ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  04  Ιουνίου  2014  :
Καλημέρα!!

***   Μεσσηνιακά  και  άλλα  :




























***  Ξύπνημα με σεισμική δόνηση νότια της Μεσσηνίας
 
Τελευταία Ενημέρωση: 04/06/2014 08:30 Με ένα σεισμό ξύπνησε (6:54) η Μεσσηνία μεγέθους 3,9 σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, που επίκεντρο ορίζει 80 χλμ νότια της Πύλου και εστιακό βάθος τα 10 χλμ. - 

 ***  Μεγάλη φωτιά στη χωματερή Πύλου με εκρήξεις από παλιές νάρκες         
           
Με εκρήξεις από παλιές νάρκες, που είναι θαμμένες στην περιοχή, συνοδεύτηκε χθες η επικίνδυνη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη θέση «Άγιος Νικόλαος» στην Πύλο, όπου βρίσκεται η χωματερή, και η οποία νωρίς το βράδυ ήταν σε ύφεση.
Η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία ελάχιστα λεπτά πριν από τις 2.30 το μεσημέρι. Από την πρώτη στιγμή σκληρή μάχη με τις φλόγες έδιναν 26 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και 60 πυροσβέστες, με συνδρομή και από το Δήμο Πύλου – Νέστορος. Επίσης, συνέδραμε αυτοκίνητο του εθελοντικού κλιμακίου Πεταλιδίου, ενώ το συντονισμό της όλης επιχείρησης είχε ο περιφερειάρχης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πελοποννήσου, Κ. Γιόβας.
Την όλη κατάσταση δυσχέραναν οι ισχυροί άνεμοι, καθώς έφτασαν μέχρι και τα 10 μποφόρ, αλλά και οι εκρήξεις, ενώ νωρίς το απόγευμα κατάφερε να κάνει μερικές ρίψεις νερού πυροσβεστικό ελικόπτερο.   Β.Β.

 ***  Παραλίγο να θρηνήσουμε θύματα χθες σε παιδική χαρά στην Καλαμάτα (φωτογραφίες και βίντεο)          
      
 
Καταπλακώθηκε 15χρονη από δέντρο που έπεσε
Λίγα λεπτά πριν από τις 8.00 χθες το βράδυ αναστατώθηκε το κέντρο της Καλαμάτας, όταν μεγάλο δέντρο έπεσε και καταπλάκωσε μια 15χρονη, η οποία καθόταν σε ένα παγκάκι στην Πλατεία Ελευθερίας.
Το ευτύχημα είναι ότι δε χτύπησε κανείς άλλος, αν και στην παιδική χαρά έπαιζαν πολλά παιδιά εκείνη την ώρα.
Όπως δήλωσαν αγανακτισμένοι οι γείτονες, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, αφού πριν από μερικές μέρες συνεργείο του Δήμου είχε κόψει ένα δέντρο, που επίσης είχε πέσει. Όταν, δε, ζήτησαν να αφαιρεθεί κι αυτό, δεν πήραν καμία απάντηση.
Η 15χρονη, που σοκαρίστηκε από το γεγονός, διακομίστηκε με τραύματα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.  Π.Μπ.      Video:  http://youtu.be/Fd2zY4C6Nwo  ,
 

***  Τέλος το ΕΣΠΑ για το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
 
Προχθές, ο δήμαρχος Παν. Νίκας επικοινώνησε με το γενικό γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, αρμόδιο για το ΕΣΠΑ, Γιώργο Γιαννούση, ο οποίος του ανακοίνωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έστειλε έγγραφο με το οποίο δε συναινεί στη συνέχιση της χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Ο κ. Γιαννούσης γνωστοποίησε, επίσης, στο δήμαρχο ότι η ελληνική κυβέρνηση θα χρηματοδοτήσει από τον κρατικό προϋπολογισμό την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ, καθώς έγινε αποδεκτό σχετικό αίτημα του Δήμου Καλαμάτας, το οποίο ο Π. Νίκας είχε υποβάλει στον Γ. Γιαννούση σε πρόσφατη επίσκεψή του. - 

***  Πανελλήνιες 2014: Με Βιολογία, Λογοτεχνία και Αρχές Οργάνωσης συνεχίζουν οι μαθητές (θέματα και απαντήσεις)         
   
Στα μαθήματα της Βιολογίας (κατεύθυνσης), Νεοελληνικής Λογοτεχνίας (κατεύθυνσης) και Αρχές Οργάνωσης (κατεύθυνσης) εξετάζονται σήμερα οι μαθητές της Τρίτης Λυκείου.
  Δείτε εδώ τα θέματα και τις απαντήσεις
 Με Βιολογία ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
Λογοτεχνία ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
Αρχές Οργάνωσης ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

***  Εθελοντική αιμοδοσία σήμερα στο Πνευματικό Κέντρο

  Εθελοντική αιμοδοσία συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου Καλαμάτας «Ξαναρχί-ΖΩ», ο Σύλλογος Φίλων Δικτύου Ιατρείων Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μεσσηνίας και το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) Καλαμάτας, για την ενίσχυση της «Τράπεζας Αίματος Αλληλεγγύης» την οποία έχουν ιδρύσει και στηρίζουν. Πρόκειται για την 4η αιμοδοσία, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας «Πανταζοπούλειος Λαϊκή Σχολή», σήμερα από τις 9.00 το πρωί έως τη 1.30 μετά το μεσημέρι. Σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση και η κινητοποίηση όλων στην εθελοντική αιμοδοσία, ως μια μορφή προσφοράς ζωής και αγάπης προς τους συνανθρώπους μας που χρειάζονται αίμα. Να σημειωθεί πως η Τράπεζα Κοινωνικής Αλληλεγγύης (αιμοδοσίας), από τις προηγούμενες αιμοδοσίες που πραγματοποίησε με επιτυχία, έχει ήδη συγκεντρώσει 94 φιάλες αίματος. - 

***  Φιλέλληνες μόνο στα λόγια          
           
Άκουσα κάπου για το μεγάλο πάρτυ που διοργανώνει ο νέος ιδιοκτήτης του Σκορπιού για τα 25α γενέθλια της κόρης του.
Αυτό που έκανε τεράστια εντύπωση είναι ότι τα ηχητικά και ο φωτισμός έφθασαν από το Ισραήλ, ενώ τα παγάκια και το φαγητό από την Κωνσταντινούπολη.
Α, ρε Ωνάση, και να ζούσες…    Π.Μπ. 

*** ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ!!
Γράφει  ο Αποστόλης Χ.  Γιαννακούτζος ,
Η ποιητική συλλογή "ΣΤΥΛΙΤΗΣ" περιέχει 200 ποιήματα και είναι το 27ο έργο του συμπατριώτη μας ποιητή Κωνσταντίνου Β. Μπούρα!!
Η ΕΝΕΔΡΑ
Ι...
Καιροφυλακτώντας τη στιγμή
Που πέταξε και χάθηκε,
Σου διαφεύγει το παρόν
Ανεπιστρεπτί
Και δυναμιτίζεται το μέλλον
Ανυπερθέτως.

ΙΙ
Τα απωθημένα λειτουργούν
Ως έναυσμα
Για τα επόμενα συμπλέγματα
Κατωτερότητας
Με την επινόηση κάποιας
Ανωτερότητας
Ανεκδήλωτης ακόμα.
ΙΙΙ
Η Ύλη είναι ένα μεγάλο
Χωνευτήρι
Δυνάμεων, Προθέσεων,
Ιδεών.
Είναι ένα σχολείο
Που το μαχαίρι, το τσεκούρι
Και το σπαθί
Προοικονομούν τον γνώμονα
Και το διαβήτη.
Δείτε περισσότερα





























***  Αφρικάνικη  σκόνη  πόντου ....στην Μεσσηνία  :
ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΚΟΝΗ ΠΑΝΤΟΥ.... Φωτογραφία Αγγελικής Μπαρτζιώκα -Β. Σκούλικα
ΑΡΦΑΡΑ   04/06/2014 .-

***  Ο  ΜΕΓΑΣ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ .... Ο Έλληνας !!!!!!!!!!!!
Ήταν 13 του Ιούνη πριν από 2337 χρόνια όταν έφευγε από τον κόσμο τούτο στην Βαβυλώνα ο Μέγας Αλέξανδρος, δολοφονημένος από τους προγόνους των σημερινών βάρβαρων και απάνθρωπων δυναστών των Εθνών. Μέγας Αλέξανδρος. Ο Μέγιστος των Ελλήνων, κορυφαίος σ’ όλα του. Ο σπουδαιότερος βασιλέας, στρατηλάτης και εκπολιτιστής των λαών.
Ο Μέγας Αλέξανδρος υπήρξε ο χαρισματικός ηγέτης που ένωσε όλα τα ελληνικά φύλα και δημιούργησε την πλέον κραταιά ελληνική αυτοκρατορία την οποία και κατέστησε σύντομα κοσμοκρατορία, κατακτώντας τον τότε γνωστό κόσμο. Έφερε παντού την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό και χάραξε δρόμους που ακολούθησαν μετέπειτα όλοι όσοι θέλησαν να εξερευνήσουν μακρινούς λαούς. Γι’ αυτό άλλωστε όσοι το επιχείρησαν αυτό, έβλεπαν πάντα μπροστά τους Ελλάδα.

***  Το ξέχασε ο δήμαρχος           
           
Κοινόχρηστα ποδήλατα έχει υποσχεθεί εδώ και δύο χρόνια ότι θα εγκαταστήσει στην Καλαμάτα ο δήμαρχος Παν. Νίκας, αλλά ακόμα τίποτα.
Η θητεία κατά τη διάρκεια της οποίας το υποσχέθηκε λήγει τον Αύγουστο ή, μήπως, ήξερε ότι θα ξαναβγεί και έδωσε παράταση στις υποσχέσεις του;    Β.Β. 

***  Η αστικοποίηση της Αριστεράς         
            Λοιπόν, λοιπόν, λοιπόν... Το σημερινό σημείωμα απευθύνεται προς εκείνους οι οποίοι έχουν ανοιχτό μυαλό, ευήκοα ώτα και δεν είναι οχυρωμένοι και αλαλάζοντες πίσω από κομματικές γραμμές. Απευθύνεται σε ελεύθερους ανθρώπους, χωρίς παρωπίδες. Σε σκεπτόμενους, με άλλα λόγια, αλλά με την πραγματική έννοια και σημασία της λέξης, έστω και αν διαφωνούν με όσα διαβάσουν. Αποτελεί τροφή για σκέψη και βαθύ προβληματισμό.
Και για να μπούμε στο δια ταύτα, μία από τις καλύτερες συνεντεύξεις που έχω διαβάσει τα τελευταία χρόνια ήταν αυτή του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, Τάκη Μπαλτάκου, στην εφημερίδα το «ΒΗΜΑ» της Κυριακής.
Ο κ. Μπαλτάκος, που δε χρειάζεται να αναφερθούμε στα πολιτικοϊδεολογικά του πιστεύω, καθότι γνωστός αντικομμουνιστής, λέει πράγματα που βάζουν το χέρι επί τον τύπο των ήλων. Όσοι αριστεροί, λοιπόν, ή κεντροαριστεροί νοιάζονται πραγματικά για το μέλλον του χώρου και του τόπου, ας ακυρώσουν τον εαυτό τους για λίγο, μπας και καταλήξουν σε χρήσιμα συμπεράσματα, διαφορετικά θα τα χαρακτηρίσουν ως προβοκατόρικα.
Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των εκλογών ο κ. Μπαλτάκος, αν και παραδέχεται ξεκάθαρα πως «πρόκειται για ιστορική στιγμή αναμφισβήτητα, καθώς πρώτη φορά η Κεντροαριστερά και η Αριστερά μπορούν να σχηματίσουν μια παντοδύναμη κυβέρνηση με 174 έδρες στη Βουλή, αν βέβαια διατηρήσουν στις εθνικές εκλογές τα ποσοστά των ευρωεκλογών», συμπεραίνει πως τελικά δε θα τα καταφέρουν. «Τι θέλετε να πείτε;», τον ερωτά ο Βασίλης Χιώτης και η απάντηση είναι ντιρέκτ και νοκ άουτ ταυτόχρονα: «Στους κόλπους της ευρύτερης Αριστεράς η αστικοποίηση αργά, μαυλιστικά και ανεπαίσθητα έχει προχωρήσει ως το μυελό των οστών. Οι ίδιοι δεν το νιώθουν αυτό, αλλά ένας έμπειρος παρατηρητής το βλέπει ξεκάθαρα. Έχουν “μαλακώσει” πολύ. Όταν έρθει η στιγμή για κρίσιμες αποφάσεις, θα σαστίσουν. Σαν ταλαντευόμενοι μεσοαστοί θα αντιδράσουν, αφού οι προλετάριοι σπανίζουν στην ηγεσία τους. Πόσοι από αυτούς γεννήθηκαν στα “Κουντουριώτικα”; Είναι μια ιστορική στιγμή, αλλά η Αριστερά θα αποτύχει στην αξιοποίησή της. Η κρυφή γοητεία της “αγοράς” είναι ανώτερη από τις υποσυνείδητες δυνατότητές τους. Είναι αποφασισμένοι, αλλά όχι σκληραγωγημένοι.»
Τα παραπάνω, για να τοποθετηθώ κιόλας, τα ενστερνίζομαι απολύτως. Πρόκειται, με άλλα λόγια, για την «κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας». Έτσι εξηγείται με τον πλέον σαφή τρόπο και το γιατί απέναντι στα μνημόνια, τα δεινά, τις αυτοκτονίες, ο κόσμος δε βγαίνει ορμητικά στους δρόμους να ανατρέψει τα πάντα και ο καθένας κοιτάει την πάρτη του. Ο Μπαλτάκος, τον συμπαθείς ή όχι, λέει τα πράγματα με τ’ όνομά τους για την Αριστερά όσο και για τη Δεξιά.
Στην ερώτηση, λοιπόν, αν μπορεί να ανακάμψει η Ν.Δ. στις εθνικές εκλογές, είναι «μπαμ»: «Ναι, αν απαλλαγεί από το θανάσιμο σφιχταγκάλιασμα με τη Μέρκελ, τον Ράιχενμπαχ και τους Γερμανούς».
Τέλος, για το αν πιστεύει ότι η Ν.Δ. πρέπει να προσφύγει σε πρόωρες εθνικές εκλογές, είναι αμείλικτος: «Γιατί; Για να τις χάσει; Για να φέρει την Αριστερά στην εξουσία; Χρειάζεται χρόνος για να ξεδιπλωθεί και να φθάσουν ως τα λαϊκά στρώματα η αναπτυξιακή προοπτική, η ελάφρυνση των φορολογικών βαρών και η έξοδος από τη λιτότητα».
Για όσους κατάλαβαν, ένθεν κακείθεν, έχει καλώς. Για τους υπόλοιπους, «... δε θα μπορέσουμε», κατά το άσμα. 

***  Ένας εσαεί παρατατικός…         
     Η είδηση πέρασε, λόγω της εκλογικής δίνης των ημερών, ψάχνοντας για τους χαμένους και τους κερδισμένους, στα «συνηθισμένα» της ημέρας. Είναι, όμως, έτσι; Ας τη δούμε πρώτα.
Ένα φαρμακευτικό σκεύασμα το οποίο χρησιμοποιείται ως θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας είναι δυνατόν να μας απελευθερώσει από τις πιο επώδυνες αναμνήσεις μας, σβήνοντάς τες από τον εγκέφαλό μας. Σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου Βιρτζίνια Κόμονγουελθ, το σκεύασμα, το οποίο ονομάζεται Fingolimod, μπορεί να μας απελευθερώσει ακόμα και από τις αναμνήσεις του φυσικού πόνου.
Οι ερευνητές ευελπιστούν ότι θα καταφέρουν να χρησιμοποιήσουν το ίδιο σκεύασμα και στον άνθρωπο (αφού πρώτα πλήρωσαν τη... νύφη τα ποντίκια)  προκειμένου να αφαιρέσουν από τη μνήμη του τις επώδυνες αναμνήσεις, αλλά και τα αρνητικά συναισθήματα που συνοδεύουν τα τραυματικά γεγονότα. Η διαδικασία, που λέγεται «εξουδετέρωση φόβου», πιθανώς να βοηθήσει πάσχοντες από μετατραυματικό στρες, φοβίες, διαταραχές της διατροφής, ακόμα και σεξουαλικά προβλήματα.
Κατά πάσα πιθανότητα, όμως, όπως παραδέχονται οι ερευνητές, δε θα είναι δυνατή η εξάλειψη συγκεκριμένων αναμνήσεων, χωρίς να επηρεαστούν ή ακόμα και να σβηστούν οι υπόλοιπες. Αυτά λέει η είδηση.
Επομένως, μπορούμε να πετάξουμε στον Καιάδα τον κονιορτό της μνήμης μας. Έχουμε τη δυνατότητα. Το ερώτημα που αναπόφευκτα ανακύπτει, ανεξάρτητα από την αποτελεσματικότητα του πειράματος: Είναι θεμιτό να κάνεις μοντάζ στις αναμνήσεις σου;
Για να είσαι σε θέση να απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα, πρέπει πρώτα να αξιολογήσεις τη σημασία της μνήμης. Αν, πράγματι, οι πράξεις, οι προσωπικότητές μας, η ίδια η αντίληψη του εαυτού μας, βασίζονται στις εμπειρίες μας και στις αναμνήσεις που έχουμε περισυλλέξει, η διαγραφή τους ισοδυναμεί με την καταστροφή ενός ολόκληρου κομματιού του εαυτού μας. Σαν να τραβάς ένα τούβλο από τα τείχη του κάστρου.
Υπάρχουν, βέβαια, και οι υπέρμαχοι της παντελούς εξολόθρευσης των διαβρωτικών αναμνήσεων που σε κρατούν ισόβια δέσμιο. Ενδεχομένως να είσαι καλύτερος άνθρωπος αν ξεχάσεις, π.χ., εκείνο τον ολέθριο καβγά με τον πατέρα στα 15 σου, ένα τροχαίο ή οτιδήποτε άλλο δυσάρεστο. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι μπορούμε να αλλάξουμε κάποιες από τις αναμνήσεις μας, χωρίς να αλλάξουμε θεμελιωδώς το ποιοι είμαστε ή το πώς συμπεριφερόμαστε. Άλλωστε, κανείς δεν έχει ποτέ «καθαρές» αναμνήσεις. Οι έρευνες καταδεικνύουν ότι όλες τις αναμνήσεις σου (καλές και κακές) στην πραγματικότητα τις αναπλάθεις με βάση τις νέες σου εμπειρίες. Αλλά και κανείς ποτέ δε λησμονεί πλήρως. Ακόμη και οι πάσχοντες από αμνησία, λένε οι ειδικοί, υπό κατάλληλες συνθήκες ενθυμούνται συναισθήματα του παρελθόντος.
Τελικά, θεωρούμε ότι, ακόμη και στην εποχή του Facebook και του Google, η μνήμη και η λήθη χρειάζονται σε κάθε ζώντα οργανισμό. Όπως το φως και το σκοτάδι.
Στο θεσπέσιο δοκίμιό του «Ιστορία και ζωή» ο Φρειδερίκος Νίτσε περιγράφει τη ζήλια του ανθρώπου για το ζώο που δε θυμάται αλλά ζει δεμένο στον «πάσσαλο της στιγμής». Μιλάει και για την παιδική ηλικία: «Το παιδί, το οποίο δεν έχει ακόμη παρελθόν ν’ απαρνηθεί, παίζει ανάμεσα στους φράκτες του παρελθόντος και του μέλλοντος σε κατάσταση τρισμακάριας τυφλότητας. Και όμως, το παιχνίδι του αυτό θα του το χαλάσουν πάρα πολύ νωρίς, θα το καλέσουν να βγει από τη λησμονησιά. Μαθαίνει τότε να ακούει τη λέξη “ήταν”, εκείνη τη συνθηματική λέξη με την οποία ο αγώνας, ο πόνος και ο κόρος αγγίζουν τον άνθρωπο για να του θυμίσουν τι είναι κατά βάθος η ύπαρξή του - ένας εσαεί παρατατικός».   του Αντώνη Πετρόγιαννη 
 
*** Απόρρητα έγγραφα της Bilderberg φανερώνουν πως τo ευρώ είχε σχεδιαστεί απο το 1955!
  , , ,  

Σημειώσεις ενός Αμερικάνου Γερουσιαστή που παρευρέθηκε σε διάσκεψη της Λέσχης Bilderberg το 1966 και αποκαλύπτει την ατζέντα των ελιτιστών για την εγκαθίδρυση μίας παγκόσμιας κυβέρνησης!
Γράφει ο Paul Joseph Watson (Prison Planet.com)
Απόδοση: ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Έχουμε πάρει εκατοντάδες έγγραφα από τη συνεδρίαση του 1966. Αυτό είναι ένα έγγραφο ντοκουμέντο του Wikileaks, για το οποίο θα γράψουμε πολλά περισσότερα άρθρα στις επόμενες μέρες.
Έγγραφα που διέρρευσαν από τη διάσκεψη της Λέσχης Bilderberg του 1966 που έλαβε αποκλειστικά το Infowars αποκαλύπτουν πώς ήδη πέντε δεκαετίες πριν, οι Γερουσιαστές των ΗΠΑ είχαν κατηχηθεί με την πεποίθηση ότι «ο εθνικισμός είναι επικίνδυνος» από τους ελιτιστές της Bilderberg, οι οποίοι πίσω από τις πλάτες των μελών τους σχεδιάζουν δολοπλοκίες υποστηριζόμενοι από τιτάνες του καπιταλισμού και της βιομηχανίας.
Πρόσφατα έγγραφα που διέρρευσαν από τις συνεδριάσεις έδειξαν πώς η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, σε αντίθεση με τον μύθο που παρουσιάζεται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι αποτελεί μια ακίνδυνη ομάδα ανθρώπων που απλώς συζητάνε,παρουσιάζει τη συναίνεση για τη λήψη των πολιτικών αποφάσεων, κάποιες δεκαετίες πριν.
Ένα σαφές παράδειγμα είναι η συνάντηση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ του 1955 που πραγματοποιήθηκε στο Garmisch-Partenkirchen στη Δυτική Γερμανία. Τα έγγραφα που διαβάστηκαν από το BBC και που αργότερα ελευθερώθηκαν από το Wikileaks αποκαλύπτουν πώς τα μέλη της Μπίλντερμπεργκ συζητούσαν για τη δημιουργία του ενιαίου νομίσματος ευρώ σχεδόν 40 χρόνια πριν από την ημερομηνία που επίσημα αυτό εισήχθη με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ το 1992.        
Τα έγγραφα που πήρε το Infowars είναι από τη συνάντηση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, που πραγματοποιήθηκε στο Βισμπάντεν της Γερμανίας στα τέλη του Μαρτίου του 1966 .. Τα αρχεία με την ένδειξη «προσωπικά και αυστηρά εμπιστευτικά,» και «όχι για δημοσίευση, είτε εν όλω είτε εν μέρει». Αποκαλύπτουν την ατζέντα της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ για την κουβέντα που έγινε εκείνο το έτος μαζί με χειρόγραφες σημειώσεις του Δημοκρατικού Γερουσιαστή των ΗΠΑ της Οκλαχόμα Fred R. Harris, (φώτο), ο οποίος παρευρέθηκε στη συνεδρίαση.
Στους συμμετέχοντες στη διάσκεψη του 1966 περιλαμβάνονται γνωστές προσωπικότητες όπως ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ, ο Zbigniew Brzezinski, και ο John J. McCloy, ο οποίος υπηρέτησε στην Επιτροπή Warren και ήταν μέλος της ομάδας γερόντων δημιουργίας εξωτερικής πολιτικής που ονομάστηκε «Οι Σοφοί» (“The Wise Men”).
Ο Harris ήταν Γερουσιαστής λιγότερο από δύο χρόνια πριν προσκληθεί στη Μπίλντερμπεργκ, γεγονός που υποδηλώνει ότι τον βολιδοσκοπούσαν για πιθανή άνοδο σε υψηλότερη θέση. Ο πρώην γερουσιαστής είναι ακόμα εν ζωή (γεννήθηκε το 1930) και σήμερα εργάζεται ως καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Νέου Μεξικού.
   Ανάμεσα στα έγγραφα είναι και η επίσημη πρόσκληση που έλαβε ο Harris από τον Πρίγκιπα Μπέρνχαρντ (Bernhard) της Ολλανδίας, (φώτο), ιδρυτή της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ και μέλος του γερμανικού ναζιστικού κόμματος. Η επιστολή υπογράφεται προσωπικά από τον Πρίγκιπα.
Το πιο ανησυχητικό τμήμα των ιδιόχειρων σημειώσεων του Harris αφορά ένα λόγο που εκφώνησε κατά τη διάρκεια της διάσκεψης της Bilderberg από το πρώην μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος και ηγέτη συνδικαλιστή, Walter P.Reuther, ο οποίος ήταν πολιτικά ενεργός από τη δεκαετία του 1930 μέχρι το θάνατό του το 1970. ο Reuther ήταν μια ηγετική δύναμη στους Ενωμένους Εργάτες της Αυτοκινητοβιομηχανίας (UAW) και αργότερα βοήθησε στη συγκρότηση της Διεθνούς Συνομοσπονδίας των Ελεύθερων Συνδικάτων (International Confederation of Free Trade Unions).
Ο συντηρητικός Barry Goldwater (φωτο δεξιά) είχε κάποτε χαρακτηρίσει τον Reuther ως «πιο επικίνδυνη απειλή από το Σπούτνικ ή οτιδήποτε που μπορούσε η Σοβιετική Ρωσία να κάνει στην Αμερική». Ο Reuther εμφανίστηκε επίσης στη λίστα του περιοδικού Time με τους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους του 20ου αιώνα. 


Τα έγγραφα δείχνουν ότι ακόμη και ήδη από το 1966, οι εκπρόσωποι σωματείων, όπως ο Reuther, οι οποίοι αποκαλούσαν τους εαυτούς «σοσιαλιστές», πρόδιδαν τα μέλη τους με τα κρυφά σχέδια που έκαναν με τους ελιτιστές της Μπίλντερμπεργκ, πολλοί από τους οποίους ήταν τιτάνες του καπιταλισμού και της βιομηχανίας – κάτι που αποδεικνύει ότι το δίπολο αριστερά /δεξιά είναι μια απάτη.
Επιπλέον, Γερουσιαστές όπως ο Harris είχαν κατηχηθεί από τους ελιτιστές της Bilderberg, ότι η εθνική κυριαρχία πρέπει να σταματήσει και να αντικατασταθεί από ένα σύστημα παγκόσμιας διακυβέρνησης.
Οι σημειώσεις που έκανε ο Harris, ενώ ο Reuther έδινε την παρουσίασή του, δείχνουνπόσο οι της Μπίλντερμπεργκ ήταν πανικόβλητοι για μείωση της σημασίας του ΝΑΤΟκαι προσπαθούσαν να κατασκευάσουν μια νέα απειλή (τον εθνικισμό) για να ανυψώσουν τη σημασία του. «Το ΝΑΤΟ έχει προβλήματα, διότι μειώνονται οι συνήθεις φόβοι», γράφει.
Η κύρια απειλή για το στόχο της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ που είναι η εγκαθίδρυση μιας παγκόσμιας κυβέρνησης γίνεται σαφής στις σημειώσεις του Harris.
«Ο εθνικισμός είναι επικίνδυνος», (“Nationalism is dangerous”), γράφει.
Σε επιστολή που έστειλε ο Harris στον Reuther λίγες εβδομάδες μετά το συνέδριο, ο γερουσιαστής ευχαριστεί τον επικεφαλής της Ένωσης, γράφοντας, «Η Διάσκεψη της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ μου έδωσε μια πραγματική ευκαιρία να μάθω πολλά και να διευρύνω τους ορίζοντές μου. Ένα από τα αξιοσημείωτα κυριότερα σημεία της συνάντησης ήταν η ευκαιρία να σας γνωρίσω και να βρεθούμε μαζί».
Θα έχουμε πιο εκπληκτικές αποκαλύψεις από αυτά τα έγγραφα που διέρρευσαν τις επόμενες ημέρες.
Δείτε στιγμιότυπα από τα παρακάτω έγγραφα:
  

 
*** Το… Πείραμα της Μεσογείου 
 ,  

Ξεσηκώνονται οι Κρητικοί για τα χημικά της Συρίας – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στα Χανιά – Περίεργη σιωπή από την ελληνική κυβέρνηση
 Συλλαλητήριο κατά των χημικών θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στα Χανιά, στην οποία καλεί το Ανοιχτό Συντονιστικό όργανο, θέλοντας να συνεχίσει με αμείωτο ρυθμό τον αγώνα, την ώρα που οι πληροφορίες κάνουν λόγο για διάφορες δυσάρεστες εξελίξεις...
 Η επιχείρηση καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας στην Μεσόγειο, μόλις 200 μίλια νοτιοδυτικά της Κρήτης, της Πελοποννήσου και των Ιονίων νησιών, με δεδομένες τις επικρατούσες φυσικο-γεωγραφικές παραμέτρους, τοποθετεί την Ελλάδα στην πρώτη γραμμή κινδύνου.
 Οι αντιδράσεις κατοίκων, φορέων, επιστημόνων και οικολογικών οργανώσεων είναι τεράστιες. Η σιγή της ελληνικής κυβέρνησης και αρκετών μέσων ενημέρωσης, εκκωφαντική.
 Το πέπλο σιωπής γύρω από το τεράστιο θέμα με τα χημικά της Συρίας και την υδρόλυση στις ελληνικές θάλασσες (σε διεθνή ύδατα) ενισχύει τους προβληματισμούς που απ' την πρώτη στιγμή έχουν εκφραστεί. Εντύπωση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει προς κανέναν φορέα, η δε Βουλή και η Επιτροπή Περιβάλλοντος δείχνει να αδιαφορεί και γενικότερα έχει επιβληθεί ένα περίεργο καθεστώς συσκότισης γύρο από αυτό το θέμα.
Το ραντεβού της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των Κρητών έχει προγραμματιστεί για τις 7.30 το απόγευμα της Πέμπτης στην Πλατεία Αγοράς. Η διαδήλωση είναι μέρος των διαδοχικών κινητοποιήσεων που γίνονται τους τελευταίους μήνες ενάντια στην καταστροφή των χημικών στην Μεσόγειο. "Μοναδική οριστική λύση είναι όχι μόνο η τυπική απαγόρευση χρήσης όπλων χημικού πολέμου, αλλά η εφαρμογή μέτρων αποτροπής κατασκευής χημικών και πυρηνικών οπλοστασίων από όλες τις χώρες του πλανήτη", τονίζει το Ανοιχτό Συντονιστικό και στέλνει μήνυμα: "Λέμε 'όχι' σε όλους τους πολέμους".
Σε ανακοίνωση του το συντονιστικό κατά της καταστροφής των χημικών στη Μεσόγειο αναφέρει: «Δηλώνουμε πως όλοι εμείς που συμμετέχουμε ότι: Μοναδική οριστική λύση είναι όχι μόνο η τυπική απαγόρευση χρήσης όπλων χημικού πολέμου, αλλά η εφαρμογή μέτρων αποτροπής κατασκευής χημικών και πυρηνικών οπλοστασίων από όλες τις χώρες του πλανήτη. Λεμε ΟΧΙ σε όλους του πολέμους».
Ένας από τους επιστήμονες που έχουν διατρανώσει την αντίθεσή τους στην καταστροφή των χημικών στην περιοχή της Μεσογείου είναι ο καθηγητής του ΕΜΠ και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τους Οικολόγους Πράσινους κ. Βαγγέλης Πισσίας «Πριν μιλήσουμε για την στάση της Ελλάδας να χτυπήσουμε την καμπάνα για τον κίνδυνο που απειλεί τα οικοσυστήματα και την παράκτια οικονομία της κεντρο-ανατολικής Μεσογείου.
Η επιχείρηση καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας στην Μεσόγειο, μόλις 200 μίλια νοτιοδυτικά της Κρήτης, της Πελοποννήσου και των Ιονίων νησιών, με δεδομένες τις επικρατούσες φυσικο-γεωγραφικές παραμέτρους, τοποθετεί την Ελλάδα στην πρώτη γραμμή κινδύνου. Στη συνέχεια να διαχωρίσουμε την στάση της Ελλάδας, που εκφράζεται κυρίως μέσω της στάσης των πολιτών της, από την στάση των ελληνικών κυβερνήσεων, οι οποίες μετά την εκδήλωση της κρίσης, υποκύπτουν διαρκώς στην βούληση ξένων κέντρων απόφασης».
 Πως θα γίνει η καταστροφή
Η μεταφορά του μισού περίπου οπλοστασίου της Συρίας γίνεται από τη Λαττάκεια στο λιμάνι Τζιόια Τάουρο, στην Καλαβρία της Νότιας Ιταλίας (η μεταφορά έχει ξεκινήσει από τις αρχές Ιανουαρίου).
Από εκεί, τα χημικά θα φορτωθούν στο αμερικανικό πολεμικό πλοίο «Cape Ray». 
Το σκάφος στη συνέχεια θα πλεύσει προς μια ασαφώς προσδιορισμένη τοποθεσία σε διεθνή ύδατα, μεταξύ Ελλάδας, Ιταλίας και Λιβύης, όπου 64 ειδικοί από το Edgewood Chemical & Biological Center, το σημαντικότερο κέντρο ερευνών του στρατού των ΗΠΑ για βιολογικά και χημικά όπλα, θα καταστρέψουν το δηλητηριώδες φορτίο του. Η υδρόλυση, που επελέγη ως η καταλληλότερη μέθοδος για την καταστροφή των χημικών όπλων, έχει χρησιμοποιηθεί ουκ ολίγες φορές, κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Αμυνας, στο «Cape Ray» θα μεταφερθούν περίπου 700 τόνοι χημικών όπλων από τη Συρία – συγκεκριμένα, αέριο της μουστάρδας και μεθυλφωσφορικό διφλοορίδιο (DF), χημικό από τα οποίο παράγεται το σαρίν. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών, που δημοσιεύθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο, το καθεστώς Ασαντ διέθετε επίσης δεκάδες τόνους VX, που είναι δεκάδες φορές πιο φονικό από το σαρίν.
Αρχικές εκτιμήσεις των Αμερικανών ειδικών υπολόγιζαν τον χρόνο που θα απαιτούνταν για την καταστροφή των χημικών μέσω της υδρόλυσης στις 90 ημέρες. Προ δύο εβδομάδων, ο υποναύαρχος Ρόμπερτ Μπερκ, διοικητής των αμερικανικών ναυτικών δυνάμεων στην Ευρώπη και την Αφρική, δήλωσε στην εφημερίδα Guardian ότι η όλη διαδικασία θα διαρκέσει περίπου 60 ημέρες, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.
 Η περίεργη στάση της ελληνικής κυβέρνησης
Η υποχωρητική στάση της ελληνικής κυβέρνησης και πιο συγκεκριμένα του υπουργού Εξωτερικών Βαγγέλη Βενιζέλου έχει εξοργίσει τους κατοίκους της Κρήτης. 
Ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σε επιστολή στους φορείς της Κρήτης, όπου οι αντιδράσεις είναι οι πλέον έντονες, τόνισε ότι η αποτροπή της επιλογής της Μεσογείου δεν κατέστη δυνατή, κυρίως γιατί «δεν υπήρξε από άλλες μεσογειακές χώρες αντίδραση αντίστοιχη με την ελληνική» και διότι «οι καιρικές συνθήκες κρίνονται από τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Οπλων (ΟΑΧΟ) καταλληλότερες από αυτές του Ατλαντικού».
Ο αντίλογος από τον κ. Πισσία, που διδάσκει διαχείριση υδατικών πόρων στο Πολυτεχνείο, είναι ότι η περιοχή που έχει οριστεί «υποτίθεται ότι θα είναι περίπου 250 ναυτικά μίλια από την ακτή της Κρήτης, ενδεχομένως ώστε να είναι εγγυημένα εκτός της δικαιοδοσίας εθνικών νομοθεσιών, ακόμα και σε σχέση με αποκλειστικές οικονομικές ζώνες». «Σε κάθε περίπτωση», προσθέτει, οι απαντήσεις που παίρνουμε από τις αρμόδιες αρχές είναι αόριστες, ενώ δεν υπήρξε καμία διαφάνεια όσον αφορά την αξιολόγηση της ασφάλειας της μεθόδου που θα χρησιμοποιηθεί».

***  Οι Επιστήμονες Ανακάλυψαν Τι Σκοτώνει Τις Μέλισσες Και Είναι Χειρότερα Από Ότι Νομίζατε!!!
     1 σχόλιο

 Όπως έχουμε γράψει στο παρελθόν, ο μυστηριώδης μαζικός θάνατος μελισσών που γονιμοποιούν καλλιέργειες αξίας 30.000.000.000 δολαρίων  στις ΗΠΑ έχει αποδεκατίσει τον πληθυσμό των  Apis mellifera της Αμερικής  που ένας κακός χειμώνας θα μπορούσε να οδηγήσει τα χωράφια σε αγρανάπαυση .Τώρα, μια νέα μελέτη έχει επισημάνει μερικές από τις πιθανές αιτίες των θανάτων των μελισσών και τα μάλλον τρομακτικά αποτελέσματα δείχνουν ότι η αποφυγή του beemageddon θα είναι πολύ πιο δύσκολη από ό, τι εθεωρείτο μέχρι σήμερα.
Οι επιστήμονες παλεύουν για να βρουν το έναυσμα για τη λεγόμενη διαταραχή κατάρρευσης αποικίας (CCD), που έχει εξαφανίσει περίπου 10 εκατομμύρια μελίσσια, αξίας 2 δισ. δολαρίων, κατά τα τελευταία έξι χρόνια. Στους ύποπτους έχουν συμπεριληφθεί τα φυτοφάρμακα, τα νοσογόνα παράσιτα και η κακή διατροφή. Αλλά σε μια πρώτη αυτού του είδους μελέτη που δημοσιεύεται σήμερα στο περιοδικό PLoS ONE , οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ και του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ έχουν εντοπίσει μία ποικιλία φυτοφαρμάκων και μυκητοκτόνων που μολύνουν τη γύρη που συλλέγουν οι μέλισσες για να τροφοδοτήσουν τις κυψέλες τους. Τα ευρήματα ανοίγουν νέους δρόμους για τους οποίους μεγάλος αριθμός μελισσών πεθαίνουν αν και  δεν προσδιορίζουν τη συγκεκριμένη αιτία της CCD, όπου μια ολόκληρη κυψέλη πεθαίνει ταυτόχρονα.
Όταν οι ερευνητές συνέλεξαν γύρη από τις κυψέλες στην ανατολική ακτή, επικονίασης cranberry,  καρπουζιού και άλλων καλλιεργειών και  την τροφοδότησαν  σε υγιείς μέλισσες, αυτές έδειξαν μια σημαντική μείωση στην ικανότητά τους να αντισταθούν σε μόλυνση από ένα παράσιτο που ονομάζεται Nosema ceranae .Το παράσιτο έχει εμπλακεί σε διαταραχή κατάρρευσης αποικίας αν και οι επιστήμονες φρόντισαν να επισημάνουν ότι τα ευρήματά τους δεν συνδέουν άμεσα τα φυτοφάρμακα με διαταραχή κατάρρευσης αποικίας (CCD).
Η γύρη μολύνθηκε κατά μέσο όρο με εννέα διαφορετικά παρασιτοκτόνα και μυκητοκτόνα αν και οι επιστήμονες ανακάλυψαν 21 γεωργικές χημικές ουσίες σε ένα δείγμα. Οι επιστήμονες εντόπισαν οκτώ AG χημικές ουσίες που σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης από το παράσιτο.
Πιο ανησυχητικό, οι μέλισσες που έφαγαν γύρη που ήταν μολυσμένη με μυκητοκτόνα ήταν τρεις φορές πιο πιθανό να έχουν μολυνθεί από το παράσιτο. Η ευρέως χρησιμοποίηση  μυκητοκτόνων πιστευόταν ότι είναι αβλαβή για τις μέλισσες, καθώς είναι σχεδιασμένα να σκοτώνουν μύκητες και όχι έντομα, σε καλλιέργειες όπως τα μήλα.
"Υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι τα μυκητοκτόνα μπορούν να επηρεάζουν τις μέλισσες  και νομίζω ότι αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι η ανάγκη να επανεκτιμηθεί πώς θα γίνεται η επισήμανση αυτών των γεωργικών χημικών ουσιών," δήλωσε στο Quartz ο Dennis vanEngelsdorp, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης.
Οι ετικέτες στα φυτοφάρμακα προειδοποιούν τους αγρότες να μην ψεκάζουν όταν οι μέλισσες γονιμοποιούν  στην περιοχή, αλλά τέτοιες προφυλάξεις δεν έχουν εφαρμοστεί στα μυκητοκτόνα.
Οι πληθυσμοί των μελισσών είναι τόσο χαμηλοί στις ΗΠΑ που χρειάζεται επί πλέον ένα 60% των αποικιών που επιβιώνουν της χώρας μόνο για να γονιμοποιήσουν μία καλλιέργεια με αμύγδαλα στην Καλιφόρνια.  Και αυτό δεν είναι απλώς ένα  πρόβλημα της δυτικής ακτής - η California προμηθεύει το 80% των αμυγδάλων στον κόσμο, μια αγορά αξίας 4 δισ. δολαρίων.
Τα τελευταία χρόνια, μια κατηγορία χημικών που ονομάζονται νεονικοτινοειδή έχει συνδεθεί με τους θανάτους των μελισσών και τον Απρίλιο οι ρυθμιστές  απαγόρευσαν τη χρήση των γεωργικών φαρμάκων για δύο χρόνια στην Ευρώπη, όπου οι πληθυσμοί μελισσών έχουν επίσης πέσει κατακόρυφα. Αλλά ο vanEngelsdorp, ένας βοηθός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Maryland, λέει ότι η νέα μελέτη δείχνει ότι η αλληλεπίδραση πολλών φυτοφαρμάκων επηρεάζει την υγεία των μελισσών.
"Το θέμα των φυτοφαρμάκων από μόνο του είναι πολύ πιο περίπλοκο από ό, τι μας έχουν οδηγήσει να πιστεύουμε», λέει. «Είναι πολύ πιο περίπλοκο από ό, τι ένα μόνο προϊόν, το οποίο σημαίνει βέβαια ότι η λύση δεν έγκειται στην απαγόρευση μόνο μίας κατηγορίας προϊόντος."
Η μελέτη διαπίστωσε και μια άλλη επιπλοκή στις προσπάθειες σωτηρίας των μελισσών: Οι Αμερικάνικες μέλισσες, που είναι απόγονοι των ευρωπαϊκών μελισσών, δεν φέρνουν στην κυψέλη γύρη  από τις καλλιέργειες της Βόρειας Αμερικής , αλλά συλλέγουν τροφή  από τα κοντινά ζιζάνια και τα αγριολούλουδα. Αυτή η γύρη, ωστόσο, ήταν επίσης μολυσμένη με παρασιτοκτόνα, ακόμη και όταν τα φυτά αυτά δεν ήταν ο στόχος του ψεκασμού.
«Δεν είναι σαφές κατά πόσον τα φυτοφάρμακα παρασύρονται πάνω σε αυτά τα φυτά, αλλά πρέπει να ληφθεί μια νέα ματιά στις γεωργικές πρακτικές ψεκασμού», λέει ο vanEngelsdorp.      Από qz
Aπόδοση Κειμένου dorieas       ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ 
THE CURIOSITY OF CAT
***  Δικαίωση της Ισλανδίας για διαγραφή χρέους χωρίς αποζημίωση
    
Απόφαση κόλαφος για τους δανειστές της Ισλανδίας. Η Ισλανδία είχε το δικαίωμα, όταν οι τράπεζές της κατέρρευσαν τον Οκτώβριο του 2008, να αρνηθεί να αποζημιώσει τους ξένους επενδυτές, αποφάνθηκε σήμερα το δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Ανταλλαγών (AELE).
Το δικαστήριο απέρριψε τα επιχειρήματα που παρουσίασαν η Βρετανία και η Ολλανδία, αναφέρεται στη σχετική δικαστική απόφαση.
Η απόφαση αναμενόταν για να γίνει γνωστό αν οι χρεοκοπημένες τράπεζες πρέπει ή όχι να διασώζονται με δημόσιο χρήμα.

Χιλιάδες άνθρωποι που είχαν πάρει στεγαστικά δάνεια σε ξένα νομίσματα, όσο η ισλανδική Κορώνα ήταν σκληρό νόμισμα, βρέθηκαν να χρωστούν πολύ περισσότερα χρήματα, και οι κατοικίες τους να αξίζουν πολύ λιγότερο, όταν κατέρρευσαν οι τράπεζες και η οικονομία της χώρας, ενώ έπρεπε να πληρώνουν μεγαλύτερη δόση κάθε μήνα.
Σε ακόμη χειρότερη κατάσταση βρέθηκαν οι ιδιοκτήτες κατοικιών που είχαν αγοραστεί με κυμαινόμενο επιτόκιο, καθώς οι τιμές των κατοικιών και οι μισθοί έπεφταν, ενώ ο πληθωρισμός είχε πάρει την ανιούσα. Η κατάσταση αυτή προκάλεσε γενική αγανάκτηση, τόσο εναντίον των τραπεζών όσο και της τότε κυβέρνησης.
    
Οι κερδοσκόποι έχασαν τα πάντα κάτι που σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι δεν φορτώθηκαν τα χρέη των τραπεζών. Οι Βρετανοί και Ολλανδοί "παίκτες" σε μετοχές και ομόλογα τραπεζών της Ισλανδίας, έχασαν όλα τους τα χρήματα, σχεδόν 4 δισ. στερλίνες. Το Λονδίνο και η Χάγη αναγκάστηκαν να πληρώσουν το σύνολο των αποζημιώσεων.
Μετά την χρεοκοπία της μεγαλύτερης ιδιωτικής τράπεζας της χώρας, της Landsbanki, η Ισλανδία αναγκάσθηκε να εθνικοποιήσει επειγόντως το τραπεζικό σύστημά της, χωρίς να μπορεί να απαντήσει στις ανησυχίες των καταθετών της Icesave, μιας "on-line" τράπεζας θυγατρικής της Landsbanki την οποία προτιμούσαν οι βρετανοί και οι ολλανδοί αποταμιευτές. Την εποχή του κραχ, η Icesave είχε καταθέσεις σχεδόν 4 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Οι κυβερνήσεις της Βρετανίας και της Ιρλανδίας είχαν αποζημιώσει τότε πλήρως τους αποταμιευτές της Icesave και στη συνέχεια είχαν στείλει το λογαριασμό στο Ρέικιαβικ.
Oμως το 2010 και στη συνέχεια το 2011 οι Ισλανδοί είχαν αρνηθεί με δημοψήφισμα τις ρυθμίσεις της αποζημίωσης που είχαν συμφωνηθεί με το Λονδίνο και τη Χάγη, υποστηρίζοντας δεν έχουν τη νομική υποχρέωση να αναλάβουν τις ζημιές μιας ιδιωτικής τράπεζας.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσέφυγε στο δικαστήριο της AELE για παραβίαση της ευρωπαϊκής οδηγίας σχετικά με την εγγύηση των καταθέσεων, η οποία υποχρεώνει να εξασφαλίζεται ένα ελάχιστο 20.000 ευρώ σε κάθε καταθέτη μιας τράπεζας που χρεοκοπεί.
Σύμφωνα με την Ισλανδία, η ευρωπαϊκή οδηγία υποχρεώνει το κράτος να δημιουργήσει ένα ταμείο εγγύησης των καταθέσεων, αλλά όχι να το εγγυηθεί με δημόσια χρήματα.
Κ.Σ. -με πληροφορίες ΑΠΕ και BBC

*** «
 Ο Καυσοκαλυβίτης Γέροντας Συμεών ο τυφλός
«Αν ο Χριστός είναι το φως του κόσμου, τότε εκείνοι που δεν τον βλέπουν είναι οπωσδήποτε τυφλοί. »      ——————————————————–
Χαράσσοντας τα τόσο λίγα για τούτη την μοναδική ανά το Αγιονόρος έπ’ ονόματι του Συμεώνος του Νέου Θεολόγου ταπεινή καλύβα, χρέος ιερό με ωθεί στο να διαλάβω δυο λέξεις και για τον προκάτοχο Γέροντα Συμεών (Γεώργιος Κανάτσος του Εμμανουήλ και της Ελένης, εκ Ραιδεστού Θράκης, γεν. το 1904, προσ. 1933, κουρ. 1935, κοιμ. 12-3-198, τον καλοπροαίρετο, υποχωρητικό, φιλάδελφο και αγαθώτατο προς πάντας.

Παραχωρήσει Θεού, στα τελευταία του χρόνια είχε χάσει το φως των οφθαλμών του, και έτσι ο βίος του στα κρημνώδη Καυσοκαλύβια απέβη, πέρα του φύσει και θέσει σκληρός, αφεγγής και κινδυνώδης. Καθόλου δεν βαρυγκώμησε όμως ο αείμνηστος. Απ’ εναντίας εξέλαβε το πάθημα ως θεία επίσκεψι και ειδική οικονομία, και αφού έβαλε νέα αρχή για τα αφορώντα την σωτηρία του έστρεψε το φρόνημα, τον νου και το όμμα της καρδιάς του στης ψυχής του τα ενδότερα, τα φωταυγή και ουρανοσήμαντα, και με την δύναμι της αδιάλειπτου προσευχής γνώρισε, χάριτι Θεού, της χαρμολύπης την ανεκτίμητη αξία, ώστε την βαναυσότητα της τυφλότητας που ήρθε, όχι απλώς εξισορρόπησε, αλλά υπερκέρασε η ηδύτης της προγεύσεως των μελλόντων αγαθών.
Κοινή ήταν η πεποίθησις των Καυσοκαλυβιτών συνασκητών του, ότι ο Πανάγαθος Θεός του δώρισε το τόσο επαινετό απʼ τους αγίους πατέρας χάρισμα των δακρύων. Και ήταν να ζηλεύης τα τέτοια μάτια του, τα οποία δακρυρροώντας αενάως προς τα έξω αποδείκνυαν τα πνευματικώς και θείως δρώμενα και βιούμενα έσω…
Και ήταν ευλογία Θεού για τον κάθε αδελφό και πατέρα ή και ευλαβή επισκέπτη, όταν τον πλησίαζε, καθήμενον συνήθως σε σπιθαμιαίο σκαμνάκι ή στου κατωφλίου της καλύβας του τα παραδίπλα μ’ ακουμπισμένη την πλάτη του στην τοιχοπαραστάδα, για… ανάπαυσι και σιγουριά και για ψηλαφητώς αλάνθαστο αφετηριακό προσανατολισμό του…«κουβαράκι» χαριτωμένο· Και ήταν τα λόγια και οι συμβουλές του για τον καθένα νέκταρ ήδύτατο, νάμα μεθευχαριστιακό και ουράνιο μάννα…   Χρυσόστομος Λαυριώτης (επ.Ροδοστόλου)  Ωδή στα Αμάραντα Άνθη του Αθωνα.

*** Αθλητική  ενημέρωση  :

*** Σε   φιλικό  στην Αμερική:   ΕΛΛΑΔΑ -ΝΙΓΗΡΙΑ  0-0 .- ^
Mundial 2014: Ελλάδα-Νιγηρία 0-0 (vids+pics)
Ελλάδα: Γλύκος (46’ Καπίνο), Βύντρα, Τζαβέλλας, Μόρας, Μανωλάς, Σάμαρης (62’ Τζιόλης), Ταχτσίδης, Καραγκούνης (46’ Κονέ), Φετφατζίδης (74’ Σαμαράς), Χριστοδουλόπουλος (80’ Σαλπιγγίδης), Γκέκας (62’ Μήτρογλου)
Νιγηρία: Ενιάμα, Ετσιεγίλε (40’ Κούνλε), Άμπροουζ, Ομερούο, Ομποαμπόνα (46’ Γιόμπο), Μίκελ, Μόουζες, Ονάζι, Οντεμβιγκί (54’ Μπαμπατούντε), Εμενίκε (77’ Νουόφορ), Μούσα (46’ Ουτσέμπο)

~**  VIDEO  από Φιλικό αγώνα ΕΛΛΑΣ –ΝΙΓΗΡΙΑ  0-0 στις Η.Π.Α.3/6/2014 :

~ 1o. -  http://youtu.be/rzckaBDWalk ,     


~2o   . -  http://youtu.be/sAPd6glJ8uk ,    


~ 3o. -  http://youtu.be/1obscbSbWvU ,  


4o .-     http://youtu.be/WRL1vuXPuZ0 ,


5o .- http://youtu.be/aZuon166ZMQ ,


6o.-  http://youtu.be/JrY5Nb5g9iA ,


 *** Σήμερα  5η  αναμέτρηση  για  ανάδειξη  Πρωταθλητή  Ελλάδας  στην Α1 στο  Ελληνικό Μπάσκετ :   Ο  ΤΕΛΙΚΟΣ  ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ !!!
~  Οι «πράσινοι» διεκδικούν το 34ο πρωτάθλημα Ελλάδας και οι «ερυθρόλευκοι» το 11ο στην Ιστορία τους.
 Ο… τελικός των Τελικών! 
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   82-71 , ( 53-32) .- ^
Τα  δεκάλεπτα  : 28-19, (53-32) ,70-56 , 82-71 .- ^
~*  Οι διαιτητές του 5ου τελικού της Α1  :  Χριστοδούλου, Αναστόπουλος και Φούφης
 Οι αρχικές πεντάδες:
ΠΑΟ: Ούκιτς, Διαμαντίδης, Ματσιούλις, Γκιστ και Λάσμε
ΟΣΦΠ: Μάντζαρης, Σπανούλης, Λοτζέσκι, Πρίντεζης και Σίμονς
Η 12άδα του Παναθηναϊκού: Διαμαντίδης, Φώτσης, Κάρι, Ράιτ, Γκιστ, Λάσμε, Παππάς, Γιάνκοβιτς, Ούκιτς, Μπράμος, Ματσιούλις, Μαυροκεφαλίδης
Η 12άδα του Ολυμπιακού: Σπανούλης, Μάντζαρης, Σερμαντίνι, Ντάνστον, Κόλινς, Σλούκας, Λοτζέσκι, Πέτγουεϊ, Πρίντεζης, Περπέρογλου, Σίμονς, Παπαπέτρου .-

~ **  Η  σειρά  των  πέντε  5  τελικών  :
1ος  αγώνας  :ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  59-56 .- ^
2ος  αγώνας  : ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 89-64 .- ^
3ος  αγώνας  : ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 64-69 .- ^ {Πέμπτη 29/05/2014}
4ος  αγώνας : ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  65-67 .- ^  {Κυριακή 01/06/2014}
5ος  αγώνας : ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  82-71 .-  ^ {Τετάρτη 04/06/2014}
 ~ Βίντεο  από τον 5ο  τελικό που  στέφεται  πρωταθλητής Ελλάδας  2013-14 ο ΠΑΟ  :
~** Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός   82-71 4/6/2014 ΠΑΟ  Πρωταθλητής : http://youtu.be/pUrFkoL8sRw ,

~**  ΠΑΟ-ΟΣΦΠ  82-71  4/6/2014     Πρωταθλητής  ΠΑΟ νταμπλούχος 2014 : http://youtu.be/tmwJJC8REM4 ,


~** ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   πρωταθλητής  Ελλάδας 04/06/2014 ,  απονομή 2013-14 : http://youtu.be/pVZeye-Lvas ,


~ Είναι  ο  34ος  τίτλος  για  των  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ !!
 ~ ** ΠΑΟ πρωταθλητής  2013-14 δηλώσεις Ματσιούλη , Δ.Διαμαντίδη , Φ. Αλβέρτη ,Θ. Γιαννακόπουλου : http://youtu.be/UET2r8GACMg  ,

 

~** ΠΑΟ-ΟΣΦΠ  82-71  5ος  αγώνας Τε 4/6/2014 φάσεις  : http://youtu.be/9nMl3yPIzaw ,


*** ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Χριστοδούλου, Αναστόπουλος και Φούφης
Τα δεκάλεπτα: 28-19, 53-32, 70-56, 82-71
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φραγκίσκος Αλβέρτης): Μπράμος, Κάρι 5, Φώτσης 10, Ούκιτς 9 (1), Λάσμε 8, Μαυροκεφαλίδης 8, Διαμαντίδης 11 (1), Γκιστ 9 (1), Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 15 (1), Ράιτ 7.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ, Σερμαντίνι, Ντάνστον 11, Σπανούλης 6, Περπέρογλου 7 (1), Σλούκας, Κόλινς 11 (1), Σίμονς, Λοτζέσκι 17 (2), Πρίντεζης 16, Μάντζαρης 3 (1).

ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΗΝ Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ
 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ
1927-28: Ηρακλής
1928-29: Πανελλήνιος
1929-30: Άρης
1931-34: Δεν έγινε
1934-35: Ηρακλής
1935-36: Νήαρ Ηστ
1936-37: Πανεπιστήμιο Αθηνών
1937-38: Δεν έγινε
1938-39: Πανελλήνιος
1939-40: Πανελλήνιος
1941-45: Δεν έγινε
1945-46: Παναθηναϊκός
1946-47: Παναθηναϊκός
1947-48: Δεν έγινε
1948-49: Ολυμπιακός
1949-50: Παναθηναϊκός
1950-51: Παναθηναϊκός
1951-52: Δεν έγινε
1952-53: Πανελλήνιος
1953-54: Παναθηναϊκός
1954-55: Πανελλήνιος
1955-56: Δεν έγινε
1956-57: Πανελλήνιος
1957-58: ΑΕΚ
1958-59: ΠΑΟΚ
1959-60: Ολυμπιακός
1960-61: Παναθηναϊκός
1961-62: Παναθηναϊκός
1962-63: ΑΕΚ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ
1963-64: ΑΕΚ
1964-65: ΑΕΚ
1965-66: ΑΕΚ
1966-67: Παναθηναϊκός
1967-68: ΑΕΚ
1968-69: Παναθηναϊκός
1969-70: ΑΕΚ
1970-71: Παναθηναϊκός
1971-72: Παναθηναϊκός
1972-73: Παναθηναϊκός
1973-74: Παναθηναϊκός
1974-75: Παναθηναϊκός
1975-76: Ολυμπιακός
1976-77: Παναθηναϊκός
1977-78: Ολυμπιακός
1978-79: Άρης
1979-80: Παναθηναϊκός
1980-81: Παναθηναϊκός
1981-82: Παναθηναϊκός
1982-83: Άρης
1983-84: Παναθηναϊκός
1984-85: Άρης
1985-86: Άρης

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α1 ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ
1986-87: Άρης
1987-88: Άρης
1988-89: Άρης
1989-90: Άρης
1990-91: Άρης
1991-92: ΠΑΟΚ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α1 ΑΝΔΡΩΝ
1992-93: Ολυμπιακός
1993-94: Ολυμπιακός
1994-95: Ολυμπιακός
1995-96: Ολυμπιακός
1996-97: Ολυμπιακός
1997-98: Παναθηναϊκός
1998-99: Παναθηναϊκός
1999-00: Παναθηναϊκός
2000-01: Παναθηναϊκός
2001-02: ΑΕΚ
2002-03: Παναθηναϊκός
2003-04: Παναθηναϊκός
2004-05: Παναθηναϊκός
2005-06: Παναθηναϊκός
2006-07: Παναθηναϊκός
2007-08: Παναθηναϊκός
2008-09: Παναθηναϊκός
2009-10: Παναθηναϊκός
2010-11: Παναθηναϊκός
2011-12: Ολυμπιακός
2012-13: Παναθηναϊκός
2013-14: Παναθηναϊκός

***  Σήμερα οι… απαντήσεις για τη μετακίνηση στο γήπεδο του Μεσσηνιακού         
           
Ήρθε η ώρα των απαντήσεων απέναντι στο σενάριο μετακίνησης – επιστροφής της ομάδας της Καλαμάτας στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, καθώς σήμερα θα λυθούν, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τα όποια ερωτηματικά υπάρχουν. Ο πρόεδρος της Μαύρης Θύελλας Γιώργος Ράλλης, προτίθεται να παραστεί στο συμβούλιο της διοίκησης των «πρασίνων», προκειμένου να μεταφέρει την τελευταία πρόταση της Καλαμάτας. Πρόταση, που όμως μας ξεκαθάρισε είναι συμφέρουσα και για τις δύο πλευρές κάτι που τον κάνει αισιόδοξο για θετική ολοκλήρωση των επαφών… «Η αρχική μας πρόταση φαίνεται πως δεν απέδωσε, όμως νομίζω ότι αυτή που θα καταθέσουμε θα βοηθήσει στο να βρεθεί η χρυσή τομή και ευελπιστώ ότι θα γίνει. Είμαστε διατεθειμένοι να δίνουμε το 8-10% από τις εισπράξεις των εντός έδρας αγώνων μας στη διοίκηση του Μεσσηνιακού και το ποσό αυτό είμαι βέβαιος ότι καλύπτει τις απαιτήσεις τους. Συν τοις άλλοις, θα υπάρχουν κανονικά οι ταμπέλες – διαφημίσεις τους στα εντός έδρας παιχνίδια της Καλαμάτας και αυτό αποτελεί σίγουρα ένα επιπλέον όφελος. Νομίζω ότι υπάρχει καλή διάθεση και μπορούμε να τα βρούμε. Σ’ αυτές τις δύσκολες περιόδους, θα λέγαμε ότι πρόκειται για υπέρβαση», δήλωσε με σαφή τρόπο ο πρόεδρος της Μαύρης Θύελλας, φροντίζοντας να μεταφέρει το κλίμα που υπάρχει για το συγκεκριμένο θέμα.
Ν’ αναφέρουμε ότι στη σχετική συμφωνία υπάρχει η χρησιμοποίηση του γηπέδου του Μεσσηνιακού για μία προπόνηση από την πλευρά της  Καλαμάτας, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστεί η ομάδα να βρει άλλους χώρους για να βγάλει τη χρονιά. Μια λύση είναι σίγουρα το Δημοτικό Στάδιο, όπως  λύση αποτελεί και η δημιουργία του προπονητηρίου στα Παλιάμπελα, εκεί όπου ο Δήμος έχει παραχωρήσει χώρο στην ομάδα της Καλαμάτας προκειμένου να τον εκμεταλλευτεί.
  «Σαν Καλαμάτα δεν μας φοβίζει κανείς όμως υπολογίζουμε τους πάντες»
Ένα στοιχείο που αρχίζουν σιγά σιγά να σκέπτονται από τους φίλους της Μαύρης Θύελλας, είναι αυτό της συνύπαρξης τη νέα σεζόν με την ομάδα της Σπάρτης, της οποίας ηγείται ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Ζητήσαμε από τον Γιώργο Ράλλη να τοποθετηθεί επί του θέματος και η απάντησή του ήρθε να ταυτιστεί με την άποψη που έχουν οι περισσότεροι από τους φίλους της Καλαμάτας… «Σαν Καλαμάτα δεν μας φοβίζει κανείς. Η αλήθεια είναι ότι δεν φοβάμαι καμία ομάδα, όμως υπολογίζω τους πάντες και αυτό οφείλουμε να κάνουμε ως σωματείο».
Του Νίκου Μπαλόπουλου

***  Γιώργος Λαζαρίδης: «Η ζωή "όρια" του πρωταθλητισμού και της αναπηρίας»         
   
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΣΤΟ NEWS247 ΚΑΙ ΤΗ ΜΙΚΑ ΚΟΝΤΟΡΟΥΣΗ
 ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΥ ΤΕΝΙΣΤΑ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ ΣΤΟ TEDx ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

 Από τα φοιτητικά έδρανα, στην επιπολαιότητα μιας βραδιάς που του στέρησε και τα δύο του πόδια. Ο Γιώργος Λαζαρίδης ξεπέρασε ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό και με μοναδικό όχημα το πείσμα και το "καρότσι" του, κατέκτησε τον κόσμο του τένις
Στην προσπάθεια να ξεπεράσει τα όριά του, κατέπληξε ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό.
Το ταξίδι του Έλληνα πρωταθλητή και μέλους της Εθνικής Ομάδας τένις με αμαξίδιο Γιώργου Λαζαρίδη για την κορυφή και τις απανωτές διακρίσεις σε κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις, ξεκίνησε λίγο παράδοξα. Από την άτυχη στιγμή ενός τροχαίου... που του στέρησε σχεδόν τη μισή του ζωή. Για την ακρίβεια, και τα δύο του πόδια. Αλλά δεν το έβαλε κάτω, αποδεικνύοντας περίτρανα στον προπονητή του, στην οικογένεια του, σε φίλους και γνωστούς ότι ο άνθρωπος, στην προσπάθειά του να πετύχει, δεν σταματά. Ακόμα κι αν έχει καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι.
Λίγες μέρες πριν την 3η ετήσια διοργάνωση του TEDx Καλαμάτας, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουνίου, 2014, στις 20:30 το βράδυ, στο Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης και στην οποία ο Λαζαρίδης θα συμμετάσχει ως ομιλητής, το WE του NEWS 247 ήρθε σε επικοινωνία με τον Έλληνα αθλητή.
  -Από το τροχαίο, σε διεθνή τουρνουά τένις με "όχημα" ένα καρότσι και προσαρμογή σε μια καινούργια ζωή, καθώς ζει και εργάζεται σε αναπηρικό καροτσάκι και ταυτόχρονα, δεν σταματάει να ονειρεύεται και να φιλοδοξεί…
 «Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι η ζωή είναι πολύ μικρή για να είμαστε μίζεροι. Δεν μπορώ τους ανθρώπους που τα έχουν όλα, αλλά κάθονται σε μία καρέκλα και μοιρολατρούν», μάς λέει ο Γιώργος που πλέον έχει προσαρμοστεί
«Ζω με την ελπίδα ότι θα ξαναπερπατήσω. Και οι δικοί μου αυτό μου λένε. Ότι κάποια στιγμή, θα το πετύχω και αυτό. Αλλά η αλήθεια είναι ότι ζω αρμονικά με την αναπηρία μου. Έχουν περάσει 20 και παραπάνω χρόνια από εκείνη την βραδιά, η ζωή μου όλη έχει προσαρμοστεί με βάση αυτό το δεδομένο, έχω αλλάξει συνήθειες, έχω αλλάξει παρέες, κάνω άλλα πράγματα, δεν με ενοχλεί πια.
Και μπορεί όταν είσαι μόλις 19 ετών, η είδηση της παράλυσης των μυών της σπονδυλικής στήλης - ή ακόμα χειρότερα, ότι η μέση σου έχει κοπεί στα δύο - να ακούγεται σχεδόν εξωφρενική, αλλά «ο καθένας από εμάς ειλικρινά κρύβει τόση δύναμη μέσα του, που (σχεδόν) πρέπει να πάθεις κάτι, για να τεστάρεις τα όρια των αντοχών σου. Και εγώ το αντιμετώπισα. Από τις στάχτες σου, μπορεί να ξαναγεννηθείς».
  -Αν και δεν μπορεί να αποκαλύψει ολόκληρη την ομιλία του στο TEDx Καλαμάτας, Ο Έλληνας πρωταθλητής μάς δίνει μία γενική ιδέα από το τι πρόκειται να παρακολουθήσουν χιλιάδες κόσμου που θα παραβρεθούν το επόμενο Σαββατοκύριακο στην εκδήλωση.
«Αρχικά θα περιγράψω πως η αγάπη μου για το τένις ξεκίνησε σε σχετικά μεγάλη ηλικία. Στα 32 μου. Παλιότερα έπαιζα μπάσκετ σε επαγγελματικό επίπεδο, αλλά το αδιέξοδο της αναπηρίας, με οδήγησε στην πόρτα του πρώτου γηπέδου τένις. Ήθελα να ασχοληθώ με κάτι. Να μην κάθομαι σπίτι, να απασχολώ το μυαλό μου. Και ειλικρινά, εάν δεν μου είχε συμβεί αυτό, ίσως να μην είχα την τύχη να διακριθώ στο άθλημα».
  -Σε ένα μόλις χρόνο από την πρώτη προπόνηση, κατάφερε να συμμετάσχει στα πρώτα του διεθνή τουρνουά και σε δύο χρόνια να κατακτήσει την πρώτη του παγκόσμια διάκριση.
  «Το είχα πάρει από την αρχή πολύ ζεστά. Ο προπονητής μου είδε το ταλέντο μου και έτσι κατέβηκα σε αγώνες πολύ γρήγορα».
  -Η προπόνηση καθημερινή και απαιτητική...
«Πέντε μέρες την εβδομάδα. Και τα απογεύματα, πρέπει να κάνω εξτρά ασκήσεις για ενδυνάμωση, τρέχω σε παραλίες, κάνω διάφορα. Δεν νιώθω όμως διαφορετικός. Το αντίθετο. Όσο δύσκολο φάνηκε σε εμένα να ξεκινήσω το χόμπι αυτό, άλλο τόσο φαίνεται και στον καθένα».
  -Αν και η Ελλάδα δεν φημίζεται για τις επαρκείς αθλητικές υποδομές για αναπήρους και σπανίζουν οι προπονητές που αναλαμβάνουν ανάλογες περιπτώσεις, ο Γιώργος βρήκε το δρόμο του και πλέον έχει εξελιχθεί αρκετά, ώστε να μπορεί να εμπνεύσει παιδιά με κινητικά προβλήματα, αλλά και αρτιμελή να ασχοληθούν με το τένις.
«Πρέπει και τα “κανονικά” παιδιά να έρχονται αντιμέτωπα με το διαφορετικό, για να καταλαβαίνουν ότι στη ζωή η προσπάθεια είναι κοινή για όλους. Όσο προσπαθεί ένα παιδί με πόδια, άλλο τόσο προσπαθεί και ένα άλλο, χωρίς».
  -Ο Γιώργος Λαζαρίδης είναι γέννημα θρέμμα του κέντρου της Καλαμάτας και όταν ήταν νεότερος, ταξίδευε σπάνια. Ο πρωταθλητισμός στο τένις όμως διεύρυνε τους ορίζοντές του, τόσο τους ταξιδιωτικούς, όσο και τους προσωπικούς.
«Πλέον ταξιδεύω πολύ συχνά για τις ανάγκες των τουρνουά. Έχω ήδη επισκεφτεί πάρα πολλές χώρες. Όταν είδα στο Λονδίνο άλλους συναθλητές μου να αυτοεξυπηρετούνται, ένιωσα άσχημα. Εγώ μέχρι τότε αναγκαζόμουν να λέω σε φίλους να με σηκώνουν στα χέρια τους και τους παρακαλούσα να βάλουν ένα χεράκι σε καθημερινές μου ανάγκες. Όταν όμως πήγα εκεί, ειλικρινά ξύπνησα. Πλέον, κι εγώ σήμερα κάνω τα περισσότερα, ολομόναχος. Χωρίς να επιβαρύνω τον κύκλο μου. Το ταξίδι στο Λονδίνο ήταν ένα πραγματικό μάθημα ζωής».
  -Το πιο συναισθηματικά φορτισμένο βραβείο, ήρθε τον Σεπτέμβριο του 2012 στην Σμύρνη της Τουρκίας, όταν ανέβηκε στο υψηλότερο βάθρο των τουρνουά.
  «Συγκινήθηκα γιατί από εκεί κατάγονται οι παππούδες και οι γιαγιάδες μου. Ήρθαν στην Ελλάδα σαν πρόσφυγες και ουσιαστικά, εγώ βραβεύτηκα στη γη που μεγάλωσαν εκείνοι».
  -Εξίσου σημαντικές διακρίσεις για εκείνον ήταν στην Αττάλεια της Τουρκίας που με την Εθνική ομάδα κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος τον Μάρτιο του 2013 και τον Μάιο του ίδιου έτους ήρθε και η δεύτερη θέση - ασημένιο μετάλλιο στον τελικό.
Ο ίδιος εξομολογήθηκε ότι δεν ασχολείται ενεργά με την πολιτική. Αν και είχε προτάσεις από τοπικούς συνδυασμούς, αρνήθηκε να συμμετάσχει στις φετινές δημοτικές εκλογές, για χάρη του αθλητισμού.
  «Προτιμώ στον ελεύθερο μου χρόνο να ασχολούμαι με αυτό που αγαπώ περισσότερο».
  -Παρ’ όλα αυτά είναι σίγουρος πως αν εκλέγονταν σήμερα, αύριο πρωί πρωί θα ξεκινούσε εντατικό έργο.
  
«Δεν μπορεί η Ελλάδα να είναι τόσο πίσω σε ό, τι αφορά σε ΑμΕΑ και όλες οι χώρες να είναι καλύτερες από εμάς. Δεν μπορεί δημόσιες παραλίες, τουαλέτες, αστικές συγκοινωνίες, ακόμα και εφορίες, θέατρα ή σινεμά να μην έχουν ειδικές ράμπες για την πρόσβαση των ΑμΕΑ. Θα ήθελα επίσης να τιμωρήσω όσους κάνουν ότι δεν μάς βλέπουν ή ότι δεν υπάρχουμε. Κάτι σαν διαπαιδαγώγηση - εξπρές για παράδειγμα, σε όσους δεν σέβονται τις ειδικές θέσεις στάθμευσης ή κλείνουν με τα ΙΧ ράμπες αναπήρων. Θα τους έβαζα στο αναπηρικό καροτσάκι και θα τους έλεγα: Να δω εσύ πώς θα κατέβεις από εδώ τώρα! Αυτό θα ήταν το πρόστιμο. Να γίνουν σαν εμάς για λίγες ώρες».
  -Όσο για τη φετινή συμμετοχή του στη διοργάνωση του TEDx, ο ίδιος δηλώνει ενθουσιασμένος, σημειώνοντας πως είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει σε κάτι ανάλογο.
«Θα μιλήσω για τα προσωπικά μας όρια. Τα όρια που υπάρχουν για να προσδιορίζουν την ταυτότητα μας και να μας προκαλούν. Αυτά που πρέπει να τα ξεπερνάμε για να βγαίνουμε νικητές. Τα όρια υπάρχουν για να εμπνέουν. Όχι για να ορίζουν. Και αυτό είναι που πρέπει να καταλάβουμε», καταλήγει ο Γιώργος Λαζαρίδης, καλώντας τον καθένα από εμάς να συμμετάσχει ενεργά στη φετινή διοργάνωση της Καλαμάτας.
  Λίγα λόγια για τον Γιώργο Λαζαρίδη
Ο Γιώργος Λαζαρίδης γεννήθηκε στις 16 Αυγούστου 1973 στην Καλαμάτα. Το 1991 αποφοίτησε από το 1ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας και στην συνέχεια φοίτησε στην Σ.Τ.Υ.Α. (Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας).
Τον Ιανουάριο του 1993 και ενώ φοιτούσε στο δεύτερο έτος του συνέβη ένα τροχαίο ατύχημα που τον καθήλωσε στο αναπηρικό αμαξίδιο.
Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του 2004 ήταν το έναυσμά του για να ασχοληθεί με το Τένις. Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Κόντος και ο εκπρόσωπος του τένις με Αμαξίδιο στην Ελλάδα μέχρι το 2004 Κώστας Βαζούρας επισκέφθηκαν την Καλαμάτα στα πλαίσια προπονητικής προετοιμασίας τους για τους Αγώνες. Η συνάντησή τους υπήρξε σταθμός και «άμεσο σημείο εκκίνησης» για την ενασχόλησή του Γιώργου με το άθλημα.
Από τον Οκτώβρη του 2004 ξεκίνησε εντατικές προπονήσεις και συμμετείχε στο πρώτο του διεθνές τουρνουά τένις στο Sunderland στην Μεγάλη Βρετανία, στις 23 - 26 Μαρτίου του 2005. Κορυφαία στιγμή ήταν η συμμετοχή του στην Παραολυμπιάδα του Πεκίνο 2008.
Σήμερα προπονητές του είναι ο Ανδρέας Νίκας και της Εθνικής Ομάδας, Γιώργος Κόντος.
Έχει συμμετάσχει επίσης:
* Το 2005: 3 τουρνουά και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Γκρόνινγκεν - Ολλανδία
* Το 2006: 6 τουρνουά
* Το 2007: 7 τουρνουά και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Στοκχόλμη Σουηδία
* Το 2008: 8 τουρνουά και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Cremona - Ιταλία Ιούνιος 2008. Παραολυμπιάδα Beijing 2008
* Το 2009: 8 τουρνουά και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Nottinham Μεγ. στη Βρετανία
* Το 2010: 8 διεθνή τουρνουά
* Το 2011: 7 τουρνουά και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Pretoria - Nότιος Αφρική
* Το 2012: 8 διεθνή τουρνουά, στα προκριματικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στην Αττάλεια (Χάλκινο Μετάλλιο) και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Σεούλ με την Εθνική ομάδα
* Το 2013: 4 διεθνή τουρνουά, στα προκριματικά Παγκοσμίου Πρωταθλήματος με την Εθνική ομάδα (Χρυσό Μετάλλιο), στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τένις με αμαξίδιο (Ασημένιο Μετάλλιο MG2).
Στόχος του σήμερα είναι η επόμενη συμμετοχή του στην Παραολυμπιάδα του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016.
 
*** Στον άλλο αγώνα του 13ου ομίλου ο Ερμής Κιβερίου νίκησε 2-1 τον ΑΕ Σπάρτης.- ^
  και   Πανθυρεατικός -Πάμισος  Μεσσήνης  1-0  .- ^
Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 6 αγώνες)
1. Ερμής Κιβερίου      10-5     11
2. ΑΕ Σπάρτης            11-3     10
3. Πάμισος Μεσσήνης            8-9       7
4. Πανθυρεατικός        2-14     3
  ~**  O Eρμής Κιβερίου στη Football League 2 2-1 την ΑΕ Σπάρτης  - 

***BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:

 http://www.youtube.com/stamos01 ,      3333   video.-         
http://www.youtube.com/stamatios01 , = 1810   video .-   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      1790  video.- 
Σύνολον                                                     6933 βίντεο   .-

 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home ,  2543 .-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  ,  
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,  269  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,

 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    577 –

~  https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-  171.
 www.mykonoslivetv.com   = ΜΥΚΟΝΟΣ TV   ,

***    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΜΑΪΟΥ 2014 : 

~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/05/01-2014.html , Πρωτομαγιά 01 Μαΐου 2014 Άρωμα όμορφης Ελλάδας , .-               
~    www.aroma-elladas.gr  ,                            
   








~  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/02-2014.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Παρασκευή 02 Μαΐου 2014 , Άρωμα  ενημέρωσης για  όλους  μας , .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/05/03-2014.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Σάββατο 03 Μαΐου 2014 .-                                                                                                             
 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/05/03-2014.html  , Άρωμα ενημέρωσης Σαββάτου 03 Μαϊου 2014 .-                                                                ~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/05/18052014.html , Ανακήρυξης Υποψηφίων Δήμων Ν. Μεσσηνίας  για  εκλογές  18/05/2014 , Σάββατο, 3 Μαΐου 2014 .-                                                                             
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/05/03-05-2014.html , ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ  ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ  , Κυριακή 04 Μαΐου  2014 .-   
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/04-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 04 Μαΐου 2014.-                       
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/05/05-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 05 Μαΐου 2014 .-                                                                             ~    http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/05/18-25-2014.html , Συνδυασμοί και  υποψήφιοι για την Περιφέρεια  Πελοπονήσσου στις  εκλογές  18  και  25  Μαϊου  2014  , Δευτέρα  05 Μαΐου  2014 .  
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/05/18-25-2014-18-25-2014-05-2014-83.html  , ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ  ΕΚΛΟΓΕΣ 18 και  25/05 Συνδυασμοί  και όλοι οι υποψήφιοι Ν. Μεσσηνίας  2014 , ΤΡΙΤΗ  06  ΜΑΪΟΥ  2014.-  
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/05/06-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 06 Μαϊου 2014   .-                                            
~  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/05/blog-post.html  , ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΙ  ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ  ΚΩΝΣ/ΛΕΩΣ διατελέσαντες από  ιδρύσεως Οικ. Πατριαρχείου . Τρίτη  6/5/2014 .-
~  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/05/07-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 07 Μαΐου 2014  .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/05/08-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 08 Μαΐου 2014.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/05/09-2014.html , ΚΑΒΑΦΗΣ ,  Άρωμα  Επιλογών  Παρασκευή 09 Μαΐου  2014 .-                                                       
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/05/09-2014.html , Ενημέρωση - η εφημερίδα μας , Παρασκευή 09 Μαΐου 2014.-         
~    http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/05/09-2014.html , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  09  Μαϊου  2014  .-    
 ~   http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/05/10.html  , Άρωμα ειδήσεων και ενημέρωσης Σάββατο 10 Μαΐου 2014 .- 
~http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/05/blog-post.html , Άρωμα Κυριακάτικης ενημέρωσης με ειδήσεις, Κυριακή 11 Μαΐου 2014,     
 ~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/05/12-2014.html , Άρωμα ειδήσεων στην ενημέρωση της Δευτέρας 12 Μαΐου 2014  .-                     
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/05/13-2014.html , Άρωμα ειδήσεων  και  ενημέρωσης Τρίτη  13  Μαΐου  2014  .-   
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/13-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 13 Μαΐου 2014 .-                
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/05/14-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης ειδήσεων Τετάρτη 14 Μαΐου 2014 .-                                                   ~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/05/blog-post.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 14 Μαΐου 2014  .-                           
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/05/stamatios-n.html ,   Αυτογραφία 15/05/2014    Αυτογραφία  16 /05/2014  .-    
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/05/15-2014.html ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  15  Μαΐου  2014 .-    http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/16-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης από Μεσσηνία και Ελλάδα Παρασκευή 16 Μαΐου 2014 , .-
~     http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/05/17-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 17 Μαΐου 2014.-
~
 
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/05/17-2014.html , Άρωμα  ενημέρωσης του  Σαββάτου  17  Μαΐου  2014  

~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/05/18-2014.html , Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές Κυριακή 18 Μαϊου 2014.-
~
http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/05/18052015-19-2014.html ,  Αυτοδιοικητικές Εκλογές 18/05/2015 Δευτέρα 19 Μαρτίου 2014 .-

~    http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/05/18052014-19-2014.html ,  Δημοτικές Περιφερειακές Εκλογές 18/05/2014 , Δευτέρα 19 Μαΐου 2014 .-
~     http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/05/20-2014.html ,   Ενημέρωση με ειδήσεις της ημέρας , Τρίτη 20 Μαΐου 2014 .-             
~      http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/05/21-2014.html ,      Ενημέρωση και ειδήσεις Τετάρτη 21 Μαΐου 2014  .-                   
~   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/05/22-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη 22  Μαΐου  2014 .-
~    http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/05/22-2014.html , Άρωμα  στην  ενημέρωση  Πέμπτη  22  Μαϊου  2014  , .-
~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/05/23-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  23  Μαϊου   2014 .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/05/2014-26-2014.html  , ΕΚΛΟΓΕΣ 2014 Δευτέρα 26 Μαΐου 2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/05/26-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 26 Μαΐου 2014 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/05/27-2014.html  , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη  27  Μαΐου  2014  .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/28-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 28 Μαΐου 2014 .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/05/28-2014.html , Άρωμα  ενημέρωσης των  ειδήσεων  Τετάρτη  28  Μαΐου  2014  .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/05/29-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   29  Μαΐου  2014 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/05/29-2014.html , Ενδιαφέροντα Πέμπτη 29 Μαΐου 2014 .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/05/30-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  30  Μαϊου  2014 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/05/31-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  31  Μαΐου  2014 .-



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ***    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ    ΙΟΥΝΙΟΥ    2014   :

~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/06/01-2014.html , Άρωμα Κυριακάτικης ενημέρωσης 01 Ιούνιος 2014,.-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/06/01-2014.html , Ανθολόγιο Γράφοντας Αντιγράφοντας , Κυριακή 01 Ιουνίου 2014.-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/06/02-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  02  Ιουνίου  2014 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/06/02062014.html , Επιλογές  Διαλέγοντας  και  Γράφοντας  02/06/2014 .-

http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/06/03-2014.html , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  03 Ιουνίου  2014 .-
http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/06/04-2014.html , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  04  Ιουνίου  2014 .-
 

 
 

1 σχόλιο:

  1. «Αν ο Χριστός είναι το φως του κόσμου, τότε εκείνοι που δεν τον βλέπουν είναι οπωσδήποτε τυφλοί. »

    ΑπάντησηΔιαγραφή