ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

 Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Τρίτη  28 Φεβρουαρίου  2012 :


Το ποντικά κι μας στην ενημέρωση !
** * Στον εισαγγελέα Αρείου Πάγου πάει...το θέμα η Ντόρα :

** Στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε φέρνει η Ντόρα Μπακογιάννη το θέμα της υπόθεσης του ενός εκατομμυρίου δολαρίων που κατέθεσε με έμβασμα ο σύζυγός της Ισίδωρος Κούβελος και όχι βουλευτής όπως αρχικά είχαν καταλάβει οι πάντες στη χώρα.

 * Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του briefingnews.gr η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας θα ζητήσει από τον κ. Τέντε να διερευνηθεί εξονυχιστικά η υπόθεση καθώς πλέον έχουν προκύψει μία σειρά από ερωτηματικά για τον τρόπο που τη χειρίστηκε ο αντιεισαγγελέας και επικεφαλής για τη διακίνηση μαύρου χρήματος Παναγιώτης Νικολούδης.
 * Μάλιστα η κα Μπακογιάννη ευθέως υπαινίχθηκε ότι το θέμα «έσκασε» πάνω της εσκεμμένα προκειμένου να μην βγουν στη δημοσιότητα τα ονόματα πολιτικών που όντως έχουν μεταφέρει μέρος των καταθέσεών τους στο εξωτερικό.
 * Επιπλέον κατήγγειλε ότι όλα αυτά έγιναν προκειμένου να πληγεί πολιτικά τόσο η ίδια όσο και το κόμμα της επειδή έθιξε με έμφαση το θέμα της χρηματοδότησης των κομμάτων και του ελέγχου των πόθεν έσχες των
βουλευτών.
 * Επιπροσθέτως η Δημοκρατική Συμμαχία θα ζητήσει να γίνει έρευνα στα πόθεν έσχες όλων των πολιτικών από την πρώτη ημέρα που ασχολήθηκαν με την πολιτική μέχρι σήμερα και να δοθούν στη δημοσιότητα όπως ακριβώς έχει κάνει η κα Μπακογιάννη.
 * Την ίδια ώρα και ο σύζυγός της Ισίδωρος Κούβελος με μια γραπτή του δήλωση επιτίθεται στην ουσία κατά του κ. Νικολούδη καθώς κάνει λόγο για διαστρέβλωση, ψεύδος και λασπολογία αναφέροντας πως δεν περίμενε ποτέ για μια καθαρά επιχειρηματική του κίνηση να υπάρξει τέτοια διαστρέβλωση της πραγματικότητας ακόμη και από δημόσιους λειτουργούς.
 * Συγκεκριμένα αφού σημειώνει ότι επί 37 συναπτά έτη δραστηριοποιείται στην Αγγλία και την Ελλάδα στη ναυτιλία με αντικείμενο την πλοιοκτησία, τη ναυλομεσιτία και την πρακτόρευση πλοίων, εξήγησε τι ακριβώς έχει συμβεί.
 * Τόνισε ότι τα χρήματα του εμβάσματος είναι δηλωμένα νομίμως στο δικό του πόθεν έσχες, ότι πρόκειται για ένα μόνο μέρος των χρημάτων τα οποία επενδύει σε χρηματιστηριακούς τίτλους στις ΗΠΑ σε δολάρια και δηλώνει, ότι το συγκεκριμένο ποσό προέρχεται από ρευστοποίηση μέρους των χρηματιστηριακών του επενδύσεων και αποτελούν εγγύηση προκειμένου να συνεχιστούν οι διαδικασίες για επικείμενη αγορά ποσοστού επί καινούργιου πλοίου.
 * «Συνεπώς μια καθαρά επιχειρηματική ναυτιλιακή μου πράξη που έγινε με πλήρη διαφάνεια και με όλους τους προβλεπόμενους επιχειρηματικούς κανόνες χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να θιγεί η προσωπική και πολιτική υπόληψη της συζύγου μου», δήλωσε ο κ. Κούβελος ο οποίος δήλωσε ότι περιμένει να αποκατασταθεί η αλήθεια με την ευχή «το πολιτικό σύστημα επιτέλους να κάνει το χρέος του δίνοντας στους Έλληνες πληροφορίες ακριβείς και ελεγμένες αντί αν ρίχνει συνεχώς λάσπη στον ανεμιστήρα προκειμένου να καλύψει τα δικά του ατοπήματα».Share

*** Βορειοδυτικά της Nέας Mηχανιώνας.

* ΑΙΝΕΙΑ - ο αρχαιολογικός χώρος του δήμου Θερμαϊκού

Λίγα λόγια για την Αίνεια

* Έχουν ανασκαφεί τάφοι των κλασικών χρόνων (5ος-4ος αι. π.X.) με τοιχογραφίες στο εσωτερικό τους, οι οποίες εκτίθενται μαζί με τα κτερίσματα στο Mουσείο Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για οικισμό σε τράπεζα στον εσωτερικό μυχό της παραλίας του Μεγάλου Εμβόλου, 3 χλμ. ανατολικά του ακρωτηρίου. Ταυτίζεται με βεβαιότητα με την αρχαία Αίνεια σύμφωνα με τις συνδυασμένες τοπογραφικές πληροφορίες του Ηροδότου και άλλων αρχαίων συγγραφέων. Η πρώτη εγκατάσταση ανάγεται στην Πρώιμη Εποχή του Σιδήρου και συνεχίζεται ως τους πρώιμους ελληνιστικούς χρόνους, oπότε οι κάτοικοί της μετοίκησαν στη νεόκτιστη Θεσσαλονίκη κατά τον συνοικισμό του Κασσάνδρου. Φαίνεται, ωστόσο, ότι δεν εγκαταλείφθηκε η θέση οριστικά, εφόσον μαρτυρείται το όνομά της και σε υστερότατες πηγές.
* Η αρχαία πόλη εντοπίστηκε πάνω στην παραθαλάσσια τούμπα "Tάμπια", βορειοδυτικά της Nέας Mηχανιώνας. Έχουν ανασκαφεί τάφοι των κλασικών χρόνων (5ος-4ος αι. π.X.) με τοιχογραφίες στο εσωτερικό τους, οι οποίες εκτίθενται μαζί με τα κτερίσματα στο Mουσείο Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για οικισμό σε τράπεζα στον εσωτερικό μυχό της παραλίας του Μεγάλου Εμβόλου, 3 χλμ. ανατολικά του ακρωτηρίου. Ταυτίζεται με βεβαιότητα με την αρχαία Αίνεια σύμφωνα με τις συνδυασμένες τοπογραφικές πληροφορίες του Ηροδότου και άλλων αρχαίων συγγραφέων. Η πρώτη εγκατάσταση ανάγεται στην Πρώιμη Εποχή του Σιδήρου και συνεχίζεται ως τους πρώιμους ελληνιστικούς χρόνους, oπότε οι κάτοικοί της μετοίκησαν στη νεόκτιστη Θεσσαλονίκη κατά τον συνοικισμό του Κασσάνδρου. Φαίνεται, ωστόσο, ότι δεν εγκαταλείφθηκε η θέση οριστικά, εφόσον μαρτυρείται το όνομά της και σε υστερότατες πηγές.

* Σημαντικά μνημεία του νεκροταφείου της πόλης είναι οι τρεις ταφικοί τύμβοι που σχηματίστηκαν από ενοποιήσεις μικρότερων τύμβων. Καλύπτουν κιβωτιόσχημους λακκοειδείς τάφους και παιδικές ταφές. Συγκεκριμένα, ο τύμβος Α κάλυπτε κιβωτιόσχημους τάφους οι δύο από τους οποίους είχαν αξιόλογη γραπτή διακόσμηση στα εσωτερικά τους τοιχώματα. Ο τύμβος Β περιείχε ένα κιβωτιόσχημο τάφο και μια τεράστια νεκρική πυρά 3,5 μ. δυτικά του τάφου, εύρημα σημαντικό για τις πληροφορίες που παρέχει γύρω από τα ταφικά έθιμα της περιοχής. Τέλος, ο τύμβος Γ κάλυπτε στο κέντρο του ένα μόνο λακκοειδή τάφο και στην περιφέρειά του δύο παιδικές ταφές, ενώ αποκαλύφθηκαν πυρές εναγισμών με καμένα οστά ζώων και αγγεία. Και οι τρεις αυτοί ταφικοί τύμβοι εντάσσονται στο νεκροταφείο της αρχαίας Αίνειας και χρονολογούνται στο 2ο μισό του 4ου αιώνα π.Χ.
άπό "Φάρος του Θερμαϊκού"
*** Δυόμιση χιλιάδες ευρώ το μήνα για τον γυμναστή του ΓΑΠ!
* Δυόμιση χιλιάδες ευρώ το μήνα πληρώνει τον γυμναστή του ο Γιώργος Παπανδρέου. Σύμφωνα με το ΠΑΡΟΝ της Κυριακής, την ώρα που δεκάδες υπάλληλοι του ΠΑΣΟΚ παραμένουν απλήρωτοι για πάνω από πέντε μήνες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πληρώνει, όχι από την τσέπη του, αλλά από τα ταμεία του κόμματος (δηλαδή από την τσέπη όλων μας) 2.500 ευρώ το μήνα για τον προσωπικό του γυμναστή!


*** Στον Ισίδωρο Κούβελο ανήκει το έμβασμα του 1 εκ.: http://youtu.be/HNbSF_1uaG0 ,


*** ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: SIEMENS ΚΑΤΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ! : http://youtu.be/6POlq9pssew ,


  ~** ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟΝ ΑΕΤΟ :
http://youtu.be/3Zc55-701bE  ,



*** AΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση  Τρίτη  28 Φεβρουαρίου 2012 :
Για το Γιούροκάπ στο Ευρωπαϊκό Μπάσκετ :
9ος όμιλος :
Γκραβελίν - Νίμπουρκ 61-91 .- ^
Ρίγα - Βαλένθια  71-82 .- ^
10ος όμιλος :
Βίλερμπαν - Κίμκι  79-83 .- ^
Άρης Θεσσαλονίκης - Ντόνετσκ  66-77 .- ^
11ος όμιλος :
Μουντούσνοστ - ΚΡΚΑ  79-83 .- ^
Μπάνβιτ - Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης 68-61 .- ^
12ος όμιλος :
Κουμπάν - Άλμπα  73-70 .- ^
ΜπένετονΛιέτοβος Ρίτας  74-80 .- ^  

** O  NTEMOL  είπε και  δήλωσε ... :
~ Ο πρώην προπονητής του ΠΑΣ Γιάννενα, Στεφάν Ντεμόλ, παραχώρησε συνέντευξη σε βελγική ιστοσελίδα και αποκάλυψε ότι ο πρόεδρος του Αιγάλεω του είχε ζητήσει να "κανονίσει" αποτέλεσμα.

** O Στεφάν Ντεμόλ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη βελγική ιστοσελίδα Sportwereld, αφού μίλησε για όλα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα σήμερα, θυμήθηκε το πως απολύθηκε από το Αιγάλεω τη σεζόν 2004-2005 και ενώ είχε οδηγήσει την ομάδα στο Κυπέλλο ΟΥΕΦΑ...
 * "Η πρώτη ομάδα που προπόνησα στην Ελλάδα ήταν το Αιγάλεω. Τον Δεκέμβριο ήμασταν 4οι και πηγαίναμε για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ πέρα από κάθε πρόβλεψη.
 * Ο πρόεδρος τότε ήρθε και μου είπε: Το μπάτζετ είναι μεγάλο, είμαστε τέταρτοι, έχεις κερδίσει πολλά. Αν θέλεις να πληρώνονται οι παίκτες θα πρέπει να "κανονίσουμε" κάποια ματς. Θα σου πω από πριν αν πρέπει να κερδίσουμε ή να χάσουμε.
 * Φυσικά και αρνήθηκα. Την επόμενη μέρα μου έβγαλαν εισιτήρια για το Βέλγιο, λέγοντας μου πως πρέπει να μάθω τον ελληνικό τρόπο" ανάφερε χαρακτηριστικά ο Ντεμόλ... για την περίοδο που πολλοί αγνόησαν τη σοβαρότητά της με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στο σκάνδαλο των στημένων του 2011.

** Ρυθμιση ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Χαρισμα 230 εκατ. χρεη σε ΝΔ & ΠΑΣΟΚ!


* Ρύθμιση σκάνδαλο, με την οποία θα χαριστούν στην ουσία τα κεφάλαια των δανείων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που χρωστούν σήμερα 230 εκ. ευρώ, προετοιμάζει με εισήγηση των δύο κομμάτων η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Παπαδήμου, όπως προκύπτει από τις ανακοινώσεις του υπ. Εσωτερικών κ. Γιαννίτση. Συγκεκριμένα η σχετική πρόταση αναφέρει:

 * Για τα ήδη συναφθέντα δάνεια να υπάρξει μια συμφωνία μεταξύ Κομμάτων, Υπουργείου Οικονομικών και Τραπεζών που έχουν δανείσει κόμματα. Το 60% των εκάστοτε επιχορηγήσεων θα παρακρατείται και θα καταβάλλεται από το δημόσιο στις τράπεζες μέχρι την πλήρη αποπληρωμή του υπολοίπου του δανείου.
 * Με τα πλέον ευνοϊκά στοιχεία των δημοσκοπήσεων τα δύο κόμματα θα λάβουν στις επόμενες εκλογές μεταξύ 40% και 50%. Θα τους αναλογούν δηλαδή 16 με 20 εκ. ευρώ αθροιστικά. Το 60% που προτείνεται ότι θα πηγαίνει στις τράπεζες από το ποσό αυτό αναλογεί σε 10-12 εκ. ευρώ. Σήμερα τα χρέη των δύο κομμάτων ξεπερνούν τα 230 εκ. ευρώ. Με 6% επιτόκιο (επιτόκιο όνειρο για τις περισσότερες φερέγγυες και αξιόπιστες ελληνικές εταιρίες και μικρότερο από αυτό που ήδη πληρώνουν τα κόμματα που δεν έχουν αντίστοιχη φερεγγυότητα), οι τόκοι μόνον θα ξεπερνούσαν το έσοδο των τραπεζών από τη ρύθμιση αυτή. Συνεπώς το κεφάλαιο θα έμενε αιωνίως απλήρωτο. Στην πράξη, αν η ρύθμιση αυτή περάσει, τα 230 εκ. θα γίνουν δανεικά και αγύριστα.
 * Ποιος θα τα πληρώσει; Οι Έλληνες φορολογούμενοι με ευρωπαϊκά χρήματα, αφού πάνω από 200 εκ. δάνεια αφορούν την Αγροτική, που είναι μια κρατική τράπεζα την οποία θα κληθούν σύντομα να ανακεφαλαιοποιήσουν οι ευρωπαίοι δανειστές με δάνεια που θα δώσουν στο ελληνικό κράτος, δηλαδή στον Έλληνα φορολογούμενο. Επιπροσθέτως θα κληθούν να πληρώσουν και οι όποιοι ιδιώτες μέτοχοι των εμπλεκομένων τραπεζών, των οποίων τα χρήματα επίσης θα υφαρπαγούν με τη ρύθμιση αυτή, κάτι που συνεπάγεται και βαρύτατες νομικές ευθύνες όποιας διοίκησης τράπεζας συμφωνήσει με μια τέτοια ρύθμιση.
 * Πρόκειται για πρόταση πρωτοφανή, που παραβιάζει κάθε έννοια ισότητας και δημοκρατικής νομιμότητας έναντι των κομμάτων που δεν προσέφυγαν σε δανεισμό. Τα κόμματα που δανείστηκαν –και τα οποία ήδη απολάμβαναν πλουσιοπάροχες με βάση τα ευρωπαϊκά κριτήρια κρατικές επιχορηγήσεις- χρησιμοποίησαν τα επιπλέον 230 εκ., τα οποία δανείστηκαν με κριτήρια που ήδη ερευνώνται από τη δικαιοσύνη, για να κερδίσουν περισσότερες ψήφους από αυτές των υπολοίπων πολιτικών φορέων. Τώρα με τις επιπλέον ψήφους, που αντιδημοκρατικά απέσπασαν θα ψηφίσουν τα ίδια στη Βουλή για να τους χαριστούν στην ουσία τα περισσότερα από τα χρήματα αυτά.
* Πρόκειται για εξοργιστικό σκάνδαλο, αποτελεί πρόκληση για τον ελληνικό λαό, που εκτός όλων των άλλων θα κληθεί να πληρώσει και τα χρέη των κομμάτων που τον έφεραν εδώ.


*** Παναγιωτόπουλος και τα κρασιά.....
* Ένα χρυσό και τρία ασημένια στο Βερολίνο  ~ Ένα χρυσό και τρία ασημένια μετάλλια απέσπασε το Κτήμα Παναγιωτόπουλου στο διεθνή διαγωνισμό κρασιού Berlin Wein Trophy 2012. Ο διαγωνισμός διεξήχθη στις αρχές Φεβρουαρίου στο Βερολίνο και είναι από τους σημαντικότερους σε διεθνές επίπεδο.
~ Στη συγκεκριμένη διοργάνωση, ανάμεσα σε 4.500 περίπου κρασιά, το γνωστό οινοποιείο, που έχει τις εγκαταστάσεις του στον Πύργο Τριφυλίας, απέσπασε χρυσό μετάλλιο για το Λευκό Καλντερίμι 2011, από τις ποικιλίες Φιλέρι και Ροδίτη, ενώ ασημένια μετάλλια έλαβε για τη Μαλαγουζιά 2011, το Merlot 2008 και το Cabernet Sauvignon 2007, από τις αντίστοιχες ποικιλίες.
 ~ Πάντως, η επιτυχία δεν ήταν έκπληξη, καθώς το Κτήμα Παναγιωτόπουλου έχει αποσπάσει πολλές και μεγάλες διακρίσεις σε διεθνείς και σημαντικούς διαγωνισμούς τα τελευταία χρόνια. -  Μ.Ν.

*** Αποδείξεις για την ύπαρξη του θεού;

 *  Ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού, πιστεύει στην ύπαρξη κάποιου θεού, που τον εντάσσει είτε μέσα στα πλαίσια ενός θρησκευτικού συστήματος, είτε με μία απροσδιόριστη σημασία κάποιας 'ανώτερης δύναμης'. Παρότι, οι περισσότεροι δεν μπορούν να αποδείξουν την ύπαρξη του ούτε στον ίδιο τους τον εαυτό, έχουμε να κάνουμε με πίστη. Η πίστη δηλαδή, δεν προϋποθέτει την εμπειρία και πολύ περισσότερο την γνώση. Οι Χριστιανοί είναι Χριστιανοί, όχι επειδή το επέλεξαν, αλλά επειδή έτυχε να γεννηθούν σε μία χώρα που κυριαρχεί ο Χριστιανισμός ή η οικογένεια τους είναι χριστιανική. Το ίδιο ισχύει και για ένας Ινδουιστή, Βουδιστή, Ισλαμιστή κ.λ.π. .
 * Έτσι λοιπόν η αποδοχή για ένα μεγάλο μέρος του θεοσεβούμενου πληθυσμού είναι βέβαιη. Σε αντίθεση με την άρνηση της θρησκείας, που προϋποθέτει κατά πλειονότητα μεγάλη εσωτερική μάχη και ανάγνωση χριστιανικών ή θρησκευτικών βιβλίων, οι πιστοί απλά το δέχονται επειδή έτσι μεγάλωσαν και πιστεύουν πως αυτό είναι και η μοναδική αλήθεια.
 * Κάποια επιχειρήματα, που τα θεωρούν αποδείξεις για την ύπαρξη του θεού, θα τα αναφέρω από κάτω και θα προσπαθήσω να τα αναλύσω με μία στοιχειώδη λογική.
~* Η Δημιουργία του κόσμου.
* Πράγματι, ο κόσμος είναι πολύ πολύπλοκος και είναι δύσκολο να κατανοήσουμε όχι μόνο πως δημιουργήθηκε αλλά και πως λειτουργεί τώρα. Για πολλούς η δημιουργία οφείλεται σε έναν πάνσοφο θεό που όλα λίαν καλώς τα εποίησε. Άλλοι πάλι πιστεύουν πως η λειτουργία του είναι αποτέλεσμα βιολογικών διεργασιών σε συνάρτηση με την βιολογική ανάγκη και άλλους παράγοντες, γνωστούς ως Εξέλιξη. Η αλήθεια είναι ότι η εξέλιξη, εν αντιθέσει με τις θρησκείες και την ύπαρξη θεού, έχει προσκομίσει χιλιάδες αποδείξεις ότι η εξέλιξη όπως την περιέγραψε ο Δαρβίνος είναι αυτή που εξηγεί την λειτουργία του κόσμου. Η μόνη της αδυναμία είναι ότι δεν μπορεί να προσδιορίσει πως δημιουργήθηκε το πρώτο κύτταρο. Εδώ έρχεται η θεολογία και υποστηρίζει πως ο κόσμος δημιουργήθηκε από έναν θεό. Τότε τον θεό ποιος τον δημιούργησε; Μα ο θεός είναι άναρχος (δεν έχει αρχή δηλαδή), είναι αυτοδημιούργητος θα απαντήσει ένας πιστός.
~ Αποδείξεις φυσικά δεν υπάρχουν, είπαμε πως έχουμε να κάνουμε με πίστη.
* Πριν χρόνια ήταν γεγονός πως υπήρχε ο ουρανός και κατοικούσαν οι θεοί, αργότερα οι επιστήμονες έδειξαν πως δεν υπάρχει ουρανός με την έννοια που την φαντάζονταν, αλλά ένα συνονθύλευμα αερίων, χημικών στοιχείων και φωτός. Μία άλλη βαθιά πίστη ήταν ότι η Γη είναι επίπεδη και στο τέλος της κατοικούσαν οι θεοί. Μπορούμε να πούμε με σιγουριά, ότι η Γη έχει εξερευνηθεί και δυστυχώς αποδείχτηκε πως θεοί δεν υπάρχουν σύμφωνα με την παραπάνω θεωρία και, πάνω απ'όλα η Γη δεν είναι επίπεδη.
 ~ Γιατί όμως ο θεός να είναι άναρχος και να μην είναι και ο πρώτος κυτταρικός οργανισμός ή ακόμη και ο άνθρωπος;
* Νομίζω πως έχουμε περισσότερες ενδείξεις για να ισχυριζόμαστε κάτι τέτοιο, περί της αναρχίας των κυτταρικών οργανισμών παρά του θεού. Τουλάχιστον είμαστε βέβαιοι ότι τα κύτταρα υπάρχουν, τα βλέπουμε, έχουμε αποδείξεις. Για τον θεό δεν έχουμε, άρα μπορούμε να ισχυριζόμαστε με μεγάλη άνεση και λογική συνέπεια ότι περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν για την αναρχία των κυττάρων παρά του θεού.
~*  O Θεός είναι μέσα μου.

* Ένα από τα πιο συνηθισμένα επιχείρημα των ένθεων είναι ότι ο θεός είναι μέσα τους. Το ερώτημα είναι γιατί ένας πανάγαθος και πάνσοφος θεός, επιλέγει να 'κατοικήσει' επιλεκτικά σε ορισμένους ανθρώπους και όχι όλους. Θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον, τα άτομα που ισχυρίζονται κάτι τέτοιο να δούμε αν έχουν υποπέσει σε σφάλματα που στοίχησαν σε συνανθρώπους τους. Το ακόμη πιο εξαιρετικό, θα ήταν να εξωτερικεύσουν την ύπαρξη του θεού που κρύβουν μέσα τους. Τόσο εγωιστές είναι, που δεν αφήνουν να 'μυριστούμε' και οι υπόλοιποι τον θεό;

* Τι είναι αυτό που τους κάνει να πιστεύουν πως ο θεός είναι μέσα τους; Τι διαφορετικό έχουν δηλαδή από άλλους ανθρώπους άθεους. Υπενθυμίζω πως άθεος δεν είναι μόνο ο άνθρωπος που δεν έχει πίστη σε κάποιον θεό, αλλά και ο άνθρωπος που πιστεύει σε άλλον ή άλλους θεούς από αυτόν που εξετάζουμε, εν προκειμένω τον Χριστιανικό.
~* Η τελειότητα του κόσμου

* Αν και θα μπορούσα να το ανέφερα στην πρώτη περίπτωση, περί της δημιουργίας του κόσμου, το έκανα ξεχωριστή. Είναι γνωστή η φράση σε όλους 'τα παιδιά ενός κατώτερου θεού'. Πράγματι αν κάποιος παρατηρήσει τον πόνο, τους πολέμους και την αρρώστια που υπάρχουν στην ανθρωπότητα, μάλλον αυτό θα είναι το πιο επιεικές συμπέρασμα που θα μπορεί να εκμαιεύσει για τον θεό. Εδώ η χριστιανική διδασκαλία, έρχεται να κάνει λόγο για την ελεύθερη βούληση που έδωσε ο θεός στον άνθρωπο ως εκ τούτου η κακή χρήση που έκαναν δύο πρωτόγονοι πριν κάτι χιλιάδες χρόνια πίσω, οφείλεται η σημερινή κατάντια της ανθρωπότητας και η μη τελειότητα.

 * Να τα πάρουμε με την αρχή και με μερικά παραδείγματα για να καταλήξω στο προφανές που τελικά δεν είναι και τόσο έκδηλο για τους περισσότερους.
 * Έστω ότι έχω μία αυτοκινητοβιομηχανία και σας χαρίζω ένα αυτοκίνητο τελευταίας τεχνολογίας. Αν τα φρένα αποδειχτούν ελαττωματικά, να φανταστώ ότι θα ζητήσετε τον λόγο από τα ελαττωματικά φρένα σας ή μήπως από τον κατασκευαστή;
* Ένα άλλο παράδειγμα, έστω ότι εγώ σας γράφω ότι 'είστε χαζοί', θα τα βάλετε με τα σύμφωνα και τα φωνήεντα που κατά αυτή την παράταξη σας βγάζουν ένα προσβλητικό νόημα, ή μήπως με εμένα που το δημιούργησα;
 * Υποθέτω ότι στο πρώτο ερώτημα η απάντηση είναι ότι θα ζητάγατε τον λόγο από τον 'κατασκευαστή' και στο δεύτερο από 'εμένα'. Λαμπρά. Σε περίπτωση που απαντήσατε ότι θα ζητάγατε τον λόγο από τα ελαττωματικά σας φρένα ή από τα φωνήεντα και τα σύμφωνα, να το κοιτάξετε σοβαρά αν δεν έχετε βρει κάποιο είδος επικοινωνίας να τους τα πείτε και να σας καταλάβουν και πολύ περισσότερο να σας απαντήσουν, οι εγγυήσεις δε στις συσκευές σας θα είναι άχρηστες, εφόσον ο κατασκευαστής δεν φταίει.
 * Το ίδιο πράγμα συμβαίνει και με τον θεό, πως φταίνε τα δημιουργήματα για την μη τελειότητά τους και όχι ο θεός; Ο δημιουργός τους δηλαδή; Θα ντρεπόμουν πολύ να δημιουργήσω κάτι ατελές, ειδικά αν είχα την φήμη ενός θεού. Πως κάτι 'τέλειο' όπως είναι ο θεός, δημιουργεί κάτι 'ατελές' όπως είναι ο άνθρωπος και η ανθρωπότητα; Εδώ δύο τινά συμβαίνουν: 1ο. Ο θεός όταν έβλεπε ότι τα έκανε όλα καλά, μάλλον η όρασή του δεν ήταν και τόσο καλή και 2ο. Έχει ψευδαισθήσεις.
* Υπάρχει και ένα τρίτο ενδεχόμενο, ο θεός να είναι μόνο στην φαντασία κάποιον, που ονειρεύονταν κάποτε μία ουτοπία. Όπως θα λογοδοτούσε ο κατασκευαστής αυτοκινήτων για τα ελαττωματικά φρένα και εγώ για την προσβολή, ως δημιουργοί, το ίδιο ακριβώς πρέπει να υποστεί και ο θεός ως εξίσου δημιουργός. Για την μη τελειότητα των δημιουργημάτων δεν οφείλονται τα ίδια τα δημιουργήματα, αλλά ο δημιουργός τους, ο μέντοράς τους.
~*  Ο Θεός υπάρχει επειδή μπορούμε να τον σημάνουμε ως έννοια.

* Πράγματι, μπορούμε να τον σημάνουμε ως έννοια τον θεό, όπως μπορούμε να σημάνουμε και τις λέξεις 'γοργόνες','βατραχάνθρωπος','κένταυρος','Μινώταυρος' κ.λ.π., άρα όλα αυτά υπάρχουν; Η εννοιολογική συσχέτιση δεν έχει κάποια σχέση με την οντολογική ύπαρξη. Πρώτα απ'όλα δεν υπάρχει κάποιος κοινός ορισμός του θεού και ο καθένας είναι ελεύθερος να 'χτίσει' στην φαντασία του, τον δικό του θεό. Επίσης στην φαντασία του ο καθένας μπορεί να 'χτίσει' εικόνες που όχι δεν έχει ξανά δει αλλά δεν υπάρχουν καν, συνεπώς θα έπρεπε να θεωρήσουμε πως όλα αυτά είναι υπαρκτά;

~* Θαύματα.

* Στην Παναγία της Λούρδης στην Γαλλία κάθε χρόνο και κάθε μέρα μαζεύονται πολλοί πιστοί για ένα θαύμα.

* Σύμφωνα με πιστούς, κάποιοι άνθρωποι θεραπεύτηκαν από την αρρώστια τους παρότι οι γιατροί φαίνεται πως δεν τους βοήθησαν. Αν δεχτούμε ότι αυτό το γεγονός είναι αληθές, ότι πράγματι δηλαδή συνέβη θαύμα, ερχόμαστε πάλι στο αμείλικτο ερώτημα. Γιατί ο θεός επιλέγει; Τόσο λίγοι καλοί άνθρωποι υπάρχουν;
* Από την άλλη τα φαινόμενα Placebo είναι γνωστά, ότι η αυθυποβολή αρκεί για να διατελέσει το 'θαύμα'...
* Όλοι θα συμφωνήσουμε, πως είναι μεγάλη αδικία οι πόλεμοι και κατ'επέκταση όταν τα θύματα είναι άμαχοι άνθρωποι γίνονται και αποτρόπαιοι. Ποιος δεν θα συγκινούνταν μπροστά στην 'θέα' ενός ανάπηρου πολέμου που του έχουν κοπεί τα πόδια; Υπάρχει κάποιο τέτοιο θαύμα; Ένα θαύμα δηλαδή που να αποδεικνύει ότι τα χαμένα άκρα ξανά δημιουργήθηκαν, 'φύτρωσαν' κατά κάποιο τρόπο;
~ Αυτό θα ήταν ένα πραγματικό θαύμα.
..ἡ δύναμη τῆς ἀγάπης εἶναι κάτι ξεχωριστό…

* Ἡ 49χρονη L. B. ἀπό τή Σκωτία ἐνῶ πέθανε, ἐπανῆλθε στή ζωή ὅταν ὁ ἄνδρας τῆς θέλοντας νά τήν ἀποχαιρετίσει, τῆς ψιθύρισε “σ’ἀγαπώ”.


~* Ανάγκη του ανθρώπου.

* Ομολογουμένως είναι πολύ γαλήνιο να ξέρεις πως στις δύσκολες στιγμές μπορείς να απευθυνθείς σε μία ανώτερη δύναμη από εσένα που μπορεί να αλλάξει τα πράγματα. Είναι πράγματι ιδανικό... Δυστυχώς οι ανάγκες του ανθρώπου δεν προϋποθέτουν και την εκπλήρωσή τους. Είναι γεγονός πως το ζήτημα του θεού απασχόλησε ήδη από τους αρχαίους χρόνους, ωστόσο η έννοια του θεού από τότε μέχρι σήμερα έχει υποστεί ολικό λίφτινγκ. Ο ορισμός του θεού, διαφοροποιείται από γεωγραφικό τόπο σε τόπο και από εποχή σε εποχή. Ακόμη και οι ίδιοι οι άνθρωποι σ'ένα πολύ συγκεκριμένο γεωγραφικό τόπο, ακόμη και με την ίδια θρησκεία αντιλαμβάνονται τον θεό πολύ διαφορετικά.

* Πως θα σας φαινόταν αν πηγαίνατε το παιδί σας στον γιατρό βαριά άρρωστο και σας έλεγε ο γιατρός, ότι καλύτερα να μην τον ξανά επισκεφθείτε και να αρχίσετε τις προσευχές;
* Η ανάγκη από μόνη της δεν αρκεί για την επίλυση των προβλημάτων, μιας και είναι μία επικοινωνία δίχως διάλογο, αλλά με μονόλογο προς κάτι που δεν υπάρχουν οι ενδείξεις ότι υπάρχει πραγματικά.
~* Αναφέρεται στις γραφές.

* Σε αρχαία κείμενα αναφέρονται και άλλα μυθικά πλάσματα, δεν τα θεωρούμε όμως υπαρκτά. Επίσης ο Χριστιανισμός, δεν έχει την παγκόσμια πρωτοτυπία, τα γεγονότα που αναφέρει, υπάρχουν προγενέστερα σε άλλα θρησκευτικά συστήματα είτε της Αρχαίας Ελλάδας είτε της Αρχαίας Αιγύπτου. Γιατί λοιπόν ένα μεταγενέστερο να είναι το αληθές και όχι το προγενέστερο;

* Είναι επίσης γεγονός, πως στον Χριστιανισμό υπάρχουν δύο θεοί. Ένας θεός όπως τον φαντάζεται ο καθένας, όπως τον παρουσιάζουν οι επίσημοι αντιπρόσωποι του θεού, το ιερατείο δηλαδή και, ένας θεός όπως πραγματικά είναι και έχει μία εικόνα ειδικά στην Παλαιά Διαθήκη, που αγνοείται από τους περισσότερους πιστούς. Άρα λοιπόν θα μπορούσε να πει κάποιος πως και οι ίδιοι οι Χριστιανοί είναι άθεοι ως προς τον χριστιανικό θεό μιας και τον έχουν προσαρμόσει στις δικές τους ανάγκες και όχι όπως πραγματικά είναι.
~   Σημειωτέον, η Αγία Γραφή, δεν μπορεί να θεωρηθεί ως ιστορικό γεγονός.
**  http://dielkustinda.blogspot.com/2012/02/theos-apodiksis.html .-
** http://dielkustinda.blogspot.com/  .-

~* Σας παρακαλώ ακόμα, αδελφοί, να προσέχετε εκείνους που, αντίθετα με τις αλήθειες που εσείς διδαχτήκατε, δημιουργούν διχοστασίες και βάζουν παγίδες για να σας ρίξουν σε πειρασμό, και απομακρυνθείτε απ αυτούς. 18Γιατί, τέτοιοι άνθρωποι δεν υπηρετούν τον Kύριό μας Iησού Xριστό αλλά το δικό τους υλικό συμφέρον, και χρησιμοποιώντας λόγια ελκυστικά και ευχάριστη γλώσσα, εξαπατούν εκείνους που έχουν απονήρευτη καρδιά..

Απ.Παύλος

 *** ΣΤΑ 75.000.000 ΕΥΡΩ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ!

~ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ, ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ(ΚΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ) ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ! ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!
 * Τελείωσε -επιτέλους- η καταμέτρηση των ζημιών στις περιουσίες των απλών ανύποπτων Ελλήνων, που κάηκαν ή λεηλατήθηκαν από αναρχοκομμουνιστές, λαθρομετανάστες και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις, τη «μαύρη Κυριακή» 12 Φεβρουαρίου 2012. Το αποτέλεσμα; Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε πέντε, αλλά εβδομήντα πέντε εκατομμύρια (75.000.000) ευρώ κόστισε στον κοσμάκη η… «αντίσταση και πάλη» των κουκουλοφόρων εμπρηστών της αριστεράς (και της… προόδου)!
 * Και βέβαια, οι καταστηματάρχες θέλουν να αποζημιωθούν κι έχουν όλα τα δίκια του κόσμου. Αλλά, να αποζημιωθούν από ποιον; Από τις ασφαλιστικές εταιρείες; Μα, οι ασφαλιστικές εταιρείες εδώ και χρόνια δεν ασφαλίζουν καταστήματα του κέντρου των Αθηνών, για ευνόητους λόγους. Από το «κράτος»; Αστεία πράγματα! Αν τα πάρουν, θα τα πάρουν σε «σαράντα χρόνια τούρκικα», που λέμε. Μέχρι τότε οι καταστηματάρχες θα πρέπει να αποκαταστήσουν τις ζημιές από την τσέπη τους –αν έχουν, που δεν έχουν- και να περιμένουν τα «σαράντα χρόνια τούρκικα», που λέγαμε.
 * Ποια είναι η λύση; Να πληρώσουν τις ζημιές αυτοί που τις έκαναν! Δηλαδή, οι φυσικοί και οι ηθικοί αυτουργοί. Φυσικοί αυτουργοί όσοι συνελήφθησαν κι άλλοι που καταζητούνται. Ηθικοί αυτουργοί αυτοί που τους προσέφεραν «νομική» και πάσης φύσεως προστασία. Κι αν δεν τα καταβάλλουν –για λόγους… «αντίστασης και πάλης»- να τους τα κρατήσουν από την κρατική επιχορήγηση προς τα κόμματα! xryshaygh.wordpress.com .-

** Η Τεχνοκρατική Διακυβέρνηση


* Στην Ελλάδα πλέον ζούμε σε μία ιστορική περίοδο ανατροπής των πολιτικών συστημάτων αντιπροσώπευσης και δημοκρατίας.
 ~ Η ανατροπή αυτή επιτυγχάνεται μέσω της μετατόπισης από την κυβέρνηση στην διακυβέρνηση που λαμβάνει την εικονική μορφή της συγκυβέρνησης, καθώς ο πρωθυπουργός της χώρας βρίσκεται ουσιαστικά εκτός του επίσημου πολιτικού συστήματος.
 ~ Η Τεχνοκρατική διακυβέρνηση κρίνεται κατάλληλη για την αποπροσωποποίηση των πολιτικών ευθυνών, την επίτευξη ευρείας πολιτικής συναίνεσης και την ευκολότερη επιβολή αυστηρών μέτρων λιτότητας.
 ~ Η διακυβέρνηση αυτής της μορφής επιβάλλει στον λαό μία νόθα ηγεσία που δεν εκπροσωπεί τα συμφέροντά του, αλλά χρησιμοποιείται ως μία μορφή "επιστημονικής πραότητας" που απαγκιστρώνεται από ιδεολογίες και κομματικές αντιλήψεις.
 ~ Αποτελεί ένα κλασσικό παράδειγμα νεοφιλελεύθερης πρακτικής, αφού καταργώντας και αγνοώντας το αίτημα για εκλογές παραμερίζεται η δημοκρατία προς χάριν μίας συνεργατικής πλαστής και ψευδεπίγραφης διακυβέρνησης.
 ~ Ο κος Παπαδήμος εμφανίζεται ως ένα "ουδέτερο" πρόσωπο στο πολιτικό προσκήνιο χωρίς κομματικό παρελθόν και αποτέλεσε την λύση του γόρδιου δεσμού της επιβολής των νέων εξοντωτικών μέτρων από τους εταίρους της Ε.Ε.
~ Η εκλογή και επιλογή μίας τεχνοκρατικής ηγεσίας δεν είναι διόλου τυχαία σε αυτήν την κρίσιμη ιστορική στιγμή....

***


~*** ANAΡΤΗΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 :


~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/02/1-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερότητας στην ενημέρωση , Η Ελληνική γλώσσα , Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/02/2012.html , Ελλαδα - Ευρώπη και Ελευθερία 2012 , Tετάρτη 01/02/2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2012/02/1-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012.-
** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/  , Παναγία Υπαπαντη Σωτήρα στην Καλαμάτα 2/02/2012 .- http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/02/2-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης 2 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/02/2-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης , Πεμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/02/3022012.html  ,
Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης , Παρασκευή 3/02/2012 .-
** http://snsarfara.blogspot.com/2012/02/4-5-2012.html  , Aυτό το Σαββατοκύριακο στην ενημέρωση 4 και 5 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/02/6022012.html  , Ελεύθερες Θέσεις ...Σκέψεις ....Απόψεις κ.λ.π.6/02/2012 .-
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/02/7-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωση Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012 .- ** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/02/blog-post.html  , Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012 , Το σημερινό διακύβευμα είναι η εθνική ταυτότητα και η ελευθερία μας .-
 ** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/02/7-2012.html   , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/02/8-2012.html  , Σήμερα είναι Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012 στην Ενημέρωση .-
** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/02/9022012.html  , Ελεύθερες απόψεις ...! Θέσεις..!! Σκέψεις ...! κ.α. , Πέμπτη 9/02/2012 .-
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/02/9-2012.html
 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/02/10-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης , Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/02/11-12-2012.html  , Αυτό το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Φεβρουαρίου 2012 ,-
** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/02/11-12-2012.html  , Αυτό το Σαββατοκύριακο στην ενημέρωση 11 και 12 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://snsarfara.blogspot.com/2012/02/12-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/02/2-13-2012.html  , Μετά την ψηφοφορία του 2ου Μνημονίου Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/02/14-2012.html  , Σκέψεις ...Θέσεις ...Απόψεις και πολλά άλλα Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/02/15-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης , Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/02/15022012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωση 15/02/2012 .-
** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/02/16-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/02/16-022012.html  , ΘΕΣΕΙΣ ..ΣΚΕΨΕΙΣ ..ΑΠΟΨΕΙΣ Πέμπτη 16 /02/2012 .-
** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/02/16022012.html  , Μεσσηνιακή ενημέρωση και άλλα 16/02/2012 .-
** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/02/blog-post.html  , Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012 ,ΘΕΣΕΙΣ ...ΣΚΕΨΕΙΣ ...ΑΠΟΨΕΙΣ .. ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ .-
** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/02/18-19-2012.html  , Aυτό το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Φεβρουαρίου 2012 ,-
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/02/20022012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης 20/02/2012 .-
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/02/21022012.html  , Βλέπουμε και Μένουμε Ελλάδα 21/02/2012 .-
** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/02/21-2012.html , Στο Αγιάζι της Καθημερινότητας στην Ενημέρωση , 21/02/2012 .-
** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/02/blog-post.html  , Μουσικές Επιλογές Τραγούδια και Μουσική γιά όλους μας : Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012 ! .-
** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/02/22-2012.html  , ΘΕΣΕΙΣ ..ΣΚΕΨΕΙΣ ..ΑΠΟΨΕΙΣ Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/02/23-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/02/24-2012.html  , ΘΕΣΕΙΣ ..ΣΚΕΨΕΙΣ ..ΑΠΟΨΕΙΣ ..που μας λένε, Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://snsarfara.blogspot.com/2012/02/blog-post.html  , Τριήμερο Απόκρεων και καρναβαλιών , Σάββατο 25 , Κυριακή 26 και Καθαροδευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012 .-

**ΟΡΚΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗ.  :
http://youtu.be/-Yn8uGzaZC0 ,


** Όταν γυρίσω θα τους γαμήσω :
 http://youtu.be/g0OgoySjNCM ,


** ΜΑΜΑ ΖΩ ΚΙ ΑΣ ΜΗ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ!!  :
http://youtu.be/7bmOnAMdQuY ,


** ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ  : http://youtu.be/1vL6bswF1ug  ,


** Βαγενά ανεξάρτητη βουλευτής διαγραφείσα  για καταψήφιση 2ου μνημονίου .... : Περπατήστε για να δείτε την Αθήνα της ντροπής
~ Μια διαφορετική ομιλία από αυτές που έχουμε συνηθίσει ακούστηκε στο κοινοβούλιο από την ανεξάρτητη βουλευτή, Άννα Βαγενά.
 * Η κα Βαγενά ανέβηκε για πρώτη και πιθανότατα τελευταία φορά στο βήμα της Βουλής, αποφασισμένη να μην χρησιμοποιήσει ξύλινο λόγο.
 * Απευθυνόμενη στους νέους είπε ότι "θα πρέπει να ξέρουν ότι υπάρχει ελπίδα, όταν δουλεύεις έντιμα και καθαρά".
* "Όταν όμως βλέπεις όμως τη δουλειά ετών και φτάνεις σε ένα σημείο και είσαι συνταξιούχος και δεν μπορείς να ζήσεις, εδώ είναι η πικρή στιγμή" πρόσθεσε.
 * Συνεχίζοντας, η κα Βαγενά είπε ότι παρακολουθεί αυτές τις μέρες τη συζήτηση στη βουλή και την κόντρα μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων και διαπιστώνει ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά σε αυτά που λέγονται στο κοινοβούλιο με αυτά που ισχύουν στην κοινωνία.
 * "Είναι σαν να παίζεται ένα έργο εδώ μέσα, άσχετο με το έργο που παίζεται έξω στην κοινωνία. Στην κοινωνία παίζεται ένα έργο που είναι σαν να μην αφορά τα κόμματα" είπε χαρακτηριστικά.
 * "Ξέρετε τι ζει ο κόσμος; Ακούει ο κόσμος έκπληκτος για εκατομμύρια που πάνε και έρχονται. Από που φύγαν αυτά τα εκατομμύρια, ποιος θα μας πει;" αναρωτήθηκε και πρόσθεσε ότι αυτά τα χρήματα δεν έφυγαν από τους απλούς ανθρώπους που δούλεψαν έντιμα και σκληρά.
 * Αναφερόμενη στην ανάπτυξη, η Άννα Βαγενά, ρώτησε "σε ποια ρημαγμένη Ελλάδα και σε ποια ρημαγμένη Αθήνα θα έρθει η ανάπτυξη;" και κάλεσε τους βουλευτές να περπατήσουν στο κέντρο της Αθήνας.
 * "Περπατήστε σας παρακαλώ μια μέρα, αφήστε τα αυτοκίνητα για να δείτε την Αθήνα που ντρεπόμαστε για την εικόνα της. Ντρέπομαι όταν βλέπω τουρίστες. Πού τους καλούμε να έρθουν. Ποιος την κατάντησε έτσι;" είπε η κα Βαγενά.
 * Ολοκληρώνοντας την ομιλία της η Άννα Βαγενά, προειδοποίησε ότι έρχεται μεγάλη κοινωνική έκρηξη και κάλεσε όσους έχουν λίγη ευαισθησία θα πρέπει να προσέξουν.
 * "Κάποιοι θα πάνε να κρυφτούνε πίσω από τα τείχη τα υψηλά στις επαύλεις που έχουν χτίσει, σε όλα τα προάστια και νομίζουν ότι εκεί πέρα θα είναι ασφαλείς. Δεν θα είναι".
 * Αξίζει να σημειωθεί ότι η κα Βαγενά, αντικατέστησε την Πέμη Ζούνη, βουλευτή Α' Αθήνας, όταν εκείνη παραιτήθηκε, πριν την ψήφιση του Μνημονίου 2.
 * Η κα Βαγενά καταψήφισε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου τη διέγραψε.

**

Μπρέ ρασσοφόροι του χαμού, πολιτικοί του τζόγου,


είντα μωρέ λαβώνετε, με τα σπαθιά του λόγου,

είντα τα αναθέματα, κατάρρες και Τριβόλια,

που ξαμολάτε απ' το μαντρί, σ' όλα τα περιβόλια.

~*

Τσ' "άγιους" τσου μοιράσατε, στα στέκια ομοφώνων,

με μπαμπεσιά χορτάσατε, τσου Δαίμονες των χρόνων.

Δεν μάθατε απ' τσι Γραφές, ξύπνιοι-μπουνταλάδες,

πως θα περάσουν οι φτωχοί στο πνεύμα...μασκαράδες;

~*

Δεν μάθατε, πως τσου Καιρούς τσι Εσχατιάς που ζούμε,

θε να διαlλέξει ο Θεός, αγνούς και ντόμπρους παίχτες,

για να ρημάξει τσου λειψούς σε Χάρι Θεομπαίχτες,

που ξεζουμίζουν τσου φτωχούς ξενδιάνρωπα οι κλέφτες;

~*

Δεν μάθατε που ο Καιρός, τσι Δίκης μας μιλάει;

Τα βλογητά στα γένια σας ο Δαίμονας γελάει,

αφού στο άλλο σας αυτί, βρισιές σας ψιθυρίζει

και με τριάντα αργύρια την τσέπη σας γεμμίζει.

~*

Ουαί υμίν υποκριτές, τσι ανθρωπιας λαμόγια.

για κάθε αχ ανθρώπινο, απ' τα παχειά σας λόγια,

για κάθε πόνο τσι ψυχής, για κάθε μη και ψέμμα,

κοντά η Ώρα του Ελληνα, απ' Του Θεού το Βλέμμα!


*** Έλληνες μην απαναπαύεστε, οργανωθείτε σ' όλες τις γειτονιές της χώρας.

 * Ελευθερώστε την Ελλάδα από τους δυνάστες της…
 ~ Όλα γίνονται με τάξη, δεν θίγεται στο ελάχιστο η εξουσία του καθεστώτος, κάνεις δεν έχει στόχο την κατάρρευση του καθεστώτος που ξεπουλάει τις ζωές μας.
~ Ένα σύστημα που έκανε ευαγγέλιο και τρόπο ζωής την κλεψιά, την απατεωνιά, την μίζα και τη διαφθορά . Και έρχονται σήμερα αυτοί, οι συνεχιστές και οι εκφραστές αυτών των ιδεών και ζητάνε από τον πολίτη να πεθάνει. Ζητάνε να ζει με νερό και αέρα και να πληρώνει για να αναπνέει. Και αυτό το λένε και το βαφτίζουν «αναγκαίο».
~ Μην ελπίζετε σε καλύτερες μέρες, μην ονειροβατείτε ότι θα έρθει ανάπτυξη , μην τρέφετε αυταπάτες, μην έχετε καμία αμφιβολία για το τι πραγματικά θα γίνει .
~ Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα όσο υπάρχει αυτό το πολιτικό κατεστημένο να βγει η χώρα από την "κρίση".
~ Γι΄αυτό άλλωστε βρίσκονται στις θέσεις που τους έταξε η «μοίρα» και το «καθήκον», για την αρπαγή , την κλοπή, την καταλήστευση , χωρίς ποτέ κανείς να δώσει λόγο.
~ Ξέρουμε τι θέλουν, θέλουνε ολοένα και περισσότερα γι΄ αυτούς και ολοένα και λιγότερα για όλους τους άλλους. Το παιχνίδι έχει μόνο ένα σκοπό, να κρατήσουν τα δικά τους και να πάρουν και τα δικά μας.
~ Αυτό που βλέπετε να λαμβάνει χώρα μπροστά στα μάτια σας για μήνες τώρα δεν είναι αποτέλεσμα της «οικονομικής κρίσης» που μας πλασάρουν, αυτό που γίνεται είναι ο μετασχηματισμός της κοινωνίας, και η επιβολή ενός άλλου μοντέλου ζωής και διακυβέρνησης.
~ Υπάρχει μόνο ένας μηχανισμός που σε ξεζουμίζει και σε κλέβει. Η «κρίση» είναι το άλλοθι που χρειάζονται για να νομιμοποιείται η κλοπή.
~ Τώρα οι πολίτες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι παλεύουν για την επιβίωση τους, για την ίδια τους την ύπαρξη, και ο αγώνας πρέπει να είναι γενναίος και θαρραλέος μπροστά στον αφανισμό που οι συνεργάτες των τοκογλύφων θέλουν να επιβάλουν.
~ Αντισταθείτε με κάθε τρόπο στην νέα κατοχή που επιβάλουν τα πολιτικά φερέφωνα των ξένων και ιθαγενών οικονομικών και τραπεζικών συμφερόντων.
~ Έλληνες τα μέτρα που λαμβάνονται έχουν σαν μοναδικό σκοπό να σας κάνουν σκλάβους, δίνοντας τον πλούτο της χώρας στα οικονομικά συμφέροντα , στο πολιτικό κατεστημένο του τόπου, και στους πάντα πρόθυμους υποτακτικούς του συστήματος που το υπηρετούν.
Ένας έλληνας αξιωματικός !

** Η «χώρα» δεν έχει πολίτες… έχει μόνο φορολογούμενους


 * Όταν η επιβίωση της «χώρας» απαιτεί τον θάνατο των πολιτών…Τότε τα κέρδη των λίγων έχουν ταυτιστεί με την «χώρα»…
 * Τα «μέτρα» λιτότητας που υποτίθεται πρέπει να συνεχιστούν και να ενταθούν για να «σωθεί» η χώρα είναι σαν μια δόση ηλεκτροσόκ για πολλές τάξεις πολιτών που δεν αντέχουν βάρη και φόρους.
* Είναι ένα παρατεταμένο και συνεχές ηλεκτροσόκ με σταδιακή αύξηση της έντασης του ρεύματος που δέχεται με κάθε μέτρο ο πολίτης.
* Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου καθιστά απαγορευτική την θέρμανση για εκατομμύρια πολίτες, το χαράτσι των ακίνητων οδηγεί στην διακοπή του ρεύματος εκατομμύρια πολίτες…
* Όλα όμως είναι μέτρα επιβεβλημένα για το " καλό" της χώρας, που στην προκειμένη περίπτωση, η χώρα, αποσυνδέεται από τους πολίτες και από την διαβίωση τους , ή ακόμα και από την επιβίωση τους.
* Η χώρα πρέπει να επιβιώσει , άσχετα αν οι πολίτες της χώρας πεθαίνουν απ΄ αυτά που τους επιβάλουν. Η χώρα είναι μια ιδέα που δεν έχει ανθρώπους, ή ακόμα και να έχει, δεν έχει σημασία αν πεινάνε, αν κρυώνουν , αν έχουν ρεύμα και νερό, πρέπει να τα υπομένουν όλα για το «καλό» της χώρας.
* Μετασχηματίζεται η "χώρα" λοιπόν στον τύραννο που επιβάλει και σκοτώνει.
* Βέβαια καμία «χώρα» που αποτελείται από πολίτες και έχει θεσμούς, σύνταγμα και δημοκρατία δεν επιβάλει μέτρα που εξοντώνουν τον πληθυσμό για να ζήσει η «χώρα».
 * Οι «χώρες» γίνανε για να υπηρετούν τους πολίτες, όταν γίνεται το αντίστροφο τότε η «χώρα» έχει μεταβληθεί σε μηχανισμό λήστευσης και υποδούλωσης των πολλών για χάρη των λίγων που την υπέταξαν και την διαφεντεύουν.  Eva Johansson

*** ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΘΗΝΑ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!!


1)Η Αθήνα θα είναι μια πόλη με εκατομμύρια ξένους``κατοίκους``


2)Τα ακίνητα των ελλήνων θα περάσουν σε ξένους η επιχειρήσεις και οι ιδιότητες των σημερινών ακινήτων θα πληρώνουν ενοίκια για τις ιδιοκτησίες τους.

3)Ξεχάστε όλα τα μικρά καταστήματα στις γειτονιές και τις λαικες αγορες.

4)Βάλτε στο μυαλό σας μια χώρα.....όπως Ταιλάνδη,κίνα,Ν.Ασία.

5)Στο κέντρο της πόλης θα υπάρχουν μεγάλα εμπορικά,αλλά χωρίς αγοράστικο κοινό.

6)Ο πληθυσμός θα είναι γηρασμένος,στα όρια παραιτήσεως και φτώχιας.

7)Θα υπάρχει μεγάλος αριθμός άστεγων,κλεπτομανών,και πολιτών με προβλήματα υγείας και γενικά γηρασμένος πληθυσμός και εκατοντάδες χιλιάδες διερχόμενοι άγνωστης προελεύσεως.

8)Η εγκληματικότητα και οι άθλιες συνθήκες ζωής,θα είναι η κυριάρχη εικόνα στις πλατείες των περισσοτερων περιόχων στο κέντρο της πόλης.

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ

ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!!!

Απομάκρυνση όλων των ξένων απο το κέντρο.


Αποκέντρωση τησ κ.Διοικησης του κράτους.Μεταφορά υπουργείων στην περιφέρεια.

Εκμεταύλευση δημοσιών χώρων με στόχευση το τουριστικό προιον.

24η λειτουργια μουσείων και ιστορικών χώρων.

Καταγραφή περιουσιολογίου-Ακινητων-εκμεταλευση Δημ.κτιρίων.

Ενίσχυση προγραμμάτων ασφαλείας περιουσιών.

Δημιουργια δρόμων,παγοδρόμων,ποδηλατοδρομων.

Τεσσερις σταθερές λαικές αγορές στις συνοικίες της Αθήνας(δυτική αγορά,Νότια αγορά,Βόρεια,Κεντρο)


Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΡΑΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΔΥΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Νίνα Δ.Παυλίδου.

~*** Γενόσημα... και υγεία !!!


Δεν θα μπω καν στην ουσία του θέματος, καθώς ότι και να πούμε είναι βέβαιο πως σε αυτή τη χώρα, οι μόνοι άνθρωποι που τολμούν να ακούσουν αλλά και να πουν σωστές κουβέντες είναι τελικά οι δημοσιογράφοι!!!



Αυτούς επιστράτευσε για άλλη μια φορά το πολιτικό μας σύστημα για να μας πείσει, ρε αδέρφια, πόσο σημαντικοί ,σαν κράτος θα γίνουμε αν κάνουμε σκόντο και στην υγεία μας!!!!


Και όλα αυτά αυτά χάρη σε ένα, σε δύο σε τρία σε εκατό μνημόνια και χιλιάδες μπουρδολογίες τεχνικού χαρακτήρα που πήραν οι διάφοροι κερδοσκόποι και το έκαναν “μνημειώδη” δανειακές συμβάσεις.


Έβγαλαν τον αρχιφαρμοκοποιό τους, έβγαλαν τον Πρόεδρο του ΕΟΦ, βγήκαν κάποιοι Υπουργοί γιατροί και κάποιοι ρεπόρτερ και τα γενόσημα έγιναν νόμος του Κράτους!!!!


Κατά τα άλλα σε αυτή τη χώρα αισίως βαδίζουμε στον δρόμο για την ανάπτυξη αφού στο τέλος και μόλις είδα σχεδόν όλες τις ειδήσεις των τηλεοπτικών μέσων έπεσα πάνω σε εκείνο το παπαγαλάκι από ΣΚΑΙ μεριά ο οποίος πως άραγε θα πάρει το δωράκι του..... στο τέλος μας έλεγε για τη κατοχύρωση φαρμάκων σε καλύτερη τιμή επειδή λέει τα γενόσημα δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τα υπόλοιπα φάρμακα ή αν θέλετε πιο σωστά τα γενόσημα δεν έχουν καμία διαφορά από τις μητρικές ιδιότητες που έχει κάθε φάρμακο μόλις κατασκευάζετε!!!!


Από την άλλη πλευρά του νομίσματος είναι ο πολίτης, ο φορολογούμενος, ο άνθρωπος που έχει ανάγκη από ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη και στο βωμό του υπερκέρδους και του ανταγωνισμού η υγεία των ανθρώπων έχει καταστεί ως βάρος και όχι ως ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ τέτοιο που οι στοχαστές ενός περασμένου αιώνα θα τρίβουν τα μάτια τους βλέποντας ότι η ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ έγινε η ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΛΑΜΟΓΙΩΝ εξασκούντων δημόσια διοίκηση και ανάπτυξη μεταξύ τραπεζών και χρηματιστηρίων!!!!


Η έννοια του πόνου και της ψυχικής διάθεσης είναι δευτερεύουσας σημασίας γιατί ο στόχος σε μία κοινωνία είναι η συσσώρευση πλούτου και η αναδιανομή μέχρι του σημείου που βολεύει κάποιους να διαφεντεύουν τις τύχες ολόκληρου λαού ή αν θέλετε μέχρι εκεί που μπορούν και ελέγχουν τα πράγματα.


Ναι, δεν χωράει καμιά αμφιβολία ότι κάποια στιγμή έπρεπε ή πρέπει να γίνει νοικοκύρεμα στις σπατάλες του κράτους όσον αφορά την ιατροφαρμακευτική πολιτική και τη νοσοκομειακή περίθαλψη, να γίνουν εκείνοι οι σχεδιασμοί που θα επιτρέπουν σε ένα οργανωμένο κράτος να ξέρει πόσα θέλει και πόσα μπορεί να ξοδέψει για να περιθάλψει τους υπηκόους του, να ξέρει τις χρήματα θα ρίξει σε υποδομές, πόσα σε αμοιβές γιατρών, μελετών, επιστημονικών συνεδρίων και να πάει ένα βήμα παρακάτω στο επόμενο στάδιο που μπορεί να είναι η βελτίωση στο φάρμακο και στην ποιότητα ζωής που είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη εν γένει μίας κοινωνίας.


Ωστόσο εάν σε όλους τους δείκτες τις οικονομίας ακολουθήσουμε αυστηρά όρια ο κίνδυνος του ψυχολογικού πόνου είναι πιο εφικτός καθώς η ζωή των ανθρώπων στην κυριολεξία γίνεται αριθμός.


Σε μια κοινωνία αξιών το πρώτο πράγμα που μαθαίνει ο άνθρωπος είναι η ελευθερία του και η γνώση του για την ύπαρξη του. Το μέσο με το οποίο φτιάχνει τα μοντέλα “ανάπτυξης” αποτελούν μέρος της σκέψης του και ως τέτοια η σκέψη του, ξεκινάω με δεδομένο ότι η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΓΑΘΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Άρα για πιο λόγο οι άνθρωποι να σέρνονται από αρρώστιες και παθήσεις την ίδια στιγμή που η ζωή τους είναι συνδεδεμένη με κινδύνους ακόμη και με απώλεια ζωής όταν ο σκοπός μιας πράξης είναι μόνο το κέρδος;


Το ελάχιστο κριτήριο που θα έπρεπε η πολιτεία να προστατεύσει κάθε πολίτη είναι να του παράσχει εκείνες τις εγγυήσεις που επιτρέπουν στον πολίτη να νιώσει ασφαλής και σίγουρος ότι προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο και ταυτόχρονα να μπορεί μέσα από τις δράσεις του να βελτιώνει την δαπάνη προς όφελος της υγείας του και μετά ας νομοθετήσει ότι άλλο θέλει.


Είναι από αρχαιοτάτων χρόνων γνωστό ότι μια κοινωνία μπορεί να πάει μακριά όταν οι πολίτες της ευημερούν και έχουν κυρίως υγεία και αν δούμε στο μικροσκόπιο σε ανάλυση τα στοιχεία του παρελθόντος σε σχέση με τα στοιχεία του τώρα θα δούμε ότι στο βωμό του άνθρωπου του κέρδους έχουμε χτίσει έναν άνθρωπο, αδύναμο, καχεκτικό, έναν άνθρωπο που απειλείται από ένα σωρό ασθένειες οι οποίες μπορεί και να μην κοστίζουν και τίποτα, γίναμε με λίγα λόγια σαπάκια και σε ένα απλό κρύωμα νιώθουμε ότι μας επιτίθεται η φύση γιατί την ίδια ώρα ανακαλύψαμε δια μέσου του πολιτικού μας συστήματος ότι τα ΓΕΝΟΣΗΜΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΟ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΘΕΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥΣ.....

* *ΣΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΛΙΓΑΚΙ!!!!!!!!!!!

*** ΕΝΑ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ... :
Ένα Προφητικό Κείμενο του πατρός Αυγουστίνου Καντιώτη, γραμμένο το 1964, για τη σημερινή πρωτοφανή Αποστασία πολών επισκόπων με τον Οικουμενισμό.

* Θεολόγοι τίνες, επηρεαζόμενοι από τα σύγχρονα παγκόσμια ρεύματα, ως καραμέλλαν πιπιλίζουν τώρα τελευταίως την λέξιν «οικουμενικότης», «οικουμενικόν πνεύμα», «οικουμενική κίνησις». Οικουμενικότης! Τι ωραία λέξις! Αλλά κάτω από την λέξιν αυτήν κρύπτεται ο φοβερώτερος δια την Ορθοδοξίαν κίνδυνος. Ποιος κίνδυνος; Θα τον παρουσιάσωμεν με ένα παράδειγμα:
 * Μία γυνή είνε πιστή εις τον άνδρα της. Δεν επιτρέπει τρίτος τις να υπεισέλθη εις τας σχέσεις των. Διαρκώς ενθυμείται τας επισήμους υποσχέσεις που έδωκεν ενώπιον Θεού και ανθρώπων.
* Αλλ’ η γυνή αύτη τυγχάνει να είνε εκτάκτου καλλονής, και ελκύει τα βλέμματα πολλών.
 * Λόγω όμως της εντιμότητος της γυναικός, όποιος θα ετόλμα να την πλησίαση και να κάνη πρότασιν περί ανηθίκων σχέσεων, αμέσως θα απεκρούετο μετ’ οργής. Και εάν επέμενεν, ένα ισχυρόν ράπισμα της εντίμου γυναικός επί του αναιδούς προσώπου του θα τον έκανε να συνέλθη.
 * Τούτο λοιπόν καλώς γνωρίζοντες τα φαύλα υποκείμενα, άλλην μέθοδον μεταχειρίζονται.
* Προσπαθούν να εξακριβώσουν εις ποία πράγματα αρέσκεται αύτη. Εάν, δηλαδή, αγαπά  την ποίησιν, την φιλοσοφίαν, την καλλιτεχνίαν κ.λ.π. Και από τα πράγματα αυτά θ’ αρπαχθή ο κρύφιος εραστής, και με μεγάλην επιτηδειότητα θα επιδιώξη ν’ αρχίση αθώαν συζήτησιν επί των θεμάτων της αρεσκείας της γυναικός. «Τι ωραίον είνε αυτό το ποίημα!», «Τι ωραία είνε αυτή η εικών!», «Πόσον θαυμάσιον είνε αυτό το θεατρικόν έργον!», «Πόσον γλυκεία η μουσική!».
* Έτσι αρχίζει ο διάλογος... Η δε αφελής και ανύποπτος γυνή αφήνεται να παρασύρεται εις μακράς συζητήσεις μετά του απατεώνος, του οποίου, καθ’ ον χρόνον η γλώσσα ρητορεύει περί φιλολογίας και καλλιτεχνίας, η καρδία σκιρτά επί τη μυστική ελπίδι της κατακτήσεως της γυναικός.
 * Και αφού δια των συζητήσεων δημιουργηθή κλίμα μεγάλης οικειότητος και αμοιβαίας κατανοήσεως, τότε θα επέλθη και «το μοιραίον», η άτιμος δηλαδή πράξις, η αισχρά ένωσις, η οποία ήρχισε μ’ ένα αθώον διάλογον, όπως ποτέ και εν τη Εδέμ ο πονηρότατος όφις μ’ ένα γλυκύν διάλογον κατώρθωσε να απατήση την Εύαν.
* Μας εννοείτε, αγαπητοί μου, τι θέλομεν να είπωμεν; Παραβολικός είνε ο λόγος μας.
 * Η γυνή, περί της οποίας ομιλούμεν ανωτέρω, είνε η Ορθόδοξος ημών Εκκλησία. Αυτή είνε η καλλονή.
* Αυτή είνε η περιφέρουσα τον ήλιον, κατά την θαυμαστήν εικόνα της Αποκαλύψεως. Αυτή είνε η ηλιοστάλακτος, η φέρουσα επί της κεφαλής στέφανον αστέρων δώδεκα και τη σελήνη υπό τους πόδας αυτής (Αποκ. 12,1). Αυτή, η Ορθόδοξος Εκκλησία, έμεινε πιστή εις τον Κύριον, εις τον αιώνιον Νυμφίον.
* Αυτή εφύλαξεν αγνήν την προφορικήν και γραπτήν παράδοσιν του Κυρίου και των αποστόλων, κατά την θεόπνευστον συμβουλήν∙ «Στήκετε, και κρατείτε τας παραδόσεις ας εδιδάχθητε είτε δια λόγου είτε δι' επιστολής ημών» (Β' Θεσ. 2,15).
 * Αυτή, η Ορθόδοξος Εκκλησία, επί 19 αιώνας μάχεται κραταιόν και αιματηρόν αγώνα κατά της πολυειδούς πλάνης, κατά των ποικιλωνύμων αιρέσεων, που επεζήτησαν να μολύνουν και να διαφθείρουν την αγνότητά της. Μία δε εκ των φοβερωτέρων αιρέσεων είνε και ο παπισμός, ο οποίος λόγω των πλανών του, του απολυταρχικού πνεύματος και των φοβερών εγκλημάτων του, προεκάλεσε τον προτεσταντισμόν και την κατάτμησιν της όλης χριστιανοσύνης. Ναι. Αιρετικοί είνε οι παπικοί, ως ορθώς τονίζει το ορθόδοξον περιοδικόν «Σωτήρ» εις το τελευταίον του φύλλον.
 * Την εμμονήν της Ορθοδόξου Εκκλησίας εις την πατρώαν ευσέβειαν γνωρίζουν καλώς οι εχθροί της, και μάλιστα ο παπισμός. Και επειδή οι εχθροί ούτοι δια πολλών παραδειγμάτων έχουν πεισθή ότι δι’ ενός κατά μέτωπον πολέμου δεν δύνανται να εκπορθήσουν το φρούριον της Ορθοδοξίας, άλλην τακτικήν μετέρχονται εσχάτως. Ήρχισαν νέον πόλεμον. Τον πόλεμον της …ειρήνης! Χειρότερον από τον πόλεμον των σταυροφοριών. Δεν ακούετε την λαλιάν του όφεως, του επιζητούντος να φθείρη τα νοήματα της Ορθοδοξίας από της απλότητος ημών; (Β' Κορ. 113)· Ιδού τι λέγει ο όφις·
 * «Ω Ορθόδοξος Εκκλησία! Διατί μένεις μακράν; Μη με φοβείσαι. Δεν είμαι ο δράκων.
* Είμαι ο γλυκύς άγγελος που σου φέρω το μήνυμα της αγάπης. Δεν έχω σκοπόν να σε θίξω εις τίποτε. Κράτησε τα δόγματά σου και τας παραδόσεις. Αυτά είνε δια τους θεολόγους... Εγώ σε προσκαλώ εις το σαλόνι μου δια να συζητήσωμεν άλλα θέματα. Δια να δημιουργήσωμεν ένα κοινόν μέτωπον κατά της πενίας, κατά της δυστυχίας, κατά της αθεΐας, κατά του κομμουνισμού, κατά του πολέμου κ.λ.π… (2) Δεν σε συγκινούν αυτά τα θέματα; Δεν σε ενθουσιάζει η πρότασις αυτή;
* Έλα λοιπόν να διεξαγάγωμεν τον διάλογόν μας, επί υψηλού επιπέδου, επί του επιπέδου της οικουμενικότητος και της αμοιβαίας κατανοήσεως, και θα ιδής πόσον ωραία θα είνε η συνάντησίς μας!».
 * Ορθόδοξος Εκκλησία μας! Πονεμένη και μαρτυρική Μάνα μας! Θα δεχθής την πρότασιν αυτήν;
* Θ' ανοίξης διάλογον με τον παπισμόν; Και δεν διαβλέπεις ότι εις την πρότασιν αυτήν υπάρχει ο κίνδυνος, δι’ ανικανότητα και αναξιότητα των εκπροσωπούντων σε, να δημιουργηθή μία κατάστασις εις τρομερόν βαθμόν ευνοϊκή δια τους εχθρούς σου, μέσα εις την οποίαν, χωρίς να το καταλάβης, θα πέσης εις την αγκάλην του παπισμού και θα συμβή η... «ένωσις», η ψευδώνυμος ένωσις, η πνευματική μοιχεία, η πλέον άτιμος πράξις η οποία ημπορεί να συμβή ποτέ και δια την οποίαν θα χρειασθούν αιώνες μετανοίας;
 * Οι δε ορθόδοξοι, οι οποίοι θα θελήσουν να παίξουν ρόλον μαστροπού της Ορθοδόξου Εκκλησίας, θα έλθη η ώρα που θ' αναστενάζουν και θα λέγουν: «Η γλώσσα αυτή, που ερρητόρευε περί οικουμενικότητος και αμοιβαίας κατανοήσεως, ας κοπή».
* «Τα πόδια αυτά, που έτρεχον προς συνάντησιν των υποκρινομένων φιλίαν μετά της Ορθοδοξίας, ας σαπίσουν». «Τα χέρια αυτά, τα οποία υπέγραψαν επιστολάς και υπομνήματα οικουμενικότητος, να πέσουν!»
 * Αυτή, αγαπητοί μου, εν λόγω παραβολικώ και ρεαλιστικώ είνε η περιλάλητος θεωρία της οικουμενικότητος που «χάφτουν» οι εκ των ημετέρων χάνοι.
* Η θεωρία περί οικουμενικής κινήσεως, κάτω από την οποίαν δύνανται να στεγασθούν όλα τα είδη των αιρέσεων, και τα πλέον ετερόκλητα στοιχεία, αποτελεί, επαναλαμβάνομεν, κίνδυνον δια την Ορθόδοξον Εκκλησίαν.
 * Διότι υποτιμά την σημασίαν των δογμάτων, των αιωνίων τούτων αληθειών της θείας αποκαλύψεως, αι οποίαι, διατυπωθείσαι θαυμαστώς εις τους συντόμους όρους των Οικουμενικών Συνόδων, είνε ως τα οστά και η σπονδυλική στήλη, άνευ των οποίων το σώμα μεταβάλλεται εις πλαδαράν και άμορφον μάζαν.
 * Υποτιμά τους Ιερούς Κανόνας, τους οποίους οι οπαδοί της οικουμενικότητος αποκαλούν «απηρχαιωμένα και σκωριασμένα όπλα».
* Συνελόντι δε ειπείν, υποτιμά την Ορθόδοξον Εκκλησίαν καθόλου, δια την οποίαν οι οπαδοί της οικουμενικότητος λέγουν ότι «είνε αυταρέσκεια και βλασφημία να νομίζωμεν ότι αυτή και μόνη είνε η αληθινή Εκκλησία, η κατέχουσα ακίβδηλον την αλήθειαν της θείας αποκαλύψεως».
 * Ούτω τα δόγματα και η ηθική, αδιασπάστως ηνωμένα εν τη Ορθοδοξία, εν τη οικουμενική κινήσει τείνουν να εξατμισθούν και να παραμείνη ένα απατηλόν σχήμα αγάπης.
 * Ούτως η θεωρία της οικουμενικότητος και «της συνυπάρξεως των λαών», υπό κοσμικών και πολιτικών κύκλων του αιώνος υποστηριζόμενη προς στήριξιν μιας επισφαλούς ειρήνης, εισβάλουσα ήδη και εις τον πνευματικόν κόσμον, όπου οι συμβιβασμοί είνε απαράδεκτοι, δύναται να προκαλέση σύγχυσιν και αναστάτωσιν, πραγματικήν Βαβέλ. Η ζύμη είνε άχρηστος, εάν αναμιχθή με άλλα στοιχεία και χάση την δραστικήν της ενέργειαν. Και η Ορθοδοξία είνε η αρίστη ζύμη, η ζύμη της αληθείας η οποία δύναται όλον το φύραμα να ζύμωση, αλλ' υπό την προϋπόθεσιν να παραμείνη άμικτος από ξενικά στοιχεία, καθαρά.
 * Δια τούτο εχθροί της Ορθοδοξίας είνε οι οπαδοί της θεωρίας της οικουμενικότητος.
~ Δεν διστάζομεν δε δια τούτο να ονομάσωμεν την κίνησιν αυτήν της οικουμενικότητος «νέαν αίρεσιν», εναντίον της οποίας πρέπει πάση δυνάμει ν' αμυνθή η Ορθόδοξος Εκκλησία.

 ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
1. Από το βιβλίο «αντιπαπικά», του π. Αυγουστίνου Καντιώτη, σελ. 98 -105, γραμμένο το 1964 (εκδόσεις «Σταυρός»).
Το όντως προφητικό αυτό κείμενο επαναδημοσίευσε η «Χριστιανική Σπίθα» (φύλλο 650, Απρίλιος 2007), μετά από προτροπή - επισήμανση ενός αναγνώστη της από την Αθήνα.
 2. Κοντά στις άλλες προφάσεις για τον πονηρό διάλογο, μπορεί να προστεθεί τώρα το ενδιαφέρον για τη «μνεία του Χριστιανισμού στο ευρωσύνταγμα», την «αντιμετώπιση της τρομοκρατίας», το «οικολογικό πρόβλημα», την «συνεργασία στον τομέα της βιοηθικής» κ.α. Κατά τα άλλα, τα λόγια του σεβαστού ιεράρχη είναι σαν να γράφτηκαν σήμερα!!! Ἐν τῷ κόσμῳ θλῖψιν ἕξετε»(Ἰω.16,33)

**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου