειμένου να φοβόμαστε, στο τέλος θα περικυκλωθούμε από αυτά που εμείς φτιάξαμε και θα πέσουμε μέσα στο δικό μας και μόνο φόβο. Η δύναμη που κινεί την ιστορία είναι η δύναμη των πολλών, εκείνη που δε χωρά σε δωμάτια και γραφεία και είναι ποταμός στο πέρασμά της». - 
~
***  Πλιάτσικας και Μηλιώκας στο Κάστρο Καλαμάτας         
      
Στο αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας θα εμφανιστούν την Τετάρτη, 29 Ιουλίου, στις 9.30 το βράδυ, οι Φίλιππος Πλιάτσικας και Γιάννης Μηλιώκας. Πρόκειται για μια αναδρομή με μοναδικό τρόπο σε τραγούδια απ’ το 1989 έως το 2015, που θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν όσοι βρεθούν στη συναυλία. Μουσικές και λόγια που χάραξαν και άγγιξαν με τον τρόπο τους εδώ και τουλάχιστον δύο δεκαετίες τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων. Μία ξεχωριστή μουσική εκδοχή, πολύ γνωστών αλλά και «κρυμμένων» κομματιών, από την εποχή των Πυξ Λαξ και της προσωπικής πορείας του Φίλιππου, μαζί με τραγούδια από την ιδιαίτερη μουσική διαδρομή του Γιάννη.
  Εισιτήρια
Προπώληση: 10 ευρώ - Πόρτα: 13 ευρώ
Σημεία προπώλησης: viva.gr - 11876 - Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, τηλ: 27210 87902. 
~
*** Να κρατηθεί όρθιο το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας υποσχέθηκε ο Ν. Ξυδάκης

  Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό να παραμείνει ζωντανό Άναψαν τα φώτα από το περασμένο Σάββατο για το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Του Αντώνη Πετρόγιαννη Με αυλαία ανάλογη της φήμης του και της καλλιτεχνικής του ποιότητας ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στο Μέγαρο Χορού, όπου παρουσιάσθηκε η παράσταση Carmen με την Dada Masilo. Στην πρεμιέρα του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, ενός από τα λίγα φεστιβάλ που πραγματοποιούνται φέτος, παρέστησαν ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων Αριστείδης Μπαλτάς και ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης. Επίσης, παρευρέθησαν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Δημήτρης Χασάπης, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Αλέξανδρος Χαρίτσης, η αναπληρώτρια γενική γραμματέας Πολιτισμού Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη, οι βουλευτές Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος, Γιώτα Κοζομπόλη – Αμανατίδη, Έλενα Ψαρρέα και Πέτρος Κωνσταντινέας, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, δήμαρχοι και άλλοι αιρετοί. Οι υπουργοί εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη διενέργεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, σε πείσμα των δυσχερειών της εποχής, ενώ ο κ. Ξυδάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε πως για τη λειτουργία του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας θα υπάρξει συνεργασία υπουργείου Πολιτισμού, Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμου Καλαμάτας. Σημειώνεται πως η κυβέρνηση κινείται προς ένταξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας στο ΕΣΠΑ. Μάχη από ΥΠ.ΠΟ. και Δήμο να παραμείνει ζωντανό το Φεστιβάλ Ειδικότερα, ο κ. Νίκος Ξυδάκης είπε τα ακόλουθα: «Είμαι πολύ χαρούμενος σήμερα γιατί δώσαμε μια μάχη, και το υπουργείο Πολιτισμού και ο Δήμος Καλαμάτας, να κρατηθεί όρθιο αυτό το υπέροχο Φεστιβάλ, ένα Φεστιβάλ το οποίο τιμά όλη την Ελλάδα. Είναι ένας διεθνής πόλος, είναι σημείο αναφοράς για το χορό, είναι σημείο αναφοράς για τον ελληνικό σύγχρονο πολιτισμό και είμαι χαρούμενος, πάρα πολύ χαρούμενος, γιατί είχαμε κάποιους δισταγμούς, λαχταρήσαμε για λίγο. Δε σώσαμε το Φεστιβάλ, σώσαμε τον ελληνικό σύγχρονο πολιτισμό, δίνουμε έναν αέρα, μια ώθηση να συνεχίσει και δίνουμε και ένα μήνυμα σε όλους τους Έλληνες σήμερα». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ανέφερε τα εξής σχετικά με το Μέγαρο Χορού και τη λειτουργία του: «Θα συνεργαστούμε στενά, όπως το κάνουμε εδώ και πολύ καιρό, με το Δήμο της πόλης και με την Περιφέρεια να κάνουμε μια τριμερή συνεργασία, με ένα μακρόπνοο σχεδιασμό. Είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για την πόλη. Μπορεί να χρησιμεύσει με πολλούς τρόπους σε αυτό που λέμε και πολιτιστικό τουρισμό, σε πάρα πολλά πράγματα. Θέλει μια σκέψη. Δεν μπορεί να φιλοξενεί μόνο το Φεστιβάλ Χορού ασφαλώς, αλλά μπορεί να είναι ένα εργαλείο για την ανάπτυξη όλης της Μεσσηνίας και της νοτίου Ελλάδας». Αναφορικά με τις υποψήφιες πόλεις για το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021, ο κ. Ξυδάκης είπε πως «οι πόλεις δε στηρίζονται από το υπουργείο Πολιτισμού. Κάθε πόλη έχει το δικό της πρόγραμμα, το δικό της φάκελο. Το κράτος δεν επεμβαίνει σε αυτά τα πράγματα, είναι ένας ευρωπαϊκός διαγωνισμός, ξεπερνά τα όρια του εθνικού κράτους». Τόνισε, όμως, πως η πόλη που θα κερδίσει τον τίτλο θα έχει στήριξη. Ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας, εκπροσώπησε το δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, του οποίου οι υποχρεώσεις απέτρεψαν την έλευση την τελευταία στιγμή. Ο κ. Πέγκας έχει αρμοδιότητα σε θέματα τουρισμού, διεθνών σχέσεων και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Σημειώνεται πως το δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, εκπροσώπησε η δημοτική σύμβουλος, Λενιώ Μυριβήλη. -
~
***  Κατακόρυφη πτώση σε νέες άδειες στην εστίαση στη Μεσσηνία         
     
Η υπερσυγκέντρωση αλλά και η κρίση γκρεμίζουν ένα ακόμα Succes story
Παρότι μεσούσης της οικονομικής κρίσης υπήρχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν τοπικές επιχειρήσεις που είναι κερδοφόρες, επενδύουν, καινοτομούν, δημιουργούν θέσεις εργασίας και δείχνουν το δρόμο για την ανάκαμψη, όλα τα στοιχεία των τελευταίων χρόνων αποδεικνύουν ότι οι επιχειρηματίες στη Μεσσηνία προτιμούσαν τον... εύκολο δρόμο. Κι έτσι, πόλεις και χωριά είχαν γεμίσει με καφετέριες και καταστήματα εστίασης.
Σύμφωνα και με τα στοιχεία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, οι πολίτες, στην πλειοψηφία τους, προτιμούσαν να επενδύουν σε καφετέριες, σουβλατζίδικα και κομμωτήρια. Κι αυτό συμβαίνει για τον απλούστατο λόγο ότι οι παραδοσιακοί –μη παραγωγικοί τομείς, όπως η εστίαση, συγκρατούσαν μέχρι πρότινος την κερδοφορία τους.
Είναι πράγματι εντυπωσιακά ορισμένα στοιχεία. Οι Έλληνες την εποχή της κρίσης, αντί να σκεφτούν να τοποθετήσουν τις αποταμιεύσεις τους σε κάποια παραγωγική επένδυση, άνοιξαν κατά κόρον σουβλατζίδικα, χαμπουργκεράδικα, καφετέριες, κομμωτήρια και nails spa.
Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από μυστική έρευνα που πραγματοποίησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα προηγούμενα δύο χρόνια στη χώρα μας. Η έρευνα αποδεικνύει ότι Έλληνες και Ελληνίδες, ηλικίας 25 έως 50 ετών, ανεξαρτήτως μορφωτικού επιπέδου, έστρεψαν το ενδιαφέρον τους στον κλάδο της εστίασης, όπου και επένδυσαν κατά μέσο όρο από 20.000 έως 30.000 ευρώ, χρήματα τα οποία προήλθαν είτε από αποζημιώσεις από τις εργασίες τους είτε από αποταμιεύσεις.
Ίσως η εξήγηση του φαινομένου να βρίσκεται στο γεγονός ότι η απότομη αύξηση της ανεργίας και η κατακόρυφη πτώση της εγχώριας ζήτησης, σε συνδυασμό με την έλλειψη της τραπεζικής χρηματοδότησης, δεν άφησαν περιθώρια για παραγωγικές επενδύσεις. Ο νέος άνεργος χρειαζόταν κάτι «γρήγορο και εύκολο» για «να βγάλει» τον επόμενο μήνα. Αντίθετα, οι εξαγωγές και γενικότερα οι λεγόμενοι παραγωγικοί κλάδοι απαιτούν επενδύσεις, εκπαίδευση και αρκετό χρόνο.
Το succes story, όμως, που έλεγε «άνοιξε και εσύ ένα καφέ ή ένα φαγάδικο», φαίνεται να ξεφτίζει. Από τη μια, η υπερσυγκέντρωση ανάλογων καταστημάτων και, από την άλλη, η συνεχιζόμενη κρίση και η αύξηση και πάλι του ΦΠΑ στο 23%, υποδεικνύουν ότι η τάση αυτή άρχισε να χάνει τη δυναμική της. Ήδη οι αιτήσεις για έκδοση αδειών λειτουργίας καταστημάτων μαζικής εστίασης έχουν υποχωρήσει αρκετά.
Ενδεικτικό είναι ότι στο Δήμο Καλαμάτας ο αριθμός έκδοσης νέων αδειών μέχρι σήμερα έχει πέσει κατακόρυφα σε σχέση με πέρυσι, σε ποσοστό που ξεπερνά το 40%. Κι αυτό συμβαίνει σε μια πόλη που τα τελευταία χρόνια κέρδιζε επισκέπτες και αποτελούσε νέο προορισμό. του Αντώνη Πετρόγιαννη 
 ~
***  Πρόσληψη 17 ατόμων στο Δήμο Οιχαλίας για την πυροπροστασία         
     
Δεκαεπτά άτομα προσελήφθησαν από το Δήμο Οιχαλίας με δίμηνη σύμβαση για το έργο της πυροπροστασίας τη θερινή περίοδο και συγκεκριμένα για την περίοδο από 20/7 έως 19/9/2015.
Ως εργάτες/εργάτριες προσελήφθησαν 8 άτομα και συγκεκριμένα οι: ∆ριβαλιάρης Κων/νος, Ζαζάνης Θεόδωρος, ∆ακτυλίδης Μιχαήλ. Ηλιόπουλος Βασίλειος, Κυριακόπουλος Ευάγγελος, Ηλιόπουλος Παναγιώτης Τσιαμούλης Γεώργιος, Μέρης Χρήστος.
Ακολούθως προσελήφθησαν με το ίδιο καθεστώς 8 άτομα με την ειδικότητα οδηγοί πυροσβεστικών οχημάτων και συγκεκριμένα οι: Αδαμόπουλος ∆ήμος, Χρονόπουλος Ιωάννης, ∆ημητρόπουλος ∆ημήτριος, Κατσιμπάρος Παναγιώτης, Κωτσιόπουλος Ευστάθιος, Γεωργακόπουλος Κωνσταντίνος, Καρράς Γεώργιος, Γιαννόπουλος Ηλίας.
Τέλος, με την ειδικότητα του χειριστή μηχανημάτων έργου για πυροπροστασία με δίμηνη σύμβαση προσελήφθη ο Σταυρόπουλος Γεώργιος.
Το ωράριο εργασίας όλων θα διαμορφώνεται ανάλογα με τις ανάγκες της υπηρεσίας σε θέματα πυρασφάλειας και σε κάθε περίπτωση θα συνεργάζονται με τα αρμόδια όργανα (π.χ. με Πυροσβεστική Υπηρεσία, άλλους φορείς, αρμόδια όργανα του ∆ήμου κ.λπ.) και με ό,τι άλλο κριθεί απαραίτητο, προκειμένου να προληφθεί ή να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς. 
~
***  Επιδοτούμενα σεμινάρια για 1.840 ωφελούμενους         
     
Στο τελικό στάδιο υλοποίησης βρίσκεται το καινοτόμο πρόγραμμα της Οικονομικής και Κοινωνικής επιτροπής (ΟΚΕ) για την προώθηση της παράτασης του επαγγελματικού βίου στην απασχόληση και τη διαχείριση της ενεργού γήρανσης. Συγκεκριμένα, 1.840 άτομα θα παρακολουθήσουν 48 τετραήμερα επιδοτούμενα σεμινάρια ενημέρωσης επιμόρφωσης, διάρκειας 20 ωρών το καθένα. Η κατάρτιση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στα Γιάννενα και τη Λάρισα , ενώ ωφελούμενοι θα είναι εργοδότες, αυτοαπασχολούμενοι και εργαζόμενοι.
Οι συμμετέχοντες που θα ολοκληρώσουν την παρακολούθηση των επιμορφωτικών σεμιναρίων, θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης και χρηματική αποζημίωση 80 ευρώ ο καθένας.
Συμμετέχοντες
Στα σεμινάρια μπορούν να συμμετάσχουν:
- Στελέχη και υπάλληλοι συλλογικών φορέων  όπου συμμετέχουν εργοδότες, εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι, όλων των κλάδων, σε τοπικό, περιφερειακό ή εθνικό επίπεδο.
-  Εργαζόμενοι, στελέχη και εργοδότες επιχειρήσεων  που δραστηριοποιούνται στον ελληνικό χώρο και ανήκουν στους κλάδους αναφοράς του έργου:
Κλωστοϋφαντουργία – ένδυση
  • Μεταλλουργία
  • Κατασκευές
  • Αγροτικός κλάδος
  • Λιανικό εμπόριο
  • Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις
  • Τράπεζες – ασφαλιστικές εταιρείες
  • ΔΕΚΟ ή/και ΝΠΙΔ εποπτευόμενα από το κράτος
Κάθε σεμινάριο επιμόρφωσης έχει διάρκεια είκοσι (20) ώρες και διαρθρώνεται σε 4 επιμέρους θεματικές ενότητες, όπου κάθε ενότητα έχει διάρκεια 5 ώρες.
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος
 ~
***  Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στην είσοδο της Κυπαρισσίας (φωτογραφίες) 

 
 Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην είσοδο της Κυπαρισσίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αυτοκίνητο που κινείτο από την εθνική οδό με κατεύθυνση προς το κέντρο της πόλης, στην οδό Μελλίου, στο ύψος του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Αρχιεπισκόπου Χριστιανουπόλεως, εξετράπη της πορείας του, "ανέβηκε" σε πεζοδρόμιο και σταμάτησε σε κολόνα μπροστά από κατάστημα. Από την πρόσκρουση του οχήματος στο πεζοδρόμιο και την κολόνα τραυματίστηκαν, ευτυχώς, ελαφρά η γυναίκα οδηγός και άλλο ένα άτομο που επέβαιναν στο όχημα και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας για τις πρώτες βοήθειες. Στο σημείο έσπευσαν αμέσως περιπολικά και άνδρες του Τμήματος Τροχαίας Κυπαρισσίας που διενεργούν και προανάκριση για τα ακριβή αίτια του συμβάντος. - 
~
***   Το εντυπωσιακό μέγαρο που προκαλεί μελαγχολία...          
       
Αν κάποιος βρεθεί στην κεντρική αίθουσα του Μεγάρου Χορού, το πρώτο που θα σκεφθεί είναι ότι πρόκειται για εντυπωσιακό χώρο, που θα ζήλευε η κάθε πόλη.
Η δεύτερη, όμως, σκέψη, η οποία κατάφερε τελικά να με κάνει να αγνοήσω την παράσταση της «Κάρμεν» που πήγα να παρακολουθήσω, είναι ένα τεράστιο γιατί. Γιατί αυτό το κτήριο στην Καλαμάτα; Ένα κτήριο-στολίδι μέσα στη χλιδή, που δυστυχώς δεν μπορούμε να συντηρήσουμε...
Και δεν είναι θέμα Δήμου ή κρίσης, είναι θέμα λογικής... Με ποιο σκεπτικό αποφάσισαν να κάνουν ένα τέτοιο κτήριο στην Καλαμάτα, που εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να έχει πολλές χρήσεις;
Το καλό, τουλάχιστον, είναι ότι μέχρι τώρα δεν έχει καταντήσει σαν τα Ολυμπιακά ακίνητα, καθώς το ένα μετά το άλλο έχουν εγκαταλειφθεί και λεηλατηθεί.   Π.Μπ. 
 ~
*** Αθλητική  ενημέρωση :
~
***  Με Κλάδη αρχίζει σήμερα η Καλαμάτα το ταξίδι σε αχαρτογράφητα νερά…

Στις 6 σήμερα το απόγευμα στο Στάδιο της Παραλίας θα γίνει η πρώτη συγκέντρωση της χρονιάς για την Καλαμάτα που θα είναι ακριβώς εναρμονισμένη με τις οικονομικές δυσκολίες και αβεβαιότητες της εποχής. Η Μαύρη Θύελλα έχει επενδύσει πάνω στον έμπειρο Μεσσήνιο προπονητή, Κώστα Κλάδη, θα έχει χαμηλό προϋπολογισμό, πολλούς ντόπιους νεαρούς παίκτες με «μαγιά» τους ήδη «ψημένους» στη Γ’ Εθνική και την ομάδα Βασιλόπουλο, Κουντάνη, Νικολόπουλο, Γκαρμοίρη, Κακαλή και σίγουρους τους Δήμο Νινιό, Αριστομενόπουλο, Πιτσιλή, Ι. Γιακουμή, καθώς και τους Μπινιχάκη, Δούμουρα από τον ΑΟ Λεβάντε. Μια σειρά νεαροί από γειτονικούς νομούς και όχι μόνο αναμένεται να έρθουν ως υπό δοκιμήν και ό,τι άλλο θα έχει καταφέρει ο πρόεδρος Γιώργος Ράλλης και οι συνεργάτες του σε ανανεώσεις-μετεγγραφές τις τελευταίες ώρες. Αν σκεφτεί κανείς ότι υπάρχουν σημαντικές ομάδες που έχουν ήδη κατεβάσει ρολά, άλλες που επιδιώκουν συνενώσεις-συνεργασίες ή βρίσκονται ακόμη στον «αέρα» ίσως είναι ευτύχημα ότι η ιστορική μας ομάδας θα έχει την ευκαιρία σήμερα να μπει στο γήπεδο για μια μεταβατική χρονιά επιβίωσης; 
~
*** Δεύτερη θέση στη Βουδαπέστη Λαζαρίδης-Διαμαντής

Στις επιτυχίες επέστρεψε ο Γιώργος Λαζαρίδης, φέρνοντας στην Καλαμάτα το τρόπαιο της 2ης θέσης στο διπλό του διεθνούς τουρνουά τένις με αμαξίδιο που διεξήχθη 17-19 Ιουλίου στην Ουγγαρία. Με συμπαίκτη τον Στέφανο Διαμαντή πέτυχαν τρεις νίκες στο Ριτάρν Καπ της Βουδαπέστης, αλλά ο τίτλος πήγε τελικά στην Πολωνία. Ο Γιώργος κατέγραψε ακόμη μια νίκη στο μονό, ενώ είχε προηγηθεί μόλις λίγες μέρες πριν η συμμετοχή του σε δύο διοργανώσεις στην Κροατία -το Σίριους και το Ζάγκρεμπ Όπεν- με καλύτερη παρουσία στην 4άδα του διπλού στο πρώτο από αυτά. - 
~
***  Η Ελλάδα στην κορυφή και Πετρέας MVP

Η Εθνική μας ομάδα βόλεϊ των ανδρών πρωταγωνιστεί στο European League, διατηρώντας την 1η θέση στον όμιλό της (μαζί με τη Σλοβενία), με δύο νίκες επί της Ρουμανίας και διπλή επικράτηση επίσης κόντρα στην Τουρκία. Βασικό στέλεχος σε αυτή την προσπάθεια είναι ο Καλαματιανός Γιώργος Πετρέας που συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία ομάδα της 2ης αγωνιστικής (Dream Team of the Week) της διοργάνωσης, μαζί με τον Ντίμα Φιλίποφ. Το ειδικό βίντεο που παρουσιάζει η CEV με τα highlights κάθε εβδομάδας ξεκινά με τα κατορθώματα του πασαδόρου της Εθνικής Ανδρών, ενώ ειδική μνεία γίνεται στην εξαιρετική του συνεργασία με τον Γιώργο Πετρέα και την εντυπωσιακή παρουσία του τελευταίου πάνω στο φιλέ. - 
~
***  Παραιτήθηκε ο Μαρκαριάν!

Μόνο λίγους μήνες κράτησε η συνεργασία της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου με τον Σέρχιο Μαρκαριάν αφού ο έμπειρος τεχνικός υπέβαλε την παραίτησή του. Η δήλωση του Σέρχιο Μαρκαριάν: "Ήρθα στην Ελλάδα για την Εθνική Ομάδα σε μία κρίσιμη στιγμή. Ανέλαβα μία δύσκολη δουλειά. Ευχαριστώ τον Θεό για την ευκαιρία που μου έδωσε. Έκανα την προσπάθεια μου και από την ημέρα που ήρθα εργάζομαι πολλές ώρες με μεγάλη αγάπη για τη δουλειά που κάνω. Η Εθνική Ομάδα έδειξε μέσα στο γήπεδο τη δουλειά μας. Ζητώ συγνώμη από τους Έλληνες φιλάθλους, διότι τα αποτελέσματα στους αγώνες μας δεν ήταν τόσο καλά. Τώρα παίρνω μία δύσκολη απόφαση. Τελειώνω τη συνεργασία μου με την Εθνική Ομάδα. Ευχαριστώ πολύ τους παίκτες, τον κόσμο, την ΕΠΟ και τους συνεργάτες μου στην Ομοσπονδία, καθώς επίσης τα ΜΜΕ για τον σεβασμό που έδειξαν προς το πρόσωπό μου." newsit.gr - 
~
~***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2015  :                  
~  ARFARA   NEWS   , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-01-2015.html .-
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015   :
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/07/01-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης ,  Πέμπτη  02  Ιουλίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-02-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  02  Ιουλίου  2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/02-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Παρασκευή  03 Ιουλίου  2015   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-03-2015.html .-   ~  Το  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Παρασκευή  03  Ιουλίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/07/03-2015.html .-
~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης , Σάββατο  04  Ιουλίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-05-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  04  Ιούλιος  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/04-2015.html .-
~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Κυριακή 05  Ιουλίου 2015 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-05-2015.html .-
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Κυριακή Δημοψηφίσματος 05  Ιουλίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/05-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  06  Ιουλίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-06-2015.html .-
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  06  Ιουλίου   2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/07/06-2015.html .- 
~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τρίτη 07  Ιουλίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-07-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  07  Ιουλίου  2015  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/07/07-2015.html  .- 
~ARFARA NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τετάρτη  08  Ιουλίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-08-2015.html .- 
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  08  Ιουλίου  2015 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/07/08-2015.html .-
~  ARFARA NEWS ,Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Πέμπτη 09 Ιουλίου 2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-09-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο 11 και 12 Ιουλίου 2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/07/11-12-2015.html .-
~ΎΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη 09 Ιουλίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/09-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη 09- Ιουλίου - 2015  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/09-2015.html .- 
~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Πέμπτη 09 Ιουλίου  2015  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/07/09-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Παρασκευή  10  Ιουλίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-10-2015.html .- 
~Το αγιάζι της ενημέρωσης , Παρασκευή 10  Ιουλίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/10-2015.html .-          
~Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Παρασκευή  10  Ιουλίου  2015   : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/07/10-2015.html ,-
~Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/10-2015.html .-
~ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Σάββατο  11  Ιουλίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-11-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το αγιάζι  της ενημέρωσης  Κυριακή 12  Ιουλίου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-12-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  12  Ιουλίου  2015   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/07/12-2015.html .-
~Το  αγιάζι της έκτακτης Κυριακάτικης ενημέρωσης 12  Ιουλίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/07/12-2015.html .-
~ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Δευτέρα  13  Ιουλίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-13-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/07/13-2015.html .-
~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 14  Ιουλίου  2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-14-2015.html .-
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  14  Ιουλίου  2015  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/07/14-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  14  Ιουλίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/07/14-2015.html ,-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  14 Ιουλίου  2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/14-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη 15  Ιουλίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-15-2015.html .- 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  15  Ιουλίου  2015 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/07/15-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , 16  Ιουλίου  2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-16-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  16  Ιουνίου  2015  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/07/16-2015.html .- 
~ ARFARA   NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , 17  Ιουλίου  2015   : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-17-2015.html .-
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή   17  Ιουλίου  2015 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/17-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης , Σάββατο  18  Ιουλίου  2015   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-18-2015.html .-
 ~ ΎΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας   Σάββατο 18  Ιουλίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/18-2015.html .-
~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Σάββατο  18  Ιουλίου  2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/18-2015.html .- 
~ ARFARA   NEWS   Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  19  Ιουλίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-19-2015.html .-
~Το  αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή  19  Ιουλίου  2015 :
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/07/19-2015.html .-
~ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  20  Ιουλίου  2015 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-20-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τρίτη  21  Ιουλίου  2015   : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-21-2015.html .-

 ***
 BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4238 video.  -    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2520 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2530  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9288   βίντεο   .-
https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4458 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 477 / -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.206  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                         

** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   488 .-
~
**  Επισκέψεις  και Διαδρομές στις Ι.Μονές , Ι. Σκήτες και Ι. Καλύβες  στην Αθωνική Πολιτεία στο Περιβόλι της Παναγιάς μας ... :
*** To  2010 : Τη Δευτέρα 23  Αυγούστου 2010  επιστρέφοντας από πολυήμερη εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη τέσσερις  φίλοι από Μεσσηνία {Σταμάτης Ν. Σκούλικας από Αρφαρά, Παύλος Κ. Μητρόπουλος από Κωνσταντίνος  Μελιγαλά , Κωνσταντίνος Γεωργακόπουλος από Κάτω Καλλιρόη και Θεόδωρος Κακούτης }και στα διόδια Μαλγάρων Θεσσαλονίκης , μεσημέρι 14,30 ώρα , συναντιώντε , και με Ι.Χ. αυτοκίνητο Σάκη Κακούτη συνεχίζουν την διαδρομή προς Ουρανούπολη Χαλκιδικής , όπου  και διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχείο .-
-  Την επομένη 24  Αυγούστου  2010  , πρωϊ  ώρα  08,00 παίρνοντας το Διαμονητήριο , άδεια  παραμονής στο Άγιον Όρος , και περί 09.00 ώρα με το καραβάκι της γραμμής ξεκινήσαμε για το περιβόλι της Παναγιάς .
-  Φτάνοντας στον αρσανά  της Ι.Μ. Αγίου Διονυσίου , {αφού με το πλοίο περάσαμε από Αρσανάδες - λιμανάκια μονών Αγίου Όρους : Γιοβάνιτσας ή Ι.Μ. Χιλιανδαρίου(Σέρβικο) , Ζωγράφου (Βουλγάρικο) , Κωνσταμονίτου , Δοχειαρίου , Ξενοφώντος , Αγίου Παντελεήμωνα (Ρώσικο) , ΔΑΦΝΗ , Σίμωνος Πέτρου , και Γρηγορίου } αποβιβαστήκαμε για να ανεβούμε την ανηφορική πέτρινη διαδρομή και να φτάσουμε στην μονή , όπου παραμείναμε για ένα δίωρο (εξομολογηθήκαμε στο γέροντα ιερομόναχο Παύλο , προσκυνήσαμε τα Άγια Λείψανα Αγίων  και παίρνοντας το ίδιο επιστρέφων πλοίο , αποβιβαστήκαμε στον Αρσανά της Ι. Σκήτης της Αγίας Άννης  .-
- Στο Κυρικόν της Σκήτης διανυκτερεύσαμε (1η μέρα φιλοξενίας), συναντήσαμε στην Ι.Καλύβα των Καρτσωναίων Αγίου Γεωργίου , τον Γέροντα Ιερομόναχον Γαβριήλ από Αρφαρά , κατά κόσμον Ιωάννην Αθαν. Κατσιαμπάνη , , όπου για πρώτη φορά και για αρκετή ώρα παίρνοντας το κέρασμα και το καφεδάκι που μας προσέφεραν ,  συζητήσαμε πολλά και ενδιαφέροντα , μαθαίνοντας ότι σε ηληκία 16 ετών τον Μάϊο του 1939 βρέθηκε Ι.Κ. των Καρτσωναίων (τρία αδέλφια Καρτσωναίοι μοναχοί από το Αρφαρά Μεσσηνίας) κ.π.π.α για την όλη ζωή ου και όχι μόνο .-
-  Το  πρωϊ  ώρα  05.00 παρακολουθήσαμε την Θεία Λειτουργία στο Κυριακό της μονής , ενημερωθήκαμε  με κάθε λεπτομέρεια για την Αγία Άννα και για την Ι. Σκήτη και προσκυνήσαμε τα Άγια λείψανα .- Η  διαδρομή  μας ήταν να  ανεβούμε  περί τα 1800 σκαλοπάτια με μουλάρι  και να τα κατεβούμε με τα πόδια .-
Το  μεσημέρι Πέμπτης 25 Αυγούστου 2010 από αρσανά Αγίας Άννης  με το πλοίο της γραμμής φτάσαμε και αποβιβαστήκαμε στο λιμάνι της ΔΑΦΝΗΣ του Αγίου Όρους  (είσοδος στο Άγιο Όρος για Πρωτεύουσα ΚΑΡΥΕΣ ) .-
-  Από Δάφνη με λεωφορείο Όρους προς Καρυές κατεβήκαμε για Ι.Μ. Ξηροποτάμου (μεσημέρι) όπου και διανυκτερεύσαμε (φιλοξενία 2ης μέρας) .- Το ίδιο σχεδόν πρόγραμμα όπως και στην Σκήτη της Αγίας Άννης .-
- Το  πρωϊ  της Παρασκευής 26  Αυγούστου 2010 μετά από μιά ημίωρη διαδρομή πεζοπορίας και στης 09.00 ώρα βρεθήκαμε στην Ι .Μ. Αγίου Παντελεήμωνα (Ρώσικο ) , όπου παραμείναμε , μέχρι ώρα 13.00 , όπου και από αρσανά Ι.Μ .  πήραμε το πλοίο για ΔΑΦΝΗ και πάλι , όπου με το λεωφορείο ανεβήκαμε προς ΚΑΡΥΕΣ   , όπου 10 περίπου λεπτά πρίν της πρωτεύουσας του Αγίου Όρους αποβιβαστήκαμε  στο Σαράϊ , Ι.Μ. σκήτης Αγίου Ανδρέου , όπου προσκυνήσαμε το Άγια Λείψανα του Αγίου με παραμονή περί την μισή ώρα και στην συνέχεια με πεζοπορία  φτάσαμε στις ΚΑΡΥΕΣ , , όπου προσκυνήσαμε την Ιεράν Εικόνα της Παναγίας Άξιον Εστί ,Επιστασία Αγίου Όρους  και εν συνεχεία με Ι.Χ. ταξί αυτοκίνητο για Ι.Μ. ΚΑΡΑΚΑΛΟΥ , όπου φιλοξενηθήκαμε -(διανυκτέρευση 3η) .- Το  μεσημέρι με πεζοπορία μιάς περίπου ώρας από μονή Καρακάλου πήγαμε για προσκύνημα στην Ι.Μ. Φιλοθέου μ όπου συναντήσαμε τον συμπατριώτη  μας μοναχό Αντώνιο Τσερπέ (Κορομηλιά Μεσσηνίας καταγωγή) για να επιστρέψουμε και πάλι με πεζοπορία στην μονή Καρακάλου .-
-  Την επόμενη ημέρα  Σάββατο  27 Αυγούστου 2010 με αυτοκίνητο ταξί μονής περνώντας από Ι.Μ. ΙΒΗΡΩΝ όπου δι΄ ολίγων προσκυνήσαμε τα Άγία  λείψανα πολλών Αγίων και την Ι.Εικόνα της Παναγίας Πορταϊτισσας  , (μικρά παραμονή ) περνώντας την περιοχή Μυλοποτάμου , φτάσαμε στην Ι.Μ. Μεγίστης Λαύρας , όπου φιλοξενηθήκαμε και διανυκτερεύσαμε για 4η  ημέρα στο Άγιον Όρος .-
-  Την επόμενη μέρα  Κυριακή πρωϊ  28 Αυγούστου 2010 (Δεκαπενταύγουστος ) με το παλαιό ημερολόγιο του Αγίου Όρους και με αυτοκίνητο επιστρέψαμε στις ΚΑΡΥΕΣ .-
- Με πεζοπορία επισκεφτήκαμε την Ι.Μ. ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙΟΥ στις Καρυές για προσκύνημα , επιστρέφοντες και πάλι στις Καρυές προσκυνήσαμε την Ι.Εικόνα του Άξιον Εστί .- Στην συνέχεια από Καρυές με λεωφορείο Δάφνη  και με το πλοίο στην Ι.Μ. ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ όπου γιόρτασε τον 15αύγουστο , (Φιλοξενία και διανυκτέρευση 5η στο .  Όρος .-
-Την επομένη 29 Αυγούστου  2010 , από μονή Ξενοφώντος με πλοίο ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ και στην συνέχεια δρόμος επιστροφής για την Μεσσηνία .-
***  Τον Αύγουστο του 2010 από ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ ,(και από 24-29/8/2010) , βρέθηκα και πέρασα από τις Ιερές Μονές : Ξενοφώντος , Διονυσίου , Αγίου Παντελεήμονα (Ρώσικο) , Σκήτη Αγίας Άννας , Καρτσωναίϊκα , ΔΑΦΝΗ , Ξηροποτάμου , ΚΑΡΥΕΣ , Σαράϊ , Σκήτη Αγίου Ανδρέα , Άξιον  Εστίν , Κουτλουμουσίου , Ιβήρων , Φιλοθέου , Καρακάλου , Αγίασμα Αγίου Αθανασίου , Μεγίστης Λαύρας και με το πλοίο από ΔΑΦΝΗ , Σίμωνος Πέτρας , Γρηγορίου , Διονυσίου , Αγίου Παύλου , Νέα Σκήτη , Κατουνάκια , Καρούλια , Καυσοκάλυβα (Αγία Τριάδας ) .-
*** To  2011 : Η  παρέα μας πάλι η ίδια : Σταμάτης , Κώστας , Παύλος και Θεόδωρος (Σάκης ) .-
- Την Τετάρτη  4 Αυγούστου 2011 ξανά πορεία  -διαδρομών στο Άγιον Όρος . Το μεσημέρι φτάνοντας στην Σουρωτή Χαλκιδικής στην γυναικεία Ι.Μ. Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου , προσκύνημα στον Τάφο του Όσιου -Αγίου Αγιορείτη μοναχού Παϊσίου .- Στην συνέχεια ο δρόμος  μας με το ΙΧ. αυτοκίνητο του Σάκη στην Ιερισσό Χαλκιδικής , όπου και διανυκτερεύσαμε σε ξενοδοχείο .-
- Το  πρωϊ  της Πέμπτης 5 Αυγούστου 2011 , με πλοίο Ανατολικής γραμμής Αγίου Όρους για Ι.Μονή ΕΣΦΗΓΜΕΝΟΥ , περνώντας από  αρσανά μονής Χιλιανδαρίου και το ακρωτήριο Αράπης  όπου φτάσαμε για την 1η  φιλοξενία  και διανυκτέρευση , .- Εδώ εκτός των άλλων στην μονή των ζηλωτών μοναχών άσκησα και το Οδοντιατρικό επάγγελμα  παρέχοντας οδοντιατρική φροντίδα  με αρκετές εξαγωγές στους μοναχούς της Ι.Μ.  .-
-  Το  πρωϊ Παρασκευή 6  Αυγούστου  2011  με αυτοκίνητο 4χ4 της μονής φτάσαμε στην Ι.Μονή Χιλιανδαρίου (Σέρβικο)ν , όπου παραμείναμε  για  4  ώρες και με αυτοκίνητο της Σέρβικής μονής κατεβήκαμε στην Γιοβάνιτσα αρσανάς στην Δυτική πλευρά του Αγίου Όρους για την Σέρβικη Ι.Μ.  .-
- Αν συνεχίζαμε με το καραβάκι την διαδρομή πορεία  μας στην Ανατολική πλευρά ρου Α.  Όρους θα περνούσαμε από τα λιμανάκια -Αρσανάδες  των Ι. Μονών Βατοπεδίου , Σκήτης Προφήτη Ηλία , Παντοκράτορος , Σταυρονικήτα ,  Ιβήρων , Φιλοθέου Καρακάλου Μεγίστης Λαύρας και Σκήτη Τιμίου Προδρόμου .-
- Από αρσανά Γιοβάνιτσας με πλοίο γραμμής στην Ι.Μ. Δοχειαρίου όπου είχαμε φιλοξενία και 2η διανυκτέρευση ,-
- Το  Σάββατο 7  Αυγούστου 2011  , από την μονή Δοχειαρίου με το πλοιαράκι στο λιμάνι ΔΑΦΝΗΣ στη συνέχεια με αυτοκίνητο ΚΑΡΥΕΣ  του Αγίου Όρους και στην συνέχεια με Ι.Χ. στην Ι . Μ.  ΦΙΛΟΘΕΟΥ  φιλοξενία και 3η  διανυκτέρευση στην Ι.Μ .   -  Στις Καρυές του Αγίου Όρους περνώντας για μονή Φιλοθέου , πορευτήκαμε πεζοπορία 1  ώρας για προσκύνημα , στην μονή Κουτλουμουσίου και Εσφηγμένου  των Καρυών , στη Σκήτη -καλύβα Γέροντα μοναχού Γαβριήλ και στην συνέχεια στην Ι.Καλύβα του μονάσοντος Αγιορείτη Αγίου Μοναχού Παϊσίου στην Παναγούδα , με τον παρευρισκόμενο μοναχό Ησαΐα . (παραμονή για μιά περίπου ώρα ) .-
- Την Κυριακή πρωϊ Κυριακή 8 Αυγούστου  2011 με αυτοκίνητο μονής Φιλοθέου  επιστροφή στις Καρυές , όπου μετά από πεζοπορία φτάσαμε στην ΚΑΨΑΛΑ , στο ησυχαστήριο Ανάστασης του Γέροντα Ευθυμίου στην Καψάλα , (μιλήσαμε με γέροντα μοναχό Ευθύμιο ) , προσκυνήσαμε  τάφο μοναχού Ισαάκ στην καψάλα (4ωρη παραμονή στην Καψάλα , στην συνέχεια  με πεζοπορία φτάσαμε στην Ι. Σκήτη του Προφήτη Ηλία της μονής Παντοκράτορος (γέροντας μοναχός Ιωακείμ ) όπου και παραμείναμε για προσκύνημα και μεσημεριανή ξεκούραση  για μιά περίπου ώρα . - Θαυμάσαμε το ολόχρυσο σε βάρος  2  τόνων  Ιερό τέμπλο του τρισυπόστατου Ι. Ναού .-- Στη συνέχεια σε μιά πανέμορφη διαδρομή πεζοπορίας φτάσαμε για φιλοξενία και 4η  διανυκτέρευση στην Ι.Μ. ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΩΡΟΣ  , με εξομολόγηση στο εκκλησάκι Παναγίας Γερόντισσας της Ι.Μ. και με συμμετοχή στο Ι. Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας , προσκύνημα Αγίων Λειψάνων και συμμετοχή σε ομιλία ενημέρωση από ιερομόναχο .-
-  Την Δευτέρα  9 Αυγούστου  2011 πρωϊ με  αυτοκίνητο , επιστροφή στις ΚΑΡΥΕΣ , με προσκύνημα την Ι.Ε.  Παναγίας Άξιον Εστί και εν συνεχεία με αυτοκίνητο από Καρυές φτάνουμε στην Ι.Μ. ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ , παραμονή φιλοξενία 5η  διανυκτέρευση στο Άγιο Όρος . Συνάντηση με ηγούμενο Εφραίμ , προσκύνημα Τίμια Ζώνης  και  Ιερών Λειψάνων Αγίων , παρακολούθηση ομιλίας Εφραίμ κ.α. -
 -  Την  Τρίτη 10  Αυγούστου  2011 , με καραβάκι από αρσανά Ι. Μονής , επιστροφή  στην Ιερισσό και στην συνέχεια στην Μεσσηνία .-

***  Τον Αύγουστο του 2011 από ΙΕΡΙΣΣΟ , (και από 4 -10 Αυγούστου 2011) διαβήκαμε : Ι.Μ. Εσφιγμένου . Χιλιανδαρίου (Σέρβικο) , αρσανά Γιοβάνιτσας , αρσανά Ζωγράφου(Βουλγάρικο) , αρσανά Κωνσταμονίτου , Ι.Μ. Δοχειαρίου , Ξενοφώντος , Αγίου Παντελεήμονα (Ρώσικο ) , ΔΑΦΝΗ, ΚΑΡΥΕΣ , Ιβήρων , Κουτλουμουσίου , Φιλοθέου , Καψάλα καλύβα Μοναχού Ευθυμίου , Σκήτη Προφήτου Ηλία , Ι.Μ. Παντοκράτωρα , ΚΑΡΥΕΣ , Ι.Μ.Κουτλουμουσίου , Καλύβα  Γέροντα Μοναχού  Παϊσιου στην Παναγούδα , Καλύβα μοναχού Γαβριήλ  Κουτλουμούσι , Καρυές ,και τέλος  Ι.Μ. Βατοπεδίου .- Η  παρέα μας πάλι η ίδια : Σταμάτης , Κώστας , Παύλος και Θεόδωρος (Σάκης ) .-

*** To  2012 : Τρείς  φίλοι Σταμάτης , Παύλος  και Κώστας  . από τα παλιά στις επισκέψεις  μας του Αγίου Όρους για τρίτη χρονιά της παρέας  μας ,από  Καλαμάτα  με αυτοκίνητο ΚΤΕΛ Μεσσηνίας και εν συνεχεία με ΚΤΕΛ  Θεσσαλονίκης , και από Θεσσαλονίκη με ΚΤΕΛ  Χαλκιδικής  γιά Ουρανούπολη (διανυκτέρευση ξενώνα Άθως ).-

-  Την  επομένη Κυριακή πρωϊ  29  Ιουλίου  2012 πέρνωντας τα διαμονητήρια παραμονής και εισόδου στο περιβόλι της Παναγιάς (παραμονή από 29/07/2012  έως και 01/08/2012 ) πήραμε το πλοίο των Αθωνικών γραμμών για να βρεθούμε στην Ι.Μ.  ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ 1η  φιλοξενία και διανυκτέρευση , με την συμμετοχή  μας στην πρωϊνή Θεία Λειτουργία σε συζητήσεις και προσκύνημα Αγίων Ιερών Λειψάνων από ιερομόναχο Δαμασκηνό .- Κοντινές πεζοπορείς και διαδρομές .- -
- Δευτέρα  30  Ιουλίου 2012 πρωϊ από μονή Γρηγορίου με πλοίο για λίγη ώρα στην Ι.Μ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ και στη συνέχεια στη Ι.Μ. ΑΓΙΟΥ  ΠΑΥΛΟΥ   για παραμονή , φιλοξενία και  2η  διανυκτέρευση στο Άγιο Όρος  , παρακολούθηση Θείας Λειτουργία και προσκύνημα  ιερών λειψάνων Αγίων ... -
-  Την  επομένη  Τρίτη  31  Ιουλίου  2012 με πρωϊνή πεζοπορία από μονή Αγίου Παύλου φτάνουμε στη ΝΕΑ ΣΚΗΤΗ , επισκεπτόμενοι αρκετά Ησυχαστήρια μοναχών για συζήτηση κ.α  , όπως "Αβραμαίων" κ.λ.π. στην Νέα Σκήτη , απ ΄  όπου με πλοίο της γραμμής στον αρσανά των ΚΑΥΣΟΚΑΛΥΒΙΩΝ , και μετά από ανάβαση πεζοπορίας μιάς περίπου ώρας βρεθήκαμε στο Κυριακό της Αγίας Τριάδος  , παραμονή , φιλοξενία και 3η  διανυκτέρευση  στο Άγιο Όρος . Διαδρομές επίσκεψη  Άγιο Νείλο  Ιερόν Σπήλαιον  κ.λ.π.  .-
- Την Τετάρτη  1 Αυγούστου 2012  με πεζοπορία στον αρσανά Καυσοκαλυβίων  και  με το πλοίο της γραμμής ΔΑΦΝΗ στη συνέχεια με λεωφορείο  ΚΑΡΥΕΣ και στην συνέχεια στην Ι.ΣΚΗΤΗ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΑ  της Ι.Μ. Παντοκράτορος  όπου εορτάζει και πανηγυρίζει , φιλοξενία παραμονή και 4η  διανυκτέρευσή  μας στο Όρος του Άθου .-
- Την  Πέμπτη  02  Αυγούστου  2012 , με πεζοπορία στη Καψάλα στο Ησυχαστήριο Ανάστασης του Γέροντα μοναχού Ευθυμίου (επίσκεψη -συνάντηση με Ευθύμιο ) , στην συνέχεια πεζοπορία για της Καρυές , προσκύνημα στο Άξιον Εστί , προσκύνημα στην μονή Κουτλουμουσίου , και Εσφηγμένου στις   Καρυές , επίσκεψη καλύβα γέροντα μοναχού Γαβριήλ και στη συνέχεια με αυτοκίνητο για την Ι.Μ. ΙΒΗΡΩΝ , παραμονή , φιλοξενία  5η  διανυκτέρευση στο Άγιο Όρος .- Παρακολούθηση Θείας  Λειτουργίας , προσκύνημα Ι. Εικόνας της Πορταϊτισσας , Ιερών Λειψάνων Αγίων , και επίσκεψη με ενημέρωση στο μουσείο της Ι.Μ.  με ενημέρωση από Ιερομόναχο Χριστόφορο .-
- Την Παρασκευή 3 Αυγούστου  2012  , με αυτοκίνητο Καρυές Δάφνη και με το πλοίο γραμμής Ουρανούπολη με αυτοκίνητο Ουρανούπολη Θεσσαλονίκη και με αεροπλάνο Θεσσαλονίκη Καλαμάτα  επιστροφή  μας  .-
- Το  Σάββατο  28  Ιουλίου  2012  ,  
 Τον  Ιούλιο -Αύγουστο  του  2012 από ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ  (καί από 28 Ιουλίου έως καί 5 Αυγούστου  2012 , παρέα δυό φίλοι Παύλος Μητρόπουλος καί Σταμάτης Σκούλικας : Καλαμάτα  με αυτοκίνητο ΚΤΕΛ Μεσσηνίας και εν συνεχεία με ΚΤΕΛ  Θεσσαλονίκης , και από Θεσσαλονίκη με ΚΤΕΛ  Χαλκιδικής  γιά Ουρανούπολη (διανυκτέρευση) , την επομένη με καράβι γιά Άγιο Όρος ,... Ι.Μ. Γρηγορίου , Ι.Μ. Διονυσίου , Ι.Μ. Αγίου Παύλου , με τα πόδια  διαδρομή στην Νέα Σκήτη (Ι. Ησυχαστήριο Αγίου Ανδρέα -Αβραμαίων ,Ι.Ησ. Αγίου Σπυρίδωνα Β΄ μοναχός Νίκων , Ι. Καλύβη Υπαπαντής Γέρ. Συμεών ), Καυσοκάλυβα , Άγιο Νείλο , Σκήτη Προφήτη Ηλία , Ι.Μ. Παντοκράτορος Καψάλα Ι.Καλύβη Αναστάσεως γέροντα Ευθυμίου , Ι.Μ. Ιβήρων , ΚΑΡΥΕΣ , Ι.Μ. Κουτλουμουσίου , Ι.Καλύβη Γέροντα Γαβριήλ , Παναγία Άξιον Εστί , ΔΑΦΝΗ , Ουρανούπολη .-

*** To  2013 : Οι  τρείς  φίλοι από τα παλιά  Κώστας  Σταμάτης  και Παύλος επίσκεψη στο Άγιον Όρός .-
-Κυριακή 14  Ιουλίου 2013 με αεροπλάνο από Καλαμάτα Θεσσαλονίκη και από την Θεσσαλονίκη με ΚΛΕΛ Χαλκιδικής στην ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ  διανυκτέρευση στο Ξενοδοχείο " Ακρογιάλι"  23770-71201 .-
-Την Δευτέρα  15  Ιουλίου με πλοίο Αγιορείτικών Γραμμών από Ουρανούπολη στο λιμάνι ΔΑΦΝΗΣ με αυτοκίνητο μονής στην Ι.Μ. ΣΙΜΩΝΟΣ ΠΕΤΡΑΣ (Σιμωνόπετρας) παραμονή , φιλοξενία και 1η  διανυκτέρευση , με  παρακολούθηση Θείας Λειτουργίας προσκύνημα λειψάνων Αγίων , μικρές  πεζοπορίες -διαδρομές στην μονή κ.α. .-
- Την Τρίτη  16  Ιουλίου  2013  , με πρωϊνή πεζοπορία κατάβαση στον αρσανά της μονής και με το πλοίο της γραμμής στον αρσανά της Ι. Σκήτης της Αγίας Άννης  ,(μετά από ολιγόωρη παραμονή -επίσκεψη μονής Διονυσίου , με το μουλάρι  στην Σκήτη Αγίας Άννης , παραμονή , φιλοξενία  2η  διανυκτέρευση , παρακολούθηση πρωϊνής Θείας Λειτουργίας  , διαδρομές στην περιοχή της Αγίας Άννης μ επίσκεψη καλύβα "Καρτσωναίων " συνάντηση και συνομιλία με Γέροντα ιερομόναχο Γαβριήλ μ στο οστεοφυλάκιο της Σκήτης προσκύνημα Λειψάνων Αρφαραίων Μοναχών , στο Σπήλαιο Αγίου Διονυσίου , Σπήλαιο Οσιομάρτυρα Νικόδημου , Σπήλαιον Οσιομάρτυρα Δαβίδ , Σπήλαιο Οσίου Γερασίμου , Σπήλαιον του "ληστού"' , Ιωακείμ εκ Κρήτης , καλύβη Εισοδίων Θεοτόκου ,καλύβη Αγίου Γεωργίου , καλύβι Αγίων Πάντων , καλύβη Υπαπαντής του Χριστού  κ.α. - 
- Τετάρτη 17  Ιουλίου  2013  , πρωϊ με  πεζοπορία στην Νέα Σκήτη , καλύβα  μοναχών Αβραμαίων (Αγιογράφων) και με το πλοίο γραμμής Δάφνη , με αυτοκίνητο Καρυές , και στη συνέχεια Ι.Μ. ΣΤΑΥΡΙΝΙΚΗΤΑ , φιλοξενία , παραμονή ,4η διανυκτέρευση , παρακολούθηση Θείας Λειτουργίας , προσκύνημα ιερών λειψάνων Αγίων .-
Πέμπτη 18 Ιουλίου  2013  , πρωϊ πεζοπορία διαδρομή από μονή Σταυρονικήτα στην Ι.Μ. ΙΒΗΡΩΝ ,  φιλοξενία ,παραμονή , 4η  διανυκτέρευση .-
- Παρακολούθηση , πρωϊνής Θείας Λειτουργίας επίσκεψη θαυμαστού μουσείο μονής , προσκύνημα ιερών λειψάνων πλήθους Αγίων , μικρές διαδρομές πέριξ μονής , Μυλοπόταμο , παραλία κ.α  .-
Παρασκευή  19  Ιουλίου  2013   , πρωϊ με ταξί γέροντα μοναχού Ιλαρίωνα από την μονή Ιβήρων στην Ι.Μ. ΦΙΛΟΘΕΟΥ φιλοξενία , παραμονή , 5η  διανυκτέρευση , παρακολούθηση Θείας Λειτουργίας , προσκύνημα Ιερών Λειψάνων Αγίων και μικρές διαδρομές πεζοπορίας .-
Σάββατο   20  Ιουλίου  2013  , στο δρόμο της επιστροφής από Ι.Μ. Φιλοθέου , Καρυές , Δάφνη , Ουρανούπολη -Θεσσαλονίκη και με αεροπλάνο  Καλαμάτα  επιστροφή  .-
~   14-07-2013  Ουρανούπολη , ΔΑΦΝΗ , Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας , Ι.Σκήτη Αγίας Άννης , Ι.Καλύβα Αγίου Γεωργίου (Καρτσωναίϊκα), Σταυρονικήτα  , Ιβήρων , Φιλοθέου  , Καρυές , Δάφνη . Ουρανούπολη ,..επιστροφή .-

*** To  2014  : Οι  δυό φίλοι από τα παλιά  Σταμάτης και Παύλος , επίσκεψη στο Άγιον Όρος  (από 04/08/2014  έως Κυριακή 10/08/2014 ) .-
- Δευτέρα  04 Αυγούστου  2014  , με αεροπλάνο  από Καλαμάτα Θεσσαλονίκη , στην συνέχεια κε ΚΤΕΛ Χαλκιδικής Ουρανούπολη , παραμονή διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο  Ακρογιάλι .-
- Τρίτη  05 Αυγούστου 2014  , από Ουρανούπολη , πρωϊ μετά παραλαβή Διαμονητήριων -εισόδου στο Άγιον Όρος , και με το πλοίο της γραμμής στην Ι.Μονή ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ ηγούμενος Γέροντας Γρηγόριος , φιλοξενία , παραμονή  1η διανυκτέρευση .-
Τετάρτη  06 Αυγούστου  2014 στον αρσανά Ι. Σκήτης Αγίας Άννης , εορτασμός , πανήγυρης μνήμης Αγίας Άννης ολονύχτια   λειτουργία , παραμονή , φιλοξενία 2η  διανυκτέρευση στο Περιβόλι της Παναγίας .- Ανέβασμα με μουλάρι  κατέβασμα 1800 σκαλοπατιών με  πεζοπορία  μέσα σε βροχή  και κακοκαιρία από το βράδυ . -
- Πέμπτη  07 Αυγούστου 2014  , από αρσανά Σκήτης Αγίας Άννης με το  πλοίο της γραμμής Δάφνη , με αυτοκίνητο Καρυές και στη συνέχεια στην Ι.Μ. ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ ,  φιλοξενία , παραμονή 3η διανυκτέρευση στο Όρος . Παρακολούθηση Θείας Λειτουργίας , διαδρομές μοναχός   παπά     Ιωσήφ Μάσκουλη , προσκύνημα ταφου μοναχού Ιωσήφ Βατοπεδινού , προσκύνημα ιερών λειψάνων Αγίων .-
-  Παρασκευή 08 Αυγούστου  2014   , Από Βατοπέδι , Καρυές , Ι.Μ.  ΚΑΡΑΚΑΛΟΥ    φιλοξενία   παραμονή και 4η διανυκτέρευση , όλα  τα  γνωστά και καθέκαστα κατά τις επισκέψεις  και παραμονές σε μονές Αγίου Όρους .-  
- Σάββατο  09  Αυγούστου  2014   , Από  Μονή Καρακάλου στην Ι. Μ. ΙΒΗΡΩΝ παραμονή με όλα τα συνήθη φιλοξενία 5η  διανυκτέρευση  .-- 
- Κυριακή  10  Αυγούστου  2014  ο  δρόμος της επιστροφής κατά  τα γνωστά στο Αρφαρά  Μεσσηνίας  .- 
~  Δευτέρα 04 Αυγούστου  2014  Ουρανούπολη Μονή Δοχειαρίου , Σκήτη Αγίας Άννης , Σταυρονικήτα , Βατοπεδίου ,Καρακάλου , Ιβήρων , επιστροφή .-

*** To  2015 : Παρασκευή 24 -07-2015 Ουρανούπολη , Ι. Σκήτη Αγίας Άννης , Καλύβα Καρτσωναίων , Ι. Μ. Γρηγορίου , Διονυσίου , Βατοπεδίου , ΚΑΡΥΕΣ -Δάφνη , Ουρανούπολη  επιστροφή .-
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου