ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 26 Μαϊου 2015

 ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τρίτη  26  Μαϊου 2015 :
~

~

~
 

 
*** 26 Μαΐου 
Αποστόλων (Ο΄) Κάρπου επισκόπου γενομένου της Μακεδονικής Βερροίας, Αλφαίου και Ιούδα. Μαρτύρων Αβερκίου και Ελόνης. Νεομαρτύρων Αλεξάνδρου Δερβίση (1), του Θεσσαλονικέως (†1794) και Μήτρου (†1794). Συνεσίου επισκόπου Καρπασίας.
(1) Ο άγιος Αλέξανδρος καταγόταν από τη Θεσσαλονίκη και σε νεαρή ηλικία έφθασε στη Σμύρνη, προσπαθώντας να αποφύγει τις ακόλαστες προθέσεις κάποιου Τούρκου. Για άγνωστους σε μας λόγους, στην πόλη αυτή απαρνήθηκε την πίστη του και εξισλαμίσθηκε. Αργότερα επισκέφθηκε τη Μέκκα και εισήλθε στο Τάγμα των Δερβίσηδων. Ελεγχόμενος όμως από τη συνείδησή του προσποιήθηκε τον τρελό και υπό το σχήμα του Δερβίση, περιόδευσε για 18 χρόνια σε υπόδουλες χώρες ελέγχοντας δριμύτατα την τουρκική τυραννία. Όσες δε φορές του δόθηκε η ευκαιρία να εκδηλώσει την πίστη του στο Xριστό το έκανε εκτελώντας αγαθά έργα. Ευρισκόμενος στη Χίο, παρακολούθησε άφοβα σε Χριστιανική Εκκλησία τις ιερές ακολουθίες της Μ. Τεσσαρακοστής φορώντας ακόμη τα ρούχα του Δερβίση. Από τη Χίο μετέβη στη Σμύρνη και παρουσιάσθηκε στον κριτή της πόλης στον οποίο ομολόγησε με θάρρος ότι μετανόησε για την προηγούμενη μεταστροφή του και ότι θα επανερχόταν πλέον στο Χριστιανισμό. Μπροστά του δε έβγαλε και ποδοπάτησε τα ρούχα του Δερβίση. Τον έριξαν αμέσως στη φυλακή από την οποία τον έβγαλαν τρεις φορές προσπαθώντας με κολακείες και απειλές να κάμψουν το φρόνημά του και την πίστη του. Όμως ο Αλέξανδρος παρέμεινε ακατάβλητος και σταθερός στην απόφασή του να μαρτυρήσει για την πίστη του. Όταν δε προσήλθε στον τόπο της εκτέλεσης προσευχόταν γονατιστός και ατάραχος μπροστά στο πολυάριθμο και μανιασμένο πλήθος. Γεμάτος χαρά και θάρρος, υπέμεινε με καρτερία το μαρτυρικό του θάνατο δι` αποκεφαλισμού, στις 26 Μαΐου 1794, γενόμενος έτσι κι εκείνος κάτοικος της άνω Ιερουσαλήμ και μέτοχος της ουράνιας δόξας.
~   26/05 Απολυτίκιο Αποστόλου Κάρπου - 26 ΜΑΙΟΥ:
 https://youtu.be/DmjnPIcBvq8?list=PL175C10CE6A189986 .-

~
*** «Ξέμεινε» από χρήμα η ολοκλήρωση της αντιδιαβρωτικής προστασίας από Κιτριές- Μ. Μαντίνεια          
     
Απλήρωτος ο ανάδοχος, τελειώνει τις Κιτριές και σταματά...
Άγνωστο παραμένει αν θα ολοκληρωθεί το μεγάλο έργο της αντιδιαβρωτικής προστασίας των ακτών στο Μεσσηνιακό κόλπο από τις Κιτριές έως και τη Μικρή Μαντίνεια, κι αυτό γιατί ενώ επρόκειτο για κορυφαίας σημασίας και σπουδαιότητας έργο, όλα δείχνουν ότι ξέμεινε από πιστώσεις. Η δε σπουδή που είχε επιδειχθεί από πλευράς Περιφέρειας Πελοποννήσου και το πιεστικό του χρόνου ολοκλήρωσης, λόγω της λήξης του ΕΣΠΑ στις 31 Δεκεμβρίου 2015, απλώς εξανεμίστηκαν…
Αυτό τουλάχιστον προέκυψε από αναφορές που έκανε χθες σε κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι αγωνιούν μετά την καταστροφή των περιουσιών τους από τη διάβρωση, εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρείας.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «θα τελειώσουμε στις Κιτριές και δεν ξέρουμε αν θα συνεχίσουμε, αυτή είναι η πραγματικότητα. Ο λόγος είναι ότι δεν υπάρχει χρηματοδότηση. Δεν έχουμε πληρωθεί ακόμα, έχουμε καταθέσει ένα λογαριασμό εδώ και τρεις μήνες περίπου, δεν έχει πληρωθεί. Τώρα θα καταθέσουμε κι ένα δεύτερο και θα κάνουμε διακοπή (εργασιών), αν δεν πληρωθεί και αυτός ο λογαριασμός».
Τα προβλήματα χρηματοδότησης έχουν ήδη φρενάρει τις εργασίες, αν και πολλά μηχανήματα έργων βρίσκονται σε διάφορα σημεία. Έτσι, παραμένει άγνωστο αν συνεχιστούν οι παρεμβάσεις στη θέση «Πλαγιά» και σε άλλα σημεία. Ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας ήταν κατηγορηματικός, λέγοντας πως «αν πληρωθούμε, θα συνεχίσουμε. Υπάρχει τεχνική μελέτη, ήδη έχουμε ξεκινήσει στο Αρχοντικό. Θα συνεχίσουμε και στο Αρχοντικό και στην Αβία, αλλά αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα στη χρηματοδότηση του έργου».
Σήμερα το πρωί αναμένεται να γίνει συνάντηση του εκπροσώπου της εταιρείας με τον επιβλέποντα μηχανικό του έργου, προκειμένου να καθοριστεί η παρέμβαση και ο τρόπος εκτέλεσής της στη θέση «Πλαγιά» Κιτριών, ώστε να μην αλλοιωθεί ο χαρακτήρας της γραφικής αυτής παραλίας.  του Χάρη Χαραλαμπόπουλου 
~
*** Εγκαίνια του πρώτου στην Ελλάδα διεθνώς πιστοποιημένου μονοπατιού στη Βυτίνα με άρωμα Καλαμάτας 

 Στη Βυτίνα Αρκαδίας και την ευρύτερη περιοχή του Μαινάλου από τις 29 έως τις 31 Μαΐου θα γίνουν τα εγκαίνια του πρώτου στην Ελλάδα διεθνώς πιστοποιημένου μονοπατιού, μήκους 70 περίπου χιλιομέτρων. Στο πλαίσιο των πολλών εορταστικών εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα, η ταβέρνα «Η Παλιά Βυτίνα» θα παρουσιάσει την υπαίθρια έκθεση ζωγραφικής της Καλαματιανής Αφροδίτης Κυριαζή, «Ο ήχος του χρόνου», με έργα παλιών οχημάτων που ταξιδεύουν στο χωρόχρονο. Για την καλλιτέχνιδα Αφροδίτη Κυριαζή τα οχήματα πάντα φάνταζαν ως πηγή έμπνευσης, οχήματα που ταξιδεύουν αθάνατα στο χρόνο γιατί κουβαλούν μαζί τους το βαρύ φορτίο των ιστοριών, των εικόνων και των διαδρομών, που έχουν γίνει πλέον για αυτά αναμνήσεις. Οι αναμνήσεις είναι αυτές που τα καθιστούν αθάνατα, να ταξιδεύουν αιώνια μέσα στο χρόνο. Η έκθεση θα λάβει χώρα κατά μήκος του πεζόδρομου, λίγα μόλις μέτρα από την κεντρική πλατεία της Βυτίνας. Διάρκεια: 29-30-31 Μαΐου, καθημερινά 12.00-22.00 μ.μ. - 
~
***   «Σάρωσε» η «ομάδα Ανδρουλάκη» στις εκλογές αντιπροσώπων για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ          
      
Στις κάλπες προσήλθαν την Κυριακή τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να εκλέξουν τους αντιπροσώπους τους για το 10ο συνέδριο, που θα ξεκινήσει στις 5 Ιουνίου. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ν.Ε. Μεσσηνίας, «χαρακτηριστικό στοιχείο ήταν η μεγάλη συμμετοχή, σε μια δύσκολη εποχή για το ΠΑΣΟΚ, αποδεικνύοντας έτσι ότι παραμένει σταθερό το ενδιαφέρον των πολιτών για την ανασύνταξη του προοδευτικού σοσιαλιστικού χώρου, τη μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ και τη σύνθεση των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς, καθώς ψήφισαν για την ανάδειξη συνέδρων στη Μεσσηνία 572 συνολικά άτομα».
Η προχθεσινή ψηφοφορία είχε και άλλα δύο σημαντικά πολιτικά χαρακτηριστικά. Την επάνοδο στην πολιτική σκηνή του πρώην βουλευτή Δ. Κουσελά, ο οποίος εκλέχθηκε αντιπρόσωπος, αλλά και την «επίδειξη ισχύος» της αποκαλούμενης ομάδας Ανδρουλάκη, που κατάφερε να εκλέξει τη συντριπτική πλειοψηφία των αντιπροσώπων. Η «ομάδα Ανδρουλάκη» εξέλεξε 6 από τους 9 της Καλαμάτας, 5 από τους 6 της Μεσσήνης, 4 από τους 6 της Τριφυλίας και 4 από τους 5 αντιπροσώπους της Πύλου.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα από τη Δημοτική Οργάνωση Καλαμάτας, εκλέγονται οι Δημ. Κουσελάς, Κων. Τσαπόγας, Μιχ. Σούμπλης, Κων. Θεοδωρακόπουλος, Ι. Πάζιος, Νικ. Γεωργακόπουλος, Σοφία Αθανασοπούλου, Κωνσταντίνα – Ζωή Σταθοπούλου και Σία Παναγιωτοπούλου.
Από τη Δημοτική Οργάνωση Μεσσήνης εκλέγονται οι: Κων. Κατσούλης, Νικ. Χονδρός, Φωτ. Αντωνάκος, Παν. Θεοδωρακόπουλος, Ευγενία Κουτσοσταθοπούλου, Ευγενία Βαμβακά.
Από τη Δημοτική Οργάνωση Τριφυλίας εκλέγονται οι Παν. Ηλιόπουλος, Χαρ. Γριβοκωστόπουλος, Αντ. Καρατζάς, Χριστίνα Γριβοκωστοπούλου, Βασιλική Τσαμούλη – Γρηγοροπούλου, Πέτρος Λαλέας.
Από τη Δημοτική Οργάνωση Πύλου – Νέστορος εκλέγονται οι: Λεων. Φιλιππόπουλος, Γ. Λαζόγιαννης, Δημ. Μάραντος, Παύλος Χριστόπουλος και Ευθυμία Ευθυμιοπούλου.
Εξ οφίτσιο θα συμμετέχουν οι: Ι. Χριστόπουλος, Διον. Αλευράς, Γ. Κατσούλης, Νάντια Γιαννακοπούλου, Ι. Κατσαργύρης, Δημ. Βεργόπουλος, Θαν. Τσαλδάρης και Ανδρ. Δρακόπουλος Ανδρέας.
Σύμφωνα με τα όσα στάθηκε δυνατόν να πληροφορηθούμε, στην «ομάδα Ανδρουλάκη» δεν ανήκουν οι: Δημ. Κουσελάς, Κων. Τσαπόγας και Κωνσταντίνα – Ζωή Σταθοπούλου (Δ.Ο. Καλαμάτας), Φωτ. Αντωνάκος (Δ.Ο. Μεσσήνης), Χαρ. Γριβοκωστόπουλος και Χριστίνα Γριβοκωστοπούλου (Δ.Ο. Τριφυλίας) και Λεων. Φιλιππόπουλος (Δ.Ο. Πύλου – Νέστορος).
Τέλος, θα πρέπει να αναφερθεί ότι δε στήθηκαν κάλπες για τις Δημοτικές Οργανώσεις Δυτικής Μάνης και Οιχαλίας.  Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου 
~
*** Επίσκεψη Πέτρου Κωνσταντινέα στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου για την Τέντα 

Η εξέλιξη της κατασκευής του έργου της Τέντας ήταν το βασικό θέμα της επίσκεψης του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρου Κωνσταντινέα, στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου της Καλαμάτας. Εκεί ο βουλευτής ενημερώθηκε για τις τεχνικές λεπτομέρειες της υπόθεσης από το διευθυντή και τους αρμόδιους παράγοντες της υπηρεσίας, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του πως η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σύντομα θα ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την εκτέλεση του παραπάνω έργου. Τέλος, τόνισε πως η αγαστή συνεργασία και επικοινωνία των αρμοδίων κάθε εμπλεκόμενου φορέα θα αποτελέσει την απαραίτητη προϋπόθεση για την έγκαιρη και έγκυρη εκτέλεση του έργου, ώστε σύντομα οι αθλούμενοι της Καλαμάτας να απολαμβάνουν μια αξιόπιστη αθλητική εγκατάσταση. - 
~
***   Ειδικό σύμβουλο θέλει να προσλάβει ο Δήμος Δυτικής Μάνης         
      
Έναν ειδικό σύμβουλο ειδικότητας ΠΕ Πολιτικού Μηχανικού ή ΠΕ Αγρονόμου Τοπογράφου Μηχανικού επιθυμεί να προσλάβει ο Δήμος Δυτικής Μάνης.
Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων, συνοδευόμενες από βιογραφικό σημείωμα, τα σχετικά δικαιολογητικά, τα αποδεικτικά των προσόντων (φωτοαντίγραφα) και
φωτοαντίγραφο του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, θα κατατίθενται μέχρι την Τετάρτη 3 Ιουνίου, στο Γραφείο Ανθρωπίνου Δυναμικού του Δήμου Δυτικής Μάνης  (αρμόδιος Μιχ. Ζάρτουλας τηλ. 27210 - 64126,73265), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
~
***  Παρατείνεται η ρύθμιση για τις 100 δόσεις         
     
Η απόφαση ελήφθη από το υπουργείο Οικονομικών λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος και της σημαντικής αύξησης της συμμετοχής των οφειλετών στη ρύθμιση
Την παράταση κατά ένα μήνα της ρύθμισης των 100 δόσεων που λήγει αύριο, αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.
Η απόφαση ελήφθη από το υπουργείο Οικονομικών λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος και της σημαντικής αύξησης της συμμετοχής των οφειλετών στη ρύθμιση.
Η παράταση κρίθηκε αναγκαία γιατί, από τα 4 εκατομμύρια οφειλέτες της εφορίας, ακόμα και τώρα σε όλες αυτές τις ρυθμίσεις δεν έχουν ενταχθεί περισσότεροι από περίπου 600.000 φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.
Συνολικά με εφάπαξ εξόφληση και προκαταβολές που, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν δοθεί, το δημόσιο έχει εισπράξει ως τώρα περί τα 350 εκατ. ευρώ από τα ληξιπρόθεσμα των 75 δισ. ευρώ στην εφορία (ή σχεδόν 80 δισ. μαζί με χρέη στα τελωνεία και ΟΤΑ), δηλαδή πολύ λιγότερα από τα περίπου 1,8 δισ. που εισέπραξε σε ένα χρόνο πέρυσι, έναντι παλαιών οφειλών με ρυθμίσεις και αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.
www.protothema.gr  .-  
~
***  Κυπαρισσία: Στην τελική ευθεία για τη «2η Λευκή Νύχτα» το Σάββατο 30 Μαΐου!          
      
Μια νύχτα μαγική, που θα γίνει μέρα, στοχεύουν η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας και οι επαγγελματίες της πόλης να είναι η «2η Λευκή Νύχτα Κυπαρισσίας», το Σάββατο 30 Μαΐου!
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, μετά την επιτυχία που σημείωσε η «1η Λευκή Νύχτα» το Σάββατο 7 Ιουνίου 2014, αποφάσισε τη διοργάνωση της δεύτερης το Σάββατο 30 Μαΐου, με σκοπό να καθιερωθεί ως ετήσιο γεγονός, που θα συνοδεύει τον τριήμερο εορτασμό του Αγίου Πνεύματος, που αποτελεί και τη μεγάλη εορτή της πόλης της Κυπαρισσίας.
Στo πλαίσιο αυτής της διοργάνωσης, για να μπορέσουν να επιτύχουν τα μέγιστα οικονομικά και τουριστικά οφέλη, ο Εμπορικός Σύλλογος, κάλεσε όλους τους επαγγελματίες της Κυπαρισσίας να συμμετέχουν ουσιαστικά με μια σειρά από δράσεις, με τους επαγγελματίες όλων των κλάδων να ανταποκρίνονται θετικά και με θέρμη, ώστε η «2η Λευκή Νύχτα Κυπαρισσίας» να είναι ξεχωριστή, όμορφη και λαμπερή!
Ήδη, οι προετοιμασίες κορυφώνονται, καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία! Η Κυπαρισσία θα φορέσει τα γιορτινά της για να υποδεχθεί και φιλοξενήσει χιλιάδες επισκέπτες, που, σύμφωνα με τις ενδείξεις αλλά και βάσιμες εκτιμήσεις, θα την κατακλύσουν!
Μια νύχτα - μέρα, με μουσικές και τραγούδια σε κάθε γωνιά της αγοράς, από μουσικά σχήματα, με εκπτώσεις και προσφορές, με κεράσματα και βεγγαλικά. Μια «Λευκή Νύχτα» με πολλά happenings και events και διασκέδαση.
Το Σάββατο 30 Μαΐου (και όλο το τριήμερο, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα την Πεντηκοστή και το Άγιο Πνεύμα) η Κυπαρισσία γιορτάζει και φωτίζεται! Λάμπει και διασκεδάζει μέχρι τα ξημερώματα!
του Ηλία Γιαννόπουλου 
~
*** Ολοκληρώθηκε 4η Ανθοκομική Έκθεση με συμμετοχή πλήθους επισκεπτών 

  Ολοκληρώθηκε, προχθές, η 4η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Καλαμάτας με βραδιά παραδοσιακών χορών από όλη την Ελλάδα, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου. Συμμετείχαν: το παιδικό τμήμα του Συλλόγου Γυναικών Σπερχογείας «Η Αγία Κυριακή», ο Χορευτικός Σύλλογος «Λεύκιππος» με χορούς της Ηπείρου, ο Σύλλογος Αθλητικού Χορού «Ξενία» με χορούς της Θράκης, το Κέντρο Λαογραφικών Μελετών Καλαμάτας με χορούς από τα νησιά και την Κύπρο, ο Σύλλογος Κρητών Μεσσηνίας «Ο Ψηλορείτης» με χορούς της Κρήτης και ο Μορφωτικός Σύλλογος Μεσσηνίας με χορούς της Μεσσηνίας. Ο δήμαρχος στο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι η Καλαμάτα είναι μια πόλη στην οποία πάνω από 50 χρόνια διοργανώνονται εκδηλώσεις σχετικά με το λουλούδι και ότι οι Καλαματιανοί στηρίζουν τον κλάδο της Ανθοκομίας. Τέλος, κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει την επόμενη μεγάλη Έκθεση Τοπικών και Αγροτικών Προϊόντων του Δήμου «Άρτος-Οίνος-Έλαιον», η οποία θα πραγματοποιηθεί περί τα τέλη Αυγούστου. Το βράδυ της Παρασκευής έγιναν δύο ενδιαφέρουσες ομιλίες από το δασάρχη Καλαμάτας, Σπυρίδωνα Κατσίποδα, με τίτλο «Καθεστώς συλλογής αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών» και το διευθυντή Γεωτεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Καλαμάτας, Γιάννη Λιοντήρη, με θέμα τη χρήση αρωματικών φυτών. Επίσης το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει στο πλαίσιο της έκθεσης παράσταση Καραγκιόζη το βράδυ του Σαββάτου, από το νεαρό Καραγκιοζοπαίκτη Κωνσταντίνο Δημητρακόπουλο. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης διεξήχθησαν πολλά εκπαιδευτικά και βιωματικά προγράμματα για μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού με αξιοσημείωτη την επίδειξη συστήματος υδροπονίας από μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και ενημερωτικές ομιλίες και παρουσιάσεις. Ήταν μια γιορτή των λουλουδιών και της ψυχαγωγίας στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων με πολλές δραστηριότητες, αλλά και με επιστημονική ενημέρωση και παροχή συμβουλών σε θέματα ανθοκομίας από ειδικούς του κλάδου. - 
~
***  Αδιευκρίνιστες εξακολουθούν να είναι οι συνθήκες του θανατηφόρου τροχαίου στη Νέα Είσοδο

Θάνατος 27χρονου και 3 τραυματίες σε τροχαίο στην άσφαλτο της Νέας Εισόδου Αδιευκρίνιστες εξακολουθούν να είναι οι συνθήκες υπό τις οποίες έχασε με φρικτό τρόπο τη ζωή του σε τροχαίο, στο ρεύμα εξόδου της Νέας εισόδου της Καλαμάτας, μερικές ώρες μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ο 27χρονος Στέλιος Β. Ηλιάδης. Ο 27χρονος ήταν οδηγός αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν ακόμη 4 άτομα (τρεις άνδρες ηλικίας 27, 27 και 47 ετών και μία γυναίκα 56 ετών), όταν αυτό εξετράπη της πορείας του και χτύπησε σε κράσπεδο, λίγο μετά τη γέφυρα του ΟΣΕ, στην ευθεία προς τα φανάρια του κόμβου Ζαφείρη, πήρε μερικές τούμπες στον αέρα και κατέληξε αναποδογυρισμένο στο οδόστρωμα. Ο Ηλιάδης εκσφενδονίστηκε από το αυτοκίνητο, λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης, ενώ τραυματίστηκαν οι δύο 27χρονοι και η 56χρονη. Προανάκριση για το τραγικό αυτό περιστατικό διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας. -
~
*** Γίνε αγρότης στην Ελβετία με αρχικό μισθό 2.000 ευρώ!

Πιλοτικό πρόγραμμα τριών ετών που προωθεί η Ελβετία θα επιτρέπει σε μετανάστες να εργάζονται σε φάρμες με μισθό που ξεκινά από τα 2.000 ευρώ και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 3.000 ευρώ. Η Ενωση Ελβετών Αγροτών και το Υφυπουργείο Μετανάστευσης (SEM) τάχθηκαν υπέρ της απασχόλησης των προσφύγων. Δέκα αγροκτήματα σε όλη την Ελβετία έχουν επιλεγεί για αυτή την πιλοτική δοκιμή και ήδη αρκετοί είναι οι πρόσφυγες εργαζόμενοι που έχουν συμφωνήσει να εργαστούν. Ο μισθός του νεοπροσληφθέντα «αγρότη» για τον πρώτο μήνα θα είναι 2000 ευρώ και από τον δεύτερο μήνα θα φτάσει ακόμα και τα 3000 ευρώ. Ηδη η Ενωση Ελβετών Αγροτών ξεκίνησε εκστρατεία υποδοχής μεταναστών τους οποίους προτίθεται να εντάξει επαγγελματικά στις αγροτικές εργασίες (επί πληρωμή) και με παράλληλες παροχές όπως η εκμάθηση της γλώσσας. Σύμφωνα με την Ενωση και το SEM οι πρόσφυγες που θα προσληφθούν θα έχουν την ευκαιρία μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι και να ενσωματωθούν αρμονικά στην τοπική κοινωνία. Επί του παρόντος, μόνο το ένα τρίτο του συνόλου των προσφύγων είναι σε θέση να ενταχθούν στο εργατικό δυναμικό τα πρώτα χρόνια στην Ελβετία. Οι αγρότες θα ωφεληθούν από αυτό πρόγραμμα και δεν θα χρειάζεται να ψάχνουν για εποχικούς εργάτες ή για εργάτες εκτός συνόρων της χώρας. Η Ενωση Αγροτών επεσήμανε ότι ο γεωργικός τομέας απασχολεί περίπου 25.000 έως 35.000 ξένους εποχικούς εργαζομένους κυρίως Πολωνούς ή Πορτογάλους. Ομως επειδή έχουν χιλιάδες πρόσφυγες από την Αφρική σκέφτηκαν ότι θα ήταν καλύτερο να τους προσφέρουν δουλειά από το να τους βλέπουν να περιφέρονται άπραγοι στους δρόμους των πόλεων και των χωριών και να... ενοχλούν τους κατοίκους. Χαιρετίζουμε την κίνηση αυτή ως ένα θετικό βήμα», είπε η Stefan Frey, εκπρόσωπος του Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες. Ωστόσο, ελπίζει ότι το πιλοτικό σχέδιο θα οδηγήσει σε εναρμόνιση των κανονισμών και κινήτρων σε ολόκληρη τη χώρα για να ωφελήσει τόσο τους πρόσφυγες όσο και τους αγρότες. «Επί του παρόντος, κάθε καντόνι έχει τους δικούς του κανόνες», είπε. πηγή: swissinfo - 
~
***   Έρευνα με θέμα πώς βλέπουν οι δημότες την πόλη τους από το “Kalamata:21”         
      
Εκδήλωση για την πολιτιστική ταυτότητα της Καλαμάτας
 Το Γραφείο Υποψηφιότητας “KALAMATA:21” διοργάνωσε εκδήλωση για την παρουσίαση των πρώτων αποτελεσμάτων και συμπερασμάτων της έρευνας που διεξήγαγε σχετικά με την πολιτιστική ζωή και ταυτότητα της Καλαμάτας.
Ο εκτελεστικός διευθυντής του Γραφείου Υποψηφιότητας, Έκτωρ Τσατσούλης, αναφέρθηκε στα κεντρικά σημεία της έρευνας, τη μεθοδολογία και τους τρόπους αξιοποίησής της κατά τη συγγραφή του φακέλου υποψηφιότητας.
Τα αποτελέσματα σχολίασαν η κα Άντα Αποστολάκη, εκδότρια της εφημερίδας «Θάρρος», η κα Νατάσα Γλαράκη, βοηθός διευθυντή Επιχειρησιακής Λειτουργίας της Costa Navarino (ΜΑ & MSc Cultural & Tourism Management) και ο κ. Ανδρέας Ζαγάκος, συντονιστής της ομάδας εργασίας «Ταυτότητα Τόπου».
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν αντιπρόσωποι όλων των δημοτικών παρατάξεων, μέλη των ομάδων εργασίας, καθώς και ενδιαφερόμενοι πολίτες.
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Σχετικά με την ταυτότητα της Καλαμάτας, η έρευνα ανέδειξε ως κεντρικά χαρακτηριστικά της πόλης τη θέση της δίπλα στη θάλασσα και τον τουριστικό της χαρακτήρα. Στον αντίποδα βρίσκονταν οι χαρακτηρισμοί «Ευρωπαϊκή» και «Οικολογική».
Αναφορικά με τους πολιτιστικούς χώρους, το Κάστρο, το ΔΗΠΕΘΕΚ και το Πάρκο του ΟΣΕ έχουν τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. Το Κάστρο, το ΔΗΠΕΘΕΚ και το Μέγαρο Χορού είναι, επίσης, οι τρεις πιο αναγνωρίσιμοι χώροι.
Η έρευνα έδειξε ότι η πλειοψηφία των Καλαματιανών λαμβάνει ή έχει λάβει κάποιου είδους καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, κυρίως μέσω των σχολών της «Φάρις» και της πρώην ΔΕΠΑΚ. Ο κινηματογράφος κερδίζει το ενδιαφέρον των περισσοτέρων ως τρόπος καλλιτεχνικής ενασχόλησης, σε αντίθεση με τη λαϊκή τέχνη, που βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.
Το Καλαματιανό Καρναβάλι διαφαίνεται να κερδίζει τη συμμετοχή των πολιτών και ακολουθούν οι θεατρικές παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕΚ, το πολιτιστικό καλοκαίρι της «Φάρις», το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού και το Φεστιβάλ Δρόμου.
Σε γενικές γραμμές, η πολιτιστική προσφορά της πόλης κρίνεται ικανοποιητική, με διακυμάνσεις μεταξύ των διαφορετικών μορφών έκφρασης. Χαρακτηριστικά οι ερωτηθέντες φαίνονται ικανοποιημένοι από τη διαθεσιμότητα των μουσείων, των χώρων πολιτιστικής κληρονομιάς και την προσφορά κινηματογραφικών προβολών και προβολών ντοκιμαντέρ.
Αντίθετα, οι ερωτηθέντες δεν είναι ικανοποιημένοι από την προσφορά εκδηλώσεων κλασικής μουσικής, κλασικού θεάτρου, καθώς και λογοτεχνίας/ γραπτού λόγου.
Σχετικά με τις εκδηλώσεις για ειδικά κοινά, υπάρχει μία γενική δυσανασχέτηση με την έλλειψη σε όλες τις κατηγορίες (παιδιά έως 16 ετών, νέοι έως 35 ετών, άτομα άνω των 65 ετών, μετανάστες/ μειονότητες).
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ως αντικίνητρα συμμετοχής θεωρούνται η έλλειψη χρόνου, η έλλειψη ενημέρωσης και η οικονομική ένδεια.
Σχετικά με τους τρόπους ενημέρωσης που προτιμούν οι ερωτηθέντες, στην κορυφή βρίσκονται ο Τύπος, οι προτάσεις των φίλων και τα ανερχόμενα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Τέλος, στα ερωτήματα σχετικά με την υποψηφιότητα της Καλαμάτας στο θεσμό της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, η πλειοψηφία γνωρίζει ότι η Καλαμάτα διεκδικεί τον τίτλο, αν και δε θεωρούν ότι έχει υπάρξει επαρκής ενημέρωση. Αισιόδοξο είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία αντιδρά θετικά στο άκουσμα της υποψηφιότητας, με ένα σημαντικό ποσοστό να διατηρεί επιφυλάξεις και ένα μικρό ποσοστό να απορρίπτει την ιδέα.
Παρεμβάσεις
Παίρνοντας το λόγο η κα Γλαράκη χαιρέτισε τη διεξαγωγή της έρευνας και αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα συλλογής στοιχείων και τη μέχρι τώρα έλλειψη παρόμοιων δράσεων. Επιπλέον, επισήμανε ότι σημαντικό γεγονός είναι η ανοιχτή διάθεση των δεδομένων στην οποία προβαίνει το Γραφείο Υποψηφιότητας.
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο ρόλο του πολιτισμού για τη δημιουργία ενός τουριστικού προϊόντος και μιας επιτυχημένης και αξέχαστης εμπειρίας.
Η κυρία Αποστολάκη αναφέρθηκε στην ταυτότητα της πόλης και στην προσωπική εκτίμηση ότι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ιστορική και μοντέρνα.
Σχετικά με τη χαμηλή αναγνωρισιμότητα του Πνευματικού Κέντρου, όπως έδειξε η έρευνα, σχολίασε ότι θα έπρεπε να επικοινωνηθεί περισσότερο η ονομασία του ως «Πανταζοπούλειος Λαϊκή Σχολή», προς τιμήν των ανθρώπων που προσφέρουν στην πόλη.
Ευχάριστη έκπληξη προκάλεσε η αποκάλυψη ότι, ενώ η ίδια αρχικά ήταν πολύ σκεπτική έως και αρνητική στην ιδέα της υποψηφιότητας της Καλαμάτας, τώρα, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, έχει τα μάτια της ανοιχτά και κάλεσε και τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους να είναι πιο δεκτικοί σε νέες προσπάθειες.
Τέλος, ο κ. Ζαγάκος στάθηκε στο χαρακτηρισμό της πόλης ως παραθαλάσσιας και σχολίασε τη σπουδαιότητα να αναγνωρίσει η πόλη και να αξιοποιήσει αυτό το χαρακτηριστικό της, όπως και το παραλιακό της μέτωπο. Επίσης, αναφέρθηκε στην απουσία του χαρακτηρισμού της Καλαμάτας ως «αγροτικής», παρά την αναγνωρισμένη τοπική της παραγωγή. 
 ~
***  Πρόταση σε δημόσιο διάλογο για τη Ναυαρίνου         
     
Εν όψει της συζήτησης που ξεκίνησε και πάλι 
Η ανάγκη παρέμβασης στο παραλιακό μέτωπο της Καλαμάτας και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα πρέπει να ισχύσουν για την εύρυθμη λειτουργία της οδού Ναυαρίνου απασχολούν τις εκάστοτε Δημοτικές Αρχές, αλλά και δημοτικές παρατάξεις, από το 2000 περίπου και μετά. Μια 15ετία τώρα έγιναν κάποιες απόπειρες, ακολουθήθηκαν περιστασιακά κάποιες πειραματικές λύσεις, αλλά όλα παρέμειναν στα λόγια.
Η σημερινή Δημοτική Αρχή από το καλοκαίρι του 2007 μέχρι σήμερα δε δέχεται καμία συζήτηση επί του θέματος. Μόνιμη επωδός στις κατά καιρούς δικαιολογίες είναι ότι δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες διανοίξεις οδών και ιδιαίτερα αυτή της Κρήτης. Επίσης, είναι της λογικής ότι από τη στιγμή που από το Μάιο μέχρι το Σεπτέμβριο η κατάσταση είναι, έστω και οριακά, ανεκτή, «γιατί να μπλέξουμε σε νέες περιπέτειες».
Προφανώς, όμως, πουθενά δεν είναι γραμμένο ότι «δεν πρέπει να πειράζουμε ό,τι λειτουργεί», αφού πιστεύουμε πλέον ότι αυτά που κάποτε λειτουργούσαν, σήμερα δε λειτουργούν πια.
Με λίγα λόγια, η άλλοτε αποδεκτή λογική «παίρνω το αυτοκίνητό μου για να μετακινηθώ στην πόλη», δεν είναι πλέον βιώσιμη, ούτε καν σε μία πόλη μεσαίου μεγέθους όπως είναι η Καλαμάτα.
Το καλοκαίρι είναι, όμως, προ των πυλών και η κίνηση στη Ναυαρίνου ολοένα και αυξάνεται, οπότε ανοίγει και πάλι η συζήτηση του θέματος. Μάλιστα, χθες βράδυ, στο Δημαρχείο, έγινε δημόσια διαβούλευση για το θέμα.
Από την άλλη πλευρά, την πεζοδρόμηση τμήματος της παραλιακής οδού Ναυαρίνου, από την Ηρώων μέχρι την Καρακούση (απόληξη της Κρήτης), προτείνουν δύο αρχιτέκτονες, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι η πιο σωστή διαδικασία είναι ο Δήμος Καλαμάτας να προκηρύξει ανοιχτό αρχιτεκτονικό διαγωνισμό.
Η Χριστίνα Μάλαμα και ο Mario Gonzalez, αρχιτέκτονες μηχανικοί του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ξεκινούν το διάλογο με συγκεκριμένη πρόταση. Αυτή έχει ως εξής: «Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε με χαρά και ενδιαφέρον το διάλογο γύρω από το ζήτημα της πεζοδρόμησης της οδού Ναυαρίνου. Κατ’ αρχάς, θα θέλαμε να επισημάνουμε την προσωπική μας άποψη, ότι: α) εν γένει οι πεζοδρομήσεις λειτουργούν θετικά και αναβαθμίζουν την ποιότητα του αστικού ιστού γύρω τους – όπως εύκολα αναγνωρίζουμε και στα λιγοστά τοπικά παραδείγματα στην Καλαμάτα. Την Αριστομένους και το Ιστορικό Κέντρο, β) ότι ο αστικός σχεδιασμός αποτελεί ένα πολύπλοκο και δύσκολο επιστημονικό αντικείμενο, ακριβώς επειδή ξεπερνά κατά πολύ τους κανόνες της αισθητικής και καλείται να συνθέσει μέσα από αντικρουόμενες καταστάσεις και να οργανώσει στον ίδιο χώρο λειτουργίες επιθετικές μεταξύ τους.
Για το λόγο αυτό η επιστημονική μας άποψη παραμένει, πως για να πετύχουμε την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της πόλης μας, ο μόνος δόκιμος τρόπος είναι να δημοπρατηθεί από το Δήμο ανοιχτός διαγωνισμός αστικού σχεδιασμού, έπειτα από ενδελεχή και ολοκληρωμένη καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης.
Για το σκοπό αυτό θα μπορούσε να απευθυνθεί είτε στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, είτε στο Σύλλογο Αρχιτεκτόνων, είτε ακόμα και στην Europan, για ένα διεθνή διαγωνισμό χωρίς ιδιαίτερο κόστος, αλλά με την εξασφάλιση μιας πετυχημένης εφαρμογής.
Ωστόσο, ως ενεργοί πολίτες και κάτοικοι της Καλαμάτας θα τολμήσουμε να εκθέσουμε τις σκέψεις μας επί χάρτου για το παραλιακό μέτωπο. Δε θεωρούμε ότι καταθέτουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση εφαρμογής. Κάθε άλλο. Πρόκειται για μια υπόθεση εργασίας, προκειμένου ο διάλογος που έχει ξεκινήσει να γίνεται με αντικείμενο το σχεδιασμό και όχι αυθαίρετα.
Ελπίζουμε ότι μέσω της εργασίας μας θα γίνει ακόμη πιο κατανοητό ότι χρειάζεται σχεδιασμός για αναζήτηση της ιδανικής λύσης.
Έτσι, λοιπόν, κατά τη γνώμη μας, δεν τίθεται ανάγκη πεζοδρόμησης του τμήματος από το λιμένα έως την Ηρώων. Το οδικό δίκτυο είναι φορτωμένο, ενώ υπάρχει πλατύ πεζοδρόμιο που εξυπηρετεί πεζούς και ποδηλάτες. Προτείνουμε την πεζοδρόμηση της Ναυαρίνου από την Ηρώων έως την Κρήτης, που αποτελεί τμήμα με μεγαλύτερη επισκεψιμότητα λουομένων και εκτενή αμμουδιά.
Τα υπάρχοντα πεζοδρόμια διατηρούνται και ο ενδιάμεσος χώρος αποδίδεται στην ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και στη διάνοιξη ποδηλατόδρομου και ζωνών πρασίνου. Ο ποδηλατόδρομος έχει επαρκές πλάτος, ώστε να δύναται να εξυπηρετήσει τη διέλευση οχημάτων εκτάκτου ανάγκης (π.χ. ασθενοφόρο), αλλά και οχημάτων τροφοδοσίας καταστημάτων σε συγκεκριμένες πρωινές ώρες».
Του Αντώνη Πετρόγιαννη 
 ~
***  «Αγαπώ την Αγορά μου» και το δείχνω

Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος να βρεις ολόφρεσκα προϊόντα από τις τοπικές αγορές. Σε προμηθεύουν με ό,τι καλύτερο, ενώ για να σ’ ευχαριστήσουν για την προτίμησή σου έχουν ετοιμάσει «νόστιμες εκδηλώσεις» έως το τέλος Μαΐου. Ο λόγος για τη διεθνή καμπάνια “Love Your Local Market 2015”, στην οποία συμμετέχουν 19 χώρες και 2.000 τοπικές αγορές, παρακαλώ, και η οποία στοχεύει στην υποστήριξη των τοπικών αγορών και την ενίσχυση του ρόλου τους στην ανάπτυξη των κοινοτήτων. Με σύνθημα «Τρώμε Σωστά, Ψωνίζουμε στην Αγορά» μπαίνει στο χορό και η Ελλάδα με τις εκδηλώσεις «Αγαπώ την Αγορά μου», που τρέχουν από τις 15 Μαΐου και ως τις 31 του ίδιου μήνα. Στην πολύχρωμη αυτή γιορτή συμμετέχουν διάφορες πόλεις της χώρας. Η Καλαμάτα απουσιάζει. Πέρα, όμως, από την κριτική για την απουσία της, αυτός δεν είναι λόγος για να μη βρισκόμαστε Τετάρτη και Σάββατο στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας. Α.Π. - 
~
***  Στο Αστυνομικό Τμήμα τα μεσάνυχτα του Σαββάτου για το Τουριστικό (φωτογραφίες)          
      
 
Στο Αστυνομικό Τμήμα Κυπαρισσίας βρέθηκαν το Σάββατο το βράδυ η αντιδήμαρχος Οικονομικών, αρμόδια για θέματα Δημοτικής Περιουσίας, Μαρία Πανουσιοπούλου, με ενοικιαστές του Τουριστικού Περιπτέρου του και τη δικηγόρο στην οποία έχει αναθέσει την υπόθεση ο Δήμος.
Όπως είπε χθες το μεσημέρι στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής η κα Πανουσιοπούλου, οι ενοικιαστές άδειαζαν το χώρο και έβγαζαν και τις τζαμαρίες!
Το θέμα τέθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθη Ανδρινόπουλο, ο οποίος ρώτησε τι έχει γίνει με το Τουριστικό. Όπως είπε, «να μας πείτε τι έχει συμβεί γιατί υπάρχει ήδη μια αναστάτωση, ότι πήγε αυτός που είχε νοικιάσει το Τουριστικό, πήρε τα έπιπλα, πήρε τις πόρτες, δεν ξέρω αν έχει μείνει τίποτα, θα πάω μετά μια βόλτα... Τι γίνεται; Τι εξελίξεις έχουμε; Πώς μπήκε μόνος του μέσα και τα πήρε όλα κι εμείς δεν κάναμε τίποτα. Μια ενημέρωση».
Απαντώντας η κα Πανουσιοπούλου θύμισε ότι σε προηγούμενη συνεδρίαση όρισαν δικαστικό επιμελητή για να κοινοποιήσει πρόσκληση για παράδοση του μισθίου του ακινήτου. «Δέχθηκε ότι θα μας το παραδώσει, κατά τη δικηγόρο, κατά δηλώσεις που έκανε στη δικηγόρο. Το Σάββατο το απόγευμα με πήραν τηλέφωνο και με ενημέρωσαν ότι βρίσκεται κάτω στο Τουριστικό και παίρνει τα πράγματά του ο ενοικιαστής. Μαζί με τη δικηγόρο βρέθηκα στο χώρο του Τουριστικού. Δε μας είχε ενημερώσει ότι θα έβγαζε τις τζαμαρίες. Σε ερώτησή μας, για ποιο λόγο προβαίνει σε αυτό, μας είπε ότι "αυτά είναι δικά μου και τα παίρνω"! "Είναι δικά σας και τα παίρνετε, αλλά έχετε οφειλές στο Δήμο. Το ακίνητο δεν μπορείτε να το παραδώσετε χωρίς πόρτες. Τι θα παραλάβουμε; Τι κλειδί θα μας δώσετε;".
Παρ’ όλα αυτά ισχυρίστηκε διάφορα θέματα δικά του, καλέσαμε την Αστυνομία και με την Αστυνομία βρεθήκαμε στο Α.Τ. δικηγόρος, εγώ, ο Χ.Δ. και η Σ.Δ. Καταγράφηκε το συμβάν, δέχθηκε στην καταγραφή ότι παράνομα, κατά τη δήλωση τη δική του, ξηλώθηκαν τζαμαρίες. Υπογράφηκε με κάθε επιφύλαξη παντός δικαιώματος για το Δήμο από τη Σ.Δ. και από εμένα. Αυτή είναι η εικόνα μέχρι δωδεκάμισι το Σάββατο το βράδυ», είπε συγκεκριμένα η κα Πανουσιοπούλου.
Στη συζήτηση που ακολούθησε και απαντώντας σε ερωτήσεις, σημείωσε πως το δικαστήριο για το Τουριστικό έγινε το Μάρτιο του 2014, αλλά ακόμα δεν έχει γραφτεί η απόφαση και μέχρι να λήξει η 12ετία της επαγγελματικής στέγης δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα, παρά τις οφειλές των ενοικιαστών στο Δήμο, αναφέροντας ότι αυτή η Δημοτική Αρχή «έτρεξε» τις διαδικασίες.
Ο κ. Ανδρινόπουλος ρώτησε εάν τώρα το ακίνητο είναι ακόμα στους ενοικιαστές και η κα Πανουσιοπούλου ανέφερε πως «δε μας το έχει παραδώσει. Για να μας παραδώσει, κάνουμε πρωτόκολλο. Κάνουμε αποδεικτικό. Δε μας έχει παραδώσει. Δεν έχει παρέλθει το δεκαπενθήμερο απ’ την πρόσκληση».
Παρεμβαίνοντας ο Γιάννης Κατσούλας ρώτησε: «Και ευθύνεται και για ό,τι φθορές κάνει;», με την κα Πανουσιοπούλου να απαντά «βεβαίως».
Στη συνέχεια η κα Πανουσιοπούλου τόνισε: "Συνάδελφοι, αυτός ζητάει 700.000 ευρώ και ζητάει και πραγματογνώμονα και λοιπά. Παρ’ όλα αυτά, εφόσον απαιτούσε από το Δήμο αποζημίωση, δεν μπορούσε να πάει να ξηλώσει τίποτα από το ακίνητο...».
Του Ηλία Γιαννόπουλου 
~
***   Κατσαρόλα αναστάτωσε το κέντρο της Καλαμάτας (φωτογραφίες)         
      
  Μια ξεχασμένη κατσαρόλα αναστάτωσε την οδό Αριστοδήμου στο ύψος με την Βας. Σοφίας.
Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής που τελικά δεν χρειάστηκαν να επέμβουν. 
 ~
*** ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ: Μυστική συμφωνία του Παπανδρέου για "Ανεξάρτητη Μακεδονία" ;
papandreou
-  Σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο Νικήτας Κακλαμάνης ζητά απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με την πολιτική που ακολούθησε ο Γιώργος Παπανδρέου στο σκοπιανό ζήτημα.
Ο υπουργός Εξωτερικών καλείται να απαντήσει σε μια σειρά ερωτημάτων σχετικά με το ζήτημα με κύριο το κατά πόσο η ελληνική διπλωματία είχε έρθει κοντά σε συμφωνία με τα Σκόπια για το όνομα.
Αφορμή για να έρθει το ζήτημα στο προσκήνιο στάθηκε μια σειρά αποκαλύψεων στη γειτονική χώρα με τη δημοσιοποίηση τηλεφωνικών συνομιλιών του Πρωθυπουργού Ν. Γκρούεφσκι με τον υπουργό Εξωτερικών, Αντ. Μιλόσοσκι.
Όπως προκύπτει από τις συνομιλίες αυτές, η ελληνική πλευρά ήταν έτοιμη να αποδεχθεί το όνομα "Ανεξάρτητη" ή "Κυρίαρχη Δημοκρατία της Μακεδονίας", με τον γεωγραφικό προορισμό "Άνω" σε παρένθεση. Μάλιστα ο κ. Μιλόσοσκι φέρεται να ισχυρίζεται ότι "το όνομα αυτό δεν θα έχει ρίσκο για εμάς, θα το διατηρήσουμε ως Δημοκρατία της Μακεδονίας με κάτι εμπλουτισμένο – ανεξάρτητη – ή κάτι άλλο και το δικό τους γεωγραφικό σε παρένθεση".
Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις στα Σκόπια, διαπραγματευτής από ελληνικής πλευράς ήταν ο Άλεξ, ο οποίος δεν φαινόταν έτοιμος να αποδεχθεί την παραπάνω λύση για το όνομα.
~
*** Αποκάλυψη: Έρχεται το τέλος του κόσμου το Σεπτέμβριο του 2015;
theend
-  Αναλυτές της Wall Street έχουν συλλογιστεί το μυστήριο του τι φαίνεται στους οικονομικούς κύκλους των επτά ετών. Έχουν, επίσης, αναρωτηθεί γιατί φαίνεται να έρχονται το Σεπτέμβριο.
Σύμφωνα με προφητείες αυτή η Shemitah "οικονομική κατάρρευση" είναι η τρίτη σφραγίδα της Αποκάλυψης. Αυτή η κρίση είναι μια παγκόσμια οικονομική κατάρρευση και δεν περιορίζεται μόνο στις ΗΠΑ αν και ξεκινά από κει. Σύμφωνα με τη βιβλική αυτή απόφαση, η οικονομική κατάρρευση πρέπει να συμβεί κάποια στιγμή από τώρα μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2015.
Δείτε το βίντεο:Economic Collapse Is Being Predicted By The Shemitah In 2015? (Bible Prophecy) Part 2    https://youtu.be/EX5XftXh790 ..

~
***  Απίστευτη δήλωση Αντώναρου: "Τις επόμενες 35 ημέρες θα δούμε ραγδαίες εξελίξεις"
antonaros main
 
Μια απίστευτη ανάρτηση έκανε στα Social Media ο Ευάγγελος Αντώναρος, καθώς δήλωσε πως προβλέπει ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό και όχι μόνο, ενώ τόνισε πως οι εξελίξεις οι οποίες θα δούμε στη χώρα μέχρι πριν λίγι τις θεωρούσαμε μη πιθανές.
Διαβάστε αναλυτικά τι έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο κ. Αντώναρος:
 antonaros
~  
***  Απίστευτη δήλωση του Σέρβου πρωθυπουργού: "Έθνος σε επέκταση η Αλβανία"
vucic
-  Σύμφωνα με τον Σέρβο πρωθυπουργό, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, η Αλβανία είναι "ένα έθνος σε επέκταση" και ότι η Σερβία πρέπει να προσέξει πολύ με τους Αλβανούς και να έχει πολύ καλές σχέσεις μαζί τους.
Σε συνέντευξη που έδωσε εφ' όλης της ύλης, ο Σέρβος Π/Θ μιλώντας για το θέμα της επονομαζόμενης "Μεγάλης Αλβανίας" και το περιστατικό με το drone και τον χάρτη της "Μ.Αλβανίας" κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα των δύο ομάδων τον περασμένο Οκτώβριο στο Βελιγράδι, σχολίασε ότι, οι Αρχές γνωρίζουν τί συνέβη, ήταν χωρίς αμφιβολία πολιτικά οργανωμένο, τόσο ο Έντι Ράμα όσο και εγώ, γνωρίζουμε ποιος το έκανε.

***  Τελευταία ευκαιρία χρεοκοπίας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος
xreokopias
-  Σύμφωνα με διάφορους "τρομολάγνους", από τις 25 Μαρτίου 2013, όταν επιβλήθηκε το κούρεμα καταθέσεων στην Κύπρο, αλλά και επί Ανδρέα Παπανδρέου, κάθε τριήμερο που έπεται η Ελλάδα χρεοκοπεί.
Πέρασαν πολλά τριήμερα από τότε αλλά χρεοκοπία δεν ήρθε. Η τελευταία ευκαιρία λοιπόν για όσους "χρεοκοπούν" την Ελλάδα είναι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, καθώς είναι το τελευταίο τριήμερο του 2015...
~
***  Πετράκος: Δεν εκβιαζόμαστε από τους δανειστές
petrakos
- Αποφασιστικός φάνηκε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος. Μεταξύ άλλων ο βουλευτής ανέφερε πως "δεν εκβιαζόμαστε, και αν συνεχίσουν οι δανειστές δεν θα πληρώσουμε την επόμενη δόση προς το ΔΝΤ".
Ο βουλευτής διευκρίνισε πως οι δανειστές "φοβούνται περισσότερο και το επιβεβαιώνουν", ενώ για το ένδεχόμενο εκλογών ο βουλευτής τόνισε πως δεν πρέπει να φτάσουμε σε τέτοιο ακραίο σημείο, πρόσθεσε όμως ότι αν οξυνθούν τα πράγματα "πρέπει να είμαστε ανοιχτοί και σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο".
Πάντως ο κ. Πετράκος δήλωσε πως η κυβέρνηση θα μετρήσει όλα τα δεδομένα και συλλογικά θα αποφασίσει. "Θα τα καταφέρουμε", διαβεβαίωσε.
~
***  Χρυσόγονος: Δεν βλέπω συμφωνία στον ορίζοντα η μόνη λύση είναι η αναβάθμιση της λαϊκής εντολής
xrysogonos1
- Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος σε δηλώσεις του το πρωί της Τρίτης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι στην προκειμένη φάση των συζητήσεων, «η μόνη λύση είναι η αναβάθμιση της λαϊκής εντολής», ενώ ξεκαθάρισε πως δεν «βλέπει» συμφωνία στον ορίζοντα μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ο κ. Χρυσόγονος είπε πως σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα, πρέπει σίγουρα να υπάρχει σχέδιο για την επόμενη μέρα, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθησή του ότι τα αντίποινα της ΕΚΤ θα είναι εξοντωτικά.
«Αν δεν υπάρξει συμφωνία, ελπίζω να υπάρχει σχέδιο διαχείρισης της επόμενης ημέρας», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας μάλιστα ότι «βλέπει» πως θα επικρατήσει το σχέδιο της Αριστερής Πλατφόρμας.
Τέλος, τόνισε, το σχέδιο αυτό φαίνεται πως είναι μόνο για την επόμενη και όχι για την μεθεπόμενη ημέρα και σημείωσε ότι μια αποτυχημένη απόπειρα ρήξης μπορεί να μας οδηγήσει σε χειρότερη κατάσταση, όσον αφορά στη «μνημονιακή υποτέλεια» της χώρας.
~
***  Συνάντηση Κοτζιά με τον Πρέσβη της Κούβας
presvis kouvas1
-  Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά, με τον πρέσβη της Κούβας.
Ο Osvaldo Jesus Cobacho Martinez έφθασε σήμερα Τρίτη και ώρα 12.00, στο Υπουργείο Εξωτερικών.
~
***  Δημοσκόπηση: Ξεκάθαρο "όχι" σε εκλογές και υποχώρηση λένε οι πολίτες
dhmoskophsh
-   Ηχηρό "όχι" σε ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές λένε οι πολίτες σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης δημοσκόπησης της Public Issue για την εφημερίδα Αυγή.
Μόλις το 10% των ερωτηθέντων υποστηρίζει την προσφυγή στις κάλπες, όταν επί κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου είχε φτάσει το 44%, επί κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη το 38%, επί κυβέρνησης Παπαδήμου το 71%, επί κυβέρνησης Παπανδρέου το 54% και επί κυβέρνησης Καραμανλή το 59%.
Μάλιστα όπως αποκαλύπτει από τη δημοσκόπηση σχεδόν οι μισοί πολίτες ανησυχούν για την οικονομική τους κατάσταση, όμως ζητούν από την κυβέρνηση να μην υποχωρήσει από τις κόκκινες γραμμές της.
Συγκεκριμένα, το 46% των ερωτηθέντων απάντησε ότι φοβάται πως η οικονομική του κατάσταση θα χειροτερεύσει, το 39% πιστεύει ότι θα μείνει ίδια, ενώ μόλις το 15% απάντησε ότι θα βελτιωθεί.
Σε παρόμοιο ύφος ήταν και οι απαντήσεις για την πορεία της εθνικής οικονομίας, με το 48% των ερωτηθέντων να εκφράζει φόβο ότι θα πάει προς το χειρότερο, το 25% ότι θα βελτιωθεί, ενώ το 27% δήλωσε ότι η κατάσταση θα παραμείνει ίδια.
Παρά τη δυσοίωνη αυτή εικόνα πάντως, το 59% των πολιτών ζητά από την κυβέρνηση να μην υποχωρήσει στις πιέσεις των δανειστών, το 37% να κάνει πίσω, ενώ μόλις το 4% δεν απάντησε.
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση μάλιστα, από αυτούς που προτιμούν την υποχώρηση, το 76% προέρχεται από τη ΝΔ, το 79% από το ΠΑΣΟΚ και το 57% από το Ποτάμι.
Επίσης, το 55% θεωρεί ότι οι καταθέσεις του δεν είναι απόλυτα εξασφαλισμένες, ενώ το 6% δεν απάντησε.
~
***  Βαλαβάνη: Τέλος το ελάχιστο τεκμήριο για εισοδήματα από τόκους και ενοίκια
valavang15
-   Το φορολογικό νομοσχέδιο για τα φετινά εισοδήματα θα καταρτίσει το υπουργείο Οικονομικών το δεύτερο εξάμηνο του 2015, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.
Αναφερόμενη στην κατάργηση του τεκμηρίου για τους φορολογούμενους που έχουν μόνο εισοδήματα από τόκους είπε χαρακτηριστικά ότι «επεμβήκαμε ακριβώς γιατί μου έφεραν ένα εκκαθαριστικό που φαινόταν ότι ένα παιδί που είναι πάνω από 25 χρονών, συνεχίζει να σπουδάζει, είναι άνεργο, αλλά εν πάση περιπτώσει δεν είναι πια εξαρτημένο μέλος και έχει τόκο ένα ευρώ και δεν έχει τίποτα άλλο, αυτό το παιδί πλήρωνε τελικά 1.220 ευρώ σύμφωνα με το εκκαθαριστικό. Και γι' αυτό παρεμβήκαμε». Στη συνέχεια διευκρίνισε , αν έχεις εισοδήματα μόνο από τόκους ή μόνο από νοίκια ή και τα δυο τότε φορολογείσαι με βάση αυτά τα εισοδήματα και δεν μπαίνει σε λειτουργία το ελάχιστο τεκμήριο διαβίωσης, δηλαδή το τριχίλιαρο.
Όπως εξήγησε, αν έχετε γράψει στο παιδί σας ένα σπίτι και παίρνει ένα νοίκι, θα φορολογηθεί για το νοίκι.
~
***  Η Ελβετία καρφώνει τους φοροφυγάδες- Η Ελλάδα απλά αδιαφορεί!
elvetia1
-  Την δημοσίευση στο διαδίκτυο των ονομάτων των ξένων- εταιρειών και φυσικών προσώπων- που κατηγορούνται στις χώρες τους για φοροδιαφυγή ξεκίνησε η Ελβετία.
Ανάμεσα στις χώρες που έχουν ζητήσει να γίνει κάτι τέτοιο συμπεριλαμβάνεται και η Γερμανία. Στην Αμερική, δε δημοσιεύονται μόνο τα αρχικά των Αμερικανών πολιτών.
Όσο για την Ελλάδα, δεν υπάρχει ούτε ένα πρόσωπο ή εταιρεία στη λίστα.
Η αγγλόφωνη έκδοση της «Deutsche Welle», η οποία επικαλείται δημοσίευμα της ελβετικής κυριακάτικης εφημερίδας «Sonntagszeitung», αναφέρει πως το κράτος της Ελβετίας έχει δεχθεί βροχή αιτημάτων από φορολογικές αρχές άλλων χωρών για καταθέτες στην Ελβετία, που στις χώρες τους διεξάγεται έρευνα για φοροδιαφυγή. Σε απάντηση, η Ελβετία έχει εκδώσει στην εφημερίδα της κυβερνήσεως μία λίστα με ονόματα, ημερομηνίες γέννησης και εθνικότητες.
Η ίδια εφημερίδα αναφέρει ότι έχουν υποβληθεί αιτήματα για ονόματα φυσικών προσώπων από Ισπανία, Ινδία, Ολλανδία, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, ΗΠΑ και Νότια Κορέα και για ονόματα εταιρειών από τον Παναμά, τις Μπαχάμες και την Ισπανία. Πουθενά δεν αναφέρεται αίτημα από την Ελλάδα.
Επίσης, τον Μάρτιο η Ελβετία υπέγραψε συμφωνία με την Αυστραλία μέσω της οποίας επιτρέπεται η αυτόματη κοινοποίηση φορολογικών πληροφοριών. Παρόμοιες συμφωνίες έχει υπογράψει και τις ΗΠΑ, αλλά και την ΕΕ.
~
***  Αβραμόπουλος: Μετακίνηση μεταναστών από χώρες "πρώτης γραμμής" σε χώρες της Ε.Ε
avramopoulos1
 -  Εισήγηση προς όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε με θέμα την την ενεργοποίηση του μηχανισμού έκτακτης ανάγκης θα κάνει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος την Τετάρτη. Η πρόταση του Έλληνα Επιτρόπου είναι η δυνατότητα μετεγκατάστασης ενός σημαντικού αριθμού αιτούντων άσυλο, από τα κράτη-μέλη πρώτης γραμμής σε άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Την ανακοίνωση έκανε ο κ. Αβραμόπουλος μετά τη διυπουργική σύσκεψη με θέμα την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το μεσημέρι στο υπουργείο Ναυτιλίας με τη συμμετοχή του Γιάννη Πανούση, του Νίκου Βούτση, του Θοδωρή Δρίτσα και της Τασίας Χριστοδουλοπούλου.
~
***  Αγία Βαρβάρα: Σε επίβλεψη είναι η κηδεία του 45χρονου Ρομά από τα ΜΑΤ
roma1
- Το πρωί στο Γ' Νεκροταφείο Νίκαιας τελέστηκε η κηδεία του 45χρονου Ρομά, τον οποίον είχε σκοτώσει ο 21χρονος Ρομά την περασμένη Παρασκευή όταν τον παρέσυρε με το αυτοκίνητο, όπου και μαζεύτηκε πλήθος κόσμου.
Όλοι οι Ρομά είχαν βγει έξω κατά τη διάρκεια της περιφοράς στους δρόμους του δήμου Αγ. Βαρβάρας, όμως οι ίδιοι είχαν κλείσει τα μαγαζιά τους ως ένδειξη πένθους, ενώ στους δρόμους έχουν αναρτηθεί φωτογραφίες του νεκρού, στις οποίες αναγράφεται η φράση: «Αδελφέ μας Σταύρο, θα ζεις για πάντα στην ψυχή μας».
Υπό ισχυρή επίβλεψη των αστυνομικών ήταν η περιφορά αλλά και η κηδεία όπου και υπήρχε συμμετοχή πλήθους Ρομά όλων των ηλικιών.
Ο κόσμος φαίνεται να είναι οργισμένος για αυτή την υπόθεση γι' αυτό και η ευρύτερη οικογένεια του θύτη έχει πλέον αποχωρήσει οριστικά από την περιοχή, ενώ έχουν καεί ολοσχερώς τα σπίτια τους και το κατάστημά τους.
~
***  Αυστραλία: Μητέρα ετών 26 εγκατέλειψε τα δύο παιδιά της για να γίνει τζιχαντίστρια
tzixantistria
-  Τα δύο παιδιά της εγκατέλειψε μια γυναίκα στο Σύδνεϋ και κατέφυγε στη Συρία προκειμένου να ενταχθεί στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους και να ξεκινήσει μία νέα ζωή, όπως μετέδωσαν σήμερα τα μέσα ενημέρωσης. Πρόκειται για μία από τους 100 Αυστραλούς και πλέον που έχουν ενταχθεί στις τάξεις των τζιχαντιστών.
Σφοδρά ενοχλημένη δήλωσε από την είδηση αυτή η αυστραλιανή κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι παρακολουθεί την κατάσταση στενά. Σύμφωνα με την εφημερίδα Sydney Daily Telegraph, στις αρχές του μήνα η 26χρονη Τζασμίνα Μιλοβάνοφ, η οποία έχει ασπαστεί το ισλάμ, παράτησε τα παιδιά της, όπου το ένα είναι πέντε χρονών και το άλλο επτά χρονών, σε μία γκουβερνάντα και δεν επέστρεψε ποτέ.
Το δημοσίευμα επικαλείται τον σύζυγο της , όπου σύμφωνα με τον ίδιο, η Τζασμίνα του έστειλε ένα γραπτό μήνυμα ενημερώνοντάς το ότι βρίσκεται στη Συρία. Ο ίδιος πάντως δήλωσε: «Το μόνο που σκέφτομαι είναι τα παιδιά μου. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι άφησε αυτά τα δύο όμορφα παιδιά. Ο γιος μου έλεγε τις πρώτες μέρες ότι ελπίζει "να 'ναι καλά η μαμά"»
Συνέχισε λέγοντας: «Προτού φύγει, της έλεγα για τις ακραίες αναρτήσεις της στο Facebook. Της έλεγα ότι είναι ακραίο, ανόητο. Την προειδοποιούσα για αυτούς που συναναστρέφεται». Η Τζασμίνα είναι φίλη στο Facebook με μία άλλη γυναίκα από τη Μελβούρνη, την Ζέχρα Ντούμαν, όπου στην Αυστραλία είναι γνωστή και ως εκείνη «που στρατολογεί νύφες για τους τζιχαντιστές» χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προσελκύσει γυναίκες ώστε να ενταχθούν στην οργάνωση.
Ο σύζυγος της Ντούμαν, ο Μαχμούντ Αμπντουλατίφ, φέρεται ότι σκοτώθηκε σε μάχες με το ΙΚ νωρίτερα μέσα στον χρόνο. Πάντως σύμφωνα με φίλους της Μιλοβάνοφ, τους οποίους επικαλείται η εφημερίδα, δήλωσαν ότι συχνά έλεγε ότι θα ήθελε να παντρευτεί έναν τζιχαντιστή.
Περισσότεροι από 100 Αυστραλοί έχουν εγκαταλείψει τη χώρα για να ενταχθούν στις τάξεις του ΙΚ στο Ιράκ και τη Συρία και τουλάχιστον 30 από αυτούς έχουν σκοτωθεί.
~
***  Μεγάλες αλλαγές για το στρατό αλλά και για τη στρατιωτική θητεία
stratos
-  Αλλαγές μεγάλες σχετικά με το στρατό σύμφωνα με το σχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε ιατρούς, αρχιτέκτονες, μηχανικούς και δικηγόρους να κάνουν επαγγελματική υπηρεσία.
Την ανακοίνωση αυτή την έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος από τη Λάρισα. Αυτό που τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός ήταν πως οι ιατροί που βρίσκονται σε αγροτικές ή απομακρυσμένες περιοχές θα έχουν τη δυνατότητα συνταγογράφησης.
Πάντως το νομοσχέδιο περιλαμβάνει ρυθμίσεις που αφορούν την ακίνητη περιουσία που είναι στην κατοχή των Ενόπλων Δυνάμεων και σχετίζονται με την αξιοποίηση τους και την απόδοση τους στους πολίτες.
Το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων άσκησε κριτική στις ανακοινώσεις, κάνοντας λόγο για την εκμετάλλευση της νεολαίας.
Αρχικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Η πρώτη φορά κυβέρνηση αριστερά αποδεικνύεται όχι απλώς συνέχεια της ταξικής πολιτικής των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αλλά να επιχειρεί τομές στην εκμετάλλευση της νεολαίας.
Πως λοιπόν θα λυθούν σειρά προβλημάτων στην στελέχωση του Στρατού με εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό για να "πουλήσει μούρη" το Υπουργείο Άμυνας με τη ΜΟΜΑ;
Να προπαγανδίσει ο Π. Καμμένος και ο Κ. Ησυχος "το κοινωνικό έργο του Στρατού" και να καλυφθούν οι τεράστιες κοινωνικές ανάγκες που προκάλεσαν τα Μνημόνια των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και δεν προβλέπει την απάντηση τους το νέο Μνημόνιο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;»
Συνεχίζοντας αναφέρει: Μα φυσικά με τη δωρεάν εργασία των φαντάρων, που θα καλύπτει επιπλέον θέσεις εργασίας, αυξάνοντας την ανεργία και τη μετανάστευση, πιέζοντας προς τα κάτω αμοιβές και εξαφανίζοντας εργασιακά δικαιώματα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα "στην τελευταία εξαγγελία του ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχου προβλέπεται ''Αγροτικό'' κατά τη θητεία για γιατρούς, αρχιτέκτονες, μηχανικούς, δικηγόρους!
Οι γιατροί θα μπορούν να κάνουν το αγροτικό τους κατά την άσκηση της θητείας τους, όπως επίσης το ίδιο θα μπορεί να συμβαίνει και με αρχιτέκτονες, μηχανικούς και δικηγόρους, δήλωσε από την Λάρισα, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος».
Σημειώνουν παράλληλα ότι: «όπως ανέφερε χαρακτηριστικά οι νεοσύλλεκτοι γιατροί κατά τη θητεία τους θα έχουν τη δυνατότητα να συνταγογραφούν σε αγροτικές ή απομακρυσμένες περιοχές".
Έχοντας θητεύσει για χρόνια στον συνδικαλισμό της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ξέρει να σβήνει τις κοινωνικές αντιδράσεις.
Για να μην αντιμετωπίσει λοιπόν τον ξεσηκωμό των φοιτητών φέρνει για ψήφιση τον νόμο μέσα στην Εξεταστική.
Ο Κώστας Ήσυχος αναφέρθηκε σε νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας το πρώτο 15νθήμερο του Ιουνίου, στο πλαίσιο του οποίου θα περιλαμβάνονται ρυθμίσεις σε θέματα που αφορούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, μεταξύ των οποίων και η προαναφερόμενη.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η αριστερή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει αποδείξει την πρόθεση της να εντείνει την οικονομική και εργασιακή εκμετάλλευση της νεολαίας».
Καταλήγοντας η ανακοίνωση αναφέρει ότι: «Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα υπεγράφη από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο σχετική απόφαση για τη δρομολόγηση των απαιτούμενων από την κείμενη νομοθεσία διαδικασιών για ανακατάταξη στους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων 1000 συνολικά (600 στρατό ξηράς, 200 Πολεμικό Ναυτικό, 200 Πολεμική Αεροπορία) οπλιτών για βραχεία περίοδο δυο ετών, η οποία μπορεί να παραταθεί για ακόμη ένα έτος».
~
***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Υπερόπλο άνευ προηγουμένου ετοιμάζουν οι ΗΠΑ
Untitled 1
- Ένα μεγάλο βήμα φαίνεται πως κάνουν οι ΗΠΑ σε ότι αναφορά την οπλική τους δύναμη, αφού είναι σε πολύ καλό δρόμο να φτιαχτεί ένα αερομεταφερόμενο υπερόπλο λέιζερ. Αυτό θα έχει την δυνατότητα να ρίχνει  «ακτίνες θανάτου» και θα είναι σε θέση να πετυχαίνει  όποιον στόχο θέλει, είτε στον αέρα είτε στο έδαφος. Τις έρευνες και τη  κατασκευή έχει αναλάβει η Υπηρεσία Προωθημένων Αμυντικών Ερευνητικών Προγραμμάτων του στρατού, που είχαν βάλει και τις βάσεις για την δημιουργία του ίντερνετ. Δοκιμές του συγκεκριμένου όπλου θα γίνουν το καλοκαίρι, στο Νέο Μεξικό, σε στόχους όπως πυραύλους, πυροβολικά οχήματα και άλλα.  Όπως λένε αυτοί που ασχολούνται πρόκειται για ένα όπλο «με ισχύ και ποιότητα ακτίνας «με ισχύ και ποιότητα ακτίνας άνευ προηγουμένου για το μέγεθός του». για το μέγεθός του».
~
*** Βόμβα Βαρουφάκη: Ίσως μπει φόρος στις αναλήψεις από ΑΤΜ
var atm1
-  Ο Γιάνης Βαρουφάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να φορολογηθούν οι αναλήψεις και οι συναλλαγές μέσω των ΑΤΜ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μπορεί να μπει ένας μικρός φόρος για αναλήψεις από τα ΑΤΜ, με στόχο να αυξηθεί η χρήση του πλαστικού χρήματος».
Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε δε πως πρόκειται για ένα από τα μέτρα που εξετάζονται για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού. Ωστόσο οι εταίροι δεν το δέχονται ακόμα.
Ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι ένας μικρός φόρος στις αναλήψεις μετρητών από τα ATM θα λειτουργήσει ως αντικίνητρο για τη χρήση μετρητών και ως κίνητρο για την επέκταση της ηλεκτρονικής τραπεζικής.
Ξεκαθάρισε ωστόσο πως δεν πρόκειται να φορολογηθούν «ποτέ των ποτών» κεφάλαια καταθέσεων.
~
***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: H CIA σχεδιάζει από το 2001 διάσπαση Ρωσίας, Κίνας, Ινδίας, Ιράν και Τουρκίας!
cia
-  H CIA καταστρώνει από το 2001 και επί προεδρίας George Bush σχέδια που προέβλεπαν σχέδια πρόκληση κρίσεων με σκοπό να διασπαστούν τα κράτη της Ρωσίας, της Κίνας, της Ινδίας, του Ιράν και της Τουρκίας. Αυτά αποκαλύφθηκαν από την ετήσια αναφορά του Globaltrends 2015, η οποία αναδημοσιεύτηκε από τον τουρκικό τύπο, λόγω του μεγάλου τουρκικού ενδιαφέροντος καθώς οι προβλεπόμενοι σχεδιασμοί της CIA, αναφέρονταν και σε επικείμενη διάσπαση της Τουρκίας. Περισσότερα πάνω στο θέμα γράφει ο γνωστός δημοσιογράφος, Νίκος Χειλαδάκης.
"Σύμφωνα με την 85 σελίδων αναφορά του Global Trends, το παρών έτος 2015 θα είναι πολύ κρίσιμο καθώς, όπως επισημαίνεται, οι εξελίξεις οδηγούν στην πρόκληση μιας παγκόσμιας αναταραχής που θα προέρθει από μια οικονομική κρίση. Η αναταραχή αυτή θα θέσει σε κίνδυνο την ακεραιότητα των αναφερθέντων χωρών, οι οποίες σύμφωνα με την Νέα Τάξη, αποτελούν τα τελευταία αναχώματα και εμπόδια για την παγκόσμια επικράτηση της. Στην περίπτωση της Τουρκίας υπήρξαν αρκετές αναθεωρήσεις των σχεδίων για να φτάσουμε στην προοπτική οριστικού διαμελισμού της. Η γειτονική χώρα μέχρι πριν από λίγα χρόνια αποτελούσε ένα προγεφύρωμα της Νέας Τάξης και το τουρκικό καθεστώς συνεργάζονταν στενά με τους Αμερικανούς σε πολλά επίπεδα. Η επικράτηση όμως του Ερντογάν και η σταδιακή «μετάλλαξη» του όταν θέλησε να ξεφύγει από τον ασφυκτικό έλεγχο των Αμερικανών και παράλληλα να καταδιώξει τους πραγματικούς συμμάχους των ΗΠΑ στο εσωτερικό της Τουρκίας, δηλαδή τα τάγμα του Φετουλάχ Γκιουλέν, έφεραν τις σχέσεις Τουρκίας ΗΠΑ στο κατώτερο δυνατό σημείο. Αποτέλεσμα σήμερα η Τουρκία να έχει αποβεί ένας απρόβλεπτος κρίκος στα αμερικανικά σχέδια που τώρα προβλέπουν στις αναφορές τους και το πιθανό κεφάλαιο της διάσπασης της. Το σχέδιο της διάσπασης της Τουρκίας είναι πάντως πολύ παλιά υπόθεση και τελευταία πολλά αμερικανικά στρατηγικά κέντρα προβλέπουν ότι ο Ερντογάν θα είναι ο μοιραίος άνθρωπος που θα οδηγήσει την χώρα του στον οριστικό διαμελισμό.
Σε μια πρόσφατη έκθεση προς την αμερικανική προεδρία για την Τουρκία, που συνέταξαν οι πρώην πρέσβεις των ΗΠΑ στην Τουρκία, Morton Abramowıtz και Eric Edelman, ( οι όποιοι θεωρούνται στις ΗΠΑ σαν οι πιο άριστα ενημερωμένοι για τα τουρκικά πράγματα), προβλέπεται, σύμφωνα με ένα σχετικό και αποκαλυπτικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Cumhurriyet, ότι ο Ερντογάν, που τον αποκάλεσαν σαν ένα «Ισλαμιστή Φράνκο», (πρώην δικτάτορας της Ισπανίας), θα είναι ο μοιραίος ηγέτης της Τουρκίας που θα οδηγήσει την χώρα του στην οριστική διάσπαση. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι εκτιμήσεις του Michael Rubin, κορυφαίου στελέχους του αμερικανικού πανίσχυρου, CFR, «Συμβούλιου Εξωτερικών Σχέσεων». Ο Michael Rubin έκανε την εκτίμηση ότι ο Ταΐπ Ερντογάν θα είναι ο μοιραίος ιστορικά άνθρωπος που θα διαλύσει την Τουρκία. Να σημειωθεί ότι ο Michael Rubin εκτός από του ότι είναι κορυφαίο μέλος του «Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων» των ΗΠΑ, ένας πανίσχυρος παράγοντας διαμόρφωσης της εξωτερικής πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών, διατέλεσε βασικός σύμβουλος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών και του υπουργείου Άμυνας, ενώ ήταν μέλος της πρώτης συμβουλευτικής κυβέρνησης του Ιράκ μετά την αμερικανική εισβολή. Για όλα αυτά οι απόψεις του θεωρούνται κάτι παραπάνω από σοβαρές και προβληματίζουν έντονα την τουρκική επικαιρότητα.
Το σχέδιο της Ουκρανικής κρίσης είχε από τότε καταστρωθεί και σύμφωνα με τους αμερικανικούς νεοταξικούς σχεδιασμούς, θα αποτελούσε τον πρώτο κρίκο μιας αλυσίδας που θα προκαλούσε την διάλυση της σημερινής Ρωσίας του Βλαδιμήρ Πούτιν. Η μεγάλη σημασία της Ουκρανίας φαίνεται από του ότι ο Μπρεζίνσκυ, ο μεγαλύτερος αρχιτέκτονας της Νέας Τάξης, την θεωρούσε σαν περιοχή κλειδί για την Ευρασία. Ο Μπρεζίνσκυ είχε αποκαλέσει χαρακτηριστικά την Ουκρανία, «τσάκρα», δηλαδή κομβικό σημείο για τον έλεγχο της Ευρασίας. Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, οι επίγονοι και θιασώτες της θεωρίας του Μπρεζίνσκι, ακολουθώντας τις προτροπές του μεγάλου πατέρα της Νέας Τάξης Πραγμάτων, αργά ή γρήγορα θα έκαναν την απόπειρα να υποτάξουν την χώρα αυτή, μια στην ουσία τεχνητή χώρα καθώς ποτέ δεν ήταν ανεξάρτητη ούτε έχει μια εθνική ιστορική διαδρομή που θα την καταξίωνε σαν ανεξάρτητη εθνική οντότητα. Στην πραγματικότητα ήταν μια ρώσικη επαρχία και μάλιστα ιστορικά θεωρείται σαν η μήτρα της ρωσικής ορθοδοξίας και στο παρελθόν αποτέλεσε ένα από τα βασικά κομμάτια του ρωσικού εθνικισμού. Την ύπαρξη των σχεδίων «έκρηξης» της Ουκρανίας, σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Τουρκία, τις είχε πληροφορηθεί ο Ρώσος πρόεδρος από τις αρχές του 2012. Γι’ αυτό το φθινόπωρο του 2012 είχε διατάξει τότε μια γιγάντια άσκηση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή της νοτιοδυτικής Ρωσίας, κάτι που είχε εκπλήξει τους παρατηρητές καθώς το ενδιαφέρον της Ρωσίας ήταν τότε συγκεντρωμένο στην κρίση της Συρίας. Τα αμερικανικά σχέδια προβλέπουν την διάσπαση της Ρωσίας σε μια σειρά μικρών χωρών κατά το βρετανικό παλιό μοντέλο του «διαιρεί και βασίλευε». εκμεταλλευομένη τις εθνοφυλετικές διαφορές που υπάρχουν μέσα στην ρωσική κοινοπολιτεία. Χαρακτηριστικό το πως αντιμετωπίζεται ο Πούτιν είναι ότι σε πολλές δυτικές χώρες, όπως στην Γαλλία, αλλά και στις αμερικανικές προτεσταντικές σέχτες, ο Πούτιν παρουσιάζεται από τα κανάλια τους ούτε λίγο ούτε πολύ σαν ο… αντίχριστος που θέλει να καταστρέψει τον «πολιτισμένο κόσμο». Βέβαια η υλοποίηση όλων αυτών των σχεδίων εξαρτάται και από την αντίδραση του Ρώσου προέδρου, ο οποίος έχει δείξει πως δεν είναι από αυτούς που παραδίνονται εύκολα.
Όσον αφορά την Κίνα, η χώρα αυτή σύμφωνα με τα νεοταξικά σχέδια προβλέπεται να ακολουθήσει το «παράδειγμα» της Ρωσίας. Το σημείο αναφοράς της Νέας Τάξης για την διάσπαση της Κίνας είναι η μεγάλη τουρκομουσουλμανική μειονότητα των Ουιγούρων, που κατοικεί στα ανατολικά της σύνορα και η οποία ουσιαστικά έχει κηρύξει μια επανάσταση διαρκείας εναντίον του Πεκίνου. Η αντίδραση όμως μέχρι σήμερα της κεντρικής κινεζικής εξουσίας ήταν εξαιρετικά βίαιη, με πολλά θύματα μεταξύ των Ουιγούρων που είχαν υποκινηθεί από τους νεοταξικούς προστάτες τους αλλά και από Τούρκους υποκινητές.
Όλα αυτά δείχνουν μια καινούργια και πιο ξεκάθαρη εικόνα για να κατανοήσουμε ότι έγινε και στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Η Ελλάδα όπως και η Κύπρος, αποτελούσαν πάντα στρατηγικά «πιόνια» της παρτίδας σκάκι για την περικύκλωση της Ευρασίας και την προώθηση των σχεδίων της Νέας Τάξης. Παράλληλα τα ενεργειακά κοιτάσματα του ελληνισμού ήταν ένα μεγάλο δέλεαρ για τη Νέα Τάξη να επιβάλει ολοκληρωτικά κατοχικά καθεστώτα σε όλο το ελληνισμό, με παράπλευρο στόχο να εξοντώσουν και το ορθόδοξο θρησκευτικό συναίσθημα που συνδέει τον ελληνισμό με μια «επικίνδυνη» Ρωσία του Πούτιν. Σε αυτή την κατοχή συνέβαλλε τα μέγιστα η προδοτική κλίκα που κυβέρνησε την χώρα τις τελευταίες δεκαετίες και που συμπεριφέρθηκε σαν εντεταλμένα όργανα της ανθελληνικής και αντιορθόδοξης Νέας Τάξης.
Το μεγάλο «παιχνίδι» όμως, ή καλύτερα η παρτίδα σκάκι, όπως την χαρακτήρισε ο «πολύς» Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι, όχι μόνο δεν τέλειωσε αλλά τώρα αρχίζει πραγματικά και όπως διαφάνηκε σε πολλές περιπτώσεις, πολλά σχέδια των εγκεφάλων της παγκόσμιας Ελίτ συχνά αποτυγχάνουν οικτρά. Σε εμάς εναπόκειται αν θέλουμε να «παίξουμε» για να σωθούμε, ή όχι. Προϋπόθεση όμως πάντα είναι να απαλλαχτεί η Ελλάδα από το «μίασμα» της μνημονιακής κατοχής. Ειδεμή, θα δούμε πολύ πιο χειρότερες μέρες από αυτές της προδοσίας που ζούμε σήμερα".
~
***  Βαρουφάκης: Κανονικά θα πληρώσουμε τη δόση του ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου γιατί θα έχουμε συμφωνία
giannis varoufakis
Στις 5 Ιουνίου θα πληρώσουμε τη δόση του ΔΝΤ κανονικά γιατί μέχρι τις 5 Ιουνίου θα έχουμε συμφωνία, δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός των Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.
Απαντώντας στις πληροφορίες που ήθελαν την κυβέρνηση να εξετάζει σοβαρά το σενάριο να μην πληρώσει στις αρχές του επόμενου μήνα την επόμενη δόση προς το Ταμείο, εκμεταλλευόμενη το
δικαίωμα να συγχωνεύσει σε μια πληρωμή τις τέσσερις δόσεις που θα πρέπει να καταβάλει στο ΔΝΤ, κυβερνητικές πηγές απαντούν ότι «δεν υπάρχει τέτοιο θέμα».
Δεν υπάρχει θέμα ενοποίησης των τεσσάρων δόσεων που πρέπει να καταβληθούν προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τον Ιούνιο σε μία, τονίζουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, υπογραμμίζοντας ότι ορόσημο για την κυβέρνηση παραμένει η 5η Ιουνίου.
«Ούτε σκέψη» ενοποίησης των δόσεων, υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές, υποστηρίζοντας ότι η 5η Ιουνίου είναι το ορόσημο για να βρεθεί το συντομότερο λύση για την χώρα. Η κυβέρνηση φοβάται πως αν θέσει ένα τέτοιο θέμα και τελικά απορριφθεί, τότε θα είναι ακόμη πιο δυσχερής η θέση της.
Τέλος, σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων, όπως αποκάλυψε το Reuters, την Πέμπτη οι υφυπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα πραγματοποιήσουν τηλεδιάσκεψη.
~
***  Pravda: Αυστηρή προειδοποίηση από Ρωσία και Κίνα για τη Μαύρη Θάλασσα προς Τουρκία και ΝΑΤΟ
aeroskafos1
Αυξάνεται επικίνδυνα η ένταση στη Μαύρη Θάλασσα καθώς σύμφωνα με την Pravda πληθαίνει η Νατοϊκή και η τουρκική παρουσία στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ καθημερινό φαινόμενο έχει γίνει η εμπλοκή τουρκικών με ρωσικά αεροσκάφη. Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης:
"Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες στην πρόσφατη σύνοδο για την Διεθνή Ασφάλεια που έλαβε χώρα στην Μόσχα και στην οποία πήραν μέρος οι υπουργοί Άμυνας Ρωσίας, Κίνας, Ινδίας και Ιράν, ο αρχηγός του ρωσικού Γενικού Επιτελείου στρατηγός Valery Gerasimov, απεύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς την Τουρκία γιατί έδωσε άδεια πτήσεων μη επανδρωμένων κατασκοπευτικών αμερικανικών αεροσκαφών στην Μαύρη θάλασσα και κατά μήκος των τουρκικών ακτών, προφανώς για λόγους κατασκοπείας των ρωσικών θέσεων στην περιοχή.
Ο Ρώσος αρχιστράτηγος τόνισε πως η αυξανόμενη παρουσία νατοϊκών δυνάμεων στην Μαύρη θάλασσα κατά παράβαση διεθνών συνθηκών, εγκυμονεί μεγάλο κίνδυνο για την ειρήνη και ασφάλεια στην περιοχή. Όπως υποστήριξε, αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου Global Hawk έχουν πραγματοποιήσει πτήσεις στην περιοχή με καθαρά κατασκοπευτικό χαρακτήρα. Ο Valery Gerasimov έδωσε και συγκεκριμένα στοιχεία για την 24ωρη πτήση των μη επανδρωμένων καλύπτοντας απόσταση 3 χιλιάδων ναυτικών μιλίων, πετώντας σε ύψος 60.000 ποδιών και το κυριότερο όπως δήλωσε με έμφαση, χρησιμοποίησαν την βάση του Ιντζιρλίκ που βρίσκεται σε τουρκικό έδαφος.
Στην ίδια διάσκεψη αναφέρθηκε η εμπλοκή τουρκικών και ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών στην περιοχή και καταγγέλθηκε η Άγκυρα ότι χρησιμοποίει τις βάσεις της Μερτζιφούντας του Πόντου και της Πανόρμου για τις πτήσεις των αεροσκαφών στην Μαύρη θάλασσα, (Scramble Kolları), με στόχο να ασκηθεί πίεση στην ρωσική παρουσία.
Το εντυπωσιακό είναι ότι τις ρωσικές καταγγελίες κατά της Τουρκίας υιοθέτησαν και στήριξαν και οι υπουργοί Άμυνας της Κίνας, Ινδίας και Ιράν, γεγονός που έπεσε σαν ηχηρό χαστούκι στην Άγκυρα με όλες τις συνέπειες αυτής της εξέλιξης".
~
*** Αθλητική  ενημέρωση   :
~   Πρώτο τζάμπολ στους ημιτελικούς με ΠΑΟ - ΠΑΟΚ στο άδειο ΟΑΚΑ
***   Πρώτο τζάμπολ στους ημιτελικούς με ΠΑΟ - ΠΑΟΚ στο άδειο ΟΑΚΑ
~ Την Τετάρτη το ΟΣΦΠ-Αρης
1οι ΑΓΩΝΕΣ (26-27/5/2015)Τρίτη, 26 Μαϊου
ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ
ΟΑΚΑ (κ.θ.) 20:00 Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 
Τετάρτη, 27 Μαϊου
ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ
ΣΕΦ 18:30 Ολυμπιακός-Αρης
2οι ΑΓΩΝΕΣ (28-29/5/2015)
Πέμπτη, 28 Μαϊου

ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ
ΟΑΚΑ 18:30 Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ
Παρασκευή, 29 Μαϊου
ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ
ΣΕΦ 18:30 Ολυμπιακός-Αρης
~
***  Την Πέμπτη το βράδυ η έκτακτη συνέντευξη τύπου της διοίκησης της Μαύρης Θύελλας         
      
*Τη Πέμπτη το βράδυ στις 8μ.μ. θα παραχωρήση την εφ'όλης της ύλης συνέντευξη τύπου η διοίκηση της Καλαμάτας, στα γραφεία στο Δημοτικό Στάδιο της παραλίας. 
Άνοιξε τα χαρτιά του στη συνεδρίαση του Δ.Σ. ο Ράλλης
 ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΦΑΝΤΑΖΕΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΣΕΛΙΔΑΣ ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟ

 Του Νίκου Μπαλόπουλου
 Στο φύλλο της Κυριακής αποκαλύψαμε τη συνάντηση που είχε κλειστεί για τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και σήμερα πάμε παρακάτω, μεταφέροντάς σας μέρος των όσων συζητήθηκαν σε αυτή, ειδικότερα από την πλευρά του προέδρου της Καλαμάτας Γιώργου Ράλλη. Φαίνεται λοιπόν ότι τόσο ο πρόεδρος της Μαύρης Θύελλας, όσο και τα υπόλοιπα μέλη που έχουν μείνει στο Δ.Σ., κ.κ. Παπαθεοδωρίδης, Λουκάς, Δάλλας, Καραγιάννης, δείχνουν θετικοί απέναντι στο ενδεχόμενο αλλαγής διοικητικού καθεστώτος. Έχοντας κορεστεί και γνωρίζοντας ότι οικονομικά η επόμενη μέρα θα είναι εξαιρετικά δύσκολη, που θα γίνει ακόμη δυσκολότερη εφόσον αποχωρήσει ο Θόδωρος Παπαθεοδωρίδης, κάτι που έχει άλλωστε προαναγγείλει ο αντιπρόεδρος της ομάδας, βλέπουν ως μόνη λύση τις διοικητικές διαφοροποιήσεις. Είναι λοιπόν έτοιμοι να κάνουν στην άκρη, ανοίγοντας το δρόμο και βοηθώντας σε αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του Δ.Σ.
Βεβαίως, όπως τονίστηκε, μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία επίσημη πρόταση. Έχουν γίνει μονάχα κάποια τηλεφωνήματα, κάποιες άτυπες «ενοχλήσεις», όμως κανείς δεν προχώρησε παρακάτω. Ακόμη και αυτοί που ζητούσαν επίμονα ραντεβού - αυτό αναπτύχθηκε, από την πλευρά των ανθρώπων της διοίκησης – δεν προχώρησαν σε επίσημες ενέργειες.
Το γεγονός αυτό, εφόσον επιβεβαιωθεί και στη συνέντευξη Τύπου που θ’ ακολουθήσει, πιθανότατα την Πέμπτη ή το επόμενο διάστημα, σε συνδυασμό με την στενότητα που υπάρχει για την εύρεση χρημάτων, καθιστούν εξαιρετικά αβέβαιη την επόμενη μέρα. Έγινε σαφές από την πλευρά του κ. Ράλλη και των υπολοίπων μελών, ότι ως διοίκηση δεν θα μπορεί να κινηθεί μελλοντικά σε υψηλά νούμερα, κάτι που θα σημάνει αλλαγή στόχων και απομάκρυνση του ονείρου της ανόδου.
Στο τραπέζι και η… παραίτηση
Μία ακόμη παράμετρος που αναπτύχθηκε και σας μεταφέρουμε, έχει να κάνει με την παραίτηση των μελών, έτσι ώστε να οδηγηθεί η ομάδα άμεσα σε εκλογές. Και αυτό το κομμάτι έπεσε στο τραπέζι, αλλά δείχνει να συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες, μολονότι κάποια από τα μέλη το βλέπουν ως μόνη λύση.  
 ~
***
~
***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ

 1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4198 video. - 4198.-   
 Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2501 video.  2501.-           
https://plus.google.com/+stamatios01/posts  ,.-   
σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2505   video.-  2505.-                 
https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- -
βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9204  βίντεο   .-
https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 4360  .-   
 https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 449 / -   
https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.121   
 Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   432 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas 
~
***  STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   ,
~
***ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2015  :
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης Πρωτομαγιά  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-2015.html .- 
----------------------.    .......................
~ ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  20  Μαϊου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-20-2015.html .-                 
~  ARFARA   NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Πέμπτη  21  Μαϊου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-21-2015.html .-                   
~Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο  16  και  17  Μαϊου  2015 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/16-17-2015.html .-                         
~ARFARA  NEWS  , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Παρασκευή  22 Μαϊου  2015 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-22-2015.html .-                               
~  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  ,  Παρασκευή  22  Μαϊου 2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/22.html .-                    
~Το  αγιάζι της ενημέρωσης Αρφαρά  Νέα Παρασκευή  22  Μαΐου  2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/05/22-2015.html .-                         
~ ARFARA  NEWS ,  ΄Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Σάββατο  23  Μαϊου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-23-2015.html .-    
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  23  Μαϊου  2015 :
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/05/23-2015.html .-                           
~ Σάββατο, 23 Μαΐου 2015    ,ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Παρασκευή 22 Μαΐου 2015    : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/05/blog-post.html .-
~ARFARA  NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Κυριακή  24  Μαϊου  2015 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-24-2015.html .-
 ~ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Δευτέρα , 25  Μαϊου  2015   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-25-2015.html .- 
 ~Αθλητικό  Σαββατο-Κύριακο  23 και  24  Μαΐου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/23-24-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  τη ενημέρωσης   Δευτέρα  25  Μαϊου  2015  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/05/25-2015.html .-
   ~  ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τρίτη  26  Μαϊου 2015  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-26-2015.html .-
~                                                                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου