ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΚΛΟΓΕΣ *


ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2009 !!! Στίς 4-10-2009 !!


Τετέρτη 16-0-2009 :

Στις 8 και πλέον μονάδες προβλέπεται η διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ & ΝΔ
νέες σφυγμομετρήσεις και νέα γκάλοπ προβλέψεων!!!

Θρίαμβο του ΠΑΣΟΚ,εκλογική κατάρρευση της ΝΔ προδιαγράφει η νέα δημοσκόπηση της Vprc που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Tvxs.- Αν τα σημερινά δεδομένα επαληθευθούν στις κάλπες της 4ης Οκτωβρίου, το ΠΑΣΟΚ εκλέγει 159 βουλευτές και σχηματίζει με άνεση αυτοδύναμη κυβέρνηση.Ανάλυση του Στέλιου Κούλογλου.Η διαφορά ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα φτάνει για πρώτη φορά στο 8% ενώ στην προηγούμενη δημοσκόπηση που δημοσιεύσαμε την Παρασκευή η διαφορά βρισκότν στις 5,5 μονάδες.Η νέα μέτρηση παίρνει υπ όψιν της την παρουσία του Γ.Παπανδρέου στην Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης,που σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις εκτιμήθηκε θετικά από το εκλογικό σώμα.Σε σύγκριση με την μέτρηση της Παρασκευής το ΠΑΣΟΚ κερδίζει έτσι 1,5% ανεβαίνοντας από το 41 στο 42,5%. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις για τα ανώτερα και κατώτερα όρια εκλογικής επιροής,το ΠΑΣΟΚ έχει περιθώρια ανόδο με ανώτατο όριο το 45%.Αντίστροφη πορεία ακολουθεί η ΝΔ που σημειώνει πτώση κατά μια ποσοσταιαία μονάδα, απο το 35,5 % της Παρασκευής στο 34,5% σημερα.Με βάση το ποσοστό αυτό η ΝΔ εκλέγει 92βουλευτές.Το εκλογικό περιβάλλον που διαμορφώνεται είναι ιδιαίτερα δύσκολο για το κόμμα του κ.Καραμανλή.Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Vprc το ποσοστο που διεκδικεί η ΝΔ κυμαίνεται από 32,4 έως 35,8%.Ακόμα δηλαδή και αν πιάσει το ανώτατο όριο,η ΝΔ θα έχει να παρουσιάσει το χειρότερο ποσοστό από την μεταπολίτευση του 1974.Κάτω απα αυτές τις συνθήκες η παραμονή του κ.Καραμανλή στην ηγεσία της ΝΔ θα είναι εξαιρετικά δύσκολη,αν όχι αδύνατη.Στα υπόλοιπα κόμματα το ΚΚΕ φαίνεται να εξασφαλίζει την τρίτη θέση με ποσοστό 8,5 και 23 έδρες.Σε σύγκριση με την Παρασκευή το ΚΚΕ εμφανίζει άνοδο κατά μισή ποσοστιαία μονάδα.Αντίθετα ο ΛΑΟΣ σημειώνει πτώση μισής μονάδας πέφτοντας απο το 6 στο 5,5%.(15 βουλευτές).
Αναρτήθηκε από ΠΡΟΙΤΟΣ...

~*** Άποψη μου είναι ότι αυτά θα είναι και τα τελικά αποτελέσματα της κάλπης στις 04-10 -2009 , των ελληνικών γενικών βουλευτικών εκλογών !!!!!!

~*Τετάρτη, 2 Σεπτέμβριος 2009 :

Εκλογές * Τετάρτη, 2 Σεπτέμβριος 2009
Εκλογές *
ΕΚΛΟΓΕΣ τον Οκτώμβρη : ΠΡΟΩΡΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2009 !!!


~* ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΛΟΓΙΑ !!!
~* Μετά την ανακοίνωση προκήρυξης πρόωρων βουλευτών εκλογών ,για της 04 - Οκτωβρίου του 2009 , άρχισαν να βγαίνουν τα πρώτα γκάλοπ των δημοσκοπήσεων , από τις διάφορες εταιρίες !! Τα γκάλοπ , φέρνουν - προβλέπουν διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ , από 6-8 μονάδες ! Υπάρχουν και δημοσκοπήσεις που προσδίδουν σταθερή αυτοδυναμία , στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μάλιστα ότι τα τελικά αποτελέσματα θα είναι ΠΑΣΟΚ 42% και ΝΔ 34% ! <<Είδωμεν>>… σε ένα μήνα από σήμερα !



** Προβάδισμα ΠΑΣΟΚ με 6,4%
Στο 6,4% έφθασε η διαφορά του ΠΑΣΟΚ από τη Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis, για την εφημερίδα «Το Ποντίκι». Η δημοσκόπηση δείχνει ακόμα πεντακομματική Βουλή και μη αυτοδυναμία για το ΠΑΣΟΚ.

ant1online
Στο 6,4% έφθασε η διαφορά του ΠΑΣΟΚ από τη Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis, για την εφημερίδα «Το Ποντίκι».
Αναλυτικότερα, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 31,5% έναντι 25,1% της ΝΔ και ακολουθούν το ΚΚΕ με 6,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,9%, ο ΛΑΟΣ με 6,3% και οι Οικολόγοι - Πράσινοι με 2, 8%.


Η εκτίμηση ψήφου φέρνει το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ λίγο πάνω από το 40% και την εκτίμηση των εδρών που θα ελάμβανε σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο στις 147.
Η δημοσκόπηση δείχνει ακόμα πεντακομματική Βουλή, καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή και μη κοινοβουλευτική αυτοδυναμία για το ΠΑΣΟΚ.-

~* Υποψήφιοι βουλευτές στο Νομό Μεσσηνίας για την ΝΔ είναι :
Αντωνόπουλος Μιχάλης , Δημοπούλου Γ. Αθανασία ( Νάνσυ) , Καλαντζάκου ΑΡ. Σοφία , Λαμπρόπουλος Ιωάννης , Πλέτσα Βασιλική , Σαμαράς Κ. Αντώνιος , Σαμπαζιώτης Δημήτριος .-


** Κάντε αναρτήσεις πανεύκολα.- Ενημερώστε το ιστολόγιό σας από το Gmail ή από την αρχική σελίδα iGoogle που έχετε με το Gadget αναρτήσεων του Blogger .-







~*
~* Τετάρτη, 5 Αύγουστος 2009 :
ΨΗΦΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ
Η Ελληνίδα στην πολιτική. Ιστορική αναδρομή.Η συμμετοχή των γυναικών στο πολιτικά δρώμενα ήρθε μετά από αγώνες που σημάδεψαν κυρίως τις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Αγώνες παγκόσμιους, - ποιoς ξεχνά άλλωστε τις περίφημες σουφραζέτες - αγώνες που έγιναν και στην δική μας "όμορφη και παράξενη πατρίδα".

Το 1887 ήταν η χρονιά που ακούστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το σύνθημα «ψήφος στη γυναίκα».
Το 1921 ο πρωθυπουργός Γούναρης υπόσχεται να κάνει το σύνθημα πραγματικότητα, αν και τελικά η πρότασή του δεν ευδοκιμεί.
Βρισκόμαστε στα 1930, όταν μετά από σκληρούς αγώνες των γυναικών και ύστερα από πολλές συζητήσεις και παλινωδίες στον πολιτικό χώρο, δίνεται στην Ελληνίδα το δικαίωμα ψήφου υπό όρους
α) Μόνο για τις δημοτικές εκλογές
β) Μόνο για να εκλέγει, όχι να εκλέγεται.
γ) Μόνο οι εγγράμματες είχαν δικαίωμα να ψηφίσουν
) Μόνο όσες ήταν πάνω από 30 χρονών.
Αλλά το 1930 το 70% των γυναικών στην Ελλάδα, άνω των 30 χρονών, ήταν αγράμματες. Επρόκειτο λοιπόν για καθαρή κοροϊδία.
Το 1934 οι γυναίκες καλούνται να ψηφίσουν, για πρώτη φορά, στις δημοτικές εκλογές. Στις εκλογές εκείνες, ψήφισαν μόνο 240 γυναίκες σε όλη την Ελλάδα. Οι εκλογές εκείνες, ήταν οι πρώτες στην ιστορία του τόπου, όπου οι γυναίκες, έστω και υπό όρους, είχαν το δικαίωμα ψήφου.
Μερικά χρόνια αργότερα, το ανώτερο όργανο της πρώτης λαϊκής εξουσίας στην Ελλάδα (ΠΕΕΑ) αναγνωρίζει τυπικά και ουσιαστικά την ισότητα της γυναίκας. Έτσι, για πρώτη φορά οι γυναίκες έχουν ίσα πολιτικά δικαιώματα με τους άνδρες.
Μετά τον β' παγκόσμιο πόλεμο, στις 23 Απρίλη του 1944 γίνονται οι πρώτες εκλογές στην ελεύθερη Ελλάδα και στο Εθνικό Συμβούλιο (Βουλή) εκλέγονται οι πρώτες γυναίκες βουλευτές: Χρύσα Χατζηβασιλείου, Μαρία Σβώλου, Καίτη Νισυρίου-Ζεύγου, Μάχη Μαυροειδή, Φωτεινή Φιλιππίδη.-
Τον Ιούλη του 1944 στις εκλογές για την Αυτοδιοίκηση και τη Λαϊκή Δικαιοσύνη εκλέγονται επίσης γυναίκες.Ο εμφύλιος σήμανε το τέλος της ελπίδας. Πισωγύρισμα για την Ελλάδα, πισογύρισμα και για τις γυναίκες.
Και πάμε στα 1952. Μια εποχή, όπου ο Ελληνικός λαός έβγαινε καταρημαγμένος από δύο πολέμους, το Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο και τον Εμφύλιο, με πληγωμένα όνειρα αναζητώντας εναγώνια τα χαμένα του οράματα. Ο νόμος 2159 του 1952 κατοχυρώνει το δικαίωμα της γυναίκας όχι μόνο να εκλέγει, αλλά και να εκλέγεται.
Η πρώτη γυναίκα βουλευτής είναι η Ελένη Σκούρα, με το κόμμα «Ελληνικός Συναγερμός». Την εποχή εκείνη, απέκτησε η Ελληνίδα πλήρη πολιτικά δικαιώματα και στις δημοτικές εκλογές.-

-Το 1954, ο λαός της Αθήνας, έστειλε με την ψήφο του, τρεις γυναίκες στο Δημοτικό Συμβούλιο του πρώτου δήμου της χώρας:
Την Καίτη Φιλλιοπούλου, την Ευριδίκη Σπυρομήλιου και την Πέρη Δαράκου.
Το Σύνταγμα του 1975 είναι το πρώτο Σύνταγμα της Ελλάδας που ορίζει ρητά ότι «όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες είναι ίσοι ενώπιον του Νόμου». Το 1981 και το 1985 εξελέγησαν στη Βουλή 13 γυναίκες και δύο στην Ευρωβουλή. Θα περίμενε κανείς στις μέρες μας που η δημοκρατία έχει εδραιωθεί και η χώρα μας ευημερεί και αναπτύσσεται ότι οι γυναίκες θα έπαιζαν προεξέχοντα ρόλο και στο πολιτικό γίγνεσθαι. Και όμως οι γυναίκες βουλευτίνες που από το 1952 μέχρι σήμερα τίμησαν την ελληνική Βουλή, είναι μόλις 56 τον αριθμό. - Τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα στην τοπική αυτοδιοίκηση όπου εκεί η παρουσία των γυναικών είναι πιο έντονη. Οφείλουμε ωστόσο να σημειώσουμε ότι παρά την μικρή τους ποσοστιαία συμμετοχή, οι γυναικείες παρουσίες στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας μας έδωσαν και δίνουν το δικό τους ιδιαίτερο στίγμα, ανοίγοντας τον δρόμο για την πραγματική ισότητα των δύο φύλλων στις επόμενες γενιές.Μιχάλης Πολίτης

Σχόλιο. Επειδή αναφερόμαστε στα δικαιώματα της Ελληνίδας γυναίκας ,πράγμα που σημαίνει --ισονομία και ως εκ τούτου ελευθερία και δικαιοσύνη -θα ήμασταν άδικοι και μικρόψυχοι αν δεν τονίζαμε οτι.
Τον Αγώνα ξεκίνησε η ΚΑΛΛΙΡΡΌΗ ΠΑΡΕΝ απο το 1887 και τον συνέχισε ως στοίχημα ζωής θα έλεγαhttp://art-taspa.blogspot.com/ .-

~* Τετάρτη, 2 Σεπτέμβριος 2009
Το διάγγελμα του πρωθυπουργού.

Από το διάγγελμα αν κατάλαβα καλά, βγαίνει το συμπέρασμα ότι τα δυο παιδάκια των αιώνιων κρατούντων οικογενειών παίζουν τα παιχνίδια τους και στρατιωτάκια είμαστε όλοι εμείς. Ε όχι. Δεν θα παίξουμε τα παιχνίδια σας για να δικαιώσετε τα δικά σας συναισθήματα. Καμία αυτόνομη κυβέρνηση από εδώ και πέρα. Πρέπει να υπάρχει συνεργασία από πολλά κόμματα για να ελέγχει ο ένας τον άλλο.-


~* ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ !!

* ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ! * ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΑΧΑΡΗΣΤΙΑ ! * ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΡΗΣΙΑ ! ** Αλήθεια στις Σκέψεις ! Αλήθεια στα Λόγια !! & Αλήθεια στις πράξεις και τα Έργα !!! Stamos 1 , arfara , 2009 !













~*




~* Δεν θα είναι υποψήφιος ο Μ.Λιάπης Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου ανακοίνωσε ο κ. Μιχάλης Λιάπης. Ο βουλευτής της ΝΔ σε δήλωσή του αναφέρει ότι για λόγους ηθικής και πολιτικής τάξεως δεν μπορεί να συμμετάσχει σε αυτές τις εκλογές και να συμπράξει με αποφάσεις με τις οποίες διαφωνεί, όπως λέει, ριζικά. Επισημαίνει πως είναι θέμα πολιτικής συνέπειας και προσωπικής αξιοπρέπειας ενώ κάνει λόγο για αποφάσεις που κατά τη γνώμη του αποτελούν ιστορικό λάθος για τη χώρα και ατόπημα για την παράταξη.«Δεν μπορώ να συμμετάσχω σ' αυτό τον παραλογισμό. Με τι επιχειρήματα θα ζητήσουμε και πάλι την ψήφο του λαού, όταν χθες εμφανιστήκαμε να ομολογούμε ότι αποτύχαμε τα χρόνια που κυβερνάμε; Με τι ηθικό ανάστημα θα ζητήσουμε από τους δικούς μας ψηφοφόρους να δώσουν τη μάχη, όταν δεν τιμήσαμε την εμπιστοσύνη τους, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια της 4ετίας;», δήλωσε και αποκάλυψε ότι προ μηνός, με επιστολή του στον κ. Καραμανλή, είχε επισημάνει τους κινδύνους των πρόωρων εκλογών για τον τόπο, το κόμμα και για τον ίδιο προσωπικά και εκείνος τότε είχε συμφωνήσει.«Τώρα όμως κάποιοι με πολλαπλές διασυνδέσεις και προφανείς ιδιοτελείς λόγους, τον μετέπεισαν...», συνέχισε ενώ επίσης δήλωσε ότι παραμένει μάχιμος πολιτικός στην παράταξη και πιστός στις αυθεντικές παρακαταθήκες του ιδρυτή της. «Είμαι δίπλα στους αγνούς αγωνιστές της ΝΔ και συμμετέχω στην σημερινή μεγάλη τους θλίψη και απογοήτευση. Και είμαι βαθύτατα συγκινημένος για την πάνδημη στήριξή τους τις τελευταίες μέρες στις απόψεις μου. Χρειάζεται υπομονή και κουράγιο στα δύσκολα χρόνια, που έρχονται...», κατέληξε ο κ. Λιάπης.




~* Δήλωση Γ. Καρατζαφέρη για πρόωρες εκλογές Σχολιάζοντας το διάγγελμα του πρωθυπουργού για τις πρόωρες εκλογές, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε: «Αδύναμος ο κ. Καραμανλής. Στα δύσκολα διάλεξε την απόδραση. Ευτυχώς για την παράταξη και την χώρα υπάρχουν εφεδρείες».


~*
Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Κ.Καραμανλής Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια επισκέφθηκε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός και τον ενημέρωσε για την απόφασή του να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές.Νωρίτερα, υπό την προεδρία του κ. Καραμανλή, συνεδρίασε το Υπουργικό Συμβούλιο. Στην εισήγησή του τόνισε ότι η χώρα διανύει μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη η οποία είναι καθοριστική για το μέλλον και αναφέρθηκε εκτενώς στις επιπτώσεις της κρίσης σε όλο τον κόσμο και είπε ότι οι συνέπειες στη χώρα μας ήταν ηπιότερες αλλά θα ήταν πολύ πιο έντονες αν η κυβέρνηση δεν έκανε τα βήματα προόδου στην οικονομία τα τελευταία χρόνια. Κατηγόρησε μάλιστα το ΠΑΣΟΚ ότι παρέδωσε το 2004 το έλλειμμα στο 7,5% του ΑΕΠ και την ανεργία πάνω από 11%."Καταλαβαίνετε τι θα γινόταν αν η κρίση μας έβρισκε με τις συνθήκες του 2004, είπε ο κ. Καραμανλής και υπενθύμισε τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κρίσης και την ενίσχυση επαγγελματικών κλάδων καθώς επίσης και τα μέτρα θωράκισης των δανειοληπτών."Τρεις προκλήσεις"O πρωθυπουργός μίλησε επίσης για παθογένειες και διαρθρωτικές αδυναμίες της οικονομίας, που δεν ήταν δυνατόν να αντιμετωπιστούν στο σύνολό τους και τόνισε ότι είναι η ώρα να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις. Ούτε εύκολα, ούτε ευχάριστα είναι τα αναγκαία μέτρα που πρέπει να ληφθούν, είπε ο κ. Καραμανλής, αλλά μόνο αυτά μπορούν να βγάλουν τον τόπο από τα προβλήματα. Σε αυτά τα δύο δύσκολα χρόνια που ακολουθούν πρέπει να πετύχουμε τη δημοσιονομική εξυγίανση και να απαντήσουμε σε τρεις προκλήσεις είπε ο κ. Καραμανλής.Πρώτον, στον δραστικό περιορισμό των δημοσίων δαπανών, κάτι που ξεκίνησε η κυβέρνηση αλλά δεν αρκεί,Δεύτερον, στον πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής, την οποία χαρακτήρισε βαθιά αντικοινωνική συμπεριφορά: «Όταν μιλάω για πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής το εννοώ» είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι έγιναν προσπάθειες από την κυβέρνηση αλλά θα έπρεπε να είχαν καλύτερα αποτελέσματα, καιΤρίτον, στις διαρθρωτικές αλλαγές, χωρίς τις οποίες δεν μπορεί να επιτευχθεί η ανάπτυξη. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι στόχος του ήταν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να εφαρμοστούν οι πολιτικές της κυβέρνησης μέχρι το τέλος της θητείας της μέχρι το Σεπτέμβριο του 2011. Κάναμε σημαντικά βήματα, πήραμε δύσκολες αποφάσεις, είπε ο κ. Καραμανλής. Αναφερόμενος, δε, στο ΠΑΣΟΚ είπε: «Πού βρίσκουν την άνεση οι κύριοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κατηγορούν εμάς γιατί δεν λύσαμε όλα τα προβλήματα που δημιούργησαν αυτοί; αναρωτήθηκε ο κ. Καραμανλής.Αναφέρθηκε επίσης σε αντιδράσεις από συνδικάτα, όπως στο θέμα του Ασφαλιστικού όπου επί δύο μήνες είχαμε κοινωνική αναταραχή, καθώς επίσης και στις μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση με τις καταλήψεις για μεγάλο χρονικό διάστημα.Ο πρωθυπουργός είπε ότι το τελευταίο διάστημα η πορεία της κυβέρνησης ήταν εξαιρετικά δύσκολη, διότι απαιτούσε κατάλληλο πολιτικό περιβάλλον, το οποίο δεν υπήρχε εξαιτίας του ΠΑΣΟΚ, ο αρχηγός του οποίου αποφάσισε να μην ψηφίσει τον Κάρολο Παπούλια για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να προκαλέσει εκλογές και να τον ψηφίσει μετά.Χαρακτήρισε αυτή τη συμπεριφορά ακραία και ανεύθυνη απέναντι στο θεσμό του Προέδρου της δημοκρατίας, την οικονομία και τον τόπο. Ο πρωθυπουργός συνέδεσε επίσης τη στάση του ΠΑΣΟΚ με τη στάση ορισμένων συνδικάτων, τα οποία όπως είπε, ξεκίνησαν το τελευταίο διάστημα να θέτουν μεγάλες διεκδικήσεις και την ίδια στιγμή το ΠΑΣΟΚ υπόσχονταν στους πάντες τα πάντα."Δεν θα εξωραΐσουμε καταστάσεις"Δημιουργούνταν ένα κλίμα κοινωνικής έντασης και αυτό ήταν ότι χειρότερο για την πορεία της χώρας. Υπενθύμισε ο κ. Καραμανλής ότι πριν από μερικούς μήνες ζήτησε συναίνεση από τους πολιτικούς αρχηγούς και εισέπραξε άρνηση. Ότι γίνεται δηλαδή, στις άλλες χώρες, εδώ το μπλοκάρει η αντιπολίτευση. Τόνισε ακόμη ότι οφείλει να αποφασίζει με γνώμονα το κοινωνικό και εθνικό συμφέρον και χαρακτήρισε την απόφασή του για προκήρυξη πρόωρων εκλογών, «απόφαση ευθύνης που ελήφθη με γνώμονα το εθνικό συμφέρον». Είπε ότι θα ήταν αδιανόητο να αφήσει τη χώρα να σέρνεται για ένα εξάμηνο μέσα σε ένα προεκλογικό κλίμα και τόνισε ότι δεν θα παραπλανήσουμε, δεν θα υποσχεθούμε πράγματα ανεφάρμοστα, θα πούμε αλήθειες στους Έλληνες, δεν θα εξωραΐσουμε την εικόνα.Ο Κώστας Καραμανλής τόνισε ότι οι πολίτες έχουν δύο επιλογές. Η πρώτη οδηγεί σε έξοδο από την κρίση και η δεύτερη αγνοεί την πραγματικότητα και είναι αδιέξοδη. Οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν ανάμεσα σε ένα εφαρμόσιμο πρόγραμμα και σε εξαγγελίες χωρίς αντίκρισμα. Έχω εμπιστοσύνη στην ωριμότητα των Ελλήνων και στην πατρίδα.Η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει το έργο της χωρίς ανάπαυλα είπε απευθυνόμενος στους υπουργούς και τόνισε ότι η μάχη θα είναι δύσκολη, αλλά όπως πρόσθεσε, θα είμαστε πάλι στο τιμόνι της χώρας. Ο πρωθυπουργός προχώρησε και σε αυτοκριτική, λέγοντας ότι θα έπρεπε να γίνουν σε κάποιες περιπτώσεις πιο βαθιές τομές και να κινηθούμε πιο γρήγορα και πιο αποφασιστικά. Δεν παριστάνουμε τους αλάνθαστους, ούτε είμαστε, είπε ο κ. Καραμανλής. Αυτό το αφήνουμε στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο άφησε τεράστιο έλλειμμα και δεν έκανε καμιά αυτοκριτική.Κάλεσε ακόμα τους υπουργούς να απευθυνθούν στον κόσμο με ειλικρίνεια και είπε ότι έχουμε μια δύσκολη μάχη και πρέπει να τα δώσουμε όλα. Λάθη και αβασάνιστες τοποθετήσεις, δεν συγχωρούνται. Θα δώσουμε το αγώνα με ενιαίο λόγο και ψυχωμένα. Κανένας να μην λιποψυχήσει, τόνισε ο κ. Καραμανλής.Τέλος ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου θα είναι και μέλη της επιτροπής εκλογικού αγώνα.
addthis_pub = 'Javatzis';

~*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου