ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Κυριακή 05 Αυγούστου 2012

Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα   Κυριακή 05 Αυγούστου  2012 :
Το  ποντικάκι  στην καθημερινότητα της ενημέρωσης ! :

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και  Άλλα  :

* Σεπτέμβρη η παράκαμψη, του χρόνου η γέφυρα
ImageΣτο τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα του εθνικού δρόμου
Ολοένα και πιο εντυπωσιακό, όσο περνούν οι ημέρες, γίνεται το έργο κατασκευής της μεγάλης μεταλλικής γέφυρας Τ4 στο τμήμα του δρόμου Παραδείσια – Τσακώνα, που με την παράκαμψη η οποία ετοιμάζεται θα δοθεί στην κυκλοφορία μέσα στο Σεπτέμβριο, σχεδόν ένα μήνα μετά τις μέχρι τώρα εξαγγελίες. Η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι η παράκαμψη, συνολικού μήκους 900 μέτρων περίπου, είχε μελετηθεί μόνο για τη διέλευση μικρών οχημάτων (εκτός φορτηγών, λεωφορείων κ.λπ.), αλλά το αρμόδιο υπουργείο έκρινε πως θα πρέπει να προβλεφθεί και η διέλευση των μεγάλων, οπότε είναι αναγκαίο να εκτελεστούν κάποιες διαπλατύνσεις σε σημεία με μικρή ακτίνα.
Καλώς εχόντων των πραγμάτων, ο δρόμος θα παραδοθεί ολοκληρωμένος (με τη γέφυρα) στην κυκλοφορία το ερχόμενο καλοκαίρι.
Κι όταν αυτό συμβεί, το ταξίδι από Αθήνα προς Καλαμάτα ή και το αντίστροφο, θα συντομευτεί πολύ και η διαδρομή θα είναι κατά πολύ ασφαλέστερη σε σχέση με σήμερα.
Το «Θάρρος» βρέθηκε στο χώρο του εργοταξίου και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις από το διευθυντή έργου Νικ. Ντονά. Είδαμε το έργο να εξελίσσεται κανονικά, μετά την ένταξή του και τη χρηματοδότησή του από το ΕΣΠΑ, ο δε δρόμος από τα Παραδείσια έως τη γέφυρα και από εκεί έως την Τσακώνα είναι σχεδόν ολοκληρωμένος και απομένουν κάποιες λεπτομέρειες. Είδαμε ακόμη την κατασκευή της παράκαμψης, αλλά και την ανύψωση του μεσόβαθρου της γέφυρας. Πληροφορηθήκαμε, επίσης, ότι το κόστος κατασκευής της παράκαμψης υπολογίζεται σε 1,5 εκατ. ευρώ περίπου, ενώ αν συνυπολογιστεί το λειτουργικό κόστος (παρακολούθηση κ.λπ.) ανέρχεται σε 2,5 εκατ. ευρώ.
ΚατολισθήσειςΗ επίσκεψη ξεκίνησε στο τμήμα από τα Παραδείσια. Κινούμενοι με τον κ. Ντονά στο νέο δρόμο, μαθαίνουμε ότι έχουν τοποθετηθεί τέσσερις στρώσεις ασφαλτοτάπητα, με την τελευταία να είναι αντιολισθητική. Για να προκύψει αυτή χρησιμοποιείται σκωρία από σίδερα στο μείγμα. Παρατηρώ πως το μόνο που απομένει είναι οι διαγραμμίσεις, κάτι που θα γίνει, όπως μας είπε ο κ. Ντονάς, 4-5 μέρες πριν από την παράδοση στην κυκλοφορία.
Ρωτάμε αν τα κατολισθητικά φαινόμενα συνεχίζονται και η απάντηση είναι θετική. Καταγράφεται, όμως, σε διάφορα σημεία. Το σοβαρότερο αντιμετωπίστηκε με την κατασκευή του ημιστέγαστρου από τη μία πλευρά και από μία πολύ βαθιά πασσαλοστοιχία από την άλλη. Κοντά στο έργο και κάτω από το σημείο της πασσαλοστοιχίας, υπάρχουν ακόμη μετακινήσεις, απαντά ο κ. Ντονάς, προσθέτοντας πως ένας αγροτικός δρόμος της περιοχής έχει ήδη καταστραφεί. Θα πρέπει, όμως, να επισημανθεί ότι έχουν τοποθετηθεί και σχετικά όργανα που καταδεικνύουν τις όποιες μετακινήσεις. Τέτοια όργανα βρίσκονται και στο σημείο της μεγάλης κατολίσθησης, που δείχνουν ένδειξη 2-3 χιλιοστών το μήνα, ένα σοβαρό νούμερο.
Σημείωσε όμως ότι η γέφυρα έχει σχεδιαστεί σε δύο ανοίγματα, με εκείνο προς Καλαμάτα να είναι μεγάλο, περί τα 300 μέτρα, και αν παρουσιαστεί κατολίσθηση, να περάσει κάτω από το άνοιγμα. Τόσο τα δύο άκρα της γέφυρας όσο και το μεσόβαθρο, με βάση τις ενδείξεις, δίνουν μηδενική μετακίνηση.
Στη γέφυρα
Έχοντας πλέον φθάσει στο σημείο που ξεκινά η παράκαμψη, πολύ κοντά στην υπό κατασκευή γέφυρα, λειτουργεί ένας τεράστιος γερανός. Το μεσόβαθρο έχει ολοκληρωθεί κατά τα 2/3 και το συνολικό του ύψος από το έδαφος είναι 30 μέτρα, ενώ υπάρχουν και φρέατα θεμελίωσης, βάθους 25 μέτρων.
Σε ένα σημείο κοντά στο μεσόβαθρο δουλεύουν δύο γεωτρύπανα. Όπως μας εξηγεί ο κ. Ντονάς, σκοπός είναι να δημιουργηθεί μια διαφραγματική πασσαλοστοιχία, προκειμένου να διασφαλίσει και να διαχωρίσει τις όποιες εργασίες για την ανέγερση της γέφυρας από εκείνες της παράκαμψης. Εκτός αυτού, θα κατασκευαστούν και πάσσαλοι για την προσωρινή θεμελίωση των πύργων, που θα χρησιμοποιηθούν για την ανέγερση των στοιχείων της γέφυρας. Ταυτόχρονα, η αρμόδια υπηρεσία ζήτησε δοκιμαστικές φορτίσεις των πασσάλων. Επειδή η θεμελίωση των πύργων γίνεται σε κατολισθαίνουσα περιοχή, οι πάσσαλοι δε φθάνουν να ακουμπήσουν σε σταθερό έδαφος και πρέπει να υπάρξει σιγουριά ότι οι πύργοι δε θα υποχωρήσουν εξαιτίας του μαλακού εδάφους. Μετά δε τη δοκιμαστική φόρτιση θα ξεκινήσει η κατασκευή των πασσάλων για τη θεμελίωση των πύργων.
Έχουμε πλέον πλησιάσει στο μεσόβαθρο. Οι διαστάσεις τεράστιες, κόβουν την ανάσα και ζητώ από το διευθυντή του έργου να προσεγγίσουμε στη βάση του. Μόνο δέος μπορούν να προκαλέσουν τα μεγέθη και αρχίζω να συνειδητοποιώ το βάσιμο των αναφορών που είχαν γίνει στο παρελθόν ως προς τη δυσκολία του έργου. Όπως είχε ειπωθεί από υπεύθυνα χείλη, πρόκειται για το δεύτερο δύσκολο μεγάλο έργο στην Ελλάδα μετά την κατασκευή της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου.
Όπως μας εξήγησε ο διευθυντής του έργου, προβλέπεται η τοποθέτηση 7 πύργων από τη δεξιά και 7 από την αριστερή πλευρά. Οι πύργοι θα δένονται μεταξύ τους και θα δημιουργηθεί ένας διάδρομος, όπου θα τοποθετούνται τα τμήματα του τόξου (της γέφυρας), θα συγκολλούνται και θα ανεγείρονται μέσω των πύργων με γρύλους.
Οι πύργοι που θα βρίσκονται στα άκρα θα έχουν ύψος 15 μέτρων και οι μεσαίοι, από 65-75 μέτρα. Στην κορυφή κάθε πύργου θα υπάρχει μια κεφαλή με διαστάσεις 4Χ5Χ5, όπου θα βρίσκονται η ανέμη για το συρματόσκοινο, το βαρούλκο. Όταν δε σηκώνονται οι τριάδες των στοιχείων, θα πρέπει να γίνεται συγκόλληση, σε έναν ειδικό θάλαμο, που θα εξασφαλίζει τις σωστές προς αυτό συνθήκες.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έχουν γίνει, τα έργα υποδομής (για την εγκατάσταση των πύργων) θα έχουν ολοκληρωθεί έως την 1η Οκτωβρίου, ώστε να ξεκινήσει η μεταφορά των κομματιών των τόξων που είναι έτοιμα και θα εναποθέτονται στους διαδρόμους. Θα κολλούνται ανά τριάδες και θα σηκώνονται στον αέρα. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, η ανέγερση υπολογίζεται να ξεκινήσει το Νοέμβριο. Όμως, κατά την άποψη του μελετητή και τεχνικού συμβούλου, οι εργασίες δεν πρέπει να ξεκινήσουν το χειμώνα, αλλά με το πέρας του. Η κοινοπραξία βλέπει πιθανότητα έναρξης των εργασιών το Νοέμβριο, μόνο αν ο τεχνικός σύμβουλος ανάψει το «πράσινο φως» για τη συγκεκριμένη περίοδο. Διαφορετικά, αναλόγως των καιρικών συνθηκών, μπορεί να ξεκινήσει Φεβρουάριο ή Μάρτιο. Όπως μας εξήγησε, ο πιο ανασταλτικός παράγοντας είναι ο άνεμος, καθώς αν η ταχύτητά του ξεπεράσει κάποια στάνταρντ, θα πρέπει να διακοπούν οι εργασίες. Και το πρόβλημα είναι πως την περιοχή την «πιάνει» ο άνεμος…     
Δύο τα προβλήματα
Ωστόσο, δεν είναι όλα τόσο ρόδινα. Η κοινοπραξία Alpine Bau – ΤΕΡΝΑ Α.Ε. έχει δύο βασικά κατασκευαστικά προβλήματα: το ένα σχετίζεται με τη θεμελίωση πύργων σε κατολισθαίνουσα περιοχή και πιθανές μετακινήσεις, αν και έχει προβλεφθεί να αντέξουν οι κατασκευές σε μετακινήσεις εδάφους έως και 30 χιλιοστά καθ’ έτος, και το δεύτερο με τον κίνδυνο λόγω της κυκλοφορίας. Για το λόγο αυτό στην παράκαμψη τα όρια ταχύτητας θα είναι ιδιαιτέρως χαμηλά. Επίσης, στο τμήμα της παράκαμψης προβλέπεται η εγκατάσταση συστήματος που θα μεταφέρει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, προκειμένου να μπορούν να γίνουν οι όποιες ενέργειες άμεσα, ώστε να αποτραπεί η πιθανότητα κινδύνου.    


*** Κάτω Βέργα











ImageΤο «νερό, νεράκι» λένε οι κάτοικοι
Με τη σκέψη «αν θα έχουν νερό να κάνουν τις δουλειές τους» ζουν καθημερινά σχεδόν τις τελευταίες εβδομάδες οι κάτοικοι που διαμένουν στην Κάτω Βέργα. Αιτία, οι συνεχείς διακοπές στην υδροδότηση, με αποτέλεσμα να γίνεται η ζωή δύσκολη σε κατοίκους αλλά και επαγγελματίες της περιοχής.
Παρά τις επανειλημμένες κλήσεις τους προς τη ΔΕΥΑΚ και την καλή διάθεση των εργαζομένων που η δουλειά τους είναι να επεμβαίνουν και να λύνουν τα προβλήματα, η κατάσταση παραμένει η ίδια.
Από την πλευρά μας, μετά από συγκεκριμένες καταγγελίες, επικοινωνήσαμε τόσο με κατοίκους όσο και με τη διοίκηση της δημοτικής επιχείρησης. Και από τις δύο πλευρές επιβεβαίωσαν την προβληματική κατάσταση με την υδροδότηση της περιοχής.
Από το Δήμο, πάντως, μας δόθηκε η διαβεβαίωση ότι το θέμα παρακολουθείται πλέον σε καθημερινή βάση από τον τεχνίτη επιφυλακής, ευελπιστώντας έτσι ότι το επόμενο διάστημα δε θα προκύψει κανένα θέμα. Επίσης, ειπώθηκε ότι η ΔΕΥΑΚ έχει προχωρήσει σε εκπόνηση μελέτης, η οποία μόλις «βρει» χρηματοδότηση θα λύσει το πρόβλημα.
Οι κάτοικοι, ωστόσο, δεν αρκούνται σε αυτά. Ζητούν ένα σοβαρό προγραμματισμό από τη Δημοτική Αρχή, η οποία πρέπει να συνειδητοποιήσει, επιτέλους, ότι η πληθυσμιακή σύνθεση της ευρύτερης περιοχής στη Βέργα έχει αλλάξει και η κοινότητα δεν είναι αυτή που ήταν προ εικοσαετίας. Επομένως, οι υποδομές της χρειάζονται άμεση βελτίωση.
Η άποψη των κατοίκωνΠεριγραφή της κατάστασης μας έκανε ο μόνιμος εδώ και αρκετά χρόνια κάτοικος Κώστας Μαρκάκης, συνοψίζοντας στα λόγια του γενικότερα τις απόψεις όσων ζουν στην Κάτω Βέργα.
Όπως μας είπε: «Το κύριο θέμα της περιοχής είναι το νερό. Ειδικά ο οικισμός μας παίρνει νερό από μια δεξαμενή που βρίσκεται αρκετά ψηλά, σ’ ένα χωματόδρομο που οδηγεί προς την Άνω Βέργα. Αυτή τροφοδοτείται από δύο προηγούμενες και εκεί είναι που δημιουργούνται τα προβλήματα. Η δική μας δεν έχει ασύρματο σύστημα τηλεειδοποίησης όταν αδειάζει, αν και οι περισσότερες έχουν. Έτσι, όταν πέφτει η στάθμη του νερού, βλέπουν το πρόβλημα, στέλνουν έναν τεχνίτη και διορθώνει την κατάσταση.
Κι αυτό το καταλαβαίνουμε από μόνοι μας, διότι, όταν είναι να κοπεί το νερό, τέσσερις με πέντε ώρες πριν πέφτει η πίεση. Και καλά όταν είσαι σπίτι, μπορείς να το παρακολουθήσεις και να ειδοποιήσεις σχετικά. Όταν λείπεις, όμως, ή όταν είναι νύχτα, ξυπνάς το πρωί και βλέπεις ότι δεν έχεις νερό ούτε για να πλυθείς.
Όταν συμβαίνει αυτό, ακόμα κι αν ειδοποιήσουμε τη ΔΕΥΑΚ, ξεκινά μια γραφειοκρατική διαδικασία, η οποία, για να φέρει αποτέλεσμα, απαιτεί αρκετές ώρες. Κι αυτό, γιατί πρέπει να γεμίσουν πρώτα οι δύο προηγούμενες δεξαμενές και μετά να φτάσουν στη δική μας. Κι αυτό, δυστυχώς, γίνεται πολύ συχνά. Από τους εργαζόμενους της επιφυλακής και τους τεχνίτες δεν έχουμε παράπονο. Καταλαβαίνει, όμως, ο οποιοσδήποτε ότι με το σύστημα αυτό δεν προχωράει η δουλειά.
Πρακτικά, η διοίκηση και η διεύθυνση τόσα χρόνια δεν έχουν κάνει τίποτα. Το μόνο που γίνεται είναι να λένε στους τεχνίτες, όταν παρουσιάζεται το πρόβλημα, να έρθουν να το αντιμετωπίσουν.
Πρέπει να βάλουν ένα σύστημα τηλεειδοποίησης και στην τελευταία δεξαμενή. Δεν είναι δυνατό να περιμένουν από εμάς να τους πάρουμε τηλέφωνο. Είναι δυνατόν να προληφθεί το πρόβλημα, που μπορεί να δημιουργηθεί από οποιονδήποτε λόγο. Βέβαια, μας έχουν πει ότι η επιχείρηση έχει βάλει μπροστά ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο, αλλά, ξέρετε, είναι από αυτές τις διαδικασίες του Δημοσίου που ξεκινούν σήμερα και δεν ξέρει κανείς σε πόσα χρόνια θα ολοκληρωθούν.
Εκτός, όμως, από αυτό, θα πρέπει να καταλάβουν οι αρμόδιοι της Δημοτικής Αρχής ότι ο οικισμός της Κάτω Βέργας έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Και μιλάμε και για μόνιμο πληθυσμό. Επομένως, πρέπει οι υποδομές να αλλάξουν, να βελτιωθούν προς το καλύτερο. Δεν είναι δυνατό να μην υπάρχει ένα σχέδιο. Ας κάνει κάτι, επιτέλους, η διοίκηση του Δήμου. Καλές και όμορφες είναι οι πλάκες στην κεντρική πλατεία, αλλά δε φτάνει μόνο αυτό.
Και δεν είναι μόνο το θέμα με το νερό, από το οποίο φαίνεται η εγκατάλειψη της περιοχής μας. Η παλιά κοινοτική οδός είναι γεμάτη από αγριόχορτα, με κίνδυνο να αρπάξουμε φωτιά ανά πάσα στιγμή και, λόγω της μορφής που έχει η περιοχή, να φουντώσει ολόκληρη η Βέργα. Δεν είναι τίποτα το συνεργείο που καθαρίζει τις άκρες του δρόμου να καθαρίσει και τα ξεραμένα χορτάρια, πριν συμβεί το απευκταίο.
Πρέπει να δοθεί λύση και με την κατάσταση του δρόμου. Σε ένα σημείο του, στο μεγάλο βράχο, έχει υποστεί σοβαρή καθίζηση και υπάρχει κίνδυνος, όταν ανέβει κάποιο βαρύ φορτηγό, μπετονιέρα, να υποχωρήσει. Κι αυτό δεν είναι κινδυνολογία».
Η άποψη της ΔΕΥΑΚ
Όπως τονίσαμε και παραπάνω, τα προβλήματα που έχουν σχέση, τουλάχιστον, με την υδροδότηση της περιοχής είναι γνωστά στη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ. Σε επικοινωνία μας με τον πρόεδρο της επιχείρησης, Σαράντο Μαρινάκη, αυτός δεν «έκρυψε» το πρόβλημα: «Πράγματι, υπάρχει θέμα, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Με τις υποδομές που υπάρχουν χρειάζεται ένας συνδυασμός παραγόντων για να αντιμετωπιστεί. Βέβαια, όλες τις φορές δεν είναι η επιχείρηση η κύρια υπεύθυνη. Μια βλάβη στον υποσταθμό της ΔΕΗ, για παράδειγμα, μπορεί να μας δημιουργήσει πρόβλημα.
Βραχυπρόθεσμα έχουμε αυξήσει το ενδιαφέρον μας για τη συγκεκριμένη περιοχή, αφού πλέον τα τρία αντλιοστάσια που υπάρχουν παρακολουθούνται καθημερινά από τον τεχνίτη επιφυλακής.
Από εκεί και πέρα, η ΔΕΥΑΚ έχει ολοκληρώσει ήδη μια μελέτη τηλεδιαχείρισης του όλου συστήματος, έτσι ώστε σε πραγματικό χρόνο να γνωρίζουμε τη στάθμη των δεξαμενών και να παρεμβαίνουμε άμεσα. Αυτό που απομένει είναι να βρούμε το χρηματοδοτικό πρόγραμμα για να εντάξουμε το συγκεκριμένο έργο».

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Τριφυλία
Image«Κάτω τα ξερά σας από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας»
* Αγανακτισμένοι και οργισμένοι είναι οι κάτοικοι της Τριφυλίας με τη διαφαινόμενη πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να υποβαθμίσει περισσότερο το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, όπως και του υπουργείου Οικονομικών να κλείσει τη ΔΟΥ Κυπαρισσίας. Για το νοσοκομείο, φοβούνται και ανησυχούν πως ενδεχόμενη συγχώνευση ή ενοποίηση με το Νοσοκομείο Καλαμάτας, με μείωση κλινικών, τμημάτων και κλινών, νομοτελειακά θα οδηγήσει στην πλήρη απαξίωση των υπηρεσιών υγείας και, ουσιαστικά, στην κατάργησή του. Για, δε, την εφορία, τη μοναδική στην Τριφυλία, μετά τα λουκέτα στις ΔΟΥ Γαργαλιάνων και Φιλιατρών, σημειώνουν πως μόνο προβλήματα θα προκαλέσει το κλείσιμό της.
* Τα τελευταία χρόνια, άλλωστε, τα λουκέτα σε δημόσιες υπηρεσίες, όπως και σε σχολεία, είναι αλλεπάλληλα, με τα προβλήματα στην εξυπηρέτηση υποθέσεων των πολιτών να αυξάνουν, όπως και τα έξοδά τους για μετακινήσεις.
Η περίφημη και περιβόητη, πια, αποκέντρωση, στην Τριφυλία, μόνο ως ανέκδοτο ή ακόμη και κακόγουστη φάρσα ακούγεται. Αντ’ αυτής, οι κάτοικοι διαπιστώνουν με λύπη να γίνεται, χρόνο με το χρόνο, από όλες τις κυβερνήσεις, μια αποψίλωση της περιοχής από δημόσιες υπηρεσίες και υπερσυγκέντρωση αυτών στην Καλαμάτα.
Υπό αυτές τις συνθήκες, όμως, και με αυτές τις πρακτικές και αποφάσεις, η πολυπόθητη ανάπτυξη μόνο ως όνειρο απατηλό μπορεί να φαντάζει στους πολίτες!
~ Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις πολιτών της Τριφυλίας στο «Θ»:
* Σωτήρης Μπενάρδος (Κυπαρισσία):
«Αυτή η κατάσταση με το κλείσιμο υπηρεσιών δεν πάει άλλο. Κλείσε τη μία υπηρεσία, κλείσε την άλλη, ταλαιπωρούν τον κόσμο και τον χρεώνουν και με παραπάνω έξοδα μετακινήσεων για τις υποθέσεις τους. Τώρα, λένε για το νοσοκομείο και την εφορία. Όλα στην Καλαμάτα θα τα μαζέψουν; Και πώς να πάει ο κόσμος εκεί; Μην τολμήσουν να υποβαθμίσουν και άλλο το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, γιατί θα εξεγερθεί ο κόσμος. Έχουμε αγριέψει πολύ. Μην τολμήσουν να παίξουν με την υγεία μας και το νοσοκομείο. Κάτω τα ξερά τους».
* Γιώργος Βασιλόπουλος (Κυπαρισσία):
«Όλη η κοινωνία είναι αναστατωμένη με όσα ακούγονται για το νοσοκομείο και την εφορία. Αυτοί που σκέφτονται να κάνουν κάτι τέτοιο, δε σκέφτονται πως χειρότερα θα είναι για τόσο πολύ κόσμο στην περιοχή; Χωρίς τις υπηρεσίες στη διάθεση του πολίτη, για να εξυπηρετείται, θα γίνει μπάχαλο. Δε θα μπορεί κανένας να κάνει δουλειά του. Για ένα χαρτί θα πρέπει να πηγαίνει χιλιόμετρα μακριά και το κόστος θα είναι πολύ μεγάλο. Αν κλείσουν εφορία και νοσοκομείο, θα κάνουν έγκλημα. Μόνο το νοσοκομείο έχει μείνει, που είναι και θέμα υγείας. Τι να πω…».
* Αρίστος Σιγέρης
(Καλό Νερό):
«Το Καλό Νερό και η Κυπαρισσία και όλη η περιοχή έχουν πολλές δυνατότητες ανάπτυξης και στον τουρισμό και σε άλλους κλάδους. Έρχονται και επενδύουν εδώ. Αν, όμως, χρειάζεται για τις υπηρεσίες να φεύγουν μακριά, δε θα κάνουν επενδύσεις και ο ίδιος ο κόσμος που μένει εδώ θα φύγει στο τέλος. Θα ερημώσουμε και δεν πρέπει. Να λιγοστέψει το κράτος, αλλά μην ερημώσουν την περιοχή εδώ. Το νοσοκομείο, όχι μόνο πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί, αλλά και να αναβαθμιστεί. Δεν το καταλαβαίνουν όσοι είναι στις καρέκλες στην Αθήνα, αλλά σώζει τις ζωές μας. Η υγεία είναι πάνω από όλα. Δε θα ανεχτούμε να κλείσει το νοσοκομείο, το ίδιο και η εφορία, που έχει μείνει, μόνο μία, στην Κυπαρισσία για όλη την Τριφυλία. Πώς θα εξυπηρετούμαστε αν κλείσουν;».
* Χάρης Αγριόπουλος (Φιλιατρά):
«Αυτό το κακό με τα λουκέτα σε υπηρεσίες είναι η ταφόπλακα της περιφέρειας. Δεν έχουν αφήσει όρθια και ανοιχτή σε λειτουργία ούτε μία υπηρεσία. Να μας διώξουν θέλουν από τον τόπο μας; Να πάμε να ζήσουμε αλλού, στα μεγάλα αστικά κέντρα, σαν τις σαρδέλες να είμαστε; Αυτοί οι πολιτικοί αγύρτες και οι κηφήνες της κρατικής μηχανής μόνο τις θεσούλες τους κοιτάζουν και δε νοιάζονται για το λαό. Μα, είναι πράγματα αυτά; Διαλύουν την Ελλάδα, ερημώνουν την ύπαιθρο και μετά μας κοπανάνε και δεκαρίσιους λόγους για ανάπτυξη, τρομάρα τους. Στα Φιλιατρά, από λουκέτο σε λουκέτο πάνε, δεν άφησαν και τίποτα. Η τρόικα, ο “διαλυκράτης” και οι κυβερνήσεις τα διέλυσαν όλα. Πάνε να κλείσουν και το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και τη μοναδική εφορία που αφήσανε ακόμα. Αναρωτιέμαι αν, τελικά, θα αφήσουν τίποτα όρθιο!».
* Γιώργος Μίγγας (Μαραθόπολη):
«Δεν μπορώ να καταλάβω με ποια λογική και με ποια κριτήρια παίρνουν αποφάσεις και κλείνουν τις δημόσιες υπηρεσίες, τη μία μετά την άλλη, τα τελευταία χρόνια. Δεν υπάρχει λογική. Όφελος το κράτος, πραγματικό, δεν έχει. Αντί οι υπηρεσίες να είναι κοντά στους πολίτες, τις πάνε όλο και πιο μακριά και τις μαζεύουν στα μεγάλα κέντρα. Η αποκέντρωση μας τελείωσε και ήρθε η υπερσυγκέντρωση. Από εξυπηρέτηση, τίποτα. Αντί να ενισχύουν την επαρχία και να τη στηρίζουν, με το κλείσιμο υπηρεσιών και σχολείων την υποβαθμίζουν. Το Κ.Υ. των Γαργαλιάνων έχει πολλά προβλήματα και λειτουργεί επειδή έχει καλό προσωπικό. Αν υποβαθμιστεί το Νοσοκομείο, φοβόμαστε τι θα συμβεί με το Κέντρο Υγείας. Θα μείνουμε στο έλεος…».
Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Ανδρέας Ρουμελιώτης
Image«Μπορώ και χωρίς ευρώ» στην Κυπαρισσία
Η παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Ανδρέα Ρουμελιώτη, «Μπορώ και χωρίς ευρώ», έγινε το βράδυ της Παρασκευής στην Κυπαρισσία!
Το βιβλίο αναφέρεται στην ανταλλακτική - αλληλέγγυα οικονομία, στις κοινωνικές τράπεζες και στα εναλλακτικά νομίσματα, ενώ παρουσιάζει τον τρόπο που κατόρθωσε να αναταχθεί το κατεστραμμένο Βανκούβερ, να επιβιώσει η Αργεντινή με τις λέσχες Nodos, τα creditos και τους περιαστικούς λαχανόκηπους Ροσάριο, αλλά και η Βραζιλία με την Banco Palmas, που το 2008 πήρε το βραβείο «Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας» από τα Ηνωμένα Έθνη.

Επίσης, δημοσιεύονται επιλεγμένα κείμενα από την αρθρογραφία του στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και συγκεκριμένα στην προσωπική στήλη «Εδώ Ράδιο “Ε”», την οποία υπέγραφε τα τελευταία 24 χρόνια.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον αίθριο χώρο του “Rock Bar” στο λιμάνι και σε αυτή συμμετείχε με ενδιαφέρον πολύς κόσμος και, κυρίως, νέοι άνθρωποι! Ήταν μια όμορφη βραδιά χαλαρής συζήτησης, ανταλλαγής ιδεών και απόψεων, σε μια ατμόσφαιρα ιδιαίτερη, ιδανική για την περίσταση, με το φως του φεγγαριού δύο μέρες μετά την πανσέληνο!
Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο Δημήτρης Κανελλόπουλος, εκ των ιδιοκτητών του μπαρ, ο οποίος αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τον Ανδρέα Ρουμελιώτη, από την «Ελευθεροτυπία» και τη στενή φιλία που τους συνδέει, ενώ είπε δύο λόγια και για τη δημοσιογράφο Κατερίνα Ακριβοπούλου, η οποία προλόγισε το βιβλίο και τον Πάνο Μπόζο, που έκανε την παρουσίαση.
Μιλώντας στο «Θ» ο Ανδρέας Ρουμελιώτης σημείωσε: «Μπορούμε και χωρίς ευρώ! Το “και” είναι το βασικό, γιατί αν μείνουμε στην Ευρωζώνη, που αυτό δεν είναι σίγουρο, αν θα μείνουμε εμείς ή αν θα μείνει η Γερμανία ή αν θα υπάρχει Ευρωζώνη, εμείς δε θα ’χουμε ευρώ. Δε θα μας φτάνουνε! Άρα, και χωρίς ευρώ, είναι η κοινωνική οικονομία, η αλληλέγγυα κοινωνική οικονομία, που ο μέσος όρος στην Ευρώπη κυμαίνεται στο 10% και στην Ελλάδα είναι 1,5%. Αν φτάσουμε το μέσο ευρωπαϊκό όρο, η ανεργία θα πέσει αρκετές μονάδες, ενώ θα χτυπηθεί και η μαύρη εργασία. Γι’ αυτό προτείνω κάτι το οποίο δοκίμασε το Βανκούβερ κι έτσι ανατάχθηκε, το δοκίμασε η Αργεντινή και τώρα το ζουν εκατομμύρια νέοι και φτωχοί στην Ευρώπη, με αυτό τον τρόπο, την κοινωνική οικονομία, τα παράλληλα νομίσματα, παράλληλα με το ευρώ, τις κοινωνικές τράπεζες, τα ανταλλακτικά δίκτυα, τις εργασιακές κολεκτίβες, τις οικοκοινότητες. Το σύνθημα είναι: “Αυτάρκεια”! Μπορούμε να ζήσουμε με αυτά που έχουμε, δημιουργώντας κοινωνικό χρήμα, και μ’ αυτό τον τρόπο να χτυπηθεί η φτώχεια και η ανεργία. Όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουμε αυτό στην Ελλάδα, που είναι μια πλούσια χώρα, μία από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου, τόσο πιο γρήγορα θα αναταχθούμε!».
Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Σε εκδήλωση της ΕΑΣ στη Μεσσήνη
ImageΠροσπάθεια για άνοδο στην τιμή της σταφίδας ανακοίνωσε προχθές ο πρόεδρος της ΣΚΟΣ
* Καλύτερη τιμή από την περσινή θα προσπαθήσει να δώσει και φέτος η ΣΚΟΣ για τη μαύρη κορινθιακή σταφίδα. Ο πρόεδρός της, Γεράσιμος Καλλιμώρος και ο διευθύνων σύμβουλος, Θανάσης Σωτηρόπουλος, σε ημερίδα που διοργάνωσε προχθές βράδυ η ΕΑΣ Μεσσηνίας στο ξενοδοχείο «Κλεοπάτρα» της Μεσσήνης, σημείωσαν ότι με βάση το 1,25 (η μακιναρισμένη), όπου έφτασε η τιμή πέρυσι, φέτος γίνονται προσπάθειες για νέα αύξηση.
Οι δύο εκπρόσωποι της ΣΚΟΣ πρόσθεσαν ότι ακόμη δεν μπορούν να δώσουν συγκεκριμένους αριθμούς, αλλά μέχρι το τέλος Αυγούστου ή το αργότερο το πρώτο πενθήμερο του Σεπτέμβρη θα ανακοινωθούν οι τιμές.
~
Κάλεσμα για συγκέντρωση
Ο κ. Καλλιμώρος σημείωσε ότι στόχος της ΣΚΟΣ είναι να συνεργαστεί πιο εντατικά με τις Ενώσεις που συγκεντρώνουν το προϊόν, ώστε η σταφίδα να μεταποιηθεί από συνεταιριστικά εργοστάσια. «Μόνο μέσα από αυτή τη διαδικασία θα μπορέσουμε να κερδίσουμε αυτό που έχουμε κερδίσει μέχρι φέτος, τη συνεχή άνοδο των τιμών. Αν η πλειοψηφία της παραγόμενης σταφίδας δε μεταποιείται μέσα από τα συνεταιριστικά εργοστάσια, δεν έχουμε το εργαλείο, τον τρόπο να λειτουργούμε παρεμβατικά στην τιμή του παραγωγού».
Ο πρόεδρος της ΣΚΟΣ κάλεσε τους σταφιδοπαραγωγούς να συνεργαστούν με την ομάδα παραγωγών της ΕΑΣ Μεσσηνίας, ώστε να συγκεντρωθεί περισσότερη σταφίδα από πέρυσι. «Είναι πολύ σημαντικό να μας στηρίξετε, να στηρίξετε τον εαυτό σας» είπε.
Παρατήρησε ότι, όπως για όλες τις εταιρείες, και για τη ΣΚΟΣ φέτος η κατάσταση είναι δύσκολη στον τραπεζικό τομέα και στο θέμα της ρευστότητας, γι’ αυτό ζήτησε να υπάρξει ψυχραιμία, και συμπλήρωσε ότι η ΣΚΟΣ θα ενημερώνει τους παραγωγούς για κάθε κίνηση που γίνεται. «Αυτό που ζητάμε αυτή τη στιγμή είναι να βγάλετε καλή ποιότητα. Αν έχετε καλή ποιότητα, μη φοβάστε, το προϊόν θα πουληθεί σε καλή τιμή και θα πληρωθείτε. Και η χειρότερη συνεταιριστική οργάνωση στην Ελλάδα, δεν έχει αφήσει ποτέ απλήρωτο προϊόν».
~ «Εμπιστευθείτε τη ΣΚΟΣ»
Να στηρίξουν την προσπάθεια που γίνεται για τη συγκέντρωση της σταφίδας κάλεσε τους παραγωγούς της Μεσσηνίας και ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΚΟΣ και πρόεδρος της Ένωσης Αιγίου, Θανάσης Σωτηρόπουλος.
«Έχετε χάσει ποτέ λεφτά από την Ένωση; Ρωτήστε τους συναδέλφους, που έχουν πάει σε ιδιώτες, αν έχουν χάσει. Κάθε χρόνο οι ιδιώτες λένε “ό,τι σας δώσει η Ένωση, εγώ κάτι παραπάνω”. Πλήρωσαν ποτέ κάτι παραπάνω; Ποτέ. Κι αν πλήρωσαν έναν - δύο, για να βλέπετε το τιμολόγιο και να το περιφέρετε, από κάτω είχαν δώσει άλλα λεφτά. Εμπιστευθείτε την Ένωση, τους συνεταιρισμούς, τη ΣΚΟΣ. Αν η ΣΚΟΣ δεν έμπαινε στο παιχνίδι, συνάδελφοι, θα παίρναμε μεταξύ 45 και 55 (λεπτά). Και πληρωμή το Μάιο. Αυτό δε γινόταν;».
Ενώ πρόσθεσε ο κ. Σωτηρόπουλος: «Βοηθήστε όχι τη ΣΚΟΣ, αλλά τον εαυτό σας, τον εαυτό μας. Μην ακούτε τίποτα. Καλλιεργούμε ένα χρόνο, ήρθε η ώρα να παραδώσουμε και να πληρωθούμε. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν η τιμή να είναι καλύτερη. Θα αποφασίσει το συμβούλιο της Εταιρείας στο τέλος του μήνα ή το πρώτο πενθήμερο του Σεπτέμβρη και θα ανακοινώσουμε την τιμή που θα πάρουν όλοι οι σταφιδοπαραγωγοί της Ελλάδας. Αυτό τα τελευταία χρόνια γίνεται. Πριν δε γινόταν το ίδιο. Όπου μας έβρισκαν, τον καθέναν μόνο του, μας παίρναν το κεφάλι».
Στη συζήτηση που ακολούθησε, σε παρέμβαση σταφιδοπαραγωγού ότι ο ιδιώτης έμπορος πληρώνει νωρίτερα από τη ΣΚΟΣ, ακόμη και την άλλη μέρα, ο κ. Σωτηρόπουλος απάντησε μεταξύ άλλων: «Γιατί δε σας πλήρωναν την άλλη μέρα και πριν από 4 χρόνια (σ.σ. πριν αρχίσει να παρεμβαίνει η ΣΚΟΣ), αλλά σας πλήρωναν μετά από 7 μήνες;».
Ο κ. Σωτηρόπουλος ανέφερε ότι φέτος είναι πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα, «αλλά όσοι φέρουν τη σταφίδα τους στο συνεταιρισμό, δε θα χάσουν ούτε ένα λεπτό από αυτό που θα ανακοινωθεί. Έχουμε υποχρέωση να φέρουμε όλοι τη σταφίδα μας στην Ένωση» είπε, ενώ πρόσθεσε ότι ακόμη και γι’ αυτούς που έχουν πολύ μεγάλη και άμεση οικονομική ανάγκη, θα βρεθεί ένας τρόπος να στηριχθούν με προκαταβολή.
~ «Μαύρος χρυσός»
Για το «μαύρο χρυσό» της ελληνικής οικονομίας έκανε λόγο αναφερόμενος στη σταφίδα ο Κώστας Κατσούλης, πρόεδρος του προσωρινού Δ.Σ. της ΕΑΣ Μεσσηνίας, που συγκεντρώνει το προϊόν για τη Συνεταιριστική Κορινθιακής Σταφίδας.
Παρατήρησε ότι στην αρμοδιότητα της προσωρινής διοίκησης του διάδοχου πρωτοβάθμιου συνεταιρισμού που έχει προκύψει από την ΕΑΣ είναι να διαχειριστεί τα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας, να φροντίσει για την έγκριση του καταστατικού και να δρομολογήσει τις διαδικασίες για εκλογές. «Πέρα όμως από αυτά, οι εξελίξεις τρέχουν και η κοινή δράση των παραγωγών και η συλλογική τους οργάνωση είναι περισσότερο αναγκαία από κάθε άλλη φορά. Σε κάθε περίπτωση, οι αγρότες χρειάζονται τη δύναμη που τους δίνει η οργάνωση για να διαπραγματευτούν το προϊόν τους στην αγορά» τόνισε ο κ. Κατσούλης εξηγώντας το λόγο για τη διοργάνωση της προχθεσινής συνάντησης.  Της Μαρίας Νίκα

*** Για το λαθρεμπόριο τσιγάρων
ImageΠροφυλακίστηκαν πέντε από τους συλληφθέντες
* Στην ανακρίτρια, όπου και απολογήθηκαν, οδηγήθηκαν προχθές τα πέντε (5) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που συνελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες, μετά από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, για διακίνηση λαθραίων τσιγάρων στη Μεσσηνία και, κατ’ επέκταση, στην υπόλοιπη χώρα, αλλά και για μια σειρά από άλλα κακουργήματα και πλημμελήματα, για τα οποία άσκησε ποινική δίωξη εναντίον τους ο εισαγγελέας Καλαμάτας.
Μετά την απολογία τους, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, κρίθηκαν όλοι προφυλακιστέοι.
Ο έκτος κατηγορούμενος επρόκειτο να απολογηθεί χθες ή το αργότερο αύριο στην ανακρίτρια. Από τις πρώτες, πάντως, καταθέσεις για την υπόθεση, δηλώνει ότι δε γνώριζε για ποιο λόγο γίνονταν τα έργα διάνοιξης στο δρόμο απ’ όπου και διακινούσαν τα φορτία με τα λαθραία τσιγάρα τα μέλη της οργάνωσης.

*** Κυπαρισσία
ImageΠλημμύρισε κόσμο και συναισθήματα για το Παζάρι Αντικών!
~ Κόσμο και συναισθήματα πλημμύρισε η Παλιά Πόλη Κυπαρισσίας για το Παζάρι Αντικών και Παλαιών Αντικειμένων που θα λειτουργεί μέχρι και την Τρίτη. Η οικονομική κρίση και τα προβλήματα της εποχής δε στάθηκαν ικανά να μειώσουν το ενδιαφέρον του κόσμου για το Παζάρι, που τις προηγούμενες μέρες «βούλιαξε» την πόλη και δη την Παλιά Πόλη, για να δει από κοντά και να θαυμάσει παλιά ελληνικά έπιπλα και είδη σπιτιού, αντίκες από τη Γαλλία, εγγλέζικες πορσελάνες, κεραμικά και πέτρινα δοχεία, πίνακες, όπλα και χιλιάδες πανέμορφα πράγματα.
~ Παράλληλα, για να απολαύσει τη βόλτα του στα καλντερίμια και τα σοκάκια της Παλιάς Πόλης, να ανέβει στο Κάστρο των Γιγάντων και να θαυμάσει τη θέα στο απέραντο γαλάζιο του Ιονίου πελάγους και να μαγευτεί από το μοναδικό ηλιοβασίλεμα, από το κανονάκι ή, ακόμη, πιο ψηλά, από την τρύπα του τείχους, στο θεατράκι! Ξεχωριστές στιγμές και για καφέ, ποτό και φαγητό στα καταστήματα που λειτουργούν στην «Αρκαδιά», με τη ζεστή φιλοξενία και την καλή ποιότητα!
Από το βράδυ της Παρασκευής, χθες και απόψε, γίνεται και γευσιγνωσία των τριφυλιακών οίνων στο διπλανό καταπράσινο Δημοτικό Κήπο. Εκεί, οι μύστες του κρασιού δίνουν ραντεβού δοκιμάζοντας τα υπέροχα κρασιά του τριφυλιακού αμπελώνα και συζητούν με τους επώνυμους Τριφύλιους οινοπαραγωγούς!
Σημειώνουμε πως το παζάρι λειτουργεί από τις 10.00 το πρωί ως τις 12.00 τα μεσάνυχτα, ενώ η οινογνωσία από τις 8.30 μ.μ. και μετά. 
Του Ηλία Γιαννόπουλου ,Πηγή : εφημ.  ¨Θάρρος"  2012 .-


*** Πριν 94 χρόνια
- Ο πρόεδρος της Κοινότητος Γαργαλιάνων ανέφερεν εις το Νομογεωπονικόν Γραφείον, ότι εις τας περιφερείας των Κοινοτήτων Μουζούστης, Αγουλινίτσης, Πύργου και Φλόκας, κατέπεσαν ραγδαίαι βροχαί εκ των οποίων εις μεν τας δύο πρώτας εβράχησαν τα 2/3 του εν τοις αλωνίοις σταφιδοκάρπου, εις δε τας δύο τελευταίας το 1/3. Αι ζημίαι υπολογίζονται εις 15% της ολικής παραγωγής του σταφιδοκάρπου. - ΟΜΟΙΑΙ ζημίαι εκ των βροχών επροξενήθησαν εις την Κοινότητα Μπάστας της οποίας ο Πρόεδρος εζήτησε παρά του Νομογεωπονικού Γραφείου, ίνα ενεργήση και αποσταλούν βαγόνια προς μεταφοράν του σταφιδοκάρπου εις την εταιρείαν των οίνων και οινοπλευμάτων.
-ΕΙΣ το παραπλεύρως της Αθηναϊκής Τραπέζης Οικογενειακόν Κινηματογράφον δίδεται απόψε το τετράπρακτον δραματικόν αριστούργημα «Η Εκδικήτρια» με εικόνας θαυμασίας και παραστατικάς.
-Η εφετεινή παραγωγή ελαίου εις τον τέως Δήμον Αρίνης θ’ ανέλθη εις 100 χιλ. οκάδες. Ομοίως εις τον τέως Δήμον Φυγαλείας η παραγωγή ελαίου θ’ ανέλθη εις 60 χ. οκ. και λεύκους εις 200 χιλ. οκάδας

*** Όμορφη καλοκαιρινή ανάμνηση
Σερφάροντας στο Διαδίκτυο, κατά καιρούς έχω ανακαλύψει εντελώς τυχαία κάτι εξαιρετικές ιστοσελίδες. Όχι, δεν εννοώ δημοσιογραφικές με ειδησεογραφικό περιεχόμενο, αλλά προσωπικές, ημερολόγια ανθρώπων με ενδιαφέροντα, άποψη και διάθεση να μοιραστούν απλές καθημερινές ιστορίες, σκέψεις και γεγονότα από τη ζωή τους. Για τα ταξίδια που πήγαν, για τα γενέθλια που γιόρτασαν παρέα με αγαπημένα πρόσωπα, για τις αναποδιές που τους έτυχαν, για τα φαγητά που μαγείρεψαν, για τα βιβλία που διάβασαν ή για τις ταινίες που είδαν. Σελίδες καλαίσθητες, με όμορφες φωτογραφίες και κείμενα που θα ζήλευαν ακόμη και συγγραφείς. * Σε μια τέτοια ηλεκτρονική σελίδα μπήκα τυχαία ένα πρωί, ψάχνοντας κάτι για τα θερινά σινεμά. «Στο άπειρο κι ακόμα παραπέρα» ήταν ο τίτλος της. Εκεί, λοιπόν, διάβασα ένα πολύ ωραίο κείμενο της Στέλλας. «Αποφάσισα να νικήσω την κούραση με μια όμορφη ανάμνηση από το καλοκαίρι» έγραφε. Κι από κάτω: «Θερινό σινεμαδάκι!». Ύστερα μιλούσε για το πόσο λατρεύει τα θερινά σινεμά σε πράσινους κήπους και ταράτσες, για τις ταινίες που είχε δει τα καλοκαίρια με τους συμμαθητές της, αλλά και για το θερινό σινεμά που πήγε πρόσφατα παρέα με τα παιδιά της, τα οποία ενθουσιάστηκαν, καθώς δεν είχαν ξαναβρεθεί σε ανοιχτό κινηματογράφο. Και το κείμενό της τελείωνε με την εξής φράση: «Αχ, τι κρίμα που έχουν κλείσει τα θερινά σινεμά στην Καλαμάτα… ».
* Πράγματι, τι κρίμα, συμφώνησα διαβάζοντας τις σκέψεις της. Και βέβαια, δεν ήταν δυνατόν να μην «ταξιδέψω» κι εγώ μερικά χρόνια πίσω. Θυμήθηκα τα καλοκαιρινά βράδια στην ταράτσα του «Απόλλωνα» (πάνω από το «Βακαλοπούλειο» της οδού Ιατροπούλου), όπου η Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας έκανε τις προβολές της, ή τον «Κήπο Εδέμ» στην οδό Κανάρη.
* Οι παλιότεροι Καλαματιανοί σίγουρα θυμούνται με νοσταλγία και άλλους χώρους, τους οποίους εγώ δεν πρόλαβα, αλλά φαντάζομαι πως θα ήταν υπέροχοι και ότι θα είχαν ζήσει σε αυτούς όμορφες στιγμές. Σήμερα, ίσως στη θέση τους να βρίσκονται οικόπεδα ή να έχουν χτιστεί ψηλές πολυκατοικίες.    Της Μαρίας Νίκα


** Κλειστή η γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου από κατοίκους
** Κυκλοφοριακό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στην εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου, στο ύψος των διοδίων του Ρίου, εξ αιτίας κινητοποιήσεων κατοίκων του Ρίου.

Οι κάτοικοι, οι οποίοι έχουν αποκλείσει τα διόδια, διαμαρτύρονται για την παρουσία σκηνιτών Ρομά κάτω από την γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου.
Η κίνηση των οχημάτων γίνεται από την παλαιά εθνική οδό, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί μεγάλες ουρές.

***Ο Νικολόπουλος ζητεί τη διαγραφή Σαμαρά Mε  επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Ν.Δ. και Πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά, ο Βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. κ. Νίκος Νικολόπουλος ζητάει να πληροφορηθεί ποια είναι η Επιτροπή Δεοντολογίας που θα εξετάσει το αίτημα διαγραφής του, ποιοι θα μετέχουν σε αυτή, πότε θα συνεδριάσει, καθώς και το εις βάρος του ''κατηγορητήριο'' ενώ σημειώνει πως, εύλογα και αυτοδίκαια, περιμένει να κληθεί σε απολογία, προκειμένου να υποστηρίξει τον εαυτό του και τις απόψεις του.
Προσθέτοντας πως μέχρι τώρα, δεν έχει ενημερωθεί επίσημα για την απόφαση του Προέδρου της Ν.Δ. να τεθεί εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς και για την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής του από το κόμμα, ο Αχαιός βουλευτής υπογραμμίζει πως δεν υφίσταται αυτή τη στιγμή Επιτροπή Δεοντολογίας για την Κοινοβουλευτική Ομάδα, καθώς αυτή αποτελείται από ομάδα εκ των 15 βουλευτών του κόμματος με την πιο μακρά κοινοβουλευτική θητεία, στην οποία και ο ίδιος ανήκει, οπότε θα είχε ενημερωθεί εφόσον είχε ληφθεί απόφαση σύγκλησης και συγκρότησης του πειθαρχικού οργάνου. Κατά συνέπεια, η προηγούμενη Επιτροπή με πρόεδρο τον κ. Τραγάκη δεν υφίσταται.
Αναλυτικά η επιστολή προς τον Αντώνη Σαμαρά
Πέραν τούτων, ο κ. Νικολόπουλος, στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Ν.Δ. σημειώνει μεταξύ άλλων: ''Πιστεύω πως σε ένα κόμμα με δημοκρατικές διαδικασίες και με ελευθερία στην έκφραση πολιτικής άποψης, όπως τα ήθελε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, έχω το δικαίωμα να πληροφορηθώ όλα τα παραπάνω και φυσικά, να κληθώ ενώπιον της Επιτροπής προκειμένου να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και τις απόψεις μου.
Ελπίζω έτσι να συμβεί και να μην επιλεγούν ''αυτόματες'' κα συνοπτικές διαδικασίες που θα ενισχύσουν την καταδικασμένη στην νοοτροπία του λαού μας λογική των ''μονοκρατορικών'' κομμάτων.
Η έκφραση διαφορετικής άποψης δε συνιστά ποινικό αδίκημα
Αντίθετα, πάντως, δεν πιστεύω ότι σε ένα δημοκρατικό κόμμα, η έκφραση διαφορετικής πολιτικής άποψης και εκτίμησης συνιστά ''ποινικό αδίκημα'', ούτε πως στη συγκεκριμένη δική μου περίπτωση, η πεποίθησή μου για την ανάγκη άμεσης επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου και ανάσχεσης του κύματος φτωχοποίησης του λαού συνιστά αντιδεοντολογική και αντικανονική πράξη. Αν ήταν έτσι, τότε μάλλον θα έπρεπε να…διαγραφούμε όλοι από την παράταξη, από σένα τον Πρόεδρο του κόμματος, μέχρι και τον τελευταίο ψηφοφόρο!''.
Ο κ. Νικολόπουλος σημειώνει επίσης, πως σε περίπτωση που δεν τηρηθούν όλες οι προβλεπόμενες από το καταστατικό και τον κανονισμό λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας διαδικασίες και δεν στοιχειοθετηθεί αρμόζουσα κατηγορία, τότε μάλλον ''οι υποψίες και οι υπόνοιες θα γίνουν βεβαιότητες'',
Έτσι, υπογραμμίζει πως σε αυτή την περίπτωση θα φανεί ξεκάθαρα ότι η απόφαση αποπομπής του στηρίζεται μόνο στην απόφαση του βουλευτή να θέσει υποψηφιότητα ως Γενικός Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και της πρωτοβουλίας του να πάρει θέση η Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ. για την ανάγκη άμεσης ή μη, επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου, με ελεύθερη δημοκρατική συζήτηση και μυστική ψηφοφορία.
Θέτει τα εξής θέματα:
Πρώτον: να συγκροτηθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας με βάση τα όσα προβλέπει το σχετικό άρθρο του Κανονισμού λειτουργίας της Κ.Ο. (κλήση των 15 αρχαιοτέρων Βουλευτών, κλήρωση των 5 τακτικών μελών και των αναπληρωματικών τους και ανάδειξη του προέδρου της, εκ των 5 που θα έχουν κληρωθεί. Η κλήρωση πρέπει να γίνει σε τόπο και χρόνο που θα γνωστοποιηθεί και για την προστασία του αδιάβλητου η κλήρωση να γίνει παρουσία και των 15 αυτών αρχαιοτέρων Βουλευτών).
Δεύτερον: να σταλεί εκ νέου η πρόταση διαγραφής στον νέο πρόεδρο που θα οριστεί, δηλαδή τον αρχαιότερο εκ των 5 κληρωθέντων και όχι στον προηγούμενο κ. Γ. Τραγάκη, η οποία (πρόταση) θα περιλαμβάνει πλήρες σκεπτικό.
Και τρίτον: να οριστεί η σύγκληση της Επιτροπής Δεοντολογίας μετά την ημερομηνία εκλογής του Γενικού Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, καθώς αυτό επιβάλλει η πολιτική ορθοπραξία, αφού είναι γνωστό πως ο κ. Νικολόπουλος έχει θέσει υποψηφιότητα για τη θέση, προτάσσοντας μάλιστα την ανάγκη συζήτησης για την κυβερνητική τακτική απέναντι στο μνημόνιο και την τρόικα.
Πηγή: patrastimes


*** Τα  δύο  2  Χάλκινα  Μετάλια στους Ολυμπιακούς  του  ΛΟΝΔΙΝΟΥ :
 Την  1η  Αυγούστου  2012 , ο Ηλίας  Ηλιάδης το πρώτο χάλκινο μετάλλιο  για την Ελλάδα στο  Τζούντο -30  κιλών στους  άνδρες .-
Την 4η  Αυγούστου  2012 στην  Κωπηλασία  με  διπλό σκάφος ελαφρών βαρών στις γυναίκες ,  χάλκινο μετάλιο  οι Ελληνίδες αθλήτριες Τσιάβου  και Γιαζιτζίδου .-

~**
  ****ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΗΤΤΗΘΗΚΑΜΕ...!!! ΠΡΩΤΗ ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΗ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ "ΙΕΡΟΥ ΛΟΧΟΥ 2012"... ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΛΛΑ...!!! http://www.stoxos.gr/2012/07/2012_1052.html
Με μιάλιτη και ταπεινή τελετή έξω από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμύνης, το Σάββατο το βράδυ, έφεδροι καταδρομείς και Ελληνόψυχοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα τους, έβαλαν τις βάσεις για έναν ακόμη αγωνσιτικό θεσμό, στο κέντρο του καλοκαιριού στην Αθήνα για την Κύπρο μας...

Η πορεία που ακολούθησε εώς την τουρκική πρεσβεία την οποία είχαν αποκλείσει στο ύψος της Λέσχης Αξιωκατικών στη Ρηγίλλης, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. είχε πάθος, είχε παλμό, είχε και όγκό αν αναλογισθεί κανείς ότι όλα έγιναν με κινητοποίηση 2 ημερών...
 
~**Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΡΩΣΤΑ 1 ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
 
 «Αποθήκη» μεταναστών η Θράκη: «Πανηγυρίζουν» στην Αθήνα γιατί τους φορτώνουν εδώ ! ;
 
Ακατανόητη και προβληματική για τη Θράκη είναι η ενέργεια της κυβέρνησης και, προσωπικά του Πρωθυπουργού, να μεταφέρει μετανάστες από το κέντρο της Αθήνας στη Θράκη.
  
Από τη μία βρίσκεται η οργή της τοπικής κοινωνίας για το γεγονός ότι κλείνουν –ουσιαστικά και παρά την υπόσχεση περί προσωρινού μέτρου- η Αστυνομική Σχολή της Ξάνθης και της Κομοτηνής (έρχεται και του Διδυμοτείχου) , δομές που ήδη έχουν συρρικνωθεί ως προς το χρόνο σπουδών, παρότι κάποιοι υποψήφιοι των Πανελλαδικών θα περάσουν σε αυτές φέτος.
  
  
Κατά δεύτερο λόγο ενοχλεί ιδιαίτερα η στάση του πολιτικού προσωπικού που επιχειρεί με επικοινωνιακά τεχνάσματα (ενδεχομένως και ουσία) να απαλύνει το σοβαρό πρόβλημα του κέντρου της Αθήνας, «εξάγοντας» όσους δεν είναι νόμιμοι στην άλλη άκρη της Ελλάδας, σε μια περιοχή που ήδη έχει δύο Κέντρα Μεταναστών (πολυσυζητημένα και ίσως ένα ακόμη σύντομα) , είναι η κύρια είσοδος της χώρας και, ουσιαστικά, επιβαρύνεται αδικαιολόγητα ώστε να μετατραπεί σε «ανθρώπινη αποθήκη» της Ελλάδας που θα «κρύβει» το πρόβλημα της Αθήνας. Και μάλιστα όχι σε συνθήκες «ξενοδοχείου» όπως διαφήμιζε ο Χρυσοχοϊδης στην Αθήνα αλλά με διπλάσιους ανθρώπους από όσους μπορούν αν φιλοξενήσουν τα δυό νέα Κέντρα που δημιούργησαν σε μια νύχτα !


 
Την ίδια ώρα που στην Αθήνα κάποιοι πανηγυρίζουν και επιχειρούν να δημιουργήσουν «κλίμα ειρήνης στο κέντρο και αποφασιστικότητας της κυβέρνησης», υπό την πίεση της ακροδεξιάς και των ρατσιστικών αντιλήψεων που έχει διασπείρει όλη αυτή η αναρχία, η κυβέρνηση μεταθέτει το πρόβλημα στην πιο ευαίσθητη περιοχή της χώρας. Υπήρχαν χιλιάδες μέρη σε όλη την Ελλάδα αλλά έκαναν τη χειρότερη δυνατή επιλογή: Διαχέουν το πρόβλημα της κράτησης των μεταναστών στη Θράκη.


 
Δεν είναι φοβική η Θράκη αλλά αν συνεχίσουν έτσι θα γίνει


 
Δεν «φοβάται» τους μετανάστες η Θράκη, ούτε είναι φοβική κοινωνία, απεναντίας είναι πολύ πιο ανεκτική από κάθε άλλη περιοχή στη χώρα αλλά κάποιοι κάνουν τα πάντα για να την αναγκάσουν να αναπτύξει ρατσιστικά και οπισθοδρομικά σύνδρομα. Και η κίνηση αυτή προβληματίζει γιατί ανοίγει διάπλατα την πόρτα στα κάθε λογής ακραία στοιχεία της περιοχής. Πεδίο εύκολης κριτικής και ρητορικής που απευθύνεται στον απλό κόσμο και εκμεταλεύεται την αγανάκτησή του, έργο που έχουμε ξαναδεί στο κέντρο της Αθήνας, μια κίνηση που αναθέτει στους εξωθεσμικούς παράγοντες την αντιμετώπιση και την εκμετάλευση του προβλήματος και την ανάδειξή τους σε εφήμερους «ήρωες» που θα εδραιώσουν την ξενοφοβία.


 
Επίσης εξοργιστικό ότι εγκαθιστά δύο κέντρα μεταναστών, ουσιαστικά, μέσα στον αστικό ιστό επαρχιακών πόλεων (για την Κομοτηνή στις παρυφές της) με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για το κλίμα που θα δημιουργήσει πέριξ των περιοχών. Προφανώς γιατί δεν γνωρίζει αυτός που λαμβάνει αποφάσεις ότι αυτή η περιοχή είναι ήδη επιβαρυμένη (και αντέχει) από την εισαγόμενη εγκληματικότητα αλλά και από τις εξαθλιωμένες συνοικίες των ΡΟΜΑ της, αλλά δεν θα αργήσει να ξεσπάσει ρατσιστικά και σκοταδιστικά, χωρίς ιδιαίτερη βοήθεια καθώς οι κινήσεις αυτές φαίνονται να είναι η θρυαλλίδα που θα προκαλέσει έκρηξη.


 
Καλύπτουν την έλλειψη πολιτικής με "σκούπες"


 
Η έλλειψη πολιτικής για το μεταναστευτικό, περί του οποίου οι προεκλογικές κορώνες είναι εύκολες αλλά μετεκλογικά η πραγματικότητα ζοφερή, δεν μπορεί να αποκρύπτεται πίσω από "σκούπες" στο κέντρο της Αθήνας και «αποθήκευση» του προβλήματος στη Θράκη. Οι επιπτώσεις στην περιοχή θα είναι πολύ σοβαρές καθώς η κυβέρνηση κλείνει το μάτι σε κάποιες ομάδες που θέλουν με ευκολία να μετακυλήσουν το πρόβλημα στους μετανάστες αν και είναι πρόβλημα ανυπαρξίας ελληνικής πολιτικής και πεισματική εφαρμογής του προβληματικού «Δουβλίνο 2». Δεν φταίνε οι μετανάστες αλλά οι πολιτικές, δεν φταίνε οι πολίτες αλλά οι πολιτικοί, στην προκειμένου περίπτωση.


 
Αντί να κάνει κρυφές επιχειρήσεις για να μεταφέρει μετανάστες από την πίσω πόρτα η κυβέρνηση πρέπει να δηλώσει ποια είναι η πολιτική που έχει (γιατί αν ψάξουμε αυτή που κατέθεσε προεκλογικά «περνάει και δεν ακουμπάει») και πως σκοπεύει να την εφαρμόσει για να οδηγήσει σε λύση ή ανακούφιση. Θα ήταν λαϊκισμός αν ρωτούσε ο κόσμος τον αρμόδιο Υπουργό γιατί δεν στέλενει τους μετανάστες στην ιδιαίτερη πατρίδα την Κέρκυρα αλλά δεν θα υπήρχε και απάντηση


 
Η παρελκυστική λογική της συζήτησης περί του μεταναστευτικού, είτε επειδή δίνεται η εικόνα της «καθαρής» Αθήνας, είτε επιβαρύνει την ανεκτική Θράκη, της στιγμή που ανακοινώνονται τα επώδυνα μέτρα των 11,5 δις , είναι εύκολα αντιληπτή πια και από τους πιο αδαείς. Η κυβέρνηση , στους κόλπους της οποίας περισσεύουν οι «πατριώτες», επιτείνει την πλήρη απαξίωση της Θράκης ενώ την ώρα που διαβεβαιώνουν ότι οι σχολές δεν κλείνουν, έχουν ήδη υπογράψει τις σχετικές αποφάσεις. Όμως, τι μπορεί να περιμένει κανείς από τον ένα Υπουργείο που πρέπει να χειριστεί τόσο λεπτά ζητήματα και έχει σαν Γενικό Γραμματέα τον επίτροπο της δικτατορίας;


 
Γιάννης Σιδηρόπουλος

isidister@gmail.com

.xanthipress.gr

~*** ΒΟΜΒΑ!!ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Η ΑΤΕ ΚΑΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ!!:
 
~Γι' αυτό ο Λαφαζάνης και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν "σκυλιάσει" τόσο με την ΑΤΕ; Εξαιτίας της γυναίκας του;
 
~ Λάβρος κατά της συγχώνευσης της Αγροτικής με την τράπεζα Πειραιώς εμφανίστηκε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, από την πρώτη ημέρα που ανακοινώθηκε η συμφωνία. Λέτε να έχει σχέση το γεγονός ότι η σύζυγός του....

είναι εργαζόμενη στην ΑΤΕ; Και μάλιστα, όπως βλέπουμε, είναι και μέλος του ΔΣ του ΤΥΠΑΤΕ (Ταμείο Υγείας Προσωπικού Αγροτικής Τράπεζας).

Επίσης, σε άλλο έγγραφο διαβάζουμε ότι είναι και αναπλητρωτής ταμίας του ΔΣ των εργαζομένων της Αγροτικής!

~**Γέροντας Παΐσιος: ταν μως δετε συμφορς στν λλάδα, τ κράτος ν βγάζη παλαβος νόμους κα ν πάρχη γενικ στάθεια, μ φοβηθτε, θ βοηθήση Θεός.  :
 
Ἀπόσπασμα ἀπὸ τὸ νεοκυκλοφορηθέν βιβλίο "Λόγοι ΓέροντοςΠαϊσίου, Περὶ προσευχῆς" -Γέροντα θὰ γίνη πόλεμος; -Ἐσεῖς κάνετε προσευχή; Ἐγὼ ἔχω ἀπὸ τὴν ἄνοιξη μέχρι τὸ φθινόπωρο ποὺ κάνω ἐπιστράτευση προσευχῆς -ἀθόρυβα-, γιὰ νὰ μᾶς λυπηθῆ ὁ Θεός, νὰ ἀποφύγουμε τὴν ἐπιστράτευση καὶ τὸν πόλεμο. Εἶχα πληροφορία: "Κάνετε πολλὴ προσευχή, γιὰ νὰ ἐμποδιστοῦν οἱ Τοῦρκοι, διότι τὴν Κυριακὴ 16 Ὀκτωβρίου, ἔχουν σκοπὸ νὰ μᾶς χτυπήσουν" (εἰπώθηκε τὸν Νοέμβριο τοῦ 1983. Ἡ πληροφορία δὲν ἦταν ἀνθρώπινη ἀλλὰ θεϊκή).

Δόξα τῷ Θεῶ, μέχρι στιγμῆς μᾶς φύλαξε ἡ Παναγία, ἂς εὐχηθοῦμε νὰ μᾶς προστατεύσει καὶ στὴ συνέχεια. -Γέροντα, τώρα ποῦ πέρασε ἀπὸ ἐδῶ ὁ κίνδυνος, θὰ συνεχίσουμε νὰ προσευχώμαστε γι' αὐτὸ τὸ θέμα; - Μήπως ὑπάρχει τόπος χωρὶς πόλεμο; Τί θὰ πῆ "ἐδῶ" καὶ "ἐκεῖ"; Καὶ ἐκεῖ ποὺ τώρα ἔχουν πόλεμο ἀδελφοί μας εἶναι. Ἀπὸ τὸν Ἀδὰμ καὶ τὴν Εὕα δὲν εἴμαστε ὅλοι οἱ ἄνθρωποι; Μοιράστηκε ὅμως ἡ οἰκογένειά μας, ἄλλοι εἶναι ἐδῶ, ἄλλοι ἐκεῖ. Μὲ τοὺς Ὀρθοδόξους εἴμαστε ἀδελφοὶ καὶ κατὰ σάρκα καὶ κατὰ πνεῦμα, ἐνῶ μὲ τοὺς ἄλλους εἴμαστε ἀδελφοὶ μόνον κατὰ σάρκα. Ἑπομένως, γιὰ ἕναν λόγο παραπᾶν, πρέπει νὰ προσευχόμαστε μὲ περισσότερο πόνο γι' αὐτούς, γιατί αὐτοὶ εἶναι πιὸ ταλαίπωροι. -Γέροντα, αὐτὸ τὸ διάστημα ποὺ τὰ πράγματα εἶναι δύσκολα γιὰ τὴν Ἑλλάδα, κάνω πολὺ κομποσχοίνι, ἀλλὰ σκέφτομαι καὶ ὅτι ἡ σωτηρία τῆς Ἑλλάδας δὲν κρέμεται ἀπὸ τὸ κομποσχοίνι μου. -Δὲν εἶναι ὅτι ἡ σωτηρία τῆς Ἑλλάδας κρεμάστηκε ἀπὸ τὸ κομποσχοίνι σου, ἀλλὰ τὸ νὰ σκέφτεσαι συνέχεια τὴν δυσκολία ποὺ περνάει ἡ Ἑλλάδα σημαίνει ὅτι πονᾶς τὴν πατρίδα καὶ ζητᾶς τὴν ἐπέμβαση τοῦ Θεοῦ, ὁ Ὁποῖος εἶναι ὁ μόνος ποὺ.... μπορεῖ νὰ βοηθήσει. Νὰ προσεύχεσθε νὰ ἀναδείξη ὁ Θεὸς πνευματικοὺς ἀνθρώπους, Μακκαβαίους, γιατί ὑπάρχει μεγάλη ἀνάγκη. Ἦρθε ὁ καιρὸς νὰ πολεμήσητὸ καλὸ μὲ τὸ κακό, γιατί τὴν παρανομία τὴν ἔχουν κάνει νόμο καὶ τὴν ἁμαρτία μόδα. Ὅταν ὅμως δεῖτε συμφορὲς στὴν Ἑλλάδα, τὸ κράτος νὰ βγάζη παλαβοὺς νόμους καὶ νὰ ὑπάρχη γενικὴ ἀστάθεια, μὴ φοβηθῆτε, θὰ βοηθήση ὁ Θεός. -Ἔτσι ὅπως τὰ λέτε, Γέροντα, πρέπει νὰ τὰ ἀφήσουμε ὅλα καὶ νὰ δώσουμε τὶς δυνάμεις μας στὴν προσευχή. -Μά, χωράει συζήτηση γι' αὐτὸ τὸ πράγμα; Ὅλος ὁ κόσμος βράζει σὰν σὲ καζάνι. Ἡ Ἐκκλησία, ἡ πολιτεία, ὅλα τὰ ἔθνη εἶναι ἄνω-κάτω! Καὶ τί ἐξέλιξη θὰ ἔχουμε κανεὶς δὲν τὸ ξέρει. Ὁ Θεὸς νὰ βάλει τὸ χέρι του! Πρέπει οἱ καλόγεροι νὰ κάνουν πολὺ προσευχή. Καὶ ἐπείγουσες δουλειὲς ἂν ἔχουν νὰ τὶς σταματήσουν ὅλες καὶ νὰ στραφοῦν στὴν προσευχή. Ὅσο μπορεῖτε, νὰ εὔχεσθε ταπεινὰ γιὰ τὸν κόσμο ποὺ ἔδωσε πολλὰ δικαιώματα στὸν πονηρὸ καὶ ταλαιπωρεῖται. Νὰ μὴ ξεχνᾶτε ὅτι γίναμε μοναχοὶ γιὰ τὴν σωτηρία τῆς ψυχῆς μας καὶ γιὰ νὰ βοηθήσουμε τὸν κόσμο μὲ τὴν προσευχή. Νὰ προσπαθήσουμε νὰ γίνουμε καλοὶ μοναχοί, νὰ κάνουμε κομποσχοίνι καὶ μετάνοιες γιὰ τὸν ἑαυτό μας καὶ τὸν κόσμο, γιατί ὁ μοναχὸς μὲ αὐτὰ βοηθάει.
 
~** ΓΥΦΤΟΙ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΣΑΠΙΣΑΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΝΕΑΡΟ ΕΛΛΗΝΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΛΕΨΟΥΝ...!!! :

 ΜΙΛΑΜΕ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΗΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...!!!

Μπορεί να γλίτωσε την περιουσία του, αλλά το πλήρωσε με πολύ... ξύλο ένας νεαρός που έγινε στόχος μιας «θηλυκής» συμμορίας τσιγγάνων στο Αγρίνιο! Σε ενίσχυση της ομάδας των γυναικών έφτασαν τρεις νεαροί που ξυλοκόπησαν άγρια τον άτυχο νέο!

Το θύμα περπατούσε στην περιοχή Τρία Φανάρια, όταν ξαφνικά δέχθηκε επίθεση από μια ομάδα νεαρών γυναικών που άρχισαν να τραβούν το τσαντάκι που είχε κρεμασμένο στον ώμο του για να του το αρπάξουν!

Ο νεαρός αντέδρασε και χαστούκισε μια από τις τσιγγάνες. Όμως, δίπλα του σταμάτησε ένα μαύρο αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες και οι τρεις άνδρες επιβάτες του άρχισαν να τον ξυλοκοπούν αλύπητα! Η επέμβαση τριών αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έσωσε το νεαρό από τα χειρότερα, όμως οι δράστες πρόλαβαν να διαφύγουν.
http://www.stoxos.gr/2012/08/blog-post_4390.html


~*** Ιδού τα «ρατσιστικά» εγκλήματα... :
  ~ Ιδού τα «ρατσιστικά» εγκλήματα: Αλλοδαποί σκότωσαν αλλοδαπό γιατί τα χάλασαν στην αγοραπωλησία των ναρκωτικών. 
Ένα έγκλημα εις βάρος αλλοδαπού, το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε κάποια στιγμή να χαρακτηριστεί από τον «προοδευτικό» συρφετό «ρατσιστικό», και εξαιτίας του οποίου θα μπορούσε να πάρει ο Επίτροπος Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης το πρώτο αεροπλάνο, να ’ρθει στην Αθήνα και να απαιτήσει να τεθεί εκτός νόμου η… Χρυσή Αυγή, εξιχνιάστηκε από την αστυνομία. Μόνο που δεν ήταν καθόλου μα καθόλου… ρατσιστικό.
Πρόκειται για την δολοφονία ενός 36χρονου Αιγυπτίου, που έγινε τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας, στα Κάτω Πατήσια. Όπως απεδείχθη από την έρευνα της αστυνομίας, το έγκλημα διέπραξε έτερος «κακόμοιρος οικονομικός μετανάστης» και μάλιστα συμπατριώτης του θύματος, 32χρονος, με την συνεργασία ενός ακόμη «κακόμοιρου κ.τ.λ.» εξ’ Αλβανίας, 25χρονου και έγινε λόγω διαφωνιών δραστών και θύματος περί το εμπόριο ναρκωτικών, στο οποίο επιδίδονταν με ζήλο αμφότεροι. Η ποσότητα του προς πώληση ναρκωτικού (χασίς) ήταν 2,5 κιλά. Οι δράστες ομολόγησαν…
(ΥΓ): Παρακαλούμε να ειδοποιηθεί αμέσως ο Επίτροπος Δικαιωμάτων κ.τ.λ. και να ακυρώσει την πτήση του για Αθήνα. Τζάμπα ο κόπος και η λαχτάρα…
http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/idou-ta-ratsistika-egklhmata1
 
~**
`

ΙΟΥΛΙΟΣ   2012 :
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/01-2012_01.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα 01 Ιουλίου 2012.-
  ~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/02-2012.html , Δευτέρα μιά άλλη μέρα στην ενημέρωση 02 Ιουλίου 2012 .- ~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/02-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 02 Ιουλίου 2012 .-
  ** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/03-2012.html , Μεσσηνιακά καί Άλλα Τρίτη 03 Ιουλίου 2012 .-   
~**   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/4-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 4 Ιοπυλίου 2012.-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/05-2012.html , Καθημερινή  ενημέρωση Πέμπτη 05 Ιουλίου 2012 .-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/05-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα 05 Ιουλίου 2012 .-
** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/06-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Παρασκευή 06 Ιουλίου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 07 Ιουλίου 2012 .-
   ~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/07/8-2012.html , Κυριακάτικο αγιάζι στην ενημέρωση Κυριακή 8 Ιουλίου 2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/07/09-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 09 Ιουλίου 2012 ‘-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/09-2012.html , Στο διάβα της Δευτέρας 09 Ιουλίου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/07/t-10-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 10 Ιουλίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/07/11-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/07/11-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Τετάρτη 11Ιουλίου 2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/12-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα 12 Ιουλίου 2012 .- 
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/07/13-2012.html , .- Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012.-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/07/14-15-2012.html , Αυτό το Σαββατοκύριακο 14 , 15 Ιουλίου 2012 .-  
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/07/16-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/17-2012.html , Μένουμε Ελλάδα και Βλέπουμε Ελλάδα Τρίτη 17 Ιουλίου 2012
  ~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/07/17-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 17 Ιουλίου 2012 Μεσσηνιακά και Άλλα .-
~**  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/07/17-2012_17.html , Γράφουν και σας γράφουμε Τρίτη 17 Ιουλίου 2012 .-
  ~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/07/18.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012 .-
 
~**  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/07/18-2012.html  , Μένουμε και Βλέπουμε Ελλάδα Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/menoyme-19-2012.html , MENOYME ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/20-2012.html , Μας γράφουν και σας τα γράφουμε Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/20-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012 .-
 ~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/07/21-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Σάββατο 21 Ιουλίου 2012 .-
~**  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/07/21-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 21 Ιουλίου 2012 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/07/22-2012.html , Κυριακή 22 Ιουλίου 2012 στ αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/07/22-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Κυριακή 22 Ιουλίου 2012 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/07/23-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012 .-
~**
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/07/23-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/07/23-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012 .-
~**  http://snsarfara.blogspot.gr/2012/07/25-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/07/26-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012 .-
** * ~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/07/26-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012 .-
~**
**
http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/07/27-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012 ,.-

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ  2012 :

~**  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/08/4-5-2012.html  , Σαββατοκύριακο 4 και 5 Αυγούστου 2012 πάλι μαζί στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** ~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/08/05-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Κυριακή 05 Αυγούστου 2012.-



 ~**  ΒΙΝΤΕΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ από επισκέψεις στο  Άγιο  Όρος στο περιβόλι της ΠΑΝΑΓΙΑΣ  2010  ΚΑΙ  2011 .- :

1.~ 022 ΑΘΩΣ 2010 : http://youtu.be/8gmDyY1M-mk/ ,

2.- ~ 021 Άγιο Όρος 2010 : http://youtu.be/5dUZDkkW5r4/ ,

3.- ~ 020 ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΑΘΩΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2010 Καρούλια –Καντούνια – Κερασιά : http://youtu.be/1vWVkE8fWjE/ ,

4.- ~ 019 ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ 23 ΕΩΣ 30 -08-2010: http://youtu.be/1UXueBOGGus/ ,

5.- ~ 018 Άγιον Όρος 2010: http://youtu.be/jTLjZ5fJveA/ ,

6.- ~ 017 ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ 2010: http://youtu.be/T2LamLTkOO4/ ,

7.- ~ 016 Άγιο Όρος Σκήτη Αγίας Άννης 23 εως30 -08-2010 : http://youtu.be/3fjRrVJ4NdQ/ ,

8/.- ~  2154 -  Ιερά Μονή Καρακάλου : http://youtu.be/6ou4ffypE8E/ ,

9.- ~ 1887.-  Τάφος μοναχού Παϊσιου Σουρωτή 5-8-2011 : http://youtu.be/vGgHoXHBbSw/ ,

1`0.- ~ 1885.-  ΜΟΝΗ ΤΙΜΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΟΥΡΩΤΗΣ ΤΑΦΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟΥ: http://youtu.be/ittiSBqYheI/ ,

11.- ~ 2101.- ΙΕΡΑ ΣΚΗΤΗ  ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ Γέροντας Ευθύμιος Καψάλα : http://youtu.be/X3Aq296RXnk/ ,

12.- ~ 1884.avi Στο γυναικείο Μοναστήρι ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ στη Σουρωτή 2011: http://youtu.be/hRNHvwlo_AY/ ,

13.- ~ 2105.-  Καλύβα Αναστασίου Καψάλα Ευθύμιος: http://youtu.be/6F-K6aFHzOA   ,

14.- ~ 2169.-  ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ : http://youtu.be/zXtrNaeElk4  ,

15.- ~ 2119.-  Ιερά Σκήτη Προφήτη Ηλία : http://youtu.be/o6UJ5k5VC3g  ,

16.- ~ 2049.-  ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ 2011 : http://youtu.be/IS6XLJnSOpo  ,

17.- ~ 1879.-  ΣΟΥΡΩΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Τάφος Μοναχού Παϊσιου 5-8-2011: http://youtu.be/4Lxq2kE4P8c  , ?

18.- ~ 2144.-  Καρυές - Ι. Μ. Καρακάλου : http://youtu.be/1-BPaMQhCbM  , ?

19.- ~ 2164.-  ΚΑΡΥΕΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ : http://youtu.be/aWnAmjE20r8  ,


**** AΠO THN  ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ ΜΑΣ :
~** Ν. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚOΣ στην K.O.των βουλευτών της Χρυσής Αυγής .......Ιούλιος  2012 :
http://youtu.be/XFHmISvXEtw   ,


 ~**ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 2012:
http://youtu.be/dsFKx3WL4yc  ,



** Ι . ΜΟΝΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ 2012 :
http://youtu.be/Q5Up5T8dQ88  ,



  ~** ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ 29/07/2012 :
http://youtu.be/JHpsHAk_JHQ  ,



 ~** Ουρανούπολη 2012 :
http://youtu.be/IzAqAJnv6t4  ,



 ~** Πορεία στο Άγιο Όρος 2012 :
http://youtu.be/3zNVDcTRfpw  ,



~** ΠΥΛΟΣ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 5/8/12 :
http://youtu.be/0Qqn3b4tutc  ,

~**Διαδρομή προς Πύλο 2012 :
http://youtu.be/y18wuL5Z41w  ,

~** Πύλος Μεσσηνίας διαδρομή 2012 αφήγηση ¨
http://youtu.be/qE4TneuHEhY  ,

~** ΠΥΛΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ αφήγηση 2012 ¨:
http://youtu.be/cxbSKgVqva8  ,

~** Μεθώνη Πύλο αφήγηση 5/8/12:
http://youtu.be/e2S0VtX1Iyk  ,

~** Διαδρομή απογευματινού γιά Πύλο 2012:
http://youtu.be/kKP5V1UxKqs  ,


***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου