ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΅

Προεκλογικά ... Ενδιαφέροντα Νέα ...ΠΑΣΟΚ κ.α. :


- ……………………………………………………………………………………………………………….
O Γιώργος Α. Παπανδρέου στην ΔΕΘ :

**Η ώρα των αποφάσεων«Σχέδιο εθνικής ανάτασης» για την οικονομία και το κράτος, παρουσίασε ο Γ.Παπανδρέου
Eurokinissi
Έμφαση στην «πράσινη ανάπτυξη» έδωσε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
ΘεσσαλονίκηΤελευταία ενημέρωση 12/09/09 21:28

Προηγούμενο άρθρο:
Τα χαρτιά του για την οικονομία ανοίγει από τη ΔΕΘ ο Γ.Παπανδρέου (12/9/2009)

Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την οικονομία και το κράτος, με έμφαση στις πρώτες 100 ημέρες της νέας διακυβέρνησης, παρουσίασε ο Γ.Παπανδρέου στην ομιλία του ενώπιον των παραγωγικών τάξεων, στην 74η ΔΕΘ, το βράδυ του Σαββάτου.
«Είναι η ώρα των αποφάσεων. Η οικονομία χρειάζεται αποφάσεις. Η χώρα χρειάζεται αποφάσεις. Όχι προφάσεις που δικαιολογούν το αδιέξοδο», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου στην αρχή της ομιλίας του.
Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι αυτές οι αποφάσεις είναι αναγκαίες για ένα κράτος ευνομίας, δικαιοσύνης και ασφάλειας.
«Δεν οραματίζομαι το ανέφικτο, αλλά το αυτονόητο που δικαιούται ο ελληνικός λαός», σημείωσε και συνέχισε λέγοντας ότι στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου συγκρούονται δύο διαφορετικές αντιλήψεις για την χώρα και την κοινωνία:
«Μία αντίληψη που μιλά για περικοπές - και μία που μιλά για επενδύσεις. Μία που μιλά για συρρίκνωση, και μία για επενδύσεις. Το ΠΑΣΟΚ γνωρίζει ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα αστείρευτων δυνατοτήτων και έχει αποδείξει ότι ξέρει να τις αξιοποιεί για το καλό της χώρας».
«Είμαι εδώ», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «για να σας μιλήσω για τις ευθύνες που αναλαμβάνουμε», διαβεβαιώνοντας πως «υπάρχει ελπίδα ότι στις 4 Οκτωβρίου αρχίζει μια νέα εποχή, η οποία θα στηριχθεί σε ένα νέο σχέδιο εθνικής ανάτασης».
«Στην οικονομία, εφαρμόζουμε άμεσα σχέδιο 100 ημερών», για τη στήριξη της αγοράς και των εισοδημάτων, συνέχισε, λέγοντας ότι θα κατατεθούν πέντε νομοσχέδια στις πρώτες 100 ημέρες της νέας διακυβέρνησης. Στο κράτος, «εφαρμόζουμε άμεσα μέτρα αποκατάστασης της εμπιστοσύνης προς τους θεσμούς», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε τη ριζική αντίθεση του στις εξαγγελίες του κ. Καραμανλή για το «πάγωμα» μισθών και συντάξεων» και είπε ότι αυτό το μέτρο μαζί με τη «συνεχή φοροεπιδρομή στη μεσαία τάξη» οξύνουν και βαθαίνουν την ύφεση και τελικά οδηγούν σε ακόμη μεγαλύτερο δημοσιονομικό πρόβλημα.
«Το ερώτημα πού θα βρούμε τα λεφτά απαντιέται με το ερώτημα πού πάνε τα λεφτά» είπε.
Ακόμα, υποσχέθηκε να βάλει τέλος στα καρτέλ, προανήγγειλε τη δημιουργία ειδικής υπηρεσίας παρακολούθησης της αγοράς, άμεση ενίσχυση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, την κατάργηση των stages και ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ανοίξει το Ασφαλιστικό, με εκτενή διάλογο με όλους τους κοινωνικούς εταίρους.
Σχέδιο 100 ημερών στην οικονομία
Τις πρώτες 100 μέρες, ανέφερε, το ΠΑΣΟΚ θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή πέντε νομοσχέδια.
Το πρώτο θα αφορά στη στήριξη του πραγματικού εισοδήματος και στην αναδιανομή του πλούτου. Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξουν αυξήσεις μισθών και συντάξεων, θα χορηγείται το έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης ενώ θα υπάρξουν και παρεμβάσεις στο φορολογικό σύστημα ώστε να φορολογούνται όλα τα εισοδήματα με μια προοδευτική και δίκαιη φορολογική κλίμακα.
Παράλληλα, τόνισε, τα μερίσματα που διανέμονται στους μετόχους θα φορολογηθούν όπως και όλα τα άλλα εισοδήματα, ενώ δεν θα αυξηθεί η φορολογία των επιχειρήσεων. Ωστόσο, θα καταργηθούν, είπε, όλες οι «χαριστικές φοροαπαλλαγές», ενώ τα κέρδη που παραμένουν στην επιχείρηση (επανεπενδύονται) θα φορολογούνται με χαμηλότερο συντελεστή.Επίσης, θα καταργηθεί το ΕΤΑΚ και θα φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία, χωρίς να εξαιρείται η περιουσία της Εκκλησίας. Το ΠΑΣΟΚ, ανέφερε, θα επαναφέρει τον φόρο κληρονομιάς και γονικών παροχών με πιο υψηλό αφορολόγητο για να προστατευθεί η μικρή ιδιοκτησία.
Το σχέδιο εξόδου από την οικονομική κρίση, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφέρεται σε τέσσερις βασικούς άξονες:
1) Στήριξη του εισοδήματος για λόγους κοινωνικής συνοχής και ενίσχυσης της ζήτησης στην οικονομία, με αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, ένα έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης, μέτρα προστασίας των δανειοληπτών και των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, καταπολέμηση της ακρίβειας, πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για ένα χρόνο, ριζική φορολογική μεταρρύθμιση που προωθεί την αναδιανομή.
2) Αναθέρμανση της αγοράς και ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας, με την αύξηση των δημοσίων επενδύσεων, μέτρα για ένεση ρευστότητας στην αγορά, αλλαγή του «ΤΕΙΡΕΣΙΑ» και πρωτοβουλίες για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
3) Προστασία και ενίσχυση της απασχόλησης, με την επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη νέων ανέργων, αύξηση του επιδόματος ανεργίας, μέτρα για την προστασία των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, προγράμματα κοινωνικής εργασίας.
4) «Νοικοκύρεμα» στα δημόσια οικονομικά, με ριζικές τομές για την καταπολέμηση της σπατάλης και την ενίσχυση των φορολογικών εσόδων με πλήρη αναδιάρθρωση της φορολογικής διοίκησης και των μηχανισμών ελέγχου.
Το σύνολο των μέτρων αυτών θα έχει τεθεί σε εφαρμογή εντός των πρώτων 100 ημερών, με αυστηρά χρονοδιαγράμματα και ιεράρχηση προτεραιοτήτων, με την ψήφιση συγκεκριμένων νομοσχεδίων που ταυτόχρονα βάζουν τα θεμέλια για την ανασυγκρότηση της χώρας, την επάνοδο σε ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής, είπε ο κ. Παπανδρέου.
Μέσα στο πρώτο τρίμηνο της νέας κυβέρνησης, σημείωσε, θα κατατεθεί στη Βουλή και στην ΕΕ ένα νέο τριετές αξιόπιστο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης που θα στοχεύει στην ανάκτηση υψηλών ρυθμών ανάπτυξης της οικονομίας και τη δημοσιονομική ανασυγκρότηση.
Σχετικά με το έλλειμμα, το οποίο, όπως ανέφερε, ξεπερνάει το 7% του ΑΕΠ, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι δεν μπορεί να πέσει στο 3% σε ένα ή δύο χρόνια και πως για να μειωθεί χρειάζονται μεγάλες τομές στη δημοσιονομική διαχείριση, χωρίς τη λήψη μέτρων εντυπωσιασμού, αλλά «να ματώσουμε στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής».
Για το σύνολο της τετραετίας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι αδιαπραγμάτευτος στόχος είναι να δημιουργηθεί νέος πλούτος μέσα από την «πράσινη ανάπτυξη», προστιθέμενη αξία στη χώρα, για να μπορέσει να γίνει πράξη ο στόχος της δίκαιης αναδιανομής στη βάση ενός ολοένα και μεγαλύτερου εθνικού εισοδήματος.
«Βαθιές τομές» στο κράτος
«Οι βαθιές τομές στο κράτος είναι η δεύτερη μεγάλη προτεραιότητα του Σχεδίου Εθνικής Ανάτασης», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου. Το δεύτερο μέτωπο των 100 πρώτων ημερών είναι η λήψη άμεσων μέτρων αποκατάστασης της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους θεσμούς, το κράτος και το πολιτικό σύστημα, υπογράμμισε.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται στα «άμεσα μέτρα» για την θωράκιση της αυτονομίας της πολιτικής και τη διαφάνεια στον τρόπο με τον οποίο δαπανάται κάθε ευρώ, όπως ένας νέος εκλογικός νόμος, η διαφάνεια στη χρηματοδότηση της πολιτικής και στα δημόσια έργα και προμήθειες, η αναβάθμιση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, η αξιοκρατία στη δημόσια διοίκηση, η ενίσχυση του ΑΣΕΠ και η ριζική αποκέντρωση.
Μεταξύ των μέτρων που θα ληφθούν άμεσα, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε την αλλαγή του εκλογικού νόμου, ο οποίος θα «σπάει» τις αχανείς εκλογικές περιφέρειες, θα μειώνει δραστικά τις εκλογικές δαπάνες και θα επιφέρει «γερό χτύπημα» στο «μαύρο» πολιτικό χρήμα.
Επίσης, θα αναμορφωθεί ο θεσμός του «πόθεν έσχες» ώστε να κατάσχονται υπέρ του δημοσίου όσα περιουσιακά στοιχεία δεν δηλώνονται. Ένα ακόμα μέτρο θα είναι η ανάρτηση στο Διαδίκτυο όλων των υπογραφών των υπουργών και όλων των πράξεων του δημοσίου και της αυτοδιοίκησης. Επίσης, θα ληφθούν «σκληρά μέτρα» για τον έλεγχο του πολιτικού χρήματος, ώστε οι πηγές χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων και των πολιτικών να είναι εμφανείς.
Ο κ. Παπανδρέου δεσμεύθηκε ότι κάθε πολιτική και κάθε ενέργεια του ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση «θα διέπεται από αξιοκρατία, διαφάνεια, ποιότητα, συμμετοχή, αξιολόγηση και λογοδοσία».
Αναφερόμενος στην Παιδεία, τόνισε ότι ισχύει η δέσμευσή του για τη διάθεση του 5% του ΑΕΠ καθώς και η διάθεση 1ς δισ. ευρώ επιπλέον από τον πρώτο προϋπολογισμό που θα καταρτίσει η κυβέρνησή του. Θα αλλάξει επίσης ο θεσμός των Πανελληνίων Εξετάσεων, οι οποίες δεν θα γίνονται για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά για την απόκτηση εθνικού απολυτηρίου.Για τον τομέα της υγείας, οεξήγγειλε τη δημιουργία μονάδων οικογενειακής ιατρικής οι οποίες θα είναι στελεχωμένες με τον οικογενειακό γιατρό και τον οικογενειακό νοσηλευτή. Θα υπάρχει, όπως τόνισε, δωρεάν 24ωρη περίθαλψη επτά ημέρες την εβδομάδα για όλο το χρόνο. Το ΠΑΣΟΚ, τόνισε, δεν θα προσλάβει αγροφύλακες αλλά θα καλύψει όλες τις ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό στα νοσοκομεία.
Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων και επιλογών», την πίστη του «στις δυνάμεις του κάθε Έλληνα και Ελληνίδας» και τη δέσμευσή του «να προχωρήσουμε όλοι μαζί τις μεγάλες τομές και αλλαγές που χρειάζεται η χώρα».
Newsroom ΔΟΛ

Κάντε περισσότερα με το ιστολόγιό σας! :@ ...

Δείτε τη Σελίδα δυνατοτήτων του Blogger για να ενημερωθείτε για τις τελευταίες δυνατότητες.-


- stamatios skoulikas προς : stamos,* (stamos01@in.gr,) stamos01 * (stamos01@otenet.gr) , stamoskal (stamoskal@windowslive.com ) , stamosskoul (stamosskoul@yahoo.gr ), stamosskoulikas (stamosskoulikas@yahoo.com) , vaggelis, saervam, Spiro , snstam@gmail.com , www.sync.gr/stamos1 , ...etc./
- προβολή λεπτομερειών 10:48 π.μ. (Πριν από 3 λεπτά)
-


**- Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκαν οι Δήμοι της κεντρικής Εύβοιας, που επλήγησαν από ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες. Ένας νεκρός και μεγάλες καταστροφές σε σπίτια, καταστήματα, καλλιέργειες και υποδομές, είναι μέχρι στιγμής ο απολογισμός. Πολλές παραλιακές περιοχές έγιναν ένα με τη θάλασσα, ενώ τα ποτάμια υπερχείλισαν. Στο μάτι του κυκλώνα βρέθηκαν η Χαλκίδα, η Ερέτρια, η Αμαρύνθος, η Κύμη, το Βασιλικό, o Μίστρος, το Λευκαντί και το Μπούρτζι. Τις τελευταίες ώρες οι βροχές κόπασαν και γίνεται πλέον τεράστια προσπάθεια να φύγουν τα νερά και να ξεκινήσει η αποκατάσταση.-
Τεράστιες καταστροφές στις υποδομές, αποκλεισμένες περιοχές με πλημμυρισμένα και παρασυρμένα από χείμαρρους σπίτια και αυτοκίνητα, ένας νεκρός και εγκλωβισμένοι κάτοικοι είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τη δραματική εικόνα της Εύβοιας από τις σφοδρές βροχοπτώσεις.
Δραματική είναι η κατάσταση στο δημοτικό διαμέρισμα Άγιος Νικόλαος του Δήμου Λήλαντα, όπως και στη Λάμψακο και στο Βασιλικό, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην κεντρική αρτηρία προς τη βόρειο Εύβοια, ανάμεσα στο Μαντούδι και το Προκόπι, στο δρόμο από την Αμάρυνθο προς την Ερέτρια, από το 13ο έως το 16ο χλμ. της οδού Χαλκίδας-Λεπουρών ,η πρόσβαση στα χωριά Μίστρο και Πούρνο και πολλοί μικρότεροι δρόμοι. Α
Ακόμη, γέφυρες κατέρρευσαν, ποτάμια έχουν υπερχειλίσει, εκτεταμένες είναι οι διακοπές ρεύματος στην κεντρική και νότια Εύβοια, ενώ προβλήματα αναφέρονται και στην ύδρευση της Αμαρύνθου.
Δεκαπέντε Δήμοι του νομού Ευβοίας έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτατης ανάγκης, για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις σφοδρές βροχοπτώσεις.
Πρόκειται για τους Δήμους Κυραίου, Μεσσαπαίων, Διρφύων, Νέας Αρτάκης, Χαλκιδέων, Αυλίδας, Αμφιδώνος, Ληλαντίων, Ερέτριας, Ταμινέων, Δυστίων, Αυλώνας, Κονίστρων, Κύμης και Αμαρυνθίων.
Eντατικές ήταν οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για απεγκλωβισμό πολιτών.
Οι τοπικές δυνάμεις ενισχύθηκαν με πυροσβέστες από την Αθήνα και τη Λαμία, εφτά πλωτά φουσκωτά και ομάδα βατραχανθρώπων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Ελικόπτερα Σούπερ Πούμα διέσωσαν εγκλωβισμένα άτομα, στην Κύμη και το Λιλάντιο και στο Μίστρο.
Αβάσταχτος είναι ο πόνος για τον πρόωρο και άδικο χαμό του αστυνομικού.
Ο 39χρονος αστυνομικός, που ήταν πατέρας δύο παιδιών, παρασύρθηκε από ορμητικό χείμαρρο την ώρα που επιχειρούσε να περάσει τη γέφυρα του Στομίου με το αυτοκίνητό του, στην επαρχιακή οδό Παραλίας Κύμης-Λεπούρων.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του Δήμου Ληλαντίων, παρουσία του Υπηρεσιακού Υπουργού Εσωτερικών κ. Σπύρου Φλογαϊτη, του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Μαρκόπουλου και βουλευτές όλων των κομμάτων αποφασίστηκε να καταγραφούν άμεσα τα προβλήματα που προκλήθηκαν από την έντονη νεροποντή, να δοθούν κατευθύνσεις για την βραχεία αποκατάσταση και να αποτυπωθεί η εικόνα των ζημιών προκειμένου να δοθούν οι σχετικές αποζημιώσεις για τη θεραπεία των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν. Ο κ. Φλογαϊτης παρακάλεσε το Νομάρχη και τους Δημάρχων όπως, σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη, υποβάλλουν στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας τις προτάσεις τους για τη χρηματοδότηση μέτρων άμεσης ανακούφισης, εντός μιας ή δύο το πολύ ημερών.Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΣ, διατέθηκαν για την βοήθεια των πλημμυροπαθών στο Δήμο Λιλαντίων Ευβοίας, 300 κιβώτια τυποποιημένων τροφών και 300 κλινοσκεπάσματα. Επίσης ανακοινώθηκε ότι είναι σε ετοιμότητα για διάθεση και πρόσθετου αριθμού ελαστικών λέμβων, εάν χρειαστεί.
ΑντιδράσειςΔιαχρονικές ευθύνες σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για έλλειψη μέτρων καταλόγισε το ΚΚΕ, μέτρα για αποζημιώσεις των αγροτών και αποκατάσταση των καταστροφών ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για ανίκανο κράτος έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρει: ''Οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχουν διαχρονικά εγκληματικές ευθύνες για πλήθος πυρκαγιών που εξαφάνισαν ολόκληρα δάση, καθώς και για την έλλειψη των αναγκαίων αντιδιαβρωτικών αντιπλημμυρικών έργων.''

"Απαιτείται να γίνει άμεσα, η καταγραφή των ζημιών και να παρθούν μέτρα για αποζημιώσεις των αγροτών και τη γρήγορη αποκατάσταση των καταστροφών", δήλωσε ο Νίκος Χουντής, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης εξέφρασε τη συμπαράστασή του, δηλώνοντας ότι: ''Φαίνεται, λοιπόν, ότι για άλλη μια φορά, το κράτος είναι ανίκανο να βοηθήσει.''

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για τον καιρό απο τους μετεωρολόγους, που αναμένουν σταδιακή ύφεση των φαινομένων απο τις βραδινές ώρες.

** Νέες καταστροφές και προβλήματα στους κατοίκους της βορειοδυτικής Τουρκίας προκάλεσαν οι καταιγίδες τα ξημερώματα. Μετά από δύο ώρες βροχής, οι πλημμύρες έπληξαν τα περίχωρα της Κωνσταντινούπολης, όχι όμως το κέντρο της μεγαλούπολης. Η κυβέρνηση Ερντογάν και ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης υπόσχονται ότι όλες οι ζημιές θα αποκατασταθούν, όμως οι αντιδράσεις για τους 33 θανάτους και την καθυστερημένη ανταπόκριση της κρατικής μηχανής είναι μεγάλες.Άλλες δύο ώρες καταρρακτώδους βροχής ήρθαν να προστεθούν στον εφιάλτη που έζησε η ανατολική Κωνσταντινούπολη στα μέσα της εβδομάδας.

Οικογένειες εγκλωβίστηκαν στα πλημμυρισμένα σπίτια τους και σώθηκαν χάρη στην επέμβαση των πυροσβεστών.
Αυτή τη φορά, οι Αρχές είχαν σημάνει εγκαίρως κόκκινο συναγερμό και χιλιάδες άντρες είχαν αναπτυχθεί στους δρόμους πριν ακόμη βρέξει τα ξημερώματα.
Μία γέφυρα κατέρρευσε έξω από την Κωνσταντινούπολη και σημαντικά προβλήματα υπήρξαν σε μικρότερες πόλεις. 100 άνθρωποι συνελήφθησαν ως ύποπτοι για λεηλασίες.
Η οργή στην Τουρκία ξεχειλίζει κατά της κυβέρνησης, που είχε αφήσει στη μέση αντιπλημμυρικά έργα και είχε επιτρέψει την ανεξέλεγκτη οικοδόμηση.
Οι κατηγορίες στρέφονται και κατά του ίδιου του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τους επικριτές να υπενθυμίζουν ότι εκείνος ήταν δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης την περίοδο του οικοδομικού οργασμού.
Αλλά και οι εικόνες των εγκλωβισμένων στις μεγάλες λεωφόρους γύρω από το αεροδρόμιο πλήττουν την εικόνα της διεθνώς, καθώς η Πόλη ετοιμάζεται να φιλοξενήσει συνάντηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.ΠΗΓΗ: ΝΕΤ
-
- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ BLOGS ...ΜΠΛΟΚΣ :
- ~* Για όλα υπάρχει ο κατάλληλος καιρός , για να πραγματοποιηθεί κάθε έργο , πρέπει να δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία !
- ~* http://efimeridavalira.blogspot.com/ ,Βαλύρα Μεσσηνίας .-
- ~* http://messini-mess.blogspot.com/?zx=4cd9df092a0c3ce3 , Πολίτης Μεσσήνης .-
- ~* http://www.kalamatablogs.gr/ , Καλαμάτα Μπλόνκς .-
- ~* http://kpylos.blogspot.com/ , Πύλος -Κώστας .-
- ~* http://pylos-navarino.blogspot.com/ , Πύλος - Ναυβαρίνο .-
- ~* http://arxaiaithomitosteki.blogspot.com/ , Αρχαία Μεσσήνη ?
- ~* http://pyrgostrifylias.blogspot.com/ , / Πύργος Τρυφιλλίας .-
- ~* http://trifylianews.blogspot.com/ , / Τα Νέα της Τρυφιλίας .-
- ~* http://trifyliakanea.blogspot.com/ . Τριφυλιακά Νέα .-
- ~* http://ithominews.blogspot.com/ . IHTOMH NEWS .-
- ~* http://meropitopik.blogspot.com/ ,Μερόπη Μεσσηνίας .-
- ~* http://radio936.blogspot.com/ , Radio kyparissia 93,6 fm.-
- ~* http://filiatranews.blogspot.com/ ,Φιλιατρά news.-
- ~* http://apneagr.blogspot.com/ apneagr;
- ~* http://beneas13.blogspot.com/2009/08/blog-post_7247.html , G. Beneas .... από stamos1στις 01:31, 23 Αυγούστου 2009-
- sns - denstist - arfara-kalamatas-Greece

ΜΕ ΦΤΥΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΤΙΚΟ :
Από:
mitsum avragioz (avragioz@gmail.com)
Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΧΥΡΟΥ !!!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΜΗ ΣΥΝΝΟΜΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΧΩΔΕ.
ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ ΛΟΓΩ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΟΣ - ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΕΝΕΡΓΑ.
ΞΑΔΕΛΦΙΚΟ ΦΤΥΣΙΜΟ ΚΑΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!!!!!
Δεν θα είναι υποψήφιος ο Μ. Λιάπης

Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές, λόγω της διαφωνίας του με την απόφαση του Κώστα Καραμανλή, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Μιχάλης Λιάπης.
Σε μια ιδιαίτερα σκληρή γραπτή του δήλωση, ο κ. Λιάπης κάνει λόγο για "παραλογισμό" και "ομολογία αποτυχίας" και τονίζει ότι η απόφασή του βασίζεται σε λόγους "πολιτικής και ηθικής τάξεως".
"Δεν μπορώ να συμπράξω με αποφάσεις με τις οποίες διαφωνώ ριζικά. Είναι θέμα πολιτικής συνέπειας. Και ασφαλώς προσωπικής αξιοπρέπειας Αποφάσεις που, κατά τη γνώμη μου, αποτελούν ιστορικό λάθος για τη χώρα και ατόπημα για την παράταξη, Η Ελλάδα μπαίνει σε περιπέτεια. Η ΝΔ σε παρατεταμένη κρίση. Δεν μπορώ να συμμετάσχω σε αυτόν τον παραλογισμό" σημειώνει ο κ. Λιάπης.
Και στη συνέχεια προσθέτει: "Με τι επιχειρήματα θα ζητήσουμε και πάλι την ψήφο του λαού, όταν χθες εμφανιστήκαμε να ομολογούμε ότι αποτύχαμε τα χρόνια που κυβερνάμε; Με τι ηθικό ανάστημα θα ζητήσουμε από τους δικούς μας ψηφοφόρους να δώσουν τη μάχη, όταν δεν τιμήσαμε την εμπιστοσύνη τους, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια της τετραετίας;".
Παράλληλα, ο κ. Λιάπης αποκαλύπτει στη δήλωσή του πως πριν από ένα μήνα είχε επισημάνει γραπτώς στον πρωθυπουργό τους κινδύνους των πρόωρων εκλογών για τον τόπο, το κόμμα και για τον ίδιο προσωπικά και εκείνος τότε είχε συμφωνήσει. Και εξαπολύοντας καρφιά τόσο κατά εκείνων που εισηγούνταν τις εκλογές όσο και κατά Καραμανλή, προσθέτει: "Τώρα όμως κάποιοι με πολλαπλές διασυνδέσεις και προφανείς ιδιοτελείς λόγους, τον μετέπεισαν...".

Ο Μιχάλης Λιάπης καταλήγει σημειώνοντας ότι παραμένει "μάχιμος πολιτικός στην παράταξη" και "πιστός στις αυθεντικές παρακαταθήκες του ιδρυτή της".
ΝΑΥΠΛΙΟΣ
Κατά τη μυθολογία, ο Ναύπλιος ίδρυσε την πόλη της Ναυπλίας κι ήταν γιος του Ποσειδώνα και της Αμυμώνης, κόρης του Δαναού, που ήταν Βασιλιάς του Άργους. Ο Δαμάστορας και ο Προίτος ήταν γιοι του. Ναύπλιος Β' ή Νεότερος. Ήταν πέμπτος απόγονος του προηγούμενου.Παντρεύτηκε τη Φιλύρα ή την Ησιόνη ή την Κλυμένη και απέκτησε τρεις γιους: τον Παλαμήδη, τον Οίακα, το Ναυσιμέδοντα.
ΠΗΓΗ: MEGA

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕ ΛΕΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ :
Ρεσιτάλ εδωσε ο Πρετεντέρης. Τον έκανε επιθεώρηση τονΚουρασμένο.Ξεχείλιζαν ειρωνεία οι ερωτήσεις του Πρετεντέρη. Τον έκανε ρόμπα. Τον αντιμετώπισε λες και είναι UFO, λες και ζει αλλού ο πρωθυπουργός της χώρας.Ασχετος, ανίδεος-δεν ξέρει αν λειτούργησαν σωστά οι Πυροσβέστες στις φωτιές της ΒΑ Αττικής-τεμπέλης.Ενας επικίνδυνος πρωθυπουργός κυβερνάει τη χώρα. Ενας επικίνδυνα γυμνός πρωθυπουργός.Ο Πρετεντέρης του τα πήρε όλα. Τον άφησε τσίτσιδο...Μια συγκλονιστική συνέντευξη που αποκαλύπτει την αφασία του πρωθυπουργού. Ο Καραμανλής απαντούσε λες και ήταν μεθυσμένος.Παρακαλούμε το "ΒΗΜΑ" να τη μοιράσει σε DVD...
Βροχή οι γαλάζιες αρνήσεις σε Μακεδονία και Θράκη η πραγματική αιτία είναι η διαφαινόμενη ήττα. :

Πληθαίνουν οι αρνήσεις πολιτευτών, πρώην βουλευτών αλλά και γνωστών τοπικών στελεχών του κυβερνητικού κόμματος στη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία να εκτεθούν αυτή τη φορά ως υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.
Αντίθετα απ ό,τι είχε γίνει το 2007, όταν υπήρχε συνωστισμός υποψηφίων, τώρα πολλοί είναι αυτοί που επικαλούνται οικονομικούς, επαγγελματικούς ή -το πιο σύνηθες- προσωπικούς λόγους για να κατέβουν από το εκλογικό τρένο της ΝΔ. Ομως, η πραγματική αιτία είναι η διαφαινόμενη ήττα.
Ενδεικτική της κατάστασης που υπάρχει στη ΝΔ ήταν η δήλωση του γνωστού «γαλάζιου» αγροτοσυνδικαλιστή Θανάση Κοκκινούλη που ηγήθηκε της κίνησης των «16» στελεχών της ΝΔ από τη Λάρισα και προδιέγραψε την ήττα της ΝΔ στις εκλογές εδώ και καιρό.
«Καλά έκαναν κάποιοι που δεν μου τηλεφώνησαν αυτή τη φορά να μου προτείνουν να κατέβω», απάντησε αιχμηρά, όταν ρωτήθηκε αν δέχτηκε πρόταση να κατέλθει υποψήφιος, ενώ αναφορικά με τη δυσκολία που αντιμετωπίζει η ΝΔ για να συγκροτήσει ψηφοδέλτια, σχολίασε ότι «ευθύνες έχουν αυτοί που απορροφήθηκαν από την εξουσία και δεν προετοίμασαν μια νέα γενιά στελεχών».

Οι 7 περιβαλλοντικές πληγές της Πελοποννήσου και το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή :
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βρυξέλλες, 09 Σεπτεμβρίου 2009

Την περιβαλλοντική εγκατάλειψη της Πελοποννήσου από την κυβέρνηση Καραμανλή, που έχει άμεσες επιπτώσεις στην υγεία, στην ποιότητα ζωής των πολιτών και στη βιοποικιλότητα αφορούν 9 νέες ερωτήσεις που κατέθεσε σήμερα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κρίτων Αρσένης – μέλος των επιτροπών Περιβάλλοντος και Υγείας, Αλιείας και Διεθνούς Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Οι ερωτήσεις αφορούν τις επτά «πληγές» της Πελοποννήσου, οι οποίες έχουν επανειλημμένως αναδειχθεί από τις τοπικές κοινωνίες, και αφορούν στη:
Δυσκολία πρόσβασης των πολιτών της Αργολίδας σε καθαρό νερό
Διάβρωση της ακτογραμμής στην Κορινθία
Δημιουργία εγκαταστάσεων γκολφ σε περιοχή NATURA στην Μεσσηνία
Ρύπανση του Ποταμού Αλφειού στην Ηλεία και Αρκαδία
Τεράστιες παράνομες αμμοληψίες στην Αχαΐα
Ρύπανση του ποταμού Ευρώτα στην Λακωνία
Υποβάθμιση του Όρους Μαίναλου στην Αρκαδία
Με αφορμή την κατάθεση των ερωτήσεων ο Κρίτων Αρσένης δήλωσε ότι: «Η Πελοπόννησος είναι ένας τόπος φυσικά προικισμένος. Τα έξι αυτά χρόνια η κυβέρνηση Καραμανλή και ο αρμόδιος υπουργός κ. Σουφλιάς δεν ασχολήθηκαν με την αντιμετώπιση της υποβάθμισης κρίσιμων περιβαλλοντικών πόρων της Πελοποννήσου. Αντιθέτως, καταγράφεται συστηματική υποβάθμισή τους όπως χαρακτηριστικά συμβαίνει στη περίπτωση των παράνομων αμμοληψιών στην Αχαΐα για την εκτέλεση των έργων της Νέας Εθνικής Οδού στην περιοχή. Δυστυχώς, η κυβέρνηση Καραμανλή και ο κ. Σουφλιάς δεν διδάχθηκαν από τις τραγικές πυρκαγιές του 2007 και το τεράστιο κόστος σε ζωές, ανθρώπινες περιουσίες και φυσικό πλούτο. Το έγκλημα συνεχίζεται μέχρι την τελευταία στιγμή, με την Περιφέρεια Πελοποννήσου να ετοιμάζει μία βραχύβια λύση ανάγκης στο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων. Η λύση αυτή απειλεί με υποβάθμιση κρίσιμους περιβαλλοντικούς και αρχαιολογικούς χώρους της Πελοποννήσου. Η εξαετία Σουφλιά μας διδάσκει την άμεση αναγκαιότητα δημιουργίας Υπουργείου Περιβάλλοντος στην Ελλάδα.
Όλοι οι Έλληνες και Ευρωπαίοι πολίτες έχουμε δικαίωμα ισότιμης πρόσβασης στα περιβαλλοντικά αγαθά. Είναι καιρός να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που σχετίζονται με την ποιότητα ζωής σε κάθε γωνιά της Ελλάδας με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πράσινης ανάπτυξης, που προτείνει λύσεις με προοπτική και ένα Υπουργείο Περιβάλλοντος που να εγγυάται την περιβαλλοντική προστασία».
Γραφείο Κρίτωνα Αρσένη
Ευρωβουλευτή

"Οχι στα κοστούμια εξουσίας"
"Η μάχη της ζωής μας για αυτόν τον τόπο ξεκινάει λαού θέλοντος την 5η Οκτωβρίου" τόνισε ο Γ.Παπανδρέου μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. «Ξέρουμε οι συγκυρίες είναι δυσμενέστατες για τη χώρα, η παρακμή αφόρητη, η ευθύνη της πορείας, τεράστια» συνέχισε αναγνωρίζοντας πως δεν πρόκειται για μια εύκολη πορεία αλλά διαβεβαίωσε πως το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να αναλάβει αυτήν την ευθύνη

Προειδοποίησε όμως στέλνοντας μήνυμα σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ "να μην ράβουν κοστούμια εξουσίας κάποιοι εν ονόματι του κινήματος γιατί θα τους μείνουν στην ντουλάπα"!
"Διότι δεσμεύομαι, ότι η στελέχωση του δημοσίου θα γίνει με διαφανείς και αξιοκρατικές διαδικασίες".
Οσον αφορά του θέμα του Κώστα Σημίτη που εκκρεμεί, πληροφορίες αναφέρουν οτι η πολυπόθητη επικοινωνία δεν έχει υπάρξει ακόμη αλλά υπάρχουν δύο ισχυρά ρεύματα. το ένα τον θέλει σε μία περιφέρεια, πιθανόν την Α΄Πειραιά, και το άλλο στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Σε κάθε περίπτωση όλα θα κριθούν στην μεταξύ τους επικοινωνία.
Εθεσε το δίλημμα ανάμεσα στον κατήφορο της παρακμής και μιας νέας πορείας εθνικής ανάτασης και εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως οι πολίτες θα διαλέξουν το δεύτερο, σημείωσε: «Η απάντηση όλων μας στις 4 Οκτωβρίου θα είναι νέα πορεία εθνικής ανάτασης, θα είναι ψήφος εμπιστοσύνης, ψήφος αυτοδυναμίας στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα».
Ο κ. Παπανδρέου επέκρινε έντονα την κυβέρνηση υποστηρίζοντας πως πρόδωσε δύο φορές την εμπιστοσύνη του λαού και αντί να αξιοποιήσει το δημόσιο πλούτο, τον σπατάλησε υπέρ των λίγων, ημέτερων και ισχυρών, αντί να ενισχύσει το αίσθημα δικαίου, την δίκαιη αναδιανομή του πλούτου, κατάργησε το φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας.
Τον αντικατέστησε με το ΕΤΑΚ, που το πληρώνουν όλοι οι Έλληνες, επέβαλε έκτακτη εισφορά στους μισθωτούς και στους επαγγελματίες, αλλά όχι και στα υπερκέρδη των τραπεζών.
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Κώστα Καραμανλή στη ΔΕΘ έκανε λόγο για πρωθυπουργό της απογραφής και της παραγραφής, υποστηρίζοντας πως με την ομιλία του υποσχέθηκε ακόμη χειρότερες μέρες.
«Μας ζητούν τρίτη εντολή να κυβερνήσουν. Για να κάνουν τα ίδια. Τα ψέμματα όμως τελείωσαν. Αρκετά με τα παιχνίδια της επικοινωνίας. Ήλθε η ώρα του λαού» σημείωσε.«Δεν σεβάστηκαν τίποτε. Ούτε τις αξίες μας, ούτε τα χρήματά μας».
Σχετικά με τους υποψήφιους του κόμματος, ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε τις προτάσεις για περιορισμό των φυλλαδίων και της ρύπανσης που αυτά προκαλούν, καθώς επίσης και της αναλυτικής παρουσίασης των εξόδων. Υπενθύμισε επίσης την πρόταση για ντιμπέιτ με τη συμμετοχή πολιτών.
«Καθαρό περιβάλλον, καθαρά λεφτά, καθαρές κουβέντες» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Αναφέροντας τους άξονες της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου μίλησε για:
Δυναμική εξωτερική πολιτική που θα ξανακάνει την Ελλάδα δυνατή στα Βαλκάνια και στον κόσμο.
Δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους τους πολίτες.
Νέα αναδιανομή του πλούτου μέσα από ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα.
Οικοδόμηση ενός κράτους που θα λειτουργεί αποκλειστικά υπέρ των πολιτών.
«Πράσινη ανάπτυξη» με το σκεπτικό ότι το σημερινό οικονομικό μοντέλο έχει πλέον φτάσει στα όριά του.
http://nafplios2009.blogspot.com/
Σύστημα Καραμανλή :
Είναι γνωστό από διασωθέντες της <ΛΑΣΠΟΥΡΙΑΣ> ότι το πέτυχαν επειδή υπάκουσαν στην έντολη < ΜΗΝ ΚΟΥΝΙΕΣΑΙ>! Όπως είναι γνωστή και η τακτική του όποιου επικίνδυνου διαρρήκτη - κλέφτη, να εφαρμόζει το ίδιο<ΣΥΣΤΗΜΑ> όταν <την κάνει> !...Έτσι και το <Σύστημα Καραμανλή> επί μια6ετία χρησιμοποιώντας κάτι παρόμοιο, μην ξεχνάτε και την δικαιολογίαν του <κουρασμένου> που αμόλυσε επίτηδες το τσιράκι του!, μας <την έκανε> και μεις <την φάγαμε>!! Μην κουνιέσαι για τον φίλο <Ζαχόπουλον>! μην για τον φίλο του ΙΚΑ, μην για τα ΟΜΟΛΟΓΑ-ΔΑΪΛΑΚΗ-ΠΑΥΛΙΔΗ-ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΥΣ- για τον εταίρον κ.κ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΝ- για τις πλάκες ΠΑΛΑΙΟΚΩΣΤΑ για την ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΙΑ!! και μια σειρά άλλες περιπέτειες! Τις μέρες αυτές εφαρμόζει περίπου την ίδιαΦΟΥΣΤΙΑ!! Βγήκε και είπε τρεις ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ στη ΔΕΘ που το ΣΥΣΤΗΜΑ τις έκανεΦΙΡΜΑΝΙ και κάθε ώρα και στιγμη κατηγορεί ΑΝΑΝΔΡΑ τον αντίπαλόν ΤΟΥ που δεν έχει έλθει η σειρά του να μιλήσει στην ΔΕΘ ότι ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ!! Ζούμε τις τελευταίες μέρες του πιοΑΙΣΧΡΟΥ παιχνιδιού που ΠΑΙΧΤΗΚΕ ΣΤΗΝ Νεώτερη Ελληνική Ιστορία και είμαι σίγουρος ότι ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ θα τις γράψει ΜΕΛΑΝΑ! Όπως είμαι σίγουρος ότι εδώ πληρώνονται ΟΛΑ!! Λίγο ΥΠΟΜΟΝΗ ΦΙΛΟΙ! ΛΙΓΟ!!!..

http://diaporon-bl.blogspot.com/
ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ,ΟΤΑΝ ΞΕΔΙΑΛΥΝΟΥΜΕ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΜΑΣ !
ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΑΣΟΚ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ (ΟΡΙΣΤΙΚΟ)
ΣΟΦΙΑ ΓΚΙΟΛΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣΚΑΘΗΓΗΤΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΡΑΒΑΝΤΗΣΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΤΑΣΟΣ ΣΑΛΕΣΙΩΤΗΣΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΙΔΕΡΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ

25 μέρες πριν τις εκλογές θα μιλήσει ο Καραμανλής στο Mega !:
Μια πολύ μεγάλη έκπληξη περίμενε τους τηλεθεατές του Mega αλλά κι όχι μόνο...Μέ ένα σύντομο trailer το Mega ανακοίνωσε ότι αύριο στις 9 το βράδυ ο Κώστας Καραμανλής θα μιλήσει και πάλι στον Γιάννη Πρετεντέρη , όπως έγινε και στις Ευρωεκλογές.Μην διαβάζετε από εδώ κι από εκεί για"αποκλειστικότητες" .Όλοι το έμαθαν από το trailer του Mega που προβλήθηκε στις 20:55 , αμέσως μετά το δελτίο.Είναι ξεκάθαρο ότι ο πρωθυπουργός επιχειρεί να ξεμπερδέψει γρήγορα με τις τηλεοπτικές του συνεντεύξεις .Πριν καν κλείσουν τα ψηφοδέλτια και πριν μιλήσει ο Παπανδρέου στην ΔΕΘ , ο Καραμανλής θα δώσει μια συνέντευξη κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του...Καθάρισε πάλι ο Βαρδής...

http://www.parapolitiki.com/

Πέφτουν καρπαζιές... :
στο σημερινό Βασικό Σχολιασμό της Επικαιρότητας:

1. Γ. Παπανδρέου από το ποτάμι της νίκης στην Αλεξανδρούπολη.«Ήρθε η ώρα να αφήσουμε πίσω την παρακμή και να βάλουμε την Ελλάδα σε πορεία εθνικής ανάτασης».
2. Πιο κάτω και από την Μποτσουάνα σε ανταγωνιστικότητα οικονομίας η Ελλάδα! - Έκθεση-σοκ του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Ακόμη ένα επίτευγμα της κυβέρνησης Καραμανλή. Και έχουν το θράσος να ζητάνε ξανά την ψήφο του κόσμου για να κάνουν τα ίδια…
3. Debate. Άρχισε τις υπεκφυγές η Ν.Δ.; - Αν η Ν.Δ., λόγω της αναξιοπιστίας Καραμανλή, φοβάται τώρα την ουσιαστική, απευθείας και όχι με μονόλογους τηλεοπτική αντιπαράθεση των δύο αρχηγών, ας το πει ξεκάθαρα.
4. Απάντηση στα αστεία περί «ειλικρινούς» και «υπεύθυνου» Καραμανλή. - Ούτε «υπεύθυνος», ούτε «ειλικρινής» αλλά αμετανόητος και παντελώς αναξιόπιστος. Δεν θα κριθεί από αυτά που λέει τώρα. Αλλά από αυτά που έκανε. Αυτά που μας οδήγησαν στην παρακμή και τώρα τα ξαναπροτείνει ως λύση! - Χαρακτηριστικό παράδειγμα της πολιτικής του: Το πάγωμα μισθών και τα άλλα μέτρα που ανακοίνωσε στη ΔΕΘ, τα οποία θα αποφέρουν στα ταμεία του κράτους περίπου 160 εκ. ευρώ. Θα μπορούσε να βρει πολύ περισσότερα αν επέβαλε έκτακτη εισφορά στα υπερκέρδη 3 δις των τραπεζών. Αλλά δεν το έκανε…
5. Απάντηση στις γελοιότητες Ν.Δ. περί «διγλωσσίας» στο ΠΑΣΟΚ. - Γιατί κουράζονται με το στανιό να βρουν διγλωσσία στο ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν κοιτάνε τον αρχηγό τους και τα μεγαλοστελέχη τους που δεν μπορούν να συμφωνήσουν ούτε αν έχουν σχέδιο για την κρίση; Κ. Καραμανλής: «Έχουμε σχέδιο για την κρίση» (5/2/2009), Δ. Αβραμόπουλος: «Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη χωρίς εθνικό σχέδιο για την κρίση» (4/2/2009). 6. Απάντηση και στις γελοιότητες περί «φοροκαταιγίδας» ΠΑΣΟΚ και «σύγχυσης» ΠΑΣΟΚ στα οικονομικά. - Όσο κι αν προσπαθούν να πετάξουν την μπάλα έξω από το γήπεδο, θα απολογηθούν για όσα άδικα και καταστροφικά έκαναν για τον τόπο.

http://krogias.blogspot.com/

...Τα κατάφερε ΕΤΣΙ η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ κυβέρνηση από το 1821!!
Το World Economic Forum (WEF), δημοσιοποίησε τον δείκτη ανταγωνιστικότητας για 133 χώρες που παρκολουθεί!! Σε αυτό διαβάζουμε με πίκρα ότι η Ελλάδα έχασε τέσσερις θέσεις ακόμη και σε αυτό!!, Πέφτοντας φέτος στην 71ηθέση από την 67η που ήταν πέρσι, την 65η που ήταν το 2007 και την 55η που ήταν το 2004!!! ανάμεσα σε 133 χώρες που εξετάζει ο Οργανισμός. Ο αναποτελεσματικός δημόσιος τομέας σε ποσοστό 25,3% η ασφυκτική εργατική νομοθεσία σε ποσοστό 14,2% και η διαφθορά σε ποσοστό 14% είναι οι βασικές αιτίες για την εξέλιξη, ενώ ακολουθούν η φορολογική νομοθεσία (12%), κ.λ.π!! Κατόπιν αυτού είναι να απορεί κανείς, πως και οι ξένοι δεν κατάλαβαν ότι για ΟΛΑ φταίει το ΠΑΣΟΚ, όπως μας πιπιλίζει καθημερινά το σύστημαΝ.Δ - ΚΚΕ - ΜΜΕ!!!!??

http://diaporon-bl.blogspot.com/

Ρουσφέτια... μέχρι τελικής πτώσεως
Οργιο προσλήψεων, μεταθέσεων, μετακινήσεων και προαγωγών στο Δημόσιο, από την ημέρα ανακοίνωσης των εκλογών μέχρι τη διάλυση της Βουλής προχθές το απόγευμα, κατήγγειλε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στη Διακομματική Επιτροπή Μ. Παπαϊωάννου. Ο πρώην υπουργός, που θα είναι υποψήφιος στη Β Αθηνών, σημείωσε ότι αυτό το διάστημα δεν εμπίπτει στα τυπικά όρια του χρόνου της απαγόρευσης των προσλήψεων, εγείρεται ωστόσο ζήτημα αφού οι εκλογές είχαν αναγγελθεί. Τα στοιχεία αναμένεται να δημοσιοποιήσει τις επόμενες ημέρες η Ιπποκράτους.

Οι μοιραίοι
Του Κώστα Γερονικολού
Τα όσα εξέμεσε, το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη, ο απερχόμενος πρωθυπουργός Κωστάκης Καραμανλής, στάθηκαν η αφορμή να αποφασίσω να ξαναγράψω και πάλι τις όποιες απόψεις μου, γύρω και σχετικά με τις τρεχούμενες πολ ιτικές εξελίξεις.Πρακτική που είχα απαγορεύσει στον εαυτό μου από το 2001, γιατί είχα διαπιστώσει, τότε, ότι τα όποια οράματα της γενιάς μου και για τα οποία είχα θυσιάσει πολλά, ως κι αυτή την προσωπική μου ελευθερία, είχαν σωριαστεί σε ατέλειωτα ερείπια.Δυστυχώς, αντί η Ελλάδα να ανήκει στους Έλληνες, είχε περάσει στην "αρμοδιότητα" των διάφορων γραφειοκρατών των Βρυξελλών, τύπου Μπαρόζο και Αλμούνια. Ο Στρατός αντί να ανήκει στο Έθνος είχε περάσει, μέσω των ΝΑΤΟικών διασυνδέσεων και "υποχρεώσεων" στον πλήρη έλεγχο του αμερικάνικου Πενταγώνου. Γεγονός που διαπίστωσα "ιδίοις όμμασι", συνοδεύοντας τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη σε επίσκεψη του στο Κοσσυφοπέδιο.Και για να μη γελιόμαστε η Εξουσία είχε πάρει διαζύγιο από το Λαό και είχε περάσει στα χέρια των "νταβατζήδων" και των "Εθνικών Εργολάβων".Παρ' όλα αυτά, που έβρισκαν και μένα και πολλούς άλλους συντρόφους μου αντίθετους, οι συνθήκες διαβίωσης των πλατιών λαϊκών στρωμάτων, χωρίς να είναι ιδανικές, ήταν σχετικά ανεκτές και μια τάση ευδαιμονισμού επικρατούσε στην ελληνική κοινωνία."Κι έπειτα ήλθαν οι μέλισσες". . . . .Στις εκλογές του 2004 ο Λαός αποφάσισε να υπερψηφίσει τον Καραμανλή και τη Νέα Δημοκρατία. Είχε "βαρεθεί" το ΠΑΣΟΚ και ακολούθησε, ως πρόβατο επι σφαγή, τη σκανδαλογία. (Όχι ότι δεν υπήρξαν σκάνδαλα…)Κι αρχίζει η μεγάλη περιπέτεια. Για τη χώρα, το Λαό και την Οικονομία.Οι μαθητευόμενοι μάγοι του Νεοφιλελευθερισμού, με επικεφαλής τον Καραμανλή και τον ανεκδιήγητο Αλογοσκούφη, παραδίδουν την ελληνική οικονομία αιχμάλωτη στα χέρια των Αλμούνηδων των Βρυξελλών, των σπεκουλαδόρων της "ελεύθερης αγοράς" και των πρωθυπουργικών "κουμπάρων". Κι ακόμα χειρότερα, ανοίγουν φορολογικούς παραδείσους για το μεγάλο κεφάλαιο, το τραπεζικό κατεστημένο και τα πιράνχας της παραοικονομίας, ενώ παράλληλα, με συνεχή φορομπηχτικά μέτρα, απομυζούν τα μεσαία και κατώτερα εισοδήματα.Ως εδώ, καλά. ( Με την πλατειά έννοια). Αυτή είναι η πολιτική της Νεοφιλελευθερης παράταξης και ο Λαός ας είναι πιό προσεκτικός. Αν οι πολίτες δεν καταλαβαίνουν ποιό είναι το συμφέρον τους και ψηφίζουν υπέρ των εκμεταλλευτών τους, είναι άξιοι να υποστούν τις συνέπειες των επιλογών τους.Ήρθαν οι πρόωρες εκλογές του 2007, με καμένη τη μισή Πελοπόννησο, με ογδόντα και πλέον νεκρούς, αλλά και την οικονομία να έχει χτυπήσει κόκκινο, τα γαλάζια σκάνδαλα να κορυφώνονται, τα λαϊκά εισοδήματα να συρρικνώνονται κι όμως οι "αμνοί" να δίνουν και πάλι την εξουσία στον Καραμανλή και τη Νέα Δημοκρατία.Με ηλίθιους έχουμε να κάνουμε, συναποφάσισαν Βουλγαράκηδες, Δούκες, Παυλίδηδες και άλλοι εχθροί του Λαού και έπεσαν σαν τις ακρίδες στη δημόσια περιουσία.Από κοντά κι ο αρχηγός τους, που έφτασε, πέρυσι τέτοιες μέρες, να υποστηρίξει από το βήμα της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, το σλόγκαν της "αρπαχτής", πως ότι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό.Κι άρχισε ο κατήφορος της γαλάζιας διακυβέρνησης. Τα "πρόβατα" άρχισαν να ξυπνάνε. Η νέα μεγάλη διεθνής οικονομική κρίση ισοπέδωσε ότι είχε παραμείνει ακόμα ως ελπίδα για τους μη προνομιούχους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι έβλεπαν τον πρωθυπουργό και τους συν αυτώ, να παραμένουν "Δειλοί, άβουλοι και μοιραίοι αντάμα, προσμένοντας μονάχα κάποιο θαύμα".Κι ακολούθησε το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών. Τα καμπανάκια ηχούσαν δαιμονισμένα για το γαλάζιο στρατόπεδο και ο Λαός περίμενε κάποιες κινήσεις, σε κεντρικό επίπεδο.Ο "καταλληλότερος" κρύβεται για μήνες, ανάμεσα στα καλοψημένα μπριζολάκια των ταβερνείων της Ραφήνας και της Χαλκιδικής, ενώ η χώρα βυθίζεται και το ενδεχόμενο της εθνικής πτώχευσης βρίσκεται στα πρόθυρα. Τίποτα δεν λειτουργεί στους τομείς της οικονομίας και η διαλυμένη φοροεισπρακτική μηχανή δεν κατορθώνει να εισπράξει ούτε ένα Ευρώ.Και μέσα σ' αυτό το εφιαλτικό σκηνικό, ο Καραμανλής αποφασίζει την πρόωρη προσφυγή στις εκλογές. Είναι μια λύση, για να σταματήσει η κατηφόρα προς το χάος και τη γενική διάλυση, αλλά και να προλάβει να φύγει πριν οι ευθύνες του πάρουν τη μορφή ανεξέλεγκτων για την παράταξη του συνεπειών.Κι ενώ η χώρα ολόκληρη βράζει, ο παιδοβούβαλος εμφανίζεται στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και μας ανακοινώνει πως θα βγάλει τη χώρα από την μεγάλη οικονομική κρίση. Βρήκε τη χρυσή συνταγή. Θα παγώσει για δύο χρόνια τους μισθούς στο δημόσιο τομέα και θα περιορίσει τις υπερωρίες και τα εκτός έδρας των δημοσίων υπαλλήλων. "Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε". Και το κερασάκι στην τούρτα. Ο άκρατος λαϊκισμός, που μπροστά του ερυθριούν οι Δεληγιάννηδες του 19ου αιώνα. Τύφλα να ΄χει ο Μαυρογιαλούρος. Μείωση κατά 30% στους μισθούς υπουργών, βουλευτών, νομαρχών και δημάρχων, για τρία χρόνια.Η οικονομία και η πατρίδα σώθηκαν.Η σκυτάλη δόθηκε στη συνέχεια, από τους πλουσιοαμοιβόμενους ινστρούχτορες του Μαξίμου, στα αλαλάζοντα ραδιοτηλεοπτικά και έντυπα κύμβαλα της παράταξης και, δυστυχώς, όχι μόνο."Ο Καραμανλής βγάζει τη χώρα από την οικονομική κρίση. Το σχέδιο σωτηρίας", μας βομβαρδίσουν μέρες τώρα. Και δεν ντρέπονται ακόμα και κάποιοι σοβαροί άνθρωποι του Τύπου, να βάζουν το όνομα τους σε τέτοια ανουσιουργήματα.Οι άνθρωποι μέχρι την τελική πτώση τους είναι αιχμάλωτοι των ιδεοληψιών τους, οι οποίες συνίστανται στο ξεζούμισμα των μικρομεσαίων στρωμάτων και την παράδοση, όποιου τελικά εθνικού πλούτου έχει απομείνει, στους καρχαρίες του τραπεζικού και του κομπραδόρικου μεγάλου κεφαλαίου.Όσο, όμως, κι αν προσπαθούν και θέτουν εξωπραγματικές λύσεις στα μεγάλα προβλήματα, που ταλανίζουν τον τόπο, ο Καραμανλής και αυτοί που τον στηρίζουν, το ρολόι της
ιστορίας έχει πλέον αρχίσει να μετράει αντίστροφα γι αυτούς.

http://orfni.blogspot.com/2009/09/blog-post_6097.html

"Τα όνειρά μας είναι εφικτά"

"Ηρθε η ώρα να αφήσουμε πίσω την παρακμή και να βάλουμε τη χώρα σε πορεία εθνικής ανάτασης" τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου, στην πρώτη προεκλογική του ομιλία το βράδυ της Τρίτης στην Αλεξανδρούπολη, ζητώντας ψήφο αυτοδυναμίας στο ΠΑΣΟΚ.
"Ο τόπος δεν σηκώνει πλέον ηγεσίες που κρύβονται στα δύσκολα, φυγομαχούν μπροστά στα προβλήματα και οι οποίες μας οδήγησαν σε οικονομική, κοινωνική, πολιτική και ηθική παρακμή και τώρα ζητάνε και τα ρέστα" είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι "εμείς ζητάμε την ευθύνη να βγάλουμε την Ελλάδα από το τέλμα, στις 4 Οκτώβρη". Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένο να συγκρουστεί "με κάθε αντίληψη και κατεστημένο που κρατά τον τόπο πίσω" υπογραμμίζοντας ότι "δεν χρωστάμε σε κανένα, λογοδοτούμε μόνο στο λαό".
Τόνισε την βασική θέση του ΠΑΣΟΚ ότι στις εκλογές "δεν συγκρούονται μονάχα δύο κόμματα και δύο υποψήφιοι πρωθυπουργοί, αλλά δύο διαμετρικά αντίθετες πολιτικές αντιλήψεις" και επέκρινε την ΝΔ για το σύνολο της πολιτικής της και υπογράμμισε ότι "εμείς είμαστε αισιόδοξοι γιατί ξέρουμε τι έχουμε και ξέρουμε να το αξιοποιήσουμε".
Η "πράσινη ανάπτυξη" ήταν το επόμενο σημείο το οποίο ανέπτυξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και τόνισε ότι "η Ελλάδα μπορεί να γίνει παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή παραδοσιακών και εναλλακτικών τουριστικών υπηρεσιών".
Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Θράκης, τα οποία, όπως είπε, η ΝΔ "επιλέγει να τα αγνοεί, αδυνατεί και δεν μπορεί να σεβαστεί, να τιμήσει και να αξιοποιήσει", ενώ αναφέρθηκε και στα έργα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή.
"Δυστυχώς στα πέντε χρόνια της ΝΔ όλη αυτή η προσπάθεια σταμάτησε, στην εγκατάλειψη της Θράκης έδειξαν όλη τους την αλαζονεία" είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος αναφερόμενος στον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη είπε ότι "τον διαφημίζουν αλλά η διακρατική συμφωνία κατοχυρώνει τα συμφέροντα μόνο της μιας πλευράς".
"Εμείς θα διασφαλίσουμε τους περιβαλλοντικούς όρους και σε ξηρά και σε θάλασσα και κάθε μας συμφωνία θα γίνει μετά από διάλογο με την τοπική κοινωνία" είπε, προσθέτοντας ότι "φυσικά η Ελλάδα θα διασφαλίσει τα συμφέροντά της τόσο κατά την κατασκευή όσο και κατά την λειτουργία".
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε να αξιοποιήσει τα μεγάλα πλεονεκτήματα της χώρας αλλά μονάχα να "μοιράζουν τον πλούτο σε λίγους και ημέτερους, γι' αυτό από πρωταγωνιστή με κύρος την κατάντησαν φτωχό συγγενή στο διεθνές πεδίο, την καταδίκασαν σε αναπτυξιακό μαρασμό και την έφεραν σε κρίση πολύ πριν την διεθνή κρίση".
Ο κ. Παπανδρέου επέκρινε την ΝΔ για κατασπατάληση όσων είχαν δημιουργηθεί και πρόσθεσε ότι "έτσι άδειασαν τα κρατικά ταμεία και τώρα υπόσχονται πάλι -για τρίτη φορά- την καταπολέμηση της σπατάλης του δημοσίου χρήματος". "Η ηθική κατάπτωση της κυβέρνησης δεν ήταν ούτε αλαζονεία, ούτε αμέλεια. 'Ηταν πολιτική επιλογή και με αυτήν έδωσε το σήμα σε όλους τους πολίτες ότι την επιτυχία μπορούν να την κατακτήσουν μόνο μέσα από την διαφθορά" είπε, τονίζοντας πως η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική αλλά και αναπτυξιακή, πολιτική, κοινωνική και κρίση αξιών.
"Απέναντι σε μια εξουσία που δεν πίστεψε στην Ελλάδα που πορεύτηκε με μόνη πυξίδα την επιβίωσή της στην νομή της εξουσίας, δεσμευόμαστε για ένα καλύτερο αύριο για την Ελλάδα" είπε, προσθέτοντας ότι στην ΔΕΘ θα παρουσιάσει "ολοκληρωμένα και τεκμηριωμένα τον ?οδικό μας χάρτη? για την έξοδο από την κρίση και την Ελλάδα που ονειρευόμαστε". "Τα όνειρα μας είναι εφικτά επιβεβλημένα και αυτονόητα" είπε χαρακτηριστικά.

ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΙ,ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!!!!!!!! :
1)Προσλήψεις, μετατάξεις, ρουσφέτια. Με τα κεριά (για να μην τους πάρουν χαμπάρι) μελετούσαν τα μεταχρονολογημένα ρουσφέτια που πάνε για έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο!Ως τα ξημερώματα της σημερινής μέρας, οι προσλήψεις των γαλάζιων υπουργείων και Οργανισμών έφταναν στο αρμόδιο Υπ. Δικαιοσύνης του Δένδια, για να πάρουν το ΟΚ απο το Ελεγκτικό. Με φραπέδες, τυρόπιτες και τοστ απο το κυλικείο, προσπαθούσε ο κομματικός στρατός του Δένδια ν ανταποκριθεί, στην ικανοποίηση των ρουσφετιών.Πράγματι ο Καραμανλής τα δίνει όλα! (Δεν είναι δυνατόν το ΠΑΣΟΚ να μην επανεξετάσει όλες αυτές τις θλιβερές περιπτώσεις του φαύλου κομματικού μηχανισμού...)

http://kourdistoportocali.blogspot.com/



2)ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ : ΟΡΓΙΟ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ, ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΡΟΥΣΦΕΤΙΩΝ !

΄Οπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΑΤΕ, τις τελευταίες ημέρες και μετά την εξαγγελία των πρόωρων εκλογών, η Διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας προβαίνει σε υπηρεσιακές μεταβολές υπαλλήλων της, με τοποθετήσεις, προαγωγές, ανάθεση υπεύθυνων καθηκόντων κλπ.Πρόκειται για «…ξεδιάντροπη ρουσφετο-λογική δραστηριότητα… και απόπειρα εξαγοράς ψήφων των εργαζομένων…», τονίζει ο ΣΕΑΤΕ, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, (Νόμος 2190/94) και με καταστρατήγηση των συμβατικών διατάξεων, που ισχύουν – υπό φυσιολογικές συνθήκες - γι αυτές τις διαδικασίες…Αφού προειδοποίησε, με εξώδικο, τη Διοίκηση Μηλιάκου, το Σωματείο ζήτησε «…το σταμάτημα κάθε παράνομης και ρουσφετολογικής πρακτικής…», καθώς και «…την ανάκληση των μεταβολών που πραγματοποιήθηκαν…», ενώ, στην αντίθετη περίπτωση, προσφεύγει στη Δικαιοσύνη !...

http://logoplokies.blogspot.com/



3). Ξαφνική επίσκεψη στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής έκανε σήμερα ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Β. Τσιατούρας. Υπάρχουν εξελίξεις;
Για να πάει ο αρχηγός εκεί, προφανώς κάτι συμβαίνει. Είναι τίποτα σοβαρό ή απλώς θέλουν αν βοηθήσουν με κάποιο πυροτέχνημα την απερχόμενη κυβέρνηση;...
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ… :

Βγήκε ο απελπισμένος στη ΔΕΘ και είπε, πως χρειάζονται, ΑΚΟΜΑ, δυο χρόνια σκληρών θυσιών, με πάγωμα μισθών και συντάξεων, περικοπές επιδομάτων, πάγωμα των προσλή-ψεων, ένταση της φορολογίας…Οι λακέδες της άρχουσας τάξης στα ΜΜΕ, στα πλαίσια της αποστολής τους για την ποδηγέτηση της κοινής γνώμης, έβαλαν τη καραμέλα στο στόμα τους κι άρχισαν το πιπίλισμα : τολμηρές και υπεύθυνες οι θέσεις Καραμανλή για την έξοδο από την κρίση… Πρωτοφανής η αναγγελία σκληρών μέτρων, αντί για παροχές…
Στο παιχνίδι, φυσικά, προς στήριξη των «έγκυρων» αναλυτών των τηλεοπτικών παραθύρων και τα GPOργανα, (πετυχημένος ο τίτλος τουΓ. Κρόγια και εύγλωττο το παρακάτω βιντεάκι), προκειμένου να δημιουργηθούν οι όροι και τα χαρακτηριστικά του μονόδρομου : η όποια αναζήτηση διεξόδου από την κρίση, (πρέπει να) είναι ταυτισμένη με την επιλογή πολιτικής σκληρής και άτεγκτης λιτότητας για το λαό… Άλλη λύση κι άλλη πολιτική δεν υπάρχει !...

Πιστεύουν, πως μπορεί ο Καραμανλής ν΄ ανακάμψει και να ξανανικήσει ; Όχι, βέβαια… Ο στόχος, ως προς αυτόν, είναι η καλλιέργεια (φρούδων) ελπίδων ανάκαμψής του και μείωσης της διαφοράς, για να μην τα παρατήσει από τώρα !... Παρηγοριά στον, ανίατο, άρρωστο, δηλαδή…
Στην ουσία το ΠΑΣΟΚ πιέζουν και εκβιάζουν, για να εγκαταλείψει το επεξεργασμένο πρόγραμμά του για την Οικονομία και τα περί «στήριξης του λαϊκού εισοδήματος» και να προσαρμοστεί στο μονόδρομο της λιτότητας…Την αυτοδυναμία επιδιώκουν να δυσκολέψουν, τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις για να είναι σύντομο το πέρασμα του Γιώργου και του νέου ΠΑΣΟΚ, προσπαθούν να δημιουργήσουν…Εδώ είναι η σύγκρουση κι εδώ είναι, που χρειάζεται, η οργανωμένη, προσεκτική και πειστική παρέμβαση στο λαό, έτσι ώστε να μην υπάρξει καμιά ευόδωση των σκοτεινών, αντιδραστικών και αντιλαϊκών σχεδίων, του κατεστημένου και των εκφραστών του…

http://logoplokies.blogspot.com/
Ο ΑΛΧΗΜΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ... :
Καρανασοπούλου
(από ΤΑ ΝΕΑ)

Χρόνο τον χρόνο και μήνα τον μήνα η χώρα έζησε τα τελευταία πέντε χρόνια όχι απλώς την επιδείνωση των οικονομικών μεγεθών- με βασικότερα τοδημοσιονομικό έλλειμμα και το δημόσιο χρέος, που την έχουν οδηγήσει δύο φορές σε επιτήρηση- αλλά και την επιδείνωση της... κοινωνικής θέσης του μέσου πολίτη. Όσο κι αν είναι από τα βασικά μότο της Ν.Δ. το «εμείς μειώσαμε την ανεργία», στην πραγματικότητα και η ανεργία αυξήθηκε, και το εισόδημα του Έλληνα συρρικνώθηκε, και οι ανισότητες οξύνθηκαν, και η φτώχεια εξακοντίστηκε. Όπως επίσης μειώθηκαν οι δαπάνες για την παιδεία και την υγεία- αλλά και όλες οι παραγωγικές δαπάνες - παρ΄ ότι το σύνολο των δαπανών μονίμως ξεφεύγει από τις προδιαγραφές των προϋπολογισμών. Και για όλα αυτά, φυσικά, δεν μπορεί κανείς να επιρρίψει ευθύνες στη διεθνή οικονομική κρίση- κάτι που συστηματικά επιχείρησε ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη. Η ανατροπή όλων των επιτευγμάτων στον οικονομικό και κοινωνικό τομέα που είχε πετύχει η Ελλάδα είχε αρχίσει πολύ νωρίτερα και η μεγάλη ζημιά είχε ήδη συντελεστεί μέχρι το 2007, οπότε και πάλι είχε προσφύγει η Ν.Δ. στις κάλπες λόγω της οικονομίας. Τα προγράμματα stage Οι αλχημείες της κυβέρνησης στο ζήτημα της ανεργίας είναι το πλέον κορυφαίο... μαγείρεμα που έχει επιχειρηθεί στη στατιστική.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ http://fimotro.blogspot.com/2009/09/blog-post_3553.htmlhttp://avragioz.blogspot.com/2009/09/blog-post_6878.html

¨Οκτώ χρόνια από την τραγωδία της 11ης Σεπτεμβρίου :


Τις σκηνές που συγκλόνισαν τον κόσμο θυμάται σήμερα η Αμερική, οκτώ χρόνια μετά την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στους Δίδυμους Πύργους, που στοίχισε τη ζωή σε 2.751 ανθρώπους. Φέτος για πρώτη φορά η ημέρα είναι αφιερωμένη στην προσφορά. Τελετές μνήμης θα πραγματοποιηθούν στο σημείο μηδέν, αλλά και στο Πεντάγωνο.
Οκτώ χρόνια από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, την ημέρα που ο κόσμος άλλαξε σελίδα.
Οι Αμερικανοί δεν ξεχνούν την τραγωδία που συγκλόνισε τη χώρα τους και θα τιμήσουν τους νεκρούς από τα πολλαπλά χτυπήματα στους Δίδυμους Πύργους, στο Πεντάγωνο και στην Πενσυλβάνια.
Επίκεντρο των εκδηλώσεων μνήμης, θα είναι το σημείο μηδέν στη Νέα Υόρκη. Δύο προβολείς, τα φώτα των οποίων σχίζουν τον ουρανό, ορίζουν το σημείο της καταστροφής. Στο χώρο όπου στέκονταν οι δίδυμοι πύργοι, κατασκευάζονται πέντε ουρανοξύστες, ένα μουσείο και ένα μνημείο.
Στην τελετή, όπου οι παρευρισκόμενοι θα κρατήσουν ενός λεπτού σιγή τέσσερις φορές, θυμίζοντας τις στιγμές που οι δύο πύργοι κτυπήθηκαν και κατέρρευσαν, θα παρευρεθεί ο αντιπρόεδρος της αμερικανικής κυβέρνησης Τζο ΜπάΪντεν.
Ο Αμερικανός πρόεδρος θα συναντηθεί με μέλη των οικογενειών των εκλιπόντων σε μια τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Πεντάγωνο έξω από την Ουάσιγκτον.
Τη μνήμη των χιλιάδων νεκρών τίμησαν και οι στρατιώτες στη βάση της Οκινάουα στην Ιαπωνία. Από το πρωί ηχούν οι σάλπιγγες και η σημαία της βάσης κυματίζει μεσίστια.
Πηγή: NET

Πρώτο κουδούνι σ' όλα τα σχολεία


Χωρίς απρόοπτα χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία όλης της χώρας. Ο καθιερωμένος αγιασμός πραγματοποιήθηκε την προγραμματισμένη ημερομηνία κανονικά, καθώς η εξάπλωση της νέας γρίπης κρίνεται ελεγχόμενη.

«»»Στον εισαγγελέα βιαστής ανηλίκων»»» Στον εισαγγελέα οδηγείται 32χρονος Αλβανός κατηγορούμενος για τον βιασμό 17χρονου αγοριού με νοητική στέρηση και της 12χρονης εξαδέλφης του. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο δράστης που είχε αρραβωνιαστεί την αδελφή του 17χρονου- βίαζε τα δυο παιδιά κατ' εξακολούθηση την τελευταία πενταετία. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν η 12χρονη αποκάλυψε όσα συνέβαιναν στον πατέρα της και εκείνος το κατήγγειλε στην αστυνομία. Το δράμα εκτυλισσόταν στο Παλαιό Φάληρο.Πηγή: NET 105.8 Πηγή: NET

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου