ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Διαβαίνοντας την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011 *

Διαβαίνοντας την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011 :

** " ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΙΣ ΦΛΕΒΕΣ ΤΟΥΣ " ! " ΠΟΛΛΟΙ ΟΜΩΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΗΡΧΕ ΜΕΛΛΟΝ " !!

** ~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2011/02/25-2011.html ,
Στο αγιάζι της ενημέρωσης , Παρασκευή 25/ Φεβρουαρίου / 2011 .-

**
~** Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΟΠΩΣ ΞΕΤΥΛΙΓΕΤΑΙ :




** Τελειώνει το '11 ο εθνικός και το '13 ο περιμετρικός
ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ Η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ
Μέσα στο 2011 θα έχει ολοκληρωθεί ο εθνικός δρόμος μέχρι τη Σπερχογεία, ενώ η περιμετρική οδός της Καλαμάτας θα είναι έτοιμη μέσα στο 2013, ήταν τα καλά νέα που προέκυψαν από τη χθεσινή συνάντηση του δημάρχου Καλαμάτας Παν. Νίκα και του προϊστάμενου της ΕΥΔΕ του υπουργείου Υποδομών Γιάννη Καρνέση.Εντός των προσεχών ημερών θα εκδοθεί πράξη του υπουργικού συμβουλίου για συμπληρωματικές απαλλοτριώσεις και άρση απαλλοτριώσεων στην περιμετρική από την οδό Αθηνών έως τον κόμβο Καρέλια και στον κόμβο της Αγιάννας.Τον επόμενο μήνα ξεκινά το δίδυμο βάθρο για τις δύο γέφυρες του Νέδοντα, μία εισόδου και μία εξόδου, ενώ ξεκίνησαν ήδη οι εργασίες στο τμήμα Αντικάλαμος- κόμβος Καρέλια.
(αναλυτικα):
Δεν υπάρχουν μόνο άσχημες ειδήσεις για την Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή το τελευταίο διάστημα. Σημειώνονται και εξελίξεις στον τομέα των υποδομών της πόλης, η ολοκλήρωση των οποίων, το επόμενο διάστημα, θα αυξήσει περαιτέρω τους ρυθμούς ανάπτυξής της.Ένα τέτοιο έργο είναι και ο εθνικός δρόμος Τρίπολης- Καλαμάτας και ειδικότερα η κατασκευή της περιμετρικής οδού. Για το θέμα αυτό συναντήθηκαν ο δήμαρχος Παν. Καλαμάτας και ο προϊστάμενος της ΕΥΔΕ του υπουργείου Υποδομών Γιάννης Καρνέσης.Τα νέα που προέκυψαν μετά τη σύσκεψη φαίνονται εξόχως ικανοποιητικά για την πορεία του έργου.Έτσι, όπως τόνισε σε δηλώσεις του χθες το μεσημέρι ο κ. Νίκας, «η εξέλιξη του έργου προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Κι αυτό οφείλεται σε μια σειρά από γεγονότα. Πρώτον, εκδόθηκαν δύο δικαστικές αποφάσεις για τον προσδιορισμό τιμής μονάδας για τον περιμετρικό δρόμο. Το θέμα αυτό τελείωσε. Δεύτερον, γίνεται η παρακατάθεση των χρημάτων για τις απαλλοτριώσεις που προβλέπουν οι δικαστικές αποφάσεις μέσα στο Μάρτιο. Τα χρήματα υπάρχουν και είναι ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ.Τρίτον, εκδίδεται πράξη του υπουργικού συμβουλίου τις προσεχείς ημέρες για συμπληρωματικές απαλλοτριώσεις και για άρση απαλλοτριώσεων στην περιμετρική. Συγκεκριμένα, θα έχομε συμπληρωματικές απαλλοτριώσεις στο τμήμα από την οδό Αθηνών έως τον κόμβο Καρέλια σε μήκος 500 μέτρων και στον κόμβο της Αγιάννας. Από την άλλη πλευρά, μερική ανάκληση απαλλοτριώσεων θα έχουμε στον κόμβο της οδού Σπάρτης.Τέταρτον, ξεκινά μέσα στο Μάρτιο το δίδυμο βάθρο για τις δύο γέφυρες του Νέδοντα, μία εισόδου και μία εξόδου. Για το σκοπό αυτό ο Δήμος Καλαμάτας θα παραχωρήσει τμήμα ιδιοκτησίας του (πάνω από τη ΔΕΥΑΚ), προκειμένου να διευκολύνει την άμεση έναρξη του έργου. Πέμπτον, ξεκίνησαν ήδη οι εργασίες στο τμήμα Αντικάλαμος- Κόμβος Καρέλια.Συνοψίζοντας ο εθνικός δρόμος θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τη Σπερχογεία μέσα στο 2011, ενώ η περιμετρική οδός της Καλαμάτας θα είναι έτοιμη μέσα στο 2013. Παράλληλα, όλες οι προσφυγές απορρίφθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ εγκρίθηκαν και οι νέοι περιβαλλοντικοί όροι του έργου».


~**Εργα στη νέα εθνική οδό στην περιοχή Αρφαρών 23/02/2011 : http://www.youtube.com/watch?v=CX_kcZHmDFI ,



** Κοινοπραξία "Μορέας" ΑΚΤΩΡ , ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ και ....Μπόμπολας !
Έδιωξε όλους τους Μεσσήνιους εργαζομένους
Την πόρτα εξόδου φαίνεται πως έχει δείξει στους Μεσσήνιους εργαζομένους η Κοινοπραξία Μορέας από τα εργοτάξιά της για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου και του περιμετρικού της Καλαμάτας. Το μεσημέρι της Τετάρτης το Σωματείο Οδηγών και Χειριστών Μηχανημάτων, συνοδευόμενο από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας Σωτήρη Τσώνη, επισκέφτηκε τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Χρήστο Μαλαπάνη, τον οποίο ενημέρωσε για την κατάσταση, επισημαίνοντας ότι η Κοινοπραξία έχει σταματήσει τη συνεργασία της με Μεσσήνιους και απασχολεί συναδέλφους τους από την περιοχή Αγρινίου, με τους οποίους συνεργαζόταν και για την κατασκευή της Εγνατίας Οδού.Ο κ. Μαλαπάνης έστειλε χθες επιστολή προς την Κοινοπραξία με την οποία την καλεί να έχουν συνάντηση για το όλο θέμα, ζητώντας της παράλληλα να μη διακόπτει τη συνεργασία με Μεσσήνιους.-

~** Έργα στην Ε.Ο. στον Άγιο Κωνσταντίνο Αρφαρών 2011 : http://www.youtube.com/watch?v=NPYneixQYQo



~** Έργα στην νέα Ε.Ο . στον Άγιο Κωνσταντίνο Αρφαρών 2011 :
http://www.youtube.com/watch?v=0kweOHRTCeE ,



~** http://www.youtube.com/watch?v=LwL98BqkQP8 ,



** Υγεία
Ανοίγει σήμερα το 3ο Συνέδριο
Διαλέξεις, στρογγυλά τραπέζια, παρουσίαση επιστημονικών εργασιών και κλινικά φροντιστήρια περιλαμβάνει το 3ο Συνέδριο Υγείας Μεσσηνίας, που θα διεξαχθεί σήμερα και αύριο στο ξενοδοχείο Elite στην Καλαμάτα. Στο πρόγραμμα όμως, εντάσσονται και ομιλίες ανοιχτές στο ευρύ κοινό, όπως του καρδιολόγου και μουσικοσυνθέτη Θανάση Δρίτσα με θέμα «Μουσική και Ιατρική: η βιολογική προσέγγιση της μουσικής θεραπείας» απόψε στις 7.30 στο Πνευματικό Κέντρο, αλλά και του επίτιμου αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Παναγιώτη Γεννηματά, ο οποίος αύριο στη 1.00 μ.μ. στο συνεδριακό κέντρο του Elite θα αναφερθεί στο θέμα «Δημοσιονομική κρίση και ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας».
Δια βίου εκπαίδευσηΟ καθηγητής Γιώργος Μπαλτόπουλος, πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής, σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, σημείωσε ότι φέτος στο συνέδριο κατατέθηκαν 53 επιστημονικές εργασίες, κυρίως, από υγειονομικούς της Μεσσηνίας, αλλά και καταγόμενους από την περιοχή. Χαρακτήρισε δε πρωτοτυπία τα δύο κλινικά φροντιστήρια που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του συνεδρίου για τις «Λοιμώξεις στο ενδονοσοκομειακό περιβάλλον και την κοινότητα», αλλά και την «Ορθή άσκηση της Νοσηλευτικής».Στην ιατρική εκπαίδευση και την καλύτερη ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας του νομού αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Γιάννης Σπυρόπουλος. Πρόσθεσε ότι στη διάρκεια του διημέρου θα ακουστούν καταξιωμένοι επιστήμονες, με πλούσιο επιστημονικό έργο και από τη Μεσσηνία, που συμμετείχαν με εργασίες τους στο συνέδριο, μερικές από τις οποίες βραβεύθηκαν.Επιτακτική ανάγκη χαρακτήρισε τη δια βίου εκπαίδευση στην Ιατρική ο παιδίατρος Αντώνης Γκάργκουλας, πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου. Σημείωσε ότι η διοργάνωση ξεκίνησε ως ημερίδα και σήμερα αναβαθμίστηκε σε συνέδριο, πράγμα που σημαίνει εργασίες πρότυπες, έρευνες, ευρύτερη συμμετοχή, υψηλότερο επίπεδο και μεγαλύτερη μοριοδότηση των συνέδρων.
Αφιέρωμα στον Μιχάλη Τούμπουρο
Αναφερόμενος στην αποψινή ομιλία του γιατρού Θανάση Δρίτσα, ο παιδίατρος Λάμπρος Μητρόπουλος, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου, είπε ότι εντάσσεται σε ένα αφιέρωμα για τον πυρηνικό γιατρό Μιχάλη Τούμπουρο, καθώς συμπληρώνεται χρόνος από τότε που έφυγε από τη ζωή. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει αναφορά στο διπλό έργο του, ιατρικό και μουσικό, ενώ ο Θανάσης Δρίτσας που θα μιλήσει, υπήρξε συμφοιτητής του εκλιπόντος.Καταλήγοντας ο κ. Μητρόπουλος αναφέρθηκε στον καθηγητή Μπαλτόπουλο, λέγοντας ότι τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να ταράξει τα επιστημονικά νερά της Καλαμάτας, μεταδίδοντας ενθουσιασμό στους γιατρούς. Ένα αποτέλεσμα αυτού του ενθουσιασμού, όπως είπε, ήταν η δημιουργία της Μεσσηνιακής Ιατρικής Εταιρείας, που έχει ως στόχο την προαγωγή της ιατρικής επιστήμης στο νομό. Το 3ο Συνέδριο Υγείας Μεσσηνίας διοργανώνεται από τον Ιατρικό Σύλλογο, τα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας και την πανεπιστημιακή Μονάδα Εντατικής Θεραπείας που εδρεύει στο Νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι».-

** Χθές Τσικνοπέμπτη ...Τσικνίζοντας ....:
Τσίκνισαν με πολιτικά μηνύματα σε Καλαμάτα, Τριφυλία
Ο καιρός πήγε να μας τα χαλάσει στην αρχή, τελικά όμως μας έκανε το χατίρι. Ψησταριές στήθηκαν σε δρόμους και γειτονιές και τα κοψίδια είχαν την τιμητική τους. Μια ευκαιρία να συναντηθούν με γνωστούς και φίλους, να τσικνίσουν και να ξεχάσουν τα προβλήματα, να κεράσουν και να διασκεδάσουν… αλά ελληνικά ήταν η χθεσινή μέρα για τους Καλαματιανούς. Έγνοιες και ζόρια δεν έπαυσαν ως δια μαγείας να υπάρχουν, αλλά, για μια ημέρα, οι πολίτες τούς έδωσαν… ρεπό από την καθημερινότητά τους.
Ένωσαν τις δυνάμεις και τα προϊόντα τους το κρεοπωλείο Ξανθάκη και τα όσπρια Βρυώνη, και γιόρτασαν από κοινού την Τσικνοπέμπτη. Λαχταριστά κοψίδια συνδυάστηκαν με μαγειρέματα με όσπρια και τράβηξαν πολλούς από τη μύτη. Το ψήσιμο είχε αναλάβει η Μαρία Λίβα. «Η κρίση όσο να ‘ναι έχει επηρεάσει, αλλά, για μια μέρα, πιστεύω ότι μπορούμε να την ξεχάσουμε», μας είπε η κα Λίβα. «Ο κόσμος βγαίνει σήμερα και θα προσπαθήσει να περάσει καλά. Η βροχή πήγε να μας τα χαλάσει, έφτιαξε όμως ο καιρός, και συναντηθήκαμε για να τσικνίσουμε, όπως το θέλει η παράδοση. Ας τα πάρουμε λίγο αισιόδοξα τα πράγματα, γιατί αν τα πάρουμε αλλιώς… θα μας πάρει από κάτω! Καλύτερα είναι να τα βλέπουμε θετικά. Να προσπαθούμε για το καλύτερο, με αισιοδοξία».
Στην Κεντρική Αγορά πετύχαμε τον πρόεδρό της Χρήστο Αναζίκο να γλεντά τη μέρα στο τσίκνισμα που διοργάνωσε ο Παναγιώτης Γυφτέας. «Κάτι προσπαθούν να κάνουν οι Έλληνες. Για μια μέρα να ξεχάσουμε την κρίση και επανερχόμαστε από αύριο!», είπε χαριτολογώντας ο κ. Αναζίκος. «Στις γειτονιές μαζεύεται ο κόσμος και τσικνίζει, οι κρεοπώλες ανταποκρίθηκαν στην ημέρα, κάτι κινείται. Η αγορά, ωστόσο, συνεχίζει να έχει προβλήματα», επέστρεφε στα του κλάδου του. «Ειδικά στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, προβλήματα υπάρχουν και στις τιμές και στην κίνηση των καταναλωτών και στο πάρκινγκ».Την ερχόμενη Τετάρτη, πάντως, στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί επίδειξη κατασκευής αερόστατου.
Από τους πρώτους διδάξαντες, ο Ηλίας Κουτσούκος διοργανώνει γλέντι την Τσικνοπέμπτη εδώ και χρόνια. «Και μετά από μένα, θα πάρουν τη σκυτάλη οι νεότεροι!», λέει.Στη φετινή μάζωξη του Ηλία Κουτσούκου πετύχαμε και τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Καλαμάτας, Θόδωρο Μπρεδήμα. Έδιναν και έπαιρναν τα κοψίδια (κλασικά κρεατικά, αλλά και… ανατρεπτικές ρέγκες) και πέρασε πολύς κόσμος, από την Καλαμάτα και τα περίχωρα. «Η κρίση έχει μείνει εκτός σήμερα», είπε ο κ. Κουτσούκος. «Αυτό είναι το μήνυμά μου: Χαρείτε την ημέρα! Σήμερα είναι μέρα χαρούμενη για να γιορτάσει ο κοσμάκης. Τα πράγματα είναι δύσκολα πολύ, ας μη γελιόμαστε. Για μια μέρα, όμως, δε θα σκεφτούμε τα προβλήματα».
«Έχει τα μυστικά του για να γίνει καλό το παστό! Εμείς ακολουθούμε την παλιά, παραδοσιακή συνταγή», μας είπε ο Βασίλης Πολυχρόνης, που έστησε καζάνι και «έλιωνε» παστό στην οδό Μεθώνης. Ο ίδιος είναι κάτοικος του Σταματινού στα Αρφαρά, ήρθε όμως στην Καλαμάτα για να φτιάξει παστό στην ταβέρνα του γιου του, Γιώργου Πολυχρόνη. «Εμείς οι παλιοί κάπως τα κρατάμε τα έθιμα. Οι νέοι, όμως, δεν τα κρατάνε, φεύγουνε. Έρχονται μόνο περαστικοί, δεν κάθονται να διασκεδάσουν με εμάς τους παλιούς», λέει ο κ. Βασίλης. Όσο για τα προβλήματα, «κατά κάποιον τρόπο οι Έλληνες την ξεχνάμε σήμερα, αλλά… η κρίση, κρίση!», λέει. «Αν, όμως, υπάρχει υγεία, μπορούμε όλα να τα ξεπεράσουμε. Η ευχή μου είναι να είναι ο κόσμος πάντοτε καλά, να έχει υγεία, ευτυχία και δε χρειάζεται κάτι άλλο».
Στην Αθηνών έχει στηθεί γλέντι τρικούβερτο, με κοψίδια από το κρεοπωλείο Μουτεβελή, ζωντανή μουσική και χορό. Πάνω στη ζεϊμπεκιά πετύχαμε τον Θεόδωρο Μπασέα.«Φοβηθήκαμε για τον καιρό, αλλά, δόξα τω Θεώ, πείσαμε το Θεό να τον φτιάξει!», λέει. «Η κρίση δε μας νοιάζει εμάς. Είμαστε φτωχοί και δε μας νοιάζει. Τώρα τους πλούσιους, δεν ξέρω… Να είμαστε καλά και πάντα έτσι, με αγάπη και υγεία. Αυτό είναι το πρόγραμμά μας στη ζωή!».
Από τις πιο ζωηρές συγκεντρώσεις ήταν αυτή στο Ιστορικό Κέντρο, γύρω από την εκκλησία των Αγίων Αποστόλων. Ο Δήμος Καλαμάτας είχε φροντίσει για τη ζωντανή παραδοσιακή μουσική και ο κάθε πολίτης για τα κοψίδια που θα συνόδευαν το μεσημεριανό γλέντι. Χοροί κυκλωτικοί στήθηκαν επί τόπου, ενώ από το σημείο πέρασαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας και ο πρόεδρος της «Φάρις» Νίκος Μπασακίδης, να πιούν ένα ποτηράκι για το καλό της μέρας.
Κοσμοπολίτικο… γλέντι, με την απαραίτητη τσίκνα και πολύ κέφι, έστησαν οι άνθρωποι του «Ambassador» στην οδό Ιατροπούλου. Και του χρόνου!

**Ο Δήμος Μεσσήνης ...με το νέο Δήμαρχο Στάθη Αναστασόπουλο .... : Ζητά 300.000 ευρώ για την κακοκαιρία
Το ποσό των 300.000 ευρώ χρειάζεται ο Δήμος Μεσσήνης προκειμένου να ορθοποδήσει από τις ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία της προηγούμενης εβδομάδας, σύμφωνα με την εκτίμηση στην οποία κατέληξαν ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος και οι αντιδήμαρχοι Γ. Αθανασόπουλος και Σπ. Κοντοθανάσης. Το πόρισμα θα αποσταλεί στο υπουργείο Εσωτερικών και όπως ανέφερε ο κ. Αναστασόπουλος, εκτός από τις ζημιές στις καλλιέργειες, υπάρχει πρόβλημα και στις υποδομές. Μίλησε για τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του σχετικά με την εξομοίωση της χερσαίας ζώνης λιμένος για τα αλιευτικά καταφύγια Αίπειας και Πεταλιδίου, σημειώνοντας ότι ζητείται η άμεση επέμβαση σε αυτά με εκβαθύνσεις και αποκαταστάσεις, αλλά και παρεμβάσεις στους μόλους και τα κρηπιδώματα, προκειμένου να καταστούν λειτουργικά. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε η δυνατότητα εξεύρεσης λύσης στο πρόβλημα της νομιμοποίησης του κατεστραμμένου προβλήτα στο Πεταλίδι, ώστε να επισκευαστεί το συντομότερο δυνατό. Παράλληλα, τέθηκε το θέμα της αδειοδότησης της μελέτης για την αντιδιαβρωτική προστασία της παραλίας του Άγιου Ανδρέα, που έχει υποστεί σοβαρό πλήγμα μετά την τελευταία κακοκαιρία.Πρόσθεσε ακόμη ότι έγινε καταγραφή του συνόλου των ζημιών, αλλά τα όσα προβλήματα υπήρξαν στη Μεσσήνη, δε συμπεριλήφθηκαν στο σχετικό κατάλογο του αντιπεριφερειάρχη Χρ. Μαλαπάνη, με τον οποίο θα συναντηθεί στις αρχές της εβδομάδας.
Ζημιές σε καλλιέργειες και υποδομέςΟ αντιδήμαρχος Γ. Αθανασόπουλος παρατήρησε ότι επλήγησαν περίπου 2.000 στρέμματα πρώιμης πατάτας, όπου η αποφύλλωση ήταν 100%. Υπογράμμισε ότι πρόκειται για πολύ σημαντική ζημιά, ενώ ο Δήμος Μεσσήνης στάθηκε δίπλα στους παραγωγούς. Ανακοίνωσε δε τη σημερινή κάθοδο στη Μεσσήνη του υπεύθυνου του ΕΛΓΑ στην Τρίπολη. Από την πλευρά του ο κ. Κοντοθανάσης μίλησε για τις μεγάλες ζημιές που έπαθαν όχι μόνο τα αλιευτικά καταφύγια, αλλά και τα παράλια του Δήμου. Έτσι, προέκυψαν ζημιές στο δρόμο προς το ΧΑΔΑ στα «Λιμενικά», στον παραλιακό δρόμο της Ανάληψης, στο υποτυπώδες αλιευτικό καταφύγιο στην παραλία της Βελίκας, που προσαμμώθηκε, σε διάφορα σημεία στο Πεταλίδι, όπως και στο δρόμο προς την παραλία των Χράνων και του Αγίου Ανδρέα.-

** Καλαμάτα
Ένα ακόμη κατάστημα του ομίλου Zara
Μπορεί η οικονομική κρίση να βάζει καθημερινά σχεδόν λουκέτο σε δεκάδες επιχειρήσεις και να «απειλεί» άλλες τόσες στην Καλαμάτα, όμως αυτό δε σημαίνει ότι η σημερινή κατάσταση δεν αποτελεί και μια «χρυσή ευκαιρία» για κάποιες άλλες να επεκτείνουν τις εμπορικές τους δραστηριότητες. Όπως είχε αναφέρει σε ρεπορτάζ του το «Θ» εν καιρώ, ένα νέο κατάστημα της αλυσίδας ένδυσης Zara, που ανήκει στον ισπανικό όμιλο Inditex, αναμένεται να ανοίξει το επόμενο διάστημα στην καρδιά της πόλης, στην οδό Αριστομένους, στο κτήριο όπου μέχρι πρότινος στεγαζόταν ο όμιλος καλλυντικών «Βαρνακιώτης».

** Τριφυλία
Κατάληψη στα Δημοτικά Μαράθου & Καλού Νερού
Υπό κατάληψη τελούν από χθες το πρωί τα Δημοτικά Σχολεία Μαραθοπόλεως και Καλού Νερού στην Τριφυλία μετά από αποφάσεις των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων να μην καταργηθούν. Οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές αλλά και οι τοπικές κοινωνίες εκφράζουν με αυτό το δυναμικό τρόπο την αντίθεση και την αντίδρασή τους στην πρόθεση του υπουργείου να συγχωνεύσει/καταργήσει τα δύο σχολεία, έχοντας παράλληλα πολλά και σοβαρά επιχειρήματα για τη συνέχιση της κανονικής τους λειτουργίας.-

** Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας
ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΥΝ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο πραγματοποίησε την Τετάρτη το πρωί ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας, συμμετέχοντας στη γενική απεργία και διαμαρτυρόμενος για το νόμο κατά των κλειστών επαγγελμάτων.Αρκετά μέλη του συλλόγου βρέθηκαν έξω από τα δικαστήρια και ανάρτησαν πανό με το σύνθημα: «Όχι στην εξόντωση των δικηγόρων, όχι στην απαξίωση της Δικαιοσύνης».
ΔιαμαρτυρίαΜιλώντας στη συγκέντρωση, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστας Μαργέλης αναφέρθηκε στο νόμο για τα κλειστά επαγγέλματα, εκφράζοντας την αντίθεση του κλάδου με τη φιλοσοφία και το περιεχόμενο του ψηφισμένου νομοσχεδίου, σημειώνοντας ότι μέχρι και σήμερα έχει αποφασισθεί συνέχιση της αποχής από τα καθήκοντά τους.«Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας, ευαίσθητος δέκτης των ανησυχιών της κοινωνίας, υπεύθυνα και με επιστημονική τεκμηρίωση, κατέθεσε μεταξύ των πρώτων προσφυγή κατά του Μνημονίου που θίγει την εθνική κυριαρχία, προσβάλλει Σύνταγμα και τα εξ αυτού εκπορευόμενα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, καταλύοντας ουσιαστικά το κοινωνικό κράτος. Οι δικηγόροι της Καλαμάτας αγωνιζόμαστε για τη διατήρηση της ελευθερίας του λειτουργήματός μας, που είναι σε άμεση συνάρτηση με τη διασφάλιση της σχέσης εμπιστοσύνης του οποιουδήποτε Έλληνα πολίτη, άσχετα από την οικονομική του τάξη, με το δικηγόρο του. Είμαστε αντίθετοι στον αποκλεισμό του κάθε απλού Έλληνα πολίτη από την προσφυγή του στη δικαιοσύνη, δεδομένου ότι ήδη έχουν νομοθετηθεί οικονομικές επιβαρύνσεις στις ποινικές και διοικητικές δίκες, με αύξηση παραβόλων από 500 έως 1000%», επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μαργέλης.-

** Γυμνάσιο Παραλίας Καλα;μάτας
Ο συγγραφέας Κώστας Ακριβός θα συνομιλήσει με τους μαθητές
Με τους μαθητές της Γ’ τάξης του Γυμνασίου Παραλίας Καλαμάτας θα συνομιλήσει ο συγγραφέας Κώστας Ακριβός, σήμερα Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου. Με αφορμή την έκδοση του τελευταίου του βιβλίου «Ποιος θυμάται τον Αλφόνς» (εκδ. Μεταίχμιο), το οποίο μελέτησαν οι μαθητές, θα μιλήσει μαζί τους για τη λογοτεχνία γενικότερα και τη διδασκαλία της λογοτεχνίας στο σχολείο.Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στις 7.00 μ.μ., ο Κώστας Ακρίβος θα μιλήσει στους φιλολόγους στο χώρο του Γυμνασίου Παραλίας, Βουλγαροκτόνου και Πραξιτέλους, με θέμα: «Σχολείο και Λογοτεχνία: Γκρίζο παρόν, αβέβαιο μέλλον».

**Αιφνίδιος θάνατος 52χρονου από Μέλπεια στο κυνήγι
Την τελευταία του πνοή άφησε προχθές το απόγευμα ο 52χρονος Μαρκόπουλος Αν. Γεώργιος, στην Άνω Μέλπεια, την ώρα που είχε πάει για κυνήγι. Ο άτυχος 52χρονος συνταξιούχος βρέθηκε νεκρός μέσα σε αμπελώνα. Από την Αστυνομία εγκληματική ενέργεια αποκλείσθηκε, ενώ διατάχθηκε νεκροψία – νεκροτομή .-

** Αριοχώρι Μεσσηνίας
Κλοπές σε εξοχική κατοικία και αυτοκίνητο
Δύο κλοπές σημειώθηκαν προχθές στη Μεσσηνία. Η πρώτη καταγγέλθηκε από κάτοικο Αθηνών που διατηρεί εξοχική κατοικία στο Αριοχώρι, όπου διαπίστωσε ότι από 10 – 23 Φεβρουαρίου άγνωστοι παραβίασαν την μπαλκονόπορτα και έκλεψαν μια τηλεόραση και ένα βίντεο, συνολικής αξίας 300 ευρώ.Επίσης, χθες το πρωί καταγγέλθηκε ότι κατά τη διάρκεια της προχθεσινής νύχτας άγνωστοι έσπασαν το τζάμι αυτοκινήτου και αφαίρεσαν ένα πλήρες ηχοσύστημα με 2 ενισχυτές και 4 ηχεία, καθώς και ένα σύστημα πλοήγησης, συνολικής αξίας 1.500 ευρώ.-

** Στη Ληστεία ΕΛΤΑ στην Καλαμάτα της 01/02/11 :
Από τις Σπέτσες είχε κλαπεί το ΙΧ
Από τις Σπέτσες είχε κλαπεί το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δύο ληστές στη ληστεία στο Ταχυδρομείο της Καλαμάτας την 1η Φεβρουαρίου.Το αυτοκίνητο εντοπίσθηκε σε αγροτική περιοχή των Γιαννιτσανίκων χωρίς πινακίδες, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν αξιοποιήσιμα στοιχεία από την εξέταση που ακολούθησε στα εργαστήρια, όπου και μεταφέρθηκε.-

** Περιφερειακό
Τέταρτη συνεδρίαση για το Συμπαραστάτη
Συνεδριάζει το μεσημέρι της Δευτέρας το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου με αρκετά θέματα στην ημερήσια διάταξη, αλλά βασικότερο, για 4η συνεχόμενη φορά, αυτό της εκλογής Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης. Μάλιστα, από χθες αναρτήθηκε και η επίσημη προκήρυξη της θέσης του Συμπαραστάτη.Οι ενδιαφερόμενοι για τη θέση πρέπει να υποβάλουν την υποψηφιότητά τους με δήλωση στο προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου κατά την έναρξη της συνεδρίασής του.Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει με τη συζήτηση τεσσάρων ερωτήσεων. Δύο είναι της περιφερειακής συμβούλου Παναγιώτας Στέρπη (η μία αφορά στην πλήρωση 12 θέσεων ειδικών συμβούλων και η δεύτερη την κατασκευή του 6ου Δημοτικού Σχολείου και 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης). Η κα Στέρπη έχει θέσει θέμα και για την κατασκευή του Γυμνασίου – Λυκείου Κορώνης. Επίσης, ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Πετράκος έχει καταθέσει δύο ερωτήσεις, για τα έργα παράκαμψης Βουτιάνων και παράκαμψης Σπάρτης και την προστασία του ποταμού Ευρώτα από τη ρύπανση.Άλλα θέματα που αναμένεται να συζητηθούν είναι: το έργο του ταμιευτήρα της Τάκας και ο ορισμός εκπροσώπων και μελών σε επιτροπές.-

** Ξεκίνησε χθες το καρναβάλι στο Δήμο Μεσσήνης
Με το άρμα του μπεκρή να κερνά από χθες το απόγευμα μεζέδες και κρασί τους κατοίκους, ξεκίνησαν και επίσημα οι καρναβαλικές εκδηλώσεις του Δήμου Μεσσήνης. Την έναρξή τους κήρυξε ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος, επισημαίνοντας ότι όλα τα πεζοπόρα τμήματα και οι καρναβαλιστές των σημερινών Δημοτικών Ενοτήτων που στο παρελθόν διοργάνωναν καρναβαλικές εκδηλώσεις, φέτος θα πάρουν μέρος στην παρέλαση των αρμάτων και των πεζοπόρων, την Καθαρά Δευτέρα, στη Μεσσήνη.
Από την πλευρά της, η αντιδήμαρχος Ελένη Τσέλιου – Μουρούφα σημείωσε ότι το άρμα του μπεκρή είναι το κάλεσμα στις αποκριάτικες εκδηλώσεις, που περιλαμβάνουν πολλά δρώμενα σε όλο τον καλλικράτειο Δήμο και κορυφώνονται το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας. -

** Απεργία Όσο θα γίνονται δύο πορείες...
Με δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρήθηκαν για τις αλλαγές που επιχειρεί η κυβέρνηση, το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ από τη μία πλευρά και το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο από την άλλη. Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας Σωτ. Τσώνης μίλησε για κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και κάλεσε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει κάθε σκέψη για μέτρα που θα επιβαρύνουν περισσότερο τους εργαζόμενους.Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Χρ. Σταθόπουλος κατακεραύνωσε την κυβέρνηση μιλώντας για την πιο βάρβαρη επίθεση σε βάρος των εργαζομένων, αναφέρθηκε στη δυσμενή οικονομική κατάσταση που βιώνουν όλοι με τις μειώσεις των μισθών και τις αυξήσεις των τιμών. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του υπογράμμισε πως «δε δεχόμαστε άλλη προσβολή από τους κηφήνες του δημόσιου βίου», ενώ επισήμανε ότι οι «περικοπές των μισθών στο υπερτροφικό Δημόσιο δε μείωσαν τα ελλείμματα». Μίλησε, επίσης, για λανθασμένο τρόπο αύξησης των εσόδων και ζήτησε να αντληθούν χρήματα «από αυτούς που προμηθεύτηκαν εξοπλισμούς σε πολλαπλάσιες τιμές από τις κανονικές, από αυτούς που αχρήστευσαν το σιδηρόδρομο, που κατέστησαν την Ελλάδα την πιο ακριβή χώρα σε βασικά αγαθά, από αυτούς που χειρίστηκαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και καλούνται να τα πληρώσουν τώρα οι εργαζόμενοι. Θα αγωνιστούμε για την έξοδο από το αδιέξοδο που μας οδήγησαν τα κολεγιόπαιδα του Χάρβαρντ», σημείωσε καταλήγοντας.Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Θεόδ. Μπαζίγος και ακολούθησε πορεία μέσω της Φραντζή, στη Σιδηροδρομικού Σταθμού και στην Αριστομένους.
Η πορεία του ΠΑΜΕΜε κεντρικό σύνθημα «Οργανωμένη ανυπακοή στην αντεργατική θύελλα» και με τη συμμετοχή αρκετού κόσμου διέσχισε την οδό Αριστομένους η πορεία του ΠΑΜΕ, του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών της ΠΑΣΕΒΕ και της ΟΓΕ, της οποίας προπορεύονταν τρακτέρ και φορτηγά των αγροτών της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης. Ανάμεσα στους διαδηλωτές και το Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ με το δικό του πανό: «Το νερό δεν είναι εμπόρευμα, να καταργηθεί ο ΦΠΑ τώρα».Είχε προηγηθεί συγκέντρωση στην πλατεία 23ης Μαρτίου, με ομιλίες από τους Χρήστο Θεοδωρακόπουλο της Γραμματείας της ΠΑΣΥ Μεσσηνίας, Νίκο Χρηστέα εκ μέρους της ΠΑΣΕΒΕ, Βαγγέλη Γιαννακέα από το Συνδικάτο Οικοδόμων, Βαγγέλη Λαμπρόπουλο από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και τον πολύτεκνο πατέρα Στυλιανό Μάλαμα. Η πορεία κατέληξε στο Διοικητήριο, όπου μέλη του ΠΑΜΕ μπήκαν στο κτήριο και ζήτησαν από τους υπαλλήλους οι οποίοι εργάζονταν να βγουν έξω και να απεργήσουν όπως οι υπόλοιποι, πράγμα που έγινε.

** Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας
Αποκριάτικη γιορτή με πολλές εκπλήξεις
Μεταμφιέστηκαν και χόρεψαν, τσίκνισαν λαχταριστούς μεζέδες και έστησαν γιορτινό τσιμπούσι, οι μαθητές και εκπαιδευτικοί στο Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας. Η φετινή Τσικνοπέμπτη, εκτός από πολύ κέφι, είχε και εκπλήξεις για τους μαθητές. Ο παιχνιδότοπος «Λυχνάρι του Αλαντίν» συμμετείχε στη γιορτή με δύο «μασκότ», που χόρεψαν και διασκέδασαν με τα παιδιά. Η εταιρεία «Cocomat» πρόσφερε 35 χαρταετούς στο Ειδικό Σχολείο, έναν για κάθε μαθητή. Ζωηρή, η ωραία εκδήλωση κράτησε μέχρι το μεσημέρι, με ευχές για «Καλές Απόκριες»!

** Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καλαμάτας
Έκθεση με μάσκες και προσωπεία από τους εκπαιδευόμενους
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε προχθές σε αίθουσα του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Καλαμάτας έκθεση με μάσκες και προσωπεία που κατασκεύασαν εκπαιδευόμενοι, στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Δια χειρός ΣΔΕ…». Οι μάσκες κατασκευάστηκαν με ανακυκλώσιμα και «άχρηστα» υλικά που συγκέντρωσαν οι εκπαιδευόμενοι. Είναι η δεύτερη κατά σειρά έκθεση (η πρώτη πραγματοποιήθηκε λίγο πριν από τα Χριστούγεννα και περιελάμβανε στεφάνια με φυσικά υλικά) που διοργανώθηκε και πρόκειται να ακολουθήσουν άλλες δύο μέχρι το τέλος της χρονιάς. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετέχει ομάδα από 15 εκπαιδευόμενους, οι οποίοι προετοιμάζονται και εργάζονται με μεράκι και ζήλο, καταθέτοντας όλες τους τις δυνάμεις για το καλύτερο αισθητικά και ποιοτικά αποτέλεσμα κάθε φορά.-

** Πριν 94 χρόνια
ΚΑΤΑ τας πληροφορίας του Νομογεωπονικού
γραφείου εις την περιφέρειαν των Καλαμών έχουν σπαρή 750 στρέμματα γεωμήλων. Τούτων η συγκομιδή θ’ αρχίση υπό του τέλους Μαρτίου και θα λήξη το πρώτον δεκαήμερον του Μαΐου. Υπολογίζεται ότι η παραγωγή θ’ ανέλθη εις 1 εκατομμύριον 200 χιλιάδας οκάδας.

-ΠΡΟΧΘΕΣ την νύκτα ο Παναγιώτης Ψυχογυιός εισελθών μετ’ άλλου εις την εν Σιτσόβη οικίαν του Πέτρου Ζαχαράκη, αφήρεσε δισχιλίας δραχμάς εις μετρητά και τινά άλλα είδη υπερβαίνοντα τας 500 δραχμάς. Οι δράσται της κλοπής κατόπιν της πράξεώς των κατηυθύνθησαν προς την Σπάρτην.

-ΑΓΝΩΣΤΟΙ διαρρήξαντες το παράθυρον της αποθήκης της εν τη περιφερεία του τέως Δήμου Ιθώμης Μονής Ανδρομοναστηρίου αφήρεσαν ποσότητα αραβοσίτου και 6 όρνιθας.

-ΤΟ υπουργείον των Οικονομικών κοινοποιεί προς την Νομαρχίαν τον διορισμόν του τελωνοφύλακος Κων. Χατζηπαράσχου, τοποθετουμένου εις το Τελωνείον Καλαμών.

-ΜΕ τας θερμοτέρας ευχάς συγγενών και φίλων έδωκαν αμοιβαίαν υπόσχεσιν γάμου ο νεαρώτατος ανθυπολοχαγός Πεζικού Αχιλλεύς Αϊφαντής και η δεσποινίς Χρυσούλα Π. Δημητρακαράκου.-

*** ΣΧΟΛΙΑ ...Σχολιάζοντας ....Αδιακρίτως :
Κρίση συνείδησης
Για μια μέρα, την Τσικνοπέμπτη, οι Έλληνες ξέχασαν την οικονομική κρίση και το έριξαν έξω. Αναστέναξαν τα κοψίδια και… κάηκαν τα κάρβουνα. Ως λαός, είναι γνωστό, δυσκολευόμαστε να βρούμε το μέτρο. Η εθνική μας κυκλοθυμία (sic) έχει τη γοητεία της, αλλά πότε πότε χρειάζεται να κάνουμε τις πράξεις για να εξάγουμε το μέσο όρο.
Από την τρομοκρατία της οικονομικής κρίσης μέχρι τα επιθετικά τριγλυκερίδια της… κρίσης χοληστερίνης μεσολαβεί μια κάποια απόσταση. Πού ακριβώς βρισκόμαστε;

Μακάβριο χιούμορ
Ταξιδεύουν ο Παπανδρέου, ο Παπακωνσταντίνου και η Μπιρμπίλη με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο για τις Βρυξέλλες. Κάπου πάνω από την Αττική, η Μπιρμπίλη βλέπει ένα χαρτονόμισμα των 200 ευρώ στο δάπεδο του αεροπλάνου.Το μαζεύει και με ύφος γυρίζει στον Παπακωνσταντίνου και του λέει: «Να μπορούσα τώρα να ανοίξω το παράθυρο, να πετάξω το νόμισμα και να κάνω έναν Έλληνα που θα το έβρισκε ευτυχισμένο…».
«Γι’ αυτό, Τίνα μου, είσαι εσύ στο Περιβάλλοντος και εγώ στο Οικονομίας», της απαντά ο Παπακωνσταντίνου. «Αυτό που θα έκανα εγώ, θα ήταν να χαλάσω τα 200 ευρώ σε 2 κατοστάρικα και έτσι θα έκανα δύο Έλληνες ευτυχισμένους».Τους ακούει ο Παπανδρέου, παρατάει το ipad και τους λέει: «Τρίχες! Γι’ αυτό κανείς από τους δυο σας δε θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός, γιατί αυτό που θα έκανα εγώ, θα ήταν να το χαλάσω σε δέκα εικοσάρικα και έτσι θα έκανα δέκα Έλληνες ευτυχισμένους!».
Την όλη συνομιλία παρακολουθούν οι πιλότοι του αεροσκάφους, οπότε πετάγεται ο ένας και λέει: «Πάνε φιρί φιρί να το καρφώσω τώρα στην Πάρνηθα και να κάνω δέκα εκατομμύρια Έλληνες ευτυχισμένους…».-

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΟΔΥΣΣΕΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ
ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΙΣ 23/2/2011
Η άποψή μου για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα
Ευχαριστώ το «Θάρρος» και ιδιαίτερα το δημοσιογράφο κ. Αντώνη Πετρόγιαννη για την ευκαιρία που μας δίνει να διεξάγουμε ουσιαστικό πολιτικό διάλογο. Θα συμφωνήσω σε ένα σημαντικό σημείο με τις επισημάνσεις του κ. Αντώνη Πετρόγιαννη, υπενθυμίζοντας τι είπα τον περασμένο Δεκέμβρη στο βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού:
«Διαπιστώνω ένα χάσμα. Ένα χάσμα μεταξύ της πολιτικής που χαράζει ο πρωθυπουργός και του τρόπου με τον οποίο αυτή εφαρμόζεται σε ορισμένες περιπτώσεις. Αυτό το χάσμα πρέπει να καλυφθεί το συντομότερο. Η κυβέρνηση που ανέλαβε μετά τον ανασχηματισμό του Σεπτεμβρίου έχει την αμέριστη υποστήριξη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Αυτή είναι η πεποίθησή μου. Πρέπει, όμως, να γνωρίζει ότι τα χρονικά περιθώρια για να πείσει για την αποτελεσματικότητά της είναι ιδιαίτερα περιορισμένα».
Καθώς ο χρόνος περνάει, πρέπει να διαπιστώσουμε ότι το συγκεκριμένο κυβερνητικό σχήμα δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις προσδοκίες μας, οι οποίες βέβαια είναι σήμερα ιδιαίτερα απαιτητικές. Στην πρόσφατη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κινήματός μας είχα πει: ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν αρκεί το «Λίαν Καλώς», αλλά το «Άριστα» είναι το ελάχιστα αποδεκτό.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε δεν απορρέουν κατ’ εμέ από λάθος κατευθύνσεις που χαράζει ο πρωθυπουργός, αλλά από ενδογενείς αδυναμίες ενός συγκεκριμένου κυβερνητικού σχήματος, που αποφασίστηκε το Σεπτέμβριο υπό τις συνθήκες που επικρατούσαν τότε.
Με την ευκαιρία, θα ήθελα να τονίσω, στο κλίμα άκρατης εκλογολογίας που επικρατεί αυτές τις μέρες, ότι οι πρόωρες εκλογές δε θα έλυναν κανένα πρόβλημα, ενώ θα δημιουργούσαν πολλά άλλα. Προσωπική μου άποψη, όπως έχω υποστηρίξει και σε πρόσφατη συνέντευξη στο «Πρώτο Θέμα», είναι η εντατικοποίηση της προσπάθειας που απαιτείται και η οποία θα μπορούσε να στηριχθεί με ένα ανανεωμένο κυβερνητικό σχήμα. Ένα σχήμα με δυο ή τρεις αντιπροέδρους που θα αναλάμβανε το συντονισμό ανά μεγάλους τομείς (οικονομικό, κοινωνικό, θεσμικό), με περιορισμένο αριθμό υπουργών και υφυπουργών και με διεύρυνση προς προσωπικότητες πέραν του κομματικού μας χώρου.-

Του… Γιαννημάρα τα βάσανα!
Από νωρίς στα δύσκολα ο δήμαρχος Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας. Φασαρίες στο Δημοτικό Συμβούλιο, αποχωρήσεις, έντονες κόντρες και προχθές… παραλίγο σύλληψη!
Όπως μάθαμε, λόγω της επετείου της 22ας Μαρτίου (που αναφέρεται στη συνάντηση των οπλαρχηγών με τον Κολοκοτρώνη) ο δήμαρχος θέλησε να ξεκινήσει κάποια έργα στον περιβάλλοντα χώρο του μνημείου στην Καρδαμύλη. Δεν πρόλαβε, όμως, να πατήσει το πόδι του στο χώρο μαζί με μηχανικό και έφθασε στο Αστυνομικό Τμήμα καταγγελία για αυθαίρετες εργασίες!
Εργασίες, όμως, δεν εκτελούνταν, άρα δεν μπορούσε να γίνει ούτε σύλληψη ούτε μήνυση. Έτσι το επεισόδιο έληξε.- Πηγή "Θάρρος Μεσσηνίας "

**** ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011 :
~*** http://snsarfara.blogspot.com/2011/02/01022011.html , Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2011 , Στην καθημερινότητα Τρίτη , 01/02/2011 .-
~** http://snsarfara.blogspot.com/2011/02/2-2011.html , Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2011 , Στην καθημερινότητα Τετάρτη , 2 Φεβρουαρίο 2011 με περιφερειακή ενημέρωση
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2011/02/02-2011.html , Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2011., Οδηπορικό στο Σήμερα Τετάρτη , 02 Φεβρουαρίου 2011
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2011/02/103-321908-3-2011.html , Παναθηναϊκός σαν σήμερα 103 ... 3/2/1908 ..... 3 Φεβρουαρίου 2011 : Ο Παναθηναϊκός τα ΄χει 103 .-
~** http://snsarfara.blogspot.com/2011/02/03-2011.html , Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011 ,Στην καθημερινότητα Πέμπτη , 03 Φεβρουαρίου 2011 με περιφερειακή ενημέρωση .-
~** http://snsarfara.blogspot.com/2011/02/4-2011.html , Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου 2011 , Στην καθημερινότητα Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2011/02/04022011.html , Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου 2011 , Προοπτική .... Όραμα ....Επιλογές ...Μεσσηνιακή Ενημέρωση 04/02/2011 .-
~** http://www.blogger.com/post-create.g?blogID=9113881557930858614 , Σαββατοκύριακο 5 και 6 Φεβρουαρίου 2011,Λίγα απ΄ όλα *
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/02/5-6-2011.html , Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου 2011 , Διαδρομή στο Σαββατοκύριακο 5 και 6 Φεβρουαρίου 2011
~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/02/2011-07022011.html , Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου 2011 , Υγεία για όλους μας Φεβρουάριος 2011 , 07/02/2011 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2011/02/07-2011.html , Η καθημερινότητά μας , Δευτέρα 07 Φεβρουαρίου 2011 .-( 18 ).-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/02/07-2011.html , Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2011 .- Ελεύθερη Σκέψη .... με ενημέρωση στο σήμερα Δευτέρα , 07 Φεβρουαρίου 2011 .- ( 84).-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2011/02/httpwww.html , Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2011 , Οι επιλογές μας .. 08 Φεβρουαρίου 2011 .-(47).-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/02/o-08-2011.html , Oι Επιλογές μας Τρίτη , 08 Φεβρουαρίου 2011 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/02/08-2011.html , Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2011 , Στο Αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 08 Φεβρουαρίου 2011 .-(52).-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/02/09-2011.html , Στο Αγιάζι της καθημερινότητας , Τετάρτη 09 Φεβρουαρίου 2011 .- ( 29).-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2011/02/09-10-2011.html , Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2011 , Στ΄ αγιάζι της καθημερινότητας Τετάρτη και Πέμπτη 09 και 10 Φεβρουαρίου 2011 .-(26).-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2011/02/11-2011.html , Στο αγιάζι του σήμερα , Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011 .-
~** http://snsarfara.blogspot.com/2011/02/12-13-2011.html , Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2011 , Αυτό το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Φεβρουαρίου 2011 .- (91).-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/02/12-2011.html , Οι επιλογές μου σήμερα Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011 .-
~* http://stamos-dynami.blogspot.com/2011/02/14-2011.html , Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011 ,m Στο Αγιάζι της Δευτέρας 14 Φεβρουαρίου 2011 με ενημέρωση κ.α.
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/02/14022011.html , Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011 , ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ Άγιο Όρος 14/02/2011
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/02/2011.html , Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011 , Από τις ημερήσιες εκδρομές -Διαδρομές του Φρβρουαρίου 2011
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/02/2011-15022011.html , Από τις εκδρομές μας 2011 Φεβρουάριος 2011 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/02/12-2011.html , Οι επιλογές μου σήμερα Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2011/02/15-2011.html , Στο Αγιάζι του σήμερα Τρίτη , 15 Φεβρουαρίου 2011 με ενημέρωση κ.α. –
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/02/16-2011.html , Στο Αγιάζι του σήμερα Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011 με ενημέρωση κ.π.α.
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/02/16022011.html , Υγεία για όλους Φεβρουάριος , Τετάρτη 16/02/2011.-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/02/16-2011.html , Στο Αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011.-
~* http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/02/17-2011.html , Στο Αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωση κ.π.α. Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2011/02/1702-2011.html , Όλα για τα παιδιά μας Φεβρουάριος 17/02/ 2011 .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/02/18-2011.html , Στο Αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011 κ.α. .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2011/02/19-20-2011.html ,. Αυτό το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Φεβρουαρίου 2011 σας ενημερώνουμε .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2011/02/20-2011.html , Σήμερα είναι Κυριακή 20 Φλεβάρη 2011 και κουβεντιάζουμε .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2011/02/21-22-2011.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Δευτέρα και Τρίτη 21 και 22 Φεβρουαρίου 2011 .-
~** http://snsarfara.blogspot.com/2011/02/23022011.html , Στο αγιάζι της καθημερνότητας 23/02/2011 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2011/02/24-2011.html , Στο αγιάζι της Τσικνοπέμπτη γιά ενημέρωση 24 Φεβρουαρίου 2011 : ΚΑΛΟ ΤΣΙKNΙΣΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !
~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2011/02/25-2011.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης , Παρασκευή 25/ Φεβρουαρίου / 2011 .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/02/25-2011.html , Διαβαίνοντας την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011 .-
~**


**** ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ :

**ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ - ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ !!!
ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...
Στείλτε το παντού!!!!!! Σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνον!!!!
Ψηφίστε ΟΛΟΙ!
Ψηφίστε ΟΛΟΙ!Στην παρακάτω Αμερικανική τοποθεσία, γίνεται «δημοσκόπηση» για το αν η Μακεδονία είναι Ελληνική ή όχι. Μπείτε, ψηφίστε και διαδώστε το σε όσους ξέρετε!
** http://www.topix.com/forum/world/macedonia/TAAAAFN23PMGMJ147 !!
Είναι πολύ απλό. Ούτε όνομα πρέπει να βάλετε, ούτε στοιχεία, ούτε τίποτε. Μόνο επιλέγετε το Yes και μετά βλέπετε το ως τώρα αποτέλεσμα.-
Έχουν μπει οι Σκοπιανοί και έχουν σαρώσει.- GO GO !!!! http://www.musicwave.gr/ .-

** Ο/Η Milan Papas έστειλε μήνυμα στα μέλη του Μαύρο Ιστολόγιο Κομμουνισμού - Black Blog of Communism.

Milan PapasFebruary 20, 2011 at 4:23pm
Θέμα: Η Μάχη του Αμαριού (1944) και τα παραμύθια του ΚΚΕ
Αμάριο 1944: O EΛΑΣ εξοντώνει τουλάχιστον 400 Γερμανούς που ήταν επιβάτες μόλις σε 6 αυτοκίνητα! Απίστευτο και όμως αληθινό (όπως μόνο οι “αντιστασιακοί” ΚΚΕέδες ξέρουν!)
http://www.facebook.com/l/88d7e_AAljaj3J8XkUbkYcUFkRw/blackblogofcommunism.com/2011/02/20/%ce%b7-%ce%bc%ce%ac%cf%87%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b1%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%bf%cf%8d-1944-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bc%cf%8d%ce%b8%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf/ ..-

**JUNKETEERS AND OTHER STRANGERS MUMBO JUMBO AROUND THE WORLD‏
October 18 has confirmed that the Greek government, not the Turkish government, is the enemy of the Greek people! Premier George Papandreou of Graecokleptocracy crossed the Rubicon on October 18, 2010, when his Merciless Marilizard destroyed a distinguished professor and dissident blogger, in order to appease Premier Erdogan of Turkey! That's why the Global Tax Revolt declared October 18 as the International Day Against Cybercop Brutality. http://groups.yahoo.com/group/globaltaxrevoltGreek FM Droutsas junketed to London from 15 to 17 February, meeting with UK FM Hague, and Minister of State for EU and NATO Affairs Lidington, with whom he discussed matters of bilateral issues as well as regional policy issues, with emphasis on the recent developments in North Africa and the Middle East. Droutsas also had the opportunity to exchange views on developments in the negotiations on the Cyprus issue, in the light of his recent junket to Nicosia, which was the previous stop on his tour, squandering the hard-earned taxpayers' money. Hague considers October 18 a day of infamy.Droutsas briefed the head of the opposition Miliband, and shadow foreign secretary Alexander on the Cyprus issue, stressing in all of his talks that Greece supports the efforts of the Republic of Cyprus to find a just, viable and functional solution based on the resolutions of the UN Security Council and the Community acquis. Next Droutsas junketed to New York, where he met the UN Secretary General Ban Ki-moon, aka Civil Pope, who denies indulgences of October-18 style! Many Britons are upset about the October-18 fiasco.Kleptocrats are often taking very expensive junkets, taking advantage of their positions and access to public funds to undertake pleasure trips thinly disguised as being of political importance. For example, a keptocrat might travel to Greece, claiming to attend a conference there, but leaving plenty of days to explore the Greek islands and Greek delights at leisure.Kleptocrats, accompanied by their kith and kin, are going because they cannot miss a good party at taxpayers' expense. The worst thing that could happen in a junket is running out of caviar and hookers. Many junketeers use military jets that cost 10,000 euros per hour! Hookers of the European Parliament(EP), aka Eldorado of Prostitutes, love junkets!Global junkets of kleptocrats fail to live up to the hype and the promises made.A lot of money is spent laying them on. Host cities are disrupted for days oreven weeks. The cavalcades roll into town. Good intentions are shared inproductive talks. Then, somehow, those intentions rarely seem to come tofruition in real, tangible global action. When kleptocrats meet again a yearlater, they find things haven't really moved on.When kleptocrats meet each other on junkets, they exchange gifts paid by theirgovernments. The most expensive gifts, and secret cash under the table, aregiven by the Royal House of Saudi Arabia. That's why so many Eurokleptocratsare eager to meet the Saudi princes!Diplomats use tact to gain strategic advantage or to find mutually acceptable solutions to a common challenge, one set of tools being the phrasing of statements in a non-confrontational or polite manner. But some Greek diplomats use freak, instead of tact! Turkish diplomats far outsmart Greek diplomats on a consistent basis, especially Merciless Marilizard does unbelievable masochistic stupid things.Unquestionably, the freakish Minidip is the stupidest ministry on Earth, the minimum of diplomacy! Minidip is a booboo mill! Everything it could go wrong with this ministry will go wrong. On October 18, 2010, Marilizard destroyed a distinguished professor and dissident blogger in order to appease Premier Erdogan of Turkey. Dissident head on plate is something Salome, femmes fatales, or sirens would definitely appreciate! Beware of Greeks bearing gifts, especially Trojan Horses and dissident heads! Erdogan, a smart man, did not bite Marilizard's bait. Instead, he felt his intelligence was insulted, and he drained his lizard! Moreover, Marilizard's stupidity and freakish inhumanity backfired worldwide. Now all diplomats talk behind the back of Papandreou wherever he shows up, and bond traders have penalized Greek debt with a stupidity markup on required return. This is a confirmation of the Butterfly Effect of Chaos Theory!Tunisians and Egyptians got rid of their kleptocrats. Now it's high time for Greeks to get rid of Graecokleptocrats and Graecocybercops. Greece is the next domino. We stand in solidarity with the people of Greece in their demands for an end to Graecokleptocracy and cybercop brutality. We stand in defiance against all those Graecokleptocrats who try to suppress the growing movement of Greek people standing up for their rights, facing down injustice, and offering hope for a better world. Please show your solidarity and defiance by wearing blue and white, the colors of the Greek flag. Allons enfants de la Grece!========================================================ADVERTISEMENTSSmart words are more effective than smart bombs! Mighty words of a charismatic keynote speaker can transform your people to a new dimension of organizational climate, efficiency, self-actualization, enthusiasm, belonging, and motivation. To get such a speaker to your conference, write to keynote.speakers@yahoo.comThere are zombiecorps galore. A corp without a soul is a corpse. Your company needs a soul, an institutional strategy with vision and values. Enhance your Board of Directors with an institutional strategist now. institutionalstrategist@yahoo.com .-

**Hey Stamatios,Manos Xanthos wants to be your neighbor on CityVille.Accept Manos's invitation and help each other build your own sprawling metropolis.Happy building,Your friends at CityVille .-

** Γεια σας, Stamatios,
Ο Apostolos Karamitsos σχολίασε τον σύνδεσμό σας.
Ο Apostolos έγραψε: "Ασχετα με το αποτέλεσμα το όλο παιχνίδι δεν είχε ποιότητα και θέαμα μεγάλων ομάδων . Οι οπαδοί θα πρέπει να μάθουν να περιμένουν ένα αγώνα με τεχνική ,ηρεμία ,ευγένια. Το γκόλ δεν είναι ο απώτερος σκοπός αλλά η ευχαρίστηση απο ένα σωστό παιχνίδι ."
Δείτε το νήμα σχολίωνΑπάντησε σε αυτό το email για να σχολιάσεις αυτόν το σύνδεσμο.
Ευχαριστούμε,Η Ομάδα του Facebook

**Ο/Η Πανδίων Αρκαδικός έστειλε μήνυμα στα μέλη του Ξεμπρόστιασμα στα λαμόγια των κομμάτων.

Πανδίων ΑρκαδικόςFebruary 20, 2011 at 9:41am
Θέμα: Ποινικοποίηση, φοβίες και ...ενοχικό σύνδρομο.
Η ποινικοποίηση της καθημερινότητας και η καλλιέργεια μαζικού ενοχικού συνδρόμου, είναι αυθεντικά χαρακτηριστικά των ολοκληρωτικών συστημάτων, παντού στον κόσμο. Σε αλληλεπίδραση με το φοβικό κοινωνικό ένστικτο, δημιουργεί ένα μίγμα εκρηκτικό. Αυτόν τον δρόμο διάλεξε η κυβέρνηση του ..."λεφτά υπάρχουν" για να καθυποτάξει το Ελληνικό φρόνημα. Θα τον αφήσουμε να συνεχίσει την ταπείνωση της αξιοπρέπειας μας ;

** Γεια σας, Stamatios,
Η Kåtêrinåki VåZêlåki θέλει να γίνετε φίλοι στο Facebook.
Kåtêrinåki VåZêlåki12 κοινοί φίλοι
Ευχαριστούμε,Η Ομάδα του Facebook

** SonicoStamatios, people shared videos with you!
Fortaleza CearáAngela Gondim
Sonico is a social network where you can organize your life controlling your privacy.You have three profiles: private, public and professional where you can share unlimited pictured, get news, customize your spaces and connect with people you know.Learn more about Sonico here .-

** Η ΕΕ απαγόρευσε την λέξη "ΜΗΤΕΡΑ" για χάρη των ομοφυλόφιλων /Aποφαση 12267

........διαβάστε το συνημμένο έγγραφο

.....εάν ισχύει όντως ......
Το της πόλεως όλης ήθος ομοιούται τοις άρχουσιν!Χαίροισθε, Υγιαίνοιτε, Ευτυχοίτε, Έρρωσθε (να είσθε χαρούμενοι, υγιείς, ευτυχείς, δυνατοί)Δημοσθένης ο Μακεδών

** Εάν προωθήσετε αυτό το μήνυμα παρακαλώ πολύ να σβήσετε τους προηγούμενουςαποδέκτες. Έτσι προστατεύετε τους φίλους και γνωστούς από κακόβουλες ενέργειες.**

**Olá Stamatios, Francisco escolheu um postal para você! Para vê-lo, simplesmente faça clique aqui:http://seucartao.sonico.com/view.php?cid=19631089&se=iglesiasfentanes@yahoo.com.br&db=6&t=ecards_sonico&rs=1&lk=VEoJKT08Pjcw-cfbXQ0Y7skPqHz4NC7K0yAMgJiOOMc.&ss=1 Se quiser, pode enviar outro cartão eletrónico desde SeuCartao.sonico.comwww.SeuCartao.sonico.com Obrigado por usar nossos serviços! EquipeSeuCartao.sonico.com

** SonicoStamatios, people shared videos with you!

Josefina Ferrer commented: Precioso y encantador video, muchas gracias. Un abrazo.
Watch video and comment
solo dejate amar (am... Paulo E Silvia

Lisbela e o prisione...Angela Gondim
Sonico is a social network where you can organize your life controlling your privacy.You have three profiles: private, public and professional where you can share unlimited pictured, get news, customize your spaces and connect with people you know.Learn more about Sonico here

** You have a friendship request on Sonico
Raul BrazaoMadeira, Portugal
Confirm friendship
Archive
View profile
Recent friends' photos!
Fotos de carteleraby Jair Bonfim
orquideaby Maria Nieves Ramos Tacoronte
café com amor....pra voce!by Angela Gondim
Fotos de carteleraby Gladys Giraldo
Fotos de perfilby Angela Gondim
Sonico is a social network where you can organize your life online controlling your privacy.Getting too much e-mails from Sonico? Change your settings .-

** Laureano Chavarini has invited you to see a photo. View photo .-

** Maria Nieves Ramos Tacoronte has invited you to see his/her photo album: Album: orquidea
un bello poema espero sea de buestro agrado y felis semana View album » .-

** SonicoIn the photo of Gladys Giraldo, J Jfrancisco QuiÑones commented:"Hola gladys... estas especialmente monumental. Muchoas saludos y ya nos vemos en linea.. (a1quinonesjf)"See the photo and answer to the comment Greetings Stamatios!Sonico.com .-

** Γεια σας, Stamatios,
Ο Kostas Kifonidis προτείνει να προσθέσετε τον Placefm Athens ως φίλο στο Facebook.
Placefm Athens
Ευχαριστούμε,Η Ομάδα του Facebook

** Ο/Η Πανδίων Αρκαδικός έστειλε μήνυμα στα μέλη του Ξεμπρόστιασμα στα λαμόγια των κομμάτων.

Πανδίων ΑρκαδικόςFebruary 24, 2011 at 12:30am
Θέμα: Και ολίγα περί ...επανάστασης.
Όπως στην Γαλλική επανάσταση αντικαταστάθηκε η Βασιλεία των Λουδοβίκων από τους Αυτοκράτορες με επιφανέστερο εκπρόσωπο τους τον (μεγάλο;) Ναπολέοντα, έτσι και σε κάθε επανάσταση η κρατούσα τάξη αντικαταστάθηκε (κάποτε λίγο αργότερα) από κάποια νομεκλατούρα.Στην σύγχρονη Ελλάδα, αυτό έγινε αμέσως μετά την χούντα και ακόμη ...καλά κρατεί. Οπότε ας μην ελπίζουμε (ακόμη) σε επαναστάσεις. Μιας που δεν προκύπτει απο κάπου το κίνητρο της αντικατάστασης του παρόντος αστικού καθεστώτος. Εξυπηρετεί καλά και με συνέπεια τα οικονομικά συμφέροντα, ντόπια και ξένα.-

**Διαβάστε ολόκληρη την .."Έκθεση" http://www.synigoros.gr/pdf_01/8929_3_EIDIKH_EK8ESH_2010_teliko.pdf Ο Συνήγορος, εναρμονιζόμενος με τα Φεμινιστικά ιδεώδη της Νέα Τάξης και πάλη ...μεγαλούργησε. http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathbreak_1_10/02/2011_377705 .-
To visit your group on the web, go to: http://groups.yahoo.com/group/goneas2005/ .-
To change settings online go to: http://groups.yahoo.com/group/goneas2005/join .-
Your use of Yahoo! Groups is subject to: http://docs.yahoo.com/info/terms/ .-

** Updates in Your GroupsBeta
Learn more about the Update Email
goneas2005-SYGAPA ΣΥ.Γ.Α.Π.Α. ΣΥΓΑΠΑ
goneas2005 posted 3 files to the SYNHGOROS TOY POLITH folder .-

** Η Eleni Xal άλλαξε το όνομα της ομάδας Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές - Εlectronics Computers σε Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές.:http://www.facebook.com/n/?group.php&gid=66787124040&mid=3cb8daeG56358b7cG28cd0e5G40&bcode=ooW2O&n_m=stamoskal%40windowslive.com .-

** Ο/Η George Nikolis έστειλε μήνυμα στα μέλη του 3G KARAOKE NIGHTS.

George NikolisFebruary 20, 2011 at 7:42pm
Θέμα: Η μεγάλη μέρα έφτασε...
Κυριακή και πρέπει να κλείσουμε άλλη μια άκρως επιτυχημένη εβδομάδα όπως ακριβώς έχουμε συνηθίσει...Μαζί σας απογειώσαμε αυτό το πάρτυ της Κυριακής και είμαστε εδώ για να το συνεχίσουμε μέχρι το τέλος της σεζόν σε αυτόν τον τόσο ιδιαίτερο και φιλόξενο χώρο...3G KARAOKE SHOW @ OPERA GALLA TONIGHTΧρ.Σμύρνης και Σμύρνης 16 ΑιγάλεωΜην λείψει κανείς η καλύτερη διοργάνωση KARAOKE της πόλης δίνει και σήμερα τον καλύτερο της εαυτό με εσάς φυσικά Πρωταγωνιστές!

** Olá Stamatios, Francisco escolheu um postal para você! Para vê-lo, simplesmente faça clique aqui:http://seucartao.sonico.com/view.php?cid=19449887&se=iglesiasfentanes@yahoo.com.br&db=6&t=ecards_sonico&rs=1&lk=VEoJKT08Pjcw-cfbXQ0Y7vWFMs12Ybnl_61CUKfs3g0.&ss=1 Se quiser, pode enviar outro cartão eletrónico desde SeuCartao.sonico.comwww.SeuCartao.sonico.com Obrigado por usar nossos serviços! EquipeSeuCartao.sonico.com .-

**** ΟΙ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ :
~* http://snsarfara.blogspot.com/ , STAMO-ARFARA-GREECE .-
o http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/ , stamos-dynami
o http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/ , vlasis
o http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/ , afara-messinias-stamos
o http://snsstamoskal.blogspot.com/ , snsstamoskal
o http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2010/07/blog-post.html , arfara-stamos-asteras
o stamos01 , you tube .- YOU TUBE .-
o stamos01 , CYNC
o http://www.sync.gr/stamos1 , 3446 φίλοι , 1300 μέλη σέ έχουν φίλο
o http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/01/09012011.html , (48) .-
o http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/01/2011.html , (23).-
o http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/01/2010-2011-10-2011.html , ( 112 ).-
ο http://www.sync.gr/stamos1 , 3360 φίλοι , 1274 μέλη σέ έχουν φίλο .-
ο http://www.facebook.com/home.php?=home#!/profile.php?id=1446349692 ,
ο http://twitter.com/stamos01/ .-
ο http://www.youtube.com/stamos01 : 407 μεταφορτώσεις βίντεο .-

***

1 σχόλιο: