ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΖΩΗ *

~* ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΖΩΗ …… ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ !! ( Από το http://www.msn.gr/ ) !!


** Η ΖΩΗ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΑ 18 !!!

Προσαρμογή στην πόλη

Φοιτητές - Φοιτήτριες
Έκπτωση 40% φοιτητική για παραδοση στο σπίτι
www.pizzafan.gr,
Αν είσαι φοιτητής σε μια νέα πόλη, μακριά από το πατρικό και τους δικούς σου πρέπει όλα να τα δεις σαν μια νέα εμπειρία. Σαν τη μόνη ευκαιρία της ζωής σου να ζήσεις ξένοιαστος και χαλαρός χωρίς κανέναν πάνω από το κεφάλι σου…
© Digital Vision, Getty Images
Μυστικά που θα κάνουν την πόλη στην οποία σπουδάζεις πιο φιλική και άνετη:
1. Το σπίτι που θα βρεις παίζει μεγάλο ρόλο. Θα πρέπει να σου αρέσει για να νιώθεις άνετα σε αυτό. Να γίνει ο χώρος που θα αγαπάς, θα ηρεμείς και θα συγκεντρώνεσαι. Θα είναι αστείο αν νοσταλγείς το πατρικό σου για το πόσο.... βολικό και άνετο ήταν!2. Να διαλέξεις ένα σχετικά κεντρικό προάστιο κοντά σε μέσα συγκοινωνίας! Θα πρέπει να μπορείς να κινείσαι άνετα, να πηγαίνεις εύκολα στη σχολή αλλά και έξω.3. Κάνε βόλτες στο κέντρο της πόλης για να νιώσεις τον παλμό της, να χαζέψεις να ανακαλύψεις γωνιές που σου αρέσουν...4. Βρες το περιοδικό ή την εφημερίδα που μιλάει για τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Έτσι θα αποφασίσεις τι θα δεις πρώτα και πού θα διασκεδάσεις μαθαίνοντας τι συμβαίνει γύρω σου και τι προτιμάς...5. Μην κλειστείς μέσα! Όσο και αν αισθάνεσαι σαν το ψάρι έξω από το νερό μην υποκύψεις στην ανασφάλεια του άγνωστου. Πήγαινε βόλτες και δες τι παίζει στη γειτονιά σου.6. Δικτυώσου στην σχολή. Όσο πιο γρήγορα κάνεις φίλους, όσο πιο γρήγορα αρχίσεις να βγαίνεις μαζί τους τόσο πιο γρήγορα θα νιώσεις την πόλη όμορφη και οικεία!!! , http://picasaweb.google.com/SNstam/Stamos02?authkey=c4yYKCCDPi0 : ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΕΣ !!!



** ΣΑΒΒΑΤΟ , 4 Σεπτεμβρίου 2009

Προσαρμογή στη σχολή
Μάθε πως θα ξεπεράσεις την αμηχανία των πρώτων ημερών
Ένας φοιτητής σε άλλη πόλη από αυτή που μεγάλωσε κι ένα ψάρι έξω από τα νερά του έχουν αρκετές ομοιότητες. Υπάρχουν ωστόσο, μερικές έξυπνες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να προσαρμοστείς στο νέο σου περιβάλλον το συντομότερο δυνατόν και να αποβάλλεις το όποιο άγχος χωρίς πρόβλημα.
1) Την ημέρα της εγγραφής επισκέπτεσαι ούτως ή άλλως την Γραμματεία. Εκεί με άλλα "ψάρια" συμπληρώνεις τα απαραίτητα χαρτιά και βλέπεις τι γίνεται γύρω σου2) Πιάσε κουβέντα με άλλους πρωτοετείς. "Κόψε" φάτσες και μίλα με 2-3 άτομα. Έχουν ακριβώς τους ίδιους προβληματισμούς με σένα. Δώστε μαζί τα χαρτιά και πρότεινε να πάτε για έναν καφέ στο κυλικείο3) Δώστε ραντεβού να παρακολουθήσετε μαζί τις πρώτες παραδόσεις. Θα "μοιραστείτε" τις ανησυχίες και τα ερωτηματικά και θα έχετε ο ένας τον άλλον για να δείτε πώς θα πορευθείτε.4) Να πηγαίνεις στο κυλικείο. Όλα εκεί παίζονται! θα δεις φάτσες που σιγά σιγά θα γίνουν γνώριμες, θα δεις τις αφίσες με τα γεγονότα και τις εκδρομές και θα καταλάβεις που χτυπάει ο σφυγμός της σχολής5) Να πηγαίνεις στο εστιατόριο. Αν υπάρχει στη σχολή να το επισκέφτεσαι συχνά τις πρώτες εβδομάδες. Θα σε βοηθήσει να δικτυωθείς. 6) Πάρε μια γεύση από τις νεολαίες χωρίς όμως να ταυτιστείς με κάποια (εκτός αν έχεις συγκεκριμένα και ισχυρά κομματικά πιστεύω). Τις πρώτες εβδομάδες, συνήθως κάποιες από αυτές "προσηλυτίζουν" κόσμο και προσφέρουν βοήθεια στα "πρωτάκια" πχ. πάσο, οδηγό σπουδών κλπ. Καλό είναι να περάσεις μια βόλτα, να πάρεις μια μυρωδιά, να δεις τα γεγονότα τι οργανώνουν και να γνωρίσεις κόσμο.7) Να διαβάζεις τις ανακοινώσεις! Στη γραμματεία, στα αμφιθέατρα, στο κυλικείο, θα βρεις ανακοινώσεις για εκδηλώσεις, πολιτιστικά γεγονότα, ομάδες, γυμναστήριο κ.ά. Συμβαίνουν απίστευτα πολλά πράγματα που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις τη σχολή σου και να περάσεις πολύ καλά τα πιο όμορφα χρόνια σου!

~* H ώρα του φλερτ!

Πού θα βρεις και πώς θα πλησιάσεις το αγόρι/κορίτσι που σου αρέσει;
*Όσο και αν δεν φαίνεται στην αρχή λόγω της ανασφάλειας και της πρώτης αμηχανίας, το Πανεπιστήμιο είναι οιδανικός χώρος για νέες γνωριμίες. Πως θα αρχίσετε όμως να γνωρίζετε κόσμο;
1) Από την πρώτη μέρα και στα πλαίσια της εγγραφής στη γραμματεία θα γνωρίσεις πολύ κόσμο. Όλοι χαμένοι είναι και ψάχνουν έναν άνθρωπο να ρωτήσουν και να τους κατευθύνει.2) Στο αμφιθέατρο, στις πρώτες παρακολουθήσεις των μαθημάτων. Εκεί που προσπαθείς να καταλάβεις τι σου γίνεται θα βρεθείς δίπλα σε κάποιους αναγκαστικά. Εστίασε σε συμπαθητικές ή γοητευτικές φάτσες και κάτσε δίπλα τους. Πιάσε κουβέντα στο διάλειμμα και ανταλλάξτε τηλέφωνα, σκέψεις, θέματα κ.ά.3) Στο κυλικείο. Τις πρώτες μέρες θα δεις τις παρέες των φοιτητών που βρίσκονται σε μεγαλύτερο έτος και ξέρουν ήδη τους πάντες και τα πάντα. Είναι όμως και οι πρωτοετείς σαν και σένα που κάθονται σε μια γωνία και πίνουν το φραπέ δαγκώνοντας το καλαμάκι. Γίνε κοινωνικός και πήγαινε να τους μιλήσεις.4) Διάβασε ανακοινώσεις. Παντού διοργανώνονται χοροί, συγκεντρώσεις, events για τα "πρωτάκια". Πήγαινε! Έχει πλάκα και γνωρίζεις κόσμο.5) Σε όλα τα Πανεπιστήμια υπάρχουν φοιτητικές λέσχες. Εκεί οργανώνονται μαθήματα χορού, εικαστικά, θεατρικές ομάδες, ενώ σε πολλές υπάρχει γυμναστήριο. Εκμεταλλεύσου την ευκαιρία να μάθεις πράγματα και κυρίως να γνωρίσεις κόσμο.6) Η Σχολή είναι γεμάτη... φοιτητές και φοιτήτριες! Είναι η πρώτη και μόνη φορά στη ζωή σου που θα δεις τόσο πολύ, νέο και χαρούμενο κόσμο, έτοιμο να μιλήσει και να περάσει καλά!

~* Σπουδές στην Αθήνα10 συμβουλές για φοιτητική ζωή στην πρωτεύουσα.

* 1) Ο καλύτερος τρόπος για να πάει κανείς στη σχολή του στην πρωτεύουσα είναι τα μέσα συγκοινωνίας (εξαρτάται βέβαια και το Πανεπιστήμιο). Προτιμήστε το μετρό και χρησιμοποιήστε το πάσο για μειωμένα εισιτήρια.
2) Οι περιοχές του κέντρου (Παγκράτι, Ιλίσια, Πατήσια κλπ.) είναι - σε αντίθεση με επαρχιακές πόλεις - οι πλέον περιζήτητες τόσο από οικονομικής άποψης όσο και λόγω της μικρότερης συγκριτικά απόστασης με τις σχολές. Μην διανοηθείτε να ψάξετε για διαμέρισμα στα προάστια, εκτός και αν έχετε χρήμα για ξόδεμα και σας αρέσουν οι... αποστάσεις!
3) Τα κυλικεία των σχολών δεν είναι τόσο φθηνά όσο λέγεται. Δεν θα πληρώσετε βέβαια όσο σε καφετέρια στο... Κολωνάκι, αλλά ένα 2ευρω για τον φρέντο το έχετε σίγουρο.
4) Το να ασχοληθείτε με τις φοιτητικές παρατάξεις είναι περισσότερο χάσιμο χρόνου παρά ουσιαστική αξιοποίησή του. Οι συνελεύσεις τους είναι απίστευτα βαρετές και τα αποτελέσματα που όλοι ευαγγελίζονται εδώ και χρόνια παραμένουν άφαντα... Ωστόσο, μαθαίνετε πράγματα για το τι συμβαίνει στη σχολή που υπό άλλες συνθήκες δύσκολα θα έπεφταν στην αντίληψή σας ενώ σίγουρα θα αποτελέσουν ευκαιρία για νέες γνωριμίες.
5) Για όσους φοιτητές μένουν στην Αθήνα μόνιμα: κάντε λίγες και καλές φιλίες παρά τις ήδη υπάρχουσες που φυσικά θα διατηρήσετε. Το «δέσιμο» μιας μεγάλης παρέας φοιτητών είναι δύσκολο να συμβεί όπως στις επαρχιακές πόλεις, αλλά το να διαμορφώσετε και να κρατήσετε μια - δυο δυνατές φιλίες είναι όχι μόνο πιθανό αλλά αναγκαίο για να βάλετε στη σωστή διάσταση την φοιτητική σας ζωή.
6) Για όσους φοιτητές έρχονται από άλλες πόλεις: μην αποθαρρυνθείτε από το κυκλοφοριακό, τις μεγάλες αποστάσεις και την τυπικότητα στη συμπεριφορά. Είναι όλα μέρος της ζωής της μεγαλούπολης που όμως θα σας βοηθήσει να διεκδικήσετε καλύτερες και πιο ταιριαστές προς εσάς σχέσεις μιας και δεν θα έχετε «στο πιάτο» την εύκολη γνωριμία.
7) Η οδός Ερμού θα είναι για πολλούς από εσάς ο τόπος συνάντησης το Σάββατο το πρωί. Ευκαιρία για βόλτα, για ψώνια στα μεγάλα καταστήματα, για καφέ στο κοντινό Κολωνάκι και παράταση... βόλτας με επίσκεψη στο Μοναστηράκι.
8) Στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου θα κάνετε ίσως τις ρομαντικότερες βόλτες σας στην πόλη, ιδίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες (αν έχετε μείνει... πίσω), ενώ θα επισκεφθείτε και το Νέο Μουσείου της Ακρόπολης με τιμή εισιτηρίου 1 ευρώ. Για νυχτερινή διασκέδαση οι επιλογές είναι όχι απλά πολλές, αλλά κυριολεκτικά άπειρες! Η παραλιακή είναι must για το καλοκαίρι ενώ το Γκάζι και το Μεταξουργείο συνθέτουν τη νέα μόδα που επιλέγεται κατά κόρον από τη νεολαία.
9) Για όσους έχουν laptop και θέλουν να σερφάρουν στο Internet προτού πάνε σπίτι, καλό θα είναι να εκμεταλλευτείτε το δωρεάν wifi που προσφέρεται στην πλατεία Συντάγματος και στις παρακείμενες καφετέριες. Σιγά - σιγά βέβαια η δυνατότητα αυτή θα εξαπλώνεται και σε άλλες περιοχές...
10) Για άθληση σε διάφορα σπορ και λογικές... τιμές προτιμήστε τις εγκαταστάσεις του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου στο κέντρο της πόλης (πολύ κοντά στην ΑΣΟΕΕ).

~* Σπουδές στη Θεσσαλονίκη

Από πολλούς έχει περιγραφεί ως η πλέον φοιτητική πόλη της Ελλάδας, καθώς συνδυάζει τον… αέρα της μεγαλούπολης με την δροσιστική ανεμελιά της επαρχίας. Όμορφη, απρόβλεπτη και με μερικά απ' τα αξιολογότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, η Θεσσαλονίκη υπόσχεται να σας παραλάβει ψαρωμένα και φιλόδοξα νιάτα και να σας παραδώσει γουστόζικους και χορτασμένους επιστήμονες στην κοινωνία της γνώσης που έχετε επιλέξει!
*1) Σαν φοιτητές είστε και λάτρεις της έβδομης τέχνης, γι' αυτό επιβάλλεται το πέρασμα απ' το ετήσιο φεστιβάλ κινηματογράφου που οργανώνεται κάθε χρόνο το φθινόπωρο και στεγάζεται στο ανακαινισμένο «Ολύμπιον» στο κέντρο της πόλης.
2) Η ιστορικότητα της πόλης καθρεφτίζεται στα μουσεία της. Μην λησμονήστε να επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης που αποτελεί ένα από τα πλέον σημαντικά αρχαιολογικά μουσεία της χώρας με κυρίαρχα εκθέματα τους καλλιτεχνικούς θησαυρούς της αρχαίας Μακεδονίας. Επίσης, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στεγάζει μια από τις σημαντικότερες συλλογές της ευρωπαϊκής πρωτοπορίας: Η συλλογή Γεωργίου Κωστάκη με έργα τέχνης της ρωσικής Avantgarde του 1920 είναι διεθνώς γνωστή και αγοράστηκε το 1997.
3) Θα πάτε στην Κρήνη, στην παραλία του Δήμου Καλαμαριάς και μια απ' τις ομορφότερες περιοχές της Θεσσαλονίκης. Εκεί βρίσκεται και το παλάτι του βασιλιά Όθωνα που χρησιμοποιούσε όταν επισκεπτόταν την πόλη και που τώρα φιλοξενεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όταν βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη.
4) Θα πάτε οπωσδήποτε στα Λαδάδικα, την ιστορική συνοικία που διασώθηκε απ' την πυρκαγιά το 1917 που βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι και την πλατεία Αριστοτέλους και φιλοξενεί πολλά μαγαζιά για διασκέδαση. Περπατώντας τα στενά δρομάκια με τα χαμηλά σπίτια θα ζήσετε στιγμές που παραπέμπουν στο παρελθόν και σε μια άλλη, νοσταλγική εποχή.
5) Το αδιαχώρητο θα συναντήσετε στο νέο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos στην περιοχή της Θέρμης όπου θα βρείτε από μαγαζιά με επώνυμα ρούχα και σινεμά μέχρι παγοδρόμιο και πίστα του bowling!
6) Ο θεσμός της φοιτητικής εβδομάδας του Α.Π.Θ αναβίωσε το 1999 και διοργανώνεται κάθε χρόνο. Έχει στόχο να αναδείξει τις φοιτητικές αναζητήσεις σε πολιτισμό και πολιτική και κάθε φοιτητής εντάσσεται στην αντίστοιχη ομάδα που παρουσιάζει το έργο της είτε εντός είτε εκτός της πανεπιστημιακής κοινότητας.
7) Πολύ καλή η αγορά της πόλης, ενδείκνυται για... ξόδεμα αλλά και να μην ρέει άφθονο το χρήμα, μια βόλτα στα μαγαζιά είναι πάντα απαραίτητη. Η οδός Τσιμισκή και η περιοχή της Αγιάς Σοφίας φιλοξενούν τα πιο εμπορικά καταστήματα ενώ στην οδό Μητροπόλεως θα βρείτε τις πιο σικ προτάσεις. Αν θέλετε πάντως να πάτε για ψώνια Σάββατο πρωί να είστε έτοιμοι/ες για... πόλεμο μια και επικρατεί το αδιαχώρητο!
8) Για μια ανεπανάληπτη θέα της πόλης, ανεβείτε στον Κέδρινο λόφο όπου βρίσκεται ο ζωολογικός κήπος και το Θέατρο Δάσους. Στο ίδιο χώρο, υπάρχει πληθώρα από καφετέριες ενώ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες διεξάγονται πολλές συναυλίες.
9) Βόρεια της οδού Εγνατία βρίσκεται η Αψίδα του Γαλερίου (Καμάρα) που αποτελεί ένα απ' τα πιο χαρακτηριστικά σημεία συνάντησης της νεολαίας της πόλης. Οι καφετέριες κοντά σε αυτήν είναι μάλιστα αποκλειστικά φοιτητικές
10) Για τους λάτρεις του καλού φαγητού, η περιοχή Άθωνος με τις ταβέρνες παντός είδους με ζωντανή μάλιστα μουσική θα καταστεί απαραίτητος τόπος επίσκεψης. Αν θέλετε να πάτε Παρασκευή ή Σάββατο, καλό θα είναι να έχετε κάνει κράτηση.

~* Σπουδές στην Κρήτη

Απ' το πολύβουο Ηράκλειο των πολλών ευκαιριών μέχρι το σαγηνευτικό Ρέθυμνο και τα γραφικά Χανιά, το μεγαλύτερο ελληνικό νησί προσφέρεται για σπουδές έντονων ρυθμών και… συγκινήσεων. Κρατήστε τις πολύτιμες συμβουλές του MSN.gr και ξεκινήστε το μακρύ, κρητικό φοιτητικό σας ταξίδι!
*1) Η πόλη του Ρεθύμνου χαρακτηρίζεται απ' τις καλές της συγκοινωνίες και η μεταφορά από και προς το Πανεπιστήμιο θα σας κοστίσει μόλις 0,60 ευρώ.
2) Οι τιμές των ενοικίων στο Ρέθυμνο είναι εκτοξευμένες για όσους θέλουν να μείνουν εντός πόλης, αλλά σε περιοχές εκτός κέντρου κυμαίνονται μεταξύ 200 και 400 ευρώ ενώ είναι και πιο κοντά στη σχολή (περιοχή Γάλλου). Αν πάντως προτιμήσετε το κέντρο για σπίτι, τσεκάρετε να έχει κοντά στάση λεωφορείου.
3) Οι πλατείες «Τεσσάρων Μαρτύρων» και «Άγνωστου Στρατιώτη» στο Ρέθυμνο θα γίνουν αμέσως στέκια. Εκεί θα βρείτε συγκεντρωμένες καφετέριες αλλά και ουζερί με ντόπια ρακή και παραδοσιακά σουβλατζίδικα.
4) Στα Χανιά λειτουργεί το Πολυτεχνείο Κρήτης, στου οποίου τις σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις διεξάγονται αγώνες για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες. Επίσης, σε μια έκταση 300 στρεμμάτων θα βρείτε το Πάρκο Διάσωσης Χλωρίδας και Πανίδας, ένα «καμάρι» για το νησί και την Ελλάδα.
5) Στο Ακρωτήρι, όπου βρίσκεται το Πολυτεχνείο, μπορείτε να επισκεφθείτε πολλά αξιοθέατα όπως τους τάφους των Βενιζέλων στον Προφήτη Ηλία, τα μοναστήρια των Αγίων Τριάδας, Γουβερνέτου και Ιωάννου αλλά και πολλές παραλίες.
6) Ο πολιτισμός έχει την τιμητική του στην πόλη των Χανίων: εκθέσεις στο Γυαλί Τζαμί, στην Πινακοθήκη και στο κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου θα δώσουν την ευκαιρία στους φοιτητές - λάτρεις των τεχνών να πάρουν σημαντική ανάσα απ' τα μαθήματα.
7) Το Φοιτητικό Πολιτιστικό Κέντρο «Ξενία» στο Ρέθυμνο δεν είναι απλά μια φοιτητική εστία αλλά διαθέτει αίθουσες για διεξαγωγή συνεδρίων αλλά και εκθεσιακό εξοπλισμό για πραγματοποίηση εκθέσεων. Αξίζει να το επισκεφθείτε.
8) Η πανεπιστημιούπολη στο Ηράκλειο βρίσκεται στην περιοχή Βούτες. Τα κτίρια είναι εντυπωσιακά και θυμίζουν πανεπιστήμια προηγμένων χωρών της Ευρώπης και της Αμερικής! Πρόσφατα, εγκαινιάστηκε μάλιστα ένα νέο εκθετήριο - βιβλιοπωλείο όπου φιλοξενούνται επιστημονικά βιβλία και ο χώρος είναι πολύ φιλικός για διάβασμα.
9) Το Ηράκλειο είναι μια κανονική μεγαλούπολη με πολύ κίνηση ενίοτε. Όσοι φοιτητές κατεβείτε στην Κρήτη ως... μοτοσικλετιστές μπορείτε να γραφτείτε στην λέσχη του ΤΕΙ Ηρακλείου και να κάνετε τακτικές εκδρομές με τα υπόλοιπα μέλη!
10) Για τους έχοντες έφεση στην φωτογραφία, συγκροτούνται ομάδες σε όλα τα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα του νησιού. Πάρτε την φωτογραφική σας μηχανή και ξεκινήστε!

~* Σπουδές στο Αιγαίο


Και μόνο στη σκέψη πως η επίπονη διαδικασία συσσώρευσης γνώσεων θα διεξάγεται για εσάς κυριολεκτικά δίπλα στο… κύμα, με φόντο μερικά απ' τα ομορφότερα νησιά της χώρας μας, θα πρέπει να ευλογείτε την τύχη σας!
*1) Τα 16 τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου είναι διασκορπισμένα σε πέντε νησιά. Στη Μυτιλήνη λειτουργούν τα 6, στη Σάμο τα 3, στη Χίο τα 3, στη Ρόδο τα 3 και στη Σύρο το νεότερο από αυτά. Από το Σεπτέμβρη θα λειτουργήσει και ένα ακόμη τμήμα, αυτό των Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής στη Μύρινα της Λήμνου.
2) Η φοιτητική λέσχη του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη βρίσκεται στο Λόφο Πανεπιστημίου. Εκεί μπορεί να φθάσει κανείς με αστικό λεωφορείο, με ταξί, με το ποδήλατό του ή και με τα πόδια (περίπου 30 λεπτά περπάτημα απ' το κέντρο).
3) Αν πάρει κανείς ταξί από μια πιάτσα (χωρίς να το έχει καλέσει τηλεφωνικά) δεν θα χρεωθεί περισσότερο από 3,5 ευρώ. Καλό όμως είναι να ζητάτε ταξίμετρο για να βλέπετε τη χρέωση ενώ αν πέσετε σε μποτιλιάρισμα (όχι ασυνήθιστο) το κόστος θα αυξάνεται.
4) Πάρτε μέρος στην Πολιτιστική Εβδομάδα που διοργανώνει κάθε χρόνο το Πανεπιστήμιο σε μια απ' τις έδρες του! Συναντηθείτε με συμφοιτητές σας από άλλα νησιά και δηλώστε συμμετοχή σε συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις ή αθλητικούς αγώνες.
5) Αν είστε εκπαιδευμένος ή αρχάριος δύτης θα μπορέσετε να ενταχθείτε στην ομάδα «Τρίτων» στη Μυτιλήνη και να εξοικειωθείτε με το βυθό και τα μυστικά του. Μια απ' τις πιο ενδιαφέρουσες ασχολίες είναι η φωτογράφησή του...
6) Οι έχοντες ταλέντο στη μουσική και τη... ραδιοφωνία, να ξέρουν ότι στη Μυτιλήνη λειτουργεί φοιτητικός μουσικός σταθμός πλήρως εξοπλισμένος από το Πανεπιστήμιο όπου θα μπορούν να κάνουν τη δική τους εκπομπή!
7) Ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Καρλοβασίων στη Σάμο είναι η καλύτερη λύση για όσους φοιτητές έχουν ιδιαίτερη αγάπη προς τη θάλασσα και τον αθλητισμό και θέλουν να κάνουν τακτικά ιστιοπλοΐα.
8) Το παιδαγωγικό τμήμα της Ρόδου φέρνει μεγάλο μέρος του... γυναικείου πληθυσμού στο «Νησί των Ιπποτών». Στους παραδοσιακούς και γραφικούς καφενέδες στο κέντρο συγκεντρώνονται πολλοί φοιτητές για καφέ και κρασί ενώ οι κοντινές εκδρομές σε Χάλκη και Σύμη θα σας αποφορτίσουν απ' τα μαθήματα!
9) Το κόστος ενοικίασης διαμερισμάτων στη Χίο είναι σχετικά μειωμένο σε σχέση με τα άλλα νησιά και τα αστικά κέντρα, γι' αυτό ακόμη και σπίτια σε κεντρικά σημεία (Ευαγγελίστρια, Αγ. Ιάκωβος) προσφέρονται σε εξαιρετικά προσιτές τιμές.
10) Εκθέσεις έργων φοιτητών (ζωγραφική, μοντελισμός) φιλοξενούνται σε εικαστικούς χώρους της Σύρου όπως το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ερμούπολης και το Βιομηχανικό Μουσείο Κυκλάδων.

~* Πως θα περάσεις το μάθημα

Σου αρέσει ή όχι το μάθημα, υπάρχουν κανόνες για να μη μαζεύονται πολλά και μετά πελαγώσεις.
*Δεν είναι λίγοι αυτοί που ισχυρίζονται πως αν μπεις στο Πανεπιστήμιο δεν σε νοιάζει και πολύ πότε θα βγεις από αυτό. Από την άλλοι όμως, κανείς δεν θέλει να χαρακτηριστεί αιώνιος φοιτητής. Το να περάσεις ένα μάθημα, ίσως δεν είναι πάντα απλή υπόθεση, υπάρχουν όμως μερικά τρικ που θα απλουστεύσουν την κατάσταση!
1) Μάθε από κάποιον παλιότερο ποια είναι τα δύσκολα και ποια τα εύκολα, ποιοι είναι οι "κόφτες" και ποιοι οι εύκολοι καθηγητές.
2) Πάρε τον οδηγό σπουδών και δες ποια είναι τα υποχρεωτικά μαθήματα και ποια τα επιλογής. Έτσι θα δεις ποια θα πρέπει να περάσεις οπωσδήποτε για να μην έχεις πρόβλημα στο μέλλον. Θα πάρεις και μια ιδέα για τα επιλογής, τις θεματικές τους και τους καθηγητές που τα διδάσκουν για να κάνεις συνειδητά τις επιλογές.
3) Μελέτησε καλά τον οδηγό σπουδών για να δεις τι θα πρέπει να περάσεις και πώς θα πρέπει να δομήσεις τα μαθήματα και το πρόγραμμά σου. Με πόσα μαθήματα παίρνεις πτυχίο, πόσα υποχρεωτικά και πόσα επιλογής, ποιες είναι οι κατευθύνσεις κλπ.
4) Μην χάσεις την πρώτη και δεύτερη παράδοση του μαθήματος. Έτσι θα δεις τι ζητά ο καθηγητής, αν θα εξετάσει γραπτά ή προφορικά, ποια είναι τα συγγράμματα που χρειάζονται και από πού θα τα πάρεις, αν παραδίδει το σύγγραμμα του ή αν χρειάζεται να παρακολουθείς για να κρατάς και δικές σου σημειώσεις.
5) Μάθε αν χρειάζεται εργασία για να περάσεις το μάθημα! Δεν λέει να τρέχεις τελευταία ώρα και να μην φτάνεις.
6) Υπάρχουν καθηγητές που απαλλάσσουν τους φοιτητές από τις εξετάσεις αν κάνουν μια εργασία. Δεν είναι κακό... Γλιτώνεις το άγχος των εξετάσεων, έχεις πιθανότητα για καλό βαθμό κι όλο το εξάμηνο μπροστά σου.
7) Δικτυώσου! Σίγουρα θα υπάρχουν φοιτητές από προηγούμενο έτος που θα παρακολουθούν το μάθημα. Βρες και ρώτα κάποιον να σου πει γιατί κόπηκε, τι θέλει ο καθηγητής και ποια είναι τα μυστικά για να περάσεις...
8) Παρακολούθησε! Δυστυχώς είναι η απόλυτη συνταγή της επιτυχίας. Αν παρακολουθείς και κρατάς σημειώσεις, όταν θα πλησιάζουν οι εξετάσεις, θα είναι εύκολο να τα επαναφέρεις στη μνήμη σου, να δεις τις σημειώσεις και να "φύγει" πιο εύκολα από πάνω σου το μάθημα...
9) Γνώρισε τον καθηγητή! Δεν είσαι γλυφτράκι ούτε σπασίκλας! Αν όμως ο καθηγητής μάθει τη... φάτσα και το όνομα σου, ειδικά στα μαθήματα επιλογής, στις εξετάσεις θα είναι όλα πιο εύκολα!

~* Για να μην λιμοκτονήσεις… !!

Εύκολες, φτηνές και γρήγορες λύσεις για να μην πεινάσεις ποτέ!
* Τι; Το μόνο που ξέρεις να μαγειρεύεις είναι... τοστ; Ξέχασέ τα αυτά! Δεν μπορείς να ζήσεις για τουλάχιστον 4 χρόνια τρώγοντας καθημερινά μόνο τοστ και ότι σερβίρουν τα γειτονικά delivery. Βάλε την ποδιά σου (όχι τη σχολική) και πάρε θέση πάνω από την κουζίνα! Υπάρχουν συνταγές που θα γεμίσουν το στομάχι σου σε χρόνο ρεκόρ!
1) Αυγά Μάτια! Η πρώτη εκδοχή του πλέον πολύτιμου συστατικού του φοιτητικού ψυγείου σου! Εύκολο, γρήγορο, οικονομικό και προπάντων χορταστικό! Βάλε το λάδι στο τηγάνι και άφησε το να κάψει. Σπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε προσεκτικά στο λάδι για να μην διαλυθεί ο κρόκος. Όσο τηγανίζεται ρίχνουμε ζεστό λάδι στην πάνω πλευρά για να τηγανιστεί ομοιόμορφα. Μόλις πήξει το ασπράδι το βγάζουμε από τη φωτιά και το βάζουμε στο πιάτο. Λίγο λάδι από το τηγάνι θα βοηθήσει στις πατροπαράδοτες βούτες. Απαραιτήτως, αλάτι και πιπέρι! 2) Ομελέτα! Δεύτερη εκδοχή λίγο πιο... ψαγμένη. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και αφήνουμε τη φαντασία μαςελεύθερη! Γιατί εδώ μπορούμε να προσθέσουμε ό,τι θέλουμε! Τριμμένο τυρί, φέτα σε κομματάκια, πιπεριά, ντομάτα, ζαμπόν, ελιά, λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι κλπ. κλπ. Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι (κατά προτίμηση αντικολλητικό) και μόλις κάψει ρίχνουμε το μείγμα και αφήνουμε να ψηθεί. Μην κάνετε ακροβατικά! Για να την γυρίσετε χρησιμοποιείστε σπάτουλα. Μόλις ψηθεί, καλή όρεξη!3) Πατάτες τηγανητές! Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μπαστουνάκια. Καίμε πάλι το λάδι στο τηγάνι και ρίχνουμε τις πατάτες. Μην τις ρίξετε βρεγμένες! Θα "πετάξει" το λάδι! Aφήστε τις να τηγανιστούν (να πάρουν το χρώμα που έχουν αυτές της μαμάς) και είστε έτοιμοι!4) Μακαρονάδα. Τα μακαρόνια βράζονται πολύ απλά. Μόνο σιγουρέψου ότι ο οικιακός εξοπλισμός διαθέτει σουρωτήρι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό, αλάτι και λίγες σταγόνες λάδι και αφήνουμε να βράσει. Μόλις βράσει (δούμε να κάνει φουσκάλες δηλαδή...) ρίχνουμε τα μακαρόνια. Πάνω στη συσκευασία γράφει τον χρόνο βρασμού (συνήθως 12-15 λεπτά), τον οποίο τηρούμε ευλαβικά. Μην ξεχάσετε κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος να ανακατεύετε σε τακτά χρονικά διαστήματα. Μόλις τελειώσει ο χρόνος βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σουρώνουμε τα μακαρόνια. Ρίχνουμε όπως είναι στην κατσαρόλα 2 κουταλιές της σούπας λάδι ή βούτυρο, τα βάζουμε στο πιάτο, ρίχνουμε τυράκι και πέφτουμε με τα μούτρα στη λαχταριστή μακαρονάδα που μόλις ετοιμάσαμε! 5) Κόκκινη σάλτσα! Πιο απλή δεν γίνεται. Για να μην είναι η μακαρονάδα πάντα "ορφανή". Από το σούπερ μάρκετ παίρνεις μια κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια. Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζουμε 3 κουταλιές της σούπας λάδι. Ψιλοκόβουμε ένα μικρό κρεμμύδι και μόλις κάψει το λάδι το ρίχνουμε μέχρι να ροδίσει ελαφρώς. Μετά ρίχνουμε τα ντοματάκια, αλάτι, πιπέρι, κανέλα, λίγη πράσινη πιπεριά (ψιλοκομμένη), μια κουταλιά βούτυρο, και λίγη ρίγανη. Σε χαμηλή φωτιά την αφήνουμε να βράσει για 30'.6) Επιδόρπιο... Ζελέ! Το πιο εύκολο και γρήγορο επιδόρπιο! Βάζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι ένα ποτήρι νερό και το αφήνουμε να βράσει. Μόλις βράσει ρίχνουμε το φακελάκι ζελέ (που έχουμε πάρει από το σούπερ μάρκετ) και ανακατεύουμε. Μετά ρίχνουμε και ένα ποτήρι κρύο νερό. Σε μικρά μπολάκια ρίχνουμε το μίγμα και το βάζουμε στο ψυγείο. Πριν τα βάλουμε στο ψυγείο μπορούμε να ρίξουμε στα μπολάκια μικρά κομματάκια φρούτων για να δώσουμε μια ακόμα νοστιμότερη νότα.
Αφήστε τη φαντασία σας να οργιάσει και πειραματιστείτε! Σε δύο μήνες οι μαγειρικές σας ικανότητες θα έχουν βελτιωθεί σημαντικά!

~* Low budget stories

Έξυπνοι τρόποι για να κάνετε οικονομία ενώ σπουδάζετε σε μία άλλη πόλη!
* Όλοι θέλουν να τη "γλιτώνουν" φθηνά, πόσο μάλλον όταν είναι υποχρεωμένοι να φύγουν από το σπίτι τους για να σπουδάσουν σε μία άλλη πόλη. Ως φοιτητές δεν επιτρέπεται να κάνετε περικοπές στα όνειρά σας. Στις δαπάνες σας όμως επιβάλλεται (ιδιαίτερα σε περίοδο οικονομικής ύφεσης)! Δεν είναι μόνο ότι θα νιώσετε εντονότερα την φοιτητική σας ζωή. Θα σας αγαπήσουν ακόμα περισσότερο και οι γονείς σας...
1) Η μαγική λέξη για δωρεάν ή μειωμένη είσοδο σε μέσα μεταφοράς, μουσεία, πολιτιστικές εκδηλώσεις ή αλλού είναι "Πάσο". Θα το αγαπήσετε τόσο πολύ που πιθανότατα θα επιδιώξετε να το διατηρήσετε και μετά το τέλος των σπουδών σας. 2) Βρείτε ένα όσο το δυνατόν οικονομικότερο σπίτι. Δεν είναι ανάγκη να αναζητήσετε διαμπερές τεσσάρι. Μπορείτε να βολευτείτε σε μία ζεστή, φιλική γκαρσονιέρα την οποία θα διακοσμήσετε όπως ακριβώς θέλετε και θα καθαρίζετε ευκολότερα. Βοηθάει επίσης περισσότερο τις "know us better" καταστάσεις. 3) Δεν είναι ανάγκη να κάνετε πλούσια τα delivery της νέας σας γειτονιάς. Λίγα μαθήματα μαγειρικής από τη μαμά, θα αποδειχτούν πιο χρήσιμα από οτιδήποτε άλλο κατά τη διάρκεια των σπουδών σας. Συμβουλή πρώτη: Την πρώτη φορά που θα μαγειρέψετε ζητήστε από κάποιον φίλο να δοκιμάσει το φαγητό. Συμβουλή δεύτερη: την πείνα πολλοί μίσησαν, το ταπεράκι κανείς... 4) Εκμεταλλευτείτε τις παροχές της σχολής. Είτε πρόκειται για το γυμναστήριο, είτε πρόκειται για σεμινάρια ή μαθήματα ξένων γλωσσών. Ευκαιρία να πλουτίζετε το βιογραφικό σας με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.5) Προτιμήστε καταστήματα (κάθε τύπου), κινηματογράφους ή άλλες υπηρεσίες που κάνουν ειδικές εκπτώσεις σε φοιτητές. Το κέρδος μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερο απ' όσο φαντάζεστε.
6) Το home entertainment είναι το νέο trend. Δεν είναι ανάγκη να ξοδευτείτε για να περάσετε καλά. Μπορείτε να προσκαλέσετε κολλητούς για pro, κολλητές για gossip ή όλους για επιτραπέζια, ποτάκι και μπόλικο fun. 7) Για τις εκδρομές σας απευθυνθείτε σε φοιτητικές παρατάξεις. Μπορεί να σας κολλήσουν κομματικές ταμπέλες αν δεν προσέξετε, ωστόσο η εκδρομή θα κοστίσει φθηνότερα και οι νέες γνωριμίες δεν θα λείψουν. 8) Το κλασικότερο φοιτητικό combo όλων των εποχών είναι ο φραπές και το τάβλι. Πάμε στοίχημα πως δεν θα το σπάσετε εσείς. Παίζοντας τάβλι μπορείτε να κάτσετε σε καφετέρια για ώρες πληρώνοντας μόνο ένα φραπεδάκι. 9) Κόψτε το τσιγάρο. Αν υποθέσουμε ότι καπνίζετε ένα πακέτο των 3 ευρώ ανά ημέρα, χονδρικά κερδίζετε κάτι περισσότερο από 1000 ευρώ το χρόνο! Με τόσα χρήματα πάτε μία εβδομάδα διακοπές στη Νέα Υόρκη κι έχετε και ρέστα (λέμε τώρα)... 10) Ένας περίπατος είναι η ιδανικότερη οικονομική λύση για βραδινή έξοδο - ειδικά αν κρατάτε το χέρι του/της.

~* Τα πέρασα !! …Συμφωνώ !! και ….τα Ξαναλέω !!!

Προσαρμογή στη σχολή
Low budget stories
Σπουδές στη Θεσσαλονίκη
Πως θα περάσεις το μάθημα
Σπουδές στην Κρήτη
H ώρα του φλερτ!
Σπουδές στην Αθήνα
Σπουδές στο Αιγαίο
Για να μην λιμοκτονήσεις…

* Video

Το twitter των αστέρων!

Δείτε τις φωτογραφίες που ανεβάζουν οι διάσημοι στο νέο μέσο κοινωνικής δικτύωσης!
·
Ομιλία Παπανδρέου στο Θησείο· -

· Προεκλογικός πυρετός στο ΠΑΣΟΚ .-

* Διχασμός στο εσωτερικό της ΝΔ .-

* Ραγδαίες εξελίξεις στη ΝΔ .-

~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 04... .-

~* Στον αέρα οι εξαγγελίες .-

*


Μαθητική - Φοιτητική παρέλαση σε εθνική γιορτή !

1 σχόλιο:

  1. Σταμάτη βλέπω μπήκε τάξη στο blog.
    Σε τακτοποίησα στη λίστα ιστολογίων μου, έχω κρατήσει και το παλιό στα αγαπημένα στο κάτω μέρος της σελίδας.
    Θα σε παρακολουθώ από το νέο.
    Καλές αναρτήσεις !

    ΑπάντησηΔιαγραφή