ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Παρασκευή   12  Σεπτεμβρίου  2014    :




 




 
***  Μεσσηνιακά  και  άλλα  :















***  Το πρώτο κουδούνι χτύπησε και στη Μεσσηνία (φωτογραφίες και βίντεο)         
      
 
  
   
 
 
 
 
Χωρίς εκπλήξεις ξεκίνησε η σχολική χρονιά χθες Πέμπτη και στην Καλαμάτα. Οι μαθητές, πριν μπουν στις τάξεις τους, παρακολούθησαν τον καθιερωμένο αγιασμό, ενώ για ακόμα μια χρονιά τα πρωτάκια έκλεψαν τις εντυπώσεις, προσπαθώντας να εγκλιματιστούν στο νέο τους χώρο.
Στο 4ο Λύκειο, στο 10ο Δημοτικό και στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά τον αγιασμό τέλεσε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος. Μαζί του σε αρκετά σχολεία ήταν ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, η αντιπεριφεριάρχης Ελένη Αλειφέρη, όπως και διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, που με τα λόγια τους προσπαθούσαν να ενθαρρύνουν τους μαθητές να μην τα παρατούν και να αισιοδοξούν για το μέλλον τους.
Ιδιαίτερη ήταν η ημέρα για το 10ο Δημοτικό, καθώς πλέον στεγάζεται στο νέο του κτήριο στην οδό Κρήτης και προέκυψε από τη συγχώνευση των 10ου και 26ου Δημοτικών Σχολείων.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας
ΤΡΙΦΥΛΙΑ
Πρώτο κουδούνι, με βιβλία στα σχολεία αλλά χωρίς όλους τους εκπαιδευτικούς

Πρώτο κουδούνι χθες και στα σχολεία της Τριφυλίας, με βιβλία (από το καλοκαίρι) αλλά χωρίς όλους τους εκπαιδευτικούς στις θέσεις τους.
Δυστυχώς, για μια ακόμη – πολλοστή – φορά οι προσλήψεις – τοποθετήσεις αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών καθυστέρησαν και οι πίνακες από το υπουργείο Παιδείας αναρτήθηκαν μόλις τις προηγούμενες μέρες, σχετικά νωρίτερα πάντως από άλλες χρονιές.
Ωστόσο, τα χαμόγελα των μαθητριών και των μαθητών και τα λαμπερά τους πρόσωπα έδιναν ξεχωριστό χρώμα στο γκρίζο της εποχής της κρίσης και της δυστυχίας της κοινωνίας από τα φορομπηχτικά μέτρα και την εξαθλίωση πολιτών.
Από την πλευρά τους, οι εκπαιδευτικοί, παρά τις αξιολογήσεις και την αβεβαιότητα για το εργασιακό τους μέλλον, υποδέχονταν τα παιδιά, μικρά και μεγαλύτερα, με ζεστασιά και αγάπη, καθιστώντας το σχολείο, για ολόκληρη την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα, χώρο οικείο, πραγματικά δεύτερο σπίτι τους.
Στις σχολικές μονάδες της περιοχής τελέστηκε, από τον ιερό κλήρο της Μητροπόλεως Τριφυλίας και Ολυμπίας, ο αγιασμός και αντηλλάγησαν ευχές για καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.
Βεβαίως, ως συνήθως, η χθεσινή πρώτη μέρα στο σχολείο ήταν ιδιαίτερη, μοναδική και συγκινητική για τα «πρωτάκια» των Δημοτικών Σχολείων.
Στο Γενικό Λύκειο Κυπαρισσίας, όπως και σε άλλα σχολεία της έδρας του Δήμου Τριφυλίας, τον αγιασμό τέλεσε ο μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος, δίδοντας σε μαθητές και εκπαιδευτικούς τις ευλογίες της Εκκλησίας και τις πατρικές ευχές του για τη νέα σχολική χρονιά.
Σε σχολεία των Γαργαλιάνων και το Γενικό Λύκειο Κυπαρισσίας βρέθηκε ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, δίδοντας ευχές σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ στο Γενικό Λύκειο Κυπαρισσίας βρέθηκε και ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Γιάννης Πλατάρος κ.ά.   Του Ηλία Γιαννόπουλου
Video:  Εθνικός ύμνος  , http://youtu.be/qdmPcg_18n4 ,


***  Το έργο Παραδείσια – Τσακώνα ζητά απαντήσεις …και το κόστος τραβούσε την ανηφόρα         
           
Κυβερνήσεις… εθνικών εργολάβων
 Θ. Μαρλαντής: «Το ΤΕΕ Πελοποννήσου έκανε το καθήκον του στο ακέραιο»
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Με προηγούμενο δημοσίευμά μας για το τμήμα Παραδείσια-Τσακώνα του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα ανοίξαμε το φάκελο των υπό κατασκευή ελληνικών αυτοκινητόδρομων και ιδιαίτερα του συγκεκριμένου.
Δεν είναι και εύκολο να χωνέψεις ότι ένα έργο ξεκίνησε με προϋπολογισμό 2,4 εκατομμύρια ευρώ, το 2004 έφτασε στα 44,5, με αμετάκλητη δικαστική απόφαση δίνονταν επιπλέον 34 εκατομμύρια ευρώ περίπου, το 2006 νέα μελέτη προϋπολόγισε 118 εκατομμύρια ευρώ και μέχρι την παράδοσή του δεν ξέρουμε πού θα φτάσει!
Σήμερα συνεχίζουμε με το ίδιο θέμα και την έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, η οποία υπήρχε στα χέρια όλων των αρμοδίων, αλλά- ω του θαύματος- σφύριζαν και συνεχίζουν να το κάνουν αδιάφορα. Βλέπετε, οι ελληνικές κυβερνήσεις, προφασιζόμενες… πάντα την προάσπιση των συμφερόντων του ελληνικού λαού, επιδίδονταν σε ένα πρωτοφανές ξεπούλημα των δημοσίων έργων σε μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους, οι οποίοι τα «κατέκτησαν» έναντι πινακίου φακής.
Ξετυλίγοντας και πάλι το... μίτο του έργου, να αναφέρουμε ότι κατά τη διάρκεια των πρώτων εργασιών της εργολαβίας υπήρχε γνωμοδότηση δύο έγκριτων καθηγητών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, οι οποίοι και προειδοποιούσαν ότι ο σχεδιασμός έχει ένα σωρό... τρύπες και πρέπει να γίνει αναπροσαρμογή στη μελέτη.
Το υπουργείο έδειξε να παίρνει στα σοβαρά τις παρατηρήσεις τους και διέταξε τη διόρθωση των προβληματικών σημείων. Κι αφού έγιναν όλα αυτά, για να προλάβουν τις εκλογές του 2000 έδωσαν το δρόμο στην κυκλοφορία, για να πέσει τρία χρόνια αργότερα, ευτυχώς χωρίς ανθρώπινα θύματα.
Μπροστά στο κύμα οργής τόσο από πολίτες όσο και από τον τεχνικό κόσμο της χώρας, το ΠΕΧΩΔΕ διέταξε έρευνα από τριμελή επιτροπή, η οποία στο πόρισμά της υποστήριξε ότι για την καταστροφή δεν υπάρχουν υπαίτιοι- παρότι δεν είχε υπάρξει ιδιαίτερο φυσικό φαινόμενο που να δικαιολογεί το γεγονός.
Κι όμως, η εξήγηση ήταν απλή. Ο οχετός απορροής ομβρίων ήταν τόσο στενός που δεν μπορούσε να κρατήσει τα νερά, των οποίων η συγκέντρωση κάτω από το δρόμο τον ανάγκασε να... σκάσει. Σε ανάλογη περίπτωση στη Μαλακάσα υπήρχε εσωτερικό τούνελ, το οποίο και καθάριζαν από τα νερά ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Μάλιστα, υπάρχει σχετική έκθεση-υπόμνημα του διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας, Π. Παπαϊωάννου, το οποίο κινούνταν στη σωστή κατεύθυνση, υποδεικνύοντας όσα έγιναν και δεν έγιναν στο έργο.
  Οικονομικά μεγέθη
Σύμφωνα με την Έκθεση, οι τιμές του εργολάβου, με τρεις αποφάσεις του Διοικητικού Πρωτοδικείου Τρίπολης, άγγιξαν το 645%. Πώς; Η συμβατική τιμή για τις εκσκαφές ήταν 74 δραχμές ανά κυβικό μέτρο και πήγε 449 δραχμές. Τα βραχώδη ανά κυβικό από 258 δραχμές έφτασαν 1.664!
Κι όλα αυτά τη στιγμή που ο σχετικός Νόμος περί Δημοσίων Έργων αναφέρει ότι «αν ο εργολάβος υπερβεί το 100% του κεφαλαίου εργασιών, δικαιούται νέες τιμές. Ο 2229 του 1994 στο άρθρο 2 παράγραφος 13 υποστηρίζει, όμως, ότι η αύξηση καθορίζεται στο 5% της συμβατικής τιμής ή της νόμιμα κανονιζόμενης τιμής νέων εργασιών».
Κι όχι μόνο αυτό. Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, μέσω του δικηγορικού του γραφείου στο Ναύπλιο, απεφάνθη ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τις αποφάσεις του Διοικητικού Πρωτοδικείου και να μην ασκηθεί αίτημα για αναίρεση της απόφασης!
Ειδικότερα, στη σελίδα 20 της Έκθεσης αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Το Δικαστικό Γραφείο Ναυπλίου με το αριθμό πρωτοκόλλου 1486/Φ.1857/20-11-1996 έγγραφό του διαβίβασε στη 2η ΔΕΚΕ Τρίπολης τα με αριθμό πρωτοκόλλου 4873/10-9-1996, 4871/10-9-1996 και 4872/10-9-1996 πρακτικά συνεδριάσεως της τριμελούς επιτροπής, από τα οποία προκύπτει ότι αυτή εισηγήθηκε να μην ασκηθεί αναίρεση κατά των 43/96, 41/96 και 42/96 αποφάσεων του Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης αντίστοιχα, γιατί δε συντρέχει βάσιμος λόγος και παρακαλούσε για την εκτέλεση αυτών.
Τα πρακτικά αυτά υπεγράφησαν από τον Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους την 23-8-96 και εγκρίθηκαν από τον υπουργό Οικονομικών την 16-10-1996».
Ο, δε, επικεφαλής του γραφείου στο Ναύπλιο, λίγα χρόνια αργότερα, ανέλαβε ανώτερη κρατική θέση!
Παράλληλα στη σελίδα 29 της ίδιας έκθεσης σημειώνεται: «Παρά το γεγονός ότι η οικονομική επιβάρυνση του έργου από την εκτέλεση των ανωτέρω αποφάσεων ήταν τόσο μεγάλη, δεν ασκήθηκε κατ’ αυτών αίτηση αναιρέσεως ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, γιατί οι λόγοι των αντίστοιχων αιτήσεων αναιρέσεως κρίθηκαν αβάσιμοι από την τριμελή επιτροπή του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους - Δικαστικό Γραφείο Ναυπλίου, με σύμφωνη γνώμη του Προέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και έγκριση του υπουργού Οικονομικών»!
  Θεοδόσης Μαρλαντής
Μιλώντας για το θέμα με τον πρώην πρόεδρο του ΤΕΕ Πελοποννήσου, Θεοδόση Μαρλαντή, παραδέχτηκε την ύπαρξη της Έκθεσης των Επιθεωρητών, για την οποία, μάλιστα, όπως μας είπε, πληροφορήθηκε πριν από δύο χρόνια. «Όταν διαβάσαμε την Έκθεση πέσαμε από τα σύννεφα, αλλά και δεν μπορούσαμε να συγκρατήσουμε τα συναισθήματα οργής μας. Παρ’ όλα αυτά, θεωρώ ότι κάναμε το καθήκον μας στο ακέραιο, αφού από την πρώτη στιγμή του γεγονότος ζητήσαμε διερεύνηση επί της ουσίας του θέματος.
Κι όχι μόνο αυτό. Χάρις στις παρεμβάσεις μας καταφέραμε, τελικά, ο αυτοκινητόδρομος να μην περάσει από τις πηγές του Αγίου Φλώρου, αφού θα υπήρχε κίνδυνος για τη συγκεκριμένη περιοχή, αλλά απομακρύναμε και την πιθανότητα να κόψει ο δρόμος το Ασπρόχωμα στη μέση, αφού η αρχική μελέτη προέβλεπε το έργο να περάσει μέσα από το χωριό, μέσω μιας γέφυρας ύψους 12 μέτρων».
  Αναπάντητα ερωτήματα
Όπως είναι ευνόητο, η ιστορία του τμήματος Παραδείσια- Τσακώνα δημιουργεί ερωτήματα, μετά και τις παρεμβάσεις στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου από το βουλευτή και υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Γιάννη Λαμπρόπουλο.
Θα υπάρξει απάντηση για όλα αυτά που καταγγέλλει; Σε τελική ανάλυση, σήμερα που βρίσκεται και σε θέση ισχύος, γιατί δεν προσπαθεί να κινηθούν οι διαδικασίες; 

***  Από 2.500-4.000 ευρώ η ταρίφα για το «ταξίδι – φυγής»          
    
Επεκτείνονται οι έρευνες για
το διεθνές κύκλωμα διακίνησης μεταναστών 
 Της Βίκυς Βετουλάκη 
 Από 2.500 έως 4.000 ευρώ ήταν η «ταρίφα» των Σύρων εκμεταλλευτών συμπατριωτών τους που ήθελαν να φύγουν από την Ελλάδα, αλλά έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.
Μπορεί η υπόθεση σε επίπεδο Μεσσηνίας να έχει ολοκληρωθεί, οι έρευνες όμως συνεχίζονται για το διεθνές κύκλωμα σε επίπεδο αστυνομικών υπηρεσιών σε Αθήνα και Τουρκία. Να σημειωθεί πως το κεντρικό γραφείο του κυκλώματος βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη και το υποκατάστημα στη Σμύρνη.
  Υπήρχε και συνοδός
Χαρακτηριστικό της όλης υπόθεσης είναι ότι όσοι συνελήφθησαν, είτε ως «υπάλληλοι» του «γραφείου» που εξέδιδε τα πλαστά έγγραφα είτε ως «πελάτες», ήταν Σύροι. Κάτι που σημαίνει πως ο «κύκλος εργασιών» τους περιοριζόταν στους συμπατριώτες τους, καθώς και στη γλώσσα μπορούσαν να συνεννοηθούν καλά και γνωριμίες είχαν μεταξύ τους.
Σύρος ήταν ο ιδιοκτήτης του καταστήματος ρούχων που χρησιμοποιούνταν ως «βιτρίνα» για την παράνομη δραστηριότητα, Σύροι και όσοι εργάζονταν εκεί. Ο μόνος που δεν ήταν Σύρος, αλλά Ρουμάνος, ήταν αυτός που συνελήφθη μαζί με Σύρο που θα έφευγε με πλαστά έγγραφα από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας για Μόναχο.
Το «γραφείο» ανέθετε σε δικό του άνθρωπο να συνοδεύσει τον παράνομο μετανάστη στο ταξίδι, προκειμένου να αισθάνεται ασφάλεια και να περάσει πιο εύκολα τους αστυνομικούς ελέγχους.
  Συγκεκριμένη «πελατεία»
Για τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, τα εισιτήρια και τη συνοδεία του Ρουμάνου ο συγκεκριμένος Σύρος είχε πληρώσει 3.000 ευρώ. Όπως αποκαλύψαμε, όμως, και στο χθεσινό μας ρεπορτάζ, το γραφείο προσάρμοζε τις λύσεις ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες του παράνομου μετανάστη. Έτσι, μπορούσε να κανονισθεί το «ταξίδι – φυγής» είτε με φορτηγό, είτε με πλοίο, είτε με αεροπλάνο, είτε με άλλο πρόσφορο μέσο.
Η «πελατεία» προερχόταν από όλα τα μέρη της Ελλάδας, ενώ κατά κύριο λόγο για έκδοση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων κατέφευγαν εκεί μετανάστες που είχαν υπηρεσιακό σημείωμα από τις Αστυνομικές Αρχές να αναχωρήσουν από τη χώρα εντός 6 μηνών.

***  Εικονική πρόοδος για το νέο νεκροταφείο Καλαμάτας
 
«Εμφαίνεται δυνατή σε πρώτο χρόνο η παράλληλη ικανοποίηση του αιτήματός σας για παραχώρηση έκτασης ιδιοκτησίας ΤΕΘΑ (σ.σ. Ταμείου Εθνικής Άμυνας), για την ίδρυση νεκροταφείου, καθώς και των απαιτήσεων της Στρατιωτικής Υπηρεσίας αναφορικά με την κατασκευή νέου Πεδίου Βολής». Τα παραπάνω αναφέρει – μεταξύ άλλων - σε έγγραφό του, που έφθασε στο Δήμο Καλαμάτας, ο αντιστράτηγος Αλέξανδρος Οικονόμου, β΄ υπαρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού. Από το ΓΕΣ τίθενται ορισμένες προϋποθέσεις, τις οποίες ο Δήμος Καλαμάτας εξετάζει ήδη και φαίνεται ότι μπορεί να ικανοποιηθούν στο σύνολό τους. Ενδεικτικά, το ΓΕΣ ζητεί να περιορισθούν οι απαιτήσεις του Δήμου, αναφορικά με το μέγεθος της προς ανταλλαγή έκτασης και να σχεδιασθεί εκ νέου η ίδρυση κοιμητηρίου μικρότερης έκτασης, καθώς και να κατασκευασθεί προσωρινά με μέριμνα και δαπάνες του Δήμου νέο Πεδίο Βολής ελαττωμένης απόστασης 100 μ. (με όλες τις αναγκαίες εγκαταστάσεις - υποδομές), πλησίον του κοιμητηρίου, ώστε να καλύπτονται οι εκπαιδευτικές ανάγκες του 9ου ΣΠ. Εντός του Σεπτεμβρίου θα αποσταλεί η τεκμηριωμένη απάντηση του Δήμου. Θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι η παραπάνω εξέλιξη είναι ένα βήμα μπροστά στο θέμα της κατασκευής του νέου νεκροταφείου. Αν σκεφτεί, όμως, τις διαδικασίες που απαιτούνται να ευδοκιμήσουν πριν ο Δήμος ξεκινήσει την κατασκευή του χώρου, τότε, αν μη τι άλλο, θα καταλάβει πως θα πρέπει να οπλιστούμε με μεγάλη υπομονή. Κι ως τότε τα προβλήματα στο ήδη υπάρχον δημοτικό κοιμητήριο θα μεγιστοποιούνται. Α.Π. - 

*** Μικρά από τη συναυλία στην Αρχαία Μεσσήνη (φωτογραφίες και βίντεο) http://youtu.be/BtGHLURTNGE ,.
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Το παράπονό της εξέφρασε στον κόσμο η πρόεδρος του Ελληνικού Παραρτήματος του Συλλόγου πρώην Υπαλλήλων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα, Δέσποινα Βαμβακίδου, για τους χορηγούς που «γύρισαν την πλάτη σε αυτή την ιερή εκδήλωση», αφού τα έσοδα θα πήγαιναν στις ανασκαφές της περιοχής. Κατά την είσοδό του στον αρχαιολογικό χώρο ο καθηγητής Πέτρος Θέμελης καταχειροκροτήθηκε από το κοινό. Στην αρχή της εκδήλωσης η πρόεδρος ζήτησε λίγη υπομονή από τον κόσμο, προκειμένου να φθάσουν όσοι ήταν στο δρόμο, αφού η προσέλευση ήταν τεράστια. Τότε, κάποιοι «βιαστικοί» την αποδοκίμασαν σαν να ήταν σε γήπεδο. Προφανώς, δεν είχαν καταλάβει ούτε σε ποιο χώρο βρίσκονταν, αλλά ούτε και γιατί γινόταν η εκδήλωση. Κάποια στιγμή που χρειάστηκε να μεταφερθεί ένα άτομο στην έξοδο η μετακίνηση ήταν αδύνατη, αφού αυτοκίνητο είχε κλείσει την πόρτα έκτακτης ανάγκης, κάτι που είχε βάλει «στο κόκκινο» τους ανθρώπους ασφαλείας. Κι αυτό, γιατί σε περίπτωση ανάγκης (π.χ. φωτιά) ήταν αδύνατη η προσέγγιση. Οι υπάλληλοι του χώρου εργάστηκαν χωρίς να πληρωθούν το βράδυ της Τρίτης, θέλοντας έτσι να συνεισφέρουν κι αυτοί στο σκοπό της εκδήλωσης. Η περιοχή και η συναυλία έγιναν γνωστές σε όλους τους υπαλλήλους της Κομισιόν, αφού είχαν ενημερωθεί σχετικά. Π.Μπ. - 

*** Τέλος στο άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές βάζει το ΣτΕ

 Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ' αριθμ. 307/2014 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών έκανε δεκτή την αίτηση των καταστηματαρχών, εμπόρων και ιδιωτικών υπαλλήλων, που ζητούσαν να ανασταλεί η από 7/7/2014 απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης με την οποία επιτρέπεται πιλοτικά για ένα έτος η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Κατά συνέπεια, προσωρινά, τα καταστήματα δεν θα ανοίγουν τις Κυριακές, μέχρι να εκδοθεί από την Ολομέλεια του ΣτΕ οριστική απόφαση επί της κύριας προσφυγής που έχουν καταθέσει οι έμποροι, κλπ, η οποία θα συζητηθεί το πρώτο δεκαήμερο του ερχόμενου Νοεμβρίου, με εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Δημήτρη Μακρή. Η οριστική απόφαση αναμένεται να δημοσιευθεί στο τέλος του έτους ή στις αρχές του 2015. Η Ολομέλεια έκρινε ότι από τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές οι έμποροι, καταστηματάρχες κλπ. θα υποστούν ανεπανόρθωτη οικονομική βλάβη και «αυτονοήτως δυσεπανόρθωτη» ηθική βλάβη. Ειδικότερα, Ολομέλεια του ΣτΕ, με πρόεδρο τον Σωτήρη Ρίζο και εισηγήτρια την Μαρία Καρακανώφ, έκρινε ότι η ηθική βλάβη των εμπόρων, υπαλλήλων κλπ. που αναφέρεται «στο δικαίωμα του ελευθέρου χρόνου και της απολαύσεώς του από κοινού με την οικογένειά τους κατά την κοινή αργία της Κυριακής καθώς και στο δικαίωμα στην άσκηση της θρησκευτικής λατρείας, παρίσταται αυτονοήτως δυσεπανόρθωτη». Ακόμη, αναφέρεται ότι η οικονομική βλάβη όσων έχουν προσφύγει στο ΣτΕ «πιθανολογείται επίσης ως ανεπανόρθωτη, ή πάντως δυσχερώς επανορθώσιμη, από τα προσκομισθέντα από αυτούς στοιχεία και μελέτες αρμοδίων ερευνητικών φορέων της Ελλάδας και του εξωτερικού, εκτιμώμενα υπό το φως της κοινώς γνωστής οικονομικής κρίσεως, τα στοιχεία δε αυτά δεν αμφισβητούνται ούτε αποκρούονται από τη διοίκηση». Παράλληλα, οι δικαστές σημειώνουν ότι «η επίκληση εκ μέρους της διοικήσεως της εξαγωγής συμπερασμάτων από την πιλοτική εφαρμογή του μέτρου ως λόγου δημοσίου συμφέροντος κωλύοντος τη χορήγηση της αιτούμενης αναστολής, δεν δύναται να αντισταθμίσει την πιθανολογούμενη βλάβη των αιτούντων (εμπόρων, κλπ), πολλώ μάλλον καθ' όσον η διοίκηση δεν επικαλείται ούτε προσκομίζει στοιχεία ή μελέτες επί των οποίων δύναται να θεμελιωθεί προσδοκία θετικών αποτελεσμάτων από το επίμαχο μέτρο». Όμως, στην απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ τονίζεται ότι οι υπόλοιποι ισχυρισμοί των εμπόρων, κλπ, δεν κρίνονται «προδήλως βάσιμοι». Μεταξύ αυτών των ισχυρισμών είναι ότι παραβιάζεται η υπερνομοθετικής ισχύος διεθνής σύμβασης της Γενεύης που καθιερώνει την Κυριακή ως ημέρα αργίας και η ευρωπαϊκή νομοθεσία (οδηγία 94/104/1993) και ότι εκδόθηκε η υπουργική απόφαση εκτός της προβλεπόμενης προθεσμίας. Τέλος, οι σύμβουλοι Επικρατείας αναφέρουν ως προς την ανάγκη εξυπηρέτησης του αυξημένου αριθμού τουριστών και τις Κυριακές, ότι μπορεί με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη να οριστούν οι περιοχές που επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων έως 250 τμ και υπό τον όρο να μην ανήκουν σε αλυσίδα καταστημάτων, να μη λειτουργούν ως «κατάστημα εντός καταστήματος» και να μην βρίσκονται σε εκπτωτικά καταστήματα, εκπτωτικά κέντρα ή εκπτωτικά χωριά. Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών- Βιοτεχνών- Εμπόρων Ελλάδος, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, δύο εμπορικές εταιρείες που έχουν καταστήματα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και δέκα έμποροι. imerisia.gr - 

*** Γρ. Χρηστέας, Κ. Φωκέας, Γ. Γιατράκος και Κ. Κουκής οι αντιδήμαρχοι Δυτικής Μάνης              
         
Θητεία έως τις 10 Μαρτίου 2017 θα έχουν οι τέσσερις νέοι αντιδήμαρχοι που όρισε με απόφασή του ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης, Ι. Μαραμπέας. Τα ονόματα των αντιδημάρχων είχαν ανακοινωθεί κατά τις δημαιρεσίες της Κυριακής, χωρίς να έχουν παρουσιαστεί οι αρμοδιότητές τους.
Σύμφωνα με την απόφαση του κ. Μαραμπέα, ως αντιδήμαρχοι ορίστηκαν οι Γρ. Χρηστέας, Κων. Φωκέας, Γ. Γιατράκος και Κων. Κουκής.
Ο Γρ. Χρηστέας θα είναι αντιδήμαρχος με αντιμισθία και θα έχει τις εξής αρμοδιότητες: των οικονομικών θεμάτων, της δημοτικής περιουσίας, των προμηθειών, της έκδοσης πάσης φύσης αδειών λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, της έκδοσης πάσης φύσης αδειών λειτουργίας οποιασδήποτε επιχείρησης εκμετάλλευσης, οργανισμού, φορέα κ.λπ. του πρωτογενούς τομέα (αγροτικής ανάπτυξης, κτηνοτροφίας, αλιείας), της διαφήμισης (επιβολή προστίμων, τοποθέτηση πλαισίων κ.λπ.), του ηλεκτροφωτισμού, της εποπτείας των παραλιών και του αιγιαλού, των παιδικών χαρών, της κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης.
Ο Κ. Φωκέας, επίσης με αντιμισθία, θα έχει τις εξής αρμοδιότητες: τέλεση γάμων, θέματα διαφάνειας, ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και του προγράμματος «Διαύγεια», της προβολής και του τουρισμού, της διαχείρισης ευρωπαϊκών προγραμμάτων και των προγραμμάτων χρηματοδότησης, Παιδείας, πολιτισμού, αθλητισμού και νεολαίας, της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων και ανεπιτήρητων ζώων, των κοιμητηρίων, της καθαριότητας των κοινόχρηστων χώρων και της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.
Ο Γ. Γιατράκος, χωρίς αντιμισθία, θα έχει τις εξής αρμοδιότητες: της ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού, των αντιπλημμυρικών και εγγειοβελτιωτικών έργων, της κυκλοφορίας (χώροι στάθμευσης, σήμανση δημοτικών οδών, έλεγχος κυκλοφορίας κ.λπ.), της πολιτικής προστασίας και του πρασίνου
Ο Κ. Κουκής, επίσης χωρίς αντιμισθία, θα έχει τις εξής αρμοδιότητες: υλοποίηση τεχνικού προγράμματος, της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στη Δημοτική Ενότητα Αβίας, της εξέλιξης των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στη Δ.Ε. Αβίας, του εξοπλισμού της Δ.Ε. Αβίας, της έκδοσης βεβαιώσεων, πιστοποιητικών και λοιπών διοικητικών εγγράφων που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες της Δ.Ε. Αβίας, της συνεργασίας με τους προέδρους και τους εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων της Δ.Ε. Αβίας και της εξυπηρέτησης και ενημέρωσης των πολιτών της Δ.Ε. Αβίας.
  Αναπληρώσεις
Σύμφωνα με όσα, επίσης, αναφέρονται, η ανάκληση αντιδημάρχου πριν από τη λήξη της θητείας του είναι δυνατή με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του δημάρχου.
Τις αρμοδιότητες του αντιδημάρχου Γ. Γιατράκου, όταν απουσιάζει ή κωλύεται, ασκεί ο αντιδήμαρχος Γρηγ. Χρηστέας.
Τις αρμοδιότητες του αντιδημάρχου Γρ. Χρηστέα, όταν απουσιάζει ή κωλύεται, ασκεί ο αντιδήμαρχος Γ. Γιατράκος.
Τις αρμοδιότητες του αντιδημάρχου Κ. Φωκέα, όταν απουσιάζει ή κωλύεται, ασκεί ο Γ. Κουκής.
Τις αρμοδιότητες του αντιδημάρχου Γ. Κουκή, όταν απουσιάζει ή κωλύεται, ασκεί ο αντιδήμαρχος Κ. Φωκέας.
Όταν ο δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντά του ορίζεται να ασκεί ο αντιδήμαρχος Γρ. Χρηστέας, και όταν κι αυτός απουσιάζει ή κωλύεται, ο αντιδήμαρχος Κ. Φωκέας. 

***  Συναυλία τριών κορυφαίων μουσικών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

 Τρεις κορυφαίοι μουσικοί της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η Ιωάννα Γαϊτάνη στο βιολί, ο Ηλίας Σδούκος στη βιόλα και ο Νικόλας Καβάκος στο βιολοντσέλο, ως τρίο εγχόρδων, θα συμπράξουν σε ένα απαιτητικό κλασικό ρεπερτόριο την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου. Η συναυλία θα δοθεί στο φιλόξενο χώρο της Ελεήστριας στην Κορώνη, στις 9.00 το βράδυ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα των Franz Schubert, Ludwig van Beethoven και Wolfgang Amadeus Mozart. Σε περίπτωση, δε, βροχής η συναυλία θα γίνει στην αίθουσα «Καγγελάριος». - 

***  Στο φαράγγι Καστόρι με τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας

  Στο Καστόρι Λακωνίας, στην ανατολική πλευρά του βόρειου Ταϋγέτου, θα περπατήσει την ερχόμενη Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου, μαζί με τον Ορειβατικό Σύλλογο Σπάρτης, ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας. Η διαδρομή έχει ως αφετηρία το όμορφο χωριό Καστόρι, στη θέση Μαρμαρογέφυρο. Από εκεί θα ακολουθήσουν το μονοπάτι που κινείται στον ποταμό Κάστορα, σε ένα καταπράσινο τοπίο μοναδικής φυσικής ομορφιάς. Προχωρώντας οι εικόνες γίνονται ακόμη πιο εντυπωσιακές λόγω του ομώνυμου φαραγγιού. Η πορεία θα είναι ανηφορική, καλύπτοντας μια υψομετρική διαφορά περίπου 600 μέτρων, και θα ολοκληρωθεί στο γραφικό χωριό Γεωργίτσι, ενώ θα διαρκέσει περίπου 4-5 ώρες. Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Συλλόγου (κάθε βράδυ μετά τις 9.00, τηλ. 2721097733) και στο τηλ. 6972279488. Δηλώσεις συμμετοχής έως και το βράδυ της Παρασκευής 12/9. Αναχώρηση από τα γραφεία στις 7.00 το πρωί της Κυριακής. - 

***  Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας: Αρχίζουν οι θεατρικές και πολιτιστικές δραστηριότητες         
         
Τη νέα θεατρική και πολιτιστική της δραστηριότητα ξεκινά η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας.
Ειδικότερα:
-Αρχίζουν οι εγγραφές για το πρώτο τρίμηνο θεατρικού παιχνιδιού, για μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων της περιοχής. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 10 Οκτωβρίου.
Το κόστος για όλο το τρίμηνο είναι 50 ευρώ και για τα αδελφάκια 40 ευρώ.
-Αρχίζουν οι εγγραφές για τα μέλη της εφηβικής θεατρικής ομάδας (μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου-Φοιτητές), οι οποίοι θα πάρουν μέρος στις δύο θεατρικές παραστάσεις που θα ανεβάσει η Πειραματική Σκηνή.
Τα μαθήματα αυτοσχεδιασμού, ορθοφωνίας, δραματοποίησης, κίνησης κ.λπ. για τους συμμετέχοντες θα αρχίσουν στις 27 Σεπτεμβρίου.
Το κόστος εγγραφής για όλο το χρόνο είναι 50 ευρώ.
Οι εγγραφές θα γίνονται κάθε απόγευμα 6.00-8.00, στην αίθουσα του συλλόγου, Ευριπίδου 2, εκτός Σαββάτου και Κυριακής
Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2721021653, 2721082864, κινητό 6977437279.
-Στις 19-20-21 Σεπτεμβρίου το Δ.Σ. της Πειραματικής Σκηνής θα συμμετάσχει στη Ζ΄ Γενική Συνέλευση του «Διαζώματος», στο Βόλο, αφού θα προηγηθεί επίσκεψη και ξενάγηση σε όλα τα αρχαία θέατρα της Θεσσαλίας.
-Από τις 2 έως και 6 Οκτωβρίου η ομάδα κουκλοθέατρου θα βρίσκεται στο Κιλκίς, συμμετέχοντας για δεύτερη φορά στο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Σωματικού  Θεάτρου, παρουσιάζοντας το έργο «Ο Εγωιστής Γίγαντας» του Όσκαρ Ουάιλντ.
-Τέλος, την Κυριακή 19 Οκτωβρίου διοργανώνεται μουσική συναυλία στο Πνευματικό Κέντρο με τον Μάνο Αβαράκη και άλλους μουσικούς, με τίτλο «Μουσικές και ποιητικές εικόνες». 

***  Απαιτούνται περισσότεροι εθελοντές εκπαιδευτικοί για τις ανάγκες του προγράμματος των παιδικών χωριών SOS         
    
Κάλεσμα σε εθελοντές εκπαιδευτικούς να στελεχώσουν το πρόγραμμα μαθησιακής υποστήριξης του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Καλαμάτας των Παιδικών SOS Ελλάδας, απηύθυναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η κοινωνική λειτουργός Γιώτα Μηλίτση και η εθελόντρια Αλεξάνδρα Κανελλοπούλου.
Η κα Κανελλοπούλου συνεχάρη τα τέσσερα παιδιά του Κέντρου που συμμετείχαν στο πρόγραμμα εκπαιδευτικής στήριξης και πέτυχαν στις φετινές εξετάσεις για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ. Την τάξη τους πέρασαν τα υπόλοιπα παιδιά.
Μίλησε, επίσης, για μια μεγάλη επιτυχία που χρεώνεται στην προσπάθεια των παιδιών και στο έργο των εθελοντών εκπαιδευτικών. Εξέφρασε, δε, τη χαρά και την τιμή για το Κέντρο να στελεχώνεται από τέτοιους εκπαιδευτικούς, χαρακτηρίζοντας εξίσου σημαντικό το να δίνονται τέτοιες ευκαιρίες σε παιδιά με οικογένειες που αδυνατούν να τους προσφέρουν κάτι περισσότερο, και υπογράμμισε πως «είναι πολύ σπουδαίο να συμμετέχεις στην προσπάθεια παιδιών να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους».
Από την πλευρά της, η κα Μηλίτση είπε πως το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές, παιδιά οικογενειών με σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν ταυτόχρονα και μαθησιακές δυσκολίες. Όπως είπε, γίνεται ξεχωριστή αξιολόγηση της κάθε περίπτωσης που συμμετέχει στο πρόγραμμα, ενώ ανέφερε πως η μαθησιακή υποστήριξη ξεκίνησε προ πενταετίας με 5 παιδιά και 5 εκπαιδευτικούς και πέρσι υπήρχαν 45 παιδιά που καλύπτονταν από 43 εκπαιδευτικούς.
Σημείωσε ότι οι απαιτήσεις έχουν αυξηθεί, αφού υπάρχουν 15 επιπλέον αιτήσεις, με τον αριθμό των μαθητών να ανέρχεται πλέον στους 56 (αφαιρέθηκαν οι 4 που πέτυχαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ) και, κατά συνέπεια, να χρειάζονται περισσότεροι εθελοντές εκπαιδευτικοί, για να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση.
Κλείνοντας η κα Κανελλοπούλου ανέφερε πως «είναι ανταποδοτικό το έργου του εθελοντή εκπαιδευτικού που στηρίζει τα παιδιά. Θα πάρει πολλή αγάπη και μια πολύ ζεστή αγκαλιά, και θεωρούμε πως αυτό είναι πολύ σπουδαίο».   Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου 
 
***  Επαναλειτουργία σιδηροδρομικής γραμμής Καλαμάτα- Μεσσήνη         
           
Κατά τη διάρκεια του πανηγυριού
Με το διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο και το διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΕΣΣΤΥ, Στέφανο Αγιάσογλου, επικοινώνησε ο βουλευτής Μεσσηνίας, Δημήτρης Σαμπαζιώτης, αναφορικά με το θέμα της επαναλειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής Καλαμάτα – Μεσσήνη και φέτος κατά τη διάρκεια της εμποροπανηγύρεως στη Μεσσήνη.
Τόσο ο κ. Ζηλιασκόπουλος όσο και ο κ. Αγιάσογλου διαβεβαίωσαν το βουλευτή ότι η γραμμή θα επαναλειτουργήσει, με στόχο την εξυπηρέτηση των αναγκών του κοινού.
Από την πλευρά του, ο βουλευτής τούς ευχαρίστησε, καθώς η επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής είναι σημαντική για την περιοχή και θα βοηθήσει πολύ στην εύκολη και οικονομική μετακίνηση του κοινού.

***  Έλιωσαν στον ήλιο οι μικροί μαθητές          
           
Με το αριστερό μπήκαν στο σχολείο οι μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου, αφού περίμεναν τους επισήμους μέσα στον ήλιο. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι οι γονείς που διαμαρτύρονταν, ενώ κάποιοι έσπευσαν να κάνουν αέρα στα παιδιά τους.
Γενικότερα, πάντως, κοιτάζοντας το σχολείο είναι εύκολο να γίνει αντιληπτό ότι το προαύλιο πάσχει από την έλλειψη σημείων με ίσκιο.   Π.Μπ. 

***  "Σε είδα στην καφετέρια μου άρεσες πολύ" - Το sms παγίδα         
           
Αυτό αναφέρει το γραπτό μήνυμα που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες σε κινητά τηλέφωνα και αποτελεί παγίδα για... φουσκωμένους λογαριασμούς!
Το μήνυμα δείχνει πως αποστολέας είναι ο αριθμός +17142664594 και συγκεκριμένα αναφέρει: "Σε είδα στην καφετέρια και μου άρεσες πολύ. Ο Σάκης μου έδωσε τον αριθμό σου. Είμαι η κοπέλα που σε κοίταζε επίμονα. Θα χαρώ να τα πούμε. 6943544569".
Η παγίδα που πρέπει να αποφύγετεΌπως αναφέρεται σε κάποια forums στο διαδίκτυο, αλλά και μετά από μία άτυπη επικοινωνία του flashnews.gr με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αποδείχτηκε πως πρόκειται για μήνυμα το οποίο έχει στόχο να κάνει τον αποδέκτη να καλέσει στο συγκεκριμένο νούμερο και τελικά ο λογαριασμός να φτάσει... στα ύψη.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν υπάρχει κάποια χρέωση για όποιον λάβει το sms, με το προβλήματα να ξεκινούν όταν ο ανυποψίαστηος παραλήπτης κάνει το... λάθος και καλέσει τον αριθμό.  Πηγή: flashnews.gr

*** Προσλήψεις 10.000 ανέργων σε ΟΤΑ και υπουργεία         
           
Προ των πυλών βρίσκεται  η προκήρυξη του ΟΑΕΔ για 10.000 νέες προσλήψεις στο πλαίσιο της Κοινωφελούς Εργασίας. Η συγκεκριμένη προκήρυξη αναμένεται να εκδοθεί μέχρι τις 15 Οκτωβρίου.
Η πλειονότητα των 10.000 ανέργων που θα προσληφθούν με την πρώτη προκήρυξη της Κοινωφελούς Εργασίας θα απασχοληθούν στους τομείς της καθαριότητας των Δήμων και των υπουργείων και, όπως είναι φυσικό, θα τους χορηγηθούν ένσημα βαρέας και ανθυγιεινής εργασίας.
Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι να βρουν προσωρινή απασχόληση οι 10.000 άνεργοι, αλλά και να καλυφθούν οι ανάγκες καθαριότητας στο Δημόσιο.
Οι μηνιαίες αποδοχές των εργαζομένων θα είναι οι ίδιες που ήταν και στα προηγούμενα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι άνω των 25 ετών θα λάβουν 490 ευρώ καθαρά το μήνα, ενώ όσοι είναι κάτω των 25 θα λάβουν 427 ευρώ καθαρά.
Μετά την έκδοση της προκήρυξης και την υποβολή των αιτήσεων θα δημοσιεύσει ο ΟΑΕΔ τον οριστικό πίνακα κατάταξης των ανέργων, όπου θα φαίνεται και ο φορέας στον οποίο θα εργαστούν.
Τότε οι ωφελούμενοι θα πρέπει να απευθυνθούν στα καταστήματα του ΟΑΕΔ, προκειμένου να παραλάβουν το σχετικό συστατικό σημείωμα, με το οποίο θα μεταβούν στον επιβλέποντα φορέα που επιλέχθηκαν. Η διαδικασία αυτή θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός τριών ημερών από την ανάρτηση των οριστικών πινάκων.

***  Έρευνες για 27χρονο που έπεσε απο την υψηλή γέφυρα της Χαλκίδας
Άγνωστα τα αίτια
Έρευνες για 27χρονο που έπεσε απο την υψηλή γέφυρα της Χαλκίδας
Σε εξέλιξη είναι από το πρωί της Παρασκευής έρευνες στη θαλάσσια περιοχή της Χαλκίδας, μετά την πτώση ενός 27χρονου (το προηγούμενο βράδυ) από την υψηλή γέφυρα.
Τα αίτια της πτώσης του 27χρονου παραμένουν αδιευκρίνιστα.
Στη θαλάσσια περιοχή πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο 24ωρο εκτεταμένες έρευνες απο πλωτό του λιμενικού και ιδιωτικά σκάφη, χωρίς αποτέλεσμα.

*** ΗΠΑ: Δραπέτευσε 19χρονος που καταδικάστηκε για τη δολοφονία συμμαθητών του
Από φυλακή του Οχάιο
ΗΠΑ: Δραπέτευσε 19χρονος που καταδικάστηκε για τη δολοφονία συμμαθητών του
Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία στο Οχάιο για τον εντοπισμό ενός εφήβου, ο οποίος κατάφερε να δραπετεύσει από φυλακή της Πολιτείας. Ο 19χρονος Τ.Τζ.Λέιν έχει καταδικαστεί σε ισόβια επειδή πυροβόλησε και σκότωσε τρεις συμμαθητές του σε Λύκειο της περιοχής του Κλίβελαντ. Το περιστατικό συνέβη το 2012.
Ο νεαρός κατάφερε να δραπετεύσει μαζί με τον συγκρατούμενό του Κλίφορντ Όπεραντ, 45 ετών.
Ο Λέιν και ο Όπεραντ, ο οποίος εξέτιε ποινή για ληστεία, δραπέτευσαν γύρω το απόγευμα της Πέμπτης. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες κατάφεραν να βγουν από μια φυλακή με 1.600 κρατουμένους δεν έγιναν αμέσως γνωστές.
Ο πρώην συνήγορος του Λέιν, ο Ίαν Φρίντμαν, προειδοποίησε πως ο Λέιν μπορεί να είναι επικίνδυνος. Ήταν δε ένας από τους λίγους κρατουμένους υπό καθεστώς υψίστης ασφαλείας. Πρόσφατα είχε απορριφθεί έφεσή του.
«Δικάσθηκε για φρικτά, εφιαλτικά εγκλήματα, του επιβλήθηκαν ισόβια και πρέπει κανείς να αναρωτηθεί τι θα θεωρήσει πως χρειάζεται να κάνει για να μείνει έξω από τη φυλακή» δήλωσε ο Φρίντμαν.
Η αστυνομία προειδοποίσηε τους κατοίκους να μην επιτρέπουν την είσοδο αγνώστων στα σπίτια τους και τους οδηγούς να μην σταματούν για πάρουν πρόσωπα που κάνουν ωτοστόπ.

*** Ανακοινώνεται η ποινή του δικαστήριου για τον Όσκαρ Πιστόριους
Στα μαλακά τον ρίχνει η δικαστήςΑνακοινώνεται η ποινή του δικαστήριου για τον Όσκαρ Πιστόριους
Την ετυμηγορία για την υπόθεση της δολοφονίας της φίλης του Όσκαρ Πιστόριους ανακοινώνει την Παρασκευή το δικαστήριο της Πρετόρια.
Προηγήθηκε η μαραθώνια ανάγνωση του σκεπτικού της απόφασης από την δικαστή, η οποία αφού αμφισβήτησε την εγκυρότητα μαρτύρων, έριξε στα μαλακά τον Πιστόριους, λέγοντας ότι δεν αποδείχθηκε προμελέτη.
Η δικαστής είπε ότι ο νοτιοαφρικανός ολυμπιονίκης και παραολυμπιονίκης δεν μπορούσε να προβλέψει ότι θα σκότωνε τη σύντροφό του Ρίβα Στέενκαμπ, η οποία βρισκόταν πίσω από την πόρτα του μπάνιου.
«Δεν αποδείχθηκε ότι ο κατηγορούμενος είναι ένοχος για φόνο εκ προμελέτης. Δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να το αποδεικνύουν» είπε η δικαστής.
Επισήμανε ότι δεν είναι δυνατόν να αγνοηθεί το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος εσφαλμένα πίστεψε ότι η ζωή του βρισκόταν σε κίνδυνο τη στιγμή που πυροβολούσε, σκοτώνοντας τη σύντροφό του.
«Προκύπτει λοιπόν ότι ο κατηγορούμενος θεωρούσε ότι η ζωή του βρισκόταν σε κίνδυνο και δεν μπορεί κατά συνέπεια να θεωρηθεί ένοχος για δολοφονία» δήλωσε η Τοκοζίλε Μασίπα, η οποία δέχεται την «αμέλεια» από την πλευρά του Πιστόριους για την πράξη του.
«Είμαι της γνώμης ότι ο κατηγορούμενος ενήργησε υπερβολικά γρήγορα και έκανε υπερβολική χρήση βίας. Στις συνθήκες αυτές, είναι σαφές πως επέδειξε αμέλεια» δήλωσε η δικαστής Τοκιζίλε Μασίπα.
Η απαλλαγή του Πιστόριους από την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης σημαίνει ότι η ποινή που θα του επιβληθεί θα είναι κάτω των 25 ετών.   Newsroom ΔΟΛ

***  Ταλαιπωρία φορολογουμένων με τις διορθώσεις του ΕΝΦΙΑ
Αβεβαιότητα για 2.000.000 φορολογούμενουςΤαλαιπωρία φορολογουμένων με τις διορθώσεις του ΕΝΦΙΑ
Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας που δημιουργούν οι εμβαλωματικές διορθώσεις του ΕΝΦΙΑ έχουν πιαστεί οι φορολογούμενοι δικαιούχοι έκπτωσης ή απαλλαγής από το φόρο.
   Υπό την προϋπόθεση ότι το αρχικό χρονοδιάγραμμα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων θα επιβεβαιωθεί περίπου 2.000.000 φορολογούμενοι που δικαιούνται έκπτωσης από τον ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να κάνουν υπομονή μέχρι το τέλος Οκτωβρίου ώστε να γνωρίζουν το πόσο λιγότερο φόρο θα καταβάλουν.
Αυτό διότι με τη διαδικασία που επελέγη θα πρέπει να τρέξουν δυο διαφορετικές εκκαθαρίσεις του φόρου, ήτοι μια για τα εκτός αντικειμενικών αξιών οικόπεδα και μια για τα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα.
Μετά τις τελευταίες αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ προβλέπεται μείωση κατά 20% στο φόρο (κύριο και συμπληρωματικό) στα φυσικά πρόσωπα που είναι κάτοχοι αποπερατωμένων αλλά κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων κατοικιών και επαγγελματικών στεγών καθ' όλη τη διάρκεια του 2013. Οι νέες εκκαθαρίσεις του ΕΝΦΙΑ στις 700.000 περιπτώσεις κατοικιών, διαμερισμάτων και επαγγελματικών στεγών που το 2013 ήταν κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα θα πραγματοποιηθούν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Ωστόσο, δεν έχει ξεκαθαρισθεί το εάν για την εκκαθάριση αυτή το υπουργείο Οικονομικών θα χρησιμοποιήσει τη βάση δεδομένων της ΔΕΗ ή για το εάν θα πρέπει να το δηλώσουν οι ίδιοι οι δικαιούχοι μέσα του Taxisnet.
Σε 7 εβδομάδες από σήμερα θα χορηγηθούν και οι εκπτώσεις 50% ή 100% από το φόρο στις περιπτώσεις των 1.300.000 οικονομικά αδύναμων φορολογουμένων - φυσικών προσώπων. Η διαδικασία θα καθυστερήσει παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Οικονομικών κατάργησε την υποχρέωση προσκόμισης φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας για τη χορήγηση της έκπτωσης και την αντικατέστησε με το κριτήριο της αξίας της ακίνητης περιουσίας.
Και στις περιπτώσεις αυτές οι φορολογούμενοι δεν θα ξέρουν εγκαίρως το εάν τελικά δικαιούνται έκπτωση και πόσο θα πρέπει να πληρώσουν. Στο ενδιάμεσο διάστημα και σίγουρα για τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώνουν κανονικά προκειμένου να μην χρεωθούν με προσαυξήσεις.  Θ.Κ.

***  Αποκαλύφθηκε το σώμα των Καρυάτιδων στην Αμφίπολη
Εξαιρετικής τέχνης πτυχώσειςΑποκαλύφθηκε το σώμα των Καρυάτιδων στην Αμφίπολη
Τη συνέχεια των χειριδωτών χιτώνων των δύο Καρυάτιδων, έφεραν στο φως οι ανασκαφικές εργασίες στον λόφο Καστά Αμφίπολης. Οι χιτώνες φέρουν εξαιρετικής τέχνης πτυχώσεις.
Οι καρυάτιδες, από την εξωτερική πλευρά, φαίνεται ότι ανασηκώνουν ελαφρά τον χιτώνα τους, με το αντίστοιχο χέρι τους. Τμήματα του προσώπου και του καλύμματος της κεφαλής της ανατολικής  καρυάτιδας, εντοπίστηκαν κατά την ανασκαφή και αποδόθηκαν στο γλυπτό.
Τα μέλη της διεπιστημονικής ομάδας διαπίστωσαν ότι οι εσωτερικοί βραχίονες των καρυάτιδων δεν στήριζαν το επιστύλιο, καθώς δεν παρατηρούνται σύνδεσμοι μολυβδοχόησης, ούτε επεξεργασία της κάτω επιφάνειας του επιστυλίου, ώστε να δικαιολογείται η άποψη της στήριξης.
Επίσης, σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Πολίιτισμού προχώρησαν οι εργασίες απομάκρυνσης των αμμωδών χωμάτων στον χώρο, μπροστά και πίσω από τον διαφραγματικό τοίχο με τις καρυάτιδες. Μέχρι την στάθμη της μαρμάρινης οροφής, οι δύο πλευρικοί τοίχοι του καλύπτονται από μαρμάρινους ορθοστάτες, οι οποίοι μιμούνται τον περίβολο.
Παράλληλα, προχώρησαν οι τεχνικές εργασίες για την αντιστήριξη και την υποστύλωση του μνημείου, στο χώρο πίσω από τις καρυάτιδες:
1.Ολοκληρώθηκε η αντιστήριξη της βόρειας πλευράς του δεύτερου διαφραγματικού τοίχου με τις καρυάτιδες και της νότιας πλευράς του τρίτου διαφραγματικού τοίχου.
2.Ολοκληρώθηκε, η αντιστήριξη- υποστήλωση της θόλου στον χώρο, πίσω από τις καρυάτιδες.
3. Ελήφθησαν πρόσθετα μέτρα προστασίας της δυτικής Καρυάτιδας, με τοποθέτηση κατακόρυφης υποστήλωσης εκατέρωθεν αυτής. Η απαίτηση για πρόσθετη υποστήλωση, οφείλεται στη διαπίστωση επιπλέον κατακόρυφης ρωγμής στην κεφαλή, που οφείλεται στο αυξημένο θλιπτικό φορτίο, το οποίο προέρχεται κυρίως από την στήριξη της μαρμάρινης πλάκας της οροφής και από το δυτικό τμήμα του επιστυλίου.
4. Ολοκληρώθηκε η ασφαλής υποστήλωση της μαρμάρινης πλάκας οροφής.
Συνεχίστηκε η τοπογραφική αποτύπωση του τμήματος του περιβόλου, που αποκαλύφθηκε φέτος, δεξιά και αριστερά της εισόδου του ταφικού μνημείου, με δορυφορικές και επίγειες γεωδαιτικές μεθόδους (τρισδιάστατη ψηφιακή σάρωση). Επιπλέον, ξεκίνησαν οι εργασίες τοπογραφικής τεκμηρίωσης του περιβάλλοντος χώρου του μνημειακού συγκροτήματος .
Τέλος για την προστασία του μνημείου και των εργαζομένων τοποθετήθηκε αλεξικέραυνο στην κορυφή του λόφου.

Newsroom ΔΟΛ

***


*** Αθλητική  ενημέρωση  :
Με «περίπατο» στον τελικό οι Ηνωμένες Πολιτείες
*** Η.Π.Α.  - ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ   96-68 .- *
Δεκάλεπτα: 21-16, 43-35, 76-49, 96-68.
ΗΠΑ (Σιζέφσκι): Κάρι 13, Τόμπσον 16, Ρόουζ 4, Φαρίντ 9 (6 ριμπ.), Γκέι 3, ΝτεΡόζαν, Ίρβινγκ 18 (4 ασίστ), Πλάμλι 2, Κάζινς 7 (6 ριμπ.), Χάρντεν 16, Ντέιβις 9 (6 ριμπ.), Ντράμοντ.
Λιθουανία (Καζλάουσκας): Πότσιους 10, Γιουσκεβίτσιους 12, Κουζμίνσκας 15 (9 ριμπ.), Ντ. Λαβρίνοβιτς 9, Ματσιούλις 2, Σεϊμπούτις 3, Γιασάιτις, Μοτιεγιούνας 2, Κ. Λαβρίνοβιτς, Γιανκούνας, Βαλαντσιούνας 15 (7 ριμπ.), Βασιλιάουσκας.
~ Το πρόγραμμα:

Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου (Βαρκελόνη)

ΗΠΑ-Λιθουανία 96-68

Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου (Μαδρίτη)

Γαλλία-Σερβία 23:00

Σάββατο 13 Σεπτεμρίου (Μαδρίτη)
Μικρός τελικός

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου (Μαδρίτη)
Τελικός

*** Super League - Πρόγραμμα 3ης  αγων. & αποτελέσματα:
1η Αγωνιστική
23/08/2014ΟΦΗΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ1 - 0
23/08/2014ΚΕΡΚΥΡΑΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ2 - 1
23/08/2014ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ3 - 1
24/08/2014ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ3 - 1
24/08/2014ΠΑΟΚΚΑΛΛΟΝΗ1 - 1
24/08/2014ΒΕΡΟΙΑSKODA ΞΑΝΘΗ3 - 2
24/08/2014ΑΤΡΟΜΗΤΟΣΠΛΑΤΑΝΙΑΣ1 - 0
24/08/2014ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ1 - 1
25/08/2014ΠΑΝΙΩΝΙΟΣΕΡΓΟΤΕΛΗΣ2 - 1
2η Αγωνιστική
30/08/2014ΚΑΛΛΟΝΗΕΡΓΟΤΕΛΗΣ2 - 0
30/08/2014ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ1 - 1
30/08/2014ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ1 - 1
31/08/2014ΠΛΑΤΑΝΙΑΣΠΑΟΚ0 - 4
31/08/2014ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ2 - 1
31/08/2014SKODA ΞΑΝΘΗΚΕΡΚΥΡΑ0 - 0
31/08/2014ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥΑΤΡΟΜΗΤΟΣ0 - 1
31/08/2014ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣΠΑΝΙΩΝΙΟΣ2 - 1
01/09/2014ΟΦΗΒΕΡΟΙΑ0 - 1
3η Αγωνιστική
13/09/2014ΒΕΡΟΙΑΚΕΡΚΥΡΑ-
13/09/2014ΠΑΟΚΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ-
13/09/2014ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΟΦΗ-
14/09/2014ΠΑΝΙΩΝΙΟΣΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-
14/09/2014ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑSKODA ΞΑΝΘΗ-
14/09/2014ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-
14/09/2014ΑΤΡΟΜΗΤΟΣΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-
14/09/2014ΚΑΛΛΟΝΗΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-
15/09/2014ΕΡΓΟΤΕΛΗΣΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-
 
*** Ποδόσφαιρο - Κύπελλο Ελλάδος περιόδου  2014-2015 :
1η Αγωνιστική
28/08/2014Παναχαϊκή 2005Πανηλειακός3-0
28/08/2014ΧανιάΑΟ Τραχώνων Αλίμου4-0
29/08/2014Απόλλων ΚαλαμαριάςΆρης-
29/08/2014ΑιγινιακόςΑγροτικός Αστέρας0-0
29/08/2014Νέος ΑχαρναϊκόςΦωστήρας0-0
29/08/2014ΚαλλιθέαΑπόλλων Σμύρνης1-1
29/08/2014ΑΕΠ ΗρακλήςΛαμία 19641-0
29/08/2014ΑΕΚΦωκικός4-0
30/08/2014Ερμιονίδας ΑΕΠαναιγιάλειος0-1
30/08/2014Δόξα ΔράμαςΖάκυνθος-
30/08/2014ΠιερικόςΤύρναβος 20050-1
30/08/2014Ηρακλής ΨαχνώνΕπισκοπή1-1
30/08/2014Αναγέννηση ΚαρδίτσαςΕθνικός Γαζώρου1-1
01/09/2014ΛάρισαΟλυμπιακός Βόλου0-1
2η Αγωνιστική
12/09/2014ΆρηςΑπόλλων Καλαμαριάς-
12/09/2014ΖάκυνθοςΔόξα Δράμας-
12/09/2014Λαμία 1964ΑΕΠ Ηρακλής-
12/09/2014ΦωκικόςΑΕΚ-
12/09/2014Ολυμπιακός ΒόλουΛάρισα-
13/09/2014ΦωστήραςΝέος Αχαρναϊκός-
13/09/2014ΕπισκοπήΗρακλής Ψαχνών-
13/09/2014Απόλλων ΣμύρνηςΚαλλιθέα-
14/09/2014ΠανηλειακόςΠαναχαϊκή 2005-
14/09/2014ΠαναιγιάλειοςΕρμιονίδας ΑΕ-
14/09/2014ΑΟ Τραχώνων ΑλίμουΧανιά-
14/09/2014Εθνικός ΓαζώρουΑναγέννηση Καρδίτσας-
14/09/2014Τύρναβος 2005Πιερικός-
14/09/2014Αγροτικός ΑστέραςΑιγινιακός-
 

*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:

1. - Stamatios Skoulikas =   http://www.youtube.com/stamos01 ,               3647     video.-
2. - Stamos Skoulikas =      http://www.youtube.com/stamatios01 ,           2027     video.-  Stamos Skoulikas  
3. - Vlasis Skoulikas =       http://www.youtube.com/vlasiskal , =             2077   video.- 
Σύνολον                                                                                                      7751    βίντεο   .-
http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  ,  2581  .-   
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  , 
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,  289 .- 
https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    642.–
***  https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-   228 .-                                 
~** http://www.twitter.com/stamos01/ ,.- 
*** ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  29  Αυγούστου  2014    : http://snsstamoskal.blogspot.com/2014/08/29-2014.html  , .- 
~ Αθλητικό Σ/Κύριακο 30 και 31 Αυγούστου 2014   :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/08/30-31-2014.html .-                 
~Το αγιάζι  της ενημέρωσης Σάββατο  30  Αυγούστου 2014    : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/08/30-2014.html .-  
~ Το αγιάζι της  ενημέρωσης  Κυριακή  31  Αυγούστου  2014   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/08/31-2014.html ,.- 


***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΣΕΠΕΜΒΡΙΟΥ  2014  :
**Το αγιάζι της ενημέρωσης 01 Σεπτεμβρίου 2014 Όλα τα ενδιαφέροντα    :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/01-2014.html .-
~ Το  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Τρίτη  02 Αυγούστου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/02-2014.html  ,.- 
~ Το  αγιάζι  στην ενημέρωση  Τετάρτη  03 Σεπτεμβρίου  2014      :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/03-2014.html .- 
~ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ Διαδρομές - παρουσιάσεις Τετάρτη 03 Σεπτεμβρίου 2014   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/03-2014.html ,  Α.Μέρος ,
~ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ Διαδρομές - παρουσιάσεις Τετάρτη 03 Σεπτεμβρίου 2014 2ο Μέρος   :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/03-2014-2.html , .-
~ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ  παρουσιάσεις  3η συνάχεια  Πέμπτη 04 Σεπτεμβρίου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/3-04-2014.html ,.- 
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  04  Σεπτεμβρίου  2014  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/04-2014.html  ,.- 
~ ΟΜΟΡΦΙΕΣ  ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΑΡΩΜΑ ΕΛΆΔΑΣ  ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ   ΦΑΡΑΓΓΙΑ    Παρασκευή  05  Σεπτεμβρίου  2014  : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/09/03-2014-03-2014-03-2014-1video.html   
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 05 Σεπτεμβρίου 2014  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/09/05-2014.html  ,
~Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06 Σεπτεμβρίου 2014   :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/06-2014.html ,.-
~Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014   :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html ,.-  
~Επιλογές - Διαλογές αναρτήσεων Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014    : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html ,.- 
~  Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html ,.-  
~ Αθλητικό Σ/Κ 06 και 07 Σεπτεμβρίου 2014    : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/09/06-07-2014.html ,.-
Μεσσηνιακή  ενημέρωση Κυριακή  07  Σεπτεμβρίου  2014 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html  ,._- 
 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  08  Σεπτεμβρίου  2014    : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/09/08-2014.html ,.-
 Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  09  Σεπτεμβρίου  2014  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/09/09-2014.html , .-  
Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/09/10-2014.html,.--
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014   : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/09/10-2014.html ,.-
 ~   Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων  Τετάρτη  10  Σεπτεμβρίου  2014  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/09/10-2014.html , .- 
~   Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/09/11-2014.html , .-

~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Παρασκευή   12  Σεπτεμβρίου  2014     : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/09/blog-post.html ,.-
~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου