ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ 28/04/2010 και τα άλλα * *

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ 28/04/2010 και τα άλλα :

*** Κούρσα αγωνίας για την πρώτη δόση
Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010,



Τετέλεσθαι!

Οριστικά και αμετάκλητα η χώρα χρεωκόπησε, μόνο που ο σημερινός «Χαρίλαος Τρικούπης» δεν έχει βγει δημοσίως να το ανακοινώσει.

Είναι απλό όσο και τραγικό για τη χώρα. Με κόστος δανεισμού πάνω από το 10% η Ελλάδα, αλλά και οποιοδήποτε άλλο κράτος του κόσμου, δεν μπορεί να βγει στις αγορές να δανειστεί, και απλώς περιμένει εναγωνίως την ξένη βοήθεια για να σώσει ό,τι μπορεί να σωθεί.

Και -φυσικά- με το «αζημίωτο» των σκληρών δημοσιονομικών μέτρων, που θα αγγίξουν, ως είθισται, μόνο τους αδύναμους.

Επί της ουσίας, η χρεοκοπημένη Ελλάδα κινείται στον άξονα Σκύλλας (κερδοκόποι, spread) - Χάρυβδης (ΔΝΤ, μηχανισμός στήριξης), έχοντας απολέσει προ πολλού την εθνική της κυριαρχία και αναμένοντας τις αποφάσεις της γερμανικής καγκελαρίας, ωσάν η Ελλάδα να κυβερνάται από το Βερολίνο και όχι από το Μαξίμου.

Επιτόκιο πολύ πάνω από το 10%

Η έκρηξη στο κόστος κρατικού δανεισμού είναι το «απαύγασμα» των πιέσεων κατά της Ελλάδας.
Είτε εξαιτίας της υποβάθμισης της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο S&P, είτε εξαιτίας της κωλυσιεργίας των Γερμανών να ενεργοποιήσουν -εν τέλει- τον μηχανισμό στήριξης, τα ελληνικά ομόλογα γίνονται βορά στον βωμό της διεθνούς κερδοσκοπίας.

Τα πράγματα είναι και εδώ απλά. Έχουμε και λέμε. Στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2009, λίγο πριν τις εθνικές εκλογές, το spread, δηλαδή το κόστος κρατικού δανεισμού, ήταν μόλις στις… 140 μονάδες βάσης -σε ένα επίπεδο απολύτως λογικό, έστω κι αν ακόμη και τότε η ελληνική οικονομία βάδιζε με μαθηματική ακρίβεια στο χείλος του γκρεμού

Επτά μόλις μήνες μετά, το ελληνικό μονοετές ομόλογο είναι ένα σκουπιδόχαρτο, καθώς έχει ξεπεράσει τις 1.000 μονάδες βάσης, που με λίγα λόγια είναι το υψηλότερο επίπεδο με το οποίο ένα κράτος της ευρωζώνης έχει ποτέ κληθεί να δανειστεί από τις διεθνείς αγορές.

Το βλέμμα στο Βερολίνο

Οι κερδοσκόποι επιτίθενται μαζικά στην ελληνική οικονομία, βασιζόμενοι στην πολλαπλή αδυναμία άμυνας. Αδυναμία της Ελλάδας, ως αυτόνομου κράτους, να διασωθεί με ίδια μέσα, αδυναμία της Ευρώπης να λειτουργήσει με γνώμονα την περίφημη αλληλεγγύη των κρατών της, αδυναμία του περίφημου «μηχανισμού στήριξης» να λειτουργήσει.

Με βάση αυτή την λογική, όλοι κοιτούν πλέον προς το Βερολίνο. Η απόφαση της γερμανικής καγκελαρίας είναι αυτή που θα κρίνει το ελληνικό μέλλον. Στη γερμανική πρωτεύουσα συναντώνται οι κεφαλές της τρόικας του μηχανισμού στήριξης: η Άγκελα Μέρκελ (ΕΕ), ο Ζαν Κλοντ Τρισέ (ΕΚΤ) και ο Ντομινίκ Στρος Καν (ΔΝΤ).

Οι δύο τελευταίοι καλούνται (υποτίθεται) να πείσουν την άκαμπτη Γερμανίδα να ενεργοποιήσει τον μηχανισμό. Με το αζημίωτο, βεβαίως, από την πλευρά της Ελλάδας. Και αυτό, διότι ούτε το επιτόκιο με το οποίο θα δανείσουν οι Γερμανοί, οι Γάλλοι και οι λοιποί Ευρωπαίοι θα είναι μικρό (κινείται στο 5%, που θεωρείται υψηλό για δανεισμό κράτους από κράτος), ούτε τα μέτρα που θα ζητηθούν (τα επιπλέον) θα είναι «ασπιρίνες» για τον πονοκέφαλο των Ελλήνων πολιτών.

Η καγκελάριος Μέρκελ μετά τη συνάντηση που θα έχει με τον πρόεδρο του ΔΝΤ και τον επικεφαλής της ΕΚΤ θα κάνει δηλώσεις σχετικά με το ελληνικό ζήτημα,και αίτημα, για το μηχανισμό στήριξης.

Πότε και πώς κλειδώνει ο μηχανισμός

Στις 2 Μαΐου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση για την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα. Θα ακολουθήσει η Σύνοδος Κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ευρωζώνης, που συγκάλεσε ο πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν βαν Ρομπέι, στις 10 Μαΐου για την έγκριση του σχεδίου.

Νωρίτερα οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συζητήσουν το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων στις 4 Μαΐου, το ελληνικό Κοινοβούλιο θα συζητήσει το θέμα στις 6 ή τις 7 Μαΐου, και στις 10 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη των ηγετών των χωρών μελών της ΕΕ.

Όλα αυτά, με έγγραφο της γερμανικής κυβέρνησης, που δόθηκε στα μέλη της γερμανικής Βουλής με πληροφορίες για το χρονοδιάγραμμα της βοήθειας προς την Ελλάδα.

ΔΝΤ: Επιπλέον δάνειο!

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σχεδιάζει να διαθέσει επιπλέον 10 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα, ανεβάζοντας σε 25 δισεκατομμύρια ευρώ το σύνολο της βοήθειάς του προς τη χώρα μας. Αυτό γράφει η έγκυρη σε οικονομικά ζητήματα βρετανική εφημερίδα Financial Times.

«Η συνολική βοήθεια του ΔΝΤ θα ανέλθει σε 25 δισεκατομμύρια ευρώ» γράφει η βρετανική εφημερίδα, επικαλούμενη τραπεζίτες και αξιωματούχους στην Ουάσινγκτον

«Η αύξηση κατά 10 δισεκατομμύρια ευρώ της βοήθειας του ΔΝΤ θα δοθεί με τη μορφή δανείου σε διάστημα τριών ετών» προσθέτει το συγκεκριμένο άρθρο.

Εκπρόσωπος του ΔΝΤ, πάντως, αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.




Στρος Καν: "«Οι Έλληνες πρέπει να καταπιούν ένα δυσάρεστο φάρμακο"

Ο Στρος Καν μιλά για αφόρητη κατάσταση


Αν δεν δοθεί βοήθεια προς την Ελλάδα, η κατάσταση που θα αντιμετωπίσει η χώρα θα είναι «αφόρητη».

Με αυτά τα λόγια ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν, προειδοποιεί, σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα La Tribune, για την αναγκαιότητα της οικονομικής ενίσχυσης της Ελλάδας.

«Οι Έλληνες πρέπει να καταπιούν ένα δυσάρεστο φάρμακο και να αποδεχθούν τη βοήθεια από το εξωτερικό, εάν θέλουν να ξεπεράσουν την κρίση με το χρέος τους» τονίζει ο Στρος Καν.

«Οι Έλληνες πρέπει να αντιληφθούν ότι η εξισορρόπηση των δημοσιονομικών προβλημάτων τους, μετά από πολλά χρόνια απρόσεκτων κινήσεων, θα είναι επώδυνη και δύσκολη. Αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση για να βγουν από αυτή την κατάσταση» ανέφερε ο διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Έρχεται επαναδιαπραγμάτευση του χρέους;

Η κυβέρνηση, σε όλους τους τόνους, αρνείται ότι επίκειται επαναδιαπραγμάτευση του δημοσίου χρέους. Αυτό όμως ουδείς στις διεθνείς αγορές, αλλά και στο ελληνικό χρηματιστήριο, το «δένει κόμπο».

Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο η ελληνική αγορά όσο και τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την κίνηση των γενικών δεικτών, επί της ουσίας προεξοφλούν επαναδιαπραγμάτευση του χρέους της Ελλάδας.

Ειδικά οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές (Λονδίνο - Παρίσι - Φραγκφούρτη) υποχωρούν σε χαμηλά πέντε εβδομάδων, καθώς οι υποβαθμίσεις του πορτογαλικού και του ελληνικού χρέους εντείνουν τη διεθνή ανησυχία.



Το ελληνικό ΧΑΑ

Το χρηματιστήριο κρατά λόγω short selling.

Η επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την απαγόρευση του short selling μετοχών για τους επόμενους δύο μήνες, λόγω των συνθηκών που επικρατούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

«Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, αφού έλαβε υπόψη τις έκτακτες συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική αγορά, αποφάσισε την απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων μετοχών εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών (short selling)» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η απαγόρευση αυτή τίθεται σε ισχύ από σήμερα, 28 Απριλίου 2010, και θα ισχύει μέχρι την 28η Ιουνίου 2010» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Με βάση αυτή την απόφαση, υποχωρεί μεν αλλά διατηρείται ο γενικός δείκτης σε ένα σχετικά καλό επίπεδο, ειδικά για τις τραπεζικές μετοχές, που είναι η αιχμή του δόρατος για το ελληνικό ΧΑΑ.




**Νέα εισαγγελική έρευνα για το Αιολικό Πάρκο Ρόδου
Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010,

Την παρέμβαση της επικεφαλής εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένης Ράικου, προκάλεσαν οι αποκαλύψεις των τηλεοπτικών εκπομπών «Ζούγκλα» και «Κίτρινος Τύπος» και της εφημερίδας «VETO» για το σκάνδαλο που αφορά το Αιολικό Πάρκο της Ρόδου.

Στο σκάνδαλο εμπλέκεται, μεταξύ άλλων, και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Κώστας Θέος, ο οποίος ήταν ο πρόεδρος της 15μελους επιτροπής του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, που ενέκρινε τον φάκελο της «Αιολικό Πάρκο Α.Ε.».

Με έγγραφό της προς τον τηλεοπτικό σταθμό «ALTER» ζητά τα σχετικά αποσπάσματα των εκπομπών της 15ης και 22ας Απριλίου.



~** http:// www.atadhe.net ,

*** ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ 28/04/2010 :
Στα Πλέυ οφ του ελληνικού πρωταθλήματοσ ποδοσφαίρου :
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 0-0 (0-0).-
& ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 2-0(1-0).-τα γκόλ Τζόνσον 40΄& 92΄ έχασε και πέναλτυ ο Νέτο .- ,

Για την Seper Leagua για τα ημιτελικα β΄ αγώνας
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΙΝΤΕΡ 1-0 ( 0-0)ημίχρονο .-
Στο πρώτο αγώνα η ΙΝΤΕΡ είχε κερδίσει με το σκόρ 3-1 .-

Στα τελικά ΙΝΤΕΡ ΙΤΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΜΠΑΓΕΡΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ... !!!!!!!!!!!!

~** Στο Μπάσκετ :
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΤΟΔΟΥ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 60-80 (35-36).-

**
ΜΑΡΟΥΣΙ - ΑΡΗΣ 84-76 .-
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΤΡΙΚΑΛΑ 96-76 .-
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ - 0ΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 91 -94 .-
ΑΕΚ - ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ 64-63 .-
ΠΑΟΚ -ΣΓ ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΣΑΣ 93-65 .-
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΚΑΒΑΛΑ 69-67 .-



~** Παναθηναϊκός: Προτάθηκε ο Αμαντίνο Μαντσίνι
Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010,

Το κενό που θα αφήσει η αποχώρηση του Δημήτρη Σαλπιγγίδη θέλει να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι», μετά τους Γκοβού και Σκόκο, έχουν εστιάσει την προσοχή τους και στην περίπτωση του Αμαντίνο Μαντσίνι της Ίντερ.

Ο Βραζιλιάνος αγωνίζεται δανεικός στη Μίλαν και το καλοκαίρι αναμένεται να ψάξει νέα ποδοσφαιρική στέγη. Πέρυσι, ο Ολυμπιακός είχε κινηθεί, για να τον αποκτήσει με τη μορφή δανεισμού, όμως ο ίδιος δήλωσε πως δεν επιθυμεί να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Φέτος, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά για τον Μαντσίνι, αφού, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα αποχωρήσει και από τις δύο ομάδες του Μιλάνο. Έτσι, ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να τον πείσει για τις προοπτικές στην Ελλάδα.

Εν τω μεταξύ, η συνάντηση ανάμεσα στους Βαρδινογιάννη, Πατέρα, Βγενόπουλου και Γιαννακόπουλου μετατέθηκε για την επόμενη εβδομάδα, μετά δηλαδή τη φιέστα για την κατάκτηση του νταμπλ.-

~** http://liveTV.ru ,




*** Strauss-Kahn: Στα 100-120 δισ. ευρώ το πακέτο στήριξης της Ελλάδας
Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010,

Το πακέτο στήριξης της Ελλάδας από την ευρωζώνη και το ΔΝΤ θα φτάσει τα 100 με 120 δισ. ευρώ για περίοδο τριών ετών, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Dominique Strauss-Kahn, δήλωσε βουλευτής των αντιπολιτευόμενων Πρασίνων στη Γερμανία.

Εν τω μεταξύ, τόσο ο κ. Kahn όσο και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Jean-Claude Trichet, εξέφρασαν την εκτίμηση ότι «είναι απόλυτη ανάγκη να αποφασίσει η Γερμανία γρήγορα για μία βοήθεια προς την Ελλάδα, καθώς διακυβεύονται πολλά».

Σύμφωνα, εξάλλου, με δηλώσεις του , αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων Jurgen Tritin, «οι Γερμανοί βουλευτές ενημερώθηκαν ότι η Ελλάδα θα πρέπει να τεθεί εκτός αγοράς εκ των πραγμάτων για τρία χρόνια»,

«Το πακέτο θα δοθεί σε περίοδο τριών ετών», σημείωσε ο Tritin και προσέθεσε: «Η Ελλάδα θα πρέπει ντε φάκτο να απομακρυνθεί από τις χρηματαγορές για τρία χρόνια».

Τις λεπτομέρειες αυτές του σχεδίου επιβεβαίωσε και στέλεχος των αντιπολιτευόμενων Σοσιαλδημοκρατών.

Ο Thomas Operman, ένας από τους κοινοβουλευτικούς ηγέτες των Σοσιαλδημοκρατών, δήλωσε ότι το ΔΝΤ αναφέρθηκε σε έναν αριθμό 120 δισ. δολαρίων για περίοδο τριών ετών. Επίσης διευκρίνισε ότι τα μέλη της ευρωζώνης θα είναι δευτερεύοντες πιστωτές, σύμφωνα με το σχέδιο βοήθειας.

«Έτσι γίνεται σαφές ότι η ανάμειξη της Γερμανίας στην ελληνική διάσωση δεν θα ανέρχεται σε λιγότερο από 25 δισ. ευρώ», σημείωσε ο Operman, προσθέτοντας ότι δεν θα υπάρξει αυτόματη έγκριση της βοήθειας από την Βundestag, τη γερμανική κάτω Bουλή.

Παράλληλα ο Robert Bartle, εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών της καγκελαρίου, Angela Merkel, για τη δημοσιονομική πολιτική, δήλωσε ότι «το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) απέρριψαν το αίτημα ορισμένων Γερμανών βουλευτών να περιληφθούν οι τράπεζες σε ένα πακέτο διάσωσης της Ελλάδας».

Ο Bartle έκανε τη δήλωση αυτή έπειτα από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον διοικητή της ΕΚΤ, Jean-Claude Trichet, και τον γενικό διευθυντή του ΔΝΤ, Dominique Strauss-Kahn.-


**

«Σταματήστε τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας»

Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010,

Την πιθανότητα μετάδοσης της ελληνικής κρίσης στην Πορτογαλία σήμερα, την επομένη δηλαδή της υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας αυτής, απέκλεισε ο Γάλλος υπουργός Προϋπολογισμού, Φρανσουά Μπαρουάν, κρίνοντας ότι αυτό αποτελεί «ένα πολιτικό σενάριο επιστημονικής φαντασίας».

«Θα πρέπει να σταματήσουμε με αυτά τα πολιτικά σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Η ανειλικρίνεια -θα μπορούσαμε να το αποκαλέσουμε και ψέμα- της ελληνικής κυβέρνησης ήταν που προκάλεσε τόσο την επιτάχυνση της ελληνικής κρίσης. Η Πορτογαλία έχει ένα χρέος σημαντικού επιπέδου, αυτό είναι αλήθεια, αλλά οι Πορτογάλοι δεν είπαν ψέματα, είναι ειλικρινείς» σημείωσε.

«Υπάρχει μια δοκιμασία, μια κερδοσκοπία από την πλευρά των αγορών και ακολουθούμε μια λογική αλληλεγγύης, υπεράσπισης του νομίσματός μας» προσέθεσε. Ο Οίκος Standard and Poor's υποβάθμισε χθες την πιστοληπτική ικανότητα της Πορτογαλίας.

Ο Μπαρουάν σημείωσε επίσης ότι η σύνοδος κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ζώνης του ευρώ, η οποία ανακοινώθηκε σήμερα από τον πρόεδρο της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, και θα γίνει «γύρω στις 10 Μαΐου», δεν πραγματοποιείται με μεγάλη καθυστέρηση. Η σύνοδος κορυφής θα δώσει το «πράσινο φως» στην ενεργοποίηση του μηχανισμού βοήθειας της Ελλάδας, που συνίσταται σε δάνεια 30 δισεκατομμυρίων ευρώ από τις χώρες της Ευρωζώνης για το 2010 και 15 δισεκατομμυρίων ευρώ από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).-








***

Η «Δράση» κατά του ΠΑΜΕ
Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010,

Με ανακοίνωσή του το νεοφιλελεύθερου προσανατολισμού κόμμα «Δράση» κατηγορεί το ΠΑΜΕ, ότι διαπράττει παρανομίες κάνοντας μάλιστα λόγο για… «δικτατορία του προλεταριάτου».
Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Τις τελευταίες μέρες το ΠΑΜΕ, οργάνωση ελεγχόμενη από το ΚΚΕ, χωρίς καμία συνδικαλιστική νομιμοποίηση, προβαίνει σε πράξεις προδήλως έκνομες, με μεγάλες οικονομικές επιπτώσεις. Συγκεκριμένα, με καταλήψεις λιμανιών, απαγόρευση απόπλου και κατάπλου πλοίων, καταλήψεις ξενοδοχείων, το ΠΑΜΕ επιδιώκει να δοθεί η εντύπωση προς τον υπόλοιπο κόσμο ότι στην Ελλάδα έχει καταλυθεί η έννομη τάξη, οι τουρίστες είναι ανεπιθύμητοι, το κράτος δεν λειτουργεί.

Προφανώς η οργάνωση θεωρεί ότι αν αποτραπεί η κατάρρευση της χώρας, θα χαθεί μια ευκαιρία να επιβάλουν διά της βίας τη λεγόμενη «δικτατορία του προλεταριάτου».

Η Δράση θεωρεί ότι αυτές τις δύσκολες και ιστορικές στιγμές για τον τόπο, κάθε ελεύθερος και δημοκρατικά σκεπτόμενος πολίτης οφείλει να καταδικάζει οποιονδήποτε ταυτίζει τα συμφέροντά του με την αποτυχία διάσωσης της χώρας. Πολλώ δε μάλλον εάν σκοπός του είναι και η επιβολή καθεστώτος φαιού, κόκκινου, ή οποιουδήποτε χρώματος φασισμού. Επίσης εκφράζει τη βαθιά απορία της για την αδράνεια της αστυνομίας στην οργανωμένη και συνεχή δολιοφθορά αγαθών και υπηρεσιών από την οργάνωση ΠΑΜΕ», καταλήγει η ανακοίνωση.-





**** Α. Βγενόπουλος: Τα μέτρα της κυβέρνησης δεν έχουν πείσει κανέναν
Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010,

Κριτική κατά της κυβέρνησης με επίκεντρο το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης άσκησε από τα Χανιά ο πρόεδρος της MIG, Ανδρέας Βγενόπουλος.

Όπως είπε, «αυτή την στιγμή προς το παρόν υπάρχει ένα πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης, το όποιο δεν έχει πείσει απολύτως κανένα, δεν έχει πείσει εμάς, δεν έχει πείσει τον ελληνικό λαό, δεν έχει πείσει τις διεθνείς αγορές», προσθέτοντας ότι «περιμένουμε να δούμε ποιο θα είναι το καινούργιο πρόγραμμα που θα βγει, για να δούμε τι προοπτικές επιβίωσης και ανάπτυξης έχει η χώρα».

«Σε οτιδήποτε συζητείται, δεν υπάρχει πουθενά σαν προτεραιότητα στην ατζέντα, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και η ανάπτυξη της χώρας μέσα από την επιχειρηματική δραστηριότητα», συνέχισε στους ίδιους υψηλούς τόνους ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

Για το λόγο αυτό και εξέφρασε παράπονα για τον τρόπο αντιμετώπισης των επιχειρήσεων από την πολιτεία, κάνοντας λόγο για «επίθεση που γίνεται εναντίον της επιχειρηματικότητας».

Ο πρόεδρος της MIG επανέφερε, τέλος, την πρότασή του να εφαρμοσθεί το πόθεν έσχες για τους βουλευτές, ενώ ζήτησε να δοθούν τα στοιχεία που είχε ζητήσει προεκλογικά ο πρωθυπουργός για το «πού πήγαν τα λεφτά».-




****Οι νέοι δήμοι με βάση τον «Καλλικράτη»
Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010,

Δείτε στη zougla.gr τον κατάλογο με τους 333 έως 343 νέους δήμους, που προβλέπει το σχέδιο «Καλλικράτης», όπως παρουσιάστηκε την Τετάρτη από τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση.

Ο «Καλλικράτης» προβλέπει την κατάργηση των 57 νομαρχιών και την αντικατάστασή τους από 13 περιφέρειες.

Μειώνεται, παράλληλα, στο μισό ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι τώρα φτάνουν τους 16.150, ενώ τα 60.000 μέλη των διοικήσεων των δημοτικών επιχειρήσεων περιορίζονται σε 20.000.

Όσο για τη θητεία των δημάρχων και των περιφερειαρχών γίνεται 5ετης.




**Ένοχος για παιδεραστία ιερέας στη Βραζιλία
Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010,

Ένοχος στην κατηγορία ότι παρενόχλησε σεξουαλικά οκτώ παιδιά της τοπικής εκκλησιαστικής χορωδίας κρίθηκε από την Εισαγγελία του Σάο Πάολο στη Βραζιλία, ο 74χρονος ιερέας Χοσέ Αφόνσο Ντε.

Ο ίδιος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, ωστόσο η επισκοπή του τον έθεσε άμεσα σε διαθεσιμότητα.

Η επίτροπος Γκρασιέλα ντε Λούρδη Αμπρόσιο, που άκουσε τις μαρτυρίες των θυμάτων πριν από δύο εβδομάδες, είχε δηλώσει τότε ότι «χωρίς αμφιβολία» τα παιδιά είχαν «παρενοχληθεί σεξουαλικά» από τον ιερέα.

Τα θύματα κατέθεσαν ότι ο ιερέας τους είχε καλέσει στο σπίτι του, που βρίσκεται στα προάστια της Φράνκα, για να μελετήσουν την Αγία Γραφή και να πιουν τσάι. Αλλά όταν έφτασαν εκεί, ο Χοσέ Αφόνσο Ντε τους ανάγκασε να φιληθούν στο στόμα και να τον αφήσουν να αγγίξει τα γεννητικά τους όργανα.



**Συνάντηση της υπουργού Υγείας με τους νοσηλευτές
Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010,

Αύριο Πέμπτη στις 12.00 το μεσημέρι πρόκειται να πραγματοποιηθεί το ραντεβού που έκλεισαν, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού.

Οι νοσηλευτές θα θέσουν στην υπουργό τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με την ελπίδα να βρεθεί η χρυσή τομή.-




**«Βροχή» οι ποινές στους παρανομούντες εφοριακούς
Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010,

Δεν σταματούν να τιμωρούνται οι επίορκοι εφοριακοί, το τελευταίο διάστημα, στα ποινικά δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για εκείνους οι οποίοι εμπλέκονται στο μεγάλο σκάνδαλο με την παράνομη επιστροφή ΦΠΑ ύψους σχεδόν 60 εκατ. ευρώ από ιδιοκτήτες εταιριών «μαϊμού» οι οποίες παρουσίαζαν εικονικές εξαγωγές.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης με απόφασή του καταδίκασε σε πολυετείς ποινές κάθειρξης τρεις επίορκους υπαλλήλους της Φορολογίας Ανωνύμων Εταιριών (ΦΑΕ) Θεσσαλονίκης, καθώς κι έναν ελεγκτή του υπουργείου Οικονομικών, για μία από τις δεκάδες υποθέσεις του σκανδάλου.

Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορούσε τη ΦΑΕ Θεσσαλονίκης και η προξενηθείσα ζημιά σε βάρος του Δημοσίου αγγίζει τις 800 χιλιάδες ευρώ.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου κάθισαν η προϊστάμενη ΦΠΑ της ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, η οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 15 χρόνων, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Οι δύο υπάλληλοι του γραφείου ΦΠΑ της συγκεκριμένης εφορίας καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης επτά ετών, με την έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Εξάλλου, για την ίδια υπόθεση, το ίδιο δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης επτά ετών σε ελεγκτή του υπουργείου Οικονομικών.

Ακόμη, σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών καταδικάστηκε πολίτης - ιδιοκτήτης εταιρίας, ο οποίος κατηγορούνταν ότι εισέπραξε παράνομα ΦΠΑ από παράνομες εξαγωγές.
Το δικαστήριο έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση.

Υπενθυμίζεται πως μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο, καταδικάστηκε για πρώτη φορά από δικαστήριο ο εκ των πρωταγωνιστών του σκανδάλου Νίκος Κασσιμάτης.

Ο 57χρονος λογιστής, συνελήφθη πέρσι το καλοκαίρι μετά από χρόνια αναζητήσεων και κατηγορείται για αρκετές υποθέσεις του ίδιου σκανδάλου.

Κρίθηκε ένοχος για μία υπόθεση παράνομης επιστροφής ΦΠΑ που αφορούσε την Α' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών.

Όπως έγινε γνωστό από νομικούς κύκλους, ο Ν. Κασσιμάτης, που είναι φυλακισμένος, φέρεται αποφασισμένος να συνεργαστεί με τις δικαστικές αρχές και να καταγγείλει την εμπλοκή στο σκάνδαλο από ανώτερους εφοριακούς -διευθυντές και ελεγκτές- σε βάρος των οποίων δεν έχει κινηθεί ακόμη καμία ποινική διαδικασία.

Μέχρι στιγμής έχουν καθίσει στο εδώλιο και κρίθηκαν ένοχοι περισσότεροι από δέκα επίορκοι εφοριακοί, από τους οποίους οι τέσσερις εκτίουν ποινές εγκλεισμού, ενώ αρκετές ακόμη υποθέσεις του ίδιου σκανδάλου εκκρεμούν στα ποινικά δικαστήρια. -




**Μπαρτσελόνα-Ίντερ 0-0 (ημίχρονο) , Τελικά 1-0
Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010,

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στο «Κάμπ Νου» ο επαναληπτικός ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Ίντερ, για την ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα στο αποψινό παιχνίδι κυνηγάει τη μεγάλη ανατροπή, προκειμένου να είναι αυτή που βρεθεί στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης που θα διεξαχθεί στο «Μπερναμπέου» στις 22 Μαΐου.

Στην αντίπερα όχθη όμως οι «νερατζούρι» είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν το 3-1 του πρώτου ματς για να είναι αυτοί που θα διεκδικήσουν κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου το βαρύτιμο τρόπαιο.

Μπαρτσελόνα-Ίντερ 1-0

Γκολ:- 85΄Μπουσκέτς

Kιτρινες: Πέδρο- Μότα, Σέζαρ, Κίβου

Kόκκινες: Μότα (δεύτερη κίτρινη)

Μπαρτσελονα (Πεπ Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Άλβες, Πικέ, Μιλίτο, Τουρέ, Τσάβι, Κεϊτά, Μπουσκέτς, Πέδρο, Μέσι, Ιμπραΐμοβιτς

Ιντερ (Ζοσέ Μουρίνιο): Σέζαρ, Μαϊκόν, Λούσιο, Σάμουελ, Ζανέτι, Καμπιάσο, Μότα, Σνάιντερ, Ετό, Πάντεφ, Μιλίτο .-




**Τα όνειρα μάς βοηθούν να μαθαίνουμε
Εάν θέλετε να απομνημονεύσετε κάτι νέο, πάρτε έναν υπνάκο αμέσως μόλις το μάθετε - αλλά φροντίστε να το ονειρευτείτε στη διάρκειά του, συνιστούν αμερικανοί επιστήμονες.
Σε μελέτη που πραγματοποίησαν διαπίστωσαν πως όσοι ονειρεύονται μία νέα δραστηριότητα, την εκτελούν καλύτερα όταν ξυπνήσουν απ’ ό,τι όσοι δεν κοιμούνται ή δεν την ονειρεύονται.
Το όλο πείραμα έγινε με ομάδα εθελοντών από τους οποίους ζητήθηκε να μάθουν την διάταξη ενός τρισδιάστατου λαβυρίνθου στον υπολογιστή, ώστε αρκετές ώρες αργότερα να δοκιμάσουν να «βγουν» από αυτόν.
Στο μεσοδιάστημα, οι ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ επέτρεψαν σε ορισμένους εθελοντές να πάρουν έναν υπνάκο. Κάποιοι από αυτούς δήλωσαν όταν ξύπνησαν πως ονειρεύτηκαν τον λαβύρινθο, ενώ άλλοι όχι.
Όταν ήρθε η προκαθορισμένη στιγμή, όλοι οι εθελοντές έκατσαν μπροστά στα κομπιούτερ για να αρχίσουν την περιήγηση στον λαβύρινθο. Αποτέλεσμα: όσοι είχαν κοιμηθεί και είχαν ονειρευτεί τον λαβύρινθο, βρήκαν την έξοδο πολύ πιο γρήγορα απ’ όλους τους άλλους.
Με βάση αυτό το εύρημα οι επιστήμονες εκτιμούν πως τα όνειρα αποτελούν τελικά ένδειξη ότι υποσυνείδητα τμήματα του εγκεφάλου εργάζονται σκληρά για να επεξεργαστούν τις πληροφορίες για ό,τι μας συμβαίνει.
Ο ερευνητής δρ Ρόμπερτ Στίκγκολντ είπε ότι τα όνειρα μπορεί τελικά να αποτελούν ένδειξη πως ο εγκέφαλος επεξεργάζεται ένα θέμα σε πολλά επίπεδα. «Μπορεί να αντανακλούν την προσπάθεια του εγκεφάλου να βρει συσχετίσεις για τις αναμνήσεις, ώστε να τις καταστήσει πιο χρήσιμες για μελλοντική χρήση», εξήγησε.
Από την πλευρά της, η ερευνήτρια δρ Έριν Γουάμσλι πρόσθεσε πως το νέο εύρημα υποδηλώνει ότι οι μη συνειδητές λειτουργίες του εγκεφάλου είναι οι πιο σημαντικές για τη μνήμη.
«Καθημερινά συγκεντρώνουμε τεράστιο αριθμό πληροφοριών και νέων εμπεριών», είπε. «Είναι πιθανό τα όνειρά μας να διαχειρίζονται το ερώτημα “πώς θα αξιοποιήσω αυτή την πληροφορία στη ζωή μου;”»
Η μελέτη, η οποία δημοσιεύεται στην ακαδημαϊκή επιθεώρηση «Cell Biology», μπορεί να έχει πρακτική αξία. Και αυτό, διότι οι επιστήμονες εκτιμούν πως υπάρχουν πρακτικοί τρόποι για να χρησιμοποιηθεί το φαινόμενο αυτό για βελτίωση της μάθησης και της μνήμης.
Οι μαθητές και φοιτητές λ।χ. θα μπορούσαν να διαβάζουν σκληρά τις ώρες πριν από τον ύπνο ή να πέφτουν για ύπνο το απόγευμα έπειτα από το διάβασμά τους.
ygeia.tanea.gr .-



***

Εξέδιδε ανήλικη στην Κέρκυρα
Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010,

Συνελήφθη σήμερα (Τετάρτη) στην Κέρκυρα ένας 39χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για σωρεία κακουργηματικών πράξεων, ανάμεσά σε αυτές και το ότι εξέδιδε ανήλικη κοπέλα.

Πιο συγκεκριμένα, στις 17 Ιανουαρίου μετέβη στην Αλβανία από όπου και εξαγόρασε ανήλικη 15χρονη, με το χρηματικό αντίτιμο των 2.000 ευρώ.

Στη συνέχεια τη μετέφερε παράνομα στη χώρα μας, με σκοπό να την εκδίδει.

Έτσι, από τις 19 του ίδιου μήνα ως και τις 27 Απριλίου ανάγκαζε την ανήλικη να εκδίδεται καθημερινά κυρίως στο σπίτι του ή σε σπίτια πελατών έναντι χρηματικού ποσού.

Τελικά η 15χρονη συνελήφθη από αστυνομικό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, ο οποίος προσποιήθηκε τον πελάτη.

Πρώτα «κλείστηκε» τηλεφωνικό ραντεβού και μετά αφού συμφωνήθηκε η τιμή, το ποσό των 50 ευρώ, έγινε η συνάντηση η οποία οδήγησε στη σύλληψη.

Κατασχέθηκαν ένα αυτοκίνητο και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.




**Τον μαχαίρωσε μέσα σε μπαρ
Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010,

Τα μαχαίρια έβγαλαν οι θαμώνες σε ένα μπαρ στην Καλλιθέα, στην οδό Ηρακλέους.

Ένας αλλοδαπός από τον Αγ. Δομίνικο μαχαίρωσε στην κοιλιακή χώρα έναν αλλοδαπό από την Ιταλία.

Μάλιστα, τον δράστη βοήθησαν και άλλοι δύο αλλοδαποί, οι οποίοι αναζητούνται από τις Αρχές.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου νοσηλεύεται, ενώ ο δράστης συνελήφθη. Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε και 1,5 γρ. κάνναβης.-




**Ξεκινά η κατασκευή του Τεμένους στην Αθήνα
Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010,

Σε τμήμα οικοπέδου που βρίσκεται το Ναυτικό Οχυρό στο Βοτανικό θα κατασκευαστεί το χωρητικότητας περίπου 500 ατόμων τέμενος, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής.

Τη διοίκηση του χώρου αναμένεται να αναλάβει επταμελές διοικητικό συμβούλιο, το οποίο θα οριστεί με απόφαση του υπουργείου Παιδείας. Δυο από τα μέλη του θα προτείνονται από μουσουλμανικά σωματεία και τα υπόλοιπα πέντε θα είναι Έλληνες κρατικοί λειτουργοί.

Το έργο θα εκτελεστεί με ελληνικά κρατικά κονδύλια μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ δεν θα γίνουν δεκτές προσφορές από ξένους φορείς, κρατικούς ή μη.

Την υλοποίηση του έργου αναλαμβάνει επιτροπή υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο, στην οποία θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Παιδείας, Εσωτερικών, Εξωτερικών, Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και ΚΕΔ.-

***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου