ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Ψάχνω ....Βρίσκω ...Επιλέγω ... Γράφω ...Μας γράφουν ... Ειδήσεις κ.α. Παρασκευή 01-10 -2010 *

Ψάχνω ....Βρίσκω ...Επιλέγω ... Γράφω ...Μας γράφουν ... Ειδήσεις κ.α. Παρασκευή 01-10 -2010 :

~** ΕΙΔΗΣΕΙΣ σήμερα 01/10/2010 :

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΙΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΗΝΙΣΤΝ :

Αποχωρούν σταδιακά από τα σημεία που ήταν σταθμευμένα τα φορτηγά και βυτιοφόρα δημόσιας χρήσης μετά την απόφαση για αναστολή των κινητοποιήσεων τους. Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια μίας μαραθώνιας και θυελλώδους συνεδρίασης στην οποία η επιτροπή αγώνα διαχώρισε τη θέση της ζητώντας ψηφοφορία από τη βάση που αναμένεται σήμερα. Προηγήθηκε συνάντηση των εκπροσώπων των μεταφορέων με τον υπουργό Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην οποία διευκρινίστηκαν οι ρυθμίσεις για τα αναπτυξιακά κίνητρα που τους προσφέρονται.
Διαφωνεί η Επιτροπή Αγώνα
Στα δυο χωρίστηκαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων. Μετά από μαραθώνια συνεδρίαση, που κράτησε μέχρι τις 2 τα ξημερώματα, οι πρόεδροι των εννέα ομοσπονδιών αποφάσισαν λήξη των κινητοποιήσεων .
Η συντονιστική επιτροπή αγώνα, ωστόσο, διαχώρισε τη θέση της και ζήτησε ψηφοφορία από τη βάση που αναμένεται σήμερα.
Είχε προηγηθεί συνάντηση των εκπροσώπων των μεταφορέων με τον υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην οποία διευκρινίστηκαν οι ρυθμίσεις για τα αναπτυξιακά κίνητρα που τους προσφέρονται.
Αποχωρούν σταδιακά από τα μπλόκα
Από το πρωί, άρχισαν να αποχωρούν σταδιακά από τα σημεία που ήταν σταθμευμένα τα φορτηγά και τα βυτιοφόρα. Ο αριθμός των οχημάτων που βρίσκονται στα μπλόκα είναι πλέον αισθητά μειωμένος φθάνοντας περίπου τα 450.
Ωστόσο επιθέσεις κατά φορτηγών κι οδηγών σημειώθηκαν και πάλι κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Η πρώτη, το 22ο χλμ της εθνικής Θεσσαλονίκης Μουδανιών, όταν άγνωστοι πέταξαν πέτρες κι έσπασαν το παρμπρίζ ενός φορτηγού.
Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και στην Ιονία οδό αργά το βράδυ της Πέμπτης και μάλιστα την ώρα που τα τέσσερα φορτηγά συνοδεύονταν από αστυνομική δύναμη.
Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο με την επίμαχη τροπολογία
Νωρίτερα, στη Βουλή ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την περαίωση, στο οποίο, παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, ενσωματώθηκε και η τροπολογία για αυστηρότερες ποινές στους ιδιοκτήτες φορτηγών που δεν συμμορφώνονται με την επίταξη.
Την απόσυρση της τροπολογίας ζήτησε η Νέα Δημοκρατία.
Το ΚΚΕ κατήγγειλε ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων.
Ο ΛΑΟΣ αμφισβήτησε τόσο τη λογική όσο και την πράξη της επίταξης, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την τροπολογία πραξικοπηματική και αντισυνταγματική.-
Πηγή: ΝΕΤ 105,8- ΑΠΕ - ΜΠΕ

*** Άρχισαν οι αιτήσεις την ΔΕΗ , για κοινωνικό Τιμολόγιο :

Αιτήσεις για την υπαγωγή τους στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ άρχισαν από σήμερα να υποβάλουν οι ευπαθείς ομάδες πολιτών, όπως άνεργοι, χαμηλόμισθοι, ΑΜΕΑ και πολύτεκνοι. Το κοινωνικό τιμολόγιο, είναι κατά περίπτωση από 10-20% φθηνότερο σε σχέση με το ισχύον οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ και η εφαρμογή του ξεκινά από την 1η Νοεμβρίου, μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου των αιτήσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Βασικές Προϋποθέσεις
Το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο εφαρμόζεται στις πρώτες 800kWh της τετραμηνιαίας κατανάλωσης, εφόσον:
1. Η κατανάλωση αφορά σε κάλυψη αναγκών της κύριας κατοικίας του δικαιούχου
2. Η παροχή ρεύματος είναι στο όνομα του δικαιούχου
3. Η κατανάλωση είναι μεγαλύτερη ή ίση με 200kWh ανά τετράμηνο
4. Η συνολική τετραμηνιαία κατανάλωση δεν υπερβαίνει τα όρια κατανάλωσης που ορίζονται για κάθε κατηγορία δικαιούχου (1000kWh ή 1200 kWh). Στα όρια κατανάλωσης δεν λαμβάνονται υπόψη οι καταναλώσεις του νυχτερινού τιμολογίου.
Δικαιούχοι
Κοινωνικό Τιμολόγιο Ι
: Με το τιμολόγιο αυτό παρέχεται έκπτωση της τάξεως του 10% έναντι του οικιακού τιμολογίου της ΔΕΗ, στις πρώτες 800kWh της τετραμηνιαίας κατανάλωσης σε:
Άτομα με Χαμηλό Εισόδημα: Άτομα που έχουν ετήσιο συνολικό εισόδημα μικρότερο από το ατομικό αφορολόγητο όριο μισθωτών -συνταξιούχων (τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200kWh - 1.000kWh)
Τρίτεκνους: Άτομα με τρία τέκνα και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το αφορολόγητο όριο της κατηγορίας τους (τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200kWh - 1.200kWh)
Κοινωνικό Τιμολόγιο ΙΙ:
Με το τιμολόγιο αυτό παρέχεται έκπτωση της τάξεως του 20% έναντι του οικιακού τιμολογίου της ΔΕΗ, στις πρώτες 800kWh της τετραμηνιαίας κατανάλωσης σε:
Μακροχρόνια ανέργους: Άτομα που είναι άνεργοι για συνεχές χρονικό διάστημα άνω των 12 μηνών την 30/11/10, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ατομικό αφορολόγητο όριο μισθωτών -συνταξιούχων, στο οποίο δεν λαμβάνεται υπόψη το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες για την περίοδο που προηγήθηκε της περιόδου ανεργίας (τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200kWh - 1.000kWh)
Άτομα με αναπηρία: Άτομα με αναπηρία 67% και άνω ή άτομα που τα βαρύνουν προστατευόμενα μέλη με αναπηρία 67% και άνω, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ατομικό αφορολόγητο όριο, όπως αυτό διαμορφώνεται με συνυπολογισμό όλων των ατόμων της οικογένειας με αναπηρία 67% και άνω (τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200kWh - 1.200kWh)
Τρόποι Υποβολής της Αίτησης
Για να χορηγηθεί το Κοινωνικό Τιμολόγιο από 1.1.2011, οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν στο χρονικό διάστημα από 1.10.2010 έως 15.12.2010.
Οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Τιμολόγιο υποβάλλονται :
ηλεκτρονικά
μέσω ΚΕΠ (έναρξη υποβολής αιτήσεων 18.10.10)
Τηλεφωνικά στο 210-9298000 begin_of_the_skype_highlighting 210-9298000 end_of_the_skype_highlighting με αστική χρέωση (μόνο για πελάτες που προμηθευτής τους είναι η ΔΕΗ)

***Σφραγίζεται η συνεργασία ΟΛΠ-Cosco

Σφραγίζεται σήμερα η συνεργασία του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς με την κινεζική COSCO για την κατασκευή του νέου Εμπορευματικού Κέντρου, με τη συνάντηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού Γιώργου Ανωμερίτη με τον πρόεδρο της κινεζικής εταιρείας Γιουέι Τζιαφού. Αύριο Σάββατο θα επισκεφτούν την προβλήτα ΙΙ του σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο Κινέζος ομόλογός του Γουέν Ζιαμπάο, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.
«Ο πρωθυπουργός της Κίνας θα δώσει "ψήφο εμπιστοσύνης" στην ελληνική οικονομία και θα προχωρήσει σε αποτελεσματικές ενέργειες για να στηρίξει την ασταθή οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης», μετέδωσε το πρακτορείο "Νέα Κίνα", αναφερόμενο στην επίσημη επίσκεψη του Κινέζου Πρωθυπουργού.
Ο Κινέζος πρεσβευτής στην Ελλάδα Λούο Λιντσουάν τόνισε στο πρακτορείο ότι η επίσκεψη του Γουέν "θα στείλει και πάλι ένα σαφές μήνυμα στον κόσμο ότι η Κίνα έχει δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και προχωράει σε αποτελεσματικές ενέργειες για την στήριξη της Ελλάδας, του ευρώ και της Ε.Ε., ώστε να ξεπεράσουν το συντομότερο δυνατόν την κρίση και να πετύχουν σταθερή ανάκαμψη".
"Η χρονική στιγμή της επίσκεψης αυτής είναι σημαντική. Πρόκειται μια σπουδαία διπλωματική προσπάθεια για την ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κίνα, την Κίνα και την Ευρώπη».
Ο Κινέζος Πρωθυπουργός, φτάνει αύριο Σάββατο στην Ελλάδα και αμέσως μετά θα επισκεφτεί την Ιταλία, το Βέλγιο και την Τουρκία.-

*** Παίρνει προτοβουλίες ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Νικόλαος Πατέρας :

Η αποκαρδιωτική εμφάνιση του Παναθηναϊκού και η ήττα από την Κοπεγχάγη δρομολογεί εξελίξεις στο «τριφύλλι» και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Νίκος Πατέρας άνοιξε ήδη κύκλο επαφών προκειμένου να εντοπιστούν οι αιτίες που η ομάδα παρουσιάζει εικόνα αποσύνθεσης μέσα στα γήπεδα. Ο κ. Πατέρας είχε συνάντηση τόσο με τους κ.κ. Γιάννη και Γιώργο Βαρδινογιάννη, όσο και με το τεχνικό τιμ της ομάδας, μεταφέροντας στους Νίκο Νιόπλια και Κώστα Αντωνίου την έντονη δυσαρέσκεια της διοίκησης. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, εμφανώς απογοητευμένος από τα όσα είδε στο ΟΑΚΑ με την Κοπεγχάγη, προτίμησε να μην μεταβεί στην Παιανία, αλλά ζήτησε από τους Αντωνίου και Νιόπλια να μεταφέρουν στους ποδοσφαιριστές τα έντονα παράπονά του.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νικόλας Πατέρας συζήτησε με τους Γιάννη και Γιώργο Βαρδινογιάννη για το κακό ξεκίνημα της ομάδας και ζήτησε τη γνώμη τους για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν, έτσι ώστε να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός στα καλά αποτελέσματα με ανάλογες εμφανίσεις.Επισήμως, δεν τίθεται θέμα Νιόπλια στον Παναθηναϊκό, όπως άλλωστε ξεκαθάρισε και ο κ. Πατέρας αμέσως μετά τον αγώνα με τους Δανούς. Σε καμία περίπτωση, πάντως, ο 45χρονος τεχνικός δεν τυγχάνει, πλέον, της απόλυτης στήριξης όλων των διοικούντων.

*** Τραγικός ο Παναθηναϊκός ...στον αγώνα με την Κοπεγχάγή της Δανίας :

Από δικά του λάθη ο Παναθηναϊκός όχι μόνο δεν νίκησε αλλά έχασε στο ΟΑΚΑ από την Κοπεγχάγη με 2-0 στην 2η αγωνιστική του 4ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ και πλέον στενεύουν σε μεγάλο βαθμό τα περιθώρια πρόκρισης του στην επόμενη φάση. Ο Εντόι που κρίθηκε "λίγος" για τον Παναθηναϊκό και πήγε στη Κοπεγχάγη, άνοιξε το σκορ στο 28' και ο Βίνγκααρντ στο 37' έδωσε την "χαριστική βολή" στην ομάδα του Νίκου Νιόπλια. Από το 49' οι "πράσινοι" αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής του Ζιλμπέρτο Σίλβα με 2η κίτρινη κάρτα.

Μόλις στο πρώτο λεπτό ο Σισέ έπιασε το μονοκόματο σουτ κι ανάγκασε τον Βίλαντ σε εκπληκτική απόκρουση σε κόρνερ. Ωστόσο οι παίχτες του Νιόπλια δεν δημιούργησαν άλλη μεγάλη ευκαιρία μέχρι το 28' όπου βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο. Από μία εντελώς αδιανόητη ενέργεια του Τζόρβα, που έκανε έξοδο χωρίς κανένα λόγο, ο Εντόι από πολύ πλάγια έξω από την περιοχή πλάσαρε ιδανικά κι έκανε το 0-1. Τρία λεπτά αργότερα οι Δανοί έφτασαν "μία ανάσα" από το δεύτερο γκολ, αλλά ο Εντόι δεν πρόλαβε το γύρισμα του Γκρόνκιερ. Στο 37', όμως, από το απευθείας φάουλ του Βίνγκααρντ (η μπάλα πέρασε μέσα από το τείχος) ο Τζόρβας δεν κατάφερε να πιάσει τη μπάλα κι έτσι έγινε το 0-2.
Ο Παναθηναϊκός βγήκε στο δεύτερο ημίχρονο με σκοπό να πιέσει για να μειώσει γρήγορα και να ξαναμπεί στο παιχνίδι, αλλά ο Ζιλμπέρτο Σίλβα του... χάλασε τα σχέδια. Ο Βραζιλιάνος με κίνηση που δεν αρμόζει στην κλάση του και κυρίως στην πείρα που διαθέτει, αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 49' (έπιασε τη μπάλα με το χέρι) κι απλοποίησε ακόμη περισσότερο τα πράγματα για τους Δανούς, που έφτασαν σε μία άνετη νίκη. Θα μπορούσαν, μάλιστα, να είχαν πετύχει κι άλλο γκολ, αλλά το σουτ του Νόρεγκααρντ στο 70' σταμάτησε στο οριζόντιο1 δοκάρι του Τζόρβα.
Με τη νίκη αυτή η ομάδα του Σολμπάκεν γίνεται το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης (έχει το απόλυτο μετά από 2 παιχνίδια).
Κίτρινες: Ζιλμπέρτο Σίλβα, Καραγκούνης - Κλαουντεμίρ, Εντόι
Κόκκινες: Ζιλμπέρτο Σίλβα (49΄ δεύτερη κίτρινη)
Διαιτητής: Γουίλιαμ Κόλουμ ((Σκοτία)
Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Σαριέγκι, Νίνης (58΄ Πλεσί), Σισέ, Λέτο, Γκαρσία (46΄ Σπυρόπουλος), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Μαρίνος, Σιμάο, Βύντρα, Κατσουράνης (46΄ Καραγκούνης)
Κοπεγχάγη (Στάλε Σολμπάκεν): Βίλαντ, Πόσπεχ, Κλαούντεμιρ (80΄ Ντιλέινι), Κβιστ, Γκρόνκιερ, Εντόι (76΄ Σαντίν), Αντονσον, Βέντ, Βίνγκααρντ, Γιόργκενσεν, Μπολάνιος (58΄ Νόρεγκααρντ)

*** Ο Νίκος Νόμπλιας ε'ιπε :

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την κρίσιμη αναμέτρηση του Παναθηναϊκού για το Τσάμπιονς Λιγκ με την Κοπεγχάγη την Τετάρτη (21:45, ΝΕΤ) στο ΟΑΚΑ με τον προπονητή των «πράσινων» Νίκο Νιόπλια να δηλώνει με αυτοπεποίθηση ότι η ομάδα του είναι πιο δυνατή από την αντίπαλό της, διαθέτοντας παίκτες με μεγάλη εμπειρία έναντι των Δανών. Δεν παρέλειψε ωστόσο να δηλώσει ότι η Κοπεγχάγη είναι καλή ομάδα με καλή φυσική κατάσταση, που έχει στις τάξεις της μερικούς καλούς παίκτες.Μεταξύ άλλων είπε ο κ. Νιόπλιας στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης με την Κοπεγχάγη: «Παίζουμε στην έδρα μας και παίζουμε με έναν αντίπαλο που εάν θέλουμε να έχουμε όνειρα για να περάσουμε στην επόμενη φάση πρέπει να νικήσουμε. Είναι ένα κρίσιμο παιχνίδι. Έτσι το αντιλαμβανόμαστε. Έτσι πρέπει να το αντιμετωπίζουμε», είπε ο προπονητής των "πρασίνων" και πρόσθεσε: «Αυτή την χρονική τη στιγμή η Κοπεγχάγη έχει το αβαντάζ. Αύριο πρέπει το μειονέκτημα το δικό μας να το καλύψουμε. Είναι ένα μίνι πρωτάθλημα. Αν γυρίσουμε πίσω θα δούμε ότι η ομάδα είχε ξεκινήσει με κακά αποτελέσματα με Ίντερ και Ανόρθωση αλλά πέρασε».Αναφερόμενος στην αντίπαλο του Παναθηναϊκού, τόνισε: «Είναι καλή ομάδα με φυσική κατάσταση και φυσική δύναμη. Με αυτοπεποίθηση, αλλά πιστεύω ότι εάν είμαστε καλοί θα κερδίσουμε. Έχει καλά τρεξίματα. Έχει έναν-δύο παίκτες καλούς. Έχει όμως και αδυναμίες. Δεν έχει το ταλέντο και των παικτών που έχει ο Παναθηναϊκός. Σαν μονάδες. Είναι μια καλά δουλεμένη ομάδα». Αναγνώρισε, πάντως, ότι η ομάδα του έχει τον τίτλο του φαβορί: «Ο ΠΑΟ έχει παίκτες που είναι διεθνείς και έμπειροι. Παίζουμε και στο γήπεδο μας. Αυτά μας κάνουν να πούμε ότι είμαστε πιο δυνατοί».-

*** Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ .... προσωπικά πιστεύω και θέλω να ελπίζω ..ότι θα τα καταφέρει και θα προκριθεί στην επόμενη φάση .... παίζοντας δυνατή μπάλα ...και κερδίζοντας τους αντιπάλους της ...εντός και εκτός έδρας στα επόμενα παιγχνίδια !!Τ ο εύχομαι !!!

***


Πήρε βαθμό η Ρούμπιν Καζάν
Τον πρώτο βαθμό της στον 4ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ πήρε η Ρούμπιν Καζάν, καθώς κατάφερε να αποσπάσει ισοπαλία 1-1 από την Μπαρτσελόνα στο στάδιο "Τσεντράλνι". Το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από δύο εκτελέσεις πέναλτι, αλλά αδικεί κατάφωρα τους "μπλαουγκράνα", οι οποίοι είχαν την απόλυτη υπεροχή όμως χαράμισαν πολλές κλασικές ευκαιρίες.
Οι πρωταθλητές Ρωσίας προηγήθηκαν στο 30' με τον Κριστιάν Νομπόα να αξιοποιεί το πέναλτι 1-0 που κέρδισε ο Καλέσιν από τον Ντάνι Αλβες, ενώ οι Καταλανοί ισοφάρισαν στο 60' (1-1) με τον Βίγια (την εσχάτη των ποινών κέρδισε ο Ινιέστα από τον Σαλουκβάτζε). Μοιραίος παίκτης για τους πρωταθλητές Ισπανίας ήταν ο Πέδρο, ο οποίος είχε δοκάρι στο 12' και έχασε δύο τετ-α-τετ, στο 43' και στο 62', ενώ στο φινάλε η Ρούμπιν Καζάν παραλίγο να "κλέψει" τη νίκη, όμως η κοντινή κεφαλιά του Μάρτινς σταμάτησε στο δοκάρι του Βαλντές.
Κίτρινες: Σαλουκβάτζε, Ανσάλντι, Σιμπάγια - Πουγιόλ, Πικέ
Διαιτητής: Τσουνεϊτ Τσακίρ (Τουρκία)
Ρούμπιν Καζάν (Κουρμπάν Μπερντίεφ): Ριζίκοφ, Καλέσιν, Σαλουκβάτζε, Σέζαρ Νάβας, Μποκέτι, Ανσάλντι, Ριαζάντσεφ, Μουράβσκι, Νομπόα (88΄ Νάτσο), Καραντενίζ (64΄ Μάρτινς), Κορνιλένκο (62΄ Σιμπάγια).
Μπαρτσελόνα (Πεπ Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Ντάνι Αλβες, Πικέ, Πουγιόλ, Μάξγουελ, Τσάβι, Μπούσκετς, Μασεράνο (60΄ Μέσι), Πέδρο, Ινιέστα, Βίγια (86΄ Μπόγιαν).

*** ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

1. Κοπεγχάγη 2-0-0 3-0 6

2. Μπαρτσελόνα 1-1-0 6-2 4

3. Ρούμπιν Καζάν 0-1-1 1-2 1

4. Παναθηναϊκός 0-0-2 1-7 0

Προανήγγειλε εξελίξεις ο Πατέρας
Προβληματισμένος εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Νικόλας Πατέρας μετά την ήττα των "πράσινων" από την Κοπεγχάγη και προανήγγειλε εξελίξεις λέγοντας ότι χρειάζονται βαθιές τομές. «Τα διοικητικά προβλήματα που υπήρχαν το καλοκαίρι, μαζί με ορισμένα λάθη, δημιούργησαν πολλές παρενέργειες που επηρέασαν αγωνιστικά την ομάδα» είπε ο κ. Πατέρας για να συμπληρώσει ότι χρειάζονται βαθιές τομές, χωρίς να διευκρινίσει σε ποιους τομείς και με ποιο τρόπο. Τόνισε στη συνέχεια ότι «Η νοοτροπία μας δεν έχει καμία σχέση με την περσινή, αλλά έχουμε καλούς παίκτες και μπορούμε να διορθώσουμε τα πράγματα» και στο τέλος ευχαρίστησε τους φίλους της ομάδας για τη συμπαράστασή τους.-

*** ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΣ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΦΑΡΩN :


*** ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ , .- ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΝΑ ΕΛΑΤΗΡΙΑ .- ( Ψαλμ. ρμδ΄18 ).-

*** Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΛΑΠΑΝΗΣ ... είναι ο πιθανότερος για ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ στο συνδιασμό του ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ στην περιφέρεια ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ .-

*** ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΟΥ ΜΠΡΕΔΗΜΑ , Νομαρχιακός Σύμβουλος επί σειρά ετών , ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ 25 ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ με τον Συνδιαμό του " ΑΛΛΑΓΗ για το Δήμο ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ .- Προβλέψεις θέλουν να παρουσιάζουν τον κ. Θεόδωρο Μπρεδήμα να πλησιάζει σε επίπεδα νίκης τον υποψήφιο και πάλι Δήμαρχο (νυν) Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα , με την στήριζει ΝΔ και ΛΑΟΣ .-

*** Η Νομαρχιακή Σύμβουλος ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ , στο Νομαρχιακό Συμβούλιο της Μεσσηνίας ζήτησε να παραιτηθεί ο υποψήφιο για την περιφέρεια Πελοποννήσου Νομάρχης (νυν) ,κ. Δημήτρης Δράκος & (προέδρου ΕΝΑΕ ) , για την αποκατάσταση της τάξης και την περιφρούρηση των Θεσμών , καθώς επίσης και του Αντινομάρχη κ. Σωτήρη Παναγιωτόπουλου , υποψηφίου για την περιφέρια , καθώς και του Αντινομάρχη κ.κ. Στάθη Αναστοσόπουλου , υποψηφίου Δημάρχου για τον Δήμο της Μεσσήνης του Ν. Μεσσηνίας .-

*** ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΗΝ Ι.Μ. ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ Ν. Μεσσηνίας η ιερά και θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας της Βουλκανιώτισας , μετά το 8ημερο προσκύνημα στην πόλη της Μεσσήνης και στην εκκλησία του Μετωχίου και παράλληλα έκλεισε τις πύλες του και το πατροπαράδοτο πανηγύρι της Μεσσήνς (Τρίτη 28/09/2010 ) .-

**** Εξαρθρώθηκε σπείρα Μεσσήνιων ιερόσυλων
Αναρτήθηκε από: ΚΡΕΣΦΟΝΤΗΣ

στην ενότητα
Τέλος στη δράση της σπείρας των ιερόσυλων που έχουν διαπράξει σωρεία διαρρήξεων σε εκκλησίες της Ηλείας έβαλαν οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου που, μετά από μια περιπετειώδη καταδίωξη, κατάφεραν να συλλάβουν τρεις άνδρες ηλικίας 21, 22 και 43 χρόνων από τη Μεσσηνία.Κάθε φορά που χτυπούσαν οι ιερόσυλοι τον τελευταίο καιρό, δεν περιορίζονταν σε ένα ναό, αλλά έκαναν διαρρήξεις και σε άλλους κοντινούς… Έτσι, όταν οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν λίγα λεπτά μετά τις 2 τα ξημερώματα πως είχε γίνει διάρρηξη στην εκκλησία του Αγίου Αθανασίου στον Βούναργο Ηλείας, άρχισαν έρευνες, πιστεύοντας ότι οι δράστες θα ξαναχτυπούσαν σε ναούς γειτονικών περιοχών.Το αυτοκίνητο των δραστών εντοπίστηκε λίγο αργότερα και οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. του έκαναν να σταματήσει για έλεγχο. Όμως, ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα, προσπαθώντας να ξεφύγει και ακολούθησε επεισοδιακή καταδίωξη στην εθνική οδό Πατρών-Πύργου.Τελικά, το ύποπτο ΙΧ έπεσε πάνω σε προστατευτικές μπάρες, ακινητοποιήθηκε και οι επιβάτες του συνελήφθησαν. Στην κατοχή τους βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και χρυσαφικά από τάματα, που όμως δεν προέρχονταν από την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου! Ωστόσο, οι δράστες ομολόγησαν τη διάρρηξη στο ναό και τώρα εξετάζεται ποιες άλλες εκκλησίες έχουν χτυπήσει.Πηγή:"Πρώτο ΘΕΜΑ"Πηγή ΜΕΡΟΠΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Εξαρθρώθηκε σπείρα Μεσσήνιων ιερόσυλων

*** Φήμες για αρπαγή παιδιών από σχολεία
Αναρτήθηκε από: ΚΡΕΣΦΟΝΤΗΣ

στην ενότητα
Φήμες που σπέρνουν πανικό για απόπειρα αρπαγής παιδιών από σχολεία κυκλοφορούν έντονα για 2η συνεχόμενη χρονιά, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν επίσημες καταγγελίες στην Αστυνομία. Μετά την έντονη φημολογία πέρυσι για απόπειρα αρπαγής έφηβης από κεντρικό δρόμο της Καλαμάτας έξω από φροντιστήριο, φέτος η φημολογία ξεκίνησε με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Μαθήτρια δημοτικού σχολείου της πόλης, σύμφωνα με εκπαιδευτικούς, περιέγραψε πως ένας άντρας πεζός την πλησίασε το μεσημέρι της Τρίτης ενώ περίμενε έξω από το σχολείο και την παρότρυνε να τον ακολουθήσει, καθώς ισχυρίστηκε πως τον είχε στείλει ο πατέρας της.Το κορίτσι μπήκε στο σχολείο και άμεσα ανέφερε το περιστατικό στο δάσκαλό της, ο οποίος με τη σειρά του την ίδια στιγμή ενημέρωσε τηλεφωνικά την Αστυνομία, χωρίς όμως να υπάρχουν άλλα στοιχεία ή να ακολουθήσει επίσημη καταγγελία. Την αμέσως επόμενη στιγμή οι εκπαιδευτικοί άρχισαν να ενημερώνουν τους γονείς να συμβουλεύουν τα παιδιά τους να είναι προσεκτικά, να μη βγαίνουν από το προαύλιο ή να μην ανταποκρίνονται στις κουβέντες αγνώστων. Και ως παραίνεση είναι σωστή, για κάθε ενδεχόμενο, ανεξάρτητα από τις αφορμές που δίνονται ή τις φήμες που κυκλοφορούν.Πηγή: "Ελευθερία"Πηγή ΜΕΡΟΠΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Φήμες για αρπαγή παιδιών από σχολεία

*** Nεκρός που όμως… ελάμβανε επικουρική σύνταξη από το 2003, ανακαλύφθηκε στο ΙΚΑ Καλαμάτας
Αναρτήθηκε από: ΚΡΕΣΦΟΝΤΗΣ

στην ενότητα
Μια περίπτωση νεκρού που όμως… ελάμβανε επικουρική σύνταξη από το 2003, ανακαλύφθηκε στο ΙΚΑ Καλαμάτας, κατά του ελέγχου των συνταξιούχων που έχουν γεννηθεί μέχρι και το 1920, ενώ διερευνώνται δύο ακόμα ανάλογες υποθέσεις. Η ανακάλυψη αυτής της περίπτωσης έγινε μετά την αποστολή από το ΙΚΑ Καλαμάτας επιστολής σε 250 συνταξιούχους που έχουν γεννηθεί μέχρι και το 1920, με την οποία τους καλεί να παρουσιαστούν στα γραφεία των Διοικητικών Υπηρεσιών του, στην οδό Φιλελλήνων, για να διαπιστώσουν πως βρίσκονται εν ζωή. Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η παρουσία των 90χρονων στην υπηρεσία του ΙΚΑ θα πρέπει να επιδοθεί η «δήλωση ζωής» συμπληρωμένη στην οποία θα έχει επικυρωθεί το γνήσιο της υπογραφής από τα ΚΕΠ ή την Αστυνομία. Επίσης αν και αυτό είναι αδύνατον συνεργείο του ΙΚΑ θα επισκεφθεί στο σπίτι τους ανήμπορους, για να βεβαιώσουν ότι όντως βρίσκονται εν ζωή. Μέχρι στιγμής έχουν βεβαιώσει ότι ζουν 120 συνταξιούχοι, ενώ 10 ακόμη ζήτησαν να βεβαιωθεί από κατ’ οίκον επίσκεψη συνεργείου του ΙΚΑ. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το ΙΚΑ Καλαμάτας διερευνά δύο ακόμα περιπτώσεις συνταξιούχων που λαμβάνουν επικουρική ό ένας και κύρια ο άλλος, αν βρίσκονται εν ζωή. Ένα θέμα που θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες.Πηγή ΜΕΡΟΠΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Nεκρός που όμως… ελάμβανε επικουρική σύνταξη από το 2003, ανακαλύφθηκε στο ΙΚΑ Καλαμάτας

***

*** ΤΗΝ ερχόμενη Δευτέρα 4-10-2010 , , είναι η γιορτή του Αγίου Διονυσίου στη Χώρα του Ν. Μεσσηνίας ,με το πανηγύρι , μέχρι και τις 17 Οκτώβρη 2010 .-

*** 30 /09/2010:
ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ κ. ΕΛΕΝΗΣ ΑΛΕΙΦΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ
Αναρτήθηκε από: ΚΡΕΣΦΟΝΤΗΣ

στην ενότητα
ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΟΙΧΑΛΙΑΣ κ. ΕΛΕΝΗΣ ΑΛΕΙΦΕΡΗ-ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΑνταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Δημάρχου κ. Αλειφέρη, γνωστής για την εμπειρία της, την γνώση της και την αποτελεσματικότητά της στα αυτοδιοικητικά θέματα για έναν νέο Δήμο Λειτουργικό - Δυναμικό - Αποτελεσματικό και για ισόρροπη Ανάπτυξη Κέντρου - Περιφέρειας, στηρίζω ανεπιφύλακτα την υποψηφιότητά της για τον Δήμο Οιχαλίας, με το ψηφοδέλτιο της οποίας θα κατέλθω ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Οιχαλίας
ΜαθηματικόςΠηγή ΜΕΡΟΠΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ κ. ΕΛΕΝΗΣ ΑΛΕΙΦΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ

*** 30 Σεπτεμβρίου 2010 :

ΑΠΑΝΤΗΣΗ - ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΜΠΑΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΙΟΡΟΒΟΥΝΙ
Αναρτήθηκε από: ΚΡΕΣΦΟΝΤΗΣ

στην ενότητα
Απάντηση - σχόλιο στις δηλώσεις του κυρίου Φίλιππου Μπάμη που δημοσιεύσαμε αναφορικά με το θέμα "Παλιοροβούνι" μας απεστάλη, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

Από έναν υποψήφιο δήμαρχο θα περίμενα να εκφράζεται μια τεκμηριωμένη άποψη πάνω σε συγκεκριμένα δεδομένα και όχι μια συνθηματική τοποθέτηση για ένα «εξαιρετικά φλέγον ζήτημα» όπως αναφέρει. Η αναφορά σε «γενικότητες και αοριστολογίες» είναι άκρως αντιφατική με το υπόλοιπο της δήλωσης, το οποίο αγγίζει τα όρια του ευχολογίου. Δε μας ενδιαφέρει αν ο κ. Μπάμης είναι γενικώς «ευαίσθητος άνθρωπος» σε σχέση με το περιβάλλον, αλλά το τι προτίθεται να κάνει ως θεσμικός εκπρόσωπος της τοπικής κοινωνίας για την προστασία του. Πολύ σημαντική παράμετρος σε αυτό θεωρώ ότι είναι η στάση του κ. Μπάμπη και του συνδυασμού του σε σχέση με τη συμμετοχή του κόσμου: βλέπει αυτή τη συμμετοχή ως κάτι εξαιρετικά αναγκαίο στη σημερινή εποχή και άρα θεωρεί ότι θα πρέπει αυτός ο κόσμος να τροφοδοτείται με επιστημονικά κριτήρια στη βάση των οποίων θα κληθεί να συν-αποφασίσει, ή θεωρεί ως «ικανή και αναγκαία» συνθήκη μόνο την εκλογή του; Ένα είναι σίγουρο: με ευχολόγια δε λύνονται τα προβλήματα, αλλά «παρακάμπτονται»...Πηγή ΜΕΡΟΠΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ - ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΜΠΑΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΙΟΡΟΒΟΥΝΙ .-

*** 30-Σεπτεμβρίου -2010 :

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΟΙΧΑΛΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΝΙΑΤΗ ΣΤΗ κ. ΕΛΕΝΗ ΑΛΕΙΦΕΡΗ
Αναρτήθηκε από: ΚΡΕΣΦΟΝΤΗΣ

στην ενότητα
ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΟΙΧΑΛΙΑΣ κ. ΕΛΕΝΗΣ ΑΛΕΙΦΕΡΗΣ του Δήμαρχος Οιχαλίας επί οκτώ (8) συνεχόμενα χρόνια θέλω να δηλώσω την στήριξή μου στη Δήμαρχο Μελιγαλά και υποψήφια Δήμαρχο του νέου Δήμου Οιχαλίας κ. Ελένη Αλειφέρη.- Γνωρίζω την εμπειρία της στα Αυτοδιοικητικά πράγματα, τη δυναμικότητά της και πιστεύω ότι στο νέο Καλλικρατικό Δήμο θα δώσει τον καλύτερο εαυτό της για την επίλυση των προβλημάτων του Δήμου μας προς το συμφέρον όλων των Δημοτών.- Η επί μία οκταετία συνεργασία μας, σαν όμοροι Δήμοι, μ’ έπεισαν για τις ικανότητές της, το υψηλό αίσθημα ευθύνης και πιστεύω ότι θα μπορέσει ν’ ανταποκριθεί στα δύσκολα καθήκοντα και τις μεγάλες νέες απαιτήσεις του διευρυμένου Δήμου Οιχαλίας.
Ο Δήμαρχος Οιχαλίας
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣΠηγή ΜΕΡΟΠΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΟΙΧΑΛΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΝΙΑΤΗ ΣΤΗ κ. ΕΛΕΝΗ ΑΛΕΙΦΕΡΗ

*** Ο Δήμαρχος ΑΝΔΑΝΙΑΣ κ. ΔΙΑΓΟΥΠΗΣ ,..! μαζί και στο πλευρό της Δημάρχου Μελιγαλάς Μεσσηνίας κ. Ελένης Αλειφέρης ....
Ανακοίνωση στήριξης της κ. Αλειφέρη από τον δήμαρχο Ανδανίας κ. Διαγούπη
Αναρτήθηκε από: ΚΡΕΣΦΟΝΤΗΣ

στην ενότητα
Ανακοίνωση Στήριξης
Συνδυασμού και Υποψηφίου Δημάρχου
στον Καλλικρατικό Δήμο Οιχαλίας
Στηρίζω την υποψηφιότητα της Αλειφέρη-Καραθανάση Ελένης για το αξίωμα του Δημάρχου στο νέο Καλλικρατικό Δήμο Οιχαλίας, γνωρίζοντας την εμπειρία που έχει στα αυτοδιοικητικά και την άριστη συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια και μαζί θα αγωνιστούμε για ένα καλύτερο αύριο στο νέο Καλλικρατικό Δήμο Οιχαλίας, στον οποίο θα είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος.
Ο Δήμαρχος Ανδανίας
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΑΓΟΥΠΗΣ

Πηγή ΜΕΡΟΠΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Ανακοίνωση στήριξης της κ. Αλειφέρη από τον δήμαρχο Ανδανίας κ. Διαγούπη

*** 28 /09/2010 :

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΠΑΜΗΣ: «ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ: ΠΟΤΕ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟΡΟΒΟΥΝΙ»
Αναρτήθηκε από: ΚΡΕΣΦΟΝΤΗΣ

στην ενότητα
Σε επικοινωνία του με το meropitopik, ο υποψήφιος δήμαρχος Οιχαλίας κ. Φίλιππος Μπάμης, εξέφρασε τη θέση του και τις απόψεις του ως προς τον σχεδιασμό μονάδας "επεξεργασίας" αποβλήτων στο Παλιοροβούνι. Μεταξύ άλλων ο κ. Μπάμης τόνισε τα εξής:«Ο σχεδιασμός μονάδας επεξεργασίας αποβλήτων στο Παλιοροβούνι, είναι ένα εξαιρετικά φλέγον ζήτημα για τον τόπο μας και όχι μόνο. Η σπουδαιότητα του ζητήματος είναι τέτοια που ειλικρινά καθιστά δύσκολο το να περιγραφεί σε μια σύντομη δήλωση, τόσο η διάσταση των προβλημάτων που θα προκύψουν σε περίπτωση δημιουργίας μονάδας, όσο και ο τρόπος αναχαίτισης αυτού του σχεδιασμού. Ειλικρινά, δεν θα με εξέφραζε μια τοποθέτηση πάνω στο θέμα με γενικότητες και αοριστολογίες όπως αυτές που φιλοξενείτε σε προηγούμενη δημοσίευσή σας. Αυτό που θέλω να τονίσω κατηγορηματικά, είναι πως ως δήμαρχος όχι μόνο δεν θα δεχτώ να δημιουργηθεί μονάδα αποβλήτων στο Παλιοροβούνι, αλλά αντιθέτως θα αναδειχτεί το φυσικό κάλλος της περιοχής που ο ιστότοπός σας έχει αναδείξει.Δεν θα διστάσουμε να φτάσουμε ακόμη και σε ευρωπαϊκά δικαστήρια προκειμένου να προστατεύσουμε τον τόπο μας αν οι περιστάσεις το απαιτήσουν.»Ο κ. Μπάμης, αμφισβητεί το ότι οι αρμόδιοι δεν γνωρίζουν την ύπαρξη Φ.Ε.Κ. που ανακηρύσσει το Παλιοροβούνι αναδασωτέο και θεωρεί πως πίσω από την "άγνοια" υπάρχει μια απαράδεκτη σκοπιμότητα. Επίσης, ευθύνες καταλόγισε και σε μέλη της ΤΕΔΚ Μεσσηνίας τα οποία όλο το παρελθόν διάστημα λειτούργησαν με το σκεπτικό "μακριά από μας κι ας είναι όπου να 'ναι".«Το θέμα "Παλιοροβούνι" - τόνισε ο κ. Μπάμης - εντάσσεται μέσα στο γενικότερο σχέδιό μας για την προστασία της φύσης και την προβολή του φυσικού μας πλούτου.»Ο κ. Μπάμης, μας μίλησε εκτενώς για την ιδιαίτερη ευαισθησία του αναφορικά με το φυσικό περιβάλλον και μας εξέφρασε την αγωνία του για την καλπάζουσα καταστροφή του περιβάλλοντος στην εποχή μας.Πηγή ΜΕΡΟΠΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΠΑΜΗΣ: «ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ: ΠΟΤΕ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟΡΟΒΟΥΝΙ»

*** 27/09/2010 :

Η Ε. ΑΛΕΙΦΕΡΗ ΑΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟΡΟΒΟΥΝΙ
Αναρτήθηκε από: ΚΡΕΣΦΟΝΤΗΣ

στην ενότητα
Η υποψήφια δήμαρχος Οιχαλίας κ. Ελένη Αλειφέρη, ανταποκρινόμενη άμεσα στην ερώτηση που της τέθηκε από το meropitopik για τη θέση της ως προς το σχέδιο δημιουργίας μονάδας αποβλήτων στο Παλιοροβούνι, μας απάντησε τα εξής:«Είναι γνωστό από τα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ότι απείχα της ψήφισης της νέας προτεινόμενης τροποποίησης του ΠΕΣΔΑ Πελοποννήσου στη συνεδρίαση της ΤΕΔΚ, την ώρα που τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου ομόφωνα την αποδέχθηκαν.Η θέση μου αυτή ήταν συνειδητή και βασίζεται στις σοβαρές ανησυχίες και ενστάσεις που έχω για το προτεινόμενο σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων.Η πραγματικότητα είναι ότι το σχέδιο δεν αναφέρεται ρητά στο «Παλαιοροβούνι», αναφέρεται όμως εμμέσως και ενδεικτικά. Να σημειώσουμε ότι η μελετητική ομάδα όπως δήλωσε «αγνοεί» το ότι η περιοχή έχει κηρυχθεί αναδασωτέα!!!!.
Από μια αρχική μελέτη και προσέγγιση που έκανα στο ΠΕΣΔΑ, καταγράφω περιληπτικά τις ενστάσεις μου.
Η μελέτη δεν περιγράφει ακριβώς τον τρόπο διαχείρισης, αλλά αναφέρεται ενδεικτικά επικαλουμένη πολλαπλότητα επιλογών και τεχνολογιών. Αυτό αυτόματα δημιουργεί ανασφάλεια στον πολίτη ο οποίος δεν γνωρίζει τι ακριβώς πρόκειται να γίνει.
Η ίδια η μελέτη αναφέρει (σελίδα 91) ότι προτείνεται τρόπος διαχείρισης που παράγει RDF/SRF το οποίο είναι γνωστό ότι δεν έχουμε τρόπο περαιτέρω διαχείρισης του με αποτέλεσμα να καταλήγει στο ΧΥΤΥ. Άρα δεν έχουμε ολοκληρωμένη διαχείριση αλλά διαχείριση με υπόλειμμα!!!.
Η ίδια η μελέτη αναφέρει ότι η επιλεγείσα λύση για τη διαχειριστική ενότητα 2 που μας αφορά δεν είναι οικονομικά βιώσιμη (σελίδα 91). Με έχει εντυπωσιάσει αυτή η αναφορά και μου δημιουργεί ανησυχία στο ότι για να ανταποκριθεί μια επιχείρηση σε μια τέτοια επένδυση, η οποία θα είναι εξ αρχής οικονομικά μη βιώσιμη, θα κάνει μεγάλες «εκπτώσεις» στην αντιρρυπαντική τεχνολογία και άρα θα βλάψει το περιβάλλον. Η δικιά μας περιοχή έχει ήδη πολλά προβλήματα και φορτία για να μπορέσει να αντέξει ακόμα ένα. Σας γνωρίζω ότι έχω ήδη ζητήσει περαιτέρω επιστημονική τεκμηρίωση των ενστάσεων μου.»
Ελένη Αλειφέρη
υποψήφια δήμαρχος ΟιχαλίαςΠηγή ΜΕΡΟΠΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Η Ε. ΑΛΕΙΦΕΡΗ ΑΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟΡΟΒΟΥΝΙ

*** 26/09/2010 :
ΦΙΛ. ΜΠΑΜΗΣ: “Κανένας δεν έχει την πολυτέλεια του θεατή”
Αναρτήθηκε από: ΚΡΕΣΦΟΝΤΗΣ στην ενότητα
“Στις κρίσιμες στιγμές που περνάμε κανείς δεν έχει την πολυτέλεια του θεατή”. Μετη φράση αυτή ο Φίλιππος Μπάμης δίνει το προσωπικό του στίγμα για την απόφασή του να κατέβει υποψήφιος δήμαρχος και να διεκδικήσει το Δήμο Οιχαλίας. Φιλοδοξία του είναι να συνδέσει τις διαφορετικές αντιλήψεις των δημοτών για να γίνει ο νέος δήμος τόπος δημιουργίας, ελεύθερης έκφρασης και βιώσιμης ανάπτυξης. Βασικό γι’ αυτόν είναι να κρατηθούν οι νέοι στον τόπο τους και πιστεύει ότι είναι εφικτό με την δημιουργία υποδομών και έργων ανάπτυξης για να προκύψουν νέες θέσεις εργασίας. Στην ανάπτυξη του τόπου πιστεύει ότι θα συντελέσει καθοριστικά η διέλευση των δύο μεγάλων οδικών αξόνων από την περιοχή, Αθήνας -Τρίπολης- Καλαμάτας και Ολυμπίας οδού, αλλά και η προσέλκυση επενδυτών στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά.Ψηλά στις προτεραιότητες του συνδυασμού του είναι και η λήψη μέτρων για την πρόληψη της μικροεγκληματικότητας.
Τι ήταν αυτό που σας έκανε να κατεβείτε υποψήφιος για δήμαρχος Οιχαλίας;«Πρώτον γιατί κατάγομαι από την περιοχή του Δήμου Οιχαλίας, γεννήθηκα στο Δεσύλλα και αποφοίτησα από το Γυμνάσιο Διαβολιτσίου. Νομίζω ότι μετά από μια επιτυχημένη επιχειρηματική πορεία ήρθε η ώρα να κλείσει αυτός ο κύκλος και να ανοίξει ένας καινούργιος, με αντικείμενο την προσφορά στον τόπο καταγωγής μου, που ποτέ δεν έπαψα να αγαπώ και να είμαι παρών στα δρώμενα του χωριού μου. Θεωρώ ότι έχω αφήσει ένα σημαντικό έργο στο Δεσύλλα (κατασκευή πολιτιστικού κέντρου, αγροτικού ιατρείου και πλατείας) και έβαλα ένα “λιθαράκι” για την λειτουργία του Πανεπιστημίου Καλαμάτας. Η προσφορά πιστεύω, όταν υπάρχει η δυνατότητα, είναι μια εσωτερική ανάγκη και υποχρέωση για τους επόμενους, γιατί κάτι άφησαν κάποιοι για μας, πριν από εμάς».
Ποιο είναι το όραμα που έχετε για το δήμο και ποιοι οι πρωταρχικοί στόχοι που θα θέσετε εφόσον εκλεγείτε;«Η κίνησή μας, η Πρωτοβουλία Πολιτών Ανω Μεσσηνίας, είναι καρπός της κοινής εμπειρίας από το παρελθόν και του κοινού οράματος για το μέλλον. Η φιλοσοφία μας βασίζεται στην ακράδαντη πίστη ότι μόνο η παρουσία και η ουσιαστική συμμετοχή της ίδιας της κοινωνίας μπορεί να εξασφαλίσει σήμερα τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο.Στις κρίσιμες στιγμές που περνάμε, κανείς δεν έχει την πολυτέλεια του θεατή. Η συμβολή του καθένα μας με τις προσωπικές ικανότητες και τα ιδιαίτερα γνωρίσματά του, προβάλλει ως αναγκαία. Η ενέργεια που παράγει κάθε άτομο χωριστά μπορεί να διοχετευτεί σε ένα φορέα κοινής δράσης, απολήγοντας σε δύναμη δημιουργίας και κοινωνικής προσφοράς. Ο στόχος μας είναι η συμμετοχή και συνεργασία όλων των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου μας ανεξαρτήτως τοπικών, κοινωνικών ή άλλων διαχωρισμών. Η φιλοδοξία μας είναι να συνδέσουμε τις διαφορετικές αντιλήψεις των δημοτών μας για να γίνει ο νέος δήμος μας τόπος δημιουργίας, ελεύθερης έκφρασης και βιώσιμης ανάπτυξης».
Ποιες θεωρείτε πως είναι οι δυνατότητες ανάπτυξης του Δήμου Οιχαλίας και σε ποιους τομείς;«Θα δώσουμε τη μάχη με σύμμαχο τις αξίες, το κοινό όραμα και τη δημιουργία και με αντίπαλο τη μιζέρια, την ανεργία, την ερήμωση του τόπου και την κακοδιαχείριση θα σχεδιάσουμε την ανάπτυξη του νέου δήμου μας, του Δήμου Οιχαλίας. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες ανάπτυξης στον δήμο μας παρ’ ότι είναι ο πλέον φτωχός στο νομό μας.Θα σας δώσω μερικά παραδείγματα, γιατί αναλυτικά θα αναφερθούν στο πρόγραμμά μας που θα ακολουθήσει. Η δημιουργία υποδομών και έργων ανάπτυξης για να προκύψουν θέσεις εργασίας που να κρατήσουν τους νέους της περιοχής στον τόπο μας, π.χ. η διαχείριση -επιτέλους- των υδάτινων πόρων που θα βοηθήσει την ορθολογική εκμετάλλευση των προϊόντων που παράγει ο τόπος μας, η προώθηση της βιολογικής γεωργίας και η βελτίωση της κτηνοτροφίας μας. Η αξιοποίηση της βιομηχανικής μας περιοχής (ΒΙΠΕ Μελιγαλά) με την προσπάθεια να απλοποιηθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και να δοθούν κίνητρα για να προσελκύσουμε νέους επιχειρηματίες που θα επενδύσουν στον τόπο μας με τη δημιουργία επιχειρήσεων που θα σεβαστούν το περιβάλλον (π.χ. ανανεώσιμες πηγές ενέργειας).Η εκμετάλλευση της δυνατότητας που μας προσφέρεται από τη διέλευση στην περιοχή μας, των δύο βασικών οδικών αξόνων, Τρίπολης- Καλαμάτας και Ιονίας οδού, για να δημιουργηθούν κατάλληλες υποδομές τουριστικής ανάπτυξης επειδή στον τόπο μας υπάρχουν αρχαιολογικοί χώροι - Αρχαία Μεσσήνη, Επικούριος Απόλλωνας, Ανδανία που πρέπει να συνδεθούν. Η αξιοποίηση της όποιας δημόσιας περιουσίας, η ανάδειξη χώρων φυσικού κάλλους, η δημιουργία υποδομών που θα διευκολύνουν όχι μόνο την εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και το όφελος που θα προκύψει από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες. Η επαναλειτουργία του τρένου για την εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και για τουριστική εκμετάλλευση γιατί διέρχεται από περιοχές φυσικού κάλλους κ.λπ. Για το σκοπό αυτό δεσμευόμαστε ότι θα αξιοποιήσουμε την εμπειρία των παλιών και τον ενθουσιασμό των νέων».
Ποια είναι τα κυρίαρχα προβλήματα σήμερα των περιοχών που συνενώνονται στον καλλικρατικό Δήμο Οιχαλίας;«Τα προβλήματα της καθημερινότητας που θα αυξηθούν επειδή ο νέος δήμος καλύπτει μεγάλη και ανομοιογενή περιοχή, ο Δήμος Οιχαλίας περιλαμβάνει τους παλιούς Δήμους Ανδανίας, Δωρίου, Είρας, Μελιγαλά και Οιχαλίας.Βασικά προβλήματα είναι η υδροδότηση ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες, η κακή πρόσβαση στις αγροτικές περιοχές, η δύσκολη επικοινωνία των πολιτών με τις πρωτεύουσες των δήμων - λόγω έλλειψης επαρκούς συγκοινωνίας και κακού οδικού δικτύου, η δύσκολη μετάβαση των παιδιών στα σχολεία τους, η μη έγκαιρη εξυπηρέτηση αυτών που έχουν χρεία ιατρικής φροντίδας, η ασφάλεια των πολιτών και της περιουσίας τους, η έλλειψη χώρων για την άθληση και την ψυχαγωγία των νέων. Επίσης σοβαρό πρόβλημα είναι και η προστασία του περιβάλλοντος».
Το σχέδιο “Καλλικράτης” δίνει τη δυνατότητα για ενιαία και ισόρροπη ανάπτυξη στους καποδιστριακούς δήμους της περιφέρειάς σας, που συνενώνονται;«Ο “Καλλικράτης” είναι ένας νέος θεσμός που γίνεται στη βάση μιας ευρύτερης προσπάθειας με κύριο στόχο την ανασυγκρότηση του κράτους. Δυστυχώς η στιγμή που έρχεται να εφαρμοστεί δεν είναι η καλύτερη. Η οικονομική κρίση και η δύσκολη διεθνής συγκυρία θα δυσκολέψουν την εφαρμογή του.Πιστεύω όμως θα είναι η αρχή μιας αφετηρίας για ένα νοικοκύρεμα στην τοπική αυτοδιοίκηση που λειτουργούσε ως τώρα σαν «διαχειριστής» των καθημερινών προβλημάτων και των μικροσυμφερόντων.Θα υπάρξουν οικονομίες κλίμακας, σωστής οργάνωσης, προγραμματισμός και σχεδιασμός για ανάπτυξη που χρειάζεται ο τόπος και ιδιαίτερα οι φτωχές και απόμακρες περιοχές για να σταθούν στα πόδια τους».

Πηγή: "Ελευθερία"

Πηγή ΜΕΡΟΠΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: ΦΙΛ. ΜΠΑΜΗΣ: “Κανένας δεν έχει την πολυτέλεια του θεατή”

*** 26-Σεπτεμβρίου -2010 :
ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ από την κ. Αλειφέρη
Αναρτήθηκε από: ΚΡΕΣΦΟΝΤΗΣ στην ενότητα
Μετά την πρώτη ανοιχτή επιστολή της κ. Αλειφέρη που δημοσιεύσαμε στο meropitopik, η υποψήφια δήμαρχος Οιχαλίας δημοσίευσε και δεύτερη επιστολή, η οποία αναφέρει τα εξής:
Αγαπητοί συνδημότες του Δήμου ΜελιγαλάΜε εκκίνηση και βάση τη δική σας εντολή, εμπιστοσύνη και συμπαράσταση καταφέραμε ως Δημοτική Αρχή να πετύχουμε πολλά για το Δήμο μας.Αναμφισβήτητη απόδειξη είναι τα μεγάλα έργα υποδομής που έγιναν. Διαρκής όμως ήταν και είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών μας για την εξυπηρέτηση του πολίτη με τη συστηματική πρόοδο στην οργάνωση του Δήμου, καθώς και οι προσπάθειες για την περιβαλλοντική θωράκιση, τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής του πολίτη αλλά και την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου με στόχο την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.Όλα αυτά τα χρόνια λειτουργήσαμε ανθρωποκεντρικά, χωρίς διακρίσεις μεταξύ των δημοτών μας, με υπευθυνότητα, με συνέπεια και με στόχο πάντοτε ως τελικό αποτέλεσμα την παραγωγή έργου παρά τις όποιες αντιξοότητες, προβλήματα και αστάθμητους παράγοντες που μπορεί να επέφεραν πρόσκαιρα προσκόμματα.
Αγαπητοί συνδημότεςΜε γνώμονα τη μέχρι τώρα κοινή πορεία μας και έχοντας συναίσθηση της ευθύνης μας για την μετάβαση στη νέα εποχή που ξεκινά με το σχέδιο «Καλλικράτης», δεν θα μπορούσα να αρνηθώ την προσφορά μου στο κοινωνικό σύνολο και τη συμμετοχή μου από θέση ευθύνης στο νέο Δήμο Οιχαλίας που δημιουργείται, δοθέντος ότι πίστευα και πιστεύω βαθιά στην αναγκαιότητα ύπαρξης αυτοδιοικητικής δομής στην Άνω Μεσσηνία.
Αγαπητοί συμπολίτες του νέου Δήμου ΟιχαλίαςΑνεξαρτήτως του ότι το σχέδιο «Καλλικράτης» δεν ικανοποιεί πλήρως τις προσδοκίες του καθενός μας ως προς τη χωροταξία και όχι μόνο, πιστεύω ότι ο νέος Δήμος Οιχαλίας που δημιουργείται μπορεί και οφείλει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο μέλλον.Πιστεύω στον τόπο μου και στις υγιείς δημιουργικές δυνάμεις του.Με ισοτιμία – αλληλεγγύη – συνοχή – συνεργασία μπορούμε να σφυρηλατήσουμε ενιαία δημοτική συνείδηση και με πολλή δουλειά να διασφαλίσουμε το μέλλον που θέλουμε ως προς τη βιωσιμότητα του νέου Δήμου και να θέσουμε τις βάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.Συνεπώς «Ενότητα για Δημιουργία» σε όλα τα επίπεδα: χωρικά – πολιτικά – αναπτυξιακά.
Αγαπητοί συμπολίτεςΣτις εκλογές του Νοεμβρίου είναι σημαντικό να εκλέξουμε με τη ψήφο μας, ένα συνδυασμό που θα μπορέσει να εγγυηθεί τη μετάβαση στη νέα εποχή.Ο νέος Δήμος Οιχαλίας χρειάζεται πρόσωπα με βαθιά γνώση των ζητημάτων που απασχολούν την περιοχή, με εμπειρία, υπευθυνότητα, όρεξη και μεράκι για προσφορά στον τόπο τους.Πρόθεσή μας είναι ο συνδυασμός μας "Ενότητα για Δημιουργία" να αποτελέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση. Μια πρόταση που θέλει τον πολίτη ενεργό μέλος, συμμέτοχο και συνεργάτη στη λήψη πρωτοβουλιών και αποφάσεων.Κινούμενοι σε αυτήν την κατεύθυνση και λαμβάνοντας υπόψη τις αυξημένες αρμοδιότητες του νέου θεσμού και ανταποκρινόμενοι παράλληλα στην απαίτηση της κοινωνίας για πολύπλευρη εκπροσώπηση
ΚΑΛΟΥΜΕ1. Τους πολίτες με θετική σκέψη και παρουσία να επιλέξουν τη δράση και τη συμμετοχή τους, στην συνδιαμόρφωση των στόχων και επιδιώξεων του συνδυασμού μας.2. Τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες των συνενούμενων δήμων που η παρουσία και η προσφορά τους είναι ήδη καταγεγραμμένη να συμμετέχουν και να είναι παρόντες στη νέα αυτοδιοίκηση.3. Τις πολιτικές – κοινωνικές – παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας να στηρίξουν τον συνδυασμό "Ενότητα για Δημιουργία" που διαμορφώνεται.Στη νέα αυτή πορεία σας θέλουμε όλους δίπλα μας δηλώνοντάς σας ότι μοναδικός στόχος αλλά και κίνητρο της υποψηφιότητάς μας είναι να υπηρετήσουμε το συμφέρον του τόπου μας.
Η υποψήφια Δήμαρχος Δήμου Οιχαλίας
Ελένη Αλειφέρη - Καραθανάση .-

*** Ο Aριστείδης Σταθόπουλος υποψήφιος με τον Δράκο
Αναρτήθηκε από: ΚΡΕΣΦΟΝΤΗΣ

στην ενότητα
Στο στίβο της πολιτικής αποφάσισε να εισέλθει - όπως φαίνεται- ο Αριστείδης Σταθόπουλος. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας "Ελευθερία", ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ και αντιπρόεδρος της ΕΠΟ θα είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο του υποψήφιου περιφερειάρχη Δημήτρη Δράκου.Πηγή ΜΕΡΟΠΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Ο Aριστείδης Σταθόπουλος υποψήφιος με τον Δράκο

Πηγή ΜΕΡΟΠΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ από την κ. Αλειφέρη

***

*** Ένα βίντεο απο μιά παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ :


*** ΑΝΕΚΔΟΤΟ :

Πελάτης :- Αυτή ηφωτογραφία , με κάνει μεγαλύτερο , από ότι είμαι .-

Φωτογράφος : - Δεν πειράζι .- Έτσι θα αποφύγεται να βγάλεται μιάν άλλη αργότερα .-

*** ΑΛΗΘΕΙΕΣ !... ΤΟ ¨ΑΝ ¨του ΚΙΠΛΙΝΓΚ , παρωδία από τον Κώστα Βάρναλη : Αν μπορείς την παραλαβή να κάνεις , όταν οι άλλοι

σου κάνουνε το γνωστικό κι όλοι σε λένε φταίχτη ,

αν δεν πιστεύεις όλα τα δικά σου , τίποτα των άλλων ,

κι αν το κακό που πας να κάνεις , δεν το αναβάλλεις ,

κι αν όσα ψέματα σου λεν , με πιότερα απανταίνεις ,

κι αν να μισείς εφραίνεσαι κι όσους δεν σε μισούνε

κι αν πάντα τον πολύξερο και τον καλόνε κάνεις .-

΄Αν περπατάς με την κοιλιά κι ονείρατα δεν κάνεις

κι αν να στοχάζεσαι μπορείς μονάχα το ιντερέσο ,

τον νικημένο αν παρατάς και πάντα διπλαρώνεις

το νικητή , μα και τους δυό ξετσίπωτα προδίνεις ,

αν ο,τι γράφεις κι ότ,τι λες , το ξαναλέν΄κι οι άλλοι

γι΄αληθινό-να παγιδεύουν τον κουτό κοσμάκη,

αν λόγια κ΄έργα σου καπνόν ο δυνατός αέρας

τα διαβολο σκορπά και συ ξαναμολάς και νούργιον .-

Άν όσα κέρδισες μπορείς να τα πληθαίνεις πάντα

και την πατρίδα σου κορώνα γράμματα να παίζεις ,

κι αν να πληρώνεις την πεντάρα που χρωστάς αρνιέσαι

και μόνο να πληρώνεσαι σωστό και δίκιο το έχεις ,

αν η καρδιά , τα νεύρα σου κι ονους σος εν αματίαις

γεράσανε κι όμως εσύ τα στύβεις ν΄αποδίδουν ,

αν στέκεις πάντα δίβουλος και πάντα σου σκυμμένος

κι αν όταν φωνάζουν οι άλλοι " εμπρός" ! εσύ φωνάζεις"πίσω" !

Άν στην πλεμπάγια να μιλάει αρνιέται η βαρετή σου

κι όταν ζυγώνεις δυνατούς , στα δύο λυγάς τη μέση

κι αν μήτε φίλους μήτε εχθρούς ποτέ σου λογαριάζεις

και κάνεις πως τους αγαπάς , αλλά ποτέ κανέναν ,

αν δεν αφήνεις ευκαιρία κάπου να κακοβαίνεις

και μόνο , αν κάνεις το κακό , η ψυχή σου γαληνεύει ,

δικιά σου θα ΄ναι τουτ΄η Γης μ΄ όλα τα κάλλη που ΄χει

κ΄ έξοχος θα΄σαι Κύριος , αλλ΄Άνθρωπος δε θα ΄σαι .-

***

~** ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ :


ΩΡΑ ΑΡΦΑΡΩΝ –ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ …ΤΩΡΑ!

** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2010/09/2010.html , Παρασκευή , 24 Σεπτεμβρίου 2010 Αυτοί που μας γράφουν ... διαλέγουμε ... και τα γράφουμε 2010 { αναγνώστες (83) }.-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2010/09/25092010.html , Σάββατο , 25 Σεπτεμβρίου 2010 Ειδήσεις - Αθλητικά - Παράξενα - και πολλά άλλα Σα , 25/09/2010
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2010/09/25092010.html , Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2010 Απ΄ όσα ακούμε ....μας λένε ...και τα λέμε Σα , 25/09/2010 … ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ .—
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2010/09/2010.html , Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2010 ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ της καθημερνότητας Σεπτέμβριος 2010 .-
~** http://snsarfara.blogspot.com/2010/09/26092010.html , Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2010Τα Νέα μας σήμερα.. .. Γράφοντας ...Αντιγράφοντας Κυ 26/09/2010 Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2010
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2010/09/2010_27.html , Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2010 ΝΤΑΜΑΝΧΟΥΡ - ΙΤΑΛΙΑΣ 2010
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2010/09/28-09-2010.html ,(54), Τρίτη , 28 Σεπτεμβρίου 2010 Ψάχνω ,,, Βρίσκω ...Διαλέγω ....Γράφω...Αντιγράφω... κ. π.α. 28-09-2010
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2010/09/28092010.html , Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010 Άλλα λόγια να αγαπιώμαστε ... Τρίτη 28/09/2010
~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2010/09/29092010.html , Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010 Αλήθεια στη σκέψη ...αλήθεια στα λόγια ...αλήθεια στις πράξεις ...σήμερα 29/09/2010
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2010/09/30092010.html , Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010 Επικοινωνία ...Ειδήσεις ...Αθλητικά κ.π.α...30/09/2010 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2010/09/2010.html , Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010 Υγεία για όλους μας ...Οκτώβριος 2010 .-

~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2010/10/01-10-2010.html , Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου 2010 Ψάχνω ....Βρίσκω ...Επιλέγω ... Γράφω ...Μας γράφουν ... Ειδήσεις κ.α. Παρασκευή 01-10 -2010

*** Μεσσηνιακές Αγγελίες .. http://www.aggeliopolis.gr/
Δωρεάν καταχώρηση online αγγελιών με φωτογραφίες. Βάλε & τη δική σου!
Διευθύνσεις Γιατρών .... http://www.vrisko.gr/
Βρες αυτό που ψάχνεις χωρίς κόπο. Όλοι οι γιατροί σε ένα site!
Διαμερίσματα Αγ. Πελαγία ............. http://www.irini-hotel-apartments.gr/
Ιδανικά για οικογένειες 30μ απο την θάλασσα
Διακοπές στη Μάνη ..... http://www.exploremani.gr/
αναζητήσετε καταλύματα στην περιοχή

****
1. ~** ΔΗΜΟΣ ΑΡΦΑΡΩΝ
1. Αστέρας Αρφαρών - Βικιπαίδεια
2. Links on "Arfara" Facebook
3. ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ: Στα ΑΡΦΑΡΑ Μεσσηνίας παρέα ...
4. Τελικά μόνη αλλαγή τα Αρφαρά στην Καλαμάτα για τον Καλλικράτη στην ...
5. Εικόνα 034 οικία στο ΑΡΦΑΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2010 - Ποιητική γωνιά
6. Εκδόσεις - Εκδοτικές εταιρίες Αρφαρά Μεσσηνίας Πληροφορίες για ...
7. www.Vres.gr - ΑΡΦΑΡΑ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - ΧΑΡΤΗΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
8. Arfara-Messinias
9. Arfara-Messinias 2
10. Arfara-Messinias 1 - FOTOS: ΑΡΦΑΡΑ,Ξένα αλλά χρήσιμα *
11. “ΠΕΡΙ ΟΡΕΞΕΩΣ” ΣΤΟ ΠΗΔΗΜΑ ΣΤΑ ΑΡΦΑΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ. ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ ...
YouTube - Εικόνα 034.mpg arfara kalamata messinias 2010
1. MOV02610.MPG ΑΡΦΑΡΑ -ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2010 Video
2. STAMOS -ARFARA -GREECE: ΑΡΦΑΡΑ -ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ -ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ **
3. Μετακομίσεις - Μεταφορικές εταιρίες Αρφαρά Μεσσηνίας ...
4. Εφημερίδα της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας - Άνω Αρφαρά
5. Αρφαρά Ν. Μεσσηνίας 1 - Κ&Μ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΠΕ
6. Messinia Web :: Kalamata - Περιοδεία Δημάρχου στη Θουρία, τον Αρι ...
7. Τάσεις αγοράς για την περιοχή ΜΕΣΣΗΝΙΑ Αρφαρά, μονοκατοικία 60 τ.μ
8. Αρφαρά Μεσσηνίας 3/ Ιουλίου - panigiria.gr
9. Αρφαρών - Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Περιφεριακής Ανάπτυξης ...
10. Ano Arfara Map Greece Google Satellite Maps
11. Kalamata Blogs » Kopanakinews's Weblog » “ΠΕΡΙ ΟΡΕΞΕΩΣ” ΣΤΟ ΠΗΔΗΜΑ ...
12. “ΠΕΡΙ ΟΡΕΞΕΩΣ” ΣΤΟ ΠΗΔΗΜΑ ΣΤΑ ΑΡΦΑΡΑ ΓΙΑ ΠΟΛΥ …ΚΑΛΟΦΑΓΑΔΕΣ ...
13. ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ: Στα Αρφαρά, παρέα με τη Θώδη
14. Διαδρομή 3
15. Gaia Messinia
16. Πωλήσεις ακινήτων Μεσσηνίας Hellas Houses CONSTRUCTION & REAL ...
17. Νεκρός σε τροχαίο στη Μεσσηνία - Nekros se troxaio sti Messinia
18. ARFARA VILLAGE Facebook
19. Diorismos.gr - 1 θέση ΔΕ Υδραυλικού ΔΗΜΟΣ ΑΡΦΑΡΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
20. Arfara Messinias orang-biasa.co.cc
21. ΔΗΜΟΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - Νομός ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - Δήμος ΑΡΦΑΡΩΝ - ΑΡΦΑΡΑ ...

****

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου