ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 15 Μαϊου 2015

ARFARA   NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  ,Παρασκευή  15  Μαϊου  2015  :
~

15 Μαΐου
Παχωμίου του Μεγάλου (1) (†358), Αχιλλίου επισκόπου Λαρίσης (†δ΄αι.), Ανδρέου ερημίτου (†ιδ΄αι.) του εν Καλάνα (Βάλτου). Ησαΐου επισκόπου, Δημητρίου δουκός της Μόσχας, Ησαΐου σπηλαιώτου, των θαυματουργών και Πανηγυρίου του εν Κύπρω.

(1) Ο όσιος Παχώμιος γεννήθηκε το 292 στην Άνω Θηβαΐδα της Αιγύπτου, από γονείς ειδωλολάτρες. Σε ηλικία 20 ετών κατετάγη στον αυτοκρατορικό στρατό, όπου γνώρισε και συνδέθηκε με χριστιανούς στρατιώτες, με αποτέλεσμα να κατηχηθεί και να γίνει χριστιανός. Όταν δε απολύθηκε από τις τάξεις του στρατού, βαπτίσθηκε. Η ψυχή του όμως δεν γέμιζε με την κοσμική ζωή, επιθυμούσε κάτι ουσιαστικότερο και ανώτερο πνευματικά. Για τον λόγο αυτό, πήγε κοντά στον φημισμένο ησυχαστή, τον Παλαίμονα, κοντά στον οποίο προόδευσε στην άσκηση, την εγκράτεια, την αρετή της σιωπής και την ταπεινοφροσύνη. Μετά την οσιακή κοίμηση του Παλαίμονα, με τη χάρη του Θεού ο όσιος έκτισε δικό του κελί στην τοποθεσία Ταβενησία, κοντά στον ποταμό Νείλο. Γρήγορα η φήμη του Παχώμιου εξαπλώθηκε και νέοι ασκητές και δόκιμοι προσέφευγαν στην πνευματική του καθοδήγηση και έτσι σύντομα σχηματίστηκε μεγάλη αδελφότητα και ιδρύθηκε μεγάλη Μονή. Προικισμένος, εκτός των πνευματικών, με εκπληκτικά διοικητικά προσόντα ο Παχώμιος με οδηγό την διάκριση και την ταπεινοφροσύνη κατόρθωσε να δημιουργήσει ένα πρότυπο κοινοβιακό σύστημα με το οποίο διοικούσε αρμονικότατα τους 3.000 μοναχούς πού συνάχθηκαν γύρω από αυτόν. Θεωρείται δε ο ιδρυτής της κοινοβιακής ζωής. Αν και ολιγογράμματος, αλλά εμφορούμενος από πνεύμα Θεού, κατόρθωσε να γίνει παράδειγμα για όλες τις επερχόμενες μοναχικές γενιές. Τον Μάιο του 348 προσβλήθηκε από πανώλη και παρέδωσε ειρηνικά την αγία ψυχή του.
~   15/05 Απολυτίκιο Αγ. Παχωμίου - 15 ΜΑΙΟΥ:
 https://youtu.be/oDWLqzj3Fjk?list=PL175C10CE6A189986 ,





~
*** Ανοιξε το TAXIS για τις φορολογικές δηλώσεις

 Aνοιξε, αργά χθες το βράδυ, η ηλεκτρονική εφαρμογή στο TAXISnet για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος. Οι φορολογούμενοι θα μπορούν μέσω αυτής να υποβάλουν τις δηλώσεις τους ώς και τις 30 Ιουνίου, που λήγει η σχετική προθεσμία. Με την είσοδο του φορολογούμενου στην ειδική εφαρμογή, τού ζητείται η συμπλήρωση του ΑΜΚΑ, καθώς και η επιβεβαίωση των λοιπών προσωπικών στοιχείων που είναι προσυμπληρωμένα. Προσυμπληρωμένα είναι, επίσης, τα ποσά των μισθών και των συντάξεων που εισπράχθηκαν το 2014, οι τόκοι καταθέσεων που ζητούν εππιβεβαίωση ότι είναι σωστοί, όπως και τα ποσά των δόσεων που έχουν καταβληθεί για εξόφληση δανείων στις τράπεζες. Ο φορολογούμενος μπορεί να ελέγξει, επίσης, την ορθότητα των στοιχείων των ακινήτων και των αυτοκινήτων που έχει στην κατοχή του και εμφανίζονται στο έντυπο Ε1. Οι επιτηδευματίες πριν συμπληρώσουν το Ε1 θα πρέπει να επιλέξουν και να συμπληρώσουν το Ε3 ή το Ε2, εάν εισπράττουν ενοίκια. Στο μενού επιλογής της δήλωσης εμφανίζεται και το επίδομα τέκνων για τους φορολογούμενους που το έλαβαν από τον ΟΓΑ το 2014 με βάση το έντυπο Α21. Μετά τη συμπλήρωση και υποβολή του Ε1, οι φορογούμενοι αυτοί θα πρέπει να υποβάλουν τη σχετική αίτηση για να λάβουν το επίδομα και το 2015. www.ethnos.gr . - 
~
*** Εγκαινιάζεται το Σάββατο η 4η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Καλαμάτας

Έως τις 24 Μαΐου θα διαρκέσει φέτος η 4η Ανθοκομική Έκθεση που διοργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων. Τα εγκαίνια θα γίνουν αύριο, στις 8.00 το βράδυ, από το δήμαρχο Π. Νίκα και θα ακολουθήσει συναυλία από τη Δημοτική Φιλαρμονικής Καλαμάτας, στο χώρο μπροστά από το αναψυκτήριο του πάρκου. Στον ίδιο χώρο, στις 9.00 το βράδυ, θα γίνουν τα εγκαίνια έκθεσης κεραμικής με τίτλο «Άνθη Φωτιάς//4-καλλιτεχνική κεραμική» του Εικαστικού Εργαστηρίου της Κ.Ε. «Φάρις», ενώ τις απογευματινές ώρες θα γίνεται έκθεση φωτογραφίας από τη Φωτογραφική Λέσχη Καλαμάτας, με τίτλο «24ωρο», από διάφορα σημεία της πόλης, κατά το 24ωρο μιας ημέρας, στο χώρο των βαγονιών, δυτικά του αναψυκτηρίου. Την Κυριακή, δεύτερη ημέρα της έκθεσης, στις 8.00 το βράδυ, στο χώρο του πατινάζ, θα λειτουργήσει η καλλιτεχνική μουσική σκηνή από την Κ.Ε. «Φάρις», «Ήχοι Μεσογείου» με τους Αντ. Κουφουδάκη, Αλέξ. Αρτεμίσιο (κιθάρα) και Μαρία Κρασοπούλου (τραγούδι), ενώ θα συνεχιστεί η έκθεση φωτογραφίας από τη Φωτογραφική Λέσχη Καλαμάτας, με τίτλο «24ωρο» (στο χώρο των βαγονιών). Στην 4η Ανθοκομική έκθεση θα έχει ενεργό συμμετοχή η ομάδα του RE:THINK σε συνεργασία με το Αγρόκτημα Φυσικής και Παραδοσιακής Καλλιέργειας Φοίφα. Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους συνοικιακούς κομποστοποιητές του Πάρκου ΟΣΕ Καλαμάτας, να εξοικειωθούν με τη λειτουργία τους, να χρησιμοποιήσουν το κομπόστ που αυτοί παράγουν, αλλά και να ομορφύνουν και να πρασινίσουν τη γειτονιά τους με σπορόφυτα και επιτόπιες φυτεύσεις που οι ίδιοι θα μάθουν να κάνουν! Η ομάδα του RE:THINK θα διατηρεί μόνιμο ενημερωτικό πόστο στη λίμνη, από τις 18 έως τις 22 Μαΐου, από τις 6.00 - 8.30 το απόγευμα, πλησίον των νοτίων κομποστοποιητών, ενώ θα κάνει επιμορφωτικές δράσεις σε όλη την έκταση του Πάρκου, όπως και ενημερώσεις στις γειτονιές. - 
~
***  Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Προσοχή σε e-mail με στόχο αρπαγή χρημάτων (οδηγίες)          
       
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει για προσπάθεια αλίευσης χρηματικών ποσών με την αποστολή απατηλών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα οποία περιέχουν κακόβουλο λογισμικό.
Οι δράστες, με τα μηνύματα αυτά, που φαίνεται να έχουν σταλεί από οργανισμό υπηρεσιών πληρωμής, προτρέπουν τους παραλήπτες να εγκαταστήσουν το λογισμικό αυτό, το οποίο πραγματοποιεί εν αγνοία τους τραπεζικές συναλλαγές.
Τα μηνύματα αυτά χρήζουν μεγάλης προσοχής, καθώς χρησιμοποιούν λογότυπα και στοιχεία των online υπηρεσιών, μέσω των οποίων διεκπεραιώνονται μεταφορές χρημάτων μέσω Διαδικτύου και παρουσιάζονται εξαιρετικά αληθοφανή.
Η ΕΛ.ΑΣ. παρακαλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για την αποφυγή οικονομικής εξαπάτησης τους και να μην πείθονται από τέτοια μηνύματα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
~ Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της προληπτικής δράσης της για την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών, ενημερώνει τους πολίτες για την πρόληψη και αποφυγή εξαπάτησής τους από τις συνεχώς μεταλλασσόμενες μορφές απάτης, μέσω του Διαδικτύου.
Συγκεκριμένα, από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανακοινώνεται ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα προσεγγίζονται ανυποψίαστοι χρήστες του Διαδικτύου, στους οποίους προσφέρεται εργασία ως υπάλληλοι εισπρακτικών εταιριών. Σύμφωνα με τους όρους εργασίας, οι υπάλληλοι λαμβάνουν στους προσωπικούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς χρηματικά ποσά, τα οποία στη συνέχεια καταβάλλουν στους υποτιθέμενους εργοδότες τους, παρακρατώντας τη συμφωνηθείσα αμοιβή.
Ταυτόχρονα, αποστέλλονται απατηλά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mails) τα οποία προτρέπουν έτερους χρήστες του διαδικτύου να «κατεβάσουν» λογισμικό, που τους επιτρέπει να πραγματοποιούν διαδικτυακές συναλλαγές με μεγαλύτερη ασφάλεια. Όταν τελικά εγκατασταθεί από το χρήστη το λογισμικό αυτό, υποκλέπτονται οι προσωπικοί του κωδικοί πρόσβασης στους τραπεζικούς του λογαριασμούς και πραγματοποιούνται εν αγνοία του αποστολές εμβασμάτων στους προαναφερόμενους «υπαλλήλους» των εισπρακτικών εταιριών, οι οποίοι, επίσης χωρίς να γνωρίζουν την προέλευση των ποσών αυτών, αποστέλλουν τα χρηματικά ποσά στους υποτιθέμενους εργοδότες τους.
Επισημαίνεται ότι τα μηνύματα αυτά χρήζουν μεγάλης προσοχής, καθώς χρησιμοποιούνται λογότυπα και στοιχεία των online υπηρεσιών, μέσω των οποίων διεκπεραιώνονται μεταφορές χρημάτων, μέσω του Διαδικτύου και παρουσιάζονται εξαιρετικά αληθοφανή.
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρακαλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, τόσο κατά την επιλογή εργασίας εξ αποστάσεως, όσο και στην περίπτωση που λάβουν μέσω του διαδικτύου, τέτοιου είδους μηνύματα, για την αποφυγή πιθανής οικονομικής εξαπάτησης τους.
Επιπλέον, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συστήνει και προτρέπει τους χρήστες του διαδικτύου να μην ανταποκρίνονται και να απαντάνε σε περίπτωση που λάβουν τέτοιου είδους μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να μην εγκαθιστούν λογισμικό που λαμβάνουν μέσω των μηνυμάτων αυτών και να μην επιλέγουν τους προτεινόμενους υπερσυνδέσμους (links), καθότι σε καμία περίπτωση δεν είναι αληθινοί, αφού οι τραπεζικοί οργανισμοί και οι οργανισμοί υπηρεσιών πληρωμής δεν προβαίνουν σε καμία από τις προαναφερόμενες πρακτικές μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
· Τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88
· Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
· Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones), με λειτουργικό σύστημα iOS-android: CYBERKID.
· Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: @ cyberalertGR
  ~
***  Από την αρχή η δίκη για το θάνατο εμβρύου στην Καλαμάτα 

 Για τις 8 Ιουνίου αναβλήθηκε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας η δίκη δύο γιατρών, γυναικολόγου και μαιευτήρα, του Νοσοκομείου Καλαμάτας, για το θάνατο εμβρύου. Η δίκη είχε ξεκινήσει στις αρχές του μήνα και μετά τις καταθέσεις των πρώτων μαρτύρων κατηγορίας, διεκόπη για να συνεχισθεί χθες. Χθες το πρωί, όμως, μέλος της σύνθεσης του δικαστηρίου δήλωσε κώλυμα και έτσι η εκδίκαση αναβλήθηκε, προκειμένου η δίκη να γίνει και πάλι από την αρχή στις 8 Ιουνίου, με νέα σύνθεση. Οι δύο γιατροί κατηγορούνται ότι τον Οκτώβριο του 2008, από έλλειψη προσοχής, επέφεραν το θάνατο εμβρύου. Το περιστατικό αφορά νεαρή μητέρα που τότε ήταν μόλις 21 ετών και έγκυος στο πρώτο της παιδί. Διένυε τον ένατο μήνα της κύησης, όταν στις 13 Οκτωβρίου 2008 πήγε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας με έντονους πόνους. Εξετάσθηκε από το μαιευτήρα, ο οποίος συμπέρανε ότι δεν ξεκινά τοκετός και άφησε την ετοιμόγεννη να φύγει από το νοσοκομείο. Η κοπέλα παραπονιόταν για έντονους πόνους και καθημερινά με οικείους της πήγαινε στο νοσοκομείο, αλλά της έλεγαν ότι δεν έχει έρθει η ώρα να γεννήσει. Τελικά, στις 20 Οκτωβρίου διαπιστώθηκε ότι ο πλακούντας ήταν «γερασμένος» (είχε σταματήσει να θρέφει το έμβρυο) και την επόμενη μέρα ξεκίνησε διαδικασία τοκετού. Έγινε καισαρική τομή, όμως διαπιστώθηκε ότι το έμβρυο ήταν νεκρό λόγω ενδομητρίου υποξίας. Β.Β. - 
~
*** Επιστρέφουν στο Δήμο Καλαμάτας σχολικοί φύλακες και δημοτικοί αστυνομικοί

Στο Δήμο Καλαμάτας θα επιστρέψουν οι δημοτικοί αστυνομικοί και οι σχολικοί φύλακες, μετά την υπογραφή χθες από το δήμαρχο Παν. Νίκα των διαπιστωτικών πράξεων με τις οποίες επανασυστήνονται οι θέσεις και οι κλάδοι της Δημοτικής Αστυνομίας, καθώς και η ειδικότητα των Σχολικών Φυλάκων και οι θέσεις τους. Η εκτίμηση είναι πως μέχρι τέλους του μήνα όλοι θα έχουν αναλάβει υπηρεσία. - 
~
*** Την πλάτη γύρισαν οι καταναλωτές στις ενδιάμεσες εκπτώσεις

 Δεν αυξήθηκε ο τζίρος στην αγορά της Καλαμάτας Η εκπτωτική περίοδος του Μαΐου, όσον αφορά στις πωλήσεις των εμπορικών καταστημάτων, κινήθηκε σε χαμηλότερα ή στα ίδια επίπεδα σε σύγκριση με την προ των εκπτώσεων περίοδο«Πέρασαν και δεν ακούμπησαν» οι ενδιάμεσες εκπτώσεις των αγορά της Καλαμάτας, σύμφωνα με τα στοιχεία του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου. Με βάση αυτά, αν και το ποσοστό των εκπτώσεων έφτασε μέχρι και 20%, η γενικότερη οικονομική κατάσταση κράτησε τους καταναλωτές εκτός των μαγαζιών. Σύμφωνα με πανελλήνια έρευνα της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), η οποία δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, τα εμπορικά μαγαζιά της Καλαμάτας σημείωσαν μια πτώση στον τζίρο τους που κυμάνθηκε από 11% έως 20%. Γενικότερα, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας, εξαιρετικά χαμηλές ήταν οι επιδόσεις των εμπορικών καταστημάτων κατά τις πρόσφατες ενδιάμεσες εκπτώσεις, που διήρκεσαν από τις 2 έως τις 9 Μαΐου. Αναποτελεσματική, από άποψης αγοραστικής κίνησης και τζίρου, κρίνεται και η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή 3 Μαΐου. Ωστόσο, από την έρευνα που πραγματοποίησε η ΕΣΕΕ προκύπτει ότι οι χαμηλές επιδόσεις –ειδικά σε ό,τι αφορά την Κυριακή– σημειώθηκαν κυρίως στις πολύ μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες μάλιστα δεν απασχολούν υπαλλήλους τις Κυριακές. Το στοιχείο αυτό δίνει μια ακόμη ερμηνεία για τη διάσταση απόψεων που υπάρχει ανάμεσα στους «μεγάλους» και τους «μικρούς» του λιανεμπορίου σχετικά με το επίμαχο θέμα της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές. Σύμφωνα, λοιπόν, με τις εκτιμήσεις των εκπροσώπων του εμπορικού κόσμου, η εκπτωτική περίοδος του Μαΐου, όσον αφορά στις πωλήσεις των εμπορικών καταστημάτων, κινήθηκε σε χαμηλότερα ή στα ίδια επίπεδα σε σύγκριση με την προ των εκπτώσεων περίοδο. Μόλις το 12% των εκπροσώπων των εμπορικών συλλόγων ανέφεραν πως τα εμπορικά καταστήματα της περιοχής τους αύξησαν τις πωλήσεις τους κατά τη διάρκεια των πρόσφατων ενδιάμεσων εκπτώσεων. Το μεγαλύτερο τμήμα των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η μείωση της αγοραστικής κίνησης κινήθηκε μεταξύ 11% και 20%, ενώ υπήρχαν και περιοχές όπου παρατηρήθηκε μείωση της αγοραστικής κίνησης, ακόμη και κατά 40%. Χρήσιμα συμπεράσματα εξάγονται από τα στοιχεία σχετικά με την αγοραστική κίνηση και τον τζίρο που σημειώθηκε την Κυριακή 3 Μαΐου. Το 66,7% των εμπόρων που συμμετείχαν στην έρευνα της ΕΣΕΕ ανέφερε ότι ο τζίρος που είχαν την Κυριακή, 3 Μαΐου, ήταν μικρότερος σε σύγκριση με το μέσο τζίρο των ημερών της εβδομάδας που προηγήθηκε, δηλαδή τις καθημερινές. Το 22,9% ανέφερε πως ο τζίρος της Κυριακής ήταν στα ίδια επίπεδα με αυτόν των υπόλοιπων ημερών, ενώ μεγαλύτερο τζίρο ανέφερε το 10,4% των εμπόρων. Τα ποσοστά διαφοροποιούνται σημαντικά αναλόγως του μεγέθους της επιχείρησης. Έτσι, οι πολύ μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις που δεν απασχολούν προσωπικό ανέφεραν, σε ποσοστό 78%, ότι ο τζίρος ήταν μικρότερος ή στην καλύτερη περίπτωση στα ίδια επίπεδα με τις προηγούμενες ημέρες (22%), ενώ καμιά δεν ανέφερε αύξηση του τζίρου. Από την άλλη, το 14% των επιχειρήσεων που απασχολούν προσωπικό ανέφερε αύξηση του τζίρου την Κυριακή 3 Μαΐου, μειωμένο τζίρο το 62%, ενώ για το 24% ο τζίρος κινήθηκε στα ίδια επίπεδα με τις καθημερινές. Σε αναλογία με τα προηγούμενα, το 86% των επιχειρήσεων με τζίρο έως 30.000 ευρώ ανέφερε μειωμένο τζίρο την Κυριακή 3 Μαΐου και μόλις το 14% ότι ο τζίρος κινήθηκε στα ίδια επίπεδα με τις ημέρες που προηγήθηκαν. Από την άλλη, το 20% των επιχειρήσεων με τζίρο άνω των 30.000 ευρώ διαπίστωσε αύξηση του κύκλου εργασιών την Κυριακή 3 Μαΐου, το 55% έκανε λόγο για μικρότερο τζίρο, ενώ το 25% ανέφερε ότι ο τζίρος της Κυριακής ήταν στα ίδια επίπεδα με αυτόν των προηγούμενων ημερών. - 
~
***  ΣτΕ: Συνταγματικός ο νόμος για τα αυθαίρετα

Με επιτυχία πέρασε το κρας τεστ συνταγματικότητας από το Συμβούλιο της Επικρατείας ο νέος νόμος (4178/2013) για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων. Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου ομόφωνα έκρινε ότι είναι συνταγματικά ανεκτές και νόμιμες οι διατάξεις του νόμου. Αναλυτικότερα, η Ολομέλεια του ΣτΕ (πρόεδρος ο Σωτήρης Ρίζος και εισηγητής ο Σύμβουλος Επικρατείας Κωνσταντίνος Κουσούλης), έκρινε ότι δεν προσκρούει σε καμία συνταγματική διάταξη ο νόμος για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμηση, που προβλέπει την διατήρηση για μεγάλο χρονικό διάστημα των αυθαιρέτων, την εξαίρεσή τους από την κατεδάφιση, κ.λπ. Οι σύμβουλοι Επικρατείας υπογραμμίζουν στην απόφασή τους ότι από την δέσμη μέτρων που θεσμοθετούνται προς αποτροπή συνέχισης της άνομης οικοδομικής δραστηριότητας για το μέλλον, κρίνεται ότι οι σχετικές ρυθμίσεις του νόμου 4178/2013 που αναφέρονται στα αυθαίρετα του παρελθόντος είναι συνταγματικά ανεκτές. Η υπόθεση έφτασε στο ΣτΕ ύστερα από προσφυγή τριών κατοίκων του Αμαρουσίου που ζητούν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες οι υπουργικές αποφάσεις για την έναρξη λειτουργίας του πληροφορικού συστήματος διεκπεραίωσης των δηλώσεων υπαγωγής στον νόμο 4178/2013 που αφορά την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων. Ακόμη, υποστήριζαν ότι ο εν λόγω νόμος είναι αντισυνταγματικός κατά το σκέλος που προβλέπει την διατήρηση για μεγάλο χρονικό διάστημα των αυθαιρέτων, την εξαίρεση τους από την κατεδάφιση, κ.λπ. Newsroom ΔΟΛ 
~
***   Εκδήλωση- ομιλία για τις εθιστικές ουσίες από το Μορφωτικό Σύλλογος Μεσσηνίας               
     
Ομιλία με θέμα «Εθιστικές ουσίες: Ευχαρίστηση  ή χειροπέδες στον εγκέφαλο;», διοργανώνει ο Μορφωτικός Σύλλογος Μεσσηνίας το Σάββατο, στις 7.00 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος».
Ομιλητής θα είναι ο Γ. Παναγής, αναπληρωτής Καθηγητής Βιοψυχολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης, Τμήμα Ψυχολογίας- Εργαστήριο Νευροεπιστημών και Συμπεριφοράς.
Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό, ενώ η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας. 
~
*** Π. Νίκας: «Δε μονοδρομείται, δεν πεζοδρομείται η οδός Ναυαρίνου»

Την απάντηση ότι η οδός Ναυαρίνου δεν μπορεί να μονοδρομηθεί (λόγω της διέλευσης αστικού λεωφορείου και της ανυπαρξίας κατάλληλου παράλληλου δρόμου), ούτε και να πεζοδρομηθεί (καθώς σ’ αυτήν δραστηριοποιούνται δεκάδες επαγγελματίες και αποτελεί μοναδικό δρόμο εισόδου – εξόδου στην Παραλία), έδωσε χθες, σύμφωνα με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας, ο δήμαρχος Π. Νίκας σε ερώτηση δημοσιογράφου. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανάρτηση, «πρόβλημα αυξημένης κυκλοφορίας και οξυμμένων αναγκών στάθμευσης υπάρχει για ένα με ενάμιση μήνα το χρόνο. Μονοδρόμηση ή πεζοδρόμηση είναι δυνατή μετά τη διάνοιξη της οδού Κρήτης μέχρι τη Λακωνικής. Φέτος, ο Δήμος Καλαμάτας θα δώσει έμφαση στην εξεύρεση χώρων στάθμευσης, στο λιμάνι, στο Δημοτικό Στάδιο κ.α., για τη διευκόλυνση των κατοίκων και των επισκεπτών. Επίσης, θα βοηθήσει στο μέλλον η κατασκευή πλατείας γύρω από το ναό της Ανάστασης. Στο παρελθόν είχε γίνει μονοδρόμηση (από Τσαμαδού μέχρι Ηρώων) και πεζοδρόμηση (από Φαρών μέχρι Ακρίτα) με αρνητικά αποτελέσματα». - 
~
*** Καταγγέλλει γιατρό στο ΠΕΔΥ Καλαμάτας για απαράδεκτη συμπεριφορά 

Εκτός εαυτού μάς τηλεφώνησε αναγνώστρια της εφημερίδας, για να εκφράσει την αγανάκτησή της για τη στάση παθολόγου του ΠΕΔΥ Καλαμάτας, ο οποίος αρνήθηκε να γράψει τα φάρμακα που ιδιώτης γιατρός χορηγεί στη μητέρα της. «Δεν είμαι γραμματέας» ήταν η φράση του γιατρού που την εξόργισε περισσότερο και την έκανε να ξεσπάσει, λέγοντας ότι η ίδια πληρώνει 500 ευρώ το χρόνο σε εισφορές -τα οποία βέβαια δεν της περισσεύουν- και δικαιούται να εξυπηρετείται με τη δέουσα ευγένεια και κατανόηση, χωρίς… μουρμούρες και ειρωνείες. Το αποκορύφωμα είναι ότι χθες πήγε να εκτελέσει τη συνταγή με τα τρία από τα φάρμακα που είχε προλάβει ο γιατρός να γράψει πριν ξεσπάσει το προχθεσινό επεισόδιο στα γραφεία του πρώην ΙΚΑ στην οδό Πλάτωνος, και η φαρμακοποιός διαπίστωσε ότι είχε ακυρωθεί! Όλοι περνάμε τεταμένες καταστάσεις τα τελευταία χρόνια, αλλά δε φταίνε σε τίποτα οι συνάνθρωποί μας, είτε είναι από τη μια είτε από την άλλη πλευρά του γραφείου, του πάγκου, του γκισέ ή ό,τι άλλου παρεμβάλλεται στις μεταξύ μας καθημερινές συναλλαγές. Κι εν προκειμένω, η εκδικητικότητα είναι πρακτική που θα πρέπει να είναι άγνωστη στο ιατρικό λειτούργημα! Χ.Ε. - 
~
***  Εισβολή αγνώστων στην αίθουσα της δίκης της Χρυσής Αυγής - Υβρεις και μπουκάλια κατά δημοσιογράφων

Αναστάτωση επικράτησε πριν από λίγο στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Αγνωστοι εισέβαλαν στον χώρο όπου διεξάγεται η διαδικασία και πέταξαν μπουκάλια με νερό κατά δημοσιογράφων, ενώ φώναξαν και απειλητικά συνθήματα. Στο ακροατήριο επικράτησε μεγάλη ένταση, καθώς πολλοί φοβήθηκαν για την ασφάλειά τους μόλις είδαν τους νεαρούς να μπαίνουν μέσα από την πλαϊνή πόρτα της αίθουσας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νεαροί που μπήκαν μέσα περνούσαν από το σημείο κατευθυνόμενοι στην αίθουσα όπου πραγματοποιείται η δίκη των Πυρήνων της Φωτιάς. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην ομάδα των εισβολέων ήταν και κατηγορούμενοι για την υπόθεση των Πυρήνων. Για πολλούς το σημερινό επεισόδιο δείχνει για ακόμη μία φορά τα προβλήματα που προκύπτουν με την επιλογή της συγκεκριμένης αίθουσας για τη δίκη της Χρυσής Αυγής. πηγή: www.protothema.gr . - 
~
***  Πεζοδρόμιο «Το χάος»…

 Στην οδό Κλαδά, μπροστά από κτήριο – ερείπιο, μια τεράστια τρύπα στο πεζοδρόμιο έχει μετατραπεί σε χώρο άχρηστων αντικειμένων. Μπράβο στη γιαγιά που κατάφερε να το διαβεί χωρίς κίνδυνο! Ω. - 
~
***  Το Λιμεναρχείο Καλαμάτας προσλαμβάνει έναν πλοηγό         
     
Την πρόσληψη ενός έκτακτου πλοηγού (πλοιάρχου Ε.Ν.) του ΠΣ Καλαμάτας με έδρα την Πύλο, για την πλοήγηση πλοίων στο λιμάνι της Καλαμάτας, ανακοίνωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας.
Η πρόσληψη θα είναι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας 8 μηνών, και θα καλύψει έκτακτες υπηρεσιακές ανάγκες.
Δικαίωμα συμμετοχής για την επιλογή έχουν όποιοι εν ενεργεία ή συνταξιούχοι ναυτικοί διαθέτουν τα ακόλουθα προσόντα:
-Είναι Έλληνες υπήκοοι ή υπήκοοι κράτους-μέλους του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ)
-Γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα
-Είναι κάτοχοι διπλώματος πλοιάρχου Ε.Ν. και έχουν ηλικία όχι μεγαλύτερη των 60 ετών
-Είναι υγιείς και αρτιμελείς
-Δε διώκονται ποινικά
-Είναι γνώστες της περιοχής του λιμένος, των ευκολιών αυτού και λοιπών τοπικών συνθηκών.
Η κατάθεση των δικαιολογητικών θα γίνεται στο Γραφείο του Πλοηγικού Σταθμού Καλαμάτας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας (Πλατεία Τελωνείου- Παραλία Καλαμάτας) καθημερινά, εργάσιμες ημέρες, έως και την Πέμπτη 4 Ιουνίου (από 8.00 έως 14.00).
Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παίρνουν από το Γραφείο του Πλοηγικού Σταθμού Καλαμάτας στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, τηλ. 27210-22218.
~
***  Αστυνομική επιχείρηση με εβδομήντα δύο συλλήψεις 

Συνολικά εβδομήντα δύο άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στους πέντε νομούς της Πελοποννήσου, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έγιναν έλεγχοι σε περισσότερα από χίλια άτομα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά τετρακόσιες είκοσι παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, έντεκα παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, δύο παραβάσεις για στέρηση αδείας εργασίας και δεκαοκτώ παραβάσεις για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου. Επίσης, κατασχέθηκαν μικροποσότητα ηρωίνης, στην Αργολίδα και την Κορινθία, καθώς και πολλά προϊόντα παραεμπορίου στην Αργολίδα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς, ενώ επισημαίνεται από τις αστυνομικές αρχές ότι οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση. - 
~
***   Εργασίες επισκευής αγωγών ομβρίων στην Καλαμάτα          
       
Η ΔΕΥΑ Καλαμάτας, στο πλαίσιο του έργου «Μικροεπεκτάσεις δικτύων αποχέτευσης ομβρίων 2014», πραγματοποιεί νότια της οδού Ναυαρίνου, στην εκβολή των αγωγών ομβρίων στη θάλασσα, δύο παρεμβάσεις:
-Ανακατασκευάζει την εκβολή του διδύμου αγωγού ομβρίων που αποχετεύει τα όμβρια της οδού Αύρας και της περιοχής ανατολικά αυτής στη θάλασσα, πλησίον του Πολιταίϊκου ρέματος και του αντλιοστασίου ακαθάρτων
-Επισκευάζει τον αγωγό ομβρίων της οδού Ηρώων στο τμήμα της εκβολής του αγωγού στη θάλασσα με μανδύα από εκτοξευόμενο σκυρόδεμα.
Οι εργασίες θα συνεχισθούν κατά το επόμενο δεκαήμερο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας.
~
***
~
*** Αθλητική  ενημέρωση  :
~
***  Θετικός ο απολογισμός του Μαραθώνιου Μεσσήνης, θέλει όμως μέτρα βελτίωσης          
     
Στις 17 Απριλίου 2016 θα διεξαχθεί ο 11ος Μαραθώνιος της Μεσσήνης, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε στην τελευταία του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, εγκρίνοντας ταυτόχρονα τον απολογισμό της φετινής διοργάνωσης, που πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαρτίου και περιλάμβανε, επίσης, αγώνα 10 χλμ. και κοινωνικό αγώνα 3 χλμ.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αντιδήμαρχος Ηλίας Πετρόπουλος, η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε με το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Ν. Μεσσηνίας υπό την αιγίδα του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΕΟΣΛΜΑ-Υ.
Οι συμμετέχοντες ανήλθαν στους 817. Από τους 125 συμμετέχοντες στο Μαραθώνιο τερμάτισαν οι 93 (89 συν 4 δρομείς «λαγοί»), από τους 260 συμμετέχοντες στον αγώνα των 10 χλμ. τερμάτισαν οι 214 και από τους 432 συμμετέχοντες στον αγώνα των 3 χλμ. τερμάτισαν οι  282.
Ο κ. Πετρόπουλος σημείωσε πως στα πολύ θετικά στοιχεία του αγώνα συμπεριλαμβάνονται η αύξηση των εγγραφών και συμμετοχών στα 10 και στα 3 χιλιόμετρα, που δείχνει την ιδιαίτερη δυναμική του θεσμού και χαρακτήρισε το γεγονός ως ιδιαίτερα θετικό για το μέλλον του θεσμού.
  Στις 17.500 ευρώ το κόστος
Στη συνέχεια ανέφερε πως το Δ.Σ. είχε εγκρίνει 20.000 ευρώ για τη συμμετοχή του Δήμου στο Μαραθώνιο, με κάλυψη των λοιπών δαπανών του αγώνα από το ΣΔΥΜ.
Από τα 20.000 ευρώ, οι δαπάνες του Μαραθωνίου για το Δήμο Μεσσήνης ανήλθαν σε 17.549,20 ευρώ.
Τα έσοδα του αγώνα από τη συμμετοχή των αθλητών εισέπραξε ο συνδιοργανωτής φορέας (ΣΔΥΜ), από τον απολογισμό του οποίου φαίνονται τα καθαρά έσοδα του αγώνα, ποσού 43 ευρώ, που θα διατεθούν σε αντίστοιχη ποσότητα τροφίμων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Μεσσήνης, όπως γίνεται κάθε χρόνο.
  Βελτιώσεις
Ο κ. Πετρόπουλος πρόσθεσε, επίσης, πως βελτιώθηκε ο αγώνας των 3 χλμ. με την τοποθέτηση κεραίας μέτρησης χρόνου στα μισά της διαδρομής για τη διασφάλιση των αποτελεσμάτων, διαχωρίστηκαν οι τρεις αγώνες με ξεχωριστό τεχνικό υπεύθυνο, εθελοντές και προσωπικό υποστήριξης για τον καθέναν από αυτούς, αναβαθμίστηκαν οι υπηρεσίες υποστήριξης στο διαδίκτυο, υπήρξε μεγαλύτερη εμπλοκή της Μεσσήνης στο Μαραθώνιο με τη μεταφορά της αριθμοδοσίας στην κεντρική πλατεία και την παράλληλη διοργάνωση γευσιγνωσίας για την προβολή και ανάδειξη τοπικών προϊόντων.
Σημείωσε, ωστόσο, πως ενώ υπήρξε αύξηση στις συμμετοχές του αγώνα του Μαραθωνίου, η συμμετοχή των αθλητών θεωρείται μικρή, οπότε πρέπει να ληφθούν μέτρα για τη βελτίωση της ελκυστικότητάς του.
Σε αυτό το πλαίσιο, επισήμανε, θα πρέπει να ενισχυθεί περαιτέρω η προβολή του αγώνα και ειδικά στο εξωτερικό, δεδομένου του Μαραθωνίου του Ναυπλίου και του νέου Μαραθωνίου της Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ θα πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν νωρίτερα επαφή με συλλόγους του εξωτερικού, με ομαδικές εγγραφές, χορηγούς κ.λπ.
 ~
*** ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
~* Οι διαιτητές που θα «σφυρίξουν» στο φάιναλ φορ της Μαδρίτης είναι οι εξής: Χρήστος Χριστοδούλου (Ελλάδα), Ιλία Μπελόσεβιτς (Σερβία), Ντανιέλ Ιερεθουέλο (Ισπανία), Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία), Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία), Σάσα Πουκλ (Ουκρανία) και Μπόρις Ρίτζικ (Ουκρανία). Επτά συμμετοχές σε φάιναλ φορ Ευρωλίγκας μετρά ο Σέρβος Ιλία Μπελόσεβιτς.
Η «καρδιά» του ευρωπαϊκού μπάσκετ χτυπάει στη Μαδρίτη
- Ο Πρίντεζης και η παρέα του ελπίζουν να κάμψουν την αντίσταση της μεγάλης ΤΣΣΚΑ

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ - ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ 2015 (Μαδρίτη)

Παρασκευή, 15 Μαϊου 2015

~* Στο «Παλάθιο δε ντεπόρτες δε λα Κομουνιδάδ δε Μαδρίδ» 

«χτυπά η καρδιά» του ευρωπαϊκού μπάσκετ από σήμερα (15/5)

 μέχρι και την Κυριακή (17/5) με τον Ολυμπιακό να 

εκπροσωπεί την Ελλάδα, στο 9ο Final Four της ιστορίας του,

 3ο τα τελευταία 4 χρόνια και 5ο τα τελευταία 7, αλλά 

και στόχο το 4ο Ευρωπαϊκό (1997, 2012, 2013). -

Πρώτη αντίπαλος του Γιάννη Σφαιρόπουλου και των παικτών 

του η ΤΣΣΚΑ Μόσχας -με προπονητή τον Δημήτρη Ιτούδη- 

των 6 τίτλων και των 14 φάιναλ φορ με το φετινό στον πρώτο 

χρονικά ημιτελικό (15/5, 19:00, ΝΕΡΙΤ, NOVA). -
Ο Ολυμπιακός ανέτρεψε ξανά την ΤΣΣΚΑ και πέρασε στον τελικό
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 68-70.-^
,(36-35).-
Τα δεκάλεπτα:20-17,(36-35),51-47 , 68-70 , .-^
Διαιτητές: Μπελόσεβιτς (Σερβία), Ρίζικ (Ουκρανία), Ιερεθουέλο (Ισπανία)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Δημήτρης Ιτούδης):
Ντε Κολό 18 (2), Τεόντοσιτς 8 (1), Νίκολς, Τζάκσον 9, Μαρκοϊσβίλι, Ουίμς 9, Βοροντσέβιτς 5, Καούν 11, Κριάπα 2, Χάινς 2, Κιριλένκο 5.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 5 (1), Χάντερ 2, Ντάνστον 5, Σπανούλης 13 (3), Παπαπέτρου 9 (1), Σλούκας 10, Πρίντεζης 14 (2), Αγραβάνης 2, Μάντζαρης 5 (1), Λαφαγιέτ 3 (1), Ντάρντεν, Λοτζέσκι 2.
  ~* Στις 22:00 το τζάμπολ του δεύτερου ημιτελικού ανάμεσα στην Πολυνίκη και οικοδέσποινα Ρεάλ Μαδρίτης των 8 τίτλων (τελευταίος το 1995) και την πρωτάρα Φενέρμπαχτσε του πολυνίκη προπονητή στη διοργάνωση, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, με 8 κατακτήσεις.


Livescore: Ρεάλ-«Φενέρ» (96-87 τελικό) στον 2o ημιτελικό


~ Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Φενερμπαχτσέ Ούλκερ (Τουρκία) 96-87 .- ^
Τα  δεκάλεπτα  : 20-21 , (55-35) , 76-59 , 96-87 .- ^

Κυριακή, 17 Μαϊου
18:00 «Μικρός Τελικός» : ΤΣΣΚΑ- ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ


21:00 ΤΕΛΙΚΟΣ : ΡΕΑΛ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
~
***   Πρόστιμα σε ΠΑΟ και Αλαφούζο για το ματς με τον Πανθρακικό
«Να ανακαλέσει τις επίμαχες δηλώσεις»Πρόστιμα σε ΠΑΟ και Αλαφούζο για το ματς με τον Πανθρακικό

Πρόστιμα επέβαλε την Παρασκευή η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ στον Παναθηναϊκό και τον ιδιοκτήτη της «πράσινης» ΠΑΕ, Γιάννη Αλαφούζο, τον οποίο, μάλιστα, τον καλεί ν' ανακαλέσει τις δηλώσεις του μετά τον αγώνα με τον Πανθρακικό.
Αναλυτικά κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η πειθαρχική επιτροπή της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας έλαβε τις εξής αποφάσεις:
«1. Δέχεται ότι οι Ιωάννης Αλαφούζος και ΠΑΕ Παναθηναϊκός τέλεσαν την αποδιδόμενη σε αυτούς παράβαση. Επιβάλλει στον πρώτο εγκαλούμενο χρηματική ποινή τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ και στη δεύτερη εγκαλούμενη χρηματική ποινή δυο χιλιάδων (2.000) ευρώ. Υποχρεώνει τον πρώτο να ανακαλέσει τις επίμαχες δηλώσεις (δηλώσεις μετά τον αγώνα Super League Πανθρακικός-Παναθηναϊκός της 19/4/2015)
 2. Κηρύσσει τον βοηθό προπονητή του σωματείου Βατανιακός Αναστάσιο Ιωαννίδη και τον εκπρόσωπο του σωματείου Βατανιακός Γεράσιμο Ποτουρίδη πειθαρχικά ελεγκτέους και επιβάλλει στον πρώτο χρηματική ποινή τετρακοσίων (400) ευρώ και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους δύο (2) μηνών και στο δεύτερο χρηματική ποινή χιλίων (1000) ευρώ και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους δύο (2) μηνών (αγώνας Πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής Βατανιακός-Δωτιεύς Αγιάς της 26/4/2015).
 3. Κηρύσσει τον εκπρόσωπο του σωματείου ΑΟ Θήβα Σεραφείμ Μπατσιάκο πειθαρχικά ελεγκτέο και επιβάλλει σε αυτόν χρηματική ποινή διακοσίων (200) ευρώ και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δύο (2) μήνες (αγώνας Κυπέλλου Ερασιτεχνών ΑΟ Πύλου-ΑΟ Θήβας της 22/4/2015).
 4. Κηρύσσει το σωματείο Άρης πειθαρχικά ελεγκτέο, χωρίς την επιβαρυντική περίσταση της υποτροπής και του επιβάλλει χρηματική ποινή πεντακοσίων (500) ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για μία (1) αγωνιστική (αγώνας Πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής Άρης-Έβρος Σουφλίου της 26/4/2015).
 5. Κατακυρώνει τον ποδοσφαιρικό αγώνα για το πρωτάθλημα Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας, ο οποίος είχε οριστεί να διεξαχθεί στις 10-05-2015 μεταξύ των ομάδων Ερμής Κιβερίου και Βύζας Μεγάρων υπέρ του δεύτερου σωματείου με τέρματα μηδέν έναντι τριών (0-3). Αφαιρεί από το σωματείο Ερμής Κιβερίου δυο (2) βαθμούς από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου και δυο (2) βαθμούς από τον πίνακα βαθμολογίας της επόμενης περιόδου. Επιβάλλει σε αυτό χρηματική ποινή διακοσίων (200) ευρώ.
6. Κατακυρώνει τον ποδοσφαιρικό αγώνα για το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας, ο οποίος είχε οριστεί να διεξαχθεί στις 26-4-2015 μεταξύ των ομάδων Δόξα Ν. Μανωλάδας και Αστέρας Μαγούλας υπέρ του πρώτου σωματείου με τέρματα τρία έναντι μηδενός (3-0). Αφαιρεί από το σωματείο Αστέρας Μαγούλας δύο (2) βαθμούς από τον βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου και δύο (2) βαθμούς από τον πίνακα βαθμολογίας του επόμενου πρωταθλήματος. Επιβάλλει σε αυτό χρηματική ποινή διακοσίων (200) ευρώ.
7. Κατακυρώνει τον ποδοσφαιρικό αγώνα της 14ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Β΄ Κατηγορίας Γυναικών, ο οποίος είχε οριστεί να διεξαχθεί στις 03-05-2015 μεταξύ των ομάδων Πανηλειακός και Ανάληψη υπέρ του πρώτου σωματείου με τέρματα τριών έναντι μηδέν (3-0). Αφαιρεί από το σωματείο Ανάληψη δύο (2) βαθμούς από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου και δύο (2) βαθμούς από τον πίνακα βαθμολογίας της επόμενης περιόδου 2015-2016. Επιβάλλει σε αυτό χρηματική ποινή διακοσίων ευρώ (200).»

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


~
***  Στις ρεβάνς των ημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα):
Στον τελικό η «Μπάρτσα» με «γλυκιά ήττα» από την Μπάγερν
~*  Μπάγερν Μονάχου-Μπαρτσελόνα 3-2 (0-3) .-^
Τα  γκολ  :  Μόλις στο 7ο λεπτό οι Βαυαροί άνοιξαν το σκορ με κεφαλιά του Μπενατιά μετά από κόρνερ του Τσάμπι Αλόνσο, δίνοντας τέλος στο αρνητικό ρεκόρ των 368 λεπτών χωρίς γκολ, σε όλες τις διοργανώσεις.
Η "μαγική" τριάδα της "Μπάρτσα" συνδυάστηκε άψογα στο 15΄ με τον Μέσι να βγάζει τετ-α-τετ τον Σουάρες και τον Ουρουγουανό να "σερβίρει" έτοιμο γκολ στο Νεϊμάρ ο οποίος ισοφάρισε. Λίγο πριν συμπληρωθεί το ημίωρο (29΄) ο Νεϊμάρ με σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 1-2 και έφτασε τα 35 γκολ φέτος.
Αυτό έδωσε την ευκαιρία στη Μπάγερν να πάρει μια νίκη γοήτρου με δύο πανομοιότυπα γκολ, στην αριστερή γωνία του Τερ Στέγκεν, από τον Λεβαντόφσκι στο 59΄ και τον Μίλερ στο 74΄.
Διαιτητής: Μάρκ Κλάτενμπουργκ (Αγγλία)
Κίτρινες: Αλκάνταρα, Ραφίνια, Λεβαντόφσκι, Τσάμπι Αλόνσο, Ρόντε - Ράκιτιτς, Αλμπα
 ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Μπενάτια, Ραφίνια, Μπόατενγκ, Μπερνάτ, Λαμ (68΄ Ρόντε), Τσάμπι Αλόνσο, Τιάγκο Αλκάνταρα, Σβαϊνστάιγκερ (87΄ Χάβι Μαρτίνεθ), Λεβαντόφσκι, Μίλερ (87΄ Γκέτσε)
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Λουίς Ενρίκε):
Τερ Στέγκεν, Πικέ, Μασεράνο, Άλμπα, Ντάνι Άλβες, Ράκιτιτς (72΄ Ματιέ), Μπουσκέτς, Ινιέστα (74΄ Τσάβι), Σουάρες (46΄ Πέδρο), Μέσι, Νεϊμάρ


Η Γιουβέντους απέκλεισε τη Ρεάλ με «Χ» στο «Μπερναμπέου»
~*  Ρεάλ Μαδρίτης-Γιουβέντους  1-1 (1-2)  .- ^
Τα  γκολ  :  Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ευστόχησε από τη βούλα και έφτασε τα 77 γκολ (όσα και ο Μέσι) στο Champions League.  Στο 57'. , Ο Πογκμπά με κεφαλιά τροφοδότησε τον Αλβάρο Μοράτα κι αυτός έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κασίγιας, .-
Διαιτητής: Γιόνας Ερικσον (Σουηδία)
Κίτρινες: Τέβες, Λιχτστάινερ
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Κάρλο Αντσελότι): Κασίγιας, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Καρβαχάλ, Κρόος, Χάμες Ροντρίγκες, Μπέιλ, Ίσκο, Ρονάλντο, Μπενζεμά (67΄ Ερνάντες).
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Λιχτστάινερ, Μπονούτσι, Κιελίνι, Εβρά, Μαρκίζιο, Πίρλο (79΄ Μπαρτσάλι), Βιδάλ, Πογκμπά (89΄ Περέιρα), Τέβες, Μοράτα (84΄ Γιορέντε).

***  Στους αγώνες-ρεβάνς για την ημιτελική φάση του Γιουρόπα Λιγκλ, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα):
~* Φιορεντίνα (Ιταλία) - Σεβίλη (Ισπανία) 0-2 (0-3) .- ^
Τα  γκολ  : Οι Μπάκα (22΄), Καρίσο (27΄) πέτυχαν τα γκολ των φιλοξενούμενων που έχουν τρεις νίκες σε ισάριθμες συμμετοχές σε τελικούς (2006, 2007, 2014).
Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)
Κίτρινες: Σάβιτς, Πιζάρο, Μπόρχα Βαλέρο - Μπανέγκα
 ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ (Βιντσέντσο Μοντέλα): Νέτο, Αλόνσο, Σάβιτς, Μπασάντα (46΄ Πασκουάλ), Ροντρίγκες, Πιζάρο, Ματίας Φερνάντες (67΄ Μπάντελι), Μπόρχα Βαλέρο (85΄ Λατσάρι), Χοακίν, Σαλάχ, 'Ιλιτσιτς
 ΣΕΒΙΛΗ (Ουνάι Εμερι): Ρίκο, Καρίσο, Κολοτζιέτζακ, Τρεμουλινάς, Κόκε, Κριχόβιακ, Μπανέγκα (55΄ Ιμπόρα), Βιτόλο (74΄ Ρέγες), Βιντάλ, Εμπιά, Μπάκα (70΄ Γκαμεϊρό)


Ντνίπρο - Σεβίλη ο τελικός του Europa League
~* Ντνίπρο (Ουκρανία) - Νάπολι (Ιταλία) 1-0 (1-1) .- ^
Τα  γκολ  : Το «χρυσό» γκολ πέτυχε ο Σελέζνιοφ στο 58΄ με κεφαλιά κι ένω στο πρώτο ημίχρονο προηγήθηκαν εξαιρετικές επεμβάσεις του Ντένις Μπόικο που κράτησε το "μηδέν", για την ομάδα η οποία στη φάση των "32" είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φεντέτσκι, Λέο Μάτος, Κανκάβα, Σελέζνιοφ, Ματέους, Μπόικο - Γκαμπιαντίνι, Γκούλαμ, Καγεχόν
ΝΤΝΙΠΡΟ (Μίρον Μάρκεβιτς): Μπόικο, Ντάγκλας, Λούτσκεβιτς (67΄ Ματέους), Φεντέτσκι, Κανκάβα, Λέο Μάτος, Τσεμπεριάτσκο, Φέντορτσουκ, Ροτάν, Σέλεζνιοφ (75΄ Κάλινιτς), Κονοπλιάνκα (86΄ Μπρούνο Γκάμα)
ΝΑΠΟΛΙ (Ράφα Μπενίτες): Αντούχαρ, Μπρίτος, Μάτζο, Γκουλάμ, Αλμπιόλ, Νταβίντ Λόπεθ (79΄ Ενρίκε), Ινλέρ, Καγιεχόν, Ιγκουαΐν, Γκαμπιαντίνι (55΄ Χάμσικ), Ινσίνιε (61΄ Μέρτενς)
* Ο τελικός θα γίνει στις 27 Μαϊου στη Βαρσοβία
~
***  Το πανόραμα της προημιτελικής φάσης των πλέι οφ στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ έχει ως εξής:
Νίκη του Άρη στο «νήμα», ανατροπή ο ΠΑΟΚ, περίπατο για ΠΑΟ
1οι Αγώνες (13 & 21/5/2015)
Τετάρτη, 13/05/2015

Παναθηναϊκός-Κολοσσός Ρόδου 98-71 (1-0)
ΠΑΟΚ-Ρέθυμνο 66-59 (1-0)
Άρης-ΑΕΚ 71-69 (1-0)

Πέμπτη, 21/05
Ολυμπιακός-Κόροιβος Αμαλιάδας (19:00)

2οι Αγώνες (16 & 23/5/2015)
Σάββατο, 16/05

16:30 Κολοσσός Ρόδου-Παναθηναϊκός
19:00 Ρέθυμνο-ΠΑΟΚ
19:00 ΑΕΚ-Άρης

Σάββατο, 23/05
Κόροιβος Αμαλιάδας-Ολυμπιακός (18:00)

3οι Αγώνες (19 & 25/5/2015) --εφόσον χρειαστεί--
Τρίτη, 19/05

Παναθηναϊκός-Κολοσσός Ρόδου (16:30)
ΠΑΟΚ-Ρέθυμνο (18:30)
Άρης-ΑΕΚ (20:30)

Δευτέρα, 25/05

Ολυμπιακός-Κόροιβος Αμαλιάδας (19:00)
~


***  Η  Ιστορία  και  η πορεία στα Final Four  για  ΟΣΦΠ :
Οι Ιστορικές στιγμές του Ολυμπιακού με φόντο το 4ο τρόπαιο        
Ο «δρόμος» προς το Final-4
Για ένατη φορά στην ιστορία του ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε Final Four της Ευρωλίγκα με στόχο να κατακτήσει για 4η φορά στην κορυφή, ξεκινώντας από απόψε (19:00, ΝΕΡΙΤ, NOVA) την προσπάθειά του κόντρα στην πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο «back to back» πρωταθλητής Ευρώπης (2012, 2013), απουσίασε μόνο μία χρονιά (Μιλάνο 2014) από την καταληκτική φάση και στις 23 Απριλίου 2015, «σφράγισε» το εισιτήριο για τη Μαδρίτη (15-17 Μαϊου), αν και με μειονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.
Οι Ιστορικές στιγμές του Ολυμπιακού με φόντο το 4ο τρόπαιο
Η πρώτη «κούπα» της Ρώμης το 1997  
Από το Τελ Αβίβ το 1994, μέχρι τη Μαδρίτη το 2015, μεσολάβησαν τρεις τίτλοι για τον Ολυμπιακό σε 21 χρόνια. Ο πρώτος και πιο... γλυκός ήρθε για τους «ερυθρόλευκους» στη Ρώμη το 1997 κόντρα στην Μπαρτσελόνα (73-58) και μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες (1994, 1995) σε φάιναλ φορ. Ο δεύτερος στην Κωνσταντινούπολη το 2012 συνδυάστηκε με την επική ανατροπή από το -19 απέναντι στο αδιαφιλονίκητο φαβορί ΤΣΣΚΑ Μόσχας (61-62), με τον νυν τεχνικό του Ολυμπιακού, Γιάννη Σφαιρόπουλο να είναι ο άμεσος συνεργάτης του Γιόνας Καζλάουσκας στη ρωσική ομάδα. Στο Λονδίνο, η ομάδα του Πειραιά πέτυχε μία ακόμη ιστορική ανατροπή, αυτή τη φορά από το -17 απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης (100-88) και έγινε η τρίτη ομάδα στην ιστορία μετά τις Μακάμπι Τελ Αβίβ (2004, 2005) και Γιουγκοπλάστικα (1989, 1990, 1991) που έχουν κατακτήσει "back to back" τίτλους σε Final Four.
~*  Final Four 1994 (Τελ Αβίβ)

Ο Ολυμπιακός τερμάτισε για πρώτη φορά στην ιστορία του στη δεύτερη θέση στο Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης, αφού έχασε το τρόπαιο «μέσα από τα χέρια του» και συγκεκριμένα στην τελευταία επίθεση της Μπανταλόνα από τρίποντο του Κόρνι Τόμπσον. Στο τελευταίο λεπτό όλα έδειχναν ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα "καθαρίσουν" τον αγώνα, καθώς προηγούντο της ισπανικής ομάδας, αλλά υπέπεσαν σε ανεπίτρεπτα λάθη και έχασαν τη σπουδαία ευκαιρία να κατακτήσουν τον ευρωπαϊκό τίτλο.
ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ (19/4/1994): Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 72-77
Γήπεδο: Γιαντ Ελιάου
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μαϊλαμπιού (Γαλλία) - Κατσάρο (Ιταλία)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Κώστας Πολίτης): Αλβέρτης 2, Γκάλης 8, Παταβούκας 7, Οικονόμου 3, Βολκόφ 32, Βράνκοβιτς 11, Γεωργικόπουλος 3, Μυριούνης 6
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Ιωαννίδης): Μπακατσιάς, Σιγάλας 15, Σταμάτης, Πάσπαλι 22, Φασούλας 13, Τόμιτς 6, Τάρλατς, Τάρπλεϊ 21
ΤΕΛΙΚΟΣ (21/4/1994): Μπανταλόνα (Ισπανία)-Ολυμπιακός 59-57
Γήπεδο: Γιάντ Ελιάου
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Βιρόβνικ (Ισραήλ) - Κατσάρο (Ιταλία)
ΜΠΑΝΤΑΛΟΝΑ (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Γιοφρέσα Ρ. 4, Γιοφρέσα Τ. 5, Βιγιακάμπα 16, Τόμπσον 9, Μοράλες 2, Μαρτίνεθ 17, Σμιθ 6.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Ιωαννίδης): Μπακατσιάς 2, Σιγάλας 14, Σταμάτης, Πάσπαλι 15, Φασούλας 2, Τόμιτς 10, Τάρλατς 2, Τάρπλεϊ 12

Final Four 1995 (Σαραγόσα)
Για δεύτερη διαδοχική χρονιά, ο Ολυμπιακός αποκλείει τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό του Final Four της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και προκρίνεται στον τελικό, αλλά χάνει τον τίτλο, αυτή τη φορά από τη Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στην Ισπανία και συγκεκριμένα στη Σαραγόσα. Προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος καθόταν στον πάγκο της Μπανταλόνα την προηγούμενη χρονιά (1994), όταν οι «ερυθρόλευκοι» απώλεσαν τον τίτλο στο Τελ Αβίβ.
ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ (11/4/1995): Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 52-58
Γήπεδο: Πρενθίπε Φελίπε
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ζιχ (Πολωνία) - Μπραζάουσκας (Λιθουανία)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ευθύμης Κιουμουρτζόγλου): Αλβέρτης 3, Γεωργικόπουλος, Παταβούκας 2, Οικονόμου 12, Πάσπαλιε 17, Γιαννάκης 3, Βράνκοβιτς 12, Παπαγιάννης, Πετσάρσκι 3, Μυριούνης
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Ιωαννίδης): Μπακατσιάς 1, Σιγάλας 10, Σταμάτης, Καμπούρης, Τζόνσον 27, Νάκιτς, Φασούλας 6, Τόμιτς 5, Τάρλατς 5, Βολκόφ 4
ΤΕΛΙΚΟΣ (13/4/1995): Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Ολυμπιακός 73-61
Γήπεδο: Πρενθίπε Φελίπε
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ζιχ (Πολωνία) - Γιούγκερμπραντ (Φινλανδία)
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Λάσα 1, Σάντος 7, Γκαρσία Κολ 2, Μπιριούκοφ, Αρλάουκας 16, Αντούνεθ 12, Σαμπόνις 23, Φερέρ, Καργκόλ 6, Μαρτίν 6
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Ιωαννίδης): Μπακατσιάς 2, Σιγάλας 10, Σταμάτης, Καμπούρης, Τζόνσον 9, Νάκιτς 15, Φασούλας, Τόμιτς 3, Τάρλατς 7, Βολκόφ 15

Final Four 1997 (ΡΩΜΗ)
Στο τρίτο Final Four και τον τρίτο τελικό της ιστορίας του στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, ο Ολυμπιακός κατακτά για πρώτη φορά την πολυπόθητη... κούπα μέσα στην «Αιώνια Πόλη», επικρατώντας στον τελικό της Μπαρτσελόνα. Οι «μπλαουγκράνα» ηττήθηκαν στον τελικό για πέμπτη φορά στην ιστορία τους.

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ (22/4/1997): Ολυμπιακός-Ολίμπια Λιουμπλιάνα (Σλοβενία) 74-65
Γήπεδο: Παλαέουρ
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γιούνγκερμπραντ (Φινλανδία)-Κολούτσι (Ιταλία)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Μπακατσιάς, Σιγάλας 7, Παπανικολάου 5, Νάκιτς 10, Φασούλας 6, Τόμιτς 8, Τάρλατς 10, Βελπ, Ρίβερς 28
ΟΛΙΜΠΙΑ ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ (Σμάγκο Σάγκαντιν): Χόρβατ 4, Στεπάνια 12, Ντανέου 11, Κράλιεβιτς, Χάουπτμαν 10, Τούσεκ 7, Μίλιτς 5, Νεστέροβιτς 3, Μακ Ντόναλντ 7, Χένρι 6
ΤΕΛΙΚΟΣ (24/4/1997): Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 73-58
Γήπεδο: Παλαέουρ
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γιούνγκερμπραντ (Φινλανδία) - Μπραζάουσκας (Λιθουανία)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντούσαν Ιβκοβιτς): Μπακατσιάς 1, Σιγάλας 7, Παπανικολάου 11, Γαλακτερός, Νάκιτς, Φασούλας 6, Τόμιτς 9, Tάρλατς 11, Βελπ 2, Ρίβερς 26
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Αϊτο Ρενέσες): Χιμένεθ 16, Γιοφρέσα 9, Εστεγιέρ 3, Ρίβας 6, Αντρέου 2, Φερνάντεθ, Τζόρτζεβιτς 6, Μπος, Ντουένας 2, Καρνισόβας 14

Final Four 1999 (Μόναχο)

Την τρίτη θέση σε Final Four της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης κατακτά για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Ολυμπιακός στο Μόναχο. Οι «ερυθρόλευκοι» αποκλείστηκαν για πρώτη φορά σε ημιτελικό και συγκεκριμένα από τη λιθουανική Ζαλγκίρις. Στον «μικρό τελικό» κατάφεραν να επικρατήσουν της ιταλικής Τιμσίστεμ Μπολόνια.
Ο Παναγιώτης Φασούλας, με αυτή του τη συμμετοχή, έφτασε τους 10 αγώνες σε Final Four της Ευρωλίγκα και έγινε ο πρώτος παίκτης σε συμμετοχές στην Ευρώπη, αφού είχε ξεπεράσει τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τον Ισπανό Αντρές Χιμένεθ, οι οποίοι είχαν τότε 9 αγώνες στην τελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ (20/4/1999): Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Ολυμπιακός 87-71
Γήπεδο: Ολίμπια Χάλε Μονάχου
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Βιρόβνικ (Ισραήλ) - Γιούνγκερμπραντ (Φινλανδία)
ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ (Γιόνας Καζλάουσκας): Εντνι 13, Ζουκάουσκας Μ. 7, Στομπέργκας 10, Ζίντεκ 9, Ζουκάουσκας Ε. 5, Αντομάιτις 15, Μασιούλις 2, Μασκολιούνας 4, Μπόουι 19, Σεστόκας 3
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Κόμαζετς 7, Γκολντγουάιρ 7, Βούκσεβιτς 6, Παπανικολάου 12, Αντέ Μενσά 12, Φασούλας, Τόμιτς 2, Τάρλατς 15, Ομπέρτο 2, Ρότζερς 8
«ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ» (22/4/1999): Ολυμπιακός-Τιμσίστεμ Μπολόνια (Ιταλία) 74-63
Γήπεδο: Ολίμπια Χάλε Μονάχου
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Βιρόβνικ (Ισραήλ) - Μπετανκόρ (Ισπανία)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Κόμαζετς 13, Γκολντγουάιρ 6, Βούκσεβιτς 12, Παπανικολάου 9, Αντέ Μενσά 5, Φασούλας 7, Τόμιτς 3, Τάρλατς 6, Ομπέρτο 9, Ρότζερς 4
ΤΙΜΣΙΣΤΕΜ ΜΠΟΛΟΝΙΑ (Πέταρ Σκάνσι): Μουλαομέροβιτς 11, Γιάριτς 17, Πιλούτι 3, Φούτσκα 6, Νταμιάο 7, Καρνισόβας 14, Μπετς 5

Final Four 2009 (Βερολίνο)

Με την 4η θέση συμβιβάστηκε ο Ολυμπιακός στο 5ο Final Four Ευρωλίγκα στο Βερολίνο, το 2009. Για πρώτη φορά οι «ερυθρόλευκοι» δοκίμασαν τη... γεύση της σε φάιναλ φορ Ευρωλίγκα, αφού στις υπόλοιπες τέσσερις παρουσίες τους δεν είχαν... πέσει ποτέ κάτω από την τρίτη θέση.

Το 2009 ήταν και η πρώτη φορά που η ομάδα του Πειραιά ηττήθηκε στον ημιτελικό της διοργάνωσης από τον Παναθηναϊκό, αφού, τις προηγούμενες δύο φορές (1994 Τελ Αβίβ, 1995 Σαραγόσα) που οι δύο «αιώνιοι» είχαν μετατρέψει σε ελληνική υπόθεση τον έναν ημιτελικό, θέση στο τζάμπολ του τελικού είχαν πάρει οι Πειραιώτες.

Αν και περίμενε δέκα χρόνια, από το 1999 στο Μόναχο, η επιστροφή στην τελική φάση της διοργάνωσης επεφύλασσε ήττα από τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό (με τους «πράσινους» να κατακτούν μάλιστα το τρόπαιο), αλλά και ήττα από την Μπαρτσελόνα στον «μικρό τελικό» του Final Four.

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ (2/5/2009): Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 82-84
Γήπεδο: 02 World Βερολίνου
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αρτεάγκα (Ισπανία), Μπραζάουσκας (Λιθουανία), Ρόκα (Πορτογαλία)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 9 (1), Τσίλντρες 11, Βούιτσιτς 14, Μπουρούσης 10 (1), Χαλπερίν 4, Γκριρ 18 (2), Βουγιούκας, Πρίντεζης 9, Ερτσεγκ 4 (1), Τεόντοσιτς 3 (1), Πάργκο
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Κέτσμαν, Σπανούλης 18 (2), Περπέρογλου 4, Μπατίστ 19, Φώτσης 5 (1), Χατζηβρέττας, Νίκολας, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης, Πέκοβιτς 20, Γιασικεβίτσιους 18 (4)

«ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ» (3/5/2009): Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα 79-95
Γήπεδο: 02 World Βερολίνου
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπελόσεβιτς (Σερβία), Πουκλ (Σλοβενία), Ζαμοϊσκι (Πολωνία)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 8, Πελεκάνος 3, Βούιτσιτς 12, Μιλόσεβιτς, Μπουρούσης 17 (1), Χαλπερίν, Γκριρ 19 (2), Βουγιούκας, Πρίντεζης 4, Έρτσεγκ 11, Τεόντοσιτς 5
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Τσάβι Πασκουάλ): Μπαζίλε 3 (1), Μπάρετ 4, Τρίας 5, Μπάρτον 6 (1), Λάκοβιτς 14 (2), Ναβάρο 14 (1), Άντερσεν 20 (3), Βάθκεθ 3, Ιλιάσοβα 7, Σάντα 4, Σαντιάγκο 10, Γκριμάου 5 (1)

Final Four 2010 (Παρίσι)
Στο Παλέ ντε Μπερσί του Παρισιού και στο 6ο Final Four στην ιστορία του, ο Ολυμπιακός ξεπέρασε στην παράταση 83-80 το εμπόδιο της Παρτιζάν και προκρίθηκε για 4η φορά σε τελικό στη διοργάνωση. Αν και αντίπαλός του στην καταληκτική αναμέτρηση ήταν η Μπαρτσελόνα, όπως στον τελικό του 1997 στη Ρώμη όταν οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν για μία και μοναδική φορά έως σήμερα το βαρύτιμο τρόπαιο, ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε στην «Πόλη του Φωτός», γνωρίζοντας την ήττα με 86-68 από τους «μπλαουγκράνα».

Από τον ημιτελικό με την Παρτιζάν έμεινε στην ιστορία το alley hoop του Τζος Τσίλντρες (17π.) μετά από άστοχο τρίποντο του Τεόντοσιτς (17π.), 67-67, με 6΄΄ εναπομείναντα χρόνο για τη λήξη της κανονικής διάρκειας. Στον τελικό, ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο με 21 πόντους οδήγησε την Μπαρτσελόνα στον δεύτερο τίτλο της στη διοργάνωση, με τον Ολυμπιακό να αποδεικνύεται εύκολο θύμα για τους Καταλανούς.

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ (8/5/2010): Παρτιζάν-Ολυμπιακός 80-83 παρ., 67-67 (κ.α.)
Γήπεδο: Παλέ ντε Μπερσί
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπαχάρ (Ισραήλ), Φακίνι (Ιταλία), Ιερεθουέλο (Ισπανία)
ΠΑΡΤΙΖΑΝ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ (Ντούσκο Βουγιόσεβιτς): Ρόμπερτς 5, ΜακΚάλεμπ 21 (1), Κέτσμαν 11 (3), Μιλόσεβιτς, Ράσιτς 5 (1), Μίτροβιτς, Μπόζιτς 8 (2), Μάριτς 17, Βέσελι 13, Τζέκιτς, Βράνες
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 10, Πεν, Τσίλντρες 17, Βούιτσιτς, Βασιλόπουλος, Μπουρούσης 9 (1), Κλέιζα 19, Μαυροκεφαλίδης, Μπέβερλι, Τεόντοσιτς 17 (3), Σχορτσιανίτης 11

ΤΕΛΙΚΟΣ (9/5/2010): Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός 86-68
Γήπεδο: Παλέ ντε Μπερσί
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπραζάουσκας (Λιθουανία), Μπαχάρ (Ισραήλ), Σαμπόν (Γαλλία)
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Τσάβι Πασκουάλ): Μπαζίλε 6 (2), Ρούμπιο 9 (1), Ναβάρο 21 (4), Βάσκεθ 6, Ν’ Ντονγκ 7, Μόρις 8 (1), Σάδα 7 (1), Λόρμπεκ 8 (2), Μάικλ 14 (2), Γκριμάου.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 12 (6/6δ, 3ασ), Πεν, Τσίλντρες 15 (3/5τρ, 6ρ), Βούισιτς 2, Βασιλόπουλος, Μπουρούσης 9 (1τρ, 5ρ), Χαλπερίν, Κλέιζα 13 (1τρ), Μαυροκεφαλίδης 1, Μπέβερλι, Τεόντοσιτς 10 (2τρ, 3ασ), Σχορτσανίτης 6.

Final Four 2012 (Κωνσταντινούπολη)
Πρωταθλητής Ευρώπης για δεύτερη φορά στην ιστορία του (μετά τη χρονιά του "triple crown" το 1997 στη Ρώμη) στέφθηκε ο Ολυμπιακός στην Κωνσταντινούπολη στις 13 Μαϊου 2012. Με τον ίδιο προπονητή που οδήγησε την ομάδα του Πειραιά στην κορυφή της Ευρώπης 15 χρόνια πριν, τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν αρχικά «εκδίκηση» από την Μπαρτσελόνα για τον αποκλεισμό στο Final Four του 2010 στον ημιτελικό. Στο πρώτο παιχνίδι, στις 11 Μαΐου, ο Σπανούλης είχε 21 πόντους και 6 ασίστ απέναντι στους Καταλανούς, ενώ με δικό του τρίποντο, 1 λεπτό πριν τη λήξη διαμόρφωσε το 66-61. Στο τέλος, ο ίδιος μοίρασε «μαγική» ασίστ στον Ντόρσει στα 16΄΄, με τον Αμερικανό να καρφώνει για το τελικό 68-64.

Δύο ημέρες αργότερα, στον τελικό, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας με προπονητή τον Γιόνας Καζλάουσκας (βοηθός του ο Γιάννης Σφαιρόπουλος) και μεγάλο αστέρι τον ΝΒΑερ Αντρέι Κιριλένκο ήταν αδιαφιλονίκητο φαβορί πριν το τζάμπολ του τελικού. Κι, όμως τα τρομερά «μωρά» του Ίβκοβιτς έκαναν επική ανατροπή από το -19 (53-34): Στα 9'' πριν τη λήξη και με το σκορ 61-60 υπέρ της ΤΣΣΚΑ, ο Σπανούλης υπέπεσε σε φάουλ στον Σισκάουσκας με τον Λιθουανό να αστοχεί δις από τη γραμμή του φάουλ.

Ο Λαρισαίος γκαρντ έτρεξε στον αιφνιδιασμό με τον Πρίντεζη να γίνεται αποδέκτης της μπάλας και να διαμορφώνει το τελικό 62-61! Χιλιάδες οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού στην Κωνσταντινούπολη μπήκαν στο παρκέ του Σινάν Ερντεμ και έγιναν ένα κουβάρι με τους πρωταθλητές Ευρώπης! Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στον τελικό ο Κώστας Παπανικολάου με 18 πόντους, 15 πρόσθεσε ο Σπανούλης και 12 ο Πρίντεζης.

Ημιτελικός (11/5/2012): Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα 68-64
Γήπεδο: Σινάν Ερντέμ
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λαμόνικα (Ιταλία), Λοτερμόζερ (Γερμανία), Σαχίν (Ιταλία)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Χάινς 2, Άντιτς 4, Σπανούλης 21 (4), Ντόρσεϊ 8, Κέσελ, Πρίντεζης 14 (2), Παπανικολάου 9 (2), Μάντζαρης 4 (1), Σλούκας 2, Λο 4.
<Β> ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Τσάβι Πασκουάλ): Σάδα 6, Ουέρτας 4, Ναβάρο 18 (2), Πέροβιτς 2, Βάσκεθ 8, Ουάλας 3 (1), Ίνγκλς, Ν'Ντονγκ 10, Λόρμπεκ 9, Έιντσον, Μάικλ 4.

ΤΕΛΙΚΟΣ (13/5/2012): ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ-Ολυμπιακός 61-62
Γήπεδο: Σινάν Ερντέμ
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λαμόνικα (Ιταλία), Μαρτίν (Ισπανία), Σαχίν (Ιταλία)
ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Γιόνας Καζλάουσκας): Τεόντοσιτς 15 (4), Λαβρίνοβιτς 5, Σισκάουσκας 8, Κρστιτς 11, Κιριλένκο 12 (1), Βορόνοβ, Βοροντσέβιτς, Σβεντ 3, Καούν 2, Χριάπα 3 (1), Γκόρντον 2.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντούσαν Ιβκοβιτς): Χάινς, Άντιτς 7, Σπανούλης 15 (2), Ντόρσεϊ, Κέσελ 3 (1), Παπαδόπουλος, Πρίντεζης 12, Παπανικολάου 18 (3), Μάντζαρης 3 (1), Σλούκας 4 (1), Λο.

Final Four 2013 / ΛΟΝΔΙΝΟ

Πρωταθλητής Ευρώπης για δεύτερη διαδοχική χρονιά και τρίτη στην ιστορία του (1997, 2012, 2013) στέφθηκε στις 12 Μαϊου 2013 ο Ολυμπιακός, στο Λονδίνο, επικρατώντας 100-88 της Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν έτσι στο κλειστό «κλαμπ» των Μακάμπι Τελ Αβίβ (2004-2005) και Γιουγκοπλάστικα (1989, 1990, 1991) που είναι οι μοναδικές ομάδες που έχουν πάρει «back to back» τίτλους σε φάιναλ φορ. Κορυφαίος του Ολυμπιακού ήταν ο αρχηγός του, Βασίλης Σπανούλης, που πέτυχε 22 πόντους -όλους στο β΄ μέρος- και είχε 5/9 τρίποντα.
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έγινε ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κατακτά την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να προηγηθεί με +17 πόντους, 27-10, με την ολοκλήρωση της 1ης περιόδου, μετά από τρίποντα του Ρούντι Φερνάντεθ. Μετά το 37-41 στο ημίχρονο, ο «σεληνιασμένος» Βασίλης Σπανούλης με 3/3 διαδοχικά τρίποντα έδωσε στον Ολυμπιακό για πρώτη φορά το προβάδισμα στο 23' (48-45). Νέο τρίποντο του Σπανούλη στο 33' για το +8 (70-62), ενώ 5 λεπτά πριν τη λήξη ο Σερμαντίνι διαμόρφωσε το 78-70.
Ο Ολυμπιακός δεν έχανε με τίποτα τον τίτλο και στα 5 τελευταία λεπτά ανέβασε ακόμη περισσότερο τη διαφορά. "Remake" του τελικού ένα χρόνο νωρίτερα ο ημιτελικός ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ολυμπιακός, όσον αφορά στην ταυτότητα των αντιπάλων, όχι όμως και στην εξέλιξη του αγώνα: Ο Ολυμπιακός με άμυνα για σεμινάριο και 41 ριμπάουντ έναντι 29 των Ρώσων επέβαλε το ρυθμό του και είχε τον έλεγχο από το... πρώτο λεπτό, όπως φαίνεται και από το σκορ ημιχρόνου, 28-40.

Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στον ημιτελικό ήταν ο Κάιλ Χάινς με 13 πόντους και 10 ριμπάουντ! Λίγους μήνες αργότερα, ο Αμερικανός θα επέλεγε να συνεχίσει την καριέρα του στην ΤΣΣΚΑ δυσαρεστώντας διοίκηση και φιλάθλους στον Πειραιά. Πρώτος σκόρερ της ΤΣΣΚΑ ο Σόνι Ουίμς (13π.), ενώ μία ακόμη φορά... εξαφανίστηκε ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού Μίλος Τεόντοσιτς (5π.).

Ημιτελικός (10/5/2013): ΤΣΚΚΑ Μόσχας-Ολυμπιακός 52-69
ΓΗΠΕΔΟ: O2 Αρίνα
Τα δεκάλεπτα: 17-24, 28-40, 36-53, 52-69
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τσέρεμπουκ (Ιταλία), Ρίζικ (Ουκρανία), Λάτισεφς (Λετονία)
ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Ετορε Μεσίνα): Τεόντοσιτς 5 (1), Μίτσοφ 3 (1), Τζάκσον 7 (1), Κρστιτς 2, Ουίμς 13 (2), Ερτσεγκ 2, Βοροντσέβιτς 2, Καούν 2, Κριάπα 11 (2), Παπαλουκάς
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Χάινς 13 (10ρ.), Λο 6, Αντιτς 13 (2), Σπανούλης 8, Περπέρογλου 8 (1), Σερμαντίνι 5, Σλούκας 5 (1), Πάουελ, Πρίντεζης 6, Παπανικολάου 5 (1), Κατσίβελης

ΤΕΛΙΚΟΣ: (12/5/2013): Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης 100-88
Γήπεδο: O2 Αρίνα
Τα δεκάλεπτα: 10-27, 37-41, 61-61, 100-88
ΔΙΑΙΤΗΤEΣ: Τσέρεμπουκ (Ιταλία), Μπελόσεβιτς (Σερβία), Ρίζικ (Ουκρανία)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Χάινς 12, Λο 20 (1), Άντιτς 10 (1), Σπανούλης 22 (5), Περπέρογλου 10 (2), Σερμαντίνι 3, Σλούκας 11, Πάουελ 2, Πρίντεζης 5, Παπανικολάου 5, Κατσίβελης
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Πάμπλο Λάσο): Ντρέιπερ, Φερνάντεθ 21 (3), Σουάρεθ 5, Ρέγες 4, Μίροτιτς 7 (1), Ροντρίγκεθ 17, Μπέγκιτς 6, Κάρολ 5 (1), Γιουλ 14 (4), Σλότερ 9

Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΜΑΔΡΙΤΗ


ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ 2014-15
ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
4ος ΟΜΙΛΟΣ
========== 
1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (15-16-17/10) - 6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (20-21/11)
68-71 Βαλένθια (Ισπανία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 76-77

2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (23-24/10) - 7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (27-28/11) 
63-57 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία) 70-89

3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (30-31/10) - 8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (3-4-5/12) 
81-85 -παρ. (76-76κ.α.) Νεπτούνας (Λιθουανία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 79-89

4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (5-6-7/11) - 9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (11-12/12) 
57-62 Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 59-64

5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (13-14/11) - 10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (18-19/12) 
93-66 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Γαλατάσαραϊ (Τουρκία) 74-79

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 8-2 18
2. Ερυθρός Αστέρας 6-4 16
3. Λαμποράλ Κούτσα 5-5 15
4. Γαλατασαράι 4-6 14
-------------------------------
5. Νεπτούνας 4-6 14
6. Βαλένθια 3-7 13

ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16» - 6ος ΟΜΙΛΟΣ
============================
1η-8η αγωνιστική (2/1 και 26-27/2)
61-69 Ουνικάχα Μάλαγα-Ολυμπιακός 72-77
2η-9η αγωνιστική (8-9/2 και 5-6/3)
81-58 Ολυμπιακός-Αρμάνι Μιλάνο 83-74
3η-10η αγωνιστική (15-16/1 και 12-13/3)
68-74 Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ-Ολυμπιακός 73-64
4η-11η αγωνιστική (22-23/1 και 19-20/3)
76-64 Ολυμπιακός-Λαμποράλ Κούτσα 73-74
5η-12η αγωνιστική (29-30/1 και 26-27/3)
84-70 Αναντολού Εφές-Ολυμπιακός 75-86
6η-13η αγωνιστική (5-6/2 και 2-3/4)
84-76 Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 70-76
7η-14η αγωνιστική (12-13/2 και 9-10/4)
82-91 Νίζνι Νόβγκοροντ-Ολυμπιακός 70-77
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
 Ν-Η Β.
1. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 12-2 26 *
2. Φενερμπαχτσέ Ούλκερ 11-3 25 *
3. Ολυμπιακός 10-4 24 *
4. Αναντολού Εφές 6-8 20 *
5. Λαμποράλ Κούτσα 6-8 20
6. Αρμάνι Μιλάνο 4-10 18
7. Μάλαγα 4-10 18
8. Νίζνι Νόβγκοροντ 3-11 17
ΠΛΕΙ ΟΦ 
Α' Αγώνας
Τετάρτη, 15/4
Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός 73-57 (1-0)
Β' Αγώνας
Παρασκευή, 17/4
Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός 63-76 (1-1)
Γ' Αγώνας
Τρίτη, 21/4
Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα 73-71 (2-1) 
Δ' Αγώνας
Πέμπτη, 23/4
Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα 71-68 (3-1)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Παναγιώτης Αγγελόπουλος
Έτος Ίδρυσης: 1925
Χρώματα: Άσπρο-Κόκκινο
Γραφεία ΚΑΕ: Πλ. Αλεξάνδρας, Λιμένας Ζέας
Tηλέφωνο: 210-4143000
Ιστοσελίδα: www.olympiacos.org
Γήπεδο: ΣΕΦ (Χωρητικότητα: 12.171)
Τίτλοι:
10 πρωταθλήματα (1949, 60, 76, 78, 93, 94, 95, 96, 97, 2012)
9 Κύπελλα Ελλάδας (1976, 77, 78, 89, 94, 97, 2002, 2010, 2011)
3 τίτλοι Ευρωλίγκας (1997, 2012, 2013)
<Β>1 Διηπειρωτικό Κύπελλο (2013)
Διακρίσεις: 6 τελικοί Ευρωλίγκας (1994, 95, 97, 2010, 2012, 2013),
8 φάιναλ φορ Ευρωλίγκας (1994, 1995, 1997, 1999, 2009,
2010, 2012, 2013)

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Γιάννης Σφαιρόπουλος (Ελλάδα)
Ημ. Γέννησης: 21/3/1967
Πρ. Ομάδες: Απόλλων Καλαμαριάς (1986-1997), ΠΑΟΚ (1997-2005),
Ολυμπιακός (βοηθός, 2005-2008), Κολοσσός Ρόδου (2008-2011),
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (βοηθός 2011-2012), Πανιώνιος (2012-2014)
Εθνική ανδρών (βοηθός 2001-2004, 2009-2010)
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: 1 Κύπελλο Ελλάδας με ΠΑΟΚ το 1999 (ως συνεργάτης του Φλεβαράκη)
1 πρωτάθλημα Ρωσίας (2011-2012) με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (ως συνεργάτης του Καζλάουσκας)
1 VTΒ League (2011-2012) με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (ως συνεργάτης του Καζλάουσκας)
1 Κύπελλο Ρωσίας (2011-2012) με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (ως συνεργάτης του Καζλάουσκας)
1 χάλκινο με εθνική το 2009, Ευρωμπάσκετ Πολωνίας (ως συνεργάτης του Καζλάουσκας)
2η θέση στο φάιναλ φορ Ευρωλίγκας 2012 με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (ως συνεργάτης του Καζλάουσκας)
Βοηθοί προπονητή: Μίλαν Τόμιτς, Βαγγέλης Κουτσοκέρας, Βασίλης Γεραγωτέλλης, Χρήστος Μαρμαρινός

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ
ΟΝΟΜΑ ΕΤΟΣ ΓΕΝ. ΥΨΟΣ ΘΕΣΗ ΧΩΡΑ
Μπρεντ Πέτγουεϊ 1985 2.04 Φόργουορντ ΗΠΑ
Μπράιαντ Ντάνστον 1986 2.03 Φόργουορντ ΗΠΑ
Βασίλης Σπανούλης 1982 1.92 Γκαρντ Ελλάδα
Ιωάννης Παπαπέτρου 1994 2.06 Φόργουορντ Ελλάδα
Κώστας Σλούκας 1990 1.87 Γκαρντ Ελλάδα
Ματ Λοτζέσκι 1985 1.98 Φόργουορντ ΗΠΑ-Βέλγιο
Οθέλο Χάντερ 1986 2.03 Φόργουορντ ΗΠΑ
Όλιβερ Λαφαγιέτ 1984 1.88 Γκαρντ ΗΠΑ
Γιώργος Πρίντεζης 1985 2.06 Φόργουορντ Ελλάδα
Δημήτρης Αγραβάνης 1994 2.08 Φόργουορντ Ελλάδα
Βαγγέλης Μάντζαρης 1990 1.96 Γκαρντ Ελλάδα
Βασίλης Καββαδάς 1991 2.04 Σέντερ Ελλάδα
Δημήτρης Κατσίβελης 1991 1.96 Γκαρντ Ελλάδα
Τρεμέλ Ντάρντεν 1981 1.91 Γκαρντ ΗΠΑ
Ανδρέας Χριστοδούλου 1995 1.97 Γκαρντ Ελλάδα
Βασίλης Μουράτος 1997 1.93 Γκαρντ Ελλάδα
Μιχάλης Τσαϊρέλης 1988 2.06 Φόργουορντ Ελλάδα
~
***   Εντυπωσίασε και… νίκησε το τμήμα τζούνιορ του Παναθηναϊκού o Ερμής Καλαμάτας          
      
Σε συνέχεια της εξαιρετικής συνεργασίας μεταξύ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και του Ερμή Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες φιλικός αγώνας στο προπονητικό κέντρο του «τριφυλλιού» Απήλιον ανάμεσα στα τμήματα της κατηγορίας τζούνιορ των δύο σωματείων, που συνοδεύτηκε μάλιστα με νίκη του Ερμή και με σκορ 4-3. Το αποτέλεσμα βεβαίως περνά σε δεύτερη μοίρα, καθώς αυτό που αποτέλεσε προτεραιότητα, δεν ήταν άλλο από τις πρωτόγνωρες εμπειρίες που αποκόμισαν όλα τα παιδιά του Καλαματιανού Συλλόγου, καθώς τους δόθηκε η ευκαιρία να συναντήσουν από κοντά τους ποδοσφαιριστές της μεγάλης ομάδας του Παναθηναϊκού και να δουν τον τρόπο λειτουργίας των Ακαδημιών αλλά και του μεγάλου τμήματος.
Η συνέχεια περιλαμβάνει συνεχείς προπονήσεις για την Ακαδημία του Ερμή, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Ιουνίου, που στο διάστημα αυτό θα δώσει κι άλλα φιλικά παιχνίδια εκτός νομού. 
 ~
*** «Ανοίγει» τα χαρτιά του ο Καβαλιέρης

ΣΤΙΣ 5.00 Μ.Μ. Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΦ’ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΤΟΥ 49ΧΡΟΝΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ Τη διαδρομή στον 3ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής, όπως την έζησε ως προπονητής της Καλαμάτας, αλλά περισσότερο τις σκέψεις του για το πώς θα μπορέσει η Μαύρη Θύελλα ν’ αντιμετωπίσει τη συνέχεια με μεγαλύτερη αισιοδοξία, καθώς επίσης και τις προθέσεις του για τη νέα σεζόν, αναμένεται ν’ αναπτύξει ο Μιχάλης Καβαλιέρης, στη συνέντευξη Τύπου που θα παραθέσει σήμερα το απόγευμα στις 5.00 μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο. Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, η Καλαμάτα συνέχισε την προετοιμασία της για το ματς της τελευταίας αγωνιστικής στην Τρίπολη με τον Παναρκαδικό, με τα προβλήματα να είναι αρκετά, καθώς δεν υπολογίζονται οι Χαρίτος, Σαλαπάτας, Νιφορόπουλος – ο τελευταίος έχει κάποιες πιθανότητες – και στα παραπάνω ήρθαν να προστεθούν οι μικροτραυματισμοί των Τσάτσου και Ζαχαρόπουλου. Η συμμετοχή των δύο παικτών θα κριθεί στη σημερινή προπόνηση.«Σφυρίζει» ο Καλογεράκος Την αναμέτρηση ανάμεσα στον Παναρκαδικό και την Καλαμάτα για την τελευταία αγωνιστική, θα διευθύνει ο κ. Καλογεράκος του συνδέσμου Ζακύνθου με βοηθούς τους Κων/νο Ψαρρή επίσης του συνδέσμου Ζακύνθου και Γεώργιο Καραμέρο του συνδέσμου Ηλείας. Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 30ής αγωνιστικής που διεξάγεται την Κυριακή… (17:00) Παναρκαδικός-Καλαμάτα: Καλογεράκος-Ψαρρής-Καραμέρος (17:00) Παναργειακός-Λουτράκι: Κάτοικος-Γούναρης-Λιαμπότης (12:00) Δόξα Νέας Μανωλάδας-Αιολικός: Γκριτζέπης-Νίκα-Τριανταφύλλου (17:00) Βύζας Μεγάρων-Πανελευσινιακός: Λάμπρου-Καλογεράκης-Πριονάς -  

***  Οι ομάδες που πήραν την άδεια της ΕΠΟ σε Α' και Β' Εθνική
Αλλά και όσες δεν έλαβαν...Οι ομάδες που πήραν την άδεια της ΕΠΟ σε Α' και Β' Εθνική
-   Το πρωτοβάθμιο όργανο αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη διήμερη συνεδρίασή του εξέτασε όλους τους φακέλους των ΠΑΕ της Β' Εθνικής κατηγορίας (Football League) και ανακοίνωσε την Παρασκευή τις αποφάσεις της.
~*  Διαβάστε αναλυτικά τις άδειες που χορηγήθηκαν τόσο για την Α' Εθνική κατηγορία (Super League), όσο και για τη Β' Εθνική κατηγορία (Football League) στις ΠΑΕ:

1. ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΕΚ ΠΑΕ
2. ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ΠΑΕ
3. ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΜΙΑ 1964 ΠΑΕ
Χορηγεί την άδεια συμμετοχής μόνο για τη Β' εθνική κατηγορία (Football League) και όχι για την Α' εθνική κατηγορία (Super League) στις ΠΑΕ:

1. ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΠΑΕ
2. ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ ΠΑΕ
3. ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΛΕΙΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ 1927 ΠΑΕ
4. ΑΟ ΝΕΟΣ ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ ΠΑΕ
5. ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ ΕΥΟΣΜΟΥ 1932 ΠΑΕ
6. ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΕ

Δεν χορηγεί την άδεια τόσο για την Α' εθνική κατηγορία (Super League) όσο και για τη Β' εθνική κατηγορία (Football League) στις ΠΑΕ:

1. ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ 2005 ΠΑΕ
2. ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΑΕΛ ΠΑΕ
3. ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ - ΗΡΑΚΛΗΣ 1908 ΠΑΕ
4. ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 ΠΑΕ
5. ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΧΑΝΙΑ ΠΑΕ
6. ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΠΑΕ
7. ΠΑΕ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
8. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΠΑΕ
9. ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005 ΠΑΕ
10. ΠΑΕ ΕΠΙΣΚΟΠΗ
11. ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΡΑΧΩΝΩΝ ΑΛΙΜΟΥ ΠΑΕ
12. ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ 1926 ΠΑΕ

Κατά των ανωτέρω αποφάσεων μπορεί να ασκηθεί έφεση εντός προθεσμίας πέντε ημερών από την κοινοποίησή τους.

Οι κάτωθι ΠΑΕ δεν εισήχθησαν προς συζήτηση λόγω έλλειψης παραβόλου με αποτέλεσμα την απόρριψη της άδειας συμμετοχής:

1. ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΕ
2. ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΩΣΤΗΡ
3. ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ο ΦΩΚΙΚΟΣ ΠΑΕ
4. ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΑΖΩΡΟΥ ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΑΕ

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
  ***  
~


***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2015  :
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης Πρωτομαγιά  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-2015.html .-          
 ~ΑRFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  02  Μαϊου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/05/rfara-news-02-2015.html .-   
~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Κυριακή  03 Μαϊου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-03-2015.html .-      ~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  Σαββατο-Κύριακο  02  και 03 Μαϊου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/02-03-2015.html .-                       
 ~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  04  Μαϊου  2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-04-2015.html .-        
~  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα 04 Μαΐου  2015:  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/05/04-2015_4.html .-                    
 ~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη  05  Μαϊου  2015 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-05-2015.html.-  .-              
~Το  αγιάζι  της   ενημέρωσης  Τρίτη  05  Μαϊου  2015  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/05/05-2015.html .-                                
 ~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  06  Μαϊου  2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-06-2015.html .-       
~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Πέμπτη  07  Μαϊου  2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-07-2015.html .-                 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Πέμπτη  07  Μαϊου  2015  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/05/07-2015.html .-                      
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Παρασκευή  08  Μαϊου  2015  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-08-2015.html .-                         
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης , Σάββατο 09  Μαϊου   2015 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-09-2015.html .-         
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  09  Μαϊου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/05/09-2015.html .-                                    
 ~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι της ενημέρωσης ,  Κυριακή  10  Μαϊου  2015http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-10-2015.html .-             
~ Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 09  και 10  Μαϊου  2015  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/09-10-2015.html .-                       
 ~ ARFARA  NEWS ,  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  11  Μαϊου  2025  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-11-2025.html .-     
~  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  11  Μαϊου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/05/11-2015.html .-                   
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  12   Μαϊου  2015  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-12-2015.html .-                        
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τρίτη  12  Μαϊου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/05/12-2015.html  .-                          
~ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  13  Μαϊου   2015   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-13-2015.html .-              ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  13  Μαϊου  2015  :   http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/05/13-2015.html  .-                    
 ~ ARFARA   NEWS   , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Πέμπτη  14  Μαϊου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-14-2015.html .-                             
~~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  :
**
ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη   14  Μαϊου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/14-2015.html .-

                    
 BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4159 video. - 4141.-   
 Σταματης Σκουλικας ,                     
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2501 video.  2479.-                 https://plus.google.com/+stamatios01/posts  ,.-   
σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2485   video.-  2408.-                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9145  βίντεο   .-
https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 4278 / 427 .-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 448 / -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.086  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                   
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   432 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01               http://messinia1234.com/?page_id=937  
 ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 398. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 74 /140 .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     *
** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-                                               .- www.erroso.gr , .-    STAMOS -ARFARA -GREECE ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
 Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   ,               ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12/17.
~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου