ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Διάλογοι εκλογικοί και ... 05/06/2012

Διάλογοι εκλογικοί και ... 05/06/2012 :




~
ΔΙΑΛΟΓΟΙ  ΚΑΙ  ………?????!!!!!!!;;;;;; :

Timeline: Iceland economic crisis


A bank customer holds a handful of Icelandic crowns
The krona has stabilised since its collapse in October 2008
Iceland's economic difficulties became evident in the autumn of 2008 as conditions tightened in the global credit market.Icelandic banks owed around six times the country's total Gross Domestic Product (GDP) and when the world's credit markets dried up, they were left unable to refinance loans.
Below is a timeline of events that have led the government to resign:
29 September 2008 - The Icelandic government takes a 75% stake of the country's third-largest bank, Glitnir, after it faces short-term funding problems.
.............. ets.....ets...
~ Ομοιότητες και διαφορές με την Ελλάδα


Λάζαρος Ελευθεριάδης

Οι οικονομικές δυσκολίες της Ισλανδίας έγιναν εμφανείς, το φθινόπωρο του 2008, και ως όροι έγιναν οι αυστηρότεροι στην παγκόσμια πιστωτική αγορά.

Στίς Ισλανδικές τράπεζες οφείλεται η περίπου έξι φορές αύξηση του συνολικού Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της χώρας (ΑΕΠ), και όταν οι ....
διεθνείς “αγορές-πιστωτές”, στέρεψαν, απέμειναν ανίκανες να αναχρηματοδοτήσουν τα δάνεια.

Παρακάτω είναι ένα χρονολόγιο των γεγονότων που οδήγησαν την κυβέρνηση να παραιτηθεί:

Στίς 29 Σεπτεμβρίου 2008, η ισλανδική κυβέρνηση λαμβάνει το 75% των μετοχών της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας, Glitnir, αφού αντιμετωπίζει βραχυπρόθεσμα προβλήματα χρηματοδότησης.

Στίς 6 Οκτώβρη του 2008, η “εμπορία μετοχών” αναστέλλεται, σε έξι από τους μεγαλύτερους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, απο την OMX Nordic Exchange Ισλανδία.

Η κυβέρνηση προσφέρει μια “απεριόριστη εγγύηση” για όλους τους αποταμιευτές και το κοινοβούλιο της Ισλανδίας, η “Althing”, περνά νομοθεσία έκτακτης ανάγκης που επιτρέπει στην κυβέρνηση να παρέμβει εκτενώς στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ισλανδίας.

Στίς 7 Οκτωβρίου του 2008, η κυβέρνηση της Ισλανδίας αναλαμβάνει τον έλεγχο της δεύτερης και της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζες της χώρας, Landsbanki και Glitnir.

Στίς 8 Οκτωβρίου του 2008, η Ισλανδία παίρνει τον έλεγχο της μεγαλύτερης τράπεζας, της Kaupthing, στον απόηχο της απόφασης της βρετανικής κυβέρνησης να επικαλεστεί “αντιτρομοκρατική νομοθεσία”, για να παγώσει περιουσιακά στοιχεία της τράπεζας, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στίς 9 Οκτωβρίου ο Ισλανδός πρωθυπουργός κ. Geir Haarde επικρίνει τη βρετανική κυβέρνηση, λέγοντας ότι ήταν "αναστατωμένος" και "συγκλονισμένος", όταν η βρετανική κυβέρνηση, επικαλέστηκε "εχθρική" αντιτρομοκρατική νομοθεσία για να “παγώσει” περιουσιακά στοιχεία των ισλανδικών τραπεζών, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στίς 10 Οκτωβρίου του 2008, ο βρετανός πρωθυπουργός, Γκόρντον Μπράουν, καταδικάζει τον χειρισμό της Ισλανδίας, για την κατάρρευση των τραπεζών της, και την αδυναμία της να εγγυηθεί τις καταθέσεις των αποταμιευτών Βρετανών.

Λέει ότι η πολιτική της (της Ισλανδίας), ήταν «αποτελεσματικά παράνομη" και "εντελώς απαράδεκτη".

Στίς 15 Οκτωβρίου του 2008, η Κεντρική τράπεζα της Ισλανδίας μειώνει τα επιτόκία της χώρας κατά 3,5%, από το ρεκόρ του 15,5%. Με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο μία δικηγορική εταιρεία έχει προσληφθεί από την κυβέρνηση της Ισλανδίας να συντάξει μήνυση κατά των βρετανικών αρχών.
Οι πολιτικοί αυτής της χώρας αποτελούν “φάρο” προάσπισης των Εθνικών συμφερόντων μιάς μικρής χώρας.

Στίς 17 Οκτωβρίου του 2008, το ποσό των χρημάτων των φορολογουμένων του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο “απέτυχε” στίς “αποδόσεις” των ισλανδικών τραπεζών, προσεγγίζει στο £ 1 δις.

Στίς 20 Οκτωβρίου του 2008, οι οικονομικές αρχές της Ισλανδίας ανακοινώνουν επίσημα τη δημιουργία νέων, Glitnir, Landsbanki και Kaupthing τράπεζών.

Στίς 28 Οκτωβρίου του 2008, η Κεντρική τράπεζα της Ισλανδίας, αυξάνει το βασικό της επιτόκιο στο 18% από 12%.

Στίς 20 Νοεμβρίου του 2008, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εγκρίνει $ 2,1 δισ. (£ 1,4 δις) δάνειο για την Ισλανδία. Γεωπολιτικά συμφέροντα γαρ. !!!

Η Ισλανδία γίνεται η πρώτη χώρα της Δυτικής Ευρώπης η οποία παίρνει ένα δάνειο από το ΔΝΤ, όπως από το Ηνωμένο Βασίλειο το 1976.

Γι’αυτό εδώ στην Ελλάδα, οι κυβερνώντες και οι πολιτικοί μας μαζύ με τα ΜΜΕ, τηρούσαν “σιγή ασυρμάτου”, περιμέναν το ίδιο !!!

Στίς 26 Νοεμβρίου του 2008, ο ετήσιος ρυθμός του πληθωρισμού στην Ισλανδία κλιμακώνεται σε ένα υψηλό ρεκόρ του 17,1%.

Στίς 16 Δεκεμβρίου του 2008, ο Πρωθυπουργός κ. Geir Haarde, λέει στο BBC, ότι ετοιμάζει “αγωγή” κατά του Ηνωμένου Βασιλείου, λόγω της κατάρρευσης της τράπεζας, της Kaupthing.

Στίς 18 Δεκεμβρίου του 2008, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), λέει ότι η Ισλανδία έχει “κάνει”, τα πρώτα "σημαντικά" βήματα προς την αποκατάσταση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.
Λέει ότι ο κύριος στόχος της σταθεροποίησης των νομισμάτων της Ισλανδίας, η κορώνα, έχει επιτευχθεί.Προσέξτε τί δηλώνει και πότε το ΔΝΤ (IMF)!!!

Ο Geir Haarde μιλάει στους δημοσιογράφους μετά την παραίτηση της κυβέρνησής του (26 Ιανουαρίου 2009).

Ο κ. Geir Haarde, παραιτήθηκε τρεις ημέρες μετά την προκύρηξη, γιά πρόωρες γενικές εκλογές στην Ισλανδία.

Στίς 20 Ιανουαρίου 2009, το ισλανδικό υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι η οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 9,6% το 2009 και δεν βλέπουν καθόλου ανάπτυξη για το 2010.

Στίς 21 Ιανουαρίου του 2009, οι Ισλανδοί διαδηλωτές, θυμωμένοι με την οικονομική κρίση, περικυκλώνουν το αυτοκίνητο του πρωθυπουργού κ. Geir Haarde, χτυπώντας τα παράθυρα και πετώντας του αυγά.

Στίς 23 Ιανουαρίου του 2009, ο κ. Πρωθυπουργός καλεί τον κ. Geir Haarde σε γενικές εκλογές για τις 9 Μαΐου του 2009, δύο χρόνια νωρίτερα, προσθέτοντας έτσι, ότι δεν θα παραμείνει, λόγω του καρκίνου του φάρυγγα.

Στίς 26 Ιανουαρίου του 2009, ο Πρωθυπουργός κ. Geir Haarde, ανακοίνωσε την άμεση παραίτηση της κυβέρνησης, μετά την κατάρρευση των συνομιλιών με το συνεργάτη του συνασπισμό, την Σοσιαλδημοκρατική Συμμαχία.

Στίς 31 Ιανουαρίου του 2009, η πρώην αντιπολίτευση Αριστερό-Πράσινο Κίνημα και οι νέοι εταίροι στην απερχόμενη κυβέρνηση του συνασπισμού, την Σοσιαλδημοκρατική Συμμαχία, λένε ότι έχουν εξασφαλίσει την αναγκαία υποστήριξη για να σχηματίσουν, μια προσωρινή κυβέρνηση πριν από τις γενικές εκλογές στις 25 Απριλίου του 2009.

Στίς 1 Φεβρουαρίου του 2009, η νέα πρωθυπουργός κ. Johanna Sigurdardottir καθορίζει το σχέδιο της κυβέρνησής της, για να σώσει την Ισλανδία από την οικονομική καταστροφή.

Λέει ότι προτεραιότητά της θα είναι, να αντικαταστήσει το κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας, η οποία απέτυχε να αποτρέψει την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος.

Λέει, επίσης, θα ζητήσει μια κοινοβουλευτική επιτροπή να εξετάσει την ένταξή τους στην ΕΕ.

Αλλά με την παγκόσμια κρίση, στα πιστωτικά ιδρύματα όλου του κόσμου, στα τέλη του 2007, μια διαδικασία η οποία έχει ωθήσει αρκετές βιομηχανικές χώρες σε ύφεση, την Ισλανδία και την οικονομία της “overleveraged” (υπερμοχλευμένη), εμφανίστηκαν σύντομα αδυναμίες στη γραμμή του πυρός.

Ακόμη και μεγιστάνας κ. Philip Green, προχώρησε στην "πώληση των ομολογιών” του, για να σώσει την εταιρεία του. (Βλ. «Από την Ισλανδία στην Green-Land.").

Μοιάζει πολύ με το φαινόμενο subprime (ενυπόθηκων δανείων υψηλού κινδύνου), όταν δανειολήπτες οι οποίοι, είδαν το “κτύπημα”, οι τράπεζες να παίρνουν τα σπίτια τους όταν δεν μπορούσαν να εξοφλήσουν τα χρέη.

Εκπρόσωπος των τραπεζών, δήλωσε στο “Forbes”, ότι δεν έχει ενδιαφέρον, για μια πώληση “πυρκαγιά”, των περιουσιακών στοιχείων τους και είχε ζητήσει να τούς χορηγηθεί πίστωση και χρόνος, σε μια μακροπρόθεσμη λύση.

Κατά τη διάρκεια της ιστορίας, ο πληθυσμός της Ισλανδίας στηρίχθηκε κυρίως στην αλιευτική βιομηχανία και την αγροτική παραγωγή ως κύριους πόρους τους.

Η ηφαιστειακά και γεωλογικά ενεργή ευρωπαϊκή χώρα-νησί στο Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό, η οποία επεκτείνεται στην Μεσο-Ατλαντική Ράχη, έχει πληθυσμό περίπου 320.000 και μια συνολική έκταση 103.000 km2 (40.000 τετραγωνικά μίλια), τα δύο τρίτα των οποίων βρίσκονται στην πρωτεύουσα Ρέικιαβικ και τη γύρω περιοχή.

Η οικονομία της Ισλανδίας είχε μετατραπεί μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο με την βιομηχανοποίηση της αλιείας. Το 1994, η Ισλανδία προσχώρησε στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο και στην διαφοροποιημένη εθνική οικονομία.

Και στις δύο οικονομικές και χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες “industry” και πρίν την παγκόσμια οικονομική κρίση, η Ισλανδία βρισκόταν στην κορυφή μεταξύ των 177 χωρών του ΟΗΕ, με στατιστικά στοιχεία τα οποία σε σύγκριση με το κατά κεφαλήν εισόδημα, το επίπεδο της εκπαίδευσης, της υγείας φροντίδα και το προσδόκιμο ζωής.

Κατά μέσο όρο σε 80,55 χρόνια για τους άνδρες, το προσδόκιμο ζωής ήταν η τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο. Στήν Ισλανδία παρέχονται δωρεάν σύστημα υγείας και παιδείας, όπου οι κάτοικοι ενθαρρύνονται να μαθαίνουν και να επενδύσουν σε νέες τεχνολογίες.

Το αποτέλεσμα ήταν επίσης εμφανές στις στατιστικές, δεδομένου ότι η χώρα ήταν ψηλά στη λίστα με τον αριθμό των βιβλίων που αγοράζονται, οι άνθρωποι που ανήκουν τα περισσότερα κινητά τηλέφωνα κατά κεφαλήν στον κόσμο.

Σε ένα χρόνο η Ισλανδία είχε το υψηλότερο ποσοστό γυναικών που εργάζονται στον πλανήτη. Μια μικρή χώρα πιστεύεται ότι είναι ένα σύγχρονο οικονομικό θαύμα.

Η οικονομική ανάπτυξη βασίστηκε στην εξαιρετικά ταχεία επέκταση του εθνικού τραπεζικού συστήματος. Δεν είναι πολλοί οι άνθρωποι οι οποίοι, θα μπορούσαν καν να φανταστούν, ότι το ίδιο σύστημα θα επιβαρύνει τη χώρα με τις υποχρεώσεις άνω των 100 δισ. δολαρίων.

Η κυβέρνηση αναζήτησε τρόπους για την αποτροπή οικονομικής κατάρρευσης, αλλά το μοιραίο συνέβη. Το 2003, οι τρεις μεγαλύτερες τράπεζες της Ισλανδίας είχε περιουσιακά στοιχεία της μόνο λίγα δισεκατομμύρια δολάρια, περίπου 100% του εθνικού ακαθάριστου εγχώριου product.In τα ακόλουθα τρία και μισό χρόνια αυξήθηκε σε πάνω από $ 140 δισεκατομμύρια και έγινε αρκετές φορές μεγαλύτερο από το εθνικό ΑΕΠ.

Το ποσοστό της αύξησης ήταν τα διαγράμματα. Ήταν ίσως η πιο ταχεία επέκταση του τραπεζικού συστήματος στην ανθρώπινη ιστορία. Οι τράπεζες δανείζουν εύκολα χρήματα στούς Ισλανδούς, για να αγοράσουν μετοχές και ακίνητα, εξ ου και η αξία των αποθεμάτων της Ισλανδίας και της ακίνητης περιουσίας της η οποία ξεπέρασε την οροφή. Από το 2003 έως το 2007, η χρηματιστηριακή αγορά της Ισλανδίας αυξήθηκε, επί εννέα φορές, ενώ στο Ρέικιαβικ οι τιμές των ακινήτων τριπλασιάστηκαν.

Το ζήτημα “χρηματοπιστωτικό προιόν” Icesave, το Icesave ήταν ένα online τραπεζικό προιόν σε λογαριασμό ταμιευτηρίου το οποίο, ανήκει και λειτουργεί από την Landsbanki τράπεζα από το 2006-2008, η οποία προσφέρει λογαριασμούς ταμιευτηρίου.

Η βάση των δραστηριοτήτων ήταν σε δύο χώρες, Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ολλανδία. Σύμφωνα με τα διαφημιστικά συνθήματα των Τραπεζών, όπως το "σαφής διαφορά" ή "το διαφανές ταμιευτήριο", οι Τράπεζες, προσέφεραν προσωπικούς λογαριασμούς ταμιευτηρίου σε ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Κατά αυτόν τον τρόπο, προσέλκύσαν πάνω από 300.000 πελάτες στο Ηνωμένο Βασίλειο, με καταθέσεις άνω των € 5 δισ. ευρώ και 125.000 πελάτες, οι οποίοι κατατίθενται € 1,7 δισ. στην Ολλανδία.

Μου θυμίζει όταν οι Ελληνικές Τράπεζες χορηγούσαν αφειδώς “πιστωτικές κάρτες”,

Καταναλωτικά δάνεια, δάνεια για διακοπές, κτλ, στους Ελληνες πολίτες, κατά την προηγούμενη τριετία πρίν απο την χρεοκοπία της χώρας.Βίοι παράλληλοι μήπως ;;;

Όταν οι τράπεζες της Ισλανδίας, κατέρρευσαν το 2008, μια διπλωματική διαμάχη με επίκεντρο τους λιανικούς πιστωτές του “προιόντος”, προέκυψε, μεταξύ των εμπλεκομένων χωρών.

Ως αποτέλεσμα της καταστροφικής κατάρρευσης περισσότερα από 400.000 καταθέτες με λογαριασμούς “Icesave”, δεν ήταν σε θέση να έχουν πρόσβαση στα χρήματά τους, για δύο έως τρεις μήνες, ενώ περιμένουν για πληρωμή από τα συστήματα εγγύησης των καταθέσεων στις χώρες καταγωγής τους.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την νομοθεσία για την “καταπολέμηση της τρομοκρατίας”, κατά της Ισλανδίας, και να “παγώσουν” τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία των χρεοκοπημένων τραπεζών στο εξωτερικό.Αυτή η αντιμετώπιση εκ μέρους του Ηνωμένου Βασιλείου, έθεσε πολλαπλές ερωτήσεις, και έφερε αρνητικές εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Σήμερα η Ισλανδία με την υποστήριξη των Ισλανδών πολιτών, η νέα κυβέρνηση, ξεκίνησε άμεσα έρευνες για αστικές και ποινικές ευθύνες, κατά των υπευθύνων για την οικονομική κρίση. Η “Ιντερπόλ”, εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον πρώην πρόεδρο της τράπεζας Kaupthing κ. Σιγκιζμούντ Έϊναρδσον.

Πολλοί τραπεζίτες, εγκατέλειψαν εσπευσμένα την χώρα. Όμως οι Ισλανδοί δεν σταμάτησαν εκεί, υιοθέτησαν νέο σύνταγμα, το οποίο θα απαλλάξει την χώρα από την υποτέλεια στην Διεθνή οικονομία των χρηματοπιστωτικών οργανισμών και των εικονικών νομισμάτων.

Σήμερα η Ισλανδία των ψαράδων χωρίς τον ορυκτό πλούτο, την Βιομηχανία και τον Γεωργικό τομέα που έχουμε εμείς, η Ισλανδία του σήμερα, έχει ανάπτυξη 3.1% και ανεργία 6.9% το 2011. Η Ελλάδα έχει 7% ύφεση και 21% ανεργία.

Τό ΑΕΠ της Ελλάδος ήταν 305,415 δισ. δολλάρια Αμερικής κατά το έτος 2011, το δέ της Ισλανδίας ήταν κατά το έτος 2009 11,781 δισ, δολλάρια.

Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Ισλανδίας είναι 36.730 δολλάρια ανά κάτοικο, της Ελλάδος είναι 28.496 δολ/κάτοικο, κατά το έτος 2010.

Τα συμπεράσματα δικά σας !!!
*

Πηγή : Από το BBC NEWS (http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/7851853.stm )

~****** ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΙΣΤΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΕΡΧΕΤΑΙ.

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΙ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ.

ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ !!!!!!!!!!!!

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. SHARE IT: http://ellasdimokratia.wordpress.com 

~**** ΘΑ ΜΑΘΕΤΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΩΣ ΠΕΡΑ ΑΛΗΘΙΝΟ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ.

Πρώτο
Ποιος ανέβασε τόσο απότομα ένα ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΚΟΜΜΑ με αρχηγό ένα κακό πολιτευτή, που μπήκε στην πολιτική με τα λεφτά του μπαμπά του μεγαλοεισαγωγέα αυτοκινήτων;
Δεν σας φαίνετε περίεργο;

Δεύτερο.

Γιατί πήρε τόσο απότομα τόσους πολλούς ψήφους ο ΣΥΝΑΠΙΣΜΟΣ ένα κόμμα ΜΙΚΡΟΥΛΑΚΙ που αν σου έλεγαν πριν από λίγο καιρό ότι θα έπαιρνε στις εκλογές ένα τόσο μεγάλο ποσοστό θα σε περνούσαν για τρελό;

Τρίτο

Πως ένα καινούριο κόμμα του Κουβέλη Δημοκρατική αριστερά, ανέβηκε τόσο απότομα; Δεν σας φαίνετε κι αυτό παράξενο; ‘Όλα αυτά είναι τυχαία; Δεν νομίζω!
Θα μου πείτε ό,τι φταίει το μνημόνιο που έριξε τόσο χαμηλά τα μεγάλα κόμματα και τους ψήφους που έχασαν τους κέρδισαν τα μικρά, που όμως πριν λίγο καιρό μερικά από αυτά, ήταν ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ;!…

Ωστόσο έχω ακόμα μια απορία που μου έχει μπει εδώ και καιρό στο μυαλό και δεν με αφήνει να ησυχάσω.

Ένα πρωθυπουργό που τον έβγαλε ό μισός πληθυσμός της Ελλάδας για να κυβερνήσει για τέσσερα χρόνια, καθώς όχι μόνο δεν τον άφησαν με τα εμπόδια που του έβαζαν καθημερινά ντόπιοι αλλά και ξένοι περισσότερο, με τους τόσους εκβιασμούς η, θα κάνεις ότι σου λέμε η, θα χρεοκοπήσουμε τη χώρα σου, με παρεπόμενο από φόβο μη χρεοκοπήσει η χώρα, χρεοκόπησε ο λαός.

Όμως γι αυτό φταίει ο Παπανδρέου η, τα κόμματα της αντιπολίτευσης καθώς με τον τρόμο που έσπερναν καθημερινά;

Γιατί αν δεν έσπερναν τόσο μεγάλο τρόμο, οι τράπεζες θα ήταν φορτωμένες από ρευστό και αφού δεν θα υπήρχε πρόβλημα χρήματος η αγορά θα κινιόταν.
Συνεπώς τι έγινε και δημιουργήθηκαν όλες αυτές οι παράξενες ανακατατάξεις που πριν από ένα χρόνο, η μεγάλη αυτή μετεκλογική αλλαγή θα μας φάνταζε εξωπραγματική;

Εγώ έχω βγάλει τα συμπεράσματα μου και θέλω να τα μοιραστώ μαζί σας, αν και πολλοί από εσάς δεν θα το πιστέψετε, όπως δεν πιστεύω και εγώ ό,τι όλα αυτά που αναφέραμε παραπάνω μπορεί να είναι φυσιολογικά.

Όπως δεν είναι εντελώς φυσιολογικό να εξαφανιστεί ένας πριν από δυόμιση χρόνια λαοπρόβλητος πρωθυπουργός.

Ωστόσο όταν θέλουν τα μεγάλα θηρία εκείνοι που δημιουργούν παντού στον πλανήτη τόση μεγάλη δυστυχία, εκείνοι που εξουσιάζουν ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ τον κόσμο, ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΟΒΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΚΡΑΤΩΝ, όλα είναι δυνατά! Δεν χρειάζεται να σας πω για ποιους μιλώ, γιατί ξέρετε πολύ καλά ποιοι είναι οι καταστροφείς της ΓΗΣ.

Πηγαίνετε ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ στις παρακάτω διευθύνσεις και θα σας λυθούν και σε εσάς πολλές από τις απορίες που σας έβαλα.
Εκτός αν δεν θέλετε να μάθετε την αλήθεια, μην τις επισκεφτείτε.
http://www.e-catworld.com/2012/06/rossi-provides-more-information-on-high-temperature-e-cat-test/

http://coldfusionnow.org/?p=18469

http://www.defkalion-energy.com/press

http://www.veteranstoday.com/2011/12/30/the-history-of-mits-blatant-suppression-
of-cold-fusion/
~
http://www.e-catworld.com/2012/05/defkalion-releases-photos-of-lab-testing-and-factory-preparation/
http://www.youtube.com/watch?v=v9WYQO24Ptg

http://www.sciencedaily.com/releases/2012/05/120511122232.htm

http://www.journal-of-nuclear-physics.com/

http://translate.google.com/translate?sl=no&tl=el&u=http%3A%2F%2Fe24.no%2Fenergi%2Fforskere-mener-de-loest-verdens-problemer%2F

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2057611/Italian-scientist-Andrea-Rossi-claims-achieved-cold-fusion.html

http://www.fcnp.com/commentary/national/10419-the-peak-oil-crisis-cold-fusion-redux.html/
http://ecat.com/news/news-update-from-andrea-rossi-and-ecat-com-in-may

http://www.american-reporter.com/

Γιατί ο Παπανδρέου είναι εκείνος ο άνθρωπος που έφερε την παραπάνω επαναστατική εφεύρεση στην Ελλάδα, που θα αλλάξει εντελώς όλον τον κόσμο. Καθώς οι ΕΡΗΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ του πλανήτη θα γίνουν ΓΟΝΙΜΕΣ ΠΕΔΙΑΔΕΣ

Και όταν δεν θα πεινούν πια οι άνθρωποι στα μέρει αυτά θα λυθεί με μιας και το μεταναστευτικό.

Βάλτε φίλοι την φαντασία σας να δουλέψει.



~****Σε ορισμένους από εσάς θα σας φανούν ξένα, όμως η ιστορία αυτά θα γράψει…
Δυστυχώς τον Παπανδρέου δεν τον άφησαν τα μεγάλα λαμόγια ντόπια αλλά και ξένα από την αρχή ακόμα που ανέβηκε να κυβερνήσει (βλέπε κανάλια MEGA ELFA καθώς έβαζαν οι γερμανοί με τον Κοντομηνά τον δήθεν σατιρικό ηθοποιό προβοκάτορα Λαζόπουλονα του επιτίθεστε σφόδρα, με τις προβοκατόρικες μονόπλευρες λαϊκίστικες δήθεν σατιρικές εκπομπές του.) Από την αρχή που προσπάθησε να κυβερνήσει μόλις κατάλαβαν τις αλλαγές που επεδίωκε να φέρει δέχτηκε λυσσαλέες επιθέσεις. Χρησιμοποίησε το ντόπιο και το ξένο κατεστημένο τους διάφορους λαοπλάνους λαϊκιστές (Τσίπρα Κουβέλη και πολλούς άλλους, ) για να δημιουργούν τα μεγαλύτερα εμπόδια που μπόρεσαν να βρουν, ώστε να μη μπορέσει η κυβέρνηση του να φέρει τις αλλαγές που χριζόταν ο τόπος, ώστε να τραβήξουμε επιτέλους μπροστά. Οι στρατιωτικοί μεσάζοντες οπλικών συστημάτων οι προμηθευτές των νοσοκομείων έβλεπαν να χάνουν, καθώς κέρδιζαν δισεκατομμύρια εις βάρος του λαού, Έπρεπε πάση θυσία να φύγει όσο το δυνατόν συντομότερα, γιατί όσο έμενε τα λεφτά που έχαναν ήταν πάρα μα πάρα πολλά. Γι αυτό Έλληνες αυτός ο τόπος δεν θα πάει ποτέ του μπροστά. Προτίμησαν οι λαοπλάνοι πολιτικοί προκειμένου (θέλω να πιστεύω άθελα τους) να κερδίσουν πολιτικά ωφέλει ο Τσίπρας και άλλοι παίζοντας το παιχνίδι των εχθρών της πατρίδος μας, εκφόβιζαν τον λαό με συνέπεια να τραβά τα χρήματα από τις τράπεζες με τα γνωστά ολέθρια για την οικονομία μας αποτελέσματα, και έπειτα να τον εξαναγκάζουν οι Σαρκομέρκελ να λαμβάνει όλο και περισσότερα αντιλαϊκά μέτρα, κι εκείνος προκειμένου να μη χρεοκοπήσουμε τα δεχόταν με την πιο μεγάλη θλίψη που θα υπάρξει ποτέ σε άνθρωπο.
Για τον Παπανδρέου αυτό που τράβηξε μόλις ανέλαβε την εξουσία, ήταν το μεγαλύτερο μαρτύριο γι αυτό και γέρασε απότομα σε δυο μόλις χρόνια που κυβέρνησε κατά δέκα χρόνια.
Δεν περίμενε να δεχτεί από την αρχή τόσο λυσσαλέα επίθεση από ντόπιους αλλά και ξένους που δεν ήθελαν την αλλαγή του κατεστημένου.
Ωστόσο έπρεπε να τα περιμένει, γιατί κατάλαβαν από την αρχή τις προθέσεις του ότι θα τ’ άλλαζε όλα, καθώς όπως δεν ήθελαν τις πρωτόγνωρες αλλαγές, θα αντιδρούσαν βάναυσα και θα προσπαθούσαν πάση θυσία να τον εξαφανίσουν από την πολιτική σκηνή όπως τα κατάφεραν τελικά.
Πρώτο.
Τα έβαλε με το πελατειακό κράτος θίγοντας πολλούς βολεμένους που στράφηκαν εναντίων του, καθώς έφυγαν όλοι αυτοί απ’ το ΠΑΣΟΚ και βρήκαν αποκούμπι στο ΣΥΡΙΖΑ και στη ΔΗΜΑΡ.
Δεύτερο .
Τα έβαλε με την διαφθορά και τους κάθε είδους μεσάζοντες που μέχρι τώρα έπιναν το αίμα του ελληνικού λαού.
Τρίτο.
Αντιστάθηκε στο ξεπούλημα της Ελλάδος, γι αυτό και το μεγάλο μένος των εχθρών μας, βάζοντας τα τσιράκια τους Σαρκομέρκελ, καθώς δεν τον άφηναν με τους ανηλεούς εκβιασμούς τους να σταματήσει σε χλωρό κλαρί.
Για όλα αυτά και πολλά άλλα που προσπάθησε παλεύοντας να κάνει για να πάει επιτέλους την Ελλάδα μπροστά κάνοντας την ευρωπαϊκό κράτος, συγκαταλέγετε ως ένας από τους μεγαλύτερους πατριώτες και ήρωες της σύγχρονης ιστορίας μας, καθώς όπως φέρθηκαν οι πατεράδες μας μπαμπέσικα σε όλους τους πατριώτες και ήρωες τους, το ίδιο ακριβός φέρθηκαν και στον μεγάλο πολιτικό ηγέτη μας Γιώργο Παπανδρέου.

 ~** Σωστές σκέψεις , σωστοί συλλογισμοί , σωστές τοποθετήσεις ! Πιστεύω ότι η Ιστορία θα το αποδείξη πολύ συντομότερα απ΄ ότι οι Ιστορικοί πιστεύουν .- Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα .- Θα ήθελλα να προσθέσω πότε ο Τσίπρας και ο Αντωνάκης δούλεψαν ; Γιατί τόσο μένος και μίσος κατά του ΓΑΠ και του κ. Ε. Βενιζέλου ; Έχει ανάγκη ο Βενιζέλος για να γίνει πρωθυπουργός ; Καθηγητής Πανεπιστημίου είναι ο Άνθρωπος .- Γιατί ο Γιωργάκης παραιτήθηκε στο πείσμα του Αντωνάκη; , εναρωτιέστε ;;;;;
Γιατί όλοι  ασχολιώντουσαν με τον ΓΑΠ ;  Αν ένα  πράγμα δεν έχει αξία δεν ασχολείται ουδείς μαζί του .-  Θυμηθείτετο ... πράγμα που το επεύχομαι .. , ότι καλώς ή κακώς τέλη Αυγούστου η ΔΡΑΧΜΗ με όλα τα συνακόλουθα ,  θα είναι το νόμισμα συναλλαγών , με την φτώχεια για τους φτωχούς να γίνεται πραγματική τηρανία ..εφιάλτης.... και πολλά άλλα .......   Ευχαριστώ Σ.Σ.

~****ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΕ ΣΤΑ ΦΑΝΕΡΑ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ ΜΥΣΤΙΚΟ
Τον Τσίπρα τον έχουν βάλει οι Εβραίοι της Αμερικής για να διαλύσει το ευρώ. Αυτό θα γίνει κτυπώντας την Μέρκελ χτυπάνε μαζί και τους συνέταιρους της ευρωπαίους εβραίους, που θέλουν τώρα να αλώσουν όλη την Ευρώπη (πράγμα που δεν θέλουν οι εβραίοι της Αμερικής,) αφού πρώτα κατάκτησαν εντελώς την Γερμανία. Γι αυτό μπορεί να πατάει και να λέει όλα αυτά τα τρελά χωρίς να φοβάται τον διεθνή, σιωνισμό (που είναι εγκατεστημένος στην Αμερική) και την αντίδραση των εδώ τσιρακιών του, δηλαδή τους καναλάρχες, μεγαλοδημοσιογράφους , ιδιοκτήτες ΜΜΕ… που συνεχίζουν να τα διαφεντεύουν.
Το συμπέρασμα μπορεί να το βγάλει ο κάθε λογικός άνθρωπος (όχι όμως κάποιος πωρωμένος οπαδός του που έχει γίνει πια ζόμπι,) αν θυμηθεί πως αντέδρασαν όλοι αυτοί όταν ανέφερε ο Παπανδρέου για το δημοψήφισμα, που έπεσαν πάνω του να τον φάνε, καθώς έγραφαν χίλια μύρια εναντίων του ότι παίζει το παιγνίδι των κερδοσκόπων και άλλα χιλιάδες τρελά.
Ωστόσο δεν σας φαίνεται εντελώς περίεργο που δεν μιλά καμιά κουφάλα από όλους αυτούς τους μεγάλους, να κατηγορήσει να πει έστω και το παραμικρό ενάντια στον Τσίπρα, ενώ έχει αναστατώσει όλη την οικουμένη με όλα αυτά που αναφέρει καθημερινά καθώς είναι χίλιες φορές πιο χειρότερα από αυτό που είπε ο Παπανδρέου;
Καταλάβατε τώρα τι παιγνίδια παίζονται εις βάρος μας. Και αυτό είναι ένα μικρό παράδειγμα μπροστά στα άλλα πολύ πιο μεγάλα όμως είναι εντελώς κρυφά.
~**** http://www.clicksia.com/ptc_ads.php?ref=evelidis  ,


~*Από την ΕΛΕΝΗ ΒΑΣΑΚΗ.

Εάν ο Δημήτρης Βαρνάβας, πρόεδρος της ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών, που συμβαίνει να πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, γνώριζε σήμερα το πρωί τι ξεστομίζει... Ούτε ψύλλος στον κόρφο του! Έθαψε, άθελά του, τον Αλέξη!
Αναρωτήθηκε, λοιπόν, ο ''τετραπέρατος'' γιατρός!
''Τα 430 εκατομμύρια ευρώ, που βρήκε ο Παπαδήμος και τα έδωσε στους τοκογλύφους, δε θα μπορούσε να τα δώσει στο δημόσιο σύστημα υγείας για να μην πεθαίνουν σαν τα ποντίκια οι άνθρωποι;''
Και συνέχισε ακάθεκτος ''Αν, όμως, πεις ότι προτεραιότητά μου είναι να πληρώσω τους τοκογλύφους πρώτα, να τους δώσω 430 εκ για να αποπληρώσω το ομόλογο στους γύπες και το σύστημα υγείας άστο να ψοφήσει, τότε είναι προτεραιότητά σου να οδηγείς τους πολίτες εδώ που τους οδηγείς''.
Απολαύστε, τώρα, το περιεχόμενο των πρακτικών στις 15.5.2012 της συζήτησης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας:
ΑΛΕΞΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ (Πρόεδρος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής
Αριστεράς):. Είναι ένα θέμα που διέφυγε της προσοχής μας και της συζήτησής μας σήμερα, αλλά νομίζω ότι είναι σημαντικό. Έχει να κάνει με το ομόλογο που λήγει, αν δεν κάνω λάθος …
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (Πρόεδρος του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού
Κινήματος): Αφήστε με να πω κάτι, κύριε Πρόεδρε.
Όπως είχαμε πει στην προηγούμενη συνάντησή μας με τη συμμετοχή του κ.
Σαμαρά και του κ. Τσίπρα, εγώ είχα ταχθεί κατά της πληρωμής αυτού του
ομολόγου. Είχαν πει όμως και ο κ. Σαμαράς και ο κ. Τσίπρας ότι περιμένουμε μία
εισήγηση του κ. Παπαδήμου.
ΑΛΕΞΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ (Πρόεδρος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής
Αριστεράς):
Εγώ του είπα την άποψή μας, ότι θα προκρίναμε μία διαδικασία και λύση να διαπραγματευθεί αυτό το ομόλογο σε τιμές αντίστοιχες της διαδικασίας του PSI.
Όμως, για το ομόλογο αυτό είδα με θετική έκπληξη ότι είχε
την άποψη –μια ριψοκίνδυνη άποψη- να μην πληρωθεί.
Η μη πληρωμή αυτού του ομολόγου, θα μας έθετε αυτομάτως σε κατάσταση «default».

Εισήγηση του κ. Τσίπρα, του αρχηγού σας, ήταν κ. Βαρνάβα η πληρωμή των 430 δις που λείπει σήμερα από τους δεινοπαθούντες άρρωστους ασφαλισμένους!

~**AN, ΑΝ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΙΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΟΙ ΛΕΟΝΤΑΡΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ, ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΟΨΟΥΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΣΠΑ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,
ΞΕΚΑΘΑΡΑ,
ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΑΥΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ,ΤΟ PLAN B ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

ΕΙΔΙΚΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΝ ΟΥΤΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΟΥΤΕ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΜΕΙΑ, ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΚΡΑΤΟΣ ( ΧΩΡΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΣΤ0 1 ΠΡΟΣ 10 ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ). ΑΝ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΛΑΔΟ, ΛΟΓΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΟΙΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΙ. ΕΠΙΣΗΣ, ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΤΑΞΕΙ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ΑΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΠΑΝΙΚΟΣ ΜΕ ΟΥΡΕΣ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ,ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΡΙΣΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ ;

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΙΟΥ ΣΤΗΡΙΞΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ, Η ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΚΑΙ Η ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΛ Κ. ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΕ ΕΠΙΒΟΛΗ ΟΡΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟΙ, ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΧΑΟΣ, ΟΠΟΤΕ "ΤΟ ΜΗ ΧΕΙΡΟΝ ΒΕΛΤΙΣΤΟΝ" : ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΣ ΑΒΕΒΑΙΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ, ΕΠΙΛΕΓΩ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ.

ΑΝ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΑ ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ, ΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΤΟΤΕ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΣΕ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ Ή ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ( ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ) ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30 ΜΕ 40%. 
~** Iδού η απάτη: Οι τόκοι βουλιάζουν τη χώρα
*Mύθος "και με την βούλα" ότι αν δεν λάβουμε τις δόσεις του Μνημονίου θα σταματήσουν να πληρώνονται μισθοί και συντάξεις. Αισχρά ψεύδη Λ.Παπαδήμου, Ε.Βενιζέλου και όλων των άλλων που υπποστηρίζουν ότι αν βγούμε από το Μνημόνιο καισταματήσουν οι δόσεις η χώρα δεν θα μπορεί να επιβιώσει: Η αλήθεια είναι αυτη που έχει περιγράψει το defencenet.gr: Τα έσοδα αρκούν για το εσωτερικό της χώρας, αλλά δεν αρκούν για να πληρωθούν οι τόκοι των δανείων που τοκογλυφικά και άπληστα δάνεισαν στην Ελλάδα οι τραπεζίτες.
*Τα στοιχεία της Γενικής Κυβέρνησης για το τετράμηνο Ιανουαρίου-Απριλίου 2012 δείχνουν πως μέχρι σήμερα το πρωτογενές δημόσιο έλλειμμα ήταν μόλις 18 εκατ. ευρώ, έναντι 1,48 δισ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, κάτι που σημαίνει ότι μόνο οι πληρωμές των τόκων ύψους 7,6 δισ. ευρώ τίναξαν στο έλλειμμα στον ουρανό!

* Το συνολικό έλλειμμα εκτινάχθηκε στα 7,6 δισ. ευρώ, έναντι 5,47 δισ. ευρώ στο α΄τετράμηνο του 2011 (+40% σε ένα χρόνο)! Συνολικά οι δαπάνες για τόκους μέχρι τον Απρίλιο έφτασαν στα 7,4 δισ. ευρώ, σχεδόν διπλάσιες από το α΄τετράμηνο πέρυσι που ήταν μόλις (;) 3,8 δισ. ευρώ.
* Με τα δεδομένα αυτά το δημόσιο (μέχρι τις εκλογές τουλάχιστον) «κρατούσε την ανάσα του». Έτσι οι υπόλοιπες δαπάνες (λειτουργικές και μισθολογικές) περιορίστηκαν σημαντικά ενώ και τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού αυξήθηκαν οριακά, στα 16,1 δισ. ευρώ από 15,1 δισ. ευρώ ένα χρόνο πριν.
* Η βελτίωση αυτή εντοπίζεται κυρίως στον στενό δημόσιο τομέα και αποδίδεται εν πολλοίς στις μεγάλες περικοπές δαπανών και στην είσπραξη του τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ.
* Στον ευρύτερο δημόσιο τομέα η κατάσταση όμως είναι ακόμα δυσχερής. Το πλεόνασμα των ΟΤΑ περιορίστηκε περαιτέρω ενώ τα περισσότερα νομικά πρόσωπα κοντεύουν να «σκάσουν» από τα ελλείμματα -και χωρίς πλέον τις «πλάτες» της κεντρικής κυβέρνησης.
* Το αξιοσημείωτο πάντως είναι πως παρά την ύφεση, τις μειώσεις μισθών και την ανεργία, τα Ασφαλιστικά Ταμεία εμφάνισαν πλεόνασμα 2,91 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 2,75 εκατ. ευρώ που εμφάνιζαν πέρυσι.
* Η εύθραυστη αυτή ισορροπία επιτεύχθηκε όμως με μια γενικευμένη «στάση πληρωμών» από το δημόσιο. Στο τέλος Απριλίου, οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις του κράτους προς ιδιώτες έφταναν στα 6,28 δισ. από 6,24 δισ. ευρώ το Μάρτιο του 2012. Μετά τις εκλογές όμως και την ακυβερνησία που προέκυψε, εκφράζονται φόβοι πως το ποσό πιθανότατα αυξήθηκε πολύ παραπάνω.
* Κατά τα λοιπά η Ελλάδα θα βγει από το ευρω αν βγει από το Μνημόνιο...
***  Απίστευτο, φορολογούνται και οι άστεγοι! 
Σπίτι του παπα-Νίκου Σταθόπουλου και Παναγιώτη στον  Άγιο Φλώρο Αρφαρών.
Τελευταίοι κάτοικοι οι  οικογένεια Θεοδορακόπουλου.
* Πολλοί από εμάς δεν έχουν καταλάβει το παρανοϊκό οθωμανικό φορολογικό σύστημα που μας έχει επιβληθεί, και το οποίο φορολογεί ακόμα και τους αστέγους και φυσικά τους καθιστά αυτόματα πια φοροφυγάδες, αφού ερήμην τους θα έχουν φόρο να πληρώνουν κάθε χρόνο.Ας υποθέσουμε πως κάποιος άστεγος θέλει να κάνει φορολογική δήλωση το 2012 (μηδενική εννοείται). Είναι κάτι που στην TV κανείς δεν έθιξε.
* Όσο για τα τεκμήρια συνήθως αναφέρονται σε ανθρώπους που έχουν τρία σπίτια, δύο αυτοκίνητα, ελικόπτερα, και γαλέρα με κουπιά, για να μην καταλάβουν οι υπόλοιποι τι τους περιμένει με ένα διαμερισματάκι, και ένα αυτοκινητάκι.Για να δούμε τι θα πάθει….κάποιος που δεν έχει στον ήλιο μοίρα.
~ Έχουμε και λέμε:
Εισόδημα 2012 – 0 €
Τεκμήριο διαβίωσης 2012 – 3.000 €
Απαιτούμενες αποδείξεις 2012 – 750 € (τις οποίες δεν έχει, αφού οι κάδοι σκουπιδιών από όπου τρώει δεν εκδίδουν αποδείξεις)
Έλλειμμα αποδείξεων 2012 – 750 €
Πέναλτυ για το έλλειμμα αυτό – 750 € * 10% – 75 €
Προκαταβολή φόρου για το 2013 – 75 € * 55% – 41,25 €
ΣΥΝΟΛΟ ΦΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2012 – 75 € + 41,25 € – 116,25 €
Κι όμως το είδαμε και αυτό!
* Άστεγος ή μακροχρόνια άνεργος λοιπόν, χωρίς ίχνος περιουσιακού στοιχείου στην κατοχή του, θα κληθεί να πληρώσει 116,25 € , αν τολμήσει να υποβάλει ΜΗΔΕΝΙΚΗ φορολογική δήλωση και δεν έχει συλλεξει αποδείξεις δαπανών…

* Αυτό έχει και συνέχεια, ας υποθέσουμε ότι ο David Rocfeller uέλει να κάνει δωρεά ένα σπίτι σε κάποιον άστεγο, τότε μόλις το σπίτι μπει στο όνομά του,αυτόματα η εφορία θα το βάλλει προς κατάσχεση αφού ο άστεγος θα έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές το πολύ σε τρία χρόνια άνω των 300 ευρώ.
* Δηλαδή με απλές κουβέντες η απίστευτη φορολογική μας "φυλακή" (που πολλοί θα την κατανοήσουν δυστυχώς όταν έρθουν τα εκκαθαριστικά, καθότι αδυνατούν να τα υπολογίσουν μόνοι τους και ας τους τα έχουν πει) εξασφαλίζει την άμεση φτωχοποίησή μας και έξωση από το σπίτι μας, αλλά και σιγουρεύει ότι ποτέ δε θα έχουμε τη δυνατότητα της ζωής να ρεφάρουμε.
* Στο μεταξύ οι τραπεζίτες θα συνεχίσουν να ζουν με χρήμα που παράγουν από το "τίποτα", και εσείς θα ζείτε με το ΤΙΠΟΤΑ.
~ Πιστεύετε ακόμα ότι κυνηγούν τους φοροφυγάδες;


***  Ερντογάν: Τον Απρίλιο 2013 ξεπληρώνουμε το ΔΝΤ και ξεμπερδεύουμε
* Την πεποίθηση ότι ως τον Απρίλιο του 2013 η Τουρκία θα έχει αποπληρώσει το εναπομείναν χρέος της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) εξέφρασε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και την Κεντρική Ασία που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη.
Όπως είπε, το χρέος της Τουρκίας προς το ΔΝΤ, βάσει των συμφωνηθέντων μεταξύ των δύο πλευρών, ήταν 23,5 δισ. δολάρια το 2002, φέτος συρρικνώθηκε στο 1,7 δισ. δολάρια και τον επόμενο Απρίλιο θα έχει αποπληρωθεί το σύνολο του ποσού.
* Αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ φιλοξενείται στην Κωνσταντινούπολη, ο κ. Ερντογάν υπογράμμισε πως «παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα σε μία 'δύσκολη' γεωγραφία, η Τουρκία συνεχίζει ν' αναπτύσσεται σταθερά και δημοκρατικά».-

***  Οι "χρυσοί" μισθοί των Τροϊκανών για να το "παίζουν" σκληροί
* Είναι γνωστό ότι όποιος έχει λεφτά θεωρεί την κρίση ως ανύπαρκτη και τον πόνο του άλλου ως.. γραφικότητα, άλλωστε όπως λέει και το ρητό "100 ξυλιές σε σένανε με πονάνε εμένα;Δεν με πονάνε".
*
Χρυσά μπόνους που φθάνουν τις 25.000 -30.000 ευρώ το μήνα λαμβάνει κάθε μέλος των ειδικών τεχνικών κλιμακίων των ελεγκτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τις… πολύτιμες συμβουλές και.... προτάσεις του προς την ελληνική δημόσια διοίκηση, που αν υλοποιηθούν στο σύνολό τους θα υποβαθμίσουν το επίπεδο διαβίωσης όλων των Ελλήνων πολιτών σε επίπεδο Αφρικής!
* Τα χρήματα που εισπράττουν οι ελεγκτές, όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, καταβάλλονται μέσω του Κρατικού Προϋπολογισμού και συγκεκριμένα μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, με κεφάλαια από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα οποία πιστώνονται στο σκέλος των εσόδων του ΠΔΕ.
* Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το bankingnews.gr τα χρήματα των αμοιβών των ελεγκτών της ΕΕ και του ΔΝΤ προέρχονται από τα κοινοτικά ταμεία. Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη εγκρίνει ένα ποσό της τάξης των 90 εκατ. ευρώ, και το οποίο θα μοιραστούν τα «γκρουπ» της τεχνικής αντιπροσωπίας που κατά διαστήματα έχουν έρθει στη χώρα μας. Τμήμα ειδήσεων defenecenet.gr 

***   Christine Lagarde: Παράδειγμα η Λετονία για την Ελλάδα!
* Είναι σημαντικό η Ελλάδα και άλλες χώρες της Ευρώπης που βρίσκονται σε οικονομική κρίση, να πάρουν μαθήματα από την πείρα της Λετονίας και το επιτυχημένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, τόνισε η επικεφαλής του ΔΝΤ Christine Lagarde σε συνέντευξή της στη σουηδική Svenska Dagbladet.
*
«Ένα σημαντικό σημείο είναι ότι το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων ανήκει στους Λετονούς πολιτικούς. Συνειδητοποίησαν ότι οι δομικές αλλαγές ήταν αναγκαίες και πήραν κάποιες πολύ γενναίες αποφάσεις», δήλωσε η Lagarde στην εφημερίδα. Επισήμανε ακόμη τη σημασία της εφαρμογής των μέτρων λιτότητας από την αρχή.

Η πρώην σοβιετική χώρα ζήτησε διάσωση από το ΔΝΤ το Δεκέμβριο του 2008. Έλαβε 1,2 δισ. ευρώ, ενώ το «γενναιόδωρο» Ταμείο είχε προτείνει 7,5 δισ. Το τριετές πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο του περασμένου έτους όμως είχε αποτέλεσμα μόνο σε συγκεκριμένους δημοσιονομικούς δείκτες, ενώ ακόμα η Ρίγα αποπληρώνει το δάνειο.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση που δέχθηκε το δάνειο του ΔΝΤ κατέρρευσε λίγους μήνες μετά και τη θέση της πήρε αυτή του Βάλντις Ντομπρόβσκις, η οποία ακολούθησε τις επιταγές των δανειστών.

Η χώρα αναγκάστηκε να εφαρμόσει μια βίαιη εσωτερική υποτίμηση και μείωση του ελλείμματος κατά 15 μονάδες σε σχέση με το ΑΕΠ όταν πριν τρία χρόνια σημείωνε υποχώρηση της τάξεως του 25%. Όπως ανέφερε το ίδιο το ΔΝΤ το μέσο πραγματικό κατά κεφαλήν εισόδημα μειώθηκε κατά 19%.

Η χειρότερη χρονιά της Λετονίας, ήταν το 2009 κατά την οποία εφαρμόζοντας το πρόγραμμα του ΔΝΤ είδε την ύφεση να σκαρφαλώνει στο 18% και την ανεργία να χτυπά κόκκινο με ποσοστό 20%. Φυσικά ότι έχει σχέση με κοινωνικό κράτος και κοινωνική πρόνοια χτυπήθηκε αλύπητα.

Ο δείκτης ανεργίας στη χώρα παραμένει στο 15%, επισημαίνει η εφημερίδα.

Το ποσοστό του πληθυσμού που βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας παραμένει ένα από τα υψηλότερα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με το πρόγραμμα του ΔΝΤ το ποσοστό του πληθυσμού στα πρόθυρα της φτώχειας αυξήθηκε κατά 1,4%.

Το χάσμα ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς έγινε ακόμα βαθύτερο, αφού το πλουσιότερο 20% του πληθυσμού ανέβασε τα έσοδά του κατά επτά φορές σε σχέση με το φτωχότερο 20%.

Υπολογίζεται ότι περίπου το 10% του πληθυσμού της βαλτικής χώρας την εγκατέλειψε την τελευταία διετία.

Αυτά τα καταπληκτικά επιτεύγματα η Λαγκάρντ θέλει να τα ζήσουμε και εμείς,με 500000 δολλάρια ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΣ ετήσιες αποδοχές γιατί να μην θέλει; Αυτή θα τα ζήσει; Θα προσέξατε το τρομερό ποσοστό των Λετονών που εγκατέλειψαν τη χώρα καταλαβαίνετε τι θέλουν να συμβεί στη χώρα μας.

Η Lagarde εμφανίστηκε θετική στην ιδέα μιας τραπεζικής ένωσης, στην οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχει συλλογική ευθύνη στη διασφάλιση της σταθερότητας των τραπεζών της περιοχής.

«Νομίζω ότι αυτό είναι μια πολύ καλή ιδέα. Πιθανώς στην αρχή να είναι μια τραπεζική ένωση στην ευρωζώνη», δήλωσε η ίδια.

Η Lagarde επισήμανε ακόμη τη σημασία της οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη και πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μπορούσε να συνεισφέρει σε αυτό, μειώνοντας περαιτέρω τα επιτόκια.

~**  ANΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 :
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/06/01-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Παρασκευή 01 Ιουνίου 2012 .-
~*** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/06/02-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02 Ιουνίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/06/23-4-2012.html ,           Στο αγιάζι της ενημέρωσης του τριημέρου 2,3 και 4 Ιουνίου  ,  , Κυριακή και Δευτέρα 2012.-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/06/04-2012.html , Άγιο Όρος - Αθωνική πολιτεία -Περιβόλι Παναγιάς Δευτέρα 04 Ιουνίου 2012 .-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/06/04-2012.html , Δευτέρα 04 Ιουνίου 2012 του Αγίου πνεύματος Ενημέρωση και αρθρογραφία .-

~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/06/05-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 05 Ιουνίου 2012.-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/06/05062012.html , Διάλογοι εκλογικοί και ... 05/06/2012.-









Η ΕΛΛΑΔΑ  ΣΗΜΕΡΑ !!!

4 σχόλια: