ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

ΕΠΙΛΟΓΕΣ Αναρτήσεων θεμάτων ποικίλου ενδιαφέροντος Κυριακή 05 Οκτωβρίου 2014

ΕΠΙΛΟΓΕΣ  Αναρτήσεων  θεμάτων ποικίλου  ενδιαφέροντος  Κυριακή  05 Οκτωβρίου  2014  :


*** Συγκλονιστικό βίντεο από το εσωτερικό της Αμφίπολης!!!

Έχουμε διαβάσει αμέτρητα κείμενα για το ¨"σύγχρονο παραμύθι'' που εξελίσσεται στην Αμφίπολη...
~ Παρακάτω στο βίντεο μπορείτε να δείτε στιγμές και φωτογραφίες από το εσωτερικό του τάφου!
~* 10 minutes video showing the excavation progress in Amphipolis Tomb according the announcements of the Hellenic Ministry of Culture so far. Ιf you find interest this video share it with your friends, thank you for watching
~ This video was made clearly from an amateur, is the first video I make.The reason I did was to inform people outside Greece
So now I noticed review "only" by the Greeks, everyone for the reason he believed. Many told me that i desecrated the grave with the music that I put, lol. For these reasons I block all the comments and so I calmed down
~ Ancient Amphipolis Tomb, Day by day excavation progress so far
http://youtu.be/efmPz9iBF1Y , .-


*** Αρβελέρ: "Στην Αμφίπολη θα βρουν... ψαροκόκαλα"
«Ψαροκόκαλα» θα βρουν οι αρχαιολόγοι στην Αμφίπολη, δήλωσε η διεθνούς φήμης ακαδημαϊκός, Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ. Μάλιστα εκτίμησε πως ο τάφος είναι μακεδονικός.
Μιλώντας στο Mega, με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου της «Εικασίες Βεργίνα - Αμφίπολη» η κ. Αρβελέρ χαρακτήρισε απίθανο το ενδεχόμενο να βρίσκεται θαμμένος ο Μέγας Αλέξανδρος στον τάφο της Αμφίπολης.
Στην ερώτηση τί θα βρουν οι αρχαιολόγοι στην Αμφίπολη, απάντησε αστειευόμενη «ψαροκόκαλα» εξηγώντας ότι το ίδιο πιθανόν με το να βρεθεί ο Αλέξανδρος είναι να βρεθεί η... μυθική Γοργόνα.
Σημείωσε πως η κ. Περιστέρη έχει δίκιο για την χρονολόγηση του τάφου.

*** Δείτε καρέ-καρέ το στήσιμο του Λέοντα της Αμφίπολης [βίντεο]

Σπάνιες φωτογραφίες από την στιγμή που εντοπίστηκαν τα τμήματα του Λέοντα στις όχθες του Στρυμώνα εώς και την ημέρα που ξαναστήθηκε στο βάθρο στη θέση που είναι σήμερα
~ Amphipolis Lion 1936-2014 HD ΠΑΥΛΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΠΑΝΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ 1936 -1962 ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΟΡΦΗ, ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΑ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ.
ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ
~ ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ: ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ TO ΒΙΝΤΕΟ ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ ΣΚΟΠΟ TO ΚΕΡΔΟΣ. ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ TO ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ.
Δείτε το βίντεο:   http://youtu.be/IT-Tim1GeF0 ,.

*** Νέο σενάριο - Ο τάφος της Αμφίπολης είναι ασύλητος;

Είναι δυνατόν τελικά ο τάφος της Αμφίπολης να μην έχει συληθεί στο πρελθόν και να βρούμε στο εσωτερικό του, ευρήματα που θα μας κάνουν να τρίβουμε τα μάτια μας; Δεν ξέρουμε αν κάτι τέτοιο ισχύει όμως το σενάριο υπάρχει και στηρίζεται σε αρκετά λογικοφανή επιχειρήματα, που αν μη τι άλλο μας δίνουν μια αισιοδοξία για το τι θα μπορούσε να ανακαλυφθεί εντός του ταφικού χώρου.
 Οι δηλώσεις της κυρίας Μενδώνη και της κυρίας Περιστέρη, άφησαν να εννοηθεί ότι ο τάφος έχει συληθεί στο παρελθόν από τυμβωρύχους, το empedotimos.blogspot φιλοξενεί μια διαφορετική άποψη. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι η σπασμένη θύρα που βρέθηκε μαρτυρά ακριβώς το αντίθετο, ότι δηλαδή οι τυμβωρύχοι δεν εισχώρησαν βαθιά.
 Οι όποιοι επίδοξοι τυμβωρύχοι για να την διαρρήξουν θα προσπαθούσαν να την σπάσουν, χτυπώντας την προς τα μέσα, με αποτέλεσμα αν η προσπάθεια τους πετύχαινε τα οποιαδήποτε σπασμένα κομμάτια της θύρας να τα βρίσκαμε στον τρίτο θάλαμο.
 Αντίθετα, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση του υπουργείου «Με την αφαίρεση των χωμάτων, χτες, αποκαλύφθηκαν τμήματα από μαρμάρινη θύρα, της τυπικής μορφής των μακεδονικών τάφων» , που από όσον γνωρίζουμε ο θάλαμος στον οποίο δούλευε η ανασκαφική ομάδα ήταν ο δεύτερος θάλαμος (με πρόσφατη δήλωση της κας Περιστέρη δεν έχουν μπει ακόμα να αποχωματίσουν στον τρίτο θάλαμο).
 Συνεπώς, σύμφωνα πάντα με το empedotimos.blogspot, τα κομμάτια του θυρόφυλλου βρέθηκαν στον Δεύτερο Θάλαμο (Θ2), το οποίο σημαίνει ότι η όποια πίεση που υπήρξε πάνω σε αυτά ήταν από τον τρίτο θάλαμο με κατεύθυνση προς τον δεύτερο, η οποία μπορεί να αιτιολογηθεί είτε από κάποιον μεγάλο σεισμό είτε από κάποια ισχυρή έκρηξη πολύ κοντά (η κα Περιστέρη αναφέρθηκε σε εκρήξεις βομβών των Βουλγάρων) η οποία προκάλεσε σημαντική δόνηση του σημείου αυτού του τύμβου, με αποτέλεσμα να υπήρξε μια βίαιη ταλάντωση των χωμάτων των θαλάμων Θ2 και Θ3, την οποία η πόρτα δεν μπόρεσε να ακολουθήσει με αποτέλεσμα να σπάσει.
 Λογικά κατά την ταλάντωση αυτή, τα θυρόφυλλα μετακινήθηκαν λίγο προς τα μέσα κατά την «υποχώρηση» του χώματος στον τρίτο θάλαμο (ας φανταστούμε κύματα στην επιφάνεια της θάλασσας) και όταν μετά η ταλάντωση ακολούθησε την αντίστροφη πορεία, στα θυρόφυλλα έπεσε μεγάλος όγκος χώματος σε αυτά με κατεύθυνση προς τον δεύτερο θάλαμο, ο οποίος συμπίεσε τα θυρόφυλλα πάνω στο κούφωμα της πόρτας με πορεία αντίθετη προς την κίνηση τους και να τα σπάσει.
 Άλλωστε πως είναι δυνατόν να γίνει απόπειρα σύλησης από τυμβωρύχους σε χώρο όπου είναι καλυμένος με χώμα μέχρι επάνω ;
 Απόδειξη αυτού είναι ότι στον τρίτο χώρο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου (αλλά και από την ψηφιακή αναπαράσταση του κ. Λεφαντζή) η στάθμη του χώματος δεν είναι οριζόντια που σημαίνει ότι κάποτε υπήρξε βίαιη μετακίνηση/ταλάντωση των χωμάτων, από φυσική αιτία προφανώς, που είχε σαν αποτέλεσμα την θραύση των θυροφύλλων.
 Το ότι η μετακίνηση αυτή έγινε πολύ αισθητή στον τρίτο διαφραγματικό τοίχο (μεταξύ δευτέρου και τρίτου θαλάμου) είναι διότι η επιχωμάτωση του τρίτου θαλάμου δεν ήταν μέχρι πάνω, άρα υπήρχε χώρος για κίνηση/ταλάντωση των χωμάτων, σε αντίθεση με τον δεύτερο διαφραγματικό τοίχο (μεταξύ πρώτου και δευτέρου) όπου τα ύψη των χωμάτων και από τις δύο πλευρές ήταν μέχρι την θόλο.
 Έτσι λοιπόν ακόμα και η σπασμένη αυτή πόρτα αποδεικνύει ότι ο τάφος είναι ασύλητος, με αποτέλεσμα να αναμένουμε ακόμα μεγαλύτερες εκπλήξεις όσο προχωράει η ανασκαφή. 
 Την ίδια στιγμή η βρετανική εφημερίδα Daily Mail με εκτενές δημοσίευμά της τονίζει ότι στον Τύμβο Καστά είναι σίγουρα θαμμένη μια μεγάλη προσωπικότητα, ακόμη και η μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου Ολυμπιάδα.
 Το δημοσίευμα είναι βασισμένο στις δηλώσεις του συγγραφέα και αρχαιολόγου Αντριου Τσανγκ στο Greek Reporter. Η Daily Mail αναδημοσιεύει τις δηλώσεις του Τσανγκ και το αιτιολογικό του συμπεράσματός του, στο οποίο κατέληξε από την ύπαρξη των σφιγγών και των Καρυάτιδων.
 Υπενθυμίζεται ότι ο Βρετανός μελετητής της ιστορίας του Μακεδονικού βασιλείου και καθηγητής του Μπρίστολ είχε δηλώσει πως οι Σφίγγες και οι Καρυάτιδες είναι μερικά από τα στοιχεία που τον οδηγούν όχι μόνο σε αυτό το συμπέρασμα, αλλά και στο γεγονός ότι πρόκειται τελικά για τον τάφο της Ολυμπιάδας, με «χορηγούς» του τις αδελφές του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
 Ηδη έχει κάνει το γύρο του κόσμου η άποψη του Τσανγκ ότι οι Καρυάτιδες που βρέθηκαν στο λόφο Καστά αναπαριστούν Κλώδωνες, ιέρειες του Διονύσου.
 Ο Τσανγκ όμως δεν μένει μόνο στις Καρυάτιδες. Ενα σημαντικό μέρος της θεωρίας του στηρίζεται και στις σφίγγες, στην είσοδο του τάφου. «Προσωπικά εκτιμώ ότι στην Αμφίπολη είναι θαμμένη η βασίλισσα των Μακεδόνων, καθώς οι σφίγγες που βρέθηκαν στην είσοδο έχουν βρεθεί και σε δύο θρόνους βασιλισσών της Μακεδονικής περιόδου που έχουν ανακαλυφθεί στη Βεργίνα. Ο ένας εκ των δύο θρόνων ήταν της Ευρυδίκης, της γιαγιάς του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Οι σφίγγες ήταν πιθανότατα σύμβολο των θηλυκών μελών της βασιλικής οικογένειας, καθώς η Σφίγγα σε κάποιες πηγές είναι ένα μυθικό πλάσμα που σχετίζεται με την Ηρα, δηλαδή με τη σύζυγο του Δία, από τον οποίο οι βασιλιάδες της Μακεδονίας υποστήριζαν ότι κατάγονται», έχει εξηγήσει ο Βρετανός.
 Μάλιστα, ο ίδιος έχει μία θεωρία και για το ποιος ήταν ο κατασκευαστής και χρηματοδότης του μεγαλοπρεπούς τάφου. Οπως αναφέρει, πιστεύει ότι ο Κάσσανδρος, παρότι πηγές αναφέρουν ότι μετά τη δολοφονία της Ολυμπιάδας έδωσε εντολή να παραμείνει άταφη, εν τέλει έδωσε την συγκατάθεσή του να ταφεί.
 Το κόστος και το σχεδιασμό του τάφου φαίνεται ότι ανέλαβε κάποιος εκ των στενών συγγενών της Ολυμπιάδας «Θεωρώ ότι σχεδόν σίγουρα η Κλεοπάτρα, η αδερφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και κόρη της Ολυμπιάδος, έπαιξε κάποιο ρόλο στην κατασκευή του, ενώ δεν αποκλείεται και η σύζυγος του Κασσάνδρου και ετεροθαλής αδερφή του Αλέξανδρου, Θεσσαλονίκη», προσθέτει ο Τσαγκ, ο οποίος αναφέρει ότι τα στοιχεία καταδεικνύουν πως ο τάφος χρονολογείται στον 4ο αιώνα π.Χ. και όχι αργότερα. Ενδείξεις για αυτό σύμφωνα με τον ίδιο είναι η τεχνοτροπία του πατώματος, τυπική της Πέλλας του Φιλίππου και του δεύτερου μισού του 4ου αιώνα π.Χ. Τόνισε βέβαια πως οι Ρωμαίοι ήταν καλοί αντιγραφείς, αλλά το γεγονός ότι παρόμοια πατώματα έχουν βρεθεί στην Πέλλα και όχι στη Ρώμη ή αλλού, είναι ένα ισχυρό στοιχείο. Το τι συμβαίνει πραγματικά θα μας το αποκαλύψει η αρχαιολογική σκαπάνη.

***  SOS!!!ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΓΑΛΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!!!ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!!
 

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΣΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ, ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΑΠΕΖΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.
~ ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΤΑΣΧΟΝΤΑΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ, ΟΔΗΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ!
-ΣΑΝ ΠΡΩΤΗ ΚΙΝΗΣΗ, ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΑΜΕΣΑ, ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΓΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ.
-ΒΕΒΑΙΑ, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΙΚΟΥ, ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ
-ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΑ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ;
ΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΕΥΣΕΙ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΑ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ.
~ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ, ΣΚΟΤΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ Ο ΛΑΟΣ
~ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΙΣΕΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥΣ ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗ ΜΥΣΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ Η ΚΑΤΑΣΡΟΦΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ. ΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΑΤΕ ΑΥΤΟ;
ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΓΚΗ ΟΤΑΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝΕ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ Η ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ.  
ΑΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ, ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΕΝΧΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΒΙΑΣΟΥΝΕ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΑΛΛΑ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΣ.
ΤΟ ΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΥΡΩ ΜΑΣ.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ, ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΝΟΜΙΖΜΑ ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ.
ΕΔΩ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΧΑΜΕΝΕΣ, ΔΙΟΤΙ ΕΙΤΕ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ, ΤΑ ΕΥΡΩ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ ΟΛΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΓΙΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ.
ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ. ΤΟ ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΧΡΗΣΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ. ΜΟΝΟ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΘΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΡΑΓΔΑΙΑ Η ΑΞΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ.
ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΠΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΔΙΟΤΙ ΕΝΑ ΚΑΡΒΕΛΙ ΨΩΜΙ, ΘΑ ΑΞΙΖΕΙ ΟΣΟ ΕΝΑ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΕΥΡΩ Η ΕΝΑ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΛΥΡΕΣ, ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΠΟY ΕΠΙΒΙΩΣΑΝ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΕΙΧΑΝ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΥΡΕΣ!!!!!!!!!!
ΓΙΑΤΟ ΛΟΙΠΟΝ, ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΔΙΟΤΙ ΟΧΡΟΝΟΣ ΘΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΣΟ ΘΑ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ, ΤΟΣΟ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ, ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΥΤΟΚΤOΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΗΣ GOLDMAN SACHS.
ΓΙΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ, ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΤΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΑΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΠΡΙΝ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΦΑΝΕ ΑΥΤΟΙ!
ΜΗ ΔΙΝΕΤΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΑ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ. ΤΑ ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΧΡΗΣΤΑ.
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ.
ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΛΥΡΕΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ.
ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΕΧΟYΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ.!
ΑΜΕ ΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ, ΤΩΡΑΑΑ!
ΣΧΟΛΙΟ:KAI TΙΠΟΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΓΕΜΑΤΟ ΝΤΟΥΛΑΠΙ ΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ...
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΟΛΟΙ ΠΑΝΤΟΥ. SOS
www.ellasdimokratia.wordpress  , Αναρτήθηκε από

***  "ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΞΑΦΝΙΚΑ"!!!ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ!!!"ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝΕ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ!!!


ΟΙ ΠΡΟΟΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ"

ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΟΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ
1.. ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ "ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΞΑΦΝΙΚΑ";
ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ 260 ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ, ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΕΙ ΤΟ "ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΟ" ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΑΝΑΛΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΟΣ;
ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΝ ΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΟΥΝ "ΞΑΦΝΙΚΟ" ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΒΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΔΙΕΠΟΥΝ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ...

ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΝΩΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΖΕΙ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙ ΕΝΑ ΑΠΡΟΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΦΥΣΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, ΑΠΟ ΕΝΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ...


ΟΛΑ ΘΑ ΤΑ ΘΕΩΡΕΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ...

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΣΕ ΤΟΤΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ΝΑ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙ ΤΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΡΟΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ 2013 ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΕΝΟΣ ΞΑΦΝΙΚΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ;
ΑΝ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΤΕΧΝΗΤΑ ΝΑ ΜΕΤΑΒΟΥΜΕ 250 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, ΩΣΤΕ ΑΟΡΑΤΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΚΕΙΝΗΣ, ΟΤΙ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ, ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΟ ΘΑ ΜΑΣ ΦΑΝΕΙ ...
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΑΠΕΧΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΜΙΑ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ, ΧΩΡΙΣ ΞΕΝΑΓΟ ...
ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΙΧΕ ΤΟ ΠΡΟΟΡΑΤΙΚΟ ΧΑΡΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ...
ΠΟΣΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΖΕΙ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΤΙΜΑ ΤΙΣ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ...
ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΡΧΗ, (ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Ο ΧΑΛΑΣΜΟΣ) ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ, (ΟΣΟΙ ΕΠΙΖΗΣΟΥΝ ΘΑ ΤΡΩΝΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ), ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΣΑΝ ΝΑ ΖΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΤΟΥ ΤΡΟΜΕΡΟΥ ΜΕΣΟΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΙΩΣΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ ΠΟΥ ΔΙΑΒΛΕΠΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ "ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ"...
2.. "ΓΕΝΙΚΟ" ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΠΟΛΕΜΟ ΔΙΑΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑ ΠΡΩΤΟΝ ΤΙΣ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΜΙΚΡΟΕΣΤΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ...
ΛΕΓΟΝΤΑΣ "ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ" Ο ΑΓΙΟΣ, ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡ ΠΟΥΤΙΝ, Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ, ΑΦΟΥ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΔΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ...
ΕΔΩ "ΣΤΕΚΕΤΑΙ" Η ΠΡΟΟΡΗΣΗ: "ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΞΑΦΝΙΚΑ", ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ, ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ...

ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΑΓΩΝΙΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΟΝΟΜΑΧΟΥΣ ( ΗΠΑ - ΡΩΣΙΑ ), ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΤΟΥΣ ( ΝΑΤΟ - ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ) ...


3.. Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΙ, ΑΦΟΥ ΠΡΟΣΦΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΤΟΧΗ ΟΠΛΩΝ ΚΑΙ ΖΗΤΑΕΙ ΑΥΤΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΤΑ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ...
ΑΠΟ 1000 ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΝΟΜΙΜΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΤΡΑΦΕΙ 350 ΟΠΛΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ...
Ο ΑΓΙΟΣ ΟΜΩΣ ΠΡΟΟΡΗΣΕ: "ΘΑ ΣΑΣ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΠΙΣΩ, ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΔΙΠΛΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΝΑ ΤΟΥΦΕΚΙ ΘΑ ΣΩΖΕΙ ΕΚΑΤΟ ΨΥΧΕΣ ..." ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΔΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΟΡΗΣΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ: "ΘΑ ΥΠΟΦΕΡΕΤΕ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΜΠΕΛΟ" (ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΘΕΙΣΤΙΚΟ ΑΝΑΡΧΟΡΕΜΠΕΛΟ), ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ...


4.. Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΙΔΕ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ: "ΤΟ ΚΑΚΟ ΘΑ ΣΑΣ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΥΣ, ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ Ο ΝΟΥΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΤΑΙ ..."

Ο ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑΣ, ΟΣΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΗΣΕ ΟΤΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΘΕΟ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ, ΤΗΝ ΜΑΚΡΑΙΩΝΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ...

ΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΘΕΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΘΑ ΕΙΣΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ ΚΕΝΤΡΑ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΘΑ ΠΕΡΙΦΡΟΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΙΔΑΝΙΚΑ ...

ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ...

ΟΠΩΣ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ "ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ" , "ΡΟΖ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ", ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΝ ΝΑ ΧΡΩΜΑΤΙΣΟΥΝ ΤΗ ΠΙΣΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ "ΣΥΝΛΕΙΤΟΥΡΓΟ" ΣΑΝ ΠΡΑΞΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΦΘΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΞΕΧΝΩΝΤΑΣ ΟΤΙ Η ΠΙΣΤΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ "ΙΔΕΑ", ΑΛΛΑ ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΕΞΙΩΣΗΣ, ΟΥΤΕ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ, ΑΛΛΑ ΤΡΟΠΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΟ, Η ΤΡΙΣΙΠΟΣΤΑΤΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΔΕΝ ΔΟΞΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΠΟΙΚΙΛΟΧΡΩΜΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ...

Η ΠΙΣΤΗ ΔΕΝ ΧΡΩΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ ΧΡΩΜΑ, ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΦΩΤΕΙΝΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ...
ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΟΘΗΛΕΥΜΑ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΟΥΣ ΟΠΟΥ ΔΟΞΑΖΕΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΕΙΔΩΛΑ ΤΩΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΩΝ ΘΕΩΝ ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ...
Ο ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΗΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΔΙΑΙΡΕΤΗΣ "ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ", ΑΣ ΤΟ ΧΩΝΕΨΟΥΝ ...
ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΗ Η ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΠΡΟΕΙΔΕ Ο ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑΣ ΕΦΘΑΣΕ;
5.. ΜΗΠΩΣ "ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΕΙ Ο ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ ΔΑΙΜΟΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΥΚΙ ΤΟΥ", ΔΗΛΑΔΗ ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΕΚΛΥΣΗ ΤΩΝ ΗΘΩΝ, ΤΗΝ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΝΣΕΞΟΥΑΛΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ, ΤΗΝ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ;
ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ;
ΝΟΣΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ "Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΡΜΟΝΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΥ;" ...
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΟΟΡΗΣΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΩΣ "ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΕΒΕΣΤΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΟΛΩΝ;"
ΜΗΠΩΣ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΡΟΟΡΗΣΗ;
6.. "ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΠΤΩΧΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΓΑΠΗ ΣΤΑ ΔΕΝΔΡΑ"
ΤΟΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟΣΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΥΠΕΣΤΗΣΑΝ ΤΑ ΔΑΣΗ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ...
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΗ ΦΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ "ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ" ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ "ΠΡΑΚΤΙΚΗ" ΤΟΥΣ ΚΑΙΓΟΝΤΑΣ ΤΑ ΔΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ...
Η ΕΥΘΥΝΗ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΣΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ...
ΣΗΜΕΡΑ, 260 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΟΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ, ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ, ΑΛΛΑ ΕΝΘΑΡΡΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΕΙ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΓΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΤΗΣ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΗΣΥΧΙΑΣ ΚΑΙ ΗΡΕΜΙΑΣ ...
7.. ΑΝ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Η ΓΗ, ΑΦΟΥ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΟΤΕΤΣΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ Η ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ...
Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΕΜΦΑΝΩΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΣΤΕΡΝΙΖΕΤΑΙ ΣΥΣΣΩΜΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ...
"ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΦΟΡΟ ΣΤΙΣ ΚΟΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ..."
ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΡΟΧΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ ...
8.. ΘΑ ΠΡΟΦΤΑΣΟΥΝ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ;
"ΘΑ ΣΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΟ ΦΟΡΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΦΤΑΣΟΥΝ ..."
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕ ΤΗΝ ΑΝΕΚΠΛΗΡΩΤΗ ΟΔΗΓΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ;
"ΘΑ ΝΑΙ ΟΓΔΟΟΣ ΑΙΩΝΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ"
"ΣΤΟ ΜΕΣΑΣΜΟ ΤΟΥ ΟΓΔΟΟΥ ΑΙΩΝΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΟ ΚΑΚΟ", ΕΙΠΕ ΑΛΛΟΥ ...
Ο ΑΓΙΟΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ, ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ...
ΠΡΟΕΙΔΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΧΑΛΑΣΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΕΝΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ (ΠΟΥΤΙΝ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ 
ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΓΠΠ ... 
"Η ΤΟ ΑΛΟΓΟ ΣΤΟ ΑΛΩΝΙ (ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ),Η ΤΟ ΒΟΔΙ ΣΤΟ ΧΩΡΑΦΙ (ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ)" ...
"ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΥΧΤΑ, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΧΕΙΜΩΝΑΣ"
ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕ Ο ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΗΣ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΜΑΣ ...

9.. "ΘΑ ΡΘΕΙ ΚΑΙΡΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΚΟΥΤΕ (ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ) ΤΙΠΟΤΑ"
ΕΝΝΟΕΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΘΑ ΤΕΘΟΥΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ... 
ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΘΕΡΟ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ... 



10.. "ΑΝ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΧΑΡΑ ΣΕ ΕΣΑΣ ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΙ ΣΕ ΕΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΦΤΑ ΕΝΑΣ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΦΑΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕ ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΚΟΥΤΑΛΙ ..."

ΕΔΩ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΡΟΟΡΕΙ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΖΗΣΟΥΝ ...

ΠΡΟΟΡΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ, ΟΠΩΣ Ο Π.ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΛΑΖΑΡΗΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ: "ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΘΑ ΠΕΡΠΑΤΑΣ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΔΕΛΦΟ "



11.. ΔΥΣΚΟΛΗ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΟΥΣΙΟΥ ...

ΒΛΕΠΕΤΑΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΟΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΩΡΕΣ ΣΤΙΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΟΥΡΕΣ ...

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΟΠΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΕΜΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΜΟΝΟ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΓΑΘΩΝ ΛΟΓΩ ΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ... 

"ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΠΕΙΝΑ"ΤΟΝΙΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ...

"ΛΥΠΗΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΠΩ ΣΗΜΕΡΟΝ, ΑΥΡΙΟ ΚΑΡΤΕΡΟΥΜΕ ΔΙΨΕΣ ΠΕΙΝΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΛΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΕΥΡΙΣΚΟΥΜΕ ΟΛΙΓΟ ΨΩΜΙ" ...

"ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΜΑΛΑΜΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΑΛΕΥΡΙ"

"ΑΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΣΗΜΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΚΥΒΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ.
ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΜΩΣ ΣΤΑΧΥ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΠΑΡΕΙ" ...
ΠΟΛΥ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΑΚΑ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΤΑ ΜΕΛΛΟΥΜΕΝΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ...
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;
ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ;
Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΑΠΑΝΤΗΣΕ:
"ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝΕ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ 
Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ..."
ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΟΜΟΛΟΓΗΣΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΜΑΤΘΑΙΟ Κδ:
"ΟΣΤΙΣ ΕΥΡΕΘΕΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ, ΑΣ ΜΗ ΚΑΤΑΒΕΙ ΔΙΑ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΤΙ ΕΚ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΟΣΤΙΣ ΒΡΕΘΕΙ ΕΝ ΤΩ ΑΓΡΩ ΑΣ ΜΗ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΟΠΙΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΤΑ ΙΜΑΤΙΑ ΑΥΤΟΥ ...

ΟΥΑΙ ΔΕ ΕΙΣ ΤΑΣ ΕΓΚΥΜΟΝΟΥΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑΣ ΘΗΛΑΖΟΥΣΑΣ ΕΝ ΕΚΕΙΝΑΙΣ
ΤΑΙΣ ΗΜΕΡΑΙΣ ...
ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΘΕ ΔΕ ΔΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ Η ΦΥΓΗ ΥΜΩΝ ΕΝ ΧΕΙΜΩΝΙ,
ΜΗΔΕ ΕΝ ΣΑΒΒΑΤΩ, ΔΙΟΤΙ ΤΟΤΕ ΘΕΛΕΙ ΕΙΣΘΕ ΘΛΙΨΙΣ ΜΕΓΑΛΗ, ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΑΡΧΗΣ ΚΟΣΜΟΥ ΕΩΣ ΤΟΥ ΝΥΝ, ΟΥΔΕ ΘΕΛΕΙ ΓΙΝΕΙ ...
ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΝΕΤΕΜΝΟΝΤΟ ΑΙ ΗΜΕΡΑΙ ΕΚΕΙΝΑΙ, ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΣΩΘΕΙ
ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΑΡΞ ...
ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ ΟΜΩΣ ΘΕΛΟΥΣΙ ΣΥΝΤΜΗΘΕΙ
ΑΙ ΗΜΕΡΑΙ ΕΚΕΙΝΑΙ ..."

Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΚΥΟΥΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ: "ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΚΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΘΑ ΓΕΝΝΗΣΟΥΝ ΠΡΟΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΟΥΣ"

ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΘΑ ΑΠΙΣΤΗΣΕΤΕ;

Η ΜΑΝΑ ΓΗ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΤΟΝ ΚΑΡΠΟ ΠΟΥ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΘΑ ΤΡΕΦΕΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ:

"ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ ΟΜΩΣ ΘΕΛΟΥΣΙ ΣΥΝΤΜΗΘΕΙ
ΑΙ ΗΜΕΡΑΙ ΕΚΕΙΝΑΙ" 

ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΛΕΙΨΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΚΑΤΑ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΛΙΚΗ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ...

ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΡΟΜΕΡΟ, ΟΤΙ ΑΝ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΒΙΩΣΟΥΝ ...


12.."ΠΟΛΛΑ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΝ ΠΑΡΑΓΚΕΣ"ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ (ΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ "ΕΓΓΥΟΥΝΤΑΙ" ΤΗΝ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ ΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ ΑΥΤΟΥ) ... 

"ΟΙ ΒΡΑΧΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΚΚΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟΙ ΚΟΣΜΟ" ...

ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙ ΠΡΟΕΙΔΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΓΗΣ ΕΦΘΑΣΕ Η ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ...

ΠΡΟΟΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΩΝ ΤΟΥΣ ...
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ, ΑΦΟΥ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΓΗ ΠΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΘΑ ΚΑΡΠΟΦΟΡΕΙ ... 
ΟΤΑΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΘΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΙΓΟ ΛΑΔΙ, ΛΙΓΑ ΟΣΠΡΙΑ, ΛΙΓΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΟΥΝ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΑΝΑΠΗΔΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΣΤΗΛΩΝΕΤΑΙ ...


13.. ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΕ;

"ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΘΑ ΖΗΣΕΙ Ο ΛΥΚΟΣ ΜΕ ΤΟ ΑΡΝΙ"ΠΡΟΟΡΕΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ, 260 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ... 




ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ

Η ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΦΗΤΕΥΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΒΡΊΣΚΕΤΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ...

ΒΑΛΤΕ ΧΡΙΣΤΟ ΜΕΣΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΧΥΡΩΣΤΕ ΤΗ ΠΙΣΤΗ ΣΑΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΠΕΣΕΤΕ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ "ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΩΝ" ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ...
Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ, ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ...
ΜΗ ΤΟΥΣ ΔΙΩΧΝΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΑΣ ...
ΦΑΝΕΙΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥΣ ...


 *** ΓΕΡΩΝ ΠΑΙΣΙΟΣ!!!ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ!!!
Γέρων Παΐσιος: Τι θα προηγηθεί της παράδοσης της Πόλης στους Έλληνες – Πώς θα γίνει η Κωνσταντινούπολη ελληνική!...
Δρ. Ησαΐας Κωνσταντινίδης 
          Έχουμε πολλές φορές, από αυτή εδώ τη στήλη και από άλλες εργασίες μας, κάνει σαφή αναφορά στα όσα φοβερά και τρομερά ειπώθηκαν από το αγιασμένο στόμα του Γέροντα Παϊσίου του Αγιορείτη περί των «καυτών» ζητημάτων της ελληνικής εσχατολογίας: περί επερχομένης ελληνοτουρκικής σύρραξης, περί ανάμειξης των μεγάλων δυνάμεων του πλανήτη και (τέλος) περί της απελευθέρωσης των σκλάβων πατρίδων του ελληνισμού! Οι δραματικές εξελίξεις στη γεωγραφική «γειτονιά» μας αποδεικνύουν με τον πιο τρανό τρόπο πόσο κοντά στα γεγονότα αυτά βρισκόμαστε πλέον. Και δικαιώνουν τα όσα είχαμε γράψει από αυτό εδώ το βήμα ήδη μερικά χρόνια πιο πριν, όταν αυτά φάνταζαν σχεδόν απίστευτα...
          Ειδικότερα για το θέμα της Κωνσταντινούπολης και του «Ποθούμενου» του ελληνισμού ο Γέροντας Παΐσιος είχε κάνει στο παρελθόν πολλές και ενδεικτικές αναφορές (σύμφωνα με μαρτυρίες αξιόπιστων επισκεπτών του). Αυτά έχουν καταγραφεί εδώ και αρκετά χρόνια, συνεπώς ουδείς σοβαρός ερευνητής δύναται να αμφισβητήσει την αληθινότητά τους. Άλλωστε σχετικά περιστατικά και ρήσεις του Αγίου Γέροντα παραθέσαμε και σε διάφορα κεφάλαια του έργου μας «Γέροντας Παΐσιος. Τα μελλούμενα (όσα πρόκειται να συμβούν)» των εκδόσεων «M-Press», που κυκλοφόρησε εν έτει 2013. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα γράφουμε στο κεφάλαιο που φέρει τον τίτλο «Ο Γέροντας Παΐσιος προλέγει για την πείνα, τον Αντίχριστο και την Κωνσταντινούπολη!». Ιδού ένα απόσπασμα από το ως άνω πολύ ενδιαφέρον πράγματι κεφάλαιο του βιβλίου μας:
          «Κάποτε, το 1993, ο Πατήρ Ιωάννης Καλαΐδης επισκέφτηκε τον Γέροντα Παΐσιο στη θρυλική Σουρωτή (το ιερό ησυχαστήριο που είχε δημιουργήσει ο Παΐσιος στην περιοχή της Θεσσαλονίκης). Οι δυο τους συζήτησαν επί αρκετή ώρα για διάφορα θέματα, ώσπου κάποια στιγμή, ξαφνικά, ο Παΐσιος λέει στον Παππούλη: «Πάτερ Ιωάννη, ήρθε η ώρα που η Κωνσταντινούπολη θα γίνει ξανά ελληνική. Δεν θα την πάρουμε εμείς, αλλά οι Ρώσοι θα μας την δώσουν!». Αργότερα ο Παπα-Γιάννης έλεγε σε επισκέπτες του ότι: «Έτσι θα γίνουν τα γεγονότα, όπως τα είπε ο Άγιος Παΐσιος»! Μάλιστα, ο Παπα-Γιάννης εκτιμούσε τόσο πολύ τον Γέροντα, ώστε πίστευε πως δεν θα αργήσει καθόλου η μέρα που η Εκκλησία μας θα τον ανακηρύξει και επίσημα σε Άγιο...
          Υπενθυμίζουμε εδώ μερικά πολύ σημαντικά λόγια του Γέροντα Παϊσίου προς τους επισκέπτες του. Κάποτε, είχε πάει στον Γέροντα μια παρέα από την Αλεξανδρούπολη. Ο γέροντας, αφού τους καλοδέχτηκε, στράφηκε ξαφνικά σε κάποιον από την παρέα, που σπούδαζε τότε πολιτικός μηχανικός στο Πολυτεχνείο της Ξάνθης, λέγοντάς του: «Εσύ, ως πολιτικός μηχανικός, θα συμβάλλεις τα μέγιστα στην ανοικοδόμηση της Πόλης»!
          Άλλοτε, πάλι, ο Γέροντας Παΐσιος ανέφερε πως πριν από τον ερχομό του Αντίχριστου, θα έχουν προηγηθεί τα γεγονότα που θα σχετίζονται με την Κωνσταντινούπολη, κατά τη διάρκεια των οποίων η Ελλάδα θα πονέσει πάρα πολύ! Θα υπάρξει δηλαδή στη χώρα έλλειψη αγαθών, πείνα, μεγάλη θλίψη και αγωνία, φόβος και τρόμος για τις εξελίξεις... Αλλά, όπως προέβλεψε ο Παΐσιος, εξαιτίας ακριβώς αυτών των δυσάρεστων γεγονότων ο ελληνικός λαός θα πιστέψει πάρα πολύ και θα επανέλθει στην Εκκλησία και στον Χριστό! Τότε, ο Κύριος, βλέποντας την ειλικρινή μετάνοια των Ελλήνων και το πλήθος των προσευχών του λαού, θα λυπηθεί το ελληνικό έθνος και θα φέρει τα πράγματα έτσι, ώστε να μην πάρει η Ελλάδα μέρος στον γενικό πόλεμο που θα ξεσπάσει και που θα ’ναι ο χειρότερος όλων των εποχών. Έτσι η πατρίδα μας θα περάσει ελάχιστα σε σχέση με αυτά που περιμένουν άλλες χώρες! Μάλιστα ο Παΐσιος έλεγε πολλές φορές σε επισκέπτες του: «Μακάρι να ζούσα μερικά χρόνια ακόμη, για να έβλεπα τη δόξα της Ορθοδοξίας». Σπουδαία λόγια, σημαντικά, άγια, θα έλεγα, που σημαίνουν πως πλησιάζει η μεγάλη στιγμή»!
          Αυτά αναγράφονται στο περί Γέροντος Παϊσίου έργο μας... Να τώρα και μία ακόμη μαρτυρία, η οποία μας αποκαλύπτει τι ειπώθηκε άλλοτε από τον Άγιο Παΐσιο αναφορικά με όσα θα προηγηθούν του μεγάλου γεγονότος της παράδοσης της Κωνσταντινούπολης στους Έλληνες και πώς ακριβώς θα πάρει την Πόλη ξανά πίσω η Ρωμηοσύνη! Η μαρτυρία αυτή είναι του Ανέστη Μαυροκέφαλου και δημοσιοποιήθηκε προ κάποιων ετών (τον Μάιο του 2006) στο τεύχος 48 του περιοδικού «Παρακαταθήκη». Ακολουθεί η άκρως ενδιαφέρουσα αυτή μαρτυρία:
          «Καθώς η καταγωγή μας είναι απ’ την Καππαδοκία και η μία γιαγιά μας κατάγεται απ’ το χωριό του Γέροντα, απ’ τα Φάρασα, ενώ η άλλη απ’ την Καισάρεια, έχουμε κοινές ρίζες με το Γέροντα, και επειδή εκείνα τα μέρη μας πονάνε ιδιαίτερα τώρα που είναι σε ξένα χέρια, ρωτούσα συνέχεια το Γέροντα για την Τουρκία, τι θα γίνει με τον Ελληνισμό και άλλα σχετικά.
Κάποτε, είχα πάει στο Γέροντα με ένα φίλο μου και εκεί συναντήσαμε μία παρέα από πέντε παιδιά. Τότε, ρώτησα το Γέροντα ποιές προέβλεπε να είναι οι εξελίξεις σχετικά με την Τουρκία. «Γέροντα», του λέω, «απ’ την Αλεξανδρούπολη είμαστε. Μήπως μας πιάσει η μπόρα κατά κει»; Μου απαντά: «Κοίταξε να δεις. Οι Τούρκοι δε θα μπουν στην Αλεξανδρούπολη. Θα κάνουν μόνο μία πρόκληση στην Ελλάδα, που θα έχει σχέση με την αιγιαλίτιδα ζώνη. Και εμάς θα μας πιάσει πείνα. Θα πεινάσει η Ελλάδα. Και επειδή θα κρατήσει αυτή η μπόρα κάποιο διάστημα, μήνες θα είναι, θα πούμε το ψωμί ψωμάκι».
Μετά ρωτάω: «Γέροντα, πώς θα καταλάβω εγώ ότι θα είμαστε κοντά στον πόλεμο»; «Όταν», λέει, «θα ακούσεις στην τηλεόραση να γίνεται θέμα για τα μίλια, για την επέκταση των μιλίων (της αιγιαλίτιδας ζώνης) από 6 σε 12 μίλια, τότε από πίσω έρχεται ο πόλεμος. Ακολουθεί». Λέω: «Και ποια κράτη θα συμμετέχουν»; «Κοίταξε, μετά την πρόκληση των Τούρκων, θα κατεβούν οι Ρώσοι στα Στενά. Όχι για να βοηθήσουν εμάς. Αυτοί θα έχουν άλλα συμφέροντα. Αλλά, χωρίς να το θέλουν, θα βοηθάνε εμάς. Τότε, οι Τούρκοι για να υπερασπισθούν τα Στενά, που είναι στρατηγικής σημασίας, θα συγκεντρώσουν εκεί και άλλα στρατεύματα. Παράλληλα δε, θα αποσύρουν δυνάμεις από καταληφθέντα εδάφη. Όμως, θα δουν τότε τα άλλα κράτη της Ευρώπης, συγκεκριμένα η Αγγλία, η Γαλλία, η Ιταλία και άλλα έξι-εφτά κράτη της ΕΟΚ, ότι η Ρωσία θα αρπάξει μέρη, οπότε θα πουν: Δεν πάμε κι εμείς εκεί πέρα, μήπως πάρουμε κανένα κομμάτι; Όλοι, όμως, θα κυνηγούν τη μερίδα του λέοντος. Έτσι, θα μπουν και οι Ευρωπαίοι στον πόλεμο».
Σ’ αυτό το σημείο ρωτάω: «Εμείς, τι θα κάνουμε; Ο ελληνικός στρατός θα πάρει μέρος σ’ αυτόν τον πόλεμο»; «Όχι», λέει. «Θα βγάλει η κυβέρνηση απόφαση να μη στείλει στρατό. Θα κρατήσει στρατό μόνο στα σύνορα. Και θα είναι μεγάλη ευλογία που δε θα πάρει μέρος. Γιατί, όποιος πάρει μέρος σ’ αυτόν τον πόλεμο, χάθηκε... Τότε, επειδή στην Ελλάδα ο κόσμος θα φοβηθεί, πολλοί θα στραφούν προς την Εκκλησία, προς τον Θεό, και θα μετανοήσουν. Γι’ αυτό, επειδή θα υπάρξει μετάνοια, δεν θα πάθουμε κακό οι Έλληνες. Ο Θεός θα λυπηθεί την Ελλάδα, επειδή ο κόσμος θα στραφεί προς την Εκκλησία, προς το Μοναχισμό και θα αρχίσουν να προσεύχονται. Και θα βαπτισθούν πολλοί Τούρκοι. Τότε, ο βασιλιάς Κωνσταντίνος θα συμβάλει ως μεσάζοντας, να δοθεί η Πόλη στην Ελλάδα. Είναι ευλαβής, είναι καλός».
«Γέροντα», τον ρωτάω μετά, «την Πόλη θα την δώσουν σ’ εμάς»; «Θα την δώσουν σε μας, όχι επειδή θα το θέλουν, αλλά επειδή αυτή η λύση θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ξένων. Τότε θα το καταλάβουν αυτό. Αυτά που σου λέω, μην τα πεις σε κανένα. Θα σε βγάλουν τρελλό. Γιατί δεν είναι ώριμες οι συγκυρίες ακόμα. Τότε θα το καταλάβεις». Αυτή η συζήτηση με το Γέροντα έγινε το 1991, όταν υπηρετούσα στο στρατό.
Άλλη φορά, ο Γέροντας είπε: «Η διοίκηση της Πόλης, από μας, θα είναι και στρατιωτική και πολιτική». Γνώρισα και τρεις αξιωματικούς που είχαν πάει στο Γέροντα. Απ’ τους τρεις αξιωματικούς ο ένας έλεγε: «Μόνο σε μένα ο Γέροντας είπε πως θα είμαι διοικητής στρατιωτικού τμήματος στην Πόλη. Στους άλλους δεν ανέφερε τίποτε».
Κάποια άλλη παρέα είχε πάει στο Γέροντα. Ένας απ’ αυτούς σπούδαζε πολιτικός μηχανικός στο Πολυτεχνείο της Ξάνθης. Σε μια στιγμή, γυρίζει ο Γέροντας, τον δείχνει με το δάκτυλο - αυτός, σημειωτέον, πήγαινε στο Γέροντα για πρώτη φορά - και του λέει: «Εσύ, σαν πολιτικός μηχανικός, θα συμβάλεις στην ανοικοδόμηση της Πόλης, γιατί η Πόλη θα ανοικοδομηθεί απ’ την αρχή». Γύρισε και τον έδειξε με το δάκτυλο μπροστά σε όλους. Το παιδί, τότε, ήταν φοιτητής. Μετά, ο Γέροντας γυρίζει σε μένα και λέει: «Κι εσύ, Ανέστη, θα πας στην Πόλη. Κι εσείς οι δύο - έδειξε εμένα και τον φίλο μου - θα πάτε στην Πόλη, αλλά για άλλο σκοπό». Δε μου τον φανέρωσε το σκοπό. Μετά απ’ αυτό, μου μπήκε η επιθυμία να μάθω τουρκικά.
Μια άλλη φορά που είχα πάει στο κελλί του Γέροντα, έτυχε να είναι μέσα ένας πρώην μουσουλμάνος από τη Θράκη. Τον πιάνω και του λέω: «Εσύ πώς συνέβη και ήλθες εδώ, στο Γέροντα»; Σταύρο τον έλεγαν. «Άσε», λέει, «κάτσε να σου πω. Ο Γέροντας μας έκανε ένα πολύ μεγάλο θαύμα και πίστεψε όλη η οικογένειά μου. Μετά ήλθε στο χωριό και φρόντισε να βαπτισθούμε».
Και σε άλλη επίσκεψή μας στην Παναγούδα, ήταν παρών και ο μουσουλμάνος που βαφτίσθηκε, ο Σταύρος. Τότε, πάλι μας ανέφερε ο Γέροντας για τα γεγονότα, πώς θα εξελιχθούν με την Κωνσταντινούπολη. Και όταν έφθασε στο σημείο που θα πονέσει η Ελλάδα και είπε ότι, εμάς, θα μας αγγίξει η πείνα, λέει ο κύριος Σταύρος: «Γέροντα, να κρατήσω ένα σακκί αλεύρι για να μπορέσω ν’ αντιμετωπίσω εκείνη την περίοδο και να μην πεινάσουν τα παιδιά»; «Όχι», του λέει, «μην παίρνεις, γιατί ο γείτονάς σου θα έχει αλεύρι και θα σου δώσει»! Δηλαδή, προείδε ο Γέροντας ποιός θα βοηθήσει τον κύριο Σταύρο στην περίοδο της πείνας. Εκείνος φυσικά θα ζει σε χωριό. Τώρα, εμείς που ζούμε στις πόλεις, θα πούμε το ψωμί ψωμάκι. Γι’ αυτό, άλλη φορά, ο Γέροντας έλεγε: «Να έχετε ένα κτηματάκι και λίγο να το καλλιεργείτε. Κοντά σε σας, θα βοηθήσετε και κάποιον που δεν θα έχει».    http://www.volcanotimes.com/ 

***  Αρχαιολόγοι βρήκαν εικόνα του Ιησού που δεν έχει γένια [εικόνες]

Οι αρχαιολόγοι στην Ισπανία λένε ότι βρήκαν μία από τις πρώτες εικόνες του Ιησού, στον κόσμο!
 Η εικόνα είναι χαραγμένη πάνω σε μία γυάλινη πλάκα που χρονολογείται από τον τέταρτο αιώνα μετά Χριστόν.
 Η συγκεκριμένη πλάκα πιστεύεται ότι τη χρησιμοποιούσαν για να βάζουν τον άρτο σε παλαιοχριστιανικές τελετουργίες.
 Έχει διάμετρο 22 εκατοστά και τα κομμάτια της βρέθηκαν έξω από μία ισπανική πόλη.
 Το εύρημα έκανε τους επιστήμονες να επανεξετάσουν τη χρονολογία του πρώιμου Χριστιανισμού στην Ισπανία, όπως δήλωσε ο υπεύθυνος των ανασκαφών.
 Τα κομμάτια ήταν σε άριστη κατάσταση και σχεδόν το 81 % τους, έχουν συναρμολογηθεί.
 Στην εικόνα ο Ιησούς πλαισιώνεται από δύο αποστόλους οι οποίοι πιστεύεται ότι είναι ο Πέτρος και ο Παύλος.
 «Η σκηνή εκτυλίσσεται στον ουρανό ενώ και οι τρεις είναι πλαισιωμένοι ανάμεσα σε δύο φοίνικες, οι οποίοι στη χριστιανική εικονογραφία αντιπροσωπεύουν την αθανασία, ή την μετά θάνατον ζωή αλλά και τον ουρανό, μεταξύ άλλων» λένε οι επιστήμονες.
 Η ισπανική εφημερίδα El Mundo αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η εικόνα του Χριστού είναι πολύ διαφορετική από τις μεταγενέστερες αφού δεν έχει μούσια, τα μαλλιά του είναι κοντά και φοράει μία τήβεννο που φορούσαν οι φιλόσοφοι.
 Δείτε τις εικόνες:
 
 
 
 

***  Κυπριακή κυβέρνηση: "Αν πέσει ο Λίβανος στους ισλαμιστές θα είμαστε οι επόμενοι"

«Η Κύπρος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Βρίσκεται σε ζώνη κινδύνου, ιδιαίτερα εάν η ISIS και οι άλλες δυνάμεις και οργανώσεις των τζιχαντιστών, καταφέρουν να επιβληθούν έναντι του Λιβάνου», επισημαίνει ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης.
 Για τον λόγο αυτόν, υποδεικνύει, η Κύπρος πρέπει να συνδράμει, ώστε να εξουδετερωθεί η απειλή του ISIS. Σε συνέντευξη στην «Καθημερινή Κύπρου» της Κυριακής ο Ιωάννης Κασουλίδης τονίζει ότι ήλθε η ώρα να δοκιμαστεί στην πράξη ο γεωστρατηγικός ρόλος της Κύπρου ως «προκεχωρημένο φυλάκιο» της ΕΕ και της Δύσης στην ανατολική Μεσόγειο.
 Επίσης, μιλάει για τα οφέλη από τις στρατηγικές συνεργασίες με την Αίγυπτο, το Ισραήλ και αργότερα τον Λίβανο και για την τριμερή συνεργασία Κύπρου- Ελλάδας-Αιγύπτου, που διευκολύνουν οι ανακατατάξεις στους συσχετισμούς δυνάμεων στην ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή.
 Ο Κύπριος υπουργός κάνει λόγο για τη «μέθη της επιτυχίας», που παρασύρει τον Ταγίπ Ερντογάν σε συγκρουσιακές σχέσεις με τον αραβικό κόσμο, ενώ επισημαίνει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος, με την ενίσχυση που πρόσφερε στην ISIS, δημιούργησε ένα «τερατούργημα», το οποίο βρίσκει τώρα μπροστά του. «Η πολιτική των μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες έχει αποτύχει παντού», επισημαίνει.
 Ο Ιωάννης Κασουλίδης, σημειώνει ότι οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή «για πρώτη φορά τοποθετούν το Κυπριακό σε ένα στρατηγικό πλαίσιο και αυτή η νέα πραγματικότητα εξηγεί το πρόσφατο αυξημένο αμερικανικό ενδιαφέρον για επίλυσή του».
 Ο Κύπριος υπουργός αποκαλύπτει ότι όσον αφορά τον Λίβανο, η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ήδη δεσμευτεί για την ενίσχυση και εκπαίδευση του λιβανικού στρατού, ο οποίος αποτελεί σύμβολο της ενότητας και της ανεξαρτησίας της χώρας αυτής. Η Κύπρος, αναφέρει, έχει επίσης προθυμοποιηθεί να προσφέρει πυρομαχικά στον λιβανικό στρατό, τα οποία είναι συμβατά με συγκεκριμένο τύπο οπλισμού που διαθέτει.
 «Η στάση μας αυτή θα πρέπει να αποτελέσει για τα άλλα κράτη- μέλη της ΕΕ παράδειγμα της αλληλεγγύης που επιδεικνύει μια μικρή χώρα με περιορισμένες δυνατότητες» προσθέτει.

***  ΣΟΚ!!!ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΠΟΛΕΜΟΥ ΖΟΥΝ ΣΕ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ!!![ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ]!!!!
 Δ Πορφύρης/ Π Σταφυλά
Υπόγεια τούνελ -πολιτείες δεν υπάρχουν μόνο στη Συρία, για να κρύβονται , να ανεφοδιάζονται και να μετακινούνται οι ισλαμιστές τρομοκράτες. Πίσω από το εκθαμβωτικό φως της γκλαμουριάς του Las Vegas κρύβεται μια ολόκληρη κοινότητα περίπου 1000 ανθρώπων οι οποίοι διαβιώνουν στα σκοτεινά υπόγεια τούνελ της πόλης που σχηματίζουν ένα λαβύρινθο περίπου 250 χλμ
Παρά τις υγειονομικά απαράδεκτες συνθήκες για την διάδοση ασθενειών, τις  δηλητηριώδεις αράχνες και τις πλημμύρες, οι “άνθρωποι της σήραγγας” έχουν διαμορφώσει με μεράκι τις υπονόμους όπου ζουν, τοποθετώντας έπιπλα, διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα κ. ά. Κάποιοι, όπως ο Steven και η φίλη του Cathrin, έχουν επιπλώσει το σπίτι τους με μεγάλη φροντίδα – περίπου 200 τ.μ. εμβαδό -και είναι περήφανοι για το διπλό κρεβάτι τους, τη ντουλάπα και μια ραφιέρα.
Οι περισσότεροι από αυτούς που ζουν στις υπόγειες πολιτείες  είναι άνθρωποι που έχασαν  τη δουλειά τους. Όμως ανάμεσά τους υπάρχουν και βετεράνοι πολέμου που πάσχουν από μετα-τραυματικό σοκ και που η διοίκηση αρνείται να το αναγνωρίσει ως σύμπτωμα. Επίσης εκεί ζουν και οι άνθρωποι του παραδοσιακού περιθωρίου, δηλαδή μικροεγκληματίες και τοξικομανείς.
Κερδίσουν τα προς το ζην με τις λεγόμενες “καταδύσεις” στους τεράστιους κάδους απορριμάτων της μεγαλούπολης αλλά και με επαιτεία στην “άνω πολιτεία”. Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του  sliptalk αυτής της εβδομάδας, κάποιοι από τους άστεγους διατηρούν μια αξιοπρεπή εργασία που όμως δεν αρκεί για τη μίσθωση ακινήτου.
 πηγή:sliptalk
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΘΑ ΔΑΚΡΥΣΕΤΕ!!! http://youtu.be/o_l4Ab5FRwM
   

*** Με τη μητέρα στο σχολείο - Πρώτη μέρα στο σχολείο
Aπό ένα παλιό αναγνωστικό του 1979


Είναι πρωί. Ο Θανασάκης κοιμάται ακόμα. Η μητερούλα τον σκουντά απαλά.
-Ξύπνα ,του λέει, παιδάκι μου. Σήμερα το σχολείο ανοίγει. Πρέπει να ετοιμαστείς, για να πάμε.
Ο Θανασάκης ξυπνά. Βλέπει τη μητερούλα του και χαμογελά.
Έπειτα σηκώνεται και ετοιμάζεται.
Σε λίγο βρίσκεται μπροστά στο εικόνισμα. Κάνει την προσευχή του:
-Παναγία μου, βοήθησέ με να πηγαίνω στο σχολείο. Φώτισε το νου μου να μαθαίνω γράμματα. Χάρισέ μου υγεία. Φύλαξε γερούς τους γονείς μου και όλο τον κόσμο.
Πρωτού ξεκινήσουν, η μητέρα τον κοιτάζει από πάνω ως κάτω. Τον καμαρώνει.
Βλέπει τα μαλλάκια του τα χτενισμένα, το πρόσωπό του , που λάμπει ολοκάθαρο. Τι όμορφος που είναι ο Θανασάκης της τώρα, που θα πηγαίνει και πάλι στο σχολείο!
Στο δρόμο ανταμώνουν κι άλλα παιδιά. Είναι όλα χαρούμενα. Η μητέρα καμαρώνει που ο γιος της είναι στη δεύτερη τάξη.
-Πότε κιόλας μεγάλωσε! λέει μόνη της.
Όταν έφτασαν στο σχολείο, ζήτησαν τον δάσκαλο. Εκείνος, μόλις τους είδε, λέει χαμογελώντας:
-Ορίστε μέσα, κυρία Αμαλία. Φέρτε τον Θανασάκη σας; Πέρυσι έμεινα πολύ ευχαριστημένος. Κι εφέτος ελπίζω να είναι καλός μαθητής.
Ο δάσκαλος τον έγραψε και ο Θανασάκης έσκυψε και του φίλησε το χέρι.
-Καλή χρονιά! Καλή δύναμη! ευχήθηκε η κυρία Αμαλία.
από το Αναγνωστικό της Β΄ Δημοτικού    Ο.Ε.Δ.Β.    Αθήνα 1979  votegreece
 


 
~ VIDEO ,  Red Bird Petroglyph   : http://youtu.be/KES6Kzy-RL4 ,.-
 
 
*** Ο πραγματικός Σρεκ - Ο Γάλλος παλαιστής "άγγελος" Μορίς!!!
 Αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες των τελευταίων δεκαετιών, έδωσε νέα ώθηση στην εταιρεία Dreamworks και έγινε αγαπημένος ήρωας μικρών και μεγάλων.
Ο λόγος για τον δημοφιλή Σρεκ το καλοκάγαθο, αλλά ευέξαπτο «τέρας» που πρωταγωνιστεί στις περιπέτειες της ομώνυμης ταινίας που ταλαιπωρεί και ταλαπωρείται από διάφορους «κακούς» με στόχο να προστατεύσει την αγαπημένη του Φιόνα.



Ωστόσο, λίγοι είναι εκείνοι που ξέρουν ότι ο χαρακτήρας και η εμφάνιση του συμπαθέστατου Σρεκ βασίζονται σε ένα πραγματικό πρόσωπο τον Ρώσο Μορίς Τίλετ, ή «Γάλλο Αγγελο», όπως ήταν το παρατσούκλι του όταν αγωνιζόταν ως παλαιστής.
Ο Τίλετ γεννήθηκε στην Ρωσία το 1903 και έμεινε ορφανός από πατέρα από πολύ μικρή ηλικία. Αυτό ανάγκασε τη μητέρα του να μεταναστεύσει στη Γαλλία, όπου ο Μορίς μεγάλωσε. Οι γυναίκες στην γειτονιά συνήθιζαν να τον αποκαλούν «άγγελο» εξαιτίας της ασυνήθιστης ομορφιάς του, ωστόσο, μια ασθένεια α ήταν εκείνη που θα του άλλαζε για πάντα ριζικά τη ζωή.


Μέχρι να ενηλικιωθεί ο Μορίς είχε εξελιχθεί σε έναν πανέμορφο καλλιεργημένο νεαρό, γνώριζε πέντε ξένες γλώσσες, ήταν φιλότεχνος και ετοιμαζόντας να σπουδάσει νομική, καθότι ήταν και εξαιρετικός μαθητής.
Η ασθένεια που τον χτύπησε ήταν η μεγαλακρία, δηλαδή, τα άκρα και το κεφάλι του άρχισαν σταδιακά να πρήζονται και να μην επανέρχονται ώσπου τα μέλη του Μορίς έγιναν τόσο δυσανάλογα με το ύψος του που τον έκαναν να μοιάζει με τέρας. Μαζί με την ασθένεια ήλθε και η απαξίωση, ο ρατσισμός και ο αποκλεισμός από την υπόλοιπη κοινωνία η οποία ξέχασε πολύ γρήγορα τον «άγγελο» Μορίς.

Η δυσμορφία του αυτή τον οδήγησε να ακολουθήσει τα βήματα που αναγκάζονταν να κάνουν άνθρωποι με αντίστοιχες παθήσεις, δηλαδή να συμμετάσχει σε ταινίες κάνοντας το τέρας, αλλά και να κάνει τον «μπράβο» σε μαγαζιά της νύχτας.

Σε ένα από τα ταξίδια του κατέληξε στην Αμερική όπου άρχισε να ασχολείται με την πάλη. Στη συνέχεια έγινε ένας παγκοσμίως αναγνωρισμένος αθλητής με το προσωνύμιο «Ο Γάλλος Αγγελος», ενώ, ο ίδιος, παρά την τρομακτική του όψη συνέχιζε να είναι ένας ευγενικός και εκλεπτυσμένος άνδρας.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1940 η υγεία του επιδεινώθηκε ανεπανόρθωτα, έδωσε την τελευταία μάχη του στο ρινγκ το 1953 και την επόμενη χρονιά άφησε την τελευταία του πνοή στον τόπο όπου μεγάλωσε, τη Γαλλία.

***  Επισκέπτες από τον ουρανό σε αμερικανικές βραχογραφίες!

γράφει ο anexigitos
Αμερικανός γεωλόγος ,πρόσφατα έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες βραχογραφιών που ανακαλύφθηκαν στο εθνικό πάρκο www.anexigita.comΚάνιονλαντς στην πολιτεία της Γιούτα.
Οι βραχογραφίες απεικονίζουν παράξενες φιγούρες με ανθρώπινη μορφή οι οποίες φαίνεται να φορούν μια στολή και ένα είδος κάσκας!

Για ποιό λόγο φορούν κάσκα οι φιγούρες;www.anexigita.comΜήπως η προέλευσή τους είναι από αλλού;Μήπως η ατμόσφαιρα της Γης δεν ήταν κατάλληλη για να αναπνέουν και είχαν ανάγκη κάσκας;
Η δημιουργία τους χρονολογείται πριν από 1000 περίπου χρόνια και προσδιορίστηκε με την ραδιοπυρηνική μέθοδο.Ίσως ο καλλιτέχνης της εποχής να απεικόνισε στο βράχο τους παράξενους επισκέπτες από τον…ουρανό!    www.anexigita.com


***   Η Nefelh Xenou πρόσθεσε νέα φωτογραφία: "Μάνια Σαραντοπούλου-Καραϊτίδη
Η μεγάλη κυρία της «Εστίας»
από το www.ethnos.gr
Πρώτα γνώρισα τον Βενέζη. Οταν πήγαινα στο οκτατάξιο γυμνάσιο, συμφωνήσαμε να βγάλουμε μια εφημεριδούλα και να κάνουμε τις δημοσιογράφους. Εμενε τότε Ασκληπιού ή Ιπποκράτους, δεν θυμάμαι ακριβώς [...] Ο Καραγάτσης ήταν ένας καλλονός, σε τέτοιο βαθμό, που τον έβλεπε κανείς και χάζευε».
Η μεγάλη κυρία της «Εστίας»
Η Μάνια Καραϊτίδη μεγάλωσε μέσα στην ατμόσφαιρα του βιβλιοπωλείου που υπάρχει από το 1885. Ανέλαβε το τιμόνι της «Εστίας» όταν πέθανε αιφνιδίως ο πατέρας της, ο Κωνσταντίνος Σαραντόπουλος, το 1972. Και μέσα σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία η Mαρίνα Σαραντοπούλου - Kαραϊτίδη θα κατορθώσει να δημιουργήσει μια νέα εκδοτική εποχή. Εδωσε νέα ώθηση στο Bιβλιογραφικό Δελτίο που με τον τίτλο Nέα Bιβλία κυκλοφορεί τέσσερις φορές τον χρόνο και περιλαμβάνει το σύνολο των εκδόσεων που εισέρχονται προς πώληση στο βιβλιοπωλείο της «Eστίας», με τα πλήρη βιβλιογραφικά τους στοιχεία. Δημιούργησε νέες σειρές λογοτεχνίας, ελληνικής και ξένης, με τα πλέον έγκριτα ονόματα και με ιδιαίτερη ευαισθησία στα γλωσσικά και μεταφραστικά ζητήματα, αλλά και στους κώδικες δεοντολογίας. Εκτός από την περίφημη γενιά του '30, θα εκδώσει νέους Ελληνες συγγραφείς για πρώτη φορά (Χωμενίδης, Τατσόπουλος, Θεοφανώ Καλογιάννη). Θα προσθέσει τον Κούντερα, τον Σουίφτ και τον Ουελμπέκ στους καταλόγους και το θρυλικό γραφείο της στο ισόγειο του βιβλιοπωλείου της Σόλωνος θα γίνει για χρόνια «χώρος υποδοχής και συζητήσεων» με όλους τους συγγραφείς και διανοούμενους της εποχής.
Επεδίωκε πάντα και μαχόταν για την καλή λογοτεχνία και μαχόταν την ευκολία. Διέθετε εκδοτικό ένστικτο και υψηλή καλλιέργεια. Τα τελευταία χρόνια είχε αφήσει το τιμόνι της «Εστίας» στα παιδιά της, Εύα και Γιάννη. Απεβίωσε το απόγευμα της Κυριακής στο Ιπποκράτειο χτυπημένη από τον καρκίνο σε ηλικία 86 χρόνων. Η κηδεία της θα γίνει την Τετάρτη στις 4 μ.μ. στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών. Υπήρξε αναμφισβήτητα η μεγάλη κυρία του εκδοτικού χώρου, μια φυσιογνωμία εμβληματική, σηματοδοτώντας μια ανυπέρβλητη ενδεχομένως εποχή.
Ο κόσμος διαβάζει τώρα περισσότερο
«Ο κόσμος διαβάζει περισσότερο απ' ό,τι άλλοτε, αλλά διαβάζει με άλλον τρόπο. Θέλω να πω, μη νομίζετε, κι ο Παλαμάς δυο αντίτυπα πουλούσε από το βιβλίο του. Δεν είχαμε ποτέ παιδεία που να μας σπρώχνει στο βιβλίο. Τα σχολικά βιβλία ήταν κι εξακολουθούν να είναι φριχτά [...] Περάσαμε και την Κατοχή. Κι όμως, βγάζαμε βιβλία. Επρεπε να βγάλουμε βιβλία - o κόσμος διάβαζε στην Κατοχή. Στην επταετία το ίδιο, ο κόσμος δεν είχε τόσες διεξόδους. Τώρα υπάρχει η τηλεόραση, που είναι αισχρή. Αλλ' όσο πιο αισχρή γίνεται, τόσο πιο πολλά βιβλία πουλάμε εμείς».
ΕΛΕΝΗ ΓΚΙΚΑ"

***

*** ~ Ο  Οδοντίατρος σας  ενημερώνει , Παρασκευή 26  Σεπτεμβρίου  2014  : 

http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/09/26-2014.html , .-

~ Αρωμα  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  27  Σεπτεμβρίου  2014   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/27-2014.html ,.- 
~  Αθλητικό Σάββατο- Κύριακο 27  και  28  Σεπτεμβρίου  2014 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/09/27-28-2014.html ,.- 
~ Άρωμα  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου  2014   : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/09/28-2014.html ,.- 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  29  Σεπτεμβρίου  2014   :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/29-2014.html  
~ Επιλογές αναρτήσεων  Δευτέρα  29 Σεπτεμβρίου  2014   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/09/29-2014.html ,.-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  30  Σεπτεμβρίου  2014    :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/09/30-2014.html ,.-
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  01  Οκτωβρίου  2014  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/10/01-2014.html ,.-
                                                                                                 
 *** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2014  :
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  01  Οκτωβρίου  2014  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/10/01-2014.html ,.-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  02  Οκτωβρίου  2014   :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/10/02-2014.html ,.- 
~ Επιλογές   θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος Πέμπτη  02  Οκτωβρίου  2014  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/10/02-2014.html ,.- 
~ Το  αγοάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  03  Οκτωβρίου  2014   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/10/03-2014.html .- 
~  Η  Εφημερίδα  μας  ,   Παρασκευή 03  Οκτωβρίου  2014  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/10/03-2014.html ,.-
~  Η  Εφημερίδα  μας  Σάββατο  04  Οκτωβρίου  2014  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/10/04-2014.html ,.-
~ ΕΠΙΛΟΓΕΣ   Αναρτήσεων  Σάββατο  04  Οκτωβρίου  2014     : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/10/04-2014.html .-
~   Η  Εφημερίδα  μας  Κυριακή  05  Οκτωβρίου  2014  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/10/05-2014.html .-
~ΕΠΙΛΟΓΕΣ  Κυριακή  05  Οκτωβρίου   2014  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/10/05-2014.html .- 
  ~  ΕΠΙΛΟΓΕΣ  Αναρτήσεων  θεμάτων ποικίλου  ενδιαφέροντος  Κυριακή  05 Οκτωβρίου  2014  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/10/05-2014.html .-
                                                                                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου